A valódi viták otthona

Reflektor

A Momentum elért a falig, és most nekirohan

2017. szeptember 20. - szénhidra

nsz.jpg

Vannak ezek a népszavazási kezdeményezések. Amik vagy tényleg csak időpocsékolásnak tűnhetnek egyesek szerint vagy éppenséggel csodafegyvernek mások szerint. Az biztos azonban, hogy az ellenzéket mobilizálni képes lehet – ha szervezett és a választásokig pontosan végig is vezetik a szervezői. Az most mellékes, hogy melyik ellenzéki szerveződés támogatja azokat, a lényeg az, hogy megmoccan az egész Fidesztől távol álló tömeg és azokhoz is eljuthat az üzenet, akik esetleg a nemszavazók táborát gyarapítják.

Minden pártnak érdeke lenne részt vennie ebben a mozgolódásban, de ha megfordítjuk a képet akkor azt is elmondhatjuk, hogy aki nincs benne ebben a mozgolódásban annak pont az az érdeke, hogy gyengítse a mozgolódás erejét. Most azért, hogy a maga gesztenyéjét sütögesse vagy a helyzet fel nem ismeréséből adódó felelőtlenségből, az mindegy.

Fenntartom korábban írt véleményemet, hogy ebben a fokozódó nemzetközi helyzetben a Momentum Mozgalom egyszerűen nem találja a ritmust. A sikeres Nolimpia kampányuk óta folyamatosan mellényúlnak és tényleg olyan benyomást keltenek, mint egy erősen ittas dobos a dobszólója közben.

Nyilatkozat arról, hogy segítenek atomellenes aláírásban, majd nyilatkozat arról, hogy nem. Nyilatkozat arról, hogy nem gyűjtenek a Városliget ügyben, aztán megszállják az origo szerkesztőségét, rendeznek egy ráfizetéses fesztivált, közben idétlen cigányozásba kezdenek, kiderül néhány pénzember személye akik mögöttük állnak, majd aztán nyilatkoznak, hogy nem szállnak be a Vágó-féle népszavazási kezdeményezésbe de utcákat neveznek át/vissza. Mindez egyre kínosabbá kezdett válni, érezhetően egyre nagyobb nyomás nehezedett a pártra, hogy most már tenni kellene valamit, mert mindezen ritmustalanság mellett egyre inkább kezdett visszaszorulni a Momo jelenléte a köztudatban.

Így jutottunk el a Momentum hübriszéhez, a nagy arccal a televízió kamerába bemondott népszavazási kampányban való részvétel és a vidéki fórumok rózsaszín világába. Nyilván az utóbbi hónapok ereszkedése után valami nagyobbat kellett gurítania a Momo-nak, ami, valljuk be sikerült, csak éppen megint hibás helyzetfelismerésből adódóan félresikerült. Ez is.

A Momentumnak le kell küzdenie a sikeresen magára aggatott sündisznó szerepet, ezért nem várhatott tovább, beállt a kettes számú Vágó-féle népszavazási kezdeményezésbe ami alól a Fidesz és a Jobbik úgy rúgta ki a sámlit, mint a huzat. Egy napig élt kábé a gyűjtés, legalábbis érdemben, hiszen nehéz lesz elmagyarázni minden potenciális aláírónak azt, hogy kell egy népszavazás arról, ami már el van fogadva. Igen, lehet jöni azzal, hogy mozgósítás, meg emberek találkoznak az utcán, de halló és jó reggelt Momentum, ez van már hónapok óta, aláírásgyűjtés!

Ennek fényében még furcsább az, amit Soproni Tamás Momo-s vezető nyilatkozott az ATV-ben a komplett ellenzék lekollaboránsozásával. Persze nem használt ilyen erős kifejezéseket, de az, hogy együtt lambadázik minden parlamenti párt a Fidesszel, nos az ezt jelenti. Sajnos a Momo elmúlt fél évi teljesítménye legalábbis ugyan olyan súlyos probléma, mint egyes parlamenti pártok viselkedése. De ha ezt nem akarja látni a Momentum, akkor ez tökéletes tankönyvi példája lesz a betonfalba ütközésnek.

Csarnó Ákos

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr5812879974

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szívvel - lélekkel az ősi gubacsi testvérfákért! 2017.09.21. 17:35:32

Naponta jelennek meg hírek fakivágásról, erdősávok átsorolásáról, mobilgátakról, veszélyben a Határ úti Kiserdő, a Városliget, a Római és most Budaörsön is elpusztítanak egy véderdőt. Amikor megjelennek a buldózerek, láncfűrészek akkor vesszük észre mi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aaabbbccc 2017.09.20. 13:00:34

hat 2010 es 2014 kozott az lmp is probalkozot nepszavazassal de nem tudta osszeszedni a 200 000 alairast,szoval elegge savanyu a szolo ha jol latom

Scorpion82 2017.09.20. 15:57:17

Ez most cikizés, vagy aggodalom? személyes véleményem szerint az LMP-ért nagyon kár, de ha valaki itt hibásan értékelt sok midnent az elmúlt években, és elszalasztott egy nagy lehetőséget, az az LMP volt.
A Momentum messze nem indult olyan jó pozícióból, mint 2009-10-ben az LMP, amikor kormányváltó hangulat is volt, és új pártként gyakorlatilag csak az akkor még igencsak széljobber Jobbik volt az ellenfele.
Ehhez képest most két ciklus után vannak ott, ahol az LMP fél év után....és ez így van, függetlenül attól, hogy mi lesz 2018-ban.

Scorpion82 2017.09.20. 15:58:18

Helyesbítés:
Ehhez képest most két ciklus után vannak ott, ahol a Momentum fél év után...

karcsibacsi 2017.09.20. 20:43:12

Ha a Momentum nekirohan a falnak ,akkor az a fal le fog dőlni kedves szerencsétlen LMP-s barátaim, csak arra vigyázzatok ,hogy nehogy rátok dőljön.Jobban teszitek ,ha abban a pillanatban ott álltok majd a Momentum mellett.

morph on deer 2017.09.20. 21:12:16

Valahogy azért rendre olyan megoldás kerekedik a Momentum nagy dérrel-dúrral hájpt projektjeiből, ami leginkább orbánnak kedvez.
Qrvanagy véletlenek tömkelege, tudom, csak lehetne közben legalább néha valami más is, legalább a látszat kedvéért...

Nem viccelek! A Momentum nélkül orbán úgy belesül az olimpiai bohózatba, hogy a fal adja a másikat, - de így hál'istennek volt mire hivatkoznia.
Vagy most valaki is komolyan gondolja, hogy ez a kezdeményezés másról is szól, mint a korábbiak - Gyurcsány - elleni támadás lehetőségéről?
Csakúgy, mint az a változat, amikor azt akarták elérni, hogy ne lehessen többedszerre jelölt egy személy?

Nem gond, lehet tovább próbálkozni, csak felesleges úgy tenni, mintha ez lenne a legnagyobb dolog közel-távol.

