A valódi viták otthona

Reflektor

Áder János hol volt az elmúlt hét évben?

2017. május 09. - szénhidra

d_kos2016113049-e1484304728411.jpg

Minden valamire való sci-fiben van egy párhuzamos univerzum. Sajnos sokkal több csapnivaló sci-fiben szerepel párhuzamos univerzum, azonban a legcsapnivalóbb regényt mégiscsak a mai magyar valóság írja. Ennek a műnek a főszereplője hét évvel ezelőtt eltévedt az egyik ilyen társ-univerzumban és onnan csodálkozik rá a regény írójára. A valóságra.

Áder Jánost ismét beiktatták legfőbb közjogi méltósággá, de ő maga is rengeteget tett azért, hogy az a szó, hogy „legfőbb közjogi méltóság” csak éppen nem visítós röhögésbe nem fullad a vasárnapi ebéd közben. Társa még próbálkozik, de a parlament elnöke legalább már olyanokat tesz, amitől aztán tényleg beleröhögünk a húsleveses kanálba…

Szóval a régi-új köztársasági elnök azt mondta, hogy

„Ha így megy tovább, mindent lerombolunk abból, amit 1990 óta közösen felépítettünk.”

Nos, az előbb említettem, hogy maga is vastagon benne volt saját szerepe kiüresítésében, de akkor lapozzunk vissza párat és nézzük meg miért hiteltelen ma már akár egyetlen egy mondat is a köztársasági elnöktől.

Sikerült véglegesen lerombolni a nemzeti egységet. Lehet, hogy sohasem volt, más kormányok is elhordták téglánként az épület falát, de hogy a rendszerváltozás óta nem volt még ilyen aljasul megosztó politizálás – lásd a haza nem lehet ellenzékben, kokárda-ügy, amit mások korrupciónak mondanak az a Fidesz politikája, nemzeti tőkésosztály pátyolgatása, letelepedési kötvények biznisze – mint amit a Fidesz végez az biztos. Egyáltalában véve maga a „nemzeti” szót is úgy ki lett semmizve, mint annak idején a „szocialista”. Már mindenre oda lehet illeszteni nyugodtan, de csak egy tartalmatlan máz az egész.

Sikerült lerombolni a társadalmi szolidaritást. Ennek a kormánynak jó értelemben véve a széles tömegeké, az egész országé kellene lennie ehelyett csak a haveroké. Az előző kormányok sem mentek ötletekért a szomszédba, de ez a mostani lenyúlta a magánnyugdíjat, nemzeti dohányboltokat futtat, Mészárosokra, Tiborczokra és Garancsikra faragja a közbeszerzéseket és behajtja a pártnak járó támogatási visszacsorgatásokat, közben pedig erőműveket, stadionokat, kisvasutat és hektárok százezreit álmodja magának ajándékba, a vidéki polgármestereknek meg a közmunka teljhatalmú uradalmát adja hitbizományba. Közben csúcsra járatja a migránsozást és a Brüsszel-basztatást megadva mindent a tényleg semmi vagyont magáénak nem tudható tömegek érzelmeinek felkorbácsolásához. Hát persze, Magyarország településeinek legnagyobb részén élő bevándorlót nem láttak csak tévében, de az az ótvar, gonosz szellemiség, aminek elterjesztésében nyakig benne volt a Fidesz az most is itt van a szemünk előtt és nem tágít. Közben az oktatás és az egészségügy soha nem látott mélységekben és csak az kap valamire való ellátást, aki viszi a boríték mellé a wc papírt meg a krétát.

Sikerült lerombolni a választójogot. Abban az országban, ahol köztörvényes kopaszok akadályozhatják meg a népszavazás kezdeményezését büntetlenül és közben kormánytisztviselő jelentheti ki, hogy nem lesz többet népszavazás 2018-ig Magyarországon semmilyen ügyben – holott legalább négy-öt olyan ügy (Paks2, Városliget, korrupció, miniszterelnöki hivatali idő) is van, ami mindenkit érint és mindenki szót kér benne – akkor sajnos nagyon álságos a köztársasági elnök picsogása.

Sikerült lerombolni a jogbiztonságot. Amikor saját embereinkre írunk törvényt vagy mások kivéreztetése céljából történnek meg a képviselői indítványok benyújtása akkor nagyon rossz olvasni a köztársasági elnök szavait. Amikor pedig maga gyávaságból írja alá a legalapvetőbb jogi nonszenszekkel terhelt törvényeket, pedig a fél ország mondja neki, hogy „ne írd alá János a CEU törvényt!” akkor arra gondol az ember, hogy inkább maradt volna csendben. Vagy legalább a Quaestor ügyben állt volna a sarkára…

Sikerült kinyírni a sajtószabadságot. A propaganda híroldalak, tv csatornák, Vajna-birodalom, Népszabadság-ügy csak annak a bizonyítéka, hogy nincs szabad újságírás Magyarországon. Mi, ja hogy most is éppen írogatok? Egy blogot ne hasonlítsunk már össze egy többtízmilliárdos nemzeti szennycsatornával és a kialakított habonymédiumokkal, illetve a műhelymunkát a kormányzati reklámokkal kistafírungozott nettó hírhamisítással. A cenzúra nem csak annyi hogy nem írhatom meg, az is az, ha már olyan sincs, aki megírná mert különben ellehetetlenítik.

