A valódi viták otthona

Reflektor

Olimpiát Budapestre?

2017. január 18. - szénhidra

polimpia.jpg

A rövid válasz az az, hogy kösz, de kösz nem. Isten ments tőle. Meg a magyarokat. A hosszabb, kifejtősebb válasz is a nemmel kezdődik.

Nem, nem szabad Magyarországnak, pontosabban Budapestnek olimpiát rendeznie! Ennek - az öreg kántor és a déli harangszó elmaradása közötti összefüggéshez hasonlóan - ezeregy oka van, de a legfontosabb, hogy nincs rá egy büdös vas sem. Illetve persze hogy lenne rá, csak akkor a magyar GDP 9%-ára rúgó költségek miatt máshonnan kell elvonni az összegeket. Soroljuk?

A budapesti városvezetés és az olimpia tekintetében mögötte álló kormány már bemutatott arra példát, hogyan lehet galaktikus méretű összegeket lenyúlni. Elég ha csak arra a szerencsétlen vizes vb-re gondolunk, meg arra a kockaszerű izére a Duna partján (ami nem is olyan lett mint amire kapták a pénzeket és azóta már 100 milliárdot tapsoltak el rá. Épp most meg további 2-3 milliárdot adtak a programra, hogy legyenek utak meg parkolók… Te jó ég, akkor erre eddig nem gondolt senki???) De ott a kisvasút, a betonba öntött stadionok, MNB alapítványok stb. stb. Nem fognak egy jottányit sem változtatni a hozzáállásukon.

Üzletemberek, szakemberek és egyszerű budapestiek sem tudják megmondani, hogy miként oldaná meg a városon belüli közlekedés – a BKV – a rahedli néző és sportoló helyszínek közötti szállítását meg egyáltalán az elszállásáolását. Vagy ha igen, azok a tervekből egyelőre világosan nem kiolvashatók, de mérget lehet venni rá, hogy olyan megoldások születnek majd, amelyek megint csak a pénzlenyúlás hagyományaihoz igazodnak: haver építi majd a szállodát, rokon újítja fel a metrót, villamost…

Na ilyen példák alapján ettől a vezetéstől csak azt lehet várni, hogy annyi pénzt fognak lenyúlni amennyi saját súlyuk aranyban. Vagy annál többet. Ezért kell a helyi népszavazás Budapesten, hogy el legyen kenve a szája ennek a társaságnak!

 

Egy-két kommentelő bátran megmondja, hogy elbírja az ország meg hát kell a nemzeti büszkeségnek az olimpia. Hát egy büdös nagy frászt. Mindenki, aki felelősnek érzi magát, hogy majd egy jobb Magyarországon szeretne élni, az menjen ki az utcára, menjen a barátaihoz és családtagjaihoz és szedjen össze annyi aláírást amennyit csak tud!

A Momentum Mozgalom nagy fába vágta a fejszéjét. 138 000 aláírást kell összeszedniük és benyújtaniuk. Az LMP – az egyetlen, az elejétől következetesen olimpiarendezés-ellenes párt és az Együtt már jelezte a segítségét. A többi párt egyelőre hallgat.

Csarnó Ákos

 

UPDATE

A Momentum Mozgalom ezeken a helyszíneken gyűjti az aláírásokat:

 

 Az LMP pedig ezeken a helyszíneken gyűjt:

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr8512133019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Larry Silverstein 2017.01.18. 19:34:33

ok, hogy a szocik, libsik csődbe tudtak menni 89ben, 95ben, 2010ben EU pénzek nélkül meg azzal együtt is, meg az SZDSZ is kifizetetlen tartozást hagyott maga után, meg az MSZPnek is van 1 mrd lejárt adóssága most....

....de mi köze ennek ahhoz, hogy a magyarok mit tudnak megrendezni?

SJobs 2017.01.18. 19:50:36

1%. Mérvadók lesznek, mint az összes többi az elmúlt években.

