A valódi viták otthona

Reflektor

Gyurcsány ácsolja az újabb kétharmadot Orbán Viktornak

2017. október 31. - baum

1_5.jpg 

Egy valakire bizton számíthat a Fidesz-KDNP, ha be kell biztosítani a választási győzelmet. Ő Gyurcsány Ferenc. Az idők során azt lehetett észrevenni, hogy a Demokratikus Koalíció elnökének mindig van egy olyan váratlan húzása, ami egy kicsit megtolja a Fidesz szekerét.

 

Gyurcsány Ferencnek a minősíthetetlen kormányzati teljesítményen túl két történelmi bűne volt. Az egyik az őszödi beszéd, melynek hosszabb távú hozadéka az a fideszes gőg és arrogancia, amit manapság tapasztalunk hatalmi részről. A Fidesz azt tanulta meg Gyurcsánytól, hogy nagyipari méretekben szabad hazudni. Nincs következménye semminek.

 

A másik pedig a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson tanúsított politikai magatartása. Nagyon ritka a tisztességtelenségnek az a foka, amikor egy kormányfő arra buzdít, hogy a nemzet többségi része tagadja meg a történelem által elsodort testvéreit. A DK vezetője miniszterelnökként ezt megtette. Vélt pillanatnyi politikai haszonszerzési célokból elárulta a magyarság egy részét.

 

Ez olyan megbocsáthatatlan történelmi bűn volt, amit soha, de soha nem lehet jóvátenni.

 

Gyurcsány Ferenc nem buta ember. Sőt. Egészen pontosan tudnia kell, hogy addig nem lehet leváltani a Fideszt, amíg ő ott kolbászol a másik oldalon. Eddig már kétszer biztosította a kétharmadot Orbán Viktornak. Először a kormányzásával, másodszor pedig, amikor néhány százalékos fanatikus seregével túszul ejtette a baloldalt. Az egész 2014-es ellenzéki összefogósdinak az elsődleges célja nem a kormányváltás, hanem a baloldalinak mondott térfél uralása volt Gyurcsány részéről.

 

Most pedig szűk hat hónappal a választások előtt azt találta ki, hogy akkor aláírásgyűjtésbe kezd a DK, hogy elvegyék a határon túli magyarok szavazati jogát. Egyszerűen tökéletes lépés. Nehogy elfelejtse bárki, hogy ő volt az, aki egy nagyon mélyen behegedő sebet mart a nemzet lelkébe 2004. december 5-én.

 

Tisztességes kollégáimat zártátok börtönbe, mert engem nem tudtatok.” - írta Császy Zsoltot meglátogatván a börtönben. Tévedett. A Fidesznek esze ágában sincs bebörtönözni Gyurcsány Ferencet. Nem azért, mert nem érdemelné meg, hanem azért, mert Gyurcsány közéleti szerepvállalása biztosítja be a Fidesz hatalmát.

 

Nuszbaum Tibor

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr4913120638

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Érted lopnak a politikusok 2017.11.01. 20:11:02

Bár nincs a képen a többi párt, a Szarabbik, a Lehetetlenek, meg a Demagóg Koalicíó sem, de ők csak azért lopnak kevesebbet, mert nem férnek oda a "vályúhoz".  forrás

Trackback: Orbán Takarodj! 2017.11.01. 20:10:43

A skandálások és nevek változnak, de a politikusok egyre roszabbak és erkölcstelenebbek lesznek.

Trackback: SOROS TERV az maga Orbán Viktor 2017.11.01. 20:09:40

Világnézetet, vallást, pártot, küzdő társakat, barátokat, politikai irányt váltani neki nem probléma. Persze sokan másoknak sem. Vona Gábornak - egykori tanítványának - például még nevet sem. (szül. Zázrivecz Gábor) Orbán Viktor szerintünk nemsokára ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Okos Tóbiás 2017.10.31. 17:05:43

Ez is csupán egy vélemény a sok közül. Kérdés csupán az, ki szolgálja jobban a csüngőhasú és bandájának hatalomban maradását? Gyurcsány személye, és tettei? Vagy pedig azok, akik túlértékelik őt, és folyton napirenden tartják, szítva ellene az ellenszenvet, az arra fogékonyak közt. Be kéne már fejezni az örökös Gyurcsányozást.

tireless treehugger 2017.10.31. 19:13:39

Aki magyarországon él az magyarországért érezzen felelősséget.

Amikor nagymagyorkodtok akkor a románok-szlovákok-szerbek-ukránok visszaütnek. Minél erősebben nyomjátok ők annál erősebben lépnek rá a helyiekre.

Amíg nem hagyjátok abba a fölösleges erőlködést és ellenségeskedés szítását addig lesztek kutyák a saját országotokban.

Gyurcsány nagyon okosan nem akart beleszaladni a nacionalista csapdába. Ti viszont na meg kb 5millió hasonló idióta is, örömmel és boldogan szivatjátok magatokat. Ennél már csak az a szomorúbb hogy mindezt mindenféle alapos és valós történelmi ismeret nélkül csináljátok.

butaság ---->nacionalizmus ---->garantált válság

de sokkal érdekesebb a népesség összetételének változása:
az elmúlt 30 évben 1.8 millió elvándorolt, és 1millió bevándorolt. Minél erősebben nyomjátok annál gyorsabb lesz a lakosságcsere. Ezzel a sebességgel tíz éven belül a szlávok már nem csak a dunán innen hanem a dunántúlon is többségbe kerülnek. Kérdésem az : tudjátok ti miben vesztek részt???, mert ha nem akkor ideje felébredni.

Winter 2017.10.31. 22:54:31

Kifejtenéd, hogy miért Sátántól való, ha a határon túliak nem szavazhatnak a magyarországi választáson? Vagy összekeverted a kérdést az állampolgárság elvételével? Ugye érted, hogy a kettő nem ugyanaz? Azzal is tisztában vagy, hogy magyar állampolgárként bármikor Magyarországra lehet költöznie annak aki itthon akar szavazni?

Vagy akkor az is oké, ha mostantól Sajóbábony lakossága is szavaz a székelyföldi választásokon? Vicces lenne, nem?

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2017.11.01. 07:43:17

Nem tudom, hogy ez a blog kié, és melyik pártot akarja futtani, de nekem van vele egy-két problémám. Nem egyedül Gyurcsány jelenti itt az O1GV-i kétharmados győzelem egyedüli okát. Sokkal inkább az olyan pártképződmények, akik azt hiszik, hogy egyedül is legyőzhetik a Fideszt-KDNP-t. A maximum 5%-os támogatottsággal, de annál nagyobb mellénnnyel rendelkező LMP és Momentum ezek közé tartoznak. Az LMP egyremásra hajtogatja, hogy lehet más a politika, de tetteik nem ezt bizonyítják. A politika többek között kompromisszum készséget is jelen, annak felismerését, hogy hol is állunk a politikai térben. Az LMP pontosan ezt felejti el, amikor azt hiszi, hogy egyedül képes O1GV-t leváltani. A másik csoport a teljesen ismeretlen Momentum. Egy szerencsés népszavazási kezdeményezés után, ahol a kormány meghátrált a népszavazás kiírása elöl, nem jelenti azt hogy akkora országos támogatottságuk van, mint amennyire azt hiszik.
Ők egy témában indítottak budapesti népszavazási kezdeményezést, amire az aláírásokat az összes(!) ellenzéki párt segítségével sikerült összegyűjteni. Ettől rögtön megnőtt a mellényük is, és azt hiszik, hogy májd jól ők lesznek az a párt akik Macron példáját követve majd jól betudnak robbani a politikába. Csak egy dolog, hogy Macron már az előző kormányban is viselt tisztséget,így nem a nulláról kellett kezdenie, mint ezeknek a gyerekeknek, de ő nem is volt ennyire eltelve magával. A mádik az, hogy Macron egy szerencsés pillanatban nyert választást Franciaországban, amikor a tradicionális pártok elvesztették támogatásukat. De nálunk a tradicionális pártok igenis rendelkeznek támogatottsággal és ide új fiúként nehéz betörni, különösen úgy, hogy teljes kompromisszum képtelenséget mutatunk.

morph on deer 2017.11.01. 10:41:53

A nemzet “a történelem által elsodort testvérei“ nyugodtan érezhetik magukat annak, aminek akarják, és most, hogy többségük az EU tagja is, akár magyar állampolgárságuk is lehet.
DE:
Szavazati joguk CSAK UGYANOLYAN FELTÉTELLEL lehessen, mint bárki másnak Magyarországon!

Azaz: csak a saját lakóhelyükhöz tartozó szavazókörben és csak SAJÁT képviselőre szavazhassanak!
Lehessen a lélekszámukkal arányos saját képviseletük a Magyar parlamentben, FÜGGETLENKÉNT, - aztán akkor valóban az ő érdekeiket képviselhetné valaki, mint az én képviselőm az egyémet!
Aztán függetlenként azt támogatnák akit éppen akarnak...

De kívülről belepofázni abba, ami ránk vonatkozik, úgy, hogy csak mi viseljük a következményeit, gerinctelen dolog!
Csak úgy, mint az, aki kitalálta!

Remélem, hogy akad azért a “történelem által elsodort testvéreink” között is pár tisztességes ember, aki nem áll be orbán játékszerének, még “hálából” sem!

Zsoltbacsi 2017.11.01. 13:14:23

@morph on deer:

"De kívülről belepofázni abba, ami ránk vonatkozik, úgy, hogy csak mi viseljük a következményeit,"

Ez a DKs mantra. Csak van vele egy kis baj. Egy kormánynak (nem csak a magyarnak, hanem az összesnek) nagyon fontos feladata a diaszpórával való kapcsolattartás, véleményük/érdekeik képviselete. Épp ezt tagadták meg a gyurcsányisták 2004ben és most is.

Mellesleg csak zárójelben jegyzem meg, hogy az összes trianonban elcsatolt nagyobb diaszpóra élvezi ezeket a jogokat. Tehát a dél tiroli "osztrák" ugyanígy szavazhat az osztrák választásokon, és az elzászi "francia" is a németen.

"Remélem, hogy akad azért a “történelem által elsodort testvéreink” között is pár tisztességes ember, aki nem áll be orbán játékszerének, még “hálából” sem"

Miért csodálkozol azon, hogy esetleg az embereknek lehet még önérzete, és nem szavaznak azokra, akik évekig/évtizedekig mocskos segélyleső tolvajnak nevezték őket?

Múltkor elkövettem azt a hibát, hogy a hithű DK-s sógoromat felhívtam, hogy vigyek-e nekik kürtöskalácsot. Rögtön jött a válasz, hogy a rohadt románok....
Érted b+, egy édességről is rögtön ez jutott az eszébe....

Zsoltbacsi 2017.11.01. 13:20:55

@morph on deer:

A következő kis idézet jól mutatja a baloldal határontúliakhoz való hozzáállását:

"Érdemes megjegyeznünk, hogy amikor 2006. augusztus 20-án megtörtént a budapesti, négy halálos áldozatot követelő tragédia a vihar miatt, a magyarországi médiában előbb ismeretlen áldozatokról, másnap "két ismeretlen román állampolgárról" beszéltek. Eközben a román közszolgálati televízió aznap késő esti híradójában már megszólaltatta a két erdélyi magyar áldozat családját"

Okos Tóbiás 2017.11.01. 14:14:17

A Momentum megtalálta a biztos bukás receptjét. Kétszer akkorát kell mondani ellentétes előjellel, mint Gyurcsány. Most olvastam, hogy a határon túliaknak nemcsak listán, hanem egyéniben is szavazati jogot adnának. Azon túl, hogy itt is kilógnak a csüngőhasú segge alól, ezzel a normális gondolkodásúak ellenszenvét is sikerül megszerezniük. Az irredenta, soviniszta oldalon így is nagy a tolongás, most még többen lettek. :)

Petra033 2017.11.01. 16:36:06

Ha megnézzük az európai szavazási rendszereket szinte mindenhol szavazhatnak a nem az országban élő állampolgárok is. Azok is akik soha nem is éltek a mostani ország területén.
azon el lehet gondolkodni, hogy a rendszer úgy legyen átalakítva, hogy aki itt lakik annak valóban kétszeres szavazata legyen azzal szemben aki országon kívüli (egyéni és listás), de ezzel pont a mostani kompenzáció veszne el, azaz a fidesz még többel nyerne. Tehát szerintem jelenleg, fél évvel a választások előtt nem érdemes azzal foglalkozni, hogy hogyan legyen átalakítva a rendszer, aki jól akar szerepelni az ezt a rendszert vegye alapul és ezalapján kampányoljon

egyjózsi 2017.11.01. 16:50:03

Az szavazzon, s ott, ahol vállalja döntésének következményeit! Gyurcsánytól függetlenül. Végre valaki felvállalta ennek az igazságtalan helyzetnek a megszüntetését. Ennek kapcsán persze lehet ismét gyurcsányozni...

Morpheus. 2017.11.01. 16:56:50

Van néhány rokonom a szlovákiai Párkányon. Arra gondoltam ezen az alapon kicsit szlovák vagyok én is, így javasolnám, hogy szavazhassak a következő voksoláson Szlovákiában. Csak azt nem tudom még, hogy mit és kiket szavazzak meg nekik. Aztán én úgyis hazajövök. :P

Janossz 2017.11.01. 17:04:58

@tireless treehugger: "az elmúlt 30 évben 1.8 millió elvándorolt, és 1millió bevándorolt. Minél erősebben nyomjátok annál gyorsabb lesz a lakosságcsere."

Az igazán szörnyű a dologban, ha figyelembe vesszük, a kivándoroltak, illetve a jövevények között mekkora az aktív járulék-adó fizetők részaránya.

nemecsekerno_007 2017.11.01. 17:07:13

@egyjózsi: "Az szavazzon, s ott, ahol vállalja döntésének következményeit! Gyurcsánytól függetlenül...."

Akkor a külföldön dolgozók nem szavazhatnának Mo.-on.

nemecsekerno_007 2017.11.01. 17:10:24

Szánalmas ez a vergődés amit a DK (is) csinál. Ne szavazhassanak a határontúli magyarok. Jó kis összetartó népség vagyunk, ugyanebből fakad az is, hogy milyen megértőek vagyunk egymással Mo.-on is.
Az dánok v. a hollandok is biztos ilyenek, azért olyan sikeresek mint mi.
De persze mindenről a patás tehet, meg a Fletó. Nyílván.
Nem is értem hogy akarunk mi európai életszinvonalat, amikor egymást eladnánk egy 13. havi nyugdíjért v. egy pártlogós tollért.

2017.11.01. 17:12:06

Nem ácsol a feri semmit : egészen egyszerűen teljesen ostoba. Mindig is az volt és az is marad.

illaim 2017.11.01. 17:13:30

T. Nuszbaum Tíbor! A gyurcsány fóbiád már klinikai eset! Ha szentelnél pár sort a pártok finanszírozásának átláthatóvá tételéről, esetleg a kampányfinanszírozás elszámolásának átláthatóságáról? Te latens fidesseként persze azt írsz amit akarsz, vagy amit az elvbarátaid még elnéznek neked! De Te komolyan azt hiszed, hogy aki nem él itt e honban, az valóban felelősen képes a társadalom megélhetéséről dönteni?
Ha a szomszédod beleugatna a családi költségvetésedbe mit szólnál a szomszédnak?

Janossz 2017.11.01. 17:13:59

@Zsoltbacsi: Jó kis történeteid vannak.
Hát...
-Jó tíz éve, még állampolgárság előtt barátom családostul vonattal ment Pestre. 2 felnőtt, két gyerek. Előtte pont ilyen felállású család állt a pénztárnál. Az egy tizedét fizették, mint ő. Magyar igazolvánnyal.
-Négy éve karácsonyi vásárban, Temesváron szikrázó szemekkel kioktatott egy székely legény, hogy " a magyaroknál sokan nem szeretnek dolgozni", mivel csak fél kürtőst kértem, mondván, nem mindig megy a jól teljesítés...Se köpni, se nyelni nem tudtam hirtelen.
-Ugyanez évben, Aradon lakás bérlet keresés közben az egyik potenciális kiadó közölte velem, hogy ő is magyar ám, van lakása Szegeden, ezért adja ezt ki. Mindezt románul, mert magyarul annyit tudott: Jó napot!

közép dunántúli régió 2017.11.01. 17:14:36

Teljesen egyetértek a posztolóval. Vak, aki ezt nem látja. Már régóta úgy gondolom, hogy Fletó valójában a Fidesz beépített embere, akinek egyetlen célja, hogy akkora kárt okozzon az ellenzéknek, amekkorát csak tud.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.01. 17:25:51

@Winter:

Egyáltalán nem ördögtől való, hogy egy kettős állampolgár (pl. az ukrajnai vagy romániai kettős állampolgár magyarok) csak abban az országban szavazhasson, ahol életvitelszerűen él. Sőt. Azt hiszem, nem igényel magyarázatot, miért.

illaim 2017.11.01. 17:26:45

Az előzőhöz! Fidesstálibok! Az teljesen nyilvánvaló, hogy a határon túliak nem a költségvetésről szavaznak, hanem egy olyan parlament összetételéről, ahol viszont arról döntenek! Ismerve a fidess frakció működését, ahol nem a választói érdek, hanem a frakció fegyelem a fontosabb, így áttételesen bizony a határon túliak ellenőrizetlen létszámban, a költségvetésre is szavaznak! Levélben, míg az ideiglenesen külföldön tartózkodó honfitársaink ettől a lehetőségtől a hű de nemzeti és hű de kereszténynek hazudott kormány ettől megfosztotta őket!!!!!!!!!!!!!!!!

Janossz 2017.11.01. 17:27:18

@nemecsekerno_007: "Akkor a külföldön dolgozók nem szavazhatnának Mo.-on. "
Aztán már miért ne? Mert külföldön DOLGOZNAK? Attól még itt élhet a családjuk, időnként ők is. Ha kitelepült, pereputtyostól, akkor lehet szó róla, bár nem hiszem, hogy az ilyenek nagyon tolakodnának vissza szavazni.

Zsoltbacsi 2017.11.01. 17:28:27

@Janossz:

És akkor mi van, ilyennel lehet találkozni, meg az ellentétével is.
Én például debrecenben jártam általánosba, és 89ben lett hirtelen 10 új osztálytársam (Szatmárnémetiből és környékéről menekültek), és mind megállja a helyét, hasznos tagjai a társadalomnak.
De még egyszer: az összes trianonban elcsatolt kisebbség megkapta ugyanezeket a jogokat!

Sir Galahad 2017.11.01. 17:30:35

@közép dunántúli régió: Az lehet, de mégiscsak szavaznak rá, és szerintem nem fideszesek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.01. 17:33:05

@közép dunántúli régió:

"régóta úgy gondolom, hogy Fletó valójában a Fidesz beépített embere"

Konteó. Gyurcsány egy jellemtelen, idióta (nem buta!), önmagától eltelt fontoskodó alak. És mindenekfölött egy kivételesen tehetségtelen politikus.

Zsoltbacsi 2017.11.01. 17:34:05

@illaim:

Isméet hazudsz, de egy dékástól nem is várunk mást!

"Levélben, míg az ideiglenesen külföldön tartózkodó honfitársaink ettől a lehetőségtől a hű de nemzeti és hű de kereszténynek hazudott kormány ettől megfosztotta őket!!!!!!!!!!!!!!!!"

Lehetőséget adok hogy bizonyíts. Kérlek mutass bizonyítékot a megfosztásra! Azaz azt bizonyítsd, hogy mondjuk 2010ben egy külföldön dolgozó szavazhatott levélben!

Ezzel szemben a valóság az, hogy 14ig SENKI se szavazhatott levélben, tehát egy óriási csúsztatás, hogy a fidesz bárkitől elvett volna bármit is!

