A valódi viták otthona

Reflektor

Toró Tamás: Szerintem pedig népszavazz!

2016. október 02. - macska az úton

erdely.jpg

Utolsó métereken jár a népszavazási kampány. Kevés olyan magyar ember van a Kárpát-medencében, aki nem tudna róla. Természetesen, mint minden kampányban, most is felsorakoztattak minden érvet és ellenérvet a témában. Rendesen kivesézték a népszavazás kérdését, szövegértelmezés szempontjából. Sokan megírták („leleplezték?”) a tutit, hogy miről is szavazunk október 2-án valójában. Azt hiszem, hogy ezekben a témákban már mindent elmondtak, és remélhetőleg mindenki kiválasztotta a számára legmegfelelőbbet, és annak tudatában fogja behúzni az X-et vagy X-eket. És az így is van rendjén. Kárpát-medencét említettem, tehát Erdély sem maradt ki a népszavazás-hipeból.

Így jutunk el a Ne népszavazz facebook oldal élesítéséhez, ami körülbelül a Kétfarkú plakátok Erdélyben való megjelenésével egy időben indulhatott, valószínűleg egymástól függetlenül. Ami a Kétfarkú plakátokat illeti, helyenként viccesek, helyenként nem, de nem is ez a lényeg. Úgy gondolom, hogy az általuk képviselt ügynek cseppet sem segített az, hogy Erdélyt megszórták plakátjaikkal, ugyanis csak a figyelmet hívták fel a népszavazásra és nem hiszem, hogy kampányuk hatására, erdélyi fiatalok tömött sorokban fognak menyéttel szavazni. Szóval csak azt akarom mondani, hogy ha tehetné Orbán Viktor vagy Kubatov Gábor biztos megköszönné nekik, hogy Erdélyben is kampányoltak, ha már ők nem tették.

Na de nem a Kétfarkúak kampányát szeretném elemezgetni, számomra sokkal érdekesebb a már említett, Ne népszavazz kezdeményezés. Engedjétek meg, hogy a következő pár gondolatot nekik, és a hozzájuk hasonlóan gondolkodóknak címezzem:

  1. „Mutassuk meg, hogy az erdélyi magyarok emberségesek. Ne népszavazz!”, mondjátok. Tehát, aki – tegyük fel – nemmel szavaz az nem emberséges? Nagyon sok barátom, ismerősöm van, aki nemmel szavazott, és közben szerintem sikerült megmaradniuk emberségesnek.
  1. Hazugnak nevezitek a kormány kampányát, a „Tudta?” plakátokat és hirdetéseket, miközben ti is pont ugyanazt csináljátok, csak fordított előjelel, mikor kisgyerekes, és kismamás képekkel népszerűsítitek fizetett hirdetésben oldalatokat.
  1. Ugyanazt gondolom kampányotokról, mint a Kétfarkúak erdélyi kampányáról: pont azt az ügyet segíti, ami ellen harcoltok, ugyanis a kisgyerekes képekkel sikerült, az innocent bystander-ből előhozni az állatot.
  1. A végére hagytam, habár lehet ezzel kellett volna kezdeni. „Ne népszavazz!”, mondjátok. Úgy gondolom, hogy felelős ember, ilyet nem mondhat. Mikor az emberek tömegesen fordulnak el a politikától és a közügyektől? Mikor a fiatalok szavazókedve amúgy is alacsonyabb az átlagnál? Akkor nem hiszem, hogy a nemtörődömség érzését kell erősíteni. Ugyanis ennél az álláspontnál a „Szavazz menyéttel!” is értelmesebb.

Tehát, menj és „népszavazz”, ahogy akarsz, de ne maradj távol a közügyektől.

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr2411756859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása