A valódi viták otthona

Reflektor

Gyorselemzés Győri Péter vereségéhez – válasz Pintér Bencének

2018. július 09. - Tálos Lőrinc

36800526_10212144598947148_3516449506608545792_n.jpg

Pintér hat pontját nevezhetjük minden jövőbeni választásra nézve érvényes majomvezetőnek, ugyanakkor e sorok szerzője nem varrna mindent Győri Péter vagy az odakent kampány nyakába. Sem a jelölt személye, sem az, hogy időközi választásról volt szó, amelyre nehezebb mozgósítani, sem az ellenzéki pártok választás utáni másnapossága nem elegendő magyarázat önmagában a fideszes jelölt majdnem kétharmados győzelmére. 

Csak azért nem fogom azt írni, hogy Pintér Bence az Azonnalin feltalálta a spanyolviaszt, mert bár igaz, ilyen kretén ellenzék mellett nem lehet eleget hangoztatni, hogy a spanyolviasz létezik. (A bölcsek köve, amely egy egyszerű trükkel – hívjuk azt összefogásnak, koordinált indulásnak vagy taktikai szavazásnak – aranyat csinál a szarból, győztes erőt az ellenzékből, na az viszont legenda).

Pintér hat pontját nevezhetjük minden jövőbeni választásra nézve érvényes majomvezetőnek, ugyanakkor e sorok szerzője nem varrna mindent Győri Péter vagy az odakent kampány nyakába. Igaz, hogy a „független”, „civil”, „nagypapa-figura” jelölt és a vizuálisan is rémisztő kampány (utóbbihoz tessék megtekinteni a linkelt paintcsodát, a jelölt facebook-oldalán olyan vizuális megoldásokkal találkozhattunk, amilyeneket Vágási Feri rajzolhatott Góliát költöztető vállalkozásának honlapjára, miután beszállt az internetbe) Falus Ferenc emlékét idézi, ugyanakkor sem ezek, sem az, hogy időközi választásról volt szó, amelyre nehezebb mozgósítani, sem az ellenzéki pártok választás utáni másnapossága nem elegendő magyarázat önmagában a fideszes jelölt majdnem kétharmados győzelmére.

Mind e mellett Győri Pétert magát politikai múltja ellenére sem sújtja az a hitelességi deficit, amely az MSZP-hez és az SZDSZ-hez köthető pártokat. Nem csak arról van szó, hogy akkor volt SZDSZ-es, amikor még Tarlós István és Rezsi Szilárd, illetve az őt leeszdéeszesező Halász János is, hanem arról is, hogy eleve a Szegények Támogató Alap (SZETA) felől érkezett a politikába, és amit képvisel, az nem csak a Kocsis Máté és Tarlós István nevével fémjelezhető, a szegénységet büntető hajléktalanpolitikának, hanem a főváros SZDSZ-es vezetés alatti lakáspolitikájának is az ellentéte. Idézném Győrit egy korabeli Beszélőből: „...a törekvés, hogy megszabaduljanak a bérlakásokhoz kapcsolódó politikai felelősségtől motiválta a döntéshozókat, amikor elindították a kampányszerűen felgyorsított lakásprivatizációt (az elit önös érdekei külön rásegítettek erre a folyamatra).” Idézném továbbá Kőszeg Ferenc Győri melletti kortesbeszédét is: „Viták azonban nemcsak a kormány és az ellenzék között dúltak, hanem az ellenzéki szabad demokraták között is. Itt a főváros és a kerületek érdekei álltak szemben egymással. Bár akkor a kerületi polgármesterek nagy része SZDSZ-es volt, többségük ragaszkodott ahhoz, hogy kerületi lakásállomány privatizációjának, illetve szociális bérlakássá alakításának kérdésében a kerület dönthessen. Ez az egyik fő oka annak, hogy Budapesten nemzetközi összehasonlításban rendkívül alacsony a szociális lakások száma. Hogy New Yorkban, a kemény kapitalizmus metropoliszában egy rászoruló családnak sokkal nagyobb esélye van arra, hogy lakhatási költségeinek jelentős részét a város átveszi, mint Budapesten.” Röviden: Győri személyében sikerült megtalálni az egyetlen olyan valamikori SZDSZ-es jelöltet, aki szerint nem a még több piac, a lakásprivatizáció és a tömbrehabilitiáció – ez egy eufemizmus a városnegyedek árjásítására –, valamint az artmozik támogatása jelentik a megoldást a szegénység problémájára. Mindez azért fontos, mert az egész Demokratikus Chartában fogant '90-es évekbeli baloldal nem lenne ekkora szarban, ha maradt volna azon belül valami érdemi balos, szocdem belső ellenzék, amely a 2010-es nagy ruha után leválthatta volna az addigi első sort. Ez lett volna az úgy nevezett megújulási képesség, de ilyen nem volt. Lényegében csak ötlet- és értékrend nélküli közpénzvámpírok meg liberális technokraták voltak, akiket elvertek, mint a kétfenekű dobot és azóta is ők kőröznek körbe-körbe az egyre kevesebb szék körül, hogy amikor elhallgat a zene (úgy nevezett választások), akkor ők ülhessenek le azokra, miközben fellökik a többieket.

Térjünk tehát rá a választások eredményét a jelölt személyénél lényegesebben befolyásoló körülményre. Ez pedig nem más, mint az, hogy a 2010 előtti baloldalra – amelyek az összefogáspártokban tömörülnek – ennyien szavaznak. Nagyjából 10 éve – Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt – összeomlott a hagyományos szavazóbázisuk és az erőviszonyok azóta is lényegében változatlanok. Illusztrálnám ezt néhány számmal, a Józsefvárosi rendes és időközi polgármester-választások eredményeivel:


2006, rendes:
SZDSZ - 13 391
Fidesz - 11 004
MDF - 1 473
MIÉP - 659

2009, időközi:
Fidesz: 9218
MSZP: 2332
SZDSZ: 1122
LMP: 1079

2010, rendes:
Fidesz: 10516
MSZP: 4288
LMP: 1685
Jobbik: 1639

2014, rendes:
Fidesz: 10674
MSZP: 2589
Együtt-PM: 1456
DK: 1260
LMP: 1257
Jobbik: 1246
MLP: 126
JESZ: 37
Szociáldemokraták: 25

2018, időközi:
Fidesz: 8269
Független: 4787
Munkáspárt: 100

Mi látszik ezekből a számokból? 1, hogy időközi választásra kevesebben mennek el (óriási meglepetés) és 2, hogy akár rendes, akár időközi polgármester-választásról beszélünk, az arányok Fidesz:mindenki más viszonylatban úgy tíz éve rendkívüli mértékben stabilak. Indulhat az ellenzék nyolcfelé, mint 2014-ben, állíthatnak (a Munkáspártét nem számolva) egyetlen jelöltet, az eredmény ugyanaz: a Fidesz nyomasztó fölényben van a baloldallal szemben. Pont, mint az országgyűlési választásokon.

(Kép forrása.)

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr1614102619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GNDL 2018.07.09. 20:54:08

@6.Lenin: „Ha lennének, nagy tömegben, nem kell a magyarázat.”

Tehát azt állítod hogy a Kádár-rendszer és a szovjet megszállás is milyen remek dolog volt, hiszen nem volt ellenállás, nem voltak elégedetlen emberek... négy évtizeden át... oké, hát, nem csak hogy az általam említett érveket nem tudtad nem hogy pár mondattal de egyetlen szóval sem cáfolni, mindemellett egy igen komoly érvelési hibát követtél el.

Most jutott eszembe, hogy veled már próbáltam itt „vitázni”, te vagy az az egyik fideszes troll aki egyből a kocsmából szabadul rá a Zinternetre... :)

„választók többségét hülyének nézni pedig nagy hiba”

Egyelőre ott tartunk hogy te nézted, és nézed továbbra is hülyének őket... lásd amit említettem csak a tényleg elképesztően pofátlan korrupcióval kapcsolatban, te most nem kevesebbet állítasz mint hogy a Zemberek tisztában vannak vele, de leszarják hogy két kézzel fosztogatják a pénzüket. Ne magadból indulj ki, hidd el, az emberek nem olyan erkölcstelenek mint a fideszes elvtársak, ha tisztában lennének azzal hogy mennyit loptak tőlük az a legkevesebb hogy Orbánék soha nem kerülnének be a magyarok parlamentjébe...