Janossz 2017.11.01. 17:39:53

@Zsoltbacsi: És ezt egy Alf pofájával magát megjelenítő trollnak kéne elhinnem?
Hogy több joga van egy határon túlinak, mint egy bennszülöttnek, bárhol a világon?
Ugyan már!
Mit fizet a német, vagy francia, vagy akár az osztrák állam a nemzetiségi iskolákban tanuló diákok után havonta, mert a magyar bizony igen?!

$pi$ 2017.11.01. 17:41:13

A "demokrata" kitalálta, hogy legyen kétféle állampolgár, az agyik szavazhat, a másik meg nem. :D Ez a demokrataság olyan lehet nála, mint amikor egy időben bérmálkozott is. :D Vagy amikor megírta a szakdolgozatát. :D

NBarbieReloaded 2017.11.01. 17:44:10

Mindigis ruhelltem gyurcsanyt, ha nem annyit kapnek erte, mint egy emberert, azonnal fellogatnam.
Ebben viszont igaza van.
A kettos allampolgarsagot tamogatom. Viszont ugy gondolom tisztesseges kettos allampolgar el se varja, hogy szavazati joga legyen arrol, ami ot ugyse fogja erinteni.
Teljesen jogos gyurcsi okfejtese, milyen alapon szavaz a kettos allampolgar a valasztasokon, mikor eletebe nem lakott ott, valasztasanak kovetkezmenye ot nem erinti stb?

Es ha mar ott jar gyurcsi, akkor azt is vallalja fel (o is), hogy a kulfoldon dolgozo magyarok is szavazhassanak levelben, ne csak a kettos allampolgarok.

Párhuzamos 2017.11.01. 17:45:03

Nem szoktam sem az LMP-vel, sem a bloggal mindenben egyetérteni távolról se, de ebbe a bejegyzésbe nem tudnék belekötni, minden szava igaz.

Zsoltbacsi 2017.11.01. 17:49:17

@Janossz:
Abba nem is megyek bele, hogy külföldön kit és mit támogatnak. Bár nem nemzetiségi téma, de a Lauder költségvetésének majdnem a felét az izraeli állam fizeti. De rengeteg alapítványi iskola van magyarországon is, amit más állam támogat. Múltkor olvastam egy pilisben levő zeneiskoláról, amit teljesen a szlovák állam fizet (talán Pilisszentkereszt, de erre nem esküdnék meg). Mindenhol ez történik, ahol normális kormány van, és nem tagadja meg a külföldre szakadt polgárait, főleg ha ők nem is tehetnek róla!

"Hogy több joga van egy határon túlinak, mint egy bennszülöttnek, bárhol a világon?"

De ki mondta, hogy több joga van? Te is dékás vagy úgy néz ki. Csak szólok, hogy egy "külföldi" szavazata 40%-át éri a belföldinek. Tudod, neked 2 szavazatod van, neki meg 1 (ráadásul az "értéktelenebb" listás)

Hefe 2017.11.01. 17:50:35

a hataron tuli magyarok tobb mint 90%-ban fidesz szavazok, a maradek az gondolom a jobbikra szavaz. Eddig is vilagos volt, hogy kozuluk senki nem szavaz a demokratikus ellenzekre. Az 1 millio hatarontulitol orban leszed 4-5 millio szavazatot, ha szorul a hurok. (levelben szavazhatnak, senki nem ellenorzi hogy csalnak-e a szavazatokkal, es igen, csalnak.)
Eddig sem szabadott volna a hataron tuliaknak szavazati jogot adni (allampolgarsagot sem), de vilagos, hogy ha orbant el akarjak zavarni, akkor ezeket a szavazatokat meg kell szuntetni.

Zsoltbacsi 2017.11.01. 17:54:39

@NBarbieReloaded:

"a kulfoldon dolgozo magyarok is szavazhassanak levelben, ne csak a kettos allampolgarok."

Nincs összefüggés, nem ezen múlik a levélszavazás lehetősége.
Ketten mosogatnak londonban egymás mellett, az egyik mondjuk Kolozsvári a másik Szegedi.

ha egyiknek sincs magyar lakhelye, akkor mindkettő szavazhat levélben
ha mindkettőnek van, akkor mindkettőnek be kell fáradni a követségre.
Sőt! Ha véletlen a kolozsvárinak van magyar címe, a szegedi meg kijelentkezett, akkor a kolozsvárinak kell mennie a követségre, és a szegedi meg szavazhat levélben.

Azaz nem az számít, hogy hogyan szerezte az állampolgárságát, hanem hogy van-e magyar címe.

NBarbieReloaded 2017.11.01. 17:56:09

@Zsoltbacsi: Probald mar meg ertelmezni is amit masok irnak, ne csak csuklobol valaszolj, raadasul nem arra amit ok irtak, hanem arra, amit te hiszel, hogy irtak.

Ugyanis:
"Levélben, míg az ideiglenesen külföldön tartózkodó honfitársaink ettől a lehetőségtől a hű de nemzeti és hű de kereszténynek hazudott kormány ettől megfosztotta őket!"

Ez nem feltetlenul csak azt jelenti, hogy a fidesz elvett toluk valamit. A megfosztotta oket a levelben szavazas lehetosegetol jelen esetben azt jelenti, hogy a kettos allampolgarok szavazhatnak levelben (nyilvan azert mert donto tobbseguk a fideszre szavaz), a kulfoldon dolgozo, de mondjuk a kikoltozeseig MO-n, elo, ott adot fizeto magyar allampolgar meg csak akkor, ha akar sok szaz kilometerrol elutazik az adott orszag kovetsegere, levelben nem szavazhat (nyilvan azert, mert a tobbseguk nem a fideszre szavazna).
Ezek egyenlo feltetelek?

A masik:

"Hogy több joga van egy határon túlinak, mint egy bennszülöttnek, bárhol a világon?"

Ki mondta, hogy tobb joga van? Peldaul en mondom. O szavazhat sokkal konnyebben, levelben, en meg nem. Akkor neki tobb joga van? Igen.
Bonyolult?

Zsoltbacsi 2017.11.01. 17:57:37

@NBarbieReloaded:

Egyszerre írtunk, szerintem megválaszoltalak a másodikban

Visceroid 2017.11.01. 17:58:11

"Nagyon ritka a tisztességtelenségnek az a foka, amikor egy kormányfő arra buzdít, hogy a nemzet többségi része tagadja meg a történelem által elsodort testvéreit. "

"történelem által elsodort testvéreit" Beszarok. Ha Viktor nem nyomatja a nacionalista hülyeségeit, akkor ma azt sem tudnánk, hogy mi az a Trianon. Ha Gyurcsány nem mondja el az elkúrós beszédét, akkor meg senkit nem érdeklenének a "testvéreink". Így is csak szavazatszerzésre jók. Egyébként pedig a határon túliak egy része biztosan nagyon sajnálja, hogy nem szolgálhatja Felséges Orbán Viktor urunkat. Ausztriában mindenképp.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.01. 18:00:33

@$pi$:

Ahogy @NBarbieReloaded: is írta (és én is fentebb), semmi kivetnivalót nem látok abban, hogy ne szavazhasson az a magyar-akármi kettős állampolgár, aki életvitelszerűen nem Magyarországon él. Ebben Gyurcsánynak igaza van, bármennyire rühellem azt a sötét alakot.

Ez nem jelenti azt, hogy kétféle állampolgár van. Hiszen ha Magyarországra költozik a kettős állampolgár, akkor is szavazhasson, ha megtartja a román/ukrán/akármilyen állampolgárságát.

Egy állampolgár sokféle joggal rendelkezik, ám e jogok nem mindegyikét gyakorolhatja a körülmények függvényében. Pl. attól sem lesz kétféle állampolgárság, hogy egy gyámság alatt álló személy nem szavazhat és nem is választható - ebben mostanság várható (vagy már történt is?) változás, ha jól tudom. Ahogy attól sincs kétféle állampolgárság, hogy egy bíró nem lehet egyik pártnak sem tagja és nem folytathat politikai tevékenységet sem.

"A bírák nem lehetnek tagjai pártnak és politikai tevékenységet nem folytathatnak. A párttagság azt jelenti, hogy politikai pártként nyilvántartott szervezet tagja nem lehet a bíró."

Forrás: www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/2011_0001_548_Alkotmanyjog/ch14s02.html

Ennek ellenére nem mondható, hogy van normál és bírói állampolgárság. Na, ugyanez áll a szavazati jogra is. A kettős állampolgárnak is lehessen szavazati joga, ám ezzel csak akkor élhessen, ha életvitelszerűen Magyarországon él.

Cycmen 2017.11.01. 18:01:47

@tireless treehugger: Amikor nagymagyorkodtok akkor a románok-szlovákok-szerbek-ukránok visszaütnek.

Tökre igazad van! Csakhogy az a helyzet, hogy akkor is ütötték őket amikor nem nagymagyarkodtunk! Különben te mi vagy? Kismagyar? Középmagyar? Újmagyar? Vagy mint Soros mi?

$pi$ 2017.11.01. 18:02:30

@NBarbieReloaded: "Viszont ugy gondolom tisztesseges kettos allampolgar el se varja, hogy szavazati joga legyen arrol, ami ot ugyse fogja erinteni."

Mi a csodából gondolod, hogy őt nem fogja érinteni? Meg sem kapta volna az állampolgárságot, ha nem a fidesz nyer! Bármikor beköltözhet az országba. Bármikor eljöhet és itt lehet ameddig akar.

Milyen államolgárság az, amelyik nem jár szavazattal? Melyik demokráciában van ilyen? Kitől vegyük még el a szavazati jogot? Ha elvesszük attól, akitől te el akarod venni, akkor elvehetjük attól, akitől én el akarom?

NBarbieReloaded 2017.11.01. 18:02:37

@Zsoltbacsi: Most ezzel az okfejtessel mit is bizonyitottal? Ja, semmit.
Most azt magyarazod, hogy annak, akinek soha nem volt MO lakcime, szavazhat kenyelmesen levelben, mig mondjuk nekem fel kell adnom a MO-i lakcimem, ha en is levelben szeretnek szavazni, ugy, mint az, akinek soha nem is volt.
Ujra kerdezem, ez egyenlo, tisztesseges elbanas?

Zsoltbacsi 2017.11.01. 18:03:03

@NBarbieReloaded:

Sőt, képzeld, ha jogkövető lenne a kitántorgottak többsége, akkor szavazhatnának ők is levélben. Ugyanis elvileg kötelesek lennének kijelentkezni a magyar rendszerből, és visszaadni a lakcímkártyájukat. Ha ezt meg teszik már szavazhatnak is levélben.
Ugyanis elvileg csak 1 állandó lakcíme lehet valakinek az euban, bár mindenki szarik rá, de attól még jogsértés, ha valaki fenntartja a magyar címét, és közben bejelentkezik máshol is állandóra (nem mindenhol ismerik az ideiglenes lakcímet).

$pi$ 2017.11.01. 18:04:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ez nem jelenti azt, hogy kétféle állampolgár van."

Dehogynem! Az egyik szavazhat, a másik nem. Az geyik irányból demokráciának néz ki, a másik irányból meg nem.

illaim 2017.11.01. 18:04:24

@Zsoltbacsi: Egy kutyaszarral nem vitatkozni szoktam, hanem átlépni!

Janossz 2017.11.01. 18:06:03

@Zsoltbacsi: Istenem, de nehéz is trollnak magyarázni!!
Majd lassan írom, hogy megértsd!

Ha egy állam támogat egy ISKOLÁT, INTÉZMÉNYT a határon túli polgárai üdvére, az egy dolog, normális.
Ha egy másik országban élő "polgárait" személyesen, pénzzel támogatja abban, hogy gyerekeiket az állami oktatás helyett a kisebbségi iskolába járassa, az kicsit gáz.
A Partiumban ezrével tengenek-lengenek románul maximum makogó magyar tizen-huszonéves fiatalok, akik a falujukban szépen kijárták a magyar iskolát, aztán se továbbtanulás, se szakmaszerzés nem nyílt meg előttük nyelvtudás (az állam nyelve) híján. De a szülők jól meg lettek segítve azzal a havi tíz-húszezer forintos dotációval. Nagy ötlet volt, akárkitől!

Milyen érzéseket kelt benned, ha egy hazai kisebbség tagja nem tud megszólalni magyarul? Felnőttként.
A románok ezt nap, mint nap átélik.

Zsoltbacsi 2017.11.01. 18:07:30

@NBarbieReloaded:

Megint egyszerre írtunk. Szóval akár tetszik akár nem, ha kiköltözöl, KÖTELES vagy leadni a lakcímkártyádat! És ezt nem a gonosz Orbán találta ki, hanem uniós előírás!

$pi$ 2017.11.01. 18:07:44

@NBarbieReloaded: "Ujra kerdezem, ez egyenlo, tisztesseges elbanas? "

Igen, mert ugyanazok a szabályok vonatkoznak rád is meg rá is. Ha nincs lakcímed szavazhatsz levélben, ha van, akkor el tudsz menni szavazni. Ha más városban tartózkodsz, akkor ott tudsz elmenni szavazni.

Jogellenes magatartással nem lehet jogot szerezni. Te jogellenesen nem jelentkeztél ki amikor külföldre költöztél és erre való hivatkozásul levélben való szavazásra akarsz jogot szerezni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.01. 18:11:20

@$pi$:

"Dehogynem! Az egyik szavazhat, a másik nem."

Na de akkor igen sokféle állampolgárság létezik. Ott van pl. az, hogy az egyik lehet párttag, a másik nem. Az egyik folytathat politikai tevékenységet, a másik nem.

nemecsekerno_007 2017.11.01. 18:11:41

@Janossz: Nézd már meg mire írtam ezt.

Janossz 2017.11.01. 18:12:06

@illaim: Ahogy ezt elnézem, csak átugorni lehet...

NBarbieReloaded 2017.11.01. 18:13:51

@$pi$: "Mi a csodából gondolod, hogy őt nem fogja érinteni? Meg sem kapta volna az állampolgárságot, ha nem a fidesz nyer! Bármikor beköltözhet az országba. Bármikor eljöhet és itt lehet ameddig akar."

Ez mind szep es jo, de nem teszik. Leadja a szavazatat a magyar valasztason, majd szinte kivetel nelkul el tovabb romaniaba, szerbiaba stb, ahol mindennapjait a roman, szerb stb. torvenyek hatarozzak meg, nem a magyar.

"Milyen államolgárság az, amelyik nem jár szavazattal? Melyik demokráciában van ilyen? Kitől vegyük még el a szavazati jogot? Ha elvesszük attól, akitől te el akarod venni, akkor elvehetjük attól, akitől én el akarom? "

Nem erdekel az izzadtsagszagu belemagyarazas.
Most akkor azt mondod, hogy nincs a vilagban olyan, hogy szavazati jog nem automatice jar allampolgarsaggal, hanem mondjuk eletvitelszeru ott lakas is kell? Keressek neked ilyet?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.01. 18:13:59

@$pi$:

Szóval ha korlátozható egy állampolgár politikai tevékenysége arra az időre, amíg bíró, miért ne lehetne korlátozható egy állampolgár szavazati joga arra az időre, amíg nem él életvitelszerűen Magyarországon?

Remete 2017.11.01. 18:14:03

Micsoda ócska a FIDESZ csapásirányának megfelelni akaró bejegyzés ez. Minden ellenzéki felmentve. Gyurcsány a hibás! Most újra ö, mert a balfék oldalon újra ö a valaki. Őszintén elmondja amit gondol és nem üldözi a hazug népszerűséget. A kétharmadokat éppen az ilyen önálló gondolatot nem tartalmazó, a szerzőt politika semleges gondolkodónak álcázó papagáj-szövegek segítik.

feketeesfeher 2017.11.01. 18:14:06

@Zsoltbacsi:

Ne, ebből látszik, hogy a szavazati jog gyakorlása nem állampolgár barát, és úgy rossz, ahogy van.

Zsoltbacsi 2017.11.01. 18:15:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ok, de a foglalkozásodat te választod, nem kötelező bírónak menni, tehát önként mondtál le a jogodról, ugyanez az állampolgárságnál neccesebb :)

@Janossz: @illaim:

De szeretem, amikor dékások szopkodják egymást :)))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.01. 18:16:38

@NBarbieReloaded:

Ha jól tudom, Nagy-Britanniában valami ilyesmi van.

Zsoltbacsi 2017.11.01. 18:17:11

@feketeesfeher:

Lehet, reklamálj az eunál! :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.01. 18:18:47

@Zsoltbacsi:

"ugyanez az állampolgárságnál neccesebb :)"

Dehogy neccesebb, hiszen bármikor megkaphatja vagy megszüntetheti a magyar állampolgárságát. Bármikor Magyarországra költözhet vagy visszamehet. Mindezt saját döntése szerint teheti, akár a bíró.

NBarbieReloaded 2017.11.01. 18:19:17

@$pi$: @Zsoltbacsi: Ugy latom nagyon nem akarodzik megerteni a lenyeget.
Nekem EXTRAT (gy.k. MO lakcimem megszuntetese, jarjon akarmilyen negativ kovetkezmenyekkel is) kell csinalnom azert, hogy megkapjam azt, ami alapbol jar annak, aki soha nem lakott MO-n.
Ez egyenlo elbanas?

feketeesfeher 2017.11.01. 18:19:20

Amúgy meg mérhetetlenül unalmas, hogy amikor senkinek semmi nem jut eszébe a magyar politikáról, akkor azt gondolja, az még járható út, hogy leírja, miért Gyurcsány a hibás, és miért tartja Gyurcsány a hatalomban Orbánt, holott amúgy az egész gondolatfüzér úgy baromság, ahogy van.

bekerült 2017.11.01. 18:19:56

Te Tíbor !

Olyan ökör vagy, mint hat pár rendőrcsizma !

Az rendbe van, hogy süt belőled a Gyurcsány iránti gyűlölet !
Azt azért figyelembe vehetnéd, hogy igenis sokan ellenzik a választási törvány azt a részét, amelyért most a DK aláírást gyűjt !
Ezek tények, mégpedig alátámasztott tények.

Ki az a marha, aki ezt nem tudja felmérni és egy öngyilkos politizálásba kezd, pont akkor, amikor neki áll a zászló !

Itt, egyszerűen megint a Gyurcsányozás esete forog fenn, azaz, van kalapja, nincs kalapja , megint a Gyurcsány a hibás !

Hagy döntsék már el a választók és az aláírogatók, hogy mit akarnak !
Ne te próbálj meg előre dönteni helyettük.
Lehet, hogy ez neked nem tetszik, de ezzel a tetteddel pont te tolod az Orbán szekerét !
Az ilyen emberek segítik elő az Orbán 2/3-át !

Egyedül Gyurcsány erre kevés, kelletek tik is, hogy ez sikerüljön !
Sőt !
Csak ti kelletek hozzá, ha nem lenne Gyurcsány, akkor lenne más személy, nektek aztán mindegy.
Csak szajkózzátok amire Orbán utasít benneteket és kavarjátok a szart.

Haszonleső senkik vagytok !

NBarbieReloaded 2017.11.01. 18:20:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Pontosan ezert kerdeztem, csak lelotted a poent :)

Zsoltbacsi 2017.11.01. 18:25:37

@NBarbieReloaded:

Te ezt extrának nevezed (csupa nagybetűkkel), én meg a hatályos magyar és uniós törvények betartásának. Nézőpont kérdése....

$pi$ 2017.11.01. 18:26:03

@NBarbieReloaded: "Nekem EXTRAT (gy.k. MO lakcimem megszuntetese, jarjon akarmilyen negativ kovetkezmenyekkel is) kell csinalnom azert, hogy megkapjam azt, ami alapbol jar annak"

Nem, nem extrát kell csinálnod, csak betartani a törvényeket!