Bérmunkások, akik jól csinálják!
Azért legyünk egészen őszinték: manapság ez már komoly teljesîtmény!
Szóval le a kalappal..!

VaradiJanos 2017.09.21. 08:35:22

@karcsibacsi: te csak ne bomlasszítsad itt az összefogásunkat, mi vagy te, orbáncsicska! Nekünk most össze kel kapazkodni a fasizmus és putyin ellen, szerintem inkább szeresük 1mást vagy szétbaszuk az arcodat

VaradiJanos 2017.09.21. 08:38:02

@morph on deer: ez rád is vonattkozik, te biztos náci vagy vagy legaláb homofób hisz anélkül hogy lehet bántani azt a remek andrist

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.21. 08:53:14

Én támogatom a Momentum harcát a DK ellen, szóval nem látok gondot mindebben. A DK lenullázása jó eredmény lesz.

nyíregyi tirpák 2017.09.21. 09:11:51

Kezd eldőlni mi a valós céljuk, ki "fizeti" a zenét : a Momentum minapi bejelentése, hogy FeGyőr András "Rogán ellen" indul a belvárosi vk-ban elég világos üzenet e tárgyban: Rogánt mondanak de a valóságban Juhász Péter a célpontjuk, hogy "Antilop" véletlenül se veszítsen ellene ...

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2017.09.21. 09:17:48

Úgy látszik a Fidesz tökélyre fejlesztette nem csak a szavazók, hanem a pártok manipulálását is. Ehhez csak annyi kell, hogy fejben pár lépéssel előttük járjanak.

Netuddki. 2017.09.21. 09:20:36

Kedves Ákos!

Mit tett az LMP, parlamenti pártként, azért, hogy ne jusson idáig az ország? Hány év alatt is?
Mit tettetek azért, hogy a fideszes vezérkar és holdudvara ne tudjon lopni? Mit tettetek azért, hogy a tolvaj bűnözők máig elkerüljék a felelősségre vonást? Itt azért több van némi hőbörgésről és a poltpetire való mutogatásnál.
Olyanok előtt foglaljátok a helyet a parlamentiben akik esetleg a saját érdekeiket is félretéve megtettek volna mindent azokért akiket képviselnek.

Természetes, hogy a választások közeledtével felébredtek 4 éves téli álmotokból, és felismeritek, ha nem kerültök be a parlamentbe, akkor pár embereteknek oda a fix havi betevője. Amit többek között az én adómból is fizetnek nektek.

Mindezek mellett, különösen gusztustalan, hogy amint vetélytársat láttok a Momentumban, elkezditek köpködni. Ezt a mondatot nagyon jól jegyezzétek meg, és továbbítsátok az LMP vezetőségének, mert ha így folytatjátok, gyakorlatilag a saját sírotokat ássátok a választók szemében.

Netuddki. 2017.09.21. 09:23:59

@morph on deer: Ha valamivel nem vagy tisztában, akkor ne nyilatkozz róla, mert csak hülyének tűnsz. Nézz inkább utána!

Netuddki. 2017.09.21. 09:26:21

@nyíregyi tirpák: A legjobb az egészben, amikor a fideszes trollok a Momentum állítólagos tolvajfideszes kapcsolataival riogatják az állampolgárokat.

Potyka Kálmán 2017.09.21. 09:34:45

A marketing nem poliitka. A Momentum annyira üres, mint az Együtt (minusz antikorrupció).

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.09.21. 09:46:29

Az ország eléggé érdekes helyzetbe került. Van bő 2 millió jól beidomított birka (és persze a határon túi kedvezményezettek), és van ennél jóval több kárvallott. Az utóbbiak és önjelölt képviselőik mégis képtelenek összefogni, így az előbbi kisebbsének újra többsége (akár elsőpró többsége) lesz. Közben az okosabbja lelép, olyan barátaim is elkezdték nyugaton megalapozni a jövőjüket, akikről soha nem gondoltam volna. Először ők mennek ki, aztán ha bejön, akkor fél év múlva követi őket a család. Pont mint a menekülte, csak ők nem a háború, hanem az egyre sötétebb Viktatúra elől menekülnek. Szomorú.
Ezernickű fideszmajmoktól nem kérek választ, köszi!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.09.21. 09:49:59

@morph on deer: Ha mást nem is tsz a Momentum, csak az olimpiát akadályozza meg, már az is több, mint bármi ellenzéki az elmúlt 8 évben.

Nem Orbán sült volna bele, hanem az ország és a cehet sem Orbán állta volna. Sőt ha belebukik, akkor is mivan? Megvannak már a külfödön betárolt 10 milliárdjai (Svájc, arab országok), haholnap megbukik és meglép, ő már akkor is bőven rendben van. És ez elmondható a legtöbb naracsos prominensről. Nem ők vannak itt kiszolgáltatott helyzetben, hanem Te, meg én, akik magyarként szeretnénk itt normális körülmények között élni.

nyíregyi tirpák 2017.09.21. 09:50:50

A MOMO tényleg marketing lufi, de a másikban nem értek egyet:

az Együtt ennyire "üres" : program.egyuttpart.hu/ :)

felső határ nincs 2017.09.21. 09:54:22

@Félek a soros tervtől Viktor véggyé meg!: külföldön 2014ben az összes követségen a fidesz győzött

szóval kb. qrvára nem igaz h a nyugaton melózók vmi hős ellenzéki partizánok lennének

lippsi e vagy? 2017.09.21. 09:57:29

Népszavazást kellene tartani arról, hogy lehet-e szemöldökcsipeszről beszélni a parlamentben. És hogy megvesztegetésnek számít-e, ha ingyenjegyet kapnak a felcsúti kisvasútra az EP bizottság képviselői

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.09.21. 09:58:58

@felső határ nincs: A kommentem végét is ovastad? Egyltalán nem vagyok rátok kiváncsi, ezen már túl vagyunk. Nem érdkel a véleményetek és a világon semmiről nem tudtok meggyőzni. Amit írtál, az is csak a valóság kiforgatása (ugye a szavazás nehezítése, alacsony részvétel nyugaton stb), de nincs értelme vitáznunk. Kár minden karakterért részedről és részemről is.

lippsi e vagy? 2017.09.21. 10:02:03

@Félek a soros tervtől Viktor véggyé meg!:
Magyarország már sok éve nettó bevándorló ország. Ezt még felgyorsíthatja, ha a Brexit miatt sokan hazajönnek. Nyilván ők is a diktatúra miatt menekülnek Magyarországra

felső határ nincs 2017.09.21. 10:03:35

@Félek a soros tervtől Viktor véggyé meg!: ki és hogyan nehezíti a szavazást?

nem kéne hazudni ugye, kezdetnek.

Másrészt az hogy müxik hogy csak a ballib partizánok nem jutnak el szavazni a forrdalmi hevületükben? Nekik van kifejezetten megnehezítve vagy hogy?

