A valódi viták otthona

Reflektor

Origo: Orbán repülőútjainak szerepelnie kéne a vagyonbevallásában

2018. szeptember 27. - Tálos Lőrinc

screen-shot-2018-09-24-at-18_07_16.png
Rendkívül szórakoztató vagdalkozással reagált a kormánysajtó az Átlátszó cikkére. 

Az Átlátszó összerakta az utóbbi idők legjobb cikkét. Rengeteg munkaóra, adatok, szemléletes infografikákkal és radartérképekkel, drónfotókkal gazdagon illusztrált cikke arról, hogy a NER elitje ugyanazzal a magánrepülővel utazik és ugyanazon a luxusjachton vereti. A kormánypropagandává züllesztett Origo először egy rendkívül mulatságos, önmaga paródiájának tűnő, ugyanakkor az 50-es éveket idéző cikkben reagált, amelyben a kedvenc részünk, hogy alpári stílusúnak nevezte az Átlátszó közismerten száraz, tárgyilagos nyelvezetét. Ja, nem is. Az igazán kedvenc részünk az, hogy „Az Átlátszó mindenféle erkölcsi szabályt figyelmen kívül hagyva, sosem látott támadást intézett a kapitalizmus egyik alapelve, a magántulajdon szentsége ellen.” (Az Origo ugyanitt játékra hívja az olvasót, meg lehet tippelni, hogy honnan jött a támadás a kapitalizmus ellen. Először Kropotkinra tippeltünk, de sajnos csalódnunk kellett: az ármány mögött a közismert antikapitalista, Soros György áll a heccportál szerint.) Ide kattintsanak, ha szeretnének velünk szórakozni.

Nagyon rátiporhatott a tyúkszemre az Átlátszó, mert írniuk kellett egy másik „cikket” is, amelynek a vezérfonala az, hogy „bezzeg a Gyurcsánnyal nem foglalkoztak”. A dolog szépséghibája ugyan, hogy az Átlátszó 2010 után jött létre, illetve, hogy hasonló hangnemű írásokat a főszerkesztő Bodoky Tamásnak a 2006-os rendőri intézkedésekről az indexen megjelent, majd később Túlkapások címmel könyvben is megjelent cikksorozata váltott ki az akkori kormány seggnyalóiból.

De térjünk a lényegre! Az Origo szerint: „Senki nem kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök ellen,aki 2004 és 2006 szeptembere között összesen 17-szer utazott hivatalos útjain magángéppel, ezeknek az összértéke összesen 117 millió forint volt. Fontos megemlíteni, hogy Gyurcsány 2006 májusától országgyűlési képviselő volt, ezért ezen utaknak szerpelnie kellett volna a vagyonnyilatkozatában.”

Mélyen egyetértünk azzal, hogy az ilyesminek szerepelnie kéne a vagyonbevallásban, hiszen az értéke meghaladja Orbán Viktor bevételeit, tehát alkalmas arra, hogy megkenjék általa, mint a zsírosdeszkát. A gép tulajdonosa állítólag Garancsi István, aki igencsak kedvezményezettje az állami közbeszerzéseknek.


Reméljük az Origo beleáll az ügybe és addig ostromolja Orbán Viktort ezzel a kéréssel, ameddig az nem írja bele a vagyonnyilatkozatába. Veletek vagyunk ebben a harcban srácok, tartsatok ki!

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr4114266447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Renata Raab 2018.09.27. 13:17:51

Ezt most megint azért írta az LMPs portál, hogy Gyurcsányt amortizálja vele? Ha az Origo nem ír gyurcsányról az ügy kapcsán, egyáltalán létrejön ez az LMPs blog?

Csaba Sz 2018.09.27. 14:23:50

a 2018-as vagyonbevallásban hogyan szerepelhetne?Az az előző évre vonatkozik.a 2019-es meg majd januárban aktuális.

LKerekes 2018.09.27. 15:21:59

Én a szomszédot szoktam bevinni a városba szívességből, mert olyan lett az egészségi állapota, hogy nem vezethet. Akkor neki az adóbevallásában bevételként kellene szerepeltetnie ezeket az utakat? De hogyan? Taxi tarifával vagy Volán tarifával? És én, mert ugyan ingyen csinálom, de néha kifizeti a tankolást, szerepeltetni kellene bevételként ezt?
Szóval egy mesterségesen felfújt történet ez Orbán ellen, de értelmetlen. Jogilag semmi gond nincs vele és szavazókat sem szerez az ellenzéknek.

cleanwater 2018.09.27. 15:42:20

@LKerekes: Te nagyon hülye!Te nyúlsz le milliárdokat a szomszédod jóvoltából a közbeszerzéseken?Itt nem ez a lényeg, hanem az erkölcstelenség, a korrupció és a pofátlanság amiben Ti mindig nagyok voltatok!

GNDL 2018.09.27. 16:04:35

@LKerekes: „mesterségesen felfújt történet ez”

Aha... több tucatszor megtörtént már, hogy valamit megírt vagy nyilvánosságra hozott néhány oknyomozó újságíró, mondjuk lásd a „még független” HírTV kormányzati választási csalásokról szóló beépülős kalandját, és hiába írtak róla a „még független” sajttermékek, hiába volt a sztori egyébként már önmagában is vérforraló, magasról tojták telibe a fideszes elvtársak...

Most mégis úgy érezték a fideszes elvtársak, hogy el kell kezdeniük magyarázkodni, ráadásul ugyan azt látjuk mint a NOlimpiás népszavazási aláírásgyűjtés sikere után: a fideszes propaganda gyakorlatilag lebénult, sorozatban követik el a legamatőrebb hibákat és tulajdonképpen bárki aki a részükről megszólalt ebben az ügyben arcpirító ostobaságot volt képes mondani... több esetben nem csak mondjuk akár két mondatban önmagának-, de előzőleg nyilatkozó elvtársának is alapjaiban ellentmondva.

Tehát itt nem a sztori lett „mesterségesen felfújva”... inkább nézd a másik oldalról, ez egy fideszes lufi volt a „plebejus kormányzással” meg minden, na és ez a lufi durrant most ki, kicsit nagyobb zajjal mint a szokásos fideszes lufik szoktak. :) Gondolom nem véletlenül, talán azért is, mert az év elejei OLAF jelentés kiszivárgása óta nem csak az EU hanem a nyugati sajtó is ráeszmélt arra, hogy Orbán, a családja és a haverjai tulajdonképpen két kézzel fosztogatják bűnszervezetben a magyar és uniós adófizetők pénzét...

„Jogilag semmi gond nincs vele és szavazókat sem szerez az ellenzéknek.”

Azzal hogy valaki egy luxus magánrepülőgépen utazik valóban, jogilag semmi probléma. De ebben a történetben talán csak ez az egyetlen ami védhető... ha megnézzük hogy ki utazott, miért, és kinek a luxus magánrepülőgépén, ki által finanszírozva és mindezek a szereplők honnan szerezték ezt a mesés vagyont és kik voltak ebben a segítségükre, akkor haver ez pont egy olyan sztori amiben jogilag semmi nincs rendben...

Azzal pedig majd a kedves magyar választópolgároknak kell egyszer számot vetniük, hogy képesek olyanokat a szavazataikkal támogatni, akik két kézzel fosztogatják az ő és polgártársaik pénzét. De ideje lenne ha végre magukba szállnának a kedves magyar választópolgárok, mert tulajdonképpen csak rajtuk múlik hogy mikor lesz vége ennek a évtizedek óta tartó, és mára rekord mélypontokra süllyedő morális válságnak Magyarországon...

LKerekes 2018.09.27. 17:49:57

@GNDL:
Értem.
Annyra felhábiorítóak az ilyen "felfújt" történeteke, hogy április 8.-án elzavarták Orbánt a választók és a baloldal, az ellenzék alakítottm kormányt kétharmaddal az emberek nagy örömére.
Vagy te nem így tudod?

GNDL 2018.09.27. 18:12:58

@LKerekes: „Vagy te nem így tudod? ”

Most eltekintve attól hogy nem az általam írt véleményre válaszolsz, hanem már jobb kocsmákban is igen ostobának tűnő érvelési hibával terelsz a számodra igen kínos témától, és kerülöd így messziről a kulturált vitát, nem, én nem így tudom...

Én úgy tudom, hogy olyasféle pofátlan választási csalásokkal, a legsötétebb pártállami időket megidéző agitációs propagandával és így a közvélemény megtévesztésével, tisztességtelen befolyásolásával, az ellenzék ellehetetlenítésével, a médiapiac-, a közigazgatás- valamint a hatalmi ágak megszállásával, nem utolsó sorban a kiszolgáltatott választópolgárok szavazatainak konkrétan megvásárlásával tudott „nyerni” a posztkommunista Fidesz-KDNP az áprilisi „választáson”, amelyről még az OSCE is csak olyan, egyébként EU-s tagállamokkal szemben szokatlanul éles kritikát tudott megfogalmazni, mintha csak az orosz vagy török „választásokról” írt elítélő jelentésüket másolták volna le. :) De te nyugodtan legyél rá büszke, hogy ma már csak választási csalásokkal és pártállami eszközökkel tudnak elvtársaid hatalmon maradni... igazán erkölcsös keresztény és polgári attitűd... ja, nem, de mindegy. :D

Említettem is a véleményem végén, hogy ma már lehetetlennek tűnik hogy tovább mélyítsék azt a fajta morális válságot a fideszes hívek is amelyet pont a korrupt tolvaj elvtársaik is okoztak az elmúlt évtizedekben, de csak rajtuk múlik hogy meddig akarnak még ebben a posztkommunista sz*rban nyakig lubickolni. Nem kell elsietniük a ráébredést, végül is még csak a varrásainál foszlik az ország szerteszét... mi baj lehetne hatékony egészségügy és modern oktatás, vagy éppen versenyképes gazdaság és főleg képzett, rátermett munkaerő nélkül, igaz?! :)

Nos, visszatérve akkor a konkrét témához... mit is akartál válaszolni? :)

werecke 2018.09.27. 18:13:51

Valamikor 2000 táján már egyszer nyűglődtek ezen hogy mennyiért utazik Orbán Viktor. Akkor valami illetékes egész értelmesen elmagyarázta hogy a költségvetés egyik tétele az utazási KERET. Ismerős szó? Mint a cégeknél a repikeret. El van különítve ennyi és ennyi összeg erre a célra.

Tobruk 2018.09.27. 19:58:00

@LKerekes: ha majd te hordod a kocsiddal orban gazdadat ,akkor majd nem kell szerepelnie :-)

öreg_répatorta 2018.09.27. 21:10:30

@werecke: Te ostoba fasz. Ez már rég megszűnt. Minden ezzel kapcsolatos dolog adókötelessé vált. Például már az étkezést sem számolhatom el költségként. Nem akarom az orrodra dörgölni, hogy kik voltak azok, akik megszüntették. Ja, a kedvenceid. De nem haragszom rád, hogy nem tudod. Úgy nehéz élni, hogy ennek a mocsok maffiózó orbán seggében élsz...

werecke 2018.09.27. 21:53:26

@öreg_répatorta: Értettem fasz vagyok.De egész jól elvagyok manapság.

megamedve 2018.09.28. 05:57:07

@LKerekes: ha a szomszédodat 17 milliárdos repülőgéppel vinnéd be a városba, akkor igen, szerepeltetni kellene a vagyonbevallásában.

Csató 2018.09.28. 08:48:26

@werecke: Tegyük fel, hogy lenne mai is ilyen "utazási KERET" a költségvetésben.
Szerinted mire kellene felhasználni:
a) hivatalos útjai során felmerülő költségekre
b) privát utak Oroszországba, focimeccs görögbe' stb.stb.?

Kánikula 2018.09.28. 08:48:51

@LKerekes: Mekkora érv. Te Garancsi vagy aki az államtól (közvetve Orbántól aki a szomszédod) milliárdos nagyságrendben nyersz megrendeléseket?

De nem is 800 forint benzinpénzről van szó.

Másrészről ha ez mind oké, akkor meg miért hozták elő Gyurcsányt? Ha ez így oké, akkor ferinek is oké volt vagy ha ferinek nem volt oké, akkor viktornak sem.

Érted ezt?

Kánikula 2018.09.28. 08:55:07

@werecke: Még egy jó érvelés. nem létezik ilyen keret, de ha lenne is az arra az esetre lenne, mikor államfői minőségben kell utazni.

_Ske_ 2018.09.28. 08:56:58

@maxval balcán bircaman: Nem unod még a végtelenségig ugyanazt ismételgetni? Te pofázol, hogy unalmas, hogy más mindig ugyanazt mondogatja?
Az utóbbi időben más se csinálsz, mint ugyanazt a pár mondatot ismételgeted.
Vagy azt hiszed, amit a geci vezéred, hogy ha sokat mondod ugyanazt, akkor igaz lesz?

Egéridomár 2018.09.28. 09:15:50

@_Ske_: Nem unja. Ha látnád, hogy néz ki, megértenéd te is. Ez az egyetlen élvezet az életében, hogy telefossa a tőmondataival a blogokat.

Fülig José 2018.09.28. 09:16:53

@GNDL: "szép dolog a némák nevében beszélni, de siketekhez beszélni: felesleges.." V. Hugo.
ő a propaganda által megtévesztett ember. ebből van 2 féle: amelyik olyan ostoba, hogy még ma sem látja a lényeget (ezek mosdatják a vezírt), a másik meg amelyik szégyelli magát, és kussol. de mindegy is, melyiket szólítod meg, eltérő okok miatt bár, de védeni fogja a vélt igazát. én ezt tapasztalom.

vanRob 2018.09.28. 09:19:17

@werecke: Baszki, akkor a fejetlenség a pártban, hogy azt sem tudják, mit hazudjanak, így aztán mindenki össze-vissza beszél. Te is...
Utazási KERET? Egyik pártkatona azt mondja, nem is utazott, aztán utazott, de más fizette. Egyetlen szóval sem mondja senki, hogy orbán a saját zsebéből fizette. Mondjuk nem is tudná, hiszen a hivatalos nyilatkozata alapján nincs 1 millió forintja sem, ebből nem hiszem, hogy futná egy 17 milliárd forintos repülő egyetlen útjára...

Hazudik és lop. A NER meg asszisztál hozzá.

Ballib vagyok mert rettegek 2018.09.28. 09:40:12

Nekem sokkal jobban tetszik hogy most nem a Strabag lopja el a magyar családok, kis és közepes vállalkozások pénzét hanem Orbánék.

Mert most legalább a pénz nemzeti kezekbe kerül, a profitot nem viszik ki külföldre hanem itt fektetetik be, itt teremtenek munkahelyet Mészáros Lőrincék a maguk mangalica telepein, trafikjaikban, erőmüveikben, jacht kikőtőikben, szállodáikban, befektetési bankjaikban, magánrepülőgép flottáikban és mindenhol ahol a nemzeti magyar nagytőkés osztálynak sikerült végre kiszorítania a külföldi karvalytőkét meg a nekik dolgozó álmagyar vállalkozásokat.

Narancsi István luxus repülőgépe a legkevesebb amit adhat Orbán Viktornak azért hogy végre Magyarországot a ők, a nemzeti magyar nagytőkések uralják és nem külföldiek.

Azt pedig Orbán Viktorról mindenki tudja, hiszen ő maga mondta meg, hogy ő maga egy szerényen élő kormányzó, így minden normális ember tudja, hogy a ballib megint csak hazudozik Orbán Viktorról és a strómanjaival szétlopott mesés vagyonokról. Ez a Soros média által kitatalált hazug ügy a luxus repülőzgetésekről engem csak még jobban meggyőzött arról hogy a következő 120 évben is Orbán Viktorra szavazok.

Egéridomár 2018.09.28. 09:44:36

@Ballib vagyok mert rettegek: Nem fáj a fejecskéd, ahogy az űr a buta kis buksidban, próbálja próbálja összeroppantani? Hm, fideszgeci :)

Sean MacTíre 2018.09.28. 09:47:39

@Ballib vagyok mert rettegek: helyes, beismered, hogy minden fenntartás nélkül a nemzet tolvajaira szavazol. Eljutottunk arra a szintre amikor ezt már nem csak mindenki sejti, de az érintettek is beismerik. Mert a lényeg nem a lopás, hanem csakis az, hogy ki lop. Benne van a Szentírásban is.

Homyak 2018.09.28. 09:51:42

@Ballib vagyok mert rettegek:
"Nekem sokkal jobban tetszik hogy most nem a Strabag lopja el a magyar családok, kis és közepes vállalkozások pénzét hanem Orbánék. "

Az a baj, hogy az ország tele van olyan gyökerekel, aki szerint rendben van az, hogy Orbánék lopnak (mert ezt már a fidesz hívők sem tagaják).
Ezek szerint ha én lopok tőled, és azt én itthon befektetem, akkor neked az rendben van. Akkor kérlek téged, hogy megtakarításod önként utald át, és én ígérem, hogy a vállalkozásomba fogom fektetni.
A lopás az lopás, és teljesen mindegy, hogy azt ki és milyen célból követi el, mert akkor itt bárki játszhat legálisan Robin Hoodot, mert úgyis a magyar népnek lop. Csak kár, hogy ha én teszem akkor azért börtöne kerülök.
Arról nem is beszélve, hogy nagyon naívnak kell lenned, ha nem hiszed el azt, hogy Orbánék úgyis svájci bankszámlán tartják a pénzüket...

nu pagagyí 2018.09.28. 09:53:45

A cikkből vett Origo idézet szerint Gyurcsány hivatalos útjain utazott magángéppel. Gondolom, mivel hivatalos volt az út, az állam térítette a költséget, így nem is kellett szerepelnie a vagyonbevallásában. Orbán viszont a hobbijához kap ingyen ajándékot a stróman haverjától és biztos, hogy nem csak ebben az évben repcsizett, úgyhogy korábbi vagyonnyilatkozataiban is szerepelnie kellene ezeknek az "ajándékoknak". Bár a gyakoriságot nézve ez nem ajándék, hanem szimpla köztörvényes korrupció, az hogy haver pedig csak súlyosbító tényező. Felesleges tehát "Európa legszigorúbb vagyonnyilatkozatába" beleapplikálnia utólag az "ajándékot", ezért minden tisztességes országban bíróság előtt kell felelni. Aztán a nyomozás során fel lehet tárni a másik haver, Mészáros "ingyenes" juttatásait is, bár Mászáros vagyona valószínűleg Orbáné, csak ezt a félhülyét használja folyószámlaként.

Homyak 2018.09.28. 09:55:00

@maxval balcán bircaman:
"Ne ismételgessem az iagzságot? "

Milyen igazságot? Azt, hogy folyton ballibezel? Soha nem olvastam tőled egyetlen értelmes okfejtést sem. Ennek az lehet az oka, mert akárhányszor próbáltám érvelni valami mellett rövid úton sikerült folyton saját magadnak ellent mondanod, és hamar sikerült kifejtened, hogy kommunista diktatúrát szeretnél, így az összes mondanivalód kimerül abban, hogy a "ballibek megint bukni fognak".

Muhammad Balfas 2018.09.28. 09:57:57

Gyurcsányotok hányszor utazott magángéppel? Kóka piros helikopterével mi a helyzet?

Egéridomár 2018.09.28. 09:58:08

@maxval balcán bircaman: Ismételgesd csak, te szép arcú retardált. :) Jó az neked :)

Muhammad Balfas 2018.09.28. 10:11:27

@nu pagagyí: Hivatalos útnak álcázott hobbitevékenység.. Vajon csótány úr a kb. 6 moszkvai látogatására mivel utazhatott..?

Egéridomár 2018.09.28. 10:14:15

@Ches Desmond: Milyen Gyurcsányotok, fideszgeci? Kinek a Gyurcsánya fideszgeci?
De most komolyan. Hogy a fa..ba tudtok ekkora kretének lenni? Erre van valamilyen tréning nálatok, hogy ki tud a legnagyobb ratyivá válni?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.28. 10:17:07

@Homyak:

Ez a lényeg: nem szabad a ballibek országrontását ismét megengedni.

invalid user name 2018.09.28. 10:19:00

@GNDL:

...nomeg ezután még nehezebb lesz kiimádkozni Brüsszelből azt az 1200 milliárd forintot, amennyi kifizetést az év eleje óta visszatartanak.

egyébként tök értelmetlen "korrupciónak" nevezni ezt, hiszen csak egy liberális demokráciában számítana korrupciónak, ha a döntéshozó viszontkedvezményeket kap a döntése által kedvező helyzetbe hozottaktól (miközben a döntés közpénzeket érint).

az illiberális rendszerben MINDENRŐL a király dönt és végső soron minden a királyé. garancsi csak hűbéri birtokként kezeli a cégeit, de ha a király elveszíti benne a bizalmát, azonnal visszaszáll minden vagyona a királyra.

orbán tehát a SAJÁT gépén utazgat, csak (a könnyebbség kedvéért) a vagyonának ez a részét lojális ispánok kezelik.

Etniez 2018.09.28. 10:21:19

@maxval balcán bircaman: te fogsz bukni, az idő ellened dolgozik.

Orbán veje 2018.09.28. 10:22:43

@LKerekes: Jól hazudsz haver. "Felfújt történet."

A helyzet az hogy orbánt 17 milliárdos luxus gépen fuvarozza az, aki milliárdos közbeszerzések tömkelegét kapja orbántól.
Ez csak egy szar fidesztroll szerint lehet "felfújt" történet. Mindenki más látja hogy a korrupció már teljesen belepte az országot, s a becsületes emberek torkát fojtogatja. Ilyen hitvány országot épített ki a fideszes bandád Európa közepén.

invalid user name 2018.09.28. 10:22:58

@maxval balcán bircaman:

"nem szabad a ballibek országrontását ismét megengedni"

ezt mondom én is. csak akkor nem értem, orbán miért csinálja még is pont ugyanazt, mint gyurcsány?

- próbálja átverni brüsszelt akik erre ráunnak
- luxus magánrepülőn utazik (2003-ban a fidesz interpellálta emiatt gyurcsányt)
- meleg szarig benyal putyinnak
- maffiózó haverokat helyez fontos állami pozíciókba (Veres János ugye a keletmagyarországi színesfémmaffia egyik vezetője volt)
...

Orbán veje 2018.09.28. 10:24:25

A hülye fidesztroll Bircát gyömöszölje már valaki vissza orbán seggébe. Elvégre senki sem kíváncsi erre hitvány fideszes propagandistára.

Etniez 2018.09.28. 10:25:20

@werecke: mi a frászt mesélsz? Orbán nem utazik, hanem utaztatják. Ez korrupció te fafffej.

Etniez 2018.09.28. 10:29:28

@Ballib vagyok mert rettegek: mi a különbség a "nemzeti" és a "karvaly" nagytőke között Kovács József szempontjából?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.28. 10:33:27

@invalid user name:

Nem csinálja ugyanazt.

Gyurcsány koncepciója aozn alapult, hogy csak jobban kell nyalni a nyugat seggét, s minden oké lesz. Orbáné meg azon, hogy szembe kell menni óvatosan a gyengülő nyugattal.

Világít a torony 2018.09.28. 10:38:27

Ennyi ostoba agyhalott kevés helyen gyűlik össze a maffia kormány fejét mentegetni. Nekik nem is kell köpni, mikor a tükör elé állnak. A tükör köpi le öket.

Ballib vagyok mert rettegek 2018.09.28. 10:41:38

@Homyak:

Igen, felválllalom hogy Orbánék is lopnak, mert ők legalább a magyar családok kis és közepes vállalkozások egyre nagyobb jólétéért lopnak, miközben a Strabag meg Gyurcsány csak a maguk hasznára lopott. Gyurcsány például az állami testőreivel futkorászott a szabadidejében, a testőrök árát pedig az adófizetők állták. Így kárósította meg Gyurcsány nagyon súlyosan a magyar államkasszát, nem csoda hogy 2008-ban csődbe ment az ország.

Orbán Viktor meg felőlem akár a holdra is elrepülhet Narancsi István állami pénzekből összevásárolt szuperszónikus repülőgépén, a felcsúti kisvasúttal akár a francia Rivéráig is elutazhat jegy nélkül, ez engem cseppet sem zavar, mert közben az államadósság csökken, a magyar emberek jóléte meredeken nő, a magyar orvosi ellátás a világ egyik leghatékonyabb ellátása és amúgy is nettó bevándorlás van, tehát hiába ment el egy millió magyar Londonba mosogatni, jött helyettük elég aki átvette a munkájukat.

Ennyi jóléti örömhír után én a hónap végén igenis átutalnám az összes megtakarításomat Orbán Viktornak ha kérné, mert minimum ennyivel tartozom neki, hogy a fizetésem most már annyi, hogy a hónap végén még marad is pár ezres belőle.

Etniez 2018.09.28. 10:47:11

@Ches Desmond: miért aktuális, hogy néhány bukott politikus mit csinált a múltban?

Muhammad Balfas 2018.09.28. 10:47:36

@Egéridomár: Akinek nem inge ne vegye magára, sorosgeci..

invalid user name 2018.09.28. 10:48:05

@maxval balcán bircaman:

orbán is a nyugat seggét nyalja. csak itthon nagy a szája, de amikor kimegy brüsszelbe pitizik és mindent megígér.

putyinnak próbál hízelegni, de az oroszoknak meg nincs pénze.

Muhammad Balfas 2018.09.28. 10:48:47

@Etniez: Akik most vicsorognak, akkor miért nem tették? Akkor miért a "más zsebében nem turkálunk" szöveget bégették kórusban?

Etniez 2018.09.28. 10:51:40

@Ballib vagyok mert rettegek:
Neked nagy baj van a fejedben, de legalább belváros és nem hazudtok, mint a többi.
A Nagy Magyar Gazdasági Csoda nem létezik, ha összehasonlítod a többi Kelet-Európai országgal még látod is, hogy inkább leszakadtunk.
Bevándorlás nincs, munkaerő hiány van.
Sajnos nincs egy sor a hosszú posztod ám, ami nem sületlenség.

Egéridomár 2018.09.28. 10:52:48

@Ches Desmond: Meg ne sértődj már cuncika. Ha fideszgeci vagy, akkor fideszgeci vagy. Igaz, hogy szégyen, de ezt ti vállaljátok :)

Atiati 2018.09.28. 10:52:58

@maxval balcán bircaman: Ez nem igazán jó taktika. Lehet hogy az EU valamelyest gyengült az elmúlt pár èvben, de közben az oroszok sincsenek előrèbb. Világszínvonalon meg abszolút elhanyagolható a gazdasági befolyásuk. Ott van mèg Kína, de ők öntik mindenhová a felesleges tőkèjüket, Magyarország nekik csak egy porszem. USA-val is lehetne barátkozni, de mèg Trump alatt sem sikerült Viktorèknak ebben előrelèpni.
Ki marad mèg? A gazdasági válság felè rohanó törökök? Azok az arabok akik ellen az elmúlt pár èvben vègig úszítottak?

GNDL 2018.09.28. 10:53:10

@invalid user name: „csak egy liberális demokráciában számítana korrupciónak”

Hát, papíron még az vagyunk. :) Tehát ha csak a jelenlegi törvényeket „sikerülne” betartatnia a hatóságoknak, akkor az Orbán-család egy kisebb-, és az Orbán-kormány egy nagyobb része a fideszes holdudvar döntő többségével együtt már vagy igazságügyi eljárás alatt lenne előzetes letartóztatásban, vagy már éppen megérdemelt, és az okozott kár mértékét tekintve több évtizedes börtönbüntetését töltené...

GNDL 2018.09.28. 10:54:31

@Ballib vagyok mert rettegek: „felválllalom hogy Orbánék is lopnak”

Majd egyszer vizsgáljuk meg az ilyen kijelentéseket a keresztény és polgári értékek szempontjából is...

invalid user name 2018.09.28. 10:54:58

@Ballib vagyok mert rettegek:

"mert ők legalább a magyar családok kis és közepes vállalkozások egyre nagyobb jólétéért lopnak"

ezt azért nehéz elhinni, márminthogy ezt komolyan gondolod, hogy TŐLED lop és ezt ÉRTED teszi... az ötvenes évekbeli morbid vicc jutott eszembe, hajnal háromkor szól a csengő, két fekete bőrkabátos alak áll az ajtóban:
- Ne félj rajk elvtárs, érted jöttünk, nem ellened.

Atiati 2018.09.28. 10:55:49

@GNDL: Papíron nincs rajta hogy liberális vagy illiberális demokrácia. Oroszország ès Törökország is ugyanolyan demokrácia papíron, mint Svèdország vagy Hollandia.

Ma Baker 2018.09.28. 10:57:43

Az utóbbi idők legjobb cikke és arról szól, hogy Orbán utazik?
Te jó ég! Azért azt nem gondoltam volna, hogy ekkora a baj a ballibeknél...

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.09.28. 10:58:07

"A gép tulajdonosa állítólag Garancsi István"

De valojaban nem. S itt vege a tortenetnek.

Atiati 2018.09.28. 10:59:43

@Ballib vagyok mert rettegek: Ès mindezt úgy sikerült elèrni hogy 6-8 èvben folyamatosan kedvező gazdasági helyzet van, a megszorításokat már Bajnaièk megoldották (tènyleg hol a 13. havi nyugdíj?), illetve rekordösszegű EU-s támogatást kapott az ország, ami max a Marshall-segèlyhez mèrhető. Ennyiből a "hanyatló Nyugat" nulláról èpítette fel a gazdaságát.

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.09.28. 11:00:06

@Etniez: A legjobb dolog ami az orszaggal tortenhet, az a munkaerohiany. Remeljuk orokke tart.

Etniez 2018.09.28. 11:02:18

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: Egy ideig pozitív, utána negatív mert gátolja a növekedést.

GNDL 2018.09.28. 11:03:02

@Atiati: Vegyük alapul az uniós csatlakozási szerződéseket és a csatlakozással ratifikált nemzetközi egyezményeket. :)

Atiati 2018.09.28. 11:05:43

@GNDL: Jó vicc. Szerintem ha Viktor holnap bejelntenè, hogy királyság lesz, akkor az EU mèg 10 èvet tárgyalna azon hogy most akkor kizárják Magyarországot vagy sem.

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.09.28. 11:06:18

@Etniez: Jo duma, csak a tenyek az ellenkezojet bizonyitjak. Azota van beremelkedes miota munkaerohiany van.

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.09.28. 11:07:08

@Atiati: Lehet hogy meg tobbet is, hisz jopar kiralysag van az EUban.

_Ske_ 2018.09.28. 11:09:01

@maxval balcán bircaman: Ok, mostantól én is ezt az egy igazságot fogom ismételni:
Birca egy paranoiás idióta barom.

felucca02 2018.09.28. 11:15:08

@Egéridomár: Szerintem nem értetted az idézőjelet:)

felucca02 2018.09.28. 11:16:55

@GNDL: Kissé csalódott vagyok, mert te sem értetted meg az idézőjelet az olvtárs sorai előtt és után:)

nu pagagyí 2018.09.28. 11:20:50

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: Mivel Garancsi a vendéglátó a repcsin, ő fizeti a cehet. Egyelőre még nem hazudták azt, hogy Orbán kifizeti a részét. Mi kell még? Lényegtelen, hogy a tolvajok milyen offshore cégekben dugják el a tulajdonukat, még az is lehet, hogy Orbáné a luxusrepülő és a hétszázezer forintos megtakarításából vette. Nem sorosozni kellene, hanem elszámolni a köznek, mert még korruptnak gondolnánk a puritánságával kérkedő pojácát.

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.09.28. 11:40:04

@nu pagagyí: mar csak be kell bizonyitani a hipotezisedet, es van sztori - mit csinal a libbant media?

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.09.28. 11:41:27

@Etniez: Megyo es Gyurnai bezzeg tanultak, ertettek is nagyon az elmelethez.

Orbán veje 2018.09.28. 11:46:51

@Ballib vagyok mert rettegek: Orbán Viktor meg felőlem akár a holdra is elrepülhet ez engem cseppet sem zavar

Persze, hogy nem zavar. Egyetlen fidesztrollt vagy fideszes rablót sem zavar. Ezért nagyon fontos, hogy Magyarország tőletek, hitvány, jellemtelen alakoktólm minél előbb megszabaduljon.

Atiati 2018.09.28. 11:50:57

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: Ez jogos, de tudod hogy nem igy ertettem

Wilson11 2018.09.28. 11:54:06

A fideszes trollok már 3 napja azt magyarázzák, hogy Orbán korrupt de ez nem baj, mert saját magának lop, ellentétben a többi korrupttal aki meg a maga részére lopott.

Hát kutya legyek ha értem.

6.Lenin 2018.09.28. 12:04:34

Úristen! Nem irtották ki Orbán családját-mikor me lett-, ismerőseit, baráti körét, ?
Micsoda könnyelműség.

Köcsögök, tuti, hogy a közbeszerzések mind törvénytelenek voltak?

Ja, igaz, elfelejtettem, amit nem ti loptok, az mind törvénytelen.

6.Lenin 2018.09.28. 12:12:41

Pedig Putyin ajándékozott a gecinek egy régi híres bringát. Lenin is tekerte a forradalomban, de gecinek túl huzatos, inkább repülővel közlekedik a nyomorult.

Megérdemli, hogy minden tisztalelkű köcsög belerúgjon.

gyurmicsek 2018.09.28. 12:12:55

@Ballib vagyok mert rettegek: "Nekem sokkal jobban tetszik hogy most nem a Strabag lopja el a magyar családok, kis és közepes vállalkozások pénzét hanem Orbánék."
Nézzél már szét, minden építkezésen ott a Strabag. Csak nem ő nyer, hanem megcsinálja.

gyurmicsek 2018.09.28. 12:19:41

Nem értikte. Vannek alapelvek, erkölcsi normák, amit nem lépek át. Ha ügyfelekekkel foglalkoztam, nem késtem, rendesen felöltöztem, nem mentem ápolatlanul stb. Nem fogadtam el ajándékot sem. Max. ebédnél tárgyaltunk és annyit. Mit kell ezen magyarázni?
Most akkor a földhivatalba vigyek ajit én is? Meg a polgármesteri hivatalba?
Ha neki lehet mindenkinek lehet?

Homyak 2018.09.28. 12:21:45

@Ballib vagyok mert rettegek:
"Igen, felválllalom hogy Orbánék is lopnak, mert ők legalább a magyar családok kis és közepes vállalkozások egyre nagyobb jólétéért lopnak, miközben a Strabag meg Gyurcsány csak a maguk hasznára lopott. "

A lopás az lopás, és pont leszarom kinek lop. Ismételten felvetem, hogy ha én megloplak, de elmagyarázom, hogy azt azért tettem, hogy a vállalkozásom sikere érdekében tettem, az neked rendben van?
Amúgy meg abból amit lopnak azt a saját holdudvaruknak lopják, átlag magyarnak sok haszna nincs belőle.
Amúgy meg ha már keresztény országot építünk: a 7. parancsolat úgy szól, hogy ne lopj!

Homyak 2018.09.28. 12:24:08

@maxval balcán bircaman:
"Ez a lényeg: nem szabad a ballibek országrontását ismét megengedni. "

Erről beszéltem. Az összes megnyilvánulásod kimerül abban, hogy ballibezel. Értelmes önálló gondolatod már nincs. Aki hülye, az ne akarjon okoskodni.

Etniez 2018.09.28. 12:28:24

@Wilson11: főleg, hogy egyik sem ad nekik a szajréból.

szekertabor · provo.blog.hu 2018.09.28. 13:11:15

Azért a poszt szerintem aggályos. Tekintsünk el attól, hogy illik-e, szabad-e egy közjogi méltóságnak elfogadnia egy repülős utazást valakitől, aki közbeszerzési pályázatokon indul (ez lehet problémás, de csak ha premisszaként elfogadjuk, hogy egy demokráciában a választott miniszterelnök közvetlenül belenyúlhat a közbeszerzési eljárásokba), mondjuk jelen hiszterizált időkben ez nem helyes. De hogyan tüntessünk fel a vagyonbevallásunkban egy szolgáltatási szívességet? Mennyi a piaci értéke egy lejárt érvényességű repülőjegynek vagy belépőjegynek egy meccsre? Mert ha a miniszterelnöknek a tulajdonát képezné egy jegy a következő mérkőzésre, és egy VIP jegy a dubaji légitársaság gépére, akkor annak (még) lenne vagyoni értéke. De a lezajlott mérkőzések és a (mégoly luxuskörülmények között bonyolított) szállítási szolgáltatás nem vagyoni jellegű ajándék. Éppúgy nem az, mint ahogy az állófogadásokon elfogyasztott rengeteg szarvasgombás lazacfilé és aszpikos bélszínszelet sem.
Persze ki lehetne mutatni, hogy mennyi kiadást takarított meg Orbán Viktor azzal, hogy nem vett saját költségén repülőjegyet a mérkőzésekre, de ugyanez igaz minden sajtos masnira és BB almalére, amivel megkínálták, ahányszor kitette a lábát a hivatalból, és ezek összességében számszerűsíthetetlenek. Másrészt szigorúan védett közjogi méltóságként nem biztos, hogy megteheti, hogy felszáll egy EasyJet járatra, és a reptéren fog egy taxit, hogy kiérjen a meccsre. Akkor pedig három lehetőség marad: vagy megvesznek egy elnöki különgépet (Airforce One) a legfőbb közjogi méltóságok utaztatására, vagy közpénzen vesznek neki drága repjegyet egy közpénzen védett járatra, vagy elfogadják a felajánlott szállítást, miután ellenőrzik a szállítót és a biztonsági kockázatot. A negyedik megoldás, hogy többé nem nézhet Vidi meccset.

blah 2018.09.28. 13:15:26

még céges környezetben is súlyosan compliance issue, nemhogy egy államvezetőnél. látszik, hogy a fidesz birkák nagyon a kommunizmusban ragadtak, ott szokták meg, hogy a párttitkár elvtársnak mindent lehet, a csicska fajtájuknak meg kussolni.

Orbán veje 2018.09.28. 13:15:51

@6.Lenin: Haver, jól teszed, hogy kinyalod az orbán seggét. Elvégre nyakig merült a korrupció mocsarában, ezért most kell igazán megmutatni ki az igazi talpnyaló fidesztroll a javából.

Szerintem első lépésben érdemes lenne a közpénztnyelő Garancsi 17 milliárdos luxusgépét legalább 12 milliárdosra lehazudni. Úgyse tudja az átlag pógár mennyi is az! :)))))))

Homyak 2018.09.28. 13:20:25

@maxval balcán bircaman:

"S miért ne használjam a "ballib" szót a ballibekre? "
Mond csak, te tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak megjátszod magad?
Akárhány kormánykritikus blogra beírsz, az kimerül abban, hogy a "ballibek bukni fognak megint". Én nem vagyok ballib, de rühellem a kormányt. A világon nem csak fidesz meg ballib van. Ha valaki kritikus véleményt fogalmaz meg az nem feltétlen baloldali, hanem gondolkodó ember (nem úgy, mint te). Egy értelmes gondolatmeneted nincs. Minden témában a fideszt véded, pedig ebben is rosszabbak, mint az amúgy sem magas szintű "ballibek" voltak. Olyan érzésem van, hogy te még akkor is ballibeznél itt, ha Orbán megerőszakolná anyádat. (sajnálom ha ezzel durva voltam)

Orbán veje 2018.09.28. 13:20:47

@szekertabor:

Jól mondod haver! A cikk az "aggályos". Nem pedig az, hogy Garancsi 17 milliárdos luxusgépen repteti azt a miniszterelnököt, amelyik százmilliárdos közpénzeket juttat Garancsinak.
Csak így tovább! A hozzád hasonló gerinctelen paprikajancsikra van szükségünk ahhoz, hogy a magyaroknak járó Uniós pénzek továbbra is a fidesz nevű maffiánál landolhassanak.

remélemeztbeveszi 2018.09.28. 13:22:00

@szekertabor: Érdekes látásmód. Emberünk felülhet egy vonatra, mint amikor Bécsbe ment , de egy publikus repülőgépre nem? A repülőn mindenkit átvizsgálnak, így nem hiszem, hogy kockázat lenne. Különben a legtöbb cégnél van egy megfelelőségi szabályzat, ami kimondja, mekkora lehet az elfogadható ajándék. Ez általában egy elég alacsony érték. Hogy mennyibe kerülhetett a repülés? Ez nem igazán nehéz, hiszen, ha a gépet mondjuk bérelni kellene 1-2 millióért, és 10-en férnek el rajta, akkor minimum 100-200e Ft. Itt azonban nem az értékről van szó, hanem arról, hogy ez színtiszta korrupció. Nem elég tisztának lenni, annak is kell látszani. Itt már a látszatra sem figyelnek. Mondjuk a céges összehasonlítás Orbánnál mellékvágány, hiszen a munka temetésére nem fogják meghívni, mivel nem ismerte az elhunytat. Sosem dolgozott egy percet sem életében.

remélemeztbeveszi 2018.09.28. 13:25:12

@maxval balcán bircaman: Már akartam kérdezni, hogy egybiteseknél csak orbánhívő meg ballib létezik? Elég sok embert ismerek, aki még régebben orbánra szavazott, de egy jó ideje hánynia kell a komcsitól, azonban nem kimondott baloldali. Szóval? Mi áll a kézikönyvben?

blah 2018.09.28. 13:26:06

@szekertabor: nem igazán érted mi ezzel a baj... illetve valszeg igen csak idejöttél maszatolni. egyáltalán beszélniük sem lenne szabad nemhogy haverkodni. eljátszhatod, hogy nem érted, hogy a túlárazott beszerzések és a zárt szállítói kör a te zsebedre is megy, de te valszeg fizetett propagandista vagy úgyhogy dögölj meg.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.28. 13:29:42

@Homyak:

Pedig leírtam. Ez szimpla propagandaharc.

A korupt ballibek korrupcióval vádolják a korrupt Fideszt, szerinted ennek van bármi hatása?

Homyak 2018.09.28. 13:39:35

@maxval balcán bircaman:

"A korupt ballibek korrupcióval vádolják a korrupt Fideszt, szerinted ennek van bármi hatása? "

A helyzet az, hogy nem csak az általad ballibnek nevezett pártok, hanem egyéb más pártok, szervezetek, magánszemélyek, de még a gondolkodásra képes növények is korruptnak tartják a fideszt, ergo pont leszarom a régi ballibeket, de neked ennél tovább nem terjed..

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.28. 14:05:15

@Homyak:

Azaz az egésznek semmi jelentősége.

Nem fogjuk a korrupt ballibeket hatalomba emelni csak mert a Fidesz korrupt.

ati27 2018.09.28. 14:07:29

Uraim. Itt nem az a fő gond, hogy orbán repülőzött e vagy nem. Hanem a kormányzás hatékonysága. Nézzük a foci példáján: a beleöntött lové ellenére kisvárosi meg bálnavadász csapatok verik bucira a magyar válogatottat. Ràadásul ez a "főnök" hobbija, azaz még érteni is kéne hozzá. Tehát akkor gondolhatjuk, hogy a kormányzás többi ága is kb hasonló szinten lehet hatékonyságban. És akkor még optimista voltam. (Vagy nézzük a többi fityuszvezér értelmi szinvonalát, á lá kósa ügy.) Egy dologban viszont profik, a lopásban. Ráadásul annyira, hogy a híveik már meg is tapsolják érte! :)

ati27 2018.09.28. 14:07:29

Uraim. Itt nem az a fő gond, hogy orbán repülőzött e vagy nem. Hanem a kormányzás hatékonysága. Nézzük a foci példáján: a beleöntött lové ellenére kisvárosi meg bálnavadász csapatok verik bucira a magyar válogatottat. Ràadásul ez a "főnök" hobbija, azaz még érteni is kéne hozzá. Tehát akkor gondolhatjuk, hogy a kormányzás többi ága is kb hasonló szinten lehet hatékonyságban. És akkor még optimista voltam. (Vagy nézzük a többi fityuszvezér értelmi szinvonalát, á lá kósa ügy.) Egy dologban viszont profik, a lopásban. Ráadásul annyira, hogy a híveik már meg is tapsolják érte! :)

Magyarország Europa jövője. 2018.09.28. 14:14:20

A veresegbe belenyugodni keptelen globalista baloldal ujjabb szanalmas probalkozasa. Kb pont senkinek semmi koze hozza mit csinal a miniszterelnok szabadidejeben.

nu pagagyí 2018.09.28. 14:28:06

@Magyarország Europa jövője.: Neked lehet,hogy nincs hozzá közöd hozzá, mert nem tudom, melyik ország ügynöke vagy. Ez viszont a mi országunk, egy köztársaság, amelyben a miniszterelnöknek minket kell szolgálnia. Nem áll a törvények felett, nem ápolhat nyilvánvalóan korrupt kapcsolatokat, köteles elszámolni a bűncselekmények gyanújára okot adó cselekedeteivel.

ati27 2018.09.28. 14:36:37

@nu pagagyí:
Hagyjad, nem érti! Sokan csak addig jutnak, bezzeg a gyurcsány. És hopp, már meg is van ideologizálva.

wolves84lb 2018.09.28. 14:42:15

@Ma Baker: ugye? és titeket, szegény kis fidesztrollokat mégis ideküldenek dolgozni :) hátmikvannak...szörnyű...

nu pagagyí 2018.09.28. 14:47:25

@maxval balcán bircaman: Nem látom igazolva az általad már többször elsütött "korrupt baloldal" szlogent. Politikusai láthatóan nem gazdagodtak meg, még úgy sem, hogy a 92 éves tolószékes nagyi nevén lenne a vagyon. A korrupció egyetlen jele a semmiből jött vagyon, mert tanúk nyilván nem lesznek, mert minden érintett bűncselekményt követ el. Lássuk csak! Mégis, melyikük épített kastélyt, a politikai szerepvállalása idején összeharácsolt pénzből, mint mondjuk Lázár? Hol vannak a földbirtokok? Hol vannak a szupergazdag strómanok? Te egy gondolkodásra képtelen, ostoba lúzer vagy, amolyan propaganda automata.

Orbán veje 2018.09.28. 14:49:22

Kérem szépen orbánhoz képest az összes retkes fidesztroll maga a megtestesült igazmondó juhász.

Ugyanis a véglegesen meghibbant méltóságos miniszterelnök urunk a következőket tudta mondani az ő szájával: "mi nem támadunk meg senkit, mi senkiről nem mondunk rosszat, mi nem kritizálunk feleslegesen, nem járatunk le senkit."

Kész vége, itt már csak az orvosi konzorciumnak van tennivalója.

wolves84lb 2018.09.28. 14:51:20

@Magyarország Europa jövője.: jaja...ehhez képest 3 napja ezen pörög a teljes fidesz vezérkar. meg ti is, az aljadék réteg a fidesznél.

Etniez 2018.09.28. 14:53:20

@Magyarország Europa jövője.: Pont, hogy van, mivel közszereplő.
Te a hozzád hasonló buta faszoknak nem kell ezzel foglalkoznia.

morph on deer 2018.09.28. 15:04:35

@Orbán veje:
Ennél egyszerűbb, és hatásosabb lenne, ha elmenne Semjénnel vadászni...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.28. 15:16:31

@LKerekes: Hál istennek meg a gazdádnak az ország egyik fele utálja is a másikat.
Ez fantasztikus.

Magyarország Europa jövője. 2018.09.28. 15:17:18

@nu pagagyí: "Ez viszont a mi országunk, egy köztársaság, amelyben a miniszterelnöknek minket kell szolgálnia."

Hagyjuk ezt a baromsagot, MINDENKI tudja, hogy a 23 millio romanozo, szemkiloveto baloldal pont leszarja az orszagot, es valojaban EGYETLEN KIZAROLAGOS CELJA, magyarorszag iszlamizalasa. Es MINDEN tamadas KIZAROLAG azert van mert Orban akadalyozza a baloldalt magyarorszag iszlamizalasaban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.28. 15:27:30

@Egéridomár:
@Sean MacTíre:
@Homyak:
@Etniez:
Hülyék vagytok?!Ne dőljetek be neki!Ő csak az egyik hasonló nicknevű fideszbirkát parodizálja!:))

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.28. 15:31:35

@nu pagagyí:

A ballibek nem korruptabbak a Fidesznél, ez tény. A magyar politikai elit egyformán korrupt, ebben nemigen van pártalapú eltérés.

A legtöbbet egyébként a volt MSZMP-elit lopott 1988-1990 között, hozzájuk képest mind a Fidesz, mind a balllibek jelentéktelen tényező e szempontból.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.28. 15:31:51

@Magyarország Europa jövője.: LOL!
Nővérke!Növelje duplájára a 2-eske gyógyszeradagját és vigyék a gumiszobába!

Indriq 2018.09.28. 15:34:29

@Ches Desmond: "Gyurcsányotok hányszor utazott magángéppel? Kóka piros helikopterével mi a helyzet?"
Heheh, nekex tényleg az a védekezésed, hogy más is megcsinálta?
Kérdezz már meg egy bírót, higy mi neki az ilyen védekezésről a véleménye :)
Qrva nagy zavar lehet a propaganda osztályon a fütyesznél......

kispotzak 2018.09.28. 15:41:08

@Ballib vagyok mert rettegek: Szerintem hiába probalkozol, nem fogják észrevenni, h irónia :-)

Törpvadász 2018.09.28. 15:41:59

Az a baj, hogy ezt mind tudtuk. Mi, átlagpolgik. És mégis harmadjára is ő lett... A rengeteg harácsolással, esztelen pénzszórással (pl stadionok, vizes vb, olimpiai, paksi projektek, szétlopott eus milliárdok) és mégis ott vannak h folytassák. Most lesz a "legalizálás" időszaka. És hogy ezt ők megérdemelték... Anno 2010 körül az volt a duma, h kell a magyar vállakozó, akit erősítünk. Ebből lett Pénztáros Lőrinc Mo leggazdagabb embere... Vagyis a gazdája és gyermekei Récsöllel a zélen. Kiveszik az egész hasznot és viszik ki Svájcba. Akkor mit és miért is érdemelnének meg jobban??? Semmivel nem különbek, mint a baloldal volt csak Sokkkal Többet Lopnak!!! És pofátlanabbul csinálják és közben kiröhögnek Mindenkit!

Orbán veje 2018.09.28. 15:42:07

Ezt az orbánseggnyaló,hazudozó, fidesztroll Bircát tuszkolja már valaki vissza a viktátorja seggébe.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.28. 15:44:27

@Ches Desmond: nektek van viktorotok,nekünk nincs gyurcsányunk.

kispotzak 2018.09.28. 15:47:03

Lehetne pl beszélgetni meg vitatkozni is. De amikor Hamupipőke módjára egyesével kell kiválogatni az érdemi hozzászólást a Tefassopo/Fidessberenc/Rohattlibsi stb gyalazkodasok közül, akkor vhogy elmegy az ember kedve az olvasgatastol. Off voltam, sorry.

Muhammad Balfas 2018.09.28. 15:54:41

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Mostmár..;) ( Megtagadtad atyádat, mint Péter apostol..:))))

Muhammad Balfas 2018.09.28. 15:55:41

@Indriq: Nem védekezés, de akkor MIÉRT NEM CSAHOLTÁL, VICSOROGTÁL?? Ez rólad szól nem a politikusokról..

Éhesló 2018.09.28. 16:05:39

@GNDL: rosszul véled tudni.
Buktor demokratikus választásokon nyert.
Nem kicsit, nagyon.
Szar ügy.
Nektek.

maxvall baribaszó 2018.09.28. 16:11:50

@Orbán veje: vissza?? de hát most gyüttem ki!

Éhesló 2018.09.28. 16:14:03

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: valamit benéztél.
Nem vagytok annyian, mint hazudod:
kozvelemenykutatok.hu/

Törpe minoritás vagytok.
Osztódással pusztulva választásról választásra.
Szerencsére.

Indriq 2018.09.28. 16:18:52

@Ches Desmond: mert akkor még nem létezett a nickem :)
amúgy pedig mivel nekem erkölcsöm van, én azt akkor helytelenítettem, pont úgy mint ezt, neked viszont fizud van belőle, ezért egyoldalúan fütyesz fel hajolsz....

Etniez 2018.09.28. 16:23:19

@Magyarország Europa jövője.: A mi egyetlen célunk téged iskoláztatni, mert rendkívül ostoba vagy.

mocser48 2018.09.28. 16:38:06

@maxval balcán bircaman:

Ide jutottál te fideszes felszopó bértollnok, hogy már nem elég vastag a bőr a képeden az orbáni maffiát kis ártatlan nulláknak hazudnod?

Mond csak, hány mszmp-s meg kiszes üldögél a fideszben?

És ha már benyögted, hogy mennyit loptak az mszmp-sek, tudnál pár konkrétumot is említeni?
Tudod, olyan mészáros, simicska, tiborc, orbán, rogán szintű bűnözőt....

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.28. 16:41:34

@Éhesló: Tudod,mi nem szeretjük,ha a szánkba szarnak.

invalid user name 2018.09.28. 16:45:53

@invalid user name:

hm, szóval amikor gyurcsány nyalta a nyugat seggét az rossz, de ha orbán nyalja az szerined jó.

amikor gyurcsány hazudik brüsszelben az rossz, de amikor orbán hazudik az szerinted jó.

amikor gyurcsány hazugságai miatt koppintanak az orrunkra az rossz, amikor orbán hazugságai miatt veszítünk el 1200+ 450 milliárd uniós támogatást az szerinted jó.

mert ezekből én azt mondanám, hogy orbán szemernyivel se jobb vezető mint gyurcsány.

az elmúlt években orbánnak simán csak szerencséje volt (fellendülő világgazdaság), de instabil nemzetgazdaság, kolosszális államháztartási hiány (amit csak az uniós pénzek foltoztak be -- eddig), óriási jövőbeni kötelezettségvállalások, és 800 ezer fiatal kivándorolt.

nem túl kedvező a mérleg. szemernyivel se jobb gyurcsánynál -- aki meg már rég nem is ellenfél, kiöregedő ripacs, szavazói szerelmes nyugdíjas nénik. szóval ha orbán csak ehhez a senkihez merészeli hasonlítani magát, akkor ő maga sem egy nagy etvasz.

birka menet 2018.09.28. 16:46:07

@Éhesló:

te állandóan éhezö állat (mi van, orbán gazdád nem neked enni te te gebe?). A NER pont téged a kisfaszú embert szivatja, mert nemcska hogy te keresed a legkevessebet ebben az országban, de fizeted a legtöbb adót arányaiban. A libsi meg tudod a magasabb iskolájával egy halom adómegtakarítást, végtörlesztést, CSOK-ot kap a gazdádtól aztán csak röhg rajtad ostoba állaton egész nap, aki kigürized nekik rá a fedezetet.

Éhesló 2018.09.28. 16:46:12

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: dehogy is.
2006 ősze óta szórakozok rajtatok, amint osztódva kipusztultok.

