A valódi viták otthona

Reflektor

Cipő nélkül kizavarni egy hajléktalant a rekord hidegbe?

Megdöbbenve tapasztaltuk ma, hogy ilyen is történhet Budapesten

2017. január 08. - macska az úton
aluljaro.jpgA kép forrása: Menhely Alapítvány (A fotó illusztráció)

Ma hajnalban rekord hideget mértek. Budapesten is. Kihaltak az utcák, már napok óta alig teszik ki a lábukat otthonaikból az emberek. Már persze azok, akiknek van hol laknia. Az aluljárókból is eltűnt rengeteg otthontalan, még azok közül is sokan mentek be védett helyekre, akik máskor mindenáron igyekeznek elkerülni a szállókat.

A Blahán lévő Burger Kingben ma sem volt hideg. A kajával sem volt gond. Ettünk, beszélgettünk. Aztán bejött az ajtón egy láthatóan az utcán élő hölgy. Körbejárt, ételmaradékot keresett a tálcákon. Még épp neki tudtam adni a krumplimat, mielőtt az egyik dolgozó megkérte, hogy távozzon. Távozott. Egyetlen szó nélkül.

Rohadt nagy hideg van, egy ember pedig bejön éhesen, hogy mások maradékát megegye. Ez van az egyik oldalon. A másikon pedig talán az, hogy az az ember zavarhatja a vendégeket, rontja az üzletet. Én pedig még bátorítom is azzal, hogy ételt adok neki. Talán ennyire egyszerű is lehetne a képlet, amin persze még így is sokat lehet/kell moralizálni, de a történet nem ért véget. Az otthontalan hölgy ugyanis visszatért.

Másodszor nem ételt keresett. A cipőjét lehúzta, és az egyik fűtőtest közelébe helyezte, majd a lábát melegítette. Ekkor jött egy másik dolgozó a karjában tálcákkal és az üzletben tevékenykedő biztonsági őr. A nőt kizavarták az étteremből. Mezítláb. Már az akció közben is szóltam nekik, hogy ez így nagyon nincs jól, a cipő itt maradt, a nőn pedig csak zokni van, de nem válaszoltak. Miután becsukódott az ajtó, ismét jeleztem, hogy a cipő bent, a gazdája pedig kint a fagyban. Mire a tálcás srác csak annyit mondott mosolyogva, az már nem a mi dolgunk.

Szerintem meg de. Nagyon is.

Talán a felháborodásomra adott válaszként a biztonsági őr megfogta a pár lábbelit, és kihajította a BK bejárata elé. A történet, gondolom, részükről lezárva.

Elég nehezen tértünk magunkhoz. A cipőket levittük az aluljáróba, de a gazdáját nem találtuk meg. Egy otthontalan férfi jelezte, elkérné, ha lehet. Mondtuk neki, hogy épp a tulajdonosát keressük, rögtön jelezte, ha másé, akkor a kérés visszavonva.

Azóta is látom azt a mosolyt és cseng a fülemben az a néhány szó: az már nem a mi dolgunk.

Remélem, nagyon sokan gondoljuk másképp.

 Csepregi János

Segítsen Ön is azoknak a kiszolgáltatott embereknek, akik most télen még nagyobb veszélyben vannak! Ha valaki a földön fekszik, ne hagyja magára! Kérjen segítséget!  

A Menhely Alapítvány diszpécserszolgálatát ezen a számon érheti el a nap 24 órájában: 1/338-41-86/1

Ha takaróval, teával, keksszel tud segíteni, keresse a Budapest Bike Maffiát!  

A megdöbbentő történetet és négy kérdésünket elküldtük a Burger Kingnek. Amint kapunk választ, megosztjuk olvasóinkkal.

A Burger King milyen viselkedést vár el dolgozóitól hasonló esetekben?

Van-e erre vonatkozóan hivatalos protokollja az étteremláncnak?

Mit gondolnak a konkrét esetről, kivizsgálják-e azt?

Mit gondolnak a cégek társadalmi felelősségvállalásának fontosságáról saját környezetükben?

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr5212110081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hunter girl 2017.01.08. 22:46:27

@Ágnes Losonczi: A cikkben találod: A Blahán lévő Burger Kingben ma sem volt hideg.

Gerilgfx 2017.01.09. 03:52:26

165. § (1) Aki foglalkozási szabály megszegésével más vagy mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki, vagy testi sértést okoz, vétség: 1 év.

(2) A büntetés

a) 3 év: maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást vagy tömegszerencsétlenséget,

b) 1-5 év: halált,

c) 2-8 év: 2-nél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget okoz.

(3) Ha az elkövető a közvetlen veszélyt szándékosan idézi elő: (1): 3 év, (2): 1-5 év, 2-8 év, 5-10 év.

mirke74 2017.01.09. 06:09:35

És azt megkérdezhetem, hogy a blogíró miért nem pattant föl, ha látta, hogy ott a cipő és miért nem vitte a nő után? Helyette megvárta, míg a biztonsági őr kidobja. Vagy miért nem szólt valamelyik alapítványnak, hogy jöjjenek érte? Értem, hogy hideg van, de ismerjük a Blaha aluljárót: ha az összes ott élő hajléktalan beülne az üzletekbe, az valóban ellehetetlenítené a boltokat - nem kell ugye magyaázni, miért. Valóban kegyetlen dolog volt kidobni cipő nélkül, ezt nem vitatom. De tényleg két oldala van a dolognak.

macska az úton 2017.01.09. 09:28:09

@mirke74: Kedves mirke74, természetesen megkérdezheted! De a szövegben is szerepel a válasz.

mirke74 2017.01.09. 09:35:08

@macska az úton: igen, tudok olvasni. A válasz tehát: nem segített, csak reklamált, aztán megírta ezt a felháborodott posztot. Továbbra is azt gondolom, hogy nem az a megoldás, hogy melegedőt alakítanak ki az üzletekból, éttermekből. Továbbra is azt gondolom, hogy nem is az a megoldás, hogy kidobják ezeket az embereket. De az sem, hogy utólag felháborodva írogatunk úgy, hogy nem tettünk semmit. Azt lehet tudni, mi lett a nő sorsa? Beszélt vele valaki, hogy esetleg melegedőbe elvigyék-e, hívtak hozzá segítőket?

nnnnnnnn 2017.01.09. 11:15:16

be is okádtam volna ha eszem a burgerkingben és egy homlesz bejön, leveszi a cipőjét és a radiátornál melegítené a lábát.

Pestépítő 2017.01.09. 11:19:29

szerintem ez a történet egy büdös nagy hatásvadász kamu.

Mankka 2017.01.09. 11:23:09

@nnnnnnnn: én meg beokádtam volna, ha te beokádsz azon, hogy egy szegény nő megmelegíti magát a fagy miatt, még ha csak pár percre is, mert utána újra az urcán találja magát!

nnnnnnnn 2017.01.09. 11:28:20

@Marylyan: azér fizetek a retek étteremben hogy nyugodtan zabálhassak, nem azér hogy alkoholista homleszek lábát szagolgassam. az a minimum hogy ha ezt nem tudják biztosítani, a leokádott étel árát visszakérem.

Kicknick 2017.01.09. 11:31:11

A bloggernek javaslom hogy csináljon egy melegedőt saját pénzból ahelyett hogy a BKben zabál meg morgolódik a rendszer miatt.

csillagkutya seven 2017.01.09. 11:36:53

Mindig másokban keresni a hibát és mindig a másikra mutogatni...a poszt írója jót zabált, majd leírja, hogy az ott dolgozók milyen szemetek...jelzem egy étteremről beszélünk, ahol fizetünk, hogy tiszta körülmények között ehessünk...szerintem sem Burger Kingnek kell megoldani azt, hogy ne éljenek emberek az utcán ilyen körülmények között. Ha poszt írójának ennyire fájt, akkor mutasson példát, vigyen haza egyet és amíg hideg van, etesse, itassa, stb...ja az nem megy....akkor hagyjuk a képmutatást!

repuloske 2017.01.09. 11:38:05

Miért nem vitted haza te álhumanista majom?

Jó Estét 2017.01.09. 11:47:22

Hozzank is bejott egy a minap, nem voltak sokan, mondta hogy csak kicsit megmelegedne, kicsit ult a sarokban, adtunk neki meleg teat, es megkerdeztuk akar-e menhelyre menni. Nem akart, inkabb elment. Es nem erzem ugy, hogy valami emberfeletti dolgot tettem. Persze engem lehet mashogy neveltek, mint a burger kinges dolgozokat...

Jó Estét 2017.01.09. 11:50:40

Ezek a "miert nem viszel haza egyet?" Jellegu kommentek nem unalmasak meg amugy? Mert hogy ervnek gyengek, azt az ido mar bebizonyitotta... Fentebb leirtam, hogy en mit tettem hasonlo esetben, sztem a BKnak sem esett volna le a gyuru az ujjarol ha felhivjak pl a Menhely alapitvanyt, es leuktetik a csoves a sarokban addig, mert nincs minden nap minusz husz ejszaka, 5 evente egyszer meg sztem ki lehet birni... Azt mondjuk en sem ertem miert nem vitte a cipot a hajlektalan utan egybol a posztolo, ha ekkora emberbarat.

Narancsos kommunizmus 2017.01.09. 11:51:52

Magyarország jobban teljesít!

bbwd 2017.01.09. 11:53:27

nem az éttermek feladata, hogy a társadalom perifériáján lévő embereken segítsenek, tehát ebben az esetben a éttermi dolgozók, mint alkalmazottak helyesen jártak el.

ott lett volna a posztoló előtt a lehetőség, hogy mint magánszemély segítsen a rászorulónak, vegyen neki whopper menüt, adjon neki pénzt, vegyen cipőt, vigye orvoshoz, vigye haza, stb.

ezeket nem tette, csak beszólt a munkájukat végző alkalmazottaknak, hogy mit, hogy csináljanak, majd írt egy hatásvadász posztot

gratulálok! :P

fda 2017.01.09. 12:04:57

Abban azért nem vagyok biztos, hogy egy étteremben üldögélve szívesen nézném, ahogy a másik asztalnál egy hajléktalan melegíti a lábait a radiátoron.

A lényeg, hogy a cikkíró megtette, ami tőle csak elvárható volt. Nekiadta a maradékát.

Azt azért nem értem, hogy a hajléktalan hogyan felejtette ott a cipőjét.

macska az úton 2017.01.09. 12:09:30

@fda: sajnos a válasz egyszerű: nem felejtette ott, egyszerűen nem várták meg, hogy felvegye.

Mekkelek 40 2017.01.09. 12:10:59

@nnnnnnnn:
Tiszta szívből kívánom neked ,hogy te rád is ez a sors várjon !! Élj az utcán kiszolgáltatottan és minden nap találkozz egy magadfajta "fászkáláppál"
Talán akkor kicsit több empátia költözik abba a bunkó fejedbe!

metal · http://electric.blog.hu 2017.01.09. 12:12:15

Az emberek nagy része nem szeretne úgy ebédelni, hogy közben egy büdös, mosdatlan csöves a lábát melengeti a radiátor mellett. Lehet ezen szörnyülködni, de így van. Na most, ha a BK megengedi ezt a csövesnek, akkor ezzel vendégeket veszít, ráadásul meg van az esélye, hogy még több csöves jön, és ezzel még több vendéget veszít. Ráadásul ha jól értem, akkor ezt a hölgyet egyszer már elküldték, de ő mégis visszament, és még a cipőjét levéve "melegedett".

legelső MortalWombat 2017.01.09. 12:13:44

Ha egyszer elküldenek egy üzletből, akkor ez azt jelenti, hogy nem szívesen látott vendég vagyok, és oda nem megyek vissza.
Ha mégis, akkor vállalom annak kockázatát, hogy durvábban, esetleg elítélhető módon közlik álláspontjuk.

CyberPunK 2017.01.09. 12:21:00

@Mekkelek 40: Ez aztán a keresztényi szeretet. :D Te mitől vagy különb annál, akinek ilyen jót kívánsz?

Amúgy aki azt hiszi, hogy volt bármiféle mozgástere egy alkalmazottnak, az el van tévedve. Ha a vendégek panaszt tesznek, akkor ő repül. A posztoló ezt kívánja?

CyberPunK 2017.01.09. 12:24:50

@legelső MortalWombat: Ne ítélj, hogy ne ítéltess (Mt 7:3). Szóval nincs olyan, hogy elítélhető mód. :D

gabcigirl 2017.01.09. 12:27:24

Jó tudni! Már majdnem lementem erre a retek helyre kajálni. De ha ez van, kenjék a sok drága sz..t a hajukra.

ByeBye!

Jehuda 2017.01.09. 12:30:46

Nem értek egyet az előttem szóló álhumanistákkal, akik helyesnek tartják, hogy a Burger King egy hajléktalan cipőjét nevelő célzattal ellopja. Ha már érzéketlen módon kitessékelték hidegrekordhoz közeli hőmérsékleten az utcára, akkor minimálisan elvárható lett volna, hogy ne mezitláb tegyék, maradék vagyonát ne vegyék el, jogos tulajdonát -nevezetesen a cipőjét- visszaadják neki.

Ez az intézkedés ebben a formában a Burger King részéről megbocsáthatatlan és elfogadhatatlan és nagyon sötét időket idéz.

Ezt a hajléktalant kulturált formában is ki lehetett volna tessékelni, nem rokkant volna bele a Burger King, ha adott volna neki egy pohár forró teát, vagy más alkoholmentes meleg italt, netán a kényes ízlésű vendégektől kissé távolabb.

Sajnos társadalmunkból az együttérzés mára teljesen kiveszett. Akinek most telik arra, hogy a Burger Kingben fogyasszon, gondoljon arra, hogy változhatnak az idők és ő is kerülhet egyszer rossz helyzetbe, ha nem is olyanba, mint ez a hajléktalan, de előfordulhat, hogy az ablakból fogja vágyakozva nézni a Burger Kingben ülőket.

A hozzászólásokban elbizakodottság, gőg, mások semmibevétele, a kormánypropaganda elérte hatását.

Ismeri még bárki a sajnálat fogalmát?

A sajnálat nem feltétlen jelenti azt, hogy hazaviszem a hajléktalant, de azt mindenképpen, hogy emberszámba veszem és embernek tekintem.

DFK 2017.01.09. 12:30:48

Ne keverjük bössze a jótékonysági szervetzeteket egy profit orientált étteremmel. A fizető vendégeket nyilván zavarta volna a hajléktalan, bármily szomorú is ez.

BobAlice 2017.01.09. 12:32:11

A poszt írójának éppen annyira kötelessége ellátni a hajléktalani, mint a Burger King személyzetének. Nem közfeladatot ellátó intézményről van szó, nem köteles ott és akkor karitatív tevékenységet folytatni.

Lehet emberekben hajlandóság a segítségnyújtásra, de ez nem kényszeríthető ki ilyen kész helyzet elé állítással. Az étterem által nyújtott szolgáltatás értelemszerűen a fizető vendégeknek van.

Jossarian 2017.01.09. 12:37:14

Az etterem dolgozoi akkor jartak volna el helyesen ha be sem engedik a budos, fertozo patkanyokat a helyisegbe. Ha meg esetleg en epp ott eszem (nem szoktam) es lehuzza a cipojet a budos labarol egy ilyen fereg biztos fejberugom. Aki meg vedi az ilyeneket hat azt bizonyara nem zavarja ha valaki elfingja magat a vasarnapi ebednel...

CyberPunK 2017.01.09. 12:40:51

@Jehuda: Lófaszt! Fenntartunk az adónkból szociális intézményeket, amiknak a feladata segíteni ezeken az embereken. Ez a kötelességünk, és állítólag ennek eleget is teszünk. Nem vagyok szoc. munkás így nem tudom, hogy mi igaz a médiából. Egy étterem nem azért van, hogy ott valaki szárítgassa a retkes/nedves/gombás lábát. Ezzel vitába szállni nehéz.

