A valódi viták otthona

Vén kurvák VS. far-hát kommandó?

2019. február 13. - szénhidra

A nyugdíjasok minősítgetéséről valóban sok minden elmondható, egyetlen dolog azonban biztosan nem: hogy az lehetetlenül távoli volna az állampárt lánglelkű harcosaitól. De arról valamiért nem beszélnek, hogy róluk vajon mennyire mutatott pontos képet és mi mindent árult el az a bizonyos másik, szolnoki eset...

Tovább

Mit keres Puzsér, Schiffer és Lányi egy helyen? Szellemi erőteret?

rendszervaltas-tuntetes.jpg 

Roppant érdekes programsorozatra bukkantunk, mely felvezetőjéből az derül ki, hogy a szervezők alaposan igyekeznek átlépni a velünk élő politikai rendszer betokosodni látszó jelenét. A Karátson Gábor Kör és az ELTE Humánökológia Mesterszak vitaest-sorozata a jelen politikai struktúra fundamentumáig akar leásni, megérteni, hogyan rothadt szét az egész, és mit kellene csinálni, hogy egy teljesen más irányba, tegyük hozzá, hogy egy jóval egészségesebb irányba tolódjon el politikai közéletünk.

 

Már a név is beszédes: Tanácstalan köztársaság. Tény, nagyon kevesen értik, miként sikerült lenyúlnia köztársaságunkat egy jó reményekkel induló Bibó kollégiumi baráti társaságnak, és hogyan züllöttek egy szűk bűnözői csoporttá, akik időközben az ország mindenható uraivá váltak.

Tovább

Mit ér Karácsony nagyarányú győzelme?

51135286_2299480640084769_2464077489958289408_n.jpg
Karácsony Gergely nagyon elverte Horváth Csabát. A kérdés az, hogy lesz-e elég ereje arra is, hogy az MSZP rászorítsa a változásokra. Hunvald György jelöltsége Karácsony Gergely próbája is lesz egyben.

Tovább

Az LMP páros lábbal szállt bele az ÁSZ-ba!

asz.jpgAz LMP két társelnöke közleményben ment neki az Állami Számvevőszéknek, mely szerintük már nem független intézmény, hanem a Fidesz bosszúhadjáratának eszköze. A rezsim az ÁSZ felhasználásával szólt és szól bele a pártok versenyébe, és az újabb támadásokkal bizonyította, hogy mire számíthat mindenki. 

Tovább

Ki teszi ma az igazi szívességet az orbáni rendszer lebontása ügyében?

Az Audi-sztrájk németországi hatása

Az értelmiségi nyavajgás és a kormánypárti féltés egymásra talált a napokban. A téma a sztrájk és a multik Magyarországon. Ez annyira kellett, mint egy falat kenyér.

Az Audinál január 24-e óta áll a munka és a bál is. Pár fordulón túl vannak a felek, közeledés egyelőre nem nagyon látszik, hírek azonban jönnek Németországból arról, hogy elkezdett akadozni a német gazdasági óriás motorja: leállás, szünet és ezeknek várható hatványai. Az Audi itthon vörös reklámokban riogat bérelmaradással, Parragh László delirál, Bauer Tamás pedig hitet tesz a multik mellett, féltve a jövőbeli magyarországi beruházásokat.

Tovább

Ha kevesen mennek előválasztani, akkor mindkét jelölt lépjen vissza!

25696931_1f73406fffea45f747402914771ff874_wm.jpg

Rendkívül hosszú előkészítés után ma végre elindult az úgynevezett ellenzéki előválasztás Budapesten. Két jelölt méretteti meg magát, Horváth Csaba, az MSZP és Karácsony Gergely, a P részéről.

Az előválasztás szabályait úgy alkották meg, hogy a Jobbikot tudatosan kizárták a buliból. Aki szavazni akar, annak kötelezően alá kell írnia egy MSZP-P-DK-ra szabott értéknyilatkozatot. Sőt, Molnár Zsolt, MSZP-s főkezdeményező korábban elmondta, hogy szándékosan nem szeretnék, ha a Jobbik is része lenne az előválasztásnak.

Tovább

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége házhoz ment az O1G-ért

bayer-zsolt-orban-viktor.jpg 

Tegnap a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) vezetősége sajtóközleményt adott ki, ahol kifejtik: aggodalommal tapasztalják azt a folyamatot, ahogyan a magyar közbeszéd az elmúlt években egyre inkább eldurvult.

 

„Na kis barátaim, akkor most nagyon figyeljetek, nem mondom el többször: Ha nektek nem felel meg az, amit a finn gyerekek és a finn öregek esznek, ellenben pénzt akartok, ráadásul, ahogy fogalmaztok, a »mi pénzünket«, akkor csomagoljatok össze, nagyon gyorsan és fürgén, és takarodjatok haza a kurva anyátokba. Ez így elég érthető? Ha esetleg nem, akkor még egyszer: a KURVA ANYÁTOKBA! - Bayer Zsolt.

 

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége úgy folytatja közleményét, hogy a legfőbb közjogi méltóságokat, a vezető politikusokat és a közéleti emberek személyét, valamint a vallási szimbólumokat becsmérlő szóhasználat sajnos mindennapossá vált nemcsak az utcai beszédben, hanem az interneten és a médiában is.

 

Tény: a Fideszt megalapító és azt sikerrel kormányra juttató Simicska Lajos használta először az 'Orbán egy geci' kifejezést, amikor összeveszett a miniszterelnökkel. Simicska Lajosról azt kell tudni, hogy 100 milliárdos cégbirodalmat épített fel úgy, hogy a Fidesz-kormányok tisztességtelen előnyökhöz juttatták versenytársaival szemben. Ezt a cégbirodalmat Simicska 2018 nyarán aztán visszaajándékozta a Fidesznek.

 

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szerint különös aggodalomra ad okot az is, hogy már a nyilvánosan megszólalók körében is elterjedt mások vulgáris és obszcén kifejezésekkel történő gyalázása.

 

"Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben..".- Bayer Zsolt

 

Ám a KÉSZ nem áll meg itt: nem tartják elfogadhatónak, hogy a felnövekvő nemzedékek és gyermekek számára ez legyen a követendő példa.

 

"A pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember." - Bayer Zsolt.

 

A közönséges stílus elsősorban az azt használót jellemzi és szennyezi be, de az emberi személy tiszteletét, a demokrácia alapértékét is megtiporja – folytatja a morális iránytűt önnön kezében tartó Keresztény Szövetség.

 

"A puszta létezésetek egyre is egyre elviselhetetlenebb és irritálóbb" - Bayer Zsolt

 

Az ilyen szóbeli gyűlölködés szélsőséges, emberhez nem méltó viselkedéshez teremt alapot, és így könnyen igaza lehet a közmondásnak: "aki szelet vet, az vihart arat".

 

"Takarodjatok haza a teveszaros sivatagotokba, és zabáljatok ott, amit találtok" - Bayer Zsolt.


Felhívjuk minden megnyilatkozó figyelmét, hogy saját maga, gyermeke és családja, valamint a magyar nemzet érdekében tartózkodjon a másik ember személyét, hitét gyalázó vagy becsmérlő véleményformálástól és beszédtől! - zárja mondandóját a KÉSZ.

 

"Te felülsz az álmok foltos indián lovára,

és ellovagolsz hamar a kurva anyádba." - Bayer Zsolt.

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

Orbán Viktor és a krumplileves esete

image_1_1.jpg
Soha nem tört még ki ekkora vita a miniszterelnök fasírtjáról, miközben csak azt nem vesszük észre, hogy valójában annyi történt, hogy a miniszterelnök kommstábja nem ismeri a magyar valóságot. Ha ismerné, nem botlott volna el a Gundel-névben.

Tovább

A hatalom és a dörgölőzők 


Valamiért az, hogy a politikusok mit és mennyiért esznek a parlamentben, képviselői irodaházban és most már a várban nagy közérdeklődést váltanak ki Magyarországon. És hát lássuk be, eléggé szemöldökfelhúzós volt már a parlamenti menza menüjében szereplő fogások ára is, de ez a Gundeles húzás azért eléggé bicskanyitogató. Még akkor is – főleg a Gundeles – ha hozzátesszük a történethez, hogy ezekben az éttermekben nem csak politikusok, hanem egy csomó ott dolgozó tisztviselő is étkezik.

Tovább