„attól, hogy hosszan írsz, még nem lesz igazad”

Abból hogy hosszan írok, ráadásul nálad nem kicsit jobb helyesírási- és fogalmazási készséggel az fog kiderülni hogy van mondanivalóm, és veled ellentétben én elvégeztem az iskoláimat... igazam pedig attól lesz, hogy képtelen leszel cáfolni az általam leírtakat, lásd ahogyan eddig. :)

GNDL 2018.07.09. 20:55:48

@röf: Azt hiszem fél éve éve nem néztem ATV-t, akkor is valószínűleg véletlenül kapcsolhattam oda... szóval legközelebb próbálj majd úgy menekülni a vita és a lebőgés elől hogy szép csendben, hiszti nélkül, oké? :)

GNDL 2018.07.09. 20:58:29

@6.Lenin: „A migránsozást nem KELL bevenni, valós probléma. Minden nap látják az emberek, hogy mi zajlik körülöttünk.”

Miért valós probléma? Hol látják a Zemberek?

Jól fontold meg a válaszod, mert aztán statisztikákkal foglak bombázni... :)

6.Lenin 2018.07.09. 21:02:28

@GNDL:

Már bocs, de butaságokat miért is kéne cáfolnom?

Én leírtam, ha ma Mo-on lennének elégedetlen emberek, nagy tömegben, akkor nem kell propaganda, hogy a regnáló hatalom megbukjon.

A jelenlegi helyzetet figyelembe véve nincs ilyen (kevesen vannak a buktatáshoz)
Vagy, ha lenne is, akkor nincs olyan társaság, akik hiteles alternatívát tudnának kínálni a választóknak.
Szerintem ez lenne az alap a kormányváltáshoz.

A te véleményed is csak 1 a sok millió közül. Sőt a jelek szerint a kisebbséghez tartozol.

6.Lenin 2018.07.09. 21:04:49

@GNDL:

"Miért valós probléma? Hol látják a Zemberek?"

Követed te a napi eseményeket a világban?

MACISAJT 2018.07.09. 21:14:05

Most akkor nézzük, kiket volt képes kiállítani a "lehető legszélesebb összefosás":
egy szdsz-est Józsefvárosban és egy "rokker zsóti" művésznevű "humoristát" Miskolcon.
Hát, ha ezek nem döngetik földbe Orbánékat, akkor senki...
Szerintem ha az öszödi böszme vagy lendvai néne indult volna, még az is esélyesebb...

Muhaha

GNDL 2018.07.09. 21:17:22

@6.Lenin: „de butaságokat miért is kéne cáfolnom?”

Mert tudod ez jobb asztaltársaságokban úgy működik, hogy nem csak suttyó műveletlen és iskolázatlan paraszt módon odavetjük a másiknak hogy „butaság amit állítasz”, ahogyan most te ezt tetted, hanem lehetőleg cáfolatokkal és ellenérvekkel kifejtjük hogy amit a vitapartner állít az miért nem igaz vagy miért butaság... ahogyan ezt például én tettem fentebb, ráadásul nem egyszer a te véleményeid kapcsán. :)

Szóval egyelőre ott tartunk továbbra is, hogy tartozol némi magyarázattal, cáfolatokkal és ellenérvekkel, amíg képtelen vagy ezeket megfogalmazni javaslom szól be a pártközpontba hogy küldjenek hozzám egy olyan fideszes trollt aki lehetőleg a nyolc általánosát legalább elvégezte... :)

„leírtam, ha ma Mo-on lennének elégedetlen emberek, nagy tömegben, akkor nem kell propaganda, hogy a regnáló hatalom megbukjon”

Szó sem volt arról hogy a propaganda ahhoz kell, hogy megbukjon egy önkényuralmi rendszer... látod, ha legalább azt értenéd amit írok akkor lehet könnyebben menne hogy értékelhető cáfolatokat és ellenérveket sorakoztass fel. :)

„A te véleményed is csak 1 a sok millió közül. Sőt a jelek szerint a kisebbséghez tartozol.”

Teljesen irreleváns az ilyen típusú hőbörgés a részedről, mikor ha akárcsak a milliárdból lenne az én véleményem az egyik, te akkor sem tudnál vele mit kezdeni, hiszen teljesen alkalmatlan vagy a kulturált, érveken és ellenérveken alapuló vitára...

„Követed te a napi eseményeket a világban? ”

Nem ez volt a kérdés, tehát nyugtázhatjuk hogy ezzel kapcsolatban sem tudsz semmit felhozni a mentségedre.

Szóval ennyi, töki, sajnos olyan egyszerű vagy mint egy faék, így ezt a fajta „anyázást” amit éppen provokálsz ahogyan említettem a te kulturált vitára való alkalmasságod híján én biztosan nem folytatom veled a továbbiakban... ott van fent amit ezzel kapcsolatban együttműködtünk eddig, aki kijárta iskoláit az érti miről van szó, te meg trollkodj azzal tovább akinek van a magadfajta fogyatékosokhoz türelme... :)

Ekrü 2018.07.09. 22:08:44

@GNDL: @baldoc: Jesszusom ,ti tényleg komolyan gondoljátok azt amit itt összeírtatok?Vegyétek mát észre,hogy rajtatok és egy maroknyi kis csoporton kívül itt senki sem akar kormányváltást.Ha az emberek annyira elégedetlenek lennének a kormánnyal bizony elmennének szavazni,úgy,ahogy ezt tették 2008-ban a népszavazáson.És bizony április 8-án is sokan elmentek ,mert elégedetlenek voltak ,csak épp nem a kormánnyal hanem mint az látható volt az ellenzékkel.Ha magas a részvétel= Fidesz 2/3 ,ha alacsony a részvétel= Fidesz 2/3.Ragozhatjátok még egy darabig ,hogy a Fidesz az oka mindennek,de ezzel csak azt éritek el,hogy mindenki,még a saját szavazóitok is komolytalannak tart majd benneteket.Szóval picsogás helyett kezdjetek el inkább dolgozni(van 4 évetek),de előtte a tehetségtelen ,lejáratódott vezetőiteket küldjétek már el a fenébe.

6.Lenin 2018.07.09. 22:15:48

@GNDL:

"Miért valós probléma? Hol látják a Zemberek?"

Követed te a napi eseményeket a világban? "

Miről is szólt, és nem csak az európai politika az elmúlt hetekben, hónapokban?
Már ne haragudj, de ezt most részleteznem kéne?

Tehát még 1x kérdezem, miért is nem valós probléma ma a migráció kérdése?

A te véleményedet osztja ma a többség? Miben is nyilvánul ez meg?
3x elbukott nagyarányú választási vereségben?

Miért is kéne a bolha pöcsén lévő pattanásról vitázni?
(apró, jelentéktelen részleteken, ha nem értenéd. Sajnos az előzményeket figyelembe véve kénytelen vagyok így is leírni, hátha megint nem esik le)

mi is kell egy hatalomváltáshoz?

) egy adott pillanat (benne kell, hogy legyen a levegőben az óhajnak)
) egy erős háttérszándék Ű(akik a lóvét adják hozzá)
) egy alkalmas vezető, aki képes levezényelni
) tömegek, akik szintén akarják a változást, ( és imádják a vezetőt)
) egy réteg, akik a vezetőt, és háttérszándékot kiszolgálják. (ilyen mindig volt/van/lesz)

Ha ezek közül minél több dolog hiányzik, annál kisebb az esély a sikerhez.

Ma, mi van meg ezek közül, és mennyi hiányzik?
Szerinted.
(kamu, pattanás a pöcsön nem érdekel)

ősbölény 2018.07.09. 22:16:34

@GNDL: Látom, egyre gondolunk. Akkor még egy adalékot, miért kapott oly kevés szavazatot a demokratikus ellenzék (no lám, ettől a szószerkezettől is marhára fél mindenki!) jelöltje:
Valamilyen módon rákerültem a DK levelezési listájára, és így hetente kapok valami üzenetet annal elnökétől. Kivétel a legutóbbi három hét, amikor semmi üzenet nem jött. Nekem ugyan senkitől nem kellett bíztatás, hogy elmenjek szavazni, pláne útmutatás, hogy kire szavazzak, de nagyon elképzelhető, hogy sok DK-s vagy MSZP-s szavazó igenis várt valami jelet, hogy most menjen-e vagy ne. Az LMP listáján is rajta vagyok, ők szombaton hívtak telefonon. Megköszöntem, és persze tőlük teljesen függletlenül szavaztam Győri Péterre.
Nem tudom, az LMP-n kívül más párt rendezett-e belső mozgósítást, de az a gyanúm, hogy ugyanúgy viselkedtek, mint a DK. Ha ez valóban így volt, akkor csak ugyanazt csinálták, mint 2014 óta mindig: a saját brand (vagy brancs) túlélése a fontos, és nem a "Közös sors" (Szabó Lőrinc).

ősbölény 2018.07.09. 22:23:16

@6.Lenin: Ezt írod:
"mi is kell egy hatalomváltáshoz?

) egy adott pillanat (benne kell, hogy legyen a levegőben az óhajnak)
) egy erős háttérszándék Ű(akik a lóvét adják hozzá)
) egy alkalmas vezető, aki képes levezényelni
) tömegek, akik szintén akarják a változást, ( és imádják a vezetőt)
) egy réteg, akik a vezetőt, és háttérszándékot kiszolgálják. (ilyen mindig volt/van/lesz)"
Nos, kedves Vlagyimir Iljics, az ilyen tényezők egy Hitler-féle hatalomváltáshoz kellenek. A demokratikus hatalomváltás az a szokásos ügymenet része, nem kell hozzá semmilyen különleges történelmi helyzet, és pláne nem háttérből finanszírozók, rajongó tömegek, karizmatikus vezér és zárt, szolgalelkű uralkodói kaszt.

6.Lenin 2018.07.09. 22:32:32

@ősbölény:

"Nekem ugyan senkitől nem kellett bíztatás, hogy elmenjek szavazni, pláne útmutatás, hogy kire szavazzak, "

Kb nagy valószínűséggel ez minden oldal szavazóinál így működik. És az is igaz, hogy ma mobilon, neten bárki elérhető (lenne) minden különösebb süket duma nélkül.

A problémád csak annyi, hogy jelenleg kisebbségben maradtál. Ez a demokrácia macerás része. ezt illene tudomásul venni, nem beletörődve, de ennek abban kéne megnyilvánulnia, hogy elgondolkodj a valós, elkövetett hibákon, és igyekezni kéne kiküszöbölni őket.
Álproblémákon rágódni a lehető legnagyobb marhaság. Nem vezet sehova, vagyis oda vezet, ahol ma az ellenzék van, a saját hibáiból.

GNDL 2018.07.09. 22:35:33

@Ekrü: „ti tényleg komolyan gondoljátok azt amit itt összeírtatok?”

Én igen... ha már így tetted fel ezt a kérdést. :) És mivel eddig egyetlen fideszes troll sem tudott megbirkózni az érveimmel, mondhatni mindegyik összeroskadt érveim súlya alatt, így nem kicsit vagyok egyelőre nyeregben. :) Bár hangsúlyozom, továbbra is csak a saját véleményeimért tudok felelősséget vállalni, de azok most itt hasítanak... :)

„rajtatok és egy maroknyi kis csoporton kívül itt senki sem akar kormányváltást”

Utoljára 2010-ben volt az akkor még konszenzusos választójogi rendszerben némileg még mindig jogállami körülmények közt többsége a Fidesznek országgyűlési választáson, 2014-ben már a 2010-ben érvényben volt rendszer szerint nem alakíthatott volna kormányt a Fidesz megfelelő többség híján (sőt, ha lett volna második forduló minden bizonnyal az ellenzéki jelöltek taroltak volna mivel már akkor is, mint egyébként mindig a Fidesz volt a legelutasítottabb politikai szervezet), a 2018-as választás pedig hát ezt ne szépítsük, gyakorlatilag a választás napjának kihirdetésétől volt elképesztően csúnyán elcsalva...

„úgy, ahogy ezt tették 2008-ban a népszavazáson”

Ráadásul tegyük hozzá hogy ez a népszavazás még mindig csak a második legostobább, legpopulistább és legdemagógabb népszavazás volt Magyarországon, az első helyezett magasan a 2016-os migránsozó népszavazás volt. :) Gondolom nem véletlen hogy mindkettő a Fideszhez kötődik...

„És bizony április 8-án is sokan elmentek”

Most akkor én is hadd legyek egy kicsit demagóg: te mit tennél fel arra, hogy a 2018-as országgyűlési választás eredményei hitelesek? Tehát hogy nem történt meg az a jól dokumentált több száz-, konkrétan a szavazóhelyiségekben elkövetett választási csalás; nem manipulálták a részvételi adatokat, nem manipulálták az urnazárástól számított négy órás (19-23 óra közti) „blackout” idején a feldolgozottsági adatokat; és nem trükköztek több tízezer Semjén-féle kettős állampolgár szavazatával sem?! És most itt csak a konkrétan elkövetett választási csalásokról van szó, nem pedig többek közt arról amit fentebb említettem, tehát hogy szabad és tiszta választásokhoz demokratikus intézményrendszer, fékek és ellensúlyok valamint legalább független igazságszolgáltatás is szükséges, amely már 2012 óta nem létezik Magyarországon... :)

Szóval komolyan kérdezem: a szeretteid életét feltennéd arra hogy Orbánék nem csalták el a 2018-as választást is? A 2014-eshez hasonlóan...

„de ezzel csak azt éritek el,hogy mindenki,még a saját szavazóitok is komolytalannak tart majd benneteket”

Érdekes lenne ha lennének saját szavazóim, mivel egyetlen választáson nem indultam még képviselőként, és ebben az önkényuralmi rendszerben hát valljuk meg őszintén, nem is tervezem... :)

„picsogás helyett kezdjetek el inkább dolgozni(van 4 évetek)”

Ami te picsogásnak nevezel azok olyasféle kőkemény érvek amibe eddig fentebb minden hozzád hasonló fideszes troll belebukott. Tehát neked lehet hogy „picsogás”, a vidéki kocsmádban, de annak aki elvégezte az iskoláit és megtanult legalább írni/olvasni, ezek inkább tűnnek olyasféle érveknek amiket eddig egyikőtök sem tudott megcáfolni, inkább csak személyeskedtek meg gyalázkodtok...

„de előtte a tehetségtelen ,lejáratódott vezetőiteket küldjétek már el a fenébe”

Akkor tőled is kérdezném amit a fenti trolltársaidtól már kérdeztem, de eddig egyikőtök sem tudott rá válaszolni: hogy lehet „tehetségtelenebb” vagy „lejáratódottabb” egy olyasféle ellenzéki politikus, aki nem érintett MSZMP-s múlttal, nem úgy mint mondjuk a fideszes felsőbb vezetés nagy része Orbánnal az élen; akinek van megfelelő végzettsége, szakmai múltja, egészen konkrétan legalább egy évtizedes bejelentett munkája a versenyszférában, ellentétben ugyancsak a fideszes felsőbb vezetés nagy részével, Orbánnal az élen; ráadásul hajlandó volt még nyilvános vitákon is részt venni az áprilisi viccválasztások előtt, ellentétben az összes fideszes naplopóval?! Hm?

Hogyan oldjuk fel ezt az anomáliát, hogy amíg ti állandóan egyes ellenzéki politikusok szakmai felkészültségét, tehetségét, rátermettségét ráadásul szakmai gyakorlatát kérdőjelezitek meg, addig egyetlen fideszes főfaszt sem tudtok említeni aki a piacon, a versenyszférában helyt állt volna bármikor is a kibaszott szánalmas életében? :)

GNDL 2018.07.09. 22:39:09

@6.Lenin: Nem érdekel a fasiszta hőbörgésed, fentebb elég alaposan megaláztalak, amíg nem vagy képes az érveimre cáfolatokat megfogalmazni csak folyamatosan a szánalmas fideszes propagandaszemetedet másolod, addig teljes mértékben vitaképtelen vagy.

