A valódi viták otthona

Reflektor

Orbán, Gyurcsány két jó barát

2017. május 05. - baum

tenyezo_hu_1.jpgEzerrel dübörög az EU-ellenes kormányzati propaganda, a Fidesz-KDNP a CÖF-be és a Fidelitas-ba csorgatott sok-sok millióból plakátolja, matricázza tele az országot, hogy megtanulják végre az emberek, Soros és/vagy Simicska áll mindenki mögött, aki nem a kormány embere. A Paks2 és a korrupció ellen küzdő LMP idiótákból áll, ezt Kövér Lacától már rég tudjuk. A Momentum a meleglobbi szivárványos ölelésében pihen, derék, ifjú keresztény demokrata politikusaink legalábbis így dekódolják (félre) a friss párt elnökének szavait (tudatosan). A Fidelitas új plakátja leleplezi Botkát, aki csak ócska marionett a bábmester, Soros kezében. A Jobbik annak az oligarchának a csicskása, akinek a Fidesz soha nem volt vagy csak másképp, olyan szép, derék, tisztességes és nemzeti értelemben. Az Európai Néppártot megtévesztették, Brüsszel meg alapból rohad. Ennyi ellenség között szinte lehetetlennek tűnik a világ, a Föld, Európa, de leginkább Magyarország megmentése, kormányunk azonban harcol tovább. Ennyi ellenség között bizony nagyon-nagyon jól jön egy szövetséges, egy igaz barát és legyen bármilyen bizarr, ez a személy Orbán esetében minden bizonnyal Gyurcsány Ferenc.

Ha olyan szuperhősöket keresnénk, akiknek a skilljei a megosztás, a hatalmas (üres) szavak és a legalább akkora mértékű pusztító erő, a magyar politikai életnek ez a két figurája biztosan dobogóra állhatna. Egy boldogabb világban egymást oltaná ki a bukott jedi szerepében parádézó Orbán Viktor és a vele szemben álló közéleti Vitéz László, de nagyon úgy tűnik, valami érthetetlen okból kifolyólag a volt miniszterelnök hepciáskodó lárifárizása és látványosnak szánt akciói végül mindig állítólagos nemezisét hozzák helyzetbe.

Az, hogy ’56 ötvenedik évfordulójakor, azaz 2006 után 10 évvel Gyurcsány lemossuk a gyalázatot skandállva járja a budapesti utcákat, már önmagában alkalmas arra, hogy elterelje a figyelmet Orbánék sáskajárásáról. Az a játék, amit Gyurcsány ezerrel játszik, az összefogás-nem összefogás, ki kit túr ki vagy nem túr ki, kinek van hitelessége, kinek kellene elhúznia a közéletből örökre fogalmak körül kakaskodva, megint csak egyetlen dologra jó, hogy mindent megtegyen azért, hogy még véletlenül se inogjon meg Orbán trónusa, mert Fletónak így a legkényelmesebb. De a látszatdemokrácia elleni látszatharc ékes példája a nagy parlamenti kivonulás (npk?) is, aminek a végén csak kiderült, hogy ezek a dékás jóemberek, akikre a választók mandátumokat bíztak, csak felveszik a fizetésüket, ha a munkát szabotálják is.

Olyan, mintha Gyurcsány minden lépése egyetlen célt szolgálna, hogy lejárassa az ellenzéket, ezt a feladatot pedig tökéletesen abszolválja. Persze a koronát minden bizonnyal az Orbánnak adott ultimátummal tette fel.

Az talán nem kérdés, ha valaki kompromittáló dolgokat tud Orbánról, az Simicska Lajos. Simicskát persze egy pillanatig sem kell védeni, zseniálisan jól elvoltak ők Viktorral, míg össze nem rúgták a port, ezt hívják nemes egyszerűséggel érdekellentétnek. Azonban gondoljunk bármit erről az emberből, tagadhatatlan, hogy sok olyan dolgról tudhat, amiről más senki. Április elején Simicska azt állította, hogy Orbán az oroszoktól remélt pénzt az RTL Klub megszüntetéséhez, amihez ő nem akart asszisztálni, ez vezetett végül a G-naphoz. És volna is még sok-sok történet, ami el is hangzott a Reuters hírügynökségnek adott 120 perces interjú során, azonban annak megjelenését, mivel az újság nagyon sok mindent, ami fontos és súlyos, kihúzott a szövegből, végül nem engedte megjelenni.

Néhány héttel ezután dobta be Gyurcsány, hogy dokumentumok kerültek elő Orbánnal kapcsolatban, olyan dokumentumok, melyek OV-hez és a Fidesz köthető piszkos ügyeket bizonyítanak, az oroszok pedig nagy valószínűséggel ezekkel zsarolják a miniszterelnököt és körét. Mindez nagyon szépen hangzik, de a történet ezt követően egyre zavarosabbá vált.

Gyurcsány azonnal felszólította Orbánt, hogy vagy tisztázza magát a vádak alól – melyek is lennének ezek pontosan? –, vagy jelentse fel őt – miért és ez pontosan mit is bizonyítana azon a Magyarországon, ahol a kopaszok döntenek népszavazással kapcsolatos ügyekben? –, vagy lárifári.

Aztán elhangzott az anyagokkal kapcsolatban, hogy közvetítő mutatta azokat. Hogy talán meg lehetne szerezni, de nem biztos. Hogy mostanában történt. Ja, nem is még régebben, csak valamiért nem lett feljelentés a dologból, mert akkor még nem volt biztos Ferencünk a dolgában. Köszönjük! Orbán persze nem tett feljelentést. Hogy mindez mivel járt? Semmivel. Látszólag.

Az, hogy kit szolgál Orbán, mert nem a magyar embereket, annyi szent, komoly (nemzetbiztonsági) kérdés. Az is, hogy valóban van-e bizonyíték arra, hogy az oroszok sakkban tartják, zsarolják-e valamivel. (Persze, ha valakik tudnak olyan anyagokról, melyek alkalmasak a zsarolásra, azok maguk az oroszok és meglepő volna, ha tudtukon kívül Gyurcsányt, Putyin eggyel korábbi kispajtását keresné meg akárki is.)

Gyurcsány az akciójával nem sokat ért el. Kis rivaldafényt, mert azt szereti meg újabb nevetségessé válást. A baj csak az, hogy nem pusztán önmagát tette nevetségessé, de egy nagyon komoly ügyet is vásári komédiának állított be. Ha ezt követően Simicska tényleg előállna valamivel, vajon mennyivel reagálnának rá a magyarok másként, mint Gyurcsány akciója előtt? Szerintem jelentős mértékben. Gyurcsány tehát megint tett egy lépést annak érdekében, hogy még véletlenül se sérülhessen a cimborája.

Rettenetesen nehéz eldönteni, hogy tényleg nem érti, miért kellene elhúznia a közéletből, vagy tényleg nincs más választása, hiszen nélküle nagyobb esély volna Orbánék elhajtására, az meg ugye kinek volna jó, mert neki nem, az biztos. Én inkább az utóbbira tenném a voksomat.

Csepregi János

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr3512483167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2017.05.05. 18:24:39

"Az a játék, amit Gyurcsány ezerrel játszik, az összefogás-nem összefogás, ki kit túr ki vagy nem túr ki, kinek van hitelessége, kinek kellene elhúznia a közéletből örökre..."

Csak közbevetőleg kérdezem, mikor és milyen összefüggésben tagadta meg Gyurcsány az összefogást, és kivel?
Ugyanis nekem valahogy nem sikerült visszaemlékeznem. Ez valószínűleg kizárólag az én hibám, de attól ez még így van.

Szóval kivel, mikor és miért tagadta meg Gyurcsány az összefogást?
A segítséget előre is köszönöm!

macska az úton 2017.05.05. 19:00:47

@morph on deer:

Például:
nepszava.hu/cikk/1128272-kiosztotta-egymast-a-dk-es-az-mszp

De a liberálisok kigolyózása sem volt olyan régen, ha jól emlékszem.

FCUK 2017.05.05. 20:20:57

Ha harmadszor is összejön a 2/3, Fletó kitüntetést fog kapni.

morph on deer 2017.05.05. 20:30:34

@macska az úton:
Az együttműködési tárgyalások egészen előrehaladott állapotban voltak - igen, Gyurcsánnyal, a DK-val, meg a többi kissebb párttal, - aztán jött Botka és bejelentette, hogy mostantól minden majd úgy lesz, ahogy ő akarja, szóval be lehet állni ő mögé, ha valaki összefogást akar, de a Gyurcsány ne jöjjön.

Szóval ki nem akart összefogni? Mit is akadályozott meg a Gyurcsány?
A cikk amire utalsz minimum kétesélyes, ugyanis volt egy eredeti megállapodás a DK meg az MSZP között a jelöltet illetően, amit az MSZP megváltoztatott. A DK ebbe belement, aztán a jelölt kiszállt. Ezek után mondta a DK, hogy kösz, de nem, kösz!

