A valódi viták otthona

Reflektor

A panelek visszabontása is csak a pénzről szól

2017. június 08. - szénhidra

panel.jpg

A kormány egyik különösen érdekes agymenése volt a panellakások felső emeleteinek elbontására tett javaslat. Ráadásul azt Lázár János még meg is erősítette, szóval az ember gyanakodik.

Elsőre (meg másodikra is) agyrémnek tűnő ötletben aztán megtalálható a rendszer – a fideszes rendszer. Végy egy védhető, a „megvédendő” csoport által könnyen elfogadható álláspontot, elméletet, majd annak kicsavarásával nyúlj le egy rakás pénzt. Megint.

Azzal természetesen senki nem vitázik, hogy a tizediken nyáron roppant kellemetlen, trópusi viszonyok uralkodnak és azzal sem vitatkozik senki, hogy ezek a házgyári panelek már nincsenek jó állapotban és rohamosan romlik az állapotuk. A sztoriban azonban felsejlik a bevált forgatókönyv: keressünk egy olyan, eddig nem létező „piacot” amit kikényszerítünk, mesterségesen beavatkozunk a folyamatokba és végül lehúzzuk – mi és a haverok - a sápot. Mint például a trafikok, bocsánat nemzeti dohányboltok esetében. Emlékszünk rá, hogy ott a fiatalok egészségmegóvása volt a leplező duma?

A panelek lakásainak árai a legkevésbé kimagaslóak, persze egy-egy jobb környéken, nagyvárosban lehetségesek eltérő, kiugróan értékes lakások, azonban alapvetően még mindig olcsók. Ráadásul a tizedik emeleti lakások még az átlagnál is olcsóbbak és a Fideszes szakzsargonban panelprolizottak tulajdonában álló lakások ezek.

A tizedik emelet elbontásával együtt jár az ott lakók más épületekbe való költöztetésével. De ugye ahhoz kell mindenképpen ház, ami vagy már megtalálható valahol vagy fel kell építeni. És itt jön a fideszes sikerrecept! Az üres lakások, házak vagy a felépítendő házak vételárát valakinek meg kell fizetni. Nem világos, hogy ki fogja állni a cehhet? A tizedikről kitessékeltek valószínűleg nem, hisz elvileg nekik kedvezne a kormány. Az önkormányzatok? Kétséges, mert egy ilyen akció könnyen bedöntene még komolyabb városi költségvetéseket is. Akkor az állam?

És eljutottunk ide, hogy igen, a mi pénzünkből fog tovább gazdagodni pár Fidesz-közeli építőipari cég. De nyugodjunk meg, helyi vállalkozások, helyi vállalkozók nem fognak részesülni a feladat megvalósításából hisz már ott áll a sorban elől Mészáros Lőrinc, Garancsi István és ők nem fogják megengedni, hogy a legkisebb morzsa is lehulljon az asztalról.

Csarnó Ákos

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr1112576473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2017.06.09. 09:50:29

@P. J. Fry:

Fry!

Mennyi idős vagy te? ....... és még nem tudod a ballibsi alapvetést?

Felhomályosítalak!

AMIT A FIDESZ, A KORMÁNY VAGY ORBÁN CSINÁL, AZ CSAK ROSSZ LEHET!

na, mármost az ilyen agyatlan vadbarmoknak mint a cikk írója, nincs más dolguk, mint megnézni, ki javasolta.

ha a Fidesz, akkor máris írjunk valami jó kis földbedöngölő cikket, hogy ez pont miért rossz!

Természetesen a TÉNYEK HIDEGEN HAGYJÁK ŐKET!!!!
(mint pl. jelen esetben az, hogy az NDK-ban hasonló szovjet technológiával épült paneleknél bevált a módszer....)

röf 2017.06.09. 09:55:16

Össze vagytok már zavarodva ebben a nagy mindentagadásban.....
Az Index is ott van lenn, azoknak a szintjén, akiket ostorozni szokott.
Ez a beteges görcsölés levitte kutyába :)

chrisred 2017.06.09. 10:00:57

@P. J. Fry: Ja, a sikeres német körte példájára találták ki a magyar almát. :)

nemecsekerno_007 2017.06.09. 10:11:34

Nem értem ezt a folyamatos rinyálást. Ez a panelek átalakítása tök jó ötlet is lehet.

- differenciált visszabontással teraszos lakásokat lehet kialakítani.
- lehetne néhány helyen tetőkertet is telepíteni.

Ez fantázia kérdése és még mindig olcsóbb lehet mint lebontani és újakat építeni.

gyurmicsek 2017.06.09. 10:13:13

És a zemberek, majd egy belvárosi panelből jól kiköltöznek a halál f-ra a külvárosba, igaz? Voltatok már lakógyűlésen? Majd a lakók jól megegyeznek ugye?
A legfelső emeleten, meg mindíg meleg lesz, hacsak annyit nem bontasz le, hogy egy fa árnyékot adjon. Az meg max 4 emelet. Ha körbe ülteted fával, akkor meg sötét lesz mindenhol.
Szóval halott ötlet.

A Németek meg az adócsalókat jól leülteteik. Nem azt kellene először átvenni, ha már azzal példálóztok :)

nemecsekerno_007 2017.06.09. 10:13:19

@ulpius66: Jaja, nagyon igaz. Ha valami hasonlót csinálnának mondjuk Dániában, akkor arró az urbanus blog ódákat zengne, hogy milyen európai, okos etc... megoldást találtak ki a dánok.

:)

szemétpasi 2017.06.09. 10:14:58

Jól van látom alakul itt is a bérkommentelős jerkcycle :)

P. J. Fry 2017.06.09. 10:16:36

@ulpius66: Igen, sajnos tökéletesen ismerem ezt a midnentagadó, mindentfitymáló módszert. Eléggé púpra van a hócipőm vele mondjuk.

@chrisred: Én nem mondom, hogy az egész jó ötlet, csak a sajtót siratom. Amikor egy bölcsész meghall valami fél mondatot, azonnal eldönti, hogy az már megint mekkora hülyeség és ír belőle hat terjedelmes cikket. Ez nem sajtó, ez gagyi.

Mi a fenéért olvasson el az ember egy cikket, amit úgy írt valaki, hogy három percet nem áldozott rá, hogy rákerressen a neten? Mindig azt mondják, hogy felesleges a lexikális tudás, bármikor utána lehet nézni... akkor miért nem néznek utána?

chrisred 2017.06.09. 10:17:47

@gyurmicsek: Semmit nem vesznek át. A németek kitaláltak valamit a lakatlan panelek hasznosítására. A nagyeszűek meg lelkesen kezdenék a zsúfolt panelekből kidobálni a lakókat.

erol 2017.06.09. 10:18:37

Én elhiszem, hogy ez egy szuper ötlet, de valaki árulja már le, hogy ki finanszírozná?

gyurmicsek 2017.06.09. 10:20:32

Én laktam a harmadikon és a hetediken is és földszinten is. Az első kettőn nyáron meg lehet dögleni. A földszint a legjobb. A vasbeton szerkezet, ha átmelegszik meleg van és kész.
Szerintem ássátok be a földbe az összes panelt. Mészárosnak csak van ásója....

gyurmicsek 2017.06.09. 10:27:56

És amíg bontják az emeletetet, addig az a pár száz ember, költözzön el egy pár hétre....
Kevés lesz az a lakóközösség, aki ebbe belemegy.
Max, ha az új ingatlan jóval többet fog érni, mint a régi....
De akkor meg a haverok fel fogják vásárolni ezeket a lakásokat, szóvan a kisember nem fog jól járni....

Kunhallmi Agnes. 2017.06.09. 10:29:30

Habony Arpadnak , nyilvanvaloan van egy betonfeldolgozo cege, es azert akarjak, elbontani a paneleket, foldonfutova tenni az embereket, hogy mert oda kell a sok beton. Ez csak a szokasos fideszes korrupcio.

Arcade Macho 2017.06.09. 10:32:16

@gyurmicsek: hehehe ez valo igaz

amugy kihagytad a felsorolasbol a stang ventillatort, meg a liftaknat, ezek akkor szep antik mutargykent fognak a trendy meg buuulikah tetoteraszon meredezni

Kunhallmi Agnes. 2017.06.09. 10:39:19

Es mivel mostmar biztos, hogy a 18-as valasztasok utan itt holokauszt lesz, az is biztos, hogy akiket elhurcolnak a paneljeikbol, azok nem masik lakast fognak kapni, hanem egyenessen viszik oket a gazkamrakban.
Ilyen az orbanrezsim.