Hivatalosan állandó lakos vagy magyarországon, miközben ez a valóságban nem igaz. Csalsz a lakcímnyilvántartással és közben arra hivatkozol, hogy emiatt neked extra jogok járnak, neked járna a levélben való szavazás, mert csalsz és igazából nem is igaz, amit a lakcímnyilvántartás tartalmaz.

bekerült 2017.11.01. 18:26:11

Már most is korlátozott a szavazati joga a külföldön élőknek !
Csak a listára szavazhatnak, ha nem laknak itt, egyéni jelöltekre nem szavazhatnak.

Az azért röhej, hogy ezt miért tűritek el, mert már ez is megkülönböztetés !
Nem gondolod ?

$pi$ 2017.11.01. 18:33:52

@NBarbieReloaded: "Most akkor azt mondod, hogy nincs a vilagban olyan, hogy szavazati jog nem automatice jar allampolgarsaggal, hanem mondjuk eletvitelszeru ott lakas is kell? Keressek neked ilyet? "

Persze, hogy van. Úgy hívják, hogy korlátozott parlamentáris rendszer, sokan úgy mondják, hogy "korlátozott demokrácia". Horthy rendszere volt ilyen pl. ma már európában nem igazán szalonképes.

Lehetne ilyet csinálni, elvehetnénk tőlük a szavazati jogot. (Persze akkor szerintem már azoktól is, akik az elmúlt négy évben nem fizettek adót, de mindegy.)

Jó.

Pont azok hörögnének a legjobban, akik most a külhoniak szavazati jogai ellen hörögnek, Gyurcsány tuti sírva nyilatkozna a tévének, az mszp ájuldozna, az eu parlament egész estés rettegő közvetítést nyomna. Lennének evrópai értékek, fékek meg ellensúlyok és talán még a diktatúra is szóba kerülne. :D

Attilajukkaja 2017.11.01. 18:38:16

Tényleg nem kellene, hogy szavazati joguk legyen azoknak a kettős állampolgároknak, akiknek nincs bejegyzett lakhelyük Magyarországon. De ez ellen fél évvel a választások előtt jut valakinek eszébe kampányolni?
Amúgy a DK-nak mindig is ez volt az álláspontja, ezért ez az aláírásgyűjtés se nem oszt, se nem szoroz a választásokra nézve. Legfeljebb csak figyelemfelkeltésre jó, ... illetve, hogy a DK frissítse a saját "Kubatov listáját".

ob.szerver 2017.11.01. 18:39:08

Valaki feljebb azt írta, hogy ez egy LMP-s blog. Beleolvasva a Széll-Gyurcsány-Karácsony vitáról szóló posztnak a valósággal még köszönőviszonyban sem levő állításaiba, valóban annak tűnik.

Akkor tehát: ha van valaki, aki nem akar kormányváltást és ha van valaki, akire a fidesz mindig számíthat, az az LMP. Ha hangzatos ellenzéki látszatpolitizálás mellett, mindig, minden tettük a maffiarezsimet szolgálja. Így volt ez akkor, amikor a veszprémi pótválasztáson akarták megakadályozni a 2/3 lebontását, és így lesz jövőre is, amikor minden egyéni körzetben saját jelöltet indítanak, noha még arra sincs esélyük, hogy egyetlen harmadik helyet elcsípjenek. A lényeg nem is ez, hanem az 1-7%-nyi lmp-s szavazattal az ellenzék koordinált jelöltjét gyengíteni és a fideszt relatív többséghez juttatni. Az LMP mindig a fidesz segédcsapata volt és mindig is az marad, Schifferrel vagy nélküle.

Janossz 2017.11.01. 18:40:17

@nemecsekerno_007:
"@egyjózsi: "Az szavazzon, s ott, ahol vállalja döntésének következményeit! Gyurcsánytól függetlenül...."

Akkor a külföldön dolgozók nem szavazhatnának Mo.-on. "
Így volt.
Ebben a hiba a DOLGOZÓK. Mert, hogy valaki külföldön dolgozik, nem jelenti azt, hogy ott is él.
A külföldi dolgozóból hazajár, hazaUTAL, itthoni családot, ingatlant, egzisztenciát tarthat fenn, így hibás a véleményed.
Ha kitelepült, kinn él, akkor jogos. Nem így gondolod?

élveteg 2017.11.01. 18:42:50

Én úgy tudom hogy régebben is létezett kettős állampolgárság Izrael és Magyarország viszonylatban és az izraeli-magyar kettős állampolgárok szavazhattak is magyar válsaztásokon ( Ha így volt jól tették teszem hozzá) Viszont nem hallottam ezt a jóembert handabandázni hogy miért szavazhatnak az izraelben élő izraeli-magyar kettős állampolgárságú magyarok

Janossz 2017.11.01. 18:45:02

@Zsoltbacsi: Igazán komoly érveket tudsz felsorakoztatni egy vitában: Mindenki Dk-s aki nem te vagy.
Alf Bácsi.

flydomi 2017.11.01. 18:47:29

Wake up!!
Nem az állampolgárságról van szó,hanem a szavazati jogról.
Tény és való,aki sose élt MO-on,az miért határozza meg egy ország sorsát?
Azzal semmi gond,hogy kettős állampolgár.Az jár nekik.De viszont az,hogy az elqrt szavazatukkal a nemzet sorsát pecsételik meg,az már nem fair.
És igen is,meg kell őket fosztani a szavazati joguktól.
Brexitnél se tudtak szavazni azok a külföldiek,akik "nem életvitelszerűen" élnek országukban.Vagy sose éltek,de viszont kettős állampolgárok.

flydomi 2017.11.01. 18:49:48

Wake up!!
Nem az állampolgárságról van szó,hanem a szavazati jogról.
Tény és való,aki sose élt MO-on,az miért határozza meg egy ország sorsát?
Azzal semmi gond,hogy kettős állampolgár.Az jár nekik.De viszont az,hogy az elqrt szavazatukkal a nemzet sorsát pecsételik meg,az már nem fair.
És igen is,meg kell őket fosztani a szavazati joguktól.
Brexitnél se tudtak szavazni azok a UK külföldi állampolgárok,akik "nem életvitelszerűen" élnek országukban.Vagy sose éltek,de viszont kettős állampolgárok

Zsoltbacsi 2017.11.01. 18:50:04

@Janossz: Hát igen, én szaroztam a másikat, és rögtön a másik nickemen azonnal helyeseltem hozzá.... :)

Amúgy őt ismerem, a dk fikablogjaiban (európa kávézó, nyugati fény) ő a leghabzószájúbb gyurcsányvédő.

Amúgy amit írtál a román fiatalokról, akár igaz is lehet (nem tudom), de akkor is csúsztatás ezt Orbán nyakába varrnod, mert a most huszonévesek 10-20 éve jártak iskolába, és gondolom korábban se volt máshogy. Abban egyetértek veled, hogy az egész el van baszarintva

Janossz 2017.11.01. 18:50:46

@élveteg: Csak egyszer lenne olyan téma, ami nem fordulna egy-két órán belül zsidózásba! Lehetetlen.
Csak gondolom, hogy nem lehet túl nagy létszám a magyar-izraeli kettős állampolgároké, meg hogy azok is életük jó részét, itt, hazánkban élték le, így talán több közük van hozzá, mint a szomszéd falun túl sose járt góbéknak.

Attilajukkaja 2017.11.01. 18:52:36

@élveteg:
"nem hallottam ezt a jóembert handabandázni hogy miért szavazhatnak az izraelben élő izraeli-magyar kettős állampolgárságú magyarok"
Jogos, hogy nem hallottál erről senkit handa-bandázni, mert ez tényleg csak egy handa-banda lett volna.
Én úgy tudom, hogy régebben is szavazhatott ITTHON minden magyar állampolgár (lakcímkártyával?), akár kettős is. A lényeg, hogy a külföldön való szavazás a konzulátusokon vagy a nagykövetségeken nem olyan régi keletű, a külföldi magyaroké pedig egészen újszerű.
Mit akartál kihozni pont ebből az izraeli-magyar kettős állampolgárságból?

feketeesfeher 2017.11.01. 18:56:05

@Zsoltbacsi: A magyar választójogi törvényhez nincs sok köze az EU-nak. Sőt, semmi.
Úgyhogy ott reklamálok, ahol kell.

zZZz 2017.11.01. 18:57:18

@Janossz: hogy a penztarnal kevesebbet fizettek , te szanalmas , rettenetesen szegenysegtudabol elsz, egyszeruen irigy vagy. Csoro lehetsz , de rendesen.

Attilajukkaja 2017.11.01. 18:57:35

@Janossz:
" Csak egyszer lenne olyan téma, ami nem fordulna egy-két órán belül zsidózásba! "
Mindig kell valaki (egy népcsoport, egy etnikum, egy ember), akire rákenhetjük a saját kis tehetetlen frusztrációnk szarát. ;o)
Különben szembe kellene néznünk a ténnyel, hogy saját magunk kúrjuk el a dolgainkat.

Zsoltbacsi 2017.11.01. 18:59:46

@feketeesfeher:

Azon ment a vita, hogy ki szavazhasson és hogy, márpedig ez uniós előírás (legalábbis az a része amiről eddig vitatkoztunk). Azt hittem ahhoz szóltál hozzá.

De van egy jobb ötletem: Nyerjetek Ti kétharmaddal (akárkire is szavazol), és olyan választási rendszert csináltok, amilyet csak akartok! (és amit az unió enged) Ennél demokratikusabb ötletem nincs.

Attilajukkaja 2017.11.01. 18:59:49

@zZZz:
"Csoro lehetsz , de rendesen."
Hat millió csóró országa vagyunk. Ennyi magyar emberről ítélkeztél éppen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.01. 19:01:15

@Zsoltbacsi:

"Nyerjetek Ti kétharmaddal (akárkire is szavazol), és olyan választási rendszert csináltok, amilyet csak akartok!"

Na ez nem fog összejönni.

Párhuzamos 2017.11.01. 19:01:53

Gyerekek, nem az a poszt lényege, hogy most legyen szavazati joguk vagy se, hanem hogy ez a marha gyuresz az egyébként matematikailag is épphogy csak parázsló ellenzéki esélyeket tovább amortizálja azzal, hogy pont most jön vele elő.

Aki kormánypárti szavazó, az persze örülhet neki.

Magát a választójogot illetően, szerintem hiba volt megadni nekik, de elvenni nem lehet, az még nagyobb hiba volna. (Ugyanez a vélemény magáról a kettős állampolgárságról is.) Egyébként is a jövővel kellene foglalkozni nem az elmúlt 8, meg 28 meg 97 évvel.

Attilajukkaja 2017.11.01. 19:02:01

@Zsoltbacsi:
"Nyerjetek Ti kétharmaddal (akárkire is szavazol), és olyan választási rendszert csináltok, amilyet csak akartok! (és amit az unió enged)"
Nem tudom, kik azok a TI, de ennél jobb ötleted már évek óta nem volt!!!! Ámen!

zZZz 2017.11.01. 19:03:27

@Attilajukkaja: Ertelmezd amit irtam. Egy szemelyrol itelkeztem.
Ne ferdits. Vagy inkabb ne hazudj.

feketeesfeher 2017.11.01. 19:04:04

@Zsoltbacsi: Nincs semmiféle úniós előírás, ez belső szabályozás.

Az meg a végtelen butaság, hogy majd akkor nyerjen valaki kétharmaddal, és csinálja meg a saját rendszerét, mert az simán a plurális demokrácia arculköpése.
Mondjuk eddig is ezt csináltad, nem újdonság.
Az, hogy fogalmad sincs a demokráciáról, azt eddig is tudtuk.

Zsoltbacsi 2017.11.01. 19:04:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Na ez nem fog összejönni."

Erről is én tehetek :)
Amúgy összejöhetne, ha tényleg akkora lenne az elégedetlenség, mint vizionálják/álmodják. Sőt, még könnyebb is lenne. Mondjuk ha a Fidesz elfogadná Gulyás Manci tervezetét, akkor lenne igazán lehetetlen a 2/3, bárkinek is.

élveteg 2017.11.01. 19:05:02

@Janossz:

Már megbocsásson de ki zsidózott? Illetve ha lenne olyan szíves tudtomra adni hogy mi az hogy zsidózni?
Az meg hogy maga mit gondol hogy kinek van több köze a hazához az csak vélemény ( ami szaba természetesen ) De ha nekik ott izarelben mint kettős állampolgárnak van szavazati joga akkor a székelynek is van és jog szempontjából az is teljesen lényegtelen hogy hol mennyi a létszám

zZZz 2017.11.01. 19:05:09

@Attilajukkaja: Hat milliot egybeirjuk. Igy: Hatmillio. Tudod Romaniaban igy tanitjak a magyarul beszelo romanokat.

Janossz 2017.11.01. 19:13:30

@zZZz: "hogy a penztarnal kevesebbet fizettek"
Annál a pénztárnál, ahonnan te élsz, nekem semmit se fizettek. Igaz, sorba se álltam ott.

Pop40 2017.11.01. 19:13:38

Fletón részint a fideszes maffia karaktergyilkossága, részint a saját hülyesége, részint az akkoriban "mögötte álló" szoci párt (akinek ilyen barátai vannak, annak ellenség se kell) olyan amortizációt vitt végbe, hogy a politikai jelenléte a baloldalon inkább visz, mint hoz.

Ugyanakkor ebben tökéletesen igaza van: amit a fideszes maffia csinál, szimpla választási csalás, és jól teszi, hogy kimondja. Az Mo-n soha meg sem fordult határon túli szavazhat levélben (hisz ő jó fideszes.) Aki viszont világéletében Mo-n élt, de szavazáskor épp kint dolgozik 2 hónapig Angliában vagy a németeknél, az bumlizzon csak el -természetesen saját költségére- a követségre, ha szavazni akar. Még egyszer, ez szimpla választási csalás, semmi több, a fideszes maffia a saját külföldi hívei segítségével betonozza be magát a hazaiak kárára.

Fletó meg valószínűleg jól teszi, ha beleáll a témába, már csak azért is, mert a többi ellenzéki párt nem merte megtenni. Mo-n a döntő többség egyetért vele ebben, még azok is, akik amúgy rühellik. A fidesz által kilóra megvett határon túliak meg eddig se rá szavaztak, szóval azzal nem kell foglalkoznia, hogy körükben mi lesz a népszerűségével, mert eddig is nulla volt, ez alá meg nem tud esni. A baloldali pártkupacban viszont vezető szerephez juthat így, pláne most, hogy a szocik agonizálnak.

Zsoltbacsi 2017.11.01. 19:15:54

@Attilajukkaja:

"Nem tudom, kik azok a TI, "

Olvasd már el légyszives, amit írtam. Ott van utána zárójelben (még be is idézted), hogy "(akárkire is szavazol)". A zárójeles rész azt jelenti számomra, hogy mindegy nekem, kire szavaz. Ha nyer a DK, és elveszi a szavazatokat, akkor tudomásul veszem, mert ez a többség akarata. A demokrácia már csak ilyen....

@feketeesfeher:

"Az meg a végtelen butaság, hogy majd akkor nyerjen valaki kétharmaddal, és csinálja meg a saját rendszerét, mert az simán a plurális demokrácia arculköpése."

Miért, nem ez megy?
Hát igen, az a demokrácia megcsúfolása, ha egy párt a szavazói érdekében, évek (évtizedek) óta hangoztatott értékrendje mentén cselekszik... (ezt most kizárólag erre az esetre értettem, nem általában)

feketeesfeher 2017.11.01. 19:20:38

@Zsoltbacsi: A demokrácia megcsúfolása az, amikor a hozzád hasonló egyedek csak a hatalomban hisznek, és képtelenek elviselni azt, hogy mások meg másképp.

És itt még nem is jött be az az elvárás, hogy akceptálja is azok véleményét, akik másként.

Ami mellett lándzsát törsz, az simán csak egy számodra szimpatikus autokrácia éltetése, illetve egy számodra nem szimpatikus autokrácia elítélése.

Ahogy gondolkodsz, annak nulla köze van a demokráciához.

martineden 2017.11.01. 19:21:51

@nemecsekerno_007: ,,Az dánok v. a hollandok is biztos ilyenek"...bizony.A hollandoklnal torveny van ra, hogy aki 10 even tul, egyhuzamban kulfoldon el, megvonjak az allampolgarsagat.

Janossz 2017.11.01. 19:24:19

@Zsoltbacsi: "Sőt, képzeld, ha jogkövető lenne a kitántorgottak többsége, akkor szavazhatnának ők is levélben. Ugyanis elvileg kötelesek lennének kijelentkezni a magyar rendszerből, és visszaadni a lakcímkártyájukat. Ha ezt meg teszik már szavazhatnak is levélben."
Ez volt a szar. Az is maradt. Büdös piszkosul.
Tehát aki nem találta meg megélhetését a nagyszerű NER keretei között, leélve fél életét, vándorbotot fogva ezer kilométerekre kényszerül valahogy túlélni, te elküldenéd az ötös ablakhoz a Kormányirodába, kijelentkezni? Miféle ember vagy te?

Szertenézett és nem lelé
Honját a´ hazában...
Ezt valami Kölcsey írta, ha hallottál már róla....

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.01. 19:24:45

@Párhuzamos:

"szerintem hiba volt megadni nekik, de elvenni nem lehet, az még nagyobb hiba volna"

Igaz, pedig érdekes mulatság lenne végignézni, hogyan válna az ellenzék a kettős állampolgárok szavazójogának ellenzőjéből annak harcos támogatójává. Legalábbis akkor, ha a Fidesz-kormány akarná elvenni a szavazójogukat.

Janossz 2017.11.01. 19:25:32

@Janossz: A fenti eszmefuttatásodnak szólt a szarozás. Tartom.

Pop40 2017.11.01. 19:26:03

@Zsoltbacsi:

Ritkán értek egyet a fideszmaffia bérkommentelőivel, de ez valóban az ellenzék sara.
Ha hallgatólagosan megállapodnának a jobbikkal egymás jelöltjeinek a -ha nem is támogatásáról, de legalább nem támadásáról-, illetve nem akarna az összes 2%-os idióta balos párt lmptől momentumig önállóan kormányt váltani, saját, egyedül nyilván abszolút esélytelen, de minden indulással 1-2% ellenzéki voksot kukába dobó jelölttel, simán győzhetnének, mert tolvaj Vityát leváltani akarók a körzetek döntő többségében többen vannak, mint a vajda féleszű hívei. Így simán nyerhetnének, a mostani rendszerben lazán kétharmaddal.

Az már az ellenzék dilettantizmusát (illetve a közéjük beépült fideszes vakondok sikerességét) mutatja, hogy még akkor sem nyúlnak a győzelem után, ha a rendszer tálcán kínálná nekik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.01. 19:26:56

@Attila rojtos szélű lyukacsája:

"Nem tudom, kik azok a TI"

Nézz a tükörbe és megtudod.

Zsoltbacsi 2017.11.01. 19:27:28

@feketeesfeher:

Szerintem nem. Erre találták ki a választásokat, hogy ütközzenek az értékrendek. Ebben semmi különleges nincs, és nincs köze az autokráciához.

Annak inkább, amikor az együttes hülyegyerekeket hallgatom, hogy a nyertes választások után nem érdekli őket a jog, mindenki megy a börtönbe...

Amúgy az szokott tetszeni, amikor azt hallom (mostanában egyre gyakrabban), hogy a pufajkás mekkora européer demokrata volt, és ő sosem élt vissza a kétharmaddal, pedig megtehette volna. Ilyenkor mindig visszakérdezek, hogy hogy is volt azzal az önkormányzati választási törvénnyel? Tudod, amikor befosott, hogy nem választják újra Demszkyt, és másfél hónappal a szavazás előtt megváltoztatta. Csak ugye sok embernek megszépíti az idő az emlékeit...
Na mindegy ez nem ide tartozik.

