A valódi viták otthona

Reflektor

Hol tartunk a polgári Magyarország megteremtésében?

2016. november 16. - baum

van-mas-valasztas-polgari-magyarorszag-2554319-nagy.jpg

2010-ben azzal az biankó csekkel kapta meg a kétharmados közbizalmat az Orbán-kormány, hogy végre tegye le a polgári Magyarország alapjait. Szükség is volt erre a reményre, hiszen a Gyurcsány-korszakot, mint a politika morális válságát élte meg a magyar emberek döntő többsége (kivéve természetesen Vágó Istvánt).

 

Mi is az a polgári értékrend, amit egy magát konzervatívnak és keresztényi gyökerűnek mondott kormány képviselhet? Nyilván az, ami törekszik az olyan közélet megteremtésére, amely nyugalmat és kiszámíthatóságot biztosít.

 

Egy polgári kormánynak eszébe sem jutna tudatosan lebontani a jogállami kereteket. Nem bántaná azokat az ellenőrző szerveket, melyek biztosítják az állampolgárokat arról, hogy semmilyen helyi vagy országos döntéshozó nem élhet vissza a hatalmával. A polgári kormány nem arra használja az állam legfőbb döntéshozó szervét, az Országgyűlést, hogy olyan törvényeket hozzon, melyek egy-egy kiválasztott baráti maffiózót töm ki pénzzel, hogy majd abból propaganda médiabirodalmat gründoljon össze.

A polgári társadalom nem engedi leszakadni a gyengéket. Ezért az adórendszere igazságos, mert tudja, hogy az olyan nemzet nem lehet erős és öntudatos, ahol a lakosság 40 százaléka él a létminimum alatt. A polgári Magyarország az egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy világszínvonalú oktatást bírjon, mert tudatában van annak, hogy akkor lesz sikeres, ha önállóan gondolkodni képes állampolgárok tömegei élnek a honban. A kiművelt emberfőkre támaszkodó társadalom sikeres gazdaságot képes fenntartani és kiáll a saját érdekeiért. A polgári Magyarország nem fél attól, ha van önálló véleményük az ott élőknek.

 

A polgári Magyarország nem dörgölődzik féldiktátorokhoz, és legfőképp nem árusítja ki neki unokáink jövőjét. Egy polgári kormány nem épít 2020-ban atomerőművet, mert van annyi esze, hogy átlássa, a jövő nem ez, hanem az egyre olcsóbbá váló megújuló energiaforrások használata. Arról nem is beszélve, hogy ezt még véletlenül sem Putyintól vett kölcsönből építteti meg Putyinnal.

 

A polgári Magyarország kulturális alapjai Márai Sándor, Csoóri Sándor, Nagy Gáspár és Szörényi Levente életművére támaszkodnak. A polgári Magyarország álma az, hogy az európai keresztényi gyökerek adják a közmorál alapját, ugyanakkor a vallás, a hit megmarad minden ember magánügyének. A polgári Magyarországnak stabil az értékrendje, egymás elfogadására és tiszteletére épül. Célja egy olyan kiegyensúlyozott ország megteremtése, mely minden esetben az igazságosságot helyezi előtérbe. A polgári Magyarország értékalapú politizálást jelent, ahol alap a kiegyensúlyozott tájékoztatás, a vélemény és gondolkodás szabadságának tiszteletben tartása, sőt óvása és elősegítése.

 

Magyarország 2010-ben minderre adott kétharmados felhatalmazást Orbán Viktornak. Itt vagyunk most 2016 végén, immár másfél Fidesz-KDNP kormányzati ciklussal a hátunk mögött. Ideje hát számot vetni, hol tartunk a polgári Magyarország megteremtésének ügyében.

 

Ripost – TV2 – Origó – 888 – Prostisrácok – Bayer Zsolt – Habony Árpád – Andy Vajna.

 

Itt.

 

Nuszbaum Tibor

 

Kép forrása: antikvarium.hu

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr2611965473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2016.11.17. 12:38:36

Korrekt cikk.