A Fodorékat meg hagyjuk.
Fodort eleve Gyurcsány tuszkolta be a parlamentbe, aminek fejében Fodor nem volt hajlandó támogatni a DK-t, hogy frakció lehessen.
Az meg már csak a hab azon a bizonyos sütin, hogy a 'liberális párt' szemrebbenés nélkül szavazott együtt a fidesszel jónéhány alkalommal - a többi demokratikus párttal szemben.
Ez azért minimum megkérdőjelezi az álláspontjukat, hogy enyhén fejezzem ki.

A dolog lényege az, hogy Botka nem "együttműködni" akar, hanem uralni az egész ellenzéket, az meg nem fog menni.
Nemcsak Gyurcsánnyal, a többiekkel sem!
Ez nyilván kezd világossá válni az MSZP-nél is, és most megy a gyurcsányozás ezerrel, had vigye el a balhét már megint!

Gondold csak végig: már ott tartunk, hogy a Botka az orbán védelmében rátámad Gyurcsányra!

Elég szép?

sírjatok 2017.05.05. 23:22:35

"Az meg már csak a hab azon a bizonyos sütin, hogy a 'liberális párt' szemrebbenés nélkül szavazott együtt a fidesszel jónéhány alkalommal - a többi demokratikus párttal szemben. "

köztudott ugyanis, hogy csak az a jó ellenzék, aki KIVÉTEL NÉLKÜL MINDEN EGYES ALKALOMMAL a kormány ellen szavaz, erre való ugyanis az ellenzék

csak nekem tűnik ez így faszságnak?

laci_52 2017.05.05. 23:30:45

Kinek köszönhette Orbán 2010-ben a kétharmados győzelmet? Gyurcsánynak!

Kinek fogja megköszönni Orbán a(nem biztos, hogy kétharmados) győzelmet jövőre? Gyurcsánynak!(mert megakadályozza az ellenzéki összefogást)

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.05.06. 05:56:08

@sírjatok: "csak nekem tűnik ez így faszságnak?"

Neked szellemi fogyatékos fideszdebilnek az egész világ tűnik faszságnak, érthetetlennek, ellenségnek, mert a világ nem olyan hülye hogy orbán seggnyalónak álljon

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.05.06. 05:57:06

Orbán és Gyurcsány tolvajbanda vezérek között csak egy különbség van: Orbán fog börtönben ülni!!!

Pipas 2017.05.06. 07:05:51

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: "az egész világ tűnik faszságnak, érthetetlennek, ellenségnek"

Vicces, amikor ezt mondod, amikor mást vádolsz ellenségeskedéssel, amikor egy rosz szava nem volt, te viszont már évek óta itt hörögsz a magyarok ellen...

Ja, bocs, tudom, nem a magyarok ellen, csak a magyarok többsége ellen. Jó.

Pipas 2017.05.06. 07:07:45

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: "Orbán fog börtönben ülni!!! "

Ja, ilyen próféták mindig is voltak a történelembe, csak azok az utcán ordibáltak, manapság meg három felkiáltójellel nyomják a blogokban. Közös ismertetőjelük, hogy azt hiszik olyan okosak még a jövőt is tudják, közben meg simán betegek.

1ghost 2017.05.06. 07:46:53

@Pipas: Na mi van te mocskos orbánista bérhazudozó? Munkába álltál? Félsz mi? Nyomhatod már akárhány nicken a gazdád hazugságait, mert mindenki csak köp rátok!

A magyarok kiismertek titeket ócska tolvajokat, utálnak benneteket köpönyegforgató, harácsoló szaralakokat, s előbb szavaznak bárkire, mint rátok. Jövőre masírozol a sittre te is, te tetves fideszbérenc.

Skankhunt42 2017.05.06. 07:50:35

@1ghost: lol, korán kezdődik ma a műszak az ápoltaknál

Pipas 2017.05.06. 08:24:22

@1ghost: "szaralakokat"

Mindig nagy örömmel hallgatom amikor gyalázkodsz. :) Tudod öregem az ilyen tanulatlan, mocskosszájú hőzöngőknek állt a világ a bolsevikok alatt, de végre vége a ti időtöknek. Mocskolódj, átkozódj, gyalázkodj, de a ti világotoknak vége egy időre. :D

2017.05.06. 08:25:04

Az nem lehet, hogy Feltó egész egyszerűen teljesen hülye ? Nem akar ő semmit, se összefogni, se buktatni, csak simán hülye.

