A valódi viták otthona

Nehogy már egy maroknyi budapesti döntse el, hogy mit akar az ország! - mondta a fideszes képviselő

2017. február 21. - szénhidra

srb_p.jpg

Amikor valami vargabetűkkel volt csak értelmezhető, leírható, akkor Obelix mindig azt mondta Asterixnek, hogy dilisek ezek a rómaiak.

Nos, Obelix egy kedveskedő, nagydarab képregényhős volt, aki beleesett a varázsitalos kondérba, azóta csak idült vigyor ül az arcán, ami mellé odalopózik némi vadkan-fogyasztási láz. Egyes fideszes képviselők, megmondó emberek viszont a való világban delirizálnak. A jászsági Pócs képviselőről teljes mértékben el tudjuk képzelni, hogy szintén (esetleg többször) beledőlt egy kondérba, de legfeljebb a sertéspörkölt zaftjában és az abban tökéletesen feloldódó szilvapálinkában áztatta el magát. Ezért is beszél össze-vissza hülyeségeket. Mondjuk a vadkan az oké.

Most hagyjuk, hogy Pócs milyen kiskirályként tetszeleg élet és halál uraként a Jászságban. Nézzük meg viszont legutóbbi kijelentését az olimpiai népszavazással kapcsolatban! Az érvelése illetve annak logikája futóhomokra épült, de azért szálazzuk ki, hogy mégis miért mondta az okosságait.

Az, hogy Budapesten egy maréknyi ember eldönti, hogy Magyarországnak mi jó meg mi nem, az felháborító. Szerinte.

„Nehogy már egy maroknyi budapesti döntse el, hogy mit akar az ország!” Ez a kétségbeesett felkiáltás úgy egy évvel ezelőtt elfogadható lett volna akár a legvéresszájúbb kormánypárti kulimunkástól is, de több elkaszált, meghiúsított és szétszabotált – országos – népszavazási kezdeményezés után ezzel kiállni a Jászság szélére… bocs, a parlament folyosójára, az a hatalomnak megfelelni vágyó szolgalelkűség mintapéldája. Pócs ritmusérzéke kifelé – értsd az eseményekre reagálás szempontjából – gyötrelmesen értékelhetetlen, befelé – értsd a felsőbb körök irányában – szenzációs rekord, hiszen elsőként sikerült beleállni a hülyeségbe.

 

Sajnos ezek a Pócs-féle Fidesz-darabontok nem dilisek, hanem sajnálni való, megfelelési kényszer alatt senyvedő, azt maguknak sötét és aljas indulatokkal kárpótoló szerencsétlenek.

 Szerk.

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr9112277205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2017.02.21. 16:10:12

A maroknyi-kormánynak az a dolga ezért fizetjük, hogy döntsön helyettük, (békéről és háborúról), és sok más mindenről. Egy takony-agyú SSoross pedig a pálya széléről manipulál mindenkit, mert csak a zavarosba halászva tud pénzt csinálni. Ezért tartja fenn a különböző gitt-egyleteit, és húzza elő a nyuszikat a kalapból, hogy arra figyeljünk amíg ő lopokod , nem véletlenül van kitiltva a fél-világból.

Duplaxiii 2017.02.21. 16:16:45

Van egy pici falu valahol eldugva az istán háta mögött.
A hatalom mondjuk atomhulladék tárolót akar oda.
Kínál fűt-fát, pénzt-paripát-fegyvert!
De a falu 1500 fős lakossága nem akar ilyen oda hozzájuk. Kellene aszfaltozott járda, meg ki kellene festeni az iskolát is, de az áldozat nagyobb és végleges lenne az előnyökhoz képest.
De a hatalom és fizetett pribékjei a médiában harsog, hogy pár száz tahó falusi ne szabja már meg az országnak, hogy mi legyen! Mit akar ez a hazaáruló bagázs?!
Most akkor ráerőszakolhatja-e az ország, a hatalom 2000 emberre, hogy az otthonuknál olyan történjen, amit ők nem akarnak?
Kérdem a pöcs képviselőtől és az itt is ostobaságokat kiabáló kommentlőktől...
Ugyanis olimpiát
- város rendez, finanszírozásnak is adott városhoz köthetőnek kellene lennie
- ha a hatalom az országgal fizetteti meg a rendezést, akkor ráerőszakolhatja-e az egész ország az akaratát a rendezőre? Ha Budapest nem akar rendezni? Akkor a bivalybasznádi szavazók erre kötelezhetik?
Tehát az országos népszavazás csak akkor hiteles, ha a fizetési hajlandóságra kérdeznek rá! És nem arra, hogy nevezzen-e Budapest.
Ha hajlandó a vidék fizetni, akkor lehet kérdés, hogy a főváros akarja-e vagy sem, de ha nem akarja, akkor a vidéknek kuss van, mert nincs fizetési kötelezettségük sem.
Így is hozzájuk viszik a fővárosiak adójának döntő részét.

john1 2017.02.21. 16:25:52

Szerintem itt arrol volt szo hogy Budapest ne rendezzen olimpiat. A Budapestiek nem akarjak Budapesten megrendezni , semmi gond tiszta beszed.

A videkiek meg mindig megrendezhetik Csuton.

habanera 2017.02.21. 16:27:15

Ha az olimpiát a város, Budapest rendezné, akkor a budapestieknek van beleszólásuk abba, hogy meg akarják-e rendezni. Tetszett volna a Fidesznek úgy pályázni, hogy Magyarország szeretne olimpiát rendezni, akkor az egész ország lakossága részt vehetne a népszavazáson. Ám, ha Orbán egy személyben kitalálta, meghirdette, hogy hű de nagyon akarunk olimpiát, akkor meg lehet rendezni Felcsúton a magánstadionjában. Ahhoz nem kell országos meg fővárosi népszavazás. Felcsúton meg úgyis mindenki OV rokona. Vastapsot nekik.

HaD 2017.02.21. 16:27:34

Már bocs de itt csak arról gyüjtiztek aláírást hogy legyen e népszavazás...erre már minden agitpropos arról sírbókol hogy megfúrták az olimpiát...qrvára nem csak azt hogy egy "maréknyi" budapesti eldöntheti hogy igen vagy nem...de még nem döntöt. Avagy már az agitproposok tudják az eredményt? Akkor meg bibis hogy minek gázoltak eddig tökig a buliba.
Jut eszemben én vidéki suttyó vagyok,rég jártam BP-en...már tényleg csak maréknyian maradtak? Mikor a nyáron ott voltam még laktak arra felé vagy másfél millióan...mondjuk elég szar volt a közlekedés...de csak nem ment el amiatt mindenki?

john1 2017.02.21. 16:29:37

latom itt nagyon cenzurazzak a komenteket

john1 2017.02.21. 16:33:04

Egyebkent ez Pocs , le a kalappal meresz gyerek ilyet nyilatkozni, nyiltan igy meg egy Fideszes sem mondta ki hogy egy marek fideszes donti el az orszag sorsat

bringásbp 2017.02.21. 17:24:54

Ezt a hülye barmot!
Sosem találkozom ezekkel a fideszes(és KDNP) tetvekkel az utcán, szívesen leköpném őket!!
Luxusautojukból néznek a népre,ezek nem vegyülnek közénk, tehát nincs esélyem szemenköpni ezeket a nagypofájú, enyveskezű disznókat!

A maroknyi budapesti eldönti a következő választást,utána jöhet az elszámoltatása az összes korrupt söpredéknek!
Majd csak csodálkoznak....

Merlot 2017.02.21. 17:24:57

@Jakab.gipsz: Hát nagyszerű, megint hoztad a formádat csinovnyik! Előre Orbán elvtárs seggének fényesre nyalásáért! :)))

Aranyi Gábor 2017.02.21. 17:58:47

A történelem az Élet tanítómestere. Az Index olimpia-aktáinak vázlata/vezérfonala:

2001-ben az Orbán-kormány jelezte a szándékot a 2012-es olimpiai rendezésre, de 2003-ban a Medgyessy-kormány pénzügyi garancia hiányában nem pályázott. 

2005-ben 15 magyar nagyvállalat kezdeményezésére megalakult a Budapesti Olimpiai Mozgalom (BOM), de pályázatot nem adtak be. 

A 2024-es pályázat ötlete 2014-ben merült fel újra a Magyar Olimpiai Bizottságban (MOB). 

A MOB egyhangúlag szavazta meg a 2024-es olimpiai rendezés tervét. 2015. június 23-án a főváros is megszavazta a pályázatot. [LMP: Csárdi ellene, DK: Gy. Németh tartózkodik]

A 2024-es budapesti pályázat központja Észak-Csepel lett.
 
A költségeket 774 milliárd forintra, a bevételt 1100 milliárd forintra becsülték. Csak a pályázás 10 milliárd forintba kerül. 

2016. február 16-án Budapest beadta a pályázatát a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére. 

A 2024-es olimpiai rendezésre pályázók közül többen visszaléptek. Végső pályázóként Los Angeles, Párizs és Budapest maradt. 

2017. január 19-én a Momentum Mozgalom aláírásgyűjtést kezdhetett Budapesten az olimpiáról szóló népszavazás kiírására.

A M. akkor kezdte az aláírásgyűjtést, amikor a nemzetközi kampánynak kellett volna indulnia... Az M MAROKNYI, pontosan 147 db tyúkmellű, tornából felmentett "egyén", az egykori SZDSZ-es szülők (Naprimer Imre Mecs) méltatlan, az LMP által nyíltan, más ellenzékeik által burkoltan támogatott "B-sszunk ki Orr bánnal, ÉS ALAKULJUNK PÁRTTÁ a médiacirkuszt kihasználva" c. gyermeki/ded happeningje.
Igen, nemzetietlen, nyomorult, utolsó aljas húzás, mert nem 2014/15-ben követeltek népsavazást, hanem a pályázatra már elszórt 10 milka után, az utolsó forduló előtt; úgy, hogy abból Orr bán lehetőleg jól ki ne jöhessen. És ez a FAROKNYI csürhe oda mer nyilatkozni, hogy "ORBÁN NE MERJEN".... Nos, ha diktatúra lenne, akkor ÉN már lövetnék.
Fordítsuk meg! Ha én "hívő keresztényként" aláírást gyűjtenék a McGabi játékok ellen, akkor valszeg azonnal megvádolnának még holokauszttagadással is. ÉN akkor miért nem mondhatom most, hogy ezek a nem-keresztény/nem-nemzetiek ne döntsék már el AZ UTOLSÓ PILLANATBAN, hogy legyen v. ne legyen olimpia.
Szövegértéssel birkózó honfitársaim kedvéért: Nem nem kellett korábban népsavazni, mert a mostani ellenzék (LMP-t kivéve!) Demszkájjal az élen ÖSSZnemzeti, pártok feletti rendezvényről beszélt.
A Rabbik is hazudik, mert ha Orr bán lopott, akkor.... nem ma kezdte... Izé, akkor már 2014/15-ben is javában lopott és tömte a haverok zsebét. Mégsem akkor követeltek népsavazást, hanem most, amikor - bocsánat - "halottnak az allövet", mert AKÁRMI lenne a "költséges demokrácia-játék" végkimenetele, a pályázat elfogadásának, a rendezés jogának elnyerési esélyei a kb. 70-ről úgy a 30 % alá estek.
Aljasság továbbá azért is, mert az összesített éremtáblázaton a NYOLCADIK helyen vagyunk... A magyar sportolók - pláne a paralimpikonok! - "megérdemlik", hogy egyszer a büdös életben olyanok is részt vegyenek, akik különben soha nem jutnának ki - illetve HAZAI közönség előtt mutathatnák meg, hogy mit tudnak... Az 1920-ast elvették tőlünk. Ez a maréknyi nyomorult elveszi a 2024-est is... (Amit Qurcsótányék elloptak, abból pont két olimpiát rendezhettünk volna...)

nyünyüge 2017.02.21. 18:25:21

@Aranyi Gábor: nagyvonalúan kifelejtetted a hosszú felsorolásból, hogy a korábbi, nem utolsó pillanatban kezdeményezett népszavazási kezdeményezések meg lettek fúrva ill. akadályozva.

Egyet 2015-ben az mszp javasolt a fővárosi közgyűlésnek, leszavazták.

Egy másikat, országosat a választási bizottság és a kúria kaszált el, részletek itt:
index.hu/belfold/2016/12/14/kuria_olimpiai_nepszavazas/

val 2017.02.21. 18:29:51

Szerintem Budapest népsavazhatna magának, aztán a Zolimpiát lehetne máshová vinni. Oda, ahol örülnek neki: mondjuk vidékre. Ha ott sem örülnek neki, akkor feladni, vigyék a szlovákok, ha kell nekik.
Az mondjuk tény, hogy egy ekkora buliból nem csak Budapest tudna profitáni. (BTW Budapest egyébként is vízfej, jó sok lakóteleppel, zajjal, szmoggal, kisebbséggel. Elvannak ők ezzel bőven, nem kell nekik még egy zolimpia is a nyakukba.)

2017.02.21. 18:59:02

@Göntér László: "minden Budapestinek van egy szavazata. Ha ők nem akarnak olimpiát, az az ő dolguk. Attól a vidékiek még rendezhetnek olimpiát"

Van ezzel egy kis gond. A "vidékiek" nem nyújtottak be semmilyen pályázatot sehova, ami azt jelenti, hogy nem is fognak rendezési jogot kapni. Jelenleg Párizs, LA és Bp. mellett nem szerepel "Vidék" nevű város a pályázók között. Ha szerepelne, akkor tudnánk róla, mert a vidékiek kormánya milliárdos kampányt csinált volna (és a vidékiek haverjait is kitömte volna az adófizetők pénzéből).
Szóval, meg kellene kérni a vidéki miniszterelnököt, hogy emelje fel dadogó szavát a a pusztában élő vidékiek érdekében, akik a vidék dübörgő gazdaságából, a közmunkás többség feltétlen támogatásával, elő tudják teremteni a 774 milliárd forint költséget (plusz amit még a vidékiek képviselői ellophatnak, ugye ezt illik bekalkulálni).

2017.02.21. 19:09:51

@Aranyi Gábor: "A magyar sportolók - pláne a paralimpikonok! - "megérdemlik", hogy egyszer a büdös életben olyanok is részt vegyenek, akik különben soha nem jutnának ki - illetve HAZAI közönség előtt mutathatnák meg, hogy mit tudnak..."

Marha. Mi a jó abban, ha olyanok vesznek részt a zolimpián, akik különben soha nem jutnának ki? Talán fulladjanak bele a medencébe fél távon, hazai közönség előtt?

Indriq 2017.02.21. 19:52:28

@Aranyi Gábor: Ha egy maréknyi ember akarja megakadályozni, a többséget akkor miért ne hagynánk szavazni róla? gyerünk, kampányolj, mert szerinted csak a maréknyi ember nem akarja!

Gabor Jeges 2017.02.21. 19:52:43

@Mr Eggs: Várjá! Mi van akkor, ha a NEMek vannak többségben, de érvénytelen a népszavazás? Teleplakátolnák az országot, hogy 3 millió ember nem akar Olimpiát?

6.Lenin 2017.02.21. 19:57:52

@kutyás majmok népe:

Szövegértésből nulla.

Olyan Mo-on élő sérült emberek is személyesen láthatnák a versenyeket, akiknek esetleg LA-ba esélyük se lenne a büdös életben.

A sérült versenyzőknek is talán sokat jelentene a hazai közönség előtti versenyzés. Talán még olyan is akadhat, aki erre büszke is tudna lenni.

