A valódi viták otthona

Reflektor

Tálos Lőrinc: Kóka, pls!

2016. október 17. - szénhidra

kepkivagas_2.JPG

Nem szándékozunk a Vastagbőr blog babérjaira törni, de van az a szint, amikor előtör az emberből az „ehhez már pofa kell” megállapítás. Kóka János helikopterügyi szakértő és morális fárosz irányt mutatott Rogán Antal helikopterezése és a Népszabadság megszüntetése témakörökben:

„Nem szívesen nyilvánulok meg manapság nagyközönség előtt politikai témákban, hacsak nincs rá nyomós okom. Most van. Megszólítottak. Én ezeket gondolom erről:
Nem mindegy, hogy a versenypiacon megkeresett, vagy a magyar emberektől ellopott pénzen helikopterezünk.
Nem mindegy, hogy tehetős emberként politikára adjuk a fejünket, vagy politikusként válunk irdatlanul gazdaggá.
Nem mindegy, hogy politikusként felvállaljuk a tisztességesen szerzett vagyonunkat, vagy permanensen hazudunk, amikor kibukik, hogy többszörösét költjük annak, amit hivatalosan keresünk.
Nem mindegy, hogy mi bukunk bele a saját hülyeségünkbe, vagy az újság, amelyik meg meri írni.”





Versenypiac. Persze, Tiborcz István meg sikeres fiatal vállalkozó. Legalább hülyének ne nézzük egymást. Az az ember beszél versenypiacról, aki az állammal – az SZDSZ-es Magyar Bálint vezette minisztériummal – kötött, az államra nézve kedvezőtlen közbeszerzésből gazdagodott meg (kulcssszavak: Sulinet, Elender, Kenesei Yacht Klub) és akit Gyurcsány Ferenc épp az SZDSZ-es „kapcsolatai” miatt jelölt „függetlenként” miniszternek és akinek a pártelnökségére már mindenki csak úgy emlékszik vissza, hogy az SZDSZ már a rengeteg korrupciós ügye miatt nem tudott/nem akart kiszállni a szocikkal kötött koalícióból.

Az az ember, akinek 145 találatot ad a nevére a K-monitor korrupcióról szóló cikkeket gyűjtő adatbázisa. És nem csak a helikopter, mint olyan miatt jutott mindenkinek Kóka János az eszébe Rogán Antalról. Kóka ugyanis nem kisebb bulibáró Rogánnál, például szereti úgy veretni, ha pártelnökké választják, hogy az akkor már vezető politikus asszisztense számla – és áfafizetés – nélkül készpénzben és minisztériumi borítékban fizeti ki a cehhet. Az „újság, amelyik meg meri írni” kitételre pedig annyit mondanék, hogy a Manager Magazin legendás, Vajda Éva és Mong Attila vezette szerkesztőségét a számlamentes buli megírása után feloszlatták. Hogy volt-e összefüggés, arra csak találgatni lehet, az viszont kurvafix, hogy „A cikk megjelenése után az étterem rendkívüli APEH vizsgálatot kapott”.

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr3811816517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása