A valódi viták otthona

Reflektor

1355 magyar család kilakoltatva: a Fidesz rárontott saját nemzetére

2018. augusztus 19. - baum

aa2e5172-b505-41b0-b975-a816fe63ec26.jpg 

A választás után májusban járt le a kilakoltatási moratórium. Nem véletlen történt így, a kormánypártok szándékosan a választás utánra időzítették a gyalázatot. Május óta az Orbán Viktor vezette magyar kormány 1355 magyar családot lakoltatott ki otthonából.

 

Ezen családok az igazságtalan devizahiteleik miatt adósodtak el teljesen, és bár kb. évente kürtöli tele a sajtót Rogán Antal, hogy megoldottuk a devizások problémáját, ez nyilvánvalóan nem történt meg. Logikus: ha megoldották volna, akkor nem kellene időről-időre újabb csodaötlettel előállniuk, másrészt most nem lenne cirka 30 ezer olyan család Magyarországon, amelyeket a kilakoltatás réme fenyeget.

 

Ezek azok a magyar emberek, akik nem kapnak segítséget az államtól, a Fidesz lemondott róluk és most kész a kilátástalanságba taszítani őket.

Az időzítés is annyira elegáns, amennyire Orbán Viktortól csak telhet. Jó keresztapához illően a főni épp Horvátországban, a tengerparton időzik, nyilván jókat lakmározva mindabból a földi jóból, mit a tájék adhat. Vagy inkább egy kis hazait. Szubjektíve úgy képzelem, hogy pálmafák árnyékában májashurkát fogyaszt, jó lédús kovászos uborkával. Tán ezeket a gyanús tengeri herkentyűket nem szívleli.

 

De kanyarodjunk vissza a valósághoz: jelenleg a magyar rendőrség családok százait üldözi el otthonukból a kormány felhatalmazásából, miközben a miniszterelnök abban a Horvátországban nyaral, ahol néhány hónapja hozott törvényt a helyi kormány, hogy kedves bankok, kapjátok be, mi a nemzettel vagyunk, nem veletek, lesztek szívesek a hitel felvételének árfolyamán számolni az adott devizát. Ezzel a lépéssel a horvát kormány horvát devizahiteles családok ezreit menti meg. A magyar kormány pedig épp ráront a saját nemzetére és a bankok mellé áll a saját állampolgáraival szemben.

 

Minden országnak joga van a keresztény kultúrát megvédeni” - mondta Orbán Viktor tusványosi beszédében. Hát, nem tudom: nekem a keresztényi kultúra arról szól, hogy egy nemzet magáról, mint közösségről gondolkodik. A gyengéket megvédi, mi több segíti. Aki elbotlott, annak kezet nyújt.

 

Ismétlem: Május óta 1355 magyar családot lakoltattak ki otthonából. Hol van ilyenkor a keresztény kultúra? Rénszarvasra vadászik kéjjel valahol Skandináviában? Éppen bedől valami kamu örökösnőnek milliárdos hasznot remélve? Ibizán szipog? Hurkát zabál kétpofára a tengerparton? Vagy hátradől, hogy megoldottuk ezt a problémát is, a kilakoltatott családok úgysem kerülhetnek utcára, mert milyen okosan betiltottuk a hajléktalanságot még a nyár elején?

 

Miközben holnap, augusztus 20-án ünneplőbe öltözik a magyarság lelke, hiszen államiságunk 1018. születésnapját tartjuk. Keresztényien. Kulturáltan. 2018-at ráadásul a kormány a családok évének nevezte ki. Remekül fog szórakozni az utcára kirakott 1355 család, meg a további veszélyben lévő harmincezer.

 

Nuszbaum Tibor

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr9714190035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

David8 2018.08.19. 17:41:46

Nem ismerem a horvát devizahitel sztorit, nem tudom, hogy a mérlegfőösszegekben mekkora arányt képviselnek ezek a hitelek, de amikor a politikusok arra panaszkodnak, hogy a bankok nem hiteleznek, mert visszhatályos törvényalkotással a tulajdon jogaikat megsértették, akkor semmi sem jó a politikusoknak.

Én egyébként magáncsőd intézményével menteném meg a hiteleseket, na nem ezzel a magáncsőddel, amit a kormány kitalált, hanem ha az adós úgy dönt, hogy megszabadul a jelzáloggal terhelt ingatlanától, akkor a hitel azon része, ami több, mint az ingatlan értékesítésből befolyt összeg, az lenullázodna. Az ügyfélnek lenne fél éve értékesíteni az ingatlanját. Tehát a bank vesztene valamit a tartozásából, de ez legyen az ő bajuk, az adósnak pedig lenne pénze albérletbe költözni.

Hozzáteszem ma Magyarországon a bankok próbálják értékesíteni a problémás hiteleiket erre specializált befektetőknek.

David8 2018.08.19. 17:55:06

Meg azért ez a "mentsük meg a devizahiteleseket sztori" sem biztos, hogy jó. Bár a jegybankok független állami intézmények, de abban igaza Farkas Zoltán HVG-s újságírónak, ha Matolcsyékat annyira érdekelné a devizahitelesek szociális problémái, akkor emelhetett volna kamatot, vagy beavatkozhatott volna a diviza készletek árán a forint árfolyamába. Nem biztos, hogy a több száz éves jogrendszer felülírása megoldás egy magát demokratikusnak nevező pártnak, mint az LMP-nek. A Code Napoleon, ami hatással volt egész Európa jogrendjére, második pontja ez:

"A törvény csak a jövőre rendelkezik, visszaható ereje nincs."

Uni1002 2018.08.19. 18:05:00

@David8: "A törvény csak a jövőre rendelkezik, visszaható ereje nincs."
Ezt a fidesz régen felül írta. csak egy példa, a 2 éve törvényesen megállapított nyugdíjamat, egyetlen tolvonással 2011-ben valami nemzeti szociális eltartotnak nyílvánította, vissza menőleg is, pedig hivatalos határozatom volt a nyugdíjintézettől. Először, mikor hírét hallottam, azt hittem hogy az alkotmánybíróság nem engedi. Engedte, mert közben egy részét azokra cserélték, akik átírták a nyugdíjtörvényt. A kör bezárult...

Kötvény Jakab 2018.08.19. 18:13:51

@Uni1002: Én nem azt állítottam, hogy a Fidesz demokratikus, amit írsz abban igazad van, én csak azt mondtam, hogy egy magát demokratikusnak mutató párt, mint az LMP-nek ügyelnie kellene a visszhatályos törvényhozás tilalmára.

Zoltan Hazafi 2018.08.19. 20:27:38

@David8: A devizahitelek árfolyamkockázatát nem egyedül a hiteleseknek kellene viselniük, abban a bankoknak is részt kellene - kellett volna - vállalniuk.

ulpius66 2018.08.19. 22:15:27

Nuszbaum!

"A választás után májusban járt le a kilakoltatási moratórium. Nem véletlen történt így, a kormánypártok szándékosan a választás utánra időzítették a gyalázatot. Május óta az Orbán Viktor vezette magyar kormány 1355 magyar családot lakoltatott ki otthonából.
Ezen családok az igazságtalan devizahiteleik miatt adósodtak el teljesen...."

Aztán eztetet hol tetszett olvasni?

Honnan veszed, hogy ezek devizahitelesek voltak????????

Pl. abban a fasiszta-náci németeknél meg évente több tízezer kilakoltatás történik!
Természetesen ott is a Zorbán miatt! (csak ott még a választásokat sem várták meg vele.....)

devizás 2018.08.20. 00:24:28

Orbánék soha egyetlen devizahitelst nem akartak és nem akarnak megmenteni csak a saját sleppjét de azt nagyon. A nemzeti eszközkezelősdi is egy jó nagy átverés ugyanis akitől megvették a házat annak van 6 éve hogy visszavásárolja a házát persze csak akkor ha lesz egyösszegben annyi pénze amit át tud utalni és még pár szerződésbe foglalt teljesíthetetlen feltétel. Ja és eszközkezelős házra egyetlen bank sem ad hitelt! Még akkor sem ha már nem vagy báros.
KIváncsi leszek hogy mikor fogják kivezetni ezeket a házakat Pénztáros lőrinc birodalmába....

baum · http://reflektor.blog.hu 2018.08.20. 00:27:31

@ulpius66: Hát a Magyar Idők, a Prostisrácok nem írták meg, az M1 sem elemezte, ahogy az Echo TV sem, tény :)

busman40 2018.08.20. 06:43:40

@ulpius66: majd a keresztények imádkoznak, hogy TE legyél az 1356-ik.

werecke 2018.08.20. 06:48:38

A házunkban is van pár 4-5 éve krónikusan fizetni nem akaró család. Egyik sem devizahiteles. 40 millió forintot halmoztak fel a társasház számára. Ezért nem is pályázhatunk semmilyen épületkorszerűsítésre amíg nincs kiegyenlítve a tartozás. De miért várnak évekig ? Miért várják meg hogy 5-6 milliót felhalmozzanak ? Ha már az első 300 000 nincs meg , a többi nem fog megjönni. Mi meg fizetünk helyettük.

Lajos Csánó 2018.08.20. 08:59:05

Nekem az a véleményem a hitelezésről.hogy amire felvették a hitelt az a biztosíték!Nem fizetik viszi a bank!Mindegy mennyi ideje fizették,de utána már követelés sem lehet!Így mindenkinek van kockázata!

belaim7005 2018.08.20. 09:06:17

@Lajos Csánó: Abszolute egyetértek, annyi megszorítással, hogy az uzsora kamatot meg kell szüntetni, a törvény szigorával lesújtani a most éppen az uzsorázó bankokra.

ebella 2018.08.20. 10:14:42

A Fidesz egy szar ifjúkommunistákból átvedlett parasztvakító párt, de aki tartozik, az igen is húzzon az ingatlanból, amit fedezetül kínált a tartozásaira! Én nem fizetném mások helyett se a rezsit, se a tartozást! Aki nem képes eltartani egy háromszobás lakást (házat) az költözzön egy szoba konyhásba, budi az udvar végében. Ötven, száz éve még százezrek, milliók éltek úgy! Amire nincs pénzed azt ne használd!

ebella 2018.08.20. 10:16:41

@werecke: Ugye, hogy ugye! És mennyi hasonló van! Nem fizetnek, mert megtehetik. Fizet helyettük más.

werecke 2018.08.20. 10:40:21

@ebella: És akkor az a gonosz aki végre tökön rúgja őket.

atyus45 2018.08.20. 11:37:28

Lehet hogy rossz az emlékező tehetségem ,de mintha 2001 ben a fidesz biztatta volna az embereket hogy a költsön devizában vegyék fel,mert annak a kamata kiszámíthatóbb,mint a forint ingadozása.Szóval a felelősség nagy része az övék.
Példamutatással jártak elöl.

2018.08.20. 11:38:56

Van olyan ismerősöm aki 15mft ért vett lakást. Beletolt 12 millát. Munkanélküli lett és 6 hónapig nem tudott fizetni. Hiába próbált egyezkedni a bankkal. Mielőtt kilakoltatták lett munkahelye tudott volna fizetni.. de kellett a lakása a végrehajtó haverjának. Most tartozik 18 millával……….nemhittem el erre megmutatta a papírokat.....és tényleg ez a magyar valóság

Minden bank ugyanolyan aljas mint a fidesz és a végrehajtók.

Halibuli 2018.08.20. 11:39:26

Ilyen rosszindulatú feltételezést a piros seggű dakoták törzsfőnökéről! Megmondta, hogy " senkit nem hagyunk az út szélén"! Még a kurvákat sem! Azt is mondta
"Három szoba, három gyerek, négy kerék". Akinek nincs semmije, az annyit is ér!
(Ja, az nem ő mondta)
"Magyarország 2030-ra Európán belül az öt legjobb ország közé kíván kerülni, ahol érdemes élni és dolgozni."

Sir Galahad 2018.08.20. 11:47:41

Természetesen együttérzek azokkal, akik önhibájukon kívül kerültek ilyen helyzetbe, de azért - mint több hozzászóló célzott rá - korántsem csak ilyen esetek vannak, és nem csak devizahitel miatt. A végrehajtás, a kilakoltatás száz éve is előfordult, száz év múlva is fog, ami nem mindegy, az az, hogy mik az arányok. Szívesen megnéznék egy korrekt összehasonlítást arról, hogy ugyanezen időszakban mennyi kilakoltatás van más országokban.

hidroponi 2018.08.20. 11:49:27

Egy fontos mondat a hirbol: "a Nemzeti Eszközkezelő kérelmére elrendelt eljárás során pedig 130 kilakoltatás zajlott le."

azaz ezt nem a bankok, hanem az allam, azaz orbanek rendeltek mar el.

Homo fideszbirkusz 2018.08.20. 11:51:14

@Halibuli: ""Magyarország 2030-ra Európán belül az öt legjobb ország közé kíván kerülni, ahol érdemes élni és dolgozni."

A hibbant felcsúti hordószónok milyen szépen elszólta magát: Magyarországon MAJD AKKOR lesz érdemes élni és dolgozni, amikor Európán belül az öt legjobb ország közé kerül.

Addig szopó ágon vannak a Homo fideszbirkuszok, ráádásul kétharmadnyi társadalmi arányban. Persze nem kell búsulniuk, 2030-ban majd új céldátumot kapnak, szerintem 2130 lesz az új céldátum. Addig meg érdemes nekik is meg az ükonkáiknak is megdögölniük a NER-ben.

BiG74 Bodri 2018.08.20. 11:58:03

Nem tudom milyen családok lettek kilakoltatva. Minden eset más és más. A lényeg talán az esetek egyedi kezelésében van, segíteni ahol lehet.
Amúgy a fityiszesek kapják be, anno ellenzékből ilyenkor már az egész banda vonyított, mint az éhes farkasfalka és nemzethalált vízionált

BiG74 Bodri 2018.08.20. 11:59:56

@BiG74 Bodri:
...vizionált. A mostani ellenzék, pedig jól teszi, ha a fityiszes nyomvonalon ráugrik a lelógó cafatokra, mert az ország java erre vevő!

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.08.20. 12:01:34

@atyus45:

És azt se feledjük, hogy ezt a megoldást kizárólag a gazdag fideSSklientúrának találták ki.
Amúgy emlék? Olyan a fideszesnek nincs, őket központilag töltik fel az aktuális hazug emlékekkel.

Két évvel az általad említett időpont után egy lakáseladásnál a vevő és ügyvédje ezerrel szidta a szocikat, hogy mit képzelnek, hogy lehetővé teszik a szegényebb rétegnek is a lakásvásárlást, így rontva az ő üzleteiket.

JFK-alapítótag 2018.08.20. 12:09:50

@ulpius66:
"Pl. abban a fasiszta-náci németeknél meg évente több tízezer kilakoltatás történik!"

Én úgy tudom, hogy ott alkotmányos alapjog a lakhatáshoz való jog.

nemetorszagi-magyarok.de/infok/lakhatasi-tamogatas-nemetorszagban

2018.08.20. 12:16:32

@ulpius66: "Honnan veszed, hogy ezek devizahitelesek voltak????????"

Mindegy, hogy kik voltak: ki lettek lakoltatva az Orbánod által. A hazudozással itt nem mégy semmire, Orbán-szolga. Németországot meg ne keverd ide, te szerencsétlen fideszkomcsi, mert ez itt Magyarország. Felfogtad?

2018.08.20. 12:23:02

@Sir Galahad: "Szívesen megnéznék egy korrekt összehasonlítást arról, hogy ugyanezen időszakban mennyi kilakoltatás van más országokban. "

Akkor állítsd össze magadnak, ne mástól várd el, senki nem a jobbágyod. Mi vagy te, földesúr? Vagy fideszes, aki helyett más dolgozik? Dolgozz, ha be akarod bizonyítani, hogy a fideszpártod nem rontott rá a saját nemzetére (és főleg nem lopja meg). Lehetetlen, de azért próbálkozz, ahelyett hogy itt vakerálsz feleslegesen.

ulpius66 2018.08.20. 12:29:18

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:

Kutyaszaros!

"Mindegy, hogy kik voltak: ki lettek lakoltatva az Orbánod által."

Gondolom az nem zavart, amikor 2005-2010 között a gyurcsányid által több tízezer magyar család lett kilakoltatva....

Ménár Atya 2018.08.20. 12:39:30

Demszky Gábor főpolgármester 2006. november 15-étől 2007. április elsejéig hirdetett kilakoltatási tilalmat Budapesten."

Szakértők szerint tízezrekre, pesszimistább vélekedések szerint százezrekre tehető azon magyar családok száma, akiket a (deviza)hitelük bedőlése miatt közvetlenül fenyeget a kilakoltatás réme. Miközben sokan a számokon vitatkoznak, az érdemi megoldások kidolgozása tovább csúszik, így 2009 végére akár 10-15 ezer (borúsabb előrejelzések szerint akár 70-80 ezer) család is elveszítheti a lakását - írja a Magyar Hírlap.
:D:D:D
2018: 1355 kilakoltatás.
Gratulálunk a fidesz kormánynak, több százezret megmentett ezek szerint :)
Fent bemásolt részleteket csak azért tettem be, mert láthatóan szelektív az emlékezete az egybites fideszfóbiásoknak.
A kilakoltatás nem orbán műve, és úgy ítélkeznek emberek, hogy a részleteket ismernék.
Azért megvizsgálnám hányan vettek fel hitelt a semmire, és megbüntetném ....na nem őt, hanem a bankot amelyik ilyen hitelt adott.
Emlékeztek, suzukit személyi igazolványra, meg nyuszómuszó hitelt semmire.
Ez tisztességtelen volt, főleg hogy utána kisemmizték az embereket.
Hibás, az állam amelyik ezt engedte.
De kicsit oktatni is kellene a buta magyart, a hitel szükséges rossz, és vissza kell fizetni nyaralás után, és akkor tíz évig nincs nyaralás.......
Egy autó meg nem ér annyit, hogy elbukd az életed.........

ulpius66 2018.08.20. 12:55:19

@atyus45: "Lehet hogy rossz az emlékező tehetségem ,de mintha 2001 ben a fidesz biztatta volna az embereket hogy a költsön devizában vegyék fel,mert annak a kamata kiszámíthatóbb,mint a forint ingadozása.Szóval a felelősség nagy része az övék." ---- írod kéjelegve.

TELJESEN IGAZUK VOLT!

Azt az egy iciri-piciri dolgot hagyták ki, hogy a 2002-es választásokat az MSZP-SZDSZ pofátlanul elcsalja, és azzal a lendülettel be is döntötték a forintot, a 2008-as euro-zóna csatlakozást előbb 2010-re, később 2020-ra, majd az idők végtelenjére tolták.....

Ha NEM CSALJÁK EL A BALLIBSUIK A 2002-ES VÁLASZTÁST, ÉS A FIDESZ MARAD, AKKOR 2008-BAN BEVEZETTÜK VOLNA AZ EURÓT, ÉS FOGALMILAG KIZÁRT LETT VOLNA A DEVIZA-HITEL!

Mivel csaltak, és jöttek a hülyébbnél hülyébb ballibsi "gazdasági zsenik" a D-209-től a gyurcsányin át a libatolvajig, így nem csoda, hogy több tízezer magyar családot kellett kilakoltatni a ballibsik miatt!!!!!!!!

DFK 2018.08.20. 12:56:45

@hidroponi: ezek azok, akik az eszközkezelőnek engedték át a lakást, a tartozás fejében, s ott sem akartak fizetni a lakhatásért.

ulpius66 2018.08.20. 13:20:44

Nuszbaum!

Tuggyuk, hogy jó ballibsihez méltóan mindenhez értesz.

TE VAGY AZ ÚJ BERKECZ BALÁZS!
(pedig nála nagyobb barmot még nem hordott hátán a Föld......)

Na, mindegy is. A lényeg! Megjött a magyarok, sőt a kilakoltatott magyar családok megmentője: NUSZBAUM!!!!

ÉLJEN! ÉLJEN! ÉLJEN!

aaabbbccc 2018.08.20. 13:34:27

akik szerint a fidesz 2001-ben arra biztatta az embereket hogy devizaban adosodjanak el, az siman hazudik
az elso fidesz kormany alatt volt tamogatott forint hitel, ami nagyon kedvezo kamatozasu volt (igen tudom, a kamat egy reszet az allam fizette)
2002-ben az mszp kormany azt elso intezkedesek kozott eltorolte
majd fel akarta porgetni a gazdasagot, es ehhez kellett az, hogy az emberek vegyenek lakasokat, de mivel az inflacio az egekben volt es a kamat magas volt, maradt a devizahitel
az allamilag tamogatott kamat megtartasa joval olcsobb lett volna a vegen mindenkinek
vagy az inflacio letorese es a kamatlabak csokkentese

ulpius66 2018.08.20. 13:35:24

TÉNYLEG!

A Berkecről jutott eszembe, hogy hova tűnt amúgy csak a médiában létező sok demokrácia-huszár.......

Úgymint Fika Matyi (gyengébbek kedvéért: Szigetvári Viktor) a Füves juhász, Karácsony G. Szilveszter, Molnár Gyula, Rolex Laci (magyarul: Botocska) és társaik.....

hidroponi 2018.08.20. 13:46:53

@ulpius66: "amúgy csak a médiában létező "

fidiota!

szoval ok nem leteznek a valosagban? a media talalta ki oket? :DDDDD
mit szedsz? vagy szivatnak veled?

BiG74 Bodri 2018.08.20. 13:53:37

@aaabbbccc:
2002 után is volt támogatott forint hitel. Mondjuk érdekes módon az OTP -nél láttam olyat, hogy 5 mFt -ig, csak forint hitelt lehetett felvenni, felette viszont devizát is.

rallus 2018.08.20. 14:02:43

"Király Júlia 2008-ban úgy vélekedett, csak a válság oldalszele érinti hazánkat, s aki olyan szűk rétegnek nevezte a devizahiteleseket, akiket nem szabad megmenteni."

Vajon ki delegálta ezt a némbert az MNB-be?

aaabbbccc 2018.08.20. 14:16:24

@BiG74 Bodri: 2003-2004-ig nem vettek fel ay emberek devizahitelt:
index.hu/gazdasag/magyar/devihit04030/
index.hu/gazdasag/magyar/deviza040603/
de az mszp-szdsz kormany belenyomta a hitelfelvevoket a devizahitelbe

ubermeister 2018.08.20. 14:16:46

@ulpius66

Vajon hogyan tudta az ellenzék 2002-ben elcsalni a választásokat (és ezt a tudást hogyan felejtette el 2014 és 2018-ra)? Főleg a fidesz-szel szemben akik többsége a kékcédulások szellemi/gazdasági örököse! Mesélj...

BiG74 Bodri 2018.08.20. 14:30:22

@aaabbbccc:
Az lehet.

@ubermeister:
Hagyd már, 2002 nagyon fájó pont egy vakfityiszesnek!

0rdas 2018.08.20. 14:43:02

Talán fizetni kéne a hitelt. Minek vette fel a deviza alapút? Ja, hogy spekuláltak a jó árfolyamra és nem jött be? Istenem. Tehát DEVIZASPEKULÁNSOK sírnak??? Hogy össze ne fossam magam!

DFK 2018.08.20. 14:49:14

Én is ismerek olyan devizahitelest, aki azt várta, hogy majd most akkor az lesz, hogy nem kell a hitelt visszafizetnie. Ja, amikor haszna volt a devizahitelből, a hasznot nem akarta megosztani a társadalommal, bezzeg amikor kára lett, azt már megosztotta volna másokkal.

Superuser 2018.08.20. 15:17:32

@atyus45:

nagyon rossz az "emlékező tehetséged", ugyanis a 2001-es fidesz a támogatott forinthitelekre biztatott mindenkit.

a devizahitelt az eu-s jogharmonizáció keretében tették lehetővé, a kérdéses időpontban egyébként 2006 volt az euróbezetés céldátuma...

Superuser 2018.08.20. 15:22:51

@aaabbbccc:

ha még csak eltörölte volna...

de elébb könnyített a feltételeken, így ezrek vettek pl. autót papírforma szerinti lakáscserével, a költségvetés pedig fizetett, mint a katonatiszt, utána persze megszüntették, és a komplett bankszektor elkezdte a svájci frankozást.

pa-pa-pa-pa reklámok mehettek, a jegybank cinkos hallgatása mellett...

ehhez képest jelenleg a jegybank különféle kalkulátorokat és minősítéseket bocsát az ügyefelek rendelkezésére...

ulpius66 2018.08.20. 15:23:41

A Fidesz Orbán Viktorral az élén totál hülye volt 2002-ben, amikor azt hitte korrekt pártokkal áll szemben!!

Orbán Viktort akkor jól picsán kellett volna rúgni, hogy hihette el, hogy úriemberekkel áll szemben a politikai porondon!

Persze jó tanulópénz volt 2002!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rájöhetett a Viktorunk is, hogy a magyar ballibsiknél mocskosabb állatfaj nem létezik!

Ehhez igazította politikáját ezek után!

Ezért van hatalmon immáron 8 éve, és ezért lesz hatalmon minimum még húsz évig!

ulpius66 2018.08.20. 15:29:10

@Superuser:

Teljesen igazad van!

Az EU tette kötelezővé a "deviza-hitelek" bevezetését 2001-ben, azzal a jelszóval, hogy ez az igazi euro-konform hitelezés, és az EU-ba belépés feltételévé tette!!!

Teljesen nyilvánvalóan a Fidesz teljesítette a feltételt, azaz lehetővé tette a devizában történő hitelezést is, azzal a jelszóval, hogy 2006-ban úgyis euró-zóna tagok leszünk, és akkor már mindegy miben vagyunk eladósodva.......

Na most ebbe a tervbe szartak bele a ballibsik azzal, hogy elcsalták a 2002-es választásokat.....

aaabbbccc 2018.08.20. 15:30:10

vagy megoldas lenne, ha letorolnek az internetrol a 2010 elotti dolgokat
nehogy a sok fidesz troll (mert mi mas lehet, aki ellenvelemenyt ir) tenyekkel ronditson bele a jol felepitett alomvilagotokba
menjetek tuntizni, a szolasszobadsag erdekeben es a nacizmus ellen, LETOROLNI MINDENT ami nem titeket igazol, egyfajta modern konyvegetes

Superuser 2018.08.20. 15:30:18

@0rdas:

a tényleges devizahitelkárosultak több akció keretében ki lettek mentve: előtörlesztés, árfolyamgát, eszközkezelő.

szerintem a jelenlegi kilakoltatások kábé egy 'business as usual' szituáció, bár nem tartom magam az ügyben 100%-ban tájékozottnak. aki valóban önhibáján kívül kerül az utcára, azokon ténylegesen segíteni kellene. szerintem jó páran lehetnek olyanok is, akik nem éltek a forintosítással, hanem várják a facebookon (!) beígért csodát...

bátyámék pl. az eszközkezelőt választották, és havi 12k-ért maradhattak a házukban. életük végéig, tehát nem örökíthető az ingatlanvagyon, ezt tudomásul vették, és egyidejűleg ltp-ket kötöttek a gyereknek, hogy azért valami összejöjjön neki. a törlesztő már a 60k-t nyaldosta előtte...

Superuser 2018.08.20. 15:36:55

remélem a blogmotor nyelte el az előbbi kommentemet, nem a Cenz Úra :)

akkor még egyszer:

volt előtörlesztés, árfolyamgát, eszközkezelő.

a bátyámék pl. az eszközkezelőt választották. így a 60k-ra emelkedett törlesztő helyett havi 12k-ért maradhattak a házban életük végéig.

még így is maradt mozgásterük legalább egy ltp-t kötni a gyerek nevére, hogy ne legyen majd teljesen nincstelen...

Superuser 2018.08.20. 15:37:56

@Superuser: oké, a blogmotor volt :)

bocsánat a blog-gazdától, hogy paranoid módon cenzúrát vizionáltam :)

ulpius66 2018.08.20. 15:44:49

@aaabbbccc:

Teljesen igazad van!

Aki ellenvéleményt mer írni, erre a ok ballibsi baromságra az nem lehet más csak fidesztroll,......

Annyi engedtessék meg, hogy egy jó szavam is legyen a Nuszbaumhoz!

Kb. hasonlókat írtam a Berkecz Balázs mesterműveihez is, kb. egy óra múlva kibaszott a blogjáról a vélemény-nyilvánítás és szólásszabadság legnagyobb vívmányaira tekintettel......ezért van a legrosszabb véleményem az ilyen berkecz-féle demokrácia-huszárokról.....

Na, ez eddig itt még nem történt meg.....

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.08.20. 16:24:08

@ulpius66: Hűha! 2002-ben elcsalták a választásokat? Ki is volt akkor hatalmon?

jajdehülyevagyok 2018.08.20. 16:34:20

Maga Orbán Viktor rakja ki a törvénytisztelő állampolgárokat, hogy utánamigránsokat költöztessen be1354 lakásba. Ilyen ez a világ. Jó, hogy értesülünk róla időben.

Homo fideszbirkusz 2018.08.20. 17:31:13

Ne bégessetek itt NER birkákra, a felcsúti birkavezérük igenis tömegével mentette meg a devitahiteleseket. Alig votak még hatalmon, már 2010-ben meghozták a magukra szabott törvényt a kedvezményes devizahitel átváltással. Orbán Felcsúti Illib Piktor elvtárs ezzel rengeteg magyar családot mentett meg, többek közt a Kósa, Rogán és a többi tetves fideszes csaló családját.

A legszebb viszont az, hogy akkor 2010-ben meglátták, hogy ezt az országot 10 millió agyhalott lakja, akik ehhez olyan vidáman tapsoltak, akárcsak a 3 ezer milliárdos manyup vagyonuk eltünéséhez.

Hát ezek után szopjon csak itt a Homo Fideszbirkusz devizahiteles károsilt rendesen, lakoltassák is csak ki a fajtáját, kétharmadban úgyis ők szopják meg a NER-t, amelyik ugye senkit nem hagyott az út szélén.

ZorróAszter 2018.08.20. 17:31:47

A külföldi bankok Orbán kollaboráns bábkormányának hazaáruló támogatásával szándékosan csalták tőrbe az ügyfeleiket.

A svájci frank hitelek mögött nem volt valóságos svájci frank viszonthitel csak papíron az anyabankok kamuigazolásai a könyvelésben.

Ha Magyarországon lenne valami minimális sajtószabadságra emlékeztető dolog, akkor lehetne erről beszélni.

De erről az egyről szigorúan tilos. A cenzúra mindet kigyomlálja.

nyerafidesz 2018.08.20. 17:45:19

Devizahiteles voltam, de kifizettem a sarat. Aztán vertem a fejem a falba, hogy hogyan voltam olyan ostoba, hogy meg sem néztem a frank árfolyam változásait visszamenőleg, hosszútávon. Láthattam volna, hogy tíz éves idő intervallumon belül kurva nagy a mozgás. Egy irányba. És akkor még nem mondtam el, hogy a tőke törlesztése csak később kezdődik, tehát az nem csökken a futamidő elején, hanem emelkedik. A frank ráadásul nem csak a forinthoz képest emelkedett - azaz nem az MNB trükkösködött - hanem minden devizához képest.
Szóval faszok voltunk mi is. Amúgy Gyurcsányék futtatták fel a devizahitelt.
Az, hogy a Fidesz nem mentette meg a sok balfék hitelest, egyszerű magyarázata van. A hazai kereskedelmi bankok vásárolják a magyar államkötvényeket, azaz finanszírozzák az állam működését, melyre a magyar állam kamatot fizet. Amennyiben a bankok kárára mentették volna az embereket, ezek a bankok nem vásároltak volna államkötvényeket, és game over.
Elég ha egy bank bedől, az további bankokat ránt magával, mert ezek egymásnak biztosítják a likviditásukat.
Az ellenzék is tisztában van ezzel, ezért merül ki sima hörgésben a nagy megmentő szándékuk.

Emmett Brown 2018.08.20. 17:46:47

@ZorróAszter: akkor hogy nézett ki a hitelkonstrukció?

Írd le kérlek, hogy mi történt, amikor Kovács József besétált egy bankba, hogy hitelt szeretne felvenni, majd kapott.

Netuddki. 2018.08.20. 17:58:23

Senkit nem hagynak az út szélén.

Ja, berúgnak az árokba, oszt jó nagyot.

Netuddki. 2018.08.20. 18:04:11

@nyerafidesz: Qrcsányék? 2003-ban már régen működött ez a devizahiteles biznic, én 2005-ben szálltam ki amikor a forint jó erős volt az euróval szemben. Még kábé 30ezerre megvágott miatta qrva a bank is.

A probléma az, hogy ezek a köcsögök a saját választóikat árulják el a bankok helyett. Az meg, hogy mindez miért van, senkit nem érdekel. A magyar megélhetési politikus csak a saját hasznát lesi és 5ft-ért még az annyát is eladná.

fda 2018.08.20. 18:24:22

Az elején olvasom, hogy a Fidesz mennyi ezer embert lakoltatott ki... Bocsi, nem is olvastam tovább, aki ilyen butaságot ír, annak nem vagyok kíváncsi a véleményére.
Nem a Fidesz lakoltat ki, okoska, hanem a bank, akitől hitelt vettél fel és nem adod vissza. Mert az a szabály, hogy a kölcsönt vissza kell adni.

Ha te kölcsönadsz, és nem adják vissza, nem igyekszel visszaszerezni, amit kölcsönadtál?

A többi részletkérdés. A részletkérdésekkel, például hogy maga a szerződés azért korrekt legyen, vagy hogy senki ne fagyjon meg csak mert nem tud egy szerződést értelmezni, az autóbbi években elég sokat foglalkozott a kormány. Miért nem arról írsz?

ZorróAszter 2018.08.20. 18:41:31

@Emmett Brown:

Kovács József aláírta a szerződést, hogy felvesz 4 millió forintnyi svájci frank alapú hitelt, a bank is aláírta, de valójában nem svájci frankban vett fel viszonthitelt, mert jóelőre tudták, hogy annak fel fog menni az árfolyama.

Ha a "független" "magyar" "bíróság" kötelezné csak a magyarországi fiókot, hogy igazolja az árfolyamveszteségét, akkor az anyabank adna egy PAPÍRT!!!! hogy az bizony svájci frank.

Ezért ha nem hazaárulók vezetnék az országot, az anyabanknak azt kellene bizonyítania, hogy a TELJES, az ÖSSZES meglévő svájci frank alapú kihelyezett kölcsöne mögött ténylegesen svájci frank alapú viszonthitelek vannak a TELJES ÖSSZEGÁLLOMÁNYBAN. (Nemcsak mutatóban mondjuk egy szál egymillió frankos)

Ellenkező esetben a bíróság nem itéli meg a megemelt kamatokat visszamenőlegesen.

De erről Magyarországon SZIGORÚAN TILOS beszélni. Még csak pedzegetni se szabad a témát sehol.

Pedig nem kell hozzá nagy ész. Annyinak kellene lenni legalább egy-két újságírónak.

Ha nem lennének mind zsebben.

Ménár Atya 2018.08.20. 19:15:37

@ZorróAszter:
Bocs, megértem az elkeseredettséged ha érintett vagy, de nem szigorúan tilos beszélni erről, hiszen most is ezt teszed.
Nem hiszem hogy a mostani hazaárulók lennének a hibásak azért, mert az előző hazaárulók engedték ezt az őrültséget.
Persze ideig óráig jól mutatott, papíron a fejlődés, de ez nem valós csak hitelből pumpált lufi volt, ami ki is pukkadt a válság kezdetén.
Mindenki hibázott, az akkori kormány, mert nem lépett közbe, az emberek pedig, mert elhitték hogy ez egy olyan hitel ami jövedelmez.......

midnightcoder2 2018.08.20. 19:32:37

@Ménár Atya: Pontosan. A devizahitelek nagy részét Fletóék idején vették fel. Aki akkor ezt tette, nagy összegben fogadott a bankokkal, hogy a Pannon Puma száguld, ahogy az Fletóék hirdették. Pedig akkor már rég döglött volt.
És nem Orbánék lakoltatják ki ezeket a szerencsétleneket, hanem a bankok.

Szóval, a cikk alsó hangon is a tévedések vígjátéka. Orbánék nagyon sok mindenben sárosak, de ez speciel nagyon nem az az ügy, amiben a baloldalnak bármiféle erkölcsi alapja lenne támadni őket.

Te tudod?! 2018.08.20. 19:33:42

Ok! Mentsük meg azokat, akik nem (befektetési) spekuláns célzattal kerültek bajba.
Hogyan tegyük? A bajban lévők mellett fizessenek az adót fizetők (az un. állam) vagy fizessenek a betétesek (az un. bank)? Vagy mind a két kör?
Aki nem fizet adót az nem fog fizetni, és az sem aki feketén dolgozik és kp. számol el. Te ismersz ilyet?

Emmett Brown 2018.08.20. 19:34:57

@ZorróAszter: értem én, hogy jó lenne konkrét felelősöket találni a bankok személyében, de ez a majd egyszer felmegy az árfolyam, és gecijól járunk sztori ez nagyon meredek. Ha így lett volna, akkor valaki brnnfentes már köpött volna a témában.

Emmett Brown 2018.08.20. 19:41:17

@midnightcoder2: a 2010 júniusi Kósa+Szijjártó nyilatkozatok sokat segítettek :)

jjoey 2018.08.20. 19:50:42

Azert a kuna kamatat is fizethetnek hamar eredi arfolyamon torleszthetnek, ugy lenne a full jogos es legfeljebb radobenne sok ados, hogy tulkepp kinegy, euro, forint, frank alapu a hitele az arfolyamvaltozassal csak a kamatdifit fizeti ki.
Amugy meg 2010ben mar kellett volna kilakoltatni, berlakasokat letrehozni es elfogadtatni, nem alanyi jog a sajat lakas, dehat kellett a torpenek a szavazat.
Ez van, ezt kell szeretni. Na csa.

jjoey 2018.08.20. 19:51:47

@ulpius66: nem lesz, hamarabb becsodol az orszag es vmi csocselek banda felkoncolja fekete afrikaban ahova menekul.

ZorróAszter 2018.08.20. 19:51:49

@Ménár Atya:

Ne forgassa ki a szavaimat.

Én azt mondtam, hogy a médiában, sajtóban szigorúan tilos erről beszélni. Holott évek alatt csak lett volna egy-két újságíró, akinek eszébe jut ez az egyértelmű megoldás.

Ha nincs cenzúrázva a kérdés.

Én évek óta erről beszélek. Persze a googli véletlenül nem találja meg az én dumámat.

Mellesleg nem vagyok érintett.

Még nem.

Ugyanis előbb-utóbb mindenki sorra kerül. Kinek mint kényszervállalkozónak vitték el a házát, kit a brókerek basztak át, kit a bankok így vagy úgy.

Amíg hazaárulók vezetik az országot, addig ez lesz.

Így megy ez 30 év óta.

Úgyhogy nyugi: előbb-utóbb sorra kerülünk mi is. Maga is, én is. Mindenki.

jjoey 2018.08.20. 19:53:39

@aaabbbccc: kereszteny hagyomany a konyvegetes es a mashituek maglyan egetese, olyan romai birodalmi barbarizmus a colosseumban.
Stadion mar van idehaza...

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.08.20. 19:54:19

vegrevegre megvan az orbanmentesitő atom, mi lippsik

ja nemis

apro_marosan_petergabor 2018.08.20. 19:55:26

Megszoktuk már az ehhez hasonló ballib blog bejegyzéseket.
Azek akkor is hazudnak, ha kérdeznek, ha állítanak, akkor még jobban. A FIDESZ-KDNP középutas megoldást talát a deviza hitel gondokra - több évvel ez előtt. Az értelmesebbek (sok százezren) éltek a lehetőségekkel, vannak akiknek semmi sem elég - azok nem.
Bármily furcsa, a hitelfelvevőnek is van felelőssége, amellett ma az ár alatti árverezés ellen védelmek vannak - mindenki addig takarózzon, ameddig a takarója ér, nem kötelező saját lakásban élni, vannak átmeneti megoldások is.
Felesleges a hangulatkeltési próbálkozás, anno nem kellett volna kitalálni a deviza hitelezést.

ZorróAszter 2018.08.20. 20:03:51

@Emmett Brown:

Ki köpött volna egy német tulajdonban lévő "magyar" sajtóban, médiában. AMit központilag irányítanak és cenzúráznak?