Ez valami fordított evolúció, a világ csodái vagytok!

invalid user name 2018.09.28. 16:47:37

@maxval balcán bircaman:

hm, szóval amikor gyurcsány nyalta a nyugat seggét az rossz, de ha orbán nyalja az szerined jó.

amikor gyurcsány hazudik brüsszelben az rossz, de amikor orbán hazudik az szerinted jó.

amikor gyurcsány hazugságai miatt koppintanak az orrunkra az rossz, amikor orbán hazugságai miatt veszítünk el 1200+ 450 milliárd uniós támogatást az szerinted jó.

mert ezekből én azt mondanám, hogy orbán szemernyivel se jobb vezető mint gyurcsány.

az elmúlt években orbánnak simán csak szerencséje volt (fellendülő világgazdaság), de instabil nemzetgazdaság, kolosszális államháztartási hiány (amit csak az uniós pénzek foltoztak be -- eddig), óriási jövőbeni kötelezettségvállalások, és 800 ezer fiatal kivándorolt.

nem túl kedvező a mérleg. szemernyivel se jobb gyurcsánynál -- aki meg már rég nem is ellenfél, kiöregedő ripacs, szavazói szerelmes nyugdíjas nénik. szóval ha orbán csak ehhez a senkihez merészeli hasonlítani magát, akkor ő maga sem egy nagy etvasz.

morph on deer 2018.09.28. 16:48:20

@Ches Desmond:
“Nem védekezés, de akkor MIÉRT NEM CSAHOLTÁL, VICSOROGTÁL??”

Te hogy tudod, Gyurcsány hányszor ment külföldi meccsre magángéppel?
Csak mert én olyasmiről sose hallottam.
Persze lehet, hogy a fülem tehet az egészről...

Amiről lehetett tudni, - mert rendre beszámolt róla a sajtó, akkor amikor történt, - hogy hivatalos útra vettek igénybe charter szolgáltatást, bár soha nem ekkora gépet, hanem a néhány személyes kis gépekkel jártak.

Kóka egyébként nem politikuskén szerezte a helikopterét, - csak tájékoztatlak, hogy ő már korábban is milliárdos volt, a saját lábán állt, hogy úgy mondjam. :)

Éhesló 2018.09.28. 16:48:22

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: pedig zabáljátok, mintha szeretnétek.
2006 ősze óta.
Buktáról buktára fogyva, leverve.

Szerintem hazudsz.
Ti azt élvezitek az elmegyenge politikusaitokkal együtt, ahogy buktor hülyét csinál belőletek.

Minden esetre bármi is áll a durva szopásotok mögött, nekem szórakoztató.

GNDL 2018.09.28. 16:55:25

@Éhesló: „demokratikus választásokon nyert”

Egy demokratikus választást ahhoz tudnék hasonlítani mint ami az osztrákoknál történt az államfőválasztáson: az egyik cég által gyártott borítékok nem ragadtak megfelelően (vagyis ragadtak, de aztán engedtek és kinyíltak), ezért csak hogy még a látszatát is elkerüljék annak hogy esetleg manipulálhatták a levélszavazatokat, az egész államfőválasztást megismételték. Az egészet, országosan.

Az áprilisi magyarországi viccválasztás kapcsán meg az még hagyján, hogy gyakorlatilag semmit nem tudhatunk a levélszavazatok küldésének, fogadásának és feldolgozásának menetéről de:

- azt tudjuk, hogy Tőkésék szervezetten gyűjtötték be ezeket, mert hirdették is hogy szervezetten gyűjtik be ezeket;
- már a jelöltállításnál több tízezer hamis ajánló aláírás ellenére vettek nyilvántartásba jelölteket;
- sem a belügy és sem az állampolgársági hivatal nem tudott magyarázatot adni a keleti határmenti szavazókörökben történt rekord számú lakhelybejelentésekről, majd a választás napján az igen látványosan megnövekedett határforgalomról (vasárnap volt, nem munkanap);
- a szavazás napján ellentmondásos információk érkeztek a részvételi adatokról miközben a választási informatikai rendszer is csődöt mondott, állítólag;
- majd az urnazárást követően 19.00-23.00 óra között semmit nem tudhattunk a feldolgozottságról és részeredményekről, hanem egyszer csak benyögték az eredményt hogy „kétharmad”;
- a viccválasztást követő napokban pedig sorra bukkantak fel olyan jegyzőkönyvek amelyek vagy alapjaiban érvénytelenek voltak mert össze-vissza satírozgatva módosítgatták rajtuk a számokat, vagy éppen „tévesen” írtak be eredményeket, persze rendre a fideszes jelöltek javára és ellenzéki jelöltek kárára;
- végül civil csoportok - mivel a magyar hatóságok sz*rtak a bejelentésekre - egymástól függetlenül is azt állapították meg, hogy akár ezer szavazókörben történhettek a fent említett „tévedésekhez” hasonló anomáliák, több helyen maga a jegyzőkönyv volt még több diplomával rendelkező közigazgatásban egyébként igen gyakorlott szakemberek vagy éppen orvosok számára is olvashatatlan (pedig nézz meg egy kézzel írt orvosi receptet, ha azt el tudják olvasni akkor ezek mindent);
- ami így az összes szavazókör akár 10%-át és így szavazatok százezreit is érinthette, tehát alapvetően befolyásolták ezek a fentiek a választás állítólagos eredményét.

Ezek pedig csak a konkrét, közvetlenül a választás folyamatát befolyásoló jelenségek, és akkor még nem említettük, hogy:
- a ma már csak nevében közmédia a választás kihirdetésének napjától gyakorlatilag az egész választási kampány során saját etikai kódexével és a hatályos jogszabályokkal szemben fideszes/kormányzati kampányt folytatott, amelynek ráadásul része volt nem csak az ellenzéki pártok és jelöltek kirekesztése és lejáratása de tulajdonképpen közösség elleni uszításra alkalmas fasiszta propaganda és konkrétan álhírek terjesztése;
- az ÁSZ súlyos pénzbüntetéssel sújtotta a legtámogatottabb ellenzéki pártokat, akik így pénzügyi eszközeiktől megszabadítva gyakorlatilag fillérekből kampányoltak, miközben nem csak a Fidesz-KDNP kampányolt milliárdokból de még mellettük a kormányzat is tízmilliárdokból (csak Orbán Erzsébet-utalványos és gázárkompenzációs balhéja került 100-120 milliárdba);
- a kormányzat már jó előre jogi eszközökkel korlátozta az ellenzéki pártok politikai marketinglehetőségeit (elektronikus és köztéri reklámok, plakátok);
- mindemellett a teljes mértékben „fideszesített” ügyészség és rendőrség a választási bizottsággal és választási irodával karöltve fedezte a fideszes szavazatvásárlásokat, élelmiszer- és egyéb utalványok vagy egyenesen készpénz osztogatását, amelyek közvetlenül ugyancsak választási csalásnak számítanak, ráadásul nem csak a felajánlása de elfogadása is bűncselekmény.

Szóval bennem azért él egyfajta világos kép arról hogy milyen lehet egy „demokratikus választás”, de az áprilisi a legvisszafogottabban fogalmazva is kibaszottul nem volt sem szabad, sem tiszta demokratikus választás.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.28. 17:01:14

@mocser48:

S kit érdekel ki volt 1989 előtt MSZMP- vagy KISZ-tag? Senkit.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.28. 17:02:17

@invalid user name:

Pont fordítva. Gyurcsány részéről is pozitívum volt, mikor keletre nyitott.

mocser48 2018.09.28. 17:06:54

@maxval balcán bircaman:

Azt pl. érdekli, akinek felszopsz!
Csak arra nem szokott kitérni, hogy tősgyökeres komcsi családból származik.

mocser48 2018.09.28. 17:09:24

@maxval balcán bircaman:

Biztos csak véletlenül törlődött ki a válaszodból, ezért újfent megkérdezném:
És ha már benyögted, hogy mennyit loptak az mszmp-sek, tudnál pár konkrétumot is említeni?
Tudod, olyan mészáros, simicska, tiborc, orbán, rogán szintű bűnözőt....

Elsőre legyen csak egy mészáros szintű szarházi.... Kit neveznél meg és konkrétan milyen, 1 milliárd dollár körüli állami tulajdont közpénzmentesített?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.28. 17:10:46

@mocser48:

S még aki ilyen családból is származik, annak sincs sok jelentősége ma már?

mocser48 2018.09.28. 17:12:06

@maxval balcán bircaman:

Dehogynem.... Elég ránézned pl. az orbán famíliára, vérkomcsik, abban szocializálódtak, és most is csak maffia szerűen tudnak működni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.28. 17:14:45

@mocser48:

Közismert tény: Mo. történetének a legngayobb lopása a spontán privatizáció. S abban annak jellege miatt ali-alig vettek rászt ellenzékiek. A nagy része lement 1988-1989 között, egy kevés maradt még 1990-1991-re.

Az MSZMP-s nomemklatúra kapta a 90 %-ot, s szerény 5-5 %-ot a liberális és a nemzeti ellenzék. Szóval tényleg volt pár SZDSZ-es, fideszes, MDF-es is ebben, de a nagy részhez hozzá se fértek.

Nekem a családom ebből a rétegből származik (az MSZMP-s technokrata nomenklatúrából), belülről ismerem az egészet.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.28. 17:16:22

@mocser48:

Hát, ezt minden tény cáfolja. A család vidéki alsóközéposztály volt, hatalom nélklül, semmilyen politikai szereppel.

Kövérnek volt a legmagasabb helyzete, az apjának kitüntetése volt Kádártól, de még ő is messze volt a hatalomtól.

mocser48 2018.09.28. 17:16:57

@maxval balcán bircaman:

Egyet se tudsz mondani?
Tényleg elég lenne egy mészáros szintű gané alak!!!!!!

Egy ilyen csak be tudsz már nyögni!

mocser48 2018.09.28. 17:17:54

@maxval balcán bircaman:

orbán apja mszmp káder volt, anyja is a pártnak dolgozott.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.28. 17:21:12

@mocser48:

Mezei párttitkár volt az apja, ilyenből volt több tízezer az országban.

GNDL 2018.09.28. 17:24:00

@maxval balcán bircaman: „kit érdekel ki volt 1989 előtt MSZMP- vagy KISZ-tag?”

A 2010-es kormányváltás óta:
- 2 alkalommal szavazták le a fideszes elvtársak a Jobbik lusztrációs törvényjavaslatát;
- 14 alkalommal az LMP állambiztonsági múlt feltárására vonatkozó javaslatát;
- és több mint 70 (!!!) alkalommal vetették le napirendről a Jobbik kommunista nyugdíj-privilégiumok megszüntetéséről szóló javaslatát.

Szóval ha az LMP és Jobbik szimpatizánsaiból indulunk ki, akkor több mint egy millió embert minden bizonnyal érdekel ez a téma. Ráadásul a fenti adatokból az is nyilvánvaló, kiket érint, vagy érintene igen kellemetlenül egy valódi rendszerváltás. :)

Viszont nem arról van szó, hogy ki volt MSZMP- vagy KISZ tag. Egypárt rendszer volt, minden tag ezeknek a tagja volt. :) A hangsúly azon van, hogy kik voltak az MSZMP- és KISZ vezetői, vagy kik voltak az MSZMP kormányzat vezetői és felelős tisztségviselői, mert ők nem csak kényszerből léptek be a Pártba, hogy megtarthassák munkahelyüket vagy esetleg elvégezhessék az iskolájukat, hanem beléptek és aztán egymás nyakára lépve küzdötték fel magukat a legmenőbb szocialista pozíciókba... na róluk szólna egy lusztrációs törvény is. És bizony, a Jobbik lusztrációs törvényébe még jelenleg is rengeteg fideszes elvtárs megütné a bokáját, nem kevés kormánytag, alkotmánybírósági tag, vagy éppen maga a jegybankelnök és kedves csapatának egynéhány tagja... :) Az állambiztonsági múlt feltárásáról nem is beszélve, ha véletlenszerűen elhajítunk egy követ a fideszesített közigazgatásban, a belügyben és a szolgálatok közt, vagy csak a fideszes többségű önkormányzatok képviselőtestületeiben, elképesztő nagy a valószínűsége hogy egy egykori szovjet/orosz besúgót vagy akár operatív tisztet fog eltalálni.

Szóval amíg akárcsak egyetlen egykori kommunista van a közéletben, addig mindig aktuális lesz a lusztráció és az állambiztonsági múlt széleskörű feltárása... ráadásul manapság nem csak egyetlen érintett van, hanem gyakorlatilag a Fidesz-KDNP tagságának és holdudvaruk legalább harmadának semmi keresnivalója nem lehetne a közéletben egy valódi rendszerváltás után.

Úgyhogy a legnagyobb sajnálatotokra ennek a történetnek nincs még vége. Sőt, úgy tűnik Orbán közelgő bukásával fog igazán elkezdődni... :)

mocser48 2018.09.28. 17:27:11

@maxval balcán bircaman:

Egy mészáros szintű ganét csak meg tudsz már nevezni az általad felhozott privatizációs buli nyerteseként......
Aki olyan ütemben lopta ki az állami vagyont, mint ahogy azt mészáros neve alatt orbán teszi!!!!!!!!!!

Egy ilyen ganét csak meg tudsz már nevezni.....

mocser48 2018.09.28. 17:27:59

@maxval balcán bircaman:

Egy szaros kommunista volt az apja. Ennek nevelte a fiát is. Mocskos maffiózók. A lopáson kívül semmihez se értenek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.28. 17:28:12

@GNDL:

Lusztráció 25 évvel arendszerváltozás után mi a fenének?

A volt kémek kiadása pedig sértené a magyar érdekeket.

"A hangsúly azon van, hogy kik voltak az MSZMP- és KISZ vezetői, vagy kik voltak az MSZMP kormányzat vezetői és felelős tisztségviselői"

Ez viszont nyilvános adat, mincs mit közzétenni rajta.

GNDL 2018.09.28. 17:33:15

@maxval balcán bircaman: „Mo. történetének a legngayobb lopása a spontán privatizáció. ... nagy része lement 1988-1989 között, egy kevés maradt még 1990-1991-re”

A spontán privatizáció már a 80-as évek közepén elég jól haladt előre, ugyanis az elvtársak már akkor tudták hogy a szocializmus nevezetű kísérlet nem igazán gyütt be, viszont jó tudták hogy a lopott vagyonnal a hatalmukat is átmenthetik ha arra kerül sor. Azok, akik valamilyen vezető poszton voltak valamelyik állami gyárban vagy ágazatban, igyekeztek megszerezni az elméletileg rájuk csak kezelésre bízott közvagyont. Így szerzett mesés vagyonokat például az Orbán- és a Szijjártó család is, de említhetnénk Fónagy elvtársat is.

Mindebben az akkori MSZMP kormányzat pénzügyminisztériuma volt a segítségükre, személy szerint pedig ennek a minisztériumnak a beszédes elnevezésű „privatizációs osztályvezetője” egy bizonyos Matolcsy György nevezetű fickó.

Aztán az állítólagos rendszerváltás után valóban a 90-es évek elején, már az első MDF kormányzat alatt folytatódott ez a fajta szabad rablás és a közvagyon széthordása, nem másra volt bízva a feladat mint az MDF kormányzat ugyancsak beszédes elnevezésű „privatizációs államtitkárára”... akit úgy hívtak hogy Matolcsy György.

Nem, nincs itt semmiféle névrokonság... ez egészen konkrétan AZ a fickó. :)

Szóval majd valahogy össze kéne egyszer raknod ezt a sztoridat, mert így ebben a formában nem kerek...

GNDL 2018.09.28. 17:39:30

@maxval balcán bircaman: „Lusztráció 25 évvel arendszerváltozás után mi a fenének?”

Elég világosan leírtam: amíg akár egyetlen érintettje is van, addig helye van. Jelenleg viszont sajnos nem egyetlen érintettje van, hanem az ismert közéleti szereplők legalább harmada... ami azért valljuk meg őszintén alapjaiban kérdőjelezi meg, hogy történt bármiféle rendszerváltás. :)

„volt kémek kiadása pedig sértené a magyar érdekeket”

Milyen „kiadatása”? :D Ezek mind itt élnek Magyarországon, sőt, polgármesterek, államtitkárok vagy éppen országgyűlési- vagy önkormányzati képviselők. Nem kell őket „kiadatni”, el kell tiltani őket a közügyektől mert gyakorlatilag nettó hazaárulók...

„Ez viszont nyilvános adat, mincs mit közzétenni rajta.”

Ezeket az adatokat nem közzé kell tenni, hanem a szocialista önkényuralmi rendszer fenntartóit és vezető kiszolgálóit el kell tiltani a demokratikus közélettől. Erről szól egy rendszerváltás, és ez még nem történt meg, ami óriási hiba, mivel annak ellenére hogy Kövér elvtárs is érintett, teljes mértékben egyet tudok érteni vele amikor azt mondja hogy „kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna”. Igaz. Kövér elvtárs a legjobb példája ennek... :D

Éhesló 2018.09.28. 17:55:31

@GNDL: felelsegesen tódítod.
Nincs olyan komisszár, vagy soros banda, amelyik nem ismerte volna el a magyar választások demokratikus és törvényes voltát.

Kímélj meg a marhaságaidtól nyugodtan.
Ezerszer felbüfögött és cáfolt marhaságokkal nyomulsz, miközben nem volt olyan viccpárt, dzsordzsibácsi által gründolt NGO, ami ezeknek a marhaságoknak bíróságokon, vagy nemzetközi fórumokon képes lett volna bármilyen támogatást gründolni.

Nyugi.
Amíg ilyen stílusban nyomjátok, amíg képtelenek vagytok a 2006 óta monoton folytonossággal beszopott buktáitokból bármit is tanulni, addig buktor hülyére nyeri magát.

GNDL 2018.09.28. 18:05:33

@Éhesló: „amelyik nem ismerte volna el a magyar választások demokratikus és törvényes voltát”

Látod, mondjuk itt vagyok én egynek, és nyilvánvalóan elég jó érveket hoztam fel mellette, hiszen egyet nem tudtál cáfolni... :D

„Amíg ilyen stílusban nyomjátok”

Lehet hogy nálad otthon több ember kell egy egyszerű mondatos plakátszlogen leírásához (és akár értelmezéséhez is), de hidd el mindent amit fent olvasol tőlem azt egyedül írtam. Tehát nyugodtan szólíthatsz egyes szám második személyben. :)

„amíg képtelenek vagytok a 2006 óta monoton folytonossággal beszopott buktáitokból bármit is tanulni”

Nos, nekem úgy tűnik hogy pont a Fidesz-KDNP nem képes az MSZP-SZDSZ 2006-os bukásából tanulni, hiszen szinte forgatókönyvszerűen követik el ugyan azokat a hibákat... ne legyen majd az, hogy nem szólt senki. :)

De majd legközelebb a frusztrált fideszes hőbörgés helyett próbálkozz kulturáltan érvelni, ezzel az exmunkásőr suttyó stílussal mindig alul fogsz maradni bármiféle vitában...

