A valódi viták otthona

Reflektor

Piszkos anyagiak. Ez a kötvénybiznisz lényege.

2017. december 12. - szénhidra

Pár éve, amikor Rogán meg Habony elkezdték a letelepedési kötvények árusítását (hehe, haza árulók lettek) szóval már akkor többen szóltunk, hogy ez azért igencsak furcsa. Egyrészt mert az akkor még felfutóban lévő hivatalos, kormányzatiálláspontos bevándorlásos mizériához képest is értelmezhetetlen volt, hogy a gazdag bevándorlók persze jöhetnek. A másik érv a rohadt nagy haszon, amivel akkor nem lett volna baj, ha az a haszon az államnál marad, de Rogán és Habony haveri köre kapta meg ezt a hasznot. Mikor ennek akkor hangot adtam simán lerasszistáztak jobbos ismerőseim, mert hogy milyen dolog már, hogy nem engedem faji alapon be a bevándorlókat.

Anyám borogass!

Most pedig itt állunk nyakig a cuccban. Kiderült, hogy majdnem húszezren kaptak csilliárdnyi összegért cserébe olyan magyar állampolgárságot vagy azzal egyenértékűnek számító engedélyt ami alapján az unióba nyugodtan ki-be lófrálhatnak a gazdag bevándorlók. De inkább csak be. A kormány felismerte a bevándorlási-letelepedési kötvényben a bizniszt és olyan szélesre nyitotta a kaput, hogy azon számolatlanul engedte át a leginkább kínai és orosz (rasszizmus!) letelepedni kívánókat. Akik közül egy darab sem telepedett le Magyarországon, akik közül egy darab sem adott munkát magyar dolgozóknak magyar földön, akik csak a fent említett duót és haverjait tömték ki, minta libát.

Már 180 milliárdnyi az a kár ami a magyar adófizetőket érte. Ha ezt egy lakosra bontjuk, akkor megközelítőleg 18-20000 forint kár ért mindenkit ebben az országban. Egy négyfős család (családpolitika!) esetében ez majdnem 80000 forint bukó. Ami nem azt jelenti,hogy pénzben kellett volna megkapniuk, hanem azt, hogy legyen jobb egészségügy, jobb oktatás, jobb közösségi közlekedés, alacsonyabb ÁFA meg ilyen kedves, hétköznapi dolgok. Ha ehhez az eszméletlen harácsoláshoz azt is hozzátesszük, hogy ez csak egy „apró” szelete a nemzeti harácsolásnak akkor láthatjuk, hogy milyen szintem rabolnak, fosztogatnak a fiúk. Stadionprogram, kisvasút, főtérlekövezések, Liget-projektek – ezek mind-mind irtózatosan súlyos milliárdokat jelentenek, amiket nem nekünk, magyar adófizetők boldogulására fordítanak, hanem magukra.

A magyar családok jelentős része elé gyöngyöt szór a kormány. A parlamentben ha megpendíti valaki – mondjuk ezt a letelepedési szabadrablást – akkor Rogán képes a törvényekre mutogatni, a miniszterelnök meg még válaszolni sem tud.

Jó, tudjuk, még az amerikai korrupció-kutatók is elképedve figyelik a magyar törvénykezési megoldásokat, amik már az elején személyre szabják a lóvé becsatornázását, de azt se felejtsük el, amit a Fidesz gazdaságpolitikájáról mondott valaki: amit mások korrupciónak mondanak az maga a Fidesz gazdaságpolitikája. De az is nagy igazság, hogy minden, amit a kormány ad, azt előbb el kell vennie a népétől. A letelepedési bizniszből befolyt összegeket pedig még csak oda sem adta neki, semmilen formában.

Csarnó Ákos

kép: 24.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr7613480689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.12.12. 14:13:34

Pharaonról kérdezett az MSZP-sből lett LMP-s bige ugyi ?

Nézzük mit ír a pártsajtó erről az ügyről:

444.hu/2016/11/24/orbanek-amerikai-csapdaba-setalhattak-bele-amikor-beengedtek-pharaont-magyarorszagra
Orbánék amerikai csapdába sétálhattak bele, amikor beengedték Pharaont Magyarországra

A BCCI-botrány idején 1991-ben és 1992-ben a társaság legtöbb vezetője és strómanjaik ellen elfogatóparancsot adtak ki az amerikai hatóságok. Nem volt ez alól kivétel Pharaon sem, aki ellen 1991. november 15-én emelt vádat az amerikai szövetségi bíróság. Az elfogatóparancsot is még aznap kiadták rá, és ez a budapesti amerikai nagykövetség szerint a mai napig érvényben van.

Pharaont azonban soha nem kapták el, és kifejezetten furcsán állnak hozzá az amerikai hatóságok: ahogyan több ország (köztük Magyarország) titkosszolgálatai is észrevették, az amerikai hatóságok annyira passzívak az ügyben, hogy

valószínűleg ténylegesen nem is akarják elfogni Ghaith Pharaont.
Az amerikai hatóságok egyetlen igazi próbálkozása az volt, amikor 2006-ban Szicíliában az FBI és az olasz rendőrség lerohanta bankár jachtját, de Pharaon épp akkor nem volt a fedélzeten. Furcsa, hogy a rajtaütést épp akkorra időzítették, amikor Pharaon nem volt a hajón, hiszen a korábbi megfigyelések szerint Pharaon ekkoriban éveken át szinte folyamatosan a jachtján lakott.

Ha az elfogására nem is tettek komoly kísérleteket, azért tárgyaltak vele. A BCCI összedőlése utáni kártérítési eljárásban felmerült, hogy Pharaon megtarthatott több százmillió dollárnyit a bank vagyonából, azért érdemes lenne Pharaon vagyonát is zárolni, majd bevonni a kártérítésbe. A bank felszámolói azonban úgy ítélték meg, hogy ez nagyon időigényes és drága lenne, Pharaon ugyanis a legtöbb cégét és ingatlanját bonyolult strómanrendszeren keresztül birtokolja, ezt visszafejteni pedig nagyon nagy munka

Szelid sunmalac 2017.12.12. 14:30:41

@Ballib cenzúrázók réme 25: Igen? Mire lyukadsz ki?
Talalkozott vele Orban, vagy sem? Uzletelt-e vele o, vagy szuk kore, vagy sem?Nemzebiztonsagi kockazat, vagy sem? Valaszolt Orban a kerdesre, vagy sem?

Ezek mind eldontendo kerdesek batyu, probalj meg igennel vagy nemmel felelni.

Spermahajder 2017.12.12. 14:55:18

@Ballib cenzúrázók réme 25: Arról a rogán és habony baráti köre által zsebretett 180 milliárdocskáról tudnál ilyen kimerítő választ adni, tahó (ez kijár a "bige" kifejezés használatáért) nyalonc? Mert azt a pénzt az adófizetők fogják kamatostól visszafizetni. Ugyanúgy, mint Paks II. árát, meg a többi magas kamatra felvett giga hitelt. A telhetetlen mohó gazemberek el lesznek számoltatva az ország kifosztásáért, ne legyenek kétségeid, nem lehet megúszni.

HorseFucker 2017.12.12. 15:27:20

@Ballib cenzúrázók réme 25: Egy szarházi köcsög fizetett fidesSS bérenc vagy batyu, ezt mindenki tudja ! Szóval az írásod csak annyi mint hányás a levesben ! :)
süti beállítások módosítása