Azt már meg sem említem, hogy az adósok második körben tömeges lerablására is már jó előre megszülettek ingatlan cégek. Akik köztörvényesekkel összejátszva szerzik meg negyedáron az elárverezett ingatlanokat.

És marad az adósnak még 40 milliós adóssága immár hajléktalanként a családjával.

Ménár Atya 2018.08.20. 20:08:13

@ZorróAszter:
Semmiféle kiforgatásról nincs szó.
Szimplán a száraz tényeket mondtam el.
Az állam hibázott,mert kussolt,hogy jó számokat produkáljon, a hitelesek jó része át lett qrva, persze egy jó része saját magát qrta át.
Én még emlékszem a sok pénzügyi zsenire, mentek személyivel suzukit venni, meg nyuszómuszó hitelt nyaralásra..........
Minimálbére lakáshitelt, jó sok jelzáloggal a család ingatlanjain, aztán meg jött a pillogás,amikor kiderült, hogy fletóék gazdasági növekedése egy lufi.
Amúgy nem fogok ilyen helyzetbe kerülni vélhetően.
Soha nem vettem fel hitelt , spóroltam mindig.
És óvatos vagyok, sőt ha nem értek valamihez, akkor megkeresem azt aki ért, nem a guglin tanulok tőzsdézni...........

ulpius66 2018.08.20. 20:09:14

@ZorróAszter: "És marad az adósnak még 40 milliós adóssága immár hajléktalanként a családjával."

Zorró Eszter!

Ezt melyik mesében olvastad?

Che21 2018.08.20. 20:26:07

Lakoltattam már ki én is albérlőt.

Havi tízezerrel csúsztak el.

Persze cigire, sörre, kiskutyára, kismacskára futotta, csak a rezsire nem.

Ha valaki úgy dönt, hogy fontosabb a cigi, a sör, a kiskutya, a kismacska, mint az, hogy fedél legyen a feje fölött, hát lelke rajta, az ő élete, az ő döntése.

Magyarországon mindenki nagy hangon követeli a döntés szabadságát (jogosan), csak a rossz döntéssel járó felelősséget nem akarja viselni senki, tisztelet a kivételnek.

ember100 2018.08.20. 20:30:02

@ulpius66:
Helló !

Hé hé ne csúsztass.
Több millió Magyar családot lakoltatott ki a Ördög Gyurcsány !

Ménár Atya 2018.08.20. 20:33:25

@ember100: Fletó nem ördög, csak alkalmatlan elnök volt, szimpla bohóc.
Sajnos annyi kárt okozott, hogy kb 10 év kell hogy helyrehozza a társadalom a hibáit.

Gleccsertetű 2018.08.20. 20:34:18

szörnyű dolog ez, de ez a kapitalizmus. mindenhol van ilyen.

ZorróAszter 2018.08.20. 20:52:11

@ulpius66:

Uterus 666!

Például itt is:

Felvették a 4 milliós hitelt, 14 év után 21 millióval tartoznak
index.hu/belfold/2018/08/13/felsogod_devizahitel_tartozas_nyomorgo_csalad_svajci_frank_jen/

Orbán veje 2018.08.20. 20:59:17

@Ménár Atya: Jól mondod haver! Nekünk fideszeseknek mindhalálig fletózni kell. Közben a nem ránk szavazó 5 millió libsinek kilopjuk még a szemét is, dőzsölni fognak még a dédunokáink unokái is. Énszerintem nekünk is a mészáros lölö példáját kell követni aki úgy csinálja hogy már a kölkei is napi egy milliát keresnek. Ebből neked is kéne tanulni hogy legalább kicsiben tudjál annyit lopni mint a lölö és ezt tanítsd meg gyerekeidnek is.

Emmett Brown 2018.08.20. 21:06:47

@ZorróAszter: hány ember tudott erről szerinted? Minden banknál páran, meg a külföldi bankoknál is páran, stb. Olyan nincs a világon, hogy ennyi emberből valaki ne érezze azt 15+ év alatt, hogy kibasznak vele a munkahelyén, és kiteregeti a sztorit.

Ez rendszerszinten nem működik, és ha tartottuk volna a 2008-as eurobevezetést, akkor csődbe ment volna az összes bank. Ha nem jön a válság, akkor szintén.

ember100 2018.08.20. 21:08:12

@Ménár Atya:
Helló !

Ne mondd !
Miért is nem 100 év kell a rendbe hozáshoz ?
Mert ugye a Nemzet Vesztő Hazaáruló OGV alkalmas ?????

Ménár Atya 2018.08.20. 21:10:59

@Orbán veje:
Te most miről beszélsz te fideszfóbiás?
Az értekezés a hitelekről szól, és amikor ez ment épp fletó kormány volt, és ő hagyta, sőt támogatta az utolsó percig.
Ennek semmi köze mészároshoz, kádárhoz, vagy hófehérkéhez.
Neked a pináról is orbán meg mészáros jut eszedbe?
Ez egy szimpla gazdasági probléma, és csak a történelmi hűség kedvéért említettem meg fletót.
De hogy neked jó legyen : Orbán tehet az egészről, miatta mentek csődbe a fasz hitelesek,meg a nem faszok, sőt ő okozta a válságot, az izlandi vulkánkitörést is,meg a cunamit is.
Na, most megkaptad, mehetsz lefeküdni, a nagyok meg majd beszélgetnek tovább :D:D

Ménár Atya 2018.08.20. 21:19:35

@ember100: Miért nem száz, mert kb 10 kell, de tudod mit legyen 100.
Majd viki unokája befejezi, ha neked ez kell :D:D
Megsértettem a bolond fletó, a nagy elkúró dicső nimbuszát mi?! :D:D
Hát elkúrta, nem kicsit, nagyon, nem csinált semmit ......
Ő mondta B+ , nem én, ezzel okozott 10 évnyi kárt, ti írogatjátok, hogy most vagyunk 2008-as szinten, akkor hazudtatok?
Mondjuk ez egy dk-s szocitól nem meglepő, hiszen ez nálatok zsigeri életforma :D:D

ZorróAszter 2018.08.20. 21:26:55

@Ménár Atya:

"Semmiféle kiforgatásról nincs szó."

Én a sajtó, média EGÉSZE szájának a befogásáról beszéltem. Nem arról, hogy én nem íratom le egy blogkommenteben. Az kit érdekel.

Ez a bizonyítéka annak, hogy a sajtó, média OLDALTÓL FÜGGETLENÜL ugyanazoknak a zsebében van.
-------------------------------------
Nem. Itt a kollaboráns bábkormányok - Orbánét is beleértve, sőt - összeesküdtek az idegen gyarmatosító hatalmakkal, bankjaikkal a saját népük ellen.

Elsősorban a fő gyarmatosítóinkkal, a németekkel.

Tehát ez összeesküvés volt kezdetektől fogva. Ma is az.

ember100 2018.08.20. 21:27:08

@Ménár Atya:
Helló !

Talán azért mert az emberednek tejhatalom :) van a kezében és ezt ki is használja csak épp nem a megfelelő dologra !
Tudod 2-3 stadion egy vizes VB árából BŐVEN rendezni tudta volna Magyar emberek deviza hiteleit.
Ja Gyurcsány meg éppen semennyire sem érdekel .
Ennyit a népnemzeti jajj de Magyar vagyok segítek dumáról !

Ménár Atya 2018.08.20. 21:39:00

@ZorróAszter: Nem hinném, hogy az egész sajtót el lehetne hallgattatni, ez butaság.
Fletóék lefeküdtek a bankoknak, orbánék megadóztatták őket és kiegyeztek, bár ez szerintem sem volt jó döntés, de olyan ellenszélben pisáltak, hogy csoda hogy ennyit átnyomtak.ű
Én nagyon sajnálom azokat akik átgondoltan valós kockázatelemzés mellett vettek fel hitelt,és megszívatták őket, hidd el.
Nekem nem volt ilyen hitelem, de engem is érintett eléggé mégis.
Hiába sérti az igazságérzetem, de olyan szabályozás,és törvények vannak, hogy elég nehéz bármit tenni.
Tudod, az apróbetűs rész............

2018.08.20. 21:42:02

@nyerafidesz: "Devizahiteles voltam, de kifizettem a sarat."

Nyilván, amikor volt honnan, hiszen a fideszes társaidhoz hasonlóan, össze tudtatok lopni annyit, hogy törleszteni tudjatok. Úgy én is tudok hitelt törleszteni meg befektetni, hogy a tolvaj maffia kisegít. Azt nem felejtette el még senki, hogy a debreceni bohóc Laja és a Szargyártó papagáj együtt döntötték be a forintot, miután Bajnai stabilizálta az árfolyamot. Kár, hogy az ostoba cigányok és a vidéki parasztok ezt nem értik, mert most a fideszes maffia már a börtönben csücsülne. A gyengeelméjűek kedvéért: Bajnai idejében az euro 267 forint, Orbán alatt 330.
Legalább ne itt hazudj, hanem takarodj az origora.

@Ménár Atya: Nem sül ki a gülü szemed, hogy atya néven hazudsz a fideszes kommunisták érdekében? Tudtad te azt, hogy aki hazudik, az lop? Vagy ez nálad természetes, mint általában a fideszesek 99,9 %-nál?

@apro_marosan_petergabor: "Megszoktuk már az ehhez hasonló ballib blog bejegyzéseket."

Értem. Akkor miért olvasod? Há hülye vagy te, bazmeg?

Ménár Atya 2018.08.20. 21:43:40

@ember100:
Azért ez nem egészen így megy, hogy kifizetem a hiteledet, a quaestornál gondolom verted az asztalt te is :)
Amúgy meg miért fizetném én a te hiteled, főleg ha az nyuszómuszós, vagy suzukis volt???
Itt azért sokan eltévedtek, a hitelt fizetni kell, a feltételekről meg előtte tájékozódni.
Én pl autót akartam cserélni, számoltam, megnéztem a kockázatokat, és nem cseréltem.
Jól tettem.

Ménár Atya 2018.08.20. 21:46:03

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
A hozzám írt leveled értelmezhetetlen, szimpla fideszfóbia.
Amúgy hallgasd meg fletó szavait, ő mondta nem én te okostojás :D

ulpius66 2018.08.20. 21:49:52

Az a legszebb az egészben, hogy itt mindenki hibás, 99,9%-ban természetesen a Patás, de hibás a futóbolond, a libatolvaj meg a D-209, meg a svájciak, mert ilyen erős a frankjuk, meg a bankok, meg az MNB, és így tovább........

EGY VALAKI TERMÉSZETESEN NEM HIBÁS: A HITELFELVEVŐ NEM TEHET SEMMIRŐL!!!!
(ő csak egy szegény megsegítésre váró áldozat....)

ulpius66 2018.08.20. 21:52:59

Egyebekben érdeklődéssel várom mikor lesz a következő ballibsi tünci.
(valami indokot csak találnak amiért, vagy ami ellen lehet tüncizni....itt van mindjárt a gender-szak....)

ember100 2018.08.20. 21:53:41

@Ménár Atya:
Helló !

Hát izé az én hitelem nehezen tudnád kifizetni mert NINCS :)
Viszont simán beszállsz pénzel az EÜ támogatásomba mert elég sokszor ér baleset :) Ez persze CSAK példa az ÁLLAMI szerepvállalásra , kb. az én adómból is konszolidálják , támogatlyák a BKK de én NEM utazom BKK val !
ÁLLAM !!!!!

Ménár Atya 2018.08.20. 21:58:55

@ember100:
A hitel a magánügyed, nem értem hogy kevered az eü támogatáshoz.
Amúgy van támogatott hitel, meg most csok pl.
Tb-t fizetek, ha kell konszolidálják, BKK sem magán cég.
Bocs de kevered az almát a körtével szerintem.
Vettem egy lottót, nem nyertem, akkor most az állam konszolidáljon? :)

ember100 2018.08.20. 21:59:40

@ulpius66:
Helló !

Értem én ha a Gyurcsány , Bajnai , Demszky ELLEN tüntetett valaki az népnemzeti igazságos meg minden volt , persze lehetett autókat gyújtogatni az MTV ben trafikot kirabolni....
DEEEE a Nemzetvesztő Hazaáruló OVG ellen NEM lehet tüntetni az Istentől való vétek !
Talán ennyit a kettős mércéről és az objektivitásról :)

ember100 2018.08.20. 22:09:43

@Ménár Atya:
Helló !

El vagy tévedve !
Ha TÖMEGES probléma van pl. földrengés, valami katasztrófa... akkor az állam kötelessége ( az adó stb. miatt ) a polgárok megsegítése !
Tudod mint a biztosítónál , közös kockázatviselés !

Ménár Atya 2018.08.20. 22:15:35

@ember100:
Nem hiszem, hogy eltévedtem volna.
Nem emlékszem földrengésre :)
De viccet félretéve, ha jól emlékszem volt végtörlesztés, adósság átütemezés, magáncsőd, vagyonkezelő, árfolyamgát, tehát azért elég sokat segítettek.
Azért az nem megy, hogy a bankok gonoszak, fizesse ki az állam a hiteleket, főleg, hogy az eredeti feltételeket sem akarják teljesíteni sokan.
Sültgalamb effektus is van rendesen.

ZorróAszter 2018.08.20. 22:20:17

@Ménár Atya:

"Nem hinném, hogy az egész sajtót el lehetne hallgattatni, ez butaság."

Bizonyít rá pont az amit maga mond. Hogy Orbán megadóztatta a bankokat. Egyetlen magyarországi sajtótermék, média se mondhatja el azt a tényt, hogy a bankokat nem az érdekli, milyen néven fizet adót, hogy azt különadónak vagy fityfasznak hívják.

Az érdekli őket, hogy ÖSSZESSÉGÉBEN bérben és adókban összesen a lehető legkevesebbet kelljen Magyarországon hagyniuk.

Az, hogy ezt a primitív tényt egy sajtótermék se forszírozhatja, önmagában bizonyítja, hogy a sajtó egésze központilag irányított és cenzúrázott.

De vannak más példáim is.

2018.08.20. 22:21:51

@Ménár Atya: @ulpius66: @apro_marosan_petergabor: @nyerafidesz: Nem vagy álmos, te nyomorék Orbán-troll? Ha reggelig hazudsz, akkor is az Orbánod pakolja ki az embereket a lakásukból. Eddig is így csinált helyet a titokban betelepített migriknek, jó pénzért. Mint képzett fideszes tolvaj, ezt te is tudod. Takarodj hazudni az origora, csicska!

Ménár Atya 2018.08.20. 22:28:27

@ZorróAszter:
Nekem olyan emlékeim vannak, hogy amikor bevezették a különadót, akkor az egész világ ezen háborgott, tehát megírták mindenhol.
Nem nagyon volt beleszólása ebbe orbánéknak.
Volt is fenyegetés, meg euból kirugás stb, aztán szépen mindenki megadóztatta a bankokat.csendben :)

Ménár Atya 2018.08.20. 22:34:44

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
Kedves kutyaszaros!
Félre vagy informálva.
Az embereket a hitelező lakoltatja ki, nem orbán.
bíróságra mennek a felek, és ha a hitelező nyer, akkor a bíró dönt mi legyen.
Orbán nem szólhat bele a bíró döntésébe, lenne is hetes cikkely megint :)
Te tényleg ennyire buta vagy, vagy csak sokat voltál napon?
A te ellenséged nem orbán, hanem magad.
Tanultál volna,és akkor nem lennél ennyire butuska.
Nem tudnál kölcsön adni nekem 8 milkát?
Majd nem adom meg, de nehogy beperelj érte,és nehogy kilakoltass.............

ZorróAszter 2018.08.20. 22:47:29

@Ménár Atya:

Nem akarom ismételni magam. Pont ez a bizonyítéka annak, hogy a teljes média paletta és a teljes politikai paletta a gyarmattartóink zsebében van.

Összehangoltan tartják együtt hatalomban Orbán kollaboráns bábkormányát, és összehangoltan vesznek részt a magyar nép elleni minden hazaárulásban.

Ménár Atya 2018.08.20. 22:52:25

@ZorróAszter:
Bocs de orbánt kezdetektől fogva megakarták buktatni, pont azért mert nem hajlandó úgy ugrálni,ahogy a gyarmatosítók fütyülnek.
Legutóbb már hetes cikkelyt akartak, szóval szerintem egyáltalán nem áll meg amit mondasz .
Na én lassan lépek, holnap munka van.
Jó éjt

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.08.20. 22:55:25

@Ménár Atya: Várnak a ministráns fiúk. Vazelint vigyél! Elvégre könyörület elvárható egy hívőtől.

ember100 2018.08.20. 22:56:58

@Ménár Atya:
Helló !

Jó ez a csúsztatás de magától ( atya ) ezt nem vártam volna :)
A felsoroltak MIND a gazdag embereket segítették mint pl. A Lézerjani , Arrogáns ... meg a vagyonos .
Akinek arra NEM volt pénze hogy a törlesztő részletet fizesse az hogy vég törlesztett volna ?
A magáncsőd , állami vagyon kezelő meg a többi csak egy vicc!
Le kellett volna nyeletni a bankokkal a veszteséget , vagy a közösből kifizetni mint pl. Horvátország , meg asszem a lengyelek .
Heonnak volt ekkora hatalma DE nem használta ki mint ezek a gazemberek !

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.08.20. 22:58:17

@Ménár Atya: Na várjunk csak! Akkor mégsem az Orbán adóztatja a bankokat helyetted? Pedig majd a kinyaltad a seggét.

Ménár Atya 2018.08.20. 23:01:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Jól van fiam, ne legyél már megint türelmetlen, jöhetsz, minden gyertyatartót bevazelineztem a számodra :D:D:D
Na mi van te programozó nyugger nem bírsz aludni?
Izgultál hogy könyörületes legyek megint veled :D:D:D

Ménár Atya 2018.08.20. 23:04:17

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Te kúrt, ne szólj bele a nagyfiúk beszélgetésébe, te még azt sem érted hogy csökken az adósság ha nő, majd ha ezzel megbírkóztál jelentkezz.....
Na B+, akkor soha nem hallok rólad mi? :D:D:D
Termeld a GDP-m te agyonfizetett, kell az új stadion a főnöknek :D:D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.08.20. 23:05:11

@Ménár Atya: "Fletóék lefeküdtek a bankoknak, orbánék megadóztatták őket"

Ja. Bankok különadója 50 milliárd, ÁFA 25-ről 27-re emelése 370 milliárd. Meddig nyomod még ezt a hülyeséget?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.08.20. 23:07:30

@Ménár Atya: Te csak kúrd a kisfiúkat a sekrestyében, mert másra nem vagy jó ha szerinted 19300 milliárdról 28300 milliárd "csökkent" az adósság.

Ménár Atya 2018.08.20. 23:08:35

@ember100: Azért ez nem egészen így volt.
És még jött az árfolyamgát is,mint haladék, és az átütemezés.
Pl családon belül a törlesztője 180-ról 60 ra esett vissza, ez konkrét pl.
Mára helyrejöttek.
Ja,és még egy dolog, ismét van munkahely.

Ménár Atya 2018.08.20. 23:13:24

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Igy van fiam 28 ezerre csökkent, na miért is okos nyugger programozó?
Vajon miért felfelé minősítik az országot,ellentétben a buta Dk vezér elnökségével szemben akit csak le minősítettek, és miért csökken az adósságunk? :D
Na gyakorolj még, ajtót nyitva hagyom a templomban, játszhatsz a gyertyatartókkal, de nehogy megint kórházba kerülj mert beléd szorult, nincs műszer amivel kivehetnék, mert az a bolond mszp inkább széfeket vett ct helyett anno :D:D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.08.20. 23:16:22

@Ménár Atya: Na futás vissza az általános iskolába! A tanítóbácsi a vazelin használatát tanította neked, nem a matekot? Ez a gyertyatartó dolog valami különös vallási szertartás nálad?

Gleccsertetű 2018.08.20. 23:16:27

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: hagyjad már magad te vén munkásőrbohóc, két forintot nem tudsz összerakni, mert elcsikkezed

Ménár Atya 2018.08.20. 23:16:39

Bocs kurtfi, de most tényleg lépek, holnap munka.
Majd tájékoztass ha megvan a megfejtés, gondolom az egész dk fent lesz éjjel, hogy megtalálják a megoldást :D:D
Na jó éjt!

ZorróAszter 2018.08.20. 23:20:47

@Ménár Atya:

Csak a hülyék hiszik el az állítólagos ellenzéknek, hogy a szándékos hatástalan ellenzékieskedésük a véletlen terméke. Pech. Vagy gyakorlatlanság. Vagy ötlettelenség.

Például ezek, amiket maga mond. Ezekről a hülye is látja, hogy soha semmilyen eredmény nem érhető el velük.

Az ellenzéknek ugyanúgy megparancsolták azt, hogy egyelőre ezekkel alibizzen a választói előtt, mint a fidesznek azt, amit ők tesznek.

Kollaboráns hazaáruló mind.

Orbánék ugyanúgy mint az ellenzék.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.08.20. 23:21:06

@Ménár Atya: Majd *zünk egy gyógypedagógust aki elmagyarázza neked mi az hogy adósság.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2018.08.20. 23:55:38

.......
„Minden országnak joga van a keresztény kultúrát megvédeni” - mondta Orbán Viktor tusványosi beszédében. Hát, nem tudom: nekem a keresztényi kultúra arról szól, hogy egy nemzet magáról, mint közösségről gondolkodik.
.......
Milyen keresztény?

A bankokat nem ilyesféle családok irányítják.....
..már több mint 3000 éve.....

A mindenkori megválasztott kormány első látogatása mindig a Dohány utcában kezdődik.

Ez a "függetlenség" nevű hajó a 16. században kifutott innen.

ZorróAszter 2018.08.21. 00:01:18

@Emmett Brown:

Ezen az alapon nem lenne semmilyen banktitok se. Semmi.

Holott van.

Tehát a bankok tudják a módját, hogyan kell befogni a szájakat.

Azon kívül mint említettem, nincs itt semmiféle szabad sajtó. Itt se, máshol se.

Ha valakinek a sajtóval, sajtóban kell befogni a száját, akkor ott fogják be.

Osztogathat szórólapot éjjel a Harlemben, hátha meghallgatja valaki.

Most ez a két dolog jutott eszembe, de én nem bnkbiztonsággal foglalkozom.
Lehet hogy a tarkólövés a legmegbízhatóbb megoldás erre nekik.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.08.21. 00:33:45

Ez qrva nagy 5let kilakoltatással kampányolni libbant oldalról a fidesz ellen.

Abba nem hagyni 2022ig!

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.08.21. 00:47:05

@ZorróAszter: Teljesen mind1 ma már mit ír a sajtó, lásd amerikai választások. Igazából senki sem hiszi el nyugaton sem amit a CNN meg a BBC összehazudik, csak havi 4-6ezer dollárral a zsebben a jóléti prolit nem izgatják az országos ügyek, hisz tudja hogy úgy sincs semmilyen beleszólása. A magyaroknak, meg más keleteurópaiaknak van ilyen becsípődésük hogy azt hiszik átlagemberek csinálják a politikát a liberális demokráciákban, holott lófaszt: milliárdosok csinálják a politikát itthon is, pont mint minden kapitalista demokráciában.
Ma már a látszatra sem adnak /mo-n arra még igen/, maguk a kormányfők és államelnökök személyesen is milliárdosok a "liberális demokráciákban".

Viszont ha nagyon elqrja az elit akkor hiába uralja a hivatalos sajtót, ma már ott az internet /lásd usa választás pl./

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.08.21. 01:37:48

"Május óta az Orbán Viktor vezette magyar kormány 1355 magyar családot lakoltatott ki otthonából."

Biztos, hogy ezt a kormány tette? Vagy azért a kormány tette, mert a kormány nem tett semmit? Kilakoltatások bérlakások hosszú ideje nem fizető, tehát a lakást jogtalanul lakó emberek ellen szoktak történni. És lehet, hogy azokban a házakban a többi lakó fellélegzett a kilakoltatásokat látva. Egypár esetről azért lehetne linket mutatni egy ilyen jó sommás kijelentés hitelének megtetézésére.

midnightcoder2 2018.08.21. 06:23:02

@ember100: Az elég vicces lett volna, ha a bankokkal próbálják kifizettetni. Az meg még viccesebb, ha a költségvetésből.

midnightcoder2 2018.08.21. 06:29:27

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: "Viszont ha nagyon elqrja az elit akkor hiába uralja a hivatalos sajtót, ma már ott az internet"

Ha van pénzed, akkor az internetet ugyanúgy befolyásolhatod, mint bármelyik civil szervezetet. Az influencereket kell megvenni kilóra, az pedig véges sok pénzből megoldható. A birka pedig online is birka, ugyanúgy a vezérek után megy az önálló gondolkodás helyett mint offline, lásd pártok, gyülekezetek, civil szervezetek. Ha megveszed az influencert, tiéd a csapat és ráadásul közben mind azt hiszik, hogy roppant önállóak, függetlenek és intelligensek.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2018.08.21. 06:29:58

Itt mindent Bibi irányít, észre kéne már venni.

2018.08.21. 07:13:58

A kormány számára a családok segítése van az első helyen, ezt üzeni a Családok évének virágkocsija is – mondta Novák Katalin augusztus 20-án Debrecenben.

2018.08.21. 07:15:30

ja, és még ez is:
a gránitszilárdságúból:

"(2) Az emberhez méltó lakhatás feltételeinek a megteremtését az állam és a helyi önkormányzatok azzal is segítik, hogy törekszenek valamennyi hajlék nélkül élő személy számára szállást biztosítani."

$pi$ 2018.08.21. 07:15:58

Amikor a kormány segítséget nyújtott a devizahiteleseknek, akkor az index tele volt olyan cikkekkel, hogy milyen semétség már, közpénzből mentik a devizaspekulánsokat, meg nem is tartottak a fejükhöz pisztolyt, meg ilyenek. Amikor kilakoltatnak valakit, akkor megy a hiszti, hogy miért nem segíti már ki őket a kormány, hiszen szerencsétlenáldozatok.

El lehetne már dönteni, hogy mit akar az ellenzék, mert ez így gáz.

aaabbbccc 2018.08.21. 07:21:34

@$pi$: "El lehetne már dönteni, hogy mit akar az ellenzék"
hatalmat, mi mast, barmi aron

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 07:28:54

a kereszténység mindig is önellentmondásos, össze-vissza faszság volt, ebből a sok faszságból Orbán tényleg a legrosszabbat követi. ez nem anti-kereszténység, ez csupán a kereszténység legalja.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 07:30:59

@$pi$: amilyen hülye vagy, a "kifizetem a hiteled nagy részét közpénzből", és a "kilakoltatlak" között neked nincs köztes megoldás. idióta vagy, azért vagy Fideszes. mi lenne, ha a kormány nem lakoltatná ki, vagy nem engedné kilakoltatni a hiteleseket, akik fizetnek, de nem is szórná oda nekik az adópénzt? ezt nem tudod elképzelni, te Fideszbirka?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 07:31:47

@h.kovacs: a virágos kocsiban lakhat egy hajléktalan család?!:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 07:34:59

@Androsz: "Vagy azért a kormány tette, mert a kormány nem tett semmit? "

ha volt moratórium, és megszűnt, akkor a kormány nem tett semmit, sőt, a megszüntetése tett a negatív irányba, azaz bizony tevőleges részt vett a kilakoltatásban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 07:38:46

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: "Viszont ha nagyon elqrja az elit akkor hiába uralja a hivatalos sajtót, ma már ott az internet /lásd usa választás pl./ "

mint ahogy te is sejteted, a faszt. azt, hogy Józsi megírja a noname blogján, a noname blog-site-on, hogy Orbán lop, azt a kutya nem olvassa. az emberek csak azt olvassák, ami mögött van pénz, csapat, létező olvasottság. ha Orbánék ezeket felvásárolják, akkor semmi nem marad. sehogy sem éred el Emőkét a zsákfaluban, és a Fideszre szavaz. és nem, az egy ostoba naiv baromság, hogy Emőkéhez le lehet menni a zsákfaluba, mert nem akar veled találkozni, és nem fogod meggyőzni fél óra alatt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 07:42:58

@Ménár Atya: ahogy egy másik blogban megírtad, az ostoba Fideszesek azt hiszik, hogy Gyurcsány csinálta a világválságot, és Orbán vetett véget neki. idióták vagytok.

ZorróAszter 2018.08.21. 07:50:08

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát:

"Viszont ha nagyon elqrja az elit akkor hiába uralja a hivatalos sajtót, ma már ott az internet /lásd usa választás pl./"

Az internetet a CIA uralja és cenzúrázza. A facebook, google, ... a CIA.

És több százezer bérkomentelőt alkalmazhatnak célzottan, központilag vezérelve.

Pár hónapja volt hír, hogy valamelyik céghez talán a facebookhoz 80000 új cenzort vettek fel.

A lényeg: az internet tökéletes kontroll alatt van.

Trumpot a nagytőke választotta meg kb. öt évvel ezelőtt. A választási cirkusz ezután egy-két évvel csak színjáték volt hülyegyerekeknek. A sajtó/média lejátszotta a korábbi döntést.

kommentes nikk 2018.08.21. 08:08:09

Az ingatlanfedezetű ingatlancélú hiteleknél én bevezetném az elsétálás jogát, ami egyébként is egy teljesen alapvető logikai dolog, mivel ha én a házam értéke alapján kapok kölcsönt, akkor a kölcsön fedezete a ház, és további követelés nem lehetséges, hiszen a ház értékét figyelembe véve kaptam a pénzt. Nyilván ebben az esetben kevesebben és kevesebb hitelt vehetnének fel, viszont biztonságos lenne, mert agyrém, ami a napokban is volt a hírekben, hogy egy család 2004-ben felvett 4 milliót, és most tartoznak 21-gyel, úgy, hogy közben sok évig rendesen fizettek. Az ilyesmit nem szabad engedni, az ilyen esetekben védeni kéne a hiteleseket. Akkor viszont nem jár a védelem szerintem, ha valakit milliós közműtartozás, közös költség elmaradás miatt tesznek ki, az egész más ügy. Mondjuk az ilyen esetekben a szolgáltatók is hibásak részben, nem tudom, miért hagynak felgyűlni milliós tartozást, mikor 2-3 százezer forintnál egyszerűen ki kéne kapcsolni a szolgáltatást, és annyi.

$pi$ 2018.08.21. 08:12:13

@math0: "mi lenne, ha a kormány nem lakoltatná ki, vagy nem engedné kilakoltatni a hiteleseket, akik fizetnek, de nem is szórná oda nekik az adópénzt? ezt nem tudod elképzelni, te Fideszbirka?!"

Hú, ez tényleg nagy ötlet. Igaz ugyan, hogy a kormány ma sem engedi kilakoltatni azokat, akik fizetnek és ma sem szórja oda nekik az "adópénzt", de te azért csak hörögj jó hangosan. :D

$pi$ 2018.08.21. 08:12:57

@aaabbbccc: "hatalmat, mi mast, barmi aron"

Na jó, ez igaz... :D

blasiuss 2018.08.21. 08:25:12

Szánalmas ez a poszt. 1. A mostani kormány rengeteg devizahitelest mentett meg (pedig ez nem dolga!). 2. Kereszténység nem egyenlő a szabályok figyelmen kívül hagyásával. 3. A kormánynak, mint hatalomnak nem úgy kell viselkednie keresztényként, mint az egyénnek. Lásd határvédelem és az illegális migrációra adott válasz.
Kedves Nuszbaum Tibor, ne használja a keresztény szót (főleg nem számonkérésre), ha nem ismeri a jelentését! Pláne politikai célból!

tegnaptuska 2018.08.21. 08:35:03

@Ménár Atya: Például? Konkrétan mik voltak a Fletó hibái, és mik voltak a bűnei, amiknek a helyrehozása éppen most zajlik? Én tudok mondani ezt is, azt is, de olyat, aminek a helyrehozása zajlik, olyat nem.

tegnaptuska 2018.08.21. 08:37:28

@blasiuss: Nagyon helyes, szerintem adekvát válasz lenne a keresztény szó indokolatlan használatára, ha az ilyen embereket először is kiqrnák a munkahelyükről, de sokkal jobb lenne, ha egyúttal az országból is.

blasiuss 2018.08.21. 08:40:13

@tegnaptuska: tudnál mondani konkrét példát?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.08.21. 08:40:28

@Ménár Atya: Hehehe. Te idióta, szóval a bankokat adóztatják helyetted?

index.hu/gazdasag/2018/08/21/allam_kontra_bankok_trukkos_penzgyar_a_lakossagi_allampapirokkal/#

"Egyre büdösebb a sikersztori
Évente 30 milliárd forint csoroghat vissza a bankoknak az államtól. Eddig azt hittük, a lakosságnál landol a pénz."

A sok fidióta meg nem veszi észre, hogy a zsebükből húzzák ki a pénzt. Nagy üzlet, mi? A bank 1,5 százalékért ad hitelt, abból veszel állampapírt ami 2,5 százalékot fizet.

aaabbbccc 2018.08.21. 08:41:52

@tegnaptuska: ha visszaolvasol a kommentekben, az egyik belinkelt cikkben ez eleg jol le van irva
Evekig mondta az akkor meg letezo PSZAF es valamennyire az MNB is, hogy nem kellene nyomni a devizahitelt, de Gyurcsanyek ezzel nem foglalkoztak.
A kilakoltatasok mar 2006 utan megindultak es ok nem tettek semmit se.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.08.21. 08:42:31

Ja, a különbözetet, mi adófizetők álljuk, hiszen az államadósság a 2010 április 19330 milliárdról felkúszott 28333 milliárdra, eltűnt 3000 milliárd manyup és 3000 milliárd eurónyi valutatartalék.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 08:42:58

@Ménár Atya: "minden gyertyatartót bevazelineztem"

na, ezt tanulják a papok a kisegítőiskolában

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 08:43:42

@Ménár Atya: "minden gyertyatartót bevazelineztem"

na, ezt tanulják a papok a kisegítőiskolában

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.08.21. 08:43:49

@aaabbbccc: Gyurcsányék bűne az, hogy nem hoztak törvényt h az adós csak a jelzálog erejéig felel. Akkor nem hiteleztek volna nyakra főre a bankok.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.08.21. 08:45:21

"Ahogy az egyik bankár mesélte, üzleti elképzeléseket azért mindig lehet arra építeni, ha olcsóbb a hitel, mint a vele elérhető biztos hozam. Hallgassuk őt:

Adott egy neves vállalati ügyfelem, akinek örömmel nyújtok akár 6 milliárd forint forgóeszközhitelt is, amiért 1 százalékos kamatot kérek. A vállalkozás kölcsönadja ezt a pénzt a saját magánszemély tulajdonosának, 1,5 százalékos kamaton. Végül a magánszemély vállalkozó már megveheti a lakossági állampapírt 2,5 százalékos kamaton.”

Minden feltétel teljesült, nem kerültek be a papírok a banki könyvekbe, a bank nem lombardhitelt nyújtott, mert az ügylet három lába eltünteti a valós szándékot.

Közben mindenki jól járt és senki, semmilyen kockázatot nem futott, de mind a bank (ne feledjük, ő ha kisebb jutalékot is kap már, de azért kap), mind a vállalkozás, mind a vállalkozást birtokló magánszemély zsebre vágott pár tízmilliót."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.08.21. 08:52:34

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: " 3000 milliárd eurónyi valutatartalék."

javítva..

3000 milliárd forintnyi valutatartalék.

tegnaptuska 2018.08.21. 08:54:10

@aaabbbccc: Értem. Már csak az a kérdés maradt, hogy az melyik MNB-s volt? A surányis, amelyik bevezette a devizásozást, vagy a simoros, amelyik ugye hazaáruló és hülyeségeket beszél? D A nem kellene nyomni az valójában mit jelent?

2018.08.21. 08:59:23

"Rénszarvasra vadászik kéjjel valahol Skandináviában?"

Nem vadászik, hanem karitatíve besegít az ottaniaknak (is) a vadállatállomány egyensúlyának megőrzésében.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 09:02:53

@Ménár Atya: "Orbán nem szólhat bele a bíró döntésébe,"

faszt nem szólhat bele, áprilisig beleszólt, másba is beleszólt, olyan törvényt hozott eddig is, olyan visszamenőleges hatállyal, amilyet akart. ha lopni akart, akkor bármit képes volt megtenni, te faszbarom! csak, ha segíteni kéne, akkor lusta barom ez a geci paraszt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 09:07:42

@Ménár Atya: "Azért az nem megy, hogy a bankok gonoszak, fizesse ki az állam a hiteleket"

nem hát, de mondjuk engedni őket a lakásban lakni és fizetni, azt lehetne. de hát a geci paraszt ilyet nem tud. meg te sem, mert pszichopata idióták vagytok.

tegnaptuska 2018.08.21. 09:08:59

@Ménár Atya: Szegény Orbán, szinte gúzsba van kötve a keze.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 09:10:55

@ulpius66: a hitelfelvevő hibás. ettől még a csuti parasztnak nem kéne gecinek lennie, de hát ennyit tud: egy pszichopata idióta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 09:14:54

@Ménár Atya: "Azért ez nem egészen így megy, hogy kifizetem a hiteledet"

de mi fizessük az ingyenélő egyházadat, mit, te geci fasz?!

aaabbbccc 2018.08.21. 09:56:21

@tegnaptuska: a nem kellene nyomni azt jelenti, hogy 2004-ben leirtak, hogy mi a valoszinu kockazata a devizahitelezesnek es hany ember fogja megszivni
de javaslom a cikk elolvasasat

tegnaptuska 2018.08.21. 10:10:22

@aaabbbccc: Tehát meg kellett volna szüntetni, ki kellett volna vezetni?

Emmett Brown 2018.08.21. 10:22:54

mégis mi a rossebet lehet azzal kezdeni, aki nem fizet? illetve tegyük hozzá, hogy biztosan van a jelenleg kilakoltatottak között olyan is, aki nem a devizahitelezés miatt csúszott meg, vagy kihasználva a moratóriumot nemes egyszerűséggel nem fizet mondjuk közös költséget?

Aki nem fizet, azt rakják ki, aki a devizahitelek elcsúszása miatt nem fizet, annak az ingatlanát kapja meg a bank (esetleg maradhat bérlőként a lakó), és tekintsék semmisnek a tartozását, és kezdjen nulláról, mert az nagyobb segítség neki, mint egy olyan hitelt fizetni, aminek az értéke nagyobb, mint a lakásáé.

Ez egy nehéz döntés, mind a bankok mind a hitelesek úgy fogják érezni, hogy szarul jártak, de legalább a történelemben egyszer nem elmismásolunk egy gennyes ügyet, hanem tanulunk belőle.

aaabbbccc 2018.08.21. 10:40:52

@tegnaptuska: ertelmes forinthitelt kellett volna adni, de ehhez le kellett volna szoritani az inflaciot es a kamatlabakat

ZorróAszter 2018.08.21. 10:41:40

@Emmett Brown:

Nem lehet lezárni ezzel az ügyet. Itt a kollaboráns bábkormányok összeesküdtek a saját népük kifosztására a külföldi bankokkal.

Nem létező árfolyamveszteséget hárítanak a nyomorultakra.

Ez köztörvényes bűncselekmény a hazaáruláson túl. Csalás.

ZorróAszter 2018.08.21. 10:45:58

Mellesleg: Például milyen kérdés feszegetése van megtiltva a zsebrevágott állítólagos ellenzéki sajtónak? A teljesnek?

Kaptak-e jutalékot zsebbe a Questorhoz betett állami tízmilliárdokért a döntéshozó állami hivatalnokok, miniszterek?

Az hogy ezt a kérdést évek óta nem teszi fel senki a médiában, a legjobb bizonyíték arra, hogy a teljes média paletta a gyarmattartóink zsebében van és központilag irányítják, cenzúrázzák az egészeát.

