A valódi viták otthona

Reflektor

Donald Trump egy barom, de miért gondolja bárki is, hogy Orbán Viktor különb?

SRB szókimondó szövege

2017. január 27. - szénhidra

diamonds.jpg

 

A környezet-, és természetvédelem a szakterületem, hát néhány kolléga elkezdett dolgozni, hogy felhívja a figyelmem arra, az USA új elnöke hogy teszi tönkre országának környezetvédelmi intézményrendszerét és miként járul ezzel hozzá olyan globális környezeti problémákhoz, amelyek a bolygónk élhetőségét is veszélyeztetni fogja már középtávon.

Az USA a világ második legnagyobb üvegházgáz-kibocsátója, és felelős a globális kibocsátás 13%-áért. Emiatt akár egymaga is képes megrendíteni a Párizsi Klímamegállapodást, amelyet már 55 ország ratifikált. Nem véletlen a vészkiáltás még novemberből.

Majd a beiktatás után a Wall Street Journal (amely fizetéses honlappal rendelkezik, tehát nem tudom linkelni, de hátha van akinek betölti) szerint a Trump kormányzat megkezdi az Obama-féle klímavédelmi lépések lebontását és a fosszilis energiahordozók termelését elősegítő lépések bejelentését.

Első kiáltásra normálisnak tűnik, ha hadat üzenünk, vagy ilyesmi. Erre született ez a közlemény:

„Az LMP felszólítja az amerikai elnököt, hogy térjen vissza a Párizsi Klímamegállapodáshoz

Donald Trump amerikai elnök a kampányában végig tagadta, hogy az emberi tevékenységnek köze lenne a globális felmelegedéshez, és kitartott amellett, hogy amennyiben elnökké választják, felmondja az Egyesült Államok részvételét a Párizsi Klímamegállapodásban. A kormányzati átmenetet előkészítő csapatát azután az olaj- és szénlobbi embereivel töltötte föl. Mi több, a környezetvédelemért felelős szövetségi ügynökség Trump szerint szigorú szabályaival akadályozza a gazdasági fejlődést, ezért az intézmény élére Myron Ebbell-t megrögzött klímaszkeptikust kérte föl.

Ha még ez sem lenne elég, külügyminiszterének Tex Tillersont, az ExxonMobil olajóriás vezetőjét tette meg, ami már előre jelezte a ránk váró megrázkódtatásokat. Az LMP elutasítja az új amerikai elnök ez irányú tervezett lépéseit, amellyel aláássa a Párizsi Klímamegállapodás eredményeit és ignorálja a globális ökológia rendszer vészjelzésit.  Felszólítjuk Donald Trump elnököt, hogy vegye komolyan az emberi társadalmak pusztulását is előidézni képes klímaváltozást és térjen vissza az ENSZ égisze alatt létrejött nemzetközi megállapodások szelleméhez.“

 

Nos,

nem biztos, hogy Trump összecsinálná magát, hogy az LMP kész hadat üzenni az USÁ-nak, ha nem lép valamit, de legalább a magyar társadalom lájkolná e törekvést?

Vajon felszökne az LMP támogatottsága, látván „tökösségünk“?

A hírek csak jöttek: Hivatalba lépésének második munkanapján Trump elnöki rendeletben ad zöld lámpát két óriás olajvezeték építésének, amelyek megkezdését hónapok óta gátolják a zöld mozgalmak és az indián őslakosok (ez utóbbiak erőszakos összecsapásokkal álltak ellen, tehát itt vér is folyhat). Padlógázzal indít tehát Trump a világpusztítás felé, amiben semmi meglepő nincs.

A környezetvédelmi ügynökség is ezentúl csak a Trump-csapat által politikailag ellenőrzött adatot publikálhatA magyar média nem túl érzékeny környezetvédelmi ügyekben, de most már a ők is felfigyeltek a dologra, és foglalkozni kezdtek Trump környezetvédelmi ámokfutásával:

Az LMP-nek ezek szerint tényleg fel kell vennie a kesztyűt.

Kezem idegesen remeg a revolverem képzeletbeli helyén, csak nem lesz másút, nekünk kell ott rendet tenni. Meggyőzöm a magyar választókat: az LMP kell ide, ha globális rendet akarunk. Majd ráébredek: végül a magyar társadalmat sem érdekelte semennyire még az sem, amikor a magyar környezetvédelmet ugyanígy felszámolták!

Teljesen jogos lenne az összevetés Orbán Viktor hazai dúlásával a hazai környezetvédelmi rendszerben. Tönkretett, szétvert zöldhatóságok, megszűnt intézményrendszer, mérgek a talajban, vízben, szabadrablásnak kitett nemzeti parkok és egy füstbe fojtott ország. Indiánokat éppen nem vernek, de helyette állattartókat tesznek tönkre, szétlopják a földeket, szállodákat építenek védett területekre, elcsalják az erdőket.

Tulajdonképpen rá kell jönnünk: Donald Trump tulajdonképpen nem sokkal nagyobb barom, mint hazai változata, és az sem érdekelt senkit, hogy ő mit csinál a jövő nemzedékek örökségével.

Van így értelme hadat üzenni?

Van, és meg is tesszük.

Csak nem hagyhatjuk, hogy pár barom szétcsessze gyermekeink életét? Csak nem tehetjük, hogy szó nélkül hagyjuk ezt? Nem, nem érdekel, hogy mekkora barom és t. kollégái, az érdekel mit tesz, és ha ilyen vezetők jönnek, az túl nagy kockázat. Ezért aztán keresek valami keményet és nekik indulok, és várom: aki egyetért, az jöjjön segíteni!

Sallai R. Benedek

 

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr3212159523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.27. 21:47:17

azért fura hogy mind2 a csücsörítés szakértője, bár trondald dump sokkal profibb csücsörítő.

rasztaszív 2017.01.27. 22:07:37

trump egy barom?igen.orbán?naná.
de ők okozzák a világ nagy problémáit?
nem.
hanem az a hétmilliárd kis barom,akiknek egy túlnépesedési válság kellős közepén is csak a szaporodás az egyetlen életcélja.

Brix 2017.01.27. 22:42:34

Az Orbán-kormány valóban tönkretette a környzetvédelmet, de Trumpnak igaza van: a globális " felmelegedés " az északi mérsékelt övben nem olyan nagy probléma...Inkább lehűlés lesz sajnos, hamarosan...még így is , az antropogén hatásokkal együtt...Interglaciálisban vagyunk....Persze a NASA meg a többi " ballib" áltudós jó pénz keres az emberek ijesztgetésvel....( dollármilliárdokat...)

conchita wurst 2017.01.27. 22:50:00

1. A klíma aztán végképpen nem érdekli az amerikai választót, meg a magyart se.

2. Ha valóban környezetvédelmi szakember lennél, akkor tudnád hogy az üvegházhatású gázok 95%-a vízgőz, és csak a maradék nagyja szén-dioxid.

Továbbá azt is tudnád, hogy nem a szén-dioxid koncentráció növekedését követi a felmelegedés, hanem fordítva. A felmelegedés miatt nő a szén dioxid mennyisége a légkörben, ami egy természetes folyamat, mindig is voltak felmelegedések és lehülések a bolygón.

Szóval a tudósok közt korántsincs egyetértés abban, hogy az embernek bármi köze van a felmelegedéshez. A másik népszerü elmélet a napkitöréseket teszi felelőssé a melehedésért-lehülésért.

Különben aki nem ma született, az emlékezhet rá, mekkora (főként médiacirkusz) volt 15-20 éve az 'ózonlyuk' miatt, akkor épp abban kellett meghalni az emberiségnek, ma már a kutya sem emlegeti. Ezért ezekkel a divatos elméletekkel óvatosnak kell lenni.

a nemzet fogatlan provokátora 2017.01.27. 22:57:25

Libsik !

Visítva sivalkodjatok, sivalkodva visítsatok ! :DDDD

a nemzet fogatlan provokátora 2017.01.27. 22:58:52

@conchita wurst: Sztem a meleg mozgalmak hatását is vizsgálni kellene..

a nemzet fogatlan provokátora 2017.01.27. 23:02:40

@conchita wurst: Nekem egyre gyanúsabbak a melegek. Ők is szeretnek lyukakat tágítani.. Csak ez esetben globálisan teszik..:D

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2017.01.27. 23:08:12

@Sallai R. Benedek:
Miért nem a tök alsóra tetted ezt a két töketlent?

Jakab.gipsz 2017.01.27. 23:22:59

@Brix: Mekkora biznisz volt a "fogytán az olaj" 120 dolláros áron dumáltak a szakértő na most ezeket a szakértőket kellene "jól tökön rúgni" és tetemre hívni, miért beszéltetek hülyeségeket, ez egy egyszerű kérdés, a károkozásaitokat ki fizeti meg.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.01.27. 23:23:53

Trump, Orbán, Erdogan, Putyin. Egy kutya, csak eltérő méretű óllal. Autokrata, önző szociopaták. És úgy tűnik hogy a világ a kezeik közé kerül. Vannak, akik még tapsikolnak, majd átgondolják, amikor ezek miatt a gyermekeiket fogják temetni.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.01.27. 23:26:37

@rasztaszív: ???

Tűnődöm, hogy normális-e, aki ilyet leír... azt hiszem, nem.

Neked nem a szaporodás a legfőbb célod?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.27. 23:41:41

A sok demokrata azt hitte, hogy Trump majd elnökként kibújik a bőréből, és buta békából hirtelen átváltozik okos kerceggé. Hát egy faszt.

Ez nem tettette magát, ez komolyan gondolja, ez tényleg ekkora farok. Vidám 4 évnek nézünk elébe. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.27. 23:44:29

@Zsákos Dildo: "nem a szaporodás a legfőbb célod?"

Ne csináld! Gyártanak gumit, nem kell, hogy minden baszásból gyerek legyen.

@rasztaszív: Egyébként meg mindketten tudjátok, hogy a kihalás és az exponenciális szporodás között van más út is.

szepipiktor 2017.01.27. 23:48:55

Szép kis írás...
Az Ordító egér...
Innen, egy kinyilatkoztató, "megmondó" törpepárt szerint Trump barom.
Jellemzően ezeket az lmp embere saját személyes tapasztalatából tudja (én nem tudom, hogy az vagy sem!) és véletlenül sem a elvbarát médiahurrikán egységes csaholásából...
OK, legyen, de ezt követően kérem, hogy egy krva szót se mondjanak, ha a kormányunk magasan képzett szijgyártója rázza az öklét valamiért!
Szerintem kellene még egy flashmob és egy kollektív lufieregetés is! Az lenne az igazi!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.27. 23:51:06

@conchita wurst: "az üvegházhatású gázok 95%-a vízgőz, és csak a maradék nagyja szén-dioxid."

Na, szép teljesítmény, sikerült úgy ordast hazudnod, mintha igazat mondanál. Kurvára nem tehetünk a vízgőzről, míg a széndixidot nagyban eregetjük a légkörbe.

"A legfőbb természetes üvegházhatású gázok (ÜHG) a vízgőz (H2O), a szén-dioxid (CO2), a metán (CH4) és a dinitrogén-oxid (N2O), valamint hozzájárulnak még a klímaváltozáshoz a fluorozott szénhidrogének és a kén-hexafluorid is. A legnagyobb mértékben (36-66%) a vízgőz járul hozzá az üvegházhatáshoz. Mennyiségét leginkább a természetes folyamatok, valamint a légkör hőmérséklete határozza meg, tartózkodási ideje a légkörben nagyon rövid, körülbelül 10 nap. Ezzel szemben a másik három gáz légköri tartózkodási ideje viszonylag hosszú (10-200 év), a be- és kikerülési arányukat és így légköri koncentrációjukat az emberi tevékenységek jobban meghatározzák."

www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/0019_1A_Kornyezetegeszsegtan/ch03s03.html

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.27. 23:54:17

A Trump jelentősen hozzájárul a globális felmelegedéshez. A metán a szén-dioxidhoz képest 23-szor erősebb üvegházhatást okoz, és a Trumpról tudvalevő, hogy nagyokat fingik.

ervin2 2017.01.28. 00:00:39

conchita wurst:
Nézd meg a bőrrák adatokat! Ausztráliában a hússzorosára, nálunk ötszörösére emelkedett betegek száma az ózon réteg ritkulása miatt!!! Ez a ritkulás, meg közvetlen kapcsolatban van a sztratoszférába feljutó széndioxid mennyiségével, amit elsősorban a közlekedés, az olajerőművek, és a gáz fűtés okoznak. A szénhidrogének (földgáz, olaj, benzin) égésekor széndioxid és vízgőz keletkezik, és mindkettő felelős az üvegházhatásért, azaz a felmelegedésért. (ált.isk. 8. oszt)

rasztaszív 2017.01.28. 00:50:38

@Zsákos Dildo: igen,nyilván én vagyok a hülye...:)csak,tudod,már eljutottam arra a pontra,hogy totálisan leszarom az agymosottak kis kényelmetlenségét,amikor szembesülniük kell a valósággal.tudniillik lesz ez még rosszabb is,és nem rajtam múlik!

a nemzet fogatlan provokátora 2017.01.28. 00:51:32

@Zsákos Dildo: Tűnődöm, hogy hallottál e már vajon a fogamzásgátló szerekről. Lehetne ezeket népszerűsíteni a harmadik világban...Mert a között, hogy valakinek egyáltalán nincs gyereke, meg aközött, hogy valakinek 12 figyel otthon, van értelmes középút.
Csak föl kéne húzni azt a rohadt kotont Pakisztánban meg Nigériában is..

rasztaszív 2017.01.28. 00:52:50

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "a kihalás és az exponenciális szporodás között van más út is."
ja.elvileg lenne.te látod bármi jelét...?egyébként meg a kettő nagyjából ugyanaz...

2017.01.28. 01:01:26

"Az LMP felszólítja az amerikai elnököt, hogy térjen vissza a Párizsi Klímamegállapodáshoz" - egy parlamenti bejutási küszöbkörül botladozó gittegylet felszólítja az amerikai elnököt... LOL!

"Donald Trump amerikai elnök a kampányában végig tagadta, hogy az emberi tevékenységnek köze lenne a globális felmelegedéshez" - a gázok által okozott globális felmelegedés maga is egy tudományos hipotézis. Melegszik a klíma, mert épp két jégkorszak közt vagyunk, interglaciálisban olyan hatalmas felmelegedést mérek neked a jégkorszakhoz képest, amilyet csak akarsz.
Az meg végképp hipotézis, hogy emberi tevékenység okozza a klímaváltozást.
A Günz, Mindel, Riss és Würm eljegesedési időszakokat mi okozta? UFO-k? Nem, hanem pont az, ami a köztük lévő interglaciálisokat is: a természet.
Olvadnak a gleccserek? Ja, azok se voltak ott az idő kezdetétől!
Kihal a jegesmedve? Az egy nagyon fiatal faj, végsőkig specializálódott, így járt.

Az a baj, hogy a klímaváltozás, pláne az ember okozta globális felmelegedés tana ma annyira vonzza a tudományos közösségben az ingyenélő kóklereket, hogy más hang már nem is hallatszik. Most szerencsére kapott egy pofont a klímaszekta.

nyalógép 2017.01.28. 02:01:28

@ervin2: Anyám borogass, a te fejedben nagy katyvasz van!
Az ózon réteg vékonyodása, meg az üvegházhatás, egymással össze nem függő két külön dolog.
Az előbbit a CFC-gázok (freonok) okozzák, a felmelegedést, meg főként széndioxid és metán.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.28. 02:35:37

@karandash: "a gázok által okozott globális felmelegedés maga is egy tudományos hipotézis."

Nem pontos. A globális felmelegedés az egy tény. Az, hogy az ember okozza, 95%.

"Kihal a jegesmedve?"

Óránként kihal néhány faj.

"évenként 1-10 faj kihalása lenne természetes. Ehhez képest a megfigyelt kihalási ráta legalább százszoros. A kutatók szerint ilyen ütemű kihalásra korábban nem volt példa."

www.origo.hu/tudomany/20070522enciklopedia.html

2017.01.28. 02:41:46

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: kutatók, akik olyan bázis hőmérsékletet választottak, ami pont a kora újkori ki jégkorszakra esett. Ha statisztikát akarnék hamisítani, akkor én is ezt tenném.

A globálus felmelegedés egy ciklikus folyamat része, hisz két jégkorszak közt vagyunk.
Hogy az ember okozná? Semmi bizonyíték erre. A korábbi felmelegedéseket, lehüléseket se ember okozta.

Az biztos, hogy túl sok ember él ma a világon. De nem a fejlett nyugaton, hanem Afrikában, Latin-Amerikában, Dél-Ázsiában szaporodik iszonyatos sebességgel a harmadik világ. Ezt kell megállítani.

vNHM 2017.01.28. 03:03:46

:DDDDDDDDD
Az lmp mit csinal? FELSZOLITJA? A kicsodat? Hat, ez oriasi! Ilyen jot regen rohogtem! Koooooooszi!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.28. 03:08:11

@karandash: "Semmi bizonyíték"

Nincs 100%-os bizonyíték rá, mindössze 95%, hogy emer okozza. Amerikában kevesebb bizonyték kell, hogy valakit kivégezzenek.

FikkFakk 2017.01.28. 03:52:18

Biztos osszefossa magat trump, ha megtudja, mit kovetel tole az lmp.

Amugy mikorra ernek ki az elnyomo diktatura fogdmegjei, hogy elfojtsak a sajtoszabadsagot es levetessek ezt a cikket?

2017.01.28. 06:03:36

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Amerikában az esküdtszék mondja ki bűnösnek a vádlottat, lelkisismeretük, meggyőződésük alapján mérlegelve. A klíma az eddigi tapasztalatok (ha tetszik: évezredes bizonyítékok) alapján nem emberi tevékenység miatt váltakozik időről időre. Középkori kis jégkorszak? Kora újkori lehűlés? A jégkorszakok közti durva felmelegedések?
Van egy jelenség és erre felülve sok "tudós" próbál katedrát szerezni, körbeimpaktfaktorozzák egymást meg konferenciáznak ezerrel, ebből jól megélnek.
Trump amúgy védené a természetet, például a környezetszennyezést problémának tartja, de hogy a klímaváltozást emberi tevékenység okozná, azt joggal vonja kétségbe.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2017.01.28. 07:54:03

@conchita wurst: Azért az ózonlyuk probléma azért csökkent, mert erősen korlátozták a CFC gázok kibocsájtását.

Hidvégi Mihály 2017.01.28. 07:54:54

Donald Tump egy barom, elég nagy baj ez a Földnek, Orbán Viktor egy legalább akkora barom, elég nagy baj ez nekünk, magyar embereknek.

Barom Orbánnak egyetlen jó cselekdete van, ami végül is az emberiség malmára hajtja a vizet: Olyan szar gazdságpolitikát folytat, hogy Magyarország növekedése nulla, így ezzel legalább a Föld ezzel is előrébb van. Trump ezzel szemben növeszteni akarja az amerikai gdp-t s fogja is a marhája, ráadásul úgy, ahogyan ezt SRB leírta.

Így Trump igen nagy bajt hoz az emberiségre, ez a marha Orbán csak miránk hoz magyarokra. Ideje lenne már sok magyar hülye hívének, hogy rájöjjenek hazug s káros voltára s a torkára tegyék a kést.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2017.01.28. 07:58:43

@Jakab.gipsz: Azért ez ennél komplikáltabb. Óriási volt a fogyasztás és ez hajtotta fel az árakat. A magas árak miatt belépett a palaolaj technológia, ami 60-70 dolláros olajáron már rentábilis, tehát ez maximálja az áremelkedést. Amellett, hogy a lassú gazdasági növekedés és a korszerű technika visszafogta a fogyasztást.

Megyko · http://www.szinkronrendezo.blog.hu 2017.01.28. 08:13:47

na látom "megérte" magát 14-ben beszavazni az EP-be...
...

Jakab.gipsz 2017.01.28. 08:28:52

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Így igaz, ahogyan mondod.
Ámde ha nem keresünk más lehetőségeket, mint pl, a liberális demokrácia elmélete, nincs az a palack ami előbb utóbb meg ne telne, ha csak a növekedésbe és a verseny szellembe gondolkodunk és nincs az a "speiz" ami előbb-utóbb ki ne ürülne, mert ez az szemlélet az igazi "náci" szemlélet.

inebhedj - szerintem 2017.01.28. 08:47:21

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Ez mondjuk nem igaz. A kibocsátás mit sem változott, a jelentős csökkentéshez pl a növényevők többségét kéne kiírtani.

Ad Dio 2017.01.28. 09:48:08

Az, hogy Trump nekiment a globális felmelegedés témának, szerintem nagy hiba. A koncepciója fenntarthatatlan és teljesen feleslegesen kormányozza magát szélsőséges pozícióba. Nem fog tudni onnan rugalmasan lefordulni. Ezt látnia kellene Merkel példáján egy másik témában.

gmihaly621 2017.01.28. 09:54:33

Amikor a rendszervált(oztat)ás vadkeleti hajnalán a reformközgizdák addig mesterkedtek, amíg az országlakosok nagy sokaságát legatyásították, akkor lett a környezetvédelem elqrva. Szegény embernek nem telik a költséges környezetvédelemre. Bővebben ír néhány fontos komőponensről Pogátsa Úr, az általa elnökölt Új Egyenlőség társadalompolitikai magazint épp' most fedezte fel magának a combosodó Népszava.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.28. 10:31:35

@karandash: "esküdtszék mondja ki"

Igen. 12 dühös ember. Ha 11:1 arányban szavaznak csak a vádlott bűnösségére, akkor nem végzik ki. A 95% ennél nagyobb arány, 19:1.

"évezredes bizonyítékok) alapján nem emberi tevékenység miatt váltakozik"

Mivel éveredekkel ezelőtt nem volt annyi ember és emberi tevékenység, ami befolyásolhatta volna.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.28. 10:40:07

@inebhedj - szerintem: "A kibocsátás mit sem változott, a jelentős csökkentéshez pl a növényevők többségét kéne kiírtani."

Miből gondolod, hogy a növényevők klórozott és fluorozott szénhidrogéneket bocsátanak ki?

Az ózonréteget a CFC-k károsították, a betiltásuk sikertörténet, csökkent az ózonlyuk. (CFC-ket korábban az ipar gyártott hűtőközegnek a hűtőszekrényekbe, légkondikba.)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.28. 10:42:21

@gmihaly621: "Szegény embernek nem telik a költséges környezetvédelemre."

Az ellenkezője is igaz, az iparunk rendszerváltás utáni visszafejlesztése eredményezte a széndioxid kibocsátás csökkenését.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.28. 10:45:34

@FikkFakk: "Biztos osszefossa magat trump, ha megtudja, mit kovetel tole az lmp."

:)) Tuti.

Viszont hálás kell legyen a magyaroknak, mert az orbán támogatása katapultálta az elnöki székbe. :))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.28. 10:54:57

@Hidvégi Mihály:

Csak így tovább Misike! Amíg ilyeneket irkálsz, biztos lehetsz abban, hogy kedvenc mikropártod, a pékápé a 100 fős taglétszámot sem éri el.

Tényleg, a pártfőtitkárotok, Péntek Elek mikor jelentkezik be miniszterelnök-jelöltnek?

Hidvégi Mihály 2017.01.28. 11:00:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Jocikám, lehet, hogy a PKP mikropárt marad, de hogy a kedvenced akasztófán végzi, az még biztosabb. Sajnos.

midnight coder 2017.01.28. 11:12:33

Az USA a világ egyik legnagyobb CO2 kibocsájtója. Így volt ez Obama idején is. És így lesz Trump utódja idején is. Európa viszont nagyon környezetbarát, mivel a gazdasági tevékenysége kb. kimerül abban, hogy a kínai zoknira ráteszi a márkajelet és eladja 4x annyiért. És máris keresett 3x annyit a dolgon, anélkül hogy CO2 keletkezett volna. Persze a zokni legyártása ugyanúgy CO2 kibocsájtással jár, ráadásul az ideszállítása is, de ugye ez már a kici kínaiak sara, az európai mossa kezeit. Kár, hogy már nem sokáig teheti.

Larry Silverstein 2017.01.28. 11:28:15

'A szén-dioxid (CO2, régi magyar nevén szénéleg) légköri nyomáson légnemű, gáz halmazállapotú vegyület, a szén egyik oxidja. A tiszta levegő mintegy 0,040% (térfogatszázalék) szén-dioxidot tartalmaz. (Korrigált 2016-os átlag: 404 ppm)[2] Ez a mennyiség az elmúlt évtizedekben jelentősen növekedett (100 éve még kb. 280 ppm volt). A szén-dioxid üvegházhatású gáz, amely a kutatók 97%-a szerint hozzájárul a globális felmelegedéshez. A jelenlegi globális felmelegedés 80%-ért az emberi szén-dioxid-kibocsátás okolható. A klímakutatók többsége szerint a 450 ppm-es légköri szén-dioxid-koncentráció már visszafordíthatatlan következményekkel járna az éghajlatváltozás szempontjából,[3] a földtörténetben azonban előfordult már 1800 ppm-es légköri koncentráció, mégsem lett belőle kataklizma.'

A tudósok 97%-a 500 éve azon pörgött, hogy a Föld lapos.

Az a gond, hogy a klímaváltozás divat lett, és megélhetési forrás, az azt kutatók érdekeltek lettek a klímaváltozásban. Ha nincs összefüggés az emberi tevékenység és a klímaváltozás között, akkor nincs mit kutatni, megszünik a kutatóintézet, akkor nem adnak pénzt a müködésére a politikusok, és mehet az ENSZ 2500 klímakutatója vissza a balettbe ugrálni.

Én nem tudom, hogy én okozom-e a klímaváltozást, csak úgy mondom.

VaradiJanos 2017.01.28. 11:45:01

@rasztaszív: sajnos igazad van. Az más kérdés, hogy édesanyád is találhatott volna egy jobb hobbit.

VaradiJanos 2017.01.28. 11:46:21

Nem kell megvenni minden szart és akkor nem döglünk bele a saját mocskunkba.

gyedmaróz 2017.01.28. 12:03:49

Az , hogy Orbán egy barom, az egy bolsevik-liberális hamis sugalmazás.
Sokkal autentikusabb egy olyan jellemzés, amit olyasvalaki fogalmazott meg, aki Nagy Vezérünket mélyrehatóan ismeri: Simicska Lajos.

Larry Silverstein 2017.01.28. 12:07:25

@gyedmaróz: A ballibeknél Simicska 2 éve nagyobb geci volt mint most Mészáros. Most már érdekli őket, mit gondol a Lajos? Figyelem, a Lajos jobbikos lett, ne ballib!

Emlékeztek, a fasiszták!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.28. 12:24:09

@Larry Silverstein: "a földtörténetben azonban előfordult már 1800 ppm-es légköri koncentráció, mégsem lett belőle kataklizma."

Most se lesz. A Földanyának fel se fog tűnni, hogy az emberiség kipusztul.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2017.01.28. 12:40:42

@inebhedj - szerintem: Azt nem mondtam hogy a kibocsájtás változott. Csökkent az olajfogyasztás, de közben nőtt a szén alapú energia termelés.

torró 2017.01.28. 12:54:23

Na, ez nagyon jó!:DD Szóval, Van egy csomó államfő aki barom, mellesleg óriási vagyonuk is van, (már amelyiknek!) mi meg itt csupa okos emberkék jobb híján görnyedünk itt a klaviatúra fölött, seggünk kilóg a rongyos gatyából, és mi akarjuk megmondani a frankót! Érzitek a paradoxont? Mondjátok meg, hogy közülünk bárki, lesz e valaha miniszter? Na? Oké persze rugdalózni szabad, mint róka a csapdába, de azonkívül?
Arról is lehet vitatkozni, ki, vagy, mi szennyezi jobban a légkörünket. Ja! A rákos megbetegedések. Mert valaki felvetette. Nééetek utána olyan dokumentumoknak, amik az atom erőművek baleseteivel foglalkozik. Látta valaki mekkora területet árasztott el a Csernobili sugárfelhő. A harmadik napon ért el hozzánk hatalmas csapadékkal. Háromszoros terhelést mértünk óránként. Céziumot kaptunk aminek 100 év a feleződése. 25 év telt el olvassatok utána milyen élettani károsító hatása van, ami ezután fog még csak tetőzni! Nem lehet soha megjósolni, hogy a légtérbe kerülve milyen országokat fog a sugárfertőzés elérni. Na ez az igazi nagy probléma!

torró 2017.01.28. 12:59:10

Ezt a videót láttátok? Olimpia! Óriási! Legalábbis nekem tetszik ez a változat.
www.youtube.com/watch?v=4Q2r78ZjnI8

rasztaszív 2017.01.28. 13:01:49

@torró: ...és csernobil csak egy légyfing volt az 50-60-as évek atomkísérleteihez képest.kb 1100 robbantás,aminek közel fele vízi,földfelszíni,légköri,magaslégköri...tehát olyan,ami szétterül...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.28. 13:05:04

@rasztaszív:

A túlnépesedés elmélet a liberális háttérhatalom egyik fantáziája, nem kell komolyan venni. Ahogy az éghaljat melegedés is fantázia.

rasztaszív 2017.01.28. 13:06:55

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: téged nem kell itt komolyan venni...nem is teszi senki...:)

torró 2017.01.28. 13:11:23

@rasztaszív:
Igen, és erről rohadtul hallgat mindenki! Pedig egyértelmű a dolog, mert a 60-s években még szinte alig hallottunk rákról, most meg hullanak az emberek, mint ősszel a legyek! Igaz ennyi élelmiszertartósítóról sem hallottunk.

blexpress 2017.01.28. 13:19:32

Te vagy a barom aki ezt a cikket írta !!!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.01.28. 13:41:15

Benikem.a nemzeti parkok nem a szabadrablastol szenvednek hanem a direkt vagy indirekt penzkivonastol.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.01.28. 13:51:11

Amugy nagyon kellemetlen am.a.hivatásszerűen dolgozó környezetvédelem szakijainak hogy lassan szitokszo a zöld kifejezés.hala a német ultrabalos idoitaknak.

$pi$ 2017.01.28. 14:09:31

@torró: "Pedig egyértelmű a dolog, mert a 60-s években még szinte alig hallottunk rákról, most meg hullanak az emberek, mint ősszel a legyek! Igaz ennyi élelmiszertartósítóról sem hallottunk. "

Akkoriban sokkal többet dohányoztak az emberek. Nem értem, akkor most a dohányzás nem okoz rákot?

$pi$ 2017.01.28. 14:20:39

@torró: Nos, a rák elsősorban az időseket érinti. Eszerint a cikk szerint a rákkal diagnosztizáltak egyharmada 75 éves vagy idősebb:

scienceblog.cancerresearchuk.org/2010/10/14/claims-that-cancer-is-only-a-%E2%80%98modern-man-made-disease%E2%80%99-are-false-and-misleading/

Eszerint viszont magyarországon a várható életkor a 60-as években 69 év volt, most pedig 75 év:
www.google.hu/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=sp_dyn_le00_in&idim=country:HUN:ROM:CZE&hl=en&dl=en

Tehát kimondhatjuk, hogy jelentősen kevesebb volt a rákkal diagnosztizáltak száma, mert az emberek egyszerűen meghaltak más dolgok miatt, mielőtt rákosak lehettek volna.

és igen:
(1) többet dohányoztak (tüdőrák)
(2) többet ittak (májrák)
(3) a levegőszennyezésre is kevésbé figyeltek mint most
(4) rengeteg kísérleti atomrobbantás volt, ma nincs
(5) sokkal kevésbé voltak szigorúak az élelmiszerek szabályozása, rá sem kellett írni a termékekre, hogy mik vannak bennük

Szóval nem nagyon hiszem, hogy a rákkeltő anyagokból ma nagyobb a terhelés mint a hatvanas években.

rasztaszív 2017.01.28. 14:21:22

@$pi$: de,okoz.viszont van ám másik oldala is az éremnek.egy rakás fertőzés terjedését lassítja.európában a dohány elterjedése is kőkeményen szerepet játszott abban,hogy megszűntek a nagy járványok,és újra gyorsan növekedni kezdett a népesség.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.28. 14:33:25

@Hidvégi Mihály:

"Jocikám, lehet, hogy a PKP mikropárt marad, de hogy a kedvenced akasztófán végzi, az még biztosabb. Sajnos."

Misike, majd felébredsz arra, hogy belelóg a kezed a bilibe, miközben te az ágyadba vizeltél. :D Du Bettnässer, Du!

A "kedvencem" olyan bizonyossággal fogja akasztófán végezni, mint ahogy a te mikropártocskád eléri az 1%-ot egy országgyűlési választáson. Miért nem mégy homokozni Péntek Beléndek pártfőtitkár elvtársaddal, az kreatívabb tevékenység lenne annál, amit most műveltek. Igaz, arra azért jó, hogy ország-vilg jót röhöghessen rajtatok. De még ebben sem éritek el az LMP szintjét, amely "felszólítja" az amerikai elnököt. ROTFL!

midnight coder 2017.01.28. 14:39:25

@torró: "60-s években még szinte alig hallottunk rákról, most meg hullanak az emberek, mint ősszel a legyek!"

Na ja. Csak az a generáció még abból az időből származott, ahol nagyon magas volt a gyerekhalandóság. Az ő szüleik idejében pedig még magasabb. Mit jelentett ez ? Azt, hogy akinek nem volt tökéletes az immunrendszere annak esélye sem volt megérni a felnőttkort. És főleg nem volt esélye továbbadni a nem túl tökéletes génjeit. Mára ezt a szelekciós tényezőt az orvostudomány kiiktatta.

sírjatok 2017.01.28. 14:40:26

@rasztaszív: "hanem az a hétmilliárd kis barom,akiknek egy túlnépesedési válság kellős közepén is csak a szaporodás az egyetlen életcélja. "

nincs túlnépesedési válság, pontosabban a nyugati világban nincs. Magyarország is épp kihal, meg Nyugat-Európa is. Kínában, Indiában valóban szaporodnak, de az meg legyen az ő gondjuk, ha gond ez egyáltalán.

A másik meg hogy baromi jól hangzik, hogy 20 évenként +1 milliárd ember van, csak ez valójában egy lassuló növekedést jelent (ha 3 milliárdból lesz 4, az 25% szaporodás, ha 9-ből 10, az csak 10%).

A harmadik, hogy a Föld az nem egy nagy torta, hogy minél többfele osztjuk, annál kevesebb jut egy személyre. Az emberek jólétének alapja, hogy sokan vannak, ezért specializálódni tudnak, tömegtermelést tudnak végezni hatékonyan, szolgáltatásokat és árukat állítanak elő egymásnak. Ez csak úgy lehet, ha sokan vannak. Ha hirtelen eltűnne a világ népességének fele, akkor nem élne mindenki 2x jobban, valójában mindenki szarabbul élne!

Birca jól írja, a túlnépesedés(től való félelem) egy mítosz, riogatás. Nem a városokból kell kiindulni. A mellékelt linken van egy halom videó, elég jól elmagyarázzák, hogy miért főleg riogatás a túlnépesedés.

youtu.be/7QWAXWhtSCQ

midnight coder 2017.01.28. 14:42:02

@$pi$: Amúgy az is érdekes, hogy az olyan, látszólag lehetetlen problémákat is milyen gyorsan megoldotta az orvostudomány, mint az AIDS. Ezzel szemben a rákkal szemben mennyire nem tudnak semmit sem tenni. Vagy nem is akarnak ? Elvégre ebben van a pénz...

midnight coder 2017.01.28. 14:44:32

@sírjatok: "A harmadik, hogy a Föld az nem egy nagy torta, hogy minél többfele osztjuk, annál kevesebb jut egy személyre. Az emberek jólétének alapja, hogy sokan vannak, ezért specializálódni tudnak, tömegtermelést tudnak végezni hatékonyan, szolgáltatásokat és árukat állítanak elő egymásnak. "

Ez így ebben a formájában nem teljesen igaz. Az áruk nagy részét csak az emberiség egy igen kis hányada állítja elő. És pont ők azok, akik nem annyira szaporodnak. Akik viszont igen, azok leginkább csak kicsi négereket tudnak végtelen mennyiségben előállítani. Az szír kecskepásztorral nem lehet kiváltani a nyugdíjba menő magyar háziorvost.

sírjatok 2017.01.28. 14:45:39

@Larry Silverstein: "A tudósok 97%-a 500 éve azon pörgött, hogy a Föld lapos. "

Munkásságod minden tisztelete mellett hadd világítsak rá, hogy ebben tévedsz, a Föld gömb alakja az ókor óta közismert. Nem hitték máshogy a középkorban sem. Nem, a papok sem. Ez a mítosz, hogy "a középkorban azt hitték, lapos a Föld", a 19. században terjedt el.

en.wikipedia.org/wiki/Myth_of_the_flat_Earth

sírjatok 2017.01.28. 14:47:21

@midnight coder: "Az szír kecskepásztorral nem lehet kiváltani a nyugdíjba menő magyar háziorvost. "

Ez így igaz, de ma, Magyarországon vagy bárhol Nyugat-Európában azért kárhoztatni embereket, hogy szaporodni merészelnek, az akkor is hülyeség, mert ők pont a termelő réteg.

rasztaszív 2017.01.28. 14:48:02

@sírjatok: a túlnépesedés tagadása a vallási megszállottak agymenése.ezt kéne büntetni,nem a holokauszttagadást.ebbe ugyanis beledöglünk.

sírjatok 2017.01.28. 14:49:33

@rasztaszív: Nézd, én leírtam, hogy mik az érveim, te meg csak mocskolódsz, hogy "de ez hülyeség".

Eleve definiáld már légy szíves, mi a "TÚL" népesedés. Mennyi lenne a normális szerinted?

dr kíváncsivagyok 2017.01.28. 14:50:44

@Brix:
"Trumpnak igaza van: a globális " felmelegedés " az északi mérsékelt övben nem olyan nagy probléma..."
Te nagyonhülye... becsukjuk az ajtót a globális felmelegedés előtt ?
Értelmezd a "globális " szót, te faszkalap...

sírjatok 2017.01.28. 14:51:40

@rasztaszív: Vagy gondolj bele, ha egy mágikus lény minden második embert főbelőné, akkor szerinted kétszer olyan jó lenne mindenkinek utána? Vagy hogy megy ez szerinted?

rasztaszív 2017.01.28. 14:52:39

@sírjatok: annyi lenne a normális,amennyi mellett nem élnénk fel a jövőnket.

rasztaszív 2017.01.28. 14:54:14

@sírjatok: nem mágikus lényekre van szükség,hanem el kellene érni az emberszintet.

sírjatok 2017.01.28. 14:54:29

@rasztaszív: Ez ilyen demagógság. 100 vadászó-gyűjtögető ősember biztos nem éli fel a jövőjét, de nem is ők tették lehetővé, hogy itt megoszthasd a magvas gondolataidat, hanem a technikai civilizáció, ami meg specializálódott embertömegeket igényel.

sírjatok 2017.01.28. 14:55:18

@rasztaszív: Ami mennyi lenne? Magyarország ugye most éppen kihal. Ez akkor szerinted egy jó folyamat?

rasztaszív 2017.01.28. 15:04:25

@sírjatok: a túlnépesedés tagadása a totális demagógia.a technikai civilizáció nem igényel ennyi embert - és ha jobban megnézzük, a többség csak marginálisan része ennek...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2017.01.28. 15:05:46

"aki egyetért, az jöjjön segíteni!

Sallai R. Benedek"
Persze. Alapíts pártot, aztán majd a szavazók eldöntik, hogy barom vagy-e...

rasztaszív 2017.01.28. 15:05:57

@rasztaszív: az emberszint az lenne,ha nem lemmingek módjára szaporodnánk,hanem képesek lennénk a tudatosságunk segítségével kontrollálni a folyamatokat.

sírjatok 2017.01.28. 15:07:33

Mivel nagyon bírom ezt az oldalt, belinkelek még pár videót. Másfél percesek, nem hosszúak.

Nem, nem a túlnépesedés okozza az éhezést:
youtu.be/OXrN9HhnCcM

Nem, nem a túlnépesedés okozza a szegénységet:
youtu.be/KUY4ztwIVfA

Nem, az emberiség nem növekszik a végtelenségig, ez a mai trendekből is jól látszik:
youtu.be/iodJ0OOdgRg

sírjatok 2017.01.28. 15:10:56

@rasztaszív: Még mindig nem sikerült egzaktul meghatároznod, hogy mi a túlnépesedés, hanem mindenféle ködös definíciókba menekülsz. Mennyi lenne a világ ideális népessége, úgy százmillióra pontosan, szerinted?

Másrészt épp a kihaló Magyarországon, a kihaló Nyugat-Európában érzed nagy problémának a túlnépesedést, hogy itt ágálsz ellene?

rasztaszív 2017.01.28. 15:13:55

@sírjatok: névre,darabra nem kéred?:))ide a rozsdás bökőt,hogy te is valami papféle vagy!

Larry Silverstein 2017.01.28. 15:17:48

@midnight coder: Sokféle rák van, és a tudomány nagyon is eredményes a rákgyógyításban. A gazdagabb országokban gyakorlatilag mindenki gyógyítható (vagy legalább kezeléssel kitolható évtizedekkel a paciens élete, akinél időben észreveszik.

Egyébként a jólét maga is generálja a rákot, tipikus civilizációs életmód-kór. De legalább nem ragályos.

sírjatok 2017.01.28. 15:19:46

@rasztaszív: Annyira gyengék az érveid, hogy személyeskedésbe menekülsz?

Mit állítottál te: túlnépesedés van.

Mit állítottam én: nincs,
- mert egyrész a túlnépesedésnek nincs definíciója, mennyi a "túl"?
- az emberek jóléte a többi embertől, sok embertől függ (termelés, szolgáltatás, tömegcikkek, specializálódás), tehát ha kevesebb ember lenne, attól nem élnének valahogy jobban a többiek
- különösen nincs túlnépesedés Nyugat-Európában, és Magyarországon sem, ahol a reprodukciós ráta 2. alatt van, tehát kihalás van
- a világban található visszásságokat, mint az éhezés vagy a szegénység, nem a "túlnépesedés" okozza, ezek bizonyítására magyarázó videókat linkeltem
- igyekeztem megtudni, hogy te mit tartasz túl sok embernek, szerinted mennyi lenne az ideális, szerinted mi lenne az előnye a levesebb embernek

Erre te:
- a túlnépesedést tagadni vallásos baromság, te biztos pap vagy

Hát.. ok.

torró 2017.01.28. 15:27:03

@$pi$:
Biztos, hogy nehéz eldönteni mi a probléma gyökere, de például, itt ahol én lakom, a velem egykorúakból a 30 főből már csak ketten vagyunk. Én most 70 éves vagyok. A 70 felettiek is csak egy páran. A nők tekintetében más a helyzet ők többen maradtak meg. Pedig itt a Balatonnál nincs rossz levegő.

rasztaszív 2017.01.28. 15:27:40

@sírjatok: ne sunyiskodj! te vallási alapon nyomod a szar szaporodási propagandádat,vagy nem?!kitanítottak,hogy hazudj!

rasztaszív 2017.01.28. 15:29:23

@sírjatok: ja,és még videóanyagot is mellékeltek...hú,de hiteles!

sírjatok 2017.01.28. 15:30:23

@rasztaszív: Ha tudsz érveket felhozni az érveimmel szemben, akkor tedd azt.

Viszont a személyemet támadni, hazugsággal vádolni, állításokat érvelés nélkül sulykolni, na az propaganda. És azt éppen te csinálod most.

Skankhunt42 2017.01.28. 15:34:03

@rasztaszív: ekkora buktát lol. kezdj el gyorsan nácizni, ultimate érv!!

rasztaszív 2017.01.28. 15:39:03

@sírjatok: és mik is voltak az "érvek" a szófosásodból?a technikai civilizációhoz nincs szükség ilyen embertömegre,hiszen a többség lényegében nem is része a dolognak!egyébként meg a definíción rugózol,mintha az érv lenne a túlnépesedés ellen!
elég a sunyiságból!vallási alapon nyomod,vagy nem?!

rasztaszív 2017.01.28. 15:41:53

@Skankhunt42: bájos,amikor a büdös náci eltemeti a pc-t,aztán fel van háborodva,hogy a nevén nevezik...:)

Larry Silverstein 2017.01.28. 15:42:22

A túlnépesedés valóban relatív, én pl. túlnépesedésnek érzem ha Mo-n 2nél több cigányt, arabot vagy négert látok 20 percen belül.

A távol-keleten meg egy rendesebb városban laknak annyian, mint Mo-n. Koszos is minden, és undorító a levegő, de ez az ő bajuk + van mit enniük még úgy is hogy a lakosság nagyobb része már sehol nem paraszt, nem kaját termel.

A mezőgazdasági termelékenység óriásit nőtt, és a jövőben is fog. Majd amerika ad nekik génmanipulált vetőmagot és akár 100 milliárdan is elférnek majd Afrikában meg Indiában.
A lényeg: komolyabb kerítés fog kelleni.

rasztaszív 2017.01.28. 15:50:29

@Skankhunt42: az van,hogy te is sunyi vagy.tőlem egyébként lehetsz akár náci is,a náci is ember,én a sunyiságotokat nem bírom.azt,hogy úgy akartok nácik lenni,hogy közben senki ne nevezzen a neveteken!

sírjatok 2017.01.28. 15:51:24

@rasztaszív: Valójában te állítottad, hogy túlnépesedés van, gondoltam akkor csak el tudod magyarázni, hogy az micsoda, mennyi a "túl". Sajnos még mindig nem sikerült.

Elismételtem már elégszer, kevés ember: kevés termelt áru és szolgáltatás, kevés lehetőség a specializációra, hatékonytalan termelés. Sok ember: sok termelt áru és szolgáltatás, sok lehetőség a specializációra, hatékony tömegtermelés. Sok ember: sok tudományos fejlődés, ami mindenkinek jó, sok művészeti alkotás, ami szintén mindenkinek jó.

Elondtam azt is, hogy az olyan visszásságokat, mint a szegénység vagy az éhezés, NEM a túlnépesedés okozza (hanem jellemzően a háborúk, rossz logisztika, rossz elosztási rendszer, stb).

Mit gondolsz, Budapesten miért több a lehetőség és nagyobb a jólét, mint egy ötven fős zsákfaluban? Miért nem ott élnek jobban, hát sokkal kevesebben vannak, nem? Ja mert ott nem éri meg még egy boltot sem üzemeltetni (nem hogy egymással versengő bolthálózatokat), mert... olé... kevesen vannak hozzá! Hitted volna, hogy ez az ok?

Gyakorlatilag annyi az érved, hogy "nincs szükség" ennyi emberre. Nézd, az emberek számát egy drasztikus módszerrel még ma csökkentheted eggyel, elég egy jó erős kötél hozzá. Nekem biztos nincs szükségem rád, szóval ez is OK.

És továbbra sem érintetted azt a kérdést, hogy ezt ráadásul miért Magyarországon propagálod, ami éppen kihal. Szerinted az egy jó irány, hogy Magyarország elöregedik és a népessége csökken? Ettől most akkor kinek is jobb pontosan?

És mellé ez a folyamatos személyeskedésed. Nem, nem vagyok pap, nincs "vallási oka" annak, hogy a hülyeség ellen felszólalok. Csak zavar, mikor egy ilyen hangos, de zavaros ember terjeszti a faszságati.

sírjatok 2017.01.28. 15:57:15

@Larry Silverstein: "A lényeg: komolyabb kerítés fog kelleni. "

Hát az mondjuk igaz.

BiG74 Bodri 2017.01.28. 15:59:48

Nekem is szakmám ( az egyik ) a környezetvédelem. Az autó szerelés nem. Ezért aztán eszembe sem jut, néhány idióta kommentálóval szemben, hogy autószereléssel foglalkozó blogokon megmondjam az okosat. Az meg pláne nem, hogy pl. azért szóljak le egy ecotech motort, mert egy ismert libsi, vagy náci szerint tök király.

Larry Silverstein 2017.01.28. 16:00:02

Orbán viktor megtalálta az egyetlen hatékony módszert, hogy több gyerek szülessen, és lehetőleg ne deviánscigány. Ez a módszer pedig, fizetni kell a gyerekért, úgy kell csinálni hogy megérje a szülőnek.

A rendszer bevált, a házasságkötések és a születések száma is nő, bár még nem eléggé. Így még többet kell fizetni a gyerekekért, ez logikus.

A balliberáltak inkább az integrációért és a migriimportért szeretnek fizetni, mert fehér ember, aki dolgozik, rájuk nem szavaz. A gazdáiknak viszont fontos a nemzetek lerohasztása és az olcsó militáns csürhe.

Nagy előny, hogy nekünk pár évtizedre kitart még a magyarimport a határon túlról, ami szintén ellensúlyozza a fogyást.

De mi lesz Európával? Mi lesz az USA-val? Honnan lesz nyugdíjuk, hogy védik meg magukat az öregecskedő fehérek a dögevőktől és a migránsoktól?

Nincs más út, vagy a magyar utat követik, vagy elpusztulnak.

sírjatok 2017.01.28. 16:01:16

@rasztaszív: És ráadásul értelmetlen is ezen vitázni, mert a mai növekedési trend is lassul, nem tart a végtelenségig a növekedés. Ez sima nyafogás, amit művelsz.

youtu.be/iodJ0OOdgRg

sírjatok 2017.01.28. 16:04:06

@Larry Silverstein: Egyébként meglepő módon a gyerekcsinálást is pont úgy kell eladni, mint minden mást: reklámmal. A dánoknál már bejött.

nordic.businessinsider.com/weird-do-it-for-mom-ad-is-encouraging-danes-to-make-more-babies-2016-6/

"but now - about nine months after the last ad campaign - Denmark is boasting 14% more children due during the summer months than during the corresponding period a year ago"

rasztaszív 2017.01.28. 16:04:48

@sírjatok: sajnos csak te nem bírtad felfogni.az a "túl",ha ezzel feléljük a jövőnket.és baszhatjuk,hogy itt ,ebben az országban már leállt ez a folyamat,mert csak egy bolygónk van.

sírjatok 2017.01.28. 16:09:22

@rasztaszív: az nem definíciója a túlnépesedésnek, hogy "fogd fel hogy túlnépesedés van".
Hogyan éljük fel a jövőnket egész pontosan? De erre légyszi már ne azt válaszold, hogy "úgy, hogy feléljük a jövőnket", hanem ilyen egész konkrétan ha volnál szíves.

sírjatok 2017.01.28. 16:11:01

@rasztaszív: "és baszhatjuk,hogy itt ,ebben az országban már leállt ez a folyamat"

Ez esetben ha elégedett vagy Magyarország fertilitási rátájával (=kihalásával), akkor érthetetlen, hogy miért egy magyar fórumon, magyar emberekkel közlöd, hogy túlnépesedés van. Itt nincs.

rasztaszív 2017.01.28. 16:12:47

@sírjatok: pl. kiirtjuk az őserdőket,leamortizáljuk a termőföldeket,túlhalásszuk,és szétszennyezzük a tengereket.de te ezekről még nyilván nem hallottál.akkor pedig nem is igaz...

rasztaszív 2017.01.28. 16:14:14

@sírjatok: de attól még mi is beledöglünk a globális pusztításba,te nagyagy.

Skankhunt42 2017.01.28. 16:16:40

@rasztaszív: kiröhögteted magad, és én vagyok a náci sunyi. ok. de legalább veled ellentétben nem röhögtetem ki magam egy nyilvános fórumon.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.28. 16:18:34

@sírjatok:

"Ha hirtelen eltűnne a világ népességének fele, akkor nem élne mindenki 2x jobban, valójában mindenki szarabbul élne!"

Ám az is igaz, hogy nem élnénk jobban akkor sem, ha hirtelen megduplázódna a világ népessége.

20 éve azt mondtam volna, hogy ha Európában vagy általában a fejlett világban duplázódna meg a népesség, akkor jobb lenne nekünk, de ma már ezt sem merném mondani, a jövőre nézve pedig még annyira sem.

Ami a túlnépesedésről szóló vitát illeti, szerintem ott van túlnépesedés, ahol az adott ország saját erőből nem képes eltartani normális (OK, ez nagyon pontatlan) életszínvonalon a lakosságát. Tudatában vagyok persze annak, hogy ez támadható felfogás, hiszen erősen függ elsősorban az adott ország gazdasági képességétől és a javak társadalmi elosztásától, na de ki mondta, hogy a túlnépesedést időtől és minden más körülménytől függetlenül, csak egy konkrét fő/km2 értékkel lehet definiálni? A középkorban a mai Magyarország területét 10 millió lakos esetén nyugodtan lehetne túlnépesedettnek nevezni.

Skankhunt42 2017.01.28. 16:18:55

@rasztaszív: te valami hülye katar hippi vagy? nem semmi!

Larry Silverstein 2017.01.28. 16:21:27

Nekünk is kell ilyen szex-népszrüsítő kampány. És mindezt a buzikkal kéne megfizettetni, akkor tőlem naponta vonulgathatnának. Vagy különadót kellene kivetni a regisztrált buzikra, viszont akkor nem regisztrálnának. Viszont ha nem regisztrálnának, akkor nem házasodhatnának csak ellenkező nemüvel. Megoldottam.

Ezen kívül a baba-kampányokon csak fehér gyerekek lehetnének. Kezdetnek becsúszhat pár cigánygyerek is, de csak azért hogy ne hisztizzen a Transparency meg a Helsinki fék és egyensúly.

Közben különadót kell kivetni a halivúdi filmekre, és ebből nemzeti filmgyártást kell finanszírozni, olyan sorozatok kellenek, ahol a fehér emberek az okosak, a színesek meg ganék, a buzik meg testi lelki roncsok, akiket a többiek sajnálnak. Szóval realista alkotásokat kéne finanszírozni a halivúdi különadóból.

Trump nem szólhat semmit, hisz ő is különadóztat. Az EU meg szétesik úgyis magától.

sírjatok 2017.01.28. 16:22:28

@rasztaszív: Jaja, ezek tök reális félelmek itt Magyarországon, az összes esőerdőnk és tengerünk már tönkrement, valószínűleg a kontrollálatlan túlnépesedés miatt :D

Nézd, a környezetszennyezés valós probléma, de nagyon sok lépés történt ezek ellen. Nem az a megoldás, hogy "akkor le kell csökkenteni a populációt", hanem a környezetszennyező tevékenységeket környezetkímélőekkel kell helyettesíteni. Pl. egy mai autónak nem annyi ám a károsanyagkibocsátása, mint egy 1960-asnak, és ez ugyanúgy igaz a gyárakra is.

Megfelelő gazdákodás mellett a Föld sokszor ennyi embert el tudna tartani, mint ma.

BiG74 Bodri 2017.01.28. 16:22:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Szerintem teljesen korrekt amit írtál. A népesség számának értékelése kor, kultúra, fejlettség és az élettel szembeni elvárások függvénye.

rasztaszív 2017.01.28. 16:24:54

@Skankhunt42: te kezdtél nácizni.és ha már nekem címezed,hát elmondom róla a véleményemet.nem hinném,hogy egyedül nekem tűnt volna fel,hogy mindig a náci módon megnyilvánulók jönnek ezzel így,ahogy te is...valahogy mindig nektek van ezzel bajotok,hogy a nácizmust a nevén nevezik.ez bizony sunyiság!

sírjatok 2017.01.28. 16:24:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ami a túlnépesedésről szóló vitát illeti, szerintem ott van túlnépesedés, ahol az adott ország saját erőből nem képes eltartani normális (OK, ez nagyon pontatlan) életszínvonalon a lakosságát."

Ezt el tudom fogadni, ezek alapján Szíriában vagy Nigériában túlnépesedés van, Nyugat-Európában meg nincs. Tehát ha rasztaszív itt nyüszög, akkor rossz helyen nyüszög. Vagy én nem tudom, mit akar, le kéne atomozni szerinte ezeket az országokat?

rasztaszív 2017.01.28. 16:31:53

@sírjatok: jobb,ha tudsz róla,hogy a termőföldjeink már lepusztultak.a megfelelő gazdálkodás az lenne,ami mellett ez nem történne meg.úgy viszont jóval kevesebb embert lehetne eltartani itt is.
és az erdőirtások hatásai is elérnek minket,hiába,hogy messze történik.

Skankhunt42 2017.01.28. 16:32:01

@rasztaszív: hol náciztam és hol nyilvánultam meg náci módon?

rasztaszív 2017.01.28. 16:37:11

@sírjatok: nem,nem atom kéne,hanem tudatos kontroll.amit te nyomatsz,abból lesz az atom.

BiG74 Bodri 2017.01.28. 16:39:40

Azért nem kell a túlnépesedés fogalmán ennyit lovagolni. Raszta a túlnépesedéssel mindössze az emberi populáció számának emelkedésére célzott. Túl azon, hogy a növekedő létszám épp eltartható, vagy nem, kurvára jól érzi magát, vagy nem, biztosan sokkal nagyobb terhelést jelent a környezetére, mint a kisebb. A nagyobb terhelés pedig visszafordíthatatlan folyamatokat generál. A rendszer pedig hajlamosabb lesz instabilitásra, kiszámíthatatlan változásokra.
Nem kell feltétlenül apokalipszisben gondolkozni. Egyszerűbb ez, vannak akik jól elvannak műkajákon, betondzsungelekben négyzetkilométerenként néhány tízezer hasonszőrűvel. Van kaja, pia, szórakozás. Hol fontos, hogy kidöglik a bolygó egyéb élőközössége? Ki a faszt érdekel a jegesmedve? Amúgy is harap!

sírjatok 2017.01.28. 16:41:39

@rasztaszív:
"a termőföldjeink már lepusztultak"
Csakúgy mint minden fejlett államban, Magyarországon is élelmiszer-túltermelés van. Ez nem a lepusztult termőföldek jele. Továbbá az ország 70%-a alkalmas termőföld, ennek kis része van valójában élelmiszer-termelésre kihasználva.

"és az erdőirtások hatásai is elérnek minket,hiába,hogy messze történik. "
és azon hogyan segítünk azzal, ha mi itt kihalunk? Mellesleg MO-n az erdőterület is növekszik.

sírjatok 2017.01.28. 16:43:53

@rasztaszív: "nem,nem atom kéne,hanem tudatos kontroll."

Milyen tudatosan szeretnéd kontrollálni Nigéria vagy Szíria lakosságát? Nagyon tudatosan, kicsit tudatosan, közepesen tudatosan.... de úgy hogyan?

sírjatok 2017.01.28. 16:45:15

@rasztaszív: "amit te nyomatsz,abból lesz az atom. "

ha felhívom a figyelmet, hogy egy kihaló országban, a kihaló Nyugat-Európában túlnépesedéssel riogatni demagóg faszság?

Szaudi Herceg 2017.01.28. 16:48:28

Háromszoros hip-hip-hurrá az LMP-re!!!!!!!
Az egyetlen szervezet a földgolyón aki képes megállítani a romlást, aki elhozza számunkra a kánaánt, aki kiiktatná/bezáratná/felmentené/lemondatná DonaldTrumpot, OrbánViktort és a többi (demokratikus úton megválasztott) diktátort.
Mrs. Clinton kell ide, esetleg Mrs. Obama, nameg MSZP-LMP-DK nagykoalícijóóó

@karandash: te meg mit jössz ezzel a hülyeséggel az ilyen-olyan jégkorszakokról? igenis az emberek okozták azt is... mert nem építettek elég gyárakat anno, nem találták fel időben az autózást, a környezetszennyezést, amivel az üvegházhatást bevetve meggátolták volna a lehűlést... a mammutok hogy anyázhattak... ha lett volna írott sajtó, azt az emberiség nem teszi zsebre, az tuti.
Ja hogy egyik-másik jégkorszak idején még ember se nagyon volt a földön? hát az is az emberek hibája... teccettek volna előbb lemászni a fáról, keziccsókolom... de mondjuk enyhítő körülmény, hogy a talajmenti fagyok miatt nem volt kedvük lemászni :-D

vizsgálta amúgy valaki a széndioxid "feldolgozás" oldaláról a dolgot? a braziloknak pl. kijárna egy nagy valagbarúgás az őserdők írtásáért

6.Lenin 2017.01.28. 16:51:33

@sírjatok:

"Megfelelő gazdákodás mellett a Föld sokszor ennyi embert el tudna tartani, mint ma. "

Ez 1 jó nagy kamu, bár te se tisztázod, hogy mennyi az a "sokszor"

két dolgot nem vettek eddig figyelembe, ivóvíz, élelmiszer.
Lehet, hogy te lapostévé evéssel is el tudsz hízni?

olvastam már olyan tanulmányt (vagy hallottam), hogy ma már a jövőnket esszük.
A föld eltartó képessége nem korlátlan.
ivóvíz, élelmiszer, az ember hulladék termelése se fokozható a végtelenségig. ezek fognak gátat szabni. & Rasztaszívnek igaza van, létezik a túlnépesedés veszélye.
Szerintem

6.Lenin 2017.01.28. 16:56:06

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

2Mivel éveredekkel ezelőtt nem volt annyi ember és emberi tevékenység, ami befolyásolhatta volna. "

Mégis volt jégkorszak, és hőmérséklet emelkedés. Tehát önmagadnak mondasz ellent.
A univerzumban periodikus folyamatok zajlanak, miért ezek lennének kivételek?
Mennyi spray-el egyenlő 1 vulkánkitörés?
A zöldek kiválóan megélnek a kamuzásukból, eddig.

sírjatok 2017.01.28. 16:56:42

@6.Lenin: "két dolgot nem vettek eddig figyelembe, ivóvíz, élelmiszer. "

Ja, mert tök hülyék, nyilván. Itt egy gyűjtőoldal, linkekkel.

overpopulationisamyth.com/food-theres-lots-it

"ivóvíz, élelmiszer, az ember hulladék termelése se fokozható a végtelenségig"

Nem is kell a végtelenségig, az emberi szaporodás lassuló növekedésben van, valamikor tetőzni fog.

"Rasztaszívnek igaza van, létezik a túlnépesedés veszélye."
Ja, Nigériában meg Szíriában. Mi fehérek meg éppen kihalunk. És attól mágikusan nekik se lesz ám jobb, meg nekünk sem.

rasztaszív 2017.01.28. 16:57:10

@sírjatok: mondjuk,valahol ott kellene kezdődnie a tudatosságnak,hogy nem kellene hülyeségeket beszélni...

sírjatok 2017.01.28. 17:06:47

@rasztaszív: www.agrarszektor.hu/novenytermesztes/elrettento_kutatasi_eredmenyek_60_evunk_van_hatra_a_termo_foldon.3382.html
+
www.tozsdeforum.hu/uzlet/agrar/veszesen-pusztul-a-termofold-24840.html

Jé egy agrárvállalat felvázolt egy óriási problémát, és minő szerencse, pont gyárt is rá megoldást, aztageci én tökre bevettem :D

24.hu/kozelet/2015/11/10/ader-nyolc-hektar-termofold-pusztul-el-percenkent/

"ahol arról is beszélt: a népesség növekedésével párhuzamosan mintegy nyolc hektár termőföld pusztul el percenként a világon."

A világon. Nem itt nálunk. Tehát ha mi itt kihalunk, azon nem nyer senki.

A másik fele meg hogy a mai technológia miatt jóval több a megművelhető terület, pl.
www.fao.org/news/story/en/item/20964/icode/
www.nytimes.com/2007/10/02/science/02tropic.html?_r=1

Tehát ez jól hangzik, hogy "8 hektár pusztul el perncenként", csak ha közben 10 hektár lesz termő, akkor meg eléggé mindegy.

rasztaszív 2017.01.28. 17:07:29

@sírjatok: na,most ránéztem a linkedre.hát,elég link egy link...:)két kattintás,és már jön is a vallási tartalom.nyilván véletlen...

6.Lenin 2017.01.28. 17:08:47

@sírjatok:

Linkeld be mekkora volt a Föld lakóssága az jégkorszak előtt, vagy mondjuk 1 előző globális felmelegedés előtt.

Afrikából menekül a népesség észak felé, mennyi embert lesz képes eltartani mondjuk a svéd, vagy a norvég mezőgazdaság?

Nyilván a természet majd időben megoldja ezeket a problémákat, mint a túlnépesedés, vagy egyszerűen az emberiség problémáját. A néhány túlélő-ha lesz-majd szintén elindítja újra az egész mókát.

