A valódi viták otthona

Reflektor

Donald Trump egy barom, de miért gondolja bárki is, hogy Orbán Viktor különb?

SRB szókimondó szövege

2017. január 27. - szénhidra

diamonds.jpg

 

A környezet-, és természetvédelem a szakterületem, hát néhány kolléga elkezdett dolgozni, hogy felhívja a figyelmem arra, az USA új elnöke hogy teszi tönkre országának környezetvédelmi intézményrendszerét és miként járul ezzel hozzá olyan globális környezeti problémákhoz, amelyek a bolygónk élhetőségét is veszélyeztetni fogja már középtávon.

Az USA a világ második legnagyobb üvegházgáz-kibocsátója, és felelős a globális kibocsátás 13%-áért. Emiatt akár egymaga is képes megrendíteni a Párizsi Klímamegállapodást, amelyet már 55 ország ratifikált. Nem véletlen a vészkiáltás még novemberből.

Majd a beiktatás után a Wall Street Journal (amely fizetéses honlappal rendelkezik, tehát nem tudom linkelni, de hátha van akinek betölti) szerint a Trump kormányzat megkezdi az Obama-féle klímavédelmi lépések lebontását és a fosszilis energiahordozók termelését elősegítő lépések bejelentését.

Első kiáltásra normálisnak tűnik, ha hadat üzenünk, vagy ilyesmi. Erre született ez a közlemény:

„Az LMP felszólítja az amerikai elnököt, hogy térjen vissza a Párizsi Klímamegállapodáshoz

Donald Trump amerikai elnök a kampányában végig tagadta, hogy az emberi tevékenységnek köze lenne a globális felmelegedéshez, és kitartott amellett, hogy amennyiben elnökké választják, felmondja az Egyesült Államok részvételét a Párizsi Klímamegállapodásban. A kormányzati átmenetet előkészítő csapatát azután az olaj- és szénlobbi embereivel töltötte föl. Mi több, a környezetvédelemért felelős szövetségi ügynökség Trump szerint szigorú szabályaival akadályozza a gazdasági fejlődést, ezért az intézmény élére Myron Ebbell-t megrögzött klímaszkeptikust kérte föl.

Ha még ez sem lenne elég, külügyminiszterének Tex Tillersont, az ExxonMobil olajóriás vezetőjét tette meg, ami már előre jelezte a ránk váró megrázkódtatásokat. Az LMP elutasítja az új amerikai elnök ez irányú tervezett lépéseit, amellyel aláássa a Párizsi Klímamegállapodás eredményeit és ignorálja a globális ökológia rendszer vészjelzésit.  Felszólítjuk Donald Trump elnököt, hogy vegye komolyan az emberi társadalmak pusztulását is előidézni képes klímaváltozást és térjen vissza az ENSZ égisze alatt létrejött nemzetközi megállapodások szelleméhez.“

 

Nos,

nem biztos, hogy Trump összecsinálná magát, hogy az LMP kész hadat üzenni az USÁ-nak, ha nem lép valamit, de legalább a magyar társadalom lájkolná e törekvést?

Vajon felszökne az LMP támogatottsága, látván „tökösségünk“?

A hírek csak jöttek: Hivatalba lépésének második munkanapján Trump elnöki rendeletben ad zöld lámpát két óriás olajvezeték építésének, amelyek megkezdését hónapok óta gátolják a zöld mozgalmak és az indián őslakosok (ez utóbbiak erőszakos összecsapásokkal álltak ellen, tehát itt vér is folyhat). Padlógázzal indít tehát Trump a világpusztítás felé, amiben semmi meglepő nincs.

A környezetvédelmi ügynökség is ezentúl csak a Trump-csapat által politikailag ellenőrzött adatot publikálhatA magyar média nem túl érzékeny környezetvédelmi ügyekben, de most már a ők is felfigyeltek a dologra, és foglalkozni kezdtek Trump környezetvédelmi ámokfutásával:

Az LMP-nek ezek szerint tényleg fel kell vennie a kesztyűt.

Kezem idegesen remeg a revolverem képzeletbeli helyén, csak nem lesz másút, nekünk kell ott rendet tenni. Meggyőzöm a magyar választókat: az LMP kell ide, ha globális rendet akarunk. Majd ráébredek: végül a magyar társadalmat sem érdekelte semennyire még az sem, amikor a magyar környezetvédelmet ugyanígy felszámolták!

Teljesen jogos lenne az összevetés Orbán Viktor hazai dúlásával a hazai környezetvédelmi rendszerben. Tönkretett, szétvert zöldhatóságok, megszűnt intézményrendszer, mérgek a talajban, vízben, szabadrablásnak kitett nemzeti parkok és egy füstbe fojtott ország. Indiánokat éppen nem vernek, de helyette állattartókat tesznek tönkre, szétlopják a földeket, szállodákat építenek védett területekre, elcsalják az erdőket.

Tulajdonképpen rá kell jönnünk: Donald Trump tulajdonképpen nem sokkal nagyobb barom, mint hazai változata, és az sem érdekelt senkit, hogy ő mit csinál a jövő nemzedékek örökségével.

Van így értelme hadat üzenni?

Van, és meg is tesszük.

Csak nem hagyhatjuk, hogy pár barom szétcsessze gyermekeink életét? Csak nem tehetjük, hogy szó nélkül hagyjuk ezt? Nem, nem érdekel, hogy mekkora barom és t. kollégái, az érdekel mit tesz, és ha ilyen vezetők jönnek, az túl nagy kockázat. Ezért aztán keresek valami keményet és nekik indulok, és várom: aki egyetért, az jöjjön segíteni!

Sallai R. Benedek

 

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr9312159523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sírjatok 2017.01.28. 17:51:40

@rasztaszív: Erről a linkról van szó:
overpopulationisamyth.com/food-theres-lots-it

Ez egyébként egy jól követhetó, logikus videó amellett, hogy az éhezést nem a túlnépesedés okozza, hanem ettől független dolgok, pl. háborúk, korrupció, szegénység.

Ez a videó a következőkre hivatkozik:
- United Nations Food and Agriculture Organization [FAO] (erre 4 alkalommal is) and the World Food Programme [WFP]
- The U.S. Department of Agriculture
- The New York Times
- The World Bank

Fogalmam sincs, hol találtál ebben vallást.

Janossz 2017.01.28. 17:52:25

@sírjatok: Te olyan bennfentesnek látszol valahogy.
Elárulnád, melyik az a két vallás, amelyik tiltja a születésszabályozást, csecsemők millióit ítélve halálra ezzel?

rasztaszív 2017.01.28. 17:57:40

@sírjatok: elég már a sunyiságból...:)
legörgetsz az aljára,ott van ez:

Site development by Wineskin Media.

na,ott jön a java.

miért akarsz te mindenkit hülyének nézni?!

6.Lenin 2017.01.28. 17:58:16

@rasztaszív:

"végre egyszer egyetértünk valamiben...:) "...lehet, hogy még sok minden másban is, csak még nem jött elő. és sok mindenben, nem, amiről már volt szó, vagy később kerül terítékre. Szerintem ez tök normális.
Személy szerint én nem haragszom senkire, hiszen fingom sincs, hogy kivel is anyázzuk itt egymást néha. A téma az érdekes, nem a személy, egy névtelen felületen.
Szerintem.

sírjatok 2017.01.28. 18:00:22

@6.Lenin: "Nem tudhatjuk azt sem, hogy a Föld eddigi ideje alatt vajon hány civilizáció pusztult már ki, és milyen okok mentén"

Hát azért hadd gondoljam, hogy maradtak volna nyomaik. Nyilván minden törzsről nem tudhatunk ma, de ha egy mai nyugati civilizáció megsemmisülne, annak százezer év múlva is lennének nyomai.

