A valódi viták otthona

Reflektor

Gyurcsány Ferenc és Szél Bernadett élőben feszültek egymásnak

2017. október 27. - baum

 clipboard01_1.jpg

 

Taramtaram, végre pártvezetők, sőt miniszterelnök-jelöltek vitáztak a televízióban. Ráadásul egymással. Az RTL Klubon, Baló Györgynél. Igaz, hogy sikerült 0 óra 20 percre időzíteni az adást, de legalább volt.

 

Szél Bernadett az LMP-től, Karácsony Gergely a P-től, és Gyurcsány Ferenc a DK-tól vett részt az eseményen. Szél és Karácsony vállaltan miniszterelnök-jelölt, míg Gyurcsány ugyan taktikából soha nem jelentené ki, hogy az lenne, viszont egyértelmű: minden szándékával azon van, hogy bármilyen módszerrel visszaabászkodjon a hatalomba.

 

Maga a vita roppant tanulságos volt. Egyértelműen kiderült, hogy a három politikus milyen értékrendet képvisel, mennyire őszinte és milyen jövőt képzel Magyarországnak.

 A legnagyobb egymásnak feszülések Szél és Gyurcsány között történtek. Karácsony Gergely pedig mindennel egyetértett, ami éppen elhangzott. Összefogást is akar, de nagy strukturális változásokat is. Láthatólag ő abban volt érdekelt, hogy ne nagyon konfrontálódjon bárkivel. Ki tudja, honnan esik le az a bizonyos főpolgármester-jelöltség 2019-ben, ugye.

 

Szél úgy határozta meg önmaga szerepét a magyar közéletben, mint azt a reményt, amelyik teljesen új alapokra képes helyezni az egész politika közgondolkodást. Kb. az jött le, hogy nem csak Orbán-rendszerét akarja ledönteni, hanem az Orbán-Gyurcsány-rendszert magát.

 

Lehet abban valami, hogy az utóbbi 27 év két emblematikus figuráját egy alomba teszi az LMP-s politikus, hiszen Gyurcsány Ferenc a vita során többször is kijelentette, hogy nem kellenek nagy fordulatok az ország életében, elegek lesznek apróbb kiigazítások. A forradalmi változások helyett nyugalomra és állandóságélményre van szükség. Magyarországra mondta, de érződött, hogy igazából magára gondolt.

 

Ehhez képest Szél Bernadett abban hisz, hogy Magyarországnak gondolkodásbeli változásra van szüksége a politikában. Szerinte, ha például nem ügyek és programok alapján állapodnak meg egymással a pártok, akkor hiába váltják le a Fideszt, a kormányzás helyett káosz lesz úrrá, és akkor majd akkor rövid időn belül visszajön Orbán Viktor. A magyar emberek pont ettől a káosztól félnek, és amíg nincs egy hiteles kihívója Orbán Viktornak, addig nincs esély az emberek bizalmára sem.

 

Ha alaposan meggondoljuk, akkor igen nehéz elképzelni hiteles jelöltnek azt, aki összegyurcsányozza magát. Talán nem véletlen szokták a volt miniszterelnököt a beteges hazudozó eposzi jelzővel ellátni, hiszen most például az egykulcsos adóval kapcsolatban kummantott egy ordasat. Korábban többször kijelentette, hogy egykulcsos adót akar, most meg kijelentette, hogy nem is.

 

Talán a legfontosabb része az volt a vitának, amikor Gyurcsány Ferenc határozottan kijelentette, hogy a pártja nem fog beállni Szél Bernadett mögé. Ha hozzávesszük, hogy a DK szinte ezzel párhuzamosan mondta ki, hogy nem fognak se közös miniszterelnök-jelöltet, se közös listát állítani az MSZP-vel, akkor látható, hogy Gyurcsány Ferenc semmilyen kormányváltásban nem gondolkodik jelenleg. A baloldalnak mondott terepet akarja megtisztítani a saját maga megdicsőülése céljából.

 

Összegezvén a látottakat nem történt más, minthogy a 20. század vitatkozott a 21. századdal. Végig az volt az érzésem, hogy Gyurcsány helyett akár Orbán Viktor is ülhetne Széllel szemben, míg előbbiek úgy vinnék tovább az ország szekerét, ahogy történt az a rendszerváltás óta, addig utóbbi kiszellőztetne végre. Szél Bernadett  bebizonyította, hogy nem kell félteni a nőket a politikától, sőt! Ja, és ott volt még Karácsony Gergely is.

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr5913104990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s.g.l. 2017.10.27. 13:55:48

"..az utóbbi 27 év két emblematikus figuráját "
??
Ki a másik?
Mintha az az egyik, csak 2002 után bukkant volna fel.

s.g.l. 2017.10.27. 13:58:21

Az a másik meg ogv kijelentette 2010-ben, nem lehet egykulcsos szja és amikor hatalomra került azonnal bevezették az 1 kulcsos szja-t.
Szóval nyugi!

Okos Tóbiás 2017.10.27. 14:35:13

Mostanában egyre többen fényezik a hölgyet a "balos" médiákban(már ami maradt), internetes fórumokon. Nem tudom, nekem nagyon "zavaros". Nemcsak Szél, de az egész LMP.

Geo_ 2017.10.27. 15:47:45

Nagyon egyoldalú ez a poszt. A fő kérdés az volt, hogy ki, hogyan akarja leváltani a NER-t - s erre Szélnek nem volt egy értelmes mondata sem, mellébeszélt, csak kampányolt.

Valójában a (szak)programok közt nincs kibékíthetetlen ellentét - még ha valóban bullshit az oktatásra költendő 20 %, attól az még prioritás.

Kedves Reflektor, leírná nekem valaki, hogyan is akarja az LMP leváltani a NER-t?

ulpius66 2017.10.27. 15:59:09

@Geo_: "Kedves Reflektor, leírná nekem valaki, hogyan is akarja az LMP leváltani a NER-t?"

Deo! Te hülye vagy?

Te elhiszed azt, hogy ezek le akarják váltani a NER-t?

Dehogy akarják leváltani!

A NER az jól ki van találva és jól fel van építve, az így tökéletes ahogy van......
MÁN A HATALMON LÉVŐKNEK!!

Annyi eszük azért még nekik is van, hogyha hatalomra kerülnének nekik is tökéletes lenne a NER!

A NER az mindig AZ ELLENZÉKNEK ELFOGADHATATLAN!

ulpius66 2017.10.27. 16:01:56

Geo!

Te tényleg azt hiszed, hogyha teszem azt a ballibsik 45%-os támogatottsággal kétharmadot szereznének, akkor pl. Gulyás Manci mozgalmat indítana a választási törvény megváltoztatásáért?

Geo_ 2017.10.27. 16:23:05

@ulpius66: Lehet,, hogy hülye vagyok :-)

De azt hiszem, nem te vagy az LMP/Reflektor szóvivője...

Elhiszem, hogy leváltanák - csak az elszánás mértéke a kérdéses: az identitásuk, egójuk enneél azért fontosabb...

Gulyás Mártonról elhiszem - sőt, még azt is, hogy nem is kellene mozgalmat indítania...

ulpius66 2017.10.27. 17:15:46

Deo!

"Gyurcsány Ferenc a vita során többször is kijelentette, hogy nem kellenek nagy fordulatok az ország életében, elegek lesznek apróbb kiigazítások. A forradalmi változások helyett nyugalomra és állandóságélményre van szükség."

Ebbe hogyan fér bele a NER eltörlése?
(persze a gyurcsányi rutinos róka, ha véletlenül nyernének, akkor csak a mostani kijelentésére kellene hivatkoznia, hogy NEM IS OLYAN ROSSZ AZ A NER....)

ulpius66 2017.10.27. 17:27:31

"Gyurcsány Ferenc a vita során többször is kijelentette, hogy nem kellenek nagy fordulatok az ország életében, elegek lesznek apróbb kiigazítások. A forradalmi változások helyett nyugalomra és állandóságélményre van szükség."

Megyó mondott valami nagyon hasonlót még 2001-ben......
(azt mondta, hogy a Fidesz mindent jól csinált, de mink (a szocik és a szadesz) még jobban csinálnánk......ezzel nyert is a Megyó! .... az mán más kérdés, hogy később mindent másképp csináltak!)

babbaba 2017.10.28. 05:04:58

Gyurcsányi csak a lopás lehetőségét szeretné visszaszerezni, ahhoz meg kifejezetten káros lenne sok mindet megváltoztatni.

Kb. öt százalékos támogatottsággal a másik szemére vetni a hasonló támogatottságot, hát nem kicsit pofátlanság.

Újra csak kiderült, nem maradhat más azoknak akik nem szeretik ezt az országkifosztó tempót amit a Fidesz 2014 óta művel, csak a Jobbik.

Hajrá magyarok!

Jerico 2017.10.28. 16:31:14

Azt írjátok: Gyurcsány láthatóan nem akar kormányváltást mert hogy nem akar senkivel összefogni. Ez jópofa. Mert az LMP? Ők sem akarnak az égvilágon senkivel összefogni. Akkor ők sem akarnak kormányváltást?

DarthVader 2017.10.28. 16:38:17

egy kis gyurcsányozás mindig jól jön, igaz? Szabadna valamilyen forrást arra hogy Gyurcsány mikor akart egykulcsos adót?

Kukubenko 2017.10.28. 16:55:03

Szél, Karácsony, Gyurcsány = hülye, hülyébb, leghülyébb.

ajto fefa (törölt) 2017.10.28. 17:09:54

"minden szándékával azon van, hogy bármilyen módszerrel visszaabászkodjon a hatalomba." - eddig a mondatodig voltál komolyan vehető, kedves posztoló. Amit leírsz, annak semmilyen valóságalapja nincs, mert az nem más, mint egy olcsó és gagyi karaktergyilkossági kísérlet Gyurcsány ellen és egy még gagyibb propaganda Szél Bernadett mellett. Az LMP támogatottsága a legutolsó mérés szerint három százalék, a DK támogatottsága ugyanennyi. Amit Gyurcsányról írsz, szánalmas és hazug, pontosan annyit tudsz, mint az orbánozó és gyurcsányozó kommentharcosok. Majd akkor pampogjál hitelességről, ha a kedvenced támogatottsága messze lehagyja a DK-ét. Addig te is csak egy olcsó bozótharcos vagy, aki a szavazókat lenézi.

ajto fefa (törölt) 2017.10.28. 17:15:50

Ez még különösen cuki:

"Szél úgy határozta meg önmaga szerepét a magyar közéletben, mint azt a reményt, amelyik teljesen új alapokra képes helyezni az egész politika közgondolkodást" - ezt ugye Ron Werber segítségével tenné, ami a megújulás legjobb példája már önmagában. Miközben olcsó kampányszöveget nyomott és felsőbbrendűen úgy tett, mintha valódi támogatottság állna mögötte, miközben tehát ismét jelzem, a DK-nak ugyanannyi szavazója van, mint neki. Persze arról már nem esik szó, melyik párt segített a Fidesznek alkotmánybírákat megszavazni.

"de érződött, hogy igazából magára gondolt." - mármint a te számodra érződött, mert szeretsz hazudni és csúsztatni. Van ez így. Miközben a mondanivalója az volt, hogy ő maga is megégette már magát azzal, hogy rohamtempóban akart változásokat, amiket a társadalom - helyesen - nem akart és tudott befogadni. Az LMP most százmilliárdokkal dobálózik és azt hiszi, hogy a közönség bedől ennek a szánalmas erőlködésnek, amit lényegében egy ígéretcunamira és közhelyekre épít. A vita tanulsága éppen az, hogy aki rossz politikus, amellett még Gyurcsány is szimpatikusnak tud tűnni.

is 2017.10.28. 17:17:19

lathaotan szerkesztett ez a poszt. mindent kihagy a tortenesekbol, ami nem jol jonne le, es kiskanallal kaparja ossze a terhelnivalokat. es meg igy is hatalmas szunetek kellenek a bekezdesek koze, hogy tobbnek tunjon, mint egy nyulfarok. gyenge.

kentersturz 2017.10.28. 17:19:40

DarthVeder-nek

TamasGM 2015.11.02. 12:03:31

A hétfői, november 2-ai NÉPSZABADSÁGban (nol.hu/belfold/gyurcsany-szabad-hasznalni-az-erot-1572645) ahol a nagy szellemesi eseménynek kijáró ünnepi interjút ad gyurcsány, ezt mondja:
"Baloldaliként progresszívadó-párti vagyok. De érzékelem, hogy az egykulcsos adó mennyire belemászott az emberek fejébe, azokéba is, akiknek nem kedvez. Az a dilemma, hogy lehet-e szembemenni a többséggel az igazságosságra hivatkozva. Ma óvatosabb lennék ebben, mint a tavalyi választási kampányban. Azért, mert úgy látom: a választók többségének a fejében a többkulcsos adó adóemelést jelent.
[...]
- A programunkban azt fogják látni februárban, hogy érzékeljük a közhangulat változását. Ezért vitát javaslunk arról, hogy a mai egykulcsos és a progresszív adórendszer között van-e olyan megoldás, amely igazságosabb helyzetet teremt, és a többség is el tudja fogadni."
Tehát:
Gyurcsány Ferenc kimondja, h. meggyőződése ellenére azt az adórendszert támogatja, amelyről tudja, h. igazságtalan. Azt is beismeri, h. "a nép" fejében az a TÉVEDÉS él, amely szerint a progresszív adó adóemelést (!) jelent. (Amúgy szerintem nem sok ilyen buta ember lehet.) Így hát Gy. F. TÉVEDÉSre, általa is hamisnak tartott gondolatra tervezi alapozni a politikáját.
Nem tudom, milyen szó használható erre, de bizonyosan nem az "őszinte", a "tisztességes", az "elvszerű", a "következetes", a "világos".
Utána pedig tervbe veszi, h. létrehoz valaminő közbülső megoldást a progresszív adó & az egykulcsos adó (flat tax) között. Milyen közbülső van a kettő között? Semmilyen. Az adó v. egykulcsos, v. többkulcsos (progr.). A kettő között nincs semmi. Gy. F. éppen a nagy semmit javasolja.
Az őszödi beszédben Gy. F. azt mondta kb.: eddig hazudott, ezentúl nem fog hazudni.
Most bejelenti, ünnepélyesen & nyilvánosan: "EZENTÚL - a közvélemény (föltételezett) óhajaihoz igazodva
- HAZUDNI FOGOK". Ez a pasas ön- & közveszélyes.
És még evvel együtt is "színvonalat" jelent a mai kínálatban sok (bullshit-hoz szoktatott) honfitársunk számára.

Gatinho 2017.10.28. 17:49:50

@ajto fefa:

Húzd ki a nyelved az ElQró böszme seggéből, és olvasd újra a cikket. :)

dare 2017.10.28. 17:50:42

Elfogultság nélkül mondom, de nekem ebben a "vitában" Karácsony volt a legszimpatikusabb és a legösszeszedettebb.
Ha valaki ez alapján dönt arról kire szavazzon (csak gondolatban), akkor ez alapján hozhatott egy picit a konyhára nekik ez a hozzáállás.
Le kellene egy picit higgadni a választások előtt, mert ez a vitastílus sok választónál taszító.
Ha ez már Werber munkássága, akkor útilaput neki nagyon gyorsan.

lobster thermidor 2017.10.28. 17:51:01

Csak azt felejti el a kedves poszter közölni velünk, hogy Szél Bernadett Schiffer András kesztyűbábja. Ugyan milyen alapon várhatná el ezután Gyurcsány Ferenctől azt, hogy annak az embernek a jelöltjét támogassa, aki mindent megtett azért, hogy börtönbe juttassa, és ennek az ügynek a következményeként a mai napon is két olyan embert tartanak jogerős ítélettel bebörtönözve, akik ennek a finoman szólva is koncepciós pernek az áldozatai.
Az meg már tényleg a pofátlanság minősített esete, hogy az az LMP vádol másokat azzal, hogy nem akarnak kormányváltást, amelyik a fidesz kopogtatócéduláival jutott be az országgyűlésbe, mintegy megágyazva Orbánék kétharmadának, és akik Szél Bernadettel az élen ott pöffeszkednek minden évben Orbánék oldalán a tusványosi pódiumokon.

