A valódi viták otthona

Reflektor

Orbán Viktor jelentett Putyinnak

2017. május 26. - Tálos Lőrinc

„A magyar-orosz kétoldalú kapcsolatok időszerű kérdéseiről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel pénteken telefonon - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Az egyeztetés tényéről a Kreml honlapja is beszámolt.” Tehát még egyszer: időszerű kérdésekről. Egy nappal a brüsszeli NATO-csúcs után.
1977_ez_a_rendkivul_dekorativ_uriember_leonyid_brezsnyev_a_partiszemoldok_feltalaloja_egykori_szovjet_elsotitkar_es_ismert_furdoruhamodell_szocsiban_nyaralva_is_neki_elso_a_munka.jpg

Viccelődhetnénk azzal, hogy Trumpnak sikerült Brüsszelben az, ami Putyinnak nem: félreállította a montenegrói miniszterelnököt, ha ennek apropóját a NATO-csúcson történtek mellett nem az adná, hogy e héten kezdődött a montenegrói puccsiták tárgyalása, ahol vád szerint a Szerb Farkasok nevű palamilitarista csoport vezetője Alekszandar Sindelic az orosz katonai hírszerzés (GRU) két tisztjének megbízásából puccsra készült, amelynek célja az volt, hogy megakadályozzák Monenegro NATO-tagságát. A 444.hu cikke szerint „…2016 ősz elején Sindelic megkapta a következő feladatot: szervezzen egy csapatot, és szerezzen nekik fegyvereket és montenegrói rendőrségi egyenruhákat. Amennyiben a NATO-t támogató erők nyernek a választáson, akkor csapatával az eredmény kihirdetése előtt foglalja el a montenegrói parlamentet, öljék meg Milo Dukanovic miniszterelnököt, és lőjenek bele a győztes párt ünneplésére összehívott tömegbe.”

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr1212542337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása