A valódi viták otthona

Reflektor

Hatalmasat Bakyzott a 888.hu

2017. szeptember 13. - Tálos Lőrinc

endrebaky.JPG
A holokausztért felelőssé tehető háborús bűnösök eddig csak egész konkrét náci oldalakon szerepeltek úgy, mint a kommunista diktatúra áldozatai.

A jó öreg kommunista módszerekhez nyúlnának vissza, hiszen ismét előhozakodtak a lámpavasazással. A második világháború utáni kommunista módszerek 2017-ben is aktualitást nyertek, hiszen a gyűlöletcunamit árasztó kettősmérce a liberalizmus és a tolerancia jegyében emberek felakasztását népszerűsíti.” írja Oláh Gellért a 888.hu oldalán. A Kettős Mérce a posztot rövid időn belül eltávolította és elnézést kért érte.

A 888.hu viszont a „kommunista módszerezés” megfelelő képi ábrázolásához Endre László és Baky László kivégzéséről készült képpel illusztrálta. Endréről a wikipédia a következőket írja: „1944 áprilisától a Sztójay-kormányban a belügyminisztérium közigazgatási államtitkára; a német megszállókkal, többek között Adolf Eichmann-nal szorosan együttműködött. Jelentős szerepet játszott a magyarországi zsidóság deportálásában. Horthy Miklós kormányzó eredménytelenül, de megpróbálta a belügyi tárca politikai államtitkárával, Baky Lászlóval együtt leváltatni. 1944. október 29-én Szálasi a hadműveleti területek polgári közigazgatásának kormánybiztosává nevezte ki, a szovjet csapatok előre nyomulását követően az ország kiürítésének egyik irányítója volt. 1945 márciusában Németországba menekült, ott az amerikai csapatok fogságába esett, és a magyar állam kérésére kiadták. A Népbíróság mint egyik háborús főbűnöst kötél általi halálra ítélte, melyet 1946. március 28-án hajtottak végre.” Bakyról pedig a következőt: „1944-ben a Belügyminisztérium politikai államtitkára lett. Augusztus 7-én a Parlamentben az SS a Baky és Pálffy által vezetett nyilas képviselőcsoport aktív közreműködésével buktatta meg Imrédyt, aki vonakodott megkötni a szerződéseket számos, zsidó tulajdonban lévő magyar iparvállalat átruházásáról a tulajdonosok külföldre (Portugáliába) juttatása fejében. Jaross Andorral és Endre Lászlóval együtt szervezte meg a magyarországi zsidók koncentrációs táborokba szállítását. 1944 szeptemberében Horthy nyomására leváltották, de a nyilas hatalomátvételt követően a Nemzetbiztonsági Iroda vezetője lett. A szovjetek elől nyugatra menekült, de amerikai fogságba esett és mint háborús bűnöst, kiadták Magyarországnak. Perét Endre Lászlóéval együtt tartották. A népbíróság mindkettejüket kötél általi halálra ítélte. 1946. március 29-én végezték ki Budapesten.”

Igen, a népbíróságok működésének megítélése ma sem egyértelmű, továbbá 1946 után fokozatosan a kommunista párt eszközeivé váltak, ugyanakkor ne felejtsük el, hogy Baky és Endre valóban háborús bűnörök voltak, a kommunista hatalomátvétel pedig még nem történt meg, a köztársasági elnököt 1946 márciusában Tildy Zoltánnak, a miniszterelnököt Nagy Ferencnek hívták, mindketten a Független Kisgazdapárt politikusai voltak.

Természtesen semmi nem zárja ki, hogy a 888.hu szerkesztőségében mindenki megbukott töriből, az érettségijüket pedig az ecserin vették, de azt azért szögezzük le, hogy a holokausztért felelőssé tehető háborús bűnösök eddig csak egész konkrét náci oldalakon szerepeltek úgy, mint a kommunista diktatúra áldozatai.

Továbbá lenne egy javaslatunk, mivel a kormánypropaganda a legutóbbi időkben a „külföldről támogatott zavargó és lincselő csőcselék” narratíváját erőlteti az ennek megfelelő illusztrációt keressék inkább elődjüknek, Hollós Ervinnek a Köztársaság tér 1956 című, a Kádár-rendszerben kiadott könyvében.

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr5112811588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

camilló 2017.09.13. 18:24:37

Az is bukik történelemből, aki a jelenlegi rendszert a Kádár rendszerhez hasonlítja! Talán kereskedjenek a Horthy érában és megláthatják a párhuzamot! Szóval a bejegyzés íróját is vissza lehet tapsolni történelmi ismeretekből!:)

Paróczai 2017.09.14. 12:33:46

A "Népbíróság" egyetlen ítéletét sem lenne szabad mérvadónak venni, mert bosszúálló vérbíróság volt. Ezek nem jogos ítéletek voltak, hanem a legmélyebb gyűlölet elemi ösztön szinten történő megnyilvánulásai!
Ugyan ez jellemző 56 utáni vérbíróságokra, de a Szálasi nyilas bíróságokra is!

camilló 2017.09.14. 18:50:15

@Paróczai: Gondolom olvastad a perek lefolyását és jegyzőkönyveit, hogy így nyilatkozol?! Végül is igazad! Bűn volt fellógatni a Szálasit és társait! Történelmi ismereteknek Te is erősen korlátozottan vagy a birtokában, hogy a Szálasi féle vérbíróságokat összehasonlítod akár a 45 utáni bíróságokkal, akár az 56 utáni bíróságokkal és ítéleteikkel! Illesz a bejegyzést tévőhöz!:)

Paróczai 2017.09.15. 09:44:53

@camilló:
Mindegyik 'bíróság" politikai alapon, bosszúból ítélkezett.
A Népbíróság nem volt sem erkölcsösebb, sem különb, mint a nyilas, vagy a Kádár féle bíróság. Te itt erkölcsi alapon ítélkezel a bíróságok fölött, minden tényt és objektivitást lesöpörve, mert voltak, akik 'megérdemelték" a halálos ítéletet és voltak akik nem.
Sem erkölcsi érzék, sem tudás, de főleg objektivitás nincs egy morzsányi sem a bejegyzésedben

Jó lenne jogot és történelmet tanulnod a gyűlölködés helyett!

camilló 2017.09.15. 18:17:13

@Paróczai: Még egyszer kérdezem, hogy olvastad-e a magyar háborús bűnösök perének a jegyzőkönyveit? Volt politikai ügyész is a perekben, ez tény, de nem visszamenőleges hatályú törvények alapján ítélték el a bűnösöket. A nyilas bíróságok rögtönítélők voltak és a megnevezésük is "vészbíróság" volt. No itt a jog jottányit sem számított! Az 56-os perek a hatályos törvényeknek megfelelő ítéleteket hoztak és nem hangoztatják, de a kivégezettek jó része köztörvényes bűncselekmények miatt kapott halálos ítéletet. Talán Neked kellene kicsit többet olvasnod. Nem látom az előző hozzászólásomban a gyűlölködést. talán ha idéznéd!

Mindeni náci, kivéve Elek Gábort (jotundert) 2017.09.17. 18:47:40

@a nagy hohoohooo: Szeretnék tisztelegni intelligens, tanítanivaló hozzászólásaid előtt egy kis gyűjtéssel:
Bocika úgy látom megint nyitvahagyta valamelyik túlértelmes a istállóajtót ...hehee Olyan mérhetetlenül agyhalott vagy, hogy szinte hullagyalázás téged a helyedre tenni ... Aztakurva hehee.....Fel kellene mérni, hogy birka és te közötted ki vezeti a "ki tud a leghülyébb" lenni címért folyó versenyt ...nézegetem magam a tükörben... hm... nem nézek ki teljesen hülyének... és mégis.... ( régen ezt úgy mondtuk, hogy tollas a hátam? Nem? Akkor ne nézzetek madárnak!) Dehát az evolúció.. ,nade ilyen gyorsan gyártja a selejtet?...Ugye elgondolkodtál azon, hogy hozzászólásod a fejedben lévő sötétség visszaigazolása? Igyekezz fiú! Ismertesd magad minél szélesebb körben! ...Mé'mindig a leghülyébbeket vezénylik ki trollkodni?......Szerencsétlen szellemi korlátolt csak röhögni lehet rajtad hehee...tanujj tinó...Széles mosollyal nyugtázom,hogy fingod sincs a témához,a dolgokhoz, helyből olyan hülyék vagytok mint más nekifutásból, a szellemi színvonalatok a bányászbéka segge alatt van, szóval az sem érdekel ha agyvérzést kaptok,..hehee...
Na, kábé ilyen hiteles minden amit
mondanak... ezen már csak röhögni lehet.... vagy sírni...
Fel kellene mérni, hogy ki vezeti a "ki tud a leghülyébb" lenni címért
folyó versenyt ...Az apád faszát szerencsétlen...Mi lenne, ha az ilyeneknek emberi agyvelőt juttatnának a fejébe?
A teste kilökné.
süti beállítások módosítása