Néha érdemes (lenne) előbb gondolkodnod, aztán írni, bár kitudja, hogy képes vagy-é ilyesmit elkövetni.

Gabor Jeges 2017.02.21. 19:58:13

@Aranyi Gábor: Mit számít, hogy a balos pártok köpönyeget fordítottak? Alig van támogatottságuk, a 2/3 majd megszavazza az Olimpiát. Ne félj egyet sem.

Jakab.gipsz 2017.02.21. 20:04:26

@Merlot: Csak azt ne képzeld rólam, hogy a kormánynál ácsingózom melóért, majd ha bolond leszek. Viszont két rossz közül had válasszak.
És tetszik nem tetszik SSoroSS egy szemét szélhámos-filozófus, ezt az állítást pedig betudom bizonyítani.
A kormány pedig lekvár, túl puha a brüsszeli bürokratákkal szembe (nagyon bénán érvelnek).
Ez van sajna, egy nyolc elemis Schultz-ot vagy egy Habarmas-t, filozófiából lenyomni pedig nem nagy kunszt

6.Lenin 2017.02.21. 20:09:45

@Gabor Jeges:

5 perccel 1 elég esélytelennek látszó eredményhirdetés előtt követelni a népszavazást azt hiszem 1értelműen kijelenthető, hogy nem sok köze van az olimpiához
Nyilvánvalóan politikai célzattal született ez az akció. Felmérni a 18-as esélyeket.
ahhoz talán elég lesz, hogy 4-5 országmegváltó ifjonccal talán többen lesznek a parlamentben, teljesen feleslegesen. Nagy most valahol az igény az ilyen megváltókra, lesznek is még bőven belőlük 18-ig.
Egymást szalámizzák fel szerencsére.
Nem ilyen ellenzékre lenne szüksége az országnak.
szerintem.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.21. 20:09:53

@Aranyi Gábor: "A M. akkor kezdte az aláírásgyűjtést, amikor a nemzetközi kampánynak kellett volna indulnia..."

A M. akkor kezdte az aláírásgyűjtést, amikor a Nemzeti Fideszes Választási iroda megengedte.

"147 db tyúkmellű, tornából felmentett "egyén","

Úgy kéne kormányozni, hogy 147 db tyúkmellű, tornából felmentett "egyén" kezdeményezésére ne egy emberként keljen fel a nép a tolvaj elnyomó rezsim ellen.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.21. 20:13:02

@val: "a Zolimpiát lehetne máshová vinni. Oda, ahol örülnek neki:"

Egy tizenkétezer-milliárdos olimpiának sehol se fognak örülni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.21. 20:16:43

@6.Lenin: "Olyan Mo-on élő sérült emberek is személyesen láthatnák a versenyeket, akiknek esetleg LA-ba esélyük se lenne a büdös életben."

:)) Ennél jobbat még soha nem mondtál!

Ha Mohamed nem megy a hegyhez, akkor elhozzuk a hegyet Mohamedhez? Ravasz, nagyon ravasz!

6.Lenin 2017.02.21. 20:22:18

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Itt egy másik seggfej. Segítettem a köcsög barátodnak értelmezni egy félreértett szöveget.

Ezek a sikeresen versenyző sérült honfitársain és a hasonló sorsú, de esetleg nem olyan sikeresek talán nem érdemelnének meg 1 ilyen gesztust, ha már?

Aztán te pofázol itt reggeltől estig tolerancia hiányáról, demokráciáról?

Cicus, eddig nem sok mindent olvastam tőled, amit értettél is ,hogy mit is írsz.

norbinorbi 2017.02.21. 20:23:56

akkor most már az olimpia ellen szavaztak, vagy a a népszavazásért???aki aláírt, az egy népszavazási kezdeményezést írt alá.....
így viszont , akkor egy érvényes és eredményes szavazással most lehetne megerősíteni a részvételt....
Nem kell mindjárt temetni a dolgot, félremagyarázni, elsiratni....vagy mégiscsak ennyire gyáva a Viki és mégiscsak más szoknyája mögé bújik??
senki nem mondta, hogy leszavazták az olimpiát.....a többi másfél millió Budapesti biztos rászavazna...!!!

norbinorbi 2017.02.21. 20:28:32

@báró Csekonics: egy maréknyi ember eldöntötte, hogy népszavazást akar...ezt már a fidesz is megtette párszor.
tessék népszavazni, van ott még millió lelkes támogató, összejön az!!

6.Lenin 2017.02.21. 20:32:08

@norbinorbi:

Ez is mutatja, hogy ezek az ifjak 1 jó nagy hazugsággal indították a politikai pályájukat.

Eddig se volt sok esélye Bp-nek, szerinted most nőtt volna?
Olvastad a NOB elnökének véleményét?

2017.02.21. 20:38:49

@6.Lenin: "Olyan Mo-on élő sérült emberek is személyesen láthatnák a versenyeket, akiknek esetleg LA-ba esélyük se lenne a büdös életben."
Szerencsétlen barom mondazigazatmár troll vagy kiafaszomnak hívod magad: 774 milliárdot költeni erre? Egyetlen milliárdból ki lehetne utaztani őket a helyszínre, ha a fideszbanda így akarná. Különben mindenki lapos tévén, kényelmesen nézheti (ismételve is) az egész felhajtást.

