A valódi viták otthona

Reflektor

Mindig a haverok járnak jól

2017. április 30. - szénhidra

 igennem.jpg

Megjelent a reklámpiacot átszabó legújabb jogszabály. Olyan érdekességekkel bír, mint hogy jól átszabja a magyar piac egyik fontos szegmensét: az óriásplakátokét. A másik, hogy maga a miniszterelnök vette a nevére.

Ezekből pedig nagyon könnyű összerakni az indítékát és kifutását az új szabályozásnak.
Annyit megelőzően hozzátennék ehhez az óriásplakát ügyhöz, hogy magam eléggé városkép elcseszőnek tartom az összeset. Tök mindegy, hogy politikai akár autós, lapostévés, biztosításos stb. vagy bármilyen plakátot ragasztanak ki ezekre a felületekre. Egyszerűen hányinger a sok ilyen-olyan színű nyavalyás, arcba nyomuló üzenet. De ez az én bajom, ettől még elleszek, legfeljebb elfordítom a fejem és csakazért sem veszek újabb autót, lapostévét, biztosítást.

Sokkal nagyobb az a baj, amit a rendelet szellemiségéből kiolvashatunk: itt bizony a piac megregulázásáról szól, azon belül is Simicska Lajos kipenderítéséről. Persze nem baj ha az állam reguláz itt-ott, de ez a sztori ennél többről szól. SL nagyon komoly pozíciókkal rendelkezik e szegmensben, ha pedig záros határidőn túl már csak önkormányzati engedéllyel lehet majd plakátozni, akkor a fideszes önkormányzatokra tekintve nem sok olyan kiadott engedélyre fogadnék a jövőben amelyik Simicska mappájába lenne majd helyezhető. A táblák méretének átszabása csak egy dolog, az igazi ütés az, hogy a jövőben tényleg csak az önkormányzatok adhatnának ki engedélyeket.

Jelenleg a plakáthelyek 90 %-a magánterületen található és kb 10%-a önkormányzati területen. Na ez a másik változtatni kívánt pozíció, hírek szerint meg kellene fordítani ezt, mármint a kormány szándéka szerint. Ez egy másik, mondhatni adminisztratív módszerekkel elérni kívánt modell.

Szóval az elsőre tisztán (persze hogy nem) csak a plakátok visszaszorításáról szóló rendeletről egyből kiderül, hogy személyre szabták, a feltörekvő fideszes haveri cégeknek gyalulják a terepet. A Fidesz tökéletesre járatta a közérdekű mázzal leöntött haveri pozíciófoglalás szisztémáját, itt most ennek tankkönyvi példáját látjuk.És fel is tehetjük a kérdést, hogy ezek után mi lesz a következő, kézivezérléssel megtörni, bedarálni kívánt szegmens?

Csarnó Ákos

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr8612468519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dunántúli gyerek 2017.04.30. 14:22:28

simicska rossz simicska rossz simicska rossz

simicska jó simicska jó simicska jó

magyar független sajtó

ember100 2017.04.30. 16:10:06

@dunántúli gyerek:
Helló !

Sötét vagy mint az éjszaka és ráadásul nem látsz tovább az orrodnál.
NEM simicskáról van szó hanem arról hogy van egy újabb rendeleti , LEX akárki aki holnap Te ,a gyerekeid ,az életed , a vagyonod ..... lehet.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.04.30. 16:58:33

minden rendszerben jól járnak a haverok, a fidesz azért sikeres, mert hosszú távra építkezett és stabilan van 2 millió választója akik szintén jól jártak, és ők nem haverok

ezt azóta sem tudja a fidesz után csinálni semmilyen más párt, ergo hogy 2 milliónál több ember úgy érezze hogy jól jár vele, akár csak 4 évre...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.30. 20:58:12

@Halál kamionja mindenkit elgázol: "minden rendszerben jól járnak a haverok"

Igen, minden diktatúrában, a kádári és orbáni diktatúrákban egyaránt. A kérdésem viszont az lenne, mi esik le neked ebből, kollaboráns?
süti beállítások módosítása