Pop40 2017.11.01. 19:30:30

@Zsoltbacsi:

"Sőt, képzeld, ha jogkövető lenne a kitántorgottak többsége, akkor szavazhatnának ők is levélben. Ugyanis elvileg kötelesek lennének kijelentkezni a magyar rendszerből, és visszaadni a lakcímkártyájukat."

Aha. Szóval aki pl pár hónapra kimegy dolgozni külföldre, az számolja fel a teljes addigi életét, ha tenni akar ellene, hogy a vajdád elcsalhassa a választásokat, olyanoknak adva szavazójogot, akik "a kitántorgottal" ellentétben még csak meg se fordultak soha Mo-n.

Persze, elvtárs, rohannak majd.

Zsoltbacsi 2017.11.01. 19:30:39

@Janossz:

"Tehát aki nem találta meg megélhetését a nagyszerű NER keretei között, leélve fél életét, vándorbotot fogva ezer kilométerekre kényszerül valahogy túlélni, te elküldenéd az ötös ablakhoz a Kormányirodába, kijelentkezni? Miféle ember vagy te?"

Te olyan sötét vagy, mint a seggem! Már hárman megírtuk, hogy a kiköltözőt nem én küldöm a kormányablak 5-ös ablakához, hanem a hatályos UNIÓS törvények!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.01. 19:31:13

@feketeesfeher:

"A demokrácia megcsúfolása az, amikor a hozzád hasonló egyedek csak a hatalomban hisznek, és képtelenek elviselni azt, hogy mások meg másképp."

Ugye nem zavar, hogy szabad és demokrtikus választásokon jutott hatalomra az, aki ott van? Ja, persze, szerinted az is csalás volt.

feketeesfeher 2017.11.01. 19:31:36

@Zsoltbacsi:

A demokrácia az nem az OGY választás. Az életforma.

És Magyarország ettől messze van, és távolodik.
És te is tevékenyen veszel részt abban, hogy távolodjon.

feketeesfeher 2017.11.01. 19:32:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ugye nem zavar, hogy szabad és demokrtikus választásokon jutott hatalomra az, aki ott van?"

Ja, már Kádár János is jött elő ezzel az "érvvel". :)))

Zsoltbacsi 2017.11.01. 19:34:56

@Pop40:

Épp kezdtem egyetérteni veled valamiben, aztán belerondítasz a képbe. De akkor neked is megírom: nem orbán találta ki, hanem az egész unióban igy működik

Amúgy az is röhejes, hogy azon siránkoztok, hogy fideszes vakondok vannak. Mégis mit vársz egy olyan párttól, aki még a saját legbelsőbb köreit se tudja kordában tartani? Ezekre akarsz országot bízni?

dare 2017.11.01. 19:36:02

Megcsinálták a vérzivatart ezzel a kettős állampolgársággal annak idején, az egyetlen dolog amit sikerült a szociknak elérni vele (élen Gyurcsánnyal, és azon felül hogy sikerült a kampánnyal elérni a céljukat), az egy hatalmas ellenszenv a határontúliaktól, amit egyszer sikerül majd talán (nagyon nehezen) lemosni magukról.
Nem támogatom a határon túliak szavazati jogát, ezzel a fegyverrel nagyon jól tud sáfárkodni a Fidesz, mert ők megadták ezt a jogot nekik, és ez hatalmas fegyver a kezükben.
Nagyon alattomos amit csinálnak, ahogy visszaélnek a külhoni magyarok bizalmával, amit sajnos nekünk kell emésztgetnünk ki tudja meddig, mert volt ez a zseniális ötlet a Fidesznek a kettős állampolgárságról.
Konkrétan mind a 2 bagázs megérdemelne ezért a magyarságtól egy soha véget nem érős száműzetést, de ez nem lehetséges sajnos, ezért nézzük még ennek a két elmerokkant embernek a csatáját.

Mit akar a Gyurcsány?
Mit szeretne elérni pont ő, pont ő mi a bánatot szeretne elérni a külhoni magyarokkal.
Fél évvel a választások előtt?
Tényleg mit akar?

Pop40 2017.11.01. 19:37:52

@Zsoltbacsi:

"Ilyenkor mindig visszakérdezek, hogy hogy is volt azzal az önkormányzati választási törvénnyel? "

Ilyet csinált az a cúúnya pufajkás? Abcúg, le vele!

Ahelyett, hogy saját egypárti tákolmányt írt volna, telenyomta volna minden szervezetet a kádereivel, és feles törvényben nyomott volna át az ellenzék ellehetetlenítésére készült kétharmadot igénylő törvényeket (stb stb stb) mint nagyondemokrata Vitya!

De a csúnya pufajkás már csak ilyen rohadék volt, hogy hagyta élni a fideszes csürhét, és mikor Vitya ígérete szerint jól nem fogott össze Torgyánnal 98-ban, szimplán félreállt, sok sikert kívánva nekik. Ahelyett, hogy nekiállt volna arról óbégatni, mint a 2002-es bukta után a vajda, hogy a "haza nem lehet ellenzékben".

conchita wurst 2017.11.01. 19:41:40

messze túl van ez a téma tárgyalva

utoljára mindössze 128000 szavazatot adtak le a határon túliak, ami nem oszt nem szoroz

akkor szavaztak először, így lehet hogy másodszorra már annyi sem lesz, de mégis nagyon fontos hogy Magyarország megadja a lehetőséget hogy visszakapják a határon túliak amitől szimplán megfosztották őket

Pop40 2017.11.01. 19:45:14

@Zsoltbacsi:

Nem véletlenül írtam, hogy ez most az ellenzék sara.

Ha annyi eszük nincs, hogy egy győztest premizáló választási rendszerben legalább hallgatólagosan egy blokkba tömörüljenek, az valóban az ő hülyeségük, nem a fideszé.

Eleve, mikor egy lmp, egy momentum kiáll, és a 3%-ával nekiáll arról szövegelni, hogy ők majd önállóan leváltják Vityát, innentől fogva nem tudom, hogy várják el, hogy a választók hitelt adjanak az oktatási, eü-i, és egyéb elképzeléseiknek, mikor a legegyszerűbb matekkal nincsenek tisztában, gyk, hogy aránylik a 3% a 33-hoz.

ob.szerver 2017.11.01. 19:45:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
A KÁP sohasem szólt másról, mint a ht-k szavazati jogáról. 2002-ig a fideszt sem érdekelte a dolog, majd a választási vereség után rájöttek, hogy jól jött volna pár százezer import szavazat. Azokra a felvetésekre, hogy a KÁP nem járna együtt szavazati joggal, a fidesz mondta, hogy nincsenek első és másodosztályú állampolgárok, ami persze csak üres kifogás. Az ellenzék csak ezért ellenezte a KÁP-ot és semmi másért, mert különben kit zavarna, hogy a kintiek kapnak egy pecsétes papírt, ha éppen arra vágynak.

conchita wurst 2017.11.01. 19:46:02

@dare: már rég volt az a népszavazás

minden párt ugyanúgy kampányolhatna a határon túl is, és a Jobbik szerintem azt is teszi

nyilván a baloldaltól nem a népszavazás volt az első pofon a határon túliaknak, de azért 2017ben ehhez tényleg nagyon butának kell lenni amit Gyurcsány csinál, persze ezzel meg a migrik támogatásával az is lehet hogy direkt ki akarja nyírni a régi baloldalt

ami nagyon komoly hazafias tett különben

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.01. 19:46:06

@feketeesfeher:

"Ja, már Kádár János is jött elő ezzel az "érvvel". :)))"

Igen, meg egy sor nyugat-európai demokratikus állam demokratikusan megválasztott vezetője.

dare 2017.11.01. 19:46:50

@conchita wurst: "mindössze 128000 szavazatot adtak le a határon túliak"
Még ez is sok, de ha ilyen kezdeményezések vannak mint a mostani, akkor én nem vagyok biztos abban, hogy ez a szám csak úgy lefeleződik.

Ranó Matyi 2017.11.01. 19:46:59

A Nusz Baum az milyen fa?

Pop40 2017.11.01. 19:47:28

@conchita wurst:

Mennyi az a szám, ami egy választási csalás során még megengedhető a fidesznek?

Ha a 128000 rendben van, akkor fél milla? Egy? Kettő? Vagy no limit?

conchita wurst 2017.11.01. 19:48:08

@ob.szerver: ahhoz képest h nem szólt másról 128ezer szavazatot adtak le a határon túliak 2014ben és eddig 1 millió körüli ember vette fel így a magyar állampolgárságot

azaz a nagy többség nem is akar szavazni

conchita wurst 2017.11.01. 19:49:41

@Pop40: ez a levélszavazási forma a külföldön élő áp-oknak egy csomó országban rutin, pl. a szomszéd románoknál és az osztrákoknál

6.Lenin 2017.11.01. 19:50:27

Gyurcsányi nagyon okos politikus (?)

El szeretné érni, hogy a külhoniak ne szavazhassanak (néhány száz ezer), és ezzel eléri, hogy itthon legalább a duplájával fognak a Fideszre szavazni.

Ügyes.

index.hu/belfold/2017/11/01/median_ujra_40_szazalek_folott_a_fidesz/

Pop40 2017.11.01. 19:51:11

@conchita wurst:

"minden párt ugyanúgy kampányolhatna a határon túl is, és a Jobbik szerintem azt is teszi"

Ha igaz lenne a fideszes propagandacunami, hogy a baloldal migránsokkal árasztja el az országot, akkor is ugye ez lenne a véleményed?
Hogy a fidesz ne hápogjon, hisz ugyanúgy kampányolhatna náluk?

feketeesfeher 2017.11.01. 19:51:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "..meg egy sor nyugat-európai demokratikus állam demokratikusan megválasztott vezetője.."

Nem, ők nem jöttek elő ezzel a baromsággal.
Leginkább azért, mert nagyjából értik az európai demokrácia lényegét.

Zsoltbacsi 2017.11.01. 19:51:33

@Pop40:

Most ez a 128 ezer nem osztott nem szorzott (18ban se fog), de volt olyan, hogy egy 40 ezres csalás választást döntött el (2002)

conchita wurst 2017.11.01. 19:51:43

@dare: hát kétségkívül nagy hazafi lesz feriből ha végre kiirtja a régi baloldalt teljesen

virágot viszek a sírjára minden karácsonykor az tutti

dare 2017.11.01. 19:52:07

@conchita wurst: Nem volt az annyira rég, hogy ne emlékeznének rá.
Az a pálya a Fideszé, lehet ott kampányolni, de többségében az ott élők Orbán nevét többre tartják, mint bárki másét az ellenzéki térfélen.
És akkor jön a Gyurcsány, az ő nagyszerű ötletével.
Ha el is felejtették már a népszavazást, hamar eszükbe juttatják.

feketeesfeher 2017.11.01. 19:52:30

@conchita wurst: "minden párt ugyanúgy kampányolhatna a határon túl is"

Nem tud, mert nincs rá pénze.
A fidesznek meg ugye van az adófizetőktől.

conchita wurst 2017.11.01. 19:52:50

@Pop40: neked a magyar meg a migri ugyanolyan?

nekem nem

feketeesfeher 2017.11.01. 19:54:35

@Zsoltbacsi: "de volt olyan, hogy egy 40 ezres csalás választást döntött el (2002)"

Nem volt.

conchita wurst 2017.11.01. 19:55:00

@feketeesfeher: a baloldalnak is volt pénze, de ha elkúrják akkor nem segít

majd ha a fidesz is elkúrja akkor a pénz nem lesz elég győzelemhez

de azért ne mondd már hogy ha erre az aláírásgyüjtésre van léje ferinek akkor ne lenne ugyanúgy arra hogy kimenjen kárpátaljai gyerekeket simogatni....a migrikkel jól kijött feri

Pop40 2017.11.01. 19:56:06

@conchita wurst:

És az is rutin, hogy a saját állampolgár, aki kimegy 2 hónapra külföldre, az viszont nem szavazhat így, húzzon csak el saját költségen szavazni a követségre?

Abban a "csomó országban" is rutin a saját állampolgár hátrányos megkülönböztetése a szavazáskor az országban soha nem élt külföldiekkel szemben, csak mert azok "jól" szavaznak?

ob.szerver 2017.11.01. 19:56:42

@conchita wurst:

Ez a bölcsességüket dicséri. Ha én nem szavazhatok Romániában, ami az ő életüket befolyásolja, akkor ők se szavazzanak Magyarországon és ehhez semmi köze a nemzetiségnek. Ettől még a rendszer rossz. Az meg külön nevetséges, pontosabban választási csalás, hogy két Manchesterben élő magyar srác közül Péter levélben szavazhat mert Romániában született, miközben Gábornak Londonba kell ehhez utaznia, mert ő Magyarországon.

conchita wurst 2017.11.01. 19:57:31

@dare: kétségkívül nagy ziccer

de a kerítésbontás után már nehéz meglepődni Gyorcsányékon...valszeg az a cél hogy a legbalosabb keménymagot magához láncolja Feri és elvegye az MSZPtől aki nem a Jobbikhoz megy át

szerintem az MSZPnek már ezen a köv választáson is jó esélye van hogy ne jusson be, Feri viszont be fog jutni

dare 2017.11.01. 19:58:21

@n3spr3ss0: Nem tetszik nekem se ez a duma, de szemernyit nem különb a Dk-s duma se.
Egy dolog biztos.
Ez nem jó így.
Valakinek engednie kell, mindegy ki kezdte az egészet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.01. 19:59:09

@ob.szerver:

A kettős állampolgárságot helyeslem, a szavazati jog megadását viszont nem. Fentebb írtam, hogy életvitelszerű magyarországi tartózkodáshoz kellett volna/kellene kötni.

Biztos, hogy a szavazatszerzés is benne volt. De az is igaz, hogy Trianon óta ez volt Magyarország első olyan lépése, amellyel a szép szavaknál többel fejezte ki, hogy a határon túli magyarokat is a nemzet részének tekinti.

conchita wurst 2017.11.01. 19:59:15

@ob.szerver: hogyne lenne köze a nemzetiségnek a magyarországi dolgokhoz

innen kapják a pénzt a kultúrájuk megmaradására stb.

a románok a moldáviai románoknak adták meg az állampolgárságot, sőt szívesen Romániához csatolnák azt a részt csak a ruszkik nem engedik

Pop40 2017.11.01. 20:00:42

@conchita wurst:

Választási szempontból a migri pont ugyanaz, mint az erdélyi.

Hozok egy példát, amit tán te is megértesz: attól még, hogy sokkal jobban szimpatizálok a szomszéd Józsi bácsival és Mari nénivel, mint Afgán Ahmeddel, még Józsi bácsiék véleményét se fogom kikérni, mikor eldöntjük a családtagokkal, mi legyen vasárnap az ebéd, vagy hogy osztjuk be a havi fizut.

6.Lenin 2017.11.01. 20:01:31

Gyurcsányi pártja októberi mérés szerint 5%-on áll. a novemberi szerint 4 % lesz, de , jó, legyen 6%.
Ő lesz a kormányváltó 18-ban?
Mit akar a tv szereplésen kívül?
Róla beszélnek 10 percig, és?

Mi a faszért kell még erre a pacákra szót vesztegetni?
Számít valamit? (azon kívül, hogy mindent szétver maga körül, országot, baloldalt)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.01. 20:01:44

@feketeesfeher:

"ők nem jöttek elő ezzel a baromsággal."

Ott már evidens, hogy egy választás demokratikus. Nálunk az ellenzék még mindig választási csalásról óbégat. Érdekes, hogy a k ülföldi, részben EU-s megfigyelők ennek semmi jelét nem találták. Biztos megkente őket Orbán...

conchita wurst 2017.11.01. 20:02:41

@Pop40: a saját állampolgár ugyanúgy szavazhat levélben, ha nincs mo-i állandó lakcíme

és a HTM sem szavazhat levélben, ha Mo-n van állandó lakcíme

azaz nincs semmi különbség, köteles lenne mindenki csak egy állandó lakcímet fenntartani az EUban, csak hát szarnak rá aztán meg sírnak h a követségre kell menni

*de én támogatnám különben hogy minden magyar szavazhasson a neten, bárhonnan

zZZz 2017.11.01. 20:04:33

@conchita wurst: Korrekt hozzaszolas, es hozzaszolo.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.01. 20:05:03

@feketeesfeher:

'@conchita wurst: "minden párt ugyanúgy kampányolhatna a határon túl is"

Nem tud, mert nincs rá pénze.
A fidesznek meg ugye van az adófizetőktől.'

Pedig milyen jó is lenne, ha Gyurcsány is kampányolhatna külföldön az ott élő kettős állampolgárok szavazati jogának megvonásával. :D

conchita wurst 2017.11.01. 20:06:05

@Pop40: leszámítva h magyar állampolgárságot a magyar nyelv ismerete nélkül senki sem kaphat

És eddig is különbség volt a magyar nemzetiségü külföldi meg az EU áp. külföldi meg az EGYÉB külföldi között, mindenkinek más volt a várakozási idő a letelepedési engedélyre.

Annyi változott hogy most mát letelepedési nélkül is lehet állampolgárságot kérni akkor ha tudsz magyarul és valószínüsíted a magyar származást.

Zsoltbacsi 2017.11.01. 20:06:52

@feketeesfeher:

Hát igen, annyira nem volt, hogy még a közlönyben is megjelent. (sikerült 2005ig elhúzni a Rytko vezette OVBnek)
Most nem keresem elő, annyi volt a lényege, hogy pontosan annyival kapott több szavazatot a szadesz, mint amennyivel a miép kevesebbet. Így érték el, hogy a miép véglegesen kiessen, a szadesz meg utoljára bekerüljön (2006ban már nem merte megméretni magát egyedül, mert tudták, hogy mission impossible az 5%)
Nyilván bonyolultabb a dolog, de leegyszerűsítve ez a lényeg. Kellett még hozzá Tóth "választási csalás szakértő" Zoltán aknamunkája, amit a választások után Megyó egy államtitkári címmel díjazott.

Ha ez a 2 esemény nincs (igen, mindkettő egyszerre kellett), akkor nem lett volna kormányváltás 2002ben.
Mielőtt belekötsz, a 40 ezer csak kb szám, most nem nézek utána, de nagyságrendileg ennyi.

6.Lenin 2017.11.01. 20:07:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Azok üvöltöznek demokrácia hiányáról, akik nem veszik figyelembe a demokratikus választások eredményét-mikor nem ők nyernek. amennyiben ők nyernek a csalás is demokratikus tévedés csupán (a sógorék levélszavazásán elért 140%-os eredmények)

Janossz 2017.11.01. 20:07:28

@Zsoltbacsi: "Már hárman megírtuk, hogy a kiköltözőt nem én küldöm a kormányablak 5-ös ablakához, hanem a hatályos UNIÓS törvények! "
Szívesen elhiszem, hogy az alfeled fekete, lehet rajta segíteni némi higiéniával.
Viszint: Következetesen kevered a kint DOLGOZÓ és a kint ÉLŐ népességet, pedig szerintem még neked is lehet annyi eszed, hogy különbséget tudj tenni közte.
És ne Uniózz itt ezekkel a hülyeségekkel, mikor a külföldön dolgozók gyerekei után a legtöbb EU-s ország családi pótlékot folyósít, az otthoni gyerekek után...
Jártál te már külföldön életedben? Nagyon tájékozatlan vagy.

ob.szerver 2017.11.01. 20:07:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Mennyire kár, hogy ez 1998-2002 között nem jutott eszükbe, csak a választási vereség után. De ahogy mondtam, ezzel senkinek semmi gondja. A probléma az alantas mögöttes szándék, amit a a magasztos nemzeti összetartozás fügefalevelével próbálna elfedni, és sokan be is nyelik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.01. 20:09:44

@6.Lenin:

"a sógorék levélszavazásán elért 140%-os eredmények"

jaja!

Pop40 2017.11.01. 20:09:47

@conchita wurst:

"hogyne lenne köze a nemzetiségnek a magyarországi dolgokhoz
innen kapják a pénzt a kultúrájuk megmaradására stb."