Ménár Atya 2018.09.28. 18:28:45

Ma nagyon gyengusz az ellenzéki blog.
Sehol egy koviubis migránsos cikk :)

Éhesló 2018.09.28. 18:32:00

@GNDL: szerintem gondjaid vannak a magyar nyelven írt szöveg megértésével.
Ezt írtam ugyanis:
"Nincs olyan komisszár, vagy soros banda, amelyik nem ismerte volna el a magyar választások demokratikus és törvényes voltát.
Kímélj meg a marhaságaidtól nyugodtan.
Ezerszer felbüfögött és cáfolt marhaságokkal nyomulsz, miközben nem volt olyan viccpárt, dzsordzsibácsi által gründolt NGO, ami ezeknek a marhaságoknak bíróságokon, vagy nemzetközi fórumokon képes lett volna bármilyen támogatást gründolni.
Nyugi.
Amíg ilyen stílusban nyomjátok, amíg képtelenek vagytok a 2006 óta monoton folytonossággal beszopott buktáitokból bármit is tanulni, addig buktor hülyére nyeri magát."

Nem azt, amit te hazudozol. Sem nem vagy komisszár, se nem vagy sorosbanda.
Egy buta, magyarul nem értő nick vagy, aki ezerszer cáfolt marhaságokat böfög vissza.

Ha sikerült megértened amit magyarul leírtam és képes vagy hatzudozás nélkül válaszolni rá, folytassuk, jól szórakozok rajtad.

invalid user name 2018.09.28. 20:58:27

@maxval balcán bircaman:

Nem volt pozitívum. Gyurcsány ugyanolyan nárcisztikus pöcs, mint Orbán, és ezért ugyanolyan könnyen szopták be Putyin manipulációs módszereit. Mint ahogy Trump is.

morph on deer 2018.09.28. 21:14:31

@maxval balcán bircaman:
“A volt kémek kiadása pedig sértené a magyar érdekeket.”

Igazad van, példáil Schmitt elvtárs viselt dolgai sem tartoznak senkire...

morph on deer 2018.09.28. 21:21:23

@Éhesló:
“...addig buktor hülyére nyeri magát.”

Akkor ez állhat az elmeállapota mögött!
Megvan a magyarázat: hülyére nyerte magát!

Nekem például a strasbourgi kétharmaddal imponált leginkább: ilyen még senki másnak nem sikerült!

2018.09.28. 22:24:59

@Éhesló:

Én csak egyetlen matematikai problémára hívnám fel a figyelmedet, és ha ezt megoldod úgy, hogy a dedukciód cáfolhatatlan, esküszöm a nyomorult életemre, hogy 20 évig a csúti törpére adom le a szavazatom és ezt még fotóval is bizonyítom.

Na szóval.
Arra a matematikai problémára adj választ, hogy hogy a faszba lesz a 49 százalék 67 százalék?
De mielőtt! Szigorúan matematikai szinten kérem a tényeket, a propaganda, és a választási susmust hanyagoljuk, ha lehet!

GNDL 2018.09.28. 22:34:17

@Éhesló: Csak ismételni tudom magam, és nem csak azért mert a te válaszod kétharmadát is az előző véleményed bemásolása tette ki, hanem mert újra elkövetted ugyan azt a szarvashibát: "legközelebb a frusztrált fideszes hőbörgés helyett próbálkozz kulturáltan érvelni, ezzel az exmunkásőr suttyó stílussal mindig alul fogsz maradni bármiféle vitában".

$pi$ 2018.09.29. 07:55:51

@Látens Inszinuáció: "Arra a matematikai problémára adj választ, hogy hogy a faszba lesz a 49 százalék 67 százalék? "

Végtelenül sok matematikai módszer van arra, hogy a 49 százalékból 67 százalék legyen. Ott van mindjárt az összeadás, amiről te is hallottál, vagy a szorzás, ami visszavezethető az összeadásra. Ezeket kombinálhatod is, akár többféle sorrendben is.

"Szigorúan matematikai szinten kérem a tényeket"
Nincs olyan, hogy "matematikai szinten". A tényeket lehet matematikai eszközökkel vizsgálni, de a matematikában nincsenek tények.

Orbán veje 2018.09.29. 08:36:36

@$pi$: Biztos hallottál már a számegyenesről. Ha például kapsz öt almát, akkor 5 almád van és nem 8.
Vagy: ha a tolvaj pártodra a választók 49%-a szavazott, akkor 49%-od van, nem 67%. Énszerintem te egy ócska orbántroll vagy.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.29. 09:17:11

@maxval balcán bircaman: Na végre egy értelmes válasz birkám!
Szökőévenként egyszer de ez is valami!

6.Lenin 2018.09.29. 09:39:05

@Etniez:

"@6.Lenin: mi nem lopunk. "

Természetesen, mert nincs lehetőség, marad az ordibálás. ezért ordibáltok ezerrel.

Mr. Neutron 2018.09.29. 09:49:56

Meggyőződésem szerint az ország jelenlegi vezetői csak kényszerből lopnak, tehát biztosan van valamilyen ésszerű, közérdekű ok a háttérben, amiről mi nem tudunk, de más megvilágításba helyezi a történéseket. Úgy gondolom, hogy ilyen helyzetben a bölcs ember csendben megvárja, amíg kiderül a megnyugtató magyarázat és nem csatlakozik az izgágákhoz, akik (ki tudja, kinek a megbízásából) az ellentéteket szítják Magyarországon.

Muhammad Balfas 2018.09.29. 10:13:15

@morph on deer: Vladimir Vladimirovicsnál vajon miért jár hatszor, mielőtt majdnem átkerült a Mol az oroszokhoz?

Muhammad Balfas 2018.09.29. 10:15:16

@morph on deer: " csak tájékoztatlak, hogy ő már korábban is milliárdos volt, a saját lábán állt, hogy úgy mondjam. :) "

Ahogy Mészáros sem politikusként szerezte azt amit felróttok neki..Csak ugye Kókáék zsebében nem illik turkálni, meg a hogy és miként kérdését firtatni.. ugye..

Éhesló 2018.09.29. 10:46:36

@GNDL: szerintem továbbra is gondjaid vannak a magyar nyelven írt szöveg megértésével.
Ezt írtam ugyanis:
"Nincs olyan komisszár, vagy soros banda, amelyik nem ismerte volna el a magyar választások demokratikus és törvényes voltát.
Kímélj meg a marhaságaidtól nyugodtan.
Ezerszer felbüfögött és cáfolt marhaságokkal nyomulsz, miközben nem volt olyan viccpárt, dzsordzsibácsi által gründolt NGO, ami ezeknek a marhaságoknak bíróságokon, vagy nemzetközi fórumokon képes lett volna bármilyen támogatást gründolni.
Nyugi.
Amíg ilyen stílusban nyomjátok, amíg képtelenek vagytok a 2006 óta monoton folytonossággal beszopott buktáitokból bármit is tanulni, addig buktor hülyére nyeri magát."

Nem azt írtam, amit te hazudozol.
Sem nem vagy komisszár, se nem vagy sorosbanda.
Egy buta, magyarul nem értő nick vagy, aki ezerszer cáfolt marhaságokat böfög vissza.

Ha sikerült megértened amit magyarul leírtam immár harmadjára és képes vagy hazudozás nélkül válaszolni rá, folytassuk, jól szórakozok rajtad.

Éhesló 2018.09.29. 10:52:34

@Látens Inszinuáció: olvasd el a magyar választási törvényt, abban rejlik a válasz a buta kérdésedre.
Ha sikerült elolvasnod javasolom tanulmányozásra a francia és a brit választási rendszert is, hátha fejlődik tőle a valóságérzékelésed és az empátiád.
magyarhirlap.hu/cikk/90345/Vegletekig_aranytalan_a_francia_valasztasok_rendszere_meg_sincs_nemzetkozi_tiltakozas

24.hu/kulfold/2017/06/08/par-pontban-minden-amit-a-brit-valasztasokrol-tudni-kell/

felvidek.ma/2018/04/hogyan-szerepelt-volna-a-fidesz-mas-orszagok-valasztasi-rendszereivel/

Örülök, hogy segíthettem.

$pi$ 2018.09.29. 11:45:56

@Orbán veje: "ha a tolvaj pártodra a választók 49%-a szavazott, akkor 49%-od "

Mi a csoda az, hogy 49%-od van. Mid van? 49% szavazatuk van, ja. És?

Ja, hogy te azt hiszed, hogy a 49% szavazathoz tartozzon 49% parlamenti mandátum is? Mert te úgy látod jónak? Úgy látod igazságosnak?

De az előző kormányok idejében sem így volt ez, akkor nem zavart? Vagy már a gyurcsány meg a magyó idején is tiltakoztál? :D

Más országokban nem zavar az ilyen választási rendszer?

Lehet, hogy egy kicsit elfogult vagy... :D

Orbán veje 2018.09.29. 12:52:14

@$pi$: Már megint hazudsz. A 49% az 49% és nem 67%. Világos? Kormánytól függetlenül kell így lennie. Ebből is látszik hogy mennyire retkes orbántroll vagy.

Orbán veje 2018.09.29. 12:53:59

@Éhesló: Jól hazudsz haver. Szerintem olyan jól, hogy simán helyed lenne a Századvég új szerkesztőségébe ahová pont ilyen hitvány orbánseggnyalókat keresnek.

Éhesló 2018.09.29. 13:21:43

@Orbán veje: nem vagyok a haverod te szerencsétlen elmegyenge, ezért aki itt nyilvánvalóan hazudik az kettőnk közül te vagy.

Ha a tények zavarnak, ne asszociálj azonnal seggnyalásra, mert ez a magadfajta elmegyengékre jellemző, akik korlátozott szellemi kapacitásukkal csak ilyen módszerekkel képesek bármire.

Inkább próbáld meg a maradék kevés agysejtedet munkára fogni és megérteni, mi a hiba a stratégiátokkal, minek hála az eltelt 12 évben minden országos választást buktatok.
Ha rájöttél, bátran terjeszd a magadfajták körében, mert szemmel láthatóan képtelenek vagytok bármilyen értelmes tanulság levonására és változásra.
Változás, tanulás és értelmes kommunikáció nélkül pedig nem juttok sokra, szemmel láthatóan.

Orbán veje 2018.09.29. 13:32:47

@Éhesló: Télleg jól hazudsz haver. De azért még sokat kell gyakorolnod, hogy felnőjél a kenyéradó gazdádhoz. Hallgasd csak őt magát.

"mi nem támadunk meg senkit, mi nem akarunk senkire semmit rá kényszeríteni, mi nem mondunk senkiről rosszat, mi nem szapulunk senkit, mi feleslegesen nem kritizálunk senkit"

Szóval szerénység nertárs. Mert te inkább vagy címeres marha, mintsem éhes ló.

morph on deer 2018.09.29. 13:55:22

@GNDL:
“ ... szabad rablás és a közvagyon széthordása, nem másra volt bízva a feladat mint az MDF kormányzat ugyancsak beszédes elnevezésű „privatizációs államtitkárára”... akit úgy hívtak hogy Matolcsy György.”

És ne gondold, hogy ez az ambiciózus fiatalember itt befejezte volna ‘áldásos’ tevékenységét! Óh, no!
Pár év múlva már az orbán kormány gazdasági minisztereként vett részt az akkori idők legnagyobb simlijében.
És az akkor összeállt csapat azóta is együtt van, nyilván összetartja a fiúkat a közös emlék...
Ez:

"Sorra hangzottak el a vélemények a különféle vadászrepülőgépekről, a honvédelmi tárca - ahogy azt mindenki várta - az F-16-os vásárlása felé hajlott. Azután a kormányfő szünetet kért, és a kisgazdapárti honvédelmi minisztert, Szabó Jánost hátrahagyva, félrevonult Varga Mihály pénzügy-, Matolcsy György gazdasági és Pintér Sándor belügyminiszterrel" - így emlékezett vissza az ülés több résztvevője arra, mi történt a kabinet szeptember 10-i ülésén. Simicskó István, a Fidesz akkori nemzetbiztonsági államtitkára szerint Orbán ezután elment, az ülés folytatódott, majd Pintér Sándor belügyminiszter, a kabinet elnöke bejelentette: a Gripenek bérlésére vonatkozó svéd ajánlatot fogadja el a kormány. "Óriási csönd lett, amikor kimondták a győztes nevét"

Meglepi, mi?
Pedig számos oka volt a döntésnek, sőt, azóta már az is kiderült, hogy egészen pontosan 8 millió oka!
Dollárban.
Akkor.

Csak tájékoztatásul: az bizonyított, hogy azért a Gripen vásárlásért az üzletkötőn keresztül (meg pár offshore bankon, és végül egy svájci magán befektetési cégen keresztül) kifizetésre került az összeg. 3+3+2 milliós részletekben, mint “jutalom”, “jutalék”, “sikerdíj” - ahogy tetszik, ez nem kérdés, csak valahogy a megjutalmazottakat nem találták sehogy sem...
Qrva nehéz feladat volt, és nem sikerült, na. Van ilyen...

Miért, például az azeri baltásért járó lóvét is átutalták, csak aztán nyilván eltűnt, met senki nem tud róla semmit.
Mondom, előfordul ilyesmi, lépten, nyomon.
Biztos a posta tehet az egészről, ki más?

Magyarul egy elég jó összefoglalás, három oldalon, itt:

m.origo.hu/itthon/20071027-oriasi-lobbi-zajlott-a-magyar-vadaszrepulotender-idoszakaban.html

GNDL 2018.09.29. 14:05:34

@morph on deer: Plusz az első Orbán-kormány idején is mentek az építőipari beruházások (térkövezés, templomfelújítás), akkor is feltúrták a fél országot.

Mindig megmosolygom a momentumosokat akik azt hangoztatják hogy majd ezzel a „cselekvés köreivel” megcsinálják ugyan azt mint Orbánék a „polgári köreikkel”... hja... csakhogy a momentumosoknak nincs hozzá pár zsáknyi lopott közpénzük. :) Míg Orbánéknak azért volt miből médiát gründolni és országos hálózatot építeni 2002 után, 1998-2002 között gyakorlatilag a Fidesz lett Magyarország legnagyobb maffiaszerű bűnszervezete.

Ezt is hajlamos vagyok az MSZP-SZDSZ számlájára írni, ha olyan nagy liberális demokraták lettek volna simán hazavághatták volna a Fideszt 2002 után...

Éhesló 2018.09.29. 14:14:13

@Orbán veje: nem vagyok a haverod te szerencsétlen elmegyenge, ezért aki itt nyilvánvalóan hazudik az kettőnk közül te vagy.

Ha a tények zavarnak, ne asszociálj azonnal seggnyalásra, mert ez a magadfajta elmegyengékre jellemző, akik korlátozott szellemi kapacitásukkal csak ilyen módszerekkel képesek bármire.

Inkább próbáld meg a maradék kevés agysejtedet munkára fogni és megérteni, mi a hiba a stratégiátokkal, minek hála az eltelt 12 évben minden országos választást buktatok.
Ha rájöttél, bátran terjeszd a magadfajták körében, mert szemmel láthatóan képtelenek vagytok bármilyen értelmes tanulság levonására és változásra.
Változás, tanulás és értelmes kommunikáció nélkül pedig nem juttok sokra, szemmel láthatóan.

GNDL 2018.09.29. 14:30:55

@Éhesló: „javasolom tanulmányozásra a francia és a brit választási rendszert is”

A francia és brit választási rendszert egyetlen párt hozta létre, az összes parlamenti és jelentősebb parlamenten kívüli politikai szervezet, a tudományos és politikai elit, valamint a szakmai és civil társadalmi szervezetek egybehangzó tiltakozása ellenére?! Mert a magyarországi választási rendszerrel pontosan ez a helyzet, azt egyébként teljes mértékben önkényesen, és a parlamentáris demokrácia alapvető normáit figyelmen kívül hagyva hozták létre... tehát minimum politikailag és erkölcsileg is illegitim.

Ráadásul bár jelenlegi nem állunk túl stabilan az alkotmányosság és jogállamiság terén, mondhatni ezek gyakorlatilag megszűntek mára, de a közelgő rendszerváltás után bizonyára szóba kerül majd, valószínűleg a rendszerváltást követő első órákban, hogy jogilag mégis mennyire illegitim a 2012 január elsején hatályba lépett fideszes alaptörvény, és a fideszes választási törvények. Mivel mint említettem, ezeket mind a parlamentáris demokrácia alapvető normáit fasiszta bakancsaikkal a sárba tiporva módosították a fideszes elvtársak, a módosításokból pont az érintett és érdekelt feleket hagyták ki, ráadásul még megerősítő népszavazás sem történt. Érdekel, hogy amikor gyakorlatilag eltörölték az alkotmányosságot a fideszes elvtársak, mely legfőbb pontot hagyták ki a saját alaptörvényükből, annak ellenére hogy akkor még ez volt a hatályos? Ezt:

„36. § Feladatának ellátása során a Kormány együttműködik az érdekelt társadalmi szervezetekkel.”

A Bokros-csomag nem egy intézkedését tulajdonképpen erre is hivatkozva semmisítette meg az akkori alkotmánybíróság. Mert demokráciában elvtársak nem úgy működik, hogy a kormányzat azt csinál amit akar, mindenki feje fölött az érintettek megkérdezése nélkül hoz intézkedéseket. Ez a fajta hatalomgyakorlás az önkényuralom, kedves elvtársak. :)

Tehát tulajdonképpen ugyan az a helyzet a jelenlegi fideszes választási törvénnyel és az alkotmányt (és alkotmányosságot) mondhatni „átmenetileg helyettesítő” fideszes alaptörvénnyel, mint anno Orbán ideológiai elődeinek zsidótörvényeivel: abban az önkényuralmi rendszerben jogilag „rendben” voltak, de csak a fasiszta elnyomók szerint... ma pedig ugye elég nyilvánvaló az akkori zsidótörvények „legitimitásának” teljes hiánya.

Úgyhogy a közeljövőben ne tessék majd csodálkozni, ha Orbánék 2010 óta tartó fasiszta ámokfutása is Magyarország történelemkönyveinek legsötétebb oldalaira kerül, közvetlenül Rákosi- és Kádár elnyomó rendszerei után tárgyalva.