Duplaxiii 2017.10.28. 17:55:28

Nagyon furcsa egy írás ez...
Fogadjuk el, hogy az elkövetője nem független, henem az aktuális és roppant káros irányzatok híve.
Nem igazán érdkelnek a szereplők, hiszen mind negatív szereplő, közöttük rangsor alkotni megint csak azoknak érdemes, akik hiszenk valamelyik irányzatban.
Nincs ilyen vagy olyan század, hiszen minden korban voltak előremutatók és voltak elmaradottak!
Gyujcsány nem a XX. századot (kérem a szerzőt helyesen írni!) képviseli, hanem azt a bűnös vonalat, amit már 1990-ben el kellett volna takarítnai. Ma 90%-ban ezek az emberek vezetik az országot, pártszínektől függetlenül.
SzB pedig azt a vonalat képviseli, amit meg eleve nem lenne szabad "beengedni"!
SzB a internacionalista, gobalizált neoliberalizmus egyik legszárazabb hirdetője! Az internacionalista ökoterrorizmus (a zöldmozgalmak álcáját magukra húzók), a nemzeti alapokat tagadó vonalat képviseli. Igen, ő lehet a XXI. századi, hiszen sajnos ez ma már kórusban zengi parancsait mindenhol!
Ne feledjük napjaink lilla-botrányát, sehol nincs alternatíva, sehol hitelesség és tárgylagosság, kizárólag a genderelvű erőszak, a hírhamisítás, a törvények átugrása!
SzB olyan XXI. századi ijesztő jővőt hirdet, ahol majd emberek visznek átnevelő táborokba, mert nem a nekik megfelelő szavakat használtak, lesz várhatóan nem megfelelő könyvek tiltása, ugye ma már visszamenőlegesen kezdtek bele a szobrok ledöntésébe (!!!! BOLSEVIK időszak), történelmi tények tiltásába, mert egy 300 éves kor nem úgy gondolkodott, ahogy 2017-ben New Yorkban, Los Angelesben, Londonban vagy más kozmopolita városban, az internet mögött.
Megdöbbentő, amikor egy emberijogi aktivista, egy ilyenglobalizált szervezet NŐ vezetője élő műsorban az első mondatában azonnal súlyos szexista, nemi megkülönböztetést és a kollektív bűnösséget hirdető álláspontot képvisel!!!! Mert szerinte a VILÁGON a FÉRFIAK követik el DÖNTŐ mértékben a szexuális bűnöket (miközben a téma nem ez, hanem a hatalommal való visszaélés)... Emberijogi, XXI. századi SzB. elveivel egyező mozgalom vezetője...
Ha ma egy tahó bunkó az anyjába küldi el a képviselőnő társát, akkor az SzB-nek azonnal szexista, hímsoviniszta támadás (pedig csak őt küldte el, nemi megkülönböztetés nélkül) és a feministák azonnal a nők elleni globális férfitámadást kiabálják a hírekben. És nincs kontroll, mert ma a médiát és az internetet már ők uralják.
.
Ezt azért tartom fontosnak, mert lényegtelen a vitatkozók személye! Lényegtelen, hogy sokadszorra mit hazudoznak össze-vissza a pici koncért.
A félelmetes az, hogy ha nem figyelünk, akkor az SB. képviselte fasisztoid diktatórikus rémálom lesz a világon 10-20 év múlva.
És még el sem menekülhetünk. Majd az erdőben, kirekesztettként magoljuk a betiltott irodalmi műveket, titokban nézegetünk felfedezők képeit, mert azok most mocskos ellenségek már.
Sok film, köny jelezte már ezt az szörnyű, utópisztikus jövőt, ebben gyujcsány vagy bárki nem játszik.
A XX. századiak csak egyszerűen lopni akarnak.
SzB. azonban sokkal többet. Ő és társai az emberek lelkét, tudatát akarják megszerezni.
.
Ma Orbán, SzB mosolyog... A bedobott gumicsontokon rágódik a köz... Pedig ideje lenne elővenni a bőröndöket és csomagolni.

Morpheus. 2017.10.28. 18:00:24

Elhiszem, hogy Szél Bernadett idegei elég feszültek lehetnek a "vállán viselt" pártvezetés súlya alatt, de az itt elővezetett pattogása, "ki ha nem én" pökhendisége inkább a Fideszeseket idézi és ellenszenvet ébreszt. Mondom ezt úgy, hogy alapvetően az LMP szimpatizánsa vagyok Schiffer távozása óta.

Brix 2017.10.28. 18:08:11

Az biztos, hogy először az ellenzéki oldalon kell eldönteni, hogy " ki az úr a háznál " , csak utána lehet kormányváltásról beszélni... Jelenleg az MSZP szavazóbázisának elosztása folyik, ezért megy a harc...Gyurcsánynak hátra kellene már lépni, hogy új pártok és arcok is nekifuthassanak az ellenzék egyesítésének...

kentersturz 2017.10.28. 18:09:01

kedves lobster, maga Császy ismerte el, hogy nem Schiffer feljelentése alapján ítélték el.
www.atv.hu/videok/video-20170609-jogeros-borton-a-sukoro-ugy-vadlottjainak
6:15 perctől kb

