A valódi viták otthona

Reflektor

Itt a nagy leleplezés Angela Merkel titkos életéről

2017. június 06. - baum

merkel.jpgTalán kevesen tudják, hogy Angela Merkel eredetileg Angela Dorothea Kasner néven született. Néhány héttel születése előtt családja az NSZK-ból az NDK-ba költözött, ráadásul édesapja evangélikus lelkipásztor volt. Érdekes!

 

A rendszerváltás környékén az NDK ellenzéki politikai élet egyik markáns szereplője lett. A Demokratikus Ébredés pártban vállalt funkciót, majd amikor az a német országegyesítés után szintén egyesült a CDU-val, akkor Merkel is ott találta magát a húsosfazék közelében. Ifjúsági és nőügyi miniszter lett a Helmuth Kohl kormányban.

 

2005 novemberében felért a csúcsra, kancellárrá választották; a beszámolók szerint ekkor kezdett elszabadult hajóágyúként viselkedni.

Még NDK-s idejéből ismert egy bizonyos Lorenz Metzger nevű férfit, akivel együtt jártak futballmérkőzésekre még Templinben, ahol Merkel felnőtt és érettségizett. E brandenburgi kis település a mai napig fontos szerepet játszik a kancellár életében.

 

Metzger tősgyökeres templini iparos ember volt, vízvezeték szerelőként kereste kenyerét. Aztán váratlanul elkezdett vállalkozni, és ő lett az SC Victoria 1914 Templin e.V, a helyi futballcsapat tulajdonosa, majd ő lett a település polgármestere is.

 

Angela Merkel kormányzásával párhuzamosan Metzger családi vállalkozása is kiteljesedett. A sertésteleptől kezdve az útépítésig, a szállodaipartól egészen bankok megvásárlásáig terjedt a portfoliója. Nem volt olyan közbeszerzési eljárás, amelyen ne indult volna, olyan még kevesebb, amelyet ne vitt volna el. Az ellenzéki sajtó felvetette néha, hogy általában Lorenz Metzger minden vetélytársát kizárták ezekből a pályázatokból, meg hogy a CDU mintha személyre szabottan hozott volna törvényeket Metzger érdekében a Bundestagban, de hát a károgók csak fanyalogni tudnak, illetve a fanyalgók meg csak károgni.

 

Állítólag egy nagy nemzetközi konferencia háttérbeszélgetésén maga Mark Zuckerberg vallotta be a német vállalkozóról, hogy még a Facebook alapítójánál, vagyis saját magánál is tehetségesebb embernek tartja. Metzger ezzel szemben szerényen jelentette ki, hogy sikereit a szerencsének, a jóistennek és Angela Merkelnek köszönheti.

 

Ekkor már nem volt megállás: a Ruhr-vidék félig a Metzger és Metzger GmbH fennhatósága alá tartozott. Némi botrány ugyan keletkezett abból, hogy Lorenzet luxusjachton látták az Adrián, de ez hamar lecsengett, már csak azért is, mert időközben több, mint 200 újság és több televíziós csatorna volt a birtokában, melyek frontális karaktergyilkosságot foganasítottak a kritikusokkal szemben.

 

Merkel eközben ismét tudott hobbijának is hódolni kicsit a kancellárság okozta nagy nyomás ellenére. Felújította Templin egy csöndes utcájában a verandás kis házát, és ott nyugalomban töltötte családjával az időt. Talán csak a hétvégék voltak zaklatottabbak a szokásosnál, ugyanis a kert végiben egyszer csak felépült egy stadion. Az SC Victoria 1914 Templin e.V futballcsapata kapott új létesítményt. Mertek nagyot álmodni a 16 ezres városkában egy 48 ezres stadion nőtt ki a földből, bár azt be kell vallani, hogy mindig pangott a nézőtér. Sőt, odáig ment Metzger és Merkel, hogy elindítottak egy tehetségkutató programot, melyet Franz Beckenbauer Akadémiának neveztek el. A bajor szurkolók ugyan nem értették, hogy mi köze van Beckenbauernek a volt keletnémet városkához, de ez nem akadályozta meg a csapatot, hogy hamar az első osztályba kerüljön.

 

A Bundestag közben hozott egy törvényt, hogy az állami cégek leírhatják az adót, ha sportkluboknak adják a bevételeik egy részét. Ez volt a TAHO. Hogy-hogynem az állami cégek pont a templini csapatnak adták a pénzt, fel is hőkölt mindenki, hogy több bevétele lett a falusi csapatnak év végére, mint a Bayern Münchennek és a Dortmundnak együttvéve.

 

Hát így élt-éldegélt a két jó barát, a végén még kisvasutat is építettek maguknak a faluban, a német nép meg eltűrte mindezt.

 

Kedves olvasó! Be kell vallanom, hogy a harmadik bekezdéstől kezdve semmi volt igaz ebben a történetben. Hát hogyan is fordulhatna elő ilyen az Európai Unióban?

 

Nuszbaum Tibor

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr8612567275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2017.06.06. 16:44:54

Rég akasztani kellett volna a vén apácát...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.06. 17:05:54

@Kivlov: "Rég akasztani kellett volna a vén apácát..."

Egyetértek. Bár még nem hallottam apácának nevezni, sokszor többet csúti gecinek.

R!ck4 2017.06.06. 20:40:26

Kicsit utópisztikus, sok német szemében boldogságtól legördülő könnycsepp lenne, ha a gyerekeikre gondolva csak ennyi problémát kellene a jövőben megoldaniuk. Ha csak ennyi bajt okozott volna Merkel a németeknek, azzal nem lenne baj, de eladta az egész országot, oda a német nép jövője... Ez viszont a valóság...

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2017.06.07. 07:36:03

@Kivlov: Felhívom a figyelnedet erre a mondatra: "Kedves olvasó! Be kell vallanom, hogy a harmadik bekezdéstől kezdve semmi volt igaz ebben a történetben."
De ha figyelmesen olvastad volna az írást, msgsdtól i rájöhettél volna, hogy OGV-ról és Mészáros Lölő mesés meggazdagodásáról szólt az egész írás.
De úgy látszik az irónia és a figyelmes olvasás nem a Fidesz hívők tulajdonsága. A Fidesz tálobok az egészből csak annyit fognak fel, hogy Merkel nek is van egy Metzger (BTW ezt annyit tesz Mészáros) nevű samesza és együtt lopják ki a németek szemét. Gratulálok az éleslátásodhoz.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2017.06.07. 07:40:34

@R!ck4: Rohadtul igazad lehet. Mi van, a Magyar Idők és a Riposz megírta a 888.hu és Prosti Srácok hírére hivatkozva, hogy a németek nagy számban keresnek munkavállalási lehetőséget nálunk. Valahogy én másképpen látom ezt a történetet. Nem Németországból vándorolt ki 600 ezer ember a jobb és biztonságosabb élet reményében, hanem tőlük.
süti beállítások módosítása