A valódi viták otthona

Reflektor

Az államtitkár szerint a valóság az, amit ők engedélyeznek

2017. május 10. - szénhidra

go_diotthon.jpg
Czibere Károly szociális  ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerint a gödi Topház Speciális Otthonban készült fényképek nem a valóságot ábrázolják, méghozzá azért nem, mert engedély nélkül készültek. Hogy pont azért történ így, mert nem engedték be a fenntartó államtól független civileket, amely körülmény közben arra is utal, hogy jól tudták, van mit takargatniuk, az az államtitkárt láthatóan nem ejti zavarba. Az is sajátos gondolkodásra vall, hogy a gondozottak jogait néhány, a körülményeiket leleplező képtől félti (amelyeken amúgy nem ismerhetők fel), maguktól a körülményektől, amelyeket talán épp a jelentésnek köszönhetően sikerül felszámolni meg nem. Az igazán érdekes viszont az a pökhendiség, amely egyenesen kijelenti, hogy amit képekkel dokumentáltak az nincs is, méghozzá azért, mert nem adtunk rá engedélyt, hogy dokumentálják.


„A szociális  ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerint a gödi Topház Speciális Otthonban egy nemzetközi civil szervezet által készített fényképek nem alapozzák meg azokat a súlyos megállapításokat, amelyek megjelentek a sajtóban. Czibere Károly az Országgyűlés népjóléti bizottságának szerdai ülésén ezt a vizsgálat eddigi adataira hivatkozva mondta, jelezve ugyanakkor, hogy nem tudja mi lesz a vizsgálat eredménye. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma múlt héten csütörtökön közölte, hogy rendkívüli vizsgálatot indított a gödi otthonban, mert a Mental Disability Advocacy Center (MDAC) nevű civil szervezet jelentése szerint a fogyatékossággal élő embereket ellátó intézményben rendkívül rossz körülmények uralkodnak. Amit az MDAC vélt látni, az nincs - hangzott el. Az eddigi vizsgálatok azt  mutatják, hogy a szervezet engedély nélkül ment be, illegálisan fényképezett, nem volt joga ahhoz, hogy a gyerekek beleegyezése nélkül róluk fotót készítsen, és azt a gyámok engedélye nélkül közzétegye.” (MTI)

 

nemletezik.jpg

Ez pl. nem létezik. Nincs is kikötve.

Persze, a nem sajtónyilvános, illetve mégis, illetve csak azoknak, akiket mi hívtunk meg és akiknek előtte kinyomtattuk/pendriveon átadtuk, hogy mit fognak írni lakossági fórumok világában, ahol a csak pöcsként emlegetett Havasi Bertalan a miniszterelnök gorillája sajtósa, nem lepődünk meg azon, hogy a hatalom ellenségként tekint a működését ellenőrző független civilekre és a sajtóra, akiknek egyetlen eszköze amúgy a közvélemény tájékoztatása, mégis – illetve pont ezért – rettegnek tőle. A Fidesz-KDNP nem ma kezdte a nyilvánosságellenes, antidemokratikus tempót. Czibere államtitkár szavai azonban már új minőséget jelentenek. Az a fajta arrogancia, amely megtiltja a kormány számára kellemetlen jelenségek létezését a hatalmasok világtól való elszakadásának pusztító, általában tragédiákba torkolló szintjét jelzi. Ideje lenne visszatérni a földre, a kritikákban nem az ellenséges szándékot feltételezni, a panasszal élőket pedig meghallgatni és nem lebaszni.

Tálos Lőrinc

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr5612495945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paróczai 2017.05.11. 12:22:22

Ismét megy az uszítás Magyarország ellen. A magukat civilnek nevező liberális felforgatók pusztán Magyarországot akarják lejáratni a világ előtt, mert nem ők vannak hatalmon.
Melyik elmegyógyintézetben nem lehetett volna ilyen képeket készíteni?
Az eleve rosszindulatú, esetenként hazug álhírek gyártása folyik. Már hogyne fordulna elő, hogy valakit a saját testi épségének érdekében le kell kötözni, de nem láncolni! Honnan veszik, hogy éheztetik őket? Mert egyesek soványak? Komolyan rosszindulatú és Magyarország ellen uszító, külföldről pénzelt álcivilek ezek.
Nem értem, miért nem indítanak eljárást ellenük?

dunántúli gyerek 2017.05.11. 13:53:32

Senki sem gondolta hogy a valóságot ábrázolják.

