A valódi viták otthona

Reflektor

Hogy követel átláthatóságot a Momentum, ha maga is titkolózik?

2017. július 25. - baum

Szalai Szabolcs írása

 

20376187_2005836176316597_7612090353611402868_n.png

Nem mindennapi "élményben" volt része annak, aki reggel az ATV-vel indította a napot. Hajnal Miklóst, a Momentum Mozgalom szóvivőjét a Start című műsorban kérdezték a hétvégi Nyitás Fesztiválról, amikor is az 5. perctől olyan médiatörténeti eseménynek lehettünk szemtanúi, ami minden csillogószemű momentus fiatal számára is minimum ciki, számunkra meg egyesen vállalhatatlan.

 

Az ATV munkatársai éppen arról kérdezték Hajnalt, hogy a párt elnöke, Fekete-Győr András a napokban kitérő választ adott a HVG-nek arról, mégis mennyibe került ez a fesztivál, így mondja meg már ő, hogy mennyi volt az annyi. 

 

Közbeszúrnám, hogy családilag érintett vagyok a rendezvényszervezésben, így tisztában vagyok a piaci árakkal, egy ilyen fesztivál, ezekkel az előadókkal (többek között: Wellhello, Fran Palermo, Middlemist Red, Copy Con, Soerii és Poolek, Ivan & The Parazol, Anima Sound System) is alsó hangon 20-25 millió forint. 

 

Erre Hajnal maxra járatta a Habony-i bullshitelést és azzal ütötte el a dolgot, hogy nem a Momentum volt a rendezvény szervezője, hanem a Momentum Catering Kft. Ezen már le is akadtak a műsorvezetők, Hajnal Miklós azonban erre úgy reagált, hogy az üzleti titok miatt nem mondhatják el, mégis mennyibe került a fesztivál szervezése a frissen alakult pártnak. Üzleti titokra hivatkozva nem árulják el, érted. Azért végül annyit kinyögött, hogy pár tízmillió forintjukba fájt a bulikázás, amire amúgy a párttagok tagdíjaiból futotta. Na, persze. 

 

Így 9 hónappal a választások előtt, mégis melyik párt engedheti meg magának, hogy a kampányfinisben "több tízmilliós" rendezvényt szervezzen, amely nem hogy nullszaldósra nem jön ki, hanem tuti bukó? Nem kell nagy logika kell hozzá kitalálni, hogy ott lehet ilyet bevállalni, ahol kőkemény pénzelések mennek a háttérben. 

 

Látom belülről az LMP pénzügyeit, nem kevés összegből gazdálkodik a párt (persze bőven nem elégből), mégis minden egyes forintot meg kell néznie mibe pakol bele, hogy ne menjen csődbe a választásokra. Drága úri huncutság a politika, a fesztiválon csapatás meg még inkább. Ezért is nem szervez az LMP ilyet. Pedig igény volna rá. 

 

Most őszintén, mégis mi a Jóisten ütött ezekbe a gyerekekbe? Februárban még nagy büszkén pakolták ki az internetre a NOlimpiás kampány költéseit (az LMP egyébként minden kampányköltése nyilvános és elérhető az interneten), most pedig már üzleti érdekekre hivatkozva titkolják a fesztiváljuk költségeit. A Momentum az elmúlt időszakban egyre vállalhatatlanabb dolgokat csinál, belső körökben már arról beszélnek, hogy teljesen összezuhantak az első nagy dobásuk után, de nálam itt vágták el magukat végleg. Pedig hajlandó lettem volna esélyt adni nekik, függetlenül attól, hogy a neoliberális duma, amit nyomnak, tőlem messze van mit Makó Jeruzsálemtől. 

 

Csak egy kérdés: mégis hogy követel majd átláthatóságot mondjuk Orosz Anna az egészségügyi adatok tekintetében, ha maguk is titkolóznak? Költői kérdés volt: sehogy. Majd az is üzleti titok lesz addigra. 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr9112689801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Proud Mary 2017.07.25. 20:54:53

@Netuddki.: namivan hülyeúr, most visszaolvasol? vagy telefonon egyeztetsz a tegnapi bérdroiddal?

$pi$ 2017.07.25. 20:55:42

@Az EREDETI: "Ez nem rágalmazás? te tetv "

Nem, nem rágalmazás. Te nem mondanád a fideszre, hogy "zsiványak" ha lenne egy "fidesz catering kft" és arra hivatkoznának, hogy a velük kötött szerződés szerint az általuk elköltött pénz összege titkos?

Ez véleményem szerint kimeríti a "zsiványság" fogalmát.

6.Lenin 2017.07.25. 20:58:31

@Netuddki.:

Na még ezt elmagyarázom...
Nálam a balliba nem politikai hovatartozás, jellemhibát jelent bizonyos embereknél.
Ennyi.

Sem a baloldali-, sem a liberális hovatartozás nem jelent nálam elítélendő elveket. Mások magánügye.
A balliba 1 jellemhiba, röviden.

Duplaxiii 2017.07.25. 20:59:00

@deebee:
te vagy az első, de már veled kellene kezdeni a Duna elrekesztését.
Tehát ha még csak most alakult pártocska és még nem kaptak támogatást, akkor ugye rengeteg jogszabály sem vonatkozik még rájuk?
Vagy a NAV nem ellenőrizhet egy ilyen rendezvény? Kell ám igazolás arról, ki fizetett, mennyit állt a dolgokból.
Hát persze, összedobták... És mindenki igyen vállalta... (hát ez is sok jogszabály érint ám...)
Szóval egy logikus felvetésre (pedig a momentumos korábban a hírtvben is leszerepelt egy jobbikossal szemben!) te ilyen ócska stílusban reagász?
Nem vagy te momentumos?

Duplaxiii 2017.07.25. 21:04:40

@Darth Revan:
nem, nem csak akkor!
Ismered a konzerpont fogalmád?
A magyar foci alapja!
Amikor egy csapat már nem eshet ki és már nem érhet el (vagy nem akar elérni) olyan pozíciót, amivel kupában indulhat, akkor a rászoruló (kiesés elől menekülőknek, bajnoki címre hajtóknak) csapatoknak szívességet tesz. Kikap... neki nem kellettem már a pontok.
Aztán a következő szezonban ezt visszakapja!
Tehát ha egy párt ma még nem kap támogatást, akkor naná hogy előkerülnek önkéntes gáláns támogatók! Akik most nem számláznak és majd kapnak megrendelést, segítséget akkor, ha a pártocska pozícióba kerül...
Ezért nem lehet csak egy jogi kategóriát vizsgálni.
Két cég között a bartert is szabályozza a NAV! Az ajándékozás még családtagok között is korlátozottan adómentes.
Nem gondolod, hogy jogszerű sok milliós ajándékozásm, barter, ingyenszereplés, mert szeretik a pártocskát.

6.Lenin 2017.07.25. 21:05:27

@$pi$:

A ballibáknak mást jelent a szabad vélemény, a demokrácia, és még sok minden más is. Ezt jó mindig szem előtt tartani.

Ja, és a mester érv, amivel mindent cáfolnak. Igazi mester munka.

"Menj a kurva anyádba te mocskos Fidesz troll!"

Ez még a legjobb GDP adatok ellen is felhasználható ütős érvük.

Netuddki. 2017.07.25. 21:08:46

@6.Lenin: Felesleges magyarázkodnod, közismert tolvajfidesz troll vagy. Ergo, kit érdekel a ballibázásod...

Az EREDETI 2017.07.25. 21:10:37

@6.Lenin: neked amúgyis egynél több jellemhibád van arra mi a balliba magyarázatod?

Netuddki. 2017.07.25. 21:10:45

@6.Lenin: Szabad vélemény? Demokrácia? Még hírből se ismerik a tolvajfideszesek. Ergo, te se tudhatod mi az.

Azért jól eldumálgatsz a másik nickeddel, nem vagy te egy kicsit skizofrén?

Az EREDETI 2017.07.25. 21:14:06

@$pi$: nem mondanám rájuk azt. a fideszre szimplán a szervezett bűnözés a megfelelő jelző. meg az emberiség ellen elkövetett bűncselekmény, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó.

$pi$ 2017.07.25. 21:15:00

@Netuddki.: "Azért jól eldumálgatsz a másik nickeddel, "

Paranoia? Mondjuk várható volt. :D

6.Lenin 2017.07.25. 21:17:55

@Netuddki.:

Miért trollkodtam volna most. Nem a Fideszről, Momentumról, LMP-ről volt tulajdonképpen szó, hanem 1 elvről.
Nem elég......nak/nek látszani, annak is kell(ene) lenni.
Nekem legalább is ez jött le.

Nem dicsértem egyiket sem,nem is bántottam. Leírtam, hogy szerintem mi motiválja a politikát, a benne résztvevőket szerte a világon.

Másra nincsenek momentán lelki igényeim, anyagiakat meg nem hinném, hogy itt áldozna rám valaki is, bár lenne helye, mert jelen is nyomorgok, meg már vagy 200 éve.

Netuddki. 2017.07.25. 21:23:17

@6.Lenin: Most is csak trollkodsz.

A fidesz egy tolvaj bűnözők által vezetett maffia. Számtalan trollt foglalkoztat a blogokon az értelmes párbeszéd széttrollkodására, köztudott.

Részemről befejeztem az OFF-olást.

Netuddki. 2017.07.25. 21:24:24

@Netuddki.: Nos, megnéztem a videót kedves Szabolcs. Ordas nagy csúsztatás amit itt előadtál.
Valóban nem közpénzből rendezték a fesztivált, és valóban lehetnek olyan kitételek a szerződésbekben, hogy jelentős kedvezményeket kaphattak. Ami valóban nem tartozik mindenkire.

Természetesen közpénzből a Momentum nem rendezett volna pártrendezvényt. Ahol egyértelműen ki kellene adni az érdeklődőknek, hogy milyen összegek voltak a szerződésekben. Ha ilyenre vagy kíváncsi, javaslom a tusványosi tolvajfidesz dzsembori költéseiről érdeklődjél. Ami szintén egy pártrendezvény volt, és valószínűleg közpénzből rendezték. Legalábbis a tolvajfidesz rádió (R.I.P. Kossuth) élőben adta a tolvajok fejedelmének a beszédjét. Ami kapásból felveti a kérdést, egy pártrendezvény esetében ez mégis hogy?

Lehet, hogy az LMP-nek nem tetszik, hogy a Momentum nem úgy ugrál ahogy fütyülnek, de akkor sem a Momentumot kellene lejáratni, hanem mélyen magatokba nézni mégis mindez miért van. Már bocs.

6.Lenin 2017.07.25. 21:26:02

@Netuddki.:

Neked is most tele a gatyád tulajdonképpen amikor ezeket írod, közben a még a bal füled is rángatódzik a mocskos fasiszta rencer miatt. Közben ordibálsz, hogy vigyen már el valaki mert hős szeretnél lenni.
B+, ez nem a te napod.

Ja, ha nem tudják, magyarázd el nekik. Én nem tartalak vissza.
Mellesleg maradjunk a poszt témájánál.
Még mindig nem cáfoltad, amit írtam.

6.Lenin 2017.07.25. 21:30:39

@Netuddki.:

"@6.Lenin: Most is csak trollkodsz."

Még az elején hozzászóltam a poszt témájához (3. hsz) azóta is többször, Te vitted félre a témát.
Csak az igazság kedvéért.

Netuddki. 2017.07.25. 21:35:39

@Netuddki.: Nos, megnéztem a videót kedves Szabolcs. Ordas nagy csúsztatás amit itt előadtál.
Valóban nem közpénzből rendezték a fesztivált, és valóban lehetnek olyan kitételek a szerződésbekben, hogy jelentős kedvezményeket kaphattak. Ami valóban nem tartozik mindenkire.

Természetesen közpénzből a Momentum nem rendezett volna pártrendezvényt. Ahol egyértelműen ki kellene adni az érdeklődőknek, hogy milyen összegek voltak a szerződésekben. Ha ilyenre vagy kíváncsi, javaslom a tusványosi tolvajfidesz dzsembori költéseiről érdeklődjél. Ami szintén egy pártrendezvény volt, és valószínűleg közpénzből rendezték. Legalábbis a tolvajfidesz rádió (R.I.P. Kossuth) élőben adta a tolvajok fejedelmének a beszédjét. Ami kapásból felveti a kérdést, egy pártrendezvény esetében ez mégis hogy?

Lehet, hogy az LMP-nek nem tetszik, hogy a Momentum nem úgy ugrál ahogy fütyülnek, de akkor sem a Momentumot kellene lejáratni, hanem mélyen magatokba nézni mégis mindez miért van. Már bocs.

klenium 2017.07.25. 21:51:45

Ha ennyi elég a Momentum végleges elásásához, akkor gondolom az összes többi párt már már annyiszor el lett ásva, hogy az romba döntené a matematikai halmazelméletet, mert nem lehetne megszámolni.
Szóval teljesen kizárt, hogy tényleg volt nem közpénz is a költségekben? Amiket fent leírtak, azok az esetek megcáfolhatatlanul hamisak? Abszolút lehetetlen, hogy a szerződésekben tényleg volt üzletit titoktartás kikötve? Biztos, hogy kötelesek többet mondani, mint amennyit mondtak? Bár a poszt szövege alapján igazából pont megmondták a helyes számot.
Oké, tegyük fel így van. Tegyük fel, valamit csúnya dolgot tényleg titkolnak. Szerintem az lenne a meglepő, ha egy párt sose tenne ilyet, de ez most lényegtelen.

