A valódi viták otthona

Reflektor

Alternatív valóság, alternatív matematika

Most a vizes vb költségvetése szállt el durván

2017. május 02. - szénhidra

vizes-vb-2017-e1459400909567.jpg

Száznegyven milliárd az pont százmilliárddal több, mint amit kommunikálnak a fiúk a vizes vb költségeit illetően. Persze van amikor kevesebbet – akkor ugye épp a járdát, a kiegészítő medencét, a fák kivágását meg még tudja a jó ég mit nem írnak a költségbe. Aztán persze ott van, amikor mindent belepakolnak pl. alsó rakpartot, villamospályát, tetőcserét meg ilyesmiket. Ez nagyon jól össze tudja zavarni az egyszerű sportszerető szemlélődőt.

Említett hétköznapi szemlélődő embernek – értsd annak, aki életében még 10 millió forintot nem látott egy halomban – a milliárdok értelmezhetetlenek. Annyira értelmezhetetlenek, hogy hiába mutatnánk be egy-két példával, akkor is felfoghatatlan lenne. Nem lesajnálás ez hanem sajnos tény.

DE mégis csak nézzünk egy-két példát arra, hogy mennyi is az a 100 milliárdos ugrás?!

Egy új Suzuki SX4 akciósan is 4 millió forint. Az érthető, értelmezhető. Mármint nem a 4 millió, hanem annak hiánya és az, hogy helyette van egy csini autója az embernek amivel eljut A-ból B-be. Na ebből kellene hirtelen 250 darab, hogy elérjük az 1 milliárd forintot. Nos, lenne nagy kavarodás, ha A-ból B-be akarnánk eljutni, mert majd’ minden napra jutna nekünk egy új autó és kábé az ötödik napon elfelejtenénk, hogy hanyadiknál tartunk... És akkor még hol van az, hogy nem hogy 250 de 25000 darab Suzuki SX4-es várakozna ránk. Nincs annyi ideje az embernek a földön, hogy mindet kihasználja!

Vagy van ez a jóravaló iPhone 7-es, csekély 200.000 forintért. Hossza 13 cm. 100 milliárd forintból 500 ezer darabot tudnánk venni és ha azokat mondjuk egymás után leraknánk a földre és egy kört képeznék belőlük akkor annak sugara éppen 10 km lenne. Igaz hogy sokáig tartana, de sok Fidelitasos aktivistával megoldható és milyen hangosan csörögnének amikor hívás érkezne!

Szóva lez egy vicc ahogy az alternatív matematika felüti a fejét a Fidesz matek univerzumában. Euklidész csak a fejét fogná hogy ilyen új algebra-értelmezése van a királynak. Hogy reggel még X, estére X+2X, másnap reggelre meg 4X a vizes VB költségvetése.

De most tényleg? Ki hiszi el, hogy nem irdatlan méretű lopás ez?

Csarnó Ákos

 

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr9712474845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2017.05.02. 23:43:02

:: Száznegyven milliárd az pont százmilliárddal több, mint amit kommunikálnak a fiúk a vizes vb költségeit illetően

A 100G HUFot ezentúl hívhatnánk Lőrincnek.
Valaki vicces fotósoppos esetleg össze is dobhatna egy ilyen pénzt...
süti beállítások módosítása