A valódi viták otthona

Reflektor

Ezek leszerepeltek

2017. január 25. - szénhidra

 

A mai fővárosi közgyűlésen az ellenzék nyugodtan kiállhatott volna az elszámított olimpiai pályázat ügyében. Ha már mondjuk nem mennek kopogtatni meg fagyban-hóban standolni, egy nyomorult "IGEN" belefért volna.

Ehelyett egyeseknek nem sikerült még ez sem.

Bár pártjaik igyekeznek ráülni az olimpiáról szóló népszavazás sikerének rollerjére, ennek ellenére Hajdu László (DK), Karácsony Gergely (P), Horváth Csaba (MSZP), Gajda Péter (MSZP) és Tóth József (MSZP) nem szavazta meg, hogy a Főváros vonja vissza az olimpiai pályázatot!

Így szavaztak a Fővárosi Közgyűlésben az ellenzéki pártok képviselői arról a módosító javaslatomról, hogy Budapest vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai játékokra benyújtott pályázatát:

Gajda Péter (MSZP): nem
Horváth Csaba (MSZP): tartózkodott
Szaniszló Sándor (MSZP): igen
Tóth József (MSZP): nem nyomott gombot
Trippon Norbert (MSZP): igen
Gy. Németh Erzsébet (DK): igen
Hajdu László (DK): nem
Karácsony Gergely (PM): tartózkodott
Székely Sándor (Együtt-PM): igen
Geiger Ferenc (Civil szervezetek): nem
Szabados Ákos (MSZP-DK-Együtt-PM): nem
Tokody Marcell (Jobbik): nem

Csárdi Antal (LMP): igen

szavaz.jpg

 

Amúgy a piros szín azt jelenti, hogy ne vonják vissza a pályázatot. A sárga a bátor tartózkodás jele míg a zöld az igen.

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr2112154383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.01.25. 15:15:25

ON: A konklúzióval egyetértek, tényleg kétszínüek páran.
OFF: Teljesen következetlen a lista pártjelölése. Székely neve mellett miért nem az szerepel, hogy független (két éve kilépett az Együttből), és miért az, hogy Együtt - PM? Vagy ha már ez szerepel, akkor Karácsonynál miért csak P, miközben megválasztásukkor egy csapatba tartoztak?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 15:54:16

Lehet, hogy indulni akarnak 2024-ben. A hazai pályán nagyobb az esély aranyérmet nyerni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 15:55:06

youtu.be/4Q2r78ZjnI8
Nolimpia, röhögős videó. Sírok.

Jude 2017.01.25. 23:02:03

Mik azok a százalékok a nevek mellett?

Károly Sipos 2017.01.25. 23:06:02

www.facebook.com/angela.nemeth.10/posts/1226262960742711

Hajdu László, XV. kerületi polgármester: nem támogatom a budapesti olimpiát!

A mai Fővárosi Közgyűlésen Tarlós István főpolgármester budapesti olimpiáról szóló előterjesztését sem én, sem Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi önkormányzati képviselője sem szavazta meg.
Az egyik, helyszínen kiosztott módosító indítványra tévedésből szavaztam nemmel, ez kiderült olimpia-ellenes álláspontomból is.

A Fővárosi Közgyűlésben tett felszólalásomban azt is elmondtam, hogy felelős polgármester miért nem támogathatja, hogy Budapest olimpiát rendezzen.

Hajdu László
XV. kerületi polgármester

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.25. 23:33:26

@Jude: "Mik azok a százalékok a nevek mellett?"

A lakosság hány zázal;kát képviselik.

Nem tudom, ezért csak kombinálok, hogy vannak szavazások, ahol darabra számít a szavazat, és vannak olyan szavazások, ahol a képvielt lakosság arányával súlyozva számítanak a szavazatok. Nyilván vannak képviselők, akik nem reprezentálnak lakosokat.

kvadrillio 2017.01.25. 23:50:22

háááááátez...beszaráááááás !!! :O)))))))))))
2017. 01. 25. 18:53
#CsiszárJenő
#Milánó
#Konzul
Ennél tökéletesebb már nem lehet a NER: főkonzul lesz Csiszár Jenő

2017. január 25-e színarany betűkkel lesz felírva a magyar diplomácia történetének lapjaira. Új korszak kezdete ez a mai nap!

Csiszár Jenő igen hosszú utat járt be a kamaszkoromban titokban éjjel hallgatott zseniális Apukám világától a Heti Hetes ballib lakossági humorvályúján és a csokifaszon át az überciki köztévés vetélkedőkig. Legutóbb akkor hallhattunk róla, amikor júliusban kirúgták a közmédiából, ahol a Duna Televízió szórakoztató főszerkesztőségét vezette. Ám a Nemzeti Együttműködés Rendszerében senkit sem hagynak az út szélén.

Most végleg révbe érhet Havas tanár úr hűséges tanítványa: Jenőből ugyanis

milánói főkonzul lesz.

A hideg januári estébe napfényt hozó hírt közlő mno megjegyzi, hogy Csiszár számára nem teljesen idegen a terep, hiszen korábban már lakott a városban.

A műsorvezető 2001 és 2003 között valóban élt Olaszországban, ám ennél lényegesen komolyabb szakmai referencia, hogy 2009-ben Arena Alessando (aka Sandro) mesterszakáccsal olasz gasztronómiai műsort készített

"Olasz meló" címmel.

Világos tehát, hogy Csiszár Jenőnél felkészültebb diplomatát széles e világon nem találhattak volna a feladatra. Én már tűkön ülve várom Torghelle Sándor düsseldorfi főkonzuli kinevezését, amire őt vitán felül alkalmassá teszi, hogy 2010-11-ben egy idényt lehúzott a Fortuna Düsseldorfban. További távlatokat nyithatna meg, ha az egész diplomáciai kar vezetését Kovács "Kovi" István nemzetközi elismertségű felnőttfilmrendezőre bíznánk, aki 2004-ben már bizonyította hozzáértését az "Élvezetek nagykövete" című alkotással.

kvadrillio 2017.01.26. 00:07:01

na ez a cikk megmutatja , hogy milyen velejéig rothadt az orbán-rendszer...

2017. 01. 13. 18:11
#Izsák
#Felderitő
#N1Tv
#Mondok
Így kurvaanyázik a fideszes polgármester

EU-támogatásból épített magánház, egy eltűnt tanuszoda, konténerben tanuló gyerekek, erdő közepén vezetett kivilágítatlan bicikliút, éjjel-nappal fényárban úszó lovastanya. Az N1TV visszatért Izsákra, ahol a polgármester nem örült a stábnak.

Nem csoda.

Izsák polgármestere valamit nagyon tudhat: négy választást nyert függetlenként, az ötödiket már a Fidesz támogatásával. Saját elmondása szerint Lezsák Sándor támogatja, miközben a település épül-szépül, bár, azért vannak problémák. Szagosak.

"Izsák egy szar helyen van, ezt neked mondom. Hat-nyolc aranykoronás földek vannak, szélfútta homokhátság kellős közepén vagyunk. Autópálya a kibaszott életben nem fog jönni ide, horvát tengerpartunk nem lesz, nem kell mondani.

Bár tengerpart nem lesz, van eltitkolt per, magáncélra használt vendégház, saját benzinkút, trafik

"A rendszer úgy működött, hogy elvégeztek 50 millió forint árban - most csak mondtam valamit - ezt a pénzt, ugye elküldte nekem a számláját. Honnan a kurva anyjából fizettette volna ki Orgovány Ágasegyháza? Csóró, semmitérő kis település. Honnan fizette volna ezt az 50 vagy 100 milliós számlát? Ez egy kétmilliárdos beruházás volt Izsák-Orogovány-Ágasegyházára egy kalap alatt, miután sehol nincs egy elfolyó csatorna."

- mondta a polgármester, aki arra a kérdésre, hogy akkor miért nem tudott róla a testület, csak annyit felelt:

"Mert az ügyvéd azt kérte."

Ahogy az interjúból az is szépen kiderült, hogy az EU-s pénzből épült vendégházban igazából ő lakik, de időnként a baráti kör is megszáll ott.