Te meg csak linkelj (érdekes ez a linkelés, jelenthet szándékot a hazudozáshoz is)

sírjatok 2017.01.28. 17:10:18

@rasztaszív: Kérdezem megint, milyen módon kívánod kontrollálni Nigéria vagy Szíria fertilitási rátáját? Miért kell mindig könyörögni, hogy konkrétumokat írj az ilyen ködös faszságok helyett?

Bakker emlékszem 20 éve még az volt a sláger, hogy elfogy az olaj. De ez a túlszaporodásos téma is rendszeresen előjön, pl. már 1700-as évek végén ezen paráztak (akkor 1860-ra jósolták az apokalipszist).

rasztaszív 2017.01.28. 17:12:52

@sírjatok: te figyu,ez két perc guglizás volt,és az első négy találat...

6.Lenin 2017.01.28. 17:15:34

@rasztaszív:

komoly tudósok foglalkoznak annak a lehetőségével, hogy hol lehet elérhető közelségben egy másik élhető bolygó. Vajon mi a toszért? Ha itt akárhányan is elférnénk. Ne hagyd magad, szerintem is komoly probléma az aránytalan népesedés, vagy nevezzük túlnépesedésnek, hiszen beindult egy megállíthatatlannak is látszó népvándorlás észak felé, mivel egyre nagyobb területen lehetetlen az élelmiszer termelés,ivóvízhiány.

Baszhattyuk a sok lapostévét, meg elektromos autót, vagy a grillezőt, okoskütyüket, ha nem lesz mit zabálni meg inni.

Brix 2017.01.28. 17:16:30

Abból még nagy gond lesz, hogy az értéket előàllító nyugati népek fogynak, közben meg alacsonyabb àtlagos intelligenciàval bíró népek túlszaporodnak...Különösen Afrikàval lesz probléma az elkövetkezendő évtizedekben... Csak Nigéria lakossàga elérheti az 500 milliót néhàny évtizeden belül... A globàlis "felmelegés" is inkàbb ott probléma...Én inkàbb lehűlést vàrok,ha a Föld éghajlatàt leginkàbb meghatàrozó szolàris feltételeket tekintem...Egyébként is olyan visszacsatolàsi mechanizmusok vannak a Föld éghajlati rendszerében, amelyek rendszeresen korrigàljàk a melegedést...Inkàbb örülnünk kellene, hogy éppen interglaciàlis korszakban vagyuk, amely élhető viszonyokat biztosít Európa északabbi területein is...Az ember bàrmit tesz, kb 70-90 ezer év múlva nagy jégkorszak jön...

sírjatok 2017.01.28. 17:16:43

@6.Lenin: "Linkeld be mekkora volt a Föld lakóssága az jégkorszak előtt, vagy mondjuk 1 előző globális felmelegedés előtt."

ez hogy jön ide?

"Afrikából menekül a népesség észak felé, mennyi embert lesz képes eltartani mondjuk a svéd, vagy a norvég mezőgazdaság?"

Afrikában brutálisan jól lehetne termeszteni mindent, ezerszer jobban, mint Norvégiában, ebből is látszik, hogy nem az élelmiszer hiánya mozgatja ezeket az embereket. Nyilván nem a sivatagban, de tele van üres, megművelhető területtel. Ami miatt ez nem következik be, az a folyamatos háborúk, korrupció, szervezetlenség.

Akik jönnek, ezt a kultúrát hozzák magukkal, ha sokan vannak, ha kevesen. És mellesleg ez hogyan áll relációban azzal, hogy Nyugat-Európában épp kihalunk? Ez az üdvös, mert így legalább lesz nekik hely?

"Te meg csak linkelj"

Ja durva hogy alá merem támasztani az állításaimat, hogy mire alapozom őket, nem csak úgy beszélek a levegőbe. Nekem is csak puffogtatnom kéne ilyen frázisokat, hogy "felelősséggel kell gondolkodni", egyből tök okosnak érezhetném magam.

sírjatok 2017.01.28. 17:19:30

@Brix: "Abból még nagy gond lesz, hogy az értéket előàllító nyugati népek fogynak, közben meg alacsonyabb àtlagos intelligenciàval bíró népek túlszaporodnak"

Ez egy differenciáltabb hozzáállás, jobban egyet is tudok érteni vele, mint a "mindenki fejezze be a gyerekgyártást!!!" propagálásával egy kihaló országban.

rasztaszív 2017.01.28. 17:19:50

@6.Lenin: végre egyszer egyetértünk valamiben...:)

6.Lenin 2017.01.28. 17:21:04

@sírjatok:

"Nem is kell a végtelenségig, az emberi szaporodás lassuló növekedésben van, valamikor tetőzni fog.
"
Mi az, hogy tetőzni fog? Túlnépesedünk netán? Senki nem írta, hogy ez most hétfőn lesz 06:23:15- kor, de mint te is írod 1x csak tetőzni fog, mint a Duna Gönyünél.

Szerintem akkor most itt le is lehet zárni ezt.

sírjatok 2017.01.28. 17:21:25

@6.Lenin: "mivel egyre nagyobb területen lehetetlen az élelmiszer termelés,ivóvízhiány."

Szemben a remek természeti adottságokkal megáldott Norvégiával, hát ne bassz már :D Nem a kajahiány miatt megy senki. Ha tényleg kajahiány lenne, százmilliók, milliárdok jönnének, nem rongyos 1-2.

sírjatok 2017.01.28. 17:23:47

@6.Lenin: "Mi az, hogy tetőzni fog?"

Azt, hogy a fertilitási ráta egyre alacsonyabb világszinten, és ha ez a trend folytatódik, akkor olyan 10-12 milliárd ember lesz, onnan pedig csökkenni fog a népesség.

youtu.be/iodJ0OOdgRg

Brix 2017.01.28. 17:26:26

@sírjatok: Afrikàban kivàló természeti adottsàgok vannak a mezőgazd termelésre és àsvànykincsek de mégsem gazdagok, mivel az àtlag IQ 70 alatt van ...( enyhe debilitàs...) ha 100 zsidó vagy német megtelepszik a sivatag közepén, abból gazdagsàg lesz, idővel...Az afrikait mindegy hova viszed, szegény marad...

6.Lenin 2017.01.28. 17:26:47

@sírjatok:

"ez hogy jön ide?"

Úgy, hogy ezek a folyamatok-mivel ismétlődnek-már igazoltan megtörténtek, ha be tudnád linkelni az akkori népességi adatokat, gazdasági színvonalat, igazolni lehetne, hogy nem törvényszerű ismétlődésekkel van dolgunk, hanem hanyag, figyelmetlen emberi tevékenységgel.

Nem biztos, hogy Trump a barom, szerintem.

rasztaszív 2017.01.28. 17:28:01

egyébként ajánlom mindenki figyelmébe,érdemes tanulmányozni @sírjatok linkjét.tipiku butító katolikus propagandaanyag.csak el kell kezdeni kattintgatni,és rögtön kiderül,miről van itt szó...

6.Lenin 2017.01.28. 17:28:32

@sírjatok:

"onnan pedig csökkenni fog a népesség."

Az LMP lesz hatalmon és talál rá megoldást?

rasztaszív 2017.01.28. 17:28:48

overpopulationisamyth.com/food-theres-lots-it

sírjatok 2017.01.28. 17:28:59

@6.Lenin: "Úgy, hogy ezek a folyamatok-mivel ismétlődnek"

Már milyen folyamatok? Tuti velem beszéltél ezekről? Mutass már rá arra a hsz-re, amire reagálsz.

"Nem biztos, hogy Trump a barom, szerintem. "

Szerintem sem, de erről se beszéltem. Szerintem összekeversz egy másik hozzászólóval egy korábbi beszélgetésből.

Brix 2017.01.28. 17:30:25

@sírjatok: Mire 10-12 millàrd ember lesz a Földön, leölnek minden vadàllatot és kivàgnak minden fàt, és MadMax vilàg lesz...(màr van...) meg idejön Európàba vagy 1 milliàrd ember, hogy német szinten éljen...

6.Lenin 2017.01.28. 17:32:24

@rasztaszív:

Jehovista? És tagja a néhány száz kiválasztottnak, mert azok tuti hepik lesznek utána. ohne fájdalom, szegénység, betegség meg hasonló faszságok.

Mindenki hepi lesz zene, tánc, móka, meg kacagás + Szél Bernadett, Hadházán.

sírjatok 2017.01.28. 17:33:30

@6.Lenin: Igazából fogalmam sincs, hogy mitől, de így van, itt jól látszik, ahogy az egész térkép bekékül (alacsony fertilitás).

en.wikipedia.org/wiki/Total_fertility_rate#/media/File:Total_Fertility_Rate,_1950_-_2100,_World_Population_Prospects_2015,_United_Nations.gif

Brix 2017.01.28. 17:33:43

És sajnos mi sem fogjuk megúszni az erőszakos népvàndorlàs hatàsait...Hiú àbrànd, hogy ide nem jön senki...

6.Lenin 2017.01.28. 17:33:55

@sírjatok:

Az "érveidre" írtam "érvként".

sírjatok 2017.01.28. 17:35:16

@Brix: tuti, apokalipszis, mondjuk 1 milliárd embernél is ezt gondolták 1800 körül.

rasztaszív 2017.01.28. 17:35:54

@6.Lenin: katolikus.nézd meg.érdemes.

úgyhogy nem lőttem nagyon mellé,csak iszonyú sunyi a pacák.

HellsAngel 2017.01.28. 17:38:32

Ket aprosag:
1. Annyival azert tartozunk az igazsagnak, hogy eszrevesszuk, hogy pl. az Obama kormanyzat is kb. 0 lepest tett a globalis felmelegedes ellen. Meg az osszes ot megelozo US kormanyzat. Szep beszedeket tartottak, hogy ez mennyire nagy problema, aztan a nullanal is kevesebbet csinaltak. Az unorito taktikazasok utan feludules, hogy van valaki, aki fullbol nyomja a kretent, es bemutatja, hogy mi is zajlik valojaban. (Ami pl. segiti a masik oldal aktivizalodasat.)

2. A US nyugodtan melegiti globalisan a bolygot. Ha melegszunk annyit, hogy bukoba fordul a gazdasaguk, akkor majd szepen bemasiroznak Kanadaba, ami addigra kellemes lesz.

Brix 2017.01.28. 17:40:06

@sírjatok: Nyomod ezt a süket dumàt! Olvass màr utàna , mi megy Afrikàban...Embertelen orvadàszat, kíméletlen erdőpusztítàs, szegénység, erőszak, törzsi-etnikai villongàsok...Oda jutottunk , hogy gépfegyveres katonàk védik az àllatvilàg megmaradt egyedeit...

sírjatok 2017.01.28. 17:40:30

@6.Lenin: De ez nem érv. Nem beszéltem én sem a jégkorszakról, sem a klímaváltozásról, sem Trumpról. A túlnépesedésről beszéltem, amit egy felfújt pánikkeltésnek tartok, ami különösen Nyugat-Európában nagyon visszás riogatás, hiszen a népesség itt éppen kihal.

6.Lenin 2017.01.28. 17:40:39

@rasztaszív:

Ritkán nézek meg belinkelt dolgokat, mióta kiderült, hogy az anyatej rákkeltő, és a tojás is.
Jobban hiszek a logikailag is követhető érvelésekben, és nem valakik mellett, valamilyen érdek mentén előálló "tudósok" által előadottaknak.

sírjatok 2017.01.28. 17:43:34

@Brix: Jaja, szemben a békés 1500-as évekkel, amikor ugyanez ment, csak géppuska helyett lándzsával. Akkor nem volt szegénység meg éhezés se tuti, mindenki tök gazdag volt, de most hogy ilyen sokan vannak, na most aztán brutális.

És még mindig nem értem, hogy attól, hogy Afrikában túlszaporodnak, ez hogyan releváns itt Európában. Úgy értem kb. az a gondolatmenet, hogy az európaiak azért ne vállaljanak gyereket, mert az afrikaiak túlszaporodnak? Ne má.

rasztaszív 2017.01.28. 17:45:36

@6.Lenin: ha még tudósokra hivatkozna...

6.Lenin 2017.01.28. 17:47:57

@sírjatok:

Nem pánikkeltés, hiszen ma már látható folyamatai vannak. Izraelben egyre nagyobb gond az ivóvíz, más országokban az élelmiszer termelés. Akármilyen furcsán is hangzik, de a termőföldnek is van regenerálódási ideje, nem lehet a végtelenségig kizsigerelni, utána egyre silányabb érték termelhető rajta, vagy semmi.

Nem tudhatjuk azt sem, hogy a Föld eddigi ideje alatt vajon hány civilizáció pusztult már ki, és milyen okok mentén. azt viszont tudjuk, hogy voltak már hasonló jelenségek, mint lehűlés, felmelegedés.
Ezek bizonyítása nem lehet kiragadott elképzelések mentén. Mint minden esetben csak torz végeredményt lehet elérni az ilyen módszerekkel.
Szerintem.

sírjatok 2017.01.28. 17:51:40

@rasztaszív: Erről a linkról van szó:
overpopulationisamyth.com/food-theres-lots-it

Ez egyébként egy jól követhetó, logikus videó amellett, hogy az éhezést nem a túlnépesedés okozza, hanem ettől független dolgok, pl. háborúk, korrupció, szegénység.

Ez a videó a következőkre hivatkozik:
- United Nations Food and Agriculture Organization [FAO] (erre 4 alkalommal is) and the World Food Programme [WFP]
- The U.S. Department of Agriculture
- The New York Times
- The World Bank

Fogalmam sincs, hol találtál ebben vallást.

Janossz 2017.01.28. 17:52:25

@sírjatok: Te olyan bennfentesnek látszol valahogy.
Elárulnád, melyik az a két vallás, amelyik tiltja a születésszabályozást, csecsemők millióit ítélve halálra ezzel?

rasztaszív 2017.01.28. 17:57:40

@sírjatok: elég már a sunyiságból...:)
legörgetsz az aljára,ott van ez:

Site development by Wineskin Media.

na,ott jön a java.

miért akarsz te mindenkit hülyének nézni?!

6.Lenin 2017.01.28. 17:58:16

@rasztaszív:

"végre egyszer egyetértünk valamiben...:) "...lehet, hogy még sok minden másban is, csak még nem jött elő. és sok mindenben, nem, amiről már volt szó, vagy később kerül terítékre. Szerintem ez tök normális.
Személy szerint én nem haragszom senkire, hiszen fingom sincs, hogy kivel is anyázzuk itt egymást néha. A téma az érdekes, nem a személy, egy névtelen felületen.
Szerintem.

sírjatok 2017.01.28. 18:00:22

@6.Lenin: "Nem tudhatjuk azt sem, hogy a Föld eddigi ideje alatt vajon hány civilizáció pusztult már ki, és milyen okok mentén"

Hát azért hadd gondoljam, hogy maradtak volna nyomaik. Nyilván minden törzsről nem tudhatunk ma, de ha egy mai nyugati civilizáció megsemmisülne, annak százezer év múlva is lennének nyomai.

"Izraelben egyre nagyobb gond az ivóvíz, más országokban az élelmiszer termelés."

Ja jó, hát akkor ők ne szaporodjanak :D De egyébként nyilván tengervízből is lehet ivóvizet csinálni, meg ugye nem is muszáj ivóvízzel lehúzni két deci hugyot, szóval hadd gondoljam, hogy lehetne itt még mit javítani.

Ahogy írtam, meg hát ahogy a FAO meg a WFP is írja, az éhezés nem azért van, mert nincs elég élelmiszer termelve.

"azt viszont tudjuk, hogy voltak már hasonló jelenségek, mint lehűlés, felmelegedés.
Ezek bizonyítása nem lehet kiragadott elképzelések mentén"

.........még mindig összekeversz valakivel.

dunántúli gyerek 2017.01.28. 18:04:15

Nna, ugorgyunk.