2017.05.11. 14:26:48

@Paróczai: Bocs, de ez nem elmegyógyintézet, hanem pszichiátriai és Mentálhigiénés Szakkórház vagy Betegotthon. Mielőtt irkálsz, talán a nevét kellene tudni megtanulni.
És igen, erről is soros tehet, mert ő lopta el a pénzt , amit ezeknek a szerencsétlen embereknek, a helyzetük javitására kellett volna forditani. Meg Brüsszel a hibás, meg azelmúltnyócévésgyurcsánybajnai !

Gratula, okos vagy ! De tudd, ezekért az emberekért havonta fizetnek, hogy ott bent ellássák őket ! És nem is keveset !
Nos akkor ki ellen is kellene eljárást inditani ?

metax 2017.05.11. 14:32:48

"A Fidesz-KDNP nem ma kezdte a nyilvánosságellenes, antidemokratikus tempót."

Nagyon nem. Azt még az 1998-as kormányváltás után kezdték.

Paróczai 2017.05.11. 14:53:00

@jános515:
Biztos benézted, de sem Sorost, sem Gyurcsányt nem említettem. Az álcivileket nevesítettem, akik külföldről kapott támogatásból mocskolják Magyarországot.

Az, hogy ez nem elmegyógyintézet, hanem pszichiátriai intézet, szerinted lényegi pont? Szerintem pedig nem!

Ezekért az emberekért fizetnek, hogy ellássák őket és mint láttad, ellátják őket. Viszont milyen bizonyíték támasztja azt alá, hogy leláncolják és éheztetik őket? Az, hogy pár liberális senkiházi összefirkál mindent, ami eszébe jut, csak hogy lejárathassa Magyarországot? Nekem ez nem bizonyíték és ezek a "civilek" rémhírtejesztő, rágalmazó hazaárulók!

Egéridomár 2017.05.11. 15:01:24

@Paróczai: Gyorsan vegyél levegőt, mert láthatóan elfelejtetted! Még a végén megfulladsz itt nekünk. A pipi már becsorgott sajnos, azon már nem lehet segíteni.
Hát ez van, amikor a három agysejtedet lefoglalja kimagyarázás kísérlete. Erőforrás már a vegetatívra sem jut :D

élhetetlen 2017.05.11. 15:05:02

@Paróczai: A józan ész megáll, és csak csodálkozik. Azt megértem, hogy nem sül le a bőr a képedtől, elég vastag lehet. „A magukat civilnek nevező liberális felforgatók pusztán Magyarországot akarják lejáratni a világ előtt, mert nem ők vannak hatalmon.”. Csak ennyi, szerinted. Nem, nem Magyarország járatja le magát azzal, hogy hogyan bánik a kiszolgáltatottakkal. És persze, nem az ellen kell eljárást indítani, aki, mint vezető összehozta ezt, hanem az ellen, aki szóvá teszi. Bravó. És ha már itt tartunk. „Melyik elmegyógyintézetben nem lehetett volna ilyen képeket készíteni?” Igazad van, akármelyikben, háromszáz évvel ezelőtt.
„de nem láncolni!”. Mégis azt fenyítenéd, mint országlejáratót, aki a kikötözött fiatalt lefotózta, aki akár szétverheti a fejét a padlón, aztán vagy meggyógyul, vagy nem, így is jó, úgy is jó. Ugye? Tényleg be kéne tiltani az „álcivilek” működést. Be kéne érnünk azokkal a hírekkel, hogy a kormány a Várba költözik, repülőgépet vesz, mert arra van pénz, tönkreteszik a Római partot, mert adott befektetők lakóparkot építettek az ártérre, csak el kell mondani, hogy milyen jó a budaiaknak, hogy a vízparton élhetnek, és minden rendben. Süllyedj el.

konrada 2017.05.11. 15:05:19

@jános515:
Így ahogyan írod! Elmegyógyintézetek nincsenek.
...mint ahogyan buzik, stb... sincsenek, csak olyanok amit a PC megenged. (Amerikában például már afroamerikaiak sem...)

dunántúli gyerek 2017.05.11. 15:06:19

@konrada: 'Amerikában például már afroamerikaiak sem.'

