A valódi viták otthona

Reflektor

Előválasztással nem lehet legyőzni Tarlóst

2018. október 10. - baum

 ellenzekikoszoru-e1512057439397-1024x558.jpg

A mai nap délelőtt némileg felpörögtek az események a jövő évben tartandó főpolgármester-választás körül. Tarlós István a miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy mégis elindul, és megmérettetik a harmadik ciklusáért. Karácsony Gergely, az MSZP-DK-P immáron örökös listavezetője pedig ahhoz kötötte indulását, ha lesz baloldali előválasztás. Néhány hete az MSZP-s Horváth Csaba szintén az előválasztás mellett tett hitet egy tévéinterjúban.

 

Molnár Zsolt, szintén MSZP-s vezető politikus pedig ma az Azonnalinak azt nyilatkozta, hogy olyan előválasztásban gondolkodnak, amelyben az MSZP, a DK és a P biztosan részt vesz, szeretnék meggyőzni az LMP-t és a Momentumot is. A Jobbikot viszont kihagynák belőle, világnézeti szakadékra hivatkozva.

 

Van egy nagy baj ezzel az elképzeléssel: akolon belül ugyan el lehet játszadozni mindenféle előválasztósdival, az igazi választáson viszont azok is voksolni fognak, akik világnézete nem passzol a sikereiket a múlt században elérő, balosnak mondott alakulatokéval. A rossz hír az, hogy utóbbi fog számítani a főpolgármester személyét illetőleg.

Nézzük meg, mi várható a balos elővoksoláson. Az MSZP és a DK-s aktivisták minden bizonnyal önként és dalolva regisztrálnak rá, nem lesz nehéz mozgósítani őket. Nagy eséllyel ők adják majd az előválasztók többségét. Aztán el is döntik várhatóan, hogy Karácsony Gergely legyen az összellenzéki jelölt, de azért Horváth Csaba is tisztes eredményt ér el. Várhatóan lesznek még ilyen választást legitimáló jelöltek a panoptikumból: Bokros Lajos, Schmuck Andor, esetleg Falus Ferenc.

 

Csakhogy hiába emelik pajzsra az előválasztáson akár Karácsony Gergelyt, akár mást, a győztes akkor sem az ellenzék közös jelöltje lesz, hanem csupán az MSZP-DK-P jelöltje. Olyan valaki, akire jó eséllyel nem szavaznának a jobbikos, az LMP-s, a kétfarkú és a Fidesz szavazók sem. Így viszont egyszerűen képtelenség megverni Tarlós Istvánt.

 

Csak és kizárólag olyan alternatív jelölt lehet esélyes Tarlós ellen, aki meg tudja szólítani az összes ellenzéki párt szimpatizánsait, azokat, akik akár évtizede belefásultak a politikába, és akinek van az esélye még a Fidesztől is szavazatokat csenni.

 

Józan ésszel felfoghatatlan, hogy miben bíznak az előválasztás hasznosságában hívők. Eredményesség szempontjából sokkal inkább érdeke a Fidesznek az előválasztás, mint bármelyik más politikai szereplőnek. Esetleg azoknak mégis, akik valós győzelmi esély nélkül pusztán uralni akarják az egyre kisebb baloldali szemétdombot.

 

Ha viszont tényleg komolyan gondolja itt valaki a főpolgármester váltást jövőre, akkor meg kell találni azt az integráló személyiséget, aki képes több választói réteget is megszólítani minden oldalról.

 

Az én jelöltem: Puzsér Róbert.

 

Nuszbaum Tibor

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr2114293971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GNDL 2018.10.10. 15:27:13

Puzsér inkább „irritáló” mint „integráló”... :D

LKerekes 2018.10.10. 15:49:31

Ez a Ludas Matyi cikke?

baum · http://reflektor.blog.hu 2018.10.10. 15:51:10

@LKerekes: érveljél akkor ellene. De ez így kevés.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.10. 16:37:57

S miért kellene a jó munkát végző Tarlóst leváltani?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.10. 16:38:51

Puzsér jó mint jelölt. Nagyobb hisztériába kergetné a ballibeket, mint Tarlós, de alkalmatlan a szerepre.

dare 2018.10.10. 18:03:51

Puzsér ossza verbálisan minden irányba az atyai pofonokat, ezért ő szerintem lehet túl megosztó.
Meg sajnos nem is túl kompromisszumkész, ami a politikában nem egy pozitív tulajdonság, de lehet rámcáfolna ha odakerülne, nem tudom.
Viszont amit képviselni szeretne, az az elgondolás tetszik.
Karácsony is ezt a vonalat vinné (tuti ő nyerné az előválasztást ha lenne), tehát van életképes alternatíva Tarlóssal szemben, csak a fővárosiakon múlik mennyire érzik magukénak az elképzeléseiket.
Szinte biztos vagyok benne, ha kettejük közül bármelyiket is választanák meg, az nagyon sokáig meg tudná őrizni a pozicióját (lehet nyugdíjas állás lenne), mivel mindketten egy élhető fővárost akarnak elégedett lakosokkal.
Szóval nem egy Detroit, hanem inkább egy Ljubljana a koncepció.
Nem tudom kettejük közül ki lenne a jobb, mivel az egyik kevésbé,a másik meg talán túlságosan is kompromisszumkész. :D
De az biztos, hogy amit képviselnek, arra a mentalitásra nagy szükség lenne a fővárosban.
Kérdés vajon hogy a választók ezt felismerik-e.
Ha nem, akkor 15-20 év múlva fognak majd áhítozni olyan jelöltekért, akik odafigyelnek majd a véleményükre.
Itt elsősorban a ligetvédők és a római-parti lakosokra gondolok, nem azokra, akik lusták igénybe venni a tömegközlekedést, és lassan már a szobájukba is a kocsijukkal hajtanának be.
Tényleg lehetetlen lenne felülni egy metróra vagy villamosra, és menni vagy 10-15 percet egy parkolóig, és onnan indulni be a munkába?
Vannak persze kivételes esetek (mozgáskorlátozottak, parkolóhellyel rendelkezők...), de biztos vagyok benne, hogy a többség ajtótól ajtóig menne a kocsijával.

De mindegy én mit gondolok, az számít a választók mit gondolnak és kire szavaznának.
Ha Tarlós, akkor legyen ő.
Az ő véleményük lesz úgyis a mérvadó.
(A fővárosban nem törvényszerűen jó az, ha a Jobbik is beszáll a buliba. Más közeg, ezt igazolja a választás is. Vagy a fene tudja :D).

vajdasagi 2018.10.10. 18:35:13

Miért kéne Tarlóst leváltani? Tiszta hülyék vagytok? Minden ami nem "balos" az eleve rossz? Hát nem! Tarlós jól vezeti ezt a várost. Talán a Vitézyt hiba volt elküldenie, de ennyicske hiba igazán belefér. Ettől még én nem leszek Fidesz-hívő, hogy Tarlósra igenis rászavazok. Gondoljátok végig, mi volt itt Tarlós előtt. Egy Demszki-félét akartok? L@szart. Tarlós úr: kéretik továbbra is így irányítani a várost.

Filterr 2018.10.10. 18:52:49

A cikk írója olvassa el ezt a bejegyzést, hogy miért nem jó ötlet Puzsér:
voms.blog.hu/2018/08/28/sznobjektiven_narancs_budapest

ogli dzsí 2018.10.10. 18:59:47

latom a csodataktika most is az osszefogas

a zeredmeny is olyan lesz

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.10.10. 19:02:04

Puzser a tokeletes libbant jelolt:

1. sajat bevallasa szerint sem tud a penzzel banni
2. drogos

Idealis ember arra, hogy a hatterbol tologassak.

dare 2018.10.10. 19:14:53

Ja igen, jó lenne megtudni Puzsérnak mi a véleménye a dzsentrifikációról,
vagy a lakhatási válságról?
Támogatna egy bérlakás programot a belváros szívében?
Nem akarok megérzésekre hagyatkozni, ezért jó lenne megismerni a véleményét.

bekerült 2018.10.10. 19:27:02

Ki van ez találva.
Létre lett hozva egy olyan ellenzék, amely eleve a megosztásra épült !
Erre lett kitalálva a JOBBIK és az LMP.

Az összefogás tehát nem lehetséges ezek miatt !
Közös jelöltről szó sem lehet.
A többi ebből következik !

ember100 2018.10.10. 19:43:05

@vajdasagi:
Helló !

Ez itt a Ludas Matyi ?
"Tarlós jól vezeti ezt a várost. "
Nézzé má körű :)
Kátyúk , kosz , párhuzamos utak felújítása évekig , szinte semmi sem kész határidőre , BKK romhalmaz .... sorolhatnám .
Mire NEM elég 8 év amióta ez az "ember" uralkodik Budapesten ?????
Azt persze értem amikor a feleségét megbüntették kivizsgálta a kanyarodást és a kamerák rendszerét :)
Ez olyan ceausescus módszer.

ember100 2018.10.10. 19:45:40

Helló !

Amúgy javaslom megtartásra a tpityut mert BÁRKI más nyerne elzárnák a pénzcsapot a Fényességes Vezető és bandája pont mint Esztergomban , Hódmezővásárhelyen....

tothh · http://polizis.blog.hu 2018.10.10. 20:01:17

1. Ez az egész előválasztás mint a parlamentáris demokráciát tisztelő és értő embert viszolyogtat. Európában szinte sehol se jött be, ahol meg igen, ott sírás lett a vége.... (Hollande, Fillon). Egyedül Portugáliában tudott sikeres lenni, ez pedig inkább a kivétel ami a szabályt erősíti.

2. Ha egy jelölt meg tudná fogalmazni azt, ami miatt érdemesebb lenne rá szavazni, mint az egyébként városmenedzseléshez értő, és még az ellenzéki szavazók egy része által is elismert Tarlóst, akkor fölösleges lenne ez az egész előválasztósdi.
Puzsérral két baj van. Az egyik az én szememben erény, de az elmúlt időszak alapján tisztában vagyok vele, hogy a "zöld, gyalogos" Budapest koncepciója kisebbségben van. Tarlós alatt - ha nem is látványosan, melldöngetve - azért rengeteg eredmény született pl. közterek rendbetétele, akadálymentesség, stb. terén, ami épp ellentétes a korábbi időszakkal. Lehet nagy jelszavakat pufogtatni, de én maradnék a csöndes végrehajtás mellett.

3. A jelenlegi ellenzéki felhozatal épp nem saját maga felszámolásában utazó része számomra annyit tud üzenni, hogy "ne a Fidesz jelöltje legyen". Még talán előjönnek a "Budapest Liberális Város" szlogennel. Esetleg még, hogy baloldali város. Ez így kevés. Egyrészt, ha nem botrányos a kormánypárti polgármester (mint pl. Meggyes Tamás, vagy korábbról Bartha László), akkor mindenképp érdemes az inkumbens, ráadásul kormánypárti jelöltet támogatni. De az inkumbens hatás ellenzéki figuráknál is működik (Botka, Tóth József, Gajda Péter). László Tamás pl. kifejezetten gyenge fideszes jelölt volt, ez volt a vereség egyik oka, nem csak az ideológia.