'A fikaevő szerint ellentétes a magyar nemzeti érdekekkel, ha nem fütyülhet Putyinra jövő csütörtökön

Az Együtt szerint a kormány adminisztratív eszközökkel akarja megakadályozni a Vlagyimir Putyin orosz elnök jövő heti budapesti látogatása idejére szervezett tüntetését. Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke sajtótájékoztatóján elmondta: február 2-án az Országházban találkozik Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin, akkor pártja a Kossuth tér és az Alkotmány utca sarkán füttykoncerttel kíván tiltakozni az “Orbán-Putyin-szövetség ellen”, ami szerintük ellentétes a magyar nemzeti érdekkel.'

muhahahaha

Brix 2017.01.28. 18:04:17

@sírjatok: Amit Te àllítottàl én olyat nem mondtam! Európàban lehet(ne) növekedni a népességnek mert itt el is tudjàk tartani az utódokat, de nem Afrikàban, ahol relatív túlnépesedés van! Az 1500-as években is voltak hàborúk, de akkor csak 1\100 élt a mostani lakossàgnak...Ma viszont mindenhol emberek élnek, ami antropén környezetrombolàshoz vezetett...lsd: túllegeltetés , talajdegradàció, természetes élőhelyek eltűnése, emlősök kipusztulàsa...soroljam még?

sírjatok 2017.01.28. 18:05:59

@rasztaszív: Én eddig soha nem görgettem le, mivel az adataik forrása érdekelt, nem az, hogy kik csinálják. Amit most csinálsz, az személyeskedés, az érvekkel nem tudsz mit kezdeni, ezért azt kezded fikázni, hogy "ez biztos nem igaz, mert vallásosok mondják".

(Mellesleg mtől katolikusok? Ha USA oldal, inkább protestánsok)

rasztaszív 2017.01.28. 18:09:46

@sírjatok: "On a personal note, I'm an active Catholic. I'm a graduate of the Franciscan University of Steubenville, and my wife Beth and I have been blessed with several amazing children. It's my honor to help your community share your work with the world. "

sírjatok 2017.01.28. 18:11:35

@Brix: "Európàban lehet(ne) növekedni a népességnek mert itt el is tudjàk tartani az utódokat,"

Egyetértek. Pont ezért is nem szeretem az ilyen rasztaszív féléket, akik egy magyar fórumon, magyar embereknek osztják az észt a túlnépesedésról. Magyarország triviálisan nem népesedik túl, mert éppen kihal.

"de nem Afrikàban, ahol relatív túlnépesedés van!"
Ezzel viszont sok mindent nem tudunk csinálni. Azzal viszont biztosan mindenki csak veszít, ha erre reakcióként Európában még kevesebb gyerek lesz.

" Az 1500-as években is voltak hàborúk, de akkor csak 1\100 élt a mostani lakossàgnak"
Mágikus módon mégsem éltek százszor jobban :D

"túllegeltetés , talajdegradàció"
De én ezt még mindig olyan nehezen tudom összeegyeztetni azzal, hogy élelmiszertúltermelés van a világban, illetve hogy egyre nagyobb területeket lehet megművelni, egyre fejlettebbek a mezőgazdasági eszközök, stb.

Brix 2017.01.28. 18:12:13

Most fogtak ki 1000 migràst a Földközi-tengerből...Ez így nem lesz sokàig tartható...Valahogy ki kellene iktatni a túlszaporodott népek Európàba àramlàsàt...A klímavàltozàs csak ezutàn jöhet mint "probléma"....

Iloní Zöldi 2017.01.28. 18:14:55

TE MEG EGY NEVELETLEN B....Ó VAGY! Nem a haverod! Ha vitatkozni, vagy minősíteni akarsz azt kulturáltan, intelligensen tedd és ne így. Tramf ettől a bejegyzéstől, no meg az LMP felszólításától biztos nagyon megijedt. Végtére is egy kis vacak városállam elnöke! Egyébként biztos, hogy jót tesz hazánknak az ilyen és ehhez hasonló bejegyzés. Gratulálok a nagyfokú szakértelmedhez és főleg a körültekintő megnyilvánulásodhoz!!! Egy másik környezetvédelemben évekig dolgozott honfitársad.

sírjatok 2017.01.28. 18:15:35

@rasztaszív: wow, valóban. Szóval ez egy katolikus ember website szolgáltatása, amin ez az oldal megjelenik. És ezért nem igazak mondjuk ott a U.S. Department of Agriculture, The New York Times vagy a The World Bank állításai.

Ok.

sírjatok 2017.01.28. 18:16:10

@Brix: "Valahogy ki kellene iktatni a túlszaporodott népek Európàba àramlàsàt.."

100%-ban egyetértek.

BiG74 Bodri 2017.01.28. 18:18:47

@Brix:
Szintén egyetértek, nem kérdés.

Brix 2017.01.28. 18:19:28

@sírjatok: önmagàban az elelmiszertermelés felfejlesztése még nem szünteti meg a tömeges migràciót, mert màr Afrikàban is nyugati életmódot szeretnék élni az emberek...

dunántúli gyerek 2017.01.28. 18:20:55

'Az 1890-es években több tízezer ember özönlött a kanadai Yukon vidékére aranyat keresve, ám helyette skorbuttal, medvékkel és dermesztő hideggel kellett szembesülniük. '

2015 augusztusában meg ennyi migri özönlött Magyarországra NAPONTA. Mehettek volna aranyat keresni is Szibériába, ha dolgozni akartak volna.

rasztaszív 2017.01.28. 18:22:03

@sírjatok: azért nem igaz,mert egy-egy kiragadott mondattal operál.akikre hivatkozik,azok pedig valójában mást állítanak!te itt csak abban bízol,hogy majd senki nem olvas utána!

sírjatok 2017.01.28. 18:26:10

@Brix: Értem, igen. Én is így látom.

Csak ez esetben senki ne írja, hogy azért mennek Norvégiába, mert Afrikában éheznek, vagy hogy azért gond a 10 milliárd ember, mert annyit nem lehet élelmezni. A mai kaja egyharmadát kidobják. Ma 7 milliárd ember van. Tehát a +3 milliárd kb. a maradékon elélne jobb (ok.. ideális :) ) logisztika esetén.

Na mindegy. Szóval az afrikai elszaporodás, és az ebből következő idemigrálás az persze rossz, de egyrészt nem az élelmiszer a probléma, másrészt ezen semmit nem segít az, ha egy német házaspár kettő helyett egy gyereket vállal, illetve az sem, ha milliószámra fogadunk be "menekülteket".

rasztaszív 2017.01.28. 18:27:47

@sírjatok: és az segít,ha letagadod?:)

sírjatok 2017.01.28. 18:33:51

@rasztaszív: Tudnál egy példát mondani? Pl. itt ez a szervezet egészen pontosan ugyanazt mondja, mint amit a videóban állítanak, hogy mond:

www.wfp.org/hunger/causes

kb. Mi okozza az éhezést? Háborúk, nem kellően fejlett mezőgazdaság, pazarlás, természeti katasztrófák, szegénység.

Nem elég termőföld, az nem. Ez már csak abból is könnyen belátható, hogy mikor sokkal kevesebben voltak emberek (tehát sokkal több termőföld jutott egy emberre), akkor is éheztek.

De a többi állítása is igaznak tűnik, pl. ma már egy csomó területen megművelhető a föld, ahol korábban nem.
www.fao.org/news/story/en/item/20964/icode/

dunántúli gyerek 2017.01.28. 18:36:27

@rasztaszív: Ne vergődj, ne hazudozz.

'Az 1890-es években több tízezer ember özönlött a kanadai Yukon vidékére aranyat keresve, ám helyette skorbuttal, medvékkel és dermesztő hideggel kellett szembesülniük. '

2015 augusztusában meg ennyi migri özönlött Magyarországra NAPONTA. Mehettek volna aranyat keresni is Szibériába, ha dolgozni akartak volna.

A négerarabok azt hiszik eljött El Dorado, nem azért jönnek mert nincs zaba otthon. Csak írnak nekik az unokatesók Európából hogy itt ad nekik az állam ingyen lakást, kaját meg buszbérletet, lehet nőket erőszakolni büntetlenül ad nekik a TASZ ügyvédet és szelfizhetnek Merkellel.

sírjatok 2017.01.28. 18:39:25

@rasztaszív: ok rosszul mondtam, az élelmiszer/éhezés lehet probléma, de nem a termőföld hiánya, a túlszaporodás a probléma, hanem a szervezetlenség, háború, korrupció.

Tehát az afrikai nem azért megy Norvégiába, mert ott jobb minőségű vagy több a termőföld, hanem mert a norvég az egy jobban szervezett társadalom magasabb életszínvonallal.

sírjatok 2017.01.28. 18:41:40

@dunántúli gyerek: "nem azért jönnek mert nincs zaba otthon."

Én még ezt is elhiszem, csak azért nincs nekik zaba, mert nem termelik meg. A híresen jól termő norvég földeken meg megtermelik nekik a norvégok. Hülyék lennének nem jönni.

BiG74 Bodri 2017.01.28. 18:43:25

@sírjatok:
Ne haragudj, de ellent kell mondanom, bizonyos mértékig. A föld elegendő, bőven. Azért mert korunk mezőgazdasága, tudománya a termelést egyre hatékonyabbá teszi, illetve olyan területeket vonnak be termelésbe, melyeken régen elképzelhetetlen lett volna ilyen intenzítású növénytermelés, sőt egyáltalán a termelés. Másrészről nem tudhatjuk, hogy az intenzív művelés, trágyázás, kemikáliázás folytán mikor tesszük teljesen tönkre a földjeinket. Az intenzív művelési földek pedig csak növekvő ráfordításokkal hozzák ugyanazt a szintet, illetve visszaállítani őket alapállapotukba szinte lehetetlen.
Valahol a kettő között van az igazság, van elég föld, de az embereknek semmi sem elég.

she_wolf 2017.01.28. 18:44:16

"Donald Trump egy barom, de miért gondolja bárki is, hogy Orbán Viktor különb?"

Miért? Gondolja bárki is?

rasztaszív 2017.01.28. 18:44:41

@sírjatok: a wfp címe:Mailing address:

Via C.G.Viola 68
Parco dei Medici
00148 - Rome - Italy

vajon miért mondják ugyanazt?:)

a fao oldalán viszont sehol nem találsz semmi olyasmit,hogy ne lenne túlnépesedés!

dunántúli gyerek 2017.01.28. 18:45:59

És különben elég sok migri dolgozik már nyugat európában. Legalábbis Róma, Nápoly, Velence tele van velük, minden sarkon ott vannak. Ált. hasist árulnak, de ahol sok a migri ott azért kebab-sátrakat meg vízipipa bárokat is nyitnak páran.

Svédországban a segélyen, lakáson, ügyvéden kívül még jár a migriknek vállalkozói tanfolyam. Mondjuk nemtom milyen nyelven, nyilván arabul, hogy ne sértse a kultúrájukat.

sírjatok 2017.01.28. 18:46:34

Na jó lépek mert van jobb dolgom, mint itt rohadni, a tanulságok búcsúzóul:

- Európában nincs túlnépesedés, ezért itt a gyerekvállalás ellen ágálni nettó faszság
- Afrikában nem azért éheznek mert túl sokan vannak, hanem mert szervezetlenek

Csácsá.

rasztaszív 2017.01.28. 18:50:10

@dunántúli gyerek: te meg most mihez is szóltál hozzá...?

sírjatok 2017.01.28. 18:53:12

@rasztaszív: "a fao oldalán viszont sehol nem találsz semmi olyasmit,hogy ne lenne túlnépesedés! "

www.fao.org/docrep/u3550t/u3550t02.htm

Worldwide, enough food is produced to feed everyone
=
nem azért éheznek, mert "nincs elég kaja" vagy mert nem termelnek eleget.

"wfp címe"
Ja értem, tehát ha Rómában van, akkor nem igaz, amit ír, mert Rómában van a Vatikán is, szóval akkor amit egy római székhelyű cég állít, az keresztény propaganda.

ok.

rasztaszív 2017.01.28. 19:02:53

@sírjatok: olyat idézz a fao-tól,ahol azt állítják,hogy nincs túlnépesedés.nem fogsz ilyet találni!
a linked,amire hivatkoztál pedig konkrét katolikus propaganda,és jól láthatóan úgy működik,hogy más saját oldalakkal hivatkozzák körbe egymást.

6.Lenin 2017.01.28. 19:17:03

Közben volt más dolgom is, de visszatérve a témára...

hallottam már olyasmit is, hogy azoknak a javaknak, amikre az embereknek szükségük lenne, néhány millióan is képesek lennének előállítani. Már most több milliárd ember felesleges a földön, és még csak most fognak jönni a robotok, mesterséges intelligencia.
Csak visszakanyarodhatunk oda, hogy a probléma annál összetettebb, hogy csak bizonyos -nekünk kellemes-kiragadott példákkal bizonyítsunk valamit.

Talán az sem túlzás, hiába lesznek a kerítések, elöregedő Európa, a népvándorlás az ivóvíz, élelmiszer, gazdasági elmaradottság okaként néhány évtized múlva megállíthatatlan lesz. Az északi rész pedig nem fog tudni eltartani átlagnál jobban szaporodó fejletlen tömegeket. Természetesen , majd tetőzik, ahogy @sirjatok nevezi a túlnépesedést. A Természet, Universum, Teremtő, IT, megtalálja a megoldást és majd a túlélők is találnak a felsoroltak közül maguknak megfelelő magyarázatot.
Aztán lesznek barmok is, akik mondanak valamit, vagy írnak róla, vagy nem lesz rá mód, mert csendben kipusztulnak.

Brix 2017.01.28. 19:22:24

A lényeg azért mégiscsak az lenne, hogy vissza kellene fogni a népességrobbanást, különösen ott, ahol ennek nem adottak az anyagi feltételei. A " szelíd erőszak " politikájához vissza kellene térni a nyugati államoknak, hogy jobb belátásra bírják a közel-keleti és afrikai országokat , mert így soha nem fognak a kapitalizmus és a piacgazdaság útjára térni...Amíg az anyagi keretek nem adottak, addig nem lehet ökotudatos, fenntartható, igazságosabb társadalmat sem építeni...Sajnos, Trump nem úgy néz ki, mint aki rendet akar csinálni a világban...Pedig Afrika is akkor fejlődött, amíg a gyarmati igát nyögte...
Pedig, itt az ideje az aktív politikának, mert a migráció elsöpörheti az európai civilizációt...

6.Lenin 2017.01.28. 19:30:16

@Brix:

" mert a migráció elsöpörheti az európai civilizációt... "

Lassan nem lesz aki képviselje, hiszen öregednek az európai civilizációt magukban hordozók, aztán csendben kipusztulnak, mint eddig sokan az ilyen, és hasonló folyamatok során. Majd esetleg a muszlim gyerekek csodálkozhatnak 1-2 viaszbábún, ha meghagyják őket., vagy elfelejtődik, mert nem lesz aki emlékezne rá.

Brix 2017.01.28. 19:30:32

@6.Lenin: Szerintem ugyanaz lesz, mint a történelem során mindíg: harc az erőforrásokért. Európa felébred csipkerózsika álmából , mert a jóléti , szociális piacgazdaság ebbe ringatta évtizedeken keresztül...A világ arról szól (sajnos) hogy az erősebb elveszi azt , amit magának szeretne... A puhány, altruista nyugati politikusok alkalmatlanok a krízishelyzetek megoldására. Minden normális országban már régen a fegyverek szólnának a határon betörő, irregulás embermilliók visszatartására... Mert ez már nem emberjogi kérdés , hanem háború, csak nem konvencionális fegyverekkel vívják....

6.Lenin 2017.01.28. 19:42:31

@Brix:

Szerintem is a jelenlegi állapotra jellemző, de nem tudhatjuk megtörténik-é, vagy lesz-é egy másik verzió, milyen hosszú lesz az átmenet, időben lépnek-é a döntéshozók? Jó döntést hoznak? Másnak is az lenne az érdeke?

Hány hasonló honfoglalás történt már? Jól döntöttek az akkori vezetők?
Mindenki felismeri ezeket a kihívásokat? Nehéz lenne kapásból az eddig eltűnteket is felsorolni.

A Trumpok, Orbánok a barmok mert felismerik az előszelét a veszélynek?
Vagy akik bagatellizálják?

Lennének történelmi példák, csak a jó következtetést nem mindenki képes levonni, ha lehetséges egyáltalán.

6.Lenin 2017.01.28. 19:54:02

Talán még annyit, hogy feltétel nélkül támogatom a környezetünk tudatos védelmét, a károkozás megszüntetését. Még akkor is, ha mindent kétséget kizáróan az emberi tevékenységnek nincs hatása a fent vitatott folyamatokra (lehűlés, felmelegedés és következményei). Talán késleltethetnénk, hogy legyen időnk a felkészülésre a túlélésre. Meg olyan emberi, mint az örömokozás a másiknak (kefélés)
Mivel jelenleg is itt vagyunk, valakik mindig túlélték ezeket, tehát van remény, vagy most már nem lesz, de inkább legyünk Optim-P-isták.

morph on deer 2017.01.28. 19:59:55

@dunántúli gyerek:
"Mehettek volna aranyat keresni is Szibériába, ha dolgozni akartak volna."