Mankel 2018.08.21. 11:12:57

Ebve belekeverni a politikát... Hát nem tudom. Az a helyzet hogy a felelősség megoszlás 70% ban a hitelt felvevő 20%ban a bank 10%ban az állam.
Akik belebuktak ebbe a történetba azok jelentős része végtelenül buta döntések sorozatát hozota aminek a következtében így járt.
1. 0 pénzzel 12 milliós lakást nézett 12 misivel 25 misist 25 misivel 50 ért építetett.
2. A bank abból él hogy hitelez akkoriban az kapott hitelt akinek volt pulzusa.(ez a bank 20%-nak a fele) Sokan úgy álltak neki hogy az önerő a szocpol 2,x milliója meg a kölcsön de az ügyvédre meg az adóra már személyi kölcsön kellett.
3. Nem értették a terméket. Ez hatalmas baj 20 évre elköteleződsz valami mellé amit nem értesz... több milló forintra... nos erre nem tudok mit mondani(5% állam)
4. Sokan mikor törvényszerűen fizetésképtelenek lettek bedurciztak hogy szemét bank és elkezdtek nem fizetni semennyit telefont nem fel venni levelet nem átvenni. Ezt kitartóan csinálták az árverésig és kilakoltatásig. Vagy ami még rosszabb bedőlt valami kóklernek aki azt mondta neki pereljünk és nem kell majd kifizetni. Erre elköktött egy csomó pénzt(hitelből)és nem lett belőle semmi. Akkor pedig már tényleg a rendőr jön és tök jogosan ki is rak.

Emmett Brown 2018.08.21. 11:12:57

@ZorróAszter: túl nagy kockázat aprópénzért cserébe.

Mankel 2018.08.21. 11:45:16

Mit csinálhattam volna másként?
1. Nem veszek fel hitelt ha 0 pénzem van. Jó dolog ha lakáshitel ha van 9 millóm és és kell még 3.
2. Ha már az iskola nem tanított meg rá és önerőből se megy megkérek valakit, hogy magyarázza el ( nem a kismiújságot aki ott ül a bankban, mert ő sem ért jobban hozzá mint én. Ő csak egy értékesítő. Az szerelvény boltban se várod el hogy az eladó értse a cirkó gázkazán működését a bankos kisasszony se fogja érteni a hitelt amit kiad. )
Mellesleg teljesen korrektül be volt árazva az árfolyam kockázat ezért volt a kamat 6% szemben a forint hitel 12% kával.
3. Ha már kész a baj nem elbújunk a hitelezőnk elől hanem mi hivogatjuk, ezt tervezem azt tervezem... ütemezzük át stb.. a banknak is az az érdeke hogy fizess, mert nagy veszteséggel tudja csak eladni a hiteled.
4. Ne hagy abba fizetést fizess amennyit tudsz, de azt rendszeressen, ugyanis nem tudják elárverezni a házad ha te fizetési hajlanďóságot mutatsz, hisz kifogásolhatod a dolgot végrehajtásnál és mondhatod hogy te fizetnél de hát nem hagyják. Erre 10ből 8 szor felfüggesztik a kilakoltatást. Tehát működj együtt hiteleződdel.
5. Nincs olyan verzió, hogy nem fizeted vissza az adósságod, egyrészt ez így van jól másrészt ne ülj fel a dajkamesének.

Fülig José 2018.08.21. 11:47:49

@ZorróAszter: hülye vagy.
1: az OTP - nek is volt deviza hitele, pedig tán magyar bank?
2: azt biza' árfolyam veszteségnek hívják, még ha te nem is érted. ha 20.000 svájci frankot adtam neked, akkor azt kell megadnod + kamat. hogy ez most pöppet több forintba kerül, a te bajod. el kellett volna olvasni a szerződést.
3. ez a "hazaáruló" a nép eccerű gyermekeinél már olyan gyakori kifejezés, mint az "egy kőbányai lesz.."

Fülig José 2018.08.21. 12:04:55

@Mankel: nem rossz, amit írsz, de:
1: "bazze, a józsiék is vettek fel meg a marcsi! mi baj lehet?! rafkós magyar vagyok, értek mindenhez (is)"
2: az értékesítő pénzért dolgozik, nem kevésért. ez a 2000-es évek közepén olyan 1.5 millió + áfa volt, (+kocsi, telefon) számlásan. a deviza hitelt semmi volt eladni ennek a sok kivagyi faszfejnek (magyar vagyok, rafkós, értek mindenhez is), a forintos hitel legalább 2x drágább volt, nem is nagyon küzdött vele senki. (nem, én nem voltam értékesítő)
3: magyar vagyok, értek mindenhez!!!!, az én pecómat a köcsög külföldi bank nem veszi el! majd jól feljelentem!!
4: ld. fent+ egy lfszt fizetek, má' amúgy is attam egy csomót, meg a józsi sem fizet, se a mari..
5: montammár? magyar vagyok, értek mindenhez...
nálam senki nem utálja jobban ezt a shrek-be öltött miniducét, de most nincs igaza a sajtónak. ez csak ugyanolyan hangulatkeltés, mint amit a fideSS művel. ha nem fizetsz, előbb-utóbb kib.sz a rendőr, oszt jónapot. 30 napig őrzi a vevő a motyókádat (a néhai kéródban), aztán az is ki lesz b.szva a konténerbe. ez a törvény, aki mást mond egyszerűen hazudik.
tanulni kéne, nem pedig mindenhez (is) érteni, meg duzzogni...

Mankel 2018.08.21. 12:23:31

@Fülig José: No igen az baj hogy sokat nem tanultunk ebből

Fülig José 2018.08.21. 12:27:53

@Mankel: ...és ez nem is fog változni. 15 éve a béjemwé volt a menő, ma a dolmánytól vagy "magyar". mindkettő egyformán hasznos dolog, de a csőcselék ugyanúgy beszopja...

Mankel 2018.08.21. 12:28:58

@Fülig José: most is nyakra főre veszi fel mindenki a forint hitelt mintha nem lenne holnap. Természetesen az 1s pont szemléletével. Természetesen 3 havonta változó kamatozással. Mert hát ugye mi baj lehet?

ZorróAszter 2018.08.21. 12:39:52

@Emmett Brown:

"túl nagy kockázat aprópénzért cserébe. "

Milyen kockázat? És milyen aprópénz?

Mankel 2018.08.21. 12:42:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ezen a módszeren ebben a formában a bank tuti bukik (infláció, pénz jelen és jővő érték) a válalkozás is bukik (jutalék, infláció, utalás költsége adó stb. Maximum az ügyfél nyerhet. De szerintem az így nem teljesen törvényes.

ZorróAszter 2018.08.21. 12:45:31

@Fülig José:

"hülye vagy."

Aki most szökött a zártosztályról, az majd csak később minősítgessen. Így hiteltelen.

1: az OTP - nek is volt deviza hitele, pedig tán magyar bank?
Honnan veszi hogy nem német tulajdonban van? Onnan hogy Csányi azt mondja hogy nem? Vagy nem is mondja, csak hallgat.

"2: azt biza' árfolyam veszteségnek hívják, még ha te nem is érted. ha 20.000 svájci frankot adtam neked, akkor azt kell megadnod + kamat. hogy ez most pöppet több forintba kerül, a te bajod. el kellett volna olvasni a szerződést."

Ha a bank svájci frankban veszi fel valóban a viszonhitelt. De nem abban vette fel mert jóval előbb tudták a benfenntesek, hogy a svájci frank elszáll, és a svájci jegybank nem avatkozik be. Nem nyomtat bankót.

"3. ez a "hazaáruló" a nép eccerű gyermekeinél már olyan gyakori kifejezés, mint az "egy kőbányai lesz.." "

Ezekre a kollaboráns bábkormányokra és a magyar nép elleni összeesküvésükre idegen hatalmakkal, bankokkal erre nincs más szó.

Vagy használjuk a "Macilaci" kódszót rá?

földforgató 2018.08.21. 12:53:05

Érdeklődéssel olvasgattam a hozzászólásokat, nem csalódtam a Fideszesekben ÉRVEK helyett jött a Gyurcsány a hibás , mindenki hibás csak mi nem.Csak emlékeztetőül a deviza hiteles törvény a Fidesz teremtménye 2001.évi XCIII. törvény.Ezt sokáig letagadták , majd jött " a devizahitel hibás termék".Utána" MEGMENTJÜK A DEVIZAHITELESEKET" " SENKI NEM HAGYUNK AZ ÚT SZÉLÉN".És még egy kis adalék a Fideszes hozzáálláshozcivilkontroll.com/orban-a-bankok-becsaptak-a-devizahiteleseket/.Ez után döntsön ki ki lelkiismerete szerint

Fülig José 2018.08.21. 12:57:27

@ZorróAszter: és a klingonok ellopják a napot...ember! klasszik magyar mentalitás: mindenki HÜLYE (csak én vagyok biciklipumpa)
1: az otp a mi büszkeségünk, megmonta a fáraó is...vele beszéld meg ha nem hiszed.
2: mi a f.sz közöd van ahhoz, hogy én honnan vettem a lét?! neked aszontam, svájci frank de lehetett volna piréz zunza is. te aszontad okés, megadom. most meg ugatsz, hogy nem is zunza volt és nem is annyi meg különben is...
3: a deviza hiteltől óvott minket Surányi efftárs, amíg nem lett a CIB vezére...onnan már nem látta problémásnak. na, kinek volt először ilyen terméke..?
ne keverd ide a politikát, ez kizárólag a buta magyar hibája. az ostobaság önmagában nem gáz, a gáz amikor a félcivilizált parasztja azt hiszi, hogy ő azért rakétafizikus...

Mankel 2018.08.21. 13:03:52

@ZorróAszter:
1.kit érdekel hogy milyen bank kié? Min változtat ez?
2. Nem 10 perc alatt változott az árfolyam és ezt nem tudta előre senki. Mondd meg holnap reggel mennyibe kerül egy euró de fillérre pontosan és milliárdost csinálok magunkból.
Minden le volt írva feketén fehéren. Tudnod kellett volna mit írsz alá minden más a te felelősséged. Vagy legalább is 70% ban te vagy hibás.

Emmett Brown 2018.08.21. 13:08:38

@ZorróAszter: mennyi pénzt bukott a magyar nép? és nem, nem csak az számít, hogy mennyivel ugrott meg a tartozás miután a frank kilőtt, hanem az is, hogy mielőtt kilőtt volna, mennyivel kevesebb pénzt szedtek be a bankok a jelentősen kisebb kamat miatt. 2009 ben 26 ezer mrd volt a magyar gdp, a lakossági hitelek aránya nem érte el a 40%-ot a gdp-hez viszonyítva (vegyük jóindulatúan 40nek), a devizahitelek aránya pedig 70% volt. ez azt jelenti, hogy volt 10-11 ezer mrd hitelállomány összesen, azaz 7-8 ezer milliárdnyi devizahitel. 2009ben vagyunk, tehát az árfolyam már elég magas 180, azaz 20%kal magasabb mint a felvételkori.

Ebből az következik, hogy maximum 2 ezer milliárd volt az árfolyamveszteség. 6-7 milliárd euró, amihez képest CSAK a Deutche banknak volt 1800 milliárd EURÓ mérlegfőösszege, amihez képest a magyar árfolyamveszteség kevesebb mint fél százalék. és akkor még azzal nem is számoltam, hogy forintforrásból svájci frank kamattal kölcsönadni mekkora bukó ameddig az árfolyam el nem ér egy kritikus értéket.

És ez csak egy darab bank, összességében olyan 1 EZRELÉK (és ez felülbecslés) lehet összeurópai szinten.

És ez egy 8-10 éves időtávon.

Ennyi pénzért nem fognak páneurópai bankösszeesküvést szőni, mert ha kiderül, akkor úgy picsán rúgnak mindenkit, hogy abba belegebednek, illetve a potenciális botrány válságot okozna, amiben sokkal több pénz égne el.

Mankel 2018.08.21. 13:18:57

@Emmett Brown: nincs is más hozzáfűzni valóm. De a bankszektor külön adóit meg el kéne engedni végre, mert azt is mi fizetjük...

kommentes nikk 2018.08.21. 13:33:51

@Mankel: "Mit csinálhattam volna másként?
1. Nem veszek fel hitelt ha 0 pénzem van. Jó dolog ha lakáshitel ha van 9 millóm és és kell még 3. " - ezt sokan mondogatják, csak az a baj, hogy teljesen életidegen, a világon sehol sem jellemző, hogy úgy vesznek fel lakáshitelt, hogy a meglévő háromnegyedhez kérnek egynegyedet. Egyszerűen nem így működik a lakáshitel, hanem fordítva. A százalékos hibás levezetésednél gálánsan keveset adtál a banknak, ugyanis senki sem szorított pisztolyt a bank fejéhez, hogy láthatóan szar kondíciókkal rendelkező embernek szar ingatlanra túlhitelezzen, aztán meg sipárogtak, hogy de nem fedezi a hitelt az ingatlan értéke. Törvényileg kellett volna szabályozni, hogy az ingatlan értékének max 60%-át adhatja a bank, úgy, hogy ez az összes fedezete, a hitel elszállásakor az ezen felüli értéket bukja. Így is lett volna 40%-tartaléka az üzleten, mert olyan azért ritkán van, hogy csökken az ingatlanok értéke. Én a balhé bő 50%-át adnám a banknak, az ügyfél kérését nem volt kötelező teljesíteni.

aaabbbccc 2018.08.21. 13:39:43

@földforgató: de hat voltak ervek es tenyek, csak jobb nem figyelembe venni ?
2001-es torveny de 2004-ig kb senki nem vett fel lakasra devizahitelt mert volt jobb forinthitel, amikor a forinthitelt az mszp-szdsz kormany ellehetlenitette, onnantol vettek fel az emberek a devizahitelt lakasra

Mankel 2018.08.21. 13:41:19

@kommentes nikk: Ne nézzük már gyereknek az embereket. Ha te építesz egy vízvezetéket elolvasod a feltételeket és benne van hogy a leázás kockázatát (amire van esély hogy megtörténik) egy az egyben te viseled akkor amikor leázol a a szemét vízes mert megengedte hogy hülye légy?

Fülig José 2018.08.21. 13:46:39

@kommentes nikk: "...hogy láthatóan szar kondíciókkal rendelkező embernek szar ingatlanra túlhitelezzen,..."
és meg is érkeztünk a "világ VÁLSÁG" nevű bohózathoz. ajánlom figyelmedbe az Inside Job c. filmet, pongyola és zavaros, de ha értesz hozzá kicsit, a lényegtől neked is leesik a pofád.
"Törvényileg kellett volna szabályozni, hogy az ingatlan értékének max 60%-át adhatja a bank, úgy..."
persze, az értékbecslő nem harapja meg a kezet, ami enni ad (nem is keveset), a kereskedő a 3-10% jutalékért (is) dolgozik, az banki értékesítő szintén (ld. feljebb), de még a bankvezérnek is vannak előírt tervei a kihelyezésre ami után busás az éves jutalom (6 hó bruttó bér egy összegben, amiről biztosan tudok, és ne hidd, hogy minimálért keccsölt...) mindenki nyert.
ja, MAJDNEM mindenki...
kurvára senkinek nem volt érdeke a fenntarthatóság, a kockázat csökkentése, a kontroll, a másodlagos értékesíthetőség, tolták a zsetont kifele a sok majom meg aszitte, van ingyen banán.

Mankel 2018.08.21. 13:50:37

@kommentes nikk: Életszerűtlen lenne lehet de ha nem ez a helyzet ne akarjál lakást venni, mert nincs rá pénzed. Nem érted a terméket? Ne kösd meg! Ne másra mutogassunk mindig. Abban nincs vita köztünk, hogy az elsétálási jog hiányzik a törvényből. De a 70% teljesen jogos.

ZorróAszter 2018.08.21. 14:09:33

@Fülig José:

"az otp a mi büszkeségünk, megmonta a fáraó is...vele beszéld meg ha nem hiszed."
Nem lehet tudni, hogy az OTP akár nem 100%-ban is német tulajdonban van. Vagy mondjuk osztrák-holland 50-50%-ban és magyar nincs benne egy peták se. Csányinak se. Csak a nevét adja.
Mint ahogy a MAHÍR-ről is mindenki azt hitte, Simicskáé, mígnek Tarlósék elkezdték kivágni a hirdetőoszlopaikat míg valaki szólt, hogy "Hohó! Ácsi! Német tulajdon! Nem úgy van az!!!!"

"mi a f.sz közöd van ahhoz, hogy én honnan vettem a lét?! "

Az hogy ez csalás. BTK szerint minősülő. Ha az állam meg asszisztál hozzá, akkor az meg hazaárulás.

3. Maga keveri ide a politikát. Szerintem pl. Surányi pont olyan hazaáruló mint Orbán. Meg az összes többi kollaboráns.

Politikamentesen.

Fülig José 2018.08.21. 14:10:48

jó múltkor egy FB csoportban volt vitám. emberünk szállást keresett, meg is találta álmai celláját, ráadásul a legolcsóbb volt akkor és ott. az egyetlen bibi az volt, hogy nem lehetett lemondani, akkor is ki kellet köhögni a teljes árat ha nem utaztál. de ez mindegy volt, emberünk tutira utazott. rá is repült, hiszen megfogta az isten lábát, foglalt, ikszelt meg kitöltött, bankkártyát, nevet, kisfaszomat. majd ezután azért böngészett még egy kicsit, ami -lássuk be-nem vall nagy észre... talált is még olcsóbbat! nna, itt lett a klasszikus zsidó probléma (ahogy mondás tartja), ingyen disznóhús...azzal jött a csoportba, hogyan lehetne megoldani, hogy mégse kelljen kifizetni az eredetileg lefoglalt szállást és mehessen még olcsóbban ebbe az újabba...örömömre szolgált, hogy a tagok 80% levette róla a keresztvizet, egyre kevésbé szofisztikált stílusban de a maradék 20% azt sem értette, a 80%nak mi a problémája..? hát letiltod a kártyát, de olcsóbb ha felveszed róla a pénzt, de nem jó mert akármeddig terhelheti, letiltod a bankodnál, jelented a portálon, stb stb.
szóval a szarrágás és a hírhedt magyar finesz az, amit el kellene felejteni végre. remélem nem kalandoztam messzire...

ZorróAszter 2018.08.21. 14:17:07

@Mankel:

"1.kit érdekel hogy milyen bank kié? Min változtat ez?"
Hogy a tettük sima csalás, vagy emellett még hazaárulás is.

"2. Nem 10 perc alatt változott az árfolyam és ezt nem tudta előre senki. Mondd meg holnap reggel mennyibe kerül egy euró de fillérre pontosan és milliárdost csinálok magunkból."
De. Minden bank tudta még azt is, hogy a svájci jegybank nem fog beavatkozni, és ezért égbe megy az árfolyam a törlesztési időszak megkezdésétől.

"Minden le volt írva feketén fehéren. Tudnod kellett volna mit írsz alá minden más a te felelősséged. Vagy legalább is 70% ban te vagy hibás. "

Én nem vagyok károsult. Majd valamikor másban lehet. Amíg ezek a patkányok uralkodnak rajtunk bármi lehet.

Csak maguk pszichopaták hiszik azt, hogy csak az pofázik akinek épp az az érdeke. És csakis azt ami az érdeke. Elsősorban zsebre.

laci_52 2018.08.21. 14:18:33

Az egész poszt egy tömény demagógia, hazudozás és csúsztatás.

Először is: a kilakoltatási moratóriumot humanitárius okokból minden évben tavasszal szokták felfüggeszteni, idén is így tettek. Véletlen, hogy május elseje éppen kevéssel a választás után volt.

Másodszor: az 1355 családot nem a kormány, de nem is a Fidesz lakoltatta ki, hanem a bankok, amikor végrehajtást kértek ellenük.

Harmadszor: a devizahitelt nem a 2010 óta működő kormányzat találta ki, hanem megörökölte a problémát, amelyet többféle módon próbált megoldani: volt végtörlesztés, árfolyamgát, forintosítás stb. Az persze lehetséges, hogy a bankokkal szembeni szigorúbb törvénykezéssel nehezíteni lehetett volna a kilakoltatást...

Negyedszer: senki sem volt kötelezve arra, hogy felvegye a devizahitelt. Aki odafigyelt, tudhatta, hogy ezzel tulajdonképpen devizatőzsdézni kezd és jó nagyot bukhat is.

Ötödször: hogy beszéljek végre a kormány és a jegybank ellen is: a Matolcsy-féle MNB-vezetés vastagon benne van a forint folyamatos gyengülésében, ezért hozzájárult az adósok helyzetének rosszabbodásához.

