A valódi viták otthona

Reflektor

Az MTI rendszeresen visszatartja az ellenzéki megszólalásokat

2017. október 18. - baum

arny.jpg 

Az utóbbi időben egyre gyakrabban fordul elő olyan, hogy az ellenzéki pártok megszólalásait valamilyen rejtélyes okból visszatartja a közmédiához tartozó távirati iroda. Az MTI kiküldött tudósítói jó szakemberek, általában fél órán belül továbbítják a megszerkesztett anyagot a központnak. Újságíró berkeken belül az a hír járja, hogy a politikailag forróbb ellenzéki anyagokat az MTI-nek továbbítania kell egy rejtélyes cenzorhoz, aki lecsekkolja azokat.

 Nézzünk erre egy konkrét példát.

 

Tegnap hír, hogy összeült az Alkotmánybíróság. A pártok természetesen jó előre tudtak erről, ezért sajtótájékoztatókat hirdettek meg, hogy azonnal tudjanak reagálni a bírósági döntésre. Ez általános gyakorlat, és nem történt máshogy most kedden sem. Íme, ahogy az LMP, az MSZP és a Jobbik sajtótájékoztatóra invitálja az újságírókat.

11.30: Az Alkotmánybíróság nyilvánosan hirdeti ki határozatát az állami tulajdonú földek értékesítésével kapcsolatban. Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője az Alkotmánybíróság határozathirdetését követően - mint indítványozó - sajtótájékoztatót tart.

 

13.00: Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő és Harangozó Gábor, a mezőgazdasági bizottság alelnöke (MSZP) sajtótájékoztatón reagál az alkotmánybíróság döntésére. Időpont: 13.00

13.00: Magyar Zoltán (Jobbik) országgyűlési képviselő sajtótájékoztatót tart. Téma: "Az Alkotmánybíróság semmisíti meg a Fidesz földprivatizációját?

 

Majd az Alkotmánybíróság mulasztásos alkotmánysértést állapított meg a Nemzeti Földalap vagyonát érintő hiányos szabályozás kapcsán, amiről az MTI 12.05 perckor adott ki anyagot. A pártok pedig délután 13.00 óra körül reagáltak erre.

 

Ehhez képest 15.31-kor, 15.37-kor és 15.40-kor adták ki a tudósításokat az ellenzéki megszólalásokról, jóval a kormányzati reakciót (14.37) követően. Így:


MSZP: a vidék életére nincs hatással az Alkotmánybíróság döntése
MTI 2017. október 17., kedd 15:31

Jobbik: az Ab jövőbeni korlátokat szabott arra, hogy kell bánni a termőfölddel
MTI 2017. október 17., kedd 15:37

LMP: természetvédelmi szempontból előrelépés az Ab döntése
MTI 2017. október 17., kedd 15:40

 

Az a kérdés, hogy mi történhetett az alatt a két óra alatt, amíg az elkészült cikkeket „pihentették” az MTI központban? Az a taktika, hogy adnak legalább egy óra előnyt a kormány anyagainak? Esetleg tovább küldték azokat valami titkos cenzornak, aki megmondja, hogy mi maradhat bennük?

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr6913015970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pop40 2017.10.19. 12:02:36

"Esetleg tovább küldték azokat valami titkos cenzornak, aki megmondja, hogy mi maradhat bennük?"

Erre semmi szükség, az mti híreit eleve a fideszes pártházban írják.
süti beállítások módosítása