Akkor ezek szerint azzal se lett volna semmi gond, ha Ceausescu vagy Milosevics átutal nekünk Mo-i magyaroknak egy kalap lóvét azzal, hogy cserébe szavazzunk rá, megadja nekünk a helyi választójogot?
A határon túli magyaroknak ugye szerinted se lett volna gondja ezzel? Hisz miért ne szavazhatnánk Csaura, ha tőle kapjuk a pénzt, nem?

Bezzeg ha Sorostól kapott valaha valaki egy fillért is, annak az alsógatyájába is bele kell hímeznie, hogy "külföldről finanszírozott szervezet".

6.Lenin 2017.11.01. 20:11:21

@Zsoltbacsi:

A Fidesz nyert 2002-ben, de a lehetséges koalíciós partnereket ledarálták.

conchita wurst 2017.11.01. 20:13:02

@Pop40: Igy van, a magyarok se csaura, se sorosra nem szavaznak.

Ha valakire szavaznak, olyanra fognak, aki segít nekik, ilyen a politika. Belföldön is.

Zsoltbacsi 2017.11.01. 20:14:50

@Janossz: Épp Innsbruckból írok :)

Általában a kint dolgozó=kint élő. Tudom, vannak ingázók is, meg idénymunkások, de ők a 10-20 százalékos kisebbség. (a szám csak hasraütéses, de ennél csak kisebb lehet)

"És ne Uniózz itt ezekkel a hülyeségekkel, mikor a külföldön dolgozók gyerekei után a legtöbb EU-s ország családi pótlékot folyósít, az otthoni gyerekek után..."

Csak azt felejted hozzátenni, hogy a csalóknak. Úgyanis a gyes folyósításhoz azt kell hazudni, hogy a gyerek ott él. Ugyanez van a lakcímmel is, mint írtuk már többen. Ne úgy akarj plusz jogokat megszerezni, hogy közben megsérted a törvényeket!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.01. 20:15:03

@ob.szerver:

A kettős állampolgárok hazai szavazati joga azért is gáz, mert sérti az egyenlőség elvét. A romániai magyar ui. szavazhat Romániában és Magyarországon is. Ő miért ér kétszer annyi szavazatot, mint én?

sterimar 2017.11.01. 20:15:40

Gyurcsány olyan tehertétel a baloldalnak, amit se kiköpni, se lenyelni nem tud.

conchita wurst 2017.11.01. 20:18:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: azért mert 2 állam polgára

úgy hogy nem vagytok egyenlők

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.01. 20:21:57

@Janossz:

"a külföldön dolgozók gyerekei után a legtöbb EU-s ország családi pótlékot folyósít, az otthoni gyerekek után..."

Már nem sokáig.

6.Lenin 2017.11.01. 20:22:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nem ér annyit, mellesleg inkább szimbolikus a jelentősége.
A többi párt miért nem próbálja őket magához csábítani?
Minden külhoni a Fideszre szavazott?
Akkor miért nem olyan népszerű a polgári párt, mint az RMDSZ (akik nem éppen fideszesek)?

Pop40 2017.11.01. 20:25:00

@conchita wurst:

Kitűnően felfogtad a komment lényegét. :-)

conchita wurst 2017.11.01. 20:26:49

Bárki kérhet állampolgárságot bármilyen államban, hogy kap-e vagy nem az más kérdés.

A határon túliak /ősei/ mind magyar állampolgárok voltak, csak megfosztották őket az állampolgárságtól 1oldalú nk-i szerződéssel. Vagy választhatták biz. helyeken az áttelepítést - lakosságcserét Magyarországra, de akkor ugye bukták a földjüket házukat, szülőfalujukat stb.

Most meg egyénileg kérhetik hogy állampolgárságot kapjanak anélkül h mo-n kellene letelepedniük, elég fair dolog, azt hiszem. Igy eleve csak olyan kéri akit érdekel ez a dolog, több mint a fele a HTMeknek eddig nem kérte. Aki kérte abból a töredék él csak a politikai jogaival.

Mert mindenkinek egyénileg más a kapcsolata az anyaországgal, van akinek alig v. semmi van akinek minden gyereke mo-n él, naná hogy őt is érdekli mi lesz az országgal, érthető vagy nem?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.01. 20:27:21

@conchita wurst:

Attól még ő is csak egy ember. Akkor mitől van neki több joga, mint nekem? A kettős állampolgárság nem adhat neki több jogot.

Janossz 2017.11.01. 20:28:42

@Zsoltbacsi: Innsbruck!! No ja!!
Olyan magasan vagy, se tv, se térerő, se újság?? Csak a zergék vannak.
Én meg innen a Nemzetközi Űrállomásról kommentelek épp.

Na ezt olvasd, hitvány troll, aztán végeztünk is:

Jelenleg már egy hónapos tartózkodás után igényelhetik a munkanélküli külföldiek az osztrák szociális támogatást, de ezt öt évre és legalább egy évig fennálló munkaviszony meglétére szigorítaná az a választási kampányprogram, amelynek első részét ma mutatta be a választások nagy esélyesének tartott Osztrák Néppárt elnöke. Ebben benne vannak Sebastian Kurz korábbi, a magyarokat szintén negatívan érintő ígéretei is, miszerint az Ausztriában dolgozó uniós polgárok külföldön élő gyerekei után folyósított szociális támogatást a származási ország szintjéhez igazítanák.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.01. 20:28:57

@6.Lenin:

"A többi párt miért nem próbálja őket magához csábítani?"

Hááát, a szavazati jog megvonása nem biztos, hogy a legjobb módszer erre. :D

Pop40 2017.11.01. 20:29:06

@Zsoltbacsi:

"Ne úgy akarj plusz jogokat megszerezni, hogy közben megsérted a törvényeket!"

Bizony, még fideszesnek néznék a végén.

Zsoltbacsi 2017.11.01. 20:32:27

@Pop40:
A kettő nem zárja ki egymást :)

Zsoltbacsi 2017.11.01. 20:34:20

@Janossz:

Nem tudom, nem vagyok érintve, de én úgy tudtam, hogy a gyámügy nyilvántartja, és szúrópróbaszerűen ellenőrzi a gyerekek hollétét.

6.Lenin 2017.11.01. 20:36:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

A nemzethez tartozók megtagadása jó módszer lenne?

Mo-on van 8 millió választásra jogosult + elenyésző számú külhoni szavazó.
Valahol aránytévesztés esete áll fenn.

Miért nem a hazai nem szavazók meggyőzése lenne az elsődleges feladat?

Egy 3-5 %-on álló társaság eredményeit mennyiben befolyásolná az a néhány szavazat a külhoniak , vagy külföldön élők részéről?
Szerintem ők is éppen annyira megosztottak, mint az itthoniak.
Ha mind az 1 millió szavazna is, és egy pártra, akkor talán komoly befolyásuk lenne a hazai eredményekre, de ez nem hiszem, hogy valaha is bekövetkezne.

shakespeare 2017.11.01. 20:38:38

igen, egyetértek, erdélyi magyarként is, Gyurcsány olyanokat mond és tesz amelyekért részemről akár örökös, életfogytig tartó parlamenti képviselői mandátumot is kaphatna, sőt ez lenne a legjobb, hogy soha senki ne feledje mi lenne az alternatíva, mindig mindenki lássa, mitől kell megvédeni az országot és a közösséget.

kkn 2017.11.01. 20:41:13

@conchita wurst: Akkor a gyereke szavazzon, ne ő. Szeretem a hugomat, a testvéremet, de maximum tanácsolhat az életem kapcsán nekem, de nem szabja meg, mi legyen velem. Viszont itt többnyire nem itt élő testvérek szólnak bele az én életembe.
Különben is, ők csak addig tesók, amig ott vannak, ahol. Sőt, a mostani szlovákiai események is rávilágítanak, hogy mit érnek ök.
Ha átjön hozzánk, akkor már szlovák,román majom. Pl. azok, akik átjönnek dolgozni. Tudom, nemegyszer láttam ezt. Kint meg magyar majom.
Lehet kettös állampolgárságuk, de amíg nem itt él életvitelszerüen, addig nem szóljon bele az én sorsomba. Föleg, hogy a magyar hont kisajátító rezsim támogatására kapták ezt a jogot. Csak nem látják, hogy csak eszközök.

Janossz 2017.11.01. 20:44:43

@Zsoltbacsi: Legnagyobb troll-rizsa. Gyámügy...:-) Rád férne.
Hazudj bele a világba valami bazi nagyot (Pl. T. kollégád szerint a Tv ostrom másnapján volt október 23.) aztán ha észreveszik, jön az: én úgy tudtam, úgy emlékeztem, nem úgy tudtam, nem úgy emlékeztem....
Ugyan már, mindenkit hülyének néztek?

metax 2017.11.01. 20:45:24

Idióta vagy, posztoló.

A határon túli magyarok szavazati joga egy abszurdum. Amint lehetőség nyílik rá, meg kell szüntetni. Ehhez persze egy kurva szavad sincs, mert idióta vagy.

Az igazság mellett kellene kiállni, de te ehelyett azt hordod le, aki momentán az igazság helyreállításáért emel szót.

Még ha nem is vagy Orbán szavazója, még ha történetesen utálod is a Fideszt, láthatóan zabálod Orbán kártékony nemzetpolitikáját az ostoba kollaboráns "ellenzéki" pártokkal együtt.

Lelked rajta.

Ha pedig netán arra vetemednél, hogy gyurcsányista seggfejnek könyvelj el, közlöm: nagyon nem vagyok GyF híve. De ebben a kérdésben speciel nagyon is igaza van. Nem az a tragédia, hogy ő a pártjával együtt a várható "össznemzeti" rikácsolás ellenére bátran megkérdőjelezi a határon túliak szavazati jogát, hanem az, hogy a többi beszari, kollaboráns állellenzéki gittegylet vagy lapít politikai megfontolásból, szavazatvesztéstől félve, vagy mert nagyon is egyetértenek a szomszédos országok magyarjainak szavazásra való lehetőségével. Talán mert naiv módon azt hiszik, nekik is csurranhat-cseppenhet a határon túlról leadott a szavazatokból valami.

Attilajukkaja 2017.11.01. 20:45:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"@Attila rojtos szélű lyukacsája: "
Te nóóóóóóórmális vagy, Margit?

Zsoltbacsi 2017.11.01. 20:46:37

@Janossz:
Baszod, gyerektelenként miért kötelességem tudni? Hozzátartozik az általános műveltséghez?

6.Lenin 2017.11.01. 20:48:42

Itt már valaki írta, hogy tulajdonképpen 128 ezer körüli szavazatról van szó, és mennyien hörögnek a beleszólás jogáról.

Itthon a választásra jogosultak közül +0-!0 % nem szól bele, vagyis nagyon is beleszól a jogainak lemondásával az itthoni eredményekbe.

8 millióból csak 2-3 között szavaztak a Fideszre 5-6 millió nem.

2-3 millió senkire sem. Őket kéne inkább szidni ezerrel. Itt élnek, és szarnak az egészre.
Sokkal több múlik rajtuk, mint a néhány külhoni szavazaton.

6.Lenin 2017.11.01. 20:50:44

@6.Lenin:
Itthon a választásra jogosultak közül +0-!0 % nem szól bele,

30-40 %-a nem szól bele.
Bocs.

Attilajukkaja 2017.11.01. 20:58:13

@6.Lenin:
"tulajdonképpen 128 ezer körüli szavazatról van szó, és mennyien hörögnek a beleszólás jogáról"
Szerintem ez ellenőrizhetetlen, ahogy a leadott szavazataik is.

6.Lenin 2017.11.01. 21:00:50

@Attilajukkaja:

Azt már tudom, hogy az osztrákoknak problémát okozott a borítékok megszámolása, de már nálunk is problémás lenne?
Kezdjük utolérni a fejlett nyugatot?

Janossz 2017.11.01. 21:02:41

@Attilajukkaja: Humornak szánta, gondolom.

Attilajukkaja 2017.11.01. 21:02:49

@6.Lenin:
Nem a számlálás jelent gondot, hanem az ellenőrzés.

Janossz 2017.11.01. 21:05:10

@Zsoltbacsi: Olyasmit állíts, amit tudsz, amiről meggyőződtél! Magyarul ne hazudozz, trollbácsi!
Milyen az idő Innsbruckban? De gyorsan válaszolj!

Attilajukkaja 2017.11.01. 21:07:23

@Zsoltbacsi:
"Olvasd már el légyszives, amit írtam. Ott van utána zárójelben (még be is idézted), hogy "(akárkire is szavazol)".
Szóval a TI az mindenki, aki szavaz?
Vagyis te nem szavazol. Ez valahol megnyugtat. Köszi!

6.Lenin 2017.11.01. 21:07:47

@Attilajukkaja:

Értem.
-Mennyi borítékos szavazat volt?
-128 ezer pontosan.
-És ebből hányan szavaztak a Fideszre.
-567 000-en pontosan.
-Nem lesz az kicsit kevés?
-Más pártokra?
-28 567-en.
-Gyanús.

Zsoltbacsi 2017.11.01. 21:08:09

@Janossz:

Anyádat teszteld!

De ok, tévedtem a gyes kérdésében. Látod, nekem nem esik nehezemre beismerni.
Akkor most te is leszel korrekt, és beismered, hogy a levélszavazás lehetősége nem az állampolgárság jellegétől függ? Csak mert többször is hírdetted. Na? Van benned ennyi gerinc?

Zsoltbacsi 2017.11.01. 21:10:25

@Attilajukkaja:

Még mindig nem érted... Mindegy megszoktam

Attilajukkaja 2017.11.01. 21:17:16

@6.Lenin:
"Értem."
Az egész úgy ellenőrizhetetlen, ahogy van.

@Zsoltbacsi:
"Még mindig nem érted... Mindegy megszoktam"
Akkor most szavazol vagy nem?

Bravehearth 2017.11.01. 21:20:55

@Attilajukkaja: Mi van, te gyökér hegyvidéki ostoba hülye peecha? Hozod a formád mi, te szánalmas kretén!? Játszod az értetlent és megy a 'kekeckedés'? De qrvanagy mákod van neked az internettel! Élőben már biztos hogy a beleidnél fogva húztak volna lámpára, te nyomorult! Idióta...

@Zsoltbacsi: Ezt csinálja már hosszú hónapok óta! Ostoba, mint a föld, egy idióta liba. Föl se vedd...! Ő a legjobb bizonyítéka, miért káros a tesók közti szex! ;-)
B.

Janossz 2017.11.01. 21:21:03

@Zsoltbacsi: Pár apróságot tisztázni kéne azért.
Ha te közlöd, hogy épp Innsbruckból írsz, erre én megkérdem, milyen ott az idő, mi köze ehhez anyámnak?
Azon kívül, hogy megszorult a kis rágcsáló, aztán már marni akar. Beégtél a világjárással, pajti.
Van egy kis hó, olvad, + 4 fok momentán.
"beismered, hogy a levélszavazás lehetősége nem az állampolgárság jellegétől függ? Csak mert többször is hírdetted. Na? "
Mit is kéne nekem beismerni egy többszörösen hazugságon kapott trollnak?
Állampolgárság jellege? Én ezt nem tudom értelmezni. Nagyban segítene, ha ide idéznéd amit én "hirdettem", talán megérteném a problémád.

Attilajukkaja 2017.11.01. 21:21:49

@zZZz:
" Hat milliot egybeirjuk. Igy: Hatmillio. Tudod Romaniaban igy tanitjak a magyarul beszelo romanokat."
Köszi! És Romániában be van tiltva a hosszú ó, és minden számot nagy betűvel kezdenek?

Attilajukkaja 2017.11.01. 21:24:33

@Bravehearth:
"Mi van, te gyökér hegyvidéki ostoba hülye peecha? Hozod a formád mi, te szánalmas kretén!?"
Hoppá! Egy újabb fidesz-kommunikáció szakos elvtárs, akinek nincs semmi mondandója a mocskolódáson kívül. Gratulálok! :o)))

6.Lenin 2017.11.01. 21:26:26

Miről kéne egy baloldalinak álmodnia?

-Kérem álljanak fel, a bíróság Ítéletet hirdet.
-Gyurcsány Ferenc a következő ítéletet hoztuk....bla,bla,bla...
-Végezetül 15 évre ELTILTJUK A KÖZÜGYEK GYAKORLÁSÁTÓL

Hurrá, végre ,éljen!!!

-Mi van szívecském, valami jót álmodtál, kiabáltál álmodban, és mosolyogtál is. Elmeséled?
-Álmodtam? A kurva életbe, azt hittem valóság. Van itthon valamilyen erős kötél?
-Ugyan, ne keseredj el, elmúlik.
-Ez? B+, ez elpusztíthatatlan.

Bravehearth 2017.11.01. 21:30:09

@Attilajukkaja: Ha van, akkor sem tudod fölfogni te kis szövettenyészet! :-) Ahogy az itt hozzád szólókat se tudod megérteni, te hülyepicsa! És a szövegértésed is annyi maradt, amit anyád rád hagyott, te gyökér. Leírtam már neked, de ugye te mindent értesz. Ja, nem! Sosem támogattam a fideszt! Na, ezt rakja össze az a hegyvidéki agyad, fekete kismacska! ;-)
B.

Zsoltbacsi 2017.11.01. 21:35:27

@Janossz:

"Azon kívül, hogy megszorult a kis rágcsáló, aztán már marni akar. Beégtél a világjárással, pajti. "

Persze, mert nem fogok a kedvedért felöltözni, és kimenni az utcára megnézni. Így lehetek akárhol, Innsbruckban vagy Békéscsaba alsón csak annyit fogok tudni mondani, hogy hideg,sötét. Ezt nyilván kevesellnéd. Tehát ha pontosabbat akarok mondani neked, akkor meg kéne néznem a neten (telefonom widgetén), akkor meg már megint mindegy. De tudod mit? A Lendvay utca pincéjéből, tudod, a titkos trollközpontból írok. Megfelel?
Pont nem érdekel, mit gondolsz.

"Mit is kéne nekem beismerni egy többszörösen hazugságon kapott trollnak?
Állampolgárság jellege? Én ezt nem tudom értelmezni. Nagyban segítene, ha ide idéznéd amit én "hirdettem", talán megérteném a problémád."

Hát például itt hazudtál, mert nem Orbán és a NER miatt kell az ötös ablakhoz fáradni.

"Tehát aki nem találta meg megélhetését a nagyszerű NER keretei között, leélve fél életét, vándorbotot fogva ezer kilométerekre kényszerül valahogy túlélni, te elküldenéd az ötös ablakhoz a Kormányirodába, kijelentkezni? Miféle ember vagy te?"

Újabb idézet:

"Hogy több joga van egy határon túlinak, mint egy bennszülöttnek, bárhol a világon?"
Többen is megírtuk,hog épp kevesebb szava van, pont a bennszülött 40 százaléka.

Zsoltbacsi 2017.11.01. 21:43:33

@FILTOL:

Én a magam részéről tiszta szivemből kívánok neki hosszú életet, egészséget és sok politizálást!

Janossz 2017.11.01. 21:44:23

@Zsoltbacsi: Hát elég gyengécske volt.
Az első például a te mérhetetlen aljas, a külföldön dolgozókat hivatalosan is kipaterolni szándékozó bejegyzésedre válaszul két kérdő mondat, ami "hirdetésnek" elég furcsa lenne.
A második, hogy több jogot élveznek immár a határon kívüliek, mint az itthoniak, tény, akárhányan vitatkoztok vele. "Többen megírtuk" Ó, jajj, azt is többen leírták, miért van így. Azokat nem olvastad?

Na, Ciao, elég belőled ennyi, aztán ki ne menj az innsbrucki éjszakába, még meghűlsz nekem! :-))))

6.Lenin 2017.11.01. 21:48:44

@FILTOL: @Zsoltbacsi:

Sajnos ebben nem értünk 1et. Senkinek sem jó, hogy egy köcsög miatt nem tud kialakulni egy valódi váltópárnak még a lehetősége sem.
Egy normális alternatívára nagy szükség lenne, még a kormányon lévők részéről is, de a polgárok részéről mindenképpen.

Zsoltbacsi 2017.11.01. 21:49:10

@Janossz:

Ez az menekülj.

Azért 100adszorra is ugyanaz a kérdés (kicsit máshogy csomagolva):
Miért kipaterolni szándékozó bejegyzés, hogy talán be kellene tartani az uniós jogot?

Azért az is nettó demagógia, hogy sejteted, hogy Orbán elől menekülnek az emberek tömött sorokban. Igaz, hogy Bécsben/Londonban/Berlinben is nyert a fidesz, sőt a belföldinél még jobban, de az nem számít.... Fő a bérrettegés.

Attilajukkaja 2017.11.01. 21:49:28

@Bravehearth:
"fekete kismacska! ;-)"
Hányszor ismételjem még meg, hogy tök felesleges így udvarolnod nekem. Nem vagy az esetem. Kérlek, törődjél bele!

@6.Lenin:
"Végezetül 15 évre ELTILTJUK A KÖZÜGYEK GYAKORLÁSÁTÓL"
Ha ez megtörténne, szerintem a Fidesznek hiányozna a legjobban. ;o)

Bravehearth 2017.11.01. 21:51:46

@Attilajukkaja: Neked nem udvarolni kell, hanem roppantani egyet a gerinceden...! Már, ha tartalmaz egyáltalán szilárd anyagot. Mint ahogy az agyad semmi neuront! Egy kis sz*rházi liba vagy! Ennyi...
B.

Zsoltbacsi 2017.11.01. 21:53:17

@Janossz:

Sőt a külképviseleti eredmények azt is cáfolják, amit sejtetni szeretnél.

Szóval a gondolatmeneted:

A geci fidesz megbélyegzi a külföldre menekülőket. Sőt, adminisztratív eszközökkel próbálja ellehetetleníteni a kinnti szavazásaikat. Aztán valahogy mégis a fideszre szavaznak az állítólagosan elüldözött és ellehetetlenített tömegek a külképviseleteken :))))

Saját elméleteidnek mond ellent a valóság. Nem baj, már 14ben is megtapasztaltátok, ismétlés a tudás anyja :)

6.Lenin 2017.11.01. 21:56:53

@Attilajukkaja:

Nem esett le a lényeg.
Mind1.

Attilajukkaja 2017.11.01. 21:59:34

@6.Lenin:
"Nem esett le a lényeg."
???
Akkor neked sem.

6.Lenin 2017.11.01. 22:04:59

@Attilajukkaja:

Minek erőlteted? Elsőre felfogtam, hogy nem érted, nem kell bizonygatnod többx.
azért adok még 1 lehetőséget...
"Miről kéne egy baloldalinak álmodnia?"
Már ők is a Fidesz győzelméről álmodnának? A valóságról nem kell, az van (lesz).

Attilajukkaja 2017.11.01. 22:10:35

@6.Lenin:
"Elsőre felfogtam, hogy nem érted, nem kell bizonygatnod többx."
Semmit nem bizonygatok. Sajnálom, hogy veled ma ilyen nehéz szót érteni. Általában nem vagy ilyen agresszív. Persze mindenkinek lehet nehéz napja.

"azért adok még 1 lehetőséget..."
Kössz, de már nem érdekel.

Habony Árpád. 2017.11.01. 22:17:28

Éljen Gyurcsány Ferenc !!!
Éljen Gyurcsány Ferenc !!!
Éljen Gyurcsány Ferenc !!!

6.Lenin 2017.11.01. 22:20:00

@Attilajukkaja:

"Sajnálom, hogy veled ma ilyen nehéz szót érteni. "

Pedig világos, én értem, hogy te nem érted a lényeget, de te ezt miért nem érted? A válaszoddal bizonyítottad, hogy nem esett le. Nekem miért kéne még bizonyítani, hogy nem hallottam a koppanást?
Bonyolult lenne?

Attilajukkaja 2017.11.01. 22:31:30

@6.Lenin:
"Nekem miért kéne még bizonyítani"
Ki kérte, hogy bármit is bizonygass???? Úgy látszik, ma valami front húzódik el felettetek. Mára ennyi.

schopper68 2017.11.01. 23:11:58

@6.Lenin: Értelmes hozzászólás, másnak is ajánlom olvasásra.

Brix 2017.11.01. 23:12:45

Ebben az egy dologban azért igaza van Gyurcsánynak... Sőt, talán még nyer is vele egy pár %-ot a DK nak...Van itt társadalomnak egy jelentős része, akik nem nézik jó szemmel a külhoni magyarok közvetlen pénzügyi támogatását, amikor itthon is nagyon nagy lenne a szociális segélyre szoruló réteg... Amikor azt látják, hogy átjön az "ukrán" felvenni a 200 ezres nyugdíjat, vagy a " románon " több milliós orvosi kezelésre, sok embernek ökölbe szorul a keze... Gyurcsány ráérzett, hogy nem csak migráns-gyűlölet van, hanem határontúli magyar is....

Zsoltbacsi 2017.11.01. 23:23:59

Bár szinte semmiben se ertek egyet a fikaevovel, de a friss blogposztja teljesen korrekt

szigetvariviktor.blog.hu/2017/11/01/a_jogfosztas_nem_meno

Attilajukkaja 2017.11.01. 23:25:02

@Brix:
"Ebben az egy dologban azért igaza van Gyurcsánynak."
Szerintem is.
"Sőt, talán még nyer is vele egy pár %-ot a DK nak"
Ezt kétlem. A DK mindig is ezen az állásponton volt. Gyurcsányról sok mindent el lehet mondani, de nem egy köpönyegforgató. Akinek szimpatikus volt a politikája, az most is rá fog szavazni. Akinek nem, azt ezzel sem fogja megnyerni.
"Amikor azt látják, hogy átjön az "ukrán" felvenni a 200 ezres nyugdíjat, vagy a " románon " több milliós orvosi kezelésre, sok embernek ökölbe szorul a keze."
Nem hinném. Ennél durvább dolgokat is lenyel egy "őszinte" fidesznyik. Orbánnak megvan az a szavazótábora, amelyiket semmi és senki nem billent ki az ő istenük imádatából. Az ingadozók meg nem fognak Gyurcsányra átszavazni.

Brix 2017.11.01. 23:36:01

@Attilajukkaja: Az ingadozók valóban nem fognak átszavazni , de az összeomló MSZP szavazóiból azért van tartalék bőven...

Attilajukkaja 2017.11.01. 23:46:28

@Brix:
"az összeomló MSZP szavazóiból azért van tartalék bőven"
Ebben van valami. :o)
De ezzel a kampánnyal Gyurcsány talán kicsit elkésett. Ha két évvel előbb kezdi, talán hitelesebb lenne. Nekem így egy kicsit olyan DK-s "Kubatov lista" köszön vissza.
Arról nem is beszélve, hogy véleményem szerint nem a megszerzett szavazati jog elvételéről kellene, hogy szóljon a mostani kampány, hanem az összes határon túl élő, dolgozó magyarok szavazói lehetőségeinek, feltételeinek egységesítéséről. Mert nekem főleg ezzel van gondom.

The G 2017.11.01. 23:46:58

@feketeesfeher: tőled is, így támogatod őket.

DFK 2017.11.02. 05:31:29

@morph on deer: oké,de akkor a nyugatra dolgozni ment magyarok se szavahassanak. Ők ugyanis rosszabbak a határontúliaknál: itthagyták idős szüleiket, hogy azokat tartsuk el mi (gyk nem fizetnek nyugdíjjárulékot itthpn).

DFK 2017.11.02. 05:35:27

@Brix: azért erre a 200000-es határontúli nyugdíjra valami bizonyíték kéne...
És azzal a Londonban dopgozóval mi van, aki nem akarja kivárni az ottani nálunkénál hosszabb várólistát és "hazajön" gyógyulni? Ő sem járult hozzá a tb befizetésekhez...

DFK 2017.11.02. 05:37:51

@NBarbieReloaded: a külföldön élők is szavazhatnak levélben, ha azt ahogy kellene, megszüntetenék az itthoni lakcímüket.

conchita wurst 2017.11.02. 06:32:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: már hogyne adhatna neki több jogot ha 2 állam polgára

téged sem tart vissza senki hogy akár 5 állam polgára legyél

conchita wurst 2017.11.02. 06:37:52

@metax: 1990 előtt az összes kommunista szó nélkül kollaborált a környező államokkal a magyar állampolgárook állampolgárságtól való megfosztásáhot és 40 évig beszélni se lehetett róla hogy van határon túli magyarság

a mai kommunista utódpártok pedig viszik tovább a nagy ősök örökségét ezen a téren is

adg 2017.11.02. 06:45:55

@$pi$: "Jogellenes magatartással nem lehet jogot szerezni. Te jogellenesen nem jelentkeztél ki amikor külföldre költöztél és erre való hivatkozásul levélben való szavazásra akarsz jogot szerezni."

Ez igy nem teljesen igaz. Nem kell kijelentkezned az orszagbol, ha csak ideiglenesen koltozol kulfoldre. Az ideiglenes lehet 50 ev is, nem szabalyozza az aktualis jog, regebben 3 honap volt, de az megszunt. Szoval ha 1-2 evre elmesz mosogatni londonba, hogy kifizest a beszopott hitelt, majd hazajossz, akkor nem kell kijelentkezned.

Amugy valoban marhasag az egesz, miert ne szavazhatna kulfoldrol akarki levelben? Ha en csak dolgozni megyek egy olyan helyre par honapra, ahol nincs nagykovetseg a kozelben, akkor nem szavazhatok.
Pl ahol en lakom, a legkozelebbi nagykovetseg 4000 km. En ugyan pont szavazhatnek levelben, de nem akarok, meghagyom az otthon eloknek a kovetkezmenyeivel egyutt, igy tartom fairnek.

babbaba 2017.11.02. 07:23:53

A kétharmadot Orbántól nem a baloldal veszi el, gyakorlatilag csak a Jobbik malmára hajtják a vizet. aki váltást akar, de nem ezekkel a balfaszokkal, annak nem sok minden marad, csak a Jobbik. A többi teljesen súlytalan.

Zsoltbacsi 2017.11.02. 07:55:53

@Attilajukkaja:

"Gyurcsányról sok mindent el lehet mondani, de nem egy köpönyegforgató."

Olimpia? Paks2? Egyfordulós szavazás? Kisebb parlament? Egykulcsos adózás? Közmunka?

Ezeket mind támogatta 2010 előtt (legalábbis szavakban), most meg nem.

@adg:

"Nem kell kijelentkezned az orszagbol, ha csak ideiglenesen koltozol kulfoldre. "

Szerintem nem erről beszéltünk. Teljesen mindegy mennyi időre megy valaki, ha a hatályos törvények szerint nem lehet az unión belül egyszerre 2 lakhelye! Márpedig a legtöbb országban bejelentkezés nélkül még egy bankszámlát/adószámot/mobilelőfizetést/betegbiztosítást se tudsz nyitni.

citrix 2017.11.02. 08:13:10

Gyurcsány egyfajta küldetéstudatot érez Orbán pártállamának bebetonozására. Mellesleg a határon túli magyar állampolgársággal is rendelkezők levelezőn szavazását biztos nem engedném, én magam se szavazhatok itthon levelező tagozaton. Menjenek szépen el az urnákhoz ha annyira Orbán a lieblingjük és ott személyesen pottyantsák be a nemzeti csokrétás dobozba a helyben kitöltött szavazólapot. Ennyi a minimum amit tegyenek már meg ha nem itt élnek és adóznak de ide választanak aminek a következményét viszont nem viselik.

Void Bunkoid 2017.11.02. 08:30:53

@conchita wurst: amúgy magyar nyelv és magyar nyelv között is van különbség.

Egy sátoraljaújhelyi simán el tud kommunikálni egy szombathelyivel, max kicsit furának fogják találni egymás hanglejtését-hangsúlyozását, de hellyel-közzel ugyanazt a nyelvet beszélik, hiszen egy kulturálisan egységes területről származnak, hiába van közöttük 350 kilométer.

VISZONT egy obligát székely ha elkezd úgy istenigazából székelymagyarul beszélni, előbb fogja megérteni egy román, mint egy anyaországi magyar egész egyszerűen amiatt, hogy Erdély idestova 97 éve el van szakítva az országtól, és az eltelt majd egy évszázad alatt lett egy rakás olyan új fogalom/dolog, amit a székelyek már többnyire a román neve alapján ismernek, és román szavakat használnak rá, magyarul ragozva. Pont ugyanúgy, mint ahogyan egy átlag amerikai gyakorlatilag egy büdös kukkot nem fog érteni egy átlag ausztrál beszédéből, pedig mind a ketten angolul beszélnek...

nitrites_pácsó 2017.11.02. 08:38:52

Semmi, semmi, csak a szokásos lmp-s, fidesz-t háttérből támogató, Gyurcsány fóbiás csúsztató szösszenet.

1. "Gyurcsány Ferencnek a minősíthetetlen kormányzati teljesítményen túl két történelmi bűne volt. Az egyik az őszödi beszéd, melynek hosszabb távú hozadéka az a fideszes gőg és arrogancia, amit manapság tapasztalunk hatalmi részről. A Fidesz azt tanulta meg Gyurcsánytól, hogy nagyipari méretekben szabad hazudni."

Az Őszödi Beszéd pontosan az ADDIG folytatott ipari méretű hazudozás ELLEN szólt. Mégpedig, hogy azt be kell fejezni. Ezt felfogni nem nehéz, ha bárki elolvassa a teljes beszéd szövegét. Persze egyszerűbb a fidesz által gyártott, kiragadott félmondatokkal operálni.

2. Mikola úr emlékezetes 2006-os felszólalása, nevezetesen:
"...Ha négy évre nyerni tudnánk, és (...) utána mondjuk az ötmillió magyarnak állampolgárságot tudnánk adni, és ők szavazhatnának, húsz évre minden megoldódna..."
után Gyurcsány persze, hogy ellenérzéssel viseltetett a határon túliak szavazati jagával kapcsolatban. Hisz már akkor látni lehetett, az egésznek csak fideszes politikai haszonszerzés - extra szavazatok begyűjtése - a célja.

A jelenleg érvényben lévő szavazati jogokkal kapcsolatos szabályozás jelentős mértékben növeli a pártok esélyegyenlőségének csorbulását. A fidesznek lejt a pálya. Ez ellen szólalt fel a DK. Lehet bármit belemagyarázni, de ez van.

Zsoltbacsi 2017.11.02. 08:46:10

@nitrites_pácsó:

"Az Őszödi Beszéd pontosan az ADDIG folytatott ipari méretű hazudozás ELLEN szólt. Mégpedig, hogy azt be kell fejezni. Ezt felfogni nem nehéz, ha bárki elolvassa a teljes beszéd szövegét. Persze egyszerűbb a fidesz által gyártott, kiragadott félmondatokkal operálni"

Ez akkor lehetne igaz, ha mondjuk 2006 őszén vagy legkésőbb 2007 tavaszán vette volna a kalapját, és lemondott volna. Ugye előadta a "szenvedélyes igazságbeszédet", hogy ahhoz másik madam kell, meg hasonlók, aztán meg nem történt semmi, minden ment tovább, mintha mi se történt volna.

Zsoltbacsi 2017.11.02. 09:02:50

@nitrites_pácsó:

Ezenkívül az is sokat levon a beszéd értékéből, hogy nem nyilvánosan hangzott el, hanem a legbelsőbb körben.
Tudod ez olyan, mintha én eldicsekednék a haveroknak, hogy csalom a feleségemet. Aztán amikor visszajut az asszony fülébe, akkor próbálnám magam úgy beállítani, hogy én vagyok a faszagyerek, mert bátor voltam, és bevallottam mindent :)

6.Lenin 2017.11.02. 09:05:30

Hmm!

Már több, mint 200 hozzászólás egy olyan ember miatt, akit egyértelműen nemzetárulónak lehetne nevezni.
A saját nemzettársai ellen uszít, ki tudja miért is valójában. Mellette simán elárasztaná az országot idegen vallású, kultúrájú ellenőrizetlen bevándorlókkal.
Már az elején ki kellett volna mondani, hogy ez az ember nem ér semmit, és kár rá ennyit szót vesztegetni, és azokra is, akik őt ebben az alávaló propagandában támogatják.
Ehelyett megy az egymásnak feszülés. Hát ez elég gyalázatos dolog, szerintem.

Milyen országot képzelhetnek ők vajon, ahol a nemzetet alkotók megtagadják egymást? Ez lenne az új Magyarország? Kinek? A muszlimoknak?
Szégyen.

tegnaptuska 2017.11.02. 09:06:32

Nincs békés megoldás.

tegnaptuska 2017.11.02. 10:05:33

Ceglédi Zoltán írja, lehet tanulni: "Akik azzal bírálják Gyurcsány Ferencet, hogy pont a határon túli magyarok szavazati jogának megvonásáról szóló kampánya fog mozgósítani a határon túl, azok miért nem bírálták azt a másik 7 (!) ellenzéki pártot, amelyek automatikusan két mandátumot adnának át a határon túlra? Hm? 2014-ben egy mandátum sorsáról döntöttek a határon túl. Ezen múlt a kétharmad. Semjén azóta vért izzad, hogy mindenféle trükkökkel felnyomja a határon túli magyar állampolgárok számát, a Fidesz (közpénzből) tízmilliárdokért igyekszik felvásárolni ugyanitt a magyar szervezeteket, hogy regisztráltassák az ott élőket szavazni. Ha sikeresek, talán megduplázzák a 2014-es létszámot. De az ellenzéki pártok összefogósdi választási javaslata mindezt megoldaná nekik, mert rögtön két mandátumot adna, alapból. Szóval lehet azon panaszkodni, hogy jaj, Gyurcsány majd pont azzal mozgósít határon túl, hogy a szavazati jogukat vonja kétségbe, de akkor tessék odatenni azt a kommentet, posztot, cikket emellé, amit akkor írt a panaszos, amikor a pártok a Kossuth téren összegyűlve (a DK kivételével) azt mondták, hogy legyen rögtön két mandátum a határon túl.
Rengeteg baj van Gyurcsánnyal, de speciel ebben következetesebb, mint a kritikusai. Azt a jogomat, amit a közös kultúra és nyelv ápolása, a közös terhek és a közös felelősség viselése alapoz meg, Semjén úgy szórja boldog-boldogtalannak, mint bolond pék a lisztet. Cserébe szavazatot kér és kap is. Erről nem szabad hallgatni, ezt pláne nem kéne erősíteni, erről beszélni kell végre. Ez lenne az ellenzék dolga, nem túszként viselkedni, meg közös országot hazudni olyanokkal, akik maguk talán sosem jártak itt, csak a szavazatukat postázzák el, Orbán Viktorra, természetesen."

6.Lenin 2017.11.02. 10:21:46

@tegnaptuska:

Képtelenek egyesek felfogni, hogy sajnos vannak olyan nemzettársaink, akik akaratukon kívül jelenleg egy másik nemzet országában élnek.
Elvakítja őket a hataloméhség.
Szánalmas egy társaság.

6.Lenin 2017.11.02. 10:36:04

@tegnaptuska:

"Ez lenne az ellenzék dolga, nem túszként viselkedni, meg közös országot hazudni olyanokkal, akik maguk talán sosem jártak itt, csak a szavazatukat postázzák el, Orbán Viktorra, természetesen."

Aki még nem járt soha Csajágaröcsöge-Alsón az nem is magyar! Annak kuss!
Fasza. Ez a szellemi színvonal szeretné a hatalmat megszerezni Mo-on.

tegnaptuska 2017.11.02. 10:49:11

@6.Lenin: Konkrétan ki a nem magyar?

