A valódi viták otthona

Reflektor

Az olimpia Tarlós 4-es metrója

2017. január 20. - Tálos Lőrinc

Drága, felesleges és ellopják – mutatja be érzékletesen egy, az interneten keringő infografika, hogy milyen jellemzőkkel bír a budapesti 4-es metróvonal megépítése. Tarlós István pedig az egyik percben (tegyük hozzá: joggal) beledörgöli az előző városvezetés orrát a 4-es metróért visel felelősségbe, a másikban pedig egy ugyanezen jellemzőkkel bíró nagyberuházást támogat. Az olimpiarendezés jellemzője ugyanis az, hogy drága, felesleges és el fogják lopni.demszky_chart_1.pngJogosan merül fel mindenkiben, hogy ha egy nagyszabású beruházás előre tudhatóan drága és felesleges, akkor miért vág bele bármely város épeszű vezetése? A válasz egyszerű: minél drágább és minél feleslegesebb egy nagyberuházás, annál többet lehet belőle lopni. Egy kihasználatlan autópálya felesleges alagutakkal, esetleg egy kihasználatlan metróvonal pont arra jó, amire egy egyszeri sportesemény után kihasználatlan baseball-stadion is: rengeteg pénzt pumpálni a korrupciónak legjobban kitett iparágak egyikébe, az építőiparba. Példával élve a vizes világbajnokság irtózatosan meglóduló költségei legnagyobbrészt a Simicska Lajos helyébe lépő Garancsi Istvánnál jelentkeznek nyereség formájában.

Persze, amikor a Fővárosi Közgyűlés Fideszes tagjai Kocsis „stréber” Máté terelgetése mellett a kormány akaratát hajtják végre a főváros érdekeivel szemben – lásd, ahogyan a 3-as metró felújítását akasztják meg lépten nyomon, hogy valakinek lepottyanhasson egy-egy zsíros buszkiszervezés – érthető, ha a főpolgármester azt mondja, hogy így legalább több pénz fog jutni a fővárosra. Azt a kérdést viszont érdemes lenne egy kicsit megkapargatni, hogy ez a több pénz valóban a főváros érdekeit szolgálja vagy olyan, mint golfbérletet adományozni az éhezőnek. Aki aláírja az olimpiai népszavazásról szóló ívet, az pont annak ad hangot, hogy a közeljövő fővárosi beruházásait ne egy kéthetes esemény, hanem 20 évnyi hétköznap igényeihez igazítsák.

 A kép forrása a Vastagbőr

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr2312141265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lobaszopiatej 2017.01.22. 00:11:19

Annyi még, hogy az Olimpia kb olyan mint a tüzijáték.

Gazdag országok megmutatják mit tudnak (bőséges bukóval de ez akkora országoknak megérheti csak mint imidzs), sajnos a mi GDP és országméretünkhöz képest túl drága a nagyzolás.

Akinek trabantra van csak pénze, az ne vegyen fel hitelt ferrarira csak azért hogy felvágjon.

Azért a 4-es metró igenis normálisan közhasználatra tervezték (a végeredményen lehet vitatkozni meg mennyit loptak belőle), annyiban más mint pl egy olimpiai falu ahova már ma előre tudjuk senki se fog odaköltözni.

Jakab.gipsz 2017.01.22. 01:46:35

Miért ez a nyavalygás ? Ne csináljunk semmit, úgy sem fog sikerülni !
Mert mi az alternatíva amit felkínáltatok és követendő példa képen felmutattatok, emlékezzünk vissza tő mondatokban össze foglalva.

