A valódi viták otthona

Reflektor

A mesterterv Orbán ellen

2016. október 06. - baum

20160425gyurcsany-ferenc-dk-alaptorveny-ellenni3.jpgMérhetetlen taktikai érzékről téve tanúbizonyságot, közvetlenül a kvótanépszavazás eredményhirdetése után jelentette be szinte egyhangúlag az ún. demokratikus ellenzék, hogy itt a remek alkalom a teljes ellenzéki összefogására. Abban a pillanatban, amikor bekövetkezett Orbán Viktor 2010-óta legnagyobb politikai veresége, amikor a magyar nép 60 százaléka besokkolt a túltolt gyűlöletkampánytól és inkább nem ment el szavazni. Pár hete a miniszterelnök még arról beszélt, hogy a 40 százalékos részvételi arány egyértelműen kudarc, és hiába próbálják most azt sulykolni, hogy 3millió3százezer, az alacsony részvétel mindenképpen presztízsveszteség a kormány számára.

 

Erre reakcióként Molnár Gyula, Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely is arról beszélt, hogy most aztán nagyon, de nagyon össze kell fogni Orbán Viktor ellen, mert csak így lehet leváltani a Fideszt 2018-ban. És nekik ezt el is hihetjük, hiszen már 2012-ben is megmondták. Ugyanezt. Ugyanők.

A terv most az, hogy előválasztás során fogják kiválasztani a 106 egyéni választókörzetben a közös ellenzéki jelöltet. A trükk az, hogy ezt így nem kell összefogásnak hívni, elég együttműködésnek. Így már minden választópolgár tudni fogja, hogy ennek aztán semmi köze ahhoz a 2014-es összefogósdihoz, ami másodszor is kétharmadot adott Orbán Viktornak. A PM és az Együtt akarja az előválasztást leginkább, ez természetes; mikrópártként önállóan semmi esélyük nincs parlamenti mandátumhoz jutni. Az előválasztás legszebb része az lesz, ha végül tényleg összejön, akkor Kubatov Gábornak elég néhány tízezer feketeöves fideszes aktivistát bevetnie, és utána Orbán Viktor íróasztalánál állíthatják össze a nagy ellenzéki együttműködés egyéni jelöltjeit mind a 106 körzetben. Szupcsi lesz.

 

Rossz hírem van: meg kell végre érteni, hogy Gyurcsánnyal akkor sem fogja senki leváltani Orbán Viktort, ha az minden hajnalban elküldi Rezsiszilárdot, hogy erőszakoljon meg minden 12 év alatti magyar kislányt a nagyanyjuk sírján. Lehet hívni így vagy úgy, lehet trükközni a listaállítás mikéntjével, attól még nem lesz hiteles az összeborulás.

 

Arról nem is beszélve, hogy 4 év alatt sem sikerült felfogni, hogy Orbán Viktort úgy nem lehet leváltani, ha csak annyi az üzenet, hogy Orbán fujj. Nagyon tiszta világképet (hogy a szocik is értsék, lassan írom: víziót) kell kínálni a választóknak. Ha egyes szereplők bírnak is átgondolt irányokkal, legyen az a feltétel nélküli alapjövedelem, vagy az Együtt szabadpiac pártisága, esetleg más az eddigi rendszeren túlmutató elv, az biztos, hogy ezek elhalnak Gyurcsány és tettestársainak napi érdekű politikai machinációi mellett.

 

Nuszbaum Tibor írása

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr5611772377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomanovics Gergely · http://tomanovicsgergely.blog.hu 2016.10.06. 10:30:40

Teljes szemléletváltás kell, el kell felejteni a klasszikus jobb-bal felosztást, és el kell zavarni a picsába mindenkit, aki az elmúlt 25 évben résztvett az ország lezüllesztésében.

Sokat és hosszan írtam arról, hogy szerintem mi a megoldás: tomanovicsgergely.blog.hu/2016/09/29/elmultnyolc_tiz_ev_12_fejezet_2016

Croma Soma 2016.10.06. 18:59:20

Mondjuk az elrakarodást kezdhetné önkritikusan Gyurcsány Ferenc, majd követhetnék őt a jó régi Maszopos potentátok.
Ha ez így megtörtént akár még a végén Orbán is eltűzhet a.... :)

2016.10.06. 19:12:28

Most jött el a Kétfarkú kutya ideje. Ha jól csinálják a következő két évet, simán beelőzhetik az ellenzéket.

Francois77 2016.10.06. 19:14:32

Alig várom az előválasztást, én is választok majd. Jó buli lesz:)

ursus artos 2016.10.06. 19:48:59

"amikor a magyar nép 60 százaléka besokkolt a túltolt gyűlöletkampánytól és inkább nem ment el szavazni. "
Téves kiinduló állapot.
Nem tudjuk, hogy a 60% miért nem ment el szavazni. Feltételezni persze lehet, de abból könnyen lehet téves következtetést levonni...

Jakab.gipsz 2016.10.06. 20:04:52

Mester terv Orbán ellen. Miért is? Mert a liberális ellenzék, mindent jobban tudna csinálni, ha nála van a hatalom, gondolom erre a lényegre világított rá a reflektor.

Hi-hi ez egy jó vicc, gyerekeknek, vagy gyermeklelkű felnőtteknek. Köszönjük tudjuk milyen az ha a városi liberális értelmiség koalíciót köt, a baloldallal, az első pillanatban hátba szúrja, ha nem viselkedik úgy, hogy a Soros banda jól érezze magát, csak hát, nyomukba a pusztulás.

Jolka40 2016.10.06. 20:21:12

Ne ítéljetek túl korán! A bukás úgy kezdődik, hogy hülyének nézik, lekicsinylik az ellenfelet.

BiG74 Bodri 2016.10.06. 20:23:15

@roli101:
Bárki, aki eddig nem volt a tolvajok között és megmozdul, tesz az ügyéért, csak nyerhet.

al Dajjal 2016.10.06. 20:36:18

Ez a nyomorult (Kurcsány) még mindig nem fogja fel, hogy a legbiztosabb módja a Zorbán megbuktatásának, ha mellé állna.

polgári kór 2016.10.06. 20:41:12

komoly mesterterv kell hogy megugorják a parlamenti küszöböt

nick papagiorgo 2016.10.06. 21:34:13

Tökmindegy minek hívják. Ez csak megint játék a szavakkal, mint a "nem bojkottálom, csak azt mondom, ne menjetek el szavazni".
A baloldali ellenzék vagy közös listán indul (és akkor ez összefogás, bárhogy is nevezik), vagy nem, ez utóbbi esetben az MSZP-n és a DK-n kívül esélye sincs senkinek bejutni (de lmég az is lehet, hogy egyik se jut be). Az, hogy "összefogás" vagy "együttműködés" vagy bármi egyéb szót találnak is ki rá, nem fog senkit se megtéveszteni, még a saját szavazóikat se.

Ezek az emberek megint a saját szavazóikat nézik hülyének az álmegoldásaikkal. Már az elején elcseszik az egészet.

polgári kór 2016.10.06. 21:39:33

@nick papagiorgo: nem kérdés hogy össze fognak fogni

ilyeenkor csak azon szoktak alkudozni hogy az új internacionáléban ki lesz a fasz és ki a szopó

6.Lenin 2016.10.06. 21:41:32

@Jolka40:

Én próbáltam őket okosnak nézni, de nem megy. amikor már majdnem, mindig csinálnak vmi marhaságot, mint most is a népszavazáson.
Itt volt a lehetőség megbuktatni a mocskos Fideszt, de...
Nos mindig itt kezdődnek a bajok....nem tudják, mit is kellett volna csinálni.

Kár, különben, mert tényleg szükség lenne okos ellenzékre, vagy legalább olyanokra, akiknek van víziójuk, ahogy a poszttoló is írja.

Semmi se jó, amit nem mi találunk ki, pedig isten uccse igyexünk, de nem jut eszünkbe semmi, pedig igazi demokraták is vagyunk (bár jó lenne, ha végre valaki megmondaná, hogy miért is?)

Croma Soma 2016.10.06. 21:44:32

@6.Lenin: mit kellet volna csinálniuk? Ne tartsd magadban! Add át a tudást!

6.Lenin 2016.10.06. 22:00:43

@Croma Soma:

IGEN-nel szavazni-mérhető.
Orbán is megmondta, ha az IGEN-nek győznek, lemond, mert azt nem tudnák vállalni.
Jogosan buktak volna.

Van 4 millió Orbánt utáló mélyszegény + több, mint 5 millió, akik nem mentek el, mert ők is utálják+ több millió külföldre menekült hazánkfia, akiket Orbán üldözött el sokat szenvedett kis Hazánkból+ az igazi demokraták hatalmas hada.

Ha jól számolunk ez lehet vagy 12-15 millió.

Orbán a 3,3 milliójával a fasorban se lehetne. Tuti bukta.

(vagy valakik megint hazudnak)

-Szia szomszéd! Hallottad, Orbán lemond, ha az IGEN-nek nyernek.
-Hú, B+, akkor szaladjunk szavazni IGEN-nel.
-Hülye vagy? Akkor ezek visszajönnek, inkább maradjunk otthon.
-Igazad van, utálom a Patást, de ezeket...., na hagyjuk, mert megint kinyílik a bicska a zsebemben, oszt csak ez az 1 nadrágom van, az asszony megölne, ha megint kilyukasztom.

kvadrillio 2016.10.06. 22:06:34

Felpörög a hazai kóseripar.
MIJAFASZT KERESNEK EZEK A MI FÖLDJEINKEN ????? A PICSÁBAMÁÁÁR !!!

MAGYAR GAZDÁK NEM KAPTAK FÖLDET A MARHÁIK LEGELTETÉSÉRE, EZEK MEG ITT TERMELGETNEK ???!!!
Győr Ágnes, 2016. október 6., csütörtök 15:32
Kóser termékeket árusító bolt Budapesten
Kóser termékeket árusító bolt Budapesten
Fotó: Mohai Balázs / MTI
Jelentős felvevőpiacuk lehet az Egyesült Államokban a Magyarországon megtermelt kóser élelmiszereknek. Legalábbis ebben bízik a közvetett állami tulajdonban lévő Agro Rehab Kft., amely a közelmúltban kapott engedélyt arra, hogy Amerikába exportálja a cég termékeit. Jövőre pedig Magyarországon nyílhat meg a világ második kóserlibamáj-üzeme.

Megkapta a közvetett állami tulajdonban lévő Agro Rehab Kft. a közelmúltban az amerikai hatóságoktól az engedélyt ahhoz, hogy kóser zöldségeit a tengerentúlon értékesítse – tudta meg lapunk Szabó Györgytől, a cég ügyvezető igazgatójától. A kóser termékek exportjáról azután kérdeztük az illetékest, hogy Magyar Levente, a külügyi tárca gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára a közelmúltban az Egyesült Államokba látogatott. A politikus többek közt kereskedelmi célú megbeszéléseket folytatott azokkal a kóser élelmiszereket forgalmazó nagy cégekkel, amelyek szívesen felvennék vagy bővítenék a kapcsolatokat a magyar partnerekkel. Az Agro Rehab 2014 óta foglalkozik kóser brokkoli és karfiol termesztésével, és a jövőben kínálatukat spenóttal is bővítik. A jelenleg négy hektáron, speciális fóliasátrak alatt termelt 100-100 tonna zöldség nagy része egyébként eddig is külföldi piacokra került. Kérdésünkre, hogy mitől kóser egy zöldségféle termelése, az ügyvezető igazgató azt válaszolta: a kóserság ez esetben a teljes rovarmentességet jelenti. A fóliasátrak nem engedik be a rovarokat, és megakadályozzák azt is, hogy kifejlődjenek a zöldségeken a kártevők. A társaság azért brokkoli és karfiol termesztésével kezdett el foglalkozni, mert ez a két zöldségféle mosással nem tehető utólag kóserré.

Az Egyesült Államokban rejlő piaci lehetőségek kapcsán Szabó György igen ambiciózusan fogalmazott. Szerinte a magyar mezőgazdaság az amerikai kóser mezőgazdasági és konzervipari termékeknek akár 70 százalékát is képes lenne előállítani. Hozzátette, azt a kósersági igazolást, amellyel a cég dolgozik, valamennyi zsidó vallási irányzat elfogadja.
hirdetés

– A kóser élelmiszerpiac folyamatosan növekszik. Különösen Észak-Amerikában, ahol a vallásos zsidókon kívül az egészséges táplálkozás hívei is előszeretettel keresik az ilyen élelmiszereket – erről beszélt lapunknak az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija is. Köves Slomó szerint a hazai kóser élelmiszerek terén több trend is megfigyelhető. Drasztikusan megnőtt az elmúlt években azoknak a megkereséseknek a száma, amely kósersági felügyeletet kérő cégektől származik [a kósersági felügyelet a termesztési folyamat egyfajta kontrollját jelenti – a szerk.]. A kóser zöldség termesztésén kívül szintén jelen van a kóser tej és a kóser libamáj előállítása. Utóbbiakban az EMIH is érdekelt. Terveik szerint ugyanis a jövő év elején megnyílik Magyarországon a világ második, a kóser eljárásnak megfelelő hízottlibamáj-üzeme. Az elsőt – amely szintén Magyarországon, Jászberényben található – izraeli befektetők hozták létre tíz éve, és szinte kizárólag izraeli piacra termel.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 10. 06.

ogli dzsí 2016.10.06. 22:10:13

@kvadrillio: 'A kóser élelmiszerpiac folyamatosan növekszik. Különösen Észak-Amerikában, ahol a vallásos zsidókon kívül az egészséges táplálkozás hívei is előszeretettel keresik az ilyen élelmiszereket'

Naná, mindenki tudja a zsidókról milyen szépek és egészségesek. Azt csak irigyelni lehet.

A libamáj viszont ha kóser ha nem, nem megvetendő dolog!

Killary Fucking Clingon 2016.10.06. 22:35:48

Egy vidéki bingó sorsoláson se tudnának nyerni ezek a köcsögök..

Attól hogy valami kosher még nem egészséges.. ( melyik idióta írt ilyet??? )

ogli dzsí 2016.10.06. 22:41:05

egyébként az a kosher dolog egy kurvanagy 5let a zsidóktól, mert ők igyekeznek ilyen termékeket venni, hogy a pénz a bizniszükön belül maradjon és gyarapodjon (még ha a kosher termelő maga nem zsidó is, ami ritka, a kosher minősítésekért kemény sarcokat kell fizetni, erről szól az egész)

- namost, nekünk pont ugyanezt kell csinálnunk a magyar termék feliratú cuccokkal, másra rá se szabad nézni, az ár is teljesen mind1 - a zsidó sem nézi, mert nem lényeg, a kosher termék nem olcsó. De: a lényeg- másnak add el a szarodat te viszont KIZÁRÓLAG fajtabelidtől vegyél, 2-3 generáció alatt a világ összes pénze a fajtádé lesz

ezt érdemes eltanulni

Girhes Joe 2016.10.06. 23:06:54

"amikor a magyar nép 60 százaléka besokkolt a túltolt gyűlöletkampánytól és inkább nem ment el szavazni."