Hogy hívják most a boxosokat?

élhetetlen 2017.05.11. 15:18:07

@dunántúli gyerek: Igazad lehet, te biztosan első kézből tudod, ilyen otthonban élsz, ellátnak, internet hozzáférést is biztosítanak, pihe-puha ágyban altatnak, este jóéjt puszit kapsz. Mert egyébként honnét tudod, hogy amit írtak, az nem igaz? A nick neveddel továbbra is bajom, van, lejáratod az egész Dunántúlt, még azt hiszi a másik fél ország, hogy a Dunántúlon jellemző az agyi sötétség.

dunántúli gyerek 2017.05.11. 15:23:23

@élhetetlen: Voltam már magyar pszichiátriai intézetben, nem ebben. Nem ilyen volt.

A ballib fényképezést ismerjük a tavalyi hisztimigri/bajai cigányvidió óta, aki a sínek közé ugrott, meg a családját is odalökte, aztán a rendőrök brutalitásáról hazudozott - szinkronban az RTLlel, Indexszel, BBCvel satöbbivel. Nem ma jöttek a zemberek a falvédőről.

konrada 2017.05.11. 15:23:33

@dunántúli gyerek:
...sehogy, ha PC-n múlik, mert bármi megkülönböztetés.
(Persze ha attól függ, hogyan kell rúgni a többséget, mert ha pozitiv diszkrimináció kell...)

élhetetlen 2017.05.11. 15:31:33

@Paróczai: „Az, hogy pár liberális senkiházi összefirkál mindent, ami eszébe jut, csak hogy lejárathassa Magyarországot? Nekem ez nem bizonyíték és ezek a "civilek" rémhírtejesztő, rágalmazó hazaárulók!” A kormány meg bedőlt nekik.
hvg.hu/itthon/20170504_god_tophaz_specialis_otthon_emmi_vizsgalat
Az más tészta, hogy majd esetleg elkenik, mert ugye, a fotók nem lesznek bizonyítékok, mert nem engedéllyel készültek, stb. de ez majd szerinted rendben lesz.

élhetetlen 2017.05.11. 15:53:19

@dunántúli gyerek: Hát így nehéz. Addig rendben, hogy a sínek közé ugrott, és lerántotta a családját is, csak én azt olvastam már akkor is, hogy azt mondta, inkább itt halnak meg, minthogy visszaküldjék őket oda, ahonnét jöttek, Ez egy kicsit más, minthogy a rendőrök brutalitásáról hazudozott, amit te olvastál valahol. Az emberek nem ma jöttek le a falvédőről? Dehogy is! A nógrádi néni pontosan tudja, hogy (bár nem látott még egyet sem), hogy ha jönnek a migráncsok, akkor, ha őt már nem is, de a szomszéd lányt biztosan megerőszakolják. Tudja, mert nem most jött le a falvédőről. Csak kellő propaganda kell, és mindenki mindent tudni fog gondolkodás nélkül. Na, ennyi.

dunántúli gyerek 2017.05.11. 15:58:56

@élhetetlen: A Jobbiknak nem kellett kellő propaganda, hogy ugyanakkorává nőjön mint az MSZP. A sajtója kb. ha a tizede a balosnak.

Ja mert ők a sápítozáson kívül másra is képesek voltak. 2010ben nem volt fideszes médiatúlsúly, azt mégis koppant a ballib, azóta meg egy szavazót se szerzett.

A teljes ballib média végighazudozta a sínes migri fényképeket, és csak aztán buktk le amikor kijött a videó is, de addigra már késő volt mert a nyugati média csak odáig vette át, hogy hogy kínozzuk mi a szegény migriket.

Felk Entelme 2017.05.11. 16:06:46

Ha pénzért véditek ennek az aljas rezsimnek az érdekeit, gerinctelen kis pöcsök vagytok.
Ha meggyőződésből vagytok ilyen fideszfanok, akkor meg szánalmas, önálló, összetett gondolkodásra képtelen, hazaáruló kis gyökerek vagytok.

