A valódi viták otthona

Reflektor

Illusztráció a jobboldal árulásáról

2017. június 19. - Tálos Lőrinc

Antall József négy percben az orosz terjeszkedésnek a közép-európai térségre jelentette fenyegetéséről. Nem csak utólag beteljesedettnek nevezhető jóslat, de szabályszerű illusztráció arra hogy a Fidesz elárulta a rendszerváltás és a rendszerváltó, demokratikus jobboldal értékeit.

"Nem a Szovjetunióval kezdődött Oroszország hatalmi aspirációja Közép-Európában" - figyelmeztet a múltból Antall József, aki szerint az nem is szűnt meg a Szovjetunió összeomlásával. Antall arra is emlékeztetett, hogy Magyarország és a térség nemzeti érdekeinek kikezdése, szuverenitásunk feladása nem csak a szélsőbal- de a szélsőjobboldalról is jöhet, ezért a demokratikus középpártok felelőssége, hogy politikájukkal biztonságot teremtsenek a magyar nemzetnek és a kelet-közép-európai térségnek, hiszen történelmi tapasztalat, hogy a centrumpártokat (Antall a a kifejezést a német zentrumspartei mintájára a mérsékelt, demokratikus jobboldali pártokra használta) és szavazóikat jobboldali propagandával, jobboldalinak tűnő jelszavakkal szokták megtörni és megvezetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr6612605733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.19. 15:10:23

Antall tévedett, s eleve egy egész más korról beszél. Ma Oroszország az európai keresztények, populisták és más kisemberbarát szervezetek természetes szövetségese.

morph on deer 2017.06.19. 20:53:15

@MaxVal BircaMan HJCD:
"... és más kisemberbarát szervezetek természetes szövetségese"

Akkor már értem, mi ez a nagy barátság a viktorral..! Jobb ha drukkolsz, hogy maradjon, mert a Botka is meg a Gyurcsány is rendesen felnőttek!
Azaz egyik sem kelti a "kisember" benyomását - rá is fog menni a "természetes" szövetség erre az aljas húzásra, hogy képesek felnőttként megjelenni... oszt nesze neked kisember ;)

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2017.06.19. 20:58:34

@MaxVal BircaMan HJCD: kevés megtévedtebb kommentelő van nálad a blog.hu alatt, talán wmiki ringbe szállhat.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.20. 05:33:41

@morph on deer:

Botkáról ppzitív a véleményem, lassan elindult az antiliberális irányba, le a kalappal előtte.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.20. 05:34:28

@Zka:

Megtévedt vagyok, de csak liberális szempontból, ami viszont pozitívum.

morph on deer 2017.06.20. 10:48:36

@MaxVal BircaMan HJCD:
"elindult az antiliberális irányba"

Hacsak úgy nem.
Azért az elég gyér vigasz, ha valakinek az a legjobb tulajdonsága...
Sajnos nekem sem így, sem úgy nem működik - ki nem állhatom a parancsolgató, ki-ha-én-nem modort, és nem tűröm el, ha valaki 'parancsot ad' ha kell neki valami tőlem, vagy mástól.
Dehát nem vagyunk egyformák.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.20. 12:08:35

@morph on deer:

Egy politikusnál nem szempont emberi tulajdonságai, hanem kizárólag teljesítménye a közjó érdekében.

Orbán se a világ legkellemesebb alakja, mégis kiemelkedő politikusi tevékenysége.

morph on deer 2017.06.20. 15:12:12

@MaxVal BircaMan HJCD:

Hát hogyne!
Sztáliné is az volt, tudjuk.
Meg hasonlóan 'mély' - gondolom ez is közrejátszik a cezaromániájukban...
Van ez így.

Mindenesetre, ha orbán legalább 180-ra sikerül és pl a sakk érdekli inkább, akkor most boldogabb országban élhetnénk, garantáltan. De nem így történt, Daduska!

morph on deer 2017.06.20. 16:43:03

@MaxVal BircaMan HJCD:
Hát ez az.
Csak az a azépséghiba, hogy te is én is ma élünk, meg ez a szerencsétlen kis "szabadságharcos" is - azaz a levét isszuk, és a mi életünkön szemernyit sem javít az, hogy "majd" a történelem elismeri/igazolja - vagy nem - az illetők politikáját.