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.18. 19:51:11

EZt a hírt láttad már ?

www.dailymail.co.uk/news/article-4041910/Clinton-mega-donor-George-Soros-leads-line-liberal-billionaires-funding-Facebook-s-fake-news-fact-checker.html
Clinton mega donor George Soros leads line-up of liberal billionaires who are funding Facebook's fake news fact checker

- George Soros's Open Society Foundations will fund fact checking initiative
- Hungarian businessman donated more than $25million to Clinton's campaign
- Clinton super-donor Pierre Omidyar is also linked to the pilot project
- He has given more than $30million to the Clintons and their charities in past
- Facebook feature will flag 'disputed' stories to users before they share them
- Stories are reported to 'third party checkers' which include ABC and Snopes
- Clinton's campaign was plagued with fake news stories before the election
- Right-wing commentators fear it will boost liberal content and censor Republican messages

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.18. 19:51:47

És ezt a másik korábbit ?

www.zerohedge.com/news/2016-08-29/leaked-soros-document-calls-regulating-internet-favor-open-society-supporters
Leaked Soros Document Calls For Regulating Internet To Favor 'Open Society' Supporters

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.18. 19:52:40

Aki nem tud angolul.

Az egyik link arról szól, hogy Soros álcivil szervezete fogja eldönteni a Facebook-on, hogy mi a hamis hír és mi nem az.
Mindezt Clinton támogatójaként.

A másik hír, hogy neuron háló segítségével (ami megveri a go, sakk, és póker játékosokat pl), felméri az internetes szokásokat, és a politikai befolyásolhatóságot személyekre bontva, a közösségi hálókon.

Ezt összeadva az jön ki, hogy megnézi az egyes emberek és a tömeg hogyan manipulálható, majd a kénye és kedve szerint tüntet el híreket, és pakol fel a facebookra.

Meg is van a legújabb kor első számú diktátora, főideológusa, és cenzora egyszemélyben.

Csak győzd ahogy manipulál majd ez a szarházi !

nyelv-ész 2017.01.18. 20:02:05

Az iskolák meg a kórházak le vannak gatyásodva, de az ország GDP-jének egytizedét költsük el olimpiára.

Ez már nem sima csibészség, ez maga a legsúlyosabb téboly.

DarthVader 2017.01.18. 20:02:51

Azért megnyugtató, hogy bárhol védeni kell a mundért, csak ez a két (egy?) (vagy max. néhány) Orbán seggében lakó rühes korcs ugat feszt. Igaz, hogy szorgalmasak, és mindenhol ott vannak, tömeg látszatát keltik, de még sincsenek többen 10-nél, ha huszonöt nick-kel nyomulnak is.

nyelv-ész 2017.01.18. 20:04:01

@Ballib cenzúrázók réme 22: Akinek a Facebok a mérvadó hírforrás, annak úgyis mindegy, ki cenzúrázza ott a híreket.

2017.01.18. 20:04:20

@Larry Silverstein: Vidd le a kukádat, mert büdös.

@Ballib cenzúrázók réme 22: A témához szólj hozzá, ha tudsz, mert ha nem, akkor csinálj úgy, mint a kicsirke (meg egyébként is). Ezt tudom ajánlani a többi alteregódnak is, mint fideszes koton-szökevényeknek.

2017.01.18. 20:06:47

@Ballib cenzúrázók réme 22: @Larry Silverstein: Csinálj úgy, mint a kiscsirke, Orbán-fiúka!

sírjatok 2017.01.18. 20:22:18

@DarthVader: "és mindenhol ott vannak, tömeg látszatát keltik, de még sincsenek többen 10-nél"

sőt a választásokon is csak azért szokott nyerni a fidesz, mert ez a tíz ember fejenként százezerszer szavaz. Tök lehetetlen, hogy ilyen sokan legyenek.

Budapest a kutyaszar városa 2017.01.18. 20:22:55

@Ballib cenzúrázók réme 22: Meg gyíkembereket szervez, akik helyettünk kommentelnek !

nick papagiorgo 2017.01.18. 20:23:40

Mondjuk ez azért hülyeség így, mert ennyi erővel ne épüljön semmi soha, hiszen tudjuk, hogy a szocik is lopnak :)

Ott van az M6-os a hülye alagútjaival, amin senki se jár. Ott van a 4-es metró, azon se jár senki (Demszky hogy verte magát, hogy megépüljön). Ott a körösvölgyi völgyhíd.

Ezeknél a projekteknél is irgalmatlan túlszámlázás történt, talicskával vitték haza a pénzt "némelyek". Ezt csupán a tisztánlátás kedvéért.

Az, aki azt hiszi, hogy ha (tegyük fel) a Momentum mozgalom sikeres lesz, és mégse lesz olimpia, és majd ehelyett megnő a kórházi ellátás, az oktatás, stb. stb. színvonala, az sürgősen menjen orvoshoz. Elmondom, az lesz, hogy olimpia nem lesz, de azt a pénzt, amit erre szántak, azt is hazaviszik.

És senkinek ne legyen kétsége, ha pl. a Fidesz megbukik, akkor majd nem ő viszi haza, hanem az, aki a helyét átveszi. "Mi nem lopunk" - persze. Én meg most jöttem a hathúszassal.

Úgyhogy pl. én a körösvölgyi völgyhíddal, az M6-al, a stadionokkal stb. stb. mind ugyanúgy vagyok: örülök neki, hogy a végén legalább valami épült, amit a nép is használ. Végülis, simán haza is lehetett volna vinni azt a pénzt :)

Ugyanez a helyzet az olimpiával is.

sírjatok 2017.01.18. 20:24:13

"Ezért kell a helyi népszavazás Budapesten, hogy el legyen kenve a szája ennek a társaságnak!"

Jaj ne. Én tök szívesen aláírnám, hogy ne legyen olimpia, mert szerintem is faszság. De ha ezt megint keverni akarják valami roppant újszerű kormányváltó hangulattal, akkor menjenek a picsába.

sírjatok 2017.01.18. 20:28:08

@DarthVader: mert ugye "Budapest a kutyaszar városa" és "Tarlós elvtárs kutyaszaros városa" valszeg tökre két külön ember, akik pont ilyen jellegű neveket akartak adni maguknak.

Szerintem meg úgy volt, hogy először az a nick volt, hogy "budapest...", de közben rájött az illető, hogy "ohó, budapest azért nem annyira fideszes, hát nehogy itt most az legyen, hogy azt hiszik rólam, hogy budapestet támadom, na inkább egyértelműbbé teszem hogy Tarlós, a kutyaszart meg meghagyom mert az menő."

Urancityhero 2017.01.18. 20:32:47

@Ballib cenzúrázók réme 22: ez pontosan hogy is jön ide? ok, hogy ömlik beléd és belőled a kormánypropaganda, de most ennek mi köze van az olimpiai rendezéshez???
És ezt láttad már? budapestbeacon.com/politics/arpad-habony-partners-with-arthur-j-finkelstein/22981

Urancityhero 2017.01.18. 20:34:14

@nick papagiorgo: te hányszor használtad a stadionokat? nem tudom, én egyszer sem. Azért ne keverd össze a kettőt, ez éppen valahol 1000 milliárd közpénz elköltése lesz...

Hajdú Peter 2017.01.18. 20:34:32

Elorre latom, hogy az ellenzek most megint KO KEMENYEN beleall ebbe a nem kell olimpia temaba, mint az illegalis bevandorlas temaba, es ezzel is ORIASIT FOGNAK SZOPNI.
Nem akarnak olimpiat de CSAK azert nem akarnak mert az Orban akarja, es nem veszik eszre hogy mar megint lukra futnak. Meg mindig ott tartanak, hogy nem szamit mit mond az Orban OK barmi aron az ellenkezojet mondjak.

Hajdú Peter 2017.01.18. 20:41:43

Es a csucs az lesz, mikor megint megszopatjak magukat ezzel az ESZNELKULI orbanfobias tiltakozassal, hogy majd az Orbant fogjak populizmussal vadolni. Mert hogy aljas modon kihasznalta az olimpia ugyet, mint ahogy a migrans ugyet is, es persze megint szerencseje volt, kulonben mar reg megbukott volna a fidesz.
Szanalmassak.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.01.18. 20:43:21

@DarthVader:

Az pontosan így van..

Egyedül kommentelek, és úgy csinálok mintha többen lennék.

A legnagyobb húzásom az volt, mikor leadtam egymagam 3 millió 200 ezer szavazatot a migárnosk betelepítése ellen, és úgy csináltam mintha többen lennék az érvénytelenül szavazó 4-5%-nál, meg az Igennel szavazó 3%-nál.

Bevallom.

Ballib Ceruzázók Réme 2017.01.18. 20:45:05

@Hajdú Peter: Te is ostoba vagy, te hájfejü senki.

Ballib Ceruzázók Réme 2017.01.18. 20:46:13

Ha támadják a budapesti olimpiát, hármat kell rendezni!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.01.18. 20:54:38

@Ballib cenzúrázók réme 22: Tudod mit köcsög. Ha mindig végletekig sarkítotok mindent, akkor, inkább Soros, mint a Viktor. Az a "hanyatló nyugati" világrend még mindig jobban tetszik, mint a Putyin, Erdogan féle, amit Viktor követ.

consul 2017.01.18. 20:56:05

A szocik három hónap alatt országosan nem tudtak összeszedni 200 ezer aláírást, no majd most a lánglelkű petőficskék egy hónap alatt csak Bp-en 138 ezret... HAHAHAHA!!!!!!!!

nick papagiorgo 2017.01.18. 21:01:39

@V Fucktor:
én sose, de én a négyes metrót se használom.
Mondjuk el tudom azért képzelni, hogy egyen-ketten járnak rajta :)

Mondjuk tegyük fel, úgy alakul, hogy Orbán megbukik. Két dolog jöhet utána:
1. Gyurcsány Ferenc (és zenés népi együttese)
2. Bömbölő Jakab, Dohányosiné Leci Gizi, Toppantós Károly és egyéb nagyformátumú politikusok által alakított szövetség

Átveszik a hatalmat szépen, és találnak mondjuk százmilliárdot, ami az olimpiára lett elkülönítve.
Az első társaság az nem szól semmit, csak "talált pénz" felkiáltással szépen hazaviszi, van már ebben gyakorlata.
A második, azok még amatőrök, és az elején még tisztességesek, netán el is kezdenek pl. kórházakat építeni. De marha gyorsan rájönnek, hogy ennyi pénzből azt nem lehet. Jó, akkor építsünk egyet-kettőt, de azért nekünk is maradjon valami....elindulnak szépen a lejtőn. A ciklusuk végére szépen olyanok lesznek, mint Orbán meg Gyurcsány.

Ezt én már párszor végigéltem. A rendszerváltás óta kivétel nélkül mindenki azt mondta a megválasztásakor, hogy ő majd nem lop, rendbe teszi az egészségügyet, az oktatást, stb.
És senki nem csinálta meg.
Nem nagyon látom át, hogy az újak miért lennének mások.
Ahogy a mondás szól: biztos létezik olyan politikus, aki nem korrupt, csak én még nem láttam :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.01.18. 21:04:04

@consul: Lánglelkű petőficskék, mi? Bárki a fideszed ellen menne, azt egyből kutyázod, ugye?

nu pagagyí 2017.01.18. 21:06:30

Ebben a korrupt közegben semmi értelme nincs olimpiát rendezni.

DR. Smit Pal 2017.01.18. 21:09:40

@Ballib Ceruzázók Réme: "Ha támadják a budapesti olimpiát, hármat kell rendezni! "

Pontossan, es a telit is megrendezuk, meghozza nyaron. Megmutatjuk ezeknek a budos lipsiknek, eros, buszke nemzet vagyunk.

nu pagagyí 2017.01.18. 21:09:53

@nick papagiorgo: Nyugodj meg. A bukást előre megsjtve, a Fidesz első ciklusa után is kifosztotta az országot, üres kasszát és horribilis jövőbeli kötelezettséget hagyva az új kormányra.