Ezt gondolom onnan tudod, hogy te is azt csinálod, ugye? Ez is bizonyítja, hogy tényleg bárkit beengednek, válogatás nélkül...
És sok szíriai munkatársad van?
Mesélj!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2017.01.28. 20:00:46

A túlnépesedés ékes példája Szíria. A lakossága 3 millió volt 1960-ban. Most 24 millió. Ebbe kódolva volt a háború.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2017.01.28. 20:07:52

@sírjatok: "Hát azért hadd gondoljam, hogy maradtak volna nyomaik. Nyilván minden törzsről nem tudhatunk ma, de ha egy mai nyugati civilizáció megsemmisülne, annak százezer év múlva is lennének nyomai."
Csakhogy a kéregmozgások miatt, ha 400-500 millió éve volt egy civilizáció, annak semmiféle nyoma nem maradt. Már pedig egy közeli szupernova robbanás az élet írmagját is kipusztíthatta, vagy egy egy nagyobb becsapódás. A kőzetlemezek folyamatos egymásra csúszása pedig mindent eltüntetett.

" A Dekkán mintegy 40 millió év alatt 6000 kilométert tett meg, míg a Csendes-óceáni-lemez 50 millió év alatt 3000 km-t."

hu.wikipedia.org/wiki/Lemeztektonika

Vagyis néhány száz millió év alatt a teljes Föld felszín komplett kicserélődhetett, eltüntetve egy volt civilizáció minden nyomát.

kvadrillio 2017.01.28. 20:13:29

hidfo.ru 2017.01.27. 10:03 Világpolitika
“Egy háború esetén űrszemét lesz az amerikai műholdakból”

Az amerikai légierő tábornoka, John Hyten szerint Oroszország és Kína műholdas technológiái olyan gyors ütemben fejlődnek, ami az űrben nemsokára veszélyt jelenthet az Egyesült Államokra.

A Stratégiai Parancsnokság (STRATCOM) vezetője, John Hyten tábornok azt mondta, Oroszország és Kína műholdas technológiái nemsokára veszélyt jelentenek minden amerikai űreszközre, emiatt „fel kell készülni a háborúra”. „A nem túl távoli jövőben képessé válnak ennek kihasználására, és minden egyes eszköz, amit az űrben működtetünk, veszélyeztetve lesz. Ezt meg kell előznünk, és a háború elkerülésének legjobb módja, hogy készen kell állnunk a háborúra.”

A tábornok elmondása szerint Oroszország olyan műhold-elhárítási technológiákat fejleszt – beleértve lézerfegyvereket is -, melyek egy háború esetén képesek lennének működésképtelenné tenni minden amerikai műholdat, beleértve a katonai és civil eszközöket is. „Ezek többsége utána űrszemétként sodródna tovább” – mondta.

Hyten arra is felhívta a figyelmet, hogy a háborút azért kell megelőzni, mert egy ilyen konfliktus annyi űrszemetet hagyna maga után a Föld körül, hogy amiatt az emberiségnek többé nem lenne hozzáférése az űrhöz.

NOMAJD A TRUMP JÓL ODABASZ NEKIK !!! :)

morph on deer 2017.01.28. 20:15:15

@6.Lenin:
"A Trumpok, Orbánok a barmok mert felismerik az előszelét a veszélynek?"

Igen, barmok, de nem a "felismerés" a baj önmagában, hanem a téves következtetések és az azokra adott rossz válaszok.
Mindkét helyes fiú rendelkezik az önnön tévedhetetlenségébe vetett megingathatatlan hittel, és ez az ami nem csupán hitelteleníti őket, de azt is egyértelműen jelzi, hogy közveszélyesek.
Csak idő kérdése, hogy mikor szabadulnak el végképp és visszafordíthatatlanul.

6.Lenin 2017.01.28. 20:20:25

@morph on deer:

Gondolod te, mások meg másként.

Biztosan voltak hozzád hasonlóan gondolkodók, akik örömmel simogatták a keletről jött nomád őseinket, aztán rácsesztek, vagy elmentek Londonba mosogatni és megúszták.

CsendPenge · https://zoldsegextra.blog.hu/ 2017.01.28. 20:31:49

@sírjatok:
Hát ezen majdnem besz*rtam a röhögéstől! Fertilitási ráta, mi? Az bizony nagyon nem a kihalás! :D A halálozási ráta az a mortalitási ráta :)))
Pl. ebben a mondásban is olvasható: "Ante mortem ne laudemus hominem quemquam."
Feldobtad az estémet, köszi! :)

Spontán Blogger 2017.01.28. 21:04:19

Hogyan nézd a LEGÚJABB filmeket az interneten INGYEN? NEM FOGOD ELHINNI MENNYIRE EGYSZERŰEN
KATT IDE: onlinefilmek2017.blog.hu/2017/01/21/hogyan_nezd_a_legujabb_filmeket_az_interneten_ingyen_nem_fogod_elhinni

Hollandexxonvaldez 2017.01.28. 21:39:25

Trump 3nap alatt többet tett mint Obamamajom előtte 8évig. mától stop a muszlimoknak.remélem hamarosan Merkel KISZ titkár banya is megy a szőnyeg szélére,aztán itt is stop a szélsőségeknek.mire az elmúlt 10-20év vadliberalizmusát eltakaritjuk felnő egy generáció.van itt munka bőven a rendes embereknek mire a szemetet sikerül eltakaritani

gmihaly621 2017.01.28. 21:50:44

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Az egyik ellensúlyozta, "egálba hozta" a másikat. De milyen áron!

bkkzol 2017.01.28. 22:04:46

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ugyan ez van Jemennel... pár évtizeden belül NIgériában gyakorlatilag nem fognak elférni. Átlagban 12 gyerekes anyák vannak!

erőtlen emberi erőforrás 2017.01.28. 22:15:49

"Orbán Viktor ... mérgek a talajban, vízben, ... és egy füstbe fojtott ország."

Eddig nem sokat lehetett tudni arról ki az a Sallai R. Benedek, de az üres blabla rendszerint üres blablázót takar

Ha nincs Orbán, akkor most kevesebb a füst? Ez csak a többi görcsősen erőlködő ellenzéki párttól megszokott tömjénfüsteregetés. Más szóval szellemi környezetszennyezés

Apage orbanas!

erőtlen emberi erőforrás 2017.01.28. 22:23:13

@morph on deer:
Szokás szerint hülyeségeket írsz, mégpedig olyat, ami önmagát leplezi le

Orbánnak szinte minden előre sejtése bejött, és mivel nem volt rest meghozni a szükséges intézkedéseket, most a nyerő oldalon áll. Szemben a szinte minden jóslatát tekintve mellétrafáló ballib ellenzékkel

Trumpról pedig egy hét alapján még senki nem tudhatja, mit fog kihozni az elnökségéből és az bejön-e majd

morph on deer 2017.01.28. 23:41:51

@erőtlen emberi erőforrás:
"Szokás szerint hülyeségeket írsz, mégpedig olyat, ami önmagát leplezi le"

Na erről mesèlj még egy cseppet, légyszives..! Mármint, hogy mi leplez le mit?

"Nyerő" oldalon?
Vajnánál biztosan :)
Úgy egyébként az ország putyinizálását nyilván jól megfizetik, tehát lehet abban valami, amit mondasz.
Remélem a 'tartótisztje' is meg lesz vele elégedve, amikor jön látogatóba..!

Mindenesetre a jövője biztosnak látszik: milliós nézettségű jövendőmondó műsorai lehetnének például az M1-en!
Társulva Fásy Ádámmal még énekelhetne is, mondjuk a 'fehérvári huszárokról'..!
Szem nem maradna szárazon...

Trump meg már bizonyított!
Most már semmi kétség, hogy egy gyökér, aki legalább olyan tehetséggel mozog a politikában, mint elefánt abban a bizonyos porcelánboltban.
Akár borítékolható is a "sikere" - kő kövön nem marad, hacsak le nem fékezik időben.

morph on deer 2017.01.28. 23:50:54

@6.Lenin:
"Gondolod te, mások meg másként."

Dehát ez a szép az egészben, nem gondolod?
Én egyébként sem szeretem az egyenruhákat, az egyenruhásokat, a szurkolótáborokat, meg az uniformizált gondolkodásmódot, - hogy csak pár dolgot említsek - és ezt soha nem bántam meg.
Már talán említettem, hogy a falkaösztön teljesen hiányzik nálam, ez van.

GQ 2017.01.29. 00:10:56

@GQ: ez csupán a véletlen műve, a telefonom megkattant :)

GQ 2017.01.29. 00:14:30

@kvadrillio: a kiterjesztést észrevetted-e? .ru, mint Russia. Segítek. Ez Oroszországot jelent. Nyilván a véletlen műve :) kár, hogy az észak-koreai Marsra szállást nem keverték bele ;)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2017.01.29. 07:18:19

@erőtlen emberi erőforrás: "Orbánnak szinte minden előre sejtése bejött, "

Ja. Mint amikor 2001-ben elindította a lakásépítés őrületet meg törvény hozott amely lehetővé tette a devizahitelt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2017.01.29. 07:19:14

@bkkzol: Sajnos az európai orvoslás kombinálódott az afrikai szaporasággal.

bkkzol 2017.01.29. 07:26:02

Egyszerűen lehetne ezt szabájozni. Talán még a sötét kis fejükkel is felfognák. 1 gyerek pénz+étel támogatás, 2 gyerek étel támogatás.... 3+ gyerek semmi.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2017.01.29. 07:26:53

@Larry Silverstein: Aha. A születések száma így alakult 2004-től 95 137 97 496 99 871 97 613 99 149 96 442 90 335 88 049 90 269 89 524 93 281 92 135. 2008-ban volt a legmagasabb és 2011-ben volt a legalacsonyabb. Most akkora sikernek állítod be, hogy a Viktor alatti több mint 10 százalékos csökkenés után kezd emelkedni? Szokás szerint hazudsz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.29. 09:07:45

@sírjatok:

"Úgy értem kb. az a gondolatmenet, hogy az európaiak azért ne vállaljanak gyereket, mert az afrikaiak túlszaporodnak? Ne má."

Pedig bizony így van, ez a vadliberális álláspont. Sőt az elvileg nem liberális Merkel mama meg is kezdte e terv megvalósítását. Ahelyett, hogy a saját nemzete fertilitását növelné további adókedvezményekkel, munkahelyek teremtésével (Trumpnak eléggé igaza van az olcsó bérű külföldön USA-piacra termelő cégek súlyos megadóztatásával) és további gyerekbarát intézkedésekkel, inkább gyermekes anyákat lakoltat ki szociális lakásokból (na jó, ez nem általános, de nem egy példa akadt erre is), és kultúridegen, alacsony intelligenciájú embereket importál, akik majd teleszülik Németországot.

Még azt sem állítom, hogy tudatosan ez a cél vezérli - lehet, hogy tényleg csak rosszul értelmezett humanizmus áll mögötte -, de az eredmény ez lesz.

6.Lenin 2017.01.29. 09:31:52

@morph on deer:

"Gondolod te, mások meg másként."

"Dehát ez a szép az egészben, nem gondolod?"

Azért írtam, mert pontosan így gondolom én is. Kinek van igaza? Az 1 más kérdés.
(szerintem a maga szempontjai szerint mindenkinek)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.29. 11:09:19

@6.Lenin:

"Nem tudhatjuk azt sem, hogy a Föld eddigi ideje alatt vajon hány civilizáció pusztult már ki, és milyen okok mentén."

Egy sem, már ha emberi civilizációra gondolsz. Legalábbis hatalmas meglepetés lenne egy eleddig ismeretlen kultúra romjainak felfedezése.

Más intelligens faj pedig előttünk nem létezhetett, ezt az evolúció eddigi menete kizárja.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.29. 11:15:32

@Janossz:

"Elárulnád, melyik az a két vallás, amelyik tiltja a születésszabályozást, csecsemők millióit ítélve halálra ezzel?"

Csecsemők millióit nem a vallás, hanem lelkiismeretlen emberek ölik halomra. Amúgy a logikád eleve sántít, hiszen ha a hitük visszatartaná őket a fogamzásgátló szedésétől, akkor az abortusztól is visszatartaná őket.

Ha a 3. világ túlszaporodására gondolsz, ott sem állja meg a helyét a vádaskodásod, ui. ott sem a keresztény vagy a zsidó vallás miatt nem védekeznek, hanem tudatlanságból.

De azért csak köpködd a vallást, ha ettől jobban érzed magad.

6.Lenin 2017.01.29. 11:32:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Kiderült néhány építményről, hogy az építők olyan csillagászati ismeretekkel rendelkeztek, ami az adott korban-a mai tudásunk szerint lehetetlen is lehetne.

A perui piramisokat azért tájolták 4 tizedes pontossággal csillagászati adatok alapján, hogy bizonyos időszakokban felcipeljenek rá szűzlányokat és egy impotens fasz kőbaltával fejbe vágja őket. Tök logikus. De lehetne sorolni sok mindent, amire jelenleg nincs elfogadható magyarázatunk ma sem.

Sok milliárd év ugyanúgy felfoghatatlan a néhány évtizedes életében gondolkodó
embernek, mint a végtelen, vagy a tágulás a végtelenben. Mind tök logikus.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2017.01.29. 11:44:49

@sírjatok: @Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Úgy értem kb. az a gondolatmenet, hogy az európaiak azért ne vállaljanak gyereket, mert az afrikaiak túlszaporodnak?"

Na akkor idézzétek ki írt ilyet, vagy csak megint álmodtátok!

Janossz 2017.01.29. 11:54:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Naponta tíz-százezrével születnek gyermekek a földre, akiknek az első életévük megélésére sincs esélyük.
És látá az Úr, és mondá ez jó.
Ezért egy közönséges kotonosztásból is vallásháborúk kerekednek.
Egyébként jellemző, ha valakinek zsidózásra jár az agya, annak meg se fordul a fejében, hogy túlnépesedés dolgában ők nem játszanak: A két nagy szaporító a kereszténység, és az iszlám. Ebben remekül egyet értenek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.29. 14:19:27

@sírjatok:

"Tehát az afrikai nem azért megy Norvégiába, mert ott jobb minőségű vagy több a termőföld, hanem mert a norvég az egy jobban szervezett társadalom magasabb életszínvonallal."

Legalábbis addig, amíg az iszlámhívők nem integrálják a norvégokat. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.29. 14:33:57

@6.Lenin:

Értem én, de pl. az egyiptomi piramisokról is sokáig azt hittük, hogy rabszolgák építették, oszt kiderült, hogy mai szóval szakmunkások voltak, szabad emberek, jól megfizetve.

Az, hogy nem tudjuk, miként épülhettek a perui piramisok olyan pontosan, még messze nem jelenti azt, hogy valami hiperfejlett csillagászatuk vagy matematikájuk volt. Lehet az is, hogy eredetileg kevésbé pontosak voltak, csak időközben a csillagok sajátmozgása épp a nagyobb pontosság irányában alakult - ez persze ellenőrizhető dolog, lehet, hogy tévedek.

Az viszont tény, hogy semmi más nem maradt fenn utánuk, ami fejlett iparra, tudományra és technikára utalna. Nem túl gyakori, hogy egy kultúra egy bizonyos tudományágban magasan kiemelkedőt alkot, az egyetlen kivétel épp a csillagászat, ismert okokból (áradások előrejelzése).

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.29. 14:35:50

@Janossz:

Olyan országokban, ahol azt hiszik, hogy egy szűzlány megerőszakolása kigyógyít az AIDS-ből, bizony nem a vallás, hanem a tudatlanság okozza a túlszaporodást. Jogod van mást hinni, semmi közöm hozzá.