"A sérült versenyzőknek is talán sokat jelentene a hazai közönség előtti versenyzés."

A versenyzés valóban sokat jelentene nekik, hazai közönség meg nem lenne. Amúgy nem láttam azt a nagy támogatást eddig sem, amit a sérült sportolóknak adtatok. Az olimpiai érmeket is akciós áron fizettétek ki nekik, és nem sült le a bőr a pofátokról.

Ám legyen, amit mondasz, de akkor népszavazzunk róla! Egyetértesz?

2017.02.21. 20:47:30

@6.Lenin: "ezek az ifjak 1 jó nagy hazugsággal indították a politikai pályájukat"

Kancsó, a Viktorod azt hazudta, hogy megvédi a magánnyugdíj pénztárakat: akkor nem zavart a hazugság, most igen? Érzékeny lettél, mint a hátsód?
Konkrétan, milyen hazugsággal indítottak? Mit is akarsz hazudni?

6.Lenin 2017.02.21. 20:53:56

@kutyás majmok népe:

Természetesen vannak olyan kérdések amiben indokolt (lenne) népszavazást tartani.
Az emberek biztonsága pl.

Amikor ez a pályázat szóba került, talán értelme lett volna egy, ezt megelőző társadalmi vita, rengeteg szakértői vélemény ismertetése után. Bár egy képviseleti demokráciában nem értem miért lenne egy 51%-os szavazás elfogadhatóbb, de megértem azokat is, akiket talán ez megnyugtathat.

Most, szinte a pályázat nyertesének a kihirdetése előtt néhány perccel, nem túlzok, ha aljas húzásnak nevezném. Még egyszer aláhúzva, hogy jogosnak is elfogadtam volna az induláskor széleskörű társadalmi, de inkább szakértői vita után, szimbolikusan is lezárni a vitát egy népszavazással.
A népszavazást (sem) szabadna lejáratni ilyen kétes értékű akciókkal.
Szerintem.

norbinorbi 2017.02.21. 20:55:10

@6.Lenin: bármilyen negatív kritikára rá lehetne cáfolni egy gyors, pozitív kimenetelű népszavazással. senki nem mondta le az olimpiát....volt kb 200 ezer Budapesti, aki népszavazást kezdeményezett....ez is a fidesz "hibája", mert már semmiről nem lehet szavazni, csak véletlenül lehet találni kiskaput...
a pozitív kimenetelű népszavazással van a gond szerintem, viszont ha az bukta, akkor nem lehetne "egy maroknyi ember" nyakába varrni ezt az egész fideszkifizető vállalkozást.....azt, hogy Budapest pályázott és ott kell eldönteni a dolgot, azt is a kormány találta ki, olyan feltételeket szabva a népszavazásnak, ami egy hónapja a lehetetlen kategória volt....kifőzték, kénytelenek megenni....

2017.02.21. 20:57:56

@6.Lenin: Summa summarum: tehát nem akarod, hogy népszavazáson döntsenek az emberek, hanem te akarsz érzelmi alapon dönteni helyettük?

6.Lenin 2017.02.21. 21:00:18

@norbinorbi:

Én értettem, hogy mire is céloztál és el is fogadnám mondjuk 1-2 évvel a pályázat beadása előtt, de azon már régen túl vagyunk.

norbinorbi 2017.02.21. 21:01:28

@6.Lenin: a népszavazás intézményét rég lejáratta ez a kormány....ilyen akciókkal talán újra lehet éleszteni

norbinorbi 2017.02.21. 21:04:31

@6.Lenin: volt lehetőség? izomból tolták a dolgot......sajnos egy intézményesített korrupcióval azonosítja az emberek többsége.....a fidesznek kellene elgondolkodni, hogy mi vezetett egy ilyen erejű elutasításhoz

2017.02.21. 21:05:29

@6.Lenin: "A népszavazást (sem) szabadna lejáratni ilyen kétes értékű akciókkal.
Szerintem. "

Értem én, de mégsem értem, hogy mi van a fejetekben. A migráncsokról csináltatok egy érvénytelen népszavazást, ellenzékből meg leszavaztátok a 300 forintos vizítdíjat. Igaz, hogy most lerohadt korházakban pusztulnak el a lelkes szavazók, de most akkor ki is csinált komédiát a népszavazásból?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2017.02.21. 21:10:36

@kutyás majmok népe: Na most erre a vén munkásőr bele fog magyarázni valamit az írásodba, amit nem is írtál.

2017.02.21. 21:10:37

@6.Lenin: Summa summarum: tehát nem akarod, hogy népszavazáson döntsenek az emberek, hanem te akarsz érzelmi alapon dönteni helyettük?

Kancsó, a Viktorod azt hazudta, hogy megvédi a magánnyugdíj pénztárakat: akkor nem zavart a hazugság, most igen? Érzékeny lettél, mint a hátsód?

Elkezdem újra beírni a kérdéseket, mert sunyítasz, ha válaszolni kell. Úgy csinálsz, mint az a mondzigazatmár nevű troll köcsög.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2017.02.21. 21:12:32

@6.Lenin: "Természetesen vannak olyan kérdések amiben indokolt (lenne) népszavazást tartani.
Az emberek biztonsága pl."

Na és mesélj öreg munkásőr! Mi lenne a kérdés?

Akar ön biztonságban élni?

Igen - Nem

6.Lenin 2017.02.21. 21:13:16

@kutyás majmok népe:

Sehol sem nem írtam, hogy csak ez, vagy az felelős a lejáratásért.

2017.02.21. 21:15:10

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Szerintem, ilyenkor lefalcol, aztán előjön a másik tetves nick-jével. Nem szoktak egyértelmű dolgokra reagálni, ami kellemetlen nekik, vagy ha egyet kellene érteni az igazsággal.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2017.02.21. 21:15:12

@6.Lenin: "Eddig se volt sok esélye Bp-nek, szerinted most nőtt volna?"
Sokat csökkent és ez már egy komoly fegyvertény. Sokkal nagyobb annál mint amikor te az elfekvőben egyedül kimész a nővérpulthoz internetezni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2017.02.21. 21:17:34

@Jakab.gipsz: "SSoroSS egy szemét szélhámos-filozófus" - neoliberális?

2017.02.21. 21:18:00

@6.Lenin: Na most már elkezdtél dadogni. Én válaszokat kértem.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2017.02.21. 21:18:43

@val: "Budapest egyébként is vízfej" - Ja, a GDP 40 százaléka.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2017.02.21. 21:19:48

@kutyás majmok népe: Lefúja a cetliket a huzat, amiket a Lendvay utcai eligazításon összeírt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2017.02.21. 21:20:58

@6.Lenin:
"Természetesen vannak olyan kérdések amiben indokolt (lenne) népszavazást tartani.
Az emberek biztonsága pl."

Na mi van már azzal a kérdéssel? Még mindig nem fogalmaztad +?

norbinorbi 2017.02.21. 21:21:09

az a gond, hogy a főni sem tud semmire...... választ adni (nem minősítem) .

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2017.02.21. 21:22:11

@kutyás majmok népe: Úgy látom eltűnt. Ilyenkor előveszi a davajgitárját meg a munkásőr egyenruháját és elképzeli ahogy lelőne minket mint ellenforradalmárokat.

6.Lenin 2017.02.21. 21:23:05

@norbinorbi:

Ez a te véleményed. Jogod van hozzá.

fantázia dús nick 2017.02.21. 21:23:17

@6.Lenin: Látom ismét szétaláznak téged.

6.Lenin 2017.02.21. 21:24:41

@kutyás majmok népe:

Bocs, de közben a lányommal telefonon beszélgetek

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2017.02.21. 21:25:06

@6.Lenin: Semmit mondó dumákkal tele van a padlás. Mi van azzal a népszavazási kérdéssel az emberek biztonságáról?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2017.02.21. 21:26:28

@6.Lenin: O.K. O.K. segít a lányod, igénybe veszed a telefonos segítséget. Rendben. Megmondja hol a Cavintonod és a pelenkád?

gázóra ellenőr 2017.02.21. 21:28:30

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @fantázia dús nick: @norbinorbi: @kutyás majmok népe: Valami fajsúlyosabbat is kereshetnétek, ilyen gyenge felhozatalt könnyű szívatni. :-((

6.Lenin 2017.02.21. 21:30:25

@6.Lenin:

nos? Itt vagyok, mit nem értesz már megint? Hova jársz suliba?
A szüleid még nem figyeltek fel rá?
Kérdezz!

norbinorbi 2017.02.21. 21:35:40

én nem akarok senkit bántani....szurkolok egy érvényes és eredményes népszavazásért, amivel megerősíthetjük a részvételi szándékunkat az olimpián! hazánk büszke népe győzni fog az imperialista, sötétben bujkáló ellenforradalmárok ellen. le sorosgyurival!
állítsuk meg brüsszelt! éljen putyin!

daszvidanyia

6.Lenin 2017.02.21. 21:36:19

Segítségként néhány dolgot azért tisztázni kellene pl. mi a képviseleti demokrácia, vagy a demokrácia lényege. mikor elfogadható 1 kérdés megnépszavaztatása, mire szabadna felhasználni stb.
Az, hogy minden tábor leírja a saját elfogult véleményét az lókaki.

Ha ezek 1 elfogadható szinten ismertek, akkor érdemes továbblépni.

norbinorbi 2017.02.21. 21:39:10

@6.Lenin: huuu Lenin, ezt már a fidesz olyan szinten leszabályozta, hogy amiről tudunk népszavazni, arról lehet is. jogunk van hozzá...lehet tovább lépni

6.Lenin 2017.02.21. 21:43:35

@norbinorbi:

Ezt még te se hiszed el, minek untatsz vele másokat is?

6.Lenin 2017.02.21. 21:46:52

Mi van csimpánz, most te telefonálsz ?

norbinorbi 2017.02.21. 21:48:30

@6.Lenin: te szólogatsz meg válaszolok...elhiszem hogy kényelmetlen, ha orbán ellenzéki csodafegyvere a népszavazás most másodszor tesz neki keresztbe de ez akkor titeket nem zavart....egy jogilag tiszta érvényes és eredményes aláírásgyűjtést nem kell semmilyen szinten tisztázni.....azt az ámokfutást kellene tisztázni, amit a migráncsocs népszavazásos bukta után hallottunk---és nem tudom mire gondolsz mikor ezt írod:Ezt még te se hiszed el, minek untatsz vele másokat is? te elhiszel mindent amit leírsz???

norbinorbi 2017.02.21. 21:51:14

egyébként meg magamat szórakoztatom...se elolvasni se válaszolni nem kötelező

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.21. 21:53:03

@6.Lenin: "nem érdemelnének meg 1 ilyen gesztust, ha már?"

