A valódi viták otthona

Reflektor

Most derült ki igazán, mennyit jelent az olimpia a kormánynak

SEMMIT

2017. február 22. - macska az úton

szomszedok.jpg

Semmit? Na jó, ez talán túlzás volna állítani (hiszen mennyi-mennyi milliárdot lehetne vagy lehetett volna), de tisztességes versenyt, fair küzdelmet biztosan nem. A népszavazás arról szólhatott volna, hogy megkérdezik az embereket (demokrácia), ahogyan ezt normálisabb helyeken teszik, szeretnék vagy sem a ki tudja mennyibe kerülő megajátékokat. Ha a nemek nyernek, vissza lehet vonni a pályázatot, ha az igenek, akkor örülünk, hisz nyilvánvalóan a hazaárulók és a mások álmait semmibe vevők vannak kevesebben.

A visszalépés, a népszavazás negligálása a pályázat visszavonásának segítségével nem jelent mást, mint azt, hogy ha nem lehet zavarosban halászni, ha nem lefutott egy meccs, akkor inkább hagyjuk a francba az egészet. Igen, egyértelmű, hogy fontosabb a kormány verhetetlenségével kapcsolatos illúzió fenntartása az olimpiánál.

A kormány nem tud se sportszerűen küzdeni, se veszíteni, ami pedig ennél még sokkal rosszabb, kiállni is csak olyan meccseken mer, ahol 100 százalék az esély a győzelemre. Kockázatot soha nem vállalna, hiszen minden potenciálja abban rejlik, hogy erősnek mutatja magát. Sajnos bármilyen szomorú is ennyi igazi sportemberre nézve (Orbántól Deutsch Tamáson és Kocsis Mátén keresztül Kubatovig), de valójában, ha valaki, akkor épp ők, épp a kormány árulja el ezekben az órákban a tisztességes versenyt, köpi le az olimpiai eszmét.

A sportszerű küzdelembe nem fér bele a gyengébbnek gondolt ellenfél lenézése és kigúnyolása. A sportszerű küzdelembe nem fér bele, hogy csalunk vagy addig csűrjük-csavarjuk a szabályokat, amíg azok nekünk nem kedveznek mindenben.

Ma ismét bebizonyosodott, hogy nagyjából annyi köze van Orbánéknak az olimpiai eszméhez, mint Mészáros Lőrincnek a milliárdokhoz, amihez az arcát kell adnia.

Csepregi János írása

A borítókép forrása: a Szomszédok forever facebookoldal

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr4212283409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zizi77 2017.02.23. 10:10:56

Nem értem a problémát. Azért kellettek az aláírások, hogy ne legyen olimpia. Ne mondjátok már, hogy azért, hogy lehessen szavazni!. Most visszavonták, mert hiteltelenné vált a pályázat. Nem lesz népszavazás, ami egy újabb brutál kiadás lett volna. /Az más kérdés, ezt mire fogják használni. / Eddig azon ment a sopánkodás, hogy millárdok mennek el semmire, most meg egy okafogyott népszavazás követeltek, csak azért mert azt gondoljátok majd Orbán azon a héten is megbukik?
Nem mondom, hogy nincs nêha igazatok, de ez most egy nagy baromság, amin hisztiztek!

2017.02.23. 10:12:49

@Kivlov: A világválságról, mintha megfeledkeztél volna, mellesleg ma az ország államadóssága nagyobb, mint amikor Bajnai átadta a kormányrudat. De ez biztos a Soros hibája, tudom, ne is mondd! Meg az űrgyíkoké.

2017.02.23. 10:17:06

@zizi77: Tévedsz, azért kellettek az aláírások, hogy népszavazást írjon ki a kormány arról, hogy legyen Olimpia, avagy se nem. Az, hogy az aláírásgyűjtők a "nem" mellett kampányoltak, az senkit semmire nem kötelez. Ha a Fidesz és a kormány olyan biztos lett vlna a dolgában, az össznépi támogatottságban, de legalább a 2/3-ában, amit mindig kihangsúlyoznak, akkor kiírja a népszavazást. Hiszen megnyeri, nem? Meg ugye, a legbölcsebb kormány a magyarság történelmében, amely mindig figyelembe veszi a polgárai véleményét, és aszerint kormányoz.
Ja, bocs, mégsem.

Kivlov 2017.02.23. 10:18:57

@Pink Petsch:
Persze. Amikor szarul megy és ballerek a főmuftik, akkor a külső környezet miatt rossz, ők nem tehetnek semmiről.
Viszont, ha jól megy, és jobberek vannak, akkor az szintén csak a külső hatások amiatt van. Aha. mesélj még.
Hacsak az adósságon múlna mindez, akkor ti miért nem így csináltátok??? Lett volna pár %-kal több az adósság, de alacsonyak lettek volna az adók, meg lettek volna beruházások! na, akkor miért nem? happy idiocc...

nu pagagyí 2017.02.23. 10:19:21

@Nzoltan: A pozitívum az, hogy megmarad a pénz. Talán azt nem korrumpálják el (vicceltem). Az is pozitívum, hogy bebizonyosodott, a jelenlegi kormányt nem lehet komolyan venni, még az általa "nemzetinek" deklarált ügy mellett sem tart ki. Szóval téged is átvertek. Remélem, tanulsz belőle.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.23. 10:20:42

@Kivlov: "Nem unjátok még ezt az ellopják dumát?"

Azt unjuk, hogy ellopják.

"A vörösök mennyit lophattak"

300 milliárdra tippelem.

"a fityisz szerintetek még többet lop"

Olyan 20-30 ezermilliárdra tippelem.

"15% sz SZJA"

Eeegen, hogy a nagyon gazdagolkan ne kelljen sokat fizetni adót. Mi;rt beszélsz magad ellen?

Viszont 27% az ÁFA. Huszonhét százalék.
H u s z o n h é t s z á z a l é k .