Kezdd elölről töki, mert jó néhány érvem a levegőben lóg és nem vagyok hajlandó elfogadni hogy ennyire látványosan és ennyire suttyó módon ignorálod ezeket.

Mondom, lehet ezt a stílust a kocsmában a fideszes paraszt iskolázatlan haverjaid meg az általatok lefizetett cigányok megeszik, de én elég szánalmasnak tartom ezt a fajta vergődésed...

6.Lenin 2018.07.09. 22:40:18

@ősbölény:

Ne bassz!

Demokratikus hatalomváltás, amit nem akar senki? Se támogatni, se levezényelni?
Most nagy marhaságot írtál, már bocs.

bár, azért nincs hatalomváltás, mert tömegek akarata hiányzik, nincs, aki levezényelné, háttérszándék, és lakájréteg még talán, de a lényeges dolgok hiányoznak, még demokratikusan is.

Vagy netán arra gondolsz a demokratikus jelzőben, hogy akkor is meg kéne dönteni a regnálókat, ha csak nagyon kevesen szeretnék?
Ez lenne a demokratikus hatalomváltás?

hidroponi 2018.07.09. 22:47:48

nem kell itt felmaszni a filozofara hogy miert kapott ki gyori...

nagyon egyszeru a kis nembuzi csokis matyi megfenyegette a keruletet, hogyha nem a fideszestolvaj gyoz, akkor baszhatja a kerulet az anyagi forrasokat..

kesz. ez ennyire egyszeru.
az orszag 99%-a ugyanugy beszart amikor orban es bandaja ellopta a magannyugdij penztarban felhalmozott vagyont. 1% elment es kiallt a penzeert. a tobbi (incl. me) beszart a fenyegetestol es otthon maradt es turte a budos alcsuti tolvaj geci tolvajlasat egy hang nelkul..

ezekek vagyunk mi magyarok..
egy szar korrupt kisebbseg ul a nyakunkon es mi (meg) turjuk.

6.Lenin 2018.07.09. 22:49:48

@GNDL:

Mit is kéne cáfolnom?
(mellesleg leszarom, hogy milyen véleményt alkotsz rólam)
Vereséget, vereségre halmoztok (azon kevesek, akik esetleg osztják a zavaros elképzeléseidet), ez tény, miért is cáfolnám.

Az okáról nem sokat írtál eddig, azon kívül, hogy másokra kened a saját tehetetlenségedet. Azt meg ki nem szarja le?

A hibákat, amit ez a kormány elkövet, elkövetett, én is ismerem, de eddig nem láttam elfogadható alternatívát, hiteles emberekkel alátámasztva.

Majd, ha tudsz kínálni, visszatérhetünk a témára. Addig meg felesleges, hogy a zagyvaságaiddal untass.

Jó éjt!
Mindenkinek.

Ekrü 2018.07.09. 23:21:11

@GNDL:
"És mivel eddig egyetlen fideszes troll sem tudott megbirkózni az érveimmel, mondhatni mindegyik összeroskadt érveim súlya alatt, így nem kicsit vagyok egyelőre nyeregben."-Az érveiddel nem lehet vitatkozni,mert egyszerűen nem az érvek,hanem a vicc kategóriába tartoznak.Cáfolni pedig már amúgy is megcáfolta az élet,legutóbb most vasárnap.
"sőt, ha lett volna második forduló minden bizonnyal az ellenzéki jelöltek taroltak volna mivel már akkor is, mint egyébként mindig a Fidesz volt a legelutasítottabb politikai szervezet), a 2018-as választás pedig hát ezt ne szépítsük, gyakorlatilag a választás napjának kihirdetésétől volt elképesztően csúnyán elcsalva... "-Most komolyan,ezt te tényleg el is hiszed?Te tényleg el tudod képzelni azt,hogy ha itt olyan rossz lenne a helyzet ,hogy mindenki kormányváltást akarna és a Fidesz lenne a legelutasítottabb párt,akkor az emberek nem lennének már rég az utcán?Ennyire lenézed/lenézitek őket?
"Szóval komolyan kérdezem: a szeretteid életét feltennéd arra hogy Orbánék nem csalták el a 2018-as választást is? "-Ilyet intelligens ember nem ír le és nem kér.Nem csaltak,egyszerűen az ellenzék volt ennyire béna ,semmitmondó.Erre a saját életem igen ,fel merném tenni ,de más életét soha nem tenném fel sem erre sem pedig semmi másra,egyszerűen azért mert nincs hozzá jogom.Hiszem,hogy mindenki csak a saját életével rendelkezhet.
"Ami te picsogásnak nevezel azok olyasféle kőkemény érvek amibe eddig fentebb minden hozzád hasonló fideszes troll belebukott."-Hát felőlem siránkozhatsz-bocs ,"érvelhetsz" -tovább nyugodtan,csak aztán ne lepődj meg ha 4 év múlva újabb Fidesz 2/3-al kell szembesülnöd.Én szóltam...
neked lehet hogy „picsogás”, a vidéki kocsmádban, de annak aki elvégezte az "iskoláit és megtanult legalább írni/olvasni, ezek inkább tűnnek olyasféle érveknek amiket eddig egyikőtök sem tudott megcáfolni, inkább csak személyeskedtek meg gyalázkodtok... "-Mert ez ugye nem személyeskedés? :)) Azt meg miből gondolod,hogy vidéki vagyok,főleg azok után,hogy ma két budapesti kerületben is hatalmas zakót kaptatok?Megnyugtatlak,bizony pesti vagyok,a kocsmában pedig még életemben nem jártam. :))))
Nos a tehetségtelen vezetőkről pedig akiket annyira védelmezel:
Gyurcsány: Most komolyan szerinted mennyire vehető komolyan az a vezető akiről saját szövetségesei állítják azt ,hogy részegen megy el egy megbeszélésre?És akkor még nem említettem a kígyózó kígyókat,a legkisebb prímszámot,de lehetne még folytatni.
Vona: Az aki a saját pártját képes csődbe vinni és elárulni a saját szavazóit,az szerinted ,hogy képes egy országot irányítani?
MSZP:Na róluk jobb nem is beszélni.Gyakorlatilag percenként változtatták a miniszterelnök jelöltjüket.Komolytalanok na...Bár szerintem ők már rég feladták,igazából már csak ki szeretnék húzni nyugdíjig a parlamentbe.
LMP:Aki egy párton belül is képesek összeverekedni attól ugyan mit várhat az ember?
És még lehetne folytatni a sort,de ugyan minek....

GNDL 2018.07.09. 23:30:15

@6.Lenin: „Mit is kéne cáfolnom?”

Jelenleg még mindig azt hogy nem vagy egy retardált fideszes troll... :)

„Vereséget, vereségre halmoztok”

Majd szeretnék egyszer veled kiállni egy 100m-es futóversenyre, de előtte eltöröm mind a két lábad, kiszúrom a szemed, ráadásul én az 50. métertől indulok majd a cél felé úgy hogy te csak egy óra múlva indulhatsz miután én elindultam. Na, tulajdonképpen hasonlóképpen működik Orbán önkényes választási rendszere is, tehát olyan kibaszott nagy nehézséget nem jelent neki „nyerni” a saját önkényuralmi rendszerében... kár, hogy emiatt minden bizonnyal vagy bitón vagy börtönben, de rájuk nézve legjobb esetben is ott végzik majd a fideszes elvtársak ahol jelenleg Janukovics elvtársuk húzza meg magát. :)

„eddig nem láttam elfogadható alternatívát, hiteles emberekkel alátámasztva”

Majd ha kihúztad a fejed a saját seggedből nézz szét hogy milyen károkat okoztatok az elmúlt években... mondom, jelenleg már minden harmadik-negyedik haláleset megelőzhető lenne Magyarországon ha létezne civilizált egészségügy, és nyolcadik éve nincs egészségügyi minisztérium... szóval hidd el, örülni fogtok ha Janukovics mellett megússzátok majd. :)

