A valódi viták otthona

Reflektor

Hosszúék hősök vagy kollaboránsok?

Ez a vita jól illusztrálja, mi a probléma Magyarországgal.

2016. december 01. - macska az úton

hosszu_katinka1_sportmenu.jpgGyárfás lemondása azt sejteti, hogy van az a nyomás, amit egy ennyire felülről vezérelt, autoriter rendszer sem bír elviselni és előbb vagy utóbb, önszántából vagy kényszerből enged a hatalom. Ez egy roppant idealista olvasat, számomra pont ezért a legszimpatikusabb, reményt ad arra, hogy egyszer majd élhetőbb napok jöhetnek a Fidesz-KDNP után.

Realistábbnak tűnik azonban az az elképzelés, hogy a kormány inkább csak megnyitott egy kis szelepet, amin keresztül a feszültség egy része távozhat. Így pedig boldogan süppedhet vissza a már említett öncélú, felülről vezérelt, autoriter rendszer kényelmébe. Egy darabig legalább most majd hallgat a nép.

(A jól végzett munka gyümölcse pedig nem más, mint újabb 7 milliárd odaajándékozása a 2017-es vizes VB-nek, ami így már 25 helyett 100 milliárdba kerül majd. Hiszen a nagy pénz nem a versenyzőknél, hanem a beruházásokban van. Nem látta valaki Mészáros Lőrincet? Az előbb még itt szerelte a gázt.)

Az emberek jelentős része szeretne hinni abban, hogy végre egyszer győz a szakmaiság, hogy a tudás fontosabb a kapcsolati tőkénél. Persze vannak, akik Gyárfás lemondása és/vagy lemondatása kapcsán sokkal baljósabb dolgokra figyelmeztetnek, arról van szó valójában szerintük, hogy az úszók és Orbánék egymásra találtak Gyárfás kigolyózásban. Sőt felmerült az is, hogy valójában nála csak rosszabb jöhet. Az úszók talán több beleszólást kaphatnak koncként, de cserébe a Fidesz újabb politikai ejtőernyőst röptethet vezetői székbe. Igen, egészen megdöbbentő, de innen már csak néhány lépés Hosszúék lekollaboránsozása.

Basszus, egészen elképesztő, hogy Magyarországon nincsenek ügyek, csak oldalak meg lenyúlható pénz. Nem mondhatsz önállóan véleményt, különben mocskos libsi vagy náci vagy. Mikor lesz végre a rohadt sok egyéni érdeken és pártpolitikán alapuló adok-kapok kisöpörve a fenébe? A rohadt pártpolitika helyett mikor kap végre teret a szakmapolitika? Amíg van munka nélkül is ellopható pénz elég, addig biztosan nem, a magyar politikai alapú managment-felfogás pedig állami és helyi szinten is erről szól elsődlegesen: tök mindegy, hogy mi mennyire eredményes vagy hasznos.

A gyomrom fordul fel tőle, hogy a kormány milyen autoriter és hogyan lopják szét az országot, a gyomrom fordul fel tőle, amikor a szóban a kirekesztés ellen harcolók rekesztenek ki másokat, mert nem pont azt gondolják, amit ők szeretnének.

Gyárfás ügye szempontjából számomra egyáltalán nem releváns, hogy kinek az embere volt, ha valami megfélemlítésen alapul az nem jó, az vállalhatatlan. Akár fideszes, akár nem. Ez nem személyi kérdés. Csak hát ez itt a baj, hogy mi, magyarok csak oldalakban tudunk gondolkodni. Aki az én oldalamon áll jó, aki nem, ellenség. Senkit nem érdekel a teljesítmény, nem elvárás, hogy bárkinek a tudása, munkája megmérettetésre kerüljön. Zsigerből okádni kell attól, amit nem én találtam ki és mindenre bólogatni, amit a mi fiaink éltetnek.

Én nagyon örülnék, ha a sportot, a közigazgatást, az oktatás, az egészségügyet és az üzleti életet egyszer majd sikerülne megszabadítani a különböző politikai piócáktól. Nagyon örülnék neki, ha lennének közös ügyek. A lopás, a hazugság pedig ugyanúgy bűnnek számítana kövesse el bárki is.

Amíg azonban nem tudunk fölé nőni a hazai politikai elitnek, addig itt nem fog változni semmi.

Nem tudom, hogy ki jön Gyárfás után, azt viszont nagyon remélem, ha újra egy megfélemlítésen alapuló rendszer épülne és egy autoriter vezető osztogatná önkényesen a pénzeket, seggbe lenne rúgva rendesen.

Amúgy a Magyar Kézilabda Szövetséget Kocsis Máté vezeti? Az MTK-t Deutsch Tamás, a Fradit Kubatov? Na, pont erről beszélek. Ideje lenne egy nagy takarításnak.

Szerintem több Hosszú Katinka kellene.

Csepregi János

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr9212014608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2016.12.02. 07:36:37

Nem értem felnőtt emberek miért a semmin marakodnak.
Egy dolog az úszás mint tevékenység és egy másik dolog az apparátus, hierarchia irányítása, ezt a két dolgot pedig nem tanácsos össze keverni, főleg nem egy demokratikus ellenzékieskedés füge fa levele alatt.
Ennek a két dolognak pedig semmi köze sem lehet sem Katinkához sem pedig a leköszönő Gyárfáshoz.
Ugyanis egy folytonosság meg teremtéséról van szó, mind két esetben. aminek pedig nélkülük is működnie kellene, (ne adja Isten, hogy ez túl gyorsan bekövetkezzen).

Lucifer Morningstar 2016.12.02. 08:26:57

Tusupné elégedett, bosszúja beteljesedett.
A jövő majd megmutatja, valójában mi volt az indíték erre az ámokfutásra, de hogy valamit kapni fog, az biztos. Van az a pénz amiért egy szint alatt az emberek simán adják az arcukat még a legmocskosabb dolgokhoz is.

Lucifer Morningstar 2016.12.02. 08:27:44

Vajon ki lesz a következő akinek nekimegy, mert nem kapták még meg az olimpiai lovettát...

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.02. 08:29:41

Alapvetően igazad van.

Viszont tudomásul kell venni, hogy jelenleg kategóriákkal többen vannak, akik annyira gyűlölik a ballib elkúrókat számos okból kifolyólag (2004 KÁP, 2006.10.23, Elkúrás), hogy akár még a Fideszre is szavaznak.

Azaz amíg ezek a szarházi Gyurcsány féle hazaáruló banda az alternatíva, addig vélhetően nem lesz változás.

Szerencsére.

Majd utána, ha ezek elkotródtak akkor lesz.

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2016.12.02. 08:44:28

Sajnos rosszul látod a helyzetet, ez az ügy csak egy következmény. Annak a következménye, hogy az államapparátusban dolgozók határozzák meg akár egy teljese sportág életét, hiszen az egész rendszer szinte kizárólag állami támogatásokra épül. Egy ilyen rendszerben abszolút az az érdeke az adott sportágban dolgozóknak, hogy egy állami vezetőkkel jóban lévő személy legyen az elnök. Hosszú Katinka és a többiek sajnos ezt nem látják - és ez abból a szempontból nem meglepő, hogy Magyarországon ezt kevesen tudják. A valódi megoldás a teljese versenysport szabad piaci alapokra helyezése lenne.

szabadsagfilozofiaja.blog.hu/2016/11/21/uszofelszab

Netuddki. 2016.12.02. 09:16:26

@Jakab.gipsz: Nem csodálom, hogy a tolvajfidesz troll, negatív IQ-dal nem érted. Pedig már körülbelül egy éve világosan megmondták, hogy miket hiányolnak az úszók.
Ne válaszolj, nem neked válaszoltam, de annyira sötét vagy, hogy nem lehet szó nélkül elmenni mellette...

mojszipupi 2016.12.02. 09:17:22

Kocsismáték, rezsiszilárdok, dajcstomik azért kellenek Orbánnak, hogy ne nőljön ki több korlátlan hatalmú, kontrollálhatatlan gyárfástamás...

Netuddki. 2016.12.02. 09:19:27

@stoic79: Hát bazmeg, pont a Katinka aki nem szorul rá a támogatásra.

De miért is támogatná az állam a profi versenyzőket? Az a probléma inkább, hogy közpénzt költenek erre a célra. Egy politikus ne költsön közpénzt a saját népszerűségének a növelésére! Vagy ha költ, akkor az valami társadalmi célból hasznos dolog legyen.

pamut 2016.12.02. 09:43:47

Kicsit elkéstél a poszttal, ugyanis tegnap Hosszú bevallotta hogy Ő valójában Soros embere és eddig is minden lépése és megszólalása Soros és Gyurcsány kottája alapján ment :(

Szó szerint így fogalmazott, még csak nem is titkolva bűnét: "demokratikus viszonyokat" szeretne látni az Úszószövetségbe a nyomorult féreg lipsije :(
Hihetetlen hogy a nemzetközi magyarellenes nagytőke mindenhol ott van hogy porig rombolja édes hazánkat. Remélem mostantól megvonnak minden támogatást ettől a sorosbérenc, ráadásul amerikai(!!!!) férjjel rendelkező, az eredményeit nyilván folyamatos doppingolásnak köszönhető lipsitől.