Arcade Macho 2017.06.09. 10:41:13

@chrisred: voltam en nyugat-nemet kisvarosban is

ott a panel az 24 emeletes volt kulon a lakokozossegnek jatszoterrel
ott aztan nem bontogattak vissza a panelt...

ja hogy a keletnemeteknel a lepukkant gettot pimpeltek meg a nemetek?
igen mas is irta utana kellene neznie a poszt tolonak

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.06.09. 10:42:09

1., A keletnémeteknél olyan házakat bontottak vissza, amelyek nagyrészt már elnéptelenedtek, kiürültek.
2., Egy panel legfelső emelete mindig meleg nyáron. Ha az ötödik lesz a legfelső, akkor az lesz ugyanolyan meleg, mint most a tizedik.
3., Valószínűleg el lett lopva a panelprogramra kapott pénz és ez az új agymenés remek ürügy arra, hogy több panel már ne legyen hőszigetelve.
4., Szerintem nincs olyan panelház ma Magyarországon, ahol az összes lakó beleegyezne, hogy lebontsák a lakását és őt magát valahová a világvégére kiköltöztessék.
5., Ez az egész csak egy rágcsálható gumicsont, egy figyelemelterelés valami egyéb piszkos stikliről.

Szelid sunmalac 2017.06.09. 10:43:47

@ulpius66: "A legrészletesebben a német tapasztalatokat elemzik, amelyből például kiderül, hogy az általános energetikai felújítás, zöld tető, környzetjavítás és egyéb lépések mellett csak viszonylag ritkán bontottak vissza vagy bontottak el teljesen panelépületeket.

Ahol viszont megtették, ott azt olyan okokból tették, amelyből Magyarországon aligha lehetne: amiatt, mert a kelet-német városokból, és így lakótelepekről is rengetegen költöztek el az újraegyesítés során, így sok lakás vagy akár épület is üresen állt. Fontos különbség még, hogy Németországban nem privatizálták a lakásokat, azok önkormányzati lakástársaságok tulajdonában maradtak a rehabilizáció alatt és után is.
" -azt olvasni tudsz-e faszpraszt?

dr. mesterséges színezék 2017.06.09. 10:51:08

@chrisred: És a sikeres energiatakarékos kültéri világítótestek mintájára a Dunaújvárosit.

dr. mesterséges színezék 2017.06.09. 10:58:02

@Frady Endre: "Szerintem nincs olyan panelház ma Magyarországon, ahol az összes lakó beleegyezne, hogy lebontsák a lakását"

Egyéni hőfogymérést megvalósítani sincs, pedig annak még értelme is van.

"az új agymenés remek ürügy arra, hogy több panel már ne legyen hőszigetelve."

Viszont meg lehet bontani a hőszigetelést ott, ahol már megvan. Ha az egyéb madarak nem tették, majd a szarkák.

gyurmicsek 2017.06.09. 11:01:05

Aki ki akar költöni a külső régiókba és nem kerül pénzbe neki a költözésen kívül, azt érdekelni fogja. De kötve hiszem, hogy a felső 3-4 emelet kb. 30-40 lakásának az összes tulaja együntetűen költözés párti lesz.

Gondolom akkor már a Garncsi felhőkarcolót sem építik meg mert túl magas :)

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2017.06.09. 11:07:02

Nos ez f@szán bebaszna...
Most lett anyám kecója a VIII. kerületben (370 lakás) felújítva teljesen kívülről. A VII.en lakik. Minden közel van hozzá. Mivel szegénykém 68 éves és a fizikuma megfelel a magyar egészségügy színvonalának így nem nagyon szeretne menni. Idézem:-- inkább felgyújtom az egészet...---fakadt ki. Soha sem fog egy mucsaröcsögei "kertvárosba" költözni ezekért.
Csupáncsak 500-600 misi volt a felújítás. Nos ezeket az "új" paneleket nemsokára kell szétverni?
Miután beugrasztoták a lakókat a csilliárd "felújításhitelbe"?
nemá...
Szerintem az emberek tényleg lassan összedobnak egy Drogunov SVD-re és leszedik a problémát...... :)

Propi Ropi 2017.06.09. 12:00:45

Rettenetesen ostoba az aki elhiszi hogy itt bármi a lakók érdekében történik. A meló végeztével annyi pénzt ellopnak a haverok hogy olcsóbban kijövünk ha most összedobunk családi házakra. Miért vagytok ennyire kibaszottul buták?!

P. J. Fry 2017.06.09. 12:05:42

@Hunyadi zokogna... ha látná......ezt: "Csupáncsak 500-600 misi volt a felújítás. Nos ezeket az "új" paneleket nemsokára kell szétverni?"

Jópofa, kitalálod, hogy "majd biztosan ezt csinálják" majd elkezdesz méltatlankodni. :D Nincs elég bajod enélkül? :D

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2017.06.09. 13:02:34

@P. J. Fry:
Igazad van. Semmi biztos, de ezeket elnézve mostanra már a legostobább és vérlázítóbb dolgot is kinézem belőlük...
Annyi f@szt ledugtak a nép torkán mindenféle retorzió nélkül, hogy félő vérszemet kapnak. (ja, kaptak).

NagyVonalakban 2017.06.09. 13:28:51

Hagyjátok már az ilyen cikkeket,
meg ezt a sok idióta kommentet is!

Panel visszabontás, ugyan már!...

Gumicsont az egész, figyelem elterelés, nem lesz belőle semmi.

Inkàbb keressük azt a be(nem)jelentèst, ami a napokban fog megszületni, és amiről el akarjàk terelni a figyelmet...

élhetetlen 2017.06.09. 14:17:02

@P. J. Fry: Elképesztő, az ilyen átlátó képességű emberek megnyilvánulása. „egy németországban sikeresen bevált módszerről van szó.”. Van fogalmad arról, hogy mi a különbség egy bérlakás, és egy magántulajdon között? Bérel egy lakást, lebontják, kap egy újabb bérleti lehetőséget. Maradhat is, ha vállalja a sokkal nagyobb bérleti díjat, amit akár egy terasz, vagy egy tetőterasz fenntartása generál. Ha tudja vállalni az (esetleges ) új tulaj, hogy ő négy szinttel lejjebb vállalná a plusz költséget (ezekre, vagy egy haverra van kihegyezve a project, állami pénzen), akkor mi van azokkal, akiknek menni kéne a saját tulajdonukból? Persze, veszünk nekik kertes házat, akkor is, ha a hátuk közepére sem kell. Mibe kerül, vagy Ócsára telepítjük őket (bocs, ez vicc), de nem mindenki vágyik arra, hogy reggel ötkor havat lapátoljon a járdán, és ha napközben is esik, akkor megbüntessék, mert valaki eltaknyol a járdán. Tehát, ezzel a módszerrel át lehet alakítani házakat, sok pénzért, de csak az jár jól, akinek ingyen megcsinálják a teraszt, kirúgva pár embert, és van pénze fenntartani a teraszos lakást. Én tudom, mennyit költök a csak 36 nm-es teraszra, automata öntöző, bejátszani, hogy mind a nyolcvan cserép kapjon vizet? Ja, ez a project a panellakók életminőségének javításáról szól. Gondolkodni nehéz? Vagy, ha gondolkodnál is , akkor rájönnél, hogy beégtél?

élhetetlen 2017.06.09. 14:37:27

@ulpius66: Hú! „AMIT A FIDESZ, A KORMÁNY VAGY ORBÁN CSINÁL, AZ CSAK ROSSZ LEHET!”. Nem, csak nem vagy képes felfogni, hogy éppen mi a meghirdetett project! Akinek van pénze, az majd megveszi a teraszossá alakított lakást, és tudja fizetni akár a saját kertészét a teraszra, vagy a közös költségben a tetőterasz karbantartását. Akinek erre nincs pénze, az menjen a p..ba, takarodjon a belvárosból, mindezt az emberek „életminőségének” javítása érdekében. Lehetsz hülye, ettől még nekem nem kell aznak lennem.

élhetetlen 2017.06.09. 15:18:26

@nemecsekerno_007: „- differenciált visszabontással teraszos lakásokat lehet kialakítani. lehetne néhány helyen tetőkertet is telepíteni.
Ez fantázia kérdése és még mindig olcsóbb lehet mint lebontani és újakat építeni.
Na, most ismétlem magamat! Nem, csak nem vagy képes felfogni, hogy éppen mi a meghirdetett project. Lehetsz hülye, ettől még nekem nem kell annak lennem! Akinek van pénze, az majd megveszi (vagy csak bevállalja, az adófizetők fizetik, a teraszossá alakított lakást, és tudja fizetni akár a saját kertészét a teraszra, vagy a közös költségben a tetőterasz karbantartását. Akinek erre nincs pénze, az menjen a p..ba, takarodjon a belvárosból, mindezt az emberek „életminőségének” javítása érdekében. Így gondolod?

Pop40 2017.06.09. 15:22:45

Amikor a fideszes maffia előáll egy olyan agymenéssel, aminek elsőre nem látható az oka, olyankor az esetek 99%-ában lopni akarnak.

A maradék 1%-ba sorolhatók a maffia öncélú pusztítási-hazaárulási kísérletei, mint pl a CEU-ügy, ami kb azért robbant ki, hogy a vajda végre találkozhasson Trumppal.