Világít a torony 2018.07.09. 23:49:25

Mindenről szó esik, csak a leglényegesebbről nem. Szorítkozzunk tisztán a tényekre. A 8-ik kerület az elmúlt 8 évben akkora fejlődésen ment keresztül, mely simán garantálta a fityeszes győzelmet. Nem kell ezt tagadni, mert ellene megy a tényeknek a tagadás. Lehet vitatkozni a módszerekről az emberiességről, meg mindenről. A szavazatokat ez a fejlődés garantálta.

meszena 2018.07.09. 23:56:48

Szembe kell nézni először azzal, hogy 1994 óta* (amióta ez lehetséges), az összes párt megérdemelten győzött, vagy veszítette el a választásokat. Mindenki "megdolgozott" az eredményéért. Az győzött, aki jobb volt, és a gyengébb teljesítményű pártok alulmaradtak. ezek a realitások.
Ma csak egyetlen párt van, amelyik országos szervezetet épített ki, és működtet, amelyet profik vezetnek és tehetséges vezetője van. A fidesz társadalmi beágyazottsága ma talán erősebb, mint a 90-es évek közepén az Mszpé-é volt. Kemény munka, tudatos építkezés kellett a megteremtéséhez és a kell ma is a fenntartásához.
Ehhez képest esélytelen a "foteldemokraták" álmodozása arról, hogy ha "igazidemokrácia" lenne, akkor bizonyára csak ők, "igazidemokraták" nyernének.
És ameddig ez a helyzet nem változik, addig az eredmény sem fog változni.
Igaz, az ellenzék arról ábrándozik, hogy fidesz csodák csodája egyszer csak összeomlik és munka nélkül hull az ölükbe a hatalom.
Akár megtörténhet, de lehet, hogy még kitart néhány ciklust. Jó várakozást!
:)

meszena 2018.07.09. 23:58:14

(@meszena: *1990-ben még nem volt igazi kormánypárt-ellenzék felállás. A korábban kormányzó Mszp nem tekinthető igazi vesztesnek)

GNDL 2018.07.09. 23:58:20

@Ekrü: „,mert egyszerűen nem az érvek,hanem a vicc kategóriába tartoznak”

Mégis nehezedre esett cáfolni. :) Meg sem próbáltad...

„Cáfolni pedig már amúgy is megcáfolta az élet,legutóbb most vasárnap.”

Szerintem elég világosan fogalmaztam fentebb a magyarországi önkényuralmi rendszerről a választások kapcsán is, kár hogy fideszes trollként leszarod mit írnak mások, és legfőképp leszarod a tényeket...

„tényleg el tudod képzelni azt,hogy ha itt olyan rossz lenne a helyzet ,hogy mindenki kormányváltást akarna”

Nem, tények támasztják alá hogy elég rossz a helyzet az országban (lásd versenyképesség, adórendszer, bérek, munkaerőpiac, termelékenység, jogállamiság, korrupció, egészségügy, oktatás, nem tudsz mondani olyat amiben ne romlana a helyzet nem évről-évre hanem hónapról-hónapra), és igen, a felmérések szerint máig a Fidesz a legelutasítottabb politikai szervezet az országban. De ez nem hír, igazság szerint mindig is a Fidesz volt a legelutasítottabb, azért ez a fajta fasiszta gyűlöletkeltés ami Orbán politikáját jelenti nem kissé racionalizáltabb és a jelenleginél jóval szabadabb demokratikus körülmények közt nem túl népszerű... lásd ugye a Fidesz bukását 2002-ben és 2006-ban, a mélymagyar turbókeresztényeket szinte agyonverték a posztkomcsik. És ez tényleg nem a posztkomcsik érdeme volt...

„akkor az emberek nem lennének már rég az utcán?”

Mert minek menjenek utcára? Az elmúlt nyolc évben sokkal komolyabb demonstrációk voltak mint az MSZP-SZDSZ 2006-os csúza után, a kormányzat folyamatosan semmibe vette a tiltakozókat... mára változott a helyzet, nem az utcára vonulnak a magyarok hanem innen el. :) Lásd a nem hivatalos de hiteles statisztikák szerint közel 1 millióval csökkent az ország lakossága az elmúlt években, és mára 200+ ezres munkaerőhiány alakult ki... nem, nem azért mert ennyi munkahelyet teremtettek volna Orbánék, a vállalkozások és a működő tőke mértéke radikálisan csökkent az elmúlt pár évben, ráadásul a 2008-as válság előtti helyzethez képest gyakorlatilag stagnál a foglalkoztatottak száma, tehát semmi nem támasztja alá ezt a fajta fideszes kampányt sem. :)

„Erre a saját életem igen ,fel merném tenni ,de más életét soha nem tenném fel ”

Nem tudom mit szólnak majd a Pártközpontban hogy elbizonytalanodtál, de itt bizony elbizonytalanodtál. :) Megszállott hithű fideszesként azt kellett volna mondanod, hogy anyád és gyermekeid életére esküszöl hogy nem csaltak, de itt ezt ezen a ponton alaposan buktad... persze, hogy csaltak, te is tudod hogy csaltak, gondolom olvastad az OSCE jelentését, gondolom olvastad a feltárt több száz esetet, gondolom olvastad az ukrán meg a más Semjén-féle kettős állampolgárok szavazatával történt manipulációt, illetve te is tudod hogy urnazárás után jogellenesen egyébként négy kibaszott órán keresztül nem hoztak nyilvánosságra feldolgozottsági adatot... csak nem az a dolgod itt hogy vitázz tényszerű érvek mentén, hanem a fideszes szart _kell_ hangoztatnod valamiért, amiért valószínűleg a pokolban fogsz égni ha eljön az ideje... :)

„ne lepődj meg ha 4 év múlva újabb Fidesz 2/3-al kell szembesülnöd”

Én most sem lepődtem meg, te is az a fajta fideszes troll vagy aki úgy száll be egy ilyen vitába hogy nem olvassa az előzményeket... pedig fentebb pont ezzel nyitottam az első hozzászólásban, hogy ez már nem demokrácia. :)

A Fideszt egy szabad és tiszta demokratikus választáson már holnap le lehetne váltani... csak egy ilyen Orbán-féle önkényuralmi rendszerben a szabad és tiszta demokratikus választások feltételeit megteremteni nem lehet. :) De hidd el, hamar takarodni fognak Orbánék amint elfogy az ellopható közpénz... és te ne lepődj majd meg ha ez így fog történni hamarosan. :)

„miből gondolod,hogy vidéki vagyok”

Az eddigi véleményeidből, a fogalmazási- és helyesírási készségeidből az jött le hogy paraszt vagy... és ezt eddig nem is sikerült feledtetned, komolyan mondom elég nehéz olvasni hogy mit akarsz írni, gondolom ilyesféle írásban még senkinek nem kellett dokumentációt vagy árajánlatot átnyújtanod, tehát ebből vezettem le hogy valami tanulatlan pöcs lehetsz legfeljebb szakmunkás végzettséggel, de fideszes trollnak tökéletes vagy ilyen szintű „műveltséggel”... :)

Lilli_Csiribiri 2018.07.09. 23:59:33

Egy józsefvárosi nézőpont következik :D 2008 óta van egy lakásom Józsefvárosban. Nem tudom mi volt ott előtte, de ahhoz képest ami 2008 és 2018 között történt ég és föld a különbbség. Igen megvalósult némi lakosságcsere, de ezt éppen nem bánja aki eddig kibírta ott, mert ennek hála javult a közbiztonság, rengeteget emelkedtek az ingatlanárak - aki akar most eladhatja a nem is olyan rég még eladhatatlan ingatlanát - élhetőbb lett a környék és sok közterület megújult. Néhány kifejezetten kellemetlen dolog is megoldódott. Ezekután elég nehéz lenne a szavazókkal elhitetni, hogy itt irányváltás szükséges, ezért nyert az alpolgármester. Ilyen eredmények mellett bármilyen zászló alatt nyert volna egyébként. Ez egy helyi választás volt és az emberek a fenti okok miatt szavaztak elsősorban úgy ahogy. Nem kell ebbe semmi országos politikát beleképzelni.