Sikerült kivégezni a környezetvédelmet és a zöld ügyeket. Egy olyan elnök, aki szavaival zöldre festette a köztársasági elnöki palota kapuját és erkélyét közben minden zöld kérdésben ajtót-ablakot kinyit a kormánynak és ezzel a jövő nemzedékének jövőjét teszi tönkre, nos az maradjon csak a palota biztonságos csöndjében. Paks2, erdőtörvények, vadászati törvény, zöldhatóságok, Kolontár… ezeket a döntéseket mind-mind ez a kormányzat hozta meg a köztársasági elnök hathatós és szolgai segítségével.

És sikerült a közbeszédet is megölni, illetve pontosabban a legsötétebb oldalát kihozni a magyar társadalomból. Ott, abban az országban az kaphat lovagkeresztet, aki nyilvánosan uszít mire számíthatunk?! A Fidesz a nemzet egységére való felhívással éppenséggel még inkább mélyíti az árkot, mert nem hidat ver, hanem eltaszítja magától azt aki nincs vele. És aki nincs vele az ellenség, az nem ember, az támadható senki.

Sajnos nem igaz, hogy ha így haladnak a dolgok, akkor mindaz, amit elértünk 1990 óta az romba fog dőlni. Már romokban van. A köztársasági elnök pedig nem testesíti meg a nemzet egységét.

Felelős vagy Áder János.

 

Csarnó Ákos írása

 

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr4312493515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.09. 16:36:45

Felelős vagy Áder János, hogy nem vagy liberó, fújj, csúnya elnök!

Lajos Csánó 2017.05.10. 23:14:07

@MaxVal BircaMan HJCD: Mondj egyet amit leírtak és nem így volt?!

laci_52 2017.05.10. 23:28:22

Ha mindezeket a kritikákat a szerző a miniszterelnök ellen fogalmazta volna meg, még akár igaza is lehetne. De Áder, mint köztársasági elnök korlátozott hatásköre miatt ezekért az ügyekért nem felelős.

pamut 2017.05.10. 23:42:12

ha sírva röhögni akartok pár fidelitasos deblien, akkor tessék :D

www.facebook.com/nemzeti1tv/videos/801434520012017/

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.10. 23:53:44

@pamut: :))

Mitröhögsz!

Ezek a gecik fognak tíz év múlva a szájadba vizelni, és eladni a gyerekedet konzervnek az oroszoknak.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.10. 23:56:15

@laci_52: "ezekért az ügyekért nem felelős"

Ez a gerinctelen pártkatona nekem nem a köztársasági elnököm. Ez egy bajszos szar.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.11. 05:27:25

@Lajos Csánó:

Mi a feladata a magyar KE-nek? Szinte semmi.

Ki választja a KE-t? A parlamenti többség, azaz az ő emberük, MIndig így volt, a nagy kivétel Sólyom, aki úgy lett KE, hogy éppen nem volt elég többsége senkinek.

Mi tehát a gond Áderrel? Semmi.

alfacharlybravo 2017.05.11. 07:44:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nekem Gönz Árpád volt egy bajszos szar. Kinek kinek az ízlése szerint van a dolog.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.11. 08:05:50

@alfacharlybravo:

Egyik se szar. Göncz ugyanúgy pártja hű embere volt, ahogy Áder. Nem látok eltérést.

pamut 2017.05.11. 08:07:46

@alfacharlybravo: Tehát magyargyűlölő féreg vagy. Egy szóval: fideszes.

alfacharlybravo 2017.05.11. 08:22:49

@pamut: Igen féreg vagyok, ebben igazad van. A magyargyűlölőt viszont nem értem, ha még valami mást említettél volna, például urbánus értelmiségit. Esetleg antiszemitát akkor érteném.

alfacharlybravo 2017.05.11. 08:26:15

@MaxVal BircaMan HJCD: Most ez a divatos kifejezés nyilván Gönz Árpád Sólyom László a háttér hatalom ügynökei voltak egy magyarnak rendkívül ellenszenvesek és kártevők voltak. Viszont a másik oldalnak meg kiváló harcosok jó hazafiak. Ezért mondtam, hogy ízlés dolga.

kvadrillio 2017.05.11. 09:17:10

HARÁCSOLT Ő IS MINT A TÖBBI !

EZEK...UGYAN OLYAN ROTHADT ZSIDÓ SPEKULÁNSOK, MINT SOROS ! Óriáshitellel pénzeli Habony barátait a félig állami Gránit Bank
- szalai -
- szalai - követés
2017.05.10. 20:09
Előzmény (1)

Habony, Rogán és Tiborcz barátai szép és olcsó ingatlanokhoz jutottak

Óriásit kaszáltak azok, akik még év elején nagyon olcsón privatizálták az államtól a budapesti Four Seasons mögötti, 8200 négyzetméteres OGYÉI-épületet a Zrínyi utca 3-ban.