"rekordalacsony a Tao"

A fizetés felét elviszi az állam, és amit kézhezkapsz, abból is 27% ÁFÁt fizetsz.

"épül mindenhol"

...stadion. Közben az oktatást tönkretették, a PISA teszten elhasalnak.

"futotta MOL részvényre"

Amit államadósságból vettek. Cserébe a kórházban nincs fertőtlenítő, és meghalnak az emberek. Az én pénzemet ne tőzsdézze el a csuti geci!

"Akkor ti mennyit lophattatok, b+???"

A 2farkúak konkrétan nullát. N U L L Á T..

A te gazdád mennyit visz ma haza? Százmilliót? Gyenge nap lesz a mai? Kapsz belőle alamizsnácskát?

Az ország az utolsó lett 6 év alatt. A csuti geci focipályára való, nem bársonyszékbe, nem ért hozzá.

2017.02.23. 10:21:38

@Kivlov: Mi az hogy "ti"? Soha a büdös életben nem voltam semmilyen pártnak a tagja. Úgyhogy, ha beszélgetni akarsz, akkor velem beszélj, ne az elképzelt ellenséggel.
Szóval, szerinted a világválság semmilyen hatással nem volt az ország gazdaságára? Egyedül és csakis az akkori kormány tehet mindenről? Ez most komoly? (Ha igennek válaszolsz, akkor tudom, hogy csak sima troll vagy, és be is fejeztük az eszmecserét).

zizi77 2017.02.23. 10:22:25

@Pink Petsch: hülyeség, a megbuktatásra ment ki az egész.

Kivlov 2017.02.23. 10:23:51

@Pink Petsch:
A válság előtt is sz*rban voltunk, csak az lökött bele majdnem a szakadékba.

Kivlov 2017.02.23. 10:25:18

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
A 27% ÁFA a legjobb, mert azt mindenki megfizeti! A segélyes, a nyugger, a kamuminimálbéres, mindenki!
Míg az SZJA-t csak a dolgozó. Egyébként meg mindenkinek 15%, aki kétszer annyit keres, kétszer annyit fizet. Mégse ég neki dupla erősséggel a közvilágítás, meg nem ér ki hozzá fele idő alatt a mentő. Oszt jónapot...

2017.02.23. 10:25:51

@zizi77: Komlyan, az rigo, mint hiteles hírforrás? :DDD
A KSH adataival vitatkozz, ne velem:
hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3%A1ga

2017.02.23. 10:28:03

@zizi77: Az aláírásgyűjtők számára, természetesen.
De valaki kényszerített volna, hogy ha kiírják a népszavazáűst, te és a többi támogató az "Igen" mellett szavazzon? Orbán az esdélyét sem adta meg annak, hogy kifejezhesd a véleményedet, bármelyik irányban.

2017.02.23. 10:29:02

@Kivlov: Pontosan, és most is szarban vagyunk, mivel nagyobb az államadósságunk, mint akkor volt.

nu pagagyí 2017.02.23. 10:31:50

@zizi77: Hát pedig a Stefka, Csizmadia, Széles, Bayer féle hiteles alakok már teljes mellszélességgel beleálltak a népszavazásba. Aztán visszatáncoltak. Nem tudom, miért nem akarták meggyőzni az embereket, hogy milyen príma lesz mindenkinek.

Hiszen egy olyan olimpiát mindenki szeretne, amely korrupciómentes, figyelembe veszik a lakosság véleményét és igényeit, a tájékoztatás teljes körű és naprakész, a felépítendő objektumok a jövőt is szolgálják, a közpénzek elköltése nyilvános, a közbeszerzéseken a legjobb ajánlatok nyernek és minden cég részt vehet, a kormány tagjai akár személyes vagyonuk terhére garantálják a költségvetés betartását, a társadalom egyéb fontos területei nem szenvednek csorbát.

Na, most gondoljuk végig. Ilyen lett volna? Nem.

nu pagagyí 2017.02.23. 10:35:07

@SJobs: A kettő az nem kétezer milliárd és nagy valószínűséggel be is fog folyni a rendezvény bevételéből annyi, hogy a város is jól járjon.

SJobs 2017.02.23. 10:38:03

@nu pagagyí: Értem, tehát először magánrendezvény, most meg a város jár vele jól. Semmi baj, mindenesetre én nem akarok zsidó olimpiát, ahogy zsidókat sem. Ja és nem akarok erre a szarra nemhogy kétmilliárdot de még két forintot sem elbaszni.

gyurmicsek 2017.02.23. 10:38:08

Nem tudom leesett e már mindenkinek, hogy változás csak akkor lesz , ha minden oldal lopása fel fogja háborítani az embereket. Az ilyen hozzászólásokat olvasgatni meg - hogy egy klasszikusból idézzek - olyan, mint sajtreszelővel rejszolni. Ehyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas. :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.23. 10:42:26

@Kivlov: "A 27% ÁFA a legjobb, mert azt mindenki megfizeti"

Ez gyakori tévedés a szegény emberek körében, mert ők valóban megfizetik.

A gazdagok nem fizetnek ÁFÁ-t, mindent céges számlára vesznek, házat, kocsit, ...

nu pagagyí 2017.02.23. 10:46:56

@Kivlov: Felesleges kombinálnod. Akkor válság volt, most meg nincs. Ez a tény. Majd meglátjuk, mit hoz össze a jobboldal, ha szembesül egy valódi világválsággal. A gazdaság alapjai pont olyan vacakok, mint az előző válság előtt. Alacsony a devizatartalék, nincs belső piac, túl nagy ráfordítással (alacsony hatékonysággal) működik a magyar gazdaság. Igaz, akkor még volt tartalék a szegényítésben, a mostani szegények viszont két hét alatt éhen halnának, mert már így is tartalék üzemmódban zakatolnak. Nem az új lakásra felvett devizahitel a problémájuk, hanem a napi betevő.