GNDL 2018.07.10. 00:01:17

@Ekrü: „a tehetségtelen vezetőkről pedig akiket annyira védelmezel: Gyurcsány”

Egy szóval nem „védelmeztem” Gyurcsányt, sem Vonát, sem az MSZP-t de az LMP-t sem, sőt, ha olvastad volna a korábbi hozzászólásaimat itt fentebb, bizony nagy részüket pokolra is küldtem (legalábbis a parlamenti ellenzéket)... látod, ilyen egyszerűek vagytok ti fideszes parasztok. :)

De nem ez volt a kérdés, hanem ha már így felhoztad: például mondjuk Vona mitől lenne rosszabb, tehetségtelenebb vagy nem rátermettebb mint mondjuk Orbán? Vona nem volt sem MSZMP és sem KISZ tag, nem érintett az elmúlt évtizedek posztkommunizmusában, míg Orbán KISZ vezér volt és a fél családja is kommunista MSZMP apparatcsik, ráadásul a spontán privatizációkban ellopott nemzeti vagyonból szedte meg magát az Orbán család (Matolcsy segítségével, aki az MSZMP kormány privatizációs osztályvezetője volt a 80-as években). Vona soha nem lopott egyetlen fillér közpénzt sem, Orbán pedig lopott közpénzekből hizlalta dagadtra kommunista családját, posztkommunista pártját és saját magát is. Vona dolgozott a versenyszférában, van szakmai tapasztalata, van munkatapasztalata egyáltalán, míg Orbán a büdös életben nem dolgozott soha egy percet sem, de ezt tényleg így képzeld el, hogy soha az életében egyetlen percet nem dolgozott versenyszférában. Ráadásul Vona valóban kereszténynek tűnik, ahogyan állítja magáról, míg Orbán a tízből legalább négy parancsolatot naponta telibe szar... :)

Szóval, most komolyan kérdezem... mit szoptok be ezen a dagadt, igénytelen, műveletlen és alkalmatlan suttyó paraszt Orbánon folyamatosan?

GNDL 2018.07.10. 00:02:17

@Világít a torony: „A szavazatokat ez a fejlődés garantálta.”

Akkor miért kellett elcsalni ezt a választást is? :) Ha szerinted az eredmények hozzák a szavazatokat, akkor a faszért kell állandóan csalni?

GNDL 2018.07.10. 00:07:08

@meszena: „Ma csak egyetlen párt van, amelyik országos szervezetet épített ki, és működtet, amelyet profik vezetnek és tehetséges vezetője van.”

Akkor tőled is kérdezem: ha ez így van, tehát ha a Fidesz remek eredményeket ért el az elmúlt években, kiváló politikusaik vannak, tehetséges a vezetőjük, akkor:
- miért manipulálják a teljesítményüket tükröző adatokat;
- miért nem hoznak nyilvánosságra közérdekből egyébként is nyilvános adatokat, még vesztes perek után sem;
- miért nem csökkentik a versenyképesség útjában álló rekord adóterheket ha már nincs gazdasági válság;
- miért nem nyilatkoznak független sajtónak vagy miért nem vesznek részt szakmai szervezetek konferenciáin a fideszes miniszterek;
- miért nem nyilatkozik független sajtónak vagy miért nem vesz részt nyilvános vitán Orbán közel egy évtizede;
- és miért csalják el a választásokat a 2012 óta hatályban lévő önkényes választási rendszerükkel?

Hm? Fogós ravasz kérdések ezek... :D Egyébként nem azok, csak hát válaszolni úgysem tudsz majd rájuk...

meszena 2018.07.10. 00:08:30

A szerzőnek abban igaza van, hogy a fidesz támogatottsága stabil és többséget mutat. Bizonyára a kerületben is, de ez országosan is igaz.
Budapesten az ellenzék sokkal aktívabb, mint vidéken. (egy része ott már szinte nem is létezik).
Olyan választás volt ez, mintha a XIII. kerületben azon meditálnánk, hogy miért nyer újra és újra a (szocialista) polgármester. Mert jól csinálja. Durva, de ez is számít :)

leponex 2018.07.10. 00:08:43

@GNDL: :)
Ja, 6. Lenin egy fidesztroll ...
Öregem, te egy akkora lúzer vagy ...
Seggfejet is írhatnék, a kommented felhatalmazna rá, eddigi tapasztalataim nem kevésbé.
Jó látni néha ezt a szánalmas vergődést, még ha valójában sajnál is Téged a zember ...

GNDL 2018.07.10. 00:08:55

@Lilli_Csiribiri: De ha ilyen remek a helyzet, akkor miért kellett elcsalni a választást??? :D

Hihetetlen, tök egyszerű kérdés... valamelyikőtök csak tud rá választ...

GNDL 2018.07.10. 00:10:08

@leponex: Brühühü... Egy kis szórakozás nekem is jár nem? :)

Ekrü 2018.07.10. 00:12:48

@ősbölény:
"Valamilyen módon rákerültem a DK levelezési listájára"
"Az LMP listáján is rajta vagyok, ők szombaton hívtak telefonon. "-Ejnye-bejnye én eddig azt hittem ,hogy listát készíteni bűn,meg különben is az csak a Kubatovnak van.Erre tessék ,mik derülnek ki?! :))))Arra meg külön kíváncsi lennék,hogy mit jelent az ,hogy "valamilyen módon" kerültél fel a listára?Ez azt jelenti,hogy nem kérdeztek meg ,vagyis nem tudtál róla?Tehát a belegyezésed nélkül tettek fel a DK listájára?Mert bizony ha jól tudom ez így törvénytelen.

meszena 2018.07.10. 00:17:25

@GNDL: A vádaskodásokat kivéve azért, mert a politikai érdekük ezt kívánja. Mi ebben a fogas kérdés? Minden párt a politikai érdekeinek megfelelően jár el. A fidesz is.
A feltételezéseidet nem értem, pl a mi a manipulációra vonatkozik.
Az adócsökkentésre nézve pedig ez a gazdaságpolitikájuk.
Nincs semmiféle elcsalt választás, ez egy hazugság. Így nem kell szembenézni azzal, hogy az ellenzék vezeti nem elég tehetségesek, nem elég eredményesek, és nem képesek a szervezeteiket sikerre vinni. (A jobbikkal kicsit más a helyzet, de ebből a szempontból lényegtelen).

leponex 2018.07.10. 00:25:21

@GNDL: hát ha echte mazochista (seggfej) vagy, akkor van is miért :)))
Nekünk is, kommentjeiden...

GNDL 2018.07.10. 00:30:38

@meszena: „vádaskodásokat kivéve”

Tévedsz, tényeket említettem.

„Minden párt a politikai érdekeinek megfelelően jár el. A fidesz is.”

A nácik is a „politikai érdekeik” szerint jártak el... aztán nagy részük mégis bitón meg sortűz előtt végezte, de nem ez volt a kérdés hanem fentebb pár igen konkrét dolgot említettem, például hogy miért manipulálják az adatokat, miért nem hoznak nyilvánosságra egyébként tökéletesen jogszerűtlenül közérdekű adatokat, vagy miért veszik semmibe a fideszes elvtársak a parlamentáris demokrácia alapvető normáit? Ha olyan fasza gyerekek, akkor miért kell csalniuk és hazudniuk? Ha olyan nagy szakértők és biztosak a dolgukban akkor miért bujkálnak a nem feltétlenül fideszes sajtó elől? Miért dugdossák Orbánt a sajtó elől egy évtizede? Ez volt a kérdés...

„feltételezéseidet nem értem, pl a mi a manipulációra vonatkozik”

Talán nézz utána hogy jelenleg hány ponton állnak vitában az Eurostattal.

„adócsökkentésre nézve pedig ez a gazdaságpolitikájuk”

De 2010-ben még azzal nyertek választást hogy radikális adócsökkentés lesz, azóta pedig nincs is más hivatalos írott anyaguk vagy kormányprogramjuk a 2010es választási programjukon kívül. Azóta a 2010-es 46.6%-ról előbb közel 50%-ra emelték az adóéket, majd ezt csak idén sikerült végre 46,2%-ra csökkenteni, de ismétlem nyolc éven át magasabb volt az adóék Magyarországon mint 2010-ben, és mégis tízmilliárdokat költöttek olyasféle kampányokra hogy csökkentették az adót. :) Az áfa ma 27%, 2010-ben 25% volt. 2010-ben kb. 48 adónem volt, ma közel 60.