3. Nyilván a régi baloldal - illeszkedve hagyományaihoz - megpróbál egyfajta ideológiai végső összecsapást rendezni ebből. A Fidesz meg kér egy kávét, mert 2010 óta minden választás azt mutatta, hogy az ideologizálásból a kemény magon kívül vagy nem kérnek, vagy még inkább a Fideszt erősíti. Jelzem: 2010 Ogy., 2010 Önk, 2014 Ogy, 2014 EP, 2014 Önk, 2018 Ogy.

dare 2018.10.10. 20:11:29

@tothh: Puzsér civil.
Őt nem hiszem, hogy az ideológiai háború mozgatja.

tothh · http://polizis.blog.hu 2018.10.10. 20:14:51

@dare: Nem is róla beszéltem. Puzsérral az egyik gond, hogy sajnos a koncepciója kisebbségben van. A másik, hogy nem városmenedzser.

dare 2018.10.10. 20:22:49

@tothh: Felületesen olvastalak, bocsi.
Hát nem tudom mennyire jó városmenedzser Tarlós.
Ha lenne ilyen szimulációs játék, szerintem még én is legyőzném benne. :D

NemodaBuda 2018.10.10. 20:46:20

Viccesnek ott van tarlós ! Puzsér menjen a fenébe, gyorsan felejthető. Budapestet egy hivatásos politikusnak kell vezetnie, egy jó politikusnak, végtére is, kétmillió ember, Magyarország ötöde itt él és dolgozik (lop, csal és hazudik is) . Ha van ilyen, elő vele, Karácsony az alsó szint, ennél feljebb kellene találni valakiket ! Tarlóst a viccessége öli meg, úgy kell kezelni a humort vele szemben, mint egy bunkót ! Az ember, aki kikötötte, csak akkor vállalja, ha kiveszik a kezéből a nagy fejlesztéseket és a nagy pénzeket ! Ennyi volt a kőkemény kikötése, amit - hihetetlen, de így történt, - egyszemélyi orbán azonnal el is fogadott a maga természetes, álparaszti szólásában. ! Tarlós egy komplett fideszes idióta, nem politikus !

Tisztességes Természettudomány 2018.10.10. 20:48:56

Tekintsük a 2019-es EP választást előválasztásnak. Javaslom, hogy a 2030-as választáson való indulást előzze meg egy 12 éves előválasztási kampánysorozat, amely során a baloldal végre teljesen le tudja darálni magát.

nick papagiorgo 2018.10.10. 20:49:41

Tarlóssal az a helyzet, hogy
ő az az egyetlen ember, aki képes "megzsarolni" Orbánt
és
ő az, aki meg is zsarolja Orbánt, tehát hogy ezt meg azt adjon azért, hogy ő elindul

továbbá
az "ez meg az" nem az újabb Audi meg házikó, hanem pénzek Budapest fejlesztésére.

Ez valahol tiszteletet érdemel. A fickó simán nyugdíjba vonulhatna, ha akarna, de mégegyszer nekifut. Nem magáért, Budapestért. Tartsanak idealistának,én tisztelem ezért. Ehhez képest Puzsér, meg az összes többi "cickány" egy lóf.sz. És nem vagyok egyedül, és ezért fog Tarlós megint nyerni. Lehet mondani, hogy "de nem" meg "én mekkora hülye vagyok", de majd a választások után térjünk vissza erre :)

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.10.10. 20:50:01

@NemodaBuda: Aztan honnan szerezne penzt a szekesfovaros ha netalan nem a Fidesz jeloltje nyerne?

nick papagiorgo 2018.10.10. 20:56:19

@Halál kamionja mindenkit elgázol:
kár ilyen távolba tekinteni.
Már eleve ott kezdődik, hogy ha bármilyen jelöltjük is lenne, el kellene adni a bal veséjüket is, csak hogy a kampányt lefolytassák.

Ezért jó ilyen jelölteket indtani: Szavazzon rám! A pártom már eladta a székházát, most az üres üvegeket váltja vissza, hogy egyáltalán két plakátot kitehessen - de higgye el, mi majd jól sáfárkodunk a pénzzel és nyereségessé fordítjuk azt, amit Tarlós Orbán pénzével a háta mögött se tudott :)

nick papagiorgo 2018.10.10. 21:21:09

Egyáltalán ezt az egész "főpolgármesterséget" az tartja életben, hogy némelyek azt hiszik, hogy van ott még pénz (amit Tartlós összehordott) amit el lehet lopni.

