A valódi viták otthona

Reflektor

Indul a 7-es cikkes eljárás, Orbán örül

2018. szeptember 12. - szénhidra

23.JPG

A Sargentini-jelentés már régóta sláger volt mind Magyarorszzágon, mind az egész Európai Unióban. Lehetett érveli az arra valóhivatkozással, lehetett lobogtatni, nem figyelembe venni, teljes politikai stratégiát arra alapozni. A jelentés mindenképpen mérföldkő az Unió és Magyarország történetében egyaránt (függetlenül attól, hogy mennyire koherens), mivel először döntött a közösség legnagyobb legitimációval rendelkező szerve egy büntető-jellegű eljárás megindításáról. Ja, és kétharmadnál is erősebb felhatalmazással.

De hogy miért jó ez a magyar miniszterelnöknek? Hát azért, mert a hazai leuralt médiatérben nagyon egyszerűen tudja kommunikálni azt, hogy itten kérem a magyarokat báncsák. Mert migráció, mert Soros György, mert tökmindegy, neki kell az áldozati szerep. Orbán kettős beszéddel és csúsztatással védi magát. Amikor őt és kormányát támadják, akkor rögtön arról beszél, hogy a magyarokat meg Magyarországot támadják, de amikor az uniós pályázati pénzek kitalicskázásásról van szó saját maguk között akkor persze az Unió jó.

Ez az eljárás odáig is elvezethet, hogy felfüggesztik Magyarország szavazati jogát, egy csomó hátrány érheti országunkat – akár még pénzcsapok elzárását is. De erre egyhamar nem kerül sor, jó ideig elhúzódhat a hercehurca. Ami megint Orbánnak kedvez. Nincs büntetés, lehet menni nemzeti kormányok elé magyarázkodni, mait itthon megint be lehet csomagolni színes szalaggal és út átnyújtani a hazaiaknak. Lehet arénázni, hogy az Unió az életünkre tör (persze, a fideszes oligarchák pénztárcájának életére… khmm), a következő választásig, de legalábbis a következő uniós költségvetési időszakig itt semmi szankció nem fog érvényesülni, hatályosulni Magyarország ellen.

Jövőre Európai Uniós választások lesznek tavasszal, ne gondoljuk, hogy ez a cirkusz már nem annak jegyében zajlott le! Mint ahogy Orbán haza játszik úgy a többi képviselő is a sajátjainak játszott ma a szavazáskor és a tegnapi vitában is. Orbán beállhat az áldozati szerepbe, ezt itthon eladhatja a választás előtt. Kint pedig – ha kizárják a Néppártból – végre nyugodtan elkezdheti ácsolni egy új szélsőjobboldali pártcsalád akolját.

Függetlenül azonban a jelentéstől, Orbán szereplésétől, a kommunikációs trükkök százaitól: Magarországon nem működnek rendesen a dolgok, a magyar vezetés, a kormány és annak feje pedig nyakig sáros ebben.

 

CsÁ

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr7414236461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Első Kézből 2018.09.12. 14:45:49

Görény LMP propagandablog.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.12. 14:52:37

Soros pirruszi győzelme.

Ez jel, hogy nem volt elég erős a kampány Sorosék ellen.

GNDL 2018.09.12. 15:52:48

„a hazai leuralt médiatérben nagyon egyszerűen tudja kommunikálni azt”

Tehát tök mindegy mi történik akár az országban, akár a nagyvilágban, mindettől teljesen függetlenül azt ad be a nagyközönségnek a fideszes propaganda, amit csak akarnak... úgyhogy ennek tükrében ma már nem kicsit nevetségesnek (vagyis a helyzetet tekintve inkább tragikomikusnak) érzem ezeket a megjegyzéseket, hogy akkor most ez-vagy-az Orbán malmára hajtja a vizet, hiszen függetlenül a valóságtól de ezzel párhuzamosan megy itt évek óta a fideszes álhír- és alternatív valóság gyártása.

Szóval itt ezen a ponton lenne teendője az ellenzéknek, már ha valóban ellenzékieskedni akarnának: nem a gyermekétkeztetésről van szó, nem a kilakoltatásokról, nem a műanyagzacskók betiltásáról vagy akár az MTA kutatásainak finanszírozásáról, ezek a hírek illetve ezek a történések el sem jutnak a nagyközönséghez. Az ellenzéknek ott azon a ponton kellene „összefognia” és egy irányba együtt cselekednie, bevonva érdekelt társadalmi szervezeteket is, hogy vissza kell szerezni/meg kell teremteni a magyarországi médiapiac feletti többpárti-, szakmai- és civil ellenőrzést, valamint legalább a ma már csak nevében közmédiában legyen objektív és kiegyensúlyozott tömegtájékoztatás, illetve semmiképp ne történhessen meg hogy a fideszes propagandaszemét konkrétan fasiszta gyűlöletbeszédet és orosz mintára félrevezető álhíreket közvetíthessen a nagyközönség felé. Legalább a versenyhivatalt és a médiatanácsot kell függetlenné tenni a fideszes kizárólagos befolyástól és irányítástól, valamint legalább a közmédiát kellene valódi közmédiává tenni, különben tényleg semmi esélye egy valóban szabad és tiszta választás lebonyolításának, így Orbán és fasiszta söpredéke önkényuralmának békés eszközökkel való felszámolásának.

Nem a kormányt kell egyelőre leváltani, nem a választókerületekben kell az esélyes ellenzéki jelölt személyéről minden pártnak megállapodnia, és még csak nem is új alkotmányt és konszenzusos választási rendszert kell elfogadtatni a törvényhozással. Versenyhivatal, médiatanács, közmédia. Ez egy kis feladat a rendszerváltáshoz képest, hajrá. :)

maim 2018.09.12. 16:11:55

És mi a nép annyira hülyék lennénk,hogy mindent beszopunk?Nincs egy önálló gondolatunk?Ne nézz már le ennyire.Tudjuk vidéken nincs csak azM1 és a morze,meg a posta.Egyezzünk meg.Ha Orbánt büntetik,nekünk se lesz jó.Ez egy nemzet.Nem jobb vagy bal.Ha tetszik,ha nem egy hajóban evezünk.A követkető választásnál lehet leszavazni,akit nem akarunk.Ez a demokrácia.A démosz dönt.

Szilágyi Imre 2018.09.12. 17:47:23

Amíg a baloldali és libernyák média síránkozik, mint a fürdőskurva, hogy mennyire le vannak harcolva, addig itthon esély sincs arra, hogy bemagyarázzák az embereknek, milyen jó a migráció.
Persze ekkor sem, ha a baloldali és libernyák média nincs leharcolva.
Az nyilvánvaló, hogy le van harcolva, csak egyáltalán nem azok miatt az okok miatt, amiket idióta dumájukkal nyomatnak.
A magyar választópolgárok 50 %-a arra a pártra szavazott, amelyik következetes mind EU-s politikája, mind a migránsok kezelésének politikája, mind gazdaságpolitikája tekintetében.
A baloldali és libernyák médiumok okkal, ok nélkül zsigerből támadják ezt a politikát. Bármit mond a kormány, a teljes ellenzéki sajtó hörögve rikácsol az intézkedések ellen.
Na ezért vagytok ti leharcolva, elvtársak.
És hogy miért vagytok ti elvtársak?
Mert ostobák vagytok, mint a segg. Annyit sem vesztek észre, hogy az általatok képviselt vitakultúra semmiféle vitára nem ad lehetőséget, mert nem áll másból, csak zsigeri kinyilatkoztatásból.

komiszár 2018.09.12. 20:37:54

Ismét elsült az áruló magyar liberálkommuniták fegyvere.
Mi a t. k. anyátokért laktok még itt? Vagy jártok haza Brüsszelből.
Gyökér komcsik ezek mind. Irigyek mint a szar.

komiszár 2018.09.12. 20:40:05

@GNDL: Idióta seggfej vagy komcsikám!

Szilágyi Imre 2018.09.12. 21:39:16

Orbán biztos nem fog kilépni. Hogy a Néppárt képes lesz-e öntökön szúrni magát, az egy másik kérdés. Elképzelhető. Akkor viszont szétszakad. A libernyákok mennek Macronhoz, a gondolkodók Orbánhoz. Legalább megszűnik a szocikkal való ocsmány koalíció.
Májusban Európa választ. Minden országban önállóan.
A kérdés csupán az, hogy Magyarországon vajon mennyivel lépi túl a Fidesz az 50%-ot?
Mert az nem kérdés, hogy a többi pártnak - mostani viselkedésük után - csak kenyérmorzsák jutnak.

tovaris konyec 2018.09.12. 21:42:45

látom ide gyűlt a fidesz... akarommondani az lmp összes híve (egykutya) hogy levezessék elkeseredettségüket.

teljesen érthető a fájdalom uraim, egész eddig Európára hivatkozva műveltétek amit műveltetek, ma pedig Európa a képetekbe vágta, hogy nem kér belőletek

448 : 197

ízlelgessétek!

ha belegondolok, hogy vityuska nemrég még a liberális európa végéről és az új illiberális világrendről álmodott. hát nem gyütt be, evvan. svédeknél is buktak a nácik, trumpikának is lassan kicsengetnek, nem alakul valami jól az osztályharc. :)

ne tessenek félni, ráhelke 12 milliós órája ettől még megmarad. egy darabig.

ami pedig a lmpt illeti, hozzájuk méltó búcsú ez a mai. képviselőjük távolmaradása egy, az ország jövője szempontjából történelmi jelentőségű szavazásnál tökéletesen reprezentálja mindazt amit 2010 óta a magyar poltikában megvalósítottak.

viszlát fiúk-lányok és kösz a semmit.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.12. 23:04:24

"Strasbourgban, az Európai Parlament néppárti frakciójának keddi tanácskozásán Orbán Viktor többek között azt mondta: a kommunizmus “saját országaiban intézményesítette a korrupciót, az erkölcsi relativizmust, a szegénységet, a kiszolgáltatottságot, a hamis adatokat szolgáltató kormányokat, a felelősséget nem ismerő politikusokat és a politikai hazugságokat”, s ez a bővítés óta immár az EU problémájává is vált. Erre hivatkozva sürgette Orbán az uniós segítségnyújtás megtagadását a “hazug és csaló” kormányoktól."

Stenonis 2018.09.12. 23:06:49

@maim:
A borsodi Fályon (400 fős település) szinte mindenki a fideszre szavazott (216-ból 214-en).
Szerinted a mélyszegénységben élő emberek (kb. 30 ezer forint/fő az átlagos havi jövedelem) hogy tájékozódtak és mi alapján szavaztak?

Stenonis 2018.09.12. 23:10:52

@komiszár:
Kedves Kommunista Biztos Elvtárs!

Talán azért nem, mert a hozzád hasonló cselédlelkű fideszesek még mindig kisebbségben vannak.

És még reménykedünk abban, hogy eltűntök a történelem süllyesztőjében, ahogy szerencsére eltűntek az elődeitek (Kun Béla, Szálasi, Rákosi és Kádár) a történelem süllyesztőjében.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.12. 23:16:05

"Amikor őt és kormányát támadják, akkor rögtön arról beszél, hogy a magyarokat meg Magyarországot támadják, de amikor az uniós pályázati pénzek kitalicskázásásról van szó saját maguk között akkor persze az Unió jó."