Medgar 2017.09.21. 10:04:55

@nyíregyi tirpák: Eddig olvastam a programjukat:

"Igazságossá tesszük a családtámogatási rendszert, hogy ne csak a magasabb jövedelműek kapjanak többet a közösből."

felső határ nincs 2017.09.21. 10:08:42

@Medgar: cigányt akarnak tenyészteni megint?

kreatívek ezek a ballibek, szó se róla

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.09.21. 10:12:15

@VaradiJanos: "Nekünk most össze kel kapazkodni a fasizmus és putyin ellen,"

Na ez az, ha ez a Momentum megnyerné a választást akkor lerombolná az Orbán Viktor által végre visszaálított szovjet-magyar szövetséget. Felmondanák Paksot és a 10 millárd eurós hitelt, amit a szovjet szövetségeseink adnak nekünk. Mindezt csak azért hogy a magyar nemzeti nagytőkés osztály Mészáros Lőrinccel az élén elessen az eredeti tőkefelhalmnozás újabb állomásától és ehelyett külföldieknek adnák a munkákat akik aztán kivinnék a profitot az országból.
Ez a Momentum lerombolná az illiberális politikai szövetségünket Putyinnal, hogy aztán az orosz demokrácia és jólét helyett az EU gyarmattá válást és a nyugati hanyatlást importáljuk.

SOHA TÖBBET MOMENTUM KORMÁNYT AKIK KIVEZETNÉK ORBÁN VIKTOR ORSZÁGÁT AZ OROSZ SZÖVETSÉGBÖL VISSZA AZ EU-BA!

Duplaxiii 2017.09.21. 10:28:38

Miért foglalkoztok ezzel a kamupárttal? Eleve csak egy-két emberkét akarnak a kasszához juttani, nincs társadalmi értékű programjuk, értékül.
Mert elvették a másik kamupártnak, az lmp-nek a homokozólapátját, még nem kell intézményesített össztüzet lőni rájuk heteken keresztül.
Mert ma ez megy lmp-érdekből minden médiában és a blogtérben is...

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2017.09.21. 10:29:15

De a másik sündisznónak egyelőre az LMP tűnik. (Tudom, Új Kezdet, de come on... hány nevet tud onnan bárki felsorolni, még a logójukat is a VK-tól nyúlták)

Duplaxiii 2017.09.21. 10:49:25

Viszont látom és hallom a magyar átlag full ostoba mentalitását napi szinten!
CSAK pártimádat mozgat szinte mindenki, aki most harcol!
A csútiék a hatalmat akarják, a kollaboráns seggnyalóik meg gátlástalanul támogatják őket. Ők nem részesednek a jóból, de a másik oldal gyűlölete és a fáraó imádata még arra is elég nekik, hogy a saját lányukat bedobják a közösbe...
A szocik meg a régi pártideolódia alapján csak akkor tárgyalnak, ha mindenki az ő elbeiket tartja be... Igazi demokratikus álláspontot képviselnek, fidesz 2.0...
A kicsik azért zaklatnak mindket, mert nem karnak ám ők dolgozni, de jól jön a sok közpénz és jó dolog a négy év nyaralás közpénzen. Ezért várják a támogatókat.
A tömeg viszont úgy gondolkodik, hogy először a társadalmi alapgondokat nézi és ezek megoldását várja el. Megnézi, ki és melyik párt adna erre megoldást és azt támogatná.
De ilyen ma NINNCS! Így otthon marad és legyint....
Nem értem a botkát, hogy miért gondolja, hogy egy nem balos érzelmű ember rá szavazna? Miért rossz az a nem balos, aki nem neki segít a hatalomba jutni?
A nem balosok nagyon sokan eltakarítanák a csútit és galeriját, de ki jönne helyettük? Egy másik nemszeretett!
Ma a választók döntő többségének valójában ÉRDEKTELEN a 2018-as választás, mert a csúti helyett csak botkákat, lmp-seket vagy momentumosokat kapna.
És az jó? Nem! Az sem megoldás, minden váltás kizárólag ennek a pici, politikailag aktív halmaznak jó vagy rossz, a társadalom számára nem észlelhető.
Az ország jövője szempontjábol a fidesz, kdnp, lmp, momentum és a mszp KÁROS! Mert kizárólag korrupció vagy torz ideológiai programjuk van.
A maradék piciknek meg nincs semmiféle jövőképük, hiszen tudják, a pár százalékukkal soha nem kerülnek hatalomba.
Minden a jobbik irányába tolja a társadalmat, ezért van ma össztűz minden irányból feléjük. Minden oldal olyan döntéseket hoz, vagy tervez, ami a embereket még jobban feldühíti és nem a demokrácia irányába mozgatja őket, hanem a azonnali radikális változásokat kívánja!!! És ezért nem a jobbik programja a felelős, nem az csábít, hanem a többi TASZÍT!
Picit olvashatna a tömeg történelemkönyveket is. Németországban a nemzetiszocialisták pontosan a mai magyar valósághoz hasonló okokból nyert és nem Hitle fajelmélete miatt. Mert egy elkeseredett és csalódott tömegnek kínáltak kiutat! Munkát, életcélt és nemzeti büszkeséget. És el és leszámolást a bűnös múlttal.
Ma nem erre lenne szükség? Munkahelyekre, normális életre, fejlődésre, pozitív jövőképre és ELSZÁMOLTATÁSRA? A jobbik megfordítja: kidobja a fajellenes vonalat és ott a megoldás arra, amit ma a magyar tömeg szeretne! Nem kell a duma, hogy hitelesség meg hasonlók, mert az a többinél sincs, tehát ez nem veri a jobbikot!
Sajnos ezért a politikai elitünk és az őket támogató, hatalmontartó ostoba tömeg a felelős!
Mi eljutottunk arra az evolúciós szintre, hogy a társadalmi igényhez alakul el párt és nem fordítva, mint a németeknél...
Mert amíg a magyar politikai csak momentumokat, lmp-ket tud létrehozni a fidesz meg a szocik ellen, addg nekünk nem jár jobb, mint a jobbik!
Szerintem a momemtumosok, az lmp-se előbb fognak könyveket betiltani, könyveket égetni, másképp gondolkodókat átnevelőtáborokba zárni, mint a jobbik, a fidesz vagy akár azz mszp.
De mi momentum és lmp cicaharcot elemezzük...
A magyar csak buta strucc!

Pilotax 2017.09.21. 11:30:42

A Momentum egy Budapest belvárosi bölcsész beltenyészet, akik azt sem tudják igazán mit akarnak a hatalmon kívül. Jó ha lesz ezer szavazatuk a választásokkor. Ha ettől több lesz az akkor sem lesz elegendő egyetlen mandátumhoz sem.

Tom66 2017.09.21. 11:40:44

@Pilotax: Aljas kis társaság, a 68 Cohn-Bendit briganti jut eszembe róluk.

Paracord 2017.09.21. 11:53:19

A Momentum ígéretesen indult, de aztán nem találta identitását. Kár értük.

illaim 2017.09.21. 12:10:07

Amikor a FIDESZ-t létrehozta az MSZMP, sokan ugyan úgy nyilatkoztak róla, mint a FIDESZ által grundolt MOMENTUM-ról! Persze tudom, hogy az emberek memóriája véges, de aki nem szenved amnéziában, az felismeri a párhuzamot!
morph on deer igazat írt, az olimpiai pályázattal kapcsolatos buktáról! Ez a népszavazási kezdeményezés volt az arcvesztés nélküli egyetlen menekülési út!
Egyáltalán nem lepődnék meg, ha a valamikori történész bizottság a FIDESZ irattárában lelné fel a Momentum alapító okiratát, mint az megtörtént a FIDESZ alapító okiratának az MSZMP elszámoltatását végző Történeti Emlékbizottság által végzett irattári kutakodása alkalmával! Erre sem emlékezni, se megmagyarázni egy fidesses se akar, de a néhai Hazafias Népfront összes prominense a fidessben van, volt! Nem más ez mint hatalomátmentés MSZMP módra!

Tom66 2017.09.21. 12:23:35

@illaim: Ezt a sok sületlenséget,Történeti Emlékbizottság? Miről beszélsz?

morph on deer 2017.09.21. 12:30:36

@Félek a soros tervtől Viktor véggyé meg!:
“Nem Orbán sült volna bele, hanem az ország és a cehet sem Orbán állta volna.”

Ne viccelj, hát mikor érdekelte hős vezérünket az, hogy mi mennyibe kerül, ha az egója növeléséről van szó?
A vizes vébé mond valamit?
Épeszű ember ilyesmibe sem vinné az országot, neki meg csak az fontos, hogy “sport-nagyhatalom” legyünk, ami ugye egyedül az ő érdeme!

A viktor számára ez volt az egyetlen elfogadható megoldás ahhoz, hogy ‘arcvesztés’ nélkül ki tudjon seggelni az olimpiás marhaságból, mielőtt kiderülne, hogy elhasaltunk a pályázaton.
Ilyesmit egy megalomániás barom semmi áron nem engedhet meg, mert mi lenne a “mindenható” reputációjával a hívek szemében...

Ezért kellett a “külső nyomás” mint egy falat kenyér.

Egyébként meg ez mind véletlen egybeesés, és nincs itt semmi látnivaló valójában.
Az is csak a “mindenható” beavatkozásának köszönhető, - deus ex machina - hogy véletlenül csupán ez a két népszavazási kezdeményezés ment át, evör.

Én egy qrva szóval sem mondtam, hogy a Momentum együttműködik, meg nem is kell nekik. Éppen elég, ha kéznél van egy lelkes csapat amelyet könnyedén lehet terelgetni a megfelelő irányba!
Magyarul nanipulálva lettek, anélkül, hogy észrevették volna.

Azért ne feledjük, igazi profi getzik művelik a kommunikációt és a ‘social engineering’ melót a fidesznél, minden hatás milliméterre kiszámítva, szemben az ilyen-olyan amatőrökkel a többiek körül, szóval a “csodák” nem a véletlenek spontán egybeeséséből keletkeznek, oh, no!

nemecsekerno_007 2017.09.21. 12:38:30

@Félek a soros tervtől Viktor véggyé meg!: oszt ha lelépsz külföldre, anyád/nagyanyád nyugdíját majd én fogom fizetni?! Akkor ki is a tolvajfideszes?! Akkor ki is a tolvaj?! Ezekről is kéne ám beszélni a nagy szólásszabadság szentélyében!

rasztaszív 2017.09.21. 13:25:09

@nemecsekerno_007: barátom,amikor gyurcsány mondta ugyanezt,abból annyi maradt meg bennetek,hogy "el lehet menni innen"...

Netuddki. 2017.09.21. 13:28:59

@nemecsekerno_007: Azt a pénzt már régen befizették adóba hülyegyerek.

a keresztényeket bántani tilos 2017.09.21. 13:30:02

@nemecsekerno_007: Anya, nagymama is megy vele, ha ott kint megvan az egzisztencia, ne aggódj.

"aki akar itt valamit, az úgyis dobbant
és marad egymillió kamurokkant"

konrada 2017.09.21. 13:35:42

@a keresztényeket bántani tilos:
Netuddkivel beszéld meg: szerinte azok előre befizették adóban, ergó, majd hülye lenne magával vinni őket, hogy rajta élősködjenek. Elég szívás lesz neki úgy is kifizetni új hazájában a főnöke anyjának, nagyanyjának fizetni a nyugdíját, egészségügyét...

a keresztényeket bántani tilos 2017.09.21. 13:42:38

@Netuddki.: Aham. Úgy látom, valaki nem tudja, mit jelent a felosztó-kirovó rendszer.

Nemzeti Dohányos 2017.09.21. 13:48:01

Miközben a fél Fidesz azon fosott, hogy Simicska milyen ügyeket fog bedobni a kampányba, amik már büntethetőségi szempontból elévültek, de politikailag még nagyon fájnak, a szorgos ellenzék csodás ötlettel kitolta az elévülést, a Fidesznek csak le kellett csapnia a magas labdát. Gratulálok, idióták.

dare 2017.09.21. 14:01:29

Várjuk még meg a programjukat, addig nincs értelme ennyire nekikugrani (alig egy hónap csak), meg azon tépelődni, mennyi is az annyi,meg ki van kivel? Vannak persze félreértelmezhetetlen nekiviselkedéseik (francia kiruccanás Emmanueléknél) az ország politikáját illetően, de azért mégiscsak meg kellene várni az elképzeléseiket. Jó persze, mivel úgy érkeztek, hogy berúgták a kocsmajtót és elküldtek mindenkit a fenébe, azt általában egy ki vagy te hülyegyerek mondattal szokták honorálni a helyiek, de még a legvérmesebb kocsmákban sem szoktak addig kiosztani pofonokat, amedig ki nem derül ki fia borja az illető, és miután látják, csak egy újabb izmosra ivott delikvens tántorgott be közéjük értelmes mondanivaló nélkül, akkor szoktak egy kicsit közelebb helyezkedni hozzá a törzsvendégek. Ütemtelenek kicsit na, nem érzik még a ritmust, "tehetségesek" (meglátjuk) és fiatalok, van idejük meglepni minket.

sirwalter 2017.09.21. 14:38:54

@Félek a soros tervtől Viktor véggyé meg!:

vaskos szereptévesztésben vagy, kicsi "liberális, demokrata" barátom, ha itt - vagy bárhol - elő akarod írni, hogy ki válaszoljon neked, meg ki nem... ;)

minden esetre jól jellemzi az attitűdötöket: ti pofáznátok, de más kussoljon... ;)))

haXXor 2017.09.21. 14:47:09

Múltkor láttam a momentumos csókát a Kazinczy fele.

Ennyit tudok hozzátenni a sztorihoz :(

fda 2017.09.21. 15:08:26

nem is gondoltam volna, hogy ez a momentum nevű csapat még létezik, azt hittem, feloszlottak, amikor a nolimpia nevű, politikailag igen jelentős, jövőbemutató kezdeményezésüknek vége lett.

Adam Gyenge 2017.09.21. 15:46:08

A Momentum az LMP stratégiáját alkalmazza, miszerint mindenki más rajtuk kívül hülye, csak ők helikopterek. Amilyen gusztustalan és általánosító ez az LMP-től, pontosan ugyanannyira gusztustalan és általánosító ez a Momentumtól. Az együtműködési készség hiányát a választók meg fogjáj bűntetni. Remélem mindkét, saját magába szerelmes és együttműködésre képtelen párt kiesik a parlamentből.

legyetek 2017.09.21. 15:57:05

Örömmel üdvözlöm a Nemzeti Egységet! A nomentum, a fidesz kreálmánya, Feri felér egy lottóötössel, a többiek pedig asszisztálnak a fidesz újabb 2/3-ához. Nem számítva az lmp-t, akik viszont hajlandóak konstruktívan közreműködni a kormányzásban minden olyan kérdésben, amelyet ők is (az lmp) fontosnak tartanak.

Méghogy felesleges a NER.

nemecsekerno_007 2017.09.21. 17:06:09

@Netuddki.: Azt már régen kifizették az akkori nyugdíjakra, hülyegyerek. De csak ismételgesd a szokásos mantrát.

nemecsekerno_007 2017.09.21. 17:07:09

@rasztaszív: Ne keverd ide se Gyurcsányt, se Orbánt. Pénzről beszélünk, nem pedig mellé.

nemecsekerno_007 2017.09.21. 17:09:31

@a keresztényeket bántani tilos: "Anya, nagymama is megy vele, ha ott kint megvan az egzisztencia, ne aggódj."

Meg a rokkant szülőket is vihetik. Csak már látnám.

Persze addig is lehet az a megoldás, hogy annyi nyugdíjat kap a kedves mama / nagymama amennyit a kicsifia Mo.-on járulékként befizet. Akkor mindenki oda megy ahová akar.

illaim 2017.09.21. 17:10:21

@Tom66: Nem tudom hány éves vagy, de egy, a rendszerváltás utáni, az MSZMP elszámoltatását végző, történészekből álló bizottságról írtam! Az lehet, hogy más volt a nevük, de akkor javítsd ki amit írtam, és ne kételkedj! A lényeg meg el sem érte az ingerküszöbödet?

VaradiJanos 2017.09.21. 17:37:46

@Félek a soros tervtől Viktor véggyé meg!: "Ezernickű fideszmajmoktól nem kérek választ, köszi!"
Ja durva hogy vanak ojam fideSSes trollok akik àlandòan variàjàk a niküket, főleg hogy mi momentumhivök nem bujkálunk és nem aktualizálódunk

dare 2017.09.21. 17:39:45

@Adam Gyenge: A 2014-es "összefogás"-ra gondolsz?
Ha beléptek volna abba a csoportosulásba, akkor a Fideszre még többen szavaztak volna, valahogy ez az egész félre van értelmezve.
Nem annyival szavaztak volna többen az összefogásra, hanem annyival kevesebben szavaztak a Fideszre.
Ha az Lmp is odaáll, nagyobb lett volna még ettől is a Fidesz győzelem.
Valakire fogni kellett azt a vereséget, volt kire szerencsére.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2017.09.21. 17:58:39

Ez az állandó fanyalgás. Végre itt egy párt, aki nem régi, nem lejáratott, és pár hónap alatt annyi %-ot ért el, mint a több éves minipártok. Mi lenne ha egyszerűen csak rájuk szavaznánk, hogy végre leváltsuk ezt a sok maffiózót? Nem akarnak sem a dk-val sem az MSZP-vel együttműködni, de EZ AZ ALAP. Ennek a kormánynak az ellenzékével együtt kell buknia, erre ideális lenne például a momentum. De ti nem érzitek a pillanatot, csak nyavalygás meg rinyálás megy, de akkor miért parádéztok az Orbán miatt? Ne parádézzatok, hanem álljatok ki már végre valakik mellett. Itt a momentum. Ki lehet állni mellettük

rasztaszív 2017.09.21. 17:59:16

@nemecsekerno_007: politikáról beszélünk,te beszélsz mellé,ahogy kezd kínos lenni.

1ghost 2017.09.21. 18:02:22

@Duplaxiii: "Ma a választók döntő többségének valójában ÉRDEKTELEN a 2018-as választás, mert a csúti helyett csak botkákat, lmp-seket vagy momentumosokat kapna."

Édes öregem, hogy te mekkora egy címeres hatökör vagy! A nap hülyéje pálmát simán vitted, pedig még nincs is este!

1ghost 2017.09.21. 18:04:27

@Duplaxiii: "Szerintem a momemtumosok, az lmp-se előbb fognak könyveket betiltani, könyveket égetni, másképp gondolkodókat átnevelőtáborokba zárni, mint a jobbik, a fidesz vagy akár azz mszp."

Figyu te mocskos fidesztroll! A tetves, tolvaj, korrupt gazdádnak hazudozzál, vili?

dare 2017.09.21. 18:15:15

@Legelő Őse: Nem fanyalgásból, csak objektívitásból írom, a mostani megváltó erőt a választók többsége nem egyetemista iskolásoktól várja.
Ettől függetlenül még lehet világmegváltó ötletük nekik, csak kevesen fognak rá majd odafigyelni, mivel a kor miatt könnyű tapasztalatlannak beállítani őket, amit sokan el is fognak hinni vagy fogadni.
Sajnos én se tudnék egy ilyen fiatalokból álló pártra szavazni, nekem ez túl nagy lutri. :(

Adam Gyenge 2017.09.21. 18:15:42

@dare: Ki beszél itt 2014-ről? Természetesen 2018-ról beszélek.

Adam Gyenge 2017.09.21. 18:18:57

@Legelő Őse: Igen, az LMP is éveken keresztül ezzel próbálkozott, nekik sem jött be. Egyszerű matematika. Természetesen az egy jó dolog, hogy meg akarják újítani az ellenzéki politizálást, de azt csakis úgy lehet megtenni, ha az értelmes együttműködésektől nem zárkóznak el, és nem magukat tekintik a világ megváltóinak.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.09.21. 18:22:20

@nemecsekerno_007: Remélem, hogy a kurva viktorod fogja fizetni abból, amit nyúlt. Simán megérdemled tőle, jómunkásember vagy neki.

1ghost 2017.09.21. 18:30:17

@nemecsekerno_007:

Na mi van te bérhazudozó gerinctelen orbántroll? Már megint itt rohadsz a nickjeid tömkelegén egész nap.

De hiába! Mindenki csak köp már rátok mocskos tolvaj szarházi fideszgazemberekre.

dare 2017.09.21. 18:35:01

@Adam Gyenge: Bocs. Félreértettem.
Ez érdekesebb szitu lesz, mint 14.
Itt már Fidesznek is nagyon sok ellenszavazata lesz, amivel talán kezdeni kéne valamit az ellenzéknek, ezt már könnyebb lenne megnyerni, ha valamit kitalálnának egymás pocskondiázása helyett.
Nehéz kimondanom ezt, mivel balos kreálmány, de ebben a választási rendszerben, ezekkel a játékszabályokkal a Fideszt csak kordinált jelöltállítással lehet legyőzni.
Lehet ezt még simogatni, ízlelgetni, megrágni, kiköpni, félremagyarázni még nagyon sokszor, de ettől jobb megoldást bárhogy agyal rajta az ember, nehezen fog tudni kiizzadni magából.
Ez minden ellenzéki párt felelőssége lesz, ha 18-ban nem fogják tudni legyőzni a Fideszt.
Addig még nézhetjük egy darabig mit cirkuszolnak egymással.

nemecsekerno_007 2017.09.21. 18:36:18

@rasztaszív: Politika?!? Én a pénzről beszélek, mert mindenről beszélnek ebben a k*****t országban csak arról nem amiről kéne. Olyan ez mint a barátság, a precíz elszámolás az alapja.

nemecsekerno_007 2017.09.21. 18:40:30

@Félek a soros tervtől Viktor véggyé meg!: "Remélem, hogy a kurva viktorod ..."

1. Kurvára ne keverd ebbe bele se Orbán, se Gyurcsányt mert nem az ő pénzükről van szó.
2. És nem, nem Orbán v. Gyurcsány fogja fizetni, hanem az akinek az anyja/nagyanyja a nyugdíjas/rokkant. Mindenki fizeti a saját fogyasztását, ahogy egy normális sörözésnél szokás. Illetve az lenne, csak ez nem épp egy normális ország.
3. Egyébként ez lenne egy liberálisabb gazdaságpolitika. Persze ehhez a legtöbb "libbantnak" nem igazán fűlik a foga. Ilyen a kicsi, magyar álszent pógár. :)

Adam Gyenge 2017.09.21. 18:40:46

@dare: Teljesen egyet értek. Ezt nevezném én értelmes együttműködésnek. Azaz nem egybeolvadni, hanem megtalálni hogy ki erősebb itt, ki ott, ki ebben jobb, ki abban, és aszerint szétosztani, koordinálni, együttműködni, egymást kiegészteni.

nemecsekerno_007 2017.09.21. 18:44:40

@1ghost: Kurva anyád a fidesztroll, meg a bérhazudozó.

Próbáld már meg értelmezni amit írtam, mer' ameddig jogokról kell beszélni addig mindenkinek kurva nagy a pofája, meg akkora liberális mint ide Peking. Persze amikor valamiért fizetni kéne akkor már mindjárt más a helyzet.

Az úgy nem megy, hogy elvben liberalizmus van, de a gazdaságban, nyugdíjrendszerben v. az egészségügyben meg marad a becsületkassza.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.09.21. 18:54:44

@nemecsekerno_007: Nem kéne elüldözni mindenkit, akinek egy birkánál több esze van. Akkor lenne, aki eltartsa anyádat.

nemecsekerno_007 2017.09.21. 19:03:59

@Félek a soros tervtől Viktor véggyé meg!: "Nem kéne elüldözni mindenkit, akinek egy birkánál több esze van. Akkor lenne, aki eltartsa anyádat...."

1. Anyámat én tartom el, másét viszont tartsa el más.
2. Nem üldöz el innen senki, senkit mindenki oda megy ahová akar.
3. Csak fizesse a itthon maradt családtagja nyugdíját/TB-jét etc.... ne mástól várja el (illetve ne sunnyogja el)
4. Ugyanis a sokat emlegetett versenyképességet az ilyenek (is) rontják.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.21. 19:13:34

@karcsibacsi:

"Ha a Momentum nekirohan a falnak ,akkor az a fal le fog dőlni"

Igen, pont a Momentumra dől. Jobb lesz biztos távolságot tartani tőlük.

a keresztényeket bántani tilos 2017.09.21. 19:18:21

@nemecsekerno_007: Te sem ismered a felosztó kirovó rendszert. Majd ha elvégzed a nyolcadik általánost, talán rájössz.

Itthon dolgozott, itthon jár neki a nyugdíj, amit te fizetsz, és közben a kivándorló kisunoka Dánia GDP-jét gyarapítja, és nem fizet ide a nagyi nyugdíjába egy fillért sem. De legalább a magadfajta gyökerektől elmenekültek, és ez a cél. Ez már most van, hogy te nem látod, az már a te bajod. De ekkora feszülő magyargyűlöletet is csak egy narancstálibtól lehet látni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.21. 19:19:49

@felső határ nincs:

"@Medgar: cigányt akarnak tenyészteni megint?"

Tenyésznek azok így is, de a ballibák még több cigót akarnak. Plusz arabot és négert.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.21. 19:26:59

@morph on deer:

"Azért ne feledjük, igazi profi getzik művelik a kommunikációt és a ‘social engineering’ melót a fidesznél, minden hatás milliméterre kiszámítva"

Ja persze, a netadó következményeit is milliméterre kiszámítottál, mi?

1ghost 2017.09.21. 19:32:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Na mi van te retkes orbáncsicska? Próbálkozól ezen a nicken is, hátha nem köpnek le? Tévedtél, messziről bűzlesz.

nemecsekerno_007 2017.09.21. 19:35:18

@a keresztényeket bántani tilos: "Te sem ismered a felosztó kirovó rendszert. Majd ha elvégzed a nyolcadik általánost, talán rájössz..."

- Pontosan tudom hogy működik és pont az vele a bajom
- Nem az Alkotmány a gáz v. a felcsúti kisvasút, hanem például ez.
- Remélem a mostani kormány a következő ciklusban végre hozzányúl ehhez a Szent Tehénhez (is)

A többivel is tisztában vagyok amit írsz, de pont ezek a vérlázító pofátlanságok a rendszerben. Nem ez a demokrácia, csak egyesek szerint. Azok szerint akik csak kivesznek. De majd változik ez a versenyképességünk egyéb elemeinek javulásával.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.21. 19:36:21

@Adam Gyenge:

"de azt csakis úgy lehet megtenni, ha az értelmes együttműködésektől nem zárkóznak el"

Nem rokonszenvezem a Momentummal, de abban igazuk van, hogy nem állnak össze a már leszerepelt pártokkal. Tudod, aki kutyákkal alszik, bolhákkal ébred.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.21. 19:37:36

@1ghost:

"Na mi van te retkes orbáncsicska? Próbálkozól ezen a nicken is, hátha nem köpnek le? Tévedtél, messziről bűzlesz."

Elismerésem, hogy be mered vallani, mennyire bűzlesz. Mosakodj és használj dezodort.

Drednaught 2017.09.21. 19:54:40

Most komolyan kérdem, mi a szarért dumáltok, posztoltok a momentumról?
Teljesen érdektelen, programtalan, jellegtelen fél százalékos párt, ráadásul van ilyenből fél tucat másik is.

1ghost 2017.09.21. 19:55:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nem rokonszenvezem a Momentummal"

Hehehehe... Te segghülye, kétbites orbánbérenc!

Ezt mindenki tudja rólad. Gerinctelen lényed következtében, te a tolvaj korrupt, köpönyegforgató orbán gazdád seggével rokonszenvezel.

