A valódi viták otthona

Reflektor

Megtaláltuk az egyetlen civil szervezetet, amelyet véd a kormány! Kár, hogy autistákat bántalmaznak…

2018. július 11. - Tálos Lőrinc

12784762_510736_384ce340068b12108d94ddb9aaf75b06_wm.jpg

A civil szervezetek ellen fellépő kormány a civil szervezetek függetlenségére hivatkozva nem tesz semmit egy autistákat fenyegetéssel, szóbeli bántalmazással „gyógyító” csaló tevékenységének megakadályozása érdekében.

A civil szférán már így is nagy a nyomás, hogy az alapvetően állami feladatokat kell ellátnia. Ezen felül még a civil szférában fellépő csalók ellen is ezeknek a szervezeteknek kell fellépnie?” - kérdezte Ungár Péter írásban Kásler Miklós emberi erőforrás minisztertől. Az EMMI tömören egy igennel válaszolt, szó szerint azt, hogy Egyetértek Önnel abban, hogy az autista személyek támogatása fontos . Ebben a legfőbb partnerünk az Autisták Országos Szövetsége (a továbbiakban: AOSZ), amely kommunikációjában számos alkalommal felhívta a szülők figyelmét a megtévesztő szervezetek tevékenységére.”

A bürokratikus bikkfanyelvbe csomagolt cinikus válasz ugyanakkor még nem minden. Rétvári Bence válasza ugyanis a szabályos illusztráció arra a közvélekedésre, hogy az az állam, amely mindenbe beleszól, amit békén kéne hagynia, a saját dolgát viszont már nem végzi el. A civil szervezetek és azok függetlensége ellen fellépő kormány ugyanis ebben az esetben épp a civil szervezetek függetlenségére mutogat, hogy miért nem tesz semmit: A civil szervezetek működésének kereteit jogszabályok biztosítják. Sem a miniszternek, sem az általa vezetett minisztériumnak nincs közvetlen beavatkozási lehet ősége a szervezetek szakmai működésébe, hiszen garanciális elem az önállóságuk, a törvényességi ellenőrzés az ügyészség és a bíróságok kompetenciába tartozik.”

És, hogy melyik „civil szervezet” lenne az, amely kiérdemli, hogy az állam ne lépjen fel vele szemben? Az Az Egyenlítő Egészségügyi, Oktatási és Kulturális Alapítvány illetve az OUT-izm elnevezésű „szülői közösség”, amely az autizmus gyógyítását ígéri a kétségbeesett szülőknek pénzért, módszerét pedig a BBC leplezte le pár éve, ez pedig nem más, mint az autisták bántalmazása, veréssel fenyegetése.

Kép: BBC

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr114106341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

parafffa 2018.07.11. 12:02:02

Esetleg azt is elárulhatnátok, hogy az LMP vajon miért tartózkodott a civil ellenes törvények elfogadásánál ahelyett, hogy egyértelmű NEM-et nyomott volna?

Tálos Lőrinc 2018.07.11. 13:02:53

Civiltörvény:
"Szél Bernadett, a párt társelnöke azt mondta, semmi nem indokolta, hogy a parlament elfogadja a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt. Ettől a jogszabálytól az ország nem lesz jobb hely, sőt a törvény ellehetetlenít olyan civil szervezeteket, amelyek segítettek, amikor feladatokat vállaltak át az államtól."
index.hu/belfold/2017/06/13/lmp_civiltorveny_alkotmanybirosag_normakontroll/
StopSoros: "Az MSZP és az LMP előre jelezte, hogy nem vesz részt a szavazáson, a DK-s képviselők sem nyomtak gombot."
www.napi.hu/magyar_gazdasag/atment_a_stop_soros-csomag.664736.html

aaabbbccc 2018.07.11. 13:04:00

az ungar fele csalasrol mikor lesz szo ?