Duplaxiii 2017.10.28. 18:09:21

SzB. és gondolom a poszt írója is abban téved, hogy az LMP normál körülmények között tényezeő lehet hazánkban!
Soha.
Mivel az LMP képviselte elvek a teljes lakosság 4-5%-nál többet nem érint meg.
Tehát ez a herce-hurca valójában nem a hatalomért megy, hanem ajogy a fidesz is, az LMP is a saját pici táborát tartja tűzben, hogy meglegyen az a fránya 5%...
És hogy ne menjenek el az emberek szavazni, mert akkor az 5% csak 1% lesz..., a összes többi pártot üti-veri! Az LMP klónok is ezt teszik.
.
A 60%-nyi ma semleges, ha megmozdul 2018-ban, akkor az nem a fix táborral bíró fidesz, mszp, lmp hármason segít (nem is a momentumos mikro megélhetési Y generációsokon), hanem a DK-Jobbik páros fogja kapni az fokozott indulattal szavazók voksait.
A baloldaliak nem a korrupt mszp-t akarják, hanem vagy a DK-hoz mennek vissza, vagy mennek a Jobbikhoz. A jobboldali és középen lévők meg kizárólag a Jobbikhoz.
.
Tudom ha egy sötét gödörben élet tucatmagammal, azonos tudatúakkal és még a néha kaját ledobó gazdi is az én gazdim, akkor hamar elhiszem, hogy az egész világ a gödör és a gazdi...
Most ezt látom már a blogegreken, írják a saját álmaikat - tényként.

Duplaxiii 2017.10.28. 18:13:54

@kentersturz: A szokásos neoliberális csúsztatás?
Senki sem mondta, hogy a ítéletek sifferhez köthetők.
Siffer anno a sukoroi dolgot jelentette fel.
A többi már csak a poltpeti és a fideszes igazságszolgáltatás dolga volt.
Szerintem a érintett környék polgárai és vezetői nem jelenthetnék fel siffer, mert ezért a személyes jellegű feljelentés miatt - aminek a végeredménye lett "csak" a koncepciós per - sok ezer embernek nem lett munkahelyen egy nem használt rész fejletsztése elmaradt, egy sok milliárdos folyamatos állami bevételtől estünk el, azaz egy tisztességes bíróság nem vizsgálná, hogy egy nem definiálható ingatlancsere és emiatt a gyűlölt politikus megtámadás megért-e az országnak ekkora veszteséget?
Nekem sajnos nem ért meg!
És a környék fideszes polgármestereinek, polgárainak sem.

illaim 2017.10.28. 18:39:03

@kentersturz: Aztán te mit is akartál írni seggszolgálatos? Se nem cáfoltál, se nem bizonyítottál semmit, csak fröcsögtél egyet "jó" fidesztálib módjára!
De ha már hazugságot emlegetsz te piciny bogárka, mennyi most az egészségügyi járulék? Ugye annyit még tudsz számolni, hogy az a plusz 1%, amit az Orbán vezetett be, az éppen a duplája a minimálbér esetén, mint a korábbi vizitdíj éves díja volt!!
Ezt az átverést aztán minek nevezed te piciny bogárka?

DarthVader 2017.10.28. 18:39:04

@kentersturz: érdekes okfejtés, próbálkozásnak megfelelt, de csak azt bizonyitja hogy nem tudsz és/vagy nem akarsz értően olvasni. Ezen az alapon Máté evangéliumából is lehet pornóregény. Az idézett szövegből semmiképpen nem jön le hogy "támogtná" vagy "támogatni fogja". Már ha tisztában vagyunk a "vita" és a "kezdeményezés" fogalmával.

DarthVader 2017.10.28. 18:44:23

@DarthVader: még egyszer elolvastalak. Nem, nem vagy tisztában.

lobster thermidor 2017.10.28. 18:54:49

@kentersturz:
Kedves @kentersturz, gondolom tudja, hogy a sukorói ügy kapcsán vették elő az Állami Vagyonkezelő vezetőit, majd hosszasan vizsgálták a tevékenységüket. Nyilván nem közvetlenül őket jelentette fel Schiffer, hanem Gyurcsány Ferencet, csakhogy ennek a feljelentésnek a következtében fogták be őket is. Gondolom a kedves úr azt a videót is tudná mellékelni, amiben Császy, és Tátrai maguk nyilatkoznak arról, hogy az ügyészek többször utaltak arra, hogy amennyiben terhelő vallomást tesznek. Gy.F. -re. akkor megúszhatják a dolgot. Annyira nem vagyunk szenilisek, hogy ne emlékeznénk arra, hogy a Sukoró ügyben Schiffer András tett feljelentést, tehát mindenki, akit ennek a következményeként vád al helyeztek, az személyesen neki köszönheti a meghurcolását, és persze annak az Orbán Viktornak, akivel addig meglehetősen jó kapcsolatot ápolt. Egyébként jellemző az LMP "tisztességes" magatartására, hogy amikor Császy börtönbe vonulásakor Szél Bernadettet megkérdezték, hogy mit gondol erről, akkor csak terelni tudott, és egy semmit mondó üres frázissal intézte e la dolgot.
Tudjuk, hogy a politikában nincs lehetetlen, de azt is világosan látni kell, hogy az ilyen előzmények után sem Szél Bernadett, sem az LMP nem elfogadható Gy. F., és a D.K. számára.

gigabursch 2017.10.28. 19:20:46

Pedig Bernike mögé sokan beállnának - ha hagyná...