tonypek 2017.01.18. 21:30:36

Orbánék bukását kár vizionálni. Ők már olyan gazdasági hatalomra és média birodalomra tettek szert hogy kormányról le lehet őket váltani de a tényleges hatalomról politikai korrekt módszerrel nem.
Ha a fidesz (kiejtve OV) olimpiát akar akkor azt kipréseli(k) az országból (lásd paks2, manyup, kisvasút, stadionok).

lobaszopiatej 2017.01.18. 21:37:04

1. az olimpia idejétmúlt. Az az 1-2 élsportoló (kis doppinggal) aki érmet nyer megdicsőül, a többi mehet büféárusnak. Az átlagember meg otthon nézi az eseményt sörrel / csipszel a kezében.

Ma már az oktatás / K+F amire költeni kell, ez viszi előre egy ország fejlettségét - és ezáltal elismertségét.

Gyerekkoruktól kitenyésztett izomagyúakat a diktatúrák tolják (pl Kína, futballban is előretörnének), a politikusok így erősítsék meg a hatalmukat sok iszonyúan buta ember szemében.

2. Tegyük fel erős jóindulattal hogy az Olimpia az "jó". (Nem az, de eröltessük meg magunkat.)
Ki az az idétlen hülye fasz, aki elhiszi:
- nem lopják el a pénz nagy részét
- nem ugrik meg a végkötlség többszörösére
- nem-e dönti be az országot úgy mint a Görögöket
Sok a rengeteg HA.

3. Annyi minden másra lehetne költeni. Miért pont ez a faszság kell?!

4. Miért nem az költ rá, akinek kell? Előtte tessék alapot gyűjteni, aki igényli fizessen rá elő. Aztán ha becsődöl, a normálisakat ne rántsák már magukkal, tessék szépen a végén becsücsülni az adósok börtönébe! De a normális embereket hagyjátok már békén!

5. a kommunizmusban tolt mindent az állam a szegény állampolgár alá. Úgy látom ma is ez van.

6. Snitt Paliból nem tanultunk? Nem ő az egyik főkolompos megint? Elfelejtettétek hogy egy csaló?

Ekkora hülye barom egy országot! Amint megrendezik, sietek felvenni a Szlovák állampolgárságot, és ott adózni amint SZJA-t emelnek erre a becsődölt olimpia-faszságra!!!

VaradiJanos 2017.01.18. 21:49:30

@DarthVader: mondja ezt az aki az összesen 100 tagot megmozgatni képes viccbandáktól élvez, de azt is csak azért, mert a rühes prosti anyukája közben nyalogatja a segge lyukát

VaradiJanos 2017.01.18. 21:54:02

@lobaszopiatej: Szlovák nagy Sz-vel? Te korcs tetű.

VaradiJanos 2017.01.18. 21:55:28

@lobaszopiatej: 4. remélem a rühedék kölkeid iskoláját felépíted és üzemelteted, mert az én adómból ne tegyék!

Jolka40 2017.01.18. 22:09:49

Olimpia. Magyarországnak. Egy film címe jutott eszembe: Ordító egér.

VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS 2017.01.18. 22:35:35

@Jolka40: A libsik fognak orditani, mikor 2024-ben Orban Viktor Miniszterelnok nyitja meg a Budapesti Olimpiat.

Exploiter 2017.01.18. 22:39:37

Most hogy orbán mikor lesz elzavarva, meg ki hisz még az ellenzéknek, az irreleváns.
Aki olimpiát akar rendezni itthon, az ön- és közveszélyes elmebeteg. Pont.

Kunhallmi Agnes 2017.01.18. 22:46:28

Undorító ez a magyarkodás. Az országnak, szemlesütve kéne szégyenkeznie a holokauszt miatt, nem Olimpiát rendezni. A 700 milliárdból, inkább holokauszt emlékhelyeket kéne építeni, meg kárpotlást fizetni az áldozatonak.

morph on deer 2017.01.18. 23:14:37

A sok roggyant agyú orbánhitű baromnak javaslom, hogy már most kezdjék el a piramist is építeni Viktornak és a majdan mellé temetendő cselédeinek, hogy az is idejében kész legyen - a Nemzethhh nagyobb dicsőségére!