élhetetlen 2017.05.11. 16:14:38

@dunántúli gyerek: Ez már csak a szórakoztatás. Én is voltam pszichiátriai intézetben, az OPNI bezárása előtt a barátnőm volt a gazdasági igazgató, és értem jött egy reggel, elvitt, megmutatta. Kocsival bejártuk a terepet, adott beteg pizsamában vödörrel a kezében jött az erdőből, mert minden reggel összeszedi a szemetet, amit a turisták elszórnak. Volt úszómedence víz nélkül, és adott ápolt, aki a telet a lakásában tölti, tavasszal kijön, beköltözik az úszómesteri kuckóba, és őszig ő az úszómester. Nyitott intézet volt, a Benkó klubban volt olyan, hogy az egyik törzsvendég pizsamában jött le az OPNI-ból, mert a ruháját elzárták, de lejött. Aztán megnézhettem még a főigazgató irodáját is, sőt, a kápolnát is kinyitották a kedvemért. Itt egy csomó művész dekkolt, mikor összedőlt egy kicsit, de ez nem jelenti azt, hogy minden vidéki zárt intézet így működik. Ha megmaradt volna az OPNI, tutti, hogy öregkoromra beutaltattam volna magam valamelyik toronyszobába, de a valóság ennél sajnos összetettebb.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.05.11. 16:25:53

@Paróczai: Tűnődöm, hogy ez most ugye paródia... vagy komolyan írtad?

élhetetlen 2017.05.11. 16:37:17

@dunántúli gyerek: Jaj, ez már fáj. A jobbiknak elég volt, hogy terrorizáljuk a cigányokat, ahelyett, hogy foglalkoznánk velük, tanítanánk, szocializálnánk őket, vagy legalább megpróbálnánk. A FIDESZ-nél elég volt, hogy Gyurcsány hazudott, és bevallotta, nektek meg elég az, hogy OV azt mondja, hogy ő sohasem hazudott, miközben naponta az arcotokba. Ez a sínügy, nem releváns, mert az első felvételen is hallható volt, hogy mit mond a családfő. Most ne akarj arra rávenni, hogy keressem elő, és bizonyítsak. Ahogy László Petra is csak egy áldozata a ballib sajtónak, mert nem sikerült elgáncsolni a futót, elesett magától, akkor már nem számít, hogy hasba rúgott egy tizenkétéves kislányt, amit felvétel is bizonyít. Hogy a sajtó melyik fotóval operál, az a valóságot nem változtatja meg, csak a te szemedben.

conchita wurst 2017.05.11. 16:40:50

@élhetetlen: Ja, a ballibnál meg azért nem elég ami másoknak elég mert minden szavuk hazugság.

conchita wurst 2017.05.11. 16:45:45

@élhetetlen: 'Ez a sínügy, nem releváns, mert az első felvételen is hallható volt, hogy mit mond a családfő.'

Ne hazudj. Nem volt semmilyen felvétel, csak fényképek voltak. Amiről a ballibák a valóság ellenkezőjét hazudozták.

élhetetlen 2017.05.11. 17:13:28

@conchita wurst: Tudod, van egy olyan jó szokás a szekvenciális kommenteknél, hogy bevágsz valamit, hogy érthető legyen, mire válaszoltál. „Ja, a ballibnál meg azért nem elég ami másoknak elég mert minden szavuk hazugság.”. Ez most mire volt válasz?
„Ne hazudj. Nem volt semmilyen felvétel, csak fényképek voltak”. Közvetítés volt róla. Hogy szerinted a ballibák mit hazudoztak, azt nem tudom. De nem számít, veled nem vitatkozom, sőt mindegy mit írsz, nem méltatom válaszra.

Paróczai 2017.05.11. 17:55:43

@Egéridomár: Sajnos nincs mire válaszolnom! A személyeskedés és a sértegetés nem vita alap. Ez a primitívek terepe amit meghagyom neked és a legalább négy agysejtednek! :-))))))))))))))

Pop40 2017.05.11. 17:56:39

@Paróczai:

"Ismét megy az uszítás Magyarország ellen."

Bolsikám, te, meg a hazaáruló tolvaj fideszed NEM vagytok Magyarország.
Akkor se, ha nyáladzva szajkózod napi 24-ben.

Sőt, épp ellenkezőleg: ennek az országnak Rákosi óta senki nem ártott annyit, mint a hazaáruló söpredék maffiád.