"Izraelben egyre nagyobb gond az ivóvíz, más országokban az élelmiszer termelés."

Ja jó, hát akkor ők ne szaporodjanak :D De egyébként nyilván tengervízből is lehet ivóvizet csinálni, meg ugye nem is muszáj ivóvízzel lehúzni két deci hugyot, szóval hadd gondoljam, hogy lehetne itt még mit javítani.

Ahogy írtam, meg hát ahogy a FAO meg a WFP is írja, az éhezés nem azért van, mert nincs elég élelmiszer termelve.

"azt viszont tudjuk, hogy voltak már hasonló jelenségek, mint lehűlés, felmelegedés.
Ezek bizonyítása nem lehet kiragadott elképzelések mentén"

.........még mindig összekeversz valakivel.

dunántúli gyerek 2017.01.28. 18:04:15

Nna, ugorgyunk.

'A fikaevő szerint ellentétes a magyar nemzeti érdekekkel, ha nem fütyülhet Putyinra jövő csütörtökön

Az Együtt szerint a kormány adminisztratív eszközökkel akarja megakadályozni a Vlagyimir Putyin orosz elnök jövő heti budapesti látogatása idejére szervezett tüntetését. Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke sajtótájékoztatóján elmondta: február 2-án az Országházban találkozik Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin, akkor pártja a Kossuth tér és az Alkotmány utca sarkán füttykoncerttel kíván tiltakozni az “Orbán-Putyin-szövetség ellen”, ami szerintük ellentétes a magyar nemzeti érdekkel.'

muhahahaha

Brix 2017.01.28. 18:04:17

@sírjatok: Amit Te àllítottàl én olyat nem mondtam! Európàban lehet(ne) növekedni a népességnek mert itt el is tudjàk tartani az utódokat, de nem Afrikàban, ahol relatív túlnépesedés van! Az 1500-as években is voltak hàborúk, de akkor csak 1\100 élt a mostani lakossàgnak...Ma viszont mindenhol emberek élnek, ami antropén környezetrombolàshoz vezetett...lsd: túllegeltetés , talajdegradàció, természetes élőhelyek eltűnése, emlősök kipusztulàsa...soroljam még?

sírjatok 2017.01.28. 18:05:59

@rasztaszív: Én eddig soha nem görgettem le, mivel az adataik forrása érdekelt, nem az, hogy kik csinálják. Amit most csinálsz, az személyeskedés, az érvekkel nem tudsz mit kezdeni, ezért azt kezded fikázni, hogy "ez biztos nem igaz, mert vallásosok mondják".

(Mellesleg mtől katolikusok? Ha USA oldal, inkább protestánsok)

rasztaszív 2017.01.28. 18:09:46

@sírjatok: "On a personal note, I'm an active Catholic. I'm a graduate of the Franciscan University of Steubenville, and my wife Beth and I have been blessed with several amazing children. It's my honor to help your community share your work with the world. "

sírjatok 2017.01.28. 18:11:35

@Brix: "Európàban lehet(ne) növekedni a népességnek mert itt el is tudjàk tartani az utódokat,"

Egyetértek. Pont ezért is nem szeretem az ilyen rasztaszív féléket, akik egy magyar fórumon, magyar embereknek osztják az észt a túlnépesedésról. Magyarország triviálisan nem népesedik túl, mert éppen kihal.

"de nem Afrikàban, ahol relatív túlnépesedés van!"
Ezzel viszont sok mindent nem tudunk csinálni. Azzal viszont biztosan mindenki csak veszít, ha erre reakcióként Európában még kevesebb gyerek lesz.

" Az 1500-as években is voltak hàborúk, de akkor csak 1\100 élt a mostani lakossàgnak"
Mágikus módon mégsem éltek százszor jobban :D

"túllegeltetés , talajdegradàció"
De én ezt még mindig olyan nehezen tudom összeegyeztetni azzal, hogy élelmiszertúltermelés van a világban, illetve hogy egyre nagyobb területeket lehet megművelni, egyre fejlettebbek a mezőgazdasági eszközök, stb.

Brix 2017.01.28. 18:12:13

Most fogtak ki 1000 migràst a Földközi-tengerből...Ez így nem lesz sokàig tartható...Valahogy ki kellene iktatni a túlszaporodott népek Európàba àramlàsàt...A klímavàltozàs csak ezutàn jöhet mint "probléma"....

Iloní Zöldi 2017.01.28. 18:14:55

TE MEG EGY NEVELETLEN B....Ó VAGY! Nem a haverod! Ha vitatkozni, vagy minősíteni akarsz azt kulturáltan, intelligensen tedd és ne így. Tramf ettől a bejegyzéstől, no meg az LMP felszólításától biztos nagyon megijedt. Végtére is egy kis vacak városállam elnöke! Egyébként biztos, hogy jót tesz hazánknak az ilyen és ehhez hasonló bejegyzés. Gratulálok a nagyfokú szakértelmedhez és főleg a körültekintő megnyilvánulásodhoz!!! Egy másik környezetvédelemben évekig dolgozott honfitársad.

sírjatok 2017.01.28. 18:15:35

@rasztaszív: wow, valóban. Szóval ez egy katolikus ember website szolgáltatása, amin ez az oldal megjelenik. És ezért nem igazak mondjuk ott a U.S. Department of Agriculture, The New York Times vagy a The World Bank állításai.

Ok.

sírjatok 2017.01.28. 18:16:10

@Brix: "Valahogy ki kellene iktatni a túlszaporodott népek Európàba àramlàsàt.."

100%-ban egyetértek.

BiG74 Bodri 2017.01.28. 18:18:47

@Brix:
Szintén egyetértek, nem kérdés.

Brix 2017.01.28. 18:19:28

@sírjatok: önmagàban az elelmiszertermelés felfejlesztése még nem szünteti meg a tömeges migràciót, mert màr Afrikàban is nyugati életmódot szeretnék élni az emberek...

dunántúli gyerek 2017.01.28. 18:20:55

'Az 1890-es években több tízezer ember özönlött a kanadai Yukon vidékére aranyat keresve, ám helyette skorbuttal, medvékkel és dermesztő hideggel kellett szembesülniük. '

2015 augusztusában meg ennyi migri özönlött Magyarországra NAPONTA. Mehettek volna aranyat keresni is Szibériába, ha dolgozni akartak volna.

rasztaszív 2017.01.28. 18:22:03

@sírjatok: azért nem igaz,mert egy-egy kiragadott mondattal operál.akikre hivatkozik,azok pedig valójában mást állítanak!te itt csak abban bízol,hogy majd senki nem olvas utána!

sírjatok 2017.01.28. 18:26:10

@Brix: Értem, igen. Én is így látom.

Csak ez esetben senki ne írja, hogy azért mennek Norvégiába, mert Afrikában éheznek, vagy hogy azért gond a 10 milliárd ember, mert annyit nem lehet élelmezni. A mai kaja egyharmadát kidobják. Ma 7 milliárd ember van. Tehát a +3 milliárd kb. a maradékon elélne jobb (ok.. ideális :) ) logisztika esetén.