Összefoglalva: több oldalról kellene nézni a dolgokat és semmiképpen sem igaz, hogy a Fidesz rárontott saját nemzetére.

Fülig José 2018.08.21. 14:20:43

@ZorróAszter: sajnos nem tudom már szó szerint idézni, de Rejtő...
amikor Buzgó Mócsing és Portás Robb kockáznak. a Mócsing cinkelt kockáival játszanak, de mivel mindketten tisztában vannak a játékszer sajátosságaival, a játék tulajdonképpen korrekt...
ha én aszondom, frank, te meg elfogadod franknak, ne gyere utána, hogy nem is. ráadásul Magyarországon a fizetőeszköz a magyar forint, tehát nem baktathatsz be a bankba frankkal kifizetni a havi törlesztő részleted,(pedig középárfolyamon azért lehetne szerezni frankot, ugye, bár a 160Ft/CHF kontra 360-on ez sem segít sokat...) ez nem csalás, nem is ütközik a BTK ba.
az emberek faszok, csak azt nézte mindegyik, mennyi a kamat meg hogy a józsi is új skodácsot vett 12 évre...a bankok felelőssége megáll abban, hogy nem tájékoztattak kellőképpen, de lássuk be becsülettel: írni-olvasni alig tudó homokbuckalakókat mire akarsz megtanítani? ld. még: Bécsben migráncsapokalipszis...

ZorróAszter 2018.08.21. 14:29:21

@Emmett Brown:

Ott az első bibi, hogy maga még mindig a svájci frankot meg az árfolyamveszteséget mantrázza.

Holott nem volt semmilyen svájci frank viszonthitel. Hazudnak a bankok.

Tehát nem árfolyamveszteség volt hanem árfolyamnyereségük.

Plusz előre megalapították köztörvényesekkel az ingatlanbehajtó cégeket, akik majd fél meg negyedáron szerzik meg a nyomorultak házát.

Csak ez a kezdeti 1500 ház csak 10 millióval számolva 1,5 milliárd forint. És ez csak a kezdet.

Százezrek várnak árverezésre. Félmillióan vannak különféle csúszásokkal végrehajtás alatt. Lesz ebből még 10000 feletti ingatlanvégrehajtás is.

A csaló szerződések hasznán felül.

Fülig José 2018.08.21. 14:30:15

@laci_52: egyet értünk, azért azt el kell mondjam, hogy ápr. 1 volt eddig a moratórium, idén lett máj. 31...ez nyilván véletlen... de valahogy jellemző kormánypártunkra.

Mankel 2018.08.21. 14:37:44

@ZorróAszter: Akinek nem inge ne vegye magára, de ügyesen sikerült nem az állításra reagálni hanem a nyelvtanon rugózni. Akkor a hitelt felvevővel helyettesítsd az egyesszám második személyt.
2. De csak annyit hogy a deviza hitelezés 126 ( vagy még alacsonyabban kezdődött) forinton kezdődött és 5-6 év múlva ment fel a frank ára ezt képtelenség volt előre megjósolni. Csomóan jól jártak vele akik nem túl hosszú lejáratú kölcsönt vettek fel volt aki kevesebbet fizetett vissza mint amit felvett. Persze ők nem tüntetnek...

ZorróAszter 2018.08.21. 14:40:24

@Fülig José:

Amit mond, az a színtiszta tényállás a BTK-ban a csalásra. Vagyis kifizettetni valakivel nem létező kárt. Itt konkrétan nem létező árfolyamveszteséget.

Ha pedig az állam idegen hatalmaknak segédkezik a saját népe ilyen módon történő kifosztásához, akkor az meg BTK szerint hazaárulás.

Emmett Brown 2018.08.21. 14:49:53

@ZorróAszter:

amit a hitelesek árfolyamveszteségként szenvedtek el, az a te állításod alapján a bankoknál árfolyamnyereség lett (hiszen nem volt mögötte frank, ergo a különbözet az övék), zéróösszegű játszma, tehát mindegy hogy melyik oldalról közelíted meg.

legyen 100 000 végrehajtás, 30 millió per darabon (100000 euró) (szerintem ez túlbecslés, de nézzük a bankoknak a best case scenariot), ez 10 milliárd euró, ami az árfolyam nyerészkedéssel kombinálva maximum 17 milliárd euró, ami még mindig nem éri a DB 1%-át, de most már 15+ év időtávon nézve. és ebből még levon, hogy a "beetetés időszakában" forintforrásból 6/7%-on adtak kölcsönt, nem pedig 11/12%-on.

Tehát évi 1 milliárd euró a hasznuk idáig (kevesebb, hiszen a 100000 ingatlan megszerzése még nem történt meg). Összehasonlításként: az ECB a monetáris lazítás keretében 2500 MILLIÁRD EURÓT pumpált bele a gazdaságba 3 év alatt.

Fülig José 2018.08.21. 14:50:09

@ZorróAszter: nehéz veled...a szerződés, melyet mindkét fél aláír, mondjuk 20.000 CHF-ről szól. meg is kaptad az ennek megfelelő HUF-ot 3.200.000 Ft-ot. mondjuk évi 5% kamattal, 1 évre. (csak az egyszerűség kedvéért) azaz 3.360.000 Ft - ot kell perkálj 12 hónap múlva. viszont nem forintra szerződtél a nagy rafkós eszeddel (ahol egyébként 20% lett volna a kamat), hanem CHF-re. azaz 20.000 x 1.05= 21.000 CHF-et kell visszaadj. ez a szerződés. pont. az a tény, hogy a felvétel idején 160Ft-ért adtak 1 CHF-et, 1 év múlva meg 300 -ért, nem érinti a szerződést. Jelen példánál maradva leszel szíves 6.300.000 Ft-ot kiköhögni, hiszen erre szerződtél. hol itt a BTK?

sakkosfx 2018.08.21. 14:59:28

A Horvát államfő semmisnek tekinti a Svájci frank tartozásokat és nem is kell visszafizetni! Na ő megvédi a saját nemzetét! Orbán ur nem tekinti saját nemzetének a magyarságot Ő a cionizmust képviseli a néppel szemben! És a nép nyomorban tartása sem arra mutat, hogy saját nemzetiségének tekinti a magyarságot! És még egy csomó dolgot csinál amit egy Magyar kormányfő nem tenne népével!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 15:16:26

@ZorróAszter: elég sok mindent feltért az ellenzéki sajtó.

innentől már Pol Potnak kellett volna lépnie, de hát nem lépett eléggé, neki volt ez megtiltva, ez a lényeges kérdés.

transparency.hu/wp-content/uploads/2017/01/Kasnyik-M%C3%A1rton_Questor-%C3%BCgy.pdf

tldr.444.hu/2016/11/15/nincs-az-az-isten-hogy-a-penzugyi-felugyeletnel-ne-tudtak-volna-mi-folyik-a-quaestornal

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 15:17:55

@Mankel: a kilakoltatási moratórium felfüggesztéséért 100%-ban a kormány felelős. punkt um.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 15:23:31

@laci_52: az egész okoskodásod ott bukik, hogy elismered, a kormány megakadályozhatná a kilakoltatást. senkit nem hagynak az út szélét. faszt nem, hazug paraszt maffiabanda! ennyikeh.

Mankel 2018.08.21. 15:25:54

@math0: Igen ahogy a tűzoltóság üzemeltetésért is. Hogy jön ez ide? Nem csak devizahitelest lakoltatnak ki. Nem fizető albérlőt, közös költséget nem fizrtőt, adóhátralékot felhalmozót stb.

laci_52 2018.08.21. 15:29:54

@math0: Rendben, akkor mindig legyen érvényben a kilakoltatási moratórium. Tudod, hova vezetne ez? Nagyon sokan hagynák abba a törlesztőrészletek fizetését és csődbe mennének a bankok.

Mankel 2018.08.21. 15:35:24

@math0: Nagyon alapvető dologban gondolkodunk másképp. A te olvasatodban az adós nem hibás nincs felelőssége így csak őt kell megvédeni, hisz becsapták. Az enyémben pedig igen is hibázott felelős a saját döntésért és viselnie kell a következményeit.

Mankel 2018.08.21. 15:38:41

@math0: Tudom hogy úgy tünik mintha a kormányt védeném de ez nem igaz annyi mindennel lehet és kell is kritizálni de ez ügyben egyszerűen nem fair.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 15:39:39

@Mankel: de fair. megakadályozhatnák a kilakoltatást, de a csuti geci leszarja a magyarokat.

ZorróAszter 2018.08.21. 15:40:10

@Emmett Brown:

Maga össze-vissza beszél. Hogyhogy "zéróösszegű játszma, tehát mindegy hogy melyik oldalról közelíted meg".

Hogy jön ide egyáltalán a "zéróösszegű játszma" kifejezés?
Aprópénz a Deutsche Banknak az 1 milliárd euró:

Akkor vegye rá őket, hogy mondják a nyomorultaknak, hogy "Az apró a magáé!"
Akkor tudni fogja, mi az az aprópénz, amiért ezek a patkányok már nem hajolnak le.

Én különben sem az egy szál Deutsche Bankról beszéltem egyébként.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 15:40:39

@Mankel: faszt, az adós hibás, de ez nem jelenti azt, hogy Orbán ne segíthetne a magyar adósnak, ha már azt ígérték, hogy senkit nem hagynak az út szélén. Orbán csupán egy paraszt geci hazug disznó. ennyi.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 15:41:54

@laci_52: és a Fideszesek annyira szeretik ezeket a multinacionális bankokat?! amikor megadóztatták őket, akkor nem volt ilyen gond, pedig az nagyobb összeg volt. össze-vissza beszéltek, elvtelen gecik vagytok, te is, és a qrmányod is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 15:42:56

@Mankel: ezek közól csak a bankok azok, akiknek az érdekeit Orbán nem kellene, hogy nézze, elvégre ezt mindig is hangoztatta. hazug geci a csuti paraszt.

Mankel 2018.08.21. 15:43:22

@math0: Igen leszarja de az adósságot akkor is rendezni kell. Ha visszaolvasol leírtam hosszabban mit rontott el az adós és mit kellett volna másképp csinálnia. Ha a kilakoltatás ellen vagy egy csomó rosshiszeműermbert is birtokban tarzasz az általuk megkárosítottakat ki védi meg és hogyan?

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2018.08.21. 15:43:26

Akkor most a horvát kormány vérgeci lett a bankjaival szemben?

1997-től 2009-ig meg sem moccant jelentősen a frank. Akkor a banki "semmirőlsemmitsemtudtunk" kereskedők a vérüket ígérték arra, hogy ennyire biztonságos fizetőeszközt nem látott még a világ. mindenki nyugaton is ezt használja stb. bla bla bla...

Amikor elég ponty volt a hálóban a világ urai (nem több egy tucat családnál) kicsit megfingatták a jónépet.

Az az állam ahol a saját fizetőeszköze rosszabb kamatozású, mint a vérbizonytalan külföldi csak azt mutatja, hogy csontig összejátszik azokkal.

Persze ez nem menti fel a 0 forintos "mindbűpőrkőtet" honfitársunkat, de azért szándékosan ennyi embert régen vertek át.

ZorróAszter 2018.08.21. 15:46:39

@Fülig José:

Svájci frank alapú hitel: Nevesített konstrukció részletes leírással. Ami valójában nem az, ami le van írva. Valójában nincs mögötte svájci frank tranzakció. Viszonthitel.

BMW kaszniban Trabant. BMW-nek hazudva.

Mindez előre kitervelve: BTK-ba ütköző csalás büntette.

Állami segítséggel - külföldi hatalmaknak: hazaárulás.

ZorróAszter 2018.08.21. 15:51:26

@math0:

"@ZorróAszter: elég sok mindent feltért az ellenzéki sajtó."

Igen. Amire engedélyt kapott a német gyarmattartó gazdáitól.

Amiről úgyis tudta, hogy hatástalan. Politikailag, büntetőjogilag, ...

Ami viszont üt, arról parancsra kussol.

Például?

Például kaptak-e az állami tisztviselők, miniszterek jutalékot a Questorhoz betett állami tízmilliárdokért?

Pedig nem kell nagy ész ennek a kérdésnek a feltételéhez. Akkor például miért nem teszi fel senki évek óta?

Ott a válasz fentebb.

Mankel 2018.08.21. 15:52:42

@Hunyadi zokogna... ha látná......ezt: De komolyan le volt írva mit vállalsz. Tudnod kellett volna jól, és igazából be is volt árazva a kockázatod. Arról hogy nem értetted mit csinálsz nem számítottál erre ( a bank sem amúgy) a te felelősséged.

Mankel 2018.08.21. 15:58:39

@ZorróAszter: Na a questor károsult egy másik szép sütemény. Ebbe bele se megyek ők se nagyon olvastak.... Mert akkor ki nem adta volna oda a pénzét a hurara kft-nek aknek 5 millós saját tőkéje..

Emmett Brown 2018.08.21. 16:01:01

@ZorróAszter: ha a bankok nyertek az ügyön, akkor az adósok buktak, a két összeg megegyezik, zéróösszegű játszma, mert az egyik fél csak úgy tud jobban járni, ha a másik közben rosszabbul jár.

a DB nem jótékonysági szervezet, mire fel adnák oda bárkinek is? arról meg ne is beszéljünk, hogyha a többi európai bankot is számításba vesszük (aki ugye segítenek eltussolni az ügyeket a "magyar" leánybankoknak), akkor arányaiban az össznyereségük még sokkal kisebb lesz, mint ha csak a DB-t veszem.

ez a machináció amit te feltételezel egyszerűen nem racionális pénzügyileg az esetleges összeesküvőknek. keveset hoz, és ha kiderül akkor irgalmatlanul megszívják. highrisk-lowreward, ezt nem szeretik a nyugati bankok.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2018.08.21. 16:02:21

@Mankel: Kedves barátom..... Szerencsére engem nem érintett rettenetesen, mert észnél voltam, de a csali bizony nagyon tolva volt. Az állam semmilyen formában nem hangoztatta ennek veszélyességét. Igazad van, aki beugrott a gödörbe nem tudta hol az alja, de egy felelősségteljes állam a SAJÁT fizetőeszközét tolja és nem másét. Kivéve akkor, ha a háttérben minden folyamatról előre értesül és csendben lapít.... persze haszonért cserébe.
Ami viszont bizonyított, hogy nem is mozgott frank....... na ez az ami átbaszós. Franknak hazudott forint.

földforgató 2018.08.21. 16:05:41

@aaabbbccc: Tökéletesen igazad van , de te megint a másikra mutogatsz a lényeg a politikusok hazudozása , amivel választást is lehetett nyerni "MEGMENTJÜK A DEVIZA HITELESEKET" nem csak a gazdagokat vagy szegényeket a barátot vagy ellenséget MINDET. olvasd el és hallgasd meg amit küldtem tisztábban fogsz látni.civilkontroll.com/orban-a-bankok-becsaptak-a-devizahiteleseket/

Emmett Brown 2018.08.21. 16:06:43

@Hunyadi zokogna... ha látná......ezt: akkor szerinted ki(k) nyertek az ügyön, és nagyságrendileg mennyit? és ki működött közre még?

ZorróAszter 2018.08.21. 16:09:55

@Mankel:

"Akinek nem inge ne vegye magára, de ügyesen sikerült nem az állításra reagálni hanem a nyelvtanon rugózni. Akkor a hitelt felvevővel helyettesítsd az egyesszám második személyt."
Ezt nem értem, de azt hiszem, nem is lényeges.

"De csak annyit hogy a deviza hitelezés 126 ( vagy még alacsonyabban kezdődött) forinton kezdődött és 5-6 év múlva ment fel a frank ára ezt képtelenség volt előre megjósolni. Csomóan jól jártak vele akik nem túl hosszú lejáratú kölcsönt vettek fel volt aki kevesebbet fizetett vissza mint amit felvett. Persze ők nem tüntetnek... "

Nem így van. A bankok ismerik az országok közötti hitelezések összesített számait. Azt is, hogy most a hitelkiáramlás miatt csökken az árfolyam, aztán a pénzáramlás megfordulásánál meg nő.

Sőt azt is tudták, hogy amikor már katasztrofális lesz a helyzet, a svájci jegybank nem fogja beindítani a bankóprést, hanem hagyja elszabadulni a folyamatokat.

Hogy emögött milyen további összejátszás volt, azt csak sejteni lehet.

"Csomóan jól jártak vele akik nem túl hosszú lejáratú kölcsönt vettek fel volt aki kevesebbet fizetett vissza mint amit felvett. Persze ők nem tüntetnek... "

Persze hogy tudták azt is, hogy a nyomorultak hosszútávú lakáshitelei dőlnek majd be, nem a kollaboráns gazdagok rövidtávú hitelei.

A kollaboráns, hazaáruló elitet egy gyarmattartó se akarja maga ellen hangolni. Ők működtetik a gyarmati rendszert. Segítik kifosztani a saját népüket.

ZorróAszter 2018.08.21. 16:19:24

@Mankel:

Jó. És akkor az hogy lehet, hogy a magyar állam meg az önkormányzatok meg tízmilliárd forintokat tettek be a Questothoz?

Én egyébként nem erről beszéltem, hanem arról, hogy ki van cenzúrázva a magyar médiákból az a kérdés, hogy kaptak-e a tisztviselők ezért jutalékot?

A TELJES médiapalettáról. Nem csak a fidesznyikből!

Mankel 2018.08.21. 16:23:53

@Hunyadi zokogna... ha látná......ezt: Elnézést látom mindenki magára veszi az 1szám második személyt.. Ilyenkor az egyszeri hitelfelvevőre gondolok. (Mobilról sokkal egyszerűbb így fogalmazni)
Igen tökéletesen egyet értek senki nem verte nagy dobra a dolgot, és mindki jól is járt volna vele ha, nem száll el a frank.( Nem a bakok se tudták rohadt nagy veszteséget írtak le ők is) Mint mondtam beárazva be volt a kockázat.
De és ez nagyon fontos de szerintem egyértelműek voltak a szabályok. Akkor amikor esett a frank mert ilyen is volt senki se panaszkodott. Tudnod kellett volna mit vállalsz értened kelett volna kockázatodat. 30 évre elköteleződtél úgy hogy bármi megtörténhetett volna. Lehet hogy 3 év múlva a frank 20 forintot fog érni lehet hogy 5000ret. Ezt nem érzették meg sokan és ezzel nem lehet mit kezdeni.

Mankel 2018.08.21. 16:28:31

@ZorróAszter: Egyet értek de a trafikmutyi nem volt és mi lett belőle... Sokkal nagyobb piszokságok kerültek napvilágra és a kutyát nem érdekli. Az emberek elégedettek mert van krumplileves. Nem azért szavaznak fideszre mert nem lopnak hanem annak ellenére hogy lopnak. A Puzsér mondta, hogy aki gyurcsányra és az mszp-re szavaz az a fideszre szavaz és igaza van ezt az összevetést a fidesz örökre ki fogja állni.

ZorróAszter 2018.08.21. 16:42:23

@Emmett Brown:

"ha a bankok nyertek az ügyön, akkor az adósok buktak, a két összeg megegyezik, zéróösszegű játszma, mert az egyik fél csak úgy tud jobban járni, ha a másik közben rosszabbul jár."

Akkor legközelebb ne az mondja a pincérnek, hogy fizetek, hanem azt, hogy ő nyert.
Esetleg elsütheti ugyanezt a boltban is a pénztárosnak is. Esetleg a rendőrnek, aki megbírságolja. Minannyian örülni fognak neki. Garantálom.

Maga a Deutsche Bankot azért hozta elő, hogy minél elenyészöbbnak látszódjék százalékosan a devizahitelesek kifosztásából származó pénz.

Én azonban nem a Deutsche Bankról beszéltem. Konkrétan nem is tudok róla, hogy ők milyen magyarországi bankokat tulajdonolnak.

Ez csak a maga vesszőparipája és elsősorban az említett okból.

Persze hogy mondjuk az IMC bank a Rájfrízen Bank háttere átláthatatlan. És lehet, hogy a fő tulajdonosnak az évi profitjának csak 1%-a a magyarok kifosztásából származó pénz.

Vagy 30%.

Azt ki tudja?

Én csak azt tudom, hogy az, hogy a kérdés feltevése is meg van tiltva a teljes médiának, a sajtó/média TELJES palettájának, az azt jelzi, hogy ez a valós helyzet.

ZorróAszter 2018.08.21. 16:53:22

@Mankel:

Nem. A német gyarmattartóink nem véletlenül vásárolták fel a teljes média palettát.

A média finom irányításával azt választatnak meg akit akarnak. Főleg ha az ellenzékiek azt hiszik, hogy van sajtójuk/médiájuk. Holott azokat ugyanúgy célirányosan irányítják és cenzúrázzák, mint a fidesznyiket vagy a nácit.

Ezek után csak olyanok kerülhetnek a politika közelébe is, akik kollaboráns hazaárulók. Ráadásul valami olyannak zsarolhatók, amivel bármikor gond nélkül és villámgyorsan ki lehet nyírni őket.

Így aztán legfeljebb az egyik hazudozó machiavellista pszichopata kollaboráns bábkormányát cserélhetjük le egy másik hazudozó machiavellista pszichopata kollaboráns bábkormányára.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 17:23:49

@Mankel: mondtam már, hogy ha Orbán a bankokat védi, az embereket nem, akkor szembe szarja magát, mert az ellenkezőjét reklámozta, a geci idióta! mit nem sikerült ebből felfognod?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 17:24:55

@ZorróAszter: faszfejkém, semmi sem üt, ha Pol Pot nem akarja. ott fogta meg a dolgot, nem a sajtó, hanem Orbán. idióta vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 17:27:03

@ZorróAszter: egy fontos média, amely német tulajdonban van, az RTL, egy fontos média, amely kormánykritikus: az RTL. idióta barom vagy.

Mankel 2018.08.21. 17:34:39

Ééés most engedtem el ezt a parttalan vitát

Ménár Atya 2018.08.21. 17:35:34

@math0:
@Ménár Atya: Orbán sajnos geci és alkalmatlan "
:D:D:D
És ezt megint ki mondta? Bolond fletó, vagy a hangok a fejedben nyugger?! :D:D

Ménár Atya 2018.08.21. 17:38:58

@math0:
mondtam már, hogy ha Orbán a bankokat védi, az embereket nem, akkor szembe szarja magát, mert az ellenkezőjét reklámozta, a geci idióta! mit nem sikerült ebből felfognod?!"

Ja, jól megvédte, úgy megadóztatta őket, hogy az egész ballibbant oldal ,bolond fletóval az élen brüsszelig rohant, hogy szegény bankokkal most mi lesz, jól büntizzék meg a gonosz orbánt :D:D
Te olyan hülye vagy nyugger, gondolod ezt elfelejtették az emberek?
Nem, ezért újra 2/3-al megválasztották a fideszt,és így lett Dr. Orbán Viktor miniszterelnök urad újra a vezetőd :D:D

Ménár Atya 2018.08.21. 17:43:17

@math0:
Az RTL :D
Nem kormánykritikus, hanem szimplán megsértődött,mert megadóztatták.
Bekapcsolom az rtl-t, olyan,mintha bangladesben vagy rakkában élnék, valójában pedig az euban a 34. legélhetőbb városban a világon :D
Megy az ajvékolás, közben meg csak vásárolnak és megtakarítanak az emberek, hely meg nincs a szállodákban , a belföldi vendégek lefoglaltak mindent...biztos mind fideszes mi? :D:D
Ti annyira szerencsétlenek vagytok, hogy már lassan mellétek állok mert már szánalmas az a xar szag ami jön belőletek az erőlködéstől :D:D:D

Ménár Atya 2018.08.21. 17:44:46

@ZorróAszter:
Ne olvass több cikket az összeesküvés elméletekről.
Megártott.

Emmett Brown 2018.08.21. 17:48:57

@ZorróAszter: a német gdp 30szorosa a magyarnak. Az előbb számolt (nagyon nagylelkűen) évi 1 mrd euró a magyar GDP egy-másfél százaléka. Ez azt jelenti, hogy ha ezt a pénzt mind Németországba viszik, akkor ez ottani GDP kétezred/háromezred része (persze vannak/voltak olasz meg osztrák bankok is, de legyünk megint nagylelkűek és adjuk mind a németeknek).

Ez nekik nem tétel, ennyiért nem fognak páneurópai összeesküvést szőni.

Mankel 2018.08.21. 18:09:26

@Ménár Atya: Remekül megadóztatta a bankokat amit aztán te fizetsz ki hát köszönjük szépen. Az adó előtt tele voltak a bankok ingyes bankszámlákkal ingyen számlavezetés ingyen bankkártya ingyen utalás de aztán jól megbűntették a bankokat mindenféle különadókkal és hogy hogy nem ezek a számlák eltűntek. Ahogy az egyszeri banktulajdonos mondaná: Bűntess bűntess mééég aaah...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 18:17:37

@Ménár Atya:

"Az RTL :D
Nem kormánykritikus"

hazudsz. tök mindegy, hogy miért kormánykritikus, tény, hogy az RTL az egyik leginkább kormánykritikusabb TV, a jelentősebbek közül.

ennyikeh a tény.

hogy te erről mit álmodtál, az nem érdekel senkit.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 18:18:35

@Ménár Atya: én nem mondtam, hogy Orbán következetesen védi a bankokat. következetlenül csinálja, mert idióta. ettől még nem lesz igaza.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 18:19:31

@Ménár Atya: azt, hogy Gyurcsány alkalmatlan a te hangjaid mondták a te fejedben. ennyi. ebből indultunk ki.

eßemfaßom meg áll 2018.08.21. 18:27:58

@atyus45: "Lehet hogy rossz az emlékező tehetségem ,de mintha 2001 ben a fidesz biztatta volna az embereket hogy a költsön devizában vegyék fel,mert annak a kamata kiszámíthatóbb,mint a forint ingadozása"

Tényleg rossz. A devizahitelezés akkor indult be amikor az mszp kormány megszüntette a fidesz féle kedvezményes (forint) lakáshitelezést.

Mankel 2018.08.21. 18:28:11

@Ménár Atya: Ezt így is meg lehet fogalmazni Orbán Viktor nem migráns ellenes csak egy migráncs letaposta a füvét és bosszúból agitál ellenük. Kit érdekel a miért ha történetesen igaza van?

eßemfaßom meg áll 2018.08.21. 18:31:22

@JFK-alapítótag: "Én úgy tudom, hogy ott alkotmányos alapjog a lakhatáshoz való jog."

Itt isd az, senki nem tilthatja meg neked, hogy lakást/házat vásárolj. (ezt jelenti a lakhatás joga nem azt, hogy más fizeti helyetted a kéródat)

Ménár Atya 2018.08.21. 18:36:32

@Mankel:
Olyan cimbora, hogy ingyen, olyan nincs, főleg egy banknál, ezt láthatóan beszoptad.

Ménár Atya 2018.08.21. 18:43:12

@math0:
Nem magyarázz mellé nyugger :D
Te indítottál azzal hogy orbi alkalmatlan.
Ez a fejedben a hangoknak köszönhető .
Jelzem orbánt negyedszer választották meg, ebből 3 ciklust végig vitt, és nagyon úgy néz ki, hogy a negyediket is.
Ötödik már nem lesz.
2022-ben kemény tél lesz, februárban befagy a duna. Ha ilyen jól mennek a dolgok akkor inkább megkoronázzuk, minek szarakodni 4 évente :D
Fletóra a kutya nem szavazott, valahogy oda került a semmiből, amikor meg szavaztak rá, kiderült hogy hazudozik éjjel nappal, és nem egész fél év múlva már nyílt lázadás folyt ellene.
Aztán meg amikor kiderült, hogy elkúrt mindent, sírva lemondott, és azt hitte majd újra választják.....
Hát szerintem ha a villamosmegállóból találomra visznek neki ellenjelöltet, még az is simán verné a hiteltelen pojácát.
De amúgy én szeretem, amíg van fletó, van a fidesznek 2/3 :D:D

Mankel 2018.08.21. 18:45:27

@Ménár Atya: Igen tudom de szerinted mennyibe kerül egy új ügyfelet behozni?

Ménár Atya 2018.08.21. 18:47:25

@math0:
Lexarják az emberek a retekklubot, érezni a hisztit, közben a valóság más.
Ki a rák néz ilyen xart, vagy még mindig van hetihetes,meg valóvilág?
Gondolom igen, kérd hogy rakják át a saskabarét...na akkor teljes a szellemi toprongy :D

Ménár Atya 2018.08.21. 18:55:55

@Mankel:
Ebben nem vagyok otthon, olyat kérdezel, amit az összes dk-s nyugger ,aki mint tudjuk mindent tudó :D, biztosan percre tud, én nem.
Gondolom a reklám, promóció stb nem kevés összeg.
Én pl tapasztalat alapján választottam.
Volt otp-drága volt, és szemetek, volt raifaisen, az olcsó volt, de egyszer valahogy nem fizettem be nekik valami 1500 ft-ot, jelzem előtte, mindig mindent.
Erre küldtek egy olyan levelet, mint a szicíliai mafia, bementem, gondoltam ez valami félreértés, de nem, szóban még arrogánsabbak voltak.
Kb ott helyben szüntettem meg minden számlámat.
Most ersténél vagyok.
Működik.
Van céges,magán,és hitel számlám, gyerekeknek diák, minden működik eddig.
Nekem jók a tapasztalataim velük, ajánlani tudom.
De hogy mibe kerül behozni, nem tudom, nem is érdekel,legyen az ő gondjuk.

Mankel 2018.08.21. 18:58:32

@Ménár Atya: A válasz: sokba. Ezért voltak ingyenes vagy 0-s bankszámlák. Azért ezt kitalálni nem kell dk-s nyuggernek lenni...

Mankel 2018.08.21. 19:08:31

@Ménár Atya: Amúgy sokkal konstruktívabban lehetne vitatkozni ha nem ennyire irritálóan és lekezelően adnád magad elő. Én se személyeskedtem veled és amíg ez így teljesen jogosan várhatom el ezt visszafelé is.

Ménár Atya 2018.08.21. 19:10:55

@Mankel:
Tehát azért adták az ingyeneset, mert ez nekik sokba került :D
B+ mit szívsz te:D
Amit ingyen kapsz, azért duplán fizetsz.
Ebben biztos lehetsz.
Esetleg anyádtól, vagy a gyerekeidtől kaphatsz ingyen, de egy bank az azt is kifizetteti, hogy elmész előtte.
Ha nem így lenne, nem csinálnák.
Hanem egyházat alapítanának, és hetente pénzt osztogatnának a sarkon :D:D
Mondjuk volt hasonló, vehettél személyire suzukit, meg nyuszómuszó hitelt a nyaraláshoz....aztán jött a pillogás amikor visszafizettél 4 milkát a kétmilkás adósságodból, és maradt még hét milka tartozásod, de ez ingyé vótt :D

Ménár Atya 2018.08.21. 19:17:53

@Mankel: Ebben igazad van, bocs, lehet hogy összekevertelek valakivel, de tudod én is csak lemegyek arra a szintre mint némelyik dk-s vadbarom, aki csak tolja az atv, meg a mittudom én fletó baromságait, és minden második szava a geci fideSSbirka, hülye barom vagy, kommunista fasiszta tetü stb.....
Hát ha valaki így szocializálódott, hogy csak ebből ért,én ahhoz is tudok alkalmazkodni.
Sajnos néha bennem marad ez a stílus itt, de ez az amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten miatt van.
Amúgy bűbájos ,és megnyerő vagyok :D
De tényleg, Másképp nem lenne munkám.
:D:D
Most lebuktam, prosti vagyok :D:D
Na komolyan, nem állt szándékomban megbántani csak math meg kúrt meg ilyenfélék ebből értenek.
Illetve ebből sem, de legalább néha visszavesznek az arcukból.

Mankel 2018.08.21. 19:20:09

@Ménár Atya: Na jó most untalak meg. Menj el és vegyél pár leckét a dk nyuggerektől ők se ennyire tufák. Új ügyfelet szerezni drágább mint ingyen adni neki a számlát és jönne magától a parasztja. Azt ha negtakarítana mert vissza váltotta az üvegeket akkor abban a bankban csinálja ahol a számlája van. Ha hitel kell először ott kérdezi és a többi és a többi.... Ne haragudj komolyan azt hittem ezt egyedül is össze tudod rakni, de akkor inenntől 6 évesnek magyarázok...

Mankel 2018.08.21. 19:21:55

@Ménár Atya: Semmi baj teljesen érthető. Tekintsd a szemétkedést az előző kommentben semmisnek elnézést kérek érte.

Mankel 2018.08.21. 19:27:12

@Ménár Atya: Amúgy az az érdekes hogy a math félék is pont ezt érzik csak fordítva. Ha abbahagyná mindenki az anyázást meg a szétkedést még a végén konstruktív vitát is le lehetne bonyolítani. Ejj micsoda utópia....

Ménár Atya 2018.08.21. 19:32:33

@Mankel: Nyugodj meg fiam! Attól majd megnyugszol!

Nézd, szoktam banknak dolgozni, egész más az árfekvés náluk, van számlám bőven náluk, és nem tudom sajnálni őket, mert azért látom mi pénzeket keresnek.
De az ingyen az addig volt ingyen amíg megkötötted a számlát, aztán tízszeresen lehúztak.
Amúgy inkább legyen velem tisztességes, és ne módosítsa a feltételeit hetente, inkább fizetek érte, és ez olcsóbb nekem.
Jelenleg pl 1500 ft a magán számlám.
Aki azért sír mert ez sok, az tartsa párnacihában ha olyan hülye.
Persze a cigi meg a feles az nem sok, de 1500 az kifizethetetlen.
Figyelj, nem hinném hogy nekem annyira magyarázni kell egy számla működését azért.
Nem kell naivnak lenni, a bank is pénzért dolgozik, csak nálunk tisztességtelenül tették sokszor.
Ennyi kamatot amit mi fizettünk , NYE-ban nem mernének fizettetni, mi másodlagosak vagyunk, megtehették.
De azért lassan változik már.
Ui: a DK-s nyugger agresszív és hülye, továbbra sem szeretem a fajtáját.

JFK-alapítótag 2018.08.21. 19:40:26

@eßemfaßom meg áll:
Már pedig ott az történik. És senkit nem tehetnek az utcára.
Ezek a fasiszta propaganda emlőin csűngő fideszjobbágy számára szentségtörő gondolatok az EU nyugati részében az élhető valóság része.
Szokj hozzá a gondolathoz: volna hová fejlődni.
A fejlődés legfőbb akadálya a magyar fasiszta állammaffia és alattvalói.

Ménár Atya 2018.08.21. 19:40:54

@Mankel: Nézd, nem fogják abbahagyni, teljesen azokat a panelokat követik mint amit a főnökük sugall, mondhatnám, feltüzeli ezeket a szerencsétlen csalódott embereket, és zombit csinál belőlük.
Figyelj, én vállalkozóként működök, nem nagy durranás, nem kényszervállalkozás, megélek belőle kényelmesen, de azért dolgoznom kell benne, és viccen kívül még szeretem is.
De amikor fletóék elültették az emberek fejében, hogy a vállalkozó az egy szemét tolvaj, és dugdossa a pénzét, és majd ő megállapítja a jövedelmem, és majd azután állapítja meg az adóm......hát ott végleg megbukott nálam.
De az emberek fejében ez megmaradt, még a családomon belül is azt mondta néhány rokon, milyen jó nekem, mert én visszaigénylem,meg leírom, stb......
Na ekkora baromságot, nem magyarázom el, de ez nem így megy.
Viszont amikor én melóztam szombat éjjel ők vakációztak épp, ez a rész azért kimaradt nekik, mert az fárasztó.
Viszont nekem nem kellett hitel, nem is buktam miatta.

Mankel 2018.08.21. 19:47:24

@Ménár Atya: Szívesen folytatnám ezt beszélgetést de most sajnos mennem kell. Majd máshol máskor más témában folytatjuk. Addig is jó szórakozást.

Ménár Atya 2018.08.21. 19:47:54

@JFK-alapítótag:
Figyelj, húzd ki a kezed a biliből.
Ez itt keleteurópa, másképp mér minket a nyugat, csak malacpersely vagyunk nekik.
Kilakoltatás meg mindig volt, fletóék alatt is, viktorék alatt is.
Ez nem valami kormány játék, hanem a hitelező beperli az adóst, és a bíróság megítéli az összeget.
Ennyi.
Nem kell ebbe többet látni, akinek ez nem tetszik mehet nyugatra, ott kánaán van, itt viszont a hitelt fizetni kell.
Jelzem, nyugaton is, ott is kibaxnak ha nem fizetsz, csak nem tíz év alatt, hanem 3 hónap alatt, ott ugyanis a hitelező,bérbeadó jogait védik, és nem tudsz egy szerződést körbedumálni.
Van a szerződés, betartottad a feltételeit?- nem, akkor vesztettél.
Kb ennyi.

Ménár Atya 2018.08.21. 19:50:09

@Mankel: Köszi
Próbállak majd megjegyezni, a normálisak között, biztos összefutunk, ha bunkó lennék figyelmeztess, édibédi tündér unikornis leszek :D:D
Na akkor további minden jót

ZorróAszter 2018.08.21. 20:13:28

@math0:

Egy ilyen faszorrú barom mint te, aki csak homályosan kapiskálja a szavak értelmét, ne kóstolgasson másokat.

Megpróbálom szellemi fogyatékosok számára is emészthetően:

Én azt mondtam, hogy a teljes sajtó a németek kezében van, és az állítólagos ellenzéki a kiszámítottan hatástalan ellenzékieskedésével ugyanúgy tartja hatalomban, segít hatalomban tartani a jelenlegi favoritjukat, Orbán kollaboráns kormányát, mint a fidesznyik.

Az RTL ugyanúgy mint a TV2 vagy az ECHO TV. Vagy a többi.

Míg a letiltott témákról senki se beszélhet.

Ilyen letiltott téma például hogy kaptak-e jutalékot a miniszterek a Questorhoz betett tízmilliárdok után.
Vagy ez a téma, hogy nem volt valójában svájci frank viszonthitel a hitelek mögött.
Vagy nem beszélhet senki arról, milyen különös, hogy Welsz Tamás kvázi rendőri őrizetben igazságszérummal lett öngyilkos.

És még lehetne sorolni azokat a témákat, amik le vannak vagy voltak tiltva.

Ez annak bizonyítéka, hogy a TELJES sajtópaletta és a TELJES politikai paletta a német gyarmattartóink zsebében van, és összehangoltan, együttesen tartják hatalomban a németek kollaboráns bábkormányát.

JFK-alapítótag 2018.08.21. 20:14:29

@Ménár Atya:
Amiről én beszélek az a méltóságteljes emberi élethez való jog aminek a biztosítást az EU fejlettebb felén komolyan vesznek itt meg rácsodálkoznak, hogy az mi a csoda lehet. Annak ellenére, hogy Magyarország is vállalta ezt a nemzetközi szerződésben és az alkotmány részévé tette. A tákolmányból sem hagyták ki csak a népnemzeti keresztény álszent maffia szarik az egészre.

ZorróAszter 2018.08.21. 20:20:17

@Ménár Atya:

"Ne olvass több cikket az összeesküvés elméletekről.
Megártott. "

Ha valamelyik hülyének nem jut már eszébe egy érv se, akkor az összeesküvés elmélet minősítés még mindig kéznél van. Igazi Jolly Joker.

Ugyi, Atya?

:o)

ZorróAszter 2018.08.21. 20:32:54

@ZorróAszter:

Maga leragadt ennél az aprópénz témánál.

De mostanra legalább többszörösen kinyilvánította, hogy maga is a gyarmattartóink oldalán sütögetné a pecsenyéjét a magyar nép érdekei ellenében.

Amit mond, az megint alapvetően hamis.

Ilyen alapon a Deutsche Telekom nem vásárolja meg a Matávot, a mai Magyar Telekomot. A Makedon Telekomot meg pláne.

A Siemens a Kábelgyárat, a General Electric a Tungsamot.

A német bankok nem vásárolják fel a magyar bankokat.

Az is hamis sugalmazás, mintha csak Magyarország lenne német gyarmat, és csak Magyarországról lenne bevételük.

Nem. Nemcsak Magyarország gyarmat. És Magyarország nem csak német gyarmat.