putris72 2017.02.23. 10:46:59

Kedves blog írókám!Tisztáztuk!Az olimpiai jelentkezést minden párt támogatta,csak a liberális baloldal megint politikai haszonszerzés miatt vissza táncolt!Vajon emlékszik e valaki arra,hogy a baloldal hányszor pályázott az elmúlt 27 évben olimpia rendezésre?Vagy emlékszik e arra,hogy hányszor pályázott foci EB-re!Mert nem egyszer!Még Gyurcsány sportminisztersége alatt is!Söt még stadion építésre is adtak pénzt annak a Bizonyos Tarsoly Csabának(ETO stadion)!Vajon emlékszik e még,hogy ki indította el Paks 2-öt?Gyurcsány Bajnai!És arra,hogy kik népszerűsítetek a bővítését állami pénzen!Gyurcsány,és Szigetvári!Fura,hogy mindent támogatnak még kormányoznak,és minden mögül kihátrálnak ha ellenzékben vannak!Csak,hogy kért okozzanak!Végszóra azt is meg tudhattuk,hogy bár ők kormányoztak 2002-2010 között,de sem az államcsődér nem felelnek(IMF hitel 8800 milliárd forint)Sem a 4-es metró csalások miatt sem!Senki nem tudott semmit és nem látott semmit!Az aláírásokat,és a szerződéseket is a portás,meg a WC-és néni csinálta!!

konrada 2017.02.23. 11:13:35

@Pink Petsch:
Na ja.
Hiszen a rendszerváltás óta a legalacsonyabb adósság kormányváltáskor az Antall kormány idején volt, amit aztán a következő 4 évben sikeresen megdupláztak...

(A többieknek: Psszt! Tudom, hogy a Bokros csomaggal, meg a kiárusítással Hornék az adósságrátát levitték 27%ponttal, de nem érdemes olyannal vitatkozni, aki nincs tisztában azzal, hogy pénz inflálódik, s csak a nominált képes felfogni. Azzal egyet kell érteni!;))

átlátó 2017.02.23. 11:13:54

Lassan mondom...a pénzemet talicskázzátok vissza...és azt is lassan mondom, hogy ezek a itt a szomszédban, a látens labancok szarnak az egészre, pedig anyagilag valahogyan stabilabban állnak, ha a legutolsó burgenlandi falut is alapul veszem...tehát a vidékről is beszélek. Valahogyan a köz népe láthatólag jobb életminőségben hentereg. Tudom...a ruszkik, meg az elmúttnyócévek...most meg a liberálisok. Szólok, hogy független és fölszabadult vagyok, ámbár a ruszkikat nagyon rühellettem.

nu pagagyí 2017.02.23. 11:30:16

@putris72: Úgy látom, a Fidesz is átvette a "sikerreceptet". Sok szerencsét hozzá!

2017.02.23. 11:30:17

@konrada: Mondd, te most kivel vitatkozol, tulajdonképpen? Mert velem, biztos nem.
Ja, igen. A KSH-val. Hát sok sikert hozzá.

high up! 2017.02.23. 11:31:36

A Monetum felmutatta a BILINCSET a tolvaj Orbaneszkunak, az meg gyorsan visszahúzta az enyves kezét.

A fideszmaffia akora taslit kapott, hogy arra nagyzenekeari koncertet lehet írni. Orbaneszkuéknak még mindig cseng a fülük, Rogánék éppen elszámolatáson ülnek a gazdijuk előtt remegő térdekkel.

Ha a Momentumnak van némi esze, akkor a következő lépésük egy 100 ezres tüntetés megszervezése lesz a börtönre érett fidesz banda ellen.
Ha még több eszük van, akkor nem várnak sokáig, ezt már március 15-re meghirdetik. Azzal végképp tényezővé válnak.
Aki időt veszít, az választást veszít.

FOLYTASSUK!

2017.02.23. 11:32:11

@putris72: És arra emlékszel, ki ágált legjobban Paks2 ellen? Igen, Orbán.

konrada 2017.02.23. 11:35:58

...egyébként az az érzésem, hogy már megint egy zseniálisan cinikus zorbán-habony trükkel találkoztunk.

Amíg valamiféle esély volt a megrendezésre, addig a kormány keményen kiállt mellette, és lehetetlenített el minden népszavazási kezdeményezést ebben az ügyben (is).

...aztán ahogy egyre keményebben kezdtek el lobbizni a franciák, és nyertek el mind több európai támogatót, úgy fogyott el az esély. Így a valószinűleg az lett volna, hogy a döntésrő szomorúan kullog ki a vesztes magyar küldöttség fél évvel a választások előtt, municiót szolgáltatva az ellenzéknek a presztizsveszteséggel.

S mit ad a "sors"? "Véletlenül" azt dobta ki, hogy egy fiatal csapat kezdeményezése csont nélkül átment (miközben már csak néhány hónapot kellett volna kibekkelni a kormánynak - ezt már kisujjból is ment volna, van gyakorlatuk), és minden tapasztalat nélkül többszörösét tudták aláírásban összegyűjteni egy kisebb szeletből is, mint más ellenzéki parlamenti pártok a saját kezdeményezéseire.

Így meg "mély sajnálattal" az országot mindig hátbatámadó "strigákra mutogatva - akik voltak olyan hülyék, hogy megtették azt a szivességet, hogy beálltak a gyüjtők közé;) - visszaléptek.

...s az meg külön zseniális lépés volt, hogy az ellenzékre rászabadítottak még egy őket osztó pártot ezzel a népszavazási kezdeményezéssel, mintegy megelőzendő a Botka hatást: ti. ne lehessen elég erős ahhoz, hogy valamiféle újabb kiderülő balhé miatt mögötte álljanak össze a változást akarók kritikus tömege.

Én persze annak örülnék, ha végre lenne olyan új erő, mely leváltaná őket, de ez is mutatja, a mai ellenékben nincs meg ehhez a tudás, a hozzáértés....

high up! 2017.02.23. 11:38:36

@MACISAJT:

csak a ti fideszes bandátoknak él az a képzeletében, hogy majd az olimpia címszó alatt véghezvitt újabb 1000 milliárdos fideszes lopások, az "nemzeti ügy".