Tehát mi is pontosan a „gazdaságpolitikájuk”? :D Már azon kívül hogy ma Magyarország már nem az EU-tól vagy a V4-ek maradék tagállamaitól, hanem a románoktól és bolgároktól is szakad lefelé...

„Nincs semmiféle elcsalt választás, ez egy hazugság. ”

Kár hogy mint említettem a tények nem azt támasztják alá hogy ez hazugság lenne. :) Csak az idei áprilisi viccválasztáson több száz szavazókörről derült ki eddig hogy manipulálták az adatokat, több tízezer kettős állampolgár szavazhatott jogellenesen levélben + személyesen is, nem említve hogy a Fidesz 20+ milliárdot költött el választási kampányra, miközben az ellenzék ennek töredékét sem költhette ugye az ÁSZ fenyegetése miatt...

Mondom, az elég kevés hogy hazugsággal dobálóztok... :) Majd valamikor ezeket az anomáliákat is meg kéne magyaráznotok...

„az ellenzék vezeti nem elég tehetségesek, nem elég eredményesek, és nem képesek a szervezeteiket sikerre vinni”

De akkor kérdezem még egyszer: ha szerintetek ennyire szar az ellenzék, akkor a faszért kell állandóan elcsalni a választásokat? Ha ennyire hitványak az ellenzéki vezetők, akkor miért nem mosta le őket Orbán egy nyilvános vitán? Ha hazudik az ellenzék, akkor miért nem lehet az eltitkolt, de egyébként közérdekből nyilvános adatokat nyilvánosságra hozni végre? Például ha az ellenzéknek nincs igaza Pakssal kapcsolatban, akkor a faszért kell máig olyan adatokat is titkosítani ami még az oroszok szerint is nyilvánosságra hozható? Hm?

Szóval nem sikerült neked sem oszlatni a ködöt körülöttetek... :)

GNDL 2018.07.10. 00:31:15

@leponex: Jól van, innen akkor majd anyádat seggfejezd paraszt... :)

meszena 2018.07.10. 00:39:27

@GNDL: ja, persze a nácik is. Eddig olvastam el. Komolytalankodásra, demagógiára nincs időm reagálni.
Jó éjszakát!

Ekrü 2018.07.10. 00:39:36

@GNDL:
"Vona mitől lenne rosszabb, tehetségtelenebb vagy nem rátermettebb mint mondjuk Orbán? "Talán mert Orbán nem még árulta el a szavazóit és nem vitte csődbe a pártját?(Pedig bizony volt ő is ellenzékben nem is keveset.)Soha nem szavaznék olyan emberre aki képes így elárulni a szavazóit.
"Vona nem volt sem MSZMP és sem KISZ tag, nem érintett az elmúlt évtizedek posztkommunizmusában, míg Orbán KISZ vezér volt és a fél családja is kommunista MSZMP apparatcsik"-Ezt már csak ti szeretnétek hinni ,hogy van valami jelentősége.50 éves vagyok,pontosan tudom ,hogy mit jelentett a nyolcvanas évek közepén-végén KISZ tagnak és KISZ titkárnak lenni.KISZ titkárok mindig a legjobb tanulók voltak és többé-kevésbé úgy zajlott a megválasztásuk,hogy az ofő megkérdezte ki vállalná el,és amikor senki sem jelentkezett rátukmálta a legjobb tanulóra.A mi KISZ titkárunk sem lett soha párttag,az érdekes módon egy olyan gyerek lett aki népszerű volt a suliban,sokat bulizott,mindenkit ismert,és a tanulmányi átlaga közepes volt.Gondolom nem véletlen,hogy őt választották,bár akkoriban ez így még nem esett le nekünk.A családtagjaiért pedig nem lehet senkit felelősségre vonni,ezt gondolom te is belátod.Nálunk ahányan vagyunk a családban annyi fele szavaztunk,de azért nem fogok senkivel sem összeveszni,mert hozzám tartoznak.Max.nem beszélünk politikáról egymással. :)A mai 20-40-es korosztályt pedig végképp nem érdekli ez a KISZ titkár dolog,számukra ez már nem mond semmit,csak egy megtanulandó lecke a törikönyvben.
Viszont annak örülök,hogy ezeket az ellenzéki vezetőket te sem becsülöd sokra,akkor ezek szerint egyet értesz velem abban,hogy el kéne küldenetek őket melegebb éghajlatra. :)

GNDL 2018.07.10. 00:44:36

@meszena: „Eddig olvastam el.”

Ezt nem kellett mondanod, az előző hozzászólásomból is legfeljebb az első két mondatot voltál képes „feldolgozni”... :D

Ti vagytok a tipikus fideszes szavazók, nektek készülnek az egyetlen szavas választási programok, vagy még azok sem, illetve az egyszerű mondatos plakátszlogenek, lehetőleg közepesen nagyobb betűkkel mert akkor kevesebb fér a plakátra... többet nem is lennétek képesek nem hogy megérteni de elolvasni sem. :D

Szánalom baszki... ennyire suttyó műveletlen retardált csőcseléke még a bolsevikok idejében sem volt az országnak mint mostanában ti...

leponex 2018.07.10. 00:48:57

@GNDL: ahogy gondolod, kedves kulturált liberális barátunk :)) Rendíthetetlen sajnálattal ...

GNDL 2018.07.10. 00:59:17

@Ekrü: „Orbán nem még árulta el a szavazóit”

Mármint hogy nem hazudott nekik? Ja, ma még nem... de még csak éjjel háromnegyed egy van... várjuk meg a délutánt. :)

„Ezt már csak ti szeretnétek hinni ,hogy van valami jelentősége.”

Nem azért említettem hogy a fél Orbán család kommunista, vagy hogy a Fidesz egy posztkommunista párt mert lenne bármi jelentősége. Tényként említettem csupán. Mivel nem történt meg a rendszerváltás, így nem véletlen hogy továbbra is a kommunisták és a posztkommunisták vannak hatalmon... bár akkor innen visszakanyarodhatnánk oda, hogy Orbán még sosem verte át a szavazóit, hát ebben a kérdésben márpedig alaposan. :)

De mondjuk arra ne vegyetek mérget hogy innentől fogva már sosem lesz rendszerváltás... az külön pikáns a történetben hogy már ódákat zengsz a KISZ titkárokról holott köztudottan csak talpnyaló gecik voltak, nulla rátermettséggel, általában azok nyaltak a Pártnak akik semmihez nem értettek és csak a Párt biztosíthatta az előmenetelüket egy kis lojalitásért cserébe... így megy ez ma is egyébként, lásd ezért sincs szakember a Fidesz környékén főleg nem a kormányban, szóval mondom, külön pikáns amikor a fideszesek komcsiznak, holott náluk koszosabb és szánalmasabb komcsik nem élnek ma már az országban. :)

„családtagjaiért pedig nem lehet senkit felelősségre vonni,ezt gondolom te is belátod”

A családtagjaiért úgy általában nem, de amikor még ma is folyamatosan lopott közpénzekkel tömi Orbán a kibaszott kommunista családját, azért már az egész családot elő lehet majd venni a rendszerváltás után... ha élve megússzák, persze... :)

„mai 20-40-es korosztályt pedig végképp nem érdekli ez a KISZ titkár dolog”

Hát, ha holnap lenne választás és csak 40-es korosztályig mehetnének szavazni, akkor egy Jobbik kétharmadra készülhetnétek. :) Ők pedig elég komolyan gondolják ezt a lusztrációt, kétszer már be is nyújtották a törvényjavaslatot... szóval tényleg, tökéletesen nem vagytok tisztában mi megy az országban...