Ez a paneles história is jórészt a lopásról szólhat, azzal a járulékos haszonnal, hogy adddig sem a fideszes maffia "eredményeiről" beszél a nép: a szétlopott országról, a kiürült és széteső kórházakról, a lepusztított oktatásról, meg a hosszú tömött sorokban külföldre húzó tömegekről.

Pop40 2017.06.09. 15:25:14

@Frady Endre:

Remekül összefoglaltad.

"Egy panel legfelső emelete mindig meleg nyáron. Ha az ötödik lesz a legfelső, akkor az lesz ugyanolyan meleg, mint most a tizedik."

Bizony, ezt az átlag hülye fideszesnek nem árt külön kihangsúlyozni :D

Ők ugye azt hiszik, hogyha a főtitkár elvtárs elbontja a meleg legfelső emeletet, akkor onnantól kezdve csak hűs legfelső-alatti emeletek maradnak. :D

Pop40 2017.06.09. 15:32:59

@röf: @ulpius66: @P. J. Fry:

Egyem a kis szíveteket, drága elvtársak.
Ez a cúúna Index már megin' báncsa szegény főtitkár bácsit? :'(

Pedig ez a drága böcsületes Viktor bácsi annyira de annyira dógozna az országér'...
Csak ez a csúnya Zindex nem haggya', mer mindig alaptalanul gyanúsítgatják..

Az egyetlen dolog, ami boldogítja ezt a szent embert, a nyelvetek, fél méter mélyre dugva a seggében...

ZX 2017.06.09. 15:36:30

Lézer azt mondta a kiköltöztetettek kapnak majd valamit helyette. Na én először megnézem mi az a valami amit kapok aztán majd eldöntöm akarom-e. Az biztos, hogy ha a kompenzáció nem megfelelő akkor csak tankkal tudnak eltávolítani a lakásból.

Pop40 2017.06.09. 15:48:58

@ZX:

Tedd fel úgy a kérdést: otthagynám e a lakásom arra alapozva, hogy Lézer becsszóra megigérte, hogy majd "kapok valamit" helyette? :P

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.06.09. 16:27:52

A fidesz mindig bedob valami hülyeséget, csak nehogy azzal foglalkozzanak az emberek, mennyi lopnak? Ez is csak terelés, semmi más.

P. J. Fry 2017.06.09. 17:40:04

@élhetetlen: "Van fogalmad arról, hogy mi a különbség egy bérlakás, és egy magántulajdon között?"

Épületgépészeti szempontból? Hát ja! Hatalmas! A konvekciós hőáramlás nyilván teljesen más! :D

élhetetlen 2017.06.09. 18:15:12

@P. J. Fry: Na, még egy hosszú szöveget nem érsz meg, csak röviden. Épületgépészeti szempontból semmi. Zseni vagy. Itt csak arról van szó, hogy nem felbontanak egy bérleti szerződést, felajánlva egy hasonlót, ami bármikor benne volt a pakliban, mivel bérlet, hanem válj meg a tulajdonodtól, azért, hogy másnak jobb legyen, vagy megtartod, mert beleestél a terasszal bővíthető körbe, de a fenntartási költség megy az egekbe. Ez nem épületgépészeti szempont, de úgy tűnik, ezt te nem érted.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.06.09. 18:15:51

@Pop40: Bár az igaz, hogy az ötödik emelet majdnem 15 méterrel messzebb van a Naptól... :)))

jolankovacs 2017.06.09. 18:48:44

Itt ülök a tizediken a lakásomban, fiam a kilencediken, másik fiam a nyolcadikon. (másik épületben) Eddig elzavarni sem tudtam őket, pedig a nagyobbiknak már volt helye Londonban évekkel ezelőtt. De ők magyarok, szeretik hazájukat, itt akartak élni.
Éltünk gyönyörű családi házban, 35 km-re a fővárostól. Azt is én építettem. A vidék nagyon drága és élhetetlen lett. Szellemelig a Balkán alá csúszott 35Km-re a fővárostól!!!!! Nem csak ez a falu, de lassan az összes!
Most őket is elakarják üldözni ezek e BARMOK???

Nyolc évig vártam erre a TIZEDIKRE! Kurva meleg van, Odakinn! Itt benn hűvös. A lakás szigetelve, redőny, napernyő, klíma. Virágok a teraszon. Egy valóban gyönyörű parkot látok, madárcsicsrgéssel, és egy lélegzetelállító kastéllyal.

De amiről senki sem ír: néhány nap alatt az IDIÓTÁK (miniszterek) lopási kényszere miatt a lakásom, (lakásaink) valószínűleg több tízmilliót veszítettek értékükből a hangulatkeltés miatt.(nyilván nem akarom eladni, de az érték az érték...volt) (Az egyik lakás devizahiteles volt, ott már buktunk néhány milliót a hülye beszólások, sortolások és hasonlók miatt:( (Ugye Kósa 20%,,,)

Kérném, ha valami nálam képzettebb jogásznak van reális ötlete hogyan tudnám legalább ezt az utóbbi értékvesztést behajtani ezeken a ........akkor írja meg. Mert már lépni kell!!!

teéjesenmindegy 2017.06.09. 19:01:22

@élhetetlen: "Akinek van pénze, az majd megveszi (vagy csak bevállalja, az adófizetők fizetik, a teraszossá alakított lakást, és tudja fizetni akár a saját kertészét a teraszra, vagy a közös költségben a tetőterasz karbantartását. "
Hiába no, te átlátsz a szitán. Multimilliomosok tömegei vágynak tetőkertes visszabontott panelba.

jolankovacs 2017.06.09. 19:02:56

@Hunyadi zokogna... ha látná......ezt: Hja, ha egyszer elkezdeni durrogni az a Dragunov!!
Ezért is kellene deklarálni nyilvánosan egyszerre sokaknak, hogy az nem terrorizmus, gyilkosság, vagy hasonló lenne, hanem jogos önvédelem. Az élet védelme. Ezek azt hiszik mindenki bele fog nyugodni élete tönkretételébe, abba, amiből csak egy van! Nekik is és nekünk is. Bizony elég lenne egyetlen dragunov egy végletekig elkeseredett ember kezében. akinek már minden mindegy. Ha az én életem elvettétek, tönkretettétek, akkor gyertek ti is. Nem kívánom ezt, de lassan nem lesz más megoldás. A mi, de elsősorban gyermekeink, a jövő érdekében. Valószínűleg egy ilyen cselekedet egy új 56-hoz vezetne. Nem hiszem el, hogy annyira bolondok, annyira vakok, hogy nem látják ezt. Utána már késő lesz.

Ez a panelosdi agymenés csak egy töredéke annak, ami ezt KIFOGJA VÁLTANI!!!!

teéjesenmindegy 2017.06.09. 19:04:59

@jolankovacs: Igen, a hozzászólásodon látszik az, hogy a falu szinvonala hol van.

Biztos rohadt nagy értékvesztés, hogy jobbá és szebbé akarnak átalakítani valamit.

Visceroid 2017.06.09. 19:16:32

@P. J. Fry: "Aztán ma megírták, hogy egy németországban sikeresen bevált módszerről van szó."

Ja, Ceausescu idején is sikeres volt a falurombolás, ott is egy életformát akartak eltüntetni.

teéjesenmindegy 2017.06.09. 19:17:05

Beszarááás a folyamatos balos nyikorgás.

1. Itt minden szar, minden élhetetlen, Balkán, fos, mélyszegénység, panelek.
2. A kormányban ötlet szintjén felmerül valami
3. Hozzá ne nyúljanak, az úgy jó ahogy eddig volt.

teéjesenmindegy 2017.06.09. 19:20:59

@jolankovacs:
Figyelj, te büdös paraszt. Épp arról van szó, hogy jobbat akarnak csinálni a szaros panelodból. Ezt fel bírod fogni?
Na, akkor azelőtt, hogy elkezdenél lövöldözni- mármint nem te, mert te ahhoz gyáva fos vagy- de legalább tájékozódj, hogy mégis mit akarnak, hol, kiket érint, mi lesz ebből.
Tényleg azért kell fenyegetni a minisztert, mert eszébe jutott, hogy jobbá tegyen valamit? Igazi hülye barom vagy.

P. J. Fry 2017.06.09. 19:41:45

@élhetetlen: "hanem válj meg a tulajdonodtól, azért, hogy másnak jobb legyen"

Három napon keresztül az volt a duma, hogy ha lebontják a felső emeletet, akkor is meleg lesz. Most, hogy kiderült műszakilag nem is akkora hülyeség mint ahogyan azt sulykoltátok, most kiderült, hogy a kormány azt akarja, hogy válj meg a tulajdonodtól?

Milyne duma ez már? Majd három nap múlva meg jön, hogy ja, nem is akarnak senkit kitelepíteni?

Ez így nagyon gáz ám!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.09. 19:47:27

@nemecsekerno_007:

"- lehetne néhány helyen tetőkertet is telepíteni."

Azt most is lehetne.