Na most hogy Orbán túl magasra tette a lécet az érvényességgel, és ezt jól be is bukta, az egy dolog. Nyilvánvaló volt már előre is, hogy IGEN alig lesz, tehát NEM-ből kellene bő 4 milliót összehozni, ami kábé lehetetlen. De ettől még az ellenzéknek nincs mire elélveznie, mert az Orbán szája íze szerinti 3,3 millió szavazat vagy azt jelenti, hogy az ellenzékre a saját szavazói se hallgattak (azaz csúfosan megbukott a bojkott), vagy ami még rosszabb nekik, ha tényleg ennyi fideszes+jobbikos szavazó van, mert akkor egy reális parlamenti választási részvételt tekintve kb. 65 százalék a fidesz+jobbiké (tehát a fidesz számára legrosszabb esetben koalíció a jobbikkal, de bukás kb. kizárva, miközben a demokratikusnak nevezett oldalnak 2010-nél is nagyobb verés néz ki).

Más szóval nézve, Orbán ugyan égett egyet szimbolikus téren, de a kőkemény számokat tekintve hátradőlhet, ez az eredmény neki jó.

ogli dzsí 2016.10.06. 23:10:01

@Girhes Joe: A baloldal akkor tud ügye megmozgatni 5 millió embert ha otthonmaradásra kell őket bírni....

Ha vmi akcióra kéne őket rábírni, 200ezer aláírás már 3x nem jött nekik össze.

De ez nem zavarja őket a 3,2 millió fikázásában.

Girhes Joe 2016.10.06. 23:18:40

@ogli dzsí:

Róluk már az mindent elmondott, hogy az egyetlen ügy, amiben számottevő választói aktivitást sikerült elérniük, az az volt, hogy vasárnap lehessen vásárolni. Ez volt a legfontosabb ügy, a legnagyobb horderejű, az ország jövőjét leginkább befolyásoló, amiben egyáltalán labdába sikerült rúgniuk. Amiből a kormány kb. 5 perc alatt ki bírt hátrálni a kellő pillanatban. No comment.

nem várt fordulat 2016.10.06. 23:54:23

Nem értek egyet. Elég sok embernek szimpatikus a DK. Van, aki Gyurcsányban találja meg a gondolkodását. Legyen ez 5%, hisz bent vannak. Van akik másikban, harmadikban, és a többi.

Ha mindenhol megtalálják azt a képviselőt, amelyikkel nyerhetnek, ez egy jó stratégia. Illetve talán az is kijön, kik mennek el, milyen szimpatizánsok egy ilyen előválasztásra, bár sajnos a részvételt nem saccolom 20%-ra sem.

Ennyi embert, de még csak a tizedét sem lehet lekaraktergyilkolni, miközben mindenki látja mi folyik itt, már nem hitelesek, se rogán, se orbán, semelyik. Csak a hívők maradtak. Mondjuk ők sokatn, 3.3 millió

FikkFakk 2016.10.07. 03:57:34

Na, elso csodablog, ahol valami gondolkodo belatja, hogy a jelenlegi ellenzek nem tud labdaba rugni.

Feluton vagyunk a kezdes fele.

Mar csak azt kene belatni, hogy nem biztos, hogy az elvileg ervenytelen nepszavazas bukas viktor szamara, barmennyire is szeretne a liberalis oldal ugy ertekelni...

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.07. 05:42:56

25 % ballib mandátum és a fideszes győzelem - ez lesz az eredménye az összefogdosásnak.

andrásúr 2016.10.07. 06:12:43

Az ellenzék legnagyobb problémája az, hogy kevesen szavaznak rájuk és hogy egyáltalán léteznek !
Hajrá Fidesz és Orbán Viktor !

Trackers 2016.10.07. 07:25:30

Nem értem minek ez az összefogás, meg az elővlasztás, mikor tuti a ballibek sikere.

Hisz több mint 6 millióan nem szavaztak Orbánra és ez csak Magyarországon.

A világon több mint 7,4 milliárnyian nem szavaztak rá.

És ez a sok ember, mind mind GYurcsány mögé állt be értelemszerűen.
Hisz nem szavaztak.

Logikus nem ?

1ghost 2016.10.07. 07:44:07

@Trackers: @ogli dzsí: @FikkFakk: @Francois77: @6.Lenin: @polgári kór:

Te hitvány fideszes bérhazudozó! Látom nickjeid sokaságán ömleszted a tolvaj orbán gazdád hazugságait, tekerjél bazdmeg, mert a vasárnapi bukás után lehet téged is elzavar a picsába, s keres a helyedre valami értelmesebb hülyét.
A lényeg, hogy titeket korrupt, gerinctelen tolvaj fideszeseket utálnak a magyarok, mentek a lecsóba, és a büdös életben nem kerültök hatalomra utána.

vénkujon 2016.10.07. 08:16:06

...nem beszélve arról, hogy a fidisek megint békésen felgyútanának mindent. ezúttal a rendőröket sem kellene széthajintani macskakővel. jó ez így inkább. max. nem fizetek adót, s így véreztetem ki lassan tállai cucuékat, meg antilopékat

Philip F. Queeg 2016.10.07. 08:20:41

@1ghost:

És mi a véleményed az előválasztásról?
Elmennél, szavaznál?
Milyen részvételt jósolsz?

ulpius66 2016.10.07. 08:26:57

"Abban a pillanatban, amikor bekövetkezett Orbán Viktor 2010-óta legnagyobb politikai veresége...."

Ja!

Akkora vereség volt, hogy a Fidesz-KDNP támogatottsága 44-ről 48%-ra nőtt!!!!
A DK támogatottsága meg 9-ről 7%-ra csökkent!!!!

Még egy ekkora vereség és a Fidesz támogatottsága 50% fölé emelkedik a DK támogatottsága meg annyira csökken, hogy a Parlamentbe sem fog bekerülni.....

Csak így tovább!!!

Hajrá elvtársak!!!!

Feri bohóc a megmentőtök!!!!

nick papagiorgo 2016.10.07. 08:42:43

előválasztás:
Nagy marhaság ám ez.
Először is, ki fog előválasztani? Csak a regisztrált szimpatizánsok (mind a hatan...), vagy bárki? Adott esetben elmennek a Fideszesek is, és akkor kijön, hogy a legtöbb szavazatot kapó jelölt pl. Orbán Viktor?

A másik meg, hogy hányan fognak elmenni előválasztani? A baloldal, mint ugye látjuk, "legnagyobb sikere", hogy rábírja az embereket, hogy ne menjenek el szavazni. Namost, mire számítanak, az "ő" választásukra hányan fognak elmenni? Tömött sorokban fognak jönni, mi? Főleg vidéken, ahol a teljes baloldal egyáltalán nincsen jelen, egyik párt se.
És akkor mondjuk tíz-tizenöt ember (akik elmentek) mondja meg, hogy ki lesz a jelölt egy adott körzetben?

Ilyenekről nem is beszélek, hogy (ahány tagjuk/jelöltjük ezeknek van) lehet választani mondjuk Güzü József (MSZP), Hoppáré Istvánné (PM) meg Aljas Lajos (DK) között, namost az átlagos választópolgár életében nem hallott egyikről se.

Egy szó mint száz, ez az előválasztás tartogat magában több igen tanulságos és vérbő részletet :)

Netuddki. 2016.10.07. 08:43:09

Egyértelmű, hogy a gyurcsány az orbán beépített ügynöke. Külön pénzelik az orbánék, hogy időnként belerúghassanak és az agyatlan fideszdroidoknak antikrisztusként mutogathassák.
Ha nem így lenne, és a gyurcsánynak lenne egy csöpp esze, akkor már régen visszavonult volna. A fidesz olyan szinten lekaraktergyilkolta, hogy mint politikus nálam biztosan nem jöhet számításba. De azért csak gyurcsányozzatok ostobenkó tolvajfidesztrollok!

Netuddki. 2016.10.07. 08:44:27

Ja, és mielőtt még elfelejtenénk: ÉR-VÉNY-TE-LEN!

nick papagiorgo 2016.10.07. 08:51:59

@Tibi !:
tudod, Gyurcsányról sok mindent el lehet mondani, de hogy szegény lenne (és Orbán "pénzelésére" szorulna), na azt pont nem.
Találj ki másik elméletet szerintem :)

nick papagiorgo 2016.10.07. 08:53:43

@Tibi !:
Az addig ugye megvan, hogy az MSZP (DK,s és egyéb baloldali támogatással) a saját népszavazásához még a szükséges 200 ezer érvényes aláírást SE tudta összeszedni?

Ennek fényében különösen mókás dolog itt érvénytelenkedni :)

FikkFakk 2016.10.07. 08:54:48

@1ghost: ja, igen, meg azt kene elfelejteni, hogy aki nem elbol fuuujol mindenre ami a kormanyzattol jon, az berhazudozo fidesznyik.

Netuddki. 2016.10.07. 08:57:32

@nick papagiorgo: Az orbán játékszabályai szerint lett ÉR-VÉNY-TE-LEN a balfasz szavazósdija. Úgyhogy qrvára nem érdekel ahogy szugerálod magad, hogy mégis érvényes volt. Nem volt. Ennyi, te lúzer kecskebaszó, tolvaj, fidesztroll. Csak saját megadat égeted ezzel.

Netuddki. 2016.10.07. 09:06:17

@FikkFakk: Qrva nagy tévedésben vagy bazmeg. Azért vetem meg a magadfajta fidesztrollokat, mert egyvelejéig romlott, tolvaj bűnözőkből álló kormányt támogatnak.
Az, hogy fizetnek-e érte, napszámban végzed a fidesz agitprop terjesztését, qrvára lényegtelen momentum. De amíg itt libsiztek, addig én is tolvajfideszbértrollozok. Úgyhogy ne picsogj itt, hogy visszanyal a fagyi!

nick papagiorgo 2016.10.07. 09:10:34

@Tibi !:
én nem azt mondom, hogy érvényes volt, hanem azt hogy a másik oldal (aki most győzelmet ünnepel) még egy népszavazás kiírásához se tud összeszedni 200 ezer embert.
Ha már érvénytelenkedünk, akkor azért nem mindegy, hogy az egyiknek 3,3 millióval lett érvénytelen, a másiknak meg 200 ezerrel. Mert ugye az országgyűlési választásokon nincs érvényességi korlát. És akkor mi lesz? Nagy baloldlai győzelem, mi? :)

Az ízléstelen, ordenáré káromkodásokat meg mellőzhetnéd, csak saját magad égeted ezzel :)

Netuddki. 2016.10.07. 09:23:11

@nick papagiorgo: Mondtam, hogy qrvára nem érdekel a tolvajfityisz önigazolása.

