A valódi viták otthona

Reflektor

Krumpli, tej

2018. január 25. - szénhidra


A választók mélységes lenézése, megalázása az, ahogy a fideszes politikusok élelmiszerrel próbálnak nekik „kedveskedni”. 

Most éppen Bajkai István budapesti, erzsébetvárosi képviselő-jelölt próbálja letejezeni a majdani, potenciális választókat, hogy majd tudják kire kell szavazni április 8-án. Pár nappal korábban Rétváry államtitkár osztott krumplit, persze nem közpénzből. a laptopokat most hagyjuk, az egy más szint, ha lehet még kutyább történet.

Minden választás előtti pár hét többek között erről is szól: szavazatvásárlás. Csak régebben gulyásleves osztás, sörvirsli volt, most a szép emlékű mdf-piacos élelmiszerosztás a sláger. Nem csodálkoznék, ha valahol egy bajba jutott zöldséges vagy CBA tulajdonos így szeretne némi pénzügyi előnyhöz jutni.

Sokkal nagyobb probléma szerintem a választók hülyének tekintésén túl az, hogy ez az élelmiszer-osztás annak elismerése is egyben, hogy rohadtul sok a szegény ember, akiknek egy zsák krumpli vagy egy liter tej jól jöhet. A kormányzati öntömjénező sikerpropaganda éles ellentéte, kézzel fogható bizonyítéka, hogy nem élünk jobban, mint négy vagy nyolc éve, inkább egyre rosszabb a helyzet. Ráadásul a választások előtt valahogyan szociálisan hiperérzékeny kormánypárti képviselők és képviselőjelöltek minden további nélkül hozzájárultak vagy helyeselték az ételosztások betiltását. Az olyan ételosztásokét amiket mondjuk civil szervezetek akartak volna.

A nyilvánvaló szédítés ellenére azért meg kell kérdezni: kinek a politikai döntései miatt vannak egyre többen azok, akiknek egy liter tej egy szavazatot is megér? Kik miatt vannak ilyen sokan ilyen szegények?

CsÁ

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr1313603509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2018.01.25. 19:13:49

De legalább nem tartós tejet oszt, mert előrelátó. Oszt jónapot! :)

Geo_ 2018.01.25. 20:07:46

A Hegyvidéken, mely köztudottan az ország egyik legszegényebb vidéke - ha-ha-ha - a 65 év feletti nyugdíjasok kapnak 5 kg krumplit. Ezt legalább az önkormányzat szervezi - de azért a helyi Fidesz is rásegít a tájékoztatásban...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.01.25. 20:13:13

@Geo_: Miben más, ha a fideszes önkormányzat osztogat?

ursus artos 2018.01.26. 11:33:18

Az a baj az ellenzékkel, hogy csűri, csavarja az egyszerű dolgokat közben meg belelavírozik a valótlan állításokba. Ételosztás, kampány van. Oszt ennyi! Ha Fekete-Győr András lesz a miniszterelnök, akkor is lesz ételosztás.

arabok balrol 2018.01.26. 12:17:27

Tartos tej nelkul is tudom, libbantakra a magyarok nem szavaznak, meg arabokra se.

Tehat Orban.

arabok balrol 2018.01.26. 12:19:40

@Geo_: van 1 csomo nyugger aki meg a jo komcsi beagyazottsag reven kapott ott anno tanacsi lakast orokbe a modszervaltas utan ami ma er 200 misit de kajara nemigen van penz

csomo ilyen van, a varban is laknak csorok

DFK 2018.01.26. 13:29:26

Sőt, azt is tudjuk, 2010 előtt nem voltak szegények, csak ez a rohadt patásorbán tett szegénnyé 20 millió magyart, akikből 40 millió már ki is vándorolt... Ugye?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.01.26. 15:56:53

@DFK: "2010 előtt nem voltak szegények"

De, az első orbán kormány alatt is voltak szegények, de nem ennyien. A csúti geci neoliberális gazdaságpolitikájának egyenes következménye a társadalom kettészakadása, a szegények még szegényebbé tétele. A geci a kérdést úgy oldotta meg, hogy megtiltotta a KSH-nak, hogy a szegénységet mérjék. Az egész "kormányzása" ilyen PR fogásokból áll.

tireless treehugger 2018.01.26. 22:24:07

Kedves római polgár

Uralkodásom példátlan sikereinek köszönhetően 8 év után ismét lesz tej az asztalán, amit én Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus személy szerint rendeltem átadatni önöknek. Ez nem valami hitvány tej lesz amit először a gazda majd a sofőr majd a kerületi titkár a konyhások a takarítók az ellenőrök a főellenőrök a kisegítők hígítottak fel és feljebb, vagy esetleg a centuriók hugyoztak bele tiszteletük jeléül, ez nem a csapvíz minőségű bolti tej lesz, nem valami gagyi havasi legelőről lila tehénből tej, hanem igazi római tej római marhából, amit minden római polgár megérdemel, különösen így választás előtt, etc. etc....

Kelt Dies Veneris I.XXVI.MMXVIII
süti beállítások módosítása