Na mindegy. Szóval az afrikai elszaporodás, és az ebből következő idemigrálás az persze rossz, de egyrészt nem az élelmiszer a probléma, másrészt ezen semmit nem segít az, ha egy német házaspár kettő helyett egy gyereket vállal, illetve az sem, ha milliószámra fogadunk be "menekülteket".

rasztaszív 2017.01.28. 18:27:47

@sírjatok: és az segít,ha letagadod?:)

sírjatok 2017.01.28. 18:33:51

@rasztaszív: Tudnál egy példát mondani? Pl. itt ez a szervezet egészen pontosan ugyanazt mondja, mint amit a videóban állítanak, hogy mond:

www.wfp.org/hunger/causes

kb. Mi okozza az éhezést? Háborúk, nem kellően fejlett mezőgazdaság, pazarlás, természeti katasztrófák, szegénység.

Nem elég termőföld, az nem. Ez már csak abból is könnyen belátható, hogy mikor sokkal kevesebben voltak emberek (tehát sokkal több termőföld jutott egy emberre), akkor is éheztek.

De a többi állítása is igaznak tűnik, pl. ma már egy csomó területen megművelhető a föld, ahol korábban nem.
www.fao.org/news/story/en/item/20964/icode/

dunántúli gyerek 2017.01.28. 18:36:27

@rasztaszív: Ne vergődj, ne hazudozz.

'Az 1890-es években több tízezer ember özönlött a kanadai Yukon vidékére aranyat keresve, ám helyette skorbuttal, medvékkel és dermesztő hideggel kellett szembesülniük. '

2015 augusztusában meg ennyi migri özönlött Magyarországra NAPONTA. Mehettek volna aranyat keresni is Szibériába, ha dolgozni akartak volna.

A négerarabok azt hiszik eljött El Dorado, nem azért jönnek mert nincs zaba otthon. Csak írnak nekik az unokatesók Európából hogy itt ad nekik az állam ingyen lakást, kaját meg buszbérletet, lehet nőket erőszakolni büntetlenül ad nekik a TASZ ügyvédet és szelfizhetnek Merkellel.

sírjatok 2017.01.28. 18:39:25

@rasztaszív: ok rosszul mondtam, az élelmiszer/éhezés lehet probléma, de nem a termőföld hiánya, a túlszaporodás a probléma, hanem a szervezetlenség, háború, korrupció.

Tehát az afrikai nem azért megy Norvégiába, mert ott jobb minőségű vagy több a termőföld, hanem mert a norvég az egy jobban szervezett társadalom magasabb életszínvonallal.

sírjatok 2017.01.28. 18:41:40

@dunántúli gyerek: "nem azért jönnek mert nincs zaba otthon."

Én még ezt is elhiszem, csak azért nincs nekik zaba, mert nem termelik meg. A híresen jól termő norvég földeken meg megtermelik nekik a norvégok. Hülyék lennének nem jönni.

BiG74 Bodri 2017.01.28. 18:43:25

@sírjatok:
Ne haragudj, de ellent kell mondanom, bizonyos mértékig. A föld elegendő, bőven. Azért mert korunk mezőgazdasága, tudománya a termelést egyre hatékonyabbá teszi, illetve olyan területeket vonnak be termelésbe, melyeken régen elképzelhetetlen lett volna ilyen intenzítású növénytermelés, sőt egyáltalán a termelés. Másrészről nem tudhatjuk, hogy az intenzív művelés, trágyázás, kemikáliázás folytán mikor tesszük teljesen tönkre a földjeinket. Az intenzív művelési földek pedig csak növekvő ráfordításokkal hozzák ugyanazt a szintet, illetve visszaállítani őket alapállapotukba szinte lehetetlen.
Valahol a kettő között van az igazság, van elég föld, de az embereknek semmi sem elég.

she_wolf 2017.01.28. 18:44:16

"Donald Trump egy barom, de miért gondolja bárki is, hogy Orbán Viktor különb?"

Miért? Gondolja bárki is?

rasztaszív 2017.01.28. 18:44:41

@sírjatok: a wfp címe:Mailing address:

Via C.G.Viola 68
Parco dei Medici
00148 - Rome - Italy

vajon miért mondják ugyanazt?:)

a fao oldalán viszont sehol nem találsz semmi olyasmit,hogy ne lenne túlnépesedés!

dunántúli gyerek 2017.01.28. 18:45:59

És különben elég sok migri dolgozik már nyugat európában. Legalábbis Róma, Nápoly, Velence tele van velük, minden sarkon ott vannak. Ált. hasist árulnak, de ahol sok a migri ott azért kebab-sátrakat meg vízipipa bárokat is nyitnak páran.

Svédországban a segélyen, lakáson, ügyvéden kívül még jár a migriknek vállalkozói tanfolyam. Mondjuk nemtom milyen nyelven, nyilván arabul, hogy ne sértse a kultúrájukat.

sírjatok 2017.01.28. 18:46:34

Na jó lépek mert van jobb dolgom, mint itt rohadni, a tanulságok búcsúzóul:

- Európában nincs túlnépesedés, ezért itt a gyerekvállalás ellen ágálni nettó faszság
- Afrikában nem azért éheznek mert túl sokan vannak, hanem mert szervezetlenek

Csácsá.

rasztaszív 2017.01.28. 18:50:10

@dunántúli gyerek: te meg most mihez is szóltál hozzá...?

sírjatok 2017.01.28. 18:53:12

@rasztaszív: "a fao oldalán viszont sehol nem találsz semmi olyasmit,hogy ne lenne túlnépesedés! "

www.fao.org/docrep/u3550t/u3550t02.htm

Worldwide, enough food is produced to feed everyone
=
nem azért éheznek, mert "nincs elég kaja" vagy mert nem termelnek eleget.

"wfp címe"
Ja értem, tehát ha Rómában van, akkor nem igaz, amit ír, mert Rómában van a Vatikán is, szóval akkor amit egy római székhelyű cég állít, az keresztény propaganda.

ok.

rasztaszív 2017.01.28. 19:02:53

@sírjatok: olyat idézz a fao-tól,ahol azt állítják,hogy nincs túlnépesedés.nem fogsz ilyet találni!
a linked,amire hivatkoztál pedig konkrét katolikus propaganda,és jól láthatóan úgy működik,hogy más saját oldalakkal hivatkozzák körbe egymást.

6.Lenin 2017.01.28. 19:17:03

Közben volt más dolgom is, de visszatérve a témára...

hallottam már olyasmit is, hogy azoknak a javaknak, amikre az embereknek szükségük lenne, néhány millióan is képesek lennének előállítani. Már most több milliárd ember felesleges a földön, és még csak most fognak jönni a robotok, mesterséges intelligencia.
Csak visszakanyarodhatunk oda, hogy a probléma annál összetettebb, hogy csak bizonyos -nekünk kellemes-kiragadott példákkal bizonyítsunk valamit.

Talán az sem túlzás, hiába lesznek a kerítések, elöregedő Európa, a népvándorlás az ivóvíz, élelmiszer, gazdasági elmaradottság okaként néhány évtized múlva megállíthatatlan lesz. Az északi rész pedig nem fog tudni eltartani átlagnál jobban szaporodó fejletlen tömegeket. Természetesen , majd tetőzik, ahogy @sirjatok nevezi a túlnépesedést. A Természet, Universum, Teremtő, IT, megtalálja a megoldást és majd a túlélők is találnak a felsoroltak közül maguknak megfelelő magyarázatot.
Aztán lesznek barmok is, akik mondanak valamit, vagy írnak róla, vagy nem lesz rá mód, mert csendben kipusztulnak.

Brix 2017.01.28. 19:22:24

A lényeg azért mégiscsak az lenne, hogy vissza kellene fogni a népességrobbanást, különösen ott, ahol ennek nem adottak az anyagi feltételei. A " szelíd erőszak " politikájához vissza kellene térni a nyugati államoknak, hogy jobb belátásra bírják a közel-keleti és afrikai országokat , mert így soha nem fognak a kapitalizmus és a piacgazdaság útjára térni...Amíg az anyagi keretek nem adottak, addig nem lehet ökotudatos, fenntartható, igazságosabb társadalmat sem építeni...Sajnos, Trump nem úgy néz ki, mint aki rendet akar csinálni a világban...Pedig Afrika is akkor fejlődött, amíg a gyarmati igát nyögte...
Pedig, itt az ideje az aktív politikának, mert a migráció elsöpörheti az európai civilizációt...

6.Lenin 2017.01.28. 19:30:16

@Brix:

" mert a migráció elsöpörheti az európai civilizációt... "

Lassan nem lesz aki képviselje, hiszen öregednek az európai civilizációt magukban hordozók, aztán csendben kipusztulnak, mint eddig sokan az ilyen, és hasonló folyamatok során. Majd esetleg a muszlim gyerekek csodálkozhatnak 1-2 viaszbábún, ha meghagyják őket., vagy elfelejtődik, mert nem lesz aki emlékezne rá.

Brix 2017.01.28. 19:30:32

@6.Lenin: Szerintem ugyanaz lesz, mint a történelem során mindíg: harc az erőforrásokért. Európa felébred csipkerózsika álmából , mert a jóléti , szociális piacgazdaság ebbe ringatta évtizedeken keresztül...A világ arról szól (sajnos) hogy az erősebb elveszi azt , amit magának szeretne... A puhány, altruista nyugati politikusok alkalmatlanok a krízishelyzetek megoldására. Minden normális országban már régen a fegyverek szólnának a határon betörő, irregulás embermilliók visszatartására... Mert ez már nem emberjogi kérdés , hanem háború, csak nem konvencionális fegyverekkel vívják....

6.Lenin 2017.01.28. 19:42:31

@Brix:

Szerintem is a jelenlegi állapotra jellemző, de nem tudhatjuk megtörténik-é, vagy lesz-é egy másik verzió, milyen hosszú lesz az átmenet, időben lépnek-é a döntéshozók? Jó döntést hoznak? Másnak is az lenne az érdeke?

Hány hasonló honfoglalás történt már? Jól döntöttek az akkori vezetők?
Mindenki felismeri ezeket a kihívásokat? Nehéz lenne kapásból az eddig eltűnteket is felsorolni.

A Trumpok, Orbánok a barmok mert felismerik az előszelét a veszélynek?
Vagy akik bagatellizálják?

Lennének történelmi példák, csak a jó következtetést nem mindenki képes levonni, ha lehetséges egyáltalán.

6.Lenin 2017.01.28. 19:54:02

Talán még annyit, hogy feltétel nélkül támogatom a környezetünk tudatos védelmét, a károkozás megszüntetését. Még akkor is, ha mindent kétséget kizáróan az emberi tevékenységnek nincs hatása a fent vitatott folyamatokra (lehűlés, felmelegedés és következményei). Talán késleltethetnénk, hogy legyen időnk a felkészülésre a túlélésre. Meg olyan emberi, mint az örömokozás a másiknak (kefélés)
Mivel jelenleg is itt vagyunk, valakik mindig túlélték ezeket, tehát van remény, vagy most már nem lesz, de inkább legyünk Optim-P-isták.

morph on deer 2017.01.28. 19:59:55

@dunántúli gyerek:
"Mehettek volna aranyat keresni is Szibériába, ha dolgozni akartak volna."

Ezt gondolom onnan tudod, hogy te is azt csinálod, ugye? Ez is bizonyítja, hogy tényleg bárkit beengednek, válogatás nélkül...
És sok szíriai munkatársad van?
Mesélj!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.28. 20:00:46

A túlnépesedés ékes példája Szíria. A lakossága 3 millió volt 1960-ban. Most 24 millió. Ebbe kódolva volt a háború.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.28. 20:07:52

@sírjatok: "Hát azért hadd gondoljam, hogy maradtak volna nyomaik. Nyilván minden törzsről nem tudhatunk ma, de ha egy mai nyugati civilizáció megsemmisülne, annak százezer év múlva is lennének nyomai."
Csakhogy a kéregmozgások miatt, ha 400-500 millió éve volt egy civilizáció, annak semmiféle nyoma nem maradt. Már pedig egy közeli szupernova robbanás az élet írmagját is kipusztíthatta, vagy egy egy nagyobb becsapódás. A kőzetlemezek folyamatos egymásra csúszása pedig mindent eltüntetett.

" A Dekkán mintegy 40 millió év alatt 6000 kilométert tett meg, míg a Csendes-óceáni-lemez 50 millió év alatt 3000 km-t."

hu.wikipedia.org/wiki/Lemeztektonika

Vagyis néhány száz millió év alatt a teljes Föld felszín komplett kicserélődhetett, eltüntetve egy volt civilizáció minden nyomát.

kvadrillio 2017.01.28. 20:13:29

hidfo.ru 2017.01.27. 10:03 Világpolitika
“Egy háború esetén űrszemét lesz az amerikai műholdakból”

Az amerikai légierő tábornoka, John Hyten szerint Oroszország és Kína műholdas technológiái olyan gyors ütemben fejlődnek, ami az űrben nemsokára veszélyt jelenthet az Egyesült Államokra.

A Stratégiai Parancsnokság (STRATCOM) vezetője, John Hyten tábornok azt mondta, Oroszország és Kína műholdas technológiái nemsokára veszélyt jelentenek minden amerikai űreszközre, emiatt „fel kell készülni a háborúra”. „A nem túl távoli jövőben képessé válnak ennek kihasználására, és minden egyes eszköz, amit az űrben működtetünk, veszélyeztetve lesz. Ezt meg kell előznünk, és a háború elkerülésének legjobb módja, hogy készen kell állnunk a háborúra.”

A tábornok elmondása szerint Oroszország olyan műhold-elhárítási technológiákat fejleszt – beleértve lézerfegyvereket is -, melyek egy háború esetén képesek lennének működésképtelenné tenni minden amerikai műholdat, beleértve a katonai és civil eszközöket is. „Ezek többsége utána űrszemétként sodródna tovább” – mondta.

Hyten arra is felhívta a figyelmet, hogy a háborút azért kell megelőzni, mert egy ilyen konfliktus annyi űrszemetet hagyna maga után a Föld körül, hogy amiatt az emberiségnek többé nem lenne hozzáférése az űrhöz.

NOMAJD A TRUMP JÓL ODABASZ NEKIK !!! :)

morph on deer 2017.01.28. 20:15:15

@6.Lenin:
"A Trumpok, Orbánok a barmok mert felismerik az előszelét a veszélynek?"

