A valódi viták otthona

Maradj marha!

2017. november 09. - szénhidra

Rész-szakképzés, ismerkedjünk csak ezzel az új fogalommal. Rész-szakképzés, azaz már egy teljes szakmát sem kell elsajátítani az ember gyerekének, minek is gyötörni őt azzal, elég ha annyit tud, amennyit tudnia feltétlen szükséges, ez a kormány legújabb népbutító találmánya. Ezentúl például nem kell Istvánkának végigszenvedni a szobafestő mázoló iskola három évét, elegendő lesz néhány hónap alatt elsajátítania a pemzli kezelést, mivel abban az esztendőben éppen a pemzlikezelőkből mutatkozik nagy hiány a munkaerő piacon. Sőt, az is megoldható lesz, hogy egy rövid 20 órás tanfolyam keretében Istvánkát pusztán a pemzli nedvesítés módozatairól okítsák ki, amennyiben a következő néhány hétben pemzli nedvesítőkből várható munkaerő hiány a mindentudású magasságos iparkamara véleménye szerint. Istvánkát tehát

NEM KELL ÉVEKIG OLYAN TUDÁS MEGSZERZÉSÉÉRT NYÜSTÖLNI, AMINEK AZ ELKÖVETKEZENDŐ HÓNAPOKBAN SEMMI HASZNÁT SEM VESZI, ELÉG HA ANNYIT TUD, AMENNYIRE A TANFOLYAM BEFEJEZÉSÉT KÖVETŐEN ÉPPEN SZÜKSÉGE VAN.

Ha ez a szükség a pemzli nedvesítéséig terjed, hát minek tanulja meg hogyan is kell egy egész szobát kifesteni. Persze így attól sem kell nagyon tartani, hogy Istvánka egyszer csak beleun a pemzli nedvesítésbe, és nagyratörő álmokat sző egy szoba tarka színekkel történő kifestéséről, hisz Istvánka annyit fog érteni a szobafestéshez mint mondjuk én, ami nem olyan sok. Így aztán Istvánka jó eséllyel világ életében pemzli nedvesítő marad, bár egy kis szerencsével akár a szakma új szeletével is megismerkedhet, teszem azt újabb 20 órás képzési modul során elsajátíthatja a tapétaragasztó bekeverő ismereteket is, hurrá, Istvánka előtt egy új világ tárulhat ki! 

Ha valaki úgy gondolja, hogy a fenti sületlenség az én agyszüleményem, hát téved. Ezt a magyarországi szakoktatásra vonatkozó "jövőképet" a multi cégeket minden áron kiszolgálni igyekvő kormányunk NGM-es államtitkára Cseresnyés Péter vázolta fel az egybegyűlt újságírók őszinte megrökönyödésére. Úgy tűnik 

A NÉPBUTÍTÁS TERÉN EDDIG IS UTOLÉRHETETLEN KREATIVITÁS MUTATÓ ORBÁN KORMÁNY ÚJABB MÉLYSÉGEK FELÉ IRÁNYÍTJA A KÖZOKTATÁSKÖZNEVELÉS HAJÓJÁT BÁRKÁJÁTLADIKJÁT.

Kezdték ugye azzal, hogy leszállították a tankötelezettséget 18 éves korról 16 éves korra, majd folytatták a szakiskolákban a közismereti tárgyak óraszámának drasztikus csökkentésével, illetve a szakközép iskolák átalakításával, de úgy tűnik a társadalom elbutítása terén mindig elő tudnak hozakodni új ötlettel. Mert minek is tudnának a Istvánkák annál többet, mint ami a multik munkaerő igényének kiszolgálásához feltétlenül szükséges? Kinek volna az jó, ha Istvánka olyan piacképes tudást sajátíthatna el, mellyel válogathatni a multik ajánlatai között? És az kinek volna jó, ha Istvánka mindenféle okosságokat tanulva maga is elkezdene gondolkodni a világ dolgain, és olykor igénye támadna kitekinteni a Tények - Jóban Rosszban - kormányzati propagandával megspékelt BL meccsek szentháromságán túlra?

Istvánka csak maradj marha, mert kinek lenne az jó, ha a pemzli nedvesítéséhez feltétlenül szükségesnél több tudáshoz jutnál? 

A JELENLEGI KURZUSNAK SEMMIKÉPP SEM, HISZ TUDJÁK JÓL, A TUDÁS HATALOM. AHHOZ PEDIG KÖRMÜK SZAKADTÁIG RAGASZKODNAK. 

Ui.: Istvánka egy kitalált személy, elnézést kérek minden Istvánkától és minden Istvánka szüleitől akik esetleg magukra véltek ismerni a leírás alapján. Istvánka szabadon behelyettesíthető Jóskával, Sárával, Tercsivel, Fercsivel, Katával, Klárával, s valahány névvel a naptárban.

Körtvélyfáy Menyhért az LMP tatabányai képviselője

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr6213216937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

É2I 2017.11.09. 13:03:33

Láthatod: a fent említett is meddig vitte, pedig nem egy agytröszt. Simán be kell lépni a pártba és megy is a szekér; már ha jól tudsz "pemzlit nedvesíteni".

tireless treehugger 2017.11.09. 14:05:00

A rész-szakképzés nagyon jó dolog.

A munkák ma már végletekig vannak egyszerűsítve, modulokra bontva. Ha ezeket a modulokat elsajátítja akkor tökletesen megfelel az adott pozícióban. Ha másik pozíciót keres/kap akkor az ahhoz passzoló modulokkal kiegészíti.

Ilyen szakképzés a fejlett világban sokszáz éve van, röviden a lényeg hogy bármit csinálsz a gyakorlatban elmélettel és követelmény ismerettel kibővítheted, illetve íakkor kezdheted ha már megvannak az elméleti alapok. Attól hogy valakinek 20 éve van szakmája még nem biztos hogy a fejlettebb technológiákat alkalmazni tudja, még az sem biztos hogy az alapokat helyesen alkalmazza.

A modulásris képzés viszont lehetővé teszi hogy mind a szakemberek mind a nemképezettek naprakész tudással rendelkezzenek.

A képzés még csak az első lépcső, lesz hozzá követelményszint is, ami nélkül az adott tevékenység nem végezhető, és csak rendszeres 3/5/10 éves utánképzésekkel lesz érvénnyes. Valamint nagyon könnyebb lesz az eltiltás, jelenleg a kontárokat szinte lehetetlen korlátozni.

A rendszer alapból nagyon jó, magyarok vagyunk tehát valószínű hogy elbasszák, de mi van ha nem.

A kamarai rendszert ezért erőlteti a kormány annyira mert ők lesznek a felügyelő szerv, mondjuk én remélem hogy igazi szakmai szervezetek alakulnak majd és ezt a szemét bandát meg véglegesen eltiltják..