Seggdugacsai az Orbaneszkunak, itt mára márcsak egy nemzeti ügy maradt:

A FIDESZ BÖRTÖNBE VÁGÁSA NEMZETI ÜGY!

Mert ha ez 2018-ban ez nem lesz meg, akkor 2020-ban már Románia is megelőzte Bóvlisztánt, onnantól kezdve pedig végképp nincs visszaút a totális össznépi demenciából és a magyarság felgyorsított kihalásából.

FOLYTASSUK!

konrada 2017.02.23. 11:38:41

@Pink Petsch:
Én persze hogy a KSH-val! Természetesen neked van igazad, nem az adósságrátát, hanem a nomilisat kell nézni! Én is azt néztem Horn Gyusziéknál is!;))

Kivlov 2017.02.23. 11:46:02

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Jaja, csak a gazdagok nem bruttó 300nál kezdődnek, ahogy a vörösök már gondolnák.

@nu pagagyí:
napi betevő? dolgozzanak, ne a markukat tartsák!
Ezzel a még mindig óriási elvonással 2 dolgot érünk: a potenciális eltartók elhúznak innen, illetve a mostani eltartók is rászorulókká válnak idővel. és akkor összedől a szemétdombotok.
Alapvetően hibás az általános megközelítés, hogy kiadásokhoz keresünk bevételt. f*szt. annyit kéne szétosztani, amennyi bejön és kész.

2017.02.23. 11:49:03

@konrada: Szerintem te ezt túlspiláztad. Ennyire nem okosak. Ha azok lennének, akkor nem hazudnának összevissza most arról, hogy mit is nyilatkoztak 2-3 nappal ezelőtt. Ha úgy lenne, ahogy gondolod, akkor nem mondaná Tarlós éppen az ellenkezőjét annak, amit pár napja, hanem szépen ki lenne dolgozva a kommunikáció is.
Ne feledd, hogy gűnyosan röhögtek nyilatkozatokban is (a trolljaik meg a fórumokon és blogokon), hogy úgysem lesz meg a szükséges aláírás. Mondhatnád, hogy ez is a terv része volt, de akkor nem ismered a politikusokat. A legnagyobb félelmük, hogy nevetségessé válnak Aminthogy azzá is váltak, amint kiderült, megvannak az aláírások, sőt! Mit gondolsz, miért libsi-bolsiznak, sorosoznak meg űrgyíkoznak most a kormánykommunikációban? Meg ezek a szerencsétlen marhák is itt a neten egy-egy ilyen poszt alatt?

pamut 2017.02.23. 11:50:53

@SJobs: kurvára nincs igaza, egy degenerált debil kretén. és a zsidózásod alapján te se lehetsz sokkal különb....

putris72 2017.02.23. 11:51:06

@Pink Petsch: Biztos!Gondolom azért szavazta meg akkor!

2017.02.23. 11:51:30

@konrada: De értsd már meg ember, hogy ezek a KSH adatai, nem én szoptam az ujjamból őket. Velük vitatkozz, nekik írj, vagy vetesd fel magad oda, legyél vezető, és rúgd ki őket, ha szerinted nem értenek hozzá.

2017.02.23. 11:52:05

@putris72: Az emlékezeted, mint az aranyhalé.

pamut 2017.02.23. 11:52:56

Annyira vicces látni hogy a Momentum egy ütéssel kiütötte Orbánt, meg az egész Lopolimpát :))

pamut 2017.02.23. 11:54:13

Szerintem szobrot kéne állítani Orbán lábának :)

Annak gyorsan futó lábnak, amelyikkel rohan el a magyarok véleménye, akarata elől :))))

Sir Galahad 2017.02.23. 12:04:38

Eleve nem volt különösebben sok esélye a magyar pályázatnak, de ez után a cirkusz után, akármi lett volna is a népszavazás eredménye, kizárt, hogy a NOB Budapestet választja. Ezt tudva az egyetlen értelmes döntés a pályázat visszavonása volt. Az előzményekről lehet vitázni, de erről szerintem nem.

SJobs 2017.02.23. 12:11:45

@pamut: Nézőpont kérdése, az érzés viszont kölcsönös.

zizi77 2017.02.23. 12:12:52

@Pink Petsch: wikipedia, mint hiteles forrás?

2017.02.23. 12:17:32

@zizi77: Édesjóistenem. Talán megnéznéd abban a wikipédia-cikkben, mik a források? Igen, a KSH. Azért azt limnkeltem be, mert ott áttekinthetően össze van foglalva minden.

Zolika0111 2017.02.23. 12:40:40

@putris72:
Csak hogy tisztább legyen a kép: A Momentum kezdte gyűjteni az aláírásokat. Nevezzük nevén őket, nevesincs fiatalok. Csak ők több mint 200.000 aláírást szereztek. Az, hogy miután az MSZP számára is világossá vált, hogy lehet hogy összeszedik a szükséges 139.000-et, a hajrában beszálltak. Gusztustalan amit csináltak. 5.000 aláírást hoztak, CSAK ENNYIT. Az MSZP Budapesten egy hiteltelen párt lett számomra. De bőven jó ürügy olyan f*szoknak/p*náknak, hogy az egészet összemossák a baloldallal.
Tehát itt senki ne keverje bele a politikai pártokat. Racionálisan gondolkodó emberek voltak. Nagy számról beszélünk, Tarlóst 300.000 ember szavazta meg, közel annyi jött össze a Momentumnak, 266.000.