Szóval elbontanak 1-2-3 emeletnyi lakást, ezeknek az értéke elszáll, mint a füst, megsemmisül. Óriási értékvesztés, plusz a lebontás sem lesz ingyen.

Mivel az elbontott lakások tulajdonosait kártalanítani kell, új lakásokat kell nekik építeni. Ezt nekik ingyen kell megkapniuk, hiszen nem ők kérték a változtatást. Ez óriási állami kiadás.

A megmaradó lakások értéke nőhet, de ez nem az államot fogja gazdagítani, hanem a tulajdonosokat.

Szóval úgy néz ki, hogy Mészáros Lőrinc panelvisszabontó és házépítő céget fog hamarosdan venni, és ő fogja megkapni ezeket a megbízásokat.

Az meg lószar, hogy Németországban bevált, kivételesen egyetértek @Szelid sunmalac: kommentjével.

@Frady Endre:

Ebben veled is egyetértek.

P. J. Fry 2017.06.09. 19:49:27

@teéjesenmindegy: "Hiába no, te átlátsz a szitán. Multimilliomosok tömegei vágynak tetőkertes visszabontott panelba. "

Sőt, már most is multimilliomosok laknak bennük. :D De most komolyan, gondolje bele! :D

chrisred 2017.06.09. 20:04:39

@teéjesenmindegy: Gondolom, soha nem hallottál még a befektetési célú ingatlanvásárlásról.

Paks2 · http://megujulok.blog.hu 2017.06.09. 20:12:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ""- lehetne néhány helyen tetőkertet is telepíteni."
Azt most is lehetne."

Ha lépcsőzetes a ház, élmény kimenni a szoba melletti teőpkertre. Az egy emelettel feljebb lévő tetőkethez felmászni nem öröm, nem látsz rá az ajtóból.

"elbontanak 1-2-3 emeletnyi lakást, ezeknek az értéke elszáll,"

Olyat érdemes visszabontani, amit úgyis el kéne bontani nemsokára. Kisebb súlyt tovább képes elviselni a tartószerkezet.

jolankovacs 2017.06.09. 20:12:40

@teéjesenmindegy: Látod komám mekkora barom vagy! Sértegetmi tudsz, érvelni ésszel gondolkodni nem. Nekem e te szaros csapatod ne akarjon jót, mert az nekem mindig milliókba kerül! A balosozás meg direkt kiakaszt, mivel őket ugyanúgy rühellem úgy 5 évtizede. Mint a te fajtádat.
Nagyon szép, hogy leparasztozol, amikor te vagy az igazi tajparaszt. Egyébként tanuld meg, hogy ha a paraszt nem szarik, akkor te nem eszel.
Imádott miniszteted, a lázár meg igencsak előkelőmhelyen a becsületes emberek listáján, ha majd elszámolásra kerül sor. Nem sok esélye gyáva nlkülem sem, hogy megússza. Remélem te sem úszod meg a hazaárulást!Talán a te roskadozó nyárikonyhád kényelmesebb, vagy a városzéli albérleted???
De ezt a hozzánk normális emberekhez nem méltó agyatlan csevelyt fejezzük be, veletek agyhalottakkal nincs tovább.
Ne írj, méltatlan vagy a normális beszédre..................................

Paks2 · http://megujulok.blog.hu 2017.06.09. 20:13:32

@teéjesenmindegy: "folyamatos balos nyikorgás."

7 éve hazudik, tolvajkodik a csúti geci, nehéz nekik elhinni, ogy egyszer az életben véletlenül nem rosszat akar.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.09. 21:12:15

@Dorottya Veres egy hülye picsa:

"Ha lépcsőzetes a ház, élmény kimenni a szoba melletti teőpkertre."

OK, ez igaz. Ám ahonnan te kimégy a tetőkertre, az a lakás egy szinttel magasabban van, és akkor annak a tetején a hőszigetelést meg kell erősíteni, hiszen ott nem hat a tetőkert hőszigetelő - vagy inkább nyári hűtő, mert párologtat a talaj - hatása.

"Olyat érdemes visszabontani, amit úgyis el kéne bontani nemsokára. Kisebb súlyt tovább képes elviselni a tartószerkezet."

Vannak ilyenek nálunk? Én nem hallottam efféle statikai problémákról, persze ez semmit nem jelent, ettől még lehetnek.

Paks2 · http://megujulok.blog.hu 2017.06.09. 22:14:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "a tetején a hőszigetelést meg kell erősíteni"

Persze, itt rengeteg költség van, de elég nagy értéknövekedés is lesz.

""Olyat érdemes visszabontani, amit úgyis el kéne bontani nemsokára. ...
Vannak ilyenek nálunk?"

Nemtom, nem hiszem. De attól még pár év múlva lehetnek. Abban az időben nem volt csúcson a munkamorál, de a lopás igen. Az M7 nagyon szarul épült, mert a balatoni víkendházakba ment a beton.

Másik ok lehet, ha kiürülnek a panelházak maguktól.

Vagy ha annyi pénzt kapunk Brüsszeltől, hogy az emberek életkörülményeit lehet belőle javítani. ... Ja, de nam arra kapjuk, hanem szerkezetátalakításra. ... Ja, de mindegy, úgyis ellopja a csúti geci.

Kevés a bérlakás, ez is a rákfenéje a dolognak. A törvény is szar. ...

dr. mesterséges színezék 2017.06.09. 23:16:59

@teéjesenmindegy: Nem lennék Trump helyében, amikor rájön, hogy mi már a hatodikról az ötödikre költöztünk, a télen-nyáron 22 fokba, ő meg marad izzadni a toronyházában.

dr. mesterséges színezék 2017.06.09. 23:19:01

@teéjesenmindegy: " Épp arról van szó, hogy jobbat akarnak csinálni a szaros panelodból."

Számára kis pech, hogy őt el kell küldeni ehhez a francba.

dr. mesterséges színezék 2017.06.09. 23:29:25

@Dorottya Veres egy hülye picsa: "Másik ok lehet, ha kiürülnek a panelházak maguktól."

Valami komoly járvány kéne ahhoz. Vagy olyan tőkekiáramlás, hogy ózdosodjon az egész ország. Momentán napi szinten kerülnek a postaládába és onnan a kukába a "lakást vennék saját célra ebben a házban" tartalmú fecnik.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.09. 23:36:14

@dr. mesterséges színezék: Én tudok olyat. Mérhetetlen pénzt öntünk az oktatásba, kiszámítható törvénykezéssel, kormányzással növeljük a versenyképességet, húsz év alatt megelőzzük Németorzégot, és mindenki ki akar majd költözni a panelból.

(Ha tennék ide egy szméjlit, azt hinnéd, ezt lehetelennek tartom.)

dr. mesterséges színezék 2017.06.09. 23:50:46

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Sajnos a mérhetetlen pénzt már elvertük focioktatásba (várjuk a gyümölcsét türelemmel - ebben profik vagyunk), most már a kopp jön.

BiG74 Bodri 2017.06.10. 07:01:43

Végre valaki leírta, hogy ez a panelbontogatás, ismét csak egy legalizált út az adófizetők milliárdjainak eltüntetésére.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.10. 07:21:06

@Dorottya Veres egy hülye picsa:

"Persze, itt rengeteg költség van, de elég nagy értéknövekedés is lesz."

Persze, ez így igaz. Ha ezek a házak önkormányzati tulajdonban lennének (ahogy az a neue Bundesländerekben volt), akkor nem is lenne ezzel semmi gond. De nálunk a panellakások túlnyomó része magántulajdonban van, önkorm. bérlakás alig van, olyan meg szerintem végképp nincs, hogy egész emeletek legyenek önkorm. tulajdonban.

Így aztán marad az, hogy elbontott lakások tulajdonosait bizony komolyan kell kártalanítani, ők pedig kiváló alkupozícióban lesznek, mert nem lehet csak úgy elvenni tőlük a lakásaikat. Ez iszonyú sok pénz lenne.

Az értéknövekedés a megmaradó lakásoknál jelentkezik, na de azokat is először meg kell vásárolni, mert nem biztos, hogy a jelenlegi tulajoknak van pénzük a tetőkertre és egyéb fejlesztésekre.

"Másik ok lehet, ha kiürülnek a panelházak maguktól."

Egyelőre szárnyal a panellakások piaca, egyhamar nem fognak kiürülni. Az egyhamaron évtizedeket értek. :)

Igaz, hogy jól mutatnak a képek a németországi átalalakított panelekről. Csakhogy nálunk honnan lesz erre pénz? Látom, te is ezen morfondírozol, hát én is...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2017.06.10. 08:25:30

@P. J. Fry:

Németországban elnéptelenedtek a panellakások. A visszabontások előtt kísérleteztek azzal is, hogy 2-3 lakást egybenyitottak, egynek a bérleti díjáért, csak legyen bérlő.

nu pagagyí 2017.06.10. 08:31:01

@P. J. Fry: A demokrácia is bevált máshol, csak nálunk nem ajar egy istennek se. De cissza a panelhez, megnyugtatlak, a téma annyira nem új, hogy 15-20 éve Magyarországon is felmerült. Akkor is a német példa alapján.