Tálos Lőrinc 2018.07.11. 13:56:03

Majd, ha megtörténik. Akkor ugyanis, ha a képviselt jóváhagyta a szerződést nem lehet csalásról beszélni. Akik csalást kiáltanak, azok ugyanúgy nem értik az álképviselet jelentését, mint Ungár Péter, aki hülyeségeket beszélt erről. Botcsinálta jogászkodásból botcsinálta jogászkodással politikai ügyet kreálni műsornak érdekes lehet, de attól még vihar egy pohár vízben.

aaabbbccc 2018.07.11. 14:04:26

@Tálos Lőrinc: aha, kezdodik a jogaszkodas
de ez foleg politikai kerdes es nem jogi

paraffffa 2018.07.11. 17:08:55

@Tálos Lőrinc:

Te valami párhuzamos univerzumban élsz? Nehogymár még ti legyetek megsértődve.

Tök mindegy, hogy jogilag ki tudjátok-e magyarázni, a lényeg, hogy ungár - saját elmondása alapján(!) - kifejezetten azzal a szándékkal írt alá egy szerződést, hogy a másik szerződő felet megtévessze és a szerződés az LMP-re nézve ne legyen kötelező érvényű.

Hogy ezt sikerült-e jogilag maradéktalanul megvalósítania, az politikai értelemben irreleváns, lényeg, hogy a szándék megvolt, ezt ő maga mondta el.

Tekintve, hogy a párt társelnöke ott bólogatótt/mosolygott mellette miközben mindezt előadta, nehéz ezt a tettet egyedül ungár nyakába varrni és elkülöníteni az LMP egészétől.

Komolyan nem bírjátok felfogni, hogy ez (meg az összes többi mocsok, ami az elmúlt pár hónapban előkerült) miért veri ki a biztosítékot?

Segítek: azért mert ti azzal az ürüggyel szabotáltáok el a kormányváltáshoz szükséges széleskörű összefogást, hogy a hitelüket vesztett pártokkal nem vagytok hajlandóak összefogni, de még csak jelöltálíltásban koordinálni se, akkor se ha ez Orbán hatalmának végleges bebetonozását jelenti, mert ti erkölcsileg magasabban álltok ennél. Ehhez képest sorra derül, hogy az az erkölcsi magasság, ahonnan eddig fölényesen lekiabáltatok, legfeljebb a mesében létezik és pont olyan mocsokságok mennek az LMP-ben is, mint az összes többi pártban, legfeljebb annyi a különbség köztetek és az MSZP/DK között, hogy ti még nem voltatok hatalmon, így nem volt lehetőségetek lopni. Magyarul a ti politikátok rohadtul nem más, innentől pedig az egyetlen épkézláb érvetek is elúszott amivel a kormányváltást elszabotáltátok.

Na ezért.

paraffffa 2018.07.11. 17:11:48

@Tálos Lőrinc:

Igen, "AZT MONDTA".

És a NEM gombot miért nem nyomta meg amikor a törvény szavazására került sor?
Nem találta?

Pont ez a baj veletek. Szavak szintjén marha kemény ellenzék vagytok, csak amikor ténylegesen tenni kéne valamit - pl választáson leváltani a kormányt, vagy legalább a kétharmados túlhatalmát megakadályozni - akkor elsunnyogtok.

Mit gondolsz, meddig lehet ezt még eljátszani, meddig lesznek olyanok, akik ezt beveszik?

Európai téridő 2018.07.11. 21:10:00

Kissé összecsapott és zavaros poszt ez.

LKerekes 2018.07.12. 06:37:13

Az Autisták Országos Szövetségének semmi köze a BBC által "leleplezett" Kanta József féle szervezethez. Az utóbbi nem is Magyarországon működik, hanem angol alapítvány.

LKerekes 2018.07.12. 06:42:09

@paraffffa:
Ha nem szaboltálja el senki a tökéletes ellenzéki összefogást ( Jobbik nélkül ? de akár Jobbikkal is ) akkor sem nyert volna az ellenzék. Legfeljebb nem lett volna kétharmada. Ha az összefogásból kihagyják a Jobbikot, akkor még az is meglett volna.
Ugyanakkor az is nyitott kérdés, hogy hány szavazót vitt volna be a "szövetségbe" a jobbik? Szerintem a jobbikos szavazók 60 %-a nem szavazott volna egy liberálisok vezette összefogásra, hanem inkább a Fideszre. És akkor így is meg lehetett volna a kétharmad.

para fa 2018.07.12. 15:27:11

@LKerekes: Egyértelmű, hogy egy Jobbik-baloldal összfogásnak semmi értleme nem lett volna, több kárt okozott volna mint hasznot. Emlékeztetnélek azért, hogy ennek ellenére - vagy éppen ezért - pont az LMP ragaszkodott ehhez amikor kicsit úgy csináltak minhta benne lennének a koordinációban, csak épp pont ehhez a nyilvánvalóan telejsíthetetlen feltételhez kötötték, hogy ők is koordináljanak.

Ne felejtsd el azért azt sem, hogy itt két külön dologról van szó.

Az összefogás az konkrétan együtt indulást jelent. Ilyet kezdeményezett Botka. Ő azt ajánlotta, hogy induljanak szövetségben, úgy, hogy a többiek (MSZP, DK (-Gyurcsány), LMP, Momentum, Együtt, MLP, P) vihetik a listás helyek felét, és az egyéni jelöltek közül elvben akármennyit.
Az LMP még csak tárgyalni se volt hajlandó erről.

Aztán jött Juhász Péter, az - LMP által azóta lenyúlt - új pólus ötletével ami csak az új pártok (Együtt, LMP, Momdentum, P) összefogását jelentette volna.
Az LMP vele se volt hajlandó tárgyalni.

Ezek a kezdeményezések több mint 1 évvel a választás előtt voltak, vagyis ha az LMP hajlandó lett volna akár Botkával akár Juhásszal leülni és létrejöhetett volna egy egységes ellenzéki ellenzéki koalíció, akkor ezt az 1 évet értelmesen, okosan, egymással és nem egymás ellen végigkampányolva igenis le lehetett volna váltani a Fiedeszt, a Jobbik nélkül is.

Az utolsó pillanatokig halogatott koordinációnál nyilván ilyesmiről már nem lehett szó, itt már csak Orbán túlhatalmának megakadályozása volt a tét, ami ugyanakkor szintén nem lett volna lényegtelen. Ha sikerült volna legalább kétharmadot megakadályozni, akkor legalább egy minimális esély maradt volna a jövőre nézve.

Az LMP ebben se volt partner, Hódmezővásárhelyig hallani se akartak koordinációról, utána is csak alibiből csináltak úgy, mintha megfontolnák. Az itteni posztokból is látszik, hogy ez totál kamu volt, Szél Bernadett végighazudta a kampányt, eszükbe se volt nekik koordinálni egyetlen percig se.

A többit már tudjuk: az önszántukból visszalépő tagokat szarrá büntették, a koordinációért lobbizó Hadházyt előbb sallai megverte, majd kiutálták a pártból.
Ezzel szemben a Fidesszel összedolgozó zuglói jelölt megúszta egy enyhe ejnye-bejnyével és maradt vígan a pártban. "Más politika"

Az LMP-nek köszönhetően Orbánnak ma már olyan politikai és gazdasági(!) hatalom van a kezében, hogy demokratikus úton innentől már teljesen lehetetlen lesz leváltani.

Lehet itt álmodozni 22-ről meg 26-ról meg akármiről, de jobb lesz lassan felfogni, hogy ez a választás volt az utolsó esély a magyar demokrácia megmentésére, amit pedig az LMP a kormányváltás elszabotálásával csinált, az történelmi bűn.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2018.07.19. 19:34:25

@para fa: Az Új Pólus bizony LMP-s koncepció, sőt elfogadott stratégiai cél volt. Csak az még az eredeti LMP volt, talán 2012-ben. És hiába szavazta meg a kongresszus, valahogy elszabotálódott a dolog... ez volt a pártszakadás egyik legfőbb oka.
süti beállítások módosítása