Hogy következik mindebből, hogy az egészségügy átláthatóságát nem követelhetik? Miért lenne ettől Orosz Anna egy bűnöző? És ha az? Tegyük fel ellopnak 20 millió közpénzt. Ebből nem következik, hogy a mostani átláthatatlan rendszerek, értelmetlen pénzelosztás és lenyúlás nekünk jó lenne. Nyilván pofátlan dolog lenne 20 misi zsebre tétele után kardoskodni. De lehet ám szidni őt/őket a saját tetteikért, és követelni valamit az aktuális kormánytól egyszerre is.
Nekem ez az írás kissé kevés arra, hogy a pokol legmélyebb zugába kívánjam őket, de hát ezt döntse el mindenki maga.

vajdasagi 2017.07.25. 21:56:38

@$pi$: Én is tolvaj tetveknek tartalak benneteket. És megsúgom: még több millió magyar ember. Akkor ez rágalmazás és becsületsértés? Sajnálom, így jártál. Nem kellett volna ennyire mohón lopni. Emlékszel az első Orbán kormányra: ne mi nyerjünk legtöbbet... Hol van ma már az a mentalitás?

Egyébként aki becstelen, azt is lehet becsületsérteni? És ha igen, ez még mindig jobb, mint a Haza kirablása és ellehetetlenítése, amit a tolvajfidesz csinál.

$pi$ 2017.07.25. 21:58:44

@klenium: "Abszolút lehetetlen, hogy a szerződésekben tényleg volt üzletit titoktartás kikötve?"

Miért lenne lehetetlen? Ha neked lenne egy "klenium pártod" meg egy "klenium káeftéd" és nem akarnád, hogy kiderüljön, hogy mennyi pénzt számláztál magadnak, akkor beleírnád a szerződésbe, hogy nem szabad elmondani?

Hát persze! Hisz magaddal a legkönnyebb szerződni nem? Nincs vita. :)

6.Lenin 2017.07.25. 22:02:45

@klenium:

"Oké, tegyük fel így van. Tegyük fel, valamit csúnya dolgot tényleg titkolnak. Szerintem az lenne a meglepő, ha egy párt sose tenne ilyet, de ez most lényegtelen."

Az 1ik kutya, a másik eb?

Indulásnak nem elegáns. Pont ezért nem lényegtelen.
Mást hirdet, mást tesz a gyakorlatban. Nem a részletek a fontosak itt, hanem az elv.
Milyen alapon várják el mástól (bármit is), ha maguk se veszik komolyan (bármit is) ?

vajdasagi 2017.07.25. 22:05:51

Kedves Szalai Szabolcs,

a kezdetben tetszett nekem az LMP, és reméltem, hogy Önök lesznek, akik leváltják a Fideszt. Az nagyon zavart, hogy hülyeségeket beszéltek a gazdaságról és sötétzöld környezetvédők voltak, de egye fene, a mostani országromboláshoz képest belefér egy kis gazdasági dilettantizmus - gondoltam én. Az ilyenek mint én hozták be Önöket a Parlamentbe - csak hogy értsük egymást.

De aztán mostanára úgy látom, hogy az LMP maga is a rendszer részévé vált. nemhogy nem képes megdönteni azt, hanem mintha nem is akarná. Ezért jómagam és több tízezer másik állampolgár új srácokban kezdünk reménykedni. És Önöket akkor fogjuk visszavenni a kegyeinkbe, ha szövetkeznek velük, vagy legalább elvannak mellettük és a fideszt támadják, nem a Momentumot. Mert ha errefelé lődöznek, akkor bizony most nem lesz meg az 5%. Én persze csak 1 szavazatot képviselek, de laikusként úgy veszem észre, hogy Budapesten tízezer és százezer közé tehető az enyémhez hasonló vélemény. Ezért, ha javasolhatom, ehhez (is) tartsák magukat.

Baráti üdvözlettel egy volt szavazójuk.

$pi$ 2017.07.25. 22:08:19

@vajdasagi: "Én is tolvaj tetveknek tartalak benneteket."

Kiket, te szerencsétlen? Azt sem tudod, hogy melyik országban lakom, hogy hány éves vagyok, sőt azt sem, hogy mivel foglalkozom. Ha egyszer semmit nem tudsz rólam, akkor mit gyalázkodsz? Milyen jogon vádolsz lopással, amikor *semmit* nem tudsz rólam?

Mennyire kell elborultnak lenni, hogy olyanokat vádolgass, akikről semmit nem tudsz? Nem gondolsz arra, hogy mindenki akinek egy csepp esze van és ezt olvassa arra gondol, hogy olyanokat mocskolsz, akiket nem is ismersz?

Ha én írnám ugyanezt rólad, akkor nem arra gondolnál, hogy ez a csávó mekkora idióta már, azt sem tudja ki vagyok, de közben tolvajoz?

Tetü? Tudod kik szoktak állítneveket ragasztani másokra? Az óvodások b+! Az állatnevekkel sértegetés a legalja, ezt remélem tudod! Négy év általános iskola után már nem csinálja normális ember, mert annyiszor rászólt a tanítónéni.

$pi$ 2017.07.25. 22:11:09

@vajdasagi: "vagy legalább elvannak mellettük és a fideszt támadják, nem a Momentumot."

Szerintem helyes, nem pártokat kell "támadni", hanem elveket, elgondolásokat, tetteket. Ha az egyik korrupt azt pont úgy kell támadni mint amikor a másik, ha az egyik mond butaságot, azt ugyanúgy kell vitatni mint amikor a másik.

Különben nem igazad lesz, hanem pártod. :(

abdul hackeem 2017.07.25. 22:14:24

@6.Lenin: "Mást hirdet, mást tesz a gyakorlatban. Nem a részletek a fontosak itt, hanem az elv. Milyen alapon várják el mástól (bármit is), ha maguk se veszik komolyan (bármit is) ?"
Egy kormányzó párt hogyan fogja így betartatni a törvényeket?

6.Lenin 2017.07.25. 22:15:48

@$pi$:

Nem értik, szerintem nem is fogják, ezért támadnak a másik megalázásával.
(talán érzik, hogy valami nem stimmel, de nem értik)

6.Lenin 2017.07.25. 22:18:16

@abdul hackeem:

Rosszul.
Talán írtam kivételt?

$pi$ 2017.07.25. 22:26:40

@6.Lenin: Én mindig úgy gondoltam, hogy ezekre a blogokra jó sok ember jár terápiás anyázásra. A való világban nem hallgatják véig őket, nem gyalázhatnak senkit, mert a hierarchia alján vannak. Akik alul vannak, azok nem ugathatnak le senkit, mindenki felettük van, ezért aztán idejönnek és itt emberkednek, itt végre mindenkinél okosabbnak, keményebbnek, igazabbnak érezhetik magukat.

A politika, a gazdaság, a közélet mindegy is, ha fociról vagy vallásról lenne szó az ugyanúgy megfelelne. A lényeg, hogy egy kis önbecsülést kaparjanak össze, hogy lám, nem vagyok utolsó, ma is letetveztem valakit az indexen.

Ez tartja őket életben, hogy beállnak ötvenkilencediknek fidesztetvezni.

Proud Mary 2017.07.25. 22:28:01

@$pi$: ez igaz, ezek irl ritka nagy nímandok

$pi$ 2017.07.25. 22:28:44

@abdul hackeem: "Egy kormányzó párt hogyan fogja így betartatni a törvényeket? "

Szerintem senki sem mondta, hogy a kormányzó pártokkal minden tök klafa.

Guillaume de Saint Preux 2017.07.25. 22:30:18

@vajdasagi: Most rettenetesen megrémült az LMP. Az LMP-nek azért is vége mert egy normális ember Schiffer is otthagyta őket.
Amúgy pedig a Momentum nem akar senkivel közösködni és az LMP sem fölösleges összeboronálni...

vajdasagi 2017.07.25. 22:32:54

@$pi$: Aki olyanokat írkál mint te, arról érzem, hogy melyik országban él: Magyarországon. És sajnos pénzért kommentel és védi a Haza elveszejtőit. Hát ennyit vélünk tudni rólad - a kommentjeid alapján. Az LMP-t is mindjárt hogy megvédted, mihelyt nem a fideszt támadják.

Guillaume de Saint Preux 2017.07.25. 22:33:08

@Netuddki.:
Természetesen közpénzből a Momentum nem rendezett volna pártrendezvényt.. Ezt Ön honnan tudja ? Aki a húsos fazék közelében van mindenre képes nem kivétel ez alól a Momentum sem, mutatja mostani megnyilvánulása. Vérciki lenne, ha kiderülne honnan van a zsé....

vajdasagi 2017.07.25. 22:35:28

@la tulipe noire: Különbséget kell tenni az "összeborulni" és a "nem megtámadni" fogalmak között.

6.Lenin 2017.07.25. 22:37:05

@$pi$:

De még mindig jobb, mint robbanó mellényben szaladgálnának a főutcán.
Kezdetben még voltak jó blogok, ahol tényleg lehetett vitázni, véleményt cserélni normális hangnemben.
Most már valóban 1re inkább egymás anyázása az irány. Sajnos.
Sok a gőz, vagy a tehetetlenség, tehetségtelenség.

Néha belegondoltam, hogy talán nincs is más út. A politikai hovatartozás sok minden mástól is függ (pl genetikai örökség, életkörülmények, más adottságok)
Minél többen vagyunk, talán annál nehezebb közös érdekeket találni, ezért nehéz kiegyezni valamilyen közös érdek mentén.
Aztán, majd egyszer újrakezdődik, de vége mindig ez lesz.

vajdasagi 2017.07.25. 22:37:41

@la tulipe noire: Engem azért jobban zavarnak azok az ezermilliárdok, amelyek a tolvajfidesz elherdál, mint ez a 20 milla. Nem baj? És aki már lopott, azt nem illik azzal védeni, hogy emezek meg majd biztos lopni fognak.

Mivel a mostanitól már nem lehet rosszabb a helyzet, minden váltás üdvözlendő.

$pi$ 2017.07.25. 22:39:07

@vajdasagi: "És sajnos pénzért kommentel és védi a Haza elveszejtőit."

párszor már elmondtam: programozással foglalkozom, igen sok tapasztalatom van benne. kizárólag külföldieknek dolgozom és *messze* többet keresek mint amennyit bérbloggeléssel lehetne keresni.

"Az LMP-t is mindjárt hogy megvédted, mihelyt nem a fideszt támadják."

Pedig a logikát alapján rohadtul támadnom kellene az lmp-t. Mégis hogyan gondolod, a fidesz fizet azért, hogy megvédjem az lmp-t? Ezt mégis hogyan? :D

$pi$ 2017.07.25. 22:41:14

@vajdasagi: "Mivel a mostanitól már nem lehet rosszabb a helyzet, minden váltás üdvözlendő. "

Hogy a fenébe ne lehetne rosszabb?! Hát nem az a mondás, hogy napról-napra rosszabb? :D

$pi$ 2017.07.25. 22:44:26

@6.Lenin: "Most már valóban 1re inkább egymás anyázása az irány. Sajnos."

Így van. Mindig arra gondolok, hogy a proletárforradalmak így alakulhattak ki. Mindig úgy tanították, hogy azokat a többség csinálja, itt kellett megtanulnom, hogy nem, a kisebbség, akik utána majd többségnek hazudják magukat. :(

illaim 2017.07.25. 22:45:08

@$pi$: "Nem csak rágalmazás, hanem becsületsértés is." Becsületsértés? A te esetedben egy nem létező dolgot, nem lehet megsérteni!

laci_52 2017.07.25. 22:47:33

A Momentum nem önálló mozgalom, valakik mozgatják és pénzelik a háttérből. Hogy kik? Nem tudom, de sejtéseim vannak. Ha viszont homályos, kik támogatják a Momentumot, nyilván nem fog kiderülni, mennyi pénzről volt szó és azt kik adták.

Én az egykori SZDSZ-es oligarchákra tippelek...

Sterbinszky Tivald 2017.07.25. 22:59:04

"Nem kell nagy logika kell hozzá kitalálni, hogy ott lehet ilyet bevállalni, ahol kőkemény pénzelések mennek a háttérben."

Ezt a mondatot elmagyatáznád kedves poszter?

Mi fax van? Már ti is fostok?

vajdasagi 2017.07.25. 22:59:09

@$pi$: Nem nagyon hiszem, hogy informatikával tud sikeresen foglalkozni valaki, aki ilyeneket írogat. De majd egyszer talán minden kiderül. Majd akkor meglátjuk.

$pi$ 2017.07.25. 23:06:19

@vajdasagi: "Nem nagyon hiszem, hogy informatikával tud sikeresen foglalkozni valaki, aki ilyeneket írogat."

Why do you think I should care if you don't believe what I know is true? I mean I know what I am, I know what I am doing, what my job is, how much I make while you can only refer to your "beliefs". You believe you know me, you believe I am this-and-that. Guess what! You are wrong!

$pi$ 2017.07.25. 23:16:31

Ok, megint lehalt a mysql cluster, ruszki csávó megint elszúrta, úgyhogy megyek aludni. :D

Jóéjt mindenkinek. :)

2017.07.26. 00:03:20

@vajdasagi: hogyne foglalkozhatna :) látszik, hogy szerveres, és a shop.bkk.hu-t, meg a fidesz.hu-t is le kellett valakinek "fejlesztenie" :) ahogy fentebb olvasható, készül az adatbázis szinkron az oroszokkal, hogy menjenek az állampolgárok adatai egyből az új szovjetúnióba. Így mikor újra bevonulnak, már előre listázva lesz mindenki, nem kell az ruszkiknak előről kezdeniük :)

~KLM 2017.07.26. 01:33:12

LMP és a felelős gazdálkodás... N.E.V.E.T.S.É.G.E.S
Erre valaki emlékszik még?

mandiner.hu/cikk/20140109_sulyos_hianyossagokat_talalt_az_lmp_gazdalkodasanal_az_asz

2017.07.26. 04:10:55

sztem meg azért nem árulják el, m el tudom képzelni, h néhány résztvevő jóformán csak a költségeit kérte, de azt nem meri felvállalni, h nyíltan szimpatizál a Momentummal. Ugyanis hallottam már többször, h azok a művészek, akik ezt megtették, azokat "indexre tették", azaz a beszari művelődési ház vezetőknek a fideszes apparatcsikok leszólnak, őket nem szabad meghívni. Miután sok városban működik ez a "láthatatlan háttérhatalom intézménye", ezeket a művészeknek mondvacsinált ürüggyel lemondják a meghívásukat.

Proud Mary 2017.07.26. 06:18:07

@vajdasagi: ezért bukjátok a választásokat folyamatosan, nagyképűségetekben nem tudtok mást csinálni, csak a saját fingotokat szagolgatni talpas pohárból. a ti időtök lejárt!

$pi$ 2017.07.26. 06:33:48

@lujo1111: "sztem meg azért nem árulják el, m el tudom képzelni, h néhány résztvevő jóformán csak a költségeit kérte"

Nem azt várják, hogy a catering kft és a "résztvevők" közti szerződéseket nyilvánosságra hozzák, csak azt, hogy a párt és a catering kft közti szerződést/számlát akarják látni. Csak a végösszegre kíváncsiak, nem arra, hogy a résztvevők egyenként mennyit kértek.

Egyébként ez a baj az ilyen gondolatmenettel: feltételezed, hogy ők semmit cikiset nem tettek, mert ők becsületesek, ezért aztán keresel valami elfogadható magyarázatot. Aztán a magyarázat segítségével megnyugtatod magad, hogy semmi cikiset nem tettek, ezért becsületesek. Mindeközben semmiféle bizonyítékod nincs semmire.

$pi$ 2017.07.26. 06:36:56

@okostojas007: "menjenek az állampolgárok adatai egyből az új szovjetúnióba"

És gondolom körberöhögöd az "agyhalott fideszeseket" amiért mindenféle soros összeesküvésekben hisznek. :D

Bonyolítom neked egy kicsit a dolgot: egy amerikai szerveren dolgoztam egy orosz meg egy ukrán csávóval. :D

JGDus 2017.07.26. 06:49:04

"Alles sind Verbrecher" (Mindegyik bűnöző) csúszott ki Putyin száján kb. egy évtizede egy EU-s poitikusi rendezvény szünetében. Bekapcsolva hagyott mikrofon volt a leleplező.
Miért is jutott eszembe éppen most?

BiG74 Bodri 2017.07.26. 06:51:30

Ha a Momentum szépen elszámol a rendezvénnyel, akkor megköveted őket?

Konzervtigris 2017.07.26. 07:41:15

@vajdasagi: Azért egy olyan helyzetet még el tudok képzelni, amikor rendőrség veri szét a legnagyobb ellenzéki párt tüntetését, és emberek tűnnek el a börtönökben.

Meg azt is lehetségesnek tartom, hogy Magyarországon berendeznek egy milliós menekülttábort afgánoknak, miután Ausztria politikailag inkorrekt módon lezárja a határát, mi meg Brüsszelben sírunk 1 kis segílykéért.

Szóval lehetne rosszabb, és az ellenzék simán összehozná! Írom ezt úgy, hogy amúgy a hátam borsódzik a stadionoktól, és különösen a "Felcsút" szótól, a Kossuth rádióról reflexből eltekerek, a Soros plakáttól meg hányni tudnék.

2017.07.26. 07:55:48

Én tényleg nem értem a posztot. Az adófizetői pénzzel tényleg el kell számolni. Ez viszont nem abból történt, így nem közérdekű adat, hanem privát entitások közti elszámolások, igen, ez az üzleti titok fogalma. A adott pénzt, b vásárolt c-től dolgokat.
A 20-25 millió kőkemény pénzelés? Annyit a kutyapárt is összetarhált vicces plakátra. Elindult a kampány, vagy mi ez a poszt?

Netuddki. 2017.07.26. 08:40:27

@$pi$: "Csak a végösszegre kíváncsiak, nem arra, hogy a résztvevők egyenként mennyit kértek."

Ostobenkó fidesztroll! Ha vetted volna a fáradtságot és megnézed a videót, akkor abban találhattál volna egy körülbelüli "végösszeget". De továbbra is nyomatod itt a hazudozást, mert ez az érdeked, a tolvajfidesz érdeke. Aki lop az meg tudjuk, hazudik is.

Netuddki. 2017.07.26. 08:44:21

@randomgenerator: Mit nem értesz? Le kell járatni a Momentumot, mert veszélyes bizonyos emberek pozícióira. Például, hogy 4 éven át közpénzen héderezzenek a parlamentben, miközben szart se csinálnak pár látványcselekvésen kívül. Miközben a tolvaj fidesz szétlopja az országot és lebontja a demokráciát, jogállamot.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.26. 09:08:57

@$pi$:

"Ez tartja őket életben, hogy beállnak ötvenkilencediknek fidesztetvezni."

Ilyenek persze a másik oldalon is vannak, de én úgy látom, hogy sokkal kevesebben.

6.Lenin 2017.07.26. 09:10:45

@randomgenerator:

" így nem közérdekű adat, hanem privát entitások közti elszámolások, igen, ez az üzleti titok fogalma. A adott pénzt, b vásárolt c-től dolgokat."

De ez egy politikai pályára készülő valakikkel történt.

A most adott, aztán majd egyszer kér valamit, ha az alkalom eljön(ha netán hatalomra kerülnek)
Még két civil közt is lehet problémás a háttérben kötött titkos egyezkedés. kartelezés pl.

Itt nyilván politikai érdekkülönbségek is adódhatnak.
2drb alacsony támogatottságú párt között ez sem elképzelhetetlen.

Ha már a látszatról beszélünk-mert itt arról van szó-akkor azt mindenki másnak is a szemére vethetjük, még akkor is, ha azt mi se tartjuk be, de nekünk már valamivel stabilabb a helyzetünk.

Szerintem itt erről megy a "vita"

2017.07.26. 09:16:17

@$pi$: :) értem, tehát csak ti csinálhattok jó kis konteós összeesküvőset, mi?

2017.07.26. 09:19:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: jaja, mert a fizetett libsibolsizó kommunistákból nincs annyi mi? :) csak még nem irányította ide őket a párt, mert itt most az LMP üti Momentum van, abba meg nemigazán tudnak beleszólni, csak csendben tapsikolni.
Majd ott egyből megjelennek, ahol szídják a vezért, vagy firtatják a nemzet gázszerelőjének vagyonát, hogy egyik évben 5 milla a bevétel, második évben 120 milliárd, es ez ugye teljesen rendben van :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.26. 09:21:12

@randomgenerator:

"Az adófizetői pénzzel tényleg el kell számolni. Ez viszont nem abból történt, így nem közérdekű adat"

Lehet, hogy valóban nem közérdekű adat, nem ismerem a törvényt.

DE

Ha egy párt átláthatóságról papol, akkor járjon elöl jó példával. Lehet, hogy a törvény esetleg nem teszi kötelezővé az efféle elszámolásokat, de nem hinném, hogy tiltaná is.

A tagság pl. bizonyára fizet tagsági díjat. A tagság előtt nem kell elszámolni?

Egyelőre annyit látni, hogy a Momentumra mint pártra máris épült egy üzleti vállakozás. Semmi kétségem afelől, hogy ez abszolút törvényes, de azért kicsit meglepő. A háttérben talán már ott van egy Ezüsthajó Kft és egy Kaya Ibrahim is?

2017.07.26. 09:34:16

@Gábor Harmai: talán kevesebbet kéne innni, és nem írna ilyen hülyeségeket. Nagy tömegü menekült itt csak akkor volt, mikor viktor vezíred lezárta a pályaudvart, és nem engedte tovább a népet. ők mindent akartak, csak nem itt maradni, de kellett a proliknak a show, gyönyörűen bevált nálad az agymosás. Ha kényszerrel telepítenék ide azt a 2000 migráncsot, amit annyira akar az eu, azok se maradnának itt.
A másik, hogyha gyújtogatnak, és törnek zúznak, akkor a rendőrség kutyakötelessége szétverni a tüntetést, csinálja azt akárki. Aki akkor nem megy szépen haza a felszólitásra, azt meg le lehet csukni. Kabaré, hogy a gyujtógatók hisztiznek, hogy jajj szegények, ő csak 3 család életét tette tönkre azzal, hogy felgyújtotta az ingóságát, miért akarja bántani a csuklyás hülye fejét(nekem alapból se tüntetés onnantól, hogy eltakart arcal követ dobál). Ha balhézni akar, akkor ne picsogjon, ha visszaütnek.

2017.07.26. 09:35:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: aranyos, hogy sikerült a fideszes kifizetőcégeket megjelölni titkos támogatónak :D fordíts a pártlapon elvátrs, rossz kottából játszol :D

gmihaly621 2017.07.26. 09:41:30

@Pan Modry: Kédves Kék Úr ! Az alsó hangon 25 milcsit még így sem érték el. Az üzleti titkok lehet, hogy azt is alátámasztják, hogy kevésért, netán barátságból léptek fel egyes előadók, nem feltétlenül azt, hogy piszok sok lovettáért. Mert akkor a cikkíró piaci áron kalkulált költségei valóban megúszhatóak voltak. És még van egy pár titkos konstrukció is, amelyet kidumálhatott a momentumos nyalatkozó. Így talán összelegózhatók a dolgok.

vajdasagi 2017.07.26. 09:49:30

@Proud Mary: Lehet, hogy a választásokat megint a fidesz nevű bűnszövetkezet nyeri. És lehet, hogy végérvényesen megpecsételi a Nemzetünk sorsát, és a 21. század végére emiatt eltűnünk a történelem süllyesztőjében, mint egykor az avarok, meg a vizigótok, meg ki tudja hány másik nép. Én (és sokat mások) csupán emiatt szörnyülködünk, és próbálunk valami kevéskét tenni ez ellen. Én sose a kormány által nekem dobott koncból éltem. És nem is fogok. Az én személyes anyagi jólétem szempontjából szinte mindegy, ki kormányoz. Nem az a legfontosabb, hogy jövőre 1-2 ezerrel több lesz a nettóm, vagy kevesebb. De azért már azt is végiggondoltam, hogy hogyan fognak az én leszármazottaim akkor is megmaradni, ha itt a sok fideszhívő és valamennyi fidesztolvaj tönkreteszi a Nemzetet. Neked vajon van már vészforgatókönyvet a következő 80 évre?

6.Lenin 2017.07.26. 10:06:46

@vajdasagi:

Az EU tagjai vagyunk, ahol éppen azon ügyködnek, hogy a nemzetek végleg eltűnjenek egy közös tégelyben.
vicces fiú vagy.

Netuddki. 2017.07.26. 10:11:59

Kedves Szabolcs! Ilyenkor hol az LMP?
index.hu/gazdasag/2017/07/26/elkepeszto_osszeget_kolt_propagandara_az_allam/

25 milliárd közpénzt megint kilopott a tolvaj fidesz kormány a saját pártja támogatására. Mert szerintem itt senkinek nincsen kétsége a felől, hogy amit "kormány" propaganda címén elköltenek az valójában fidesz pártkampány a jövő évi választásokra. A tolvaj fidesznek, mint pártnak soha nem volt ennyi pénze reklámozni saját magát.
25 milliárd közpénz vazzeg! Körülbelül 2000-szer több mint amiért most picsogsz, ráadásul az nem közpénz volt.

Netuddki. 2017.07.26. 10:16:30

@6.Lenin: Ebből is látszik mennyire ostobák a tolvaj fideszesek. A vajdád ténykedése miatt fog eltűnni a magyar, mert szétlopjátok az országot, így gazdaságilag gajra teszitek. A szegényeket pedig gombokért felvásárolják azok akiknek van tőkéjük.
Hab a tortán, hogy a surmó vajdád miatt lassan a magyarokat nem veszik emberszámba, az országot pedig partnerként a nyugati országok. Ostobák vagytok ha erre magatokról nem jöttök rá. De szerintem magatok is tudjátok, pár fideszesnek meglegyen az átlagon felüli életszínvonal, aztán utánatok a vízözön.

$pi$ 2017.07.26. 10:29:43

@Netuddki.: "Ostobenkó fidesztroll! Ha vetted volna a fáradtságot és megnézed a videót, akkor abban találhattál volna egy körülbelüli "végösszeget". De továbbra is nyomatod itt a hazudozást"

Na, erről a végöszegről kellene papírt mutatni. Ezt nem akarják. Kezded érteni? Ugye nem? :D

6.Lenin 2017.07.26. 10:33:17

@Netuddki.:

Drágaságom!

Ha látnád is mi történik körülötted, és nem csak az elvakult gyűlölet szemüvegén keresztül pislákolnál a világba talán más lenne a véleményed.

Hallottál már a többsebességes eu-ról? mindenféle Merkel -Macron tengelyről?
Európai Egyesült Államokról? Magországok periféria, meg ilyenek?

www.youtube.com/watch?v=2YzpTumVuqQ

6.Lenin 2017.07.26. 10:42:19

@Netuddki.:

Kőkemény politikai, gazdasági, geopolitikai érdekek mentén fezsül egymásnak, mindenféle érdek.
Ezrek halnak meg naponta ebben. Milliók kénytelenek elhagyni az országukat, százak fulladnak meg, gyerekek, nők ,fiatalok valamilyen eddig homályban maradt érdekek mentén.

Te meg itt másokat próbálsz alázni mindenféle kitalált, vélt bűnökkel, amit aztán a hatalmon bárki ugyanúgy elkövet, hiszen a belső, külső érdekek erre kényszeríthetik.
Hagyd már ezt az óvodás tempót a fenébe.

Konzervtigris 2017.07.26. 10:58:31

Tudod, előbb-utóbb valaki lezárja a határt, mert az a tömeg, amely megindult, túl sok. Ausztria most konkrétan készül erre. Namost, ha mi a lezárt határnak a külső felén vagyunk, akkor itt torlógnak föl a migrácsok. Ezért jobb, hogy OV lezárta. Ez az, amire a balosok képesek lettek volna.

Ami a rendőrséget illeti, a kérdés annyi, hogy neked higgyek-e, vagy azoknak a letartóztatott barátaimnak, akikről utóbb a bíróság állapította meg, hogy nem csináltak semmit. De addig hetekig tapogatták belülről a rácsot.

Még egyszer: van rosszabb, mint amit a FIDESZ csinál. Az, amit a te haverjaid csinálnának.

6.Lenin 2017.07.26. 11:14:43

@Gábor Harmai:

Sőt, mind a kettőnél van rosszabb, hiszen az egyik esetleg megpróbál védekezni ellene, a másik kiszolgálná, de...

akik ezeket valamilyen eddig homályos érdek mentén előidézték, az a lehető legrosszabb. Nem sok választási lehetősége marad egy ilyen kis országnak.

Próbál a végsőkig ellenállni, vagy behódol, kiszolgál. nagyon más esélyt nem látok.

Netuddki. 2017.07.26. 11:45:08

@6.Lenin: Bla-bla-bla. A fideszes agitpropot nyomatod, vélt bűnökről hadoválsz. Ez is azt mutatja, hogy ostoba fidesztroll vagy. Majd ha a vajdád elszámolt azzal, hogy a mészaroslőrinc miből tud évente több milliárdos, lottóötössel felérő osztalékot egyedül kivenni a cégéből, majd akkor ugathatsz! De ezt sose fogjuk megérni, legfeljebb amikor bíróság előtt lesz a jómadár.

Előszeretettel hivatkoztok a gyűlöletre, pedig egyszerűen csak megvetem a tolvaj fajtádat. Ebben semmi gyűlölet nincsen, aki meglopja a magyarokat annak börtönben a helye kisfácán! Ennyi.

Netuddki. 2017.07.26. 11:47:09

@$pi$: Ha papírt akarsz, akkor fordulj a rendezvényszervezőkhöz! De leginkább felfordulhatnál ostoba tolvajfidesz cinkos!

6.Lenin 2017.07.26. 11:52:11

@Netuddki.:

Mindazonáltal, hogy eddig itt sehol nem védtem a Fideszt, hiszen nem is erről volt szó, de te ragaszkodsz a rögeszmédhez, kénytelen vagyok megállapítani, hogy menthetetlen vagy.
Nem tudok mást ajánlani, mint még 1x:

www.youtube.com/watch?v=2YzpTumVuqQ

De őszintén bevallom, esélyt sem látok rá nálad, hogy ezen elgondolkodnál is valaha.

Netuddki. 2017.07.26. 11:54:57

@6.Lenin: Akkor mit erőlködsz? Alapból nem vagyunk erkölcsileg 1 súlycsoportban. Te egy tolvajokat mosdató, közismert troll vagy. Az teljesen mindegy, hogy pont ezen a fórumon visszafogod magad. Ott az aktivitásod, az alapján bárki eldöntheti ki vagy mi vagy.

$pi$ 2017.07.26. 12:54:09

@Netuddki.: "Ha papírt akarsz, akkor fordulj a rendezvényszervezőkhöz!"

Érdekes, hogy bárki tudja hülyének tettetni magát. Mert remélem erről van szó, ugye? :D

6.Lenin 2017.07.26. 12:54:18

@Netuddki.:

Kösz. hogy olvasod a régebbi, máshol megjelent hozzászólásaimat is. Nem sokat érthettél belőlük, de ezt ne nekem tulajdonítsd.

Kit mosdatok (?), kit nem, ahhoz neked semmi közöd. Állampolgári jogom, ahogy neked is. Ezt soha nem is tettem szóvá, hogy esetleg azért elítélnélek, mert más szekerét tolod, mint én.

Az erkölcsre meg ne hivatkozz, mert szerintem nem te lehetsz az etalon. Igaz én se.
Az erkölcs arra jó, hogy nyugodtam mondhassuk a másikról, hogy gazember. Élsz is vele rendesen. Ez a funkciója. Én nem dobálódzom ilyesmivel.

Szerintem sokkal célravezetőbb lenne, ha azt próbálnád cáfolni, amit most, előtte, vagy máshol írtam. Általánosítva vádolni 1 nagy lópisztoly. Szerintem.

Nem erőlködöm, hanem válaszolok a megszólításaidra. Mellesleg ez egy nyilvános felület, innen még nem vagyok kitiltva. Ha kitiltanak, majd nem erőlködöm tovább.

- duplagondol 2017.07.26. 13:34:34

@Proud Mary: Ugye? Lám, a Reflektor tud néha informatív is lenni. Harsogjanak a harsonák, írjuk ki emberek az égre: a csőd közelében áll az LMP.

Balt 2017.07.26. 17:08:38

@6.Lenin: +1
"Indítsuk be Magyarországot az olimpiai projekt megfúrásával!" Csak én érzek ebben némi következetlenséget? Az biztos, hogy épkézláb sportoló az életben nem szavaz ezekre. (Ja, az LMP-re sem, mer' 2017 hideg telén milyen meleg, baráti volt mág a viszony, ugye. Ne feledjétek!)

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.26. 17:24:57

@Balt: "Indítsuk be Magyarországot az olimpiai projekt megfúrásával"

A momentumosok nem fúrtak meg semmit. Népszavazás kiírását szorgalmazták. A gazdád, a geci fúrta meg a népszavazást és az olimpiai pályázatot is.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.26. 17:26:34

@$pi$: "papírt mutatni"

Majd a Poltpot Péter, a geci gazdád csicskája előszedi, ha szépen kéred.

6.Lenin 2017.07.26. 17:52:29

@Balt:

Góliátok "harca"...

"Az LMP-t a teljes népességen belül 3 százalék után jelenleg 2 százalék támogatná, a pártválasztók körében 4 százalék után 3 százalék."

"Új pártként másodszor szerepelt a felmérésben a Momentum, amelynek szavazótábora a teljes népességen belül 1 százalékról 2 százalékra, a pártválasztók körében pedig 2 százalékról 3 százalékra változott - olvasható a közleményben."

www.atv.hu/belfold/20170726-tarki-tovabb-erosodtek-a-kormanypartok-gyengult-a-baloldal

Mindezek ellenére azért a posztban felvetett elvvel továbbra is 1etértek (ha szorosan veszem a liberális,idealista álmaimat, ha éppen álmodozom 1 szebb jövőről) Szar ezek után visszazuhanni a valóságba.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.26. 17:59:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"A momentumosok nem fúrtak meg semmit. Népszavazás kiírását szorgalmazták."

Hazudsz, mint mindig. Ugy azért hívták NOlimpiának, mi?

Nylul 2017.07.26. 18:10:46

@$pi$: Azért fasza, hogy már tízmillió rendezvényszervező országa is vagyunk. Bazdmeg _4_ nap (se) telt el a rendezvény óta, de már megy az anyazás, hogy átláthatóságot, meg köcsögmomentum.

Azt vágod, hogy egy ilyen rendezvény után simán hetek is eltelhetnek, amíg az összes számlázás, pénzügyi tranzakció lezárul?

Velem volt olyan, hogy másfél hónap után szóltak rám a szervezők, hogy méltóztassak már számlát kiállítani, csak mert elbambultam.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.26. 18:10:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nah, látom, neked is negatív lett a PISA tested. :))

Odáig el se jutottak, hogy megfúrják. Nem írtak ki népszavazást annak ellenére, hogy összejött a kellő számú aláírás. A geci gazdád összeszarta magát, és inkább maga megfúrta.

Balt 2017.07.26. 18:20:31

@la tulipe noire: "Az LMP-nek azért is vége mert egy normális ember Schiffer is otthagyta őket."

Egyetértek. Schiffert szívesen látnám bármilyen fontos politikai pozícióban, de csak LMP-mentesítve... (Pedig 2010-ben ajánszelvényt adtam Jávor Benedeknek, amit én is meg az LMP is megbánt azóta.

"Amúgy pedig a Momentum nem akar senkivel közösködni és az LMP sem fölösleges összeboronálni..."

Bizony. Én innen találtam ide: :)
valasz.hu/itthon/mindenki-fedezekbe-kitort-a-nagy-lmp-momentum-haboru-124815

Balt 2017.07.26. 18:30:46

@lujo1111: Így van. Én máris belistáztam ezeket a köcsögöket. Veled szemben egy kanyi mp3-at nem fogok letölteni tőlük. :)

Balt 2017.07.26. 18:58:56

@6.Lenin: Az a vicc, hogy nem is esne egybe a szavazótáboruk, de máris látszik, hogy minden egyes választóért ölre mennek egymással: :)))

6.Lenin 2017.07.26. 19:15:11

@Balt:

ez egy roppant érdekes kérdés. Van kb 3 millió nem elkötelezett választásra jogosult polgártársunk, és az ellenzék mégis egymás táborára ácsingózik. Csak egymástól képesek szavazókat elcsábítani, még a Jobbikot is beleértve.

Érdekes lenne már (bár szerintem a pártoknál létezhet) ezekről a politikailag inaktív emberekről valamilyen felmérést készíteni. kik is ők valójában.
30-40 % távol marad még fontosnak hitt szavazásokról is.
Lehetséges, hogy őket tényleg nem lehet megszólítani.

A többi meg már elkötelezett valamilyen irányban, szétaprózódva. A közös érdek (pénz) pedig nem képes összehozni a sok kis potyalesőt. Közös politikai vízió meg nincs.

Balt 2017.07.26. 19:37:26

@6.Lenin: Na ja. Jól mondja Schliffentyű: Kormányváltás majd akkor lesz, ha az eddigi kormánypárti szavazók jelentős számban másra voksolnak.

„Miért hiszi azt bárki az ellenzékben, hogy ha 0-24-ben Armageddont vizionálnak, bojkottálják a kormánypárti sajtót, kollaboránsok után kutatnak s azt az érzetet keltik a Fideszre szavazókban, hogy tettestársak egytől-egyig rablásban és országrontásban, az kifizetődő lesz? Ki az, aki majd arra szavaz, aki folyamatosan lehülyézi? Ez soha nem működött Magyarországon. Amíg tehát nincs ellenzéki párt, amely elismeri, hogy 2010 óta az ország és a világ állapotát illetően Orbánnak ugyan messze nem mindig, de többször is jól működött a szimata, nem lesz kormányváltás. Az tudja leváltani, aki a helyes diagnózisait elismeri, de pusztító receptjei helyett alternatívával áll elő.”

Teljes cikk sajna csak printben, amúgy simicska sajtó:
valasz.hu/itthon/schiffer-andras-igy-nem-lesz-itt-kormanyvaltas-124706
Ajánlva a fentebbi faszkalapoknak, akikkel vitáztál. :)

6.Lenin 2017.07.26. 19:58:58

@Balt:

" Az tudja leváltani, aki a helyes diagnózisait elismeri, de pusztító receptjei helyett alternatívával áll elő.”

Bár az alternatíva kínálásához feltétlen 1 elfogadható diagnózis az első lépés, de ezt nem kell különösebben kiemelni egy ügyes politikusnak. Előállhatna vele- az alternatívával-, mint egy eddig nem próbált úttal, a diagnózist meg elsumákolja. Persze kell rendelkeznie meggyőző képességgel is, hogy ezt el tudja fogadtatni tömegekkel is.

Ezek jelenleg mind hiányoznak az ellenzéki oldalon.

Nincsenek hiteles személyek, akik esetleg,ott nincs karizma.
Nincs elfogadható vízió tömegek számára. 1-2 százezres rajongó tábor az kevés, pláne, ha ekézi a másik, harmadik, sokadik hasonló nagyságú tábort.

Néhány perc múlva meg már nyakunkon a választások.
Sajnos ez a torz felállás senkinek sem jó.
Mind1, ez van, ebből kell főzni. Ezt kell lenyelnünk (?).

Guillaume de Saint Preux 2017.07.26. 20:14:47

@Balt: A másik az hogy hiába szimpatikus mondjuk valamennyire Schiffer ha mondjuk egy nyegle ficsúr momentumos indulna egyéniben az összes támogatásával tutira nem szavaznék rá. Én ugyanis mindig megosztom a szavazatomat...

Proud Mary 2017.07.26. 20:19:18

@vajdasagi: megnyugodtam. eddig minden libsi jóslat tökéletes ellentéte következett be.

6.Lenin 2017.07.28. 19:09:05

@Snowmen:

Rengeteg névtelen adományozó, rengeteg apró pénzzel támogatja őket...

Mese-mese-meskete + hiszi a piszi, + ilyenek.

Ha Fidesz adna ki ilyen magyarázatot= parasztvakítás.
Azért talán valami ütősebb kellett volna, szerintem.

"Tudod elvtárs, majd egyszer kérünk valamit"....ismerős
Szerintem.
Semmi újdonság.
süti beállítások módosítása