A panelhoz való hozzányúlásnak nem az lényege, hogy 10 emeletesből 9 emeletest csináljanak, hanem egyrészt a városképet javítsák, izgalmasabbá téve a sivár látványt a kezelhetőbb nagyságú épületekkel, ne adj isten a kevés időt bíró tetőszigetelés helyett tetőt rittyentve a házakra. Másrészt nem csak a külalak, hanem a beltartalom is változna, lakások egybenyitásával használhatóbb élettereket kialakítva. Ha már hozzányúlnak a dologhoz, értelemszerűen a gépészeti hőszigetelési problémákat is meg kell oldani a mai szabványoknak megfelelően.

Na, ez volt az eredeti koncepció lényege, akadályként a bentlakók jelentettek mindig is problémát, mert nálunk magától nem ürülnek ki a panelek, mint Németországban. Ez ügyben Lázár elvtárs megnyugtató szavaitól majdnem megnyugodtam, hogy majd a közösségekkel együtt, meg önkéntesen, meg így meg úgy. A Fideszt ismerve ideje valóban rettegni.

nu pagagyí 2017.06.10. 08:51:31

A maffiaállami megoldás a következő lehet a csekély fizetési erőt jelentő, jelenlegi lakók elűzésére:

A rezsimonopóliumnak hála, a távfűtés ára az egeket verdesi, tovább kell emelni mondjuk a duplájára. Az eladósodott lakóktól így végrehajtás keretében szarért-húgyért, az előzőleg közpénzből feltőkésített haveri/rokoni offshore "befektetők" ölébe hullnak majd a célpontként kijelölt, jobb helyen levő panelházak lakásai. Ők majd a villájukban várják ki, hogy a Mészáros és Mészáros Kft, az általuk közvetített közpénz fejében, piacilag értelmezhető kégliket alakítson ki a lepukkant városközponti panelházban. A lakásokat értékesítve, a "befektetők" immár tisztességesnek tűnő pénzhez juthatnak. Mindenki jól jár, kivéve a végrehajtott lakások szerencsétleneit és persze a tisztességes adófizetőket, akik a tőkét állják. De hát ki törődik a nyavalygással?

Paquito Rodriguez 2017.06.10. 09:47:33

Kedves mindenki! Első és utolsó kommentemet teszem közzé.
Nem az az igazán borzasztó, ami történik a világban, legyen szó bármiről, hanem az, hogy nálunk rögtön politika lesz belőle. Mert hogy valami attól lesz baromság, hogy Orbán, vagy Gyurcsány mondta. Attól lesz baromság, hogy az és kész. És ez az.
Vegyünk egy középosztálybeli magyart, mondjuk Bélát. Béla most vesz panellakást a 10. emeleten. Béla 10 évet dolgozott azért, hogy legyen saját tulajdonú lakása. Béla 10 éve dolgozik, közepesnek mondható diplomás fizetésért. A felesége hasonlóképpen. Azért döntöttek úgy, mert teszem azt, annyira elszálltak az albérletárak hogy a 10-20 milliós hitelt fizetni 10-20 évig havi 30-50 ezer forintos megtakarítást jelent. Tehát megveszi a lakást, és örül, mint majom a farkának, hogy 45-55 éves korára lesz egy saját tulajdona. Egy panel, mert csak erre fussa, mert anyuciék nem tudtak segíteni. Ekkor, mivel hiteles, a kártérítést a bank kapja, mert jelzálog, meg minden. Tehát, ha valaki azt mondja, hogy Béla, te most menj el innen, a lakást elbontjuk, akkor ebből ő nem sokat fog kapni. Vegyünk egy másik esetet: kap cserelakást. Úgy magyar módra. Ahogy sikerül. Mondjuk Dabason, pedig pl. Érden dolgozik. Onnan hogy a túróba járna dolgozni??? Vagy esetleg olyan lakást kap, ami kevesebbet ér. Vagy semmit.
50 éves lesz, és kezdheti az életet előlről. Remek kilátások.
És ami a legjobb, ez is politika. Nem az. Csak annyit szeretnék kérni mindenkitől: gondolkodjon el egy pillanatra, mi lenne, ha ő lenne Béla. És ne rögtön a politikai fröcsögés jöjjön. Inkább próbáljon más fejével is gondolkodni.
Amúgy pedig, még mielőtt bárki bármit is megfogalmazna, okádnom kell a politikától, mindegy honnan jön. Egyik sem jobb egy fikarcnyival sem, mint a másik.

élhetetlen 2017.06.10. 12:59:58

@teéjesenmindegy: „Multimilliomosok tömegei vágynak tetőkertes visszabontott panelba.”. Ez alapos visszavágás volt. Ha te úgy gondolod, hogy nincsenek olyan jó körülmények között élő emberek, akik vágynak a teraszos visszabontott panelra, és fenn is tudják tartani, akkor meg minek is ez az egész? Csak, hogy legyenek? Úgy üresen? Mert az egyiknek nem telik a fenntartásra, a másik meg olyan gazdag, hogy nem oda vágyik? Egyáltalán, gondoltál valamit, vagy csak írtál?

élhetetlen 2017.06.10. 13:24:08

@P. J. Fry: „Jópofa, kitalálod, hogy "majd biztosan ezt csinálják" majd elkezdesz méltatlankodni”. Az is jópofa, hogy te még ki sem találod, hogy hogyan lehet ezt megoldani, miből, de feltétlenül lelkesedsz. Csak gondoljuk végig. Megegyeznek adott házban a lakókkal, ki akar családi házat, ki menne teraszosba. Elkezdenek építeni húsz családi házat valahol. Szerződést kötnek a tulajjal arra, hogy három év múlva költözik, nem gondolhatja meg magát, vagy, ha meghal, és az örökösre is kötelező a szerződés? Ez például hatalmas különbség a bérlakás, és a saját tulajdon között. És amit már többen írtak. Mit csinálnak az alsóbb szinten lakókkal, amig tart a bontás, építkezés? Nem tudod, de biztosan jó lesz!

élhetetlen 2017.06.10. 13:41:22

@teéjesenmindegy: „Biztos rohadt nagy értékvesztés, hogy jobbá és szebbé akarnak átalakítani valamit. „ Ezzel a rengeteg eszeddel magyarázd már meg, hogy hogyan képzeled. Jobb csak annak lesz, aki teraszra vágyott, (vagy ahogy megkapta ingyen, tíz millával drágábban adhatja el), vagy családi házra, és kap a közösből. Mondd már meg, hogy miért kell arra fizetni az adót az emberek többségének, hogy egy töredéknek jobb legyen! De nem is lesz ebből semmi, legfeljebb egy házat átalakítanak Hódmezővásárhelyen, mert Lázár megígérte valamelyik haverjának a hatvan nm-es teraszt.

élhetetlen 2017.06.10. 14:22:23

@P. J. Fry: „Ez így nagyon gáz ám!”. Az is nagyon gáz ám, hogy két dolgot nem tudsz egymás mellé rakni. „Most, hogy kiderült műszakilag nem is akkora hülyeség mint ahogyan azt sulykoltátok”, bár nem látom, hogy ez miből derült ki, de ha kiderült is, az nem változtat azon, hogy a felső szint meleg lesz, ha meg zöld tetőt raknak rá, az legalább egy tizessel megdobja a közös költséget annak is, aki a földszinten lakik. „most kiderült, hogy a kormány azt akarja, hogy válj meg a tulajdonodtól?”. Én ezt írtam: „hanem válj meg a tulajdonodtól, azért, hogy másnak jobb legyen, vagy megtartod, mert beleestél a terasszal bővíthető körbe, de a fenntartási költség megy az egekbe.” Esetleg a „vagy” szót sem érted, nem csak az egészet? Mégegyszer megpróbálom. Valakit a másodikról kiköltöztetnek a bontás, építés idejére. Visszaköltözik, a lakása változatlan, de a közös költség tíz ezerrel több, mert zöldtetőt csináltak a lapostető helyett, és a kertészeti céget fizetni kell, aki karbantartja. A lift karbantartási költség kevesebb lakásra oszlik el, stb. Négy emeletnyi ember fog többet fizetni azért, hogy felettük kialakítsanak pár szuper lakást. Ezt pont a szegényebb réteg nem tudja vállalni, és ezért kell megválnia a tulajdonától, míg eközben páran nagyon jól járnak, közös pénzből. Nem érted, ugye?
Egyébként lenne még ötletem az emberek életminőségének javítására. Minden tíz lakásnál nagyobb házból költöztessük ki a földszinten lakókat családi házba közpénzen, csináljunk úszómedencét közpénzen, a ház meg tartsa fenn. Jó, nem?

dr. mesterséges színezék 2017.06.10. 14:25:33

@élhetetlen: Ugyan nem Lázárnak, hanem Tarlósnak, de Viktor felvázolta az ügymenetet: mondjátok meg mit akartok, és lesz rá törvény (a.m.:közpénz). Osztjónapot.