Bízzuk a gazdaságunkat a befektetőkre, majd a buzi (befektetési bankárok) kitalálják mi a jó a magyaroknak, persze csak ha éhbérért dolgozhatnak a melósok, mert az állam rossz gazda majd a piac megoldja, és ezt idáig mind ti hangoztattátok libsikéim és ezt komolyan átgondoltátok ?

ogli dzsí 2017.01.22. 01:57:21

A ballib oldal remekül ért hozzá hogy olyanokkat jósoljon másokról, amit ő már megmutatott a gyakorlatban.

nyehehe

Roboz 2017.01.22. 03:46:39

@ogli dzsí: Nyeheheghetsz itt amíg jólesik, de amit a poszt leír az nem jóslat, hanem tapasztalat.

Hogy magyarázod meg azt, hogy amíg Simicska és Orbán jóbarátok voltak, addig a Közgép százmillárdokat nyert közbeszerzéseken, gyakorlatilag nem volt olyan infrastuktúra fejlesztési projekt, amiben ne vettek volna részt. Aztán amikor Simicska összeveszett Orbánnal, onnantól hirtelen bezuhant a Közgép, már akkor se nyernek közbeszerzést, ha sokszorosan aláígérnek másoknak. Szóval mi lehet ennek az oka?
Ha a Közgép azért nyert mindig 2014 előtt, mert annyira jók voltak, akkor hogy lehet, hogy azóta hirtelen nem nyernek? Hirtelen elfelejtettek utat építeni?

Vagy inkább korábban se az döntött, hogy ki a jó, sokkal inkább az, hogy ki a barátja Orbán Viktornak

És az is csak ostoba mese, hogy "legalább magyar nyer", hisz Simicska semmivel se lett kevésbé magyar attól, hogy Orbánnal összeveszett. Vagyis kurvára nem számít, hogy ki dolgozik jól, kurvára nem számít, hogy ki mennyit kér, kurvára nem számít, hogy ki magyar, csak az számít, hogy ki nyal be tövig Orbán Viktornak, azaz ki csorgatja vissza a hasznot a megfelelő zsebekbe.

Ti csak egy dolog miatt akartok olimpiát: hogy szétraboljátok.

Roboz 2017.01.22. 03:59:29

@Jakab.gipsz: Te érted amúgy amit beszélsz?

Az általatok áhitattal imádott, agyon ünnepelt Trump, épp most tett meg egy befektetési bankrát pénzügyminiszterének, egyenesen a Goldman Sachstól. Ez most akkor hogy van? Csak a magyar befektetési bankárok buzik?

Aztán éh bérért dolgozó melósok? Nem ti mondtátok, hogy "47 ezerből is meg lehet élni?" Szerintem de. Az Orbán kormány minden eddigi intézkedésével a tehetőseket támogatta, pont az éhbérérét dolgozó melósok kárára. Nem csoda, hogy minden épkézláb melós menekül innen.

"állam rossz gazda majd a piac megoldja" - ezzel meg mit akarsz mondani? Megintcsak: pont ez az általatok ünnepelt republikánusok legfőbb elve is, ennek csak egy ellentéte van, azt úgy hívják, hogy szocializmus. Szóval akkor államosított ipart és tervgazdaságot szeretnétek vagy mit kell ez alatt érteni?

Na de térjünk rá az olimpiára, amúgy se értem, hogy jöttek ezek ide.

"Ne csináljunk semmit, úgy sem fog sikerülni ! "
Minek kéne sikerülnie? Az olimpiának? Ahhoz az ég világon nem kell semmi más csak pénz. Honnan vonsz el minimum 1000 millárdot ehhez a 2 hetes mulatsághoz? Nyilván el lehet vonni, viszont ez az összeg utána hiányozni fog máshonnan.

"Mert mi az alternatíva amit felkínáltatok és követendő példa képen felmutattatok"
Nagyon egyszerű: ne legyen olimpia, mert nem engedhetjük meg magunknak.
Ez az alternatíva. Szerintem elég világos.

Nzoltan 2017.01.22. 06:02:27

@Roboz: A baloldalnak szerint az az alternatíva, hogy mit ne csináljunk. Persze a rombolás mellett. Aztán megy a csodálkozãs, ha elfordulnak tōlük a szavazók.

röf 2017.01.22. 07:35:07

Lárifári, libsi hablaty....
A pénz ellopása az Nokia-s dobozban történik.
Ha valaki pénzért épít valamit, abban mi a lopás?
És ha sok pénzért sokat épít, az ugyanaz.
Tudjátok, mint a Strabag idejében.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2017.01.22. 07:49:29

a 4M nem felesleges, de mint a napokban kiderült, ellopták a Keleti-Bosnyák tér szakaszt. Bár lehet Újpalotáig loptak.......

jotekony koc 2017.01.22. 08:25:28

A négyes metró szükséges, szép, korszerű és az emberek használhatják, amikor akarják.

Az olimpia lényege a jelentkezésekre elvarnyúzott milliárdokban rejlik.

Janossz 2017.01.22. 09:01:00

Tarlós Úr szerint aki Budapestet szereti, támogatja az olimpia rendezést.
Érdekes. Én idáig úgy tudtam: A haza minden előtt.

gmihaly621 2017.01.22. 09:11:02

@lobaszopiatej: A rossz imidzsből (image) származó járulékos veszteségekből szeretne kikászálódni Magyarország egy ilyen olimpipivel? Annak számszerűsítése után kiderülne, hogy a méregdrága olimpia is jó befektetés lenne. De mintha valamit hadrikált volna a NOB az "olcsó" olimpia eszményéről....

Sajtkukac 2017.01.22. 09:15:49

Én támogatnám az olimpiát, ha nem azt látnám, hogy minden amit az elmúlt években épitettek az vagy drága, vagy sz*r, vagy mindkettő.
És igen, a legjobb példa erre a 4-es metró, annak kb a 2/3-át lopták el (több külföldi szakértő szerint is).
S közben a környékünkön a legtöbb utca az elmúlt 40 (!) évben nem lett felújitva, csak max. toldozgatva. A Hungária körútat is csak a FINA miatt csinálják meg, különben arra is nagy ivben tojnának, pedig naponta több tizezer autó jár arra, nem úgy mint egy világ végi autópályán.
És a lopás sajnos pártállástól független. A szocik emellett még csődbe is vitték az országot (vagy legalább is megpróbálták, hogy aztán bagóért lehessen mindent felvásárolni).

histar007 2017.01.22. 09:28:22

Úgy beszélünk a korrupcióról, mintha ez a Fidesz találmánya volna, sem az ellenzékben sem külföldön nem fordul elő.
Az a tételmondat, hogy ne épüljön semmi, pont a stagnálásnak a receptje. Kell a pénz az egészségügybe ugye? De a szuperkórházzal gobdolom minden problémás, hiszen építeni kell, az meg ugye a korrupció melegágya.
Ha a hátralevő 7 évben minden évben kb 3%növekedés összejön, az mainál 23%-kal magasabb GDP-t jelentene.
Az ördög a részletekben rejlik. A minenk egy gazdaságos Olimpia lenne (LA és Párizshoz képest biztosan az lesz). Az Olimpia két fő sportága az úszás és az atlétika. Az előbbihez elkészült az uszoda, túl sok dolog nem lesz vele addig. Az atlétikához szükség lesz egy 30-40ezres visszabontható változatra, a Gruppama 15 milliárdból lett 23ezres. Költsük rá a 3x-szeresét a sok VIP meg a kommentátor helyek miatt, cserébe kapna az atlétika is egy megfelelő otthont. A Puskás nemsokára elkezd épülni, így a megnyitónak is méltó otthona lesz. Az olipiai faluval is csak az a kérdés, hogy mi lesz vele. Ha megfelelő helyen építuk fel a megfelelő minőségben, akkor az budapesti bérlakás helyzetet tudná érdemben javítani, illetve jónéhány kollégium is kerülhet ide. Az egyéb csarnokok közül a Papp László és a Syma megvannak, Hungexpó csarnokai szintén, csak lelátót kell belerakni. Kell egy evezőspálya a Lágymányosi öbölbe, ennek építésében van némi tapasztalat, meg mountain bike a 3h-ra. A vadvizi kajak-kenu talán a leginkább tájidegen, de egy ilyen létesítmény sem lehet néhány milliárnál sokkal több, illetve az itthoni szakágnak is jót tenne, kajakos-kenus lenne hozzá elég.
A többi infrastruktúrális beruházás meg itt marad. Az autópályák megvannak, ha pedig 3 sávos lesz az M1+M7, akkor már csak a lehúzódást a külsőbe kell megtanulni. A reptéri gyorsforgalmit jövőre kezdik átépíteni, az is meglesz addig simán. Kell egy újabb reptéri terminál, de ez legyen a Budapest Airport gondja, de amúgy is tervezik felépíteni. A turizmusban felbecsülhetetlen értéke lenne a 'Budapest home of the 2024 Olimpics' logonak, bőven az Olimpia előtt turisták sokasága látogatna ide. Akinek járt már itt külföldi ismerőse, az tudhatja hogy általában a legtöbben megszeretik a várost.
A szálláshelyek lehetnek még kérdésesek, de ez meg részben a magántőkén és rajtunk múlik. Ismerve a leleményességet, sok gyerekszoba/lakás/telek akármi lesz kiadó. A rendezés nyilván kényelmetlen lesz, de az az 5000 €, amit a lakáskiadásból lehet összeszedni 2 hét alatt majd sokakat kárpótol.
Összességében megfelelő költségkontrollal ez egy igen jó lehetőség az országnak. Trianon után 100+ évvel talán ez lehetne az első komoly nagy feature Magyarországnak. Ne szalasszuk el!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.22. 09:28:23

@gmihaly621: "A rossz imidzsből (image) származó járulékos veszteségekből szeretne kikászálódni Magyarország egy ilyen olimpipivel? Annak számszerűsítése után kiderülne, hogy a méregdrága olimpia is jó befektetés lenne."

Tudok sokkal biztosabb módszert a imidzs javítására. Az imidzsromboló orbánt felhúzni egy lámpavasra, és egy random becsületes hajléktalant tenni a helyére. És még a költségvetés kétharmadát se tudja ellopni a kétharmad.

SJobs 2017.01.22. 09:29:08

Sulyos kepzavar. A draga stimmel, de a teljes koltseg nem minket (Budapestet) terheli. Harmadat fizetjuk mi, a tobbi egyeb forrasokbol erkezik. A rendezes elnyeresevel igazabol veszteni nem lehet mert egy olimpia nem veszteseges. A gorogoke az volt, de ott sok mindent meghamisitottak az olimpiaert. A koltsegeket nem egyben hanem evek alatt fizetjuk nagyreszt olyan dolgokra amire amugy is fizetunk a kozeljovoben. Pl. talan a legegetobb es leglatvanyosabb fejlesztes mar iden elindul, a harmas metro felujitasaval. Ha sikeres lesz a palyazatunk akkor kap a vonal meg ket uj megallot is az eszaki oldalon. Melle az egyes metro is kapna szinten ket uj megallot. Az egyes es kettes villamos utvonalat meghosszabitjak, plusz a kettest felujitjak. Tob hev vonal is szinten hosszabbitva lesz. A budai rakpartot teljesen felujitjak (tobb parkoloval, ha jol emlekszem), illetve a Margit szigetet is. A Kozvagohid kornyeket rehabilitaljak, talan itt lesz a leglatvanyosabb fejlodes (Csepellel egyutt). Mar iden atadnak ot luxusszallodat, amit a sikeres palyazat utan meg lehet tizszer ennyi kovetne. A harom nemzetkozi repuloterunkbol lenne hat-het, ami a keleti regionak hatalmas lokest adna. A ket olimpiara cirka 2 millio(!) vendeget varnak, ami hatalmas lehetoseg az orszagnak hisz ez a szam a novekedesben is meg fog jelenni szam szerint. Mivel a rendezest nem partok csinaljak, a rendezo nem Magyarorszag hanem Budapest, a rendezeshez pedig sokfele ipar es szolgaltato agazatra van szukseg igy lopasrol beszelni nem mas mint ures bullshit. A szavazast nem most kell csinalni, az ebbe most beomlo penzeket (Soros szatellitszervezetei, Ketfarku egyertrlmuen fake penzbevetelei..) inkabb adjak az olaszorszagi buszbalesetben erintett csaladoknak, mert ha lesz ujabb kidobott penz amit valami 1%-os part provokalt ki, akkor az ez lesz. A tamogatottsaga a rendezesnek, nagymintas mereseken 60% felett van, ami elfogadhato szam. Aki pedig nem latja az uzletet es a lehetoseget a rendezes mogott, az pedig netto vak, hulye vagy szimplan valami retkes hippi.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.22. 09:34:17