Pipas 2017.05.06. 08:32:54

@Gaspen: "csak simán hülye"

Én már rég eldöntöttem, hogy Occam borotvájának értelmében a legegyszerűbb megoldást választom ebben a kérdésben. A fletó teljesen megbuttyant. Látom amúgy már orbán is így döntött, de én jóval előbb tudtam... bár lehet, hogy orbán végig tudta, csak nem akarta mondani, amíg nem válik teljesen nyilvánvalóvá... :)

kanász 2017.05.06. 08:41:36

Egykutyák ezek! Orcsány Ferenc és Gyurbán Viktor. Ideje lenne eltűnniük!

nick papagiorgo 2017.05.06. 08:46:18

Úgy el tudok képzelni egy beszélgetést Gy és O között:

- Háhá, Vikikém, most megvagy! Tudok arról, hogy az oroszok mivel zsarolnak téged, és most jól lebuktatlak!
- Az lehet Ferikém, de tudod, hogy ha én lebukok, és a Fidesz is megbukik, te is mész a lecsóba. Ugye.
- Ó, a fene egye meg, hát ez se jött be (és szomorúan elballag a naplementébe).

bekerült 2017.05.06. 09:45:36

Hát, Csepregi Péterkém !

Beteg elme, beteg ragyogása az írásod !

Elismerem, sok mindenről lehet fantáziálni, még az ellenkezőjéről is, de arról, hogy a Gyurcsány az Orbán barátja, arról csak nagyon betegek tudnak gondolkodni.

Persze, ha valaki nem lát mást és még az álmait is ez tölti ki, akkor sajnos menthetetlen.
Az van ugyanis, hogy bizony Gyurcsány azért tett egyet, s mást ezen kívül is és főleg olyat, ami az istennek se igazolja ezt a koncepciót !

Értem én, hogy mindenkinek az ellensége egyben a teendőit is meghatározza és kénytelen ezzel foglalkozni.
Mi több, sokszor bizony fő munkaidőben, de akkor is.

Ebből arra gondolni, hogy már barátok is, azért ahhoz már beteges gondolatvilág kell.
No meg az, hogy ezenkívül ne is lássál semmit és csak ez töltse ki a szellemi világodat.

Ez van, ezt kell neked szolgálni, ezért kapod a kis fizetésed és koptatod a nyelved.
Oda se neki, akár még fordulhat is a kocka !

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.05.06. 10:03:06

@sírjatok: Nekem erről "a mindent zsigerből elutasító ellenzék" definícióról a fidesz jut eszembe az 'emútyócév alatt. Neked nem? Annyi, hogy a fidesz nemcsak megpróbált elgáncsolni mindent, hanem mindenre hazaárulózótt, meg illegitimezett is egyet. Akik ezt tették mára legalább miniszterek és milliárdosok. De ez már történelem.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.05.06. 10:27:44

@bekerült: Nincs igazad. Gyurcsány 2006 óta folyamatosan úgy lép, hogy az Orbánnak jó legyen. Lehet ez véletlen? Aligha.
Pofázik persze, hiszen a modellben kell az ellenségkép a fideszeseknek és a megosztó erő az ellenzéknek, de ilyen véletlen nincs. Orbán mindent Simicskának és Gyurcsánynak köszönhet. Simicskának a pártszervezésben és financiálisan, Gyucsánynak politikailag.

Szalay Miklós 2017.05.06. 11:13:00

Ebben itt (a CEU ügyön kívül) az is világosan ki van fejtve, hogy mik akadályozzák a kormányváltást, mit kellene tennie a baloldalnak, hogy legyen rá esély:

egyvilag.hu

A címlapon olvassátok az Üzenetet.

Lásd még a baloldal-jobboldal részt a könyvből.

1ghost 2017.05.06. 12:30:34

@Pipas: Már megint itt rohadsz a neten, te orbán hitvány bérhazudozója! Még egy bő éved van, aztán cella, meg rácsos ablak, a műanyag lakat is rád rohad, az kurvaélet.

Kicsi vigasz, hogy, sok lesz ott az ismerős a fideszből, nem leszel egyedül. :))))

CsipkeRózsa 2017.05.06. 12:51:01

@laci_52:

a kétharmados győzelmet elsősorban a választóknak köszönhetjük. Csak egy kicsit kell odafigyelni, és főleg gondolkodni.

if you 2017.05.07. 20:54:44

Másik oldal sem jobb!

195o Korea 1954 Guatemala 1958 Kuba 1959 Belga Kongó 1961 Vietnam 1964 Laos 1967 Guatemala 1969 Kambodzsa 1980 Irán 1981 El Salvador 1981 Nikaragua 1983 Grenada 1986 Libéria 1989 Panama 1991 Irak 1998 Szudán 2001 Afganisztán 2003 Irak 2004 Haiti 2011 Líbia 2014 Szíria

Syracuse 2018.12.11. 19:16:49

Összenő, amim összetartozik.
süti beállítások módosítása