Az, hogy mivel járna, ki szenvedné meg legjobban, bele sem gondolnak. 2024-ig a kibaszott építkezések miatt beállna a város. De nem csak ez a gond, elkezdik építeni majd Paks 2.-őt is. Ne feledkezz el az M1-es autópálya szélesítésről, a 3-as metró felújításáról és a kínai hitelből felújítandó Budapest-Adria vasútról. Ilyen bagatel dolgokat már meg sem említem, hogy a Lágymányosi híd mellett a vasúti hidat is bővíteni kezdik az olimpiai építkezések mellett, és Paks mellé is ígérnek egy új dunai hidat.
EMBER!!!!! GONDOLKODJ MÁR!!!!! Kivitelezhetetlen mindezt egyszerre megvalósítani. Te meg itt hazaárulózól?
Az indok, amiért én is aláírtam, a vizes VB volt. Noha biztos, hogy helyszínen fogok drukkolni, de a részletek mellett nem lehet elmenni. Egy csodaszép uszodát ígértek a VB-re, potom 25 miliárdos összköltséggel. Helyette lesz egy fos betonkocka, amihez képest az Aldi Biatorbágyon felépített logisztikai közponja is képes lenne építészeti díjat nyerni. Ja, és mindezt négyszeres áron. Az össz költség már rég 100 miliárd felett van!! Hogy b*sznátok meg a korrupciótokat!!!
Ja és egyébként amióta írogatok a piszkos, számomra nem tetsző korrupcióról, azóta már voltam zsidó bérenc, móri gyilkos, náci és komunista is. Mert sajna nálunk, az olimpia egyenlő lenne a koorupcióval.
Pedig csak egy GONDOLKODÓ ember vagyok.

pamut 2017.02.23. 12:49:01

@SJobs:
Nem, ez nem nézőpont, hanem a józan és ép ész abszolút minimumának kérdése.

SJobs 2017.02.23. 12:51:29

@pamut: Értem. Imádom, ha valaki azzal érvel, hogy az amit lát és gondol a világról, az a helyes és mindenki más, aki máshogy gondolkodik, buta. Van erre egy kínai mondás ami valahogy úgy szól, hogy "csak a buta győzködi a többit a maga igazáról, míg a bölcs elfogadja, hogy nem tudhat mindent a világról". Hagyom emészteni ezt...

konrada 2017.02.23. 13:13:26

@Pink Petsch:
De hát én értem! Én is pont ezen link alapján írtam azt - hogy a nominálist nézve az MDF kormány idején sokkal jobbak voltak a számok, mint a Horn-kormány végén!;))

2017.02.23. 13:32:26

@konrada: És? Állítottam én az ellenkezőjét? Nem. Akkor mi a francot vitatkozol itt velem a semmin már órák óta?
Amit én állítottam az az, hogy a Bajnai.kormány idején alacsonyabb volt az államadósság a világválság ellenére, mint jelenleg, amikor a Fidesz szerint dübörög a gazdaság. Ez meg igaz. Ennyi.

pamut 2017.02.23. 13:52:21

@SJobs: :DDD Hát te még hülyébb vagy mint gondoltam :DD Te komolyan bebeszélted magadnak hogy az agyhalott zsidózásod az nem csupán normális, de még bölcs is vagy? :DDDDD

pamut 2017.02.23. 13:53:04

@konrada:
Arra a 90+ %-os államadósságra gondolsz, amit az MDF hagyott hátra?

konrada 2017.02.23. 13:55:18

@Pink Petsch:
És én talán igen? Én meg csak azt írtam, hogy az MDF kormány idején alacsonyabb volt az adósság, mint a Horn kormány végének idején, Bokros csomag, tömeges privatizáció ellenére is, pedig az MSZP szerint az akkori eredmények komoly gazdasági teljesítmények voltak, és az is igaz. Annyi.

Mert én egyetértek veled, a nominális számit....

...és nem is értem, miért kell ugyanazt visszaválaszolnod ahelyett, hogy nagy egyetértésben csak annyit írnál, na látod, tényleg!;))

zizi77 2017.02.23. 13:59:18

@Pink Petsch: eddig mindig azt mondtátok a gdp-hez kell mérni. Ott biztos, hogy jobbak vagyunk, mint 2010-ben.

konrada 2017.02.23. 14:00:04

@pamut:
Na jó, ennyi válasz még belefér, ha nem egyből azzal kezdesz, hogy belerúgsz az ajtóba:

2017.02.23. 11:13:35
A többieknek: Psszt! Tudom, hogy a Bokros csomaggal, meg a kiárusítással Hornék az adósságrátát levitték 27%ponttal, de nem érdemes olyannal vitatkozni....

Mert ebben most egyetértünk (ritka alkalmak egyike): nem a nominális számok, hanem a ráta mond valamit..

SJobs 2017.02.23. 14:06:00

@pamut: Gondoltam, hogy nem bírod ki... Igazából magasról szarok arra, hogy mit gondolsz a világról vagy rólam. Az sem érdekel, hogy ezért butának tartasz, mert egy jelentéktelen és értéktelen embernek képzellek. Én veled ellentétben viszont nem panaszkodom mert nem aszerint alakítom a gondolkodásom, hogy milyennek akar látni a világ vagy mi PC. Ha te szereted a zsidókat, az a te dolgod de azt, hogy én kikkel alakítok ki szimpátiát azt hadd döntsem el én. Hidd el, mint az üzleti, mint a magánéletemben ez működött eddig, szóval maradnék az a buta fasz akinek most gondolsz, te pedig maradj az a retkes hippi aminek én gondollak.

pamut 2017.02.23. 14:12:25

@konrada: ha te is tudod hogy nem a nominális számok, hanem a ráta számít, akkor minek jössz vele?

pamut 2017.02.23. 14:13:28

@SJobs: Nyugi, magasról leszarlak és megvetlek. Egy kretén zsidófób barom vagy.

SJobs 2017.02.23. 14:17:19

@pamut: Akkor ezt megbeszéltük :)

pamut 2017.02.23. 14:23:16

HOPPÁ!!!

Friss hír:

"Bruttó 190 milliárdba kerül majd az új Puskás-stadion"

Eddig ugyebár azt hazudta a kormány, hogy 100 milliárd lesz.... és még persze nincs kész, lesz ez 200 fölött is bőven....