Paróczai 2017.05.11. 18:05:18

@élhetetlen: Picit szétfutottál, de szedjük sorba a dolgokat.
Mielőtt itt jogosnak vélt felháborodásodban megköveznél, valamit tisztázni kéne!
A művelt és persze modern nyugaton az őrjöngőket szintén korlátozzák mozgásukban. Az éheztetésre nem láttam bizonyítékot, tehát sima rágalom.
Akkor miképp értékeljek egy engedély nélkül készült, a betegek gondnokainak hozzájárulása nélkül készült videót, ami ferdít és hazudik. Azt viszont kihangsúlyozták, hogy micsoda civil kurázsi volt ez!
Öregem! Aki képes gondolkodni, belátja ennek a cirkusznak a tarthatatlanságát és belátja, civil néven az ötödik hadoszlop támad, ha hiányos ismereteid ellenére tudod mi az!

Paróczai 2017.05.11. 18:11:00

@Pop40:
Sajnos a minősítgetés nem vita alap, így figyelmen kívül is hagyom.
Eddig ez alatt a kormány alatt nőtt a GDP. Csökkent a munkanélküliség és a henye segélyt a közmunka váltotta fel. Ezt a "művelt" nyugat is elismerte.
Kellemetlen, ha a rendszer bírálatára már hazudozni kell!

Paróczai 2017.05.11. 18:14:58

@Sörös Mérenc: Magam is sajnálom, amiért meg kellett írnom, de ez komoly volt!

Pop40 2017.05.11. 18:27:07

@Paróczai:

"Sajnos a minősítgetés nem vita alap, így figyelmen kívül is hagyom"

Semmi minősítés nem volt benne, ez szimpla tény. Mo-n az a csürhe magyarkodik a leghangosabban, akik a legtöbbet ártották az országnak.

Mint pl ez a fehérjehalmaz:

444.hu/2017/05/11/angolul-szolalt-meg-a-pizzas-a-kalvin-teren-a-migransgyulolo-magyar-vendeg-azonnal-megtamadta

Tudom, "Magyarország jobban teljesít", ezt a rizsát már ismerem.

"Nőtt a gdp", és ehhez az általad fikázott Nyugatnak volt köze, vagy az általad ajnározott tolvajbandának? Mit gondolsz, az általad csontig szopott Vitya-Mészáros-Garancsi-Tiborcz stb férgek termelték meg?

"Csökkent a munkanélküliség", aha, Ny-Mo-n. Mivel mindenki hosszú tömött sorokban megy ki Nyugatra a maffiád jobbanteljesítő országából.

Egyéb?

Paróczai 2017.05.11. 18:42:06

@Pop40:
Olyan kedves tőled, hogy ilyen magas labdákat kapok, hogy szinte kényszert érzek a megfelelésre! :-)
Az, hogy a Fidesz és a kormány csürhe, mi ha nem minősítgetésed? Tény? Kérem a bírósági határozat számát, ahol kimondták! Netán a te véleményed? Akkor minősítés! Kérlek bizonyítéknak újságcikket ne hozz, ami nem tényt, hanem véleményt közöl. Ha visszaellenőrizhetem, hogy igaz az állítás, az tényközlés.

A GDP növekedésére nem mondtam, kinek volt hozzá köze, hanem nőtt! Ez igaz!

A munkanélküliség valóban csökkent és nem a külföldön munkavállalók teszik ki ennek a nagy részét, hanem a volt segélyes banda.
Egyébként a szocik írták alá a csatlakozási szerződést, amiben a munkaerő szabad áramlása is szerepelt. Talán kérdezd őket a kitelepülőkről!

Egyéb kérdés, mert ez így igen gyenge volt?!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.11. 18:44:09

@Paróczai: "@Pop40:
... ez alatt a kormány alatt nőtt a GDP."

Ha az EU-segíjt nem tekintjük, akkor az orbánkormány alatt a GDP évi 0,2%-kal nőtt. Az NULLA!!!

"Csökkent a munkanélküliség"

Akkor viszont a termelékenység csökkent, mert a munkába állók ellenére nem nőtt a GDP.

Paróczai 2017.05.11. 18:50:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Imádom a matekozókat! Számolgass még! Ja és a kétharmadot is!

élhetetlen 2017.05.11. 18:51:51

@Paróczai: Nem, nem futottam szét, bárhol az ön és közveszélyes ápoltakat korlátozzák mozgásukban, lekötözhetik, míg hatni nem kezd mondjuk a nyugtató. A lácra verést te is elutasítottad, úgyhogy nem tudom, hol futottam szét. Az éheztetés, illetve bármilyen szinten az alultáplálás mértékét eldönthetnék szakemberek, ha lennének még független szakemberek. (nem ide tartozik, csak a NÉBIH szuper vizsgálata, hogy a magyar 4%-os sör gyengébb, mint az osztrák öt százalékos, igen szemetet kapunk). „Akkor miképp értékeljek egy engedély nélkül készült, a betegek gondnokainak hozzájárulása nélkül készült videót, ami ferdít és hazudik”. Visszakérdezek. Hogyan képzelsz el egy leleplező riportot, amit előre bejelentettek, engedélyeztek, és mire megy a stáb, addigra kisuvickolják azt a két szobát, ahova beengedik a stábot? Szerinted az lenne a hiteles? És persze, nem az ápoltak szenvednek, és egy csomó árvaházban nem élnek vissza a gyerekek helyzetével, csak az ötödik hadoszlop támad, itt minden tökéletes. És ezt komolyan gondolod. Sajnálatos.

Paróczai 2017.05.11. 19:33:29

@élhetetlen: Kénytelen vagyok cáfolni téged!
A láncra verést nem elutasítottam, hanem hazugságnak neveztem, mivel nincs rá bizonyíték, csak a feltáró "civilek" hablatya. Köszönöm, azt nem óhajtom cáfolni!

Éheztetés: szakember de itt nincs! És a sörrel jössz, mert lám becsapnak! Csak nem a "művelt" nyugat, akiket, mint felmentő seregeket vársz ide? Most épp a jogrendszert és a jogállamiságot vontad kétségbe! Hinnék is neked, ha Brüsszel is ezt mondaná, vagy bizonyítaná, de ez nincs így! Akkor ez hogy is van? A gazok tipornak, de az Eu nem látja? Egyéb összeesküvés elmélet?

A leleplező riport nem jogsértő! Ha érted jó, ha nem akkor a gugli!

Egyéb sirám és elnyomás? :-))))))))))) Nudli!!!!!!!!!!!!

ogli dzsí 2017.05.11. 20:43:29

'Tamás,
el sem olvasom a cikket, mert hülyeségeket írsz.
Minket, akik eddig is a fideszre szavaztunk, egyáltalán nem érdekel a korrupció, a lopás, Habony, Ferhófstadt, Sulc, Bayer és a lopás, meg a putyinozás, meg oroszozás és hasonlóak. Ha megszorozzátok ezeket a jelenségeket kettővel, vagy hárommal, az sem érdekel, akkor is a fideszre fogunk szavazni.
Azért, mert mi a nemzeti értékeket felvállaló politikusokra szavazunk. Nem jobbra, balra, vagy liberális köcsögökre, nem Teréz anyákra és a Pápára, hanem azokra, akik Magyarországot nem akarják elveszejteni.
Érted? Felőlünk hússzor bezárathatják a CEU-t, lefejezhetik Soros Györgyöt és taknyán-nyálán, akár összeverve rángathatják a soros civileket, a liberál-bolsi újságírókat, a nyávogó tizenéves “újságíró” firkászokat, a ligetvédő idiótákat, a Szélütött Bernadetteket és CIA Tímeákat, a festett hajú nyomoronc Uj Pétereket, az antiszemitázó magyar-gyűlölőket, mi akkor is megválasztjuk újra és újra Orbánékat, mert végre nyílt egy kis tér Magyarországon az itt élő magyaroknak is, nem csak a turistáknak.
Érted? Nem kell baromságokat írni, hiába erőlködtök, akiket meg akarnátok győzni, azok nem olvasnak ilyen simicska-soros szagú cikkeket.'

Az Index kiválasztotta ezt az olvasói levelet és a címlapra tette, annyira tetszett nekik.

Nos, nem tudom ki írta, de teljesen egyetértek vele!

élhetetlen 2017.05.11. 20:52:18

@Paróczai: Próbálom érteni. Egy fotó, az nem bizonyíték, mert majd kiderül, hogy fizetett szereplővel csinálták, de, ha kiderül, hogy valódi, akkor sem számít, mert engedély nélkül készült. Így lehet aztán tisztán ítélkezni majd. A sörös példát meg egyszerűen nem értetted. Lázár nekiment a multiknak, hogy rosszabb minőséget árulnak itt, mint nyugaton. Még a V4-et is összehívták, és elrendeltek egy vizsgálatot.
portal.nebih.gov.hu/documents/10182/323140/03.29_Terme%CC%81k-o%CC%88sszehasonli%CC%81ta%CC%81s_kiadv%C3%A1ny.pdf/2cd70738-db21-4fad-8af0-2c53290935a9
Végignéztem tételesen a listát, és az eltérések ilyenekből adódtak, sőt van olyan is, hogy az osztrák babérlevél foltosabb, a magyar zamatosabb. És Lázár közölte, hogy mekkora eltérés van, és Lázár szerint becsaptak minket, szemetet szállítanak. Most Brüsszelnek azzal kéne foglalkozni, hogy Lázár mivel hülyíti itt a népet, úgy, hogy közben nyilvános az adat, csak inkább elhiszik, amit mond, mert nincs idejük, energiájuk megnézni?
Dehogy vonom kétségbe a jogállamiságot, legfeljebb zavar, hogy bármilyen baromság két nap alatt törvényes lesz, ha úgy gondolják. Dehogy vonom kétségbe, hogy Mészáros megveheti a fél Balatont, aztán pár nap múlva kiderül, hogy pályázhat x milliárdos fejlesztésre az adófizetők pénzéből. Tudom, hogy ez törvényes. Az is az, hogy bárki vehet lerobbant kastélyt, kölcsönből is, legfeljebb nem mindenki kap, aztán állami pénzen felújítják a magánkastélyát. Trafikok kinyírása, mert éljen a Continental, és a haverok. Törvényes, nem sorolom tovább, ezek szerinted csak összeesküvés elméletek. A lényeg, hogy a te tisztánlátásod az mindenek felett van. Na, nincs sirám, a lényeg, hogy te elégedett, és boldog vagy, igazad tudatában, részemről ennyi. Ha nem érted, engem az sem zavar.

ogli dzsí 2017.05.11. 21:40:02

@élhetetlen: szerintem jó hogy megvizsgálták a termékeket, senki se tudhatta, van-e különbség

most már kiderült, hogy a nem-kajáknál nincs, a kajáknál mondjuk van, de ez nem azért van mert szemetet akarnak ide hozni

én az elején is úgy gondoltam hogy nem lesz szignifikáns különbség, de azért van hatóság hogy járjon a végére

Paróczai 2017.05.12. 08:20:50

@élhetetlen: Értettem a sörös példát, de nem érdekelt! Itt a gondozottak ellátása a téma!
Mondd már meg nekem, mit is bizonyítanak a fotók? Rajta van a fotón, miért kellett egy beteget lekötözni? Hol is van a fotón láncolás? Hol van dokumentálva, hogy ezeket a szerencsétleneket éheztetik?
Majd ha erre tudsz válaszolni, akkor rátérhetünk az Orbánozásra, meg a Mészárosozásra!

élhetetlen 2017.05.12. 16:25:00

@ogli dzsí: Szerintem is jó dolog, hogy megvizsgálták a termékeket. Az is normális, ha a V4-ek megbeszélik, hogy mindegyik országban elrendelnek egy vizsgálatot. Amit nem tartok normálisnak. Lázár a vizsgálat előtt kiállt az ország elé, és közölte, hogy a multik szemetet etetnek velünk. Mondom, a vizsgálat előtt. És a vizsgálat előtt mentek el Brüsszelig, ahol most foglalkozniuk kell a semmivel. A NÉBIH meg úgy tűnik, meg akart felelni az elvárásoknak, talált jó sok eltérést. Érdemes egyébként végignézni a listát. Nem akarlak hosszan untatni, de egy példa volt, hogy 4, ill. 4,8 %-os sör összehasonlítása, és nem válogatták szét, hogy behozott, vagy itthon gyártott termékről van szó, pl. „Nescafe Classic 3in1 Azonnal oldódó kávéspecialitás”, ahol már a magyar élelmiszerkönyv is játszhat. És Lázár újra kiállt, hogy igaza volt, az sem számított, hogy pl. a Kotányi fahéj egész szárítottnál az volt az eltérés, hogy a magyar terméknél „a főzet illata és íze intenzívebb”. Az eltérés, az eltérés. Na, ennek azért már egy épeszű ember nem tapsol.
süti beállítások módosítása