Igen, barmok, de nem a "felismerés" a baj önmagában, hanem a téves következtetések és az azokra adott rossz válaszok.
Mindkét helyes fiú rendelkezik az önnön tévedhetetlenségébe vetett megingathatatlan hittel, és ez az ami nem csupán hitelteleníti őket, de azt is egyértelműen jelzi, hogy közveszélyesek.
Csak idő kérdése, hogy mikor szabadulnak el végképp és visszafordíthatatlanul.

6.Lenin 2017.01.28. 20:20:25

@morph on deer:

Gondolod te, mások meg másként.

Biztosan voltak hozzád hasonlóan gondolkodók, akik örömmel simogatták a keletről jött nomád őseinket, aztán rácsesztek, vagy elmentek Londonba mosogatni és megúszták.

CsendPenge · https://zoldsegextra.blog.hu/ 2017.01.28. 20:31:49

@sírjatok:
Hát ezen majdnem besz*rtam a röhögéstől! Fertilitási ráta, mi? Az bizony nagyon nem a kihalás! :D A halálozási ráta az a mortalitási ráta :)))
Pl. ebben a mondásban is olvasható: "Ante mortem ne laudemus hominem quemquam."
Feldobtad az estémet, köszi! :)

Spontán Blogger 2017.01.28. 21:04:19

Hogyan nézd a LEGÚJABB filmeket az interneten INGYEN? NEM FOGOD ELHINNI MENNYIRE EGYSZERŰEN
KATT IDE: onlinefilmek2017.blog.hu/2017/01/21/hogyan_nezd_a_legujabb_filmeket_az_interneten_ingyen_nem_fogod_elhinni

Hollandexxonvaldez 2017.01.28. 21:39:25

Trump 3nap alatt többet tett mint Obamamajom előtte 8évig. mától stop a muszlimoknak.remélem hamarosan Merkel KISZ titkár banya is megy a szőnyeg szélére,aztán itt is stop a szélsőségeknek.mire az elmúlt 10-20év vadliberalizmusát eltakaritjuk felnő egy generáció.van itt munka bőven a rendes embereknek mire a szemetet sikerül eltakaritani

gmihaly621 2017.01.28. 21:50:44

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Az egyik ellensúlyozta, "egálba hozta" a másikat. De milyen áron!

bkkzol 2017.01.28. 22:04:46

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ugyan ez van Jemennel... pár évtizeden belül NIgériában gyakorlatilag nem fognak elférni. Átlagban 12 gyerekes anyák vannak!

erőtlen emberi erőforrás 2017.01.28. 22:15:49

"Orbán Viktor ... mérgek a talajban, vízben, ... és egy füstbe fojtott ország."

Eddig nem sokat lehetett tudni arról ki az a Sallai R. Benedek, de az üres blabla rendszerint üres blablázót takar

Ha nincs Orbán, akkor most kevesebb a füst? Ez csak a többi görcsősen erőlködő ellenzéki párttól megszokott tömjénfüsteregetés. Más szóval szellemi környezetszennyezés

Apage orbanas!

erőtlen emberi erőforrás 2017.01.28. 22:23:13

@morph on deer:
Szokás szerint hülyeségeket írsz, mégpedig olyat, ami önmagát leplezi le

Orbánnak szinte minden előre sejtése bejött, és mivel nem volt rest meghozni a szükséges intézkedéseket, most a nyerő oldalon áll. Szemben a szinte minden jóslatát tekintve mellétrafáló ballib ellenzékkel

Trumpról pedig egy hét alapján még senki nem tudhatja, mit fog kihozni az elnökségéből és az bejön-e majd

morph on deer 2017.01.28. 23:41:51

@erőtlen emberi erőforrás:
"Szokás szerint hülyeségeket írsz, mégpedig olyat, ami önmagát leplezi le"

Na erről mesèlj még egy cseppet, légyszives..! Mármint, hogy mi leplez le mit?

"Nyerő" oldalon?
Vajnánál biztosan :)
Úgy egyébként az ország putyinizálását nyilván jól megfizetik, tehát lehet abban valami, amit mondasz.
Remélem a 'tartótisztje' is meg lesz vele elégedve, amikor jön látogatóba..!

Mindenesetre a jövője biztosnak látszik: milliós nézettségű jövendőmondó műsorai lehetnének például az M1-en!
Társulva Fásy Ádámmal még énekelhetne is, mondjuk a 'fehérvári huszárokról'..!
Szem nem maradna szárazon...

Trump meg már bizonyított!
Most már semmi kétség, hogy egy gyökér, aki legalább olyan tehetséggel mozog a politikában, mint elefánt abban a bizonyos porcelánboltban.
Akár borítékolható is a "sikere" - kő kövön nem marad, hacsak le nem fékezik időben.

morph on deer 2017.01.28. 23:50:54

@6.Lenin:
"Gondolod te, mások meg másként."

Dehát ez a szép az egészben, nem gondolod?
Én egyébként sem szeretem az egyenruhákat, az egyenruhásokat, a szurkolótáborokat, meg az uniformizált gondolkodásmódot, - hogy csak pár dolgot említsek - és ezt soha nem bántam meg.
Már talán említettem, hogy a falkaösztön teljesen hiányzik nálam, ez van.

GQ 2017.01.29. 00:10:56

@GQ: ez csupán a véletlen műve, a telefonom megkattant :)

GQ 2017.01.29. 00:14:30

@kvadrillio: a kiterjesztést észrevetted-e? .ru, mint Russia. Segítek. Ez Oroszországot jelent. Nyilván a véletlen műve :) kár, hogy az észak-koreai Marsra szállást nem keverték bele ;)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.29. 07:18:19

@erőtlen emberi erőforrás: "Orbánnak szinte minden előre sejtése bejött, "

Ja. Mint amikor 2001-ben elindította a lakásépítés őrületet meg törvény hozott amely lehetővé tette a devizahitelt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.29. 07:19:14

@bkkzol: Sajnos az európai orvoslás kombinálódott az afrikai szaporasággal.

bkkzol 2017.01.29. 07:26:02

Egyszerűen lehetne ezt szabájozni. Talán még a sötét kis fejükkel is felfognák. 1 gyerek pénz+étel támogatás, 2 gyerek étel támogatás.... 3+ gyerek semmi.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.29. 07:26:53

@Larry Silverstein: Aha. A születések száma így alakult 2004-től 95 137 97 496 99 871 97 613 99 149 96 442 90 335 88 049 90 269 89 524 93 281 92 135. 2008-ban volt a legmagasabb és 2011-ben volt a legalacsonyabb. Most akkora sikernek állítod be, hogy a Viktor alatti több mint 10 százalékos csökkenés után kezd emelkedni? Szokás szerint hazudsz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.29. 09:07:45

@sírjatok:

"Úgy értem kb. az a gondolatmenet, hogy az európaiak azért ne vállaljanak gyereket, mert az afrikaiak túlszaporodnak? Ne má."

Pedig bizony így van, ez a vadliberális álláspont. Sőt az elvileg nem liberális Merkel mama meg is kezdte e terv megvalósítását. Ahelyett, hogy a saját nemzete fertilitását növelné további adókedvezményekkel, munkahelyek teremtésével (Trumpnak eléggé igaza van az olcsó bérű külföldön USA-piacra termelő cégek súlyos megadóztatásával) és további gyerekbarát intézkedésekkel, inkább gyermekes anyákat lakoltat ki szociális lakásokból (na jó, ez nem általános, de nem egy példa akadt erre is), és kultúridegen, alacsony intelligenciájú embereket importál, akik majd teleszülik Németországot.