@SJobs: "Úgy beszélünk a korrupcióról, mintha ez a Fidesz találmánya volna"

Az nem. De a fideSS fejlesztette orbitális méretűre. Máshol a korrupció hiba, ami ellen kűzdeni kell, a fideSSnél a korrupció a kormányzás helyett van, mindent ennek rendelnek alá.

"Ha a hátralevő 7 évben minden évben kb 3%növekedés összejön"

Nem valószínű. Az elműlt 6 évben az EU segély nélkül éves átlagban 0,2%-ot nőtt a GDP.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.22. 09:42:53

@SJobs: "egy olimpia nem veszteseges. A gorogoke az volt"

Nah, a grögöknél is sokkal szarabban csinálnánk, és a sokszorosát lopná el a fideSS.

Nem emlékszel Pécs, Európa kultúrális fővárosa évre? Év végére küszültek el a beruházások. Vicces olimpia lenne úgy, hogy az olimpia végére készülnek el a stadionok és az infrastruktúrális beruházások. :))

A egész világ rajtunk röhögne/sírna, nagyobb imidzsrombolást el se lehet képzelni, mint egy magyar olimpia.

to:rppapa 2017.01.22. 10:42:24

@histar007: Ha a 3% növekedés, ha jó helyre építik, ha...ha... ha...
Majd HA meglesz a 7 éven át tartós legalább 3% növekedés és közben megépítettük mindazt az infrastruktúrát, amit most az olimpia érdekében _igérnek_, akkor visszatérhetünk az olimpia megrendezésére is. Nem hozomra!...

Marengoo 2017.01.22. 10:50:12

Szerintem a 4-es metró hasznos és szükséges. Évtizedeken át milliók fogják használni.
Az olimpia a rongyrázás és az értelmetlen pénzszórás csimborasszója.
Nem lehet egy lapon említeni a kettőt.

to:rppapa 2017.01.22. 10:50:47

@SJobs: Milyen 2 olimpia, milyen 2 millió vendégéről hablatyolsz?
A NOB szerint egy olimpia kb. 10 millió látogatót jelent. Két hét alatt! annyit, mint ahány túrista egész évben érkezik az egész országba! És az arra megépülő szállodákba ki fog tódulni, amikor vége a 2 hetes rendezvénynek?
Te nem csak a kormánypropagandát nyomod (nyilván nem érdekmentesen), hanem konkrétan hülyeségeket írsz. De ezt már megszoktuk a kormány saját nevükön megnyilatkozó tagjaitól is...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.22. 10:52:49

@histar007: Ja, ez neked akart menni:

"Úgy beszélünk a korrupcióról, mintha ez a Fidesz találmánya volna"

Az nem. De a fideSS fejlesztette orbitális méretűre. Máshol a korrupció hiba, ami ellen kűzdeni kell, a fideSSnél a korrupció a kormányzás helyett van, mindent ennek rendelnek alá.

"Ha a hátralevő 7 évben minden évben kb 3%növekedés összejön"

Nem valószínű. Az elműlt 6 évben az EU segély nélkül éves átlagban 0,2%-ot nőtt a GDP.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.22. 10:56:39

@Marengoo: "a 4-es metró hasznos és szükséges.

1. Párszáz méterre lévő megállókkal nem hasznos a metró, azt a villamos tudja. Ami időt nyersz a lámpákon, elveszted a mozgólépcsőzéssel.

2. Ilyen rövid metró nem hasznos, lásd fentebb.

3. Ilyen drága metró nem hasznos, ugyanez a pénz villamosvonalak (vissza)épíésével sokkal jobban hasznosult volna.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.22. 10:59:21

@to:rppapa: "arra megépülő szállodákba"

Nem csak szállodákban lakhatnak az idejövők. De alepjában igazad van, ilyen pici város nem tud elhelyezni ennyi embert. Az lenne a megoldás, hogy az olimpiát 2 hónapra elhúznák.

Marengoo 2017.01.22. 11:49:03

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
És az idelátogató félmillió ember kivesz magának 2 hónap szabadságot?

Marengoo 2017.01.22. 11:51:12

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Én szeretem is és használom is a 4-es metrót.
És a tapasztalatom szerint sokan használják, beépült a budapesti tömegközlekedésbe.

jotekony koc 2017.01.22. 13:16:02

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Villamos.... ? Menjél haza tanyára, idióta vidéki.

A metrónál nem azért van a megálló, mert nem tud valaki gyalogolni, hanem azért, mert 4 percenként összegyűlik a peronon néhány száz, vagy ezer ember, aki, ha gyalogolna, vagy villamosra várna, akkor egy beragadt tömeg lenne belőle.

Annyira jó lenne, ha az ilyen felcsútbasznádiak a saját tyúkszaros dolgaikba pofáznának csak bele, nem pedig a városi metrókérdésbe.
Vezéred faluját véleményezgessed, ne Budapestet.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.22. 14:08:57

@Marengoo: "kivesz magának 2 hónap szabadságot?"

Nem, csak két hetet,mint egyébként is kivenne, de akkor, amikor az őt érdeklő versenyek vannak.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.22. 14:25:04

@Marengoo: tervezett: a majdani vonal forgalma. Eszerint a „Bocskai út – Kálvin tér közötti, napi kétirányú terhelése itt a teljes vonal üzembe helyezése után 340 ezer utas;

Valós: a decemberben végzett tételes utasszámlálás viszont tanítási napokon már 158 ezer fős forgalmat mutatott. szombaton 74 ezer, vasárnap pedig 57 ezer utas veszi igénybe.

Tehát napi átlag 130e. Igen halovány az elkltött p;nzhez képest.

A 3-as metrót egyébként naponta félmillióan, a 2-es metrót pedig 350 ezren használják.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.22. 14:32:38

@Marengoo: Ha a 452 milliárd forintot elosztom a napi 130e utassal, és tíz év 3650 napjával, akkor utazásonként 1300 Ft beruházási költséget kapok. A működés ebben még nincs is benne. Legyen mondjuk egy utazás költsége 700 Ft, akkor az ország 2000 Ft-tal dotálja minden egyes utazásodat.

SJobs 2017.01.22. 20:30:18

@to:rppapa: Tudtam, hogy lesz egy fasz amelyik személyeskedni akar majd. Egyrészt kurvára nincs közöd ahhoz, hogy én kire és miért szavazok. Nem is jelent semmit, hisz nem azt írtam, hogy erre vagy arra szavazz mert veled ellentétben, nem vagyok akkora retardált. Másik, szintén veled ellentétben én legalább fogtam magam és elolvastam az 1200 oldalas megvalósíthatósági tanulmány egy részét és nem holmi Mécs Imre gyerekére hallgatva böfögök vissza valamit.

