A valódi viták otthona

Ki fog kiállni az Indexért?

2018. július 18. - baum

fiat_hot_autumn_69.jpg
Csúfos kudarcba fulladt a C. Ronaldo-ellenes sztrájk”, írja címlapján az Index. A hírportál újságíróját láthatóan megelégedéssel tölti el, hogy a munkavállalók érdekeiért vívott harc hamvában született. Pedig a Fiat autógyár dolgozóinak felháborodása könnyen átérezhető még Magyarországról is, vagy talán pont innen. A nehéz helyzetben lévő olasz márka tulajdonosai úgy költöttek 105 millió €-t Ronaldora, hogy közben jó ideje megszorításokat eszközölnek gyárukban, a munkások juttatásait csökkentik, megvonják. Ez a felállás meglehetősen hasonlít a magyar kormány gondolkodásmódjára is, akik szintén a szociális ellátórendszerből szeretik kivenni a pénzt, miközben a futball támogatása megkérdőjelezhetetlen prioritás jó ideje. Erről az Index is sokat cikkezett már.

Tovább

Perrel fenyegetik a Reflektort, állunk elébe!

Hírét adtuk, hogy a kormány a repedt lófingot sem hajlandó tenni egy olyan szervezet ellen, amely szerint az autizmus gyógyítható azzal, ha veréssel fenyegetéssel arra kényszerítünk autistákat, hogy ne viselkedjenek úgy, mint egy autista. Ezzel nem csak az a probléma, hogy az ilyen módszerek még véletlenül sem gyógyítják - az egyébként nem is gyógyítható - autizmust, hanem az is, hogy egész konkrétan traumatizálják őket. 

slaporpunch.PNG

Tovább

Alakul az Antidemokratikus Charta

download.jpg

Kiáltványban tiltakozik az értelmiség címmel jelent meg egy cikk egy sajtótermékben. Bár elsőre valamiféle Élet és Irodalom stílusparódiának tűnik, mégsem annak szánták. 2018-ban is vannak ma még Magyarországon felnőtt, közélettel foglalkozó emberek, akik szerint, ha valami mondanivalójuk van a világról, nem tetszik nekik egy állami pénzből fenntartott kiállítás, e-mailt küldenek körbe az iránt érdeklődvén, hogy kik azok a hasonszőrű „gondolkozók”, akikkel együtt ezt a világ tudtára lehet adni. Teszem azt egy frappáns kiáltvány formájában.

Tovább

Megtaláltuk az egyetlen civil szervezetet, amelyet véd a kormány! Kár, hogy autistákat bántalmaznak…

12784762_510736_384ce340068b12108d94ddb9aaf75b06_wm.jpg

A civil szervezetek ellen fellépő kormány a civil szervezetek függetlenségére hivatkozva nem tesz semmit egy autistákat fenyegetéssel, szóbeli bántalmazással „gyógyító” csaló tevékenységének megakadályozása érdekében.

Tovább

Az LMP nem szakad szét, csupán megtisztul

 image_aspx_1.jpg

Aki figyeli a közélet eseményeit, láthatja, hogy a 18-as országgyűlési választások után az LMP-t heves támadások érik. Kunhalmi Ágnes rögtön a választás után őket nevezte meg bűnbaknak, miközben a tények azt mondják, hogy az LMP több mint 130 ezer szavazattal növelte támogatói számát, míg az MSZP, kiegészülve a DK-val, 300 ezernyi voksot vesztett. Nyilván nem lett volna jó taktika a szocik részéről beismerni a kudarcot, jobb ötletnek tűnt másra ráhúzni a vizes lepedőt. Ez a vonal erősödött meg Tóth Bertalan MSZP elnökké választásával, sőt ezt követően a még megmaradt ballib média is totális háborút indított a zöldpárt ellen. Az ATV-n cseppet sem manipulatívan arról szavaztatták a nézőket, hogy ön szerint is az LMP tehet a kétharmadról?, és a Magyar Narancstól kezdve a 168 óráig a Nyugatifénytől a nívótlan B1 blogig beleállt a támadásba.

Tovább

Az LMP és a „lejáratókampány”

leaking-bucket-news.jpg
Híre ment, hogy az LMP-ben „rendkívüli ülést tartanak az LMP ellen indított médiahadjárat" miatt. A hír majdnem igaz (az ülés nem rendkívüli), az annak nyomán született felháborodáshullám azonban a saját farkába harap: az elnökségi ülés ugyanis pont azzal kíván foglalkozni, hogy a párt belső fórumairól folyamatosan adagolnak olyan információkat a sajtónak, amelyek rossz színben tüntetik fel a pártot.

Tovább

Az LMP és a „lejáratókampány”

Híre ment, hogy az LMP-ben „rendkívüli ülést tartanak az LMP ellen indított médiahadjárat" miatt. A belső levelezésből kiszökött hír majdnem igaz (az ülés nem rendkívüli), az annak nyomán született felháborodáshullám azonban a saját farkába harap: az elnökségi ülés ugyanis pont azzal kíván foglalkozni, hogy a párt belső fórumairól folyamatosan adagolnak olyan válogatott félinformációkat a sajtónak, amelyek rossz színben tüntetik fel a pártot.

A helyzet egyértelmű: az LMP elveszítette a választásokat. A saját maga elé kitűzött célok közül csak a legkisebbet, saját szavazótáborának bővülését sikerült elérnie, az viszont nem volt olyan mértékű, hogy a párt számára áttörést jelentsen (továbbra is a negyedik helyen áll a kormánypártok, a Jobbik és a régi baloldali pártok mögött) és arra sem volt elég, hogy új ellenzéki szavazók bevonzásával javítson a politikai erőviszonyokon. Egy ilyen helyzetben egy ellenzéki pártban le kell vonni a tanulságokat, aminek személyi következményei éppúgy kell legyenek, mint kihatása a választott stratégiára. A Jobbik szakad, az LMP belső vitáival szórakoztatja a nagyérdeműt, az MSZP-ben felröppentek a verebek és más sorrendben ültek vissza a drótra, a DK-ban meg lófasz se történt, Gyurcsány Ferenc továbbra is tévedhetetlen.

Tovább

Gyorselemzés Győri Péter vereségéhez – válasz Pintér Bencének

36800526_10212144598947148_3516449506608545792_n.jpg

Pintér hat pontját nevezhetjük minden jövőbeni választásra nézve érvényes majomvezetőnek, ugyanakkor e sorok szerzője nem varrna mindent Győri Péter vagy az odakent kampány nyakába. Sem a jelölt személye, sem az, hogy időközi választásról volt szó, amelyre nehezebb mozgósítani, sem az ellenzéki pártok választás utáni másnapossága nem elegendő magyarázat önmagában a fideszes jelölt majdnem kétharmados győzelmére. 

Tovább

Valakik Hop-on maradtak

Két évvel ezelőtt sajátos előterjesztés került a Fővárosi Közgyűlés képviselői elé, a zárt ülésen tárgyalt és helyszínen kiosztott előterjesztésből az derült ki, hogy a főváros koncesszióba adná a városnéző (hop-on hop-off) buszok üzemeltetésének jogát, a jelenlegi hat, egymással versenyző cég helyet egyetlen egynek. A nyertes 20 évre kerülne monopolhelyzetbe a milliárdos bevételt hozó piacon. A 24.hu akkor azt írta, hogy a szállodaüzletben – így a budapesti Buddha-Bárban – érdekelt jordán testvérpár Zakaría és Szamír Hamdan nyerhet a koncesszión.

20120614-klotildpalota-megnyito-buddha-bar1.jpg

Tovább