Még azt sem állítom, hogy tudatosan ez a cél vezérli - lehet, hogy tényleg csak rosszul értelmezett humanizmus áll mögötte -, de az eredmény ez lesz.

6.Lenin 2017.01.29. 09:31:52

@morph on deer:

"Gondolod te, mások meg másként."

"Dehát ez a szép az egészben, nem gondolod?"

Azért írtam, mert pontosan így gondolom én is. Kinek van igaza? Az 1 más kérdés.
(szerintem a maga szempontjai szerint mindenkinek)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.29. 11:09:19

@6.Lenin:

"Nem tudhatjuk azt sem, hogy a Föld eddigi ideje alatt vajon hány civilizáció pusztult már ki, és milyen okok mentén."

Egy sem, már ha emberi civilizációra gondolsz. Legalábbis hatalmas meglepetés lenne egy eleddig ismeretlen kultúra romjainak felfedezése.

Más intelligens faj pedig előttünk nem létezhetett, ezt az evolúció eddigi menete kizárja.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.29. 11:15:32

@Janossz:

"Elárulnád, melyik az a két vallás, amelyik tiltja a születésszabályozást, csecsemők millióit ítélve halálra ezzel?"

Csecsemők millióit nem a vallás, hanem lelkiismeretlen emberek ölik halomra. Amúgy a logikád eleve sántít, hiszen ha a hitük visszatartaná őket a fogamzásgátló szedésétől, akkor az abortusztól is visszatartaná őket.

Ha a 3. világ túlszaporodására gondolsz, ott sem állja meg a helyét a vádaskodásod, ui. ott sem a keresztény vagy a zsidó vallás miatt nem védekeznek, hanem tudatlanságból.

De azért csak köpködd a vallást, ha ettől jobban érzed magad.

6.Lenin 2017.01.29. 11:32:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Kiderült néhány építményről, hogy az építők olyan csillagászati ismeretekkel rendelkeztek, ami az adott korban-a mai tudásunk szerint lehetetlen is lehetne.

A perui piramisokat azért tájolták 4 tizedes pontossággal csillagászati adatok alapján, hogy bizonyos időszakokban felcipeljenek rá szűzlányokat és egy impotens fasz kőbaltával fejbe vágja őket. Tök logikus. De lehetne sorolni sok mindent, amire jelenleg nincs elfogadható magyarázatunk ma sem.

Sok milliárd év ugyanúgy felfoghatatlan a néhány évtizedes életében gondolkodó
embernek, mint a végtelen, vagy a tágulás a végtelenben. Mind tök logikus.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.29. 11:44:49

@sírjatok: @Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Úgy értem kb. az a gondolatmenet, hogy az európaiak azért ne vállaljanak gyereket, mert az afrikaiak túlszaporodnak?"

Na akkor idézzétek ki írt ilyet, vagy csak megint álmodtátok!

Janossz 2017.01.29. 11:54:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Naponta tíz-százezrével születnek gyermekek a földre, akiknek az első életévük megélésére sincs esélyük.
És látá az Úr, és mondá ez jó.
Ezért egy közönséges kotonosztásból is vallásháborúk kerekednek.
Egyébként jellemző, ha valakinek zsidózásra jár az agya, annak meg se fordul a fejében, hogy túlnépesedés dolgában ők nem játszanak: A két nagy szaporító a kereszténység, és az iszlám. Ebben remekül egyet értenek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.29. 14:19:27

@sírjatok:

"Tehát az afrikai nem azért megy Norvégiába, mert ott jobb minőségű vagy több a termőföld, hanem mert a norvég az egy jobban szervezett társadalom magasabb életszínvonallal."

Legalábbis addig, amíg az iszlámhívők nem integrálják a norvégokat. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.29. 14:33:57

@6.Lenin:

Értem én, de pl. az egyiptomi piramisokról is sokáig azt hittük, hogy rabszolgák építették, oszt kiderült, hogy mai szóval szakmunkások voltak, szabad emberek, jól megfizetve.

Az, hogy nem tudjuk, miként épülhettek a perui piramisok olyan pontosan, még messze nem jelenti azt, hogy valami hiperfejlett csillagászatuk vagy matematikájuk volt. Lehet az is, hogy eredetileg kevésbé pontosak voltak, csak időközben a csillagok sajátmozgása épp a nagyobb pontosság irányában alakult - ez persze ellenőrizhető dolog, lehet, hogy tévedek.

Az viszont tény, hogy semmi más nem maradt fenn utánuk, ami fejlett iparra, tudományra és technikára utalna. Nem túl gyakori, hogy egy kultúra egy bizonyos tudományágban magasan kiemelkedőt alkot, az egyetlen kivétel épp a csillagászat, ismert okokból (áradások előrejelzése).

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.29. 14:35:50

@Janossz:

Olyan országokban, ahol azt hiszik, hogy egy szűzlány megerőszakolása kigyógyít az AIDS-ből, bizony nem a vallás, hanem a tudatlanság okozza a túlszaporodást. Jogod van mást hinni, semmi közöm hozzá.

6.Lenin 2017.01.29. 14:58:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Néhány száz éves leletekért már néha több méter mélyre kell ásni az ezzel baszakodóknak. Lehet, ha csak 1 hanygyányival is mélyebbre mennénk, néha hanyatt esnénk a meglepitől. Nem hiszem, hogy dínókból is néhány tucat szaladgált a Földön de a kertemben nem találtam még csak 1 kis dinókakit se, pedig az sem lehetett 1 fagyi gombóc nagyságú.
Mind1.
Az azért tetszik, hogy az universum alkalmazkodott pontosságban a később épített valamikhez. Elképzelhető, bár kicsit erőlködnöm kell hozzá, pedig nem nagyon kell a szomszédtól fantáziát kölcsönkérnem.
Volt ezekről vitám más blogon, tőlem tájékozottabbakkal is, és a vége az lett, hogy megegyeztünk abban, halvány fingunk sincs az egészről (vagy inkább csak elképzelések azoknak is akik hozzáértőként mutogatják magukat. Túl sok minden dől meg szinte naponta ). Másként vélekedhet a vallásos, a tudományban hívő, másként aki csak teng-leng. A tuti meg majd 1x kiderül, vagy nem. az se biztos, hogy kell-é tudnunk mindent, vagy el tudnánk.é viselni a minden tudását. Érdekes témák, annyi szent, ilyenkor jól lehet(ne) vele időt múlatni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.29. 15:45:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: :))

Illetve a Trump hülye. Tanulhatna orbántól, aki ElŐSZÖR lebontja a fékek és ellensúlyok rendszerét, és UTÁNA azt csinál, amit akar. Év végén pl. őrült pénzszórásba kezdett, és senkinek nem kellett elszámolnia.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.29. 16:27:00

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "@erőtlen emberi erőforrás: "Orbánnak szinte minden előre sejtése bejött, ""

Volt egy "rosszabbul élünk, mint 4 éve" kampány 2006-ban, a szocialista pénzszórás után, mikor mindenki határozottan jobban élt, szegények, gazdagok egyaránt. Nem, mintha gyurcsány megérdemelten nyert volna, de orbán nagyon elbaszta.