Brix 2017.10.28. 19:22:40

@Duplaxiii: "A jobboldali és középen lévők meg kizárólag a Jobbikhoz. " Ez hülyeség! Éppen a középen állók fognak az LMP-re szavazni, vagy pl. már szavaztam rájuk én is , pedig elég erősen jobboldali vagyok... Vidéken az LMP tagsága , és szimpatizánsai kb. 20-30 %- ban - ha nem több, volt Fidesz szavazók...

.

ajto fefa (törölt) 2017.10.28. 19:28:31

@Gatinho: próbálj meg érvek segítségével vitatkozni, egyébként egy komolytalan kis troll vagy.

BiG74 Bodri 2017.10.28. 20:12:41

Speciel én nem láttam, de ha igaz, amit a gyurcsány szájába adtál, és ezt kommunikálni is fogja széles körben, a dk feljöhet, az mszp, momentum, lmp pedig elsülyed.

Censored Trompf 2017.10.28. 20:49:28

Most hogy tudjuk senki nem fog össze senkivel, viszont mindenki kormányváltást akar, nyugodtabban mehetünk aludni.

Nem lesz ugyanis pepita, összevissza állagú, és döntésképtelen kormánya az országnak, hanem lesz 4 év, hogy egy valódi alternatíva megmutassa magát.

Viszotn ha tényleg mindenki külön indul, akkor az egy remek alkalom, hogy Gyurcsány kiessen a parlamentből.

Ha nem fog, akkor ugyanis 2022-ben is a Fidesz nyer. Ugyanazért amiért most. A legmegosztóbb csóka csak neki segít.

BiG74 Bodri 2017.10.28. 20:56:54

@Censored Trompf:
Hát, hogy a legmegosztóbb csóka-e, nem tudom. De lassan az egész ellenzék ilyen megosztó csókák raja lesz. Ha lenne kedvem, röhögnék rajtuk. Ha konteo hívő lennék, azt mondanám az egész ellenzéket a fityisz irányítja.

Pop40 2017.10.28. 21:17:25

Kedvelem Szélt, és ezen a blogon is jó írások szoktak megjelenni, de ez most igencsak szemellenzősen elfogultra sikeredett.

Pl ez: "minden szándékával azon van, hogy bármilyen módszerrel visszaabászkodjon a hatalomba."
Ööö... Politikusként mégis mi mást kéne csinálnia? Kötögetni?

Az sem derül ki, hogy hogyan képzeli az lmp a nagyon hangoztatott kormányváltást. Az lmp egyedül fog kormányt váltani? Egyedül megnyeri majd az egyéni körzeteket?
Ha nem, akkor miről is beszélünk?

Ad Dio 2017.10.28. 21:42:01

Elég durván elindult a harc azért a pár tízezer elanyátlanodó pártárváért akit az MSZP majd hagy maga után. Érthető, logikus, de cseppet sem szép. egyfelől az MSZP, még él :-), másfelől az egész baloldal olyan mélyre kerül ettől a civódástól, hogy ahhoz képest a 2010-es agyonvereség győzelemnek fog tűnni. Szóltam.

midnight coder 2017.10.28. 21:46:04

@Ad Dio: Az MSZP jó eséllyel oda kerül, ahová eleve kellett volna: a történelem szemétdobjára. Aztán előbb-utóbb csak csinál valaki valami értelmes baloldali pártot. De az nem Fletó lesz, és nem is Széll. Ha ő a jövő, hát elég sötét egy jövőnk lesz...

Ad Dio 2017.10.28. 22:01:09

@midnight coder:

Egyre inkább hajlok rá, hogy az a bizonyos új baloldali párt a Jobbik lesz.

lobster thermidor 2017.10.28. 22:03:27

Olyan szó nincs még a szlengben sem, hogy valaki visszaabászkodik, legfeljebb vissza avászkodik.

feketeesfeher 2017.10.28. 22:04:09

@midnight coder: Nem nagyon osztottak neked lapot abban a kérdésben, hogy baloldalon milye pártok lesznek milyen vezetőkkel.
Mondhatni érdektelen, hogy mi ebben a véleményed.

feketeesfeher 2017.10.28. 22:10:37

A demokrácia állítólag olyan dolog, ahol versengő politikai pártok, meg eltérő értékrendek meg eltérő érdekek mentén szerveződik a társadalom.
Na most azon picsogni, hogy vannak eltérő értékrendek és érdekek, az minimum szánalmas.

morph on deer 2017.10.28. 22:12:38

@kentersturz:
Tehát ha valaki “beismer” valamit, akkor “nem őszinte”?

Mit nem mondasz!

Tehát akkor lenne őszinte, ha tagadná?
Tényleg?

Ismersz még valakit - mondjuk a politikusok közül - aki elsmeri, ha tévedett, vagy ha megváltozott a véleménye?
Horribile dictu: nem mondott igazat?
És ki mer állni, és vállalni meri?

De akár magánemberként..?

Mesélek valamit, tanulságként:
Kábé 30 évvel ezelőtt az akkori kapcsolatom elkezdett mellébeszélni, és barátnői tanács alapján elkezdett szórakozni velem, - hogy ‘féltékeny’ legyek és nagyobb figyelmet fordítsak rá(!) - amitől én annak rendje és módja szerint kiakadtam, elfogadtam egy külföldi állásajánlatot és elhagytam a helyszínt.
Aztán cirka két hónap múlva megjelent a hölgy nálam, kétezer kilóméterre innen, és azt mondta: ne haragudj, hülye voltam.!
Most is a feleségem!
Miért?
Mert egy gerinces ember, aki vállalja a cselekedeteiért a felelősséget, és meri azt mondani, ha kell, hogy ÉN rontottam el, az ÉN hibám, és vállalom az ezzel járó felelősséget! Sose bántam meg!

Eszembe sincs feleségül venni a Gyurcsányt, de szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy neki van jelleme, neki van gerince vállalni a felelősséget a hibáiért, - és ez nekem például garancia arra, hogy még egyszer nem fogja ugyanazt elkövetni!

Szemben a kis opportunista féreggel, aki szemrebbenés nélkül a szemedbe hazudik, úgy kábé bármiről. És holnap is!

Én ezerszer inkább azt választom, aki beismerte, hogy tévedett, mint azt, aki hirdeti, higy ő “sohasem hazudott”!
(OK, azt nem mondta, hogy mindig igazat mondott, de erre nincs is precedens:))

De persze te szabadon azt választod, aki neked szimpatikus: vagy azt, aki hazudik és letagadja, vagy meg azt, aki beismeri, ha hibázott!

A te döntésed: hazugság, vagy őszinteség!

Tisztességes Természettudomány 2017.10.28. 23:07:29

Orbán pedig közben viccet mesél a barátainak:
- Két 3% beszélget a TV-ben...

Zsoltbacsi 2017.10.28. 23:18:29

@morph on deer:

Mindjárt elsírom magam :))
Csak nem a "szenvedélyes igazságbeszédre" gondolsz?

Kicsit hitelteleníti a dolgot, hogy elnézve a dk programját pontosan ugyanonnan folytatná, ahol 2009-ben abbahagyta: farkukból megélő segílykések szaporítása, a (bejelentetten) dolgozó középosztály nyomorgatása, uszítás a határontúliak ellen....

Köszönjük, de 4-5% agyhalotton kívül senki se vágyik erre
Ezenkívül hallgasd meg az idei évértékelőjét, gyakorlatilag semmi megbánást/belátást se mutatott a kormányzásával kapcsolatban. Sőt, állítólag ő biztos benne, hogy a választók már megbocsájtottak neki!

Mindenesetre én teljes szívemből kívánok neki egészséget, hosszú életet, és sok politizálást, mert ő a garancia arra, hogy ne jöjjenek vissza a bukott libsik!

ember100 2017.10.28. 23:23:46

@Kukubenko:
Helló !

Orbán : hülye , hülyébb , idióta !!!!!

Mizantróp. 2017.10.29. 00:11:58

@Morpheus.: csak annyi történt, hogy feltört mennyire nem bírja Szél Bernadett Gyurcsányt. Látványos volt.

moonlight777 2017.10.29. 00:15:32

@Brix:

Az LMP vidéken erős???? Baromság, a Jobbik az erős vidéken.... amúgy meg ezeknek eggyüttesen jó ha van annyi támogatásuk, mint a Jobbiknak, én meg rájuk fogok szavazni, a többi csak egy vicc az egész...

Morpheus. 2017.10.29. 00:20:10

@Mizantróp.: kölcsönösen nem bírják egymást. Az Unicumos példa jól mutatja. Pedig mindkét párt programjában vannak jó elemek és mindkét szervezetben vannak jó szakemberek. Az mondjuk lejött, hogy Bernadett nem nagyon van otthon a pénzügyek és költségvetés témájában, amitől picit felkészületlennek tűnik az egész LMP is. De a kormányzás esélye nem túl nagy, így a két kispárt most a 8-10 % -os álomszereplésért küzd, ami alapot adhat nekik a 2022 -es koalíciós győzelemre (amihez majd ténylegesen is össze kell fogniuk valakikkel).

feketeesfeher 2017.10.29. 04:24:24

@Zsoltbacsi:
"elnézve a dk programját"

Maradjunk anyiban, hogy még a borítóját sem láttad.
:)))

Nincs ezzel baj, az emberek 98%-a nem olvasgat pártptogramokat.

Csak akkor meg miért hazudsz, ha nem muszáj?

kuksi1088 2017.10.29. 07:28:52

Nekem kizárólag Karácsony Gergely volt hiteles és szimpatikus ebben a vitában. Ezzel el is mondtam, hogy mit gondolok az írásról.

Zsoltbacsi 2017.10.29. 08:13:08

@feketeesfeher:

Hát persze...
Ki is házal azzal, hogy (megint) eltörlik a családi adókedvezményt, és megduplázzák a családi pótlékot?

vakapad 2017.10.29. 08:27:17

Laikusoknak:

Az őszödi beszéd nem igazságbeszéd volt, hanem a frakció sarokba szorítása, hogy megszavazzák neki a megszorításokat is meg a kezdeti reformlépéseket is (sikerrel). Hogy ezt a magyar liberális értelmiség nem fogta fel, és élen járt Gyurcsány 2006. óta tartó tönkretételében, az minősíti az értelmiségünket, és persze azon szerencsétleneket is, akik ezt még ma sem tudják.

Az pedig, hogy valakinek a hazugság nem a tények elferdítése, hanem valami olyasmivel érvel, hogy "Gyurcsány tegnap ezt akarta, ma meg mást", annak az elmeállapotáról inkább nem nyilatkoznék.

A szegény fideszcsápolóknak ezt nem kell elolvasni, úgyse értenék.

midnight coder 2017.10.29. 09:04:36

@feketeesfeher: Nem hiszem, hogy bármelyikünknek is lapot osztottak volna abban a kérdésben, hogy milyen baloldali pártok fognak alakulni. Ugyanakkor jobbosként nézve is elég szánalmas ami a baloldalon zajlik. Ott van a volt állampárt, ott van Fletó, ott van sok kis lószar pártocska, és az egész bolhacirkuszban senkinek sem jut eszébe egy normális, valóban baloldali programot összehozni, ami a valóban baloldalról megoldható és megoldandó problémákat helyezi előtérbe.