Sőt pl. a munkahelyen mikor túlórázol, az szopás, mikor a fizut küldik, akkor meg jó. Micsoda mágikus dolgok ezek, hogy valami nem csak kizárólag jó, vagy kizárólag rossz, hanem kicsit mindkettő!

Mondjuk egy átlagos gyerek olyan 2-3 éves korában már rádöbben erre, de jobb későn mint soha, hátha a poszter is megvilágosodik.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.12. 23:21:21

Az itt triumfáló ballib söpredéknek meg ajánlom Schiffer cikkét:
azonnali.hu/cikk/20180802_-a-7-es-cikkes-jelentes-ajandek-a-kormanyzati-propagandanak

Lényege: 1. Orbánnak ez csak jó, 2. az eljárás nem fog végigmenni, 3. Nehéz nem látni, hogy ez politikai nyomásgyakorlás, a cél a v4 szarvának a letörése.

2018.09.12. 23:30:56

@Ellenzéki Tüntető:

1. Háhogyne, Orbánnak minden jó, ha pofán basszák, az is. Ne szórakozzunk, kérem.

2. Már az is egyedülálló, kisapám, hogy elindult. Még senki ellen nem indult 7. cikkelyes eljárás. Innen is hadd gratuláljak a vezérednek, hogy ezt kiharcolta Magyarországnak.

3. Ez Orbán takaródzása és félrevezetése. Ne a V4-gyel hablatyoljál, hanem arról amiről szól a jelentés: a demokrácia leépítéséről, a korrupcióról, az egypárti monopolállamról.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.12. 23:46:54

@balcán maxval bircaman: persze, mert Soros irányít vagy 400 képviselőt Európa majd mindegyik országában. mégiscsak reálisabb feltevés, hogy Orbán mossa a hülye kis magyar szubkultúrátok agyát.

dare 2018.09.12. 23:48:31

Igaz.
Abszolút a Fidesznek ácsolják a fegyverzetet és a páncélt a jövő évi EP választásra, amit a hazai ellenzék fog megsínyleni.
Ezt most direkt vagy sutaságból teszik azt nem tudom eldönteni, de kétségtelenül elég durván beavatkoznak az EP választásunkba.
Hát mit csinált ez az Újhelyi is?
Ha annyira meg akarta szavazni ezt a jelentést, nem tudta volna ezt csendben, performansz nélkül megtenni?

Speciel ő sutaságból teszi azt amit tesz, többet ártott a pártjának, mint amit nyerhetett volna vele.

Orbán áldozat akart lenni, és sokan megadták ezt a lehetőséget számára.
DE MIÉRT???

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.12. 23:49:15

@GNDL: "Az ellenzéknek ott azon a ponton kellene „összefognia” és egy irányba együtt cselekednie, bevonva érdekelt társadalmi szervezeteket is, hogy vissza kell szerezni/meg kell teremteni a magyarországi médiapiac feletti többpárti-, szakmai- és civil ellenőrzést"

te idióta vagy:

1) ez az, ami még annyira sem érdekli a közembert, mint amiket lesajnáltál
2) hatalom, azaz választások nyerése nélkül ezt nem lehet megcsinálni (ördögi kör)

mondom, húgyagyú vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.12. 23:50:04

@GNDL: "a választókerületekben kell az esélyes ellenzéki jelölt személyéről minden pártnak megállapodnia,"

a DK és MSZP megállapodott. a többi párt sajnos hülye volt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.12. 23:50:44

@GNDL: "a választókerületekben kell az esélyes ellenzéki jelölt személyéről minden pártnak megállapodnia,"

Úgy se nyertek volna, csak pár képviselőt

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.12. 23:51:25

@maim: nem, csak 2,8 milliónyian vagytok idióták. ez hihető is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.12. 23:53:01

@Szilágyi Imre: "A magyar választópolgárok 50 %-a arra a pártra szavazott, amelyik következetes mind EU-s politikája, mind a migránsok kezelésének politikája, mind gazdaságpolitikája tekintetében."

abban mi a következetes, hogy Orbánék abba a kézbe harapnak, amelyik lopnivalót ad nekik?!

rz a kéz ma megunta, és adott is neki egy kurva nagy pofont

VT Man 2018.09.13. 00:00:50

@iii:
"2. Már az is egyedülálló, kisapám, hogy elindult. Még senki ellen nem indult 7. cikkelyes eljárás."

Ebben csak az a meglepő, hogy romániában iszonyú nagy a korrupció (volt is sok botrány), és a kisebbségekkel se bánnak túl szépen...

De valahogy az "európai érték", senki se akart írni jelentést.

Pedig többszázezer nyugaton dolgozó román hazament tüntetni!

GNDL 2018.09.13. 00:08:02

@Szilágyi Imre: „itthon esély sincs arra, hogy bemagyarázzák az embereknek, milyen jó a migráció”

Egyébként nem azért látogattam vissza ide hogy erre reagáljak, de kaptam pár választ itt és visszanéztem, viszont csak ezt az egyetlen megjegyzést tartottam érdemesnek egy vitára, a többi iskolázatlan paraszt suttyónak a megjegyzése mellett ami az én hozzászólásomra érkezett. :)

Szóval...

Elég nagy a fogalmi dugó a migrációval kapcsolatban Magyarországon. Először is azt kéne megérteni, hogy ez nem egy választható opció, tehát a migrációt inkább előidézik különböző társadalmi és gazdasági folyamatok és/vagy jelenségek.

Amennyiben prosperál egy ország, béke és nyugalom van, a polgárai könnyedén boldogulnak és megtalálják a számításukat, az az ország egyenesen vonzani fogja a bevándorlókat, minden lehetséges formában.

Viszont ha van egy ország, ahol nincs béke, nincs nyugalom, a polgárok nem tudnak egyről a kettőre jutni és képtelenek boldogulni, abban az országban viszont a kivándorlás lesz a jellemző.

Magyarország ez utóbbi kategóriába tartozik, tehát a magyaroknak nem amiatt kéne egymás haját tépniük, hogy így-úgy migráció és megvédjük a Hazát, hanem azoknak a problémáknak kellene megtalálni a gyökereit, amelyek miatt egyrészt a kutya sem akar bevándorolni Magyarországra, mársészt pedig még a magyarok is százezrével menekülnek az országból. Miért is? Mert Magyarország nem egy prosperáló ország, nincs nyugalom, nincs jogbiztonság, egyébként nincs közbiztonság sem, a polgárok képtelenek boldogulni és csak a csóróság van és a leszakadás. Könyörgöm... mégis ki a franc akarna egy ilyen szemétdombra bevándorolni? :) Hogy rekord adóterheket fizessen a nehezen megkeresett rekord alacsony béréből? Hogy a hatalmon lévő elvtársak fosztogassák az adóforintjait? Hogy a kormányfő családja degeszre lopja magát a magyarok nyomorán? Hogy gyűlöletet szítsanak köztük, hogy egymásra uszítsák a barátait, családtagjait a hatalmon lévő elvtársak?

Szóval a migráció kérdése valóban egy igen fontos dolog. De Magyarország esetében a valódi vita tárgya az, hogy ide miért nem akar jönni senki, és innen miért menekül mindenki?!

További jó elmélkedést ezen... :)

cardiobascuralis 2018.09.13. 00:11:40

@komiszár:
Ti mi a kurva anyátokat kerestek itt, a mi hazánkban, fideszes nemzetáruló tetvek?
Húzzatok Romániába, az a ti hazátok, Erdély is a tietek lehet.

cardiobascuralis 2018.09.13. 00:16:03

@Ellenzéki Tüntető:
Faszfejkém, több képviselő is elmondta a vitában, hogy Magyarországgal semmi bajuk, Orbán Viktor kormányával van bajuk, mert lopnak, csalnak, hazudnak, és aki ellenük van, azt ellehetetlenítik, valamint hogy megszüntették a demokratikus intézményeket, ékeket és ellensúlyokat.
A hozzád hasonló faszfej Fidesz-seggnyalók nem tudnak olvasni?

morph on deer 2018.09.13. 00:26:34

@VT Man:
“Pedig többszázezer nyugaton dolgozó román hazament tüntetni!”

De valahogy még sem sikerült telehányniuk az országukat “Állítsuk meg Brüsszelt!” feliratú óriásplakátokkal, mert tehetségtelen kezdők...

Te azt hiszed, hogy az a rengeteg geciskedés nyom nélkül tűnt el, ugye?
Hát nem, most képzeld!

Senki más nem akkora barom, hogy azt hihetné, ezeknek a híre Hegyeshalomnál megáll, csak a mi kedves vezetőnk gondolta így a jelek szerint, és tévedett!
Ezért aztán nem a románokat vonják felelősségre, hanem a Kárpátok pót-géniuszát, most az egyszer.

De legalább eredményt eredményre halmoz: ő az első, akit így nyilvánosan megszégyenítenek az egész EU előtt, - de nyugodtan mondhatom, hogy egy csapásra világhírű lett, - na meg az újabb kétharmad, amit elért..!

Ilyesmi még senki másnak nem sikerült, szóval van is ok az örömre, tényleg!

2018.09.13. 00:36:36

@VT Man: A korrupció az csak egy elem a hosszú listából. Romániában viszont van Korrupcióellenes Ügyészség, tucatjával tartóztattak le korrupt politikusokat és ők csatlakoztak az Európai Ügyészséghez is. Úgyhogy fényévekkel előttünk járnak.

2018.09.13. 00:38:43

@dare: Baromság. Tehát ha lapít az ellenzék, az Orbánnak jó, ha meg nem lapít, az is.

Opportunista labancok kiskátéja, 1. pont. Nagyon unom.

dorian gray · http://doriangray82.blogspot.com/ 2018.09.13. 01:04:32

Nemrég néztem meg Viktor beszédet. Ő is beszél arról, hogy olyan állítás van benne ami nem igaz, meg konkrétan hivatalos delegáció sem jött soha, szóval az az adatfelvétel sem éppen úgy működött, ahogy, kellett volna.

Schiffer is írt egy hónapja egy cikket erről (Oké lehet őt is utálni, de ettől még szépen végigvett sok pontot, ami kvázi arról szól, hogy direkt kiverje a biztosítékot Brüsszelnél, és szépen vissza lehessen lépni belőle, meg egy csomó olyat,ami évek óta nem is úgy van. Teljesen mindegy, hogy JÓ vagy ROSSZ, de nem ÚGY van, ergó szét lehet majd cincálni a jelentést, és a végén marad 3-4 tényleg érdekes pont, amiben valamit csinálni kell.)
De! Olvasom mindenhol, hogy a kormány megbukott, mert itt a bizonyíték, hogy lop-csal-hazudik-kirekeszt stb stb. Mondja Újhelyi István, hogy ilyenkor egy tisztességes kormány lemondani. Nem akarok visszamenni az öszödi beszédig, de csak egy mondat. Akkor a saját miniszterelnöke mondta, ezeket a saját kormányzásáról. Akkor valahogy nem volt ilyen finnyás a lemondás ügyén. Na mindegy rég volt, ma meg ma van :) Csak a kettős mérce miatt említettem meg.
Éppen ezért sem értem ezt a fene nagy megbukott meg mondjon le fröcsögèst.

