A valódi viták otthona

Alapjogok Magyarországon: a képviselők a 7-es cikkely aktiválását kérik

2017. május 17. - szénhidra

ov.jpg

A képviselők szerint súlyosan romlott a demokrácia és jogállamiság állapota

A vitatott törvényeket fel kell függeszteni vagy vissza kell vonni

Szigorúan ellenőrizni kell az uniós források elköltését

A magyar helyzet indokolttá teszi annak az eljárásnak az elindítását, amely Magyarország elleni szankciókat is eredményezhet, olvasható az EP szerdán elfogadott állásfoglalásban.

Az áprilisi plenáris vita nyomán született szövegben a képviselők úgy látják, hogy a magyarországi alapjogok helyzete alapján el kell indítani azt a hivatalos eljárást, amelyből kiderül, hogy fennáll-e az uniós alapértékek megsértésének egyértelmű kockázata.

Az állásfoglalásban a képviselők:

azt kérik, hogy indítsák el a 7-es cikkelyt és utasítják az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságot, hogy készítsen plenáris szavazásra kerülő különjelentést Magyarországról

felszólítják a magyar kormányt, hogy helyezze hatályon kívül a menedékkérőkkel és civil szervezetekkel kapcsolatos szabályokat szigorító törvényeket és állapodjon meg az amerikai hatóságokkal a CEU ügyében, hogy az egyetem továbbra is szabadon működhessen Budapesten

felszólítják a Bizottságot, hogy szigorúan ellenőrizze az uniós források magyar kormány általi felhasználását.

Teszt az EU számára

A képviselők szerint az elmúlt néhány év magyarországi fejleményei nyomán súlyosan romlott a jogállamiság, a demokrácia és az alapvető jogok helyzete, Magyarország pedig az EU számára olyan tesztet jelent, amelynek során bizonyíthatja, hogy képes megvédeni alapvető értékeit egy tagállammal szemben. A képviselők megismétlik az EP 2016. október 25-i állásfoglalásának következtetését, miszerint szükség van az uniós alapértékek védelmét ellátó uniós mechanizmusra.

Az állásfoglalást 393 szavazattal 221 ellenében 64 tartózkodás mellett fogadták el.

forrás: Európai Parlament

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr312511283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.17. 15:12:36

Pofázgatnak a brüsszeliták, ennyi az egész. Nem kell őket komolyan venni, s pont.

morph on deer 2017.05.17. 15:29:33

Lehet, hogy túl jól sikerült Brüsszel megállítása?
Úgy néz ki, már kezd a sarkára is állni..!

Hát ezért igazán felesleges volt lelopni az AdBlock dizájnját, meg telerondítani az országot!
Ez tényleg rohadtul hiányzott, na...

De legalább nem kell tovább nyomni a kreténséget, - már mindenki tudja, hogy kik is vagyunk igazából :(

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.17. 16:05:34

@morph on deer:

Lássuk mi is történt a valóságban!

Született egy javaslat az eljárás megindításáról.

Az EU Tanácsa köteles a javaslatot megvitatni.

A határozathoz azonban a Tanács 80 %-os, minőszített többsége kell. Melyet még meg kell erősítenie az EP-nek is kétharmados többséggel.

Sose lesz meg egyik se.

Sorosék és Brüsszelék ezt a csatát csúnyán elvesztették.

Paróczai 2017.05.17. 17:17:40

Azt az apróságot se felejtsük el azért, hogy van olyan kérdéskör, ami szigorúan a belügyeinket érinti, mint a CEU engedélyei, amikkel nem rendelkezik!
Megy ismét a liberális uszitás Magyarország ellen, aminek a liberális- balos csürhe a fő generálója! Már csak ezért is hazaárulók!

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=5bCQIquRECA&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3yDv-MfzwAS7CsmV5Msm_J6V6ieh 2017.05.18. 07:25:31

@MaxVal BircaMan HJCD: Látatlanba soha ne ígérj, mert csúnyán pofára eshetsz. Már saját párfrakciójának is vastagon kezd elege lenni a Bonsai Duce állandó harcaiból. Ők is jobban szeretnének egy olyan emberrel együttműködni, aki nem a démonaival csatázik folyamatosan.

@Paróczai: A Néppárti frakció mióta liberális, mert az ő szavazataik is kellettek az állásfoglalás elfogadásához? Csak kérdezem, vagy te is a bármikor gondolkodás nélkül készek vagyunk Sorosozni, mert kis szíjjártók vagyunk kategóriába tartozol te is.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.18. 08:20:11

@The Ghost Wolf:

S kit érdekel a Néppárt nevű liberális gittegylet? Senkit.

Paróczai 2017.05.18. 19:07:16

@The Ghost Wolf:
Az EU alapból egy jó dolog lenne. Az, amit most, mint EU-s alapértékeket akarnak lenyomni az európaiak torkán, egy halom gané!
A "liberális" értékrend a fehér ember ellenesség, a család, mint intézmény szétverése, a deviancia, az aberráció és a bűn mentegetése és támogatása és a demokratikus jogállamiság elleni nyílt lázadás és agresszióra felhívás! Ezért irt nagyon jól Bayer, hogy min csússzanak ezek a véglények!
Ki kell állni magunkért és ezeket a szörnyeket néven kell nevezni! Meg is tesszük!