Az épületet 3,87 milliárdért vitte el az EastCastle Investments Kft, mely a máltai EastCastle Investments Limited Liability Company magyarországi tulajdona. Ez az offshore vállalat pedig a többek közt a Princess pékségeket is vivő Michael Gagelhez, Habony Árpád, Rogán Antal és tiborcz István grúz-izraeli barátjához kötődik erősen.
Habony, Rogán és Tiborcz barátai szép és olcsó ingatlanokhoz jutottak
Habony, Rogán és Tiborcz barátai szép és olcsó ingatlanokhoz jutottak
A friss földhivatali papírok erről tanúskodnak.Tovább
Tudhattak valamit

Az árverés nyertese egyébként nem veheti birtokba az épületet, mert a kiírás szerint köteles ingyen bérbe adni az épületet az ott működő Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek (OGYÉI) -, amíg az MNV át nem költözteti azt.

Ez a kitétel egyébként azért fontos, mert így a licitálónak tényleg csak akkor érheti meg az ingatlan megvétele, ha teljesen biztos lehet benne, hogy az állam hamarosan kiköltözteti az OGYÉI-t az épületből, aminek a bizonyosságáról jelenleg hivatalosan nem lehet tudni semmit.

Most a Heti Válasz ránézve a nyilvános hitelbiztosítéki nyilvántartásból megnézte, hogy a Gagelék kötődő, 3 millió forinttal alapított EastCastle Investments Kft.-t már meg is hitelezte 2,2 milliárd forinttal a 45 százalékban állami tulajdonú Gránit Bank. A fedezet pont a szuperolcsón, egyes szakértők szerint féláron megszerzett Zrínyi utca 3. alatti ingatlan.

Nagy kockázatot vállal elvileg ezzel a részben állami bank is, ugyanis ha az állam nem költözteti arrább az OGYÉI-t jó ideig, akkor sokat bukhatnak ők is a hitelen. Érdekes lesz figyelni, hogy a szabályozás végül kisegíti-e a Habonyékhoz kötődő bizniszt a papíron szorultabb helyzetükből, hogy irtózatos előnnyé változtassa azt. EZEK
Ákos Szentirmai <korreszpondencia@gmail.com>

9:15 (0 perce)

címzett: Albert
GRÁNIT BANK ÉS EGYÉB PÉNZÜGYI CSALÁSOK !!!
---------- Továbbított levél ----------
Feladó: Ákos Szentirmai <korreszpondencia@gmail.com>
Dátum: 2017. május 11. 9:04
Tárgy: Óriáshitellel pénzeli Habony barátait a félig állami Gránit Bank - szalai -
Címzett: Ákos Szentirmai <korreszpondencia@gmail.com>

Gazdaság
gagel
michael gagel
princess
gránit bank
habony árpád
rogán antal

(...
(.....A GRÁNIT BANKOT DEMJÁN ÚGY ALAPÍTOTTA, HOGY ÁLLAMI SEGÍTSÉGGEL BEDÖNTÖTTÉK A TAKARÉKSZÖVETKEZETI BANKOKAT, AHOL SOK KISBETÉTES NEM KAPTA MEG A PÉNZÉT A BANKOKTÓL !!! ÍGY SZERZETT MILLIÁRDOKAT DEMJÁN A GRÁNIT BANKJÁHOZ ...)!!!!...)
Bermuda-háromszög Magyarországon - Hová tűntek el a milliárdok ...
www.napi.hu/.../bermuda-haromszog_magyarorszagon_hova_tuntek_el_a_milliardok...
2014. júl. 10. - A Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet bedőlése 33 milliárdba fájt, a legutóbbi krach, az orgoványi takarék pedig legalább ennyibe ...
Gránit Bank – Wikipédia
https://hu.wikipedia.org/wiki/Gránit_Bank
A GRÁNIT Bank Zrt. vagy rövidebb nevén Gránit Bank egy magyarországi kereskedelmi bank. A bank alapítója Demján Sándor építési vállalkozó volt, aki 2015 ......)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.11. 09:18:00

@alfacharlybravo: Ebben egyetértünk.

Nálam az verte ki a biztosítékot, mikor a tolvaj bankárnak megkegyelmezett.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.05.11. 09:34:59

Ez az Áder a Muppet Showba való Miss Röfi mellé.

pamut 2017.05.11. 11:01:12

@alfacharlybravo:
"Igen féreg vagyok, ebben igazad van."
na végre egy féreg nem akarja többnek mutatni magát, nagyon helyes.

Az hogy a magyargyűlölőt nem érted, engem különösebben nem érdekel. Ettől még az vagy.

alfacharlybravo 2017.05.11. 11:06:01

@pamut: Patkány mondja féregnek, hogy féreg, a magyar gyűlölő a magyarnak, akkor már értem az az antiszemita zsidó fogalmát.
süti beállítások módosítása