GNDL 2018.09.29. 14:53:58

@GNDL: Ja, egyébként még annyit, hogy a francia választási rendszerben Orbánék 2018-ban nem hogy kétharmados parlamenti mandátumhoz nem jutottak volna, de lehet hogy kormányra sem. 2014-ben egészen biztosan buktak volna.

A fideszes elvtársak átlag 35-45%-os (2014-ben legfeljebb átlag 40%-os) szavazataránnyal hozták el az egyéni képviselői mandátumokat, amely így ebben a formában a jelenlegi francia és a 2010-ben volt hatályos még konszenzusos magyar választási rendszer szerint is második fordulót eredményezett volna, legfeljebb két másik ellenzéki jelölttel (itt ezen a ponton a fideszes kamujelöltek és alacsonyabb támogatottságú jelöltek már kiestek). Ez a fajta kétfordulós választási rendszer tulajdonképpen megoldotta volna az ellenzéki pártok „összefogási kényszerét” is, és a második fordulóban már túlnyomó részt minden bizonnyal egyetlen, de már 55-65%-os támogatottságú ellenzéki jelölt állhatott volna a fideszes jelölttel szemben. Tekintve, hogy gyakorlatilag 2002 óta a Fidesz a legelutasítottabb politikai szervezet Magyarországon (még az MSZP-re majd a DK-ra is 10 százalékpontot vernek ebben a „népszerűtlenségi” versenyben), a második fordulókat döntő többségükben minden bizonnyal az ellenzéki jelöltek hozták volna... így Orbánéknak nem a kétharmada, de akár az egyszerű többsége is ugrott volna. És jöhetett volna a koalíciós partner keresése (a Jobbikra lehet számíthattak volna, de biztos megkérték volna az árát a jobbikosok), a kisebbségi kormányzás (hehe, Orbán kétharmad nélkül béna kacsa), vagy az újabb választás... ez lett volna korrekt.

Nem véletlen, hogy Orbánék hallani sem akartak többé a kétfordulós egyéni képviselő választásról, azért annyira nem ostobák hogy ne tudnák, hogy az számukra bukó... :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.29. 15:44:44

@Orbán veje: Az tényleg szép volt viktortól.
Nem tudom hol adta elő de hogy nem félt hogy rá szakad a fölötte lévő épületrész...

Éhesló 2018.09.29. 17:21:35

@GNDL: megy ez, ha nehezen is.
A magyar választási törvényt nem olvastad el.
Pedig fontos lett volna.

A francia és brit választási rendszert az az egyetlen párt, vagy pártszövetség hozta létre, melynek erre alkotmányos felhatalmazása volt. Törvényesen. Demokratikusan.
A magyart is.

Ráadásul mindezt az AB, a komisszárok és az általuk gründolt kettősmércés gittegyletek (velencei sóhivatal, et, ep és társaik) vizslató felügyelete alatt.
Csont nélkül.
Szar ügy ez.
A magadfajtáknak.

Ezért ne hablatyolj itt mindenféle marháról, akit le se szartak ennek során.
Jól tették, ha ezt tették.
Ezek a marhák - veled együtt - pontosan annyit érnek, amennyi szavazatuk van a törvényhozásban: szart se.

A legitimitás és illegitimitás fogalmával ne hadonássz, ha nem érted a szó jelentését.

Egy újabb gengszterváltásban felesleges reménykedned.
Nincs rá társadalmi támogatásotok és még egymással se tudtok megegyezni a jobbiktól a momentumig. Osztódva pusztultok 12 éve a társadalmi bázisotokkal együtt.

Ne fasisztázz, ne elvtársazz, ne zsidózz, ne holózz, mert ez mind olyan érvelési hiba, amivel magadat diszkreditálod a beszélgetés során.
Nem csak itt.

A qrmány mindenkivel együttműködik és együttműködött.
A barom ellenzékkel is.
Elsírhattátok a bánatotokat.
Most is sírhattok reggeltől estig.
Meghallgatnak benneteket és leszarják amit sírtok, mert a törvényhozó és alkotmányozó hatalom birtokában nem kényszerülnek semmiféle kompromisszumra - veletek és a képviselőitekkel.
Helyesen teszik.
Ezt magatoknak köszönhetitek.
Annak a valóságtagadásnak és tanuilásra képtelenségnek, amit itt 2006 óta előadtok.

A jelen stratégiátokkal annyi esélyetek sincs buktor ellen, mint nagyimrének csermanek előtt.
Tanuljatok a bukásaitokból és a marhaságaitokat felejtsétek el végre.
Ez kontraproduktív.
Vagy ne.
De akkor ne ajvékoljatok itt az ordas buktáitok után.

Adtam forrást , hátha megérted. Nem sikerült.
Megismétlem:
felvidek.ma/2018/04/hogyan-szerepelt-volna-a-fidesz-mas-orszagok-valasztasi-rendszereivel/
" Franciaország
Szintén többségi, ám kétfordulós. Ha valamelyik jelölt az első fordulóban megszerzi a szavazatok többségét és a regisztrált szavazók legalább negyedének szavazatát, akkor győz. Ahol nincs így, ott második fordulót tartanak. Mivel Magyarországon csak egy forduló van, itt csak tippelhetünk. A 106 választókerületben április 8-án mintegy 50 fideszes (47%) győzött úgy, hogy a szavazatok több mint felét kapta. A francia rendszer szerint körülbelül a választókerületek felében tartottak volna 2. fordulót, ha ezekben a Fidesz csak minden másodikban győz, akkor is minimum 72%-a volna a parlamentben."

Orbánék nyilván tudják, hogy képtelenek vagytok az összefogásra. Zsigerileg. Genetikailag.
Ők pedig képesek rá, a magyar szavazóikkal együtt.
Ebben igazad van.
Változzatok, vagy buktok.

Orbán veje 2018.09.29. 17:35:11

@Éhesló: "A francia és brit választási rendszert az az egyetlen párt, vagy pártszövetség hozta létre, melynek erre alkotmányos felhatalmazása volt."

:)))))))))

Esetleg megpróbálhatnál még nagyobbat hazudni te hatökör orbántroll. Mert ezzel a kenyéradó gazdádnak a nyomába se lépsz.

GNDL 2018.09.29. 18:24:17

@Éhesló: „magyar választási törvényt nem olvastad el”

Azt a választási törvényt amellyel kapcsolatban világosan leírtam hogy önkényes és antidemokratikus? :)

„francia és brit választási rendszert az az egyetlen párt, vagy pártszövetség hozta létre”

Ööö... nem. A brit választási rendszer évszázadok alatt alakult olyanná amilyen ma, a francia pedig a háború utáni évtizedekben. De közös bennük, mint ahogyan ezt is említettem, hogy a politikai- és tudományos elit valamint a társadalom _konszenzusát_ élvezi. A magyar választási rendszer ezzel szemben 2012 január elsején lépett hatályba, és a fideszes elvtársakon kívül nincs élő ember a Földön aki támogatná.

„Nincs rá társadalmi támogatásotok”

Ha érettségiztél volna akkor legalább azzal tisztában kéne lenned, hogy a rendszerváltások legkevésbé függenek bármiféle társadalmi támogatottságtól. Amikor a Fidesz elődpártja az MSZMP megbukott annak a „rendszerváltásnak” volt társadalmi támogatottsága? Nem volt, az elvtársaknak egyszerűen kimerültek a pénzügyi eszközeik, és nem tudták a továbbiakban fenntartania szocializmust.

Orbán fasiszta rendszerének ugyan ez lesz a vége hamarosan, amikor apadnak majd az uniós források amiből él az ország gyakorlatilag.

A többivel kapcsolatban amit ide hőbörögtél továbbra is azt ajánlom, hogy fogadd meg a tanácsom amit fentebb már írtam: ezzel a gyomorforgató exmunkásőr suttyó attitűddel gyakorlatilag semmi esélyed egy kulturált vitában... lásd milyen pofonokba szaladsz bele itt is. Persze azt nem kétlem, hogy ez, a szó legpejoratívabb értelmében vett paraszt stílus bejön a vidéki fideszes kocsmákban ahol te bizonyára az egyik törzsvendég vagy... :)

Éhesló 2018.09.29. 20:49:56

@Orbán veje: te elmegyenge, ki szavazta meg a választási törvényt a briteknél, franciáknál?
Az ellenzék?
Vagy az NGO-k, sorossal?

Hazudj valamit te hülye!

Éhesló 2018.09.29. 20:55:53

@GNDL: indifferens mit írsz.
Az AB elfogadta, a komiszárok kaserolták, a velencei bérenceikkel ET-vel, EP-vel kéz a kézben.
Az ellenzéki pártok is elfogadták, végignyomtak benne két választást is. most is ott veszik fel a lét a semmiért.

Kit izgat, hogy te elfogadod, vagy sem ezek után éps mit hazudozol róla.
Engem nem különösebben, magadat égeted itt (is).

Nem kell "konszenzust" élvezzen mindenkivel, csak a megszavazásához szükséges törvényhozási többséggel.
Mindkettőt támadja a mai ellenzékük az aránytalansága, igazságtalansága miatt.
Leszarják.

A fasisztázásod szánalmas, mint tenmagad. Fejezd be.
Vagy legalább döntsd el, hogy buktor szerinted fasiszta, vagy kommunista.
A kettő nem megy egyszerre. :)

Az olcsó személyeskedésedet leszarom.
Elmehetsz a kurva anyádba, ha azt hiszed ez a fajtád privilégiuma.
No pá te szerencsétlen hülye!

Éhesló 2018.09.29. 21:00:10

@GNDL: indifferens mit írsz.

Az AB elfogadta, a komisszárok kaserolták, a velencei bérenceikkel ET-vel, EP-vel kéz a kézben.
Az ellenzéki pártok is elfogadták, végignyomtak benne két választást is. most is ott veszik fel a lét a semmiért.
A választásokat árgus szemekkel ellenőrzők se tudtak érdemi kifogást tenni.
Akkor te mire pampogsz szerencsétlen?

Kit izgat, hogy te elfogadod, vagy sem ezek után és az is, hogy mit hazudozol róla.
Engem nem különösebben zavar, magadat égeted itt (is), te rázod a pofonfát sokadjára a marhaságaiddal.

Nem kell "konszenzust" élvezzen semmilyen törvény sem "mindenkivel", csak a megszavazásához szükséges törvényhozási többséggel.
Mindkettőt (britet és franciát is) támadja a mai ellenzékük az aránytalansága, igazságtalansága miatt.
Leszarják, marad így.
Ti még jól jártatok buktorral, mert ha az angol mintát választja akkor a törvényhozás 86%-át viszi, nektek meg marad a 14%, aminek a fele a jobbiké.

A fasisztázásod szánalmas, mint tenmagad. Fejezd be.
Vagy legalább döntsd el, hogy buktor szerinted fasiszta, vagy kommunista.
A kettő nem megy egyszerre. :)

Az olcsó személyeskedésedet leszarom.
Elmehetsz a kurva anyádba, ha azt hiszed ez a fajtád privilégiuma.
No pá te szerencsétlen hülye!
Menj soroshoz ajvékolni!

Orbán veje 2018.09.29. 21:01:52

@Éhesló:

Hé haver! Jól teszed hogy sorosozol. MIvel kiderült hogy egy hazug orbántroll vagy hát sorosozzál. Orbán kenyéradó gazdád is ezt csinálja.

GNDL 2018.09.30. 00:07:00

@Éhesló: Most nem tudom, melyik hőbörgésedre kéne válaszolnom? Annyira frusztrált lettél hogy hirtelen két verzióban küldted el a paraszt-chartádat. :)

„Kit izgat, hogy te elfogadod”

Téged biztosan, mert jól láthatóan eléggé felkavartalak a véleményemmel. :)

„Engem nem különösebben zavar”

Hát, ezt mondani lehet, de az hogy kétféle verzióban hőbörögsz azt tükrözi, hogy de, eléggé összezavarodtál. :)

„Nem kell "konszenzust" élvezzen semmilyen törvény sem "mindenkivel", csak a megszavazásához szükséges törvényhozási többséggel.”

Egyrészt egy szóval nem említettem hogy „mindenki” konszenzusára van szükség, sőt, még azt sem említettem hogy például a választási törvények módosításánál „mindenki” konszenzusára lett volna szükség... de a parlamentáris demokrácia keretei közt nem csak illett volna, de az akkor hatályban lévő alkotmány szerint kötelező lett volna együttműködni, és legalább az érdekeltek egy részének támogatását elnyerni. Különben jön az, hogy tök illegitim az egész...

Egy demokráciában a pártok nem arra kapnak felhatalmazást egy választáson amennyiben több szavazatot szereznek mint a többi párt, hogy aztán a következő választásig azt csináljanak amit akarnak. Ez az önkényuralom lenne. Ezek a pártok csak a kormányalakításra, és a kormányzat stratégiájának/programjának megalkotására, az általuk előnyben részesített személyek kormányzati kinevezésére kapnak felhatalmazást... de ezután jön az, amit parlamentáris demokráciának nevezünk, és amiről neked halvány lövésed sincs, nevezetesen hogy akár még egy 100%-os támogatottságú kormányzat sem dönthet egy kérdésben anélkül, hogy ne hallgatná meg az érintettek véleményét, és ne tárgyalna az érdekeltek javaslatairól.

Különben mégis, most őszintén, nézd meg a fideszes kormányzatot: senki nincs köztük, aki a saját állítólag tanult szakmájában akárcsak egyetlen percet is dolgozott volna a versenyszférában... kivétel talán Trócsányi. Ők mégis honnan a francból tudnák, hogy mi a probléma a gazdaságban, az egészségügyben, az oktatásban például, ha valójában soha nem dolgoztak még?

„mert ha az angol mintát választja”

Egyrészt elszóltad magad, Freud barátod gondolom üdvözöl most téged, de alátámasztottad azt hogy nem a politikai/értelmiségi/szakmai/civil érdekképviseletek döntöttek a választási törvények kapcsán, hanem egyedül a főtitkár elvtárs... majd néz utána mit jelent az autokrácia. Másrészt meg ha Magyarországon brit-típusú választási rendszer lenne, Orbánék még komolyabb bajban lennének mert azzal hogy lopott közpénzekből kampányoltak gyakorlatilag főbenjáró bűnt követtek el, és egészen biztosan börtön várna rájuk. :)

„buktor szerinted fasiszta, vagy kommunista”

Ez egy hibrid rendszer, ahogy mondani szokták, a Fidesz-KDNP nagy része a régi kommunistákból áll akik aztán fasisztának álltak... a történelem csak ismétli önmagát, lásd ahogyan Rákosiék szélesítették a társadalmi bázisukat anno a „kisnyilasokkal”... :)

„Elmehetsz a kurva anyádba, ha azt hiszed ez a fajtád privilégiuma.”

Huh, megint a „keresztény” „polgári” attitűd... :D Holnap a misén ne felejtsd el leszopni a lelkészt hogy bűnbocsánatot nyerj... :)

$pi$ 2018.09.30. 09:08:14

@GNDL: "nem a politikai/értelmiségi/szakmai/civil érdekképviseletek döntöttek a választási törvények kapcsán"

Na szép is lenne, ha a választási törvényeket nem a parlament hozná! :D

De egyébként a parlament politikai érdekképviseleti szerv, értelmiségi is és szakmai is. Mondjuk nem civil, ez igaz, de civil szervezetek sehol sem hoznak törvényt. Tudod miért? Mert civilek! :D

GNDL 2018.09.30. 12:15:17

@$pi$: „szép is lenne, ha a választási törvényeket nem a parlament hozná”

A parlament legfeljebb megszavazhatja a törvényt, de a törvénynek magának tükröznie kell a törvény által érintettek többségének valamiféle konszenzusát, ha másként nem legalább azzal hogy az érdekelt felek eltérő álláspontját közös nevezőre hozza, de legalábbis nem enged olyan-, a többségétől eltérő, ráadásul kisebbségben lévő álláspontnak nagyobb teret, mint lásd a magyar választási törvényt, amelyben mint említettem, ebben a kérdésben elenyésző kisebbségben lévő Fidesz elképzelése került kizárólag a törvény szövegébe. Ugye a Fidesz-KDNP-n kívül nincs senki aki támogatná a jelenlegi (ebben a formában kizárólag fideszes) választási törvényt, és itt nem csak parlamenti vagy a jelentősebb parlamenten kívüli pártokra kell gondolni, hanem a tudományos- és politikai elitre, valamint a szakmai és civil társadalmi szervezetekre... a törvény által érintettekre. A törvénynek róluk kellene szólnia, nem arról, hogy Orbán élete végéig hatalmon akar maradni még a választópolgárok többségének akarata ellenére is.

„a parlament politikai érdekképviseleti szerv, értelmiségi is és szakmai is”

Ha viccnek szántad oké, bejött, majdnem félrenyeltem a röhögéstől a kávét amikor olvastam. :D

A magyar parlament az elmúlt legkevesebb másfél évtizedben elveszítette minden méltóságát, tekintélyét és szakmaiságát, gyakorlatilag nem csak hogy szakembert vagy értelmiséget nem találsz a képviselők és kormánytagok közt, vagy csak elvétve, de művelt, kulturált úriembereket sem (hölgyeket még kevésbé, ugye a magyar parlament az egyik leghitványabb ebből a szempontból a világon). Ma már csak egy fideszes és nagyon, de nagyon vidéki kocsma a parlament... Ráadásul szakmai szempontból a 2010 óta regnáló Orbán-kormányoknak sikerült olyan alacsonyra tenniük a lécet, hogy az mára gyakorlatilag a porba hullt. Főleg a Fidesz-KDNP lett mára az a politikai kalandor gittegylet, amelyben képzett és gyakorlott szakembereknek és értelmiségnek mára csak a hűlt helyét találod, mind egy szálig elpárologtak mellőlük. Mindez persze nem csak a pofátlan korrupciós ügyeiknek vagy egy súlyos mentális betegséget, szellemi korlátoltságot tükröző elképesztően primitív kommunikációjuknak köszönhető, hanem Orbán jellemző nepotizmusának is: mára annyi szemét ügy gyűlt össze körülötte, annyit loptak, csaltak és hazudtak nem csak Orbán és elvtársai de Orbán közvetlen családtagjai is, hogy szakembereket nem is „engedhetnek” a kormányzat vagy a közigazgatás vezetői pozícióinak közelébe, mivel azonnal lebuknának.