Te semmirekelő szaralak! Imádkozz, hogy egyetlen kifizetési listán se legyél rajta, mert a rács mögött fogsz elrohadni elevenen.

legyetek 2017.09.21. 20:02:40

@1ghost: Ön megérkezett és újfent megerősített bennünket abbéli hitünkben, hogy az ellenzék vitakultúrája nem terjed túl az alpári személyeskedésen továbbá teljes mértékben nélkülözi a racionális, tényekkel alátámasztott érveket.

Hogyan akarnak így önök választást nyerni?

1ghost 2017.09.21. 20:03:08

@Drednaught: "Most komolyan kérdem, mi a szarért dumáltok, posztoltok a momentumról?"

Mégis mi a faszért olvasod, amikor neked ott a magyar idők! Stim, nertárs?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.21. 20:05:03

@1ghost:

Ejnye, csak ennyire futja tőled? Erőltesd már meg magad, tudsz te ennél jobban is fikázódni és mocskolódni.

Drednaught 2017.09.21. 20:09:36

@1ghost: Eddig még nem hallottam erről az oldalról, szóval köszi, de átnyálazva láttam, hogy Bayer meg Lovas írogat ide, akik szerintem idióták. Kb. olyan elfogultak, mint a 444 a legjózanabb napjukon, csak a másik irányban.
Viszont a fentebbi kérdésem valid: ki a fost érdekel egy fél százalékos párt?
Eleve ha kormányváltást akartok olyan nagyon, miért nem vagytok pragmatikusak és mentek a Jobbik után vagy álltok be Botka mögé?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.21. 20:11:34

@Drednaught:

"ha kormányváltást akartok olyan nagyon, miért nem vagytok pragmatikusak és mentek a Jobbik után vagy álltok be Botka mögé?"

Azért, mert nem simán kormányváltást akarnak, az ui. a cseberből vederbe esés mintapéldája lenne.

morph on deer 2017.09.21. 20:26:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
“...művelik a kommunikációt” - és nem tervezik az adót.
Amúgy sokkal egyszerűbb manipulálni egy tenni vágyó, de tapasztalatlan csapatot, mint gondolnád.

Adam Gyenge 2017.09.21. 20:47:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Jaj, könyörgöm, felejstük már el a "minden párt leszerepelt szöveget." Például az Együtt, LMP, PM pártok 3-5-6 stb éve léteznek, még nem voltak kormányon, kőkeményen dolgoznak az Orbán rendszer megdöntéséért. A legkönnyebb egy új alakulatnak mindig azt mondani, hogy minden párt leszerepelt, csak az a gond hogy 3 évente mindig jön valaki új, aki róla is azt fogja mondani hogy leszerepelt.
Ha valakiről úgy gondolja az ember hogy leszerepelt, akkor ne szövegeljen róla, hanem csinálja jobban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.21. 21:00:58

@Adam Gyenge:

Szóval azt mondod, hogy a maszopból kivált pártocskák még nem járatták le magukat, mert tagjaik az új néven még nem szerepeltek le?

Szóval azt mondod, hogy a DK élén álló Gyurcsány múltját el kell felejteni csak azért, mert ő és a hívei most új néven tevékenykednek?

"Ha valakiről úgy gondolja az ember hogy leszerepelt, akkor ne szövegeljen róla, hanem csinálja jobban."

Tudod, attól, hogy a szobafestő úgy festette ki a lakást, hogy egy héttel később lepereg a festék, még vicces lenne elvárnod tőlem, hogy én csináljam meg jobban.

"A legkönnyebb egy új alakulatnak mindig azt mondani..."

Kutyából nem lesz szalonna. Ezek az "új alakulatok" mind a tragikusan leszerepelt maszopból jötek létre. Szarból pedig nem lehet várat építeni.

1ghost 2017.09.21. 21:30:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Te retkes fideszseggnyaló! Még mindig nem bújtál vissza a tolvaj, korrupt orbángazdád seggébe?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.21. 21:36:12

@1ghost:

Ez már kicsit jobb, de még nem az igazi! Folytasd!

Szántó Gábor · http://choirs.oftheworld.club 2017.09.21. 21:42:53

@1ghost: Kontraproduktív vagy. De ezt jó eséllyel fel sem fogod.

AlbaZen 2017.09.21. 21:54:05

A Momentum az a pokoli üstben fortyogó magyar, aki ki akart mászni, de a többi magyar visszahúzza az üstbe, már aki ismeri a szakállas viccet.

Netuddki. 2017.09.21. 22:18:01

@Adam Gyenge: "Természetesen az egy jó dolog, hogy meg akarják újítani az ellenzéki politizálást, de azt csakis úgy lehet megtenni, ha az értelmes együttműködésektől nem zárkóznak el"

Hülyeségeket irkálsz, ami arra utal, hogy vagy nem tájékozódtál, vagy tudatosan félre akarod vezetni a többieket.
A Momentum soha nem zárkózott el az értelmes együttműködéstől. Ettől függetlenül nem lesz közös jelölt, ha tetszik, ha nem. Tessék elfogadni! Ennyike.

Netuddki. 2017.09.21. 22:20:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Most akkor döntsétek már el, hogy a maszopból vagy a tolvajfideszből jött létre! Megsúgom egyikből sem. Csak hát, a magadfajta tolvajfidesz trollocskáknak valahogy köpködni kell a nemfideszeseket.

Nylul 2017.09.21. 22:39:47

''A Momentum elért a falig, és most nekirohan'' - és úgy vág át rajta, mint ahogy az lmp szeretett volna annak idején.
Bocs lmps kiscsikók, ez a vonat már tőletek már kurva messze van..

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.21. 22:54:01

@Netuddki.:

"Csak hát, a magadfajta tolvajfidesz trollocskáknak valahogy köpködni kell a nemfideszeseket."

Köpköditek ti egymást épp eléggé, nem kellek én ehhez. A "demokratikus ellenzék" összes pártja egy kanál vízben megfojtaná egymást. :D

Adam Gyenge 2017.09.22. 01:09:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Látom kicsit túltoltad a Habony-médiát. Ha esetleg elfelejtetted volna, akkor felidézem neked hogy:
- Együtt: teljesen újonnan gründolta Bajnai Gordon
- LMP: teljesen újonnan gründolta Schiffer András
- PM: az LMP-ből vált ki
Szóval egyik sem az MSZP-ből vált ki, hacsak nem az alapítóikra érted (mert ugye Bajnai valóban MSZP-s miniszterelnök volt, Schiffer meg ifjúszocialista), de a párt ok maguk teljesen függetlenek az MSZP-től.

Adam Gyenge 2017.09.22. 01:15:22

@Netuddki.: Na pontosan ez az a hozzállás amiért a szavazók brutálisan bűntetni fogják ezen pártokat 2018-ban, így a Momentumot is. Nem csoda hogy szegény Momo az óriási médiafelhajtás ellenére is csak egy szerény 2-3%-ot tudott megszerezni, és az utóbbi hónapokban mér semmit sem növekedett.
Tényleg elképesztő számomra, hogy egy látszólag értelmes srác, mint Fekete-Győr hogy nem látja át hogy a protesztpártiság (azaz mindenki más hiteltelennek bélyegzése) tökéletes zsákutca. Pont azért amit fentebb írtam. Minden 3-4 évben jön egy új megváltó, aki az éppen aktuális előző megváltót is hiteltelennek tartja már le akarja váltani. Ez szinte már egy matematikai tény:
2010: LMP
2013: Együtt
2017: Momentum
Kb 2020-ra saccolom annak az új pártnak a köztudatba kerülését, ami majd már a Momentumot is hiteltelennek fogja tartani, és így tovább, és így tovább.

a keresztényeket bántani tilos 2017.09.22. 06:16:30

@Adam Gyenge: Azzal a különbséggel, hogy a Momentumnak esze ágában sincs megváltót játszani. A Messiást a magyar szavazók várják, de az már eljött Orbán Viktor személyében - látjuk, mi lett az eredménye. Magyarországnak nem Messiás kell, hanem egy szakértő kormány, aki hallgat az okos szóra, és nem magyargyűlöletből kormányoz, mint a fidesz.

Zsoltbacsi 2017.09.22. 08:58:55

@Adam Gyenge:

"Együtt: teljesen újonnan gründolta Bajnai Gordon"

Nem csak Bajnaiból áll a párt. Például az eddigi elnöke pont az összes leszerepelt miniszterelnöknek dolgozott holkabinetfőnökként, hol államtitkárként és kampányfőnökként is megbukott már néhány választáson...
De persze le lehet tagadni, el lehet játszani, hogy Szigetvári "Fikaevő" Viktornak semmihez sincs köze....

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.22. 16:32:37

@Adam Gyenge:

"Látom kicsit túltoltad a Habony-médiát."

A minősítgetéseidet tartsd meg magadnak.

"hacsak nem az alapítóikra érted "

Meg a vezetés nem kis részére. Lásd még @Zsoltbacsi: kommentjét.

Adam Gyenge 2017.09.22. 16:47:09

@Zsoltbacsi: Ezt eléggé benézted, az Együtt jelenlegi elnöke Juhász Péter, Rogán korrupciós ügyeinek módszeres feltárója.

Zsoltbacsi 2017.09.22. 16:54:39

@Adam Gyenge:

Még hogy én néztem be, ott szerepelt az a szó, hogy eddigi. Ugyanis néhány hónappal ezelőttig a fikaevő volt az elnök. De tudod mit? Akkor úgy fogalmazok, hogy a választmányi elnökéről beszéltem.
Persze mindezt tudod Te is, csak terelni kell, és belekapaszkodni valami apróságba, mert te is tudod, hogy akit ma született bárányként szeretnél eladni nekünk, annak oroszlánrésze van a 23 millió románozásban, a 2006os elcsalt választásokban, és a többi disznóságban....

Adam Gyenge 2017.09.22. 17:39:31

@Zsoltbacsi: Nem Szigetvárinak akarok itt kampányolni, hanem a józan együtműködésnek és a politikai racionalitásnak, de azért egy ilyen alaptalan állítás mellett nem lehet szótlanul elmenni. Linkelj már be kérlek egyetlen egy nyilatkozatot ahol Szigetvári románozott! Ja hogy olyan nincs is, csak dobálózól a Fideszmédia frázisaival.
Ha már így elővetted, Szigetvári már többször is elmondta, hogy még tanácsadóként is dolgozott Romániában, az ottani magyar pártoknál is, mert elég jól ismerei a román poltikai rendszert is, és még ott is segítségül hívták a politikai kampányokhoz.

Zsoltbacsi 2017.09.22. 17:58:55

@Adam Gyenge:

Nem fogok neked nyilatkozatokat keresni, inkább a tényekre hagyatkozok:

1: megtörtént a 23 millió románozás? IGEN
2: Mi is volt ekkoriban a titulusa? idézet az életrajzából: "Medgyessy Péter kommunikációs vezetője és a kormányzati hirdetések kezelője"

Remélem egyedül is össze tudod kapcsolni ezt a 2 pontot....

De ha szerinted ezek fideszfrázisok, akkor szívesen belinkelem neked az uszító és hazaáruló plakátokat és demagóg nyilatkozatokat ezügyben (első pont), mellette meg a hivatalos önéletrajzát (2-es pont)

Amúgy meg persze hogy szerették a románok, mivel épp az érdekükben árulta el a magyarokat... Tudod, ez pontosan ugyanolyan, mint az akkori főnöke francia becsületrendje... :) (Tudod, arról beszélek, hogy amikor megyó megkapta, akkor nagy volt a balosok pofája, hogy bezzeg Orbán sose fog ilyet kapni. Aztán az Olaf jelentésből megtudtuk, hogy miért kapta...)

Na mindegy, elkanyarodtam, szóval nem véletlen, hogy a DK kivételével már az egész baloldal bocsánatot kért az akkori események miatt, szerintem ez se azt erőlteti, hogy ők "ott se voltak"

Zsoltbacsi 2017.09.22. 18:03:07

@Adam Gyenge:

Szóval ha a saját állítása szerint is ő volt a "kormányzati hirdetések kezelője", akkor kizárt hogy a következő plakát és hirdetés nem ment át az ő kezén:

m.blog.hu/tw/twareakcio/image/mszp_ne_fizessunk_ra_kettos_allampolgarsag.jpg

Adam Gyenge 2017.09.22. 18:21:40

@Zsoltbacsi: Tehát mégegyszer: Szigetvári a romániai MAGYAR pártoknál is dolgozott már.
A fenti képet már többször láttam az interneten, sajnos azonban semmi se bizonyítja hogy ez hivatalos plakát lenne. Pl nincs rajta se MSZP, se akkor kormányzati lógó. Én magam még nem szavaztam azon a választáson (nem voltam szavazókorú, de már figyeltem az eseményeket), de Budapesten ilyen plakátot akkoriban sehol se láttam. Nem kizárt hogy valamilyen gerilla kampány részeként volt ilyen plakát pár helyen, de hivatalos kommunikáció részeként biztos nem, Szigetvári maga pedig sose románozott (ezt úgy látom te is elismered). Az Együttről pedig tudni lehet, hogy Magyarországonaz elsők között csatlakozott a MinoritySafepack nevű európai kezdeményezéshez, amit az RMDSZ indított el és ami a nemzeti kisebbségek (így a határon túli magyarok) jogainak erősítését akarja elérni EU-s szinten. Bárhogy is próbálod azt állítani, hogy az Együtt vagy Szigetvári románozott volna, az csak a saját butaságodat és zárt világképedet mutatja, mivel semmilyen ténnyel nem tudod alátámasztani.

Zsoltbacsi 2017.09.22. 18:32:25

@Adam Gyenge:

Miért ferdíted a tényeket és személyeskedsz?

Hol állítottam olyat, hogy Szigetvári személyesen románozott? Már másodszor próbálod a számba adni. Én azt írtam, hogy részese, sőt beosztásánál fogva főkolomposa volt annak a kampánynak.Ezt is letagadod?
süti beállítások módosítása