Mellesleg megjegyzem, én még ma is röhögök néha (igaz keserűen) az un " (keresztény) konzervatív értelmiségen", akik 97-98-ban benyalták az ájtatos, polgári Orbán dumát. A wishful thinking klasszikus példája.

ogli dzsí 2016.11.17. 13:11:24

lárifári

polgári magyarország a fejlődő, fenntartható magyarországot jelenti, növekvő bérekkel, csökkenő adókkal

ellenpontja a ballib magyarország, arab terroristákkal és szükségállapottal és államcsőddel, kézpénzfelvételi korlátozásokkal

Larry Silverstein 2016.11.17. 13:26:23

'A polgári Magyarország nem dörgölődzik féldiktátorokhoz, és legfőképp nem árusítja ki neki unokáink jövőjét. Egy polgári kormány nem épít 2020-ban atomerőművet, mert van annyi esze, hogy átlássa, a jövő nem ez, hanem az egyre olcsóbbá váló megújuló energiaforrások használata. Arról nem is beszélve, hogy ezt még véletlenül sem Putyintól vett kölcsönből építteti meg Putyinnal.'

Akkor Merkel nem polgári, mert Európában ők bizniszelnek Putyinnal a legnagyobb értékben. A finnek se elég polgáriak, mert putyinék épp ott építenek atomerőmüvet épp most.

A cikkíró ostoba barom, egyetlen ország sincs a világon, ami megújuló energiból fedezi a szükségleteit...na jó egy van, a pár milliós Norvégia, ők meg abból élnek, hogy eladják másnak az olajukat.

Kajak Ibrahim 2016.11.17. 16:24:10

"ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig."

Itt tart ma a "polgári" Magyarország.

Kajak Ibrahim 2016.11.17. 16:31:05

@ogli dzsí:

A fejlődő, fenntartható Magyarországról:
"Magyarország hat helyet rontott a globális versenyképességi ranglistán, így jelenleg a világ 69. legversenyképesebb gazdasága és a 28 tagú Európai Unió 25. legversenyképesebb tagállama - derül ki a World Economic Forum (WEF) szerdán megjelent felméréséből. Hazánk versenyképességi pontszáma 4,2 pont, ami minden idők legrosszabb eredménye. Kelet-európai versenytársaink közül Magyarország versenyképessége romlott a legjobban. Szerkezetileg a magyar versenyképesség leginkább a bolgár-román pároshoz hasonlít, de közel áll hozzánk a horvát struktúra is. Ezekre a tagállamokra általában a rossz versenyképességi alapok jellemzőek: intézményrendszer, infrastruktúra és egészségügy."
Portfolio - 2016. szeptember 28.

A csökkenő adókról:
"A 27 százalékos magyarországi áfakulcs jelenleg a legmagasabb a világon, melyet 25,5 százalékos kulccsal Izland, majd 25 százalékos kulccsal Svédország, Dánia, Norvégia és Horvátország követ (az európai átlag 20 %). "

A növekvő bérekről:
Hiába a munkaerőhiány, az elmúlt évben Magyarországon csak 3 százalékkal nőttek a bérek. Ezzel a posztkommunista régióban is csak a 8. helyen állunk.

Az Eursotat 2016. második negyedévi munkaerő-költség statisztikája szerint Közép-és Kelet-Európa uniós tagországaiban erőteljes munkaerőhiány tapasztalható, és emiatt jelentősen nőnek a bérek. Ez Magyarországra is jellemző, de a jelenség a környező országokban sokkal erősebb.

A Portfolio.hu által idézett statisztikák szerint Romániában egy év alatt 12 százalékkal, Lettországban 9,5 százalékkal nőttek a bérköltségek. Hat százalék fölött nőttek a bérek Bulgáriában és Litvániában is. A magyarnál jobban nőttek a fizetések Észtországban, Csehországban és Horvátországban is.

Magyarországon, noha rengeteg munkáltató panaszkodik munkaerőhiányra, az elmúlt évben mindössze 3 százalékkal nőtt a bérköltség az Eurostat szerint. Így mi ezen a listán csak a 8. helyen állunk."

Az arab terroristákról:
"A BCCI hat alkalmazottja – köztük Pharaon is – „közvetlenül is köthető volt különböző cégeken keresztül” Oszama bin Ladenhez, ezért is szerepel a neve egy 2001-es, az al-Kaida körüli iszlám pénzügyi hálózatról szóló franciaországi jelentésben."

Most te mutass forrásokat a ballibek terrorista kapcsolataira, szükségállapotra, államcsődre, kézpénzfelvételi korlátozásra. Én ugyan egyikre se emlékszem, de ha mutatsz hiteles forrást, szívesen hiszek neked.

Kajak Ibrahim 2016.11.17. 16:39:27

@Larry Silverstein:

Szerintem inkább te vagy a tudatlan, mindamellett bunkó is, de ez egy Fideszesnél nyilván alapkövetelmény.