Tőlem megérdemelhetnek. De hogy 12000 milliárdot kidobjunk rá, az baromság. Minden egyes magyar kidobjon érte az ablakon 1200000 forintot? Ha tízezer mozgássérültet kiutaztatsz ennyi pénzből, mindegyik egymilliárdból utazhatna, és kapna költőpénznek kétszázmilliót.

6.Lenin 2017.02.21. 21:54:47

@nyünyüge:

"Egy másikat, országosat a választási bizottság és a kúria kaszált el, részletek itt:"

Egy megtévesztő kérdésre, jogos válasz miért elkaszálás?

6.Lenin 2017.02.21. 21:58:08

@norbinorbi:

Egy szót se írtam Orbánról. Neked is üldözési mániád van, vagy szövegértéssel küszködsz te is?

Fijjúk, nem vagyok szakorvos, ha gond van, kezelőorvos gyógyszerész a helyes szolgálati út

6.Lenin 2017.02.21. 22:00:42

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Így vágod előre a költségeket?
Cicus akkor te egy nagy mágus lehetsz, de akkor miért írsz hülyeségeket?
Álca?

norbinorbi 2017.02.21. 22:00:56

@6.Lenin: neked vannak ilyen gondjaid....én nem írtam hogy te írtál...és ne személyeskedjünk....én sem küldtelek orvoshoz, pedig....

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.21. 22:02:22

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "segít a lányod"

Az öreg dicsekszik a vendégeinek:
- Képzeljétek! Eddig olyan feledékeny voltam, hogy a saját nevemre sem
emlékeztem, de találtam egy jó pszichiátert. Jártam hozzá, és meggyógyultam.
- Hát ez csodálatos! Én is elmennék hozzá! Hogy hívják?
- Na... várjál csak. Na. Itt van a nyelvemen. Te, hogy is hívják azt a
növényt, ami lila és tavasszal nyílik?
- Ibolya?
- Igen! - vágja rá az öreg, majd kiszól a konyhába
- Te, Ibolya, hogy is hívják a pszichiátert?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.21. 22:03:47

@gázóra ellenőr: "Valami fajsúlyosabbat is kereshetnétek"

Ezt osztotta mára Kubatov. :(

Talán ürül a pártpénztár. :))

norbinorbi 2017.02.21. 22:04:42

@6.Lenin: mondtam, hogy nem kell elolvasni, nem kell válaszolni...dehát te kényszeresen visszaírsz (már csak ezért is segítségre lenne szükséged az általad felvázolt utat betartva)

norbinorbi 2017.02.21. 22:06:14

@6.Lenin: mi az hogy akinek nem inge....nekem írsz, aztán ne vegyem magamra....skrizofén is vagy ...nagyobb szükséged van orvosra mint gondoltam

6.Lenin 2017.02.21. 22:08:07

@norbinorbi:

" mondtam, hogy nem kell elolvasni, nem kell válaszolni.."

Akkor? Tartsd is be.

norbinorbi 2017.02.21. 22:09:16

@6.Lenin: vazze...megint te válaszoltál.....ne írj!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.21. 22:09:28

@6.Lenin: "Így vágod előre a költségeket?"

Nálam okosabb ember kiszámolta. Nyilván jobban hiszek neki, mint orbán ordas hazugságának, hogy 770 milliárdba kerül, 1100 milliárdot hoz, és a haszonból kórházakat épít majd nekünk. :))

6.Lenin 2017.02.21. 22:10:30

@norbinorbi:

Fijjúk!
Megvan a gond. Szövegértés nem megy. Többet már nem segítek.

6.Lenin 2017.02.21. 22:13:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Aki kiszámolja pontosan, hogy egy olimpia mennyit hoz, az hagyja abba a számolást, nem neki való. Még a kiadási oldal is necces.

norbinorbi 2017.02.21. 22:16:33

@6.Lenin: látod tudsz te ha akarsz......a kiadási oldal. még az is látja hogy mekkora itt a gond, aki nagyon akarja ezt az olimpiát

6.Lenin 2017.02.21. 22:23:15

@norbinorbi:

Minek bizonygatod, hogy baj van a szövegértéseddel?

"Még a kiadási oldal is necces. "... ez zavart meg?

Sok olyan beruházás is kell, ami utána is fennmarad használatban. Ha lebontanák utána, akkor odaszámolható lenne.
Sok olyan bevétel is keletkezhet, ami ugyan az esemény következményeként jön létre, de esetleg jóval utána keletkezik.

stb
stb

Dereng?

val 2017.02.21. 22:28:48

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ""Budapest egyébként is vízfej" - Ja, a GDP 40 százaléka."
Hű, most aztán jól megcáfoltál. De tényleg. Egyébként ezt mennyi idő alatt sikerült kiagyalnod? :)

norbinorbi 2017.02.21. 22:29:21

@6.Lenin: megint személyeskedsz...hagyd már a szövegértésem, jogom van úgy érteni ahogy akarom....de mint írtam már korábban...hajrá! szavazza meg Budapest és rendezzük meg! mi bajod van ezzel, mi a f@szt nem értesz ezen? velem vagy elfoglalva, aztán te nem érted meg.
egyébként meg zavar a kiadási oldal, mert mint a tapasztalat mutatja, a minimum 7-es szorzót ráteheted....de téged ez ne zavarjon....bocs de engem meg zavar...zavar, hogy minden beruházás ennyivel többe kerül, mint amennyit megetetnek az olyan szerencsétlen balfasz debilekkel mint te vagy...menj orvoshoz, mert nem ment meg senki

Indriq 2017.02.21. 22:29:42

@6.Lenin:
gondolom a vizes vb költségvetése is reálisan volt kiszámolva, 25 milliárd helyett már 100 fölött van....

6.Lenin 2017.02.21. 22:35:31

@Indriq:

Pont ezt mondom szivi .

Aki előre pontosan kiszámolja, az vagy a világ legnagyobb mágusa, vagy hülye hozzá.
Ezt írtam.
Az ilyen költségeket csak becsülni lehet bizonyos határok közt, hiszen vannak nem közvetlen hozzá tartozó, de vele összefüggő kiadások/bevételek is.

6.Lenin 2017.02.21. 22:37:38

@norbinorbi:

"megint személyeskedsz.."

" megetetnek az olyan szerencsétlen balfasz debilekkel mint te vagy...menj orvoshoz, mert nem ment meg senki "

???

6.Lenin 2017.02.21. 22:59:04

Látom, néhány dolgot szájba kell rágni, mert ....
nos...

szerintem az ilyen események körüli gondok, problémák az egész világon így zajlanak (sajnos?) bárki nyúl hozzá, nácik libsik konzik, vagy akárkik, ja pont a szocikat majdnem kifelejtettem. a párttámogatásokról ugrottak be, plusz egyéni haszonszerzés, korrupció meg hasonló finomságok.
Sehol a világon semelyik oldal se mentes ezek alól.

A másik közös ezekben, hogy mindig a vesztes oldal szemét szúrják jobban, de ez természetes, hiszen minden pénz, amit nem én lopok el, az kárbavész, és mélységesen el kell ítélni a másik oldalt, aki engem megfoszt a lehetőségtől.

Ebben nincs semmi különös, minden oldalon emberek csinálják, de mint közismert a szenteknek is maguk felé hajlik, tehát semmi különös látnivaló ...
Lehet menni csucsukálni.

Punxsutawney Mormota 2017.02.21. 23:28:43

@Jakab.gipsz: Hát ez gyenge volt. Csak egy Sorost nyomtál. Semmi gyurcsány, semmi norvéglibsicivil - ejjejjj, ki fognak baszni a csapatból, ha nem tartod be az utasításokat.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2017.02.22. 00:10:11

@val: Meg bizony. Megcáfoltalak. Ha 1.3 millió lakos adja a GDP 40 százalékát, akkor az nem vízfej. Látom gondolkodni még akkor sem vagy képes ha szembesítenek téged a tényekkel.

nyünyüge 2017.02.22. 06:49:17

@Aranyi Gábor:
Megismétlem tegnap esti hozzászólásomat. 6.Lenin et.-nak is szól:

Nagyvonalúan kifelejtetted a hosszú felsorolásból, hogy a korábbi, nem utolsó pillanatban kezdeményezett népszavazási kezdeményezések meg lettek fúrva ill. akadályozva.

Egyet 2015-ben az mszp javasolta a népszavazás kiírását a fővárosi közgyűlésnek, leszavazták.

Egy másik, országos népszavazást a választási bizottság és a kúria kaszált el már a kérdés átengedésénél, részletek itt:

index.hu/belfold/2016/12/14/kuria_olimpiai_nepszavazas/

6.Lenin 2017.02.22. 09:35:44

@nyünyüge:

Én is megismétlem, hogy a pontatlanul, félreérthetően megfogalmazott kérdésfelvetés miért jelent elkaszálást?

A kopaszok "beavatkozása" tulajdonképpen kinek volt jó, egy másik kísérletnél?
Nem az MSZP-nek? Egy sikertelen kísérletet próbálnak menteni.
Miért kell egy már eldöntött kérdésben utólag állandóan kekeckedni? Nem politikai haszonszerzésből?

Nyilvánvaló, hogy az indulásnál lett volna kívánatos ezt a kérdést eldönteni akár népszavazással is, hiszen olyan legitimációt ad, amit már nem lehetne felhasználni aljas politikai céllal egyik oldalnak sem. Ebben nincs vitám senkivel sem, de ne áltassuk már egymást hamis felvetésekkel, amikor nyilvánvaló a szándék utólag értelmetlen kifogásokat keresve.

Most is óriási hátrányban van az ellenzék a kormánnyal szemben, nyilvánvaló, hogy minden szalmaszálba igyexik belekapaszkodni, semmi köze ennek a sporthoz.

Pergető 2017.03.06. 12:15:46

Ezzel, hogy a momentumos senkiháziak megfúrták az olimpiát, nagy lehetőségtől estünk el.
A belvárosi álértelmiség szavazott egy ország helyett.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.06. 12:28:03

@Pergető: "a momentumos senkiháziak megfúrták az olimpiát"

Brühühű. Nem nélküli tornából felmentett hipszterek pofánverték a mini szterelnököt. Sírok.

Valójában a csuti geci fúrta meg.