Én például saját hatáskörömben képes vagyok eldönteni, hogy ez vagy amaz politika egyezik-e az én személyes- vagy az általam helyesnek tartott értékrenddel, vagy pedig nem.

Ennek következtében én nagy ívben teszek a "történelem" majdani értékelésére, nekem bőven megfelel a sajátom.

Az meg nem igazolja orbánt, semmilyen szempontból. Ennyi.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.20. 18:30:02

@morph on deer:

A te értékrended liberális, ezért mindent, ami nem segít a liberalizmusnak, azt te negatívan értékeled. Pedig a történelem ítélete már biztos: a liberális rendnek vége.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.20. 19:18:52

Aki a Birkával rejszol az annyit is ér. Ez egy kibaszott provokátor csetrobot.

morph on deer 2017.06.20. 20:36:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Pedig azt hittem, "annyimnak kell lenni", hogy annyit érjek... Én se tudhatok mindent :)

morph on deer 2017.06.20. 20:55:15

@MaxVal BircaMan HJCD:
"A te értékrended liberális"

Nem vitatom.
Csak tudod ez már így van jó ötven éve, és már így is marad.
Már '68-ban is így volt - függetlenül az aktuális rendszertől - és jelenleg is hidegen hagy, hogy ki, hol, mikor fordul éppen a 'széljárásnak' megfelelően.

A parancsoknak pedig sem akkor, sem azóta nem szoktam engedelmeskedni, semmilyen okból. Aki akar tőlem valamit, az megkér és akkor bármit, vagy megindokolja, hogy mit miért helyes megtennem - azaz eléri az egyetértésemet és az együttműködésemet. Más út nincs.
Az az ember ugyanis még nem született meg, akinek én 'engedelmeskednék'.
Ez van.
Tehát orbán sem, és így Botka sem nyert.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.21. 05:42:13

@morph on deer:

Ez a te dolgod. Az a jó a demokráciában, hogy mindenki abban hisz, amiben akar.

Én is sokáig liberális voltam, de lassan meggyőződtem ezen eszme tarthatatlanságáról.

2018.01.04. 05:05:32

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes: Miért csak utólag?
Mért csak utólag, tudunk rájönni
Miniszterelnök, lehet egy senki,
Fajankó, embernek is utolsó,
Ezerszer különb, meg bujdosó!
Gömbös, Szálasi, Rákosi, Kádár,
Sok aljas, hazaáruló, szamár!
Ideológia csecsen nevelkedett,
Népének aljas ellensége lett!
Lógó nyelvvel csóválja farkát,
Úgy lesi, ura parancsoló szavát!
Jó gazdám, ma kibe marjak,
Le kit ültessek, tartóztassak
Bizonyítván hűségem,
Kipusztítom a népem!
Földjét is néked adom!
Részegít a hatalom!
Bámulhattuk furcsán,
Hogyan virít a zsivány
Kisszerű, szűk eszével!
Mi mindent, nem ér el!