Orbán bácsinak amúgy szerintem is mennie kellene már, ugyanakkor én úgy gondolom, hogy az ország jelenlegi legnagyobb problémáira nem igazán létezik baloldali válasz. Marad a Jobbik, de az igazság az, hogy nekik is kb. az az egyetlen pozitív tulajdonságuk, hogy még nem loptak.

n3spr3ss0 2017.10.29. 09:17:43

@Kukubenko: Még szerencse hogy ti ilyen okosak vagytok, látszik az ország megítélésén.

midnight coder 2017.10.29. 09:17:50

@vakapad: "Az őszödi beszéd nem igazságbeszéd volt"

Ehhez képest az egész baloldali sajtó egyként hazudta hogy de.

"hanem a frakció sarokba szorítása, hogy megszavazzák neki a megszorításokat is meg a kezdeti reformlépéseket is (sikerrel)."

Úgy nagyjából olyan két hétig. Aztán Fletó barátunk szépen lepattant a szocikról akik nem igazán akartak megszorításokat, majd újra nekirugaszkodott az X lépéssel vagy az Y ponttal és ismét lepattant. Anno mindig Arany János verssorai jutottak róla eszembe: "Zúg az éji bogár, nekimegy a falnak, nagyot koppan akkor, s azután elhallgat".

Az alapvető gond az volt, hogy eleve nem lett volna szabad odáig fajulni a dolgokat. Ha Fletó Megyó megpuccsolása után behúzza a kéziféket - ahogy akkortájt már kb. minden gazdasági elemző javasolta itthon és külföldön - megállíthatta volna a katasztrófát, de ennek a szocik következő ciklusa, és jó eséllyel az ő politikai karrierje lett volna az ára. Ezzel szembe ő szerintem arra játszott, hogy majd mint második Bokros vonul be a történelembe, aki fél kézzel rendbe rakja a szétcsezett gazdaságot. Ehhez azonban eleve hiányzott pár dolog:
1. Horn. Azt a bolhacirkuszt amit MSZP-nek nevezünk, egyedül ő tudta kézben tartani. Ehhez Fletó barátunk nagyon-nagyon kisfiú volt.
2. Bokros idején az átlagpolgár még nem tudott ennyire könnyen nyugatra menni. Így könnyen meg lehetett húzni a nadrágszíjat. De ma minél jobban húzod, annál jobban húz ki az értékes munkaerő (= nyelveket beszél, fiatal, és jó szakmája, diplomája, gyakorlata van) Nyugatra.
3. Bokros idején még meg volt a kelengye, a magyar energetikai ipar amit privatizálni lehetett. Fletó idején már üresen kongott a kincstár.

Ez a három tényező külön-külön is bőven elég lett volna ahhoz, hogy Fletó tervei ne valósulhassanak meg. Fletó barátunk 19-re lapot húzott, és persze elbukta. A baj az, hogy vele együtt mi is. Az egyetlen pozitívum, hogy ezzel a volt állampártot is lesöpörte az asztalról, de ennek elég nagy ára volt, amit ma is fizetünk.

vakapad 2017.10.29. 10:31:05

@midnight coder:

Ki a fityfaszt érdekel egy fideszcsápoló "elemzése".

Alick 2017.10.29. 12:00:13

@morph on deer: "Eszembe sincs feleségül venni a Gyurcsányt, de szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy neki van jelleme, neki van gerince vállalni a felelősséget a hibáiért"

A hibákért cselekvően felelősséget vállaló miniszterelnök legutóbb Teleki Pál volt. Ugyan nem vártam volna el Fletótól, hogy az öszödi beszéd után főbelövi magát, de a színpadias ágálást semmiféle következetes cselekvés nem követte.
Ha az üres szavak helyett a beszédét lemondással nyomatékosította volna, ma ebből hatalmas erkölcsi tőkéje lenne és ebből kiindulva esélyes lenne orbánékat leváltani.

Andy73 2017.10.29. 13:27:48

Gy.F.-nél valószínűleg mindkét fiatal jobb lenne, ami nem lenne nagy kunszt. Csakhogy nekik nem csak egymással kell versenyezniük, ez csak a baloldal egy része.
Orbánnal nincsenek egy súlycsoportban ezek a politikusok, de valószínűleg Vonával sem.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.29. 13:44:31

@Alick:

Gyurcsány nem mondott le, de cserébe sírba vitte a ballibeket, és stabilan minden kitörési kísérletet ma is meggától.
Megérte az a még 4 év elkúrás, hogy az MSZP-t és SZDSZ-t marginális törpeprttá silányította.

midnight coder 2017.10.29. 14:10:34

@vakapad: Látod, alapvetően pont ez az egyik nagy baj a baloldallal: nem az a fontos nekik hogy mit mondanak, hanem az hogy ki mondja. Ezért tudná Orbán egy mondattal kivégezni az egész baloldali ellenzéket: ehhez csak azt kellene megtiltani neki, hogy balliberrált politikus a dunába ugorjon. Másnap az összes ott gyakorolná az emberi jogait a parton. Persze Orbán soha nem tenne ilyet: a mai baloldali ellenzék a hatalmon maradásának a záloga.
süti beállítások módosítása