A valódi viták otthona

Reflektor

Szavazzon itt és most a Sargentini-jelentésről!

2018. szeptember 10. - baum

a_000_par8262536_europress_eza-1024x576-1024x576.jpg

Nehéz időket él meg Magyarország. Az Európai Parlament elvileg szerdán szavaz a Sargentini-jelentésről. Ha az európai képviselők kétharmaddal megszavazzák, akkor példátlan eljárás következik: a hírhedt 7-es cikkely léphet életbe, ami szégyenpadra ülteti...

 

de kit, vagy mit is?

Egyesek szerint egész Magyarországot, mások szerint csak az Orbán-kormányt. A kormányoldal úgy véli, hogy egyenesen Soros György rendelte meg a dokumentumot, hogy bevándorlóországot csináljon belőlünk. Az ellenzék ballib része Tóta W. pedig örök álmát látja megvalósulni: jönnek a nyugati felmentő csapatok, melyek elhozzák nekünk a demokráciát.

 

Itt az ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba és a magyar emberek végre mondják ki, valójában mit gondolnak az ügyről. Kérjük szavazzon ön is, hogy pontosan átlássuk, mi a magyar emberek valódi véleménye:

 

 

 

Köszönjük, de engedjen meg nekünk még egy, az ügy szempontjából jelentéktelen kérdést:

 

 Nuszbaum Tibor

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr1014232605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brigante · http://www.itthonrolszabadon.hu/ 2018.09.10. 13:19:07

Vettem a fáradságot és átolvastam. A 60-70%-a pontos, a maradék meg sajnos tönkre vágja ezt a részt. Egy az egyben nem lehet támogatni mg akkor sem, ha az a 60-70% megáll a lábán!

lászlóági 2018.09.10. 13:19:39

Elég volt a jelentés pontjait figyelmesen elolvasni! Abból is elég érthető volt a mondanivaló.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.10. 13:25:46

Milyen hazudósak az emberek. 70% azt mondja olvasta. Nem nyomok igent, mert a számomra érdekes részeket olvastam csak. A szöveg nagyrészt csak annak az ismételgetése, hogy valaki aggódik valami miatt. Kevés konkrétum. Igazából nem is érdemes elolvasni. Ez az iromány ebben a formájában nem tekinthető objektívnek. Pláne nem hasonlítja össze az országok berendezkedését, ami alapján nem lóg ki sehol Magyarország, ez az objektív tény. A hatalomgyakorlás módja, ami problémás, az viszont politikai kérdés, és mint olyan nem szankcionálható ezen a módon. Az irománynak ettől még több kifutása lehet. És az se bűn, ha valaki megszavazza, de nem tudjuk mit szavaz meg igazából. A szankciók sem világosak. Mert az nyilvánvaló, hogy az ország szankcionálása nem lenne helyes a kormány politikája miatt. Mi sem szankcionáljuk Pécset, mert a polgármester esetleg öntörvényű.

tegnaptuska 2018.09.10. 14:22:42

@A kiló nem százat jelent.: Igen. Már a 70%. Én meg az én számomra érdekes részeket olvastam. Pécs ügyében azért két apróságot jegyezzünk meg: 1: amikor az EU csatlakozási tárgyalások zajlottak, kifejezett belépőjegynek számított a jogállami normák betartása. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindig, mindenki, mindenhol mindent betartott, de alap volt, most nem kelleni csodálkozni, annál is inkább, mert a Fidesz idejében tárgyalták le ennek a résznek a zömét. 2: Pécset valóban nem szankcionáljuk, de Gödöllőt, Hódmezővásárhelyt stb igen. Nem szép az ilyen dolog.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.09.10. 16:27:40

Kedves Tibor!

Ha túl kedves vezetőnk terminológiáját megszünteted, akkor lehet jogy véleményt nyilvánítok felvetett kérdéseidre.

"magyar emberek"

helyett például a "magyar állampolgárok", vagy még inkább a "magyar polgárok" jobban tetszene, még ha ez utóbbiból sajnos nincs is olyan sok :-(, holott az lenne a jó ha mennél több lenne :-).

hudíni 2018.09.10. 18:24:40

Tóta W az ellenzék ballib része?

Mi van?

Kedves Nuszbaum Tibor! Talán ha egyetlen pillanatra kihúznád a kis fejedet Orbán Viktor seggéből akkor esetleg feltűnne, hogy Tóta W egy újságíró, nem pedig az ellenzék része.

Ráadásul veled ellentétben ő egy valódi, újságíró, akit egy valódi újság alkalmaz, nem egy kamupárt, kamu blogja mint téged.

De ne aggódj, se téged, se az LMP-t nem fog soha senki azzal vádolni, hogy az ellenzék bármilyen részei is lennétek, mert mindnenki előtt világos, hogy ti a NER részei vagytok, Orbán csicskái rangban.