és akkor ISMÉT:
KÖSZÖNÖM a Momentumnak hogy MEGMENTETTÉK MAGYARORSZÁGOT az orbáni rémálomtól, a több ezer milliárdos veszteségtől, a lopolimiától!

pamut 2017.02.23. 14:28:29

Amúgy én írtam hogy ha nem olimpián, akkor lopnak majd máson.
Hát itt van....

2017.02.23. 14:29:49

@zizi77: Ha megnézted volna a linket, akkor láthatnád, hogy ott a GDP-hez van mérve (a KSH által, nem Soros mérte). Miért releváns 2010? Akkor már a Fideszes hozta össze azt a fasza kis növekedést. Ja, hogy azóta csökkent némileg az államadósság? Valóban, senki sem tagadja, viszont nem csökkent a világválságbeli szintre. Na, ezt add össze. A fideszes fiúk világválság nélkül is nagyobb adósságot csinálnak, mint az "emúttnyócév" kormányai.

sőőtnagyonis 2017.02.23. 14:30:02

Hát a konzujtácijó mija lótúró azt hol jegyzik a világban?
Vagy valaki ismeri a madárvégbél jóslást? Nagy szakértelem kell hozzá.
Miközben orbán befelé széthadovál mindent, kifelé pedig a legalantasabb figurákkal üzletel.

2017.02.23. 14:36:09

@pamut: Áh, ez csak zsebpénz valamelyik strómannak. Az igazi nagy buli Paks II.

konrada 2017.02.23. 14:41:31

@pamut:
Nem neked jöttem, hiszen már egyből le is írtam ezt.
...csak untam mindig ellent mondani, és kerestem analóg példát, hogy végre egyetérthessek olyannal is, aki szerint az államadósság növekedését nominálisan kell nézni.;)

2017.02.23. 14:44:50

@konrada: GDP arányosan van megadva az államadósság mértéke a linkelt anyagban, nem fillérre kiszámítva. Meg sem nézted, mi, a linket?

zizi77 2017.02.23. 14:48:49

@Pink Petsch: ha megnézed 2002-2010-ig majdnem a duplájára nőtt, és a válság ide már csak 2007-2008- körûl jött. Addig is iszonyat nagyot emelkedett. 2010- től, bár abszolút értékben picit nőtt a beruházások miatt, de a gdp-hez meg csökkent. Itt van az óriasi kûlönbség.

konrada 2017.02.23. 14:52:43

@Pink Petsch:
Ez viszont igaz. ...mondjuk az is, hogy a válság kezdete után Bajnaiék felvettek 12 milliárd €-nyi kölcsönt 5-10% közötti kamatra.
...tényleg milyen már, hogy azt még nem fizették vissza??

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.23. 14:55:45

@Ma Baker: "Ez az egyetértés az ország vezetői és a pártok között a pályázat benyújtásakor megvolt, megtestesült a Fővárosi Közgyűlés 92 százalékos, illetve az Országgyűlés 80 százalékos többséggel meghozott döntésében."

Az ország tolvajai közötti egyetértés alapján akarsz olimpiát? A lakosságnak a kisebbsége akar olimpi't a fővárosban. Vidéken még kevesebben. Még a fideszesek 38%-a se akar olimpiát.

Ez csak azt mutatja fényesen, hogy nem az emberek érdekei szerinti a megoszlás a Fővárosi képviseletben és a Parlamentben. Választási csalással odajutott "képviselők" erőltetik a NÉPPEL szemben az akaratukat.

2017.02.23. 14:56:05

@zizi77: Ó atyám, hányszor kell még elmagyaráznom a kétdimenziós embereknek, hogy nem Gyurcsányt és az "emúttnyócévet" védem? Tudod, aki nem szereti Vityát, nem feltétlenül imádkozik esténként Fletóhoz. Érted?
Tehát, amiért Fletóék elbaszták a direkciót, muszáj Vityáéknak még jobban elcseszni? És ismétlem, a mai napig, a dübörgő hgazdaság mellett sem vltak képesek az államadósságot a világválságbeli szintre csökkenteni. Na, ez az óriási különbség, hogy válság nélkül is magasabb, mint egykr válsággal.

2017.02.23. 14:59:13

@konrada: Írj neki egy levelet, hogy fizesse vissza. Komolyan, mi a tök vagyok én a titkárnője? :DDD

konrada 2017.02.23. 15:00:58

@Pink Petsch:
De megnéztem, de többet is:
2009 78,2%
2010 80,9%
2010 május: 80,4%
2015 75,3%
2016 73,9%

Azt meg nem hittem volna, hogy az első 4-ből látod valamelyiket alacsonyabbnak, mint az utolsó kettőt.
...viszont akad itt jó pár olyan nagytudású, akinek csak a nominális számít. A linket elolvasva, számoket megnézve azt hittem, közéjük tartozol. Arra semmiképpen nem, hogy te jobbnak tartasz egy 55-től 80-ra felkúszó számsort

konrada 2017.02.23. 15:02:31

@Pink Petsch:
...a fene tudja, úgy véded...;)))

Zolika0111 2017.02.23. 15:06:38

@konrada: hát marhára nem igaz:

www.origo.hu/gazdasag/valsag/20081113-imf-hitel-kamatnyereseg-es-vitak-mire-lehet-kolteni-a-hatalmas.html

"A már Magyarországra utalt, de fel nem használt 4,215 milliárd SDR úgy kamatozik, hogy 2,076 milliárd SDR-ig a kamat 2,71 százalék, a következő, 1,038 milliárd esetében 3,71 százalék a ráta, majd a legutolsó, 1,099 milliárdos részlet után 4,71 százalékos kamat jár."

Tehát ezt az olcsó hitelt, sikerült drága hitelre kiváltania az Orbáncz/Matolcsi párosnak. De legalább találtunk egy ellenségképet az IMF személyében.

