A valódi viták otthona

Reflektor

Az LMP újra lepaktált a Fidesszel

2016. november 24. - szénhidra

orvos.jpg

Csak két nap telt el az LMP fasizálódása óta, mégis újabb szöget vert fémsün kinézetű demokráciánk koporsójába az ökonáci kisFidess.  Az ellenzék árulója és a magyar jogállam antitézise, a zsebdiktátor kedvenc zöld kommunistái egyik javaslatát elfogadta a Fideszes többségű Törvényalkotási Bizottság. Az MTI hír már elég, hogy a kollaboráció ismét bebizonyosodjon, hiszen nem is akárki, de a szexizmus ellen küzdő demokraták által csak kocósfogúként emlegetett Selmeci Gabriella jelentette be, hogy „egy az LMP által kezdeményezett módosító javaslatot karolt fel a kormányoldal a gyermekvédelmi és egészségügyi tárgyú törvények módosításához”.

A (kol)laboránsok elnök asszonyának, Szél Bernadettnek a módosítója, ami félig átment  arról szólt pontosan, hogy ezentúl „nem minősül az ellátás visszautasításának, ha a korlátozottan cselekvőképes vagy cselekvőképtelen kiskorú törvényes képviselője az egészségügyi alapellátásról szóló törvény szerint a háziorvos, illetve ház i gyermekorvos választásának jogát gyakorolja.” Magyarul a gyereknek lehet, egy bizonyos épeszű földrajzi korláton belül, új gyerekorvost választani, ha valamiért a kijelölt nem megfelelő.

Az a szomorú, hogy ha a kormányoldal befogad egy épeszű, az emberek életéből a bürokratikus akadályokat leépítő módosítót az hír. A Fidesz hatalomgyakorlásáról, a „Csak a Fidesz” kormányzásról mond el mindent, hogy azt gondolják, hogy csak ők a helikopter (szó szerint), mindenki más pedig idióta.

Mégis az ilyen ritka alkalmakkor örülni kell. Hátha van legalább egy édesapa az országban, aki egy a gyerekét nem kellően gondozó orvos helyett ezért tud találni egy jobbat. Ha egy ilyen ember van már megérte.  Attól függetlenül kinek osztja ki a Gréczy-cafe a legnagyobb demokrata érdemrendet.

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr5711995776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tamás Nagypál 2016.11.25. 05:05:35

Nem tudom miért kell itt bonyolítani a dolgokat, a Reflektor az LMP propaganda blogja, az objektivitás látszatának erőltetése izzadtságszagú utánérzést kelt.

Fionella 2016.11.25. 11:31:38

Nem egészen, hogy mi a gond? Az, hogy van egy LMP közeli blog, vagy az, hogy ez a blog az LMP-hez van közel?
Ha nem tetszik, olvasd a Nyugati Fényt.

Vanek_úr 2016.11.26. 12:34:07

Az a baj, hogy a Fidesz sem azért fogadja be, és szavazza (szavazta???) meg ezt, mert ésszerű; hanem mert az LMP előtte megszavazta a FIDESZ-es alkotmánybírákat. Vagyis egy jó - egy rossz(ért). Csak sajnos nem mondhatjuk, hogy a jó kiüti a rosszat; hiszen "a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve".
De legalább kiderült, hogy nem azért szavazta meg az új alkotmánybírókat az LMP, mert függetlenek, hanem mert volt egy megállapodás. Csak kár, hogy már az LMP sem képes felnőttként kezelni az embereket, és megmondani, hogy mi az igazság - és ilyen hazugságokkal leplezi a tetteit. Hogy miért? Mert lehet, hogy az emberek rossz néven vennék (és nem azért, mert "ökonáci" vagy "ellenzék elárulója" lenne).
süti beállítások módosítása