Magyarország német, holland, osztrák, francia gyarmat ebben a sorrendben csökkenő mértékben. De főként Németországé és ők gyakorolják a fő gyarmatosító funkciókat. Romániában lehet hogy a franciák. Azt nem ismerem.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 20:39:54

@Ménár Atya: hazudsz, Fideszgeci, te kezdted.

Hitlert is megválasztották, és újraválasztották, aztán pofán lőtte magát a nyomorult fasz. nem volt alkalmas. Orbán sem az, és könnyen járhat ugyanúgy, ha sokat ugrál.

és nyugdíjas a kurva anyád! de azért egy ötszázasért még szop az út szélén.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 20:40:41

@Ménár Atya: nem ez volt a kérdés, Fideszköcsög! másnak írtam, más volt a kérdés, kuss, kis Orbánbuzi!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 20:43:30

@ZorróAszter: figyusz, te elmefogyatékos!

1) az RTL nem kormánytévé!
2) az a kérdés, hogy ki kapott jutalékot, szart sem ér, mert csak egy kérdés.
3) ha valaki állítana ilyet, akkor perelnék
4) Pol Pot nem nyomozna egy ilyen kérdésre.

felfogod, te idióta, elmebeteg, faszbarom, hülye, húgyagyú, barom?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 20:49:15

@ZorróAszter: Welsz Tamás:

beírod a keresőbe, és látod, nem tilos róla írni:

www.google.de/search?rlz=1C1GGRV_enDE751DE751&biw=1024&bih=506&tbm=nws&ei=jF18W4mkONLEgQaspqQg&q=welsz+tam%C3%A1s&oq=welsz+tam%C3%A1s&gs_l=psy-ab.3...23241.23550.0.24279.2.2.0.0.0.0.390.492.0j1j0j1.2.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.0.0....0.BYlKm19g52w

ugyanakkor a kurva anyád se tudná, hogy mi történt ott újságíróként, mert honnan a faszból tudná?

ezt a nyomozók tudják megmondani. és jé, már megint Pol Poton múlik a dolog.

kurvára nincs igazad, egyetlen embernél akadnak itt el a dolgok Polt Péter főügyésznél. nem a sajtónál.

fogd fel, te elmebeteg, idióta, húgyagyú, barom!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 20:53:01

@ZorróAszter: ha két oldalról is azt mondják, hogy egy összeesküvés-elméletben hívő idióta vagy, akkor valószínűleg az vagy.

ZorróAszter 2018.08.21. 21:56:22

@math0:

Tanulj meg olvasni. Kisilabizálni az írott szövegek értelmét. Ne azt, ami a sötét agyadban tükröződik te faszorrú barom. Tudom, nehezen megy egy ilyen fejre ejtett szellemi fogyatékosnak. De próbáld meg kisilabizálni, mit írtam és mi lehet az értelme.

Egyébként meg baszd meg a mocskos kurva anyádat, aki ilyen patkányt ellett a világ szomorúságára.

Ménár Atya 2018.08.21. 22:00:46

@ZorróAszter: Hát persze, a németek meg a zsidók a hibásak, igazad van :D:D:D

Ménár Atya 2018.08.21. 22:10:18

@math0:
Ugyan már matyibá, dobjon már be egy felest, mert láthatóan kezdődnek az elvonási tünetek.
Hogy tudtad édes fiam, ide keverni hitlert?
Túl sokat jársz a bolond alkalmatlan fletó szemináriumaira, aztán átvetted a panelokat amit hebeg az idióta.
Viktort egy demokratikus európai ország választói választották, így lett Dr. Orbán Viktor miniszterelnökurad a vezetőd, ezért úgy ugrálsz ahogy ő fütyül :D:D
Lehetsz fiam trágár, de ezzel csak erősted, hogy jól választottunk, és nem a buta fajtád uralkodik és viszi csődbe 2-3 év alatt az országot.
Hát....fletó már 2006-ban xarban volt, a gazdaság megdöglött, és csak hazudozott, 2009 ben meg úgy vitte el a válság elsőként az országot, mint vihar a fingot, a majom pojáca meg pityeregve lemondott................
Most meg játsza a magadfajta tanulatlan bolondoknak a kárpátok géniuszát :D:D
Nem baj nyugger, lesz nyugdjad, viktor biztostja neked is, nem fogja elvenni mint a maszop :D:D

ZorróAszter 2018.08.21. 22:22:42

@Ménár Atya:

Egyrészt ugye rögtön adódik az első kérdés, hol írtam én például zsidókról? Mert ugye nem is írtam, sőt nem is céloztam rájuk.

Másrészt a németek egyedül semmire se mentek volna. Kellettek hozzá a hazaáruló politikusok. Nem csak Orbán, hanem az összes többi is.

Orbánnal kapcsolatosan az látszik, hogy a szolgálataival nagyon meg vannak elégedve, ha ilyen hosszú ideje tartják hatalomban.

Ha nem ő lenne az elmúlt évtizedek legprímább kollaboráns Quislingje, már rég kirúgták volna.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 23:23:22

@ZorróAszter: Tanulj meg olvasni! (Felszólító mondat végére felkiáltójelet teszünk! Legalábbis mi, akiknek nem 90 alatt van az IQ-nk.) Kisilabizálni az írott szövegek értelmét. Ne azt, ami a sötét agyadban tükröződik te faszorrú barom! Tudom, nehezen megy egy ilyen fejre ejtett szellemi fogyatékosnak. De próbáld meg kisilabizálni, mit írtam és mi lehet az értelme!

Egyébként meg baszd meg a mocskos kurva anyádat, aki ilyen patkányt ellett a világ szomorúságára!

Ennyikeh, te idióta!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 23:27:18

@Ménár Atya:

"Viktort egy demokratikus európai ország választói választották"

HItler 1933-ban, a demokratikus weimari köztársaságban 44%-ot kapott

Orbán 2014-ben 45%-ot.

nagyjából ugyanaz. Hitler Ermächtigungsmachtot kapott ennyire, Orbán kétharmadot.

ez is ugyanolyan.

így lett Orbán a Führered. és ha ugyanúgy folytatja, akkor Orbán sokkal patkányabb módon fog meghalni, mert Magyarország mégsem egy nagyhatalom.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.21. 23:32:16

@Ménár Atya: figyusz, te kis kisegítőiskolában érlelt pedofil mocsok!

ha megmondod a megoldást, beszélhetünk arról, hogy ki a buta.

X={(x_1,x_2,...,x_n): n \in N, x_i \in {1,2} and \sum_{i=1}^{i=n}x_i=50 }

and

(\forall x \n X and y \in Y) (x \neq y)

|X|=?

addig te hozzám képest csak egy makimajom vagy, te hívő fasz!

ZorróAszter 2018.08.22. 00:20:54

@math0:

Ennyi telik tőled te kis húgyagyú patkány? Ezt verték a buksidba a kisegítő iskola nyolc éve alatt?

Inkább tanulj meg olvasni, és ne az ujjaddal böködve makogd fel a mondatokat, hanem próbáld megerőltetni az agyadat és próbáld megérteni, mi is lehet az értelme annak amit felmakogtál.

Például hogy nem azt mondtam, hogy Welsz Tamás neve esik cenzúra alá, hanem az, hogy a nátriumpentotál, amivel öngyilkos lett a sztori szerint, az nem egy ínyenceknek való luxus öngyilkos méreg, hanem igazságszérum.

És érdemes elolvasni, hogy mit hazudozik össze-vissza erről a sajtó egésze. Az állítólagos ellenzéki ugyanúgy mint a többi.

Mellesleg felőlem felkiáltójellel is megbaszhatod a kurva anyádat. Rajtam ne múljok.

Emmett Brown 2018.08.22. 06:33:57

@ZorróAszter: kevesebb indulat, több logika. Bitte.

Ménár Atya 2018.08.22. 06:50:16

@math0:
X= 2/3 :D:D
Nyugger, ne erőlködj, ez nem egy matematika vetélkedő B+, hanem egy blog.
De ha már ennyire belementünk, akkor lefordítom a gondolatmeneted.
Az általad elképzelt liberális demokráciában vannak azok akik szerinted alsóbbrendűek, mint te.
Akkor nyugger te egy fasiszta geci vagy mint a gazdád aki lövette a népet :D
Szar amikor a saját kardodba dőlsz te náci geci, de hát ez van, buta vagy mint a föld, élsz a kis világodban, közben meg úgy ugrálsz, ahogy Dr. Orbán Viktor miniszterelnök urad fütyül :D:D:D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.22. 08:32:56

@ZorróAszter: "Például hogy nem azt mondtam, hogy Welsz Tamás neve esik cenzúra alá, hanem az, hogy a nátriumpentotál, amivel öngyilkos lett a sztori szerint, az nem egy ínyenceknek való luxus öngyilkos méreg, hanem igazságszérum."

faszfejkém, beírod a keresőbe, hogy "Welsz Tamás nátrium pentotál igazságszérumként"

és legalább féltucat nagyobb újságra találsz találatot, és az "igazságszérum" is benne lesz. Arról is írnak, hogy mennyi az ára a feketepiacon.

Attól, hogy egy elmebeteg idióta faszbarom vagy, nem lesz igazad, és a jó édes kurva anyádat basszad ahelyett, hogy itt nyomod a süketet, te húgyagyú selejt!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.22. 08:39:17

@Ménár Atya:

"X= 2/3 "

Ebből látszik, te pedofilképzőből származó selejt, hogy még azt se fogtad fel, mi a feladat. Nem X, hanem |X| a kérdés, de te nem fogtad fel, mi az X (egy halmaz), és azt sem, hogy |X| értelemszerűen egy egész szám. Hiszen egy halmaz elemeinek száma. Ehhez kb 90-es IQ kellett volna, de neked nincs annyi.

"Az általad elképzelt liberális demokráciában vannak azok akik szerinted alsóbbrendűek, mint te.
Akkor nyugger te egy fasiszta geci vagy"

Nem, faszfejkém,

1) a fasizmusnak semmi köze a felsőbbrendűséghez, az a nácizmus, az a ti elmebetegségetek. A migránsfóbiás, ostoba Orbáné, meg tied.

2) de még az se nácizmus, ha valaki azt gondolja, hogy vannak nála kevésbé tehetséges emberek a világon, pláne, ha tényleg vannak. A nácizmus az, amikor egy népcsoportról képzelitek ezt, ami nem is lehet igaz, meg nem is ismeritek őket.

Arról eltereled a figyelmet, hogy Orbán Viktor nagyon csúfosan fogja végezni, akárcsak Adolf Hitler. Vinnyogni fog, mielőtt meghal.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.22. 08:41:16

@Ménár Atya: én nem ugrálok úgy, ahogy a csuti paraszt fütyül, azt ti, Fideszbirkák csináljátok.

aaabbbccc 2018.08.22. 09:09:05

@math0: te magadat kurva nagy ertelmiseginek mutatod, es kozben ugy irsz, mint egy igazi bunko, nincs a ketto kozt ellentmondas ?
vagy ez ugyanaz az ellentmondas, hogy a fidesz (es a jobbik ?? vagy az mar nem) rasszista es naci de te ciganyozhatsz mast ?

ZorróAszter 2018.08.22. 09:12:48

@math0:

Honnan lehet tudni, te kis személyiségzavaros kis makimajom, hogy hülye vagy a matekhoz mint a segg?

Onnan, hogy aki legalább a kisegítő iskolában le tudott érettségizni matekból, annak kellene lennie annyi logikai érzékének, hogy rájöhetünk, matekkönyvből kimásolt feladvánnyal és az ott megadott megoldásával próbálsz villogni. Anélkül, hogy halvány lila fingod lenne, miről is van szó a feladványban és hogy jött ki a megoldás.

Fárasztó, hogy képtelen vagy kihámozni a mondatok értelmét, és mindig nekem kell újabb támpontokat adni arról hogy mit írtam és mit nem írtam, te félanalfabéta kis szellemi fogyatékos majom.

Nemcsak azt nem írtam, hogy Welsz Tamás nevét nem lehet leírni, hanem azt sem írtam, hogy az igazságszérum szót nem szabad leírni vele kapcsolatban.

Hanem azt mondtam, a sajtó egésze hazudozik arról, hogy az valójában nem is igazságszérum, hanem egy milliomosok által használt drága luxus öngyilkos méreg.

Muhahahaha !!! :o)
Apropó: mit szólt anyád a felkiáltójeledhez? Ürült neki?

ZorróAszter 2018.08.22. 09:19:54

@Emmett Brown:

"kevesebb indulat, több logika. Bitte. "

Miféle indulat? Viccelődünk. Math0 olvtársnak ilyen a humora. Én csak alkalmazkodok hozzá hogy örüljön.

"Több logika"
Ezt is Math0 olvtársnak címezze. Ld. az előző kommentem.

:o)

Emmett Brown 2018.08.22. 09:46:50

@ZorróAszter: indulatod a bankokkal szemben, és a logika teljes hiánya annak levezetésében, hogy ez az egész devizahiteles konteó miért nem lehet igaz.

ZorróAszter 2018.08.22. 11:17:01

@Emmett Brown:

Én a logika teljes hiányát abban fedezem fel, ahogy maga a kommentjében a tagadás logikai formáját kezeli.

Nevezetesen hogy ennek a logikai tudatlanságnak a következtében a kommentjében tévesen és vicces módon nekem tulajdonítja az állítást, mely szerint mindez nem igaz.

:o)

Emmett Brown 2018.08.22. 12:35:04

@ZorróAszter: higgy amit akarsz a devizahitelekről, én levezettem neked, hogy ez a pénz a nyugati bankoknak sok hűhó semmiért. Nincs értelme, hogy ezzel kínlódjanak.

Azt, hogy Welsz nem lett öngyilkos, és előtte még dalolt, az simán benne van a pakliban, sőt szerintem ez a valószínűbb. De a boncolasi jegyzőkönyv titkosítva van.

ZorróAszter 2018.08.22. 13:01:09

@Emmett Brown:

Én viszont azt bizonyítottam, hogy nincs az a milliárdos nagyságrendű összeg, amiért a nyugati bankok vagy a nyugati céget ne hajolnának le. Különben nem lennének ilyen nagyságrendű más üzletágaik Magyarországon sem.

És az, hogy a sajtó EGÉSZÉNEK megtiltották, hogy a svájci frank viszonthitelek hazugságát egyáltalán csak megemlítsék, az arra bizonyíték, hogy pont ezt történt. És hogy jogilag valójában ez volt a csalás gyenge pontja.

Különben egy-két újságíró eljátszogathatott volna a gondolattal. Nem lenne szigorúan megtiltva mindenkinek.

Emmett Brown 2018.08.22. 13:25:57

@ZorróAszter: nem az abszolút összeg számít, ez a manőver túl rizikós ahhoz kepest, hogy mennyit lehet ezzel kaszálni. Minek ezzel bajlódni, amikor ennél sokkal több pénzt lehet keresni mindenfajta kockázat nélkül.

ZorróAszter 2018.08.22. 14:40:17

@Emmett Brown:

Nincs itt semmi rizikó. Erről gondoskodik a kollaboráns bábkormány, a saját népét kiszolgáltató aljas törvényekkel.

A végrehajtó cégek GESTAPOéval vetekedő mindenre kiterjedő felhatalmazása. A szervezett bűnözéssel való összejátszás törvényesítése.

És ott vannak a gyanús, pár évvel ezelőtt létrehozott cégek, akik jelenleg nem folynak bele semmibe, hanem ugrásra készen várják, hogy rávethessék magukat a nyomorultak otthonaira, és a maffiózókkal összejátszva bagóért megszerezhessék.

Tehát a kockázatmentes további extraprofitot a mocskos hazaáruló apparátus biztosítja.

Ménár Atya 2018.08.22. 16:01:13

@math0:
Arról eltereled a figyelmet, hogy Orbán Viktor nagyon csúfosan fogja végezni, akárcsak Adolf Hitler. Vinnyogni fog, mielőtt meghal."
:D:D:D
Matyi bácsi, megzavarodott az elméd? :D:D
Te hol élsz, még mindig a marx egyetemen tanultakat tolod itt, de csak szólok, közben volt egy rendszerváltás :D:D
Amúgy meg jelzem neked, eddig az új rendszerben egyedül bolond feri a DK nyuggersereg fővezére került olyan helyzetbe, hogy ha nem bújik el, akkor simán lámpavason lógott volna.
És tudod miért, mert alkalmatlan volt a feladatra amit rábízott a párt, aztán lebukott a hazugságaival :)
Szóval öreg felsőbbrendű náci nyugger, előbb találkozol a főnökömmel mint a viktor
Ámen! :D

ZorróAszter 2018.08.22. 17:25:24

@Ménár Atya:

Az, hogy Orbánnal annyira meg vannak elégedve a gyarmattartóink, hogy lassan 15 éve ő kormányozhatja ezt a gyarmatot, őt támogattattják és tartják hatalomban a teljes magyar sajtóval, és a zsebben tartott politikai palettával, ellenzékivel, nyilassal egyaránt, az annak a ékes bizonyítéka, hogy Orbán a legnagyobb hazaáruló az összes eddigi közül.

devizás 2018.08.22. 18:13:47

Tudja Valaki hogy hova tűnt a 20-i 12 óra 15 perc körüli írásom????
Akkor megismétlem. Orbán soha senkit nem akrt és nem is akar megmenteni csakis a sleppjét. A nemzeti eszközkezelő is egy jó nagy átverés ugyanis akinek megvették a házát olyan lehetetlen feltételeket foglaltak szerződébe hogy azt lehetetlen teljesíteni, valamint egyetlen egy bank sem hajlandó eszközkezelőtől megvásárolni szándékozó házat hitelezni még akkor sem ha nem vagy bár listás.
Kiváncsi vagyok hogy mikor játszák át az egészet pénztáros lőrinc és bandájának.

apro_marosan_petergabor 2018.08.22. 23:25:31

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: ...vedd a kis zacskód, s szedegesd szorgalmasan a kutyagumit.
Ne sírj, ne fájjon neked az égő élet, nincsen benne részed soha (reméljük nem is lesz, egyhamar), s a polgároknak jut nyaralás, jólét s jókedv, míg te a tolladat koptatod csak, nosza...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.23. 00:44:26

@Ménár Atya: "egyedül bolond feri a DK nyuggersereg fővezére került olyan helyzetbe, hogy ha nem bújik el, akkor simán lámpavason lógott volna."

És milyen kevésbe került volna, és milyen sokat nyert volna az ország!

A geci pontosan ezért kilencedik éve gondosan kerüli a NÉPET.

Ludas Feri 2018.08.28. 12:36:55

az mszp-szdsz kormányzás alatt
- gyurcsányi-bajnai és bűntársai
- eltörölték az első Orbán-kormány Forint alapú otthonteremtési programját, és helyette összejátszva a magyar bankrendszert is uraló globalistákkal, kockázatos devizahitelekbe kényszerítették azokat a 100ezreket, akik otthont szerettek volna családjuknak!!!
... Az általuk bajba jutatott családokért tett intézkedéseket
- így például a bankok elszámoltatását és a forintosítást – és az új, biztonságos otthonteremtési program bevezetését NEM támogatták!!! Az évszázad nagy devizahitel árverésben – Ők a személyes felelősök vilagfigyelo.com/az-evszazad-rablas-a-nagy-devizahitel-arveres-ok-a-szemelyes-felelosok/

Ludas Feri 2018.08.28. 12:37:25

@math0: az mszp-szdsz kormányzás alatt
- gyurcsányi-bajnai és bűntársai
- eltörölték az első Orbán-kormány Forint alapú otthonteremtési programját, és helyette összejátszva a magyar bankrendszert is uraló globalistákkal, kockázatos devizahitelekbe kényszerítették azokat a 100ezreket, akik otthont szerettek volna családjuknak!!!
... Az általuk bajba jutatott családokért tett intézkedéseket
- így például a bankok elszámoltatását és a forintosítást – és az új, biztonságos otthonteremtési program bevezetését NEM támogatták!!! Az évszázad nagy devizahitel árverésben – Ők a személyes felelősök vilagfigyelo.com/az-evszazad-rablas-a-nagy-devizahitel-arveres-ok-a-szemelyes-felelosok/

baum · http://reflektor.blog.hu 2018.08.28. 12:38:01

@Ludas Feri: és az elmúlt 9 évben ki a tököm kormányzott te agyatlan fasz?
süti beállítások módosítása