2017.02.23. 15:06:48

@konrada: Jajjjj, már megint! Komolyan, rohadtul unom magyarázni, hogy nem Medgyesit, Fletót vagy Bajnait védem ... Komolyan, nem unalmas két dimenzióban létezni?
Mindvégig a világválság évbeli adósságról beszéltem, ami a 2008-as év, és aminek az értéke 71,9%. Ez az év és ez az adat valahogy kimaradt a listádból. De biztsan csak véletlenül. Más nem is lehetett csakis véletlen, ugye?

2017.02.23. 15:09:00

@konrada: Védi a halál. De ami most van az jóval elcseszettebb, mint, amit a másik gárda hozott össze. Ez meg hát, ugye, tény.

konrada 2017.02.23. 15:22:01

@Pink Petsch:
No de minek írtam volna le egy olyan számot, ami után még 12 milliárd eurót, nagyjából 3 ezer milliárdnyi forintot vettek fel???
Az a hitel ott maradt a válság után is, nem tünt el!

...de ha már hasonlítani akarsz, miért nem azt írtad le, hogyan hozták össze válság nélkül azt a +16%pontot?
Mert az sokkal gázabb, mint az, miért csak 6%pontnyit faragtak le.

zizi77 2017.02.23. 15:29:18

@Pink Petsch:
fideszes fiúk világválság nélkül is nagyobb adósságot csinálnak, mint az "emúttnyócév" kormányai.- ezt Te írtad.
2002-2006-ig felment 10%-kal, majd 2006-2010-ig újabb 15-tel. Ehhez képest a Fidesz-nek "csak" 5%-kal sikerült csökkenteni. Biztos bénák, hogy a sz@rból még nekik is nehéz várat építeni.

2017.02.23. 15:55:44

@konrada: @zizi77: Értsétek már meg végre, hogy igen, gáz volt, amit gyurcsányék műveltek. Egy büdös szóval nem tagadtam, ugyanis nem vagyok sem a szavazójuk, sem párttagjuk, sem a hívük.
Viszont az rohadt gáz, amit most a fideszesek művelnek. A gazdaság dübörög, nem? Akkor az a minimum, hogy legalább a világválságbeli szintet elérjék az államadóssággal. De az istennek sem megy, mert ugye komoly befektetők nélkül, az ilyesmi nem megy, és a Fidesznek egyet sem sikerült az országba hozni. Nemcsak most, de 1998-2002 közt sem. A letelepedési-kötvény bizniszt és a hasonló csirkefogásaikat meg nem jegyzik a tőzsdéken, ugye.
Ja, de nem, nem bénák. Tényleg jók: populizmusban meg a közpénzek magánvagyonokká alakításában.

Baloldali Conchita Wurst megbuktatta az Olimpiát 2017.02.23. 16:05:36

@Pink Petsch: Nem volt itt semmilyen válság, a libsik csak simán csődbe vitték az országot 2010-re. A Gyurcsány a beszédében még "a világgazdaság pénzbősége, "- ről beszélt, aztán mégis a földbe állítottak az országot.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.23. 17:14:23

@zizi77: "a gdp-hez meg csökkent"

orbán alatt eddig sajnos nőtt. A manyup 3000 milliárjával 80%-ról 70%-ra lehetett volna levinni. MOST 74%!

De ne sápadj, 2018-ra a GDP 50%-a lesz az államadósség Eltolcsy szerint. Szóval mostanában nagyot fog zuhanni, erről persze hallgat a balippsi média.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.23. 17:19:42

@Pink Petsch: "komoly befektetők nélkül, az ilyesmi nem megy, és a Fidesznek egyet sem sikerült az országba hozni."

Nem érted te orbán Nagy Mestertervét. Minden pirézt el kell üldözni az országból, hogy genetikailag tiszta ősmagyarság éljen itt. Csupa mokány, vágottszemű.

zizi77 2017.02.23. 17:37:57

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: sajnos az a 3000 milliárd arra kellett, hogy ne menjen csődbe az ország. Nem mondom, hogy minden fillérje jó helyre került, de szükség volt rá a lyukak tömködéséhez, mert annyira "jó" helyzetben volt 2010-ben a kassza. Tök jó lett volna, ha az adósság csökkentésére lehetett volna költeni,viszont nem növekedett legalább.
Hát mindenki tapsikolna, ha sikerülne nekik az 50%, szerintem még Te is/ ami sajnos nem valószínű/.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.23. 17:47:57

@zizi77: "az a 3000 milliárd arra kellett, hogy ne menjen csődbe az ország."

Kár, hogy ez egy ordas hazugság. Elszórta mindenfaszságra.

orbán maga ütött egy évi 500 milliárdos lyukat a költségvetésen az egykulcsos adóval. (Ami meg is bukott rendesen.)

"Hát mindenki tapsikolna, ha sikerülne nekik az 50%, szerintem még Te is/ ami sajnos nem valószínű"

Nem hiszel a Fékezhetelen Agyvelejű Eltolcsy zsenijében? Te idegenszívű!

putris72 2017.02.23. 23:36:47

@Zolika0111: Bocs de hol írtam azt,hogy hazaáruló?Sajnálom,hogy nektek olyan rossza az életetek Pesten,hogy holmi fejlesztés miatt lassabban tudsz haladni a kocsidal!

to:rppapa 2017.02.24. 01:06:38

@dukeekud: Milyen szakértők?! A csókosok, akiknek most nem jut a lopott pénzből?
Amúgy meg... ilyenkor hol van a "kétharmados felhatalmazás", meg a "mi magyarok"? Miért nem rendezik meg azt a népszavazást, amit a törvény szerint ki kellene írni a megfelelő számú aláírás nyomán? És akkor ott a 2/3, meg a "magyarok" jól megszavazhatták volna, hogy ide nekünk az olimpiát, kerül amibe kerül. És akkor nem csökkentek, de éppen hogy nőttek volna Budapest esélyei, mert sem L.A., sem Párizs nem tud ilyen fix támogatottságot felmutatni.
Na miért nem? Hát azért, mert ők is tisztában voltak azzal, hogy soha - mondom soha! - nem volt többségi támogatottsága az olimpia megrendezésének, csak folyamatosan ezt hazudták az (anyagilag) érdekeltek?!

constantinus (törölt) 2017.02.24. 03:12:46

@Pink Petsch: az adósság stock jellegű mutató, a múltban felvett és felhasznált hitel is benne van, ráadásul adósságszolgálat formájában a jelenre is hatással van. Ennek tükrében nem sok értelme van a jelen kormány teljesítményét abban mérni, hogy melyik év adósságrátáját nem éri el a mostani, amúgy tartósan csökkenő trend mellett. Önmagában a trend megfordítása is rendkívül pozitív fejlemény. Érdemes kicsit elvonatkoztatni néha a pártpolitikától: egy sok baromságot művelő kormányzat alatt is akadnak olyan mutatók, teljesítmények, amivel nincs gond, ezekbe belekötni nincs sok értelme.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.24. 10:32:03

@constantinus: "nem sok értelme van a jelen kormány teljesítményét abban mérni, hogy melyik év adósságrátáját"

Így van. Megnővelte az orbán kormány az adósságot néhány százalékkal, és azóta se csökkentette.

Az igazi baj, hogy az kormány kifejezett szándéka volt a versenyképességet javtani, ehelyett sokat rontott rajta. A kormány kifejezett szándéka volt az oktatáson javítani, és tragikusat rontott rajta. Ez a jövőnk, és ezt baszta el az orbánelkúró, de nagyon.

constantinus (törölt) 2017.02.24. 11:39:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
7 százalékpontot csökkent a gdp arányos államadósság 2010 óta. Ez ugye egyesek szerint növekedés, mások szerint nem elég gyors csökkenés, megint mások szerint a fidesz tehetségtelenségének bizonyítéka, hisz a szocik ennél sokkal rövidebb idő alatt sokkal többet emeltek rajta. Lehet, nem kirobbanó siker, de elég hülyének kell lenni a kudarcként interpretáláshoz.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.24. 12:24:38

@constantinus: A manyup 3000 milliárdjával 80%-ról 70%-ra lehetett volna csökkenteni az államadósságot. MOST 74%!!!

"a fidesz tehetségtelenségének bizonyítéka"

Igen. De annak számtalan más bizonyítéka is van. Például, nagy garral akarták növelni a versenyképességet. Minden évben néhány hellyel hátracsúszunk. Például, nagy garral akarták javítani az oktatást, de hatalmasat rontottak rajta.

Az EU pénzek több segítséget adtak, mint a Marshall segély, mégse nőtt a GDP. Ellopnak a fideszesek mindent. Amit nem lehet ellopni, azt elrontják. Magyarellenes hazaárulók maffiája.

Zsoltbacsi 2017.02.24. 23:19:04

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"A manyup 3000 milliárdjával 80%-ról 70%-ra lehetett volna csökkenteni az államadósságot. MOST 74%!!!"

Akkor azt is add hozza, hogy most 10 ezer milliarddal tobb az allami vagyon, mint 2010ben. Tudod, Orban az adossagcsokkentes mellett meg vissza is vasarolja, amit a kedves elodei elsuchmannositottak (= aron alul elkotyavetyeltek)

constantinus (törölt) 2017.02.25. 04:52:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: tényleg lehetett volna? 5%-os ktv hiány és stagnáló gdp mellett mi történik az adósságrátával? Túl bonyolult kérdés, nem neked való?

Balt 2017.02.25. 08:56:01

@fda: Azt azért majd megnézem, hány sportoló fog a percemberkékre szavazni, ha egyáltalán sikerül listát állítaniuk. :)

fda 2017.02.25. 09:51:43

@BiG74 Bodri: "Téma van még rengeteg."
Lehet, de a momentum egyetlen ötlete az volt, hogy megfúrja azt az olimpiát, aminek a szervezése korábban az ellenzék és a kormány teljes egyetértésben megkezdődött.
Valóban, nem volt népszavazás róla, hiszen a népszavazás ötlete fel sem merült: széles körű egyetértésben átment minden fórumon, ahol a nép képviselői ülnek, ugyebár. Kormánypártiak és ellenzékiek vegyesen. (parlament, közgyűlés, stb.)

Szegény momentum, miután a kampányuk neve NOlimpia volt és arról szólt a kérdésük, hogy "Ön egyetért-e azzal, hogy a főváros ... VONJA VISSZA" a pályázatot, most marhán meg van sértődve, hogy a visszavonás megtörtént. Ez nevetséges, hiszen ezért kampányoltak.
Megnéztem a honlapjukat: a kezdőlapon kivétel nélkül minden fénykép, szöveg, címfelirat az olimpiával foglalkozott.
Igaz, mindenki tudja, hogy ez a balhé nem kimondottan az olimpiáról szólt, azt csak beáldozták, így pedig jól kihúzták maguk alól a szőnyeget. Lehet, hogy van téma, most már csak ki kell találni, hogy mi legyen az, mert most ott állnak bambán, a nagy sikerükkel: nem tudunk megrendezni egy presztízs-versenyt, hurrá.

És most ne jöjjön senki azzal, hogy ki mennyi pénzt lopott volna el, hiszen ez a balhé a visszavonásért ment, nem azért, hogy valaki bele akar szólni a költségkeretekbe, vagy abba, hogy melyik rendezvény hova kerüljön és milyen beruházásokra van szükség. Nekem egyébként személy szerint elképzelésem sincs arról, hogy mennyibe kerül tízezer sportoló számára versenyt rendezni, hogyan kell őket elszállásolni és utaztatni, és hogy ez konkrétan mekkora anyagi hasznot hoz az országnak. De erről senki nem akart beszélni: a lefújásért kezdtek kampányolni akkor, amikor már jóideje ment a szervezés.
süti beállítások módosítása