"Lopásról" meg: a nőt már kibaszták egyszer és mégis visszapofátlankodott. Ha csak kitessékelik, akkor gondolom harmadszorra is visszajön. Így nem jött vissza. Embertelen? Lehet. Hatásos? Igen. Mondhatni házhoz ment a pofonért.

Még egyszer mondom, az alaptézis az, hogy van nappali melegedő meg valami fűtött utca nevű hely is a Blahához közel.

CyberPunK 2017.01.09. 12:42:13

@Jossarian: Dehogy rúgtad volna. Fostál volna a kamerától meg attól a pér évtől amit kaptál volna.

Mankka 2017.01.09. 12:42:20

@nnnnnnnn: én ezt megértem, de nem ártana egy kis empátia...

Jó Estét 2017.01.09. 12:44:18

@Jossarian: azert halistennek eleg sok ember szemeben pedig te vagy a fereg, es ez jol is van igy :) en meg egyebkent a te fele fergek miatt nem jarok a BK-ba, meg hozzad hasonlo white trash miatt :)

Jó Estét 2017.01.09. 12:45:29

@CyberPunK: igen, es ezeknek a szoc intezmenyeknek van egy szama, felhivod, ertejonnek: problema megildva, teged se zavar a csoves es neki sem kell a minuszban megfagynia...

CyberPunK 2017.01.09. 12:45:31

@Marylyan: Tőled is kérdem, mennyire fér bele az empátiába, ha empatikusan jár el a biztiőr, vendég panaszt tesz, majd kirúgják, mert nem látta el a dolgát?

CyberPunK 2017.01.09. 12:47:15

@Jó Estét: Olvass. Ha nem így jár el az őr, akkor a saját munkahelyét veszélyezteti. Elvárható tőle?

Faszerkezet 2017.01.09. 12:49:56

@Jó Estét: Gondolom te a hajlékonyszállóra jársz ebédelni.... CSak a jó társaság miatt....

Jó Estét 2017.01.09. 12:50:05

@CyberPunK: te olvass: hol irtam hogy csakis es kizarolag az or felelossege? Nyilvan az ugyeletes manager aki a donteseket hozza, vezetoi utasitasra... Mondjok kirohogni azt, akit eletveszelybe kuldessz szinten nem tul szep dolog...

Jehuda 2017.01.09. 12:50:51

@CyberPunK: ...és esti fény. Akármi is történt, egy embert cipő nélkül nem rakok ki mínuszokba. Már csak azért sem, mert ha emiatt megfagy és meghal, a halála a lelkiismeretemet terheli.

guy 2017.01.09. 12:51:13

"A nőt kizavarták az étteremből."

Miért nem vitte magával a cipőjét? Ostorral zavarták ki? Nem kellett volna ezt leírni? Ez a blogíró annyira hülye, hogy még blogot sem tud írni. Hülye "macska az úton".

Jó Estét 2017.01.09. 12:52:07

@Faszerkezet: igen, a ketto pont ugyanaz :D amugy jartam mar hajlektalanszalon ebedet meg ruhakat vinni...

fillérbaszó vadász 2017.01.09. 12:52:56

Biróm az ilyen "humánus" embereket mint a poszt írója! Én sem kajálnék olyan helyen, ahol csövesek mezbitláb rátelepednek a fűtőtestre. Egy étteremnek meg kell felelnie higiéniai követelményeknek. Ha nem küldik ki a csövit, aztán majd valamelyik vendég TBC-s lesz, akkor a kedves posztíró kifizeti a büntetést? Megmondani, hogy kinek mit kéne csinálni az nekem is könnyen megy. Ha (ahogy fentebb írták), kirúgja a BK az alkalmazottat, mert a csövit nem küldte ki, akkor meg a posztíró eltartja, míg nem kap másik munkát?
Más pöcsével a csalánt verni könnyű.

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2017.01.09. 12:53:39

@CyberPunK: Az adónkból stadionokat, közszolgálati agymosodát, helikopterezést, olimpiai tanulmányt és hasonlóan nagyszerű és hasznos dolgokat finanszírozunk....

Faszerkezet 2017.01.09. 12:57:51

@Jó Estét:

Csak abból gondoltam, hogy nem jársz a BK-ba.... merhát oda a whitetrash jár.... Ami mint a cikkből megtudtuk mi is??? Nem szereti ha hajlékonyak szárítgatják a büdös lábukat miközben ők esznek.... Hát igen... ilyenek ezek a déliek...

fillérbaszó vadász 2017.01.09. 12:58:22

@Jehuda: "Akármi is történt, egy embert cipő nélkül nem rakok ki mínuszokba."

Meg tudnád mondani hol laksz, mert akkor felmennénk pár haverral, levesszük a cipőnket és bemennénk hozzád "melegedni". Lehet, hogy piálni meg cigizni fogunk, sőt lehet kicsit büdösebbek leszünk az átlagnál, de nem dobhatsz ki minket cipő nélkül a rekord hidegbe. Tudod, humanizmus, empátia, stb.... :p

CyberPunK 2017.01.09. 12:58:25

@Jó Estét: Ügyeletes manager nem is tudott róla szvsz, nem az ő dolga. Jó, a tálcás lehet, hogy egy tahó fiatal pöcs volt, van ilyen.

guy 2017.01.09. 12:58:26

@Jehuda: Szerintem hozzá sem nyúltak.

Lexum 2017.01.09. 12:59:25

Jézusom ezt a hatásvadász, álszent fost...A BK nem melegedő, nem hajléktalan szálló, nem emberjogi szervezet vagy alapítvány és még sorolhatnám, vagy nem is tudom mit is várt el pontosan a kedves posztoló, ráadásul egy alkalmazottól, akinek nyilvánvalóan nincs önálló döntési jogköre, csak követi az üzletszabályzatot vagy holnaptól mehet állást keresni. Se étteremtől, se szállodástól, se plázától stb. nem várható el, hogy hajléktalanok melegedésére szolgáljon, csak mert kint hideg van. Én se szeretnék büdös, koszos, lábát a radiátorra tevő csöves mellett enni, és biztos vagyok benne hogy más sem, akármit is magyaráznak itt egyesek együttérzésről...ez van. A kedves posztoló meg, ha tényleg annyira szíven ütötte a story az 1500 forintos menü zabálása közben, miért nem vitte utána a cipőt, miért nem adott neki pénzt, miért nem hívta legalább a mentőket ha más számot nem is tud fejből, vagy miért nem vitte haza melegedni.

Jó Estét 2017.01.09. 13:00:20

@Faszerkezet: urusten, te latod mekkora faszsagokat irsz? :D Van meg valami ilyesmi a tarsolyodban? Csak mert lassan indulnom kell, de ha szorakoztatsz ilyenekkel meg azt megvarom :)

CyberPunK 2017.01.09. 13:00:42

@vacsad: Ja, meg nyugdíjat, tömegközelekedést, honvédelmet, bürokráciát, szociális védőhálot IS. Az utolsó van a csöviknek, nem egy magánvállalkozás.

Jó Estét 2017.01.09. 13:01:54

@CyberPunK: akit nalunk joerzesubb orszagokban kirugnak egy ilyen utan, aztan mehet majd o is az aluljaroba melegedni, meg kis empatiat tanulni :D

Pampalini13 2017.01.09. 13:02:40

Szerintem sem az a megoldás, hogy egy étteremben babusgatunk egy mosdatlan, koszos hajléktalant, (én élek a gyanúperrel, hogy ittas is volt a nő) de ha nem muszáj szerintem nem kéne gecinek lenni, pusztán azért mert a napi frusztrációnkat ki lehet tölteni valami nyomorulton.

Vitatnám azt is, hogy nem a mi dolgunk a segítségnyújtás. Nyilván vannak állami szervek amik erre hivatottak, de ennyi idő alatt szerintem már a magyar társadalomnak is fel kellett volna fogni, hogy ez a paternalista hozzáállás nem oldja meg a dolgokat.

A poszter viselkedését sem igazán tudom hova tenni, egy filléres sajtburger menüt lehetett volna venni a csövinek, és akkor talán nem is szórják ki a dolgozók az embert az utcára.

Nyilván emberileg meg lehet egyébként érteni a poszter felháborodását, de az ott dolgozók azért vannak ott, hogy a fizető vendégek nyugodtan kajálhassanak. Egy ismerősöm, még egyetemistaként dolgozott valamelyik lélekölő gyorsétterembe, és mesélte, hogy a csövesek rendszeresen fosztogatták a kukájukat. Megegyeztek velük, hogy kapnak napi egy kaját, de cserébe nem hoznak ide más csöviket és nem hányják szét az üzlet mögött a szemetet, szerintem ez egy korrekt díl.

CyberPunK 2017.01.09. 13:03:52

@Jó Estét: Most komolyan egy sanszosan diáktól vársz el empátiát meg hasonlókat? Nem az őr volt tahó, hanem egy sanszosan diák. De azt hittem az alapvető baj azzal volt, hogy az őr kidobta a nőt, de akkor tévedtem, azzal nincs gond, a mosoly a probléma.

Jó Estét 2017.01.09. 13:06:12

@CyberPunK: koszonom, hogy (at)ertelmezed a mondandom, sajnos nekem ez egyedul nem menne :D Ha nem erted mi a problema, majd megerted ha orrbavag egyszer a lengoajto...

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2017.01.09. 13:07:48

@CyberPunK: A baj csak az, hogy a felsoroltakból egyik sem működik normálisan.

fda 2017.01.09. 13:12:25

@macska az úton: Nem tudom elképzelni, hogyan történhetett. Amikor kiküldték (szerintem jogosan: az étteremben nem koszos lábat melegíteni, hanem enni járnak az emberek, kimondva-kimondatlanul ez a közmegállapodás), nem volt ideje arra, hogy lehajoljon a cipőjéért? Nem tudom elképzelni azt a helyzetet, ahogy ez megtörténik. Vagy simán ottfelejtette, és azóta is keresi?

fillérbaszó vadász 2017.01.09. 13:17:53

@fda: Amúgy gumikesztyű nélkül nem fognám meg egy csövi cipőjét. Feltételezem a poszter sem, de ő ezt mástól elvárná. Elég képmutató dolog ez.

Muad\\\'Dib 2017.01.09. 13:18:35

Kibas*ott aljas a cég társadalmi felelősségvállalásával jönni a posztban. Qrvára semmi köze egy magáncég "társadalmi felelősségvállalásának" ahhoz, hogy hajléktalan melegedőként használhatóak az épületei, vagy sem. Egy étterem pedig kifejezetten nem hajléktalanszálló.

CyberPunK 2017.01.09. 13:18:43

@Jó Estét: Nem, te nem érted meg, hogy olyan emberektől vársz el dolgokat akik vagy éretlen kölyök vagy a munkaköri leírásából adódóan se lehet empatikus.

@vacsad: De mégse azok vannak ekézve, hanem az, aki elvégzi a dolgát.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2017.01.09. 13:26:40

A konkrét esetben felháborító módon viselkedtek az alkalmazottak, mert ha már benn van az illető, a mostani extrém időjárási körülmények közepette kidobni -pláne ilyen módon - embertelenség.

De!

Hontalan ne egy étterembe menjen melegedni. Vannak erre kijelölt helyek.

Kéregetni se menjen be. Lenne ennek kulturált módja is, de ez már a vendéglátóipari egységeken múlna. Nap végén összegyűjthetnék a maradék ételt, és - ahelyett, hogy a szemétben végezné - elszállíthatnák azt a hajléktalanszállókra és nappali melegedőkbe, vagy egyszerűen szólnának a segélyszervezeteknek, hogy elvihetők, és a szociális munkások majd a megfelelő módon szétosztják.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 13:28:02

@fda: "Nem tudom elképzelni azt a helyzetet, ahogy ez megtörténik."

Ezek a szerencsétlenek meg vannak félemlítve, mindenkitől csak bántást kapnak. Ha elkezd ugrálni a cipőjéért még egy kis verést is kap a cipő helyett.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 13:30:36

Az rendben van, hogy valaki undorodik a hajlékltalantól, nem akar vele egy légtérben lenni. De az embertelenség akkor sem megfelelő válasz.

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.09. 13:34:30

Nem áll össze a sztori.

Ha egy ekkora Europér közösségi szolgálattól fűtött ballib lát egy hajléktalant amint kidobják cipő nélkül, akkor
- az első hogy utána viszi a cipőt azonnal,
- aztán kihívja a rendőrséget,
- feljelenti az éttermet,
- jogsegély szolgálatot nyújt helyben,
- és utána ír posztot.

Persze az első is elégnek tűnik, de hogy utólag hosszas vita után, 30 perc késéssel keresgéljük az életszerűtlen.

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.09. 13:36:36

@fda:

Igen ez az ami nem stimmel.
Egy hajléktalan nem megy el szó nélkül a cipője nélkül, mert meghal.
Ha meg mégis elmegy, mert pl fogyatékos, és azt látja egy posztolóhoz hasonló empatikus ember, akkor az azonnal szól neki.

Kicknick 2017.01.09. 13:37:03

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: aha...gondolod te. Van amelyik tényleg fosik, de a legtöbbje agressziv barom akik nagyon gyorsan nagyon beléd tudnak kötni, többniyre nem egyedül. És igen, velem történt meg kiscsikó koromban, azóta gyűlölöm a retkes férgeket.

Muad\\\'Dib 2017.01.09. 13:37:31

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Miért embertelen az, hogy közegészségügyi okokból nem alakítjuk hajléktalanmelegedővé az éttermeket?

kun andras 2017.01.09. 13:40:16

Nem a BK-nek kellene megoldani a hajléktalanok problémáját. A BK és a BKV sem(!) hajléktalanszálló.

Advanced Flight 2017.01.09. 13:40:37

@CyberPunK: +1

Amúgy pont most volt nagy képriport az Indexen, hogy az extrém hideg miatt tényleg mindenkit befogadnak a szállókon, akkor miért nem lehet odamenni?

2017.01.09. 13:42:38

A hajléktalan sorsa a hideg magyar télben nem sétagalopp. De nem éttermektől kell elvárni, hogy ezt megoldják, van állami ellátás, csak ahhoz, be kellene menni menhelyre, alkoholmentesen, tüdőszűrőpapírral. Ez sokaknak nem tetszik, inkább élnek az utcán. Ez szem előtt van, zavarja a lakosságot. De a többség megértéssel viszonyul. Viszont van a hajléktalanoknak egy olyan része, akik direkt odatolják mások arcába a nyomorukat, szarnak minden szabályra, deviánsak, erőszakosak.

Az egész poszt egy szenteskedő virtue signal. Tudjuk, hogy nem kellene kidobni a hajléktalant a cipőjével együtt, de azt is érezzük, hogy az se állapot, hogy koszos emberek a lábukat melegítik ott, ahol mások ennének.

A Burger King alkalmazottja pedig szépen hozta azt a szintet, amit az ilyen gyorséttermekben dolgozó másra nem alkalmas bőcsészek csinálnak: felfelé nyal, lefelé tapos. Biztos gyűlöli, hogy ott kell dolgoznia, mert szociológia, tanító vagy kommunikáció szakos diplomával ennyit tudott elérni. Valakibe neki is bele kell törölnie a talpát. Ilyen az emberi természet.

A Burger King PR vezetője majd ír egy szép amerikai ízű sablonválaszt a bloggernek arról, hogy mennyire fontos a cégnek a társadalmi felelősségvállalás blablabla...
Meg adományoznak egymilliót az alapítványnak, hogy ne nagyon köpködjék a BK-t ezután. Erről szólnak az ilyen hírverések: kizsarolni cégektől pénzeket.

Nyugatabbra bevett szokás, hogy pékségek, gyorséttermek a már el nem adható cuccot kitolják az utcára, hajléktalanok meg megeszik.
Magyarországon persze senki se lenne ebben partner. ÁNTSZ vagy minek hívják, meg szarrábírságolná az adakozókat.

Advanced Flight 2017.01.09. 13:45:30

@Jó Estét: álmodban és pizsamában. Tényleg, hogyhogy vannak hajléktalanok a jóérzésű országokban? ott nem úgy megy, hogy amíg akár egyetlen darab szegény, vagy csöves vagy akár rákbeteg ember is van az országban, addig minden közpénzt odacsatornáznak és addig egy kutyaól sem épülhet?

Jó Estét 2017.01.09. 13:48:56

@Advanced Flight: majd olyasmire reagalj legkozelebb amit allitottam, ha mar kirakod a nevem a hozzaszolasod elejere, koszi.

$pi$ 2017.01.09. 13:59:15

Ezt nem értem. Ha nem tudja ott rögtön felhúzni a cípőt, akkor ott kell hagynia? Miért hagyta ott a cipőjét?

Megőrjít, ez valami "plot hole" vagy mi?!

Johny Firpo 2017.01.09. 14:00:35

Csatlakoznék a "Miért nem viszed haza?" körhöz kedves Képmutató János.

Annyi kiegészítéssel, hogy téged nyilván nem az zavart, hogy a csövesek megfagynak, hanem az hogy, a BK-ban való zabálás közben neked ezt az esetet látnod és hallanod kellett és nem bírta feldolgozni az alulfejlett lelki világod.

Egész biztos lehetsz benne, - hogy míg ezt a szép posztot megírtad a fizetett hirdetéseket tartalmazó blogodra, ahelyett hogy használt ruhát meg forró teát osztottál volna a rászorulóknak a fagyban - pár csöves addig is megfagyott valamelyik sikátorban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 14:02:01

@Muad\\\'Dib: "Miért embertelen"

Embertelen dolg valakit mezítláb kidobni a mínusz tíz fokba. Nem kívánom neked, hogy átéld!

sZulamith 2017.01.09. 14:03:45

Dolgozik a gyűlölet, ha nincs migráns van más.

Muad\\\'Dib 2017.01.09. 14:05:15

@sZulamith:
Persze-persze. Gyűlölet = nem akarunk étterembe hajléktalant. Aberrált logika level 1000 000...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 14:05:59

@Kicknick: "a legtöbbje agressziv"

Nem hiszem. Nem beszéltem a többségükkel, úgyhogy cáfolni nem tudom. Ebben a konkrét esetben nem tűnt agresszívnek. Ha nem tetszik a pofája, akkor lehet vele embertelenkedni? Te se vagy különb.

Muad\\\'Dib 2017.01.09. 14:06:07

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Igen, nem valami etikus. Ahogy az sem valami remek, hogy miután kiküldték az étteremből visszatért nekivetkőzni...

Faszerkezet 2017.01.09. 14:07:12

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Ohhhh várjál...így mindjárt más.... Persze, hogy félnek szegények, ha megeszed őket...

Felénk nem eszik őket....el is vannak szemtelenedve.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2017.01.09. 14:08:37

@fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya: Még mielőtt valaki megfeddne érte: a korábbi hozzászólásomban "hontalan" helyett természetesen hajléktalan-t kívántam írni. Elnézést.

brambika 2017.01.09. 14:13:17

Sokaknak igazuk van a fos hatásvadász cikk miatt! Egy újságíró inkább ír egy ilyen SEMMIT minthogy vett volna 200ft-ért egy hambit-márha ennyire érzékeny cociálisan, sőt odaadhatta volna kabátját és cipőjét is, sőt a fagyos időkre az egyik szobájába is elszállássolhatná őket! Okoska megmondja a tutit, hogy egy kereskedelmi egységnek mitet kelleltt volna tennie.. Ember, akkor MIÉRT nem tetted Te magad? Vannak erre segélyszolgálatok, de egy étterem - mint ahogy a te lakásod, vagy szerkesztőséged NEM az! Sajnos ilyen lufi emberek osztják az észt, a való világ nem az okostelefonnál kezdődik...!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 14:37:14

Én azt látom, hogy a kormány másfél éves gyűlöletkampánya termékeny talajra hullott.

fifibá55 2017.01.09. 14:44:43

Ez egy álságos poszt.

Majda 2017.01.09. 14:51:44

Ellenpélda: KFC. Pénteken ebédidőben egy hajléktalan épp egy adag krumplit evett, amikor leültem kb vele szemben. Hagyták, hiszen "rendes vásárló" volt. Megette, aztán elaludt ültében. Egy darabig megint csak hagyták, aztán egy alkalmazott odajött, felébresztette és megkérte, hogy távozzon. El is kezdett szedelőzködni (nem kihajították, csak megkérték), de közben egy másik is odajött, megkínálta forró teával és békében megihatta ott bent... A végét nem láttam, mert az én ebédidőm is véges, gondolom idővel azért elment, mert ma már nem volt ott... Szerintem ez így nagyon emberséges és teljesen természetes, hogy elküldték, de azt jó érzés tudni, hogy emberségesen bántak vele, amennyire ilyen hatáskörben ezt ők megtehették.
Valami ilyesmi méretű emberség szerintem máshol is bele kéne férjen...

para_noir 2017.01.09. 14:56:41

Könnyfakasztóak az ilyen történetek, de azért ne felejtsük, hogy a bejárat fölé nem az volt írva, hogy "szociális ellátó", hanem hogy "BK gyorsétterem". Miért lenne feladata egy gyorsétteremnek a hajléktalanok ellátása? Akkor kérjük számon a sarki péken, hogy miért nem küld kiflit az afrikai éhezőknek, vagy dorongoljuk le a békávé jegypénztárost, hogy miért nem visz haza havi két kóbor kiskutyát. Én nagyon sajnálom a rossz helyzetben lévőket, de roppant szemforgató, álszent dolognak tartom az ilyen posztbeli műhisztit, ami vagy sima alpári tudatlanságból fakad, vagy szándékos, otromba provokáció.

Sweetshark 2017.01.09. 14:58:03

Az uzletnek teljesen igaza van. Ki akar egy olyan etterembe beterni, ahol hajlektalanok mezitlab maszkalnak? Egyaltalan, ahol hajlektalanok vannak?

Mennyi alszent ember van itt! Akkor fogadjatok be oket az otthonotokba es szagoljatok oket!

A hajlektalanszallok nyitva allnak, lehet menni oda melegedni.

2017.01.09. 15:02:33

A Burger King vendégeinek többsége valószínűleg nem kíván kajamaradékban turkáló, nem éppen kellemes szagot árasztó embereket maga körül, amikor eszik. És az utasítás valószínűleg felülről jött.

Ideje lenne felfogni, hogy a hajléktalanok gondját nem pl. a Burger King-nek kell megoldani. Hanem a kormányzatnak, az önkormányzatokkal együtt. Éppen elég adót fizetünk ahhoz, hogy egy normális megoldás születhessen.

@Majda: A KFC-s hajléktalan vásárolt. Fizetővendéget ritkán hajítanak ki. A guberáló viszont nem való étterembe.

Advanced Flight 2017.01.09. 15:08:33

@Jó Estét: vagyis fingod nincs arról, mi hogy megy a "jóérzésű" országokban, csak pofázol összevissza. Semmi meglepő.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 15:09:03

@CyberPunK: Ugye nem ugynaz utálni valakit, vagy ártani valakinek.

A kádárrendszerben utáltuk a rendőröket. (Én most is utálom őket, mert nem az állampolgárt, hanem a hatalmat védik.) De lelőni, felrobbantani csak az utóbbi időben lett divat.

2017.01.09. 15:10:37

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "Embertelen dolg valakit mezítláb kidobni a mínusz tíz fokba. Nem kívánom neked, hogy átéld!"

Megoldást te sem írtál, ezért megkérdezem, hogy mit kellett volna tenniük?
Megvárni az estét és a -15-ben kiküldeni? Vagy elmenni vele plázázni egyet és venni neki 3 váltás komplett téli öltözéket? Esetleg bérelni/venni neki egy lakást és fizetni helyette a rezsit?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 15:17:26

@Ylim: "Kérem, húzza vissza a cipőjét, és távozzon!"

Nem egy ördöngösség.

Jó Estét 2017.01.09. 15:20:11

@Advanced Flight: rendkivul pengeeles a kovetkezteto kepesseged, pont annyira, mint a szovegerto kepesseged :)

EG0 2017.01.09. 15:22:00

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
A migránsokat (még) ne hasonlítsuk a csövesekhez. Utóbbiakkal már bőven van tapasztalatunk Budapesten, és az kizárólag negatív.
Szóval vidékről és a budai hegyekből senki ne osszon észt emberségről, akármilyen unalmas ez a válasz: amíg valaki nem fogad be magához hajléktalant, nem eteti, pénzeli saját erőforrásaiból, könyörög neki hogy tisztálkodjon, addig senki máson nincs joga számonkérni a segítség hiányát. Én pl. vállalom, hogy nem vagyok velük szolidáris, ha valaki ennyire nem akar magáról gondoskodni és alapvető társadalmi normákat betartani, addig engem egyáltalán nem érdekel, mi történik vele az utcán a hidegben.
Ja, és főleg ne csináljunk belőle politikai kérdést, ezek az "emberek" se politikai okoból antiszociálisak.

ver@s kan-tár 2017.01.09. 15:26:48

@Ylim: Embernek tekinteni és emberi módon szólni hozzá, emberként kezelni őt (tekintve amúgy is cudar helyzetét, hogy hulladékon éldegél) – ennyi a megoldás, a válasz a kérdésedre. Kiteszed (kiteszik) a szűrét, hiszen nem illik a képbe, rendben, de annak is megvan a módja, formája, stílusa, ami rád (rájuk) vall, mikor tettekben megnyilvánul. OK, semmi gond: ilyen is van, így is lehet. Csak akkor fel kell vállalni, nem pedig álkérdéseket halmozni, és mímelni mellé a jól kitapinthatóan nem létező empátiát. Én így gondolom.

láplidérc 2017.01.09. 15:28:40

Tombol az empátia ebben az országban. Az vigasztal csak, hogy egy nap mind vinnyogni fogtok és hogy vinnyogásra okotok lesz, azt elsősorban magatoknak köszönhetitek majd. Ami elszomorít, hogy a nagy része annyira ostoba, hogy ezt soha nem fogja felismerni és hibáztat majd valakit.

stingy 2017.01.09. 15:29:36

Bírom ezeket a műmájer posztolókat.Zabálják a drága kaját a gyorséttermekben, aztán sipítoznak, ha vmi szerintük hűdeigazságtalan történik embertársával.
Aztán miért nem vesz zsemlét ,olasz szalámit meg tescós kólát a családnak, és ami ezen étel meg a B.K.-es árának a különbözete (nem kevés..) nos abból akár vehetne ezeknek az embereknek is enni pl.
De persze belepofázni minden felsőségvállalás nélkül vmibe az nagyon megy.
Ja, amúgy tök jó lenne, ha a hajléktalanok beszoknának a BK-ba, Mekibe, netán a Kempinskybe:)))

stingy 2017.01.09. 15:34:17

..és csak csendben jegyzem meg, hogy kőműves ismerősöm nettó 1000 ft-os órabérért nem talál olyan segédmunkást, aki végig tudna dolgozni józanul napi 8 órát.(pedig lehetne akárki, csak dolgozzon és ne igyon, talán nem lehetetlen teljesíteni:)))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 15:35:08

@EG0: Nagyon el vagy tévedve. Az elesettek gyámolítása állami feladat. A hajléktalanokat is segitik civil szervezetek. Azt számonkérni valakin, hogy hajléktalant fogadjon be, egy nagy fasság, már megbocsáss. Igen, etettem már hajléktaklant, és nem esett le az aranygyűrű az ujjamról. Rendszeresen adakozok árva gyerekeknek. Mindegy.

"számonkérni a segítség hiányát."

Remélem ilyet nem mondtam.

"nem akar magáról gondoskodni"

Alaptalan általánosítás. Honnan tudod, hogy az a szerencsétlen éppen milyen élethelyzetben van, vagy hogyan jutott oda?

"engem egyáltalán nem érdekel, mi történik vele az utcán a hidegben. Ja, és főleg ne csináljunk belőle politikai kérdést, ezek az "emberek" se politikai okoból antiszociálisak."

Fogadok, hogy szélsőjobb fidesz szavazó vagy!

CyberPunK 2017.01.09. 15:36:13

@stingy: nem csoda, netto 160-ért franc se akar gürizni fizikai munkát a hidegben/melegben. Próbálta esetleg másfélszer annyiért?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 15:40:05

@stingy: @CyberPunK: 2006-ban Moszkva térről válogattam napi 3000-ért. Mostanában nemtom. Nyilván minden épkézláb ember elment Németországba, Angliába.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 15:41:13

@CyberPunK: Prostisrácokra ne hivatkozz, meg se nézem. Hazugabbat nem tucc.

Faszerkezet 2017.01.09. 15:43:55

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Igaz.... Bár 98-ban 2 eset /sőt mindkettő novemberben.... Gondolom decemberben úgy írtál volna erről, hogy havi 2 eset. :)/. 2010-ben szintén.... Szóval bátran kimondhatjuk, hogy akkor is divat volt...:)

Mondhatni reneszánszát éli.:)

stingy 2017.01.09. 15:45:09

@CyberPunK: "2017-ben a bruttó bérminimum bruttó 161.250 forintra, a nettó 107.231 forintra emelkedik." ez az 1000fT/óra kb.50%-kal magasabb, mint a nettó minimum.(de ha lenyom napi 10 órát, akkor 200 felett kap havonta, és ez sem a lehetetlen kategória, max. büdös a munka.)
Mit akarsz, mennyiért menjen el dolgozni egy koszos, büdös,semmihez nem értő segédmunkás?
félmillióért már hajlandó lesz nem inni és dolgozni? Ugyan már:))))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 15:52:34

@Faszerkezet: "98-ban 2 eset"

"Az egyik megütött rendőr elesett és beütötte homlokát a járdába, sérüléseibe a kórházba szállítás közben belehalt."

"2010-ben"

"hátramenetbe kapcsolt és halálra gázolta"

Ezek nem szándékos gyilkosságok voltak. Nem olyan, hogy kalasnyikovval rálősz, vagy házibombával felobbantod.

Elismerem, kicsi a minta, hogy határozott következtetést vonhassunk le. De nekem akkor is meggyőződásem, hogy a mostani erőszak a gyűlöletkampány eredménye. Lesz még, attól félek.

CyberPunK 2017.01.09. 15:55:01

@stingy: Mint írták, aki jó munkaerő, az már minimum egy határral arrébb van, onnantól kezdve lehet választani, hogy szar munkaerőt kapsz vagy drágát.

cardiobascuralis 2017.01.09. 16:01:45

"azok, akiknek van hol laknia"

LakniUK, te félanalfabéta barom.
Nem kéne megtanulnod magyarul, ha már úgy döntöttél, netre fosással akarsz hírnevet szerezni?

cardiobascuralis 2017.01.09. 16:10:13

@fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya:
Hontalan =/= hajléktalan. Tanuld meg az anyanyelvedet legalább alapfokon.

Faszerkezet 2017.01.09. 16:11:17

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Nahmost ugye ha halvány fingod lenne györkösről meg a kis bandájáról, és a fidesz kapcsolatáról, akkor nem mondanál ilyet. Mármint, hogy ennek bármi köze lenne, a mostani akármilyen kampányhoz. Az ő (k) kapcsolata sokkal inkább visszanyúlik a 98-as kezdődő fidesz kormányzáshoz.

A bombáról meg igazat megvallva szart sem tudunk. Amennyiben nem távirányítóval hozták működésben, épp mikor odamennek a rendőrök, akkor azt azért nehéz ráhúzni... Mert azért derék rendőreink nem épp óramű pontossággal járőröznek.

És igen. ezután tényleg csak a meggyőződés marad...

cardiobascuralis 2017.01.09. 16:16:15

@Pampalini13:
"egy filléres sajtburger menüt lehetett volna venni a csövinek, és akkor talán nem is szórják ki a dolgozók az embert az utcára"
Bár a cipő nélkül kidobás nem megoldás (és nem is hiszem el, szerintem a cikkíró egyszerűen hazudik, hogy felkeltse a figyelmet), azért az sem lenne jó, ha egy büdös csöves letelepedne melléd, miközben te ennéd a kajádat. Ha gondolod, szarás után ne húzd le a vécét, aztán pár óra múlva próbálj meg ott bent ebédelni/vacsorázni, hogy mennyire esik majd jól a kaja.
Elméletileg a csövesek még a BKV-ról is ki vannak tiltva, más kérdés, hogy sajnos, ennek nem szereznek érvényt, pedig kellene, mivel utazni sem akar senki bűzben, úgy meg pláne nem, hogy utána vihesse fertőtleníttetni a ruháit.
Tisztálkodniuk pedig lehetne, vannak erre megfelelő helyek számukra is.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2017.01.09. 16:30:30

@cardiobascuralis: "Tanuld meg az anyanyelvedet legalább alapfokon."

Hozzászólásaidat olvasva tanulhatnál egy kis emberséget, nem csak alapfokon.

Pampalini13 2017.01.09. 16:37:32

@cardiobascuralis: Én teljesen megértem amit mondasz, egy oldalon vagyunk. Én csupán arra akartam rávilágítani, hogy a poszter is tehetett volna valamit, ahelyett, hogy itt nekiáll Orbánozni, meg egyebek.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 16:43:36

@Faszerkezet: "bármi köze lenne, a mostani akármilyen kampányhoz"

Márpedig most, a gyűlöletkampány hatására bátorodott fel az a patkány. Eddig nem mert rendőrre lőni.

"nem távirányítóval hozták működésben"

Távirányítóval. Garázskapu nyitóval.

sZulamith 2017.01.09. 16:47:36

@Muad\\\'Dib: Aberrált, vagy érzéketlen fatuskó egyremegy:)

2017.01.09. 16:51:31

@CyberPunK:

Haj de belevernék abba a gyökér pofádba egyet, hogy kiessen az összes fogad.
De sajnos csak egy gyáva féreg vagy,így a nick neved mögé bújva osztod itt a nagy észt.
Remélem a fagyi visszanyal, és Te leszel egyszer ilyen helyzetben. Szívből kívánom!

(mielőtt: engem megtalálsz a Ferenciek tere 6. szám alatt az ELTE könyvtárában.
Például éppen holnap.)

fda 2017.01.09. 16:53:35

@gabcigirl: "majd nem lementem erre a retek helyre kajálni. De ha ez van, kenjék a sok drága sz..t a hajukra. "

Ha retek a hely, illetve szar és drága a kaja, akkor miért akartál odamenni? Épp ez a megkérdőjelezhető történet tántorít el? :-)

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Azért nem 1944-ben esett meg ez a történet egy náci fogolytáborban, hanem 2017-ben, Budapesten. Tényleg rettegni kell egy éttermi eladótól, ha (akármilyen stílusban és empátiával) kiküld az étteremből, mert nem enni mentél be, hanem lábat melegíteni?

Ez az egész történet úgy sántít, ahogy az a szegény hajléktalan, akit úgy elküldtek, hogy a cipőjét se volt ideje legalább a kezébe venni.

Egyébként ne mondja nekem senki, hogy aki ma ebben az átlagnál hidegebb időben odamegy Budapesten egy rendőrhöz, vagy egy nyilvános telefonhoz és hívja a 112-t, mert nincs hol laknia és fázik, akkor nem kap segítséget.

Sexual Harassment Panda 2017.01.09. 16:58:21

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Szerintem neked most igazad van.
Embertelenség kidobni a -10 fokba valakit.
Ès szintén embertelenség egy èhes hajléktalant nem megetetni.
Ez az én szemèlyes vèlemènyem.

Ambiorix 2017.01.09. 17:04:09

A cipő nélkül menekülő nő neve Hamu Pipőke, és azért hajléktalan, mert megszökött a rajzfilmstúdióból.
A holnapi poszt meg egy olyan nőről fog szólni, akit 7 rendkívül alacsony növésű szakállas hómlesz abuzált a hajléktalanszállón.
Asszem ugorhatunk....

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 17:07:46

"rettegni kell"

"jött egy másik dolgozó a karjában tálcákkal és az üzletben tevékenykedő biztonsági őr. A nőt kizavarták az étteremből."

Ezek nem sikeres, önérzetes emberek. Törött sorsok, sok-sok megaláztatás. Mit tudod te, hogy hányszor verték már meg?

"nem kap segítséget."

Én úgy tudom, hogy nincs annyi férőhely, mint ahány hajléktalan.

Szívemből nem tudom megérteni, de eszemmel fel tudom fogni, hogy nem véletlen, hogy nem akarnak a hajléktalanszállóra menni. Ha ilyen sokan ilyen erősen nem akarnak, akkor biztos van okuk.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 17:11:26

@Ambiorix: "7 rendkívül alacsony növésű szakállas hómlesz abuzált a hajléktalanszállón."

:)) A nap kommentje. Sőt, már így hétfőn megelőlegezem, hogy a hét kommenje.

(Hófehérke vasárnap este leszopta az utolsó törpét is, és felsóhajtott: - Hát ez a hét is hogy elment!)

Faszerkezet 2017.01.09. 17:12:37

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Márpedig most, a gyűlöletkampány hatására bátorodott fel az a patkány. Eddig nem mert rendőrre lőni."

Nah ez azért elég közröhejes. Tudod, ha telibelőtt volna pár migrást, még igazat is adnék neked. De min bátorodott fel? Volt olyan része a gyűlöletkampánynak, amiben arról volt szó, hogy lehet rendőrökre lövöldözni? Mi várt tőle? Kitüntetik? Az egész gyűlöletkampány alatt a média része volt a hős rendőr és határőr aki véd minket a gonosz migrigtől.... Ezen bátorodott fel?

ennyiből kijelenthetjük, hogy akármi történik a jövőben, az a gyűlöletkampánynak köszönhető. :)

Ha a szomszédom rálép a lábamra az is, hiszen 25 éve a szomszédom és soha nem lépett a lábamra.

OK, a másikat távirányítóval csinálták. Nahde ittis. Van egy kretén aki gyűlöli a zsarukat. A kampány melyik eleme volt az, ami azt mondja, hogy lehet bármit is tenni a zsarukkal? Sőt melyik része keltett indulatot a rendőrök ellen?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 17:16:42

@Faszerkezet: "Volt olyan része a gyűlöletkampánynak, amiben arról volt szó, hogy lehet rendőrökre lövöldözni?"

A gyúlöületkampány a legalantasabb ösztönökkel operált. A gyűlöletre uszítani lehet, de nem lehet beporogramozni, kit kell gyűlölni. Nincsenek is pirézek, de mindenki gyűlöli őket, emlékszel. Pszichológia. orbán kiengedte a szellemet a palackból, bátorította, de nem tudja precízen irányítani. Általánossá vált a félelem és a gyűlölködés.

Jossarian 2017.01.09. 17:17:30

@CyberPunK: ahogy az te elkepzeled... Nem az elso eset lett volna. Es ha kell, akkor a kamerafelvetelek nagyon homalyosak tudnak lenni, sajnos a berendezes, tudod... Sokan megkoszonik, hogy valaki elvegzi azt a munkat ami szamukra tilos. De jo tudni, hogy ti a vasarnapi ebednel piszkaljatok a budos labatokat es ez termeszetes nektek. Ertekes allampolgarai a hazanak, buszke lehetsz magadra

Sexual Harassment Panda 2017.01.09. 17:18:02

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Sajnos abszolút el tudom képzelni a posztban leírt esetet.
Én nem egyszer láttam ilyet.
Én ilyen esetekben a szerencsétlent mindig megvendégelem, azt választ amit akar.
Ez kb eddíg olyan 5x volt, a legutóbb tavaly a Burgerking, vagy Mcdonalds?? ban, Ulm-ban.
Rettenetesen sajnálom ezeket az embereket.
Teljesen mind1 hgy alkoholista vagy nem, tett azért hogy odakerüljön vagy sem, egyszerűen sajnálom.
Nem tudom megoldani a problémájukat, még a sajátomat sem, de ilyen esetben ha van 500Ft-om, veszek neki ételt, ez a legkevesebb.
Tudod, sokak ezt fel sem fogják, de te is, én is, más is bármikor kerülhet ilyen helyzetbe, akár mikor.
Sosem tudhatod.
Mindenki tömi a fejét, a lakosság fele túlsúlyos, de senkinek eszébe se jut, hogy gyere te szerencsétlen, veszek neked egy menüt 100Ft.ért, lakjál jól?
Szóval szerintem neked igazad van.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 17:18:26

@Faszerkezet: "ha telibelőtt volna pár migrást,"

Éltes korú nagymamák kimentek a határba miráncsra vadászni.

neet 2017.01.09. 17:20:45

Sose láttam hajléktalanszállót, sztem még képen sem (miért??) de midnenhol azt olvasni, h az ott dolgozók is és az ott megszállók is lopnak egymástól, h a párna alatt tartják a kis "értékeiket", összes ruha rajtuk, stb. OK, ne legyen Hilton minőség, na de az, h az OTT DOLGOZÓ LOP?? (Már ha igaz, amit írnak. De ha nem igaz, és vigyáznak a rendre, miért ne akarna bárki bemenni, letusolni, hunyni egyet?)
Hogy jön ahhoz egy szociális vagy tudomisén milyen munkás, h a betérő, amúgy is full szerencsétlen flótástól elszedje a kis kp-ját, akármijét?
És hogy lophatnak egymástól? Miért nincs semmilyen kontroll, ellenőrzés, kis, zárható szekrény, bármi?

Jossarian 2017.01.09. 17:21:10

@Jó Estét: Pedig az ilyen helyek tele vannak hozzad hasonlo cigokkal, te nem voltal soha kozuk? Amugy olvasd el mit irtam, a szovegertes a nehez vagy az olvasas? Elobb utobb beleulsz majd egy friss pisitocsaba a metron, na akkor ajvekolj!

cardiobascuralis 2017.01.09. 17:24:01

@fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya:
Baromka, szerinted a =/= jel mit jelent?
Tényleg tanuld már meg az anyanyelvedet legalább alapfokon.

cardiobascuralis 2017.01.09. 17:25:22

@Látens Inszinuáció:
És ott a leghülyébb takarítót keresse?

cardiobascuralis 2017.01.09. 17:28:13

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Épp tegnap este (8 körül) hallgattam a Klasszik rádiót, azt mondták, vidéken közel tele vannak a hajléktalanszállók, de Budapesten még van hely bőven.

Jossarian 2017.01.09. 17:28:43

@stingy: ott a pont! Nincs hajlektalan, enni.

Mrs.Columbo 2017.01.09. 17:29:38

Az van, hogy ezeknek a gyorskajáldáknak úgy általában sikerül összetoborozni egy gárdába a társadalom legprosztóbb sleppjét (tisztelet a kivételnek) .
Már eleve a vásárlók előtt is egyre többször khmm, egyre közvetlenebb stílust ütnek meg néha (hol érdekel engem az, hogy az előttem lévőt hogy beszéli ki amíg a krumplit sózza?), csoda, ha egy hajléktalannal így bánnak?

cardiobascuralis 2017.01.09. 17:30:11

@Sexual Harassment Panda:
Te szerintem poénkodsz.
Már csak abból gondolom, hogy ennyire hülye ember nem maradna egyébként életben 2 éves koráig sem.

Jossarian 2017.01.09. 17:31:25

@CyberPunK: komuveseknel ez azt jelenti, hogy zsebbe egy ezres, de hat a hozzad hasonlo "intellektuellek" honnan is tudhatnak ezt, te apuci penzen felnott gyom

cardiobascuralis 2017.01.09. 17:32:55

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Nyilván, a fasz fog nyúlra vadászni, az embernek fél fogára sem elég.
De egy 80 kilós néger, abból azért már jóllakik a fél utca.
Azért tudsz te jókora baromságokat írni...

Faszerkezet 2017.01.09. 17:36:15

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Tehát akkor bármi ami ezután történik erőszakos bűncselekmény az ennek aíz eredménye.

"Éltes korú nagymamák kimentek a határba miráncsra vadászni."

Roppant hatásosak is voltak. Nemutolsósorban ennek hatására egy rendőr meghalt...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.09. 17:47:22

@Jó Estét:

"Persze engem lehet mashogy neveltek, mint a burger kinges dolgozokat..."

Lehet, hogy nálatok nem vette le a cipőjét és szellőztette a büdös lábát?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.09. 17:49:20

Persze én is azt mondom, hogy a cipője nélkül kizavarni bunkóság volt, sőt talán - ezt egy jogász tudná megmondani - akár bűncselekmény is. Először fel kellett volna vetetni vele a cipőjét.

Viszont az sem járja, hogy a hajláktalanok egy éttermet használnak melegedőként. Miért nem mennek el az e célra szolgáló melegedőkbe?

Jó Estét 2017.01.09. 17:51:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: csokolom tessek elolvasni a hozzaszolasaim :)

2017.01.09. 17:51:37

@cardiobascuralis:

Te is jöhetsz.
És majd akkor bemutatkozom Te büdös paraszt!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.09. 17:55:49

@bbwd:

"nem az éttermek feladata, hogy a társadalom perifériáján lévő embereken segítsenek"

Ebben teljesen igazad van, ám senkinek, a Burger Kingnek sincs megtiltva az emberiesség. A cég talán kibírta volna, hogy - bár messze nem feladata - ad neki egy egyszerű ingyen menüt, aztán miután elfogyasztotta, kiteszi a szűrét, hisz addigra fel is melegedett. Mindezt a többi vendég zavarása nélkül.

Létezik ám olyan is, hogy társadalmi szerepvállalás, nagyobb cégek hangsúlyozzák is. Ettől még kicsiben is lehet űzni.

Gáz csak akkor van, ha a példán felbuzdulva a Blaha összes hajléktalanja jelentkezik az ingyen menüért...

Talán a Burger Kingnek is jobbat tett volna egy erről szóló poszt - már ha ezt bárki érdemesnek tartotta volna megírni, mert ugye a fikázódás több klikket vonz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.09. 17:57:26

@Jó Estét:

Arra reagáltam, amelyiket olvastam. A többit miért olvasnám el?

2017.01.09. 18:09:19

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Igazad van, de erre csak annyit mondok, hogy a blogger is inkább nekiállt a személyzettel emberkedni, majd akkor ment a szerencsétlen után, amikor az már nem volt sehol. Ebből is látszik, hogy ő is csak ugrálni szeret, ahelyett, hogy valóban tenne valamit.
Valamint az említett hajléktalannak is lehetett volna annyi esze, hogy kisétálás előtt kézbekapja a cipőit. És meg kell tanítani nekik, hogy ha melegedni akarnak, akkor önkormányzatok, okmányirodák előtereiben tegyék, azok is fűtöttek és legalább szem előtt lesznek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.09. 18:11:36

@Ylim:

"ha melegedni akarnak, akkor önkormányzatok, okmányirodák előtereiben tegyék"

Jó ötlet, kíváncsi lennék, hogyan eagálnának erre az ottani dolgozók.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 18:48:39

@Ylim: "akkor ment a szerencsétlen után, amikor az már nem volt sehol"

Nemtom. Én úgy képzelem, hogy a poszter ott ül, hambi, kóla, sültkrumpli... Ha veszi a táskáját, kabátját, mire visszaér, addigra a szemétbe dobják a kajamaradékot a takarítók. Ezért előbb betömte.

"az említett hajléktalannak is lehetett volna annyi esze, hogy kisétálás előtt kézbekapja a cipőit."

Nemtom. Én úgy képzelem, hogy eléggé meg volt félemlítve, lehetősége se volt a cipőhöz menni, és nem akart megkockáztatni egy alapos verést.

"ha melegedni akarnak, akkor önkormányzatok, okmányirodák előtereiben tegyék"

:)) Milyen most az időjárás a Marson? Ahonnan éppen jöttél.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 20:34:05

Nem minden hajléktalan agresszív antiszociális állat. Inkább az, aki minden hajléktalanmt annak tart.

A versenyt mínusz 7-8 fokos hidegben rendezték (a terepkerékpárban ez nem számít extrémnek, a versenyeket mindig őszi-téli időszakban rendezik), ilyen körülmények között bemelegíteni sem egyszerű. Kanti Dorottya ezért keresett más lehetőséget, bár felmerült az is, hogy sátrat, olajradiátort visznek ki magukkal. A szombati pályabejáráskor vették észre kerékpáros párjával, hogy a budapesti Nagyvásártelep közelében áll egy kis épület, amit hajléktalanok dobtak össze.

„Becsöngettünk, hogy lenne egy furcsa kérésünk,miszerint másnap befogadnának e engem a hajlékukba egy órára melegíteni? Rögtön nagyon készségesek voltak és behívtak minket megnézni a terepet. Nagyon pici volt a szoba, de kb. 20 fok volt bent, ami tökéletes a melegítéshez. Megbeszéltük velük, hogy csinálnak egy kis rendet másnapra, hogy beférjen a kerékpár és a görgő. Így is tettek. A verseny napján megérkeztünk és már vártak minket, minden elő volt készítve. 1 óra 20 percet tudtam melegíteni a futam előtt, rövidben. Ez nagyon – nagyon sokat segített. A melegítés után a meleg szobában tudtam átvenni a száraz ruhát és mindössze 10 percet voltam kint a hidegben a rajt előtt. Nagyon köszönöm a segítségüket. Ők nincsenek túl jó helyzetben ebben a hidegben, de nem panaszkodtak és szurkoltak nekem az ob-n is!” – nyilatkozta Kanti.

index.hu/sport/bringa/2017/01/09/ciklokrossz_ob_hajlaktalan_melegites_kanti_dorottya/

Potpolett 2017.01.09. 20:40:01

Rendkívül egyszerű ez a helyzet. A - sajnos - rendkívül szerény kommunikációs eszköztárral rendelkező alkalmazottak (a biztiőr és a segíthetekjani) így tudták megoldani a problémát. Mivel ők ilyenek, azt vélelmezték, a vendégek is ilyenek (lehet, hogy ilyenek, nem szoktam a Blahás Burgerbe járni). És kiokoskodták gyorsan, hogy na, akkor ezt kell tenni, ezt kívánja a köz.

Eközben a Gringos Amigos pl. ingyen teát ad a betérő BÁRKINEK. Mások kabátokat helyeznek ki közterületekre. És itt van a Burger, aki meg ilyen alkalmazottakat foglalkoztat. Hát így.

Engem egyébként nagyon zavar, hogy agyhalottakkal találkozni egy csomó ilyen Burgerszerűségben. Miért? Miért nem érhet el mindenki egy minimumot?!

sírjatok 2017.01.09. 20:53:48

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "Nincsenek is pirézek, de mindenki gyűlöli őket, emlékszel. "

Egyrészt nem arról volt szó, hogy gyűlölik, hanem hogy akarják-e a szomszédba.

Másrészt az információ hiánya maga is információ. Ha egy népcsoportról semmit nem tudsz, akkor feltételezheted, hogy távoli népcsoport, ebből következően a kultúrköre is más.

Akkor meg miért akarnád a szomszédba? Miért az a default hozzáállás szerinted, hogy amiről semmit nem tudsz, azt szeretned kell?

sírjatok 2017.01.09. 20:58:03

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "A kádárrendszerben utáltuk a rendőröket. (Én most is utálom őket, mert nem az állampolgárt, hanem a hatalmat védik.) "

Ez esetben nem túl hitelesek a krokodilkönnyeid, amiket a "gyűlölködő uszítás" miatt meghalt rendőr miatt ejtesz.

Lehetne inkább az, hogy "az orbáni gyűlöletkeltés eredménye: migráns vezet kamiont a tömegbe" vagy "a fideszes gyűlöletpropaganda miatt erőszakolnak nőőket a kölni dóm előtt".

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 21:02:40

@sírjatok: "Ha egy népcsoportról semmit nem tudsz, akkor feltételezheted"

Igen, ezért is lehetett a gyűlöletkampány ilyen sikeres, hisz több magyar látott UFO-t, mint menekültet.

midnight coder 2017.01.09. 21:04:06

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Azért ha naponta találkoznál velük, mondjuk a 28-as vagy a 62-es villamos vonalán, és nem csak mondjuk ételosztás közben, akkor azért annyira nem rajonganál értük. Nem állítom hogy mind antiszociális állat, de elég szép számmal akadnak köztük. De már az sem egy fáklyásmenet, amikor naponta utazhatsz egy légtérben 3-4 olyan hajléktalannal akik mellett a nyílt utcán is kihívás elmenni a szaguk miatt. A normális hajléktalanoknak tényleg kellene valami megoldás - Pl. az olyanokkal akik az erdőben raknak össze maguknak valami kis hajlékot, akik próbálnak tisztálkodni, melót találni, normális életet élni. Ugyanakkor bőven vannak köztük olyanok, akik megértek a zárt intézetre.

midnight coder 2017.01.09. 21:11:01

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "Igen, ezért is lehetett a gyűlöletkampány ilyen sikeres, hisz több magyar látott UFO-t, mint menekültet."

Viszont a többség néz tévét, tanult történelmet. Tudod, a 150 év, a törökök által kiirtott települések, aztán Pl. az örmény holokauszt, vagy az amit az IS végez arrafelé. Ezek valahogy nem annyira hozzák meg a kedvet ahhoz, hogy az ember szívesen lásson Európában egy rakás iszlamistát akik ugyan a csúnya gonosz szélsőséges iszlamisták elől menekülnek, de azért Európában is harcolnak a burka viseléséért, elkövetnek itt-ott némi becsületgyilkosságot, pár terrrortámadást, némi nyílt színi nemi erőszakot, mert hát azért ők is csak csúnya gonosz iszlamisták csak épp a pillanatnyilag épp vesztes csapat... És ezeket a dolgokat nem a csúnya gonosz Orbán sajtójában lehet olvasni, hanem a derék liberális Indexen, meg a CNN-en meg a BBC-ben.

sírjatok 2017.01.09. 21:24:20

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Ja pedig tök alaptalan volt, hiszen mi apró kényelmetlenség ha szétpréseli a beleidet egy kamion, ahhoz képest, hogy rasszista gyűlöletben éled le szánalmas életed! :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 21:29:44

@midnight coder: "nem rajonganál értük"

Miből gondolod, hogy rajongok értük?

Érted se rajongok, mégis emberszámba veszlek.

"sem egy fáklyásmenet, amikor naponta utazhatsz egy légtérben 3-4 olyan hajléktalannal"

És ha a villamoson utazó hajléktaklan büdös, akkor egy másik nőt ki kell lökni mezítláb a -10 fokba? Milyen embertelen faszság ez?

sírjatok 2017.01.09. 21:31:11

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Tök jó, hogy visítasz itt, hogy a buta magyar elhiszi a gyűlöletpropagandát, de egy noname picsogóblogon egy noname beíró elmondását kőbe vésett igazságként kezeled.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 21:34:19

@sírjatok: "mi apró kényelmetlenség ha szétpréseli a beleidet egy kamion, ahhoz képest, hogy rasszista gyűlöletben éled le szánalmas életed!"

Márpedig ezt akarják a terroristák, és az olyan rettegőknél, mint te is, tökéletesen elérik céljukat. Arra, hogy Európában terrortámadás áldozata légy, sokkal kisebb esélyed van, minthogy kétszer egymásután lottóötősőd legyen, vagy lezuhanjon a repülőgéped, vagy tízszer egymásután meghalj autóbalesetben. Szóval az esélyed erre elhanyagolgató, mégis végig retteged és gyűlölködöd az életedet.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 21:37:54

@midnight coder: "szívesen lásson Európában egy rakás iszlamistát"

Ha nem akarsz befogadni menekültet, nem kell, ez önkéntes vállalás. Szólj az orbánnak, örömmel kilépteti M.o.-ot az EU-ból és a NATO-ból, és akkor föl lehet mondani a menekültügyi egyezmént. Egy fia menekültet nem kell befogadni, de téged se fogadnak be, mikor elfoglalja Putyin M.o.-ot.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 21:40:35

@sírjatok: "egy noname beíró elmondását kőbe vésett igazságként kezeled."

Félreérted az ilyen fórumokat. Van egy vitaindító bejegyzés, és ahhoz fűzünk gondolatokat. Nem kell elhinni szórol szóra, sőt, lehet az egész teljes fikció is. Inkább csak egy alap, amire a beszélgetés épül.

sírjatok 2017.01.09. 21:51:35

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Ennek a fajta tévedésnek is van valami tudományos neve, de most meg nem mondom mi.

Az állításod kb. a következő: sokkal kisebb esélyed van terrortámadásban meghalni, mint autóbalesetben, és ezt abból vezeted le, hogy az autóbaleseten meghal mondjuk 100X ember, amíg terrortámadásban 1X.

Ezzel az a gond, hogy nem egyforma gyakori a két esemény. Autóval szinte minden nap találkozik az ember, terroristával meg szinte soha. De ez nem érv amellett, hogy akkor nyugodtan beengedhetünk több terroristát, vagy amellett, hogy a terroristák szinte veszélytelenek!

Pl. a tehén vagy a darázs is jóval több embert ölnek meg, mint a sokkal veszélyesebbnek tartott oroszlán vagy cápa. De ez nem azért van, mert túlzóak az oroszlános vagy cápás beszámolók, hanem mert az átlagember ezekkel soha nem találkozik. Ha hirtelen mindenhol oroszlánok meg cápák kezdenének teremni, akkor ezek sokkal több embert ölnének meg, mint a tehenek. Ezért okos ember nem telepít magához oroszlánokat azzal a felkiáltással, hogy statisztikailag nagyon kicsi eséllyel ölik meg.

Tehát csak addig igaz az, hogy autóbalesetben nagyobb eséllyel halsz meg, mint terrortámadásban, ameddig ennyire különböző a kettő előfordulási száma. Amennyiben az ellenőrizetlen migráció folytatódik, nyugodtan számíthatunk a terrortámadások számának emelkedésére, és emiatt további halálos áldozatokra.

sírjatok 2017.01.09. 21:58:27

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "minthogy kétszer egymásután lottóötősőd legyen"

Ez meg totális aránytévesztés. igazából a lottó ötösnek jóval kisebb az esélye, mint a terrortámadás miatti halálnak. Tavaly Európában kb. 250-en haltak meg a terrortól, tehát (500 millió lakossal számolva) kb. 2 millió emberből egy, a lottóban pedig kb. 43 millió szelvényből egy nyer. Tehát kb. huszadakkora esélyed van lottóötöst nyerni, mint terrortámadásban meghalni.

sírjatok 2017.01.09. 22:01:54

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "Nem kell elhinni szórol szóra, sőt, lehet az egész teljes fikció is."

Tök jó, mert ahol pl. ezt írod, hogy " akkor egy másik nőt ki kell lökni mezítláb a -10 fokba?" pont úgy tűnik, hogy tökre elhiszed. De jó, hogy nem. És persze nem kell kilökni mezítláb, vissza kell adni a cipőjét, és elküldeni a legközelebbi hajléktalanszállóra, van hely bőven.

sírjatok 2017.01.09. 22:05:18

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Nem hiszem, hogy bárhol a valós menekültekkel van a gond, de az illegális migráció lényege pont az, hogy fogalmunk sincs, ki a valós menekült, ki a tök másik országból jövő, ki az ex-milicista aki a másik törzs hatalomra jutása miatt menekül de amúgy pont ugyanolyan ember, mint ők, stb. Egyszerűen megy a wilkommenskultur, meg a wir schaffen das, meg újabban a kamionokra meg a műtrágyára is hatalmas az érdeklődés.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 22:12:02

@sírjatok: "Autóval szinte minden nap találkozik az ember, terroristával meg szinte soha."

Igen, ez a dolog lényege.

"De ez nem érv amellett, hogy akkor nyugodtan beengedhetünk több terroristát"

Ezzel nem mondtál sokat. Egy terrorista beengedése mellett se tudok épeszű érvet.

"az ellenőrizetlen migráció folytatódik"

Nem hiszem, hogy folytatódna. orbán ellenőrizelkenül beengedett ugyan Európába soktízezer menekültet és gazdasági bevándorlót, ebben igazad van. Mostanra viszont átesett a ló tulsó oldalára, naponta csak 30 menekültkérelmet bírál el.

"nyugodtan számíthatunk a terrortámadások számának emelkedésére"

Ősszekevered a terror elől menekülőket a terroristákkal. Gyakori hiba.

A terroristák jellemzően nem a menekültek közül kerülnek ki, a legtöbbjük nagyapja is EU-s állampolgár. Persze a nagy számok törvénye alapján akár a menekültek közé is keveredhetnek terroristák, de több életet tudsz megmenteni a légiközlekedés betiltásával, hisz több ember hal meg légibalesetben, mint terrortámadásban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 22:13:48

@sírjatok: "Tehát kb. huszadakkora esélyed van lottóötöst nyerni, mint terrortámadásban meghalni."

Viszont 50 hét van egy évben, tehát a lottóötösnek van 2,5-ször nagyobb esélye.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 22:17:20

@sírjatok: "" akkor egy másik nőt ki kell lökni mezítláb a -10 fokba?" pont úgy tűnik, hogy tökre elhiszed."

Igen, ha azt mondod, hogy ez helyes, akkor elhiszem, hogy így is csinálnál.

Most vissza akarod szívni, vagy mi?

Meg vagy zavarodva, mint vasorrú bába a mágneses viharban.

sírjatok 2017.01.09. 22:27:22

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Igen, sőt lottónál egy alkalommal több kombinációt is megtehetsz. Tehát ha mondjuk másodpercenként egymilliárd szelvényt töltesz ki, akkor már jóval nagyobb esélyed van akár kétszer is megnyerni a lottóötöst, mint egyszer meghalni terrortámadásban.

sírjatok 2017.01.09. 22:32:34

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "A terroristák jellemzően nem a menekültek közül kerülnek ki"

Ez nagyon megnyugtató, hogy akkor ezek szerint a beilleszkedettek ölik le a hitetleneket. Ez jó érv amellett, hogy miért kell még néhány milliót beengedni, hiszen azoknak tuti nem lesznek pont ugyanilyenek unokáik.

"Ősszekevered a terror elől menekülőket a terroristákkal. Gyakori hiba."

Itt ugye az a trükk, hogy a terroristák ún. "megtévesztik" a hatóságokat, azaz úgy csinálnak, mintha ők maguk is a terroristák elől menekülnének. Ravasz népek ezek, nem csoda, hogy megtévesztik a magadfajta jótét lelkeket.

"orbán ellenőrizelkenül beengedett ugyan Európába soktízezer menekültet"

Jah, miután a fél libsi világ itt verte a tamtamot, hogy a szemét magyaroknak van pofája visszatartani őket :D Hagyjuk már. Ha nem engedte volna tovább őket, az lenne a baj.

"Egy terrorista beengedése mellett se tudok épeszű érvet."

És egy x eséllyel terrorista mellett van épeszű érved? Mekkora lehet x? 10%, 1%, 0.1%?

monddazigazatmar 2017.01.09. 22:32:42

@CyberPunK: "netto 160-ért franc se akar gürizni fizikai munkát a hidegben/melegben."
öööö. Anyádat.
De azért etessük őket. Meg menjenek melegedni a burgerkingbe. Meg tartsunk fent meleg szállást nekik. Meg cociális lakásokat.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 22:33:31

@sírjatok: "ha mondjuk másodpercenként egymilliárd szelvényt töltesz ki, akkor már jóval nagyobb esélyed van akár kétszer is megnyerni a lottóötöst, mint egyszer meghalni terrortámadásban"

Nem, akkor már közel háromszor, gyors egymásutánban.

És mit akarsz ezzel mondani?

sírjatok 2017.01.09. 22:36:02

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Félrebeszélsz, ember. Az eredeti mondatod, amire reagáltam, ez volt:

"És ha a villamoson utazó hajléktaklan büdös, akkor egy másik nőt ki kell lökni mezítláb a -10 fokba?"

Ez egy értelmetlen faszság, mert amire te reagálsz, az sem ezt mondja, de viszont tökre úgy néz ki, mintha csont nélkül elhinnéd a fenti sztorit.

sírjatok 2017.01.09. 22:37:09

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: úgy, hogy az ilyen "jó de egy évben 50 hét van, tehát 50x próbálkozhatsz lottót nyerni, de csak 1x próbálkozhatsz terrortámadásban meghalni" kicsinyes pitiáner szarrágás.

monddazigazatmar 2017.01.09. 22:37:27

@sírjatok: Számolgatjátok itt az arányokat. Tavaly meghalt 250 ember terrortámadásban. Volt 250 lottóötös európában? Egyszerüsítek. Az heti 5 lottóötös.

sírjatok 2017.01.09. 22:39:27

@monddazigazatmar: köztudott, hogy a csövesnek jobban kell a lakás, mint a kétgyerekes, kétkeresős, rendezett, tanult párnak. Nekik minek? Ők csak fogják be a pofájukat és fizessenek.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 22:40:34

@sírjatok: "a beilleszkedettek ölik le a hitetleneket"

Éppen hogy a nem beilleszkedett, kiábrándult kétségbeesettek, sikertelenek. Ez is mutatja, hiogy milyen fontos az integráció, ha betelepítesz valakit.

"néhány milliót beengedni"

Miért akarsz milliókat letelepíteni?

Kevered a dolgokat. Ha menekültstátuszt adsz valakinek, az csak ideiglenes, amíg az indoka fennáll.

"Jah, miután a fél libsi világ itt verte a tamtamot, hogy a szemét magyaroknak van pofája visszatartani őket"

Nem, évekkel előtte.

"És egy x eséllyel terrorista mellett van épeszű érved? Mekkora lehet x? 10%, 1%, 0.1%?"

Te érted saját magadat? Próbáld simán magyarul megfogalmazni.

sírjatok 2017.01.09. 22:42:12

@monddazigazatmar: Jó ezt már csak azért kezdtük számolgani, mert uszítós azt mondta, nagyobb eséllyel nyersz 2x egymás után lottót, mint hogy meghalnál terrortámadásban.

Kb. úgy van, hogy ha 50* lottózol egy évben, akkor nagyobb eséllyel nyersz eurómilliókat mint kalasnyikovgolyókat, de ha csak 1* lottózol, akkor előbb paszírozza ki a bleed egy kamion, mint a rád dőlő aranyrudak.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 22:42:23

@sírjatok: "Az eredeti mondatod, amire reagáltam, ez volt:"

Igen, mivel a kettő között párhuzamot vontál.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 22:46:12

@sírjatok: "de egy évben 50 hét van, tehát 50x próbálkozhatsz lottót nyerni, de csak 1x próbálkozhatsz terrortámadásban meghalni"

Pontosan, ha az éves terrortámadásokat nézed.

Ha annak az esélyét nézed, hogy hetente mennyi esélyed van terrortámadásban meghalni, vagy hetente lottóötöst nyerni, az arány továbbra is két és fél a lottóötős javára. Így már világos?

sírjatok 2017.01.09. 22:51:02

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "Ez is mutatja, hiogy milyen fontos az integráció, ha betelepítesz valakit."

Jah, és ha a szuperfejlett, szupertoleráns németeknél SEM sikerült eléggé integráló és beilleszkedő környezetet csinálni, akkor nem lehet, hogy ez egy lehetetlen feladat? Mikortól jelenthető ki, hogy ez így, ezekkel az eszközökkel nem fog menni? 50 év után? 100? 500?

"Ha menekültstátuszt adsz valakinek, az csak ideiglenes, amíg az indoka fennáll. "

Irigylem az optimizmusodat. Szerinted ezek a most milliószámra érkező emberek ugyanígy milliószámra fogják elhagyni Európát, amint rendeződik Szíria, Marokkó, Afganisztán, Pakisztán, Eritnia stb. helyzete? Egyáltalán mennyi erre az esély?

Szerintem simán itt fognak maradni, képzetleneknek való munkát végezni jó esetben, ami az automatizáció előrehaladásával egyre fölöslegesebb lesz, beilleszkedni nem fognak, szaporodni igen, gettósodás, white flight, később szélsőségek felé fordulás, lakóparkok "gazdagoknak" (értsd fehéreknek) őrökkel és magániskolákkal, és egy lepusztuló ország.

Persze tök jó, hogy mások sokkal optimistábbak és azt gondolják, a migráció a gazdasági felemelkedés záloga, akkor tök jó, mindenki nyer, ők megtarthatják a jólétet hozó migriket, mi pedig majd, akaratunknak megfelelően, jól pórul járunk. Ez van.

"Te érted saját magadat? Próbáld simán magyarul megfogalmazni. "

Úgy értem, hogy ha van egy ismeretlen ember, akiről semmit nem tudsz, akkor mekkora "terrorista-esély" esetén engednéd be? Ha 1% eséllyel terrorista, beengeded? 99% eséllyel nem az!

sírjatok 2017.01.09. 22:56:26

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "Ha annak az esélyét nézed, hogy hetente mennyi esélyed van terrortámadásban meghalni, vagy hetente lottóötöst nyerni, az arány továbbra is két és fél a lottóötős javára. Így már világos? "

Világos, erre írtam, hogy de ha egymilliárd szelvénnyel játszok másodpercenként, akkor még nagyobb az esélyem az ötösre.

Simán el lehet tekergetni úgy az arányokat, hogy neked legyen igazad, szóval nem értem, miért óvatoskodsz itt azzal, hogy csak az ötvenszeresére emelted fel a lottójátszás arányát, mikor emelhetted volna a tízmilliárdszorosára is.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 22:59:27

@sírjatok: "50 év után? 100? 500?"

Nekünk 600 év alatt se siekrült integrálni a cigányokat. Igaz, hogy meg se próbáltuk. Minden erőnkkel a szegregációt nyomjuk. Kérdezz meg egy szakembert. A kompetencia tesztek alsó tartoménya kétségbeejtő. Nullás eredmények születnek a szegregált osztályokban.

"elhagyni Európát"

Ha megszűnik a menekültstátusza, kénytelen.

Én bízom a szíriai rendezésben. Nem lesz gyors.

"mekkora "terrorista-esély" esetén engednéd be?"

Azt mondtam, hogy terroristát nem engednék be. Azt tudom, hogy hülye válasz volt, de a kérdés is hülye volt.

sírjatok 2017.01.09. 23:11:00

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "A kompetencia tesztek alsó tartoménya kétségbeejtő. Nullás eredmények születnek a szegregált osztályokban."

Ahol a fehérek, zsidók, kínaiak vannak szegregálva, ott miért nem születnek nullás eredmények?

Biztos a "szegregáció" az ok, és nem mondjuk "a cigányok"?

Másrészt meg persze, ok, magyarok köcsög rasszisták, és biztos azért. Nyilván. De akkor a tök befogadó PC wilkommenkultúr inkluzív Németországban miért pont ugyanez az ábra? A cigányok legalább nem hajtanak kamionnal a tömegbe.

"Ha megszűnik a menekültstátusza, kénytelen."

Én is szeretném, hogy így legyen, de szerintem nem lesz így. Ó persze néhány tízezren majd hazamennek, akiket lehet majd mutogatni, hogy na ők mennek haza. De a 90% maradni fog, így vagy úgy.

"Azt mondtam, hogy terroristát nem engednék be. "

Azt értem, azt én sem. Tiszta sor.

Mi van azokkal, akikről nem lehet megállapítani, hogy terroristák-e? Pl. zöldhatáron átkúszó "no fingerprint" Ali, aki a nyolcadik menekülttáborban regisztrál más néven, és tizenhét évesnek mondja magát, bár erős szakálla van és kopaszodik.

Azokat te miért engednéd be? Szerintem ezeket józan ember nem engedné be, de lehet hogy tévedek. Mi ennek az oka, hogy ezeket be kell engedni?

morph on deer 2017.01.09. 23:21:26

@sírjatok:
"...de egy noname picsogóblogon egy noname beíró elmondását kőbe vésett igazságként kezeled."

Te tényleg ennyire retardált vagy, csak úg magadtól, vagy erre van valami speciális edzésprogram?
(Tudod, mint Felcsúton, ami garantálja, hogy totál bénák.)

Hát mi a bánatos francért találna ki ilyesmit valaki is, ha nem így történt, okoska? Mi lehet ebben a 'bóni' egyébként, ami motiválhatná a kitalációt?

Igen, vannak nyomorult honfitársaink még ebben a kibaxott jólétben is ami itt épp robajlik, és igen vannak ilyen kis genyók is, akik élvezik, ha belerughatnak valakibe következmények nélkül!

Mi a bajod azzal, ha ezt valaki szóvá teszi?
Miért akarod hielteleníteni?
Csak nem arról van szó, hogy "márpedig Magyarországon nincsenek nyomorgó szegények", mert "mi leküzdöttük a szegénység problémáját"..?

Sőt, plakát is van, már 318 ezer gyerek kap ingyen étkezést!
Mert olyan jól megy!

Mert olyan jól megy a családjuknak, hogy rá vannak szorulva!

A helyedben inkább annak örülnék, hogy vannak még jóérzésű emberek, akik próbálnak segíteni - most éppen egy másik magyar honfitársadon, hogy ne fagyjon meg itt a jólét közepén..!
És nem gyújtják rá inkább a házat a nép kirablóira, hogy legyen minél melegedni.
Nem kéne ezt tovább forszírozni, nem gondolod?

morph on deer 2017.01.09. 23:26:00

@sírjatok:
"...no fingerprint" Ali"
Nem Alinak hívták, rosszul tudod!
Ghaith Rashad Pharaon (volt?) a neve, a minap szünt meg használni.
Ezt a nevet, legalább is.

sírjatok 2017.01.09. 23:26:18

@morph on deer: "Hát mi a bánatos francért találna ki ilyesmit valaki is, ha nem így történt, okoska?"

Ja értem, azért tuti igaz egy noname blogon egy noname ember sztorija, mert miért hazudna :D

Soha nem derült ki még senkiről az interneten, hogy úgy adott elő valamit, hogy az hatásosabb, nagyobb felháborodást keltő, egyoldalúbb legyen. Nem volt még ilyen se a homáron, se a határátkelőn, nagyotmondó, színező emberekkel se találkoztál még soha.

Ok, meggyőztél, tuti igaz :D

sírjatok 2017.01.09. 23:40:31

No jó én megyek, uszításnak köszönöm a (várakozásaimmal ellentétben eléggé civilizált hangú) vitát és remélem neki lesz igaza a hazamenő menekültekkel, morph meg remélem jó sok dolgot nyel még ma be :D

Arcade Macho 2017.01.10. 00:23:55

amig egypar hipszter eteti a csovikeket a budapesti aluljarokban addig ott lesznek
lehetnenek egyebkent tanyan is, szepen megtermelnek a napi betevo alkoholt es teszem azt a hetnek csak 5 napjan lennenek beallva, de ez a heti 2 nap munkaval toltott idoszak tul sok nekik...

cardiobascuralis 2 2017.01.10. 00:30:35

@fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya:
Hogy elvárom, hogy ismerd az anyanyelvedet alapfokon?
Tényleg, baszd meg.

cardiobascuralis 2 2017.01.10. 00:34:17

@Látens Inszinuáció:
Miért, nincs elég takarító, vagy csak lusta vagy dolgozni, esetleg már unod a szarpucolást a vécében? Mert mást nyilván nem bíznak rád, a felmosandó folyosó neked már túl elit hely lenne.
Gondolom, mivel rád kizárólag a büdös paraszt jelzőt szokták használni, azt hiszed, hogy ez kedveskedés, ugye? Illetve hát amit rád használnak, azok közül nyilván ez a legkedvesebb. Érthetően.

cardiobascuralis 2 2017.01.10. 00:37:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"A cég talán kibírta volna, hogy - bár messze nem feladata - ad neki egy egyszerű ingyen menüt, aztán miután elfogyasztotta, kiteszi a szűrét, hisz addigra fel is melegedett."

Aha. A vendégek meg egyenek addig a szarszagban, amit a hajlékony áraszt, pláne levett zoknival. Talán egyél te ilyen helyen, jó étvágyat kívánok!

(Az ingyen kajára még azt mondom, jól van, de elfogyasztani kizárólag az utcán, bent csakis bűzmentesen, tiszta ruhában.)

cardiobascuralis 2 2017.01.10. 00:43:31

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Ezt magyarázd meg azoknak vagy azok hozzátartozóinak, akiknek lottó ötösük ugyan egyszer sem volt, de ott voltak a Bataclanban, vagy Nizzában vagy Berlinben a kamionos nép közé hajtásban.
Vagy inkább csak nagyon szeretsz alaptalan faszságokat beszélni?

conchita wurst 2017.01.10. 01:39:28

A kizavarásnál biztosabb megoldás a Dunába lövés

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 02:18:57

@cardiobascuralis 2: "akiknek lottó ötösük ugyan egyszer sem volt, de ott voltak a Bataclanban"

Meg akiknek lottó ötösük ugyan egyszer sem volt, de ott voltak egy lezuhant repülőgépen. Vagy egy rommá tört autóban.

Az élet nem habostorta. A terrorizmus itt van évtizedek... évezredek óta, és valszeg nem fog eltűnni - hülyék mindig lesznek -, ahogy a repülőszerencsétlenségek és az autóbalesetek se fognak eltűnni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 02:23:22

@sírjatok: "aki a nyolcadik menekülttáborban regisztrál más néven"

Erre vannak szakemberek az idegenrendészetnél, ehhez értenek legjobban. Megvannak a szabályok, hogy kiket lehet menekültnek tekinteni. Ha nem jók a szabályok, az ENSZ-nél lehet módosítást javasolni.

Magyarország önként vállalta a menekültek befogadását, senki nem kényszerített. Ha ez akkora probléma, ki is lehet hátrálni. De ezt már mondtam, asszem körbeértünk.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 02:24:24

@conchita wurst: "biztosabb megoldás a Dunába lövés "

A fideSS fasszopóinak Dunába lövését holl kell kérvényezni?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 02:28:25

@sírjatok: "@morph on deer: "Hát mi a bánatos francért találna ki ilyesmit"

Mondjuk kitalálta. És? Teljesen hihető történet, ha nem történt meg, vagy nem így történt meg, akkor is megtörténhetett volna, beszélgetni róla ugyanúgy lehet.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 02:35:15

@sírjatok: "Biztos a "szegregáció" az ok, és nem mondjuk "a cigányok"?"

Akkor ezzel átevezünk a cigánykérdésre. Úgy hiszem, általában a cigánygyerekek rosszabbul teljesítenek az iskolában ugyanazon feltételek mellett. Ha ezt szegregcióval súlyosbítod, akkor öngólt rugsz, mert halálukig segélyen tartod őket. Vagy semmirenemjó közmunkán, mindegy. És ha elmaradottabbak, akkor még több gyerekük is lesz. Most felejtsd el a sterilizálást, Dunába lövést, kitelepítést, Ku-Klux-Klan-t és más baromságokat.

2017.01.10. 03:48:16

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"A terroristák jellemzően nem a menekültek közül kerülnek ki, a legtöbbjük nagyapja is EU-s állampolgár." - na de Vágó úr, látja maga, hogy mit ír? most azt írta le, hogy a jelenlegi "menekültek" gyerekei/unokái terroristák lesznek... ezzel most arra buzdít, hogy ne engedjük be őket :)
ezt töröltesse, mit fog szólni ferenc testvér, ha ezt meglátja, kirakják a dk-ból

2017.01.10. 03:50:41

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"Úgy hiszem, általában a cigánygyerekek rosszabbul teljesítenek az iskolában ugyanazon feltételek mellett." - a múltkor még nem úgy hitte, Vágó úr, vitatta ezen állításomat. de örülök, hogy megváltozott a véleménye.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 03:56:16

@aleksz róz: "azt írta le, hogy a jelenlegi "menekültek" gyerekei/unokái terroristák lesznek..."

Ilyet nem mondtam. Megbuktál a PISA teszten.

Ez a vágóurazás dehonesztáló akar lenni? Kedvelem a csávót, tehát ezt bóknak veszem. A gyurcsány fasszopóihoz semmi közöm viszont.

2017.01.10. 03:56:55

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"halálukig segélyen tartod őket. Vagy semmirenemjó közmunkán" - hát ha nem akarnak tanulni, de ennek ellenére nem akarnak éhen halni sem, akkor vagy kivándorolnak, vagy majd elvégzik a szar melót, mint németországban a törökök

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 03:58:15

@aleksz róz: "a múltkor még nem úgy hitte"

Nemtom, mire gondolsz. Mivel PISA negatív vagy, valamit félreérthettél megint.

2017.01.10. 04:03:27

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"Ilyet nem mondtam." - hát csak ez következik belőle :D egyszerű, két lépésben levezethető ok-okozati összefüggés, be kéne látni...
nem dehonesztáló. inkább tényszerű.
"A gyurcsány fasszopóihoz semmi közöm viszont." - hát igen, ezt érthető okokból nemigen szokta senki bevallani

2017.01.10. 04:08:45

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"Nemtom, mire gondolsz." - hát arra gondolok, hogy maga azt írta, hogy nem is rosszabbak a cigánygyerekek, csak mi elnyomjuk és nem hagyjuk őket tanulni. de nem akarom piszkálni, örülök, hogy belátta a tévedését

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 04:38:02

@aleksz róz: "nem is rosszabbak a cigánygyerekek"

Ez igaz. Nyilván genetikusan nem rosszabbak a magyaroknál, hisz a DNS állományunk 99,4%-ban megegyezik. A neveltetésben, kultúrában, családi környezetben, példaképekben, stb. van nagy különbség, ebből következik az iskolai gyengébb teljesítés. Ezt csökkenteni lehetne és kéne, nem pedig szegregált okatatással súlyosbítani.

Én vagyok az öregebb, mostantól tegezhetsz.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.10. 05:34:19

@Sexual Harassment Panda:

Én is ezt szoktam tenni, de nem ott, ahol erre nincs lehetőség.

conchita wurst 2017.01.10. 06:11:10

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: 'Ez igaz. Nyilván genetikusan nem rosszabbak a magyaroknál, hisz a DNS állományunk 99,4%-ban megegyezik.'

Nem kerek, mert a genetikád a csimpánzzal is 99,4%ban egyezik.

FikkFakk 2017.01.10. 06:18:58

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Ezt csökkenteni lehetne és kéne, nem pedig szegregált okatatással súlyosbítani."

Igazi liberalt hulyeseg. A kozos oktatas csak a normalisakat huzza vissza, semmi mas eredmenye nincs.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 06:52:33

@conchita wurst: "a genetikád a csimpánzzal is 99,4%ban egyezik."

Végre valaki figyel! Köszi! Mindig ellövöm ezt a sutkát, de a szemellenzős fideszesek elvakultságukban sose veszik észre. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 06:54:12

@FikkFakk: Ha rosszul csinálják, akkor igen. Nagyon alacsony a magyar oktatás színvonala. A PISA teszt is mutatja.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.10. 09:38:18

@sírjatok:

Most komolyan azt gondolod, hogy az érvelésed hat rá?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.10. 09:43:22

@sírjatok:

"meg a műtrágyára is hatalmas az érdeklődés"

Ez nagy baj, mert az ammónium-nitráttal meg a gázolajjal hatalmasat lehet robbantani, ahogy azt Timothy McVeigh óta tudjuk. Bár úgy tudom, nálunk valami csomósodásgátlót is kevernek az ammónium-nitrátba, amitől nehezebb detonálni.

Na meg egy golyós őrlőberendezés (ball mill) sem árt hozzá, de még így sem bonyolult. Sajnos.

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.10. 09:43:51

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

A 2 millióból
- Vannak azok a muszlim migránsok, akik terrorsiták lehetnek
- Vannak azok akik lopnak, nőket erőszakolnak, és terrorizálják a lakosságot,
- Vannak azok, akik párhuzamos társadalmat hoznak létre, integrációra alkalmatlanok, és nem hajlandóak
- ÉS vannak végül azok akik dolgoznak, és beilleszkedtek. Ezek száma 50 darab eddig a németeknél a másfél millióból.

Szóval menj a picsába a migránsseggnyalás dumáddal, amit Soros Gyuri után mantrázol pénzért.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.10. 09:55:42

@cardiobascuralis 2:

"(Az ingyen kajára még azt mondom, jól van, de elfogyasztani kizárólag az utcán, bent csakis bűzmentesen, tiszta ruhában.)"

Igazad van, jobb megoldásm ha kint eszi meg.

"Talán egyél te ilyen helyen, jó étvágyat kívánok!"

Fölösleges személyeskedned.

VaradiJanos 2017.01.10. 09:57:24

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: és a szegregált isztályok nullás tesztjei a mi hibánk, ugye? Véletlenül sem a genetikáé.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.10. 09:59:00

@conchita wurst:

"Nem kerek, mert a genetikád a csimpánzzal is 99,4%ban egyezik."

Na de lásd be, hogy ebből már sokat megtudtunk Egy rendőr...-ről.

VaradiJanos 2017.01.10. 09:59:04

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: 99,4? Ha a 0,6 mind az agyban van, akkor az nem elhanyagolható.

Ballib cenzúrázók réme 20 2017.01.10. 10:12:45

Nem tudom miért baj a libsiknek, hogy a mecset építésekkel fellendül az építőipar.

Ballib cenzúrázók réme 20 2017.01.10. 10:20:02

@sírjatok: Te se tanultál valószínűség számítást.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2017.01.10. 11:29:45

@cardiobascuralis 2: "Hogy elvárom, hogy ismerd az anyanyelvedet alapfokon?"

Ne idefigyelj, te gyökér, még most utoljára.

Az olvasásában valószínűleg ideáig már ne jutottál el:

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2017.01.09. 14:08:37

@fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya: Még mielőtt valaki megfeddne érte: a korábbi hozzászólásomban "hontalan" helyett természetesen hajléktalan-t kívántam írni. Elnézést.

VÁLASZ ERRE

Javítottam magam, sőt még elnézést is kértem. Úgyhogy kurvára hátrébb az agarakkal. Direkt javítottam, de úgy látszik, hiába, mert valaki csak belém csimpaszkodott. Ez ez a valaki te voltál.

Innentől leszarlak. Kioktatásodra nincs szükségem.

Te még nyelvtannácinak is hülye vagy.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 11:45:55

@VaradiJanos: "Ha a 0,6 mind az agyban"

Nyilván nem.

Olyan keveset tudunk még a DNS működéséről!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 11:52:58

@VaradiJanos: "nullás tesztjei a mi hibánk, ugye? Véletlenül sem a genetikáé."

Véletlenül sem.

Ahogy a zsidók magas száma a sikeres művészek, tudódok között sem.

Hagyomány, kultúra.

Pozitív irányba változtatható. Persze hozzáértéssel kell csinálni, és munkát belefektetni. Nem kel a cigányokra fókuszálni, a magyar gerekekre is ráférne egy sokkal jobb oktatás. Nagyon ki se kell találni, itt van a finn és lengyel példa. A magyar közoktatás az elmúlt 6 évben gyökeresen az ellenkezőjét csinálta, mint a lengyelek. Fasz hofmanrózsa.

bbwd 2017.01.10. 13:39:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ez az ingyenes menü sosem fog megvalósulni

többek között én sem szeretném, de ezt írták már páran, hogy ha bemegyek enni egy helyre, egy elhanyagolt, büdös hajléktalan üljön a szomszéd asztalnál, és azt szagoljam.
ezt senki nem szeretné, csak van, aki fél leírni a valóságot.
mindennek megvan a helye, a hajléktalannak a hajléktalanszállón, vagy a polgármesteri hivatalban, nem a burger kingben

ja, és ha reklámot akar a bk, és ad ingyen menüt, arról nem a tálcahordó fiú vagy a biztonsági őr fog dönteni, hanem minimum is az étteremvezető vagy annak a felettese

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.10. 17:04:14

@bbwd:

Később már korrigáltam magam és azt írtam, inkább odakinn egye meg.

2017.01.10. 22:30:51

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
az hogy valaki agyilag zokni, elsősorban nem a példaképektől meg a hagyományoktól függ... és nem az iskolai teljesítésről van szó elsősorban, hanem hogy tényleg hülye valaki
azt meg végképp nem értem, mi jó származna abból, ha minden gyerek "kisegítős" szinten tanulna

2017.01.10. 22:38:53

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"Fasz hofmanrózsa." - most meg úgy teszel, mintha az elmúlt pár évben szaródott volna el a magyar közoktatás. a végzős gépészmérnök hallgató nem elég, hogy gondolkodni nem tud, de általános iskolás fizikai fogalmakkal sincs tisztában... szerinted hoffmann rózsa tehet róla inkább, vagy magyar bálint haverod?
gondold végig nyugodtan, nem kell rá egyből válaszolni.

cardiobascuralis 2 2017.01.11. 00:21:57

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Na ja, csak ahogy a repülőgépet is ellenőrzik felszállás előtt, meg az autókat is ellenőrizni kell bizonyos időszakonként, és ha nem teszed meg, megbüntetnek, szóval a terroristák ellen is lehet tenni megelőző intézkedéseket. Pl. hogy nem engedik őket ide.

"Magyarország önként vállalta a menekültek befogadását, senki nem kényszerített."
Szerintem ezt a részt átaludtad, nézd meg újra. Spoilerezek, jó: Magyarország nem vállalta.

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Fölösleges személyeskedned."
Szerintem nem az volt, és nem is annak szántam.

@fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya:
"Kioktatásodra nincs szükségem"
Mivel nem tudsz magyarul, de kurvára szükséged van rá.
Legfeljebb nem szereted.
Mondtam már, hogy tanulj meg legalább alapfokon magyarul?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 02:57:12

@cardiobascuralis 2: "Magyarország nem vállalta."

"Magyarország 1989. március 1-jén a szocialista országok közül elsőként csatlakozott az 1951-es genfi egyezményhez (az Európán kívüli területek menekültjeit kizáró földrajzi korlátozás fenntartásával). A korlátozás feloldása 1997-ben történt a menedékjogi törvény megváltoztatásával egyidejűleg."

hu.wikipedia.org/wiki/A_menek%C3%BCltek_helyzet%C3%A9re_vonatkoz%C3%B3_egyezm%C3%A9ny

DFK 2017.01.11. 05:11:34

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: a genfi konvenció alapján nem is menekültek a migránsok, de ha azok lennének, akkor meg vannak kötelességeik (pl nem tagadhatják meg az ujjlenyomatot).

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 05:35:23

@DFK: Menekültekről beszéltem, nem migránsokról - akármit is jelentsen nálad a migráns szó. Akik menekültstátuszt kaptak M.o.-on.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.11. 09:54:17

@cardiobascuralis 2:

"Talán egyél te ilyen helyen, jó étvágyat kívánok!"

Ez kibaszottul személyeskedés volt. Ha szerinted nem volt az, akkor nyilván az sem személyeskedés, ha erre azt válaszolom neked, hogy a mélyen tisztelt drága jó szülőanyukádnak és a vele egy sarkon dolgozó nővérednek adj kéretlen étkezési tanácsokat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.11. 10:00:48

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Menekültekről beszéltem, nem migránsokról - akármit is jelentsen nálad a migráns szó."

Nem mindegy, mit jelent a migráns szó - akkor sem mindegy, ha nem tudod pontosan a jelentését. A migráns gyűjtőfogalom, melybe beletartoznak a "menekültek" és a legális/illegális gazdasági bevándorlók is.

És valóban, a menekültek jogai csak kötelességeikkel együtt értelmezhetők. Ha hazudik a származásáról/életkoráról, ha megtagadja az ujjlenyomat adását, akkor eleve meg sem indítható a menekültjogi eljárás. Ez esetben viszont nem is tekintendő menekültnek.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 10:22:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "melybe beletartoznak a "menekültek" és a legális/illegális gazdasági bevándorlók is."

Biztos nem, mert azt mondta ez a gyűlölködő, hogy nem menekültek.

"Ez esetben viszont nem is tekintendő menekültnek."

Akkor miért kapnak menekültstátuszt?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.11. 10:29:49

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Akkor miért kapnak menekültstátuszt?"

Mondjuk azért, mert Angela "Minden szírt befogadunk" Merkel meghívása után útlevelét a határon eldobva mindenki szírnek mondta magát?

Vagy mondjuk azért, mert az útlevelét eldobó migránst akkor sem lehet visszatoloncolni a vélt hazájába, ha nem kap menekültstátuszt? Hiszen az állítólagos hazája papírok nélkül nem fogadja vissza. Tehát megmarad "védett" státuszban az idők végezetéig, miközben 12 álnéven regisztrálva 12-szeres segélyt vesz fel.

Ne feledd, a berlini merénylet első (téves) gyanúsítottjának 10+ identitása volt. :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 11:14:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "útlevelét a határon eldobva mindenki szírnek mondta magát?"

Komolyan azt gondolod, hogy mindenki, aki papír nélkül jött, menekültstátuszt kapott? Súlyos habonymédiád van, kezeltesd!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 11:17:50

@aleksz róz: "az elmúlt pár évben szaródott volna el a magyar közoktatás."

Hát az utóbbi 6 évben kurvára elszaródott. Lásd pl. PISA teszt is.

A gyurcsány alatt csak enyhén javult, el is zavartuk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.11. 12:34:54

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Komolyan azt gondolod, hogy mindenki, aki papír nélkül jött, menekültstátuszt kapott? Súlyos habonymédiád van, kezeltesd!"

Komolyan azt gondolod, hogy senki nem kapott menekültstátuszt, aki papír nélkül érkezett? Komolyan gondolod, hogy a Nyugat-Európába beengedettek között nincs/nem volt terrorista? Súlyos Sorosmédia-mérgezésed van, sürgősen kezeltesd.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 13:05:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "azt gondolod, hogy senki nem kapott menekültstátuszt, aki papír nélkül érkezett?"

Nem tudom. Bízom a hatóságok hozzáértésében.

"a Nyugat-Európába beengedettek között nincs/nem volt terrorista?"

Elképzelhető, hogy van köztük terrorista, ugyanígy elképzelhető, hogy van az őslakosok között is terrorista, és a repülőgépen, vízummal érkezettek között is. Ez utóbbi a nagyobb kozkázat, ezért be kéne tiltani a repülőjáratokat.

Valamint a magyar letelepedési kötvényesek között is sok bűnöző, terrorista lehet, ezreket engednek be ellenőrzés nélkül.

"Sorosmédia"

Az mi? A CNN?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.11. 15:46:49

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Bízom a hatóságok hozzáértésében."

Ennek a mondatodnak rendkívül örülök. Egyrészt azért, mert ezek szerint a patás Orbán diktátor hatóságai (köztük az állítólag kézi vezérlésű bíróságok) szerinted is jól végzik munkájukat, bírják a bizalmadat. Másrészt azt is jelenti, hogy helyesnek tartod, hogy a német hatóságok személyazonosság-vizsgálat és ujjlenyomatvétel, tehát regisztráció nélkül is beengedtek Németországba több százezer "menekültet". Innentől akkor elvethetjük azt a gyakori balliba érvet is, hogy Orbán - igaz, igen erős német nyomásra - regisztráció nélkül engedett tovább párezer "menekültet Ausztrián át Németországba. (Megjegyzem, ha nem engedte volna tovább őket, akkor most az lenne a baj.)

"van az őslakosok között is terrorista"

Számarányosan?

"a repülőgépen, vízummal érkezettek között is. Ez utóbbi a nagyobb kozkázat..."

Mitől is nagyobb kockázat?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 15:57:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Te ittál?

"kézi vezérlésű bíróságok"

Még a bíróságok őrizték meg leginkább a függetlenségüket. Sajnos a szájer felesége kézivezérléssel osztja ki az ügyeket, a fontosakat csak megbízható bíróknak.

"helyesnek tartod, hogy a német hatóságok személyazonosság-vizsgálat és ujjlenyomatvétel, tehát regisztráció nélkül is beengedtek Németországba több százezer "menekültet"."

Ezt a hülyeséget miből szűrted le? Valóban érdekelne.

"regisztráció nélkül is beengedtek Németországba"

Egészen biztosan nem.

"Orbán - igaz, igen erős német nyomásra - regisztráció nélkül engedett tovább párezer "menekültet Ausztrián át"

Nem német nyomásra, hanem magától, fű alatt, évekig, tízezrével. Mindenki tudja. Párat időnként lekapcsoltak Hegyeshalomnál a látszat megőrzése érdekében. Guglizz rá.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.11. 17:35:55

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

'"regisztráció nélkül is beengedtek Németországba"

Egészen biztosan nem.'

Ha te mondod, akkor biztos egyetlen migránst sem engedtek be regisztráció nélkül Németországba.

"Nem német nyomásra, hanem magától, fű alatt, évekig, tízezrével. Mindenki tudja."

Ha te mondod, akkor biztos így van. Főleg ha ezt "mindenki tudja".

Mindenesetre most jött el az ideje annak, hogy ne olvassalak többet. Egy jó szűrőprogram aranyat ér. :)

DFK 2017.01.11. 17:47:44

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Akkor miért nevezték a libsik folyton menekültnek a migránsokat? S ha szerinted sem menekültek, akkor mit keresnek Európában?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 18:06:53

@DFK: "miért nevezték a libsik folyton menekültnek a migránsokat?"

Nem tudták a terminológiát? Pfff... Erről egy libsit kéne megkérdezned. Előre szólok, hogy már megszűnt az SZDSZ.

"sem menekültek, akkor mit keresnek Európában?"

Szerintem ha valaki szar körülmények között él, és lehetősége van máshol jobb életre, és semmi sem köti a hazájához, akkor hülye, ha nem próbálja meg. Persze, ha szabálykövető becsületes ember, akkor nem indul neki, hanem szépen éhenhal otthon. Az összes fideSSes ez alapján elmenne migráncsnak.

Ha azt kérded, hogy a gazdasági bevándorlók és menekültek kevert tömegét orbán miért eresztette rá Európára ellenőrizetlenül, azt nem tudom. Az ismert, hogy gyűlöli az EU-t, talán azért.

2017.01.11. 18:23:10

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"Hát az utóbbi 6 évben kurvára elszaródott. Lásd pl. PISA teszt is.

A gyurcsány alatt csak enyhén javult, el is zavartuk."

hát te melyik filmet nézed, papám?

akkor próbáljuk egyszerűbben, tessék egy-két pisa-teszt kérdés :D

a fent említett átlag végzős egyetemista valamikor 1997 és 2012 között járt általános és középiskolába. 2010-ig okos volt volt a gyerek, de aztán jött hoffman rózsa és egy év alatt elhülyítette... igaz/hamis

Ronaldó szegregált iskolába jár. apja, Guszti nem szegregált iskolába járt. melyik állítás igaz?
A. Guszti hülyébb, mint Ronaldó.
B. Ronaldó hülyébb, mint Guszti.
C. Ronaldó ugyanolyan hülye, mint az apja.
D. Egyik hülyébb, mint a másik.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 18:51:22

@aleksz róz: "hoffman rózsa és egy év alatt elhülyítette"

Nem megy az egy év alatt. A 2012-es romló PISA eredményeket még összevissza magyarázgatták, hogy még csak pár év telt el, nem lehet az még az orbán rezsim bűne. Sajnos a 2015-ös teszt katasztrofális eredményét már nem tudják másra kenni.

Egyébként jellemző, M.o. jelenlegi tragikus gazdaségi helyzetének is mindenki az oka, a Soros, a zsidó háttérhatalom, gyurcsány meg a négy évszak, csak orbán nem.

2017.01.11. 19:40:12

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
és nem megy az öt év alatt sem. első kérdés 0%, még értelmezned sem sikerült.

nem tragikus. azt csak szeretnétek.
az okokról meg hosszan el lehetne vitázni, ha vitaképes lennél
nem tudsz rendszerben gondolkodni, az a bajod. hiába tudsz sok mindent és ismersz sok adatot, ha nem tudod szintetizálni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 19:51:02

@aleksz róz: Hát persze, persze, 5 év alatt egy gyereknek semmit nem lehet megtanítani az iskolában. A legfőbb ok a hideg tél és a meleg nyár. :))

2017.01.11. 21:54:20

különben nem lennél DK-s

cardiobascuralis 2 2017.01.11. 22:17:16

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Máskor ne írjál részegen, mert csak ilyen faszság lesz az eredménye, aminek semmi köze a témához.
Ezek nem menekültek, hanem gazdasági migránsok.
Nem kéne keverni.

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
De, ez személyeskedés volt. Amit én írtam, az meg nem.
Nem vagy te annyira hülye, hogy ne érezd a különbséget.
Ha meg igen, hát csak sajnálni tudlak. Elnézést, okosabbnak gondoltalak, bocs, tévedtem.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 22:24:16

@cardiobascuralis 2: A menedékjogot kapott menekültek mitől lennének gazdasági migránsok? Kevesed a serblit a ferblivel.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 22:46:32

@aleksz róz: Nah, lapoztál a fideSS fasszopó trollok kézikönyve második oldalára: "Ha az érvek kifogytak, személyeskedj!"

Szép!

cardiobascuralis 2 2017.01.11. 22:57:35

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Te, mondtam már, hogy ne irkálj részegen, mert nem emlékszel, mit írtál korábban.
Szóval ha kever valaki valamit kettőnk közül, az te vagy.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 23:08:56

@cardiobascuralis 2: Nah, neked is a trollkodás a végső mentsvárad.

Szánalmasak ezek a fideSS fasszopók.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.12. 02:37:42

@cardiobascuralis 2: Én kivételes állatfaj vagyok, nem kell se az orbán se a gyurcsány faszát szopnom. Kimúlt alóma az MDF, kihúzódott alólam a szélsőjobbra a fideSS, itt állok egyedül a jobboldalon párt nélkül.

EG0 2017.01.12. 04:23:49

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Az én felfogásom szerint az állam feladata az államot eltartó állampolgárok képviselete, tehát az általam is fizetett állami alkalmazottak ne hozzanak olyan döntéseket, amivel a adófizetők pénzét olyanra fordítja, amivel az adófizetők talán többsége nem ért egyet. És pont ilyen bizonyos fajta "elesettek" pénzelése.
A civil szervezetek által nyújtott segítség már rendben van, hiszen azok nem az adómból költenek (kivéve 1%), hanem a támogatóik pénzét költik. (Megj.: pont így gondolkodom egyházak finanszírozásáról is.) Liberálisként pedig ez ellen semmi kifogásom. Ha pl. árva gyerekeket segítesz piacképes tudáshoz jutni, az becsülendő. (Tárgyi adományokat meg nagyobb részt ellopnak az intézetek dolgozói.)

"Honnan tudod, hogy az a szerencsétlen éppen milyen élethelyzetben van, vagy hogyan jutott oda?"
Mi köze van bárki múltjának ahhoz, hogy a lépcsőházamba szarik vagy húgyszagúan fetreng mellettem a BKV-n, ráadásul jegy nélkül? Szerintem semmi.
Én megértem, hogy családi háttér vagy tragédia miatt valaki közelébe se jut az életében a potenciáljának, de van egy alapvető társadalmi együttélési szint, ami alatt a toleranciám nulla.

"Fogadok, hogy szélsőjobb fidesz szavazó vagy!"
Wrong. A legnagyobb tolvajoknak tartom őket, akik csúcsra járatják az ország szétlopását, beleértve az általam adó formájában fizetett hozzájárulásokat is.
Megjegyzem, nem tartom jobboldalinak a Fideszt, amikor a szabad piaci, exportorientált verseny helyett a haverokat betonozzák be, jogszabályokkal és megrendelésekkel is segítve vagy rendeletekkel nyúlnak bele a munkaerőpiacba, pl. minimálbér emeléssel. Valóban jobboldalinak tartom magam, viszont nincsen jelenleg Magyarországon akár csak pár százalékos támogatottságú valódi, gazdasági értelemben jobboldali párt. Hiszen akár az LMP akár a Jobbik a piac korlátozását és az állami újraelosztás erősítését hírdetik, a "legyen ingyen tömegközlekedés és több nyugdíj/segély" MSZP-ről meg nem is beszélve. De ez már más téma.

Egy XXI. századi globális piacon versenyző állam nem engedheti meg magának, hogy olyan társadalmi csoportokra fordítsa a közpénzt, akik maguk soha semmit nem fognak hozzátenni az ország fejlődéséhez. Ha valaki lelkiismerete azt diktálja, hogy ilyenekre költse a pénzét, feel free, csak mindig azok követelnek több pénzt (pl. nyugdíjasok, sokgyerekesek, közalkalmazottak), akik tipikusan maguk is haszonélvezői és nem hozzájárulói egy ország boldogulásának.

cardiobascuralis 2 2017.01.12. 04:44:05

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Húbazmeg, ha volt rosszabb a XX-XXI. század történelmében a Fidesznél, akkor az az MDF volt, az öntelt, gőgös pojáca Antall Jóskával (Jeszenszkyvel, Bod Péter Ákossal, Hóbagollyal stb.)az élen.
Ugyanolyan szemét geci rablóbanda volt, mint Orbánék.
Valójában nekik köszönhető leginkább, hogy az ország itt tart, ahol tart, a közvagyon elherdálásával, az orosz piac felrúgásával meg az olykor közel 40%-os éves inflációval...

Szóval ezek után egy szót se szólj inkább...

cardiobascuralis 2 2017.01.12. 04:47:43

@EG0:
"legyen ingyen tömegközlekedés"
A világ egyes részein van ám ilyen.
És nem Dél-Koreában, Kínában, Kubában vagy Vietnamban, de még csak nem is Venezuelában - szóval nem ám komcsi vagy félkomcsi országokban.
Szóval nem biztos, hogy eleve ördögtől való ötlet.
(A finnek meg épp most próbálják ki a munka nélkül járó alapjövedelmet.)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.12. 04:53:37

@cardiobascuralis 2: "Fidesznél, akkor az az MDF volt"

Te kire szavaztál? A kisgazdákra?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.12. 05:01:52

@cardiobascuralis 2: "Hóbagollyal"

Pár év külföldi munka után hazajöttem, és Boross volt a miniszterelnök. Arra sose jöttem rá, miért. Mármint azt tudtam, hogy Antall meghalt, és valaki kellett.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.12. 05:04:48

@cardiobascuralis 2: Dávid Ibolya volt a legtökösebb. Mikor Göncz Árpád kegyelmet adott a tolvaj bankárnak, Dávidnak nem volt vétójoga. Nem is vétózta meg a döntést, csak nem írta alá.

Mondjuk pártvezérként nem volt sikeres.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.12. 05:24:02

"Dávid Ibolya volt a legtökösebb."

Volt neki herényi. :))

2017.01.12. 10:56:06

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
minek érveljek egy nyilvánvalóan tök hülye embernek? a kérdést se érted amit kapsz. gondolkodni meg nem tudsz.
amúgy egy érved nem volt, nincs semmi alapod rajtam számon kérni akár az érveket, akár a személyeskedést, amit folyamatosan láthatunk tőled. bebüfögsz valami állítást aztán személyeskedsz. jellegzetes "liberális" vitakultúra.

2017.01.12. 11:01:27

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "itt állok egyedül a jobboldalon párt nélkül" - na ne röhögtess, DK-s vagy, gyurcsány-párti. de megértem, hogy szégyelled bevallani.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.12. 11:04:23

@aleksz róz: Hiába vergődsz, trollocska. Ha nicsenek érveid, nincsenek érveid,. Festheted akármilyen színűre. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.12. 11:07:53

@aleksz róz: "DK-s vagy, gyurcsány-párti. de megértem, hogy szégyelled bevallani."

Ha valaki szégyelli bevallani, akkor már egy lépést távolodott tőle, azt üdvözölni kellene.

A rasszistáknál is jópontnak veszem a holokauszt tagadást. Legalább érzik, hogy az már túlment minden határon, nem akarják elhinni, vállalni.

Az én szememben a gyurcsány hívek még mindig rokonszenvesebbek, mint ti, akik a tovaj hazaáruló orbán faszát szopjátok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.12. 12:46:23

@cardiobascuralis 2:

"De, ez személyeskedés volt. Amit én írtam, az meg nem."

Ja értelek. Ez valahogy úgy megy nálad, mint az antiszemitizmus meghatározása: antiszemita az, akire a zsidók azt mondják, hogy antiszemita. Vagy a fasizmus: fasiszta az, akit a libbantak fasisztának bélyegeznek meg.

Személyeskedés pedig az, amit te annak minősítesz. Ich verstehe dich klar und deutlich.

Volt korábban egy cardiobascuralis nicket használó ember, akit én igen értelmesnek tartottam. Te a kettes számú ellopott nickje vagy, értelem dolgában is kb. 2 klasszissal vagy mögötte elmaradva.

2017.01.12. 15:40:55

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
fel se fogtad, mi?
szarrá aláztalak, Pista...
ja és több érvem volt a személyeskedő kis szösszenetekben, mint neked az egész blog.hu-n :D
(arról meg nem én tehetek, hogy totál fogalmatlan vagy. de hát nyilván ezért vagy gyurcsány-párti)

cardiobascuralis 2 2017.01.12. 18:10:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Szerintem ezt a nevet csak én használtam (k-val és sz-szel, valamint r-l cserével is). A kitiltásoknak megfelelő sorszámokkal együtt, már nem tudom, mekkora volt az utolsó.

Ezek szerint hat már rám az öregkori demencia. :-)

Tudod: személyeskedés, amikor valakinek a véleménye helyett a személyét támadják. Szóval azért nem személyeskedés az enyém, mert én nem szidtalak sem téged, sem bármelyik hozzátartozódat, a tiéd ellenben azért, mert te meg igen.

Nem vagy te annyira hülye, hogy ne tudd ezeket.

cardiobascuralis 2 2017.01.12. 18:11:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
De ha nem hiszed, bejelentkezhetem ezekkel a nickekkel sorban egymás után. :-)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.12. 18:13:32

@cardiobascuralis 2:

Nekem mindegy. Csak azt sajnálom, hogy épp egy általam kedvelt nick - akivel gyakran értettem egyet - kezdett el személyeskedni velem. Na de van ilyen, túlélem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.12. 18:16:16

@cardiobascuralis 2:

Nem kezdek bele abba, hogy "te ezt írtad, mire én azt válaszoltam, amire te azzal jöttél" stb. Nem csak úgy lehet személyeskedni, hogy az illetős zemélyét támadom a véleménye helyett. Ha pl. azt írom, hogy idiótaságot írsz, ezzel akkor is a személyedet támadom, ha formálisan a véleményedet bírálom.

Nem vagy te annyira hülye, hogy ne tudd ezeket.

cardiobascuralis 2 2017.01.12. 18:33:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Mint írtam, nem személyeskedtem, azt is leírtam, miért nem.
Én egyébként bírlak.

(Mellesleg még csak azt sem írtam, hogy idiótaságot írsz, bár az egyébként már a vélemény támadása. Ha azt írom, hogy idióta vagy, az a személyeskedés. De nem írtam ezt.)
süti beállítások módosítása