Az lenne ugyanis az egyetlen méltó projekt ennek az orbitális hibbantságnak a folytatására, és arra is el lehetne cseszni egy vagonnyi pézt könnyedén, és ugyancsak garantálná, hogy "Első Viktor Mihály de/von/of Al- & Felcsút" említésre kerülne mindenféle tankönyvekben...

Tényleg elment a maradék józan esze is annak a 63%- nak?
Amikor egy nyomorult köztéri órát nem tudunk rendesen megcsinálni, és/vagy üzeneltetni?
Tényleg közröhely tárgyává kell válnunk mindenáron?

morph on deer 2017.01.18. 23:17:29

@morph on deer:
üzemeltetni, nem üzeneltetni - csak szólok

fénycsepp 2017.01.18. 23:21:38

@Kunhallmi Agnes: nahát, ezzel a hozzászólásoddal komoly díjat fogsz nyerni! Év kommentje díj megfelel?

Olimpia?? Miért nem mennek rá inkabb citrom es banántermesztesre? svájci csokit is lehetne gyártani:annak legalább en is látnám a hasznát.

VT Man 2017.01.18. 23:36:16

"Eloszor ne legyen ehezo gyerek.."

Aha. Braziliaban ugye mar nincs ehezo gyerek? Mert olimpia az volt.

lobaszopiatej 2017.01.18. 23:39:08

@VaradiJanos: @lobaszopiatej: Szlovák nagy Sz-vel? Te korcs tetű.

Menj azt veregess be pár kirakatot a Fradikádnak kopaszkám!
Hogy húznák le a WC-n a klubjukat az adómból élősködő Kubatov pondród!

VT Man 2017.01.18. 23:41:33

@lobaszopiatej:
"- nem-e dönti be az országot úgy mint a Görögöket"

A gorogok nem az olimpia miatt mentek csodbe, mar elotte evtizedekig csaltak a hitelekkel.

jet set 2017.01.18. 23:50:44

Nos, hogy a gonosz diktátor Orbán nem tett keresztbe a népszavazásnak, lehet menni aláírni. Kár, hogy tippmixen nem lehet arra fogadni, hogy nem fog összegyűlni elegendő aláírás. És nem azért mert a gonosz választási iroda elcsalja a hitelesítést, hanem mert mindenki csak pofázik, amikor tenni lehetne, akkor meg csak sunnyog.

VaradiJanos 2017.01.18. 23:52:04

@Jolka40: Okoskodó komcsi vén prosti. Viszont film nem jut róla eszembe.

VaradiJanos 2017.01.18. 23:53:33

@morph on deer: bezzeg LA a gettóival és bandáival és Párizs a közbiztonságával....

VaradiJanos 2017.01.18. 23:55:42

@lobaszopiatej: mi köze ehhez a Fradinak, te agyalágyult? Tőlem az összes szurkolójuk mehet amerre lát .... bár azért indulás elott elkalapálhatnák a fajtádat.

rasztaszív 2017.01.19. 00:15:18

@Kunhallmi Agnes: valamit keversz.te nem magyarkodsz,hanem cigánykodsz.

Balt 2017.01.19. 12:45:54

@sírjatok: :))) És ők jönnek a nickszámlálással. :))

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.01.19. 12:52:24

Ma délelőtt aláírtam a Móriczon!
Jó volt látni, hogy bár három íven ment az aláírás, így is volt egy kisebb sorban állás. Előttem is voltak, utánam is jöttek...
Hajrá józan ész, hajrá Budapest!
:)))

Balt 2017.01.19. 13:16:59

@lobaszopiatej: "Ekkora hülye barom egy országot! Amint megrendezik, sietek felvenni a Szlovák állampolgárságot, és ott adózni amint SZJA-t emelnek erre a becsődölt olimpia-faszságra!!!"

Ó, te szegény! Hát nem kibasztak veled, még csökkentik is ezek a gecik?! XD
süti beállítások módosítása