Élvezzétek ki, hogy a Sargentini jelentés elutasításával még egyszer kedvére tehettek a gazdátoknak, mert a következő EP választáson az LMP úgy fog repülni az EP-ből, hogy öröm lesz nézni. A 22-es parlamenti választáson se számíthattok sokkal többre - kivéve persze ha a Fidesz akkor majd nem csak jelölő aláírásokat gyűjt nektek a sajátjai között, hanem szavazatokat is.

ebella 2018.09.11. 04:18:29

Remegnek a kiszfiúk. Beindították az adóforintok milliárdjaiból fenntartott propagandagépezetet. Azért azt a többségnek aki írni-olvasni tud, világos, hogy nagyon sok dolog nem európai irányba megy Magyarországon. Én biztos vagyok abban, a rendszerváltáskor kevés ember szerette volna, hogy ez legyen, amit a Köpcös tett az országgal.

ebella 2018.09.11. 04:21:00

@maxval balcán bircaman: Hozod a szokásos, csekélyértelmű fidesz-jobbágy formádat. Van ennek értelme?

cleanwater 2018.09.11. 06:42:44

Csak az a baj, ha valaki olyan hülye, hogy azt se tudja mi az igazság@maxval balcán bircaman:

megamedve 2018.09.11. 07:49:00

Én nem olvastam a jelentést. (Nem is jelöltem be)
Anélkül is tudom, hogy ez, amit itt a fidesz, élén a fővezírrel, művel, nincs rendjén.
Lop, csal, hazudik, manipulál, befolyásol, fenyeget. Mindemellett cinikus, pökhendi, beképzelt.
Csapdába ejtették az országot, nem lesz ennek jó vége.

NemodaBuda 2018.09.11. 07:56:35

Nem kell elolvasni, nem feltétlenül. Egy ilyen anyag tele van kompromisszumokkal, pontatlanságokkal a támadhatóság miatt. Azért vannak kivonatok, ismertetések, idézetek, beszélgetések, hogy az átlagember tájékozódjon az aprólékos betűzgetés hiányában is. Ha tehát az a kérdés, hogy ismeri-e az illető az anyagot, nyugodtan rámondhatja, hogy igen (a megfelelő tájékozottsg mellett). Aztán el is olvashatja, ha ráér.

renitencs 2018.09.11. 09:20:57

A jelentés társzerzői között Gentiniék felsorolták a PTE-t is. A PTE ez cáfolta, és tiltakozott az ellen, hogy belekeverték, de Gentiniék nem hajlandóak eltávolítani. Lehet, hogy más, mindkét oldal által tekintélyesnek és elfogulatlannak ismert szervezeteket is tudtuk és megkérdezésük nélkül hazudtak a jelentés elkészítésében részt vevőknek.

Muki a veréb 2018.09.11. 14:51:57

"Keresztes László Lóránt, az LMP elnöke pedig nemrég elmondta, hogy nem szavazná meg a Sargentini-jelentést, mert azzal támadási felületet ad a kormánynak." (444)

Tehát egy "ellenzéki" párt vezetője azért nem szavazna úgy ahogy egyébként helyesnek érzi, mert fél a kormánytól?? Ez komoly??

Az már csak hab a tortán, hogy a jelentés konkrétan a magyar demokrácia és jogállamiság katasztrófális állapotáról szól, aminek igazolására nem is kell jobb bizonyíték mint amikor "ellenzéki" politikusok arra hivatkozva nem merik megszavazni, hogy "azzal támadási felületet adnak a kormánynak".

Fantasztikus.

Csak egy kérdés: levegőt azért még mertek venni Orbán engedélye nélkül?

Nem véletlenül tettem idézőjelbe az "ellenzéki" szót.
Ennyi maradt az LMP hajdani céljaiból: az idézőjeles ellenzékiség.

hudíni 2018.09.11. 18:41:53

Szóval megkérdeztétek a népet, a nép válaszolt (73% segítségnyújtásnak tekinti a jelentést) majd azon nyomban szembe is köptétek a népet, mert ugye aki a prímást fizeti....

444.hu/2018/09/11/a-meszaros-kozeli-takarekbank-57-milliarddal-szallt-be-schmidt-maria-es-ungar-peter-cegebe

ERRŐL MIÉRT NEM ÍRSZ FASZBAUM?

,, 2018.09.12. 09:17:25

@Muki a veréb: két dologra gondoltak szerintem. Az egyik, hogy elemezték a kampányt, és arra jutottak, hogy a kampányuk (az övék IS) nagyrészt az Orbánozásból állt, ebből számukra ez a megoldás következik, a becsicskulás. A másik, hogy a Jobbiknak próbálnak most udvarolni a jövőbeni közösülés céljból.
süti beállítások módosítása