De nincs.

Budapest az ország legfejlettebb körzete, tehát pl az Eu-tól 0 Ft-ot kap fejlesztésre - tehát azt kap, amit Orbán megad neki. Tetszik, nem tetszik, így van. Ebben a helyzetben Tarlós az, aki képes kicsikizni vagy kizsarolni vagy nevezzük akárhogy is, pénzeket Orbánból. Bárki ellenzéki lenne, nem lenne képes,ezt lássuk be.

Továbbá: ha annyira"menő"dolog lenne a főpolgármesterség, már bejeletkeztek volna rá. De nem jelentkeztek ,vajon miért? Kik is jelentkeztek volna, az a párt, amelyik kb kettészakad (Jobbik) vagy az, amelyikenk eltűntek a társelnökei (LMP) vagy az, amelyiknek az egyik hülye átadta a kulcsot a másiknak (MSZP)? Ezekről már bebizonyosodott, hogy az országot nem tudják irányítani, majd talán Budapestet sikerül?

A függetlenekről meg (pl Puzsér): ezeknek még annyi támogatottságuk sincs, mint Kunhalmi Ágnesnek. Mondjuk megválasztják őket és utána? Kapnak kb 15-17 fideszes kerületi polgármestert, meg még párat a többiekből, ezeket fogják ők irányítani? Kit tud pl. Puzsér irányítani? Az se, akik megválasztották. Káromkodna hármat, aztán felvenné a nyúlcipőt, hibáztatna mindenkit, de igazából a kutya se sírna utána. Ezt istudja ő is,meg mindenki is. Ezért (is) nem talál az ellenzék normális főpolgármesterjelöltet, csak ilyen hülyéket, mint Puzsér. Értelmes ember még a jelöltséget se vállalja (én se vállalnám adott esetben ).

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2018.10.10. 21:23:25

@nick papagiorgo: Tarlós egyetlen okból indulhat újra, megígérték neki, hogy futhat még köröket a mobilgátjával. Azt meg, hogy miért is ragaszkodik foggal-körömmel egy olyan koncepcióhoz, amit rajta kívül csak azok támogatnak, akiknek az ingatlanjai a hullámtérbe épültek, azt talán megmagyarázza, hogy azt a rendeletet, ami lehetővé tette ezeket az építkezéseket, azt a kerületi polgármestersége utolsó heteiben fogadta el Óbuda.
Ugyan mégis mit ért el ez az ember? Odaadta a Dagályt az államnak, hogy cserébe ne dőljön be másnap a BKV? Ez a zsarolás? Vagy az, hogy jól megfenyegette az államot, hogy azonnal vegye át a HÉV-eket, ha nem fizet az agglomerációs közlekedésért? Az is milyen jól elsült. Vagy az, ahogy a Margitszigetet, a Városligetet, és úgy nagyjából bármilyen fővárosi ingatlant első szóra átadott az államnak, majd szó nélkül tűrte, hogy minden szabályt félresöpörve azt csináljanak, amit akarnak?
Vagy, ahogy szuperül elintézte, hogy rohadó orosz metrók járjanak még 40 évig a 3-as vonalon?
Tartsatok idealistának, de én meg azt gondolom, hogy a főpolgármester a budapestiekért legyen, ne a kormány megalomániájáért.
A Red Bull Air Race-t nem is írom, mert azzal én nem szívok a város szélén, szívjon vele az, aki szerint Tarlós jó főpolgármester...