2018.01.04. 05:08:28

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes: ANTALL JÓZSEF, A HAZAÁRULÓ2013.12.13 21:06
Share on printShare on gmail
Antall József működésének valódi céljait és okát akkor értjük meg, amikor meghallgatjuk egy volt képviselő beszámolóját az igazi, színfalak mögötti rendszerváltásról. Sokat vitatkoznak azon, hogy volt-e rózsadombi paktum, vagy nem. Teljesen lényegtelenek ezek a viták, mindenki tudja, hogy volt valamilyen paktum. Mindazonáltal Antall nem a rózsadombi paktumhoz igazodott, mivel az úgynevezett rózsadombi paktumon jelen volt az orosz és a kínai küldött is. Itt egyeztek meg abban, hogy a Szovjetunió nem avatkozik közbe, de ennek ára van. Ezt a nyugati hatalmak (többek között az USA) jelen levő képviselői el is fogadták, de csak azért, hogy szinte már másnap ne tartsák be a megállapodást.
Antall tehát még a rózsadombinak nevezett paktumot is felrúgta, mert az a paktum gyakorlatilag biztosította volna, hogy Magyarország egy Svájchoz hasonló, független állam legyen, olyan, ami a Nyugattal nem lép szövetségre, főleg nem katonai szövetségre. Tudnunk kell azt is, hogy Moszkva volt az egyetlen politikai szereplő, amely fel volt készülve arra, hogy Magyarország területi igénnyel lép fel, és kész volt a területeket visszaadni (Kárpátalja). Jeszenszky – Antall külügyminisztere - (szintén egy nemzetellenes zsidó) jelentette ki, hogy nincs rá szükségünk, és Magyarországnak nincsenek területi követelései. Így került Kárpátalja a Szovjetuniótól Ukrajnához. Antall tehát a választások után egy egészen más tervet hajtott végre.
Amikor "nyertek" a választásokon, két napra rá összehívta a győztes képviselőket. Felvázolta a rendszerváltás lezajlásának menetét, hogyan és miként fog megtörténni, valamint ismertette a jelenlévőkkel a nemzeti vagyon kiárusításának tervét a Nyugat számára. Ezért a kiárusításért, és a már Antalléknak megfinanszírozott választási győzelemért, a nemzeti erők gúzsba kötéséért, a zsidók többszörös kártalanításáért cserébe hagyták neki és bizonyos köröknek a vagyonátmentéseket. Hogy milyen egyezmény lehetett ez, azt most az Ukrajna EU csatlakozása kapcsán kiszivárgott szerződésen láthatjuk.
Amikor az ülésnek vége lett, Antall felállt, és azt mondta: ez lesz, és akinek nem tetszik, távozhat. Ketten álltak fel mindössze. Ülve maradt Csurka is, aki mindvégig tudott az egész hazaárulásról. Kettőjük közül - aki a történetet elmesélte -, egy még most is él, de csendben van és befogja a száját, és a nyilvánosság előtt nem mer megszólalni. A másik képviselő, aki megfenyegette Antallt, hogy mindent kitálal a közvéleménynek, "autóbaleset" áldozata lett. Antall József vezéralakja volt egy jól működő ország szétverésének, kiárusításának, szétlopásának. Személyét minősíteni nem lehet, a magyar föld ezt az árulót békességgel be nem fogadja. Nem csoda tehát, hogy Orbán és a többi hasonszőrű dicsőíti ezt a kártékony szabadkőművest. Egy alomból valók, a haza nyomorba döntése árán lettek azok, akik.
Az Orbán által lenézett kádári Magyarország minden tekintetben különb volt, mint a mostani. Nincs olyan szegmens, sem ipari, sem mezőgazdasági, kereskedelmi, katonai, oktatási, vagy a szociális szféra, vagy akár a közbiztonság, amiben ne lett volna jobb. Ha valamelyik párt képviselője arra hivatkozik, hogy bezzeg ez volt régen, vagy az, hogy mit termeltünk, vagy gyártottunk, akkor csak a kádári Magyarország kerülhet szóba. Ezt tényként kell kezelni és a tények makacs dolgok. Tehát azt a rendszert leszólni, amely alapvető viszonyítási pont hazánk történelmében, egy jellemző cionista módszer, aminek az alapja a dedósokra és szellemi rokkantakra jellemző komcsizás. Ráadásul a kommunista szót is helytelen kontextusban használják legtöbbször, igyekeznek Kádárt összemosni a zsidó Rákosival, akinek bőven tapad vér a kezéhez. A jelenlegi politikai berendezkedés annak a korszaknak még a lába nyomába sem érhet, a konzumidióták pedig hemzsegnek a parlamentben. Kádár és Antall között nem hogy összehasonlítást nem lehet végezni, de még egy lapon sem lehetne említeni a kettőt. Az egyik egy politikus volt, aki kiharcolta az országnak a lehető legjobb helyzetet a szovjet érdekszférán belül, a másik pedig az egyik legjobb helyzetben levő kelet-európai országot adta és árulta el, a saját népét.
süti beállítások módosítása