Az meg, hogy a fideszes választási bizottság rendszeresen megfúrja az igazi népszavazási kezdeményezéseket az egy másik téma, hogy ott rohadjanak meg a patyival az élükön!

Netuddki. 2016.10.07. 09:24:02

Ja: ÉR-VÉNY-TE-LEN!

Scott Tenorman Must Die 2016.10.07. 09:45:50

@Philip F. Queeg: véleménye?? ne röhögtess, ez egy program

ben2 2016.10.07. 09:51:43

@nem várt fordulat:

Nem a helyi jelölteket kell karaktergyilkolni, hanem a ballib koalíciót Fletóval (és újabban "megúsztam a lopást" Molnár Gyulával) az élen, azt meg nem olyan nehéz.

Mellesleg az egész baloldal fő problémája nem az, hogy hogyan fogjanak össze, hanem hogy összefogva sincs meg a kellő nettó szavazat a kormányváltáshoz. (Mielőtt belemennénk az új választási rendszer kritikájába: az előző választási rendszerben sem lenne elegendő a baloldal jelenlegi támogatottsága a kormányváltáshoz.)
A fideszesek passzivitására pedig a mostani népszavazás óta tudjuk, hogy nem nagyon számíthatnak, mert Orbánék szinte darabszámra össze tudták szedni a 2014-es szavazóikat.
Azaz: a mostani baloldalnak van kb. 1.5 millió szavazója, a Fidesznek van kb. 2.2 millió, a Jobbiknak kb. 1 millió. Azaz 2 rész fidesz, 1 rész baloldal, 1 rész jobbik.
Egyszerű matek:
1. vagy a Jobbiktól kell megszerezni az 1 millió szavazóját
2. vagy be kell vonni őket az ellenzéki összefogásba
3. vagy valami olyan háttéralkut kell kötni a Jobbikkal, hogy mindenhol passzívan támogatják az erősebb ellenzéki jelöltet, mint az időközi választásokon

Ebből szvsz egyik sem fog összejönni.

A Jobbik a kampány során felfokozott protesthangulat hatására csak erősödni fog. Minél több kormányzati stiklit tár fel a baloldal, minél jobban hányják az epét Orbánra, annál jobban fog gyarapodni a Jobbik bázisa. Nem a baloldalé, hanem a Jobbiké.
Ahhoz, hogy a szavazók visszaáramoljanak a baloldalhoz a Jobbiktól, több feltételnek is teljesülnie kellene: Gyurcsány és az ismert MSZP-s arcok eltűnnek a színről, a ballib értelmiségi holdudvar visszavesz a migráns támogató, nácizó, rasszistázó retorikából és hiteles programot tesznek le az asztalra, hiteles arcokkal. Ezek bármelyikére zéró az esély.

A nyílt összefogás a Jobbikkal nyugodtan kizárható. Még ha lennének is a ballibek között, akik elfogadnák a dolog szükségszerűségét, a balodalt kontroll alatt tartó neoliberális értelmiség és a nyugati média olyan ajvékolásba kezdene, hogy az egész koalíció napok alatt széthullana. A Jobbik szavazóbázisának ellenállásáról nem is beszélve.

Marad tehát a fű alatt egyezkedés.
Nem feltétlenül visszalépésekkel, hanem a lefutottnak vélt körzetekben a két fél visszább venne a kampányból, szürkítené az emberét, a suttogó propaganda pedig terjesztené helyi szinten, hogy kire illik szavazni. Ez néhány körzetben akár még működhet is, viszont az országos szintű sikerhez olyan profi szervezés, együttműködési hajlam és szereplőktől olyan szintű rugalmasságra lenne szükség - mindezt teljes titoktartás mellett -, hogy kizárt, hogy összejöjjön. Elég egy sértett vidéki jelölt, vagy MSZP-s elnök-aspiráns, aki név nélkül kitálal a sajtónak, és garantált, hogy a kormánypárti média Jobbik-baloldal koalícióval fogja tematizálni a következő két évet.

Összességében tehát amíg az ellenzéki oldalon a protest szavazatok megoszlanak a baloldal és a szélsőjobb között és Orbán egyben tudja tartani a szavazóbázisát, addig a magyar politikában nem lesz drámai fordulat.
Ahhoz, hogy kormányváltás legyen vagy a baloldalnak kellene totálisan megsemmisülnie, mint Lengyelországban - akkor a Jobbik behúzhatná a teljes ellenzéki szavazóbázist.
Vagy a baloldalon kellene egy olyan új pártszervezetnek létrejönnie, ami 100%-ban élvezi a ballib értelmiség támogatását, miközben nyitott a mérsékelt jobboldali szavazók felé és egyetlen régi MSZP-s vagy SZDSZ-es arc sem tűnik fel benne. Ez esetben a kormánypártoktól elforduló mérsékelt szavazókat be lehetne gyűjteni és a "2 rész fidesz, 1 rész baloldal, 1 rész jobbik" felállást megváltoztathatnák "2 rész baloldal, 1 rész fidesz, 1 rész jobbik" arányra.
Látva pl. a hasonló stratégiát követő LMP vergődését, ez még 2-3 cikluson belül nem fog megvalósulni.
Ha reálisak akarunk lenni, ez még további 2-3 cikluson belül nem fog létrejönni.

nem várt fordulat 2016.10.07. 09:56:03

"visszavesz a migráns támogató, nácizó, rasszistázó retorikából és hiteles programot tesznek le az asztalra, hiteles arcokkal. "

Aha, mert Orbánék programja olyan hiteles volt, és sosem fogtak negatív kampányba.

Meglátjuk, várjuk ki azt a következő választást, aztán folytatjuk.

pioneer2016 2016.10.07. 09:58:30

@Tibi !: Ja: ÉR-VÉNY-TE-LEN!

Sajnos ezt nem fogják fel. A mostani ordenáré hazugságuk kampánya így szól: " A Magyarok 98%-a döntöttek, most Brüsszelen a sor"
A számolás nem erőssége Orbánnak. Helyesen így szólna: A népszavazáson részt vett NEM-re szavazók 98%-a. A magyarok nem a 98%-ék. Az én nevemben ne ugasson ez a gyökér.

Kivlov 2016.10.07. 09:59:03

sz*ptok így is, úgy is.

Netuddki. 2016.10.07. 10:01:30

@ben2: Az egész úgynevezett "ellenzéknek" az a legnagyobb problémája, hogy úgy ugrálnak ahogy az orbán fütyül. Akkor kellett volna ráborítani erre a tolvaj bandára az asztalt amíg lehetett. Nem tették, ezzel elveszítették a hitelüket.
Nem mintha a tolvajok lecsukása mellett akarnának kampányolni, de ezt sajna már hitelesen nem tehetik meg. Pedig a normális erkölcsi érzékű embereket csak ezzel lehetne megszólítani és szavazásra bírni. Akik a jelek szerint még mindig a választók több mint a fele.

Egy teljesen új párt kellene a levitézlettek helyett, és kisöpörni a jelenlegi politikai garnitúrát orbánostól, gyurcsányostól az ország vezetéséből. Olyan programmal, ami a továbbiakban megszünteti a lopást és a közpénz elherdálását, teljesen átláthatóvá teszi a közpénzköltést. Legelső feladata ugyanis ez kellene, hogy legyen egy 2018-as kormánynak. Az orbánék ezt biztosan nem fogják megtenni, ha idáig nem tették meg, ugyanott folytatnák a lopást ahogy előtte. Ami itt szerintem pár emberen kívül senkinek se érdeke.

Francois77 2016.10.07. 10:02:35

@1ghost: na ez a pamut másik nickje:)

Cicafiú, vegyél vissza, egyelőre nem vagytok hatalmon, és ahogy elnézem, nem is lesztek.

FikkFakk 2016.10.07. 10:14:35

@Tibi !: te ugyanaz vagu, aki @1ghost neven is irkal?

Hiaba eroskodtok / eroskodsz, nem vagyunk lenyugozve :)

Netuddki. 2016.10.07. 10:31:58

@FikkFakk: Hát ez nem jött be. Ha több eszed lenne mint egy marék lepkének, akkor pár kattintással erre magadtól is rájöhettél volna.

Soha nem regisztráltam, kommenteltem más nick alatt kisfácán, és 1-szer váltottam nicknevet fsszopó nicktolvajok miatt. Gyengébbek kedvéért a nevedet bármikor megváltoztathatod, ettől még az azonosítód ugyanaz marad és nem kell újra regisztrálni.
E mellett csakis a saját jól felfogott érdekeimet képviselem. Ízlelgessétek ez mit is jelent tolvajfidesztrollok!

Francois77 2016.10.07. 10:42:01

@pioneer2016: a szavazók 98%-a döntött a nem mellett. A nem szavazók lemondtak a beleszólásról. Ha ők számítanának, akkor választást is lehetne nyerni otthonmaradással, de nem lehet.

Balt 2016.10.07. 10:48:04

@Jolka40: A kövezkező fokozat, amikor saját (egykori) szavazóik is hülyének nézik őket. :)

pioneer2016 2016.10.07. 10:48:24

@Francois77:

A távol maradók a hazug kampányra mondtak nemet, és így elérték hogy érvénytelen lett a népszavazás. Ebből győzelmet hangoztatni, több mint nemzetellenesség.

Balt 2016.10.07. 10:57:17

@nick papagiorgo: +1 Nem sokra becsülöm Kerék-Bárczást, de legalább neki leesett. Rövid úton ki is tették s DK-ból. :))

@6.Lenin: Ááá, ki vsn zárva. Akkor most nem tudnának felhőtlenül ünnepelni, mert egyrészt explicite kiderült volna, hogy összesen nincs (a kérdésben) félmilla szavazójuk sem. Másrészt nem egy toporzékoló Orbángyűlölőt látni a fórumokon - és a közéletben: Ungvári, Hack, Németh Sándor stb. -, akik vállaltan nemmel szavaztak.

putris72 2016.10.07. 10:58:21

@pioneer2016: Te egész uj értelmet adtál a választásnak!!Szerintetek akkor senkinek sem kell el menni szavazni!!Jó de akkor ki dönti el,hogy ki nyert??Azt látom,hogy a baloldal mindig a saját szája íze szerint pakolgatja az embereket aki nem járnak szavazni!2014.ben a választások előtt fél évig azt mondták,hogy mennyen mindenki szavazni,mert aki otthon marad az az Orbánra szavaz!Buktak mint az ólajtó!Mi történik,rögtön azt kezdték el nyomatni demokratikus médiában,hogy aki nem szavazott az Orbánra mondott nemet!!Értem!Miko-hogy!!

Balt 2016.10.07. 11:03:24

@Girhes Joe: Kb ez van, de ezt nagyjából sejteni lehetett. (Hogy ti az utódpártok és a melléjük gründolt Soros-brigádok fasorban sincsenek. Hiába ünneplik magukat a 4,5 milla "bojkottálóval. LOL)

putris72 2016.10.07. 11:03:33

@Tibi !: Még 200 ezer hiteles aláírást sem tudnak összeszedni!!Volt olyan,hogy csak 18 ezer jött össze 6 hónap alatt!!És ti úgy gondoljátok,hogy a többség veletek ért egyet!Még egy tökös tüntetést sem tudtok összehozni!!!

pioneer2016 2016.10.07. 11:08:25

@putris72:

Csakhogy tisztázzuk, pártsemleges vagyok. Egy Magyar állampolgár, és a közlendőm is véleményem is ennek megfelelő.
Természetesen minden választásnak különböző tétjei vannak. Ezért különbözőek az érdekek is. Ezt egyik oldal hibájának sem szabad felróni.

Balt 2016.10.07. 11:37:15

@ben2: Remek elemzés! Az első kettőre már mutatkoztak jelek (Pásztor Albert, Tapolca, Ózd), de elméleti síkon maradva ha a Jobbikkal Együtt :)) el is érnének 51%-ot, mi lenne utána?

Balt 2016.10.07. 11:39:02

@pioneer2016: Aki nem szavaz, az önként aláveti magát a többségi álláspontnak. Ez van. Úgy hívják: demokrácia.

Balt 2016.10.07. 11:45:19

@Francois77: Meg a nagy ho-ho is, ha jól sejtem. Igaz-e Feri bá? :))

m.facebook.com/profile.php?id=100002433969682

(Ha már személyeskedés, legyen vmi tétje is.)

Scott Tenorman Must Die 2016.10.07. 11:49:50

@Tibi !: Jézusom kovi, ne hazudozz már :)

pioneer2016 2016.10.07. 11:57:14

@Balt:

A demokrácia fogalmába az is belefér jogosan, hogy az érvénytelen szavazás, az érvénytelen. Ez a mai jogrendünkben szerepel is, nem de bár?

pioneer2016 2016.10.07. 12:08:23

Valószínűleg fricskának szánt időzítéssel, a népszavazás másnapján erősítette meg az Európai Tanács, hogy Orbán Viktor miniszterelnök februárban megszavazta a kötelező menekültkvótáról szóló határozatot. Ez abból a levélből derül ki, amelyet Jim Cloos, az Európai Tanács kabinetfőnök-helyettese küldött válaszul Molnár Csabának, a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnökének.

Miről is beszélünk?

Jolka40 2016.10.07. 13:50:11

@Balt: Ennél csak az rosszabb, mikor a hatalmon lévő párt szavazói elkezdik tolvajnak, gazembernek látni a kedvencüket.

Balt 2016.10.07. 13:52:56

@Francois77: Te tudsz valamit. :) Vagy pedig ezeket az ordenáré komcsikat klónozzák.

@pioneer2016: Belgiumban és Luxemburgban pl nem. Már csak ezért is vicces a fasz Asselborn örömködése. :)

Balt 2016.10.07. 13:55:00

@Jolka40: Na persze. 2010 remek példa erre.

Komoj László (törölt) 2016.10.07. 14:08:51

@bircaman maxval szerkesztő: pontosan ez lesz

pioneer2016 2016.10.07. 14:23:56

@Balt: @pioneer2016: Belgiumban és Luxemburgban pl nem. Már csak ezért is vicces a fasz Asselborn örömködése. :)

De Ő a Magyar törvények ismeretében örömködik.

1ghost 2016.10.07. 15:06:44

@Balt: Te tolvaj, hazug, gerinctelen bérfideszes! Látom elővetted a 20-dik nickedet is.

De hiába, mert rühellenek bennetek a magyarok, enyveskezű helikopteres rogános, milliárdos gázszerelős, korrupt banda, mit gondolsz meddig fognak még titeket + matolcsy kurváit eltartani az adófizetők havi 2 milláért.
Mentek előbb a lecsóba, majd az ügyészi függetlenség helyreállítása után a cellátokba valamennyien.

Balt 2016.10.07. 15:42:38

@Francois77: Pedig valahol betalált. :)
süti beállítások módosítása