A valódi viták otthona

Reflektor

A CEU védelmében

Meszerics Tamás el nem hangzott beszéde

2017. április 04. - GottmayerLea

dbelo20140716036.jpg

Meszerics Tamás, az LMP EP képviselője a következő beszédet mondta volna el ma az Országgyűlésben.  Kövér László letiltotta.  

Elnök Úr!
Tisztelt képviselőtársaim!

Európai parlamenti képviselőként szívesebben szólalnék fel egy olyan vitában, ami az Európai Unió jövőjéről szól és ahol a magyar kormány végre szabatosan kifejti, hogy mit tartana kívánatosnak azokban a nagy horderejű ügyekben, amik meghatározzák a kontinens jövőjét, és hogyan látják ebben Magyarország lehetséges szerepét. De ilyen viták itt nem zajlanak. A magyar Országgyűlés sértődött határozatokon kívül semmivel nem járul hozzá az Európában zajló jelentős vitákhoz.


Helyette viszont diszkriminatív törvénymódosításokkal készül ellehetetleníteni egy nemzetközi rangú oktatási intézményt.

Tisztelt kormánypárti képviselőtársaim!


Amit kivételes eljárásban megtenni készülnek, az előre megfontolt szándékkal, bűnszövetségben, folytatólagosan elkövetett jusztizmord. Mindenki tudja ugyanis, hogy a beterjesztett törvénymódosításnak egyetlen valódi tárgya van, a CEU. A tétje azonban ennél sokkal jelentősebb. Az akadémiai szabadságot, hosszabb távon pedig az önálló gondolkodás szabadságát érinti ebben az országban.

Nem először történik meg Önökkel, hogy tisztánlátásukat elhomályosítja az a ködös indulat, amit rendszeresen összetévesztenek a hazaszeretettel. Éppen ezért itt már teljesen felesleges felsorolni a tényeket. Nincs jelentősége az Önök szemében, hogy ez az egyetem egyetlen magyar jogszabályt sem sértett meg, amit az Oktatási Hivatal maga is elismert. Nincs jelentősége annak, hogy józan ésszel nehéz belátni, hogy egy még meg sem hozott jogszabálynak nem megfelelve hogyan lehet csaló valaki. Annak sincs, hogy az amerikai diploma kiadásának lehetőségét nem lottón nyerte ez az intézmény. Ez mind nem fontos, mert Önök renkívüli sebességgel képesek előállítani altarnatív valóságokat és elhitetni magukkal, hogy tényleg ilyen a világ.

Az indulat, ami vezérli Önöket nem független egyéb, már sokszor igazolt indulataiktól.

Tisztelt kormánypárti képviselőtársaim!

Önök gyűlölik a fákat, mert csak úgy, Isten nevében, főpolgármesteri engedély nélkül nőnek. Gyűlölik a megújuló energiaforrásokat, mert moszkvai befolyás nélkül is tudnának villamos energiát termelni. Önök gyűlölik az önálló gondolkodás műhelyeit, egyrészt mert nem tudják követni, másrészt mert ott esetleg mást gondolnának arról, hogy mi lenne kívánatos a világban és Magyarországon. Röviden: Önök gyűlölik az élet azon szeleteit, amit nem képesek uralmuk alatt tartani.
Két rossz hírem is van.
Egyrészt tényleg nem tudják. Az önálló közösségi élet szigetei, az önálló gondolkodás műhelyei túl fogják élni az Önök törvényhozási dühét. Másrészt a nem uralható élet ilyen fokú gyűlölete olyan pszichológiai képlet, aminek nem szokott jó vége lenni.

Tudom, hogy Önökkel elhitették, hogy mindez egy nagy geopolitikai játszma rendkívül fontos állomása. Csakhogy Magyarország miniszeterelnöke nem Kállay MIklós, és pláne nem Bethlen Gábor. Leginkább azért, mert Magyarország ma nincs olyan külső nyomás alatt, mint a nagyvenes évek elején, vagy a tizenhetedik századi Erdélyben. Sőt, a rosszul megválasztott taktikázással éppen hogy azt a megnövekedett mozgásteret lehet elpackázni, amit Magyarország az ezredfordulóra elért, és ami az elmúlt száz év legkedvezőbb geopolitikai helyzetét eredményezte. Semmi nem kényszeríti az országot a kelet felé kacsingatásra. Nem vagyunk két pogány közt. Senki nem fenyegeti az ország szuverenitását, hacsak a magyar kormány nem.

Tiztelt kormánypárti képviselőtársaim!

Gondolják meg: ha esetleg mégsem Önök ülnének a történelem diadalmas expresszvonatán, vagy ha csak rosszul lőtték be a menetirányt, akkor ennek nem csak az ország lesz a kárvallotja, hanem Önök is. Döntsenek belátásuk szerint, de legyenek tudatában, hogy miről döntenek.

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr2612399915

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Brüsszel megállítása 2017.04.05. 10:48:26

Meg kell állítani, hogy Brüsszel pénzelje Magyarországot és a kormányt!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2017.04.04. 20:44:24

Gondolom Kövér elvtárs már a tükröket is leszedette a parlamentben, merő előrelátásból!
Mert gondolják csak meg, valakinek még esetleg belenézve lelkiismeretfurdalása támadhatna, ami beláthatatlan következményekkel is járhat..!
Ezt pedig nem engedhetjük meg, elvtársak!

Ian Turel 2017.04.05. 07:49:33

A kommunisták még mindig a parlamentben vannak. És most írták alá az oroszbarátság paktumát.
A képviselőnek teljesen igaza van.

VaradiJanos 2017.04.05. 08:19:11

Hiánypótló poszt. Napi 32 ceust rendelt a vén szaros?

Netuddki. 2017.04.05. 08:37:41

Azóta, ma reggel nyilatkozott a fideszrádióban a pinokkió emberminiszter is.

A képlet nagyon egyértelmű.
Felhozott egy csomó vádat a CEU ellen. Amit mellesleg, talán, bizonyítani is kellene, és ha igazak akkor a hatályos törvények szerint, az illetékes hatóságoknak illene eljárni, nem törvénymódosítással eljátszani a vád és a bíró szerepét.
Persze van ilyen is, akadt is rá példa az átkosra, és koncepciós pereknek hívták.

Elhiszem, hogy a tolvajnak nem tetszik, a tolvajlását egyesek rossz néven veszik, neadj még szóvá is teszik. De ettől még a tolvaj követ el bűncselekményt, nem az akinek nem tetszik a cselekedet.
Hozhatnak arra is törvényt, hogy a tolvajlás nem büntetendő cselekedet egyesek számára, de attól még elítélendő, és büntetendő, és mindenkinek fel kell emelnie ellene a szavát.

Ha nem tetszik tolvajfideszes, megélhetési politikusbűnöző, akkor nagyon egyszerű a képlet. Ne lopj! Ennyi.

sőőtnagyonis 2017.04.05. 08:56:50

Ha eddig leszartátok mi történik a putrikban lehet a pofátok alapállásban. Nem érdekes mit hablatyol a világ. nincs mögöttetek csak egy rakás pénz ami nem a tiétek.
Kit érdekel sérültek -e a törvények, ha az életünk egyéb sem, csak sérelem!

illaim 2017.04.05. 09:26:23

Az észérvek nem hatnak ott ahol az egyik összetevő, az ész hiányzik!

histar007 2017.04.05. 09:44:32

Nem úgy van, hogy a CEU egy New Yorkban bejegyzett egyetem, ami ott képzést nem folytat? Nem úgy van, hogy a Közép-európai Egyetem egy itthon akkreditált intézmény, ami itthon folytat képzést és aminek a működését az új törvény nem is befolyásolja?
Egyébként, hogy ki mit tanít abba jelenleg nem ugat bele senki. Va egy akkdeditációs bizottság, aki elimseri a képzést vagy nem. Ha gond van, akkor velük van gond nem? Ők mondják meg mi a tudás és mi nem. Gondolom azért vannak, hogy képzéseket minősítsenek, hogy kevés ABC egyedtem lehessen, akik 30-40 ország különböző diplomáit adnák ki, amik szigorúan csak az egyetem területén értékesek...
De sebaj, sikerült a lipsi világot felrázni. Lassan időszerű lesz beavatkozást kérni, mert a liberális demokráciát ha kell fegyverrel és vérrel, de meg kell védeni.

JFK-alapítótag 2017.04.05. 10:11:03

@histar007:

"Nem úgy van, hogy a CEU egy New Yorkban bejegyzett egyetem, ami ott képzést nem folytat?"

így van!

Semmi nem kötelezi, hogy ott képzést folytasson!
Viszont a képzési programjait ott akkreditáltatta, minősítette és ezeket oktatja megbízás alapján, nevében a Közép-európai Egyetem.
Ezért tudnak amerikai diplomát kiadni.

"Nem úgy van, hogy a Közép-európai Egyetem egy itthon akkreditált intézmény, ami itthon folytat képzést ..."

így van!

" ... és aminek a működését az új törvény nem is befolyásolja?"

Nem így van!

A továbbiakban nem folytathatja a megbízás alapján végzett Amerikában akkreditált képzéseket és erről diplomát sem állíthat ki. A működési modelljüket teszik lehetetlenné!

room_101 2017.04.05. 11:00:32

@morph on deer:
Elképzeltem az összecsulázott tükröt neogótikus körítésben...

lippsi e vagy? 2017.04.05. 11:23:40

Eddig nem tudtam róla, hogy kölcsönös megállapodás van a magyar az eu parlament között, hogy az egyik képviselői szabadon felszólalhatnak a másikban. Mert ha így van, akkor Kövér laci vagy bárki elmehet a brüsszeli Dumába, oszt megnézhetik maguk

lippsi e vagy? 2017.04.05. 11:31:08

@JFK-alapítótag:
Ez azért mégiscsak olyan, mint amikor "Az eredeti USA" terméknek reklámozott cucc hátoldalán megtalálod a Made in China feliratot
süti beállítások módosítása