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.10.10. 23:30:39

@dare:
"mindketten egy élhető fővárost akarnak elégedett lakosokkal." Mármint Puzsér és Karácsony.
" az biztos, hogy amit képviselnek, arra a mentalitásra nagy szükség lenne a fővárosban." - Mit képviselnek? Speciel Puzsérról most hallok először mint politikus, Karácsony pedig már pofáesett. De mit képviselnek?
Hogyhogy a mentalitásukra lenne szükség? Puszér konkrétan ki tud osztani bárkit, bármilyen témában. Van amikor igaza van, van amikor marhára mellé lő. De egy város vezetéséhez nem ellenkezés kell és kritizálás, hanem elképzelés, és építés. Mondj már egy épkézláb elképzelést Puzsértól bármilyen témában.
Mondjuk elképzelése Karácsonynak se sok van szerintem konkrétan semmit nem ért, hogy már megint hova meg minek jelölték.

dare 2018.10.11. 01:20:37

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: "mindketten egy élhető fővárost akarnak elégedett lakosokkal." Mármint Puzsér és Karácsony.
Nem, Orbán és Tarlós.
" Mit képviselnek?"
Felesleges belinkelnem az elmúlt 8 év riportjait Karácsonytól, aki nem ismeri mit képviselt ez idő alatt, az keressen rá.
Zöld politikus, akit kicsit bedarált a baloldal az elmúlt időszakban (ahol fát vágnak...), de ettől függetlenül amit képvisel az szerintem evidens, most nem keresgetek linket.
Puzsértól pedig egy épkézláb elképzelést tudok írni, még jó hogy nem kettőt kértél. :D
Az ő zászlójára a sétáló Budapest van eddig csak feltűzve.
Nem tudom bővül-e, egyelőre ennyit tudok én is.

Nem korteskedek mellettük, tudom mindkettőjüknek vannak hibái, de Tarlósnak csak egyetlenegy előnye van velük szemben.
A kor (ami persze a tapasztalat).
Ezért mondtam ha nem most, akkor a kettő közül valamelyik 10-15 év múlva is odaérhet, ezért nem-e lenne jobb, ha már ebben a pozícióban gyűjthetnék a tapasztalatokat a városvezetéshez.
Nem én döntöm el ki legyen, csak leírom a véleményemet.
Felőlem Tarlós is lehet még 4 évig, de előbb-utóbb el fog jönni az a pillanat, amikor nyugdíjba fog menni.
Erre is fel kell majd készülni a fővárosnak.
Tudom sokaknak tetszik Tarlós, de el kell gondolkozni majd azon, hogy 4 év múlva ki legyen majd az utódja.
És azon, hogy az utódjának milyen lesz majd elképzelése a város vezetéséről.

tegnaptuska 2018.10.11. 07:20:19

Az, hogy a fővárosi "baloldali" ellenzék újra eljárja a választás előtti haláltáncát, az mostanra nem az LMP dolga. Az LMP dolga az, hogy Schmuck Erzsébet egyeztessen Ungár Péter anyukájával, hogy Puzsér megfelelő jelölt-e a fidesz számára. Ha igen, márpedig a posztból úgy tűnik, akkor az LMP kezdje el b@szogatni a az ellenzéki pártokat, kellene egy kicsit (nagyon) sz@rozni a szavazóikat is, ebben Puzsér akár emelheti is a tétet, ő ordítva sz@rozza őket, aztán meg kellene kérni őket, hogy szavazzanak őrá. Szép, igazi LMP-s történet lesz. Ungár üzlettársai köszönik szépen.

tegnaptuska 2018.10.11. 07:27:08

Amúgy a munkaerő hiány miatt fő közlekedési csomópontokból nem szállítják el a szemetet. A szelektív hulladékgyűjtés éppen lebénul. A parkokat, út menti zöld területeket a főváros nem képes rendben tartani. A peremkerületekben a főúthálózat állapota katasztrofális. Ezekre is jó megoldás lesz a sok sétálóutca a belvárosban.

vajdasagi 2018.10.11. 07:32:25

@ember100: Helló,

körülnéztek, sőt itt élek. Már nagyon régóta. És igen: Tarlós egy jó főpolgármester. A város hatalmasat fejlődött ebben az időszakban. Azt mondod: "A BKK egy romhalmaz". Gondolom a BKV-ra gondoltál. Nos az más fővárosokkal összehasonlítva egy igen jól működő rendszer. Tudom, hogy itt mindenki szeret mindent fikázni, de mégis szerintem a BKV bármelyik európai fővárossal való összehasonlításban jobb, mint Magyarország egyéb dolgai annak a másik országnak a hasonló dolgaival való összehasonlításban. A kátyúk tényleg nem javulnak: etéren ugyanolyan szar a helyzet, mint Demszki idején. De semmivel sem rosszabb. És én jól emlékszem, amikor Demszki az FKF terepjárójával ment az adriai nyaralójába pihenni. Tarlósról nem tudok ilyesmit. Amikor a Tarlós sajtótájékoztatóját tartja, akkor ő nekem ott egy egyenes, becsületes ember benyomását kelti. A Demszki egy sunyi alak volt. Legalábbis a regnálása utolsó 10 évében az volt. Szóval: Tarlóst akarom, mert komoly hiányunk van becsületes politikusokból. A kátyúkat meg majd kikerülgetem, aztán egyszer azok is megszűnnek talán.

tegnaptuska 2018.10.11. 07:44:07

@vajdasagi: Szerintem meg egy modortalan mongol idióta, de ezen ne vesszünk össze. :) De, ha már ennyire érzékeny vagy egy terepjárós adriai útra, mit szólsz a repkedésekhez? Csak mert Tarlós=orbán. Ettől persze, Demszkyt nem ajnározom, nem is különösen kedveltem, sőt. A nevével fémjelzett korszaknak köszönhetjük viszont a tarlósék által befejezett, vagy elvégzett fővárosi nagy beruházásokat. A Lánchíd kivételével, ami most következik. Na, ennek a projektnek a sorsa (két-három-ki tudja hány évig nem lehet majd közlekedni) volt az alku tárgya. Nem az, hogy 8 év alatt épült annyi alternatív megoldás, hogy ez meg se kottyan, hanem az, hogy hány évig nem lehet közlekedni. És ettől egyesek révült ájulatba esnek.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.10.11. 10:15:40

@dare: Na, hát ja. Pont erről beszélek. Ennyi az elképzelés? Élhető Budapest egyenlő sétálóutcák? Sétáljon a város?
Laza 30 évet laktam a belvárosban. Ami nem hiányzott soha az a sétálóutcák.
Láttuk, vitézivel hogy milyen fasza, amikor egy abszolút alkalmatlan idióta nekiáll közlekedést szervezni. A combinó 2 percéért (teljes útvonalon) szívott minden autós a nagykörúton. És ugye a lakosság meg szívhatta a benzingőzt. Bravó vitézi!

ebella 2018.10.11. 10:40:25

Vagy majd meglátjuk.

wan2ted 2018.10.11. 13:13:31

"Esetleg azoknak mégis, akik valós győzelmi esély nélkül pusztán uralni akarják az egyre kisebb baloldali szemétdombot."

Hogymondod Tibi?

Szóval amikor az LMP áprilisban elindította a jelöltjeit "valós győzelmi esély nélkül" a valóban esélyes ellenézki jelöltek ellenében, akkor ti mit is akartatok ezzel? Hm? Még a független Mellárra is ráindítottatok, most meg azt mondod, hogy mindenki áljon be Puzsér mögé, mert csak?

Naná, hogy nem jó neked az előválasztás, ahogy Gulyás Márton felmérsei se voltak jók, mert mindből kiderült, hogy az LMP jelöltjei esélytelenek.

Ha Puzsér annyira elfogadható lenne MINDENKINEK (vagyis a baloldaliaknak is), nem lenne egyértelmű, hogy egy előválasztást is megnyerne? Hogy lehet, hogy valaki szerintetek már ott elbukna, de majd az igazi választáson mégis ő lesz a legesélyesebb? Nem bűzlik itt valami egy kicsit Tibikém?

Persze mind tudjuk, szó sincs arról, hogy az esélyes jelöltet ajánlanátok. Az LMP mindig azt ajánlja, aki a legtöbb szavazatot tudja elvenni a valóban esélyes ellenzéki jelölttől és így győzelemre segítheti a Fideszt. Ezt csináljátok amióta csak léteztek.

Három kétharmad után már megtanultuk, az "oszd meg és urlakodj" elv működésének legfőbb kiszogálója az LMP.

Nuszbaum jelöltje Puzsér Róbert = A Fidesz jelöltje Puzsér Róbert

baum · http://reflektor.blog.hu 2018.10.11. 13:15:20

@wan2ted: Ha már itt bőszen Tibikézel, akkor legyen benned annyi gerinc, hogy vállald névvel. Köszi.

vajdasagi 2018.10.11. 16:52:25

@tegnaptuska: Köszi a nekem írt kommentet. Igen, érzékeny vagyok az adriai terepjárós útra. És persze még érzékenyebb a magánrepülőgépre. De leginkább arra a kijelentésre, hogy Tarlós=Orbán. Ez nem igaz. Ha van ebben az országban még valaki, akinek saját önálló mozgástere is van (valamennyicske), akkor az pont Tarlós.
Amúgy persze nevezhetjük faragatlannak, de én figyelmesen végignéztem több sajtó előtti szereplését: hát nekem ő tetszik. A várost meg hülyeség fikázni: a vak is látja hogy rohamléptekkel fejlődik. Ez a város egy világváros. Akárki jön hozzám vendégként külföldről: el van tőle ájulva. És nem 1-2 emberről beszélünk, hanem közel százról és vannak közötte világlátott emberek is. Magánvendégeim és üzletfeleim egyaránt. Hülyeség pusztán azért mert végtelenül károsnak tartjuk a NER-t, oda beszuszakolni Tarlóst is.

ember100 2018.10.12. 00:39:19

@vajdasagi:

Helló !

Látom elég szelektív a memóriád :)
Ugye nem mostanság gyulladnak ki a buszok pesten ? A M3 szerelvényeivel volt semmi
gond , egyszerre megy a felújítás a metrón és a Váci úton ... tovább is van soroljam még ????
Tévedésben vagy hogy Demszkyt felmentem a hibái alól DE 8 éve teljhatalom és MINDEN a tpityu- Fényességes Vezető kezében van .
Ennél még az Ördög is jobban vezetné a várost.

vajdasagi 2018.10.13. 16:37:36

@ember100: Helló,

nyilván azért nem teljesen érthető, amit írsz, mert éjfél után írod. De azért majd megpróbálom értelmezni és egyikre-másikra válaszolni is.

Az M3 szerelvényeit nem Tarlósnak köszönhetjük. Nyilván nagy mutyi ez, hogy orosz és ilyen metrókocsikat kapunk, és közben azt hazudják, hogy felújítottak. És őszintén mondom, nem tudom, hogy ez orbán, gyurcsány vagy demszki sara. De semiképpen nem Tarlósé. Ő kész tényeket örökölt a metrófelújítás kapcsán.

A felújítás során a pótlóbuszok rendszere elképesztően sikeres. Kb. 50 világvárosban jártam már, ezek közül 20-ban több mint egy hetet töltöttem. Elmondhatom, hogy nem láttam sehol jobb logisztikával megszervezett metrópótlást, mint a budapesti. Tudom, ez nem Tarlóson, hanem a BKV-n múlik. De attól még ki kell mondani, hogy vérprofi.

Amúgy sajnos nincs minden Tarlós kezében: viktor elég sok mindent kivett a kezéből. De ami Tarlósnál maradt, ott nincs is ismert korrupciós botrány. Ez szerintem sokat mond.

Megismétlem az alaptézisemet: nem szabad mindenkit, aki orbán szövetségi rendszerében dolgozik eleve gonosznak tartani. Tarlós egy vállalható főpolgármester. És tekintve, hogy milyen kevés vállalható vezetőnk van, hülyeség épp őt támadni. Tarlóst simán újra fogjuk választani, mégha utáljuk is a NER-t.
süti beállítások módosítása