türelmesebb 2017.06.10. 19:02:54

Ötletelés: Ha már a kormány ennyire a lakosságért van lenne egy ötletem: húzzanak fel a panel tetejére még egy kis magasságú szintet és telepítsék be a tetejét napelemekkel és a keletkezet energiát hasznosítsák fűtő-hűtő klimaberendezésekhez. Mint a nemzeti bölcsünk megmondta, átfogalmazva: napenergiánkból villamos energia csak akkor van, ha süt a nap ( vagyis ha nyáron melegebb van).
Mint ötletgazda nem szabadalmaztatom az ötletet bárki szabadon felhasználhatja ha van beruházásra tartaléka.

she_wolf 2017.06.10. 20:03:20

@Paquito Rodriguez:
Szép és igaz amit mondasz, de a mindenkori politikától sajnos nem lehet elvonatkoztatni, mert a politikusok a saját érdekeik alapján hoznak döntéseket az oszág lakosságának feje fölött.
Az emberekhez az jut el, hogy melyik párt melyik embere milyen intézkedési tervvel, javaslattal áll elő, és annak megvalósulása mit eredményezhet.
Hidd el, én rühellem a politikát, de minden akaratom ellenére beszövi, alakítja az életemet. Ez egy bizonyos fokig természetes, sőt, szükséges, hiszen irányítás nélkül nincs rend, anarchiára pedig nem vágyom.
Egy időn és befolyáson túl azonban szinte már arra hegyeződik ki az ember összes érzékszerve (jó, beszéljünk csak az enyémről:D), hogy már megint milyen agyrémet találtak ki, és főleg, hogy milyen indíttatástól vezérelve?
A konklúzió pedig szinte mindig ugyanaz (paranoid vonások nélkül is), hogy politika=pénz=a "körön" kívüliek (vagyis lakosság kb. egésze) szívatása.

Mindezektől elvonatkoztatva lehetne logikai érvek mentén gondolkodni a dolgokról, de cseszhetjük, ha az erre való hajlandóság csak az egyik félben van meg, mert ezzel borul a párbeszédnek még az elvi lehetősége is.
Azt kell mondanom, hogy naívan gondolkodsz, ha azt hiszed, hogy elvárható egységesen az emberektől, hogy próbálja levetni gondolkodás közben a pártszimpátiáját, vagy éppen az unszimpátiáját:(
Te az elméleti és elvonatkoztatott gondolkodást hiányolod (jelzem: én is!), de lássuk be, ez utópia.
Ez kb. olyan, mitha én azt kérném, hogy mindenki úgy tekintsen az embertársaira, mint én: azok bőrszíne, neme, és szexuális irányultsága nélkül.
Igen, lehet kiröhögni!:(

Paks2 · http://megujulok.blog.hu 2017.06.10. 21:41:36

@she_wolf: "a mindenkori politikától sajnos nem lehet elvonatkoztatni, mert a politikusok a saját érdekeik alapján hoznak döntéseket az oszág lakosságának feje fölött."

Tévedsz. A politikus feladata, hogy a NÉPET szolgálja, azaz a KÖZJÓT. Minden ettől való eltérés büntetést érdemel. A politikusokat általában megfizetjük, vagy társadalmi munkában vállalják, egyik eseben sem lophatnak. A BTK-ban a "bűnszervezetben elkövetett" mellé betenném a "hatalmi pozícióban elkövetett" kitételt ugyanúgy, vagy jobban súlyosbító körülményként.

she_wolf 2017.06.10. 22:51:44

@Dorottya Veres egy hülye picsa:
Nem tévedek. És te sem. Te azt írod le, hogy mi (lenne) a feladata, én azt, hogy mit tesz, és a tevékenysége hatásait.

"Minden ettől való eltérés büntetést érdemel."
Ez nagyon helyes, szép, meg minden. Csak éppen nem a valóság.
Nyugi, a befolyással való űzérkedést folyamatosan megvalósítják, de ki vonja őket felelősségre? Ők maguk? Sehol (értsd: SEHOL!) nem találsz a mindenkori kormányzástól független fórumot, legyen az bíróság, vagy ügyészség.
Papíron lehet hogy létezik, de a valóságban nincs. Ha esetleg van is, csak ideig-óráig, mert kicsinálják, ellehetetlenítik mindenféle mondvacsinált ürüggyel.
És ez vonatkozik mindegyikre! Hülyegyerekek gyülekezete, akik a homokozóban egy kislapáton veszekszenek, és összetapossák egymás "építményeit".
Amit mostanában művelnek, az még a vaksi, siket, és legjámborabb embereket is indulatossá teszi.
Azt is, aki az életben nem foglalkozott a patkoltakkal.

Büntetni? Ez ma Magyarországon akkora nonszensz, mint pl. az, ha a rendőr a szabadnapján gyorshajt, és ezt észlelvén szolgálatba helyezi és megbírságolja magát. Ne röhögtess!:)
Egyébként a politikus a közjót szolgálja. Nézz csak szét: a saját közösségükben mindenki jól jár. Asszony, gyerekek, sógor-koma-vő.haverok....
Bearanyoztad az estémet, köszi!:)

dr. mesterséges színezék 2017.06.10. 23:47:57

@Dorottya Veres egy hülye picsa: Egen. Általános esetben a politika mellékterméke a korrupció.
Itt a konkrétban meg a korrupció mellett marad idő a politikára - de olcsóbban megúsznánk, ha 7x24-ben csak lopnának.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.11. 01:15:14

@she_wolf: Ez nem normális hozzáállás. Tudom, hogy nem vagy fideszbérenc, de pont ezt akarjék elhitetni, hogy mindenki lop, nincs itt semmi látnivaló.

@dr. mesterséges színezék: :)) Jól mondod.

she_wolf 2017.06.11. 02:41:26

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Nem normális hozzáállás? Csodálkozol?:DDD
De viccen kívül: emberek vagyunk, így a politikusok is azok. Nem titok, mindenhol vannak olyanok, akik nem a munkájuk miatt kapnak ilyen-olyan előnyöket. Ez nem kizárólagosan magyar sajátosság, világszerte ez van.
A bajom az, hogy ez a gyülevész népség már a látszatra sem ad! És igazából az ellenzéki oldalon sem látom azt, hogy legalább egy jól körvonalazott programmal állnának ki, hanem csak az ígérgetéseket (eminek nem is tudom, hogy a jelen helyzetben milyen alapja van), és retorziók kilátásba helyezését.

Olyat csináltam, hogy magam is meglepődtem: belpolitikai adást néztem a tv-ben. Nem szokásom a híradón kívül többet foglalkozni ezzel, bőven elég a net.
Az egyik ilyen vendég azt mondta, hogy az ellenzék bénázása tartja a jelenlegi kormányt még mindig hatalmon, és ezt én is régóta tudom, nem újdonság.

Személyes hozzáfűznivalóm amit már korábban valakinek megemlítettem, hogy a fidesz rosszul értelmezi és alkalmazza "divide et impera" módszert.
Nem a társadalmat kell megosztani, hanem a javakat. Mindenki profitál ez utóbbiból, míg az előbbi csak elégedetlenséget szít. Ennek egyenes következménye (lehet, és egyszer talán lesz is) a csúfos bukta, ami köszönhető pluszban a szintén egyes autokrata vonásokkal bíró ellenzéki vezetőknek, nem fog bekövetkezni. Így nem!
Az ellenzéknek priorizálni kellene, és nem ugyanazokat az ígérteket ismételgetni az unalomig, amit még egyikük sem váltott valóra.
Ha kormányváltást akarnak, akkor a jelenlegit le kell győzni. Csak egymással összefogva sikerülhet, külön-külön nekimenni ennek bebetonozott rendszernek teljesen felesleges. Mintha egy masszív beton házat próbálna pár ügyefogyott csavarhúzóval, meg csípőfogóval ledönteni:(
Csak amíg azon vekengenek ezek a szerencsétlenek, hogy milyen indokkal nem lépnek koalícióra, addig hopp!, máris újra a nyakunkon még legalább 4 évig ez a szégyenérzet nélküli telhetetlen brancs.

A korábbi hozzászólásom azért lett olyan, mert akinek írtam, szerintem egy mesevilágban él:)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.11. 06:26:47

@she_wolf:

"Ha kormányváltást akarnak, akkor a jelenlegit le kell győzni. Csak egymással összefogva sikerülhet, külön-külön nekimenni ennek bebetonozott rendszernek teljesen felesleges."

És ha összefognának és legyőznék a Fideszt, akkor mi lenne?

Normális kormányzás helyett ugyanúgy marnák egymást, ahogy most teszik. Gondolj csak bele: ha még a választási győzelem érdekében sem képesek összefogni, akkor mennyire fognának össze utána, amikor már ott vannak a húsosfazék körül?

Anarchiába zuhanna az ország, aztán majd a miniszterelnökük megint elmondhatná, hogy "Majd beledöglöttem, hogy másfél évig nem csináltunk semmit. Úgy tettünk, mintha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este!"

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.11. 11:52:00

@she_wolf: "mindenhol vannak olyanok, akik nem a munkájuk miatt kapnak ilyen-olyan előnyöket. Ez nem kizárólagosan magyar sajátosság, világszerte ez van."

A fideszesek gyakori hazugsága. A Pénztáros Lőrinc a piti csokitolvajra mutogat, hogy itt úgyis mindenki lop, miközben ellopja az egész boltot az épülettel együtt. Ilyen lopások csak feketeafrikában vannak.

"az ellenzék bénázása tartja a jelenlegi kormányt még mindig hatalmon"

A fideszesek gyakori hazugsága. A valóság az, hogy csalás segíti őket túlhatalomhoz.

- A jogállam kiüresítése, pl. a népszavazás betiltása.
- A jobboldali pártok megszüntetése, MDF, kisgazdák.
- A Jobbik életrehívása, ami üvegplafon miatt nem nőhet 15% fölé.
- A média és hirdetési piac megszerzése.
- A határon túli magyarok szavazati joga, nyugatra menekült magyarok szavazati jogának elvétele.

Ezek egyike se elég, de összességében uralmon tartja a fideszt.

Nem tudom a fideszhez kötni, inkább az egykori SZDSZ és MSZP bűne a pszichopata gyurcsány léte. Se vele nem lehet választást nyerni, se nélküle. Talán nem így lenne, ha 2006 őszén elcsapják, és emelt fővel elvesztik a választást.

she_wolf 2017.06.11. 14:13:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Vagyis akkor maradjon minden így, ahogy van.
Felesleges Gyurcsányt idézned, számomra ő a másik élősködő:) Ami azt illeti, én kihagyom Gyurcsányt az ellenzék stáblistájából.
Egyébként pontosan abból látszik amit írtál, hogy nincs épkézláb ellenfele a fidesznek. Sajnos:(
Nem értem a magyarokat. Kicsit szét kéne nézni világban, és ha önállóan nem vagyunk képesek kitalálni valamit, akkor legalább puskázzunk azoktól, akiknél nem ilyen elfajzott a politikai élet.
Normálisabb emberek lakta országban az van, hogyha árnyék vetül egy politikusra (mindegy, minek az árnyéka), akkor a delikvens feláll, köszöni az eddigieket, és elhúz a rákba.
A diktatórikus vezetésű országokban szokás az, ami nálunk, a megtévesztő módon demokráciának nevezett helyen, hogy az utolsó falatig ragaszkodunk a kondérhoz, és még egy kis plusz kenyeret is van pofánk kérni, nehogy az értékes szaft kárba vésszen. És ha nem adnak, bármi áron, de megszerezzük. De azért szeretünk a nemzet jóságos és adakozó megmentőjének képében tetszelegni, hiszen papírunk van róla, hogy mi olyanok vagyunk.

she_wolf 2017.06.11. 14:37:12

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Abban megyezhetünk, hogy aki politikai pályára lép, eleve nem lehet szent.
A kérdés az, hogy akik megválasztották őket, mennyire engedi őket harácsolni, dúlni, és olyan lépéseket megtenni, amelyek miatt a választók már cikinek érzik, hogy az adott ország polgárai.
(Kivételek persze vannak, voltak, de meg lehet nézni, hogy jellemzően hol, mit, és miért tettek.)
Szeretjük hangoztatni, hogy megválasztott politikusaink minket, a választóikat képviselik, az érdekünkben járnak el, hiszen azért választottuk meg őket. Aztán jól magára hagyjuk a bagázst, és ahelyett hogy diktálnánk inkább behódolunk nekik.
Mi ez az agyrém? Szerepcsere? Volt ezzel a címmel egy jó filnm, nem kellene a mindennapi gyakorlatba átültetni egy fikciót.

Ami hatalmon tartja a fideszt, az a magyarok egyik furcsa sajátossága: Pató Pál úr, és valami harcias amazon gyerekei lehetünk, mert várjuk és várjuk, hogy valami jobbra forduljon, és ha ez nem következik be, akkor vasvillát ragadunk, és ölünk mindenkit, leginkább magunkat (képletesen, persze).
Aki véletlenül megmarad, az újból elkezd valamit építgetni évtizedeken kereszül, hogy aztán megint a saját nyakába ültessen valami vadbarmot, akinek először mindent elnéz, majd elkezdi csóválni a fejét, és nini!, újra indul a mókuskerék.
Az még véletlenül sem merül fel bennünk, hogyha helytelenkedik a kölök, akkor először bünti a sarokban, utána meg a jól megérdemelt atyai füles, mert "gyereket" nem decens bántani akkor sem, ha a fejedre szarik!

Szóval a magyar ember nem beszél, hanem tűr. Aztán pedig világégést rendez.
Bár nem akarok jóslásokba bocsátkozni, de az, hogy milyen elánnal megy szembe a józan ésszel (néha pedig a fél világgal) a fidesz, és hogy milyen leplezetlenül folyik a szabadrablás, nekem Rómát idézi végnapjai idején.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.11. 14:54:17

@she_wolf: "aki politikai pályára lép, eleve nem lehet szent."

Az alaptézised téves. Egy normális társadalomban a tolvajokat elítélik, és cak a feddhetetlenek választhatók közhivatalra.

Magyarországon van sokmillió becsületes ember, messze túlsúlyban. Leket közülük politikusokat válogatni.

Az első országgyúlést nagyrészt civilekből állt. A megélhetési politikusokra most sincs semmi szükség.

she_wolf 2017.06.11. 16:20:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Könnyen meglehet, hogy tévedek:) Hiszen általában a változtatni akarás ösztönöz valaki arra, hogy hallassa a hangját, és erre politikai terepen van lehetősége.
Majd eltölt a politikában pár évet, és idővel más lesz a leányzó fekvése. Ne menjünk messzire, csak állítsd szembe önmagával az egykori és a mostani Orbán Viktort!
És ezzel ő nem képez kivételt. Ő is változtatni akart egykor, csak egy kicsit félresikerült a dolog, mert vérszemet kapott. Az az ember, akit egykor régen egy tökös legénynek hittem, mára egy töppedt hangember lett, akinek teljesen mindegy, hogy a választóit milyen mélységbe rántja.

Te normális társadalomról beszélsz. A tolvajokat itt is elítélik. Boltban lenyúlod a cuccot, ha elcsípnek akciózás közben, megkapod ami a törvény szerint jár. Tehát ez eddig egy normális társadalom. Lopod a villanyt, csalod az ÁFA-t, rájönnek, bünti van. Neked, nekem, Lutz Gizinek.

Törvényhozók meghozzák a törvényeket, de ha az adott törvény útjában áll egy olyan megvalósításnak, ami révén haszonra tehetnek szert, akkor megváltoztatják a törvényt. Semmibe nem kerül, és elhárult egy akadály.
Emlékszel?: "mondd hogy mit és hogyan akarsz, hozunk rá a törvényt, vagy ami kell."
index.hu/video/2013/04/30/orban_viktor_busz/

És nem falak között dumálják meg, hanem nyilvánosan, Mici néni, Géza bácsi füle hallatára, kamera előtt. Nem foglalkozom azzal, hogy nagyobb volumenű dolgok esetében milyen keretek, körülmények között zajlik egy ilyen agyalás.
Akik a törvényeket hozzák, önmagukra nézvést nem tartják kötelezőnek betartani, fölötte állnak. Ne mondd, tudom: senki nem állhat a törvények fölött. Elvileg. És mégis megtörténik a "csoda", tehát valahol porszem kerül a gépezetbe.

A becsületes emberek többségének meg sem fordul a fejében, hogy politikusnak álljon, nem akar korpa közé keveredni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.11. 18:01:11

@she_wolf:

"Normálisabb emberek lakta országban az van, hogyha árnyék vetül egy politikusra (mindegy, minek az árnyéka), akkor a delikvens feláll, köszöni az eddigieket, és elhúz a rákba."

Melyek azok a normálisabb emberek lakta országok?

Ha csak Európára szorítkozunk és csak a mostani időszakra, akkor is eszembe jut Jean-Claude Juncker, aki hazájában adóelkerüléseket segített elő, aztán nem a rákba húzott el, hanem az EU vezetőségébe. Vagy régebbről a Kohn Bandita, aki bevallottan pedofil cselekedeteket követett el, most mégis az Európai Parlamentben ül, nem a börtönben. De említhetném az Európai Parlament - az lejárt szavatosságú káderek gyűjtőhelye - több egyéb tagját is, akik a képviselői költségtérítésekkel vastagon visszaélt/nek, mégis a helyükön ülnek.

Vagy régebbről gondolj Giscard d'Estaingre és a gyémántjaira. Az olasz politikusokat, élükön Berlusconival már meg sem említem.

De friss példaként itt van Theresa May, akire a saját pártja megbuktatásának nem az árnyéka, hanem a ténye vetül, mégsem mond le. Cameron legalább gentleman volt, de May...

Abban persze igad van, hogy a mi politikusaink pofáján sokkal vastagabb a bőr...

she_wolf 2017.06.11. 19:40:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Melyek azok a normálisabb emberek lakta országok?"

Jól feladtad a leckét. Egyébként észak felé keresgélnék:)
Igazából nem is nagyon jut eszembe olyasmi, hogy egy botránytól valaki fülét-farkát behúzva eloldalgott volna, úgyhogy túrtam, de csak azért, hogy ne legyek feketeseggű és tudjak ellenpéldát mutatni;)
www.pecsistop.hu/tartalom/cikk/botrany-miatt-lemondott-david-laws-penzugyminiszter-helyettes

...van még pár, akit érdekel nyugodtan keresgélhet.

Ami az EU-t illeti, sok szempontból jó hogy van, de soha nem fogja elérni a vágyott célt amiért létrehozták, ahhoz túl "tarka". Én így gondolom.
Akkora józan(!) liberalizmus pedig a világon nincs ami ezt lehetővé tehetné.
Az EU csak gazdasági szempontból könnyebbség, minden másban könnyen akadályt jelenthet. Patthelyzet.

Ami pedig May-t illeti: ki tudja, talán a magyar politikusokat tekinti a mestereinek. A mieinkre rászárad a szekérderéknyi szar, és a helyükön ülve megvárják, amíg lepattogzik róluk, ki nem fáradnának az esőre megtisztulni:(

teéjesenmindegy 2017.06.12. 00:03:05

@élhetetlen:
"Ha te úgy gondolod, hogy nincsenek olyan jó körülmények között élő emberek, akik vágynak a teraszos visszabontott panelra, és fenn is tudják tartani, akkor meg minek is ez az egész? Csak, hogy legyenek? Úgy üresen? "
Mondjuk esetleg azért, amire kitalálták? Hogy az ott lakó panelprolinak jobb legyen?

Már bocs, de olvastam a beteg marhaságodat, hogy milyen mérhetetlen pénz és energia egy harminc négyzetméteres terasz locsolása. Lehet, hogy nálad ügyesebbek megoldják egy kannával.

Te, meg a többi hasonló kommentelő, szóval ti beteg emberek vagytok. Bazmeg, ha a kormány felújítja a 63as utat, akkor abban is elkezditek keresgélni, hogy ki járhat arra. Nyilván csak azért csinálnak eu játszóteret Bázakerettyén, mert a zobrán ott akar hintázni.

Addig meg nem jut el az eszetek, hogy ez az egész paneles baszakodás kb. még ötlet szintjén sem létezik. Ti már megállapítottátok, hogy
1. minden panelt visszabontanak
2. ezt senki nem akarja
3. mindenki ott akar maradni, és nem akar kertes házat
4. mészáros panelba akar költözni.

élhetetlen 2017.06.12. 01:17:40

@teéjesenmindegy: Jajaj. Te írtad gúnyosan, hogy „Multimilliomosok tömegei vágynak tetőkertes visszabontott panelba.”. Erre írtam, hogy akinek telik rá, hogy fenntartsa a teraszt, meg a tetőkertet, meg fizesse a kevesebb lakásra elosztott lift karbantartást, stb., azaz a magasabb közös költséget, az marad, aki nem bírja, az megy. De szerinted csak multimilliomosok vannak, akik nem vágynak oda, meg panelprolik, akikről én mondom, hogy nem bírják a fenti luxus lakások által generált plusz költséget, így merült fel a kérdés, hogy akkor kinek csinálják. Persze, a panelproliknak, akiknek nem fér bele a plusz költség. A haverodnak már írtam, „Egyébként lenne még ötletem az emberek életminőségének javítására. Minden tíz lakásnál nagyobb házból költöztessük ki a földszinten lakókat családi házba közpénzen, csináljunk úszómedencét közpénzen, a ház meg tartsa fenn. Jó, nem?”.
„Lehet, hogy nálad ügyesebbek megoldják egy kannával„. Azta! Igen, és egész nyáron otthon vagy, és naponta locsolsz, mert ha egy hétre elmész, akkor kidöglik minden. És mindenki arra vágyik, hogy egész nyáron otthon üljön, hogy locsolhasson, akkor is, ha elmehetne egy-két hónapra. Ki a beteg, aki úgy képzeli, mint te, vagy aki úgy él, ahogy én?
A további agymenésed nem érdekel, mert azt írtam, hogy legfeljebb egy pilotot csinálnak meg, azt is csak azért, mert. Nem írtam, hogy ezt senki sem akarja, azt írtam, hogy nem mindenki vágyik kertes házba, és hajnali hólapátolásra télen, aki odavágyik, annak megéri, de mondjuk a negyediktől lefele a megemelkedett közös költségnek nem biztos, hogy örülnek, mert az ő viszonyaik nem javulnak. Persze, te képes vagy ezt sem érteni, de nekem mindegy. Maradj magadnak, és lelkesedj tovább, mert mit aptyuk tész, mindig jó az.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.12. 06:36:10

@élhetetlen:

A társasház közös használatú része valamint pl. a falak, a lift, a tető stb. osztatlan közös tulajdonban vannak, így a visszabontáshoz többségi szavazat szükséges. Ha a tulajdonosokkal közlik - remélem, lesz ilyen -, hogy azoknak is nő a közös költségük, akiknek a lakásához hozzá sem nyúlnak, akkor lehetőségük lesz nem megengedni a visszabontást.

dr. mesterséges színezék 2017.06.12. 08:17:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A hőszigetelés és nyílászárócsere törlesztő részletei még terhelik a közös költséget, miközben visszabontásra volna ítélve az, ami még ki sincs fizetve.

Továbbá: az ötödik alatt és felett legalább féltucatnyian (köztük vállalkozást a címre bejelentők is) játszanak azzal minden évben, hogy a rezsi nem fizetésével elmennek az utolsó utáni pillanatig - aztán kegyeskednek törleszteni a kamatmentes, vagy eleve csökkentett kvázi-hitelt a fenntartónak, amelyik elsodródik addig a pontig, hogy "mindegy mennyit, csak fizessenek már". Ha az az utolsó utáni pillanat a "na de most már nincs kilakoltatási moratórium" eldörmögése, akkor addig, ha az, hogy "vagy szétterítjük az elmaradást a fizetőkre, vagy senkinek nem lesz víz/villany/lift", akkor addig.

Most ezt a helyzetet készül (?) tovább bodorítani a panelprolizás agytrösztje.

élhetetlen 2017.06.12. 12:51:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Köszönöm az információt. Nekem erről fogalmam sem volt, mert én társasházban lakom…. Egyébként tavaly azt írtad, hogy szűrsz engem. Nem baj, ha olvasol, de azért kérlek, írni ne írj nekem!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.12. 15:03:36

@élhetetlen:

Jajjaj, egy frissítés miatt épp nem ment a szűrő app. Majd teszek róla. Addig is próbáld túlélni, de a faszom sem fogja megjegyezni annak a kb. tucatnyi idiótának a nickjét, akiket szűrök.

Áthidaló megoldásként te is szűrhetsz engem.

élhetetlen 2017.06.12. 15:12:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kb. két órája írtam azt a levelet, amiben azt kértem, hogy nekem ne írj. Azt is elfelejtetted ennyi idő alatt, vagy csak nem értetted meg? Egyébként nem kértem megoldási tippeket sem, csak azt, hogy szakadj le rólam.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.12. 15:16:22

@élhetetlen:

Kiskócsag! Megmondjam vagy magadtól is rájössz, ki a búbánatos lópénisznek adj utasításokat?

élhetetlen 2017.06.12. 15:34:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Őszintén sajnálom, hogy nem érted, mi a különbség a kérni és az utasítani szó között, de ezen nem tudok segíteni. Az is tény, hogy egy bunkó a legudvariasabb kérést is leszarhatja, ahogy te teszed, ezen szintén nem lehet változtatni. Ez van, éld ki magad!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2017.06.17. 17:45:09

Egy ilyen visszabontásnak több akadálya van.

- Alapító okirat módosítása. Nekünk ez pillanatnyilag aktuális, mire lezárul, 1 milla.
- Liftes esetében a lift új liftnek minősül, valamennyi engedélyével és díjával.
- Csökken a közös tulajdon mérete --> értéke --> változnak a tulajdoni hányadok. --> kvázi a második emeletnek is áldását kellene adnia a tizedik bontására.
- Villámvédelem újnak minősül, új OTSZ szerint kell kiépíteni (szigorúbb)
- A bontás alatt nem lehetne senki az épületben (munkavédelem /daruzás, függő teher alatt,..../)
- Nem egy lakótelepen a daruzási munkák miatt ki kellene vágni nagyon sok mára felcseperedett fát.
- A panelmaradvány albetétjeinek is megváltozik az értéke, ma még nem tudjuk melyik irányba.
süti beállítások módosítása