A valódi viták otthona

Reflektor

Bezárta a polgármester a HírTV riporterét a karcagi önkormányzat mosdójába

2017. szeptember 29. - szénhidra

sdob.JPG

“Évek óta üldözöm a karcagi polgármestert  egy interjúért, de mindig leráz, csak a sajtósáig jutok el, az elmúlt félévben is legalább háromszor próbálkoztam.” – nyilatkozta a Reflektor blognak a HírTV Célpont című műsorának riportere, akire szeptember 27-én a polgármester kulcsra zárta a mosdó ajtaját a Jász-Nagykun-Szolnok megyi város önkormányzatának épületében. A polgármester tagadja, hogy tudta volna, kit zár be a mosdóhelyiségbe.

A riporter, Báthory Róbert, legutóbb a  mostani incidens előtt pár nappal is megkereste Dobos László polgármestert, aki a titkárságán keresztül üzente az újságírónak,  hogy csak a jövő héten tud személyesen válaszolni a kérdéseire, addig pedig egy másik sajtóorgánumnak adott nyilatkozatát tudják a riporter rendelkezésére bocsátani az adott témában. (A Reflektor blog megkeresésére a polgármester azt mondta, a TV2-nek adott interjú ajánlották fel.)

Az újságírótól megtudtuk: két témában kérdezte volna Dobos Lászlót: a Karcagon felállítandó “milánói sámándob-épület” üzemeltetéséről és kapcsolódó részletekről, valamint a település Tilalmas nevű részének a vízellátásáról .

Bár a riporter interjú -kérését elutasította a polgármester erre a hétre, Báthory Róbert közben megtudta, hogy szerda délutánra testületi  ülést  készülnek tartani az önkormányzatnál. Így abban a reményben, hogy ott majd mégis mikrofonvégre kaphatják a város vezetőjét, a stáb valamivel a 3 órára kitűzött ülés előtt megérkezett az épületbe.

A riporter ekkor az önkormányzat folyosójáról nyíló mosdót szerette volna használni, ahová belépve, látta, hogy a polgármester is épp rendeltetésszerűen használja a férfimosdót. (Kívül, a mosdó ajtaján a zárban benne volt egy kulcs.) Báthory így emlékezik a továbbiakra: ráköszönt Dobos Lászlóra, akit ő rögtön felismert, mivel már korábban is találkoztak, majd az egyik fülkébe lépett.

Nem sokkal később a riporter kulcs zörgését vélte hallani, majd  hitetlenkedve ellenőrizte a mosdóhelyiség külső ajtalát, amit nem tudott kinyitni, merti addigra kulcsra volt zárva kívülről.

“Számomra hihetetlen volt, hogy a polgármester, bár pontosan tudta, hogy ki vagyok és milyen céllal érkeztem, mégis bezárt…”-közölte Báthory.

Az újságírót végül a forgatócsoport többi tagja a titkárság segítségével szabadította ki a mosdóból.  Közben a testületi ülés elkezdődött, ám a stáb meglátta, hogy a polgármester az épület udvarán dohányzik. Ezért  megkísérelték az interjú elkészítését, megkérdezte a riporter, hogy miért zárta  be őt a polgármester, de Dobos László továbbra is azt hangoztatta: nem válaszol egyetlen kérdésre sem, keressék a jövő héten.

A Reflektor megkereste a karcagi polgármestert is, hogy megtudjuk, ő hogyan emlékezik az eseményekre. Annyit mondott: fogalma sem  volt, hogy ki a fiatalember, akit bezárt a mindenki  által rendszeresen kulccsal zárt mosdóba, mondván ”annyi mindenki mászkál az épületben” és ő - úgymond - mosdóhasználat közben nem azt nézi, hogy ki van épp akkor vele együtt a helyiségben, s egyébként is azt feltételezte,hogy aki ott van, annak is van kulcsa…... Közölte azt is, hogy ő eddig még nem találkozott a riporterrel személyesen, azért sem ismerhette fel, s s amúgy sem bujkált az újságíró elől, hanem csak rendkívül elfoglalt ember, nem ér rá akármikor interjút adni, Ezt azzal is alátámasztotta, hogy a minap is felajánlotta felhasználásra az újságírónak  a TV2-nek korábban adott interjúját….

Horn Gabriella

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr8012911699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lívia Szalóki 2017.09.29. 19:40:37

Nevetséges és primitiv viselkedés, nem lehetnek büszkék a város vezetői egy ilyen sunyi polgármesterre.

kőkobaki 2017.09.29. 20:45:15

Lassan felszínre jut a hordalék!