„civil szervezetek sehol sem hoznak törvényt”

De a törvényeket többnyire ezeknek a társadalmi szervezeteknek a képviselőivel történt egyeztetések alapján is írják meg. Mert ahogyan említettem fentebb is, egy Balog Zoltán vagy egy Rétvári-féle vallási fundamentalista félkegyelmű szerencsétlen és a fideszes/körösztyéndemokrata frakciók imbecilis barmai mégis honnan a francból tudnák, hogy mondjuk milyen gondokkal küzdenek akár a fogászati ellátásban, ha nem hallgatnák meg a fogászok érdekképviseleti szerveit, nem kérnék el a javaslataikat a konkrét törvényalkotás előtt?

Pontosan ezért nem működik a kormányzás évek óta, ezért foszlik a varrásainál az ország, mert nem gyakorlott és az adott témában érdekelt szakemberek és az adott helyzetet ismerő társadalmi szervezetek segítségével és javaslataik legalább megfontolásával hoznak törvényeket, hanem a fideszes elvtársak bármiféle hozzáértés híján mindig a kereket akarják feltalálni újra és újra.

$pi$ 2018.09.30. 12:28:41

@GNDL: "A parlament legfeljebb megszavazhatja a törvényt, de a törvénynek magának tükröznie kell a törvény által érintettek többségének valamiféle konszenzusát"

Az, persze! Mert amikor annak idején a gyurcsányék emelték a gáz árát, akkor természesen nagy konszenzus volt a lakosság körében, hogy legyen már gázáremelés.

Na elmegyünk ám a fenébe ezekkel a marhaságokkal. Jelezném, hogy ezt egy pillanatig sem hittem el!

$pi$ 2018.09.30. 12:32:31

@GNDL: "Pontosan ezért nem működik a kormányzás évek óta, ezért foszlik a varrásainál az ország,"

A nénikéd foszlik öreg! Az ország sokkal egységesebb, az egyetértés sokkal nagyobb, a kormány támogatottsága sokkal nagyobb mint valaha! Hogy lehet ilyen butaságot leírni?

Tudod mi van? Azok, akikre halgatsz, akiknek a véleményét komolyan veszed, akikkel szívesen barátkozol most ellenzékben vannak. A többség véleményét meg nagy ívben lesz.rod, ezért aztán azt hiszed, hogy az emberek úgy gondolják, hogy most valami nagyon rossz történik.

$pi$ 2018.09.30. 12:42:21

@GNDL: "A magyar parlament az elmúlt legkevesebb másfél évtizedben elveszítette minden méltóságát, tekintélyét és szakmaiságát, gyakorlatilag nem csak hogy szakembert vagy értelmiséget nem találsz a képviselők és kormánytagok közt"

Ne vicceljünk már, mert ki van cserepesedve a szám! A magyar parlament méltósága, ami megvolt a kádár rendszerben az elveszett? Vagy a kádár rendszer utáni időszakban volt olyan nagy a méltóság? Az Antall kormány, annak volt méltósága? A Boross kormánynak? Ó, tudom, a Horn, a Horn Gyufa nagyméltóságú kormányához képest van most gondunk a méltósággal, ugye?

Ugyan már!

GNDL 2018.09.30. 12:44:48

@$pi$: „mert amikor annak idején a gyurcsányék”

Azzal sajnos nem tudok mit kezdeni hogy a fideszes hívek körében Gyurcsány az „etalon” és mindent hozzá „kell” hasonlítaniuk. :) Én egyáltalán nem tartom etalonnak az MSZP-SZDSZ kormányzását, sem, pont arról kellett volna szólnia a 2010-es kormányváltásnak hogy az ő hibáikat kell kijavítani és az ő mulasztásaikat pótolni... nem arról volt szó hogy „azért vagyunk szarok és korruptak mert ők is szarok és korruptak voltak”... :D

„természesen nagy konszenzus volt a lakosság körében, hogy legyen már gázáremelés”

Mert ebben a történetben szerinted kizárólag a fogyasztók az érintettek és érdekeltek? Nincs a gáznak mondjuk világpiaci ára, annak nincsenek kereskedői, beszállítói, a tározóktól a lakossági és ipari fogyasztókig infrastruktúrája és annak üzemeltetői, fenntartói? A lakossági fogyasztóknak ebben az esetben nem csak azt kellene kizárólag mérlegelniük, hogy nekik mennyibe kerül a gáz köbméterenként, hanem azt is hogy biztosan jó kezekben van a szolgáltatás és az infrastruktúra, biztosan jó nemzetközi megállapodásokat kötött a kormányzat a beszerzés kapcsán, és biztosan gázárkompenzációt kell fizetni mondjuk felújítási támogatás helyett az olyan fogyasztóknak is akiknek mondjuk nincs megfelelően szigetelve a lakhelye és így csak pazarolják az energiahordozót, aminek így a többletköltségeit ugyancsak a fogyasztók állják közvetve?!

A gázár kapcsán a lakosság is csak az egyik érdekelt és érintett fél, de pont azért kell még a történetbe jó néhány szakember véleménye is, hogy ne csak Bözsi néni döntsön róla, akinek halvány lila f*ngja nincs a fentiekről. :) Ugyan így kellett volna a választási törvényeket is módosítani, legfőképp azért kellett volna szakembereket és szakmai szervezeteket is bevonni a módosításba, hogy ne egyedül egy hatalommániás korrupt autoriter pöcs döntsön róla...

GNDL 2018.09.30. 12:47:34

@$pi$: „ország sokkal egységesebb, az egyetértés sokkal nagyobb, a kormány támogatottsága sokkal nagyobb mint valaha”

Igen, ugyan ez volt 2006 áprilisában is... szerinted biztosan azért nyertek újra választást a szocialista elvtársak mert olyan remekül kormányoztak 2006-ig, és olyan nagy egyetértés és összefogás volt a Zországban... csak aztán kiderült hogy tényleg foszlik. :)

$pi$ 2018.09.30. 12:49:06

@GNDL: "Fidesz-KDNP lett mára az a politikai kalandor gittegylet"

Mert a fidesznél volt olyan, hogy menet közben megfúrták a miniszterelnököt és beugrott helyette aki megfúrta? Ja, nem, az a Gyurcsány volt. Vagy a fidesznél volt az, hogy le kellett mondania a miniszterelnöknek menet közben? Ja, nem, az a kaland szintén a Gyurcsány volt. Esetleg a fidesz miniszterelnöke mondta, hogy őt hagyják békén, mert az meg a Bajnai volt. Esetleg a fidesz bukott le azzal, hogy hazugságokkal nyert választást? Nem, az megint a Gyurcsány volt. Ja, tudom, biztos a fidesz volt, akinek a miniszterelnöke 600 millióért adott tanácsot metróépítés ügyben... ja, nem, az a Megyó volt.

Ne haragudj már, azt, hogy "politikai kalandor" nem mondjuk egy olyan kormányra, amelyik már a harmadik turnust csinálja végig nagy támogatottság mellett. A kalandor ugyanis ennek pont az ellenkezőjét jelenti. Érted? Pont az ellenkezőjét!

$pi$ 2018.09.30. 12:52:43

@GNDL: "csak aztán kiderült hogy tényleg foszlik. :)"

Ja, hogy az már neked foszlás, hogy utána még négy éven keresztül vígan kormányoztak? Akkor jó, akkor foszlik. Foszlik már 2010 óta és még sok éven keresztül foszlani fog. Lassan foszlik, úgy ám! :D

$pi$ 2018.09.30. 12:54:42

@GNDL: "Azzal sajnos nem tudok mit kezdeni hogy a fideszes hívek körében Gyurcsány az „etalon” és mindent hozzá „kell” hasonlítaniuk. :)"

- Egyre rosszabb, minden egyre rosszabb.
- Előtte rosszabb volt.
- Ja, azzal én nem tudok semmit kezdeni, hogy te mindent az előzőhöz hasonlítod, ha neked az az etalon, hogy mi volt előtte, ha neked mindent ahhoz "kell" hasonlítanod, hogy mi volt előtte!
- WTF?!

GNDL 2018.09.30. 12:58:44

@$pi$: „Vagy a fidesznél volt az, hogy le kellett mondania a miniszterelnöknek menet közben?”

Legfőképp azért is kellett Medgyessynek távoznia, mert időközben nyilvánosságra került hogy ő volt a D209 fedőnevű egykori besúgó. Az MSZP helyesen tette, hogy végül elengedték a kezét...

És hogy Orbánnak miért nem engedték el a kezét a fideszes elvtársai akkor, amikor 2016 október 23-án egy 56-os állami megemlékezés alkalmával jó ötletnek tartotta Áderrel együtt kitüntetni és előléptetni egy egykori három per kettes besúgót?! Nem tudom, talán a Fidesz-KDNP még az MSZP-nél is egy rohadtabb és pofátlanabb posztkommunista gittegylet... :)

„Esetleg a fidesz bukott le azzal, hogy hazugságokkal nyert választást?”

Ezzel már többször bukott a Fidesz is, és hogy miért nem pártoltak el tőlük emiatt a híveik? Ezt sem tudom, erre is csak a fentieket tudom felhozni: talán a Fidesz hívei még az MSZP híveinél is sötétebb parasztok, jobban elhomályosítja értékítéletüket a kádárista és horthysta nosztalgia amivel eteti őket a Fidesz... :D

De továbbra sem értem, hogy mi ez a fixációd az MSZP kormányok kapcsán... mint említettem 2010-ben arról volt szó hogy jobb lesz, nem pedig arról hogy „ha ők elk*rták mi is elk*ratjuk”... a véleményedből ítélve szerintem te egy végletekig frusztrált MSZP-s szavazó vagy, aki csalódott Gyurcsányban, és mivel nem akar még egyszer csalódni Orbánban is, inkább elfogadja hogy nincs jó kormányzás csak korruptak vannak és még korruptabbak.

Neked is szakemberrel kéne beszélned, ahogyan a Fidesznek kellett volna a választási törvények módosítása előtt... csakhogy neked orvosra lenne szükséged... :)

$pi$ 2018.09.30. 13:01:46

@GNDL: "Nincs a gáznak mondjuk világpiaci ára,"

B+, azt követelted, hogy csak akkor hozzanak törvényt, ha az érintettek egyetértenek. Hoztam egy példát, erre tologatod a kapufát, hogy igen-de-ott-nem-is.

Bazmeg, akkor most kell az érintettek konszenzusa? Mert akkor minden ingyen lenne, nem lenne adó, nem lenne illeték, senkinek nem lennének kötelességei. Vagy bizonyos esetekben mégsem kell a konszenzus? Akkor miért sír a szád, hogy a fidesz nem úgy hoz törvényt, hogy mindenki egyetért vele?

Nem lehet úgy törvényt hozni, hogy az mindenkinek tetszen! Világos ez neked? Hogy a p.csába tudtok lassan egy emberöltőn keresztül azon hokizni, hogy "de vannak olyan törvények, amikkel én nem értek egyet"?

Te, nektek tényleg annyira ki volt nyalva a seggetek a maszop alatt, hogy mindenben kikérték a véleményeteket? Minden törvénnyel egyetértettetek? Komolyan? Hát jó nektek, de én szoptam keményen, fizettem mint a katonatiszt és kuss volt a nevem.

$pi$ 2018.09.30. 13:07:28

@GNDL: "Ezzel már többször bukott a Fidesz is"

Javaslom Gyurcsány elvtárs örökbecsü beszédét. Állandóan hazudtak, folyamatosan hazudtak, nem csináltak mást mint hazudtak.

Ez nem ugyanaz, mint amikor valamelyik megyei lapocska azt írja, hogy

"nem is igaz, hogy ennyit meg annyit nőtt az adófizetők száma, mert ha beleszámoljuk azokat is, akik adófizetők, csak éppen 0 adót fizettek, akkor nincs is igaza az orbánnak."

Nem, nem buktak le. Az a helyzet, hogy ha az orbán azt mondja, hogy a sz.ar büdös, akkor azonnal megindul a hörgés, hogy bivalybasznádon van egy korosodó értelmiségi b.zi, akinek már nem áll fel, de ő elmondja, hogy nem, a sz.r nem is büdös, az orbán hazudott, mert ha meghintjük bazsalikommal, állni hagyjuk pár évet és muskátlit ültetünk a közepébe, akkor egész jó lesz a szaga.

$pi$ 2018.09.30. 13:11:39

@GNDL: "Neked is szakemberrel kéne beszélned, ahogyan a Fidesznek kellett volna a választási törvények módosítása előtt... "

Okés, ezt az utolsót még megtanítom neked, aztán lelépek.

1. A választási törvény megfelel a választók nagy részének. Fasza.
2. A választási törvény megfelel a fidesznek, azaz a parlament többségének. Fasza.
3. A választási törvény megfelel az eunak, nincs ellene jogi kifogásuk. Fasza.
4. A választási törvény nem tetszik a veszteseknek. Ja, nagy meglepetés, ki nem sz.rja le? Különben is, nekik semmi sem tetszik, úgyhogy így jártak...

Ezek alapján a választási törvény nagyon klafa. Ja, neked nem tetszik? Hát majd ha a kedvenceid nyernek, akkor tetszeni fog.

$pi$ 2018.09.30. 13:13:15

@GNDL: "Legfőképp azért is kellett Medgyessynek távoznia, mert időközben nyilvánosságra került hogy ő volt a D209 fedőnevű egykori besúgó."

Szóval az mszp megtett egy egykori besúgót miniszterelnöknek és ez is bizonyítja, hogy a fidesz egy politikai kalandor. Aha. Jól van akkor.

GNDL 2018.09.30. 13:15:02

@$pi$: „ Hoztam egy példát, erre tologatod a kapufát, hogy igen-de-ott-nem-is.”

Jó példát hoztál, csak rávilágítottam hogy ez hogyan is működik a gyakorlatban, és innentől elég nyilvánvalóan elveszítetted a fonalat, mert ez kissé bonyolultabb téma mint azok az egyszerű mondatos fideszes plakátszlogenek amikhez hozzá vagy szokva. :)

„Mert akkor minden ingyen lenne, nem lenne adó, nem lenne illeték, senkinek nem lennének kötelességei.”

Mert olyan ostobának gondolod az adófizetőket, akik nem értik meg hogy az adó tulajdonképpen a civilizált társadalom fenntartásának az ára? Próbálj már nem abból kiindulni hogy mindenki annyira ostoba az országban mint Orbán „Ködös Múlt” nevezetű nyugdíjas klubjának kádárista törzsközönsége... :D

„Nem lehet úgy törvényt hozni, hogy az mindenkinek tetszen!”

Elképesztő módon nem arról van szó, hogy tetszik-e a törvény vagy sem. A törvényeknek szabályozó szerepük van, valamely probléma megelőzését, vagy más probléma orvoslását, a rend fenntartását vagy az állam és egyes részei működését szolgálják. Ebből kifolyólag a hangsúly inkább azon van, hogy azt a törvényt szakemberek közreműködésével hozzák meg, lehetőleg bevonva a döntési folyamatba minden érintett és érdekelt felet, meghallgatva felvetéseiket és megfontolva a javaslataikat.

Persze nem arról van szó, hogy _mindenkit_ meg kell hallgatni, mert a fenti példád alapján amit idéztem ha az adótörvények módosításáról lenne szó, és jön egy hozzád hasonló balfék aki azt mondja hogy „ne fizessünk adót”, az nyilvánvalóan egy elmeháborodott pöcs akinek halvány lila f*ngja nincs az egészről, így mivel alapjaiban nem lehet komolyan venni a böfögését jobb, ha pont az ilyen szerencsétleneket tartják távol a törvényhozástól... :)

Na és pont ez a baj a Fidesz-KDNP önkényes törvényhozásával, hogy pont a hozzáértő szakemberek maradnak ki a döntéshozatalból, és ehelyett pont a hozzád hasonló dilettáns szerencsétlenekre bízzák a törvénykezést... és pontosan ezért foszlik az ország a varrásainál szerteszét.

„ki volt nyalva a seggetek a maszop alatt”

Most már egyre biztosabb vagyok benne hogy te egy frusztrált MSZP szavazó vagy... :D Mondom, jobb ha te is szakemberre bízod magad. :)

GNDL 2018.09.30. 13:17:02

@$pi$: „3. A választási törvény megfelel az eunak”

Hát, mondjuk a Sargentini-jelentés kétharmados elfogadása inkább azt jelzi, hogy nem, ma már gyakorlatilag semmi nem felel meg a Nyugatnak amit Orbánék művelnek... :)

$pi$ 2018.09.30. 13:17:38

@GNDL: "De továbbra sem értem, hogy mi ez a fixációd az MSZP kormányok kapcsán..."

Mert nagyon buta vagy. A kérdés, hogy a fidesz milyen. Hasonlítsuk össze másokkal. Egy emberöltő óta a fidesz és az mszp felváltva kormányoz. Ki a franchoz hasonlítsuk... na kihez... hát nem is tudom.

"mint említettem 2010-ben arról volt szó hogy jobb lesz, nem pedig arról hogy „ha ők elk*rták mi is elk*ratjuk”"

Jobb lett, sokkal jobb. Persze, te azt az elvet vallod, hogy nem nem szabad összehosonlítani.

"... a véleményedből ítélve szerintem te egy végletekig frusztrált MSZP-s szavazó vagy,"

Nem, nem vagyok az, soha nem is voltam. Butaságokat beszélsz.

"aki csalódott Gyurcsányban, és mivel nem akar még egyszer csalódni "

Egy technika szakos tanárképzős proletárgyerekben én nem tudok csalódni. Elvi lehetetlenség. :D

GNDL 2018.09.30. 13:27:15

@$pi$: „Ki a franchoz hasonlítsuk... na kihez... hát nem is tudom.”

Vannak régiós versenytársaink, simán lehet a magyarországi kormányzás minőségét és eredményességét akár a maradék V4-ekéhez, akár a 2004-ben velünk együtt csatlakozott uniós tagállamokéhoz hasonlítani.

És ha így teszel, akkor előtted is nyilvánvalóvá válik, hogy Magyarország évtizedek óta egyre csak szakad lefelé, nem csak hogy Európa szerencsésebb nyugati felétől, de a régiós versenytársaktól is.

Talán azért is mert „egy emberöltő óta a fidesz és az mszp felváltva kormányoz”... gondold ezt végig... már ha nem okoz túl nagy megerőltetést a gondolkodás, annak ellenére is hogy eddig sem fordítottál különösebb energiákat erre. :)

„Jobb lett, sokkal jobb.”