(Az országnak most jobb lenne, ha orbán 2006-ban nyert volna.)

6.Lenin 2017.01.29. 16:35:33

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Igazad van, akkor is eltalálta, hogy rosszabbul éltünk, és tényleg jobb lett volna, ha 2002-ben nyer. Rengeteg hülyeséget megspórolt volna az ország.

2002 után beszélt Orbán arról, hogy neki csak 2/3-al érdemes nyerni (gondolom az MDF miatti 2002-es sikertelen koalíciós partner miatt)
2006-ban még nem lett volna meg a 2/3-ad. A lottó 5-ös Gyurcsány csak 2010-re tudta "biztosítani" az elvárt eredményt, de utána is. Most 18-ra is hozza a formáját.

erőtlen emberi erőforrás 2017.01.29. 17:36:49

@Janossz:
Ezt rosszul tudod. Érdemes belelapozni az Ószövetségbe(vagy a Haftárákba ha az van kéznél) és meglátod a maxi szaporaság fundamentális eleme az izraelita hitvallásnak

Vagy menj el Jeruzsálemben az ortodox negyedbe a Mea Shearimba és számold meg a gyerekeket. A szekularizált zsidók már nem így élnek, és ez a nagy többség

erőtlen emberi erőforrás 2017.01.29. 17:58:13

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Úgy 2000 táján jöttek a lakásépítési kedvezmények, és a kedvezményes FORINThitelek. Lakásépítésre senki nem vett fel hitelt akkortájt devizában, az a fogyasztási hitelekre (autóvásárlás) volt kitakálva, jellemzően 2-4 év futamidővel

Megyóék szüntették be a kedvezményes forinthitelt, és onnantól jöttek tömegesen a devizahitelek lakásvásárlásra 25-30 év futamidővel. 2002-ig szinte mindenki nyert a devizával, és ezek a bolondok azt hitték hogy mindig lesz Budán kutyavásár

Namostakkor miért kellett volna tudnia Orbánnak hogy az utódja így elcseszi majd mindkét sikeres hitelezési konstrukciót?

Nincs olyan amit el ne lehetne cseszni, de ha mvan, akkor a szoclibák bebizonyítják hogy ég azt is el lehet cseszni

Janossz 2017.01.29. 18:12:23

@erőtlen emberi erőforrás: A téma a Föld túlnépesedése volt. E téren a zsidó vallás nem látszik, nagyítóval sem, de vannak akiknek mindenről a zsidók ugranak be...
Egyébként tényleg tőlük ered a sokasodjatok!, de hát azt hatezer éve találták ki, azóta meg kicsit változott a világ.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.29. 19:15:21

@Janossz: "tőlük ered a sokasodjatok!, de hát azt hatezer éve találták ki"

Hát azóta exponenciálisan sokasodnak. 120 ezer év múlva ellepik a Földet. :))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.29. 21:20:54

@6.Lenin: "Az azért tetszik, hogy az universum alkalmazkodott pontosságban a később épített valamikhez."
Mi van? Milyen anyagot tolsz?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.30. 09:46:38

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Uhm. Rutinból elkövetett szándékos trollkodáson kaptuk, tudta a lelke mélyén, hogy elnézést kéne kénie, de nem bírta kimondani. Szétette belülről az antagonizmus. Én a javára írom. A ceruzázórém22-nek pl. sose volt ilyen problémája.

Már csak a hazudozásról kéne lebeszélni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.30. 12:58:30

@6.Lenin:

"Nem hiszem, hogy dínókból is néhány tucat szaladgált a Földön de a kertemben nem találtam még csak 1 kis dinókakit se"

Nem értek a paleontológiához (sem), de azt hiszem, a dinoszaurusz-leletek min. 60 millió évesek, vagyis általában elég mélyen kell lenniük - pl. bányákban valószínű a felbukkanásuk. Kisebb mélységekben csak olyan ritka szerencsés esetekben, amikor a földrétegek mozgása (pl. kontinensek mozgása, földcsuszamlások) kisebb mélységekbe "tolta fel" őket. Ezért aztán a kertedben nem túl valószínű a felbukkanásuk.

Igencsak valószínűtlen az evolúció menetét ismerve, hogy abban a korban létezhettek értelmes lények, de ha mégis, akkor esélyes, hogy rátaláltunk volna legalább pár alkotásukra. Azért sem hiszem, hogy létezett hozzánk mérhető intelligencia, mert az emberi szintű intelligencia igen ritka a Földön. Az emlősök között is csak pár emberszabású jöhet úgy-ahogy számításba, de igazából ők sem veszik hasznát az intelligenciájuknak. Csak az ember. Az intelligencia rendkívüli evolúciós előny, de a jelek szerint csak akkor, ha elér egy bizonyos, a miénkhez igen közeli szintet.

"Az azért tetszik, hogy az universum alkalmazkodott pontosságban a később épített valamikhez."

Nem alkalmazkodást írtam, és nem később, hanerm korábban épített dolgokról. Ha - HA - az történt, amit említettem, és ez erősen kétséges, akkor úgy történhetett, hogy az építők tévedtek egy csillag pozíciójának meghatározásakor. A tévedésük azonban véletlenül épp abban az irányban történt, amely irányban a csillag a sajátmozgását végezte, így idővel a csillag sajátmozgása eltüntette a tévedést. Képzeld el úgy, ahogy a lövész egy távolabbi mozgó célpontra úgy lő, hogy előre céloz, figyelembe véve a célpont mozgását, hogy amikor a lövedék odaér, a célpont is épp akkor érjen oda. Most képzeld el, hogy a lövész mindezt nem tudatosan teszi, hanem VÉLETLENÜL céloz előre, és véletlenül ér a célpont épp akkor oda, amikor a lövedék is. Ekkor sem mondhatod azt, hogy a célpont alkalmazkodott a lövedék pályájához.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.30. 13:10:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A dínóleletek döntő többségét a felszínen találják. Nyilván, hisz könnyebb egy síkságon végigsétálni, mint egy kétméteres árkot végigásni. Gyakori jelenség a kőzetek felemelkedése, és lepusztulása, így felszínre kerülnek a mélyebb rétegekben eltemetett dolgok. Persze a kibányászott leletek sokszorosa van a mélyben.

6.Lenin 2017.01.30. 13:38:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nincs semmi gond. Nyilván mindenki tévedhet ebben a kérdésben, ugyanis már pedzegetik, hogy az evolúciós elméletet is ideje lenne átgondolni, és nem én kezdeményeztem.
Még az sincs tisztázva minden kétséget kizáróan, hogy mi is olt a kezdet. Felrobbant a semmi, a se3mmiben, és lett anyag, tér,idő, energia szarásig. Vagy egy nagyon jólelkű vénember unalmában farigcsált valamit.
Sajnos már nem emléxem a blog címére, de lezajlott ott egy elég magvas vita ezekről a kérdésekről, de egy lépést se tettünk benne előre (talán az aktivitás alól visszakereshető, talán tavaly valamikor az év közepén)

Már az ember (mi) is képesek vagyunk a gének feltérképezésére és befolyásolására, ha képesek lennénk átmenni egy olyan bolygóra, ahol már létezik az élet valamilyen
formája, elindíthatnánk egy szabályozott "evolúciót". Időnként visszamennénk, és kijavíthatnánk a közben keletkezett "hibákat", vagy a felesleges fajokat "eltüntetnénk" .stb lehetne ezekről hosszan spekulálni, ki-ki a saját világnézete szerint. Aztán eljutnánk oda, hogy a tököm tudja......., mit mindig sikerült ezzel zárni az ilyen vitákat.
Szerintem.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.30. 13:56:43

@6.Lenin: 'Vagy egy nagyon jólelkű vénember unalmában farigcsált valamit."