1: Kb az történt, hogy a Parlament kiadta a Tanácsnak, mint illetékes szervnek, hogy, vizsgálja meg ezt a témát, amiről ez a jelentés szól. Ilyen otthon is van. Vannak parlamenti bizottságok, ahol a Parlament szavaz arról, hogy egy bizottság másszon bele mélyebben a témába, vagy ne. Pont, mint most. Itt megjegyezném, hogy a lengyelek ellen tavaly december óta elvileg folyamatban van ugyanez, és még egy mondatot nem mondott a Tanács, szóval elég lassú ez a malom...

2: Aki szerint le kell mondani, az megfigyelte, hogy jelenleg a kormánynak nem volt lehetősége érdemben védekezni? De ez nem is baj, hiszen a Tanács feladata a kivizsgálás, magyarán most, hogy oda kerül az ILLETÉKES szervhez a dolog, nyilván lesznek iratbekérések, meghallgatások, és érdemben az érintett álláspontját is meghallgatják.Ott nyilván részletesebben kifejtheti, hogy miért érzi a jelentés egyes pontjait falsnak, ahogy ugye Viktor is mondta, hogy több pontja csúsztatás. Illetve mivel védi a problémás részeket.

3: Ezek után nyilván, ha még mindig fennáll a probléma, magyarán megalapozott volt a vád, akkor meg kell oldani, visszacsinálással, vagy ha nem akarja az érintett, akkor jön bünti..

És ennyi. Direkt írtam általában a pontokat! Mert egyszerűen ez az ügymenet és kész. Az első lépésben amikor úgymond bepanaszolnak, meghallgatás nélkül, érdemi védelmi lehetőség nélkül, akkor szerintem igencsak elrugaszkodott dolog arról beszélni, hogy megbukott/mondjon le / stbstb. Ez tök független a Fidesztől. Most majd nyilván részletesen elmondjak, hogy, szerintük mi a hiba, és tessenek reagálni rá tisztelt magyar kormány. Aztán beszélnek róla jó sokat, majd valahova kilyukad az ügy. Mint BÁRMILYEN vitás ügynèl.
Számomra az a félelmetes, hogy emberek mindenféle cikkeknél fröcsögnek összevissza, anélkül, hogy ezt azt egyszerű láncot végiggondolnák.
Még egyszer, direkt nem írtam bele a Fideszt, mert ezt MINDEN esetben így megy.

A másik dolog, hogy szerintem, de ez csak az én véleményem,az lesz, mint más sokszor. 1-1 dologban a Fidesz visszalép, hogy "lám mi konstruktívak vagyunk", 1-1 dologban majd lazít, pár dologban meg valamit megegyeznek, és el lesz sikálva. Azért Orbán nem hülye. Lehet rá fűt-fát kiabálni, meg kiakadni rá, hogy miket művel, ezt nem vitatom, és nem is azért mondom, hogy a seggét nyaljam. De ettől még nem hülye. Nagyon is megfontoltan teszi, amit tesz, a saját dolgai irányában. Az más kérdés, hogy erről kinek mi a véleménye ugye.

dare 2018.09.13. 01:24:25

@iii: "ha lapít az ellenzék, az Orbánnak jó, ha meg nem lapít, az is. "
Közel vagy a valósághoz, véleményem szerint ha a nem lapítás mellé még szerepel is, az a jelenlegi szituban a lehető legrosszabb forgatókönyv.

Hidd el én jobban unom mint te.

2018.09.13. 01:27:39

@dare: Csakhogy ennek semmi értelme, kedves barátom. Ezt a sületlenséget unom. Te valami mást unsz, amit nem nagyon értek.

Elég a megalkuvásból, a félelemből, a hajbókolásból. Pofán kell baszni a vastagabb felével végre.

dare 2018.09.13. 01:31:56

@iii: "Elég a megalkuvásból, a félelemből, a hajbókolásból. Pofán kell baszni a vastagabb felével végre. "

Pont ezt.
De bekussolok, sok sikert a küzdelemhez.

dorian gray · http://doriangray82.blogspot.com/ 2018.09.13. 01:42:50

@iii: Miért kellene védekezni? Mert éppen arról szavaztak, hogy ebben az ügyben illetékes fórum, ami a Tanács, vizsgálja ki az ügyet. Nyilván ott a jelentés pontjairól részletesen el fognak beszélgetni. Hol beszélt személyesen Orbán? Ma a szavazás előtt 7 percig? Az szerinted ugyanaz, mint egy több hónapos részletes vita, egy tonna bekért dokumentummal arról, hogy mi a Tanács problémája, és arra adott válaszok a magyar kormány részéről?
Írják az egyik legvadabb balos blogon, hogy hiába győzködték Orbánt a néppártiak a szavazás előtt. Figyelembe véve, hogy ez a szavazás arról szólt, hogy foglalkozzunk-e a témával vagy ne, mi értelme lett volna visszakoznia bármiben is? Nyilván elment a falig, úgymond nem jött be, mert megszavazták a vizsgálatot. Majd pár dologban visszalép kettőt a Tanács miatt. De ennyi.
Egyébként ez az eljárás a lengyelek ellen is megy, tavaly december óta. Azóta a Tanács még egy kukkot nem szólt! Szóval azért elég lassú ez a malom.

dorian gray · http://doriangray82.blogspot.com/ 2018.09.13. 02:35:00

@iii: "itt egy EP bizottság csinált egy jelentést, amit megvitattak és döntöttek róla."
Szóval te azt állítod, hogy innentől érdemben a magyar kormány nem szólhat hozzá?
Én meg ezt:
"A többi nemzeti kormány előtt kell bizonyítani, hogy nem sérülnek az európai értékek Magyarországon. (...).Ezzel az Európai Parlament szerepe egy időre befejeződött az eljárásban. Innentől a nemzeti kormányok uniós törvényhozó testülete, a Tanács felelős az ügyért. A Tanácson belül valószínűleg a tagállamok Európa-ügyi miniszterei elé kerül a kérdés, akik dönteni fognak róla, hogy milyen formában foglalkoznak vele. (...) A Tanács elnökségétől függ, hogy foglalkoznak-e az üggyel

„Kérdéses, hogy mik lesznek a következő lépések” – mondta a szavazás után Judith Sargentini, a jelentés összeállítója. Lengyelország ellen már 2017 november óta zajlik az az eljárás a Tanácsban, amelybe most Magyarország belép. Ennek az a leglátványosabb eleme, hogy az uniós ügyekért felelős lengyel miniszter már több alkalommal részt vett egy miniszteri vitán a Lengyelországban zajló, európai értékek szempontjából kifogásolt folyamatokról."

Ezek alapján éppen arról van szó, hogy ez a szavazás arról szólt, hogy "beszélgessünk kicsit komolyabban most már a bajokról a magyar kormánnyal, vagy ne". Hát megszavazták. Fognak. Mint feljebb írtam, én Orbánt nem tartom hülyének. Inkább ravasz, bármennyire is fáj sokaknak ez, meg bármennyire is néha geciségre használja ezt az érzékét. Nyilván lesz egy olyan pont, amikor sok mindenen engedni fog.

Ja igen, a lengyelekét nem a Parlament indította, hanem a Bizottság, ennyiben más, valóban a Parlament még nem indított ilyen eljárást.

dorian gray · http://doriangray82.blogspot.com/ 2018.09.13. 02:49:44

Na megvan. Délután olvastam, csak aztán becsuktam és nem találtam meg mostanáig.
azonnali.hu/cikk/20180911_itt-egy-grafika-ami-elmagyarazza-mi-is-ez-a-7-es-cikkely-

Azért elég nehézkesen jön ki ebből bármi elmarasztalás, belátható időn belül...pláne a "megbukottmonnyonle!", amint most Újhelyi kezdett magyarázni.

Toportyán Zsóti 2018.09.13. 04:57:09

Kiröhögték,feltörölték vele a padlót,neonáci pária lett,oda a világuralmi álom...ennek örülne?Elég kifordított logika.

Arthur Bloch 2018.09.13. 04:57:38

@balcán maxval bircaman: Nemo nascitur doctus ,sed fit....tetszik érteni ??!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.13. 05:22:46

@math0:

Ti is tudod, ez egy jelképes szavazás volt, a szavazók 90 %-a el se olvasta az anyagot.

Bkkzol 2018.09.13. 05:35:15

Egyenlőre a libsik vannak helyzeti és anyagi előnyben az EU vezetésében. Ezt kihasználva csináltak egy kis show műsort, hogy "milyen fasza gyerekek vagyunk". Ez van.
Van aki komolyan hisz a dologban ,mint sok valóságtól elrugaszkodott skandináv. (a kommunizmusban is hittek, hisznek sokan elvi alapon).
Vannak akiket megvettek állásokkal, posztokkal. Van aki háláját fejezi ki, hogy nem csukták le (Juncker köztörvényes bűnöző módjára mosott tisztára milliádrokat), évek óta ünnepli, hogy nem börtönben van vezető pozicóban. Godolom ettől alakult ki az 'isiáza".
Az osztrákoknak ismételten elég volt egy üzenet berlinből... (mint 1938).

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.13. 08:58:45

@maxval balcán bircaman: áprilisban Magyarországon a Fidesz szavazók 100%-a nem olvasta el az anyagot, mert a Fidesznek nem is volt programja. hogy az EP képviselők hány százaléka olvasta el, azt én nem tudom, de neked biztos megmondták az apostolok, mert te egy autista elmebeteg vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.13. 09:01:53

@Bkkzol: Egyelőre (mi, akik nem vagyunk hazaáruló magyarok, mi ezt így írjuk) a nácik vannak helyzeti és anyagi előnyben az magyar vezetésében. Ezt kihasználva csináltak egy kis show műsort, hogy "milyen fasza gyerekek vagyunk". Ez van.

"Van aki komolyan hisz a dologban ,mint sok valóságtól elrugaszkodott skandináv."

Mindenki szembe megy az autópályán, csak a 2,8 millió magyar idióta a helikopter.

Vannak akiket megvettek a Fidesz állásokkal, posztokkal. Van aki háláját fejezi ki, hogy nem csukták le (Farkas Flórián, Tiborcz, Mészáros), évek óta ünnepli, hogy nem börtönben van vezető pozicóban. Ezen alapul a magyar diktatúra.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.13. 09:03:31

@dorian gray: azt jelzi, hogy nagy az esélye, hogy Orbánt a néppártból is kidobják. és akkor kb Farage szintjén lesz. Farage lemondott otthon.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.13. 09:06:31

@dorian gray: "Mint feljebb írtam, én Orbánt nem tartom hülyének. Inkább ravasz, bármennyire is fáj sokaknak ez, meg bármennyire is néha geciségre használja ezt az érzékét. Nyilván lesz egy olyan pont, amikor sok mindenen engedni fog."

Az, hogy egy ember nagyon nekimegy az EU-nak, teleplakátolja a kis parasztvidékét azzal, hoyg megállítja Brüsszelt, aztán, hogy elmegy Brüsszelbe megvédeni Magyarországot, miközben a csata nem is Brüsszelben volt, tehát már ott elbaszta, és a végén sok mindenben engednie kell, az nagyon nem okos, hanem agyon bugyuta és loser viselkedésminta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.13. 09:07:26

@dorian gray: A világban eddig is, de ezután is Orbán lesz a mindenki által utált elrettentő példa. Így fogja leélni az életét.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.13. 09:07:43

@math0:

Én elolvastam. A fele hazugság, a másik fele csúsztatás.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.13. 09:13:36

@dorian gray: nézd,

0) normális embernek kínos az eljárás, azaz, ha bíróság elé citálják. neked, meg a paraszt Orbánnak nem.

1) normális ember tudod az eljárás előtt már megbeszéli és és egyezteti a dolgot. Orbán kurva sok lehetőséget hagyott ki erre. el is hangzott a vitában, hogy volt olyan, hogy Orbán visszakozott. aztán most már nem visszakozik, most már

2) ezért itt most már nem arról van szó, hogy ingyom-bingyom beszéljük meg a dolgot, hanem eljárásról. "büdös kölke nem hallgatsz a szép szóra, megyünk a tanáriba"

3) A 70% nem csak azt szavazta meg, hogy Orbánék beszélgessenek, hanem azt is hogy nem ért egyet Orbánnal. azt szavazták meg, hogy a Sargentini jelentés állításai minimum nagyrészt igazak. mert ugye minek indítanák el az eljárást, haOrbánnak lenne igaza?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.13. 09:14:13

@maxval balcán bircaman: te az EU 1/500 milliomod része vagy. és egy autista elmebeteg.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.13. 09:17:26

@dorian gray: "Akkor a saját miniszterelnöke mondta, ezeket a saját kormányzásáról. Akkor valahogy nem volt ilyen finnyás a lemondás ügyén. "

tehát sikerült legjobb esetben egy 1:1 Újhelyi is elvtelen, meg te is elvtelen vagy dologra kihozni a dolgot?!

bazdmeg, ezt az érveléstechnikát mutogatni kéne érveléselmélet órán! elrettentő példaként. főbe lőni nem akarod magad?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.13. 09:18:24

@maxval balcán bircaman: nem volt kérdés, a véleményed ezekben a kérdésekben. semmi relevanciája. a blog.hu-n nincs eltűrési döntési jogosultságod.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.13. 09:19:58

@dorian gray: "a kormánynak nem volt lehetősége érdemben védekezni? "

A Fideszből minimum 4-5 ember szólalt fel, te hazudós, Fideszes geci!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.13. 09:21:45

@dorian gray: "most, hogy oda kerül az ILLETÉKES szervhez a dolog, nyilván lesznek iratbekérések, meghallgatások, és érdemben az érintett álláspontját is meghallgatják."

voltak már ilyen fordulók, azért jutottunk el idáig, mert a Fidesz ezeken már megbukott. de te reménykedjél, hogy majd a jövőben máshogy lesz! nyilván az lesz, hogy Orbán behúzza a farkát, és elsompolyog, vagy lesz egy szavazás, amelyen 90%-ban elítélik.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.13. 09:25:20

@VT Man: "De valahogy az "európai érték", senki se akart írni jelentést."

elhangzott a vitában, hogy de, Sargentini írt, és Weber mondta, hogy ki fogják azt is vizsgálni.

Románia kormánya nincs alapvető ellentétben az EU-val, ez a nagy különbség. Az EP tegnap azért is szavazta le Orbánt, mert elege volt abból, hogy ez a kis pöcs paraszt az EU pénzéből rombolja az EU-t. Ilyet a román kormány nem csinál.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.13. 09:28:50

@dare: a 2,8 millió javíthatatlan lehet, hogy ezután még inkább a Fideszre szavaz. De van vagy 5 millió értelmesebb ember is Magyarországon, akik nem feltétlenül akarják azt, hogy Magyarország végképp elszigetelődjön az EU-tól, annak a perifériája legyen, vagy kidobják. sok ember felfogja azt, hogy az EU pszichopatájának lenni nem igazán jó szerep egy országnak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.13. 09:31:31

@Ellenzéki Tüntető: persze, Orbánnak még az is jó, ha kiderül róla, hogy pedofil buzi, és a kakiszexet is élvezi. a 2,8 millió idióta szemében biztos jó. nekik az is jó, amikor Orbán kommunistákat dicsér Vietnámban, muszlimokat Kirgizisztánban. utána 2 percre meg vadul komcsiznak és muszlimoznak ezek az idióták. ezek elmebetegek, ezeknek minden hír jó, ha Orbánról szól.

no jó, de van 5 millió másik szavazó is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.13. 09:34:23

@Szilágyi Imre: "itthon esély sincs arra, hogy bemagyarázzák az embereknek, milyen jó a migráció."

aha, tehát azt mondod, hogy:

1) abban az országban, amely alig látott bevándorlást, nincs esély arra, hogy a bevándorlás bizonyos szintű elfogadásáról meggyőzzék az embereket.

2) bezzeg azokban az országokban, akik már láttak ilyet, benne élnek, ott van esély meggyőzni erről az embereket. sőt, 70%.

100-as IQ felett ebből milyen következtetést von le egy ember?!

István Tamasi 2018.09.13. 09:35:39

@komiszár: Nyugi. Igaz, hogy 448 sorosbérenc egyenként és együttesen picsán rúgta a csüngőhasú disznót. Nagy dolog. Legfeljebb visszamegy a csúti suttyó pávatáncolni a muszlim türkökhöz hiszen -ahogy ő maga mondta - az ő nyelve közeli rokonságban van a muszlimok seggével.