Az pedig, hogy te a 10 milliót honnét szedted (és legfőképp hova fogod az országba tenni) azt nem tudom. Viszont azt tudom, hogy az olimpia nem két hetes rendezvény...

gmihaly621 2017.01.22. 20:36:09

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Apuskám, te hülye vagy. Nem OV rombolta le az imidzset, az sokkal régebben kezdődött. Máskülönben pedig, még elvakult haragodban sem kívánhatod más halálát ennyire komolyan. Gondolj bele: Ma nekem, holnap neked (hodie mihi, cras tibi).

SJobs 2017.01.22. 20:43:44

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Én őszinte leszek: leszarom a stadionokat, leszarom az uszodákat, viszont azt nem szarom le, hogy egy ilyen rendezvénnyel rongyosra kereshetem magam (ahogy te is). Amellett, azt sem felejtem el, hogy jelenleg a fővárosunk egy pöcegödörre emlékeztető szarkupac mind élhetőség, mind közlekedés szempontjából. Én Győrből költöztem fel anno és hidd el, hánynom kell minden egyes reggel attól, hogy milyen városban kell élnem - és ezen még az itt megkeresett pénz sem változtat. Viszont visszatérve az egészre, ahogy írtam, egy olimpia annyira nagy és annyira komplex iparágakat igényel, hogy itt már nincs ilyen, hogy 'elcsaljuk az egészet'... A MOB-nál nem ülnek szar emberek, elhivatottak, sok esetben kikezdhetetlenek. Tárgyaltam velük párszor és Ők tényleg hisznek abban amit csinálnak. Szakági szinten már lehetnek persze problémák mert az ilyen Gyárfás-félékből van még pár, de őket ugyanúgy el kell takarítani, ahogy Gyárfást is. Aki tényleg csak azt látja, hogy kidobunk egy csomó pénzt az meg egy buta fasz, már bocs (ez nem neked szól). Olyan szintű gazdasági fejlődést tud hozni egy ekkora rendezvény ami szinte minden ágazatot, minden településen húzni fog, arról nem is beszélve, hogy mivel hatalmas 'igény' keletkezik, a cégeknek muszáj lesz a szakembereket itt tartania. Azt pedig tudjuk, hogy mit jelent... Én csak azt kérem, hogy egyszer legyen végre okos ez az ország és ne pártállás alapján döntsön egy gazdasági kérdésben. Informálódjon magától, mérlegeljen és úgy mondja, hogy akarja-e ezt vagy nem. Előbb írtam, van egy 1200 oldalas megvalósíthatósági tanulmány ami gyakorlatilag 1200 oldalon írja le, hogy hogyan lehet mindenki nyugati életszínvonalon tíz éven belül... csak kibaszottul nem a vak és buta faszt kéne játszani hanem kurvára vállalni egy kis kockázatot.

jotekony koc 2017.01.23. 07:41:37

@SJobs: Ti győriek már régen éltetek a quaestor kft 150 milliárdos fiktív kötvényeiből.

Az ilyen lopott pénz után jöttél Budapestre is fideszkedni, de miért nem mész haza lopni Győrbe ?
Senki se kényszerít, hogy Budapesten tengődjél az adófizetők pénzén.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.23. 08:20:23

@SJobs: "a fővárosunk egy pöcegödörre emlékeztető szarkupac mind élhetőség, mind közlekedés szempontjából."

Én 60 éve élek Budán, és egyáltalán nem így látom. Hidd el, errefelé nagyon is élhető. Mozi, színház, koncert, rengeteg változatos program könnyen elérhető.

Sokat romlott, de még így is elég jó Budapest tömegközlekedése, 45 perc alatt bárhonnan bárhova el lehet jutni.

"egy olimpia annyira nagy és annyira komplex iparágakat igényel, hogy itt már nincs ilyen, hogy 'elcsaljuk az egészet'"

Minél nagyobb projekt, annál többet lehet kilopni beléle abszolút, de relatív értlemben is.

"A MOB-nál nem ülnek szar emberek, elhivatottak"

Orbán bármikor bárhova a saját embereit ülteti, lásd pl. úszószövetség.

"legyen végre okos ez az ország és ne pártállás alapján döntsön egy gazdasági kérdésben."

Az jó lenne, de orbán leválthatatlan.

"1200 oldalon írja le, hogy hogyan lehet mindenki nyugati életszínvonalon tíz éven belül."

Pesze, hogy lehetne, de ahogy írtam, a magyargyűlölő orbán leválthatatlan.

jotekony koc 2017.01.23. 09:13:33

@SJobs: @a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Ne pártállás alapján döntsön az ország gazdasági kérdésekben ?

Az ország semmi alapján nem dönt semmilyen kérdésben. ...Orbán dönt mindenről, még arról is, hogy ő dönt mindenről.
Ő találta ki az olimpiázást, ahogy a focistadionokat is, és bármibe is kerüljön valamelyik hóbortja, mindig másokkal fizetteti meg az árát.

SJobs 2017.01.23. 13:48:16

@jotekony koc: Jaj, hagyd már ezt a hülyeséget. Hidd el, Győr városa is szopott a Tarsoly-féle ámokfutással, de ahogy nézem, te egy picit magadra vetted amit írtam. Ahogy mondtam már, semmi közöd nincs ahhoz, hogy én kire és miért szavazok ahogy az sem érdekel, hogy te kire és miért szavazol. Nem gyerek vagyok, te viszont ránézésre is kurva buta lehetsz... ezt vedd személyeskedésnek, ha már eljutottál oda, hogy Mónika-showban képzeld magad és a személyes dolgaimba akarj beleállni.

SJobs 2017.01.23. 13:51:51

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Picit félre érthető voltam, én a budapesti 'fikázást' csak arra írtam, hogy Győrhöz képest teljesen elmaradott, koszos város miközben a fővárosunk. Én hiszem, hogy egy olimpia sokat segítene ezen az állapoton és egy nagyon szép és élhető főváros lehetne. A tömegközlekedésben egyetértünk: én csodálom az itteni tömegközlekedést, mert bárhova bármikor eljuthatok. Ilyen nincs vidéken. Szerintem Orbán ilyen szinten nem folyik bele ezekbe a dolgokba. Én azt szoktam mondani, hogy nem Orbán a baj, hanem akik körülveszik. Ők azok akiket megbolondított a hatalom és a pénz és Ők azok akik elárulják a Fideszt, Orbánt, az országot, azokat akik rájuk szavaztak...stb. Hánynom kell egy Rogántól vagy egy Habonyitól, ezt őszintén mondom, de ez már más téma.

SJobs 2017.01.23. 13:54:09

@jotekony koc: Azért az MSZP is végigment egy olimpiai pályázaton. Amúgy nem hiszem, hogy megalomán döntés lenne, mert van gazdasági alapja egy sikeres olimpiának, és ezt meglátni szerintem azért nem nehéz.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.23. 16:05:15

@SJobs: "nem Orbán a baj, hanem akik körülveszik."

Évtizedek alatt, gondosan szelektálta ki, hogy kik vegyék körül. És egyébként is rövid pórázon vannak tartva. Mindig kiadja a parancsot, hogy kinek mit kell ugatnia. A "jó király, csak rossz tanácsadók", az mítosz.

jotekony koc 2017.01.23. 18:07:36

@SJobs: Nem kéne szabadkoznod. Menjél szépen haza Győrbe.
Nem való a nagyváros neked. Folyton ismeretlen arcok jönnek szembe.

Olimpiát rendezni, vagy nem rendezni, az nem kérdés. Nem kell engem meggyőznöd.
Orbán dönt erről, mint minden faszságról, ami a falusi fejében gyökeret vert két varjúpörkölt között.
süti beállítások módosítása