A zsidók istene nem jólelkű, hanem bosszúálló.

Ha van isteni csoda, akkor az egész kavantummechanikát ki lehet dobni, ősrobbanásostul, mindenestül. Akkor kerubok forgatják a Földet.

Ha van kvantummechanika és ősrobbanás, akkor nincs isten. Kölcsönösen kizárják egymást.

Magyarul mégegyszer. Ha Isten ilyere teremtette a világot, mint amit tapasztalunk, akkor nem létezik Isten.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.30. 14:07:46

@6.Lenin: "az evolúciós elméletet is ideje lenne átgondolni"

Az evolúció tény. A természetes kiválasztódás az elmélet.

www.darwinnap.hu/evolucio-gyik.php

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.30. 14:14:26

Amit nem tudunk:

- Létezik-e fénysebességnél gyorsabb távolhatás. Úgy tűnik, létezik.

- Hova lett az antianyag?

- Mi a sötét anyag?

- Mi a sötét energia?

- Hogyan egyeztethető össze a kavntummeckanika a relativitás elmélettel?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.30. 14:32:16

@6.Lenin:

"Aztán eljutnánk oda, hogy a tököm tudja......., mit mindig sikerült ezzel zárni az ilyen vitákat. Szerintem."

Szerintem is. :D Nem valószínű, hogy valaha is lesz szerencsénk bizonyosságot szerezni.

"az evolúciós elméletet is ideje lenne átgondolni"

Természetesen, kevés az olyan elmélet, amelyet menet közben nem kell finomítani. (Talán Einstein specrelje és áltrelje az egyetlen, de már mai látható, hogy idővel ott is lesz finomítás, csak még nem elég érzékenyek a műszereink az eltérések észleléséhez. Ott van pl. mindjárt a gravitáció, amelyet ugyan szépen leírt, de attól még nem értjük jobban. És hát ugye kvantumszinten sem igazán működik, tehát ott bőven lesz mit finomítani.) Pl. az evolúció a jelek szerint nem folyamatos sebességgel halad, hanem hosszabb stagnálás után rövid idő alatt nagyot ugrik. Fenetuggya, miért.

"Még az sincs tisztázva minden kétséget kizáróan, hogy mi is olt a kezdet. Felrobbant a semmi, a se3mmiben, és lett anyag, tér,idő, energia szarásig. Vagy egy nagyon jólelkű vénember unalmában farigcsált valamit."

Valószínűleg soha nem tudjuk meg, mert nem lesz mód kísérleti ellenőrzésre. Vagy talán mégis. A tököm tudja... :D

6.Lenin 2017.01.30. 14:36:24

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Ha Isten ilyere teremtette a világot, mint amit tapasztalunk, akkor nem létezik Isten. "

Már megint másra szeretnéd kenni. Azért, hogy te 1 köcsög vagy, miért lenne az Isten hibás? Szabad akaratodból vagy ilyen, azt pedig ő adta. Halvány jelét se láttam eddig tőled, hogy szeretnél változtatni.

6.Lenin 2017.01.30. 14:49:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Igen, tudtam, hogy mi is eljutunk a végkövetkeztetéshez.
Már csak az nyitott, hogy jó lenne-é tudni a mindent? Egy néhány évtizedes életben szükségünk van-é rá? Persze, olyan emberi, mint az örömszerzés. Csak amikor már az is kötelesség, kicsit unalmassá válik. Ha mindent tudnék, mi a toszért görcsölnék utána bármivel is?
Játszhat az ember Istent, de képes lesz azzá is válni? Életet teremteni?
Mondjuk látok egy jó csajt, nekem is megmozdul valami, de az még nem élet.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.30. 14:50:47

@6.Lenin: "miért lenne az Isten hibás?"

Nem mondtam, hogy hibás.

Ha a tapasztalatunk nem csal, akkor nics is isten. Se hibás, se hibátlan.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.30. 15:21:12

@6.Lenin:

"Már csak az nyitott, hogy jó lenne-é tudni a mindent?"

Nem hiszem, hogy jó lenne, mert akkor megszűnik minden kitűzhető cél vagy azok értelme. Hiszen végül is a tudás állandó bővítése tesz bennünket emberré, én legalábbis ezt hiszem.

Még azt sem tudjuk, vajon van-e a megismerésnek egy végső pontja, ahová eljutva mindent tudni fogunk - természeti törvényeket, az univerzum keletkezését, értelmét (már ha van) stb. Egyesek szerint létezik a megismerés végső pontja, míg mások szerint a természet olyan, mint egy matrjoska-baba, amely végtelen számú beágyazott elemet tartalmaz.

Én az utóbbit szeretném, mert akkor folyamatos lehetne a megismerés, a tudományos haladás, míg a végső tudás elérésekor már csak a céltalanság állna előttünk, ami egyenlő a kihalással. Ám sajnos az a gyanúm, hogy az előbbi lehet igaz, és a céltalanság felismerése - és az abból fakadó stagnálás, majd kihalás - lehet a végső oka annak, hogy semmi jelét nem látjuk egy nálunk sokkal magasabb szintű intelligenciának. Pedig már 4-5 milliárd évvel az ősrobbanás után, vagyis kb. 8-9 milliárd évvel ezerlőtt kellett létezniük a miénkhez hasonló szintű intelligens fajoknak.

"Életet teremteni?"

100 éven belül bizonyosan. De ettől még nem leszünk istenek.

6.Lenin 2017.01.30. 15:21:37

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

-Jó estét, személyit, lakcímkártyát legyen kedves.
-Jó estét, nekem olyanom nincsen.
-Nincsen? Na, ne szórakozzunk kérem a közeggel. Kicsoda ön, hogy nincs ilyenje?
-Kérem szépen, én vagyok az Isten.
-Isten? Mondtam ne szórakozzon a közeggel, fújjon csak ebbe a csövecskébe szépen. Méghogy ő az Isten, se szakálla, se nem olyan öreg. Mik annak? Na, mi van, hová tűnt? Az istenit neki, ez lelépett. Vagy nekem kéne fújnom? Az a pár stampó nem szokott ilyet produkálni, na mind1. Lépjünk tovább.

Ilyesmire gondolsz cicus?

6.Lenin 2017.01.30. 15:31:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Igen, ez olyan, mint az öröklét, vágyunk rá, pedig elvenné az egésznek az értelmét, ha van egyáltalán.

Még 1 eszembe jutott ezzel kapcsolatban .

Milyen célja lehetett 1 spontán ősrobbanásnak?- vagy tervezték a migrik?
Ha meg tervezett volt a teremtés, nem elrendezett minden előre?- a sors könyvében?
Kár elkezdeni, mert aztán nehéz abbahagyni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.30. 15:52:06

@6.Lenin: "Milyen célja lehetett 1 spontán ősrobbanásnak?"

Sajnálom, ki kell ábrándítsalak, nincs célja a világunknak, se a te vagy az én létezésemnek. Evvan.
süti beállítások módosítása