Jakab.gipsz 2016.12.02. 09:53:05

@pamut: @Tibi !:
Tudom azt szereted, ha Te osztod az ész (demokratikusan), mások pedig hallgatnak.

Na ezért sötét a fejed mint egy verem( de kedvellek), folytasd csak a hülyeséget.

Persze ha megtanulnád a szöveget megérteni, nem csak elolvasni, mindenkinek könnyebb lenne az élete.

pamut 2016.12.02. 09:56:37

@Jakab.gipsz: egy személynek írtál, de kettőnknek címezted.

legalább annyira rakj már rendet a fejedben hogy azt képes legyél kommunikálni, hogy egyáltalán kihez akarsz szólni.

elemes 2016.12.02. 09:58:57

pedig tényleg arról van szó, hogy a diktátorok sem tudnak tartósan széllel szemben haladni (legfeljebb azon a színvonalon, mint északkoreában).

elemes 2016.12.02. 10:00:06

@pamut:

"Hosszú bevallotta hogy Ő valójában Soros embere"

Ez köztudott, ahogy az is, hogy valójában gyíkember, ezért sportszerűtlen, hogy hétköznapi emberekkel versenyez.

pamut 2016.12.02. 10:08:30

@elemes:

Nekem egyébként már rég gyanús volt hogy egy görény demokrata, hisz nem elég hogy sportkarriert épít ahelyett hogy a konyhában szülne folyamatosan, de még antimagyar nyelven is nevezte el magát... Valami "ájró-lé-di" vagy hogy hívatja magát, azaz csak a pénz érdekli hisz a lé az lé, az ájró meg nyilván ejró, azaz euró, a pénzre hajt, teljesen megfertőzte a nemzetközi pénztőke ;(

pamut 2016.12.02. 10:14:23

jó hírem van a maffiatagoknak és rajongóiknak: orbánék épp kisajátítanak egy újabb iparágat, ezúttal a vendéglátóiparból kanyarított ki orbán magának egy szép nagy szeletet:

hvg.hu/kkv/20161202_Meszaros_kore_megszerezte_a_Hunguest_hotellancot_is

Jakab.gipsz 2016.12.02. 10:22:43

@pamut: Valóban mert mint ha csak ikrek lennétek úgy beszéltek.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.02. 10:25:30

@Jakab.gipsz:

Eddig azt hittem nincs rosszabb a pamut habzó szájú fröcsögő hazugságaitól.

Szomorúan látom hogy van rosszabb.

A viccelni próbáló pamut.

Rémes... ;)

pamut 2016.12.02. 10:28:09

@Jakab.gipsz: A téveszméd alapján is többesszámban kéne beszélned két emberhez, mert egy ikerpár is kettő, azaz több emberből áll, hozzájuk is többes számban kell(ene) beszélned.

Én biztattalak hogy rakj rendet a fejedben, hogy a magyar nyelvtan szabályainak, na és persze az érthetőségnek legalább az alapfokon megfelelj. Sajnálom hogy a képességeidből nem telt rá :( Na de legalább küzdöttél, megpróbáltad, ez is valami!

Mi az IP címem pecás? 2016.12.02. 10:57:39

A ballibsik rá akarják tenni a kezüket a vizes VB-re, mert így közelebb jutnak hogy anyaföldünk vizére rátehessék a mocskos karvalytőkés kezüket.

dez01 2016.12.02. 11:01:00

A hotelekkel gyorsan lehet sok pénzt veszíteni, de persze gyorsan lehet korlátlan állami pénzt is lenyúlni állami üdültetés konstrukcióban.... Nem lesz majd meglepetés ha bejelentik az újabb nagyívű üdültetési programot.....

Mi az IP címem pecás? 2016.12.02. 11:01:26

A lényeg hogy gyurcsánosítlanítva legyen az országunk, és a migránsoknak is szemkilövés járjon a határon, akiket a Soros bérel fel, hogy a keresztény Európát fellazítva uralomra juthassanak a tudjuk kik.
A tőkepénzes fináncoligarchákat kiszolgáló ballibsiknek pedig el legyen törve a kezük, hogy ne simogathassák, a szintén ballibsi migriket.
Meg kell akadályozni hogy országunk vizét átjátsszák a tudjuk kiknek!

Mi az IP címem pecás? 2016.12.02. 11:04:11

@pamut: Az internet világában ne gyere holmi ballibsi nyelvtannal! Hülye libsi!
Sőt gyurcsányista libsi! Te Soros féle tőkepénzesek kiszolgálója!

Jakab.gipsz 2016.12.02. 11:11:21

@pamut:
Görgess a laptetejére, én ott kezdtem a véleményem elmondást, ha tudsz jobbat értelmesebbet mondani szívesen meghallgatjuk vagy olvassuk soraidat, de a libsi (hülye semmit sem mondó fecsegésedből) nem kérünk. Ennyi.
Mert csak fontoskodsz, vedd végre tudomásul, nem vagytok fontosak.
Csak az értelmes beszéd a fontos.

pamut 2016.12.02. 11:30:12

@BalIib cenzúrázók réme 19:
te röhejes barom :D

@Jakab.gipsz:
Görgess te, én fogok miattad ide-oda görgetni. Ha akarsz valamit, írd értelmesen, úgy hogy legalább azt el lehessen dönteni kinek írtad.

Csak az értelmes beszéd a fontos." :DDDD mondja ezt az aki még egyes szám/többes szám különbséget sem képes megfogalmazni :DDDD Édes istenem hogy lehetsz te is ekkora barom hogy ekkora öngólt rúgj magadnak? :D

Na ha majd képes leszel valami értelmes dolgot kifejezni legalább olyan alap szinten megfelelve a magyar nyelv szabályainak hogy tudni lehessen egyáltalán kinek írod, szólj, szívesen meghallgatlak, az ostoba hőzöngéseddel meg csak magadat járatod le....

Mi az IP címem pecás? 2016.12.02. 12:00:05

@Jakab.gipsz: "Csak az értelmes beszéd a fontos." - ha ezt tudod, akkor minek írsz, ballibsikém?

Mi az IP címem pecás? 2016.12.02. 12:00:37

@Ballib cenzúrázók réme 19: Igen, nickhamisító vagy, ezt megerősíthetem.

Ballib cenzúrázók réme 20 2016.12.02. 12:02:26

ballibsik! Verziót váltottam! a 19-es verzió már hamisítvány!

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.02. 12:34:11

Vicces, hogy milyen könnyen lehet csapdába ejteni a ballibeket...

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2016.12.02. 13:39:36

@stoic79: mmm.. utánanéztem amikor erről írtam és éppen az tarthatta Gyárfást 23 évig a pozíciójában, hogy NEM CSAK állami támogatásokból élt... másrészt meg mert lehet jól vezette a szövetséget, de ez más kérdés... Hosszú a Gyárfás-féle intézmény kegyeltje volt. A cikkíró szerintem téved, ha Hosszú Katinka szerepét túlértékeli. Az csak a közvéleménynek szánt cirkusz. kilonem100.blog.hu/2016/11/30/hosszu_tortenet_gyarfas_politika

sZulamith 2016.12.02. 14:23:58

"Szerintem több Hosszú Katinka kellene" Kár volt a végére. Szerintem pont az ellenkezőjéről szól az irás.
Szakmaiság a lényeg, és nem az, hogy akinek jól áll az szénája az mondja meg mi a jó. Hosszú Katinka a maga helyén világraszoló, de ne ő mondja meg, hogy szakmailag ki jó, és ki nem. Amig ez igy történik, Magyarország soha nem lép előre. Amiért Hosszuék hajtanak az bárkire mondaható, (akár a kormányfőre is) aki nem hajlandó a nagypofáju semmitérő emberek uszájába lépni. Járja azt az utat ami a többségnek jó. Mindig vannak, és lesznek emberek akik bármire hajlandóak.
Csepregi János

sZulamith 2016.12.02. 14:25:55

Bocsi, Csepregi János =téves beirás.

sZulamith 2016.12.02. 14:36:33

Jól illik ide a saját történetem. Munkásból lettem osztályvezető, és nem is akármilyen munkakörben. Sikeresen, eredményt eredményre halmoztam. Ennek ellenére a nem munkásként, hanem nappalin végzett érettségivel, diplomával dolgozó kollégák ezt nem tudták megemészteni, annak ellenére hogy kitüntetéssel hagytam ott a területet. Ők győztek, igaz, hogy a volt beosztottak karácsonyra is haza vitték a munkát, de ez a felsőbbrendű érzésben élőket, már nem érdekelte:)
süti beállítások módosítása