6.Lenin 2017.01.29. 14:58:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Néhány száz éves leletekért már néha több méter mélyre kell ásni az ezzel baszakodóknak. Lehet, ha csak 1 hanygyányival is mélyebbre mennénk, néha hanyatt esnénk a meglepitől. Nem hiszem, hogy dínókból is néhány tucat szaladgált a Földön de a kertemben nem találtam még csak 1 kis dinókakit se, pedig az sem lehetett 1 fagyi gombóc nagyságú.
Mind1.
Az azért tetszik, hogy az universum alkalmazkodott pontosságban a később épített valamikhez. Elképzelhető, bár kicsit erőlködnöm kell hozzá, pedig nem nagyon kell a szomszédtól fantáziát kölcsönkérnem.
Volt ezekről vitám más blogon, tőlem tájékozottabbakkal is, és a vége az lett, hogy megegyeztünk abban, halvány fingunk sincs az egészről (vagy inkább csak elképzelések azoknak is akik hozzáértőként mutogatják magukat. Túl sok minden dől meg szinte naponta ). Másként vélekedhet a vallásos, a tudományban hívő, másként aki csak teng-leng. A tuti meg majd 1x kiderül, vagy nem. az se biztos, hogy kell-é tudnunk mindent, vagy el tudnánk.é viselni a minden tudását. Érdekes témák, annyi szent, ilyenkor jól lehet(ne) vele időt múlatni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.29. 15:45:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: :))

Illetve a Trump hülye. Tanulhatna orbántól, aki ElŐSZÖR lebontja a fékek és ellensúlyok rendszerét, és UTÁNA azt csinál, amit akar. Év végén pl. őrült pénzszórásba kezdett, és senkinek nem kellett elszámolnia.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.29. 16:27:00

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "@erőtlen emberi erőforrás: "Orbánnak szinte minden előre sejtése bejött, ""

Volt egy "rosszabbul élünk, mint 4 éve" kampány 2006-ban, a szocialista pénzszórás után, mikor mindenki határozottan jobban élt, szegények, gazdagok egyaránt. Nem, mintha gyurcsány megérdemelten nyert volna, de orbán nagyon elbaszta.

(Az országnak most jobb lenne, ha orbán 2006-ban nyert volna.)

6.Lenin 2017.01.29. 16:35:33

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Igazad van, akkor is eltalálta, hogy rosszabbul éltünk, és tényleg jobb lett volna, ha 2002-ben nyer. Rengeteg hülyeséget megspórolt volna az ország.

2002 után beszélt Orbán arról, hogy neki csak 2/3-al érdemes nyerni (gondolom az MDF miatti 2002-es sikertelen koalíciós partner miatt)
2006-ban még nem lett volna meg a 2/3-ad. A lottó 5-ös Gyurcsány csak 2010-re tudta "biztosítani" az elvárt eredményt, de utána is. Most 18-ra is hozza a formáját.

erőtlen emberi erőforrás 2017.01.29. 17:36:49

@Janossz:
Ezt rosszul tudod. Érdemes belelapozni az Ószövetségbe(vagy a Haftárákba ha az van kéznél) és meglátod a maxi szaporaság fundamentális eleme az izraelita hitvallásnak

Vagy menj el Jeruzsálemben az ortodox negyedbe a Mea Shearimba és számold meg a gyerekeket. A szekularizált zsidók már nem így élnek, és ez a nagy többség

erőtlen emberi erőforrás 2017.01.29. 17:58:13

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Úgy 2000 táján jöttek a lakásépítési kedvezmények, és a kedvezményes FORINThitelek. Lakásépítésre senki nem vett fel hitelt akkortájt devizában, az a fogyasztási hitelekre (autóvásárlás) volt kitakálva, jellemzően 2-4 év futamidővel

Megyóék szüntették be a kedvezményes forinthitelt, és onnantól jöttek tömegesen a devizahitelek lakásvásárlásra 25-30 év futamidővel. 2002-ig szinte mindenki nyert a devizával, és ezek a bolondok azt hitték hogy mindig lesz Budán kutyavásár

Namostakkor miért kellett volna tudnia Orbánnak hogy az utódja így elcseszi majd mindkét sikeres hitelezési konstrukciót?

Nincs olyan amit el ne lehetne cseszni, de ha mvan, akkor a szoclibák bebizonyítják hogy ég azt is el lehet cseszni

Janossz 2017.01.29. 18:12:23

@erőtlen emberi erőforrás: A téma a Föld túlnépesedése volt. E téren a zsidó vallás nem látszik, nagyítóval sem, de vannak akiknek mindenről a zsidók ugranak be...
Egyébként tényleg tőlük ered a sokasodjatok!, de hát azt hatezer éve találták ki, azóta meg kicsit változott a világ.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.29. 19:15:21

@Janossz: "tőlük ered a sokasodjatok!, de hát azt hatezer éve találták ki"

Hát azóta exponenciálisan sokasodnak. 120 ezer év múlva ellepik a Földet. :))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2017.01.29. 21:20:54

@6.Lenin: "Az azért tetszik, hogy az universum alkalmazkodott pontosságban a később épített valamikhez."
Mi van? Milyen anyagot tolsz?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.30. 09:46:38

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Uhm. Rutinból elkövetett szándékos trollkodáson kaptuk, tudta a lelke mélyén, hogy elnézést kéne kénie, de nem bírta kimondani. Szétette belülről az antagonizmus. Én a javára írom. A ceruzázórém22-nek pl. sose volt ilyen problémája.

Már csak a hazudozásról kéne lebeszélni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.30. 12:58:30

@6.Lenin:

"Nem hiszem, hogy dínókból is néhány tucat szaladgált a Földön de a kertemben nem találtam még csak 1 kis dinókakit se"

Nem értek a paleontológiához (sem), de azt hiszem, a dinoszaurusz-leletek min. 60 millió évesek, vagyis általában elég mélyen kell lenniük - pl. bányákban valószínű a felbukkanásuk. Kisebb mélységekben csak olyan ritka szerencsés esetekben, amikor a földrétegek mozgása (pl. kontinensek mozgása, földcsuszamlások) kisebb mélységekbe "tolta fel" őket. Ezért aztán a kertedben nem túl valószínű a felbukkanásuk.

Igencsak valószínűtlen az evolúció menetét ismerve, hogy abban a korban létezhettek értelmes lények, de ha mégis, akkor esélyes, hogy rátaláltunk volna legalább pár alkotásukra. Azért sem hiszem, hogy létezett hozzánk mérhető intelligencia, mert az emberi szintű intelligencia igen ritka a Földön. Az emlősök között is csak pár emberszabású jöhet úgy-ahogy számításba, de igazából ők sem veszik hasznát az intelligenciájuknak. Csak az ember. Az intelligencia rendkívüli evolúciós előny, de a jelek szerint csak akkor, ha elér egy bizonyos, a miénkhez igen közeli szintet.

"Az azért tetszik, hogy az universum alkalmazkodott pontosságban a később épített valamikhez."

Nem alkalmazkodást írtam, és nem később, hanerm korábban épített dolgokról. Ha - HA - az történt, amit említettem, és ez erősen kétséges, akkor úgy történhetett, hogy az építők tévedtek egy csillag pozíciójának meghatározásakor. A tévedésük azonban véletlenül épp abban az irányban történt, amely irányban a csillag a sajátmozgását végezte, így idővel a csillag sajátmozgása eltüntette a tévedést. Képzeld el úgy, ahogy a lövész egy távolabbi mozgó célpontra úgy lő, hogy előre céloz, figyelembe véve a célpont mozgását, hogy amikor a lövedék odaér, a célpont is épp akkor érjen oda. Most képzeld el, hogy a lövész mindezt nem tudatosan teszi, hanem VÉLETLENÜL céloz előre, és véletlenül ér a célpont épp akkor oda, amikor a lövedék is. Ekkor sem mondhatod azt, hogy a célpont alkalmazkodott a lövedék pályájához.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.30. 13:10:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A dínóleletek döntő többségét a felszínen találják. Nyilván, hisz könnyebb egy síkságon végigsétálni, mint egy kétméteres árkot végigásni. Gyakori jelenség a kőzetek felemelkedése, és lepusztulása, így felszínre kerülnek a mélyebb rétegekben eltemetett dolgok. Persze a kibányászott leletek sokszorosa van a mélyben.

6.Lenin 2017.01.30. 13:38:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nincs semmi gond. Nyilván mindenki tévedhet ebben a kérdésben, ugyanis már pedzegetik, hogy az evolúciós elméletet is ideje lenne átgondolni, és nem én kezdeményeztem.
Még az sincs tisztázva minden kétséget kizáróan, hogy mi is olt a kezdet. Felrobbant a semmi, a se3mmiben, és lett anyag, tér,idő, energia szarásig. Vagy egy nagyon jólelkű vénember unalmában farigcsált valamit.
Sajnos már nem emléxem a blog címére, de lezajlott ott egy elég magvas vita ezekről a kérdésekről, de egy lépést se tettünk benne előre (talán az aktivitás alól visszakereshető, talán tavaly valamikor az év közepén)

Már az ember (mi) is képesek vagyunk a gének feltérképezésére és befolyásolására, ha képesek lennénk átmenni egy olyan bolygóra, ahol már létezik az élet valamilyen
formája, elindíthatnánk egy szabályozott "evolúciót". Időnként visszamennénk, és kijavíthatnánk a közben keletkezett "hibákat", vagy a felesleges fajokat "eltüntetnénk" .stb lehetne ezekről hosszan spekulálni, ki-ki a saját világnézete szerint. Aztán eljutnánk oda, hogy a tököm tudja......., mit mindig sikerült ezzel zárni az ilyen vitákat.
Szerintem.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.30. 13:56:43

@6.Lenin: 'Vagy egy nagyon jólelkű vénember unalmában farigcsált valamit."

A zsidók istene nem jólelkű, hanem bosszúálló.

Ha van isteni csoda, akkor az egész kavantummechanikát ki lehet dobni, ősrobbanásostul, mindenestül. Akkor kerubok forgatják a Földet.

Ha van kvantummechanika és ősrobbanás, akkor nincs isten. Kölcsönösen kizárják egymást.

Magyarul mégegyszer. Ha Isten ilyere teremtette a világot, mint amit tapasztalunk, akkor nem létezik Isten.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.30. 14:07:46

@6.Lenin: "az evolúciós elméletet is ideje lenne átgondolni"

Az evolúció tény. A természetes kiválasztódás az elmélet.

www.darwinnap.hu/evolucio-gyik.php

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.30. 14:14:26

Amit nem tudunk:

- Létezik-e fénysebességnél gyorsabb távolhatás. Úgy tűnik, létezik.

- Hova lett az antianyag?

- Mi a sötét anyag?

- Mi a sötét energia?

- Hogyan egyeztethető össze a kavntummeckanika a relativitás elmélettel?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.30. 14:32:16

@6.Lenin:

"Aztán eljutnánk oda, hogy a tököm tudja......., mit mindig sikerült ezzel zárni az ilyen vitákat. Szerintem."

Szerintem is. :D Nem valószínű, hogy valaha is lesz szerencsénk bizonyosságot szerezni.

"az evolúciós elméletet is ideje lenne átgondolni"

Természetesen, kevés az olyan elmélet, amelyet menet közben nem kell finomítani. (Talán Einstein specrelje és áltrelje az egyetlen, de már mai látható, hogy idővel ott is lesz finomítás, csak még nem elég érzékenyek a műszereink az eltérések észleléséhez. Ott van pl. mindjárt a gravitáció, amelyet ugyan szépen leírt, de attól még nem értjük jobban. És hát ugye kvantumszinten sem igazán működik, tehát ott bőven lesz mit finomítani.) Pl. az evolúció a jelek szerint nem folyamatos sebességgel halad, hanem hosszabb stagnálás után rövid idő alatt nagyot ugrik. Fenetuggya, miért.

"Még az sincs tisztázva minden kétséget kizáróan, hogy mi is olt a kezdet. Felrobbant a semmi, a se3mmiben, és lett anyag, tér,idő, energia szarásig. Vagy egy nagyon jólelkű vénember unalmában farigcsált valamit."

Valószínűleg soha nem tudjuk meg, mert nem lesz mód kísérleti ellenőrzésre. Vagy talán mégis. A tököm tudja... :D

6.Lenin 2017.01.30. 14:36:24

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Ha Isten ilyere teremtette a világot, mint amit tapasztalunk, akkor nem létezik Isten. "

Már megint másra szeretnéd kenni. Azért, hogy te 1 köcsög vagy, miért lenne az Isten hibás? Szabad akaratodból vagy ilyen, azt pedig ő adta. Halvány jelét se láttam eddig tőled, hogy szeretnél változtatni.

6.Lenin 2017.01.30. 14:49:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Igen, tudtam, hogy mi is eljutunk a végkövetkeztetéshez.
Már csak az nyitott, hogy jó lenne-é tudni a mindent? Egy néhány évtizedes életben szükségünk van-é rá? Persze, olyan emberi, mint az örömszerzés. Csak amikor már az is kötelesség, kicsit unalmassá válik. Ha mindent tudnék, mi a toszért görcsölnék utána bármivel is?
Játszhat az ember Istent, de képes lesz azzá is válni? Életet teremteni?
Mondjuk látok egy jó csajt, nekem is megmozdul valami, de az még nem élet.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.30. 14:50:47

@6.Lenin: "miért lenne az Isten hibás?"

Nem mondtam, hogy hibás.

Ha a tapasztalatunk nem csal, akkor nics is isten. Se hibás, se hibátlan.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.30. 15:21:12

@6.Lenin:

"Már csak az nyitott, hogy jó lenne-é tudni a mindent?"

Nem hiszem, hogy jó lenne, mert akkor megszűnik minden kitűzhető cél vagy azok értelme. Hiszen végül is a tudás állandó bővítése tesz bennünket emberré, én legalábbis ezt hiszem.

Még azt sem tudjuk, vajon van-e a megismerésnek egy végső pontja, ahová eljutva mindent tudni fogunk - természeti törvényeket, az univerzum keletkezését, értelmét (már ha van) stb. Egyesek szerint létezik a megismerés végső pontja, míg mások szerint a természet olyan, mint egy matrjoska-baba, amely végtelen számú beágyazott elemet tartalmaz.

Én az utóbbit szeretném, mert akkor folyamatos lehetne a megismerés, a tudományos haladás, míg a végső tudás elérésekor már csak a céltalanság állna előttünk, ami egyenlő a kihalással. Ám sajnos az a gyanúm, hogy az előbbi lehet igaz, és a céltalanság felismerése - és az abból fakadó stagnálás, majd kihalás - lehet a végső oka annak, hogy semmi jelét nem látjuk egy nálunk sokkal magasabb szintű intelligenciának. Pedig már 4-5 milliárd évvel az ősrobbanás után, vagyis kb. 8-9 milliárd évvel ezerlőtt kellett létezniük a miénkhez hasonló szintű intelligens fajoknak.

"Életet teremteni?"

100 éven belül bizonyosan. De ettől még nem leszünk istenek.

6.Lenin 2017.01.30. 15:21:37

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

-Jó estét, személyit, lakcímkártyát legyen kedves.
-Jó estét, nekem olyanom nincsen.
-Nincsen? Na, ne szórakozzunk kérem a közeggel. Kicsoda ön, hogy nincs ilyenje?
-Kérem szépen, én vagyok az Isten.
-Isten? Mondtam ne szórakozzon a közeggel, fújjon csak ebbe a csövecskébe szépen. Méghogy ő az Isten, se szakálla, se nem olyan öreg. Mik annak? Na, mi van, hová tűnt? Az istenit neki, ez lelépett. Vagy nekem kéne fújnom? Az a pár stampó nem szokott ilyet produkálni, na mind1. Lépjünk tovább.

Ilyesmire gondolsz cicus?

6.Lenin 2017.01.30. 15:31:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Igen, ez olyan, mint az öröklét, vágyunk rá, pedig elvenné az egésznek az értelmét, ha van egyáltalán.

Még 1 eszembe jutott ezzel kapcsolatban .

Milyen célja lehetett 1 spontán ősrobbanásnak?- vagy tervezték a migrik?
Ha meg tervezett volt a teremtés, nem elrendezett minden előre?- a sors könyvében?
Kár elkezdeni, mert aztán nehéz abbahagyni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.30. 15:52:06

@6.Lenin: "Milyen célja lehetett 1 spontán ősrobbanásnak?"

Sajnálom, ki kell ábrándítsalak, nincs célja a világunknak, se a te vagy az én létezésemnek. Evvan.
süti beállítások módosítása