A valódi viták otthona

Keresztény kocsmák és állami templomok

Valamit kell tennünk - nem kérdés !!!

2017. január 16. - szénhidra

ktemp.jpg

Nem szeretnénk elugrani a kritika elől. Bizony a keresztény tanítás lényege, hogy a rászorultakon segítsünk.  Az egyik legkézzelfoghatóbb kérés, hogy adjatok ennem és fogadjatok be.

Kétségtelen, egyik nap sem feküdhetünk le úgy aludni, hogy meg ne kérdezzük tettünk - e valamit a mai napon azért, hogy legalább egy embertársunk ne fagyjon meg.  Ezt először magunktól kell megkérdezni, aztán a másik kereszténytől-testvérünktől, s igen ebbe beletartoznak a vezetőink is.

Tisztelet azok felé, akik már teszik a dolgukat és fájdalmasan élik meg, hogy megint egy hecckampánnyal találkoznak.

  • Magyarország leghatékonyabb hajléktalan segítő szervezetei között ott vannak nem kis eredménnyel a keresztény karitatív szervezetek.
  • Sok – köztük hazai – szervezet, egység, iroda, szerzetesrend, plébánia veszi ki a részét a segítésben a hozzáfordulók körében.
  • Nagyon sok keresztény önkéntes szánja erre a munkára a napjait.
  • Többen közülünk a saját lakásukba és házukba is befogadnak hajléktalanokat.

A kampány persze nem csak rajtuk, de a fagyhalál veszélyével együtt élőknek sem segít.

Nem segít, mert a legtöbben nem az utcákon halnak meg, hanem a – templomokhoz  hasonlóan - fűtetlen kihűlt lakóhelyeiken.

Nem segít, mert az utcán élők egy jelentős része nem azért nem megy be a menhelyekre, mert nincs nyitva, hanem mert...,  ezt a segítséget nem tudják hirtelen elfogadni, ehhez heteket, hónapokat, éveket kellene visszaforgatni nekik is ...

Nem segít, mert egy szelet kenyér lehet, hogy elég egy napi túléléshez, de nem oldja meg az adott ember életproblémáját, a szegénységet, a kitaszítottságot, a munkanélküliséget…

Lehet, hogy a hajléktalanság és a fagy inkább összefogást  igényel, mint különböző előítéletek, ideológiák és aktuális frusztrációk melletti egymásra mutogatást.

Így köszönjük, hogy szóltatok, hogy tegyünk többet. Köszönjük az életmentő ötletet, amely nem rossz: biztos lehet olyan templomokat kialakítani, átalakítani ahová be lehet menni, melegedni és aludni....

Csak legyen aki kinyitja, aki ott marad és segít közben, vigyázza az ott alvók álmát, az inkább terhes, mint vágyott műemlékek biztonságát..., és aki fűti és fűti a nem éppen korszerű épületeket.

Több keresztény kocsmát kell, hogy nyissunk!
Kocsmákat ahová könnyebb bejönni, amit könnyebben fel lehet fűteni, ahol valószínűleg közelebb tudunk kerülni egymáshoz, mint a templomokban.  Ahol jobban tudunk segíteni a nemcsak testileg, de lelkileg egyaránt rászorulóknak.

LMP Keresztény Műhely

 

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr7012129303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.17. 13:36:28

"LMP Keresztény Műhely"

Az mi ?
A zöld komcsik olyan csoportosulása, ahol a keresztényfikázás nem mindennapos ?
Vannak tagjai ?

Netuddki. 2017.01.17. 13:45:53

@Ballib cenzúrázók réme 21: Mondtam én, hogy ostobenkó maszopos ballib tolvajfideszt lejárató provokátor vagyol. Különben szóltak volna az eligazításon, hogy az LMP a tolvajfidesz szekerét tolja mostanában, ezért tilos fikázni.

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.17. 13:53:36

@Tibi !:
Persze Tibi persze..

Aki Gyurcsányt is elküldi a picsába, az kizárásosos alapon a Fidesz szekértoló.
Szerinted.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.17. 15:05:50

@Ballib cenzúrázók réme 21: "a Fidesz szekértoló."

Rólad mindenki tudja, Batyu. És a legvéresszájúbb fajtából.

Vagy te az alteregója vagy? Sose tudom. :))