Azért szerencsére filléres gondok nagy valószínűséggel nem kínozzák a polgármestert. A város egyetlen benzinkútja az övé, ahogyan a helyi dohánytrafik is. Igaz, hogy benzinkúton nem lehet trafik, de ügyesen megoldotta: a fabódét ráépítette egy ott álló ház utcafronti ablakára, így már más a helyrajzi száma.

"Csak hogy képbe legyetek, van három fiúgyerekem, azokat is nevelem, agrármérnök, paraszt. Kurva anyjukat, izének kell lenni, mert azért elég kemény vagyok, én határozok mindenben. Én öt választást nyertem meg zsinórban Izsákon. Hidd el az embereket is próbálom szeretni. Most már ez az egész kurvára rosszul esett nekem. Kapom ám a telefonokat, hogy kurva jó a sajtód."

Hát, a sajtója biztosan jó, de lehetne akár jobb is, gondolhatta a polgármester, aki a beszélgetés végén azért még egy üveg bort is adott volna "ajándékba" a tevékenységét bemutató újságírónak...

Treff Bubi 2017.01.26. 00:39:25

Karácsony: "azért nem szavaztam a megrendezés ellen, mert ha több a NEM, akkor okafogyottá vált volna a népszavazási kezdeményezés, és az embereknek joguk van kinyilvánítani a véleményüket."

Ez teljesen kész van.

L.A.M. 2017.01.26. 01:56:58

Treff Bubi:

pedig teljesen logikus érvelés. A kérdés az, hogy ki, mit akar. Azt, hogy a budapestiek népszavazáson dönthessenek arról, hogy legyen-e olimpia, vagy azt, hogy ne legyen olimpia, bármit is akarnak a budapestiek. Ha a főváros visszavonja a pályázatot, akkor nincs miről népszavazni.

Vagyis itt ebben az esetben a pályázat visszavonásra leadott szavazat pont annyira antidemokratikus, mint ha valaki azt mondja, hogy ne legyen népszavazás és legyen olimpia.

(Én egyébként a rendezés ellen vagyok, mert komoly gazdasági veszélyt jelent, és bár még nem írtam alá a népszavazási ívet - nem találkoztam aláírásgyűjtővel - de alá fogom írni. És remélem lesz népszavazás, de elfogadom, ha ott a rendezéspártiak lesznek többségben. Ellentétben azokkal, akik szerint most itt vissza kellett volna vonni a pályázatot. Legfeljebb az olimpia alatt elmenekülök az élhetetlenné váló városból.)

czjanos 2017.01.26. 06:21:43

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Ahogy az "egyfogú" Zombori mondja a videoban: közbeszerzést írnak ki a női kalapácsvetés aranyérmére és azt is Mészáros Lőrinc fogja nyerni.

Treff Bubi 2017.01.26. 09:39:26

@L.A.M.: Az indoklás logikáját még el is tudom fogadni. Viszont szerintem a népszavazás azok kezében lehet eszköz, akiknek nincsen más módjuk közvetlenül beleszólni a kormányzati/önkormányzati döntéshozatalba. Karácsonynak, hivatalban lévő politikusként megadatott a lehetőség, hogy megakadályozza ezt az elmebeteg pénzszivattyúzást, mégsem élt vele.

L.A.M. 2017.01.27. 03:51:35

@Treff Bubi:

Szerintem ez az érvelés totális tévedés. Kizárja ugyanis annak a lehetőségét, hogy vannak dolgok, amikről a választott képviselők nem dönthetnek, mert fontosabbak ennél (hiszen azzal, hogy megválasztottuk őket, nem adtunk MINDENRE felhatalmazást).

Az olimpia olyan mértékű beruházás, amiről népszavazásnak kell döntenie. Azzal mondjuk nem értek egyet, hogy csak a budapestiek dönthessenek erről, hiszen az egész országot érinti, de tudomásul veszem, hogy ebben van némi joghézag. Vagyis én nem fogadom el, hogy valaki leszavazza, csak mert ő úgy gondolja, hogy káros - ahogy azt sem, hogy megszavazza, mert úgy gondolja, hogy jó.. Itt olyan sok pénzről van szó, hogy a népnek közvetlenül kell döntenie.

És mégegyszer: ha lesz népszavazás (remélem) én az olimpia ellen szavazok.
süti beállítások módosítása