A valódi viták otthona

Reflektor

Hunvald vagy Somogyi? Segítünk a castingban!

2019. március 06. - Tálos Lőrinc

 

Ahhoz, hogy semmi se változzon, mindennek meg kell változni. Ugyanakkor, ahhoz, hogy minden megváltozzon, semminek nem szabad változnia. Mi hiszünk ebben, ezért reménykedve figyeljük az erzsébetvárosi önkormányzati választás baloldali jelöltcastingját. Ezen a csatatéren dőlhet el, hogy a baloldal megújulását hirdető provokátorok végre elfoglalják-e helyüket a történelem szemétdombján!

Az erzsébetvárosi MSZP ragaszkodik Hunvald György, a két ügyben is jogerősen ítélt volt kerületi polgármester indításához az önkormányzati választásokon - derült ki Gulyás Márton február eleji videójából. Tudjuk, nem lefutott meccs, az MSZP felső vezetése illetve a párt partnerei egy lehetséges összefogásban még beleszólhatnak. A Magyar Nemzet állítólagos információi szerint az MSZP-ben sem rajong mindenki az ötletért, ezért az MDF-et balra áthajító és ezzel kapásból földbe állító Somogyi Zoltán jelöltségét szorgalmazzák. Más - meg nem erősített információk - szerint Somogyit a DK szeretné jelöltként látni. Akármi is történik a színfalak mögött, az eddig kiszivárgott két név arra utal, hogy a 2010 előtti baloldal erői óvatos politikát folytatnak, nem veszélyeztetik a gyökértelenné válást holmi elsietett személyi megújulással. 

Mivel nagyon aggódunk, hogy egy merész húzással elveszítenék megszokott karakterüket és ugyanúgy kóvályognának az iránykeresés mezején, mint az LMP vagy a Jobbik, ezért gondoltuk besegítünk a castingban, szigorúan figyelembe véve annak során az MSZP és vidéke prioritásait. Tapasztalatunk szerint az összefogás olyan jelöltet keres, aki a következő feltételek közül legalább egynek, de ha lehet, többnek is megfelel: 1, legyen régi motoros, az sem baj - sőt előny -, ha már a rendszerváltás előtt is tapasztalatot szerzett a politikai vezetésben és a szocialista pártéletben. 2, legyenek elévülhetetlen érdemei a régi baloldal 2010 előtti népszerűségvesztésében és a Fidesz első kétharmados parlamenti többségének megszerzésében. Magas választói elutasítottság és korrupciós ügyek előnyt jelentenek! 3, nézzen ki úgy, mint egy "üzletember". Öltöny, nyakkendő, keret nélküli napszemüveg. Előnyt jelent, ha nem csak a kinézete, de a világnézete is egy üzletemberé, azaz kimerül abban, hogy legyen több kapitalizmus. 4, szerepeljen sokat az Egyenes beszédben. 
Mindezeket figyelembe véve összeállítottunk egy listát. Ön szerint ki képviseli jobban a "baloldali értékeket"? Aki már az 1956-os forradalom leverésében is részt vett, így bizonyítva elkötelezettségét a demokratikus értékek mellett? Aki parkolási- vagy ingatlanügyekből összekapargatott a maga részére néhány luxusautót? Esetleg az, aki szerint a szabadság és a demokrácia biztosítéka, ha privatizáljuk az egészségügyet?

AKKOR TEHÁT SZAVAZÁS:

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr7114671347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István Tamasi 2019.03.07. 05:33:32

Induljon a nemzetthy vej tiborcz, mert őt megvédi a csicska ügyész mindenféle büntetőeljárástól, nála nem számít a 13 milliárdos csalás.

Bogomil 2019.03.07. 18:55:51

Nem tudom, hogy ezt a blogot ki és miért indította -bár LMP-közeli személyre/csoportra gyanakszom -, viszont abban biztos vagyok, hogy lassan abba kellene hagyni. Heti egy érdektelen - amúgy a baloldali ellenzéket ekéző - posztért még a Fidesz sem fog fizetni.
süti beállítások módosítása