Németországról hallotál már pl?
index.hu/gazdasag/2016/05/11/nemetorszagban_mar_ingyen_van_az_aram/

Továbbá az, hogy egy ország üzletel egy másikkal, nem azt jelenti, hogy aláfekszik. Finnországban pl. egy magáncég építi azt az atomerőművet amiről beszélsz, teljesen átláthatóan, ezzel szemben itt Orbán zárt ajtók közt egyezett meg Putyinnal arról, hogy nála költi el 4000 millárd Forintunkat, a részleteket pedig 30 évre titkosították. Ez azért baromira nem ugyanaz. És akkor még nem beszéltünk a metró tenderről, a helikopter felújításokról és egyéb nyalánkságokról.

Nem véletlen, hogy John McCain is Orbánt hozta példának, amikor a Putyinnak aláfekvő vezetőkről beszélt.

ogli dzsí 2016.11.17. 16:40:27

@Kajak Ibrahim: lárifári

nem kellett vóna a ballibnek a régió legnagyobb adósságát összehozni, akkor további péz mehetne a bérbe

- olyan hogy globális versenyképesség nem létezik, egy kamu szám, azt se tudja senki mi az a wörd ökonomik fórum, sose hallottam rolla

- mo-n 2014ben és 2015-ben is 5% fölött nőttek a REÁLbérek, ellentétben a példádban hozott bérköltséggel, ami senkit sem érdekel, sőt növekedése egyértelmüen negatív

- A Magyarországi ÁFAkulcs nem 27%, hanem 5% (gyesznóhús, lakás, internet)

Minden ballib egyértelmü terrorista migránssimogató államcsőd-garancia. Ezt már jól megmutatták és még évtizedekig hisztizhetnek a 13ik kerületben (mármint ha ott nyernek).

Larry Silverstein 2016.11.17. 16:45:22

@Kajak Ibrahim: Hát persze hogy a finnek átláthatóan építik, csak a libsi média nem tárta ezt valamiért a magyar netezők elé (gondolom mert hazudsz). Atomerőmühöz köze nincs senkinek.

Mo-n is magáncég fogja építeni pont annyira átláthatóan.

Mekkén azt monta Orbán hazudott, nem baj mekkén azóta megbukott a gecibe, Orbán meg röhög rajta.

werzer 2016.11.17. 16:56:30

@ogli dzsí:

Tudja ki mondta ezt Pelikán elvtárs?

"A hozzám legközelebb állók, Kövér László és Fodor Gábor velem együtt egyfajta SZOCIÁLLIBERÁLIS MEGGYŐZŐDÉSŰEK. A Századvég című lapunknál ugyanakkor dolgoznak olyan reformkommunista szerkesztők is, mint Stumpf István és Wéber Attila."

A gazdád, a felcsúti csüngőhasú törpe diktátor, az.

Ennyit a ballibezésről balfaszkám... Azt se tudjátok, kinek nyaltok, nyomorult, szerencsétlen, agymosott brigád.

ogli dzsí 2016.11.17. 17:19:29

@werzer: azt viszont pontosan tudjuk kire nem szavazunk! A ballibekre!

conchita wurst 2016.11.17. 17:26:36

@Kajak Ibrahim: 'Továbbá az, hogy egy ország üzletel egy másikkal, nem azt jelenti, hogy aláfekszik.'

-persze hogy nem, ezért küldtük el a kommunistákat és a ballibeket a picsába

'Finnországban pl. egy magáncég építi azt az atomerőművet amiről beszélsz, teljesen átláthatóan, ezzel szemben itt Orbán zárt ajtók közt egyezett meg Putyinnal arról, hogy nála költi el 4000 millárd Forintunkat, a részleteket pedig 30 évre titkosították.'

- biztos úgy van, ha te mondod. Viszont senki se látta a franciák átlátható pályázatát se, meg a finnekét se, meg putyinét se. Úgyhogy erről ennyit.

$pi$ 2016.11.17. 18:31:47

"Mi is az a polgári értékrend, amit egy magát konzervatívnak és keresztényi gyökerűnek mondott kormány képviselhet? Nyilván az, ami törekszik az olyan közélet megteremtésére, amely nyugalmat és kiszámíthatóságot biztosít."

Sem a nyugalom, sem a kiszámíthatóság nem specifikus a polgárságra. A fasisztától kezdve a kommunistáig mindenki "kiszámathatóságot" meg "nyugalmat" akar.

Kivéve persze, amikor nem felel meg nekik. A polgári forradalom alatt sem nyugalmat meg kiszámíthatóságot akarnak a polgárok.

Szóval akkor feltenném a kérdést: mik is azok a polgári értékek?
süti beállítások módosítása