LKerekes 2017.09.30. 00:23:51

@Lívia Szalóki:

És az eszetek be sem jut, hogy apolgármester jár közelebb az igazsághoz?
Minden hazugságot elhisztek?

babbaba 2017.09.30. 05:17:40

Ilyen embereket választ az ostoba proli. Igaz többségében ilyen a választék. A tahó és az űbertahó közül választhatunk.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2017.09.30. 07:31:00

Ez a magyarok szégyene. Elmondhatjuk, hogy a Fidesz kiváló munkát végzett. Csupa olyan embere van, aki folyamatos alaptörvény srtést követ el. Abban ugyanis leírták, hogy a "zembereknek" joguk van a tájékoztatáshoz. Na mármost, ha ezt a tájékoztatást a helyi vagy országos politikusoktól kaphatják meg, akkor a helyi és országos politikusoknak kutya kötelességük az újságírók kérdéseire válaszolniuk, illetve nekik interjút adniuk.
De a Fideszes "politikusok" csak egy dologban jók. Gyáva nyúl módjára akadáyozni az újságírókat a munkájuk végzésében, és menekülni a kérdések és a kamerák elől, mint a bűnözők. Ha rajtuk múlna a parlamentben is csak kikockázott fejjel és eltorzított hanggal jelennének meg

sydbarrett 2017.09.30. 12:50:25

Úgy tudom, a személyi szabadság korlátozása bűncselekmény.

Cateran 2017.09.30. 17:42:10

" Annyit mondott: fogalma sem volt, hogy ki a fiatalember, akit bezárt a mindenki által rendszeresen kulccsal zárt mosdóba, mondván ”annyi mindenki mászkál az épületben” és ő - úgymond - mosdóhasználat közben nem azt nézi, hogy ki van épp akkor vele együtt a helyiségben, s egyébként is azt feltételezte,hogy aki ott van, annak is van kulcsa"

Csak kivancsisagbol..ez a szemely gyogyszeres kezeles alatt all? Nem tudta kit zar be? Mert az amugy normalis, hogy bezar embereket? Ha meg van kulcsa, akkor minek bezarni? A dinoszauruszok nagyobb aggyal haltak ki....Mindent elarul Karcagrol, az orszagrol es tagabb ertelemben az emberisegrol, hogy ez az ember magasabb pozicioban lehet, mint 1 .....nem tudok elegge degradalot mondani, ugy, hogy ne lenne serto az adott pozicioban levokre...

Fergio 2017.09.30. 18:31:34

Ha valaki direkt bezárna fényes nappal a WC-be, utánamennék, nem kérdeznék semmit, csak eltörném kezét lábát. Utána fejelenthet.

osszian 2017.09.30. 20:56:45

Személyi szabadság megsértése, nagyon jó - 5 év minimum!
Nagyon súlyos bűncselekmény!
Hó de élvezni fogom, amikor ezt a seggfej parasztot viszik a kóterbe...:-D

osszian 2017.09.30. 21:03:49

@Cateran: Kercag egy elmaradott kunsági település - ostoba, bunkó lakossággal, akikre jellemző, hogy kit választottak meg: egy sötét bunkót.

Személyi szabadság megsértése (Büntető Törvénykönyv 194.§)

Aki mást személyi szabadságától megfoszt, bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Jogi tárgya a személyi szabadság, illetve a tartózkodási hely megválasztásának szabadsága. Sértettje bárki lehet, akinek a cselekmény elkövetésekor a cselekvési szabadsága megvolt.

A bűncselekmény elkövetési magatartása a személyi szabadságtól bármilyen módon történő megfosztás. Vagyis olyan helyzet létrehozása, amelyben a sértett nem képes mozdulni, a helyét megváltoztatni, egy adott helyet elhagyni, egy adott helyre kényszerül menni, stb. Többnyire tevékenységben jelentkező, aktív magatartás pl. lefogás, lekötözés, bezárás, de lehet mulasztás is. A bűncselekmény létrejöhet bármilyen módon, akár erőszak, fenyegetés vagy megtévesztés útján is. Leggyakoribb a sértett lefogása, lekötözése, a helyiségben tartózkodó sértettre az ajtó rázárása, stb."
Elkövette a köcsög, vagy nem követte el?
Elkövette, 3 év, csak persze a riporternek FEL KELL JELENTENI!
süti beállítások módosítása