6.Lenin 2017.11.02. 11:01:40

@tegnaptuska:

Tőlem kérded?
Olvasd el amit írtál, vagy idéztél.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.02. 11:04:42

@Attila rojtos szélű lyukacskája:

Látom, magadra ismertél. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.02. 11:13:23

@conchita wurst:

Attól, hogy én is elmehetek lopni, a lopás még nem lesz elfogadható tett.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.02. 11:19:15

@nitrites_pácsó:

"A jelenleg érvényben lévő szavazati jogokkal kapcsolatos szabályozás jelentős mértékben növeli a pártok esélyegyenlőségének csorbulását. A fidesznek lejt a pálya. Ez ellen szólalt fel a DK."

Bár én sem helyeslem a HTM szavazati jogát, az igazsághoz hozzátartozik, hogy Gyurcsány is el tudna menni kampányolni a HTM közé. Na persze nem sok szavazatot szerezne azzal a programjával, hogy vonják meg azok szavazati jogát, akiktől azt várja, hogy rá szavazzanak. :D

Attilajukkaja 2017.11.02. 11:22:06

@6.Lenin:
"több, mint 200 hozzászólás egy olyan ember miatt, akit egyértelműen nemzetárulónak lehetne nevezni"
És ennek most örülsz?

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Látom, magadra ismertél. "
Persze, de főleg rád. Csak te éled ki magad ilyen primitív módon valamilyen nick alatt mások pocskondiázásában, trágárkodásban, minden mondandó nélkül.

6.Lenin 2017.11.02. 11:35:53

@Attilajukkaja:

"És ennek most örülsz?"
Ez minek alapján jött le neked?
Miért örülnék annak, hogy egy beteg elme a hatalomra törexik Mo-on?
Nem volt elég a 2006 utáni tevékenysége?
Vagy mit is tesz azóta is. Nem a Fidesznek kéne eltakarítani a közéletből-bár nekik se ártana, ha törekednének erre-hanem az ellenzéknek. Ez a pacák mindig is lehetetlenné fogja tenni, hogy rajta kívül kialakulhasson valamilyen normális alternatíva Mo-on.
Te csak beleolvasol a hozzászólásokba? Kiragadsz részleteket? Vagy szándékosan torzítod a válaszaidban? Mire számítasz ezekkel?

NBarbieReloaded 2017.11.02. 12:39:03

@Zsoltbacsi: Ugy latom meg mindig nem akarod megerteni mi is a problema azzal, hogy a jellemzoen fideszes kettos allampolgar szavazhat levelben, mas meg nem. Mindegy, nem irom le szazadszorra.

Viszont.

"Azért az is nettó demagógia, hogy sejteted, hogy Orbán elől menekülnek az emberek tömött sorokban. Igaz, hogy Bécsben/Londonban/Berlinben is nyert a fidesz, sőt a belföldinél még jobban, de az nem számít.... Fő a bérrettegés. "

Es ezt megis honnan szedted?? Marmint, hogy ott is nyert a fidesz. Kaphatok linket valami forrashoz?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.02. 12:45:22

@Attila büdös lyukacskája:

"minden mondandó nélkül."

Beléd kár minden mondandó.

Zsoltbacsi 2017.11.02. 12:52:13

@NBarbieReloaded:

A választási iroda honlapján fenn vannak az EP parlamenti képviselő választási eredmények (akár követségekre is lebontva), és láthatod (az országgyűlési választások követségi eredményei nem nyilvánosak). Mivel gyakorlatilag ugyanaz az eredmény született mindkét esetben (1 hónap volt az eltérés időben), ezért simán behelyettesíthetőek az adatok, tehát 2xesen is igaz a dolog.
Bocs, de most nem keresem elő neked. Megmondtam, hol és mit keress.

NBarbieReloaded 2017.11.02. 13:36:15

@Zsoltbacsi: Megtalaltam. Es csak osszesitett eredmeny van minden kulkepviseleten leadott szavazatrol.
Amibol amugy is csak az olvashato ki, hogy a mar akkor is tobb szazezer kint dolgozo magyarbol mindosszesen 6200 szavazott, mas szoval 6200 ember vette a faradtsagot, idot, energiat es penzt, hogy elmenjen szavazni. Ami nyilvan hatvanyozottan tobb lett volna, ha lehet levelben, ne adj` Isten interneten (micsoda sarlatansag a 21. szazadban, tudom) szavazni.

Zsoltbacsi 2017.11.02. 13:38:48

@NBarbieReloaded:

Nem tudom, most nem érek rá keresgélni, de tudom, hogy külön követségekre lebontva is fenn volt. Ezenkívül ugye nem hiszed el, hogy összesen csak 6200an voltak szavazni? Szerintem csak londonban többen mentek el a követségre

Attilajukkaja 2017.11.02. 14:03:29

@6.Lenin:
"Ez minek alapján jött le neked?"
Nekem nem "jött le semmi" ez alapján. Ezért kérdeztem.

"Nem volt elég a 2006 utáni tevékenysége?"
Hát sokkal jobb volt, mint ennek a mostani cezaromániás idegbetegnek.

"Ez a pacák mindig is lehetetlenné fogja tenni, hogy rajta kívül kialakulhasson valamilyen normális alternatíva Mo-on."
Ennyire erősnek tartod?

"Te csak beleolvasol a hozzászólásokba? Kiragadsz részleteket? "
Igen, beleolvasok a hozzászólásokba és rákérdezek, ha valamilyen részlet érdekel. Mire számítok? Normális hangvételű válaszokra.

NBarbieReloaded 2017.11.02. 14:12:12

@Zsoltbacsi: Ha ezt irja a valasztasi iroda honlapja, akkor megis mi mast kene hinnem?
www.valasztas.hu/hu/ep2014/877/877_0_index.html

Igen, valoban meglepo ez a kis szam, de mint mondtam, annak fuggvenyeben ertheto, hogy a donto tobbseg, mivel neten vagy levelben nem szavazhatott, csak ezert nem vett ki kulon szabadsagot, plusz koltott (tavolsagtol fuggoen) akar tobb szaz fontot arra, hogy elmenjen es sok orat sorba alljon a kovetsegnel szavazni.
Mint mar mondtam tobbszor, nem veletlenul van ez igy kitalalva, a kettos allampolgaroknak meg ugy.
Lehet itt jonni mindenfele EU torvenyre hivatkozassal (amugy ha mar itt jarunk, azt is megneznem letezik e egyaltalan), ha az erdeke ugy kivanja a tolvaj fidesznek, hegyeket mozgatnak meg egy nap alatt, rendkivuli parlamenti uleseket hivnak ossze 1 nap alatt, ha eppen be kell tiltatni egy ellenzeki part plakatjait, megy a szajkarate az EU elleni szabadsagharcrol stb. stb., de ezt a kis semmiseget, a mindenki levelben/neten szavazhassont meg nem tudja elintezni a fidesz. Aham, majd el is hiszem.

morph on deer 2017.11.02. 14:12:44

@DFK:
“oké,de akkor a nyugatra dolgozni ment magyarok se szavahassanak.”

- Nekik van magyarországi illetőségük.
- Ők külföldről is CSAK a saját választókerületük szavazataihoz járulhatnak hozzá, nem csak úgy ‘ömlesztve’, töltelékként, mint a határontúliak.
- Ők már vettek részt a közteherviselésben előzőleg is, és mivel magyarországi címük is van, nyilván kapcsolatban állnak az országgal.

“Ők ugyanis rosszabbak a határontúliaknál: itthagyták idős szüleiket, hogy azokat tartsuk el mi (gyk nem fizetnek nyugdíjjárulékot itthpn).”

- “Az árva gyereknek meg az anyja...” vagy meg nem, mert gondoskodik róluk.
Meg talán a saját munkájuk alapján kapnak nyugdíjat, nem gondolod?

Amúgy szerinted a Romániában meg Ukrajnában élők magyarországi nyugdíja honnan van?

Szerintem jellemtelen ember az, aki eladja a szavazatát, akárki és skárhol legyen is. Ennyi.

Attilajukkaja 2017.11.02. 14:27:50

@DFK:
“Ők ugyanis rosszabbak a határontúliaknál: itthagyták idős szüleiket, hogy azokat tartsuk el mi"
Óriási tévedés!
Először is egyikük sem rosszabb a másiknál. Mi alapján hasonlítgatod őket össze? Másodsorban pedig elég sok pénzt küldenek haza a kint dolgozók, a határon túliak meg leginkább csak viszik.
www.profession.hu/cikk_kulfoldi_munka/20130716/ennyi-penzt-kuldenek-haza-a-kulfoldon-dolgozo-magyarok/2995
www.iranyausztria.hu/kulfoldon-dolgozo-magyarok-rengeteg-penzt-kuldenek-haza/

NBarbieReloaded 2017.11.02. 14:34:05

@morph on deer: Pontosan. Fizetnem en otthon a nyugdijjarulekot meg minden mas adot, meg enekelnek is hozza naponta, ha a fidesz arra hasznalta volna a hatalmat az elmult evekben, hogy elheto orszagot teremtsen, ahelyett, amire valojaban hasznalta, hogy mindenkit merhetetlenul gazdagga tegyen a sajatjai kozul.
Azert meg nem fogom ezeket fizetni, hogy elvesztve kozpenz jelleguket fideszes haverokhoz vandoroljanak a befizeteseim.
De mit is varunk attol a parttol, aminek miniszterelnoke szerint a kulfoldon dolgozo szazezrek nem kenyszerusegbol hagytak el MO-t, hanem mind csak kalandvagybol esetleg tanulmanyi okokbol.
Az ilyen bicskanyitogato hozzaallasu sz@rhazitol hiaba varni, hogy erdemi lepeseket tegyen a kint elok hazahozatalara.

6.Lenin 2017.11.02. 14:39:44

@Attilajukkaja:

"Mire számítok? Normális hangvételű válaszokra."

Akkor olvasd el az egész hozzászólást, próbáld értelmezni, és ne kiragadott részletekre adjál oda nem tartozó válaszokat.
Más. Annyiszor játszod el a hülyét, ahányszor neked jól esik, ezzel nem tudok mit kezdeni, neked jó, nekem meg semmi közöm hozzá.

Ócska trükköket alkalmazol, szerintem tök feleslegesen, csak magadat járatod le, ha ennek van bármilyen jelentősége is egy névtelen felületen.

Attilajukkaja 2017.11.02. 14:51:12

@6.Lenin:
"ne kiragadott részletekre adjál oda nem tartozó válaszokat."
Párszor már leírtam, de megteszem még egyszer, utoljára. Nem válaszolgatok neked, hanem kérdéseket tettem fel. És arra kérdezek rá, amire jól esik. Sajnálom, hogy nem adzs rájuk választ, ezért abba is hagyom.

"Annyiszor játszod el a hülyét, ahányszor neked jól esik, ezzel nem tudok mit kezdeni"
Igen, észrevettem, hogy általában nem tudsz válaszolni. Ettől még nem biztos, hogy kérdés hülye.

"Ócska trükköket alkalmazol, szerintem tök feleslegesen".
Nem trükközök, de ha te így akarod nevezni azt, hogy olyanokat kérdezek, amire nem tudsz normálisan válaszolni, akkor lelked rajta. Bocs, de az időm ennél egy picit drágább!

6.Lenin 2017.11.02. 15:10:29

@Attilajukkaja:

"Párszor már leírtam, de megteszem még egyszer, utoljára. Nem válaszolgatok neked, hanem kérdéseket tettem fel. És arra kérdezek rá, amire jól esik. Sajnálom, hogy nem adzs rájuk választ, ezért abba is hagyom."

Nagyon kedves vagy, hogy megpróbálsz hülyére venni. Értem én ezt a trükköt, kiragadsz részleteket, ami nem is tartozik az általam leírtak lényegéhez, aztán felteszel egy oda nem tartozó kérdést, aztán a szememre veted, hogy a hülye kérdésedre nem válaszolok, hiszen, ha értetted volna az általam leírtakat, nem azt a kérdést kellene feltenned.

Abban igazad van, hogy arra kérdezel rá, amire jól esik, de nekem is jogom van, hogy hülye kérdésekre ne válaszoljak, mert megint kiragadva belőle oda nem illő dolgokat félreviszed a lényegét. Ócska trükk, szórakozz olyannal, aki ezt beveszi.
Lehet, hogy téged szórakoztat, engem nem.

DFK 2017.11.03. 05:12:58

@morph on deer: nem a saját munkájukból kapnak nyugdíjat, mert felosztó-kirovó rendszer van... vagyis az itthon tb-t fizetők adják össze a rávalót. Igenis terhet hagynak ránk a kinnt dolgozók.

Attilajukkaja 2017.11.03. 09:19:35

@DFK:
A TB befizetések nem a nyugdíjalapba mennek. Az itthon maradt nyugdíjasaikat pedig bőven ellátják a kint dolgozó magyarok a hazaküldött pénzekből. Lásd a fenti hozzászólásomban neked szánt linkeket.

Zsoltbacsi 2017.11.03. 11:20:34

@Attilajukkaja:

Ok, de a kettő nem függ össze.
Amúgy a legtöbben vagy a hiteleiket fizetik a hazautalt pénzből, vagy a megtakarításaikat parkoltatják itt (mivel magasabbak a kamatok). Egyik esetben se lát ebből egy fillért se a költségvetés.
A másik lehetőség, hogy a szülőket támogatják, de akkor is demagóg csúsztatás az egészet beleszámolni, mert csak az áfát nyeri az állam. Ha tehát egy ilyen "támogatott" mondjuk húst vesz, rezsit fizet be akkor rögtön csak a pénz huszada folyik vissza (ezekre 5% az áfa)

De hát ezt már ismerjük, ilyen a kommunista matek. Államadósságnál Te is beszámítod mindig a manyupot (tudom, mert szoktalak olvasni), de ha egy minimális tisztesség szorult volna beléd, akkor a szociknál is hozzáadnád az eladott közvagyont. Ráadásul volt olyan év több is, amikor a privatizációs bevételek magasabbak voltak, mint a manyup.
Tudod, Orbán úgy "lop", hogy visszavásárolja, amit a kedves elődei elkótyavetyéltek (Mol, Repülőtér, Bankok, Közművek....)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.03. 11:34:04

@Attila rojtosra ...ott lyukacskája:

"Az itthon maradt nyugdíjasaikat pedig bőven ellátják a kint dolgozó magyarok a hazaküldött pénzekből."

Te szerencsétlen! Attól, hogy valaki támogatja az itthon maradt nyugdíjas szület, a nyugdíjpénztárnak még fizetnie kell nekik a nyugdíjat. De a nyugdíjpénztár kasszájából hiányozni fog a kint dolgozók befizetése, vagyis az itthon maradt dolgozók befizetéseiből kapják a kint dolgozók nyugdíjas szülei a nyugdíjukat.

Megértem, hogy sötét vagy, mint az abszolút fekete test, de szándékosan ne hazudj és ne vezess félre senkit.

Attilajukkaja 2017.11.03. 12:23:24

@Zsoltbacsi:
"Amúgy a legtöbben vagy a hiteleiket fizetik a hazautalt pénzből, vagy a megtakarításaikat parkoltatják itt (mivel magasabbak a kamatok). Egyik esetben se lát ebből egy fillért se a költségvetés."
Dehogynem. A hitelek visszafizetése, a megtakarítások felhalmozása, befektetése itthon sem közömbös az államnak. Az idős szülők segítése pedig pláne nem. Az adózásnak még utána kell, hogy nézzek. Lehet, hogy ott is kaszál valamennyit az állam.

"demagóg csúsztatás az egészet beleszámolni, mert csak az áfát nyeri az állam."
Igen, ha itthon költi el a nyugdíjas a kintről kapott pénzt, akkor az ÁFA az államnak megy. De a kintről kapott pénzből fizeti az államnak a rezsijét és a magánorvost is. Ez tényleg egy csúsztatás lenne???

"De hát ezt már ismerjük, ilyen a kommunista matek."
He?

"ha egy minimális tisztesség szorult volna beléd, akkor a szociknál is hozzáadnád az eladott közvagyont."
Hozzáadom, ahogy a Fidesznél is.
Amúgy meg felesleges személyeskedned és a tisztességemre apellálnod. Nem erről szól a poszt!

"volt olyan év több is, amikor a privatizációs bevételek magasabbak voltak, mint a manyup. "
Valóban. Például mostanában is.

""Tudod, Orbán úgy "lop", hogy visszavásárolja, amit a kedves elődei elkótyavetyéltek (Mol, Repülőtér, Bankok, Közművek....)"
Ezzel próbálod kimosdatni Orbánt és a strómanjait?

NBarbieReloaded 2017.11.03. 12:24:56

@DFK: Teljesen el vagy tevedve. Johogy nem mar a feloszto-kirovo rendszerert az egyent teszed felelosse. Nem, az allam hibaja, hogy a nyugdijasokat az aktualis befizetesekbol finanszirozza, nem pedig felretette az adott nyugdijas befizeteseit, amit szepen csorgatna vissza.

Zsoltbacsi 2017.11.03. 12:33:34

@Attilajukkaja:

""volt olyan év több is, amikor a privatizációs bevételek magasabbak voltak, mint a manyup. "
Valóban. Például mostanában is. "

Ok, komolyságodat bizonyítandó légyszíves linkelj be bármilyen adatot, miszerint 2010 után bármelyik évben is 3000 milliárd fölött volt a nettó privatizációs bevétel, és készségesen igazat adok neked! Utána folytathatjuk, mert lenne cáfolatom az írásod többi részére is.

Attilajukkaja 2017.11.03. 12:41:22

@Zsoltbacsi:
"linkelj be bármilyen adatot, miszerint 2010 után bármelyik évben is 3000 milliárd fölött volt a nettó privatizációs bevétel"
A lopás volt efölött. Gondolom, ezt te sem próbálod megkérdőjelezni. Itt vannak pl. a földek kiárusítása, a trafikmutyik, a pályázatok "élbírálása" és átadása a strómanoknak, a bűnözőkkel való üzletelések, az off-shore cégek féltőkésítése állami hitelekből (letelepedési engedélyek), stb.

Attilajukkaja 2017.11.03. 12:42:37

@Zsoltbacsi:
Bocsi, elfelejtettem a manyup tőke lenyúlását. Az az egy tranzakció megért vagy 3 ezer milliárdot.

Zsoltbacsi 2017.11.03. 12:47:26

@Attilajukkaja:

Én azt állítottam, hogy a szocik jóval többet privatizáltak, mint a manyup. Erre te beidézed ezt a mondatomat, és azt válaszolod, hogy a fidesz is. Erre kértem bizonyítékot, és jössz a lopással, ami nettó terelés,mert nem erről volt szó!
Mellesleg megsúgom, hogy a földosztás, ami a fidesz legnagyobb bulija volt, 2 év alatt hozott összesen 240 milliárdot, szóval kevesebb mint a huszada a kérdéses összegnek!
Értem én hogy nincsenek érveid, illetve ami van, nem tudod bizonyítani, kínos....

Attilajukkaja 2017.11.03. 12:59:48

@Zsoltbacsi:
"jössz a lopással, ami nettó terelés,mert nem erről volt szó!"
Igazad van, a Fidesz privatizációjának értékét nem tudom. Nem biztos, hogy bárki is tudja. Ők ugyanis nem privatizációnak nevezik, csak eladták a kaszinókat, a földeket, az újságokat stb. néhány havernak.

"a földosztás, ami a fidesz legnagyobb bulija volt, 2 év alatt hozott összesen 240 milliárdot, szóval kevesebb mint a huszada a kérdéses összegnek!"
Erre vannak hiteles adataid?

"Értem én hogy nincsenek érveid, illetve ami van, nem tudod bizonyítani, kínos...."
Neked az? Mert nekem egyértelmű, hogy a lopást el lehet mismásolni azzal, hogy az nem is volt privatizáció! Magyarország, te halszagú.