Ööö... hát, a 2010 óta eltelt években sikerült olyan szinten leszakadnia Magyarországnak a maradék V4-ektől (amelyek közt a 2004-es csatlakozáskor még zászlóshajók voltunk), hogy ma már gyakorlatilag csak Románia vagy Bulgária lehet Magyarország valódi versenytársa... még egy ideig, de maholnap már a románok is előzni fognak bennünket termelékenységben, életszínvonalban, gazdasági- és infrastrukturális fejlettségben. Nem említve a demokratikus elköteleződésüket, lásd kicsit komolyabban veszik ha korrupt politikai kalandorok lopják az adófizetők pénzét mint a magyarok... :)

„Nem, nem vagyok az, soha nem is voltam.”

Márpedig alig akad olyan véleményed amiben ne említenéd az MSZP-t vagy Gyurcsányt... nekem úgy tűnik elég közel érzed, vagy érezhetted őket magadhoz. :) De így van ez az összes hozzád hasonló megszállott fideszes hívővel, gyakorlatilag élni nem tudnátok Gyurcsány nélkül... :D

6.Lenin 2018.09.30. 14:08:35

@GNDL:

"Hát, mondjuk a Sargentini-jelentés kétharmados elfogadása inkább azt jelzi, hogy nem, ma már gyakorlatilag semmi nem felel meg a Nyugatnak amit Orbánék művelnek... :) "

Nagyon érdekes dolgok derülhetnének k, ha ezt a néhány mondatot elemeznénk, mit is jelent a valóságban.

Mit is jelent a kétharmados többség, és mi nem felel meg, kinek.

Szerintem pontosan lehetne értelmezni az egész eu működését, de tuti, hogy pont az ellenkezője van közelebb a valósághoz, mint amit te szeretnél ezzel a látszólag semmitmondó néhány mondattal sugallni.

Nagy csúsztatás az már az első látásra lejön belőle.

GNDL 2018.09.30. 14:17:43

@6.Lenin: „mit is jelent a kétharmados többség”

Egészen konkrétan ezt: kep.cdn.indexvas.hu/1/0/2092/20922/209226/20922620_49660e2fff141cc9845ae17d900ffdc3_wm.jpg

Emellett tekintve, hogy ez egy nemzetközi parlament, nem csak más-más politikai értékeket képviselő frakciókkal de a frakciókon belül is más-más országból érkező pártok más-más anyanyelvű képviselőivel, ezért itt az EP-ben egy ilyesféle kétharmados többség egészen kivételesen óriási jelentőségű.

„és mi nem felel meg, kinek”

Egészen konkrétan ez: blog.atlatszo.hu/2018/09/mirol-szol-a-magyarfalo-sargentini-jelentes-elolvastuk-hogy-neked-ne-kelljen/

„pont az ellenkezője van közelebb a valósághoz, mint amit te szeretnél ezzel a látszólag semmitmondó néhány mondattal sugallni”

Nézd, azt senki nem mondta hogy az első pofonok után abba kéne hagyni a pofonos láda feszegetését... tessék csak bátran tovább feszegetni, de ne tessék meglepődni ha akkor újabb és újabb pofonok fognak elcsattanni... ami előbb bár csak szédülést, némi fejfájást okozhat annak aki kapja, de nagyobb mennyiségben előbb utóbb csak ledönti majd a lábukról azokat, akik továbbra is feszegetik a pofonos ládát... :)

6.Lenin 2018.09.30. 14:33:01

@GNDL:

Az USA-nak nem felel/felelt meg, hogy máshol miként működik a demokrácia.
Izraelnek nem felel meg, amit a palesztinok tesznek.
Nekem tök nem felel meg, amit a szomszéd csinál
stb

azért annyira nem lehetsz hülye, hogy ezekből kapásból meg tudod állapítani, kinek van igaza valójában. Vagy, mit is jelentenek ezek a valóságban.

Akkor, ha én is belinkelném a 10-es, 14-es, 18-as választás utáni magyar Parlament képviselő helyeinek elosztásáról készült jpg-t, semmi kifogásod nem lenne ellene.

Nos?

GNDL 2018.09.30. 14:45:18

@6.Lenin: Itt nem az USA-ról vagy Izraelről van szó, vagy a szomszédodról... az Európai Unióról van szó, ennek értékeiről és demokratikus intézményeiről, és Magyarországról amely vállalta hogy elfogadja az unióhoz való csatlakozás feltételeit, az unió értékeit, és betartja ezeket a csatlakozási- és ezzel vállalt egyéb szerződéseket. Valamint még arról is szó van, hogy Magyarország kormánya nyilvánvalóan lesz*rja ezeket a feltételeket és nem tartja be a szerződéseket.

„azért annyira nem lehetsz hülye”

Látom ma is kihagytad a templomot és inkább a kocsmában kezdtél... :)

„kapásból meg tudod állapítani, kinek van igaza valójában”

A Sargentini-jelentés konkrétan egy összefoglalása mindazon vizsgálatoknak és pereknek, amelyek az elmúlt években folytak és elítélő határozattal vagy ítélettel zárultak Magyarországgal szemben. Tehát ezek jelenleg is jogerős határozatok és bírósági ítéletek, így elég egyértelmű hogy kinek van igaza.

„ha én is belinkelném a 10-es, 14-es, 18-as választás utáni magyar Parlament képviselő helyeinek elosztásáról készült jpg-t, semmi kifogásod nem lenne ellene”

Belinkelheted stílusosan hogy kik szavazták meg a zsidótörvényeket anno, vagy a 47-es kékcédulás választások eredményeit is, tökéletesen irreleváns ebben a kérdésben. :) Előbb Horthy fasisztáinak és hungaristáinak majd az MSZMP-nek is többsége volt a magyar törvényhozásban évtizedeken át... üröm az örömödben hogy ma ezeket a politikai rendszereket diktatúráknak tekintjük. Ahogyan a Fidesz-KDNP 2010 óta tartó fasiszta ámokfutását is annak fogjuk tekinteni a közelgő rendszerváltás után...

6.Lenin 2018.09.30. 14:52:09

@GNDL:

Gondoltam, sőt igazoltad is, hogy ami neked nem tetszik, az irreleváns.
Minden, ami sérti az érdekeiteket, az elvetendő, igaztalan, nem demokratikus, náci, fasiszta, rasszista, stb.
Seggfej.
(legalább 20 éve nem voltam kocsmában, igaz templomban is csak nézelődőként, de ott gyakrabban)

GNDL 2018.09.30. 15:11:17

@6.Lenin: „Minden, ami sérti az érdekeiteket”

Csak ismételni tudnám magam: itt nem érdekekről van szó, hanem egyrészt európai értékekről, valamint másrészt konkrét szerződésekről és ezek betartásáról, jogkövető magatartásról.

„Seggfej”

Mondjuk legalább azért érdemes lenne néha kocsmába is ellátogatnod, hogy tudd, még ott is van annyira kulturált a közönség hogy a későbbi pofozkodásokat és bicskázásokat elkerülendő nem feltétlenül kezdenek alpári mocskolódásokba... bár igaz, én csak a fővárosi krimókat ismerem, nem tudom nálatok falun mi a helyzet... :)

6.Lenin 2018.09.30. 15:19:32

@GNDL:

Szerintem a jelző tök jogos, hiszen te pontosan olyan elfogult vagy, mint akiket te hasonlókkal vádolsz, csak a másik oldalra. Vagyis tök mind1, hogy mit is írsz.
Természetesen jogodban áll egy -a neked kedves-oldalra húzni, de magadat teszed nevetségessé, ha ezért másokat kritizálsz, mert ők másfelé húznak.
Ezeket most tökéletesen igazoltad is. Vitára alkalmatlanná tetted magad ezekkel.

GNDL 2018.09.30. 15:36:23

@6.Lenin: „te pontosan olyan elfogult vagy”

Igen, elfogult vagyok, de kizárólag a bizonyítható tényekkel kapcsolatban. :) Ezért is alkalmatlanok vitára a fideszes trollok (lásd ezért nem vállal egy évtizede nyilvános vitát és interjút Orbán sem), ezért is maradnak alul az érvekkel szemben, mert tulajdonképpen igen könnyedén cáfolni lehet azt a rakat agitprop ostobaságot amit szajkózni szoktak... mivel ugye az igazság létezik, ellenőrizhető, bizonyítható, míg a hazugságot ezzel szemben ki kell találni. :)

6.Lenin 2018.09.30. 15:45:06

@GNDL:

Most is sületlenségeket írsz.
Valamikor európai "érték" volt a nácizmus, kommunizmus is, sőt a maoizmus is, nem beszélve az ezeket megelőző "értékekről". Sok száz millió hulla volt az "eredménye".
Biztos vagy benne, hogy a "nyitott társadalomnak" nem lesz ennyi hulla az "eredménye"?

Milyen biztosítékot tudsz adni, hogy nem? Az előző " európai" értékeket is száz milliók támogatták Európában, és ellenség volt, aki nem támogatta.

GNDL 2018.09.30. 15:53:15

@6.Lenin: „Valamikor európai "érték" volt a nácizmus, kommunizmus is”

Tehát nyilvánvaló, hogy történelemből biztosan nem érettségiztél... :) Ezek sosem voltak „európai értékek”...

„Biztos vagy benne, hogy a "nyitott társadalomnak" nem lesz ennyi hulla az "eredménye"?”

Pontosan a „nyitott társadalom” ellentétei azok az önkényuralmi/szélsőséges eszmék és politikai rendszerek amiket említettél.

„Milyen biztosítékot tudsz adni, hogy nem?”

A Sargentini-jelentés kétharmados megszavazása lehet egy ilyen biztosíték... :) Reméljük Magyarország nem süllyed el végleg Orbán fasiszta eszméiben...

szekertabor · provo.blog.hu 2018.10.01. 17:00:31

@remélemeztbeveszi: " Itt azonban nem az értékről van szó, hanem arról, hogy ez színtiszta korrupció."

Pedig az értékről is szó van. Szemléltetem. Szabad-e Merkelnek, Macronnak, Erzsébet királynőnek stb. beszállni a barátja autójába, ha együtt mennek valahova? A józan ész is azt mondja, amit a jog, hogy igen. Mekkora kiadástól óvja meg az említetteket, ha nem a saját kocsijukkal mennek? Távolságfüggő, de nem számottevő. Említettek esetében nagyon komoly egzisztenciális előnyt kellene biztosítania a baráti szívességnek ahhoz, hogy korrupcióról beszélhessünk.

A korrupció olyan törvénybe vagy közerkölcsbe ütköző cselekedet, amely során valaki pénzért vagy más juttatásért vagy juttatásra való kilátásért cserébe jogosulatlan előnyhöz juttat másokat. (wikipédia) Ehhez arra van szükség, hogy a korrumpált személy
- érzékelhető egzisztenciális előnyhöz jusson, olyasmihez, amit saját zsebből nem tudna könnyen kigazdálkodni,
- és ezért hajlandó legyen a korrumpáló személyt jogosulatlan előnyhöz juttatni.

Tehát nem mindegy, hogy milyen értékű "ajándékkal" korrumpálunk valakit, egy repi golyóstollal, egy vacsorameghívással, egy repülőúttal vagy egy repülőgéppel. A megkísértett személynek valós, érzékelhető előnyhöz kell jutnia, amitől lekötelezettnek érezheti magát.

Jellemző az ellenzéki sajtó gondolkodására, hogy képtelen feloldani egy ellentmondást. Orbán Viktort egyfelől úgy állítja be, mint aki strómanjain keresztül már a fél országot zsebre vágta, és akkora jólétben él, hogy bármit megengedhet magának, másfelől egy csóró kishivatalnoknak, akit már azzal is le lehet kötelezni, ha egy drága repülőgépen elfuvarozzuk a kedvenc csapata meccsére.
A magam részéről úgy vélem, hogy Magyarország mindenkori miniszterelnöke számára egzisztenciálisan akkor sem érzékelhető előny egy (még oly drága gépen történő) potya fuvar, ha egyébként szerény beosztással él. Innen kiindulva a "színtiszta korrupció" kifejezés indokolatlan.

Éhesló 2018.10.01. 19:56:54

@GNDL: komoly gondjaid vannak a valósággal.
De ez elegyen a te és az ápolóid gondja.

Amiket itt hazudozol butaságok.

A kereszténység nem arról szól, hogy te szabadon trágárkodhatsz bárkivel és az nem válaszolhat neked ugyan abban a stílusban. Magam nem nyilatkoztam a vallásomról, ezért a sanda célozgatásod mellé ment.

A fasisztázásod szánalmas, mint tenmagad. Fejezd be.
Vagy legalább döntsd el, hogy buktor szerinted fasiszta, vagy kommunista.
A kettő nem megy egyszerre. :)

Az olcsó személyeskedésedet leszarom.
Elmehetsz a kurva anyádba, ha azt hiszed ez a fajtád privilégiuma.
No pá te szerencsétlen hülye!
Menj soroshoz ajvékolni!

GNDL 2018.10.01. 20:29:58

@szekertabor: Orbán Viktor mint hivatalos személy egyedül volt a gépen? Pontosan milyen körülmények közt kivel, mikor és hová repkedett a magángépen? Hogy szól a védett személyek, ezen belül a miniszterelnök védelméről szóló törvény?

Pár dolognak még utána kéne nézned, mielőtt „potya fuvarról” beszélsz... Azért ez nem úgy működik, hogy szól a haver hogy van egy üres szék a gépemen, éppen megyek meccset nézni, van kedved velem jönni tezsvírem?! :D

GNDL 2018.10.01. 20:40:30

@Éhesló: „kereszténység nem arról szól”

Muhaha, hát ne haragudj öreg, de annál szánalmasabb rossz buta viccet nem ismerek jelen pillanatban, amikor a tolvaj, korrupt, erkölcstelen és rasszista fideszes hívek próbálják elmagyarázni, hogy szerintük miről szól a kereszténység... :D

Nézd, az eddigi ostoba véleményeiddel már eléggé lejárattad itt magad, hidd el nem tesz jót az alaposan megkopott imázsodnak ha erre még több lapáttal hordasz...

„buktor szerinted fasiszta, vagy kommunista”

Olyan távol nem áll egymástól a két ideológia, de Orbán bizonyíthatóan egyfajta horthysta/fasiszta önkényuralmi rendszert épít ki, mindamellett hogy az államosítási és központosítási ámokfutása kommunista jegyeket hordoz magán... de ez nála családi örökség, az egész családja kommunista vezető volt. Valamint az Orbán-kormányzat kommunikációjában is rendre mindkét szélsőséges tábornak „szólnak”, egyrészt az „állam majd eltart, lesz rezsiharc, támogatás meg Erzsébet-utalvány” egyértelműen a kádárista ressentimentnek és az ingyenélő léhűtő söpredéknek szól, ők teszik ki a fideszes tábor nagyobb részét; másrészt pedig az idegenellenes-, homofób-, rasszista és antiszemita szlogenjeik és kampányaik pedig a hungarista söpredék kedvére van...

„olcsó személyeskedésedet leszarom ... elmehetsz a kurva anyádba”

Oké, látom a „keresztény” „polgári” attitűd hasít továbbra is... :D Szüleidet sajnálom csak, ha nem lennék úriember nagy tétekben fogadni mernék rá hogy nem ilyen lovat akartak...

Éhesló 2018.10.02. 08:13:44

@GNDL: nem érted a magyar szót. Megismétlem, hátha sokadjára sikerül megértened:

"Komoly gondjaid vannak a valósággal.
De ez elegyen a te és az ápolóid gondja.

Amiket itt hazudozol butaságok.

A kereszténység nem arról szól, hogy te szabadon trágárkodhatsz bárkivel és az nem válaszolhat neked ugyan abban a stílusban. Magam nem nyilatkoztam a vallásomról, ezért a sanda célozgatásod mellé ment.

A fasisztázásod szánalmas, mint tenmagad. Fejezd be.
Vagy legalább döntsd el, hogy buktor szerinted fasiszta, vagy kommunista.
A kettő nem megy egyszerre. :)

Az olcsó személyeskedésedet leszarom.
Elmehetsz a kurva anyádba, ha azt hiszed ez a fajtád privilégiuma.
No pá te szerencsétlen hülye!
Menj soroshoz ajvékolni!"

szekertabor · provo.blog.hu 2018.10.02. 10:22:57

@GNDL: "Pár dolognak még utána kéne nézned, mielőtt „potya fuvarról” beszélsz... "

Utánanéztél? Szívesen tanulok a nálam tájékozottabbaktól. De ha nincsen ellenérved, csak célozgatások, ne fárassz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.10.03. 09:41:13

@szekertabor: "Szabad-e Merkelnek, Macronnak, Erzsébet királynőnek stb. beszállni a barátja autójába, ha együtt mennek valahova?"

Szabad. Viszont nem szabad sokmilliárd közpénzt adni a barátjuknak.

Vagy ha sokmilliárd közpénzzel felhizlalták a barátjukat, legalább a látszatát igyekeznek kerülni, hogy ajándék viszonzást fogadnak el.

Egy rendőrt 3 sütiért és egy tolltartóért hurcoltak meg. Párezer forintos tétel, nem sokmilliós.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.10.03. 09:45:34

@szekertabor: "A korrupció olyan törvénybe vagy közerkölcsbe ütköző cselekedet, amely során valaki pénzért vagy más juttatásért vagy juttatásra való kilátásért cserébe jogosulatlan előnyhöz juttat másokat. (wikipédia)"

Stimmel orbánra.

"Ehhez arra van szükség, hogy a korrumpált személy
- érzékelhető egzisztenciális előnyhöz jusson, olyasmihez, amit saját zsebből nem tudna könnyen kigazdálkodni,"

orbán a vagyonbevallása szerint vonattal se mehetne, nem hogy repülővel.

"- és ezért hajlandó legyen a korrumpáló személyt jogosulatlan előnyhöz juttatni."

Garancsit milliárdokkal gazdagítani.

Dr neked nem vádolni, hanem védeni kéne a geci gazdádat? Kubatovtól nem kapsz így fizetséget, hiába hazudozol.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.10.03. 10:18:34

@6.Lenin: "Hülyékkel nem vitázom."

Szóval dicséred az ittenieket? Mert mindenkinek mindig ellentmondasz már csak sportból is.

6.Lenin 2018.10.03. 11:53:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ellentmondok? Ne bassz! Egy vita miről szól?
Ha mindent elfogadnék, akkor az nem lehet vita, te köcsög!

Még azt sem tudod, hogy mi a vita? Leírom a véleményem, mert jelenleg még szabad.
Nem egyezik másokéval esetleg? És? Köteles lennék minden hülyeséget, amit egyesek válaszolnak, elfogadni? Nálatok ez a vita?
süti beállítások módosítása