István Tamasi 2018.09.13. 09:38:29

@Szilágyi Imre: Pedig milyen jó a migráció, ugye? Mivel hazánkban az egyetlen migráció az, hogy kb 800 ezer tetterős, tettre, munkára kész ember elhagyta az országot szerinted is jó dolog a migráció, ugye?

István Tamasi 2018.09.13. 09:43:02

@Bkkzol: Csak szólok, hogy a néppárti pártszövetségnek van többsége az EP-ben. Tehát te a jobboldali néppártiakat libsizted.

Bkkzol 2018.09.13. 10:17:43

@math0: Nem teljesen ide vonatkozó a nácizás, vagy nem tudod mi az. Bár igen hangzatos ide-oda beszúrni.
Igen, gusztustalan, hogy Mészáros Lőrincek, Tiborczok vannak Magyarországon gazdasági előnyben. Ez is csak azóta fáj az EU-nak amióta nem német, francia, osztrák cégeknek osztják vissza a túlárazott EU-s beruházásokat. Szerintem mind a két eset gusztustalan és korrupt.
Az, hogy Magyarországon ez van szomorú, de semmi erkölcsi alapja nincs az EU-nak megszólalni amig Juncker féle köztörvényes bűnözők a vezetői.
Az összes off shore business, cég, utalás 3 hónap alatt kivezethető lehetne ha nem azoknak kellene törvényt alkotni, betartatni, végrehajtani akik a legnagyobb haszonélvezői. Ezek a felső vezetők nem egy 10 milliós országgal játszadoznak, manipulálnak hanem egy kontinenssel.

NemodaBuda 2018.09.13. 11:06:45

@Szilágyi Imre: ostobácska maga ! A fene sem beszél arról, amit maga a szájukba ad. Figyeljen már jobban !

NemodaBuda 2018.09.13. 11:07:51

Ami meg az eljárást illeti, hát orbán korán örül. Ha a kényszerítő ereje odavan, semmije sem marad ! A szépsége, az igazmondása, a bája, a kecse - ezzel ugyan nem nyer itt választást !

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.13. 12:37:51

@Bkkzol:

1) a nácizás jogos. Orbán náci
2) a többi olyan vagdalkozás, amire semmi igazolásod nincs.

3) másrészt pedig úgy érvelsz, hogy nem igaz a Sargentini jelentés, hanem úgy, hogy "a szomszéd kisgyerek is". Ez óvodás szint.

Bkkzol 2018.09.13. 12:46:01

@math0:
1, miért náci Orbán??? Biztos azért hívták Telavivba az elsők között.
2, nézz utána pl. Juncker Luxemburgi tevékenységének.
3, az ovis szinted érthető, Juncker már rég a multik pénzét mosta mikor még Orbán Soros ösztöndíjas volt.
4, Siralmas, hogy részeg vénemberek irányítják európát (vagy isiázos).
:-))

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.13. 12:49:15

@Bkkzol: "Egyenlőre a libsik vannak helyzeti és anyagi előnyben az EU vezetésében. "

az EU elnöke néppárti, az EP legnagyobb pártja a néppárt, ennek a pártnak tagja a Fidesz. a saját gazdái adták a pofont.

de a Fideszes semmit nem tud, semmiből nem tanul.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.13. 13:39:39

@Bkkzol:

"1, miért náci Orbán???"

a migrációs politikája fajelmélet alapú. nem zsidókról szól, hanem feketékről, arabokról, de fajelmélet. ez is nácizmus.

"2, nézz utána pl. Juncker Luxemburgi tevékenységének."

nézzen utána a kurva anyád! ha állítasz valamit, akkor vagy te igazolod, vagy elmész a kurva anyádba!

"3, az ovis szinted érthető, Juncker már rég a multik pénzét mosta mikor még Orbán Soros ösztöndíjas volt."

még mindig ovis vagy, nem JUncker a kérdés, terelsz.

Siralmas, hogy részeg vénemberek irányítják Magyarországot.

dorian gray · http://doriangray82.blogspot.com/ 2018.09.13. 16:52:29

Van valami ami engem sokkal jobban aggaszt annál, hogy diktatúra van-e, meg akármi. Itt leginkább math0 kommentjeinek stílusán mérhető le, pörgősebb blogbejegyzéseknèl, kommentelhető híroldalaknál sokkal több embernél. Miért van az, hogy az emberek képtelenek a saját véleményüket, másokkal szembeni ellentétüket, értelmes európai módon kommunikálni? Mindkét oldalon is ilyen van. Az esetből, hogy Orbán kapott egy pofont nyilván jön, hogy az ellenzékiek (pont ők, akik elvileg az európai demokraták, szemben a diktátor sleppjevel) razenditettek, és mindenki fideszcsicska, Orbán némi szervének szopkodoja, vagy csak mezei náci, aki bármiben is (akar a legkisebb dologban is!) egyet mert érteni Orbánnal. Persze aztán a másik oldal sem marad adós..és ez megy a végtelenségig. Ez az ordenárè, emberi vitakultura és saját vélemény normális megfogalmazasanak hiánya olyan szellemi mélységeket mutat, ami sokkal riasztóbb, mint a Fidesz-problèma. Mert Viktor előbb utóbb bukik nyilván, mint minden politikus. De ebből a szellemi gödörből visszamaszni, sokkal neccesebb, mint a "jogállamiságot helyreállítani", ahogy ugye mondani szokták.
süti beállítások módosítása