Zsoltbacsi 2017.11.03. 13:26:54

@Attilajukkaja:

"Mert nekem egyértelmű, hogy a lopást el lehet mismásolni azzal, hogy az nem is volt privatizáció! "

Te buktál le hazugsággal, és még engem mersz mismásolással vádolni....

"Igazad van, a Fidesz privatizációjának értékét nem tudom. Nem biztos, hogy bárki is tudja. Ők ugyanis nem privatizációnak nevezik, csak eladták a kaszinókat, a földeket, az újságokat stb. néhány havernak.
"

Innen látszik, hogy mennyire nem vagy képben! Teljesen mindegy hogy a fidesz, vagy akárki más minek hívja. Az általad felsoroltaknak volt egy tulajdonosa (az állam), és amit a vevők kifizettek érte, az nála megjelenik bevételként. Ezért ez egy pontosan mérhető adat! KAszinótól kezdve a földekig, vagy a Molig mind megjelent a Vagyonkezelő kimutatásában (a Mol a szocik alatt privatizációs bevételként, ami aztán ment a költségvetésbe, most a fidesz alatt meg mint köztulajdon).

Azért ez félelmetes, hogy ilyen szinten rettegsz az igazságtól. Nézzünk egy másik "érvedet" (bár szerintem terelésedet) Te írtad, hogy az újságok is el lettek lopva.
Légyszives mondj az elmúlt évekből egyetlen újságot, ami az állami tulajdonból lett fideszes!!!! Na, nem megy? Megint bukott a terelés
2 nagyobb ügy volt mostanában:

1. Népszabadság: azt az mszp adta el egy magánszemélynek
2. megyei lapok: azok meg addig Puch László (tudod, az mszp pénztárosa) tulajdonában voltak. Persze amíg Puchnál volt, addig nem ment az ajvék, akkor még teljes volt a sajtószabadság....

Tehát egyik esetben se volt érinte se az állam se a költségvetés!

Tudom, ilyenkor szokott jönni a sértődés. Nem bírja a kicsi lelked, hogy tényekkel cáfolják a hazugságaidat! Lehet durcizni...

Attilajukkaja 2017.11.03. 13:40:18

@Zsoltbacsi:
"Te buktál le hazugsággal, és még engem mersz mismásolással vádolni"
Nem "buktam" le semmivel. Főleg nem hazugsággal. Kár az ilyen olcsó kirohanásokért.

"Az általad felsoroltaknak volt egy tulajdonosa (az állam), és amit a vevők kifizettek érte, az nála megjelenik bevételként. Ezért ez egy pontosan mérhető adat! "
OK. Láthatnám ezeket az adatokat?

"ilyen szinten rettegsz az igazságtól."
Majd összepisilem magam! :o))) Főleg az IGAZSÁGTÓL! He-he!

"írtad, hogy az újságok is el lettek lopva.
Légyszives mondj az elmúlt évekből egyetlen újságot, ami az állami tulajdonból lett fideszes!!!! Na, nem megy? Megint bukott a terelés"
Igazad van, azok csak át lettek passzolva a Fidesznek. A strómanok saját tulajdonába. Persze állami pénzeken. Az sem lopás, ugye? Csak éppen nem "privatizálásnak" nevezitek.

"Tehát egyik esetben se volt érinte se az állam se a költségvetés!"
Te is tudod, hogy nem direkt módon csinálták. Ahogy a letelepedési kötvényeket sem direkt módon árulják a költségvetés kárára. Annál rafkósabb tolvajok.

"Nem bírja a kicsi lelked, hogy tényekkel cáfolják a hazugságaidat! Lehet durcizni..."
Valóban erre vágysz? Durcira? Várod, mi? Akkor nem nálam kellene kopogtatnod. :o)))))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.03. 14:11:06

@Zsoltbacsi:

Ennek a szerencsétlen fekete lyuknak kár érvelni, hiszen tudod, a fekete lyukban minden nyom nélkül eltűnik. Csak ebből az Attila Lyukából nem Hawking-sugárzás, hanem nettó hazugság dől.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.03. 14:13:04

@Attila hóttsötét lyukacskája:

Most legalább megtudtam tőled, hogy Pecina is a Fidesz strómanja. Köszike az infót. :D

Zsoltbacsi 2017.11.03. 14:17:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @Attilajukkaja:

Észrevettem, fel is adtam. A múltkor arról homályosítottam fel (kb 1-2 hónapja), hogy 2 párt esetén 10% a bekerülési küszöb. Ennyire alap dolgokat se tud, de azért magabiztosan osztja az észt politikai témákban IS. Persze amikor belinkeltem neki a választási törvény részt, akkor jött a hiszti, hogy bunkókkal nem kommunikál

Amúgy ha Attila rojtos lyuk bestofot szeretnél olvasni, a régi kettős mérce fóruma egy aranybánya :))))

Attilajukkaja 2017.11.03. 14:28:22

@Zsoltbacsi:
"A múltkor arról homályosítottam fel (kb 1-2 hónapja), hogy 2 párt esetén 10% a bekerülési küszöb."
Ezt tudod idézni?

"Attila rojtos lyuk"
Ez most komoly?
Na ez a ti kommunikációs szintetek! Ha nem sikerül valakiből kicsikarni a "durcit", akkor lementek óvodás szintű csúfolódásba. A lényeg, hogy ti mindent megtesztek, hogy kimosdassátok a maffiózó Fideszt a mocskából. Ha az erőfeszítéseitek nem járnak sikerrel, akkor jön a személyeskedés és ez a gyermekded stílus.
Gratulálok!

Zsoltbacsi 2017.11.03. 14:39:10

@Attilajukkaja:

Először te bizonyítsd az állításaidat (újságok el lettek lopva+most is akkora a privatizáció, mint a "szakértő" "demokraták" alatt), aztán szívesen megkeresem neked

Zsoltbacsi 2017.11.03. 14:43:28

@Attilajukkaja:

Inkább nem. a fene fog hónapokkal ezelőtti hozzászólásokat bújni. Viszont te a saját szavahihetőséged érdekében bizonyíthatsz.

Tessék itt az enyém:

index.hu/gazdasag/2016/09/23/vege_a_foldarvereseknek_a_befolyt_270_milliard_az_allamadossagra_megy/

Kicsit tévedtem, nem 240 hanem 270 milliárd a bevétel, de a lényegen nem változtat. Több helyen is megírták, direkt az indexet illesztettem be, nehogy az legyen a kibúvó, hogy nem baloldali sajtótermékben jelent meg.

Attilajukkaja 2017.11.03. 14:56:57

@Zsoltbacsi:
"a fene fog hónapokkal ezelőtti hozzászólásokat bújni"
Te hivatkoztál rá. Ha nem tudod bizonyítani az állításodat, akkor ne hencegjél vele!

"Kicsit tévedtem, nem 240 hanem 270 milliárd a bevétel, de a lényegen nem változtat."
És mi is a lényeg? Hogy te csak a privatizációt kifogásolod, pedig jól tudod, hogy azt nem csak az Antall vagy a szocik művelték, hanem a Fidesz is. Számokkal jössz, pedig a lényeg abban van, hogy idáig mindenki az országtól lopott. Akármi is volt a bűvszó, az ország látta kárát. És minden egyes kormány egyre csak többet lopott. A mostaniak járatják az egészet a csúcsra.
Amúgy köszi a linket.
Én nem szavaztam 2010-ben sem a Fideszre (sem az MSzP-re), de amikor nyertek, akkor reménykedtem, hogy ügyesebbek, tisztességesebbek lesznek az előző kormánynál. Most viszont a mélységes csalódásomnak adok hangot. Ha ezt nem érted, akkor kár bármit is bizonygatnom.

Zsoltbacsi 2017.11.03. 15:09:21

@Attilajukkaja:

Onnan indult a diskurzus, hogy ha a fidesznél be akarod számítani a manyupot, akkor legyél annyira tisztességes, hogy a szocik privatizálásait is hozzáadod. Ez egy egyszerű módszertani kérdés, köze nincs azokhoz, amikkel előjöttél.

Másrészt az Antall kormány se nagyon privatizált. Tudod olyan közismert MDFesek lettek akkoriban milliárdosok, mint Boldvai,Waberer,Leisztinger, Gyurcsány....

Tessék itt egy ábra az akkori privatizációs bevételekről, tisztán látszik kik árusították ki a közvagyont

m.cdn.blog.hu/ni/nivo/image/gazd4.jpg

Attilajukkaja 2017.11.03. 15:35:22

@Zsoltbacsi:
Megint köszönöm a linket. Kár, hogy csak 2006-ig vannak benne adatok. Próbáltam rákeresni arra a cikkre, amelyikből bemásoltad az ábrát (link nélkül), és közben egy másik érdekes cikkre bukkantam:
kkbk.blog.hu/2010/10/13/penzugyi_tonkretetelunk_tortenete?utm_medium=lista&utm_campaign=bloghu_cimlap&utm_source=keres%C3%A9si%20tal%C3%A1latok
A cikk 2010-ben iródott, de még igy is érdekes olvasmány. Taglalja az Orbán-rezsim előtti gazdasági bűnöket. A 2010 utániakat sajnos még nem.

"Tudod olyan közismert MDFesek lettek akkoriban milliárdosok, mint Boldvai,Waberer,Leisztinger, Gyurcsány.... "
A lényeg, hogy Antallék indították be a lavinát. Ezt a fent említett cikk is kimondja. És a többi kormány sem állította le!
De én leszek az utolsó, aki Gyurcsányékat meg akarja védeni. Azt viszont tisztességtelennek tartom, hogy őket okoljátok mindenért, amikor a szemetek láttára ajándékozza el a Fidesz még a termőföldjeinket, a természetvédelmi területeinket is. A nemzetközi megítélésünkről nem is beszélve: ma már mindenki látja, hogy Orbán újra az oroszok kezére akarja átjátszani hazánkat, miközben bűnözőknek is árulja a letelepedési kötvényeket. Véleményem szerint ez nagy szégyen! Persze van, aki ennek is örül.

Zsoltbacsi 2017.11.03. 15:45:04

@Attilajukkaja:

"A lényeg, hogy Antallék indították be a lavinát. Ezt a fent említett cikk is kimondja. "

Ez igaz, csak nem olyan értelemben, ahogy te gondolod. Ha nem esett volna le, az akkor meggazdagodottak névsora, akiket felsoroltam, mind szoci milliárdos. Mondjuk sejtettem, hogy nem érted az iróniát. Még Gyurcsány kapcsán se vetted észre, hogy semmi köze az mdf-hez. Épp ez volt az Antall kormány történelmi báne, hogy nem rugták ki páros lábbal Apró Piroskát, és a gyurcsány félék keresték gennyesre magukat.

"Azt viszont tisztességtelennek tartom, hogy őket okoljátok mindenért"

azt hiszem leírtam már egyszer, az Orbán kormány ideje alatt 40 milliárd eurónyi EU pénz áramlott be az országba, többségében gigaberuházásokhoz kerültek, tehát a nyereségből csak oligarchák tudtak meggazdagodni, hiszen ebből a pénzből kb. 2000 000 000 000 forint az üzleti haszon, vagy még jóval több. Leírnám, kettőezermilliárd forint teljesen legális üzleti haszonról van szó.
Ezt lehetett volna hagyni, hogy külföldi cégek kapják meg, Colas, Swietelsky, Strabag, Alstom, Siemens stb.(mint a szociknál), vagy kerülhetett volna baloldalhoz köthető oligarchák zsebébe, de teljesen véletlenül jobboldali oligarcha zsebébe vándorolt, ami természetesen erkölcsileg támadható, az ellenzék támadja is, hiszen az erkölcs mellett csorog a nyáluk, én ezt nem támadom, ahogy nem érdekelne, ha baloldali oligarcha zsebelné be a pénzt, ahogy írtam, ehhez csak oligarchák tudnak hozzá jutni.
Két dolog miatt nem ítélem el Mészárost, az egyik az, hogy nem külföldi gazdagszik meg, kitalicskázva az országból a pénzt, a másik fontos dolog viszont az, hogy amikor a baloldal kormányzott, akkor ugye ők is loptak milliárdokat, balatoni völgyhíd, 9db alagút az alföld közepén,71-es kerülő út stb., de e mellett állandóak voltak a botrányok, a fővállalkozó nem fizette ki az alvállalkozókat, sok kis cég, hazai kisvállalkozók tömege, ezért tönkre ment, ilyen a Mészárosnál nem volt, mindenki ki van fizetve.
Ez az előzmények után maximálisan pozitív dolog.

6.Lenin 2017.11.03. 15:57:39

@Zsoltbacsi:

Nem szabad kifelejteni, hogy a fillérekért (aljas módon leértékelt , megváltoztatott kárpótlási jegyekért ) volt állami (közösségi) tulajdont felvásárlók aztán külföldieknek továbbadták. Egész iparágakat, tokaji borvidéket , volt szakszervezeti üdülőket, stb
Gyurcsány se kétkezi munkával lett milliárdos.

Attilajukkaja 2017.11.03. 16:10:38

@Zsoltbacsi:
"az akkor meggazdagodottak névsora, akiket felsoroltam, mind szoci milliárdos. Mondjuk sejtettem, hogy nem érted az iróniát."
Értem én, csak azt nem, hogy mit akarsz ebből kihozni. Biztosan voltak nem szocik is, akik akkor meggazdagodtak. De nyilván a ex-szocik voltak akkor a legközelebb a tűzhöz.

"Orbán kormány ideje alatt 40 milliárd eurónyi EU pénz áramlott be az országba, többségében gigaberuházásokhoz kerültek, tehát a nyereségből csak oligarchák tudtak meggazdagodni, hiszen ebből a pénzből kb. 2000 000 000 000 forint az üzleti haszon, vagy még jóval több. Leírnám, kettőezermilliárd forint teljesen legális üzleti haszonról van szó."
És Gyurcsány mennyit hozott be?
A teljesen legális üzleti haszonnak pedig tudjuk mi az ára: a nepotizmus és egy halom korrupt nyereség Orbánéknak. Különben hogy gazdagodott volna meg hirtelen Orbán családja és baráti köre? Ez mennyivel jobb, mint amit Gyurcsányék műveltek?

"nem érdekelne, ha baloldali oligarcha zsebelné be a pénzt, ahogy írtam, ehhez csak oligarchák tudnak hozzá jutni."
És az nem furcsa, hogy CSAK Orbán hívei juthatnak hozzá, a többi oligarcha pedig disznó magyarellenes sátánista? Nyilván ezt írja elő a tisztességes üzleti verseny.

"Két dolog miatt nem ítélem el Mészárost"
Minő meglepetés!

"nem külföldi gazdagszik meg, kitalicskázva az országból a pénzt"
Külföldön esélye sem lenne ilyen karrierre, ezt te is jól tudod. Azt meg, hogy egy magyar állampolgár lopja meg a sajátjait, nem biztos, hogy én így ünnepelném. És abban sem lennék olyan biztos, hogy nem talicskázza ki off-shore cégekbe, bankszámlákra a pénzt. Nagyon nem.

"állandóak voltak a botrányok, a fővállalkozó nem fizette ki az alvállalkozókat, sok kis cég, hazai kisvállalkozók tömege, ezért tönkre ment, ilyen a Mészárosnál nem volt"
Vagy nem tudunk róla. Vagy annyira túlszámláznak mindent, hogy abból fizetnek. Szinte semmi nem készül el akkorra és annyiból, amennyit előre mondanak. E nem furcsa?
Amúgy tényleg ciki, amit Gyurcsányék műveltek.

"Ez az előzmények után maximálisan pozitív dolog."
Baromira pozitív! Ha nem vesszük figyelembe, hogy Mészáros a "semmiből" lett hirtelen hazánk ötödik leggazdagabb embere, és csak a haverjai az alvállalkozói. Persze tudjuk, ez csak azért történhetett meg, mert ő okosabb, mint Zuckenberg. :o)))
Ezt szerintem még a fidesznyikek sem veszik be!

Zsoltbacsi 2017.11.03. 16:26:13

@Attilajukkaja:

"És az nem furcsa, hogy CSAK Orbán hívei juthatnak hozzá, a többi oligarcha pedig disznó magyarellenes sátánista? Nyilván ezt írja elő a tisztességes üzleti verseny."

Ha mindenáron hinni akarsz a mesékben, nem tudok mit csinálni...
Ugye emlékszel a mesére, hogy az egész ballib sajtó hónapokig azon ajvékolt, hogy nem kapnak hírdetési pénzeket, és a fidesz kivérezteti az egész ellenzéki sajtót?
Aztán az átlátszó.hu kiperelte hogy a propagandaminisztérium mennyit is költött el a különböző sajtótermékekben, és kiderült, hogy összességében még most is (pontosabban 2016ban) többet költöttek balra, mint jobbra. Ezenkívül az is kiderült, hogy 2016ban valami 4-500 milliót hirdettek el a népszabadságban!
Na ennyire igaz az is, hogy mindent a jobboldaliak nyernek!

+A többire már nem is reagálok, mert egy halom fröcsögés és mindenféle ballib mendemonda.
De tudod mit? Szerintem Te, Attilajukkaja személyesen elloptál 123312324353465476786654234456768786565342124436567679 forintot, te vagy a legnagyobb tolvaj. Bizonyítsd be, hogy nem! Na kb ennyi alapja van az írásodnak.

Zsoltbacsi 2017.11.03. 16:34:51

@Attilajukkaja:

Csak egy példa a ballib mendemondákra:

"Szinte semmi nem készül el akkorra és annyiból, amennyit előre mondanak. "

Ugye emlékszel a Duna aréna cirkuszra? A teljes ballib sajtó másfél éven keresztül károgott, hogy úgysem lesz kész. Kész lett időre?
Ezenkívűl pontosan annyiba került, amennyiért a fővállalkozó megnyerte a tendert. (az egész beruházás más miatt drágult, az egy másik történet)
De ott van a Groupama aréna is, az is napra pontosan az eredeti dámum szerint és áron lett átadva.

Azt kéne megértenetek, hogy az nem lopás, ha nem mindent a ballibek és a külföldiek nyernek!

Attilajukkaja 2017.11.03. 16:35:54

@Zsoltbacsi:
"kiderült, hogy összességében még most is (pontosabban 2016ban) többet költöttek balra"
Persze, mert a jobboldali sajtóra nem az állam költ, hanem Mészáros, Vajna meg a többi haver. :o))))

"Szerintem Te, Attilajukkaja személyesen elloptál 123312324353465476786654234456768786565342124436567679 forintot, te vagy a legnagyobb tolvaj. Bizonyítsd be, hogy nem!"
Miért tenném? Igazad van. Ennyire gazdag vagyok. :o)))) Pereljél be!
Ennyi alapja van az érvelésednek. Ha nincsenek tények, akkor találjunk ki valami "vicceset"! Nem igaz?
Na csá!

Zsoltbacsi 2017.11.03. 16:39:46

@Attilajukkaja:

"Persze, mert a jobboldali sajtóra nem az állam költ, hanem Mészáros, Vajna meg a többi haver."

Ez a kapitalizmus. A tulajdonos azt csinál a tulajdonával, amit akar, akár be is zárhatja!
De már megint tereltél, mert a vádak az voltak, hogy az állam csak a jobboldali sajtóban reklámoz. Ez dőlt meg, még ha fáj is beismerned

Attilajukkaja 2017.11.03. 16:46:57

@Zsoltbacsi:
Utoljára.
Nem a reklámról volt szó. Az állam pedig fű alatt iszonyú milliárdokat költ a saját médiájára és propagandájára, akármennyire is fáj beismerned.
Mentem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.03. 17:08:34

@Attilajukkaja:

"Mentem."

Szép lenne, ha többet nem is jönnél.
süti beállítások módosítása