„ezek szerint egyet értesz velem abban,hogy el kéne küldenetek őket melegebb éghajlatra”

Egy demokráciában ezek az ellenzéki arcok simán elmennének, legfeljebb akkor nem választják meg őket, de most nincs demokrácia, és nem azért nem választják meg őket mert alkalmatlanok, hanem mert nincs lehetőség szabad és tiszta választások lebonyolítására... különben Orbán ellen még egy visszahúzódó szótlan autista is nyerne, hidd el... :) Nem azért mondom hogy alkalmatlanok mert nagy többségükben azok is lennének mondjuk szakpolitikailag, én azért állítom hogy alkalmatlanok mert Orbán fasiszta önkényuralmi rendszerével szemben képtelenek fellépni. Szóval hidd el, én a magadfajta korrupt és erkölcstelen szeméttel soha a büdös életben nem fogok semmilyen kérdésben egy oldalon állni... :)

Ekrü 2018.07.10. 01:05:27

@GNDL:
"Szerintem elég világosan fogalmaztam fentebb a magyarországi önkényuralmi rendszerről a választások kapcsán is,
azért ez a fajta fasiszta gyűlöletkeltés ami Orbán politikáját jelenti
Nem tudom mit szólnak majd a Pártközpontban..."-Többet már nincs türelmem idemásolni,de ne haragudj ,ezen én tényleg csak nevetni tudok.Te nem érvelsz,nem vitatkozol,csak mondod a saját demagóg szövegedet,és ezek szerint fel sem merül benned ,hogy nem azért nem vitatkoznak veled mert döntő érveid vannak,hanem azért mert igazából kinevetnek,nem vesznek komolyan. :)
Amit pedig a végén írtál,hogy szerinted ki lehetnék,az már színtiszta személyeskedés ,ha megbocsátasz arra tényleg nem válaszolnék,mivel ez nem az én stílusom,bár az ,hogy nem tudod elolvasni amit írok,illetve nem érted ,az téged minősít.Mindenesetre én jól szórakoztam,és nem haragszom a személyeskedésed miatt,inkább sajnállak téged,de hidd el egy vesztett választás nem tragédia.

GNDL 2018.07.10. 01:31:25

@Ekrü: „Te nem érvelsz,nem vitatkozol,csak mondod a saját demagóg szövegedet”

Mondjuk eleve demagógia demagógiával vádolni, de csodálkoznék ha tudnád mit jelent az hogy demagógia, mivel itt fentebb egyetlen egyszer éltem vele és előtte kifejezetten fel is hívtam rá a figyelmet hogy ez fog következni... :) De az nem úgy működik hogy kijelented hogy nincs érvem, mikor eddig csak érveim voltak addig a pontig amikor a magadfajta trollok szinte kötelességszerűen szétbaszták megint a szálat, és azóta azon megy az általatok provokált veszekedés hogy mennyire nem vagytok képesek az érveken és ellenérveken alapuló vitára, mert tulajdonképpen ha lehetőség lenne színes háttérrel és nagyobb betűkkel kiemelni az érveket egy hozzászólásban ti azokat sem lennétek képesek felismerni, mert nem vitázni vagytok iott hanem trollkodni... és ezt azért nehezen tudnád tagadni, lásd a mostani hozzászólásodat is... :)

„és ezek szerint fel sem merül benned ,hogy nem azért nem vitatkoznak veled mert döntő érveid vannak,hanem azért mert igazából kinevetnek,nem vesznek komolyan”

Igazad van, fel sem merült bennem, mert ha képes lennél elolvasni és értelmezni az elejétől a végéig az eddigi hozzászólásokat, onanntól hogy teljesen világosan és közérthetően megfogalmaztam az érveimet odáig hogy a magadfajta retardált trollok szokásuk szerint szétbaszták a szálat a provokációikkal és a személyeskedéseikkelk, akkor előtted is világossá válna hogy igazság szerint itt gyakorlatilag most is csak nekem volt tényszerű érvem, míg a magadfajta trollok a fideszes primitív propaganda szajkózásán és a folyamatos érvelési hibákon kívül az égvilágon semmivel sem tudnak hozzájárulni a szálhoz.

Komolyan mondom, ha diszlexiád engedi próbáld az elejétől elolvasni az egész szálat, majd nézd meg hogy mit műveltetek megint.

„bár az ,hogy nem tudod elolvasni amit írok,illetve nem érted ,az téged minősít”

Központozni nem tudsz rendesen te paraszt. :) Most komolyan, legalapvetőbb hogy a vessző után jön a szóköz, nálad következetesen a vessző előtt van, ha egyáltalán. Nem tudom hogyan engedtek el téged az általános iskolából, de valószínűleg 18 évesen már kibasztak onnan, mi? Tök mindegy hogy akor még csak ötödikes voltál... :)

Világít a torony 2018.07.10. 04:25:46

@GNDL: Ezt is írtam: ,, Lehet vitatkozni a módszerekről az emberiességről, meg mindenről."
Ide tartozik az is, hogy a Fidesz hívők számára egyáltalán nem tűnik csalásnak a közpénzen működtetett kerületi újság egyoldalú politikai célú felhasználása, sőt magának a Fidesznek sem. Lehetne még órákig beszélni a hazug dezinformációs kampányokról is, de minek? Láthatóan jól működnek. A szavazóik még igénylik is ezeket a hazug, horror elemeket is tartalmazó álhíreket, hogy elégedetten nyugtázzák a "kellő" helyre húzott ikszeket. A Fidesz a leghatékonyabb felhasználója az alantas emberi ösztönöknek.

DFK 2018.07.10. 05:38:22

@baldoc: konkrét bizonyitékot mutass a választáso csalásról, oké.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.10. 06:17:16

A nép továbbra se kér ballib országrontást, ennyi az egész.

Győri pedig tipikus képviselője a ballib agytrösztnek.

Ekrü 2018.07.10. 06:56:56

@GNDL: Nézd,a Te érveid ezek:
" magadfajta trollok, magadfajta retardált trollok, ha diszlexiád engedi , te paraszt,18 évesen már kibasztak,magadfajta korrupt és erkölcstelen szeméttel,suttyó műveletlen retardált csőcseléke, tanulatlan pöcs "-stb.Komolyan azt hiszed ,hogy ezzel az alpári stílussal bárkit is meg tudsz győzni?Attól ,hogy sértegetsz engem és a többi hozzászólót bizony nem lesz igazad.Persze, ez is egy módszer.Személyeskedni,sértegetni vita helyett egészen addig míg végül senki nem áll szóba veled,majd ezt úgy elkönyvelni ,hogy senki nem tudott érvelni ellened...Végül is pont ezt csinálja a tisztelt ellenzék is, csak éppen nem vezet sehová.Illetve ,dehogy nem,az újabb Fidesz 2/3 felé. :)))

Behajtó70 2018.07.10. 06:57:51

@GNDL: mindig vidámság látni a magát tisztánlátónak gondoló és ezért hosszas értekezést író kommentelőt, amint újra-meg-újra leírja a legnagyobb hazug ostobaságokat, fejében sikítóan félrement téveszmékkel.

Önkényuralom és már csak bebörtönzés hiányzik?
Látványosan elcsalt választások?

Te/ti tényleg nem értitek, hogy mi folyik Magyarországon, nem értitek az egész lényegét, jelesül azt, hogy a fenti gyűlölködő, hazug állításaitokkal már lassan tíz éve tele mindenkinak a kapcája, mert az élet minden pontján mást, jobbat tapasztalunk!

Úgyhogy kár erőlködni, meg tolni itt a szocimatekot (egyeni VK 106-ból 92-t a Fidesz nyert. Ennyit az 50%-ról).

Minden ballib bérretteg 2018.07.10. 08:14:38

A Gyurcsány és MSZP vezette egykori kommunista elit, és az SZDSZ-es puttonya elvesztette minden hitelességét.

Jól látja a szerző.
Az első sor cseréjére van szükség. Cirka 15 éve. Akkor talán lesz esély.

De van itt más probléma is.
Amíg a Soros Terv puszta létezését tagadják a ballibek 2016 óta, holott 2015 óta a neten olvasható, amíg egy filantróp önzetlen csávónak becézgetik, az országokban puccsot bábkormányokat felállító pénzügyi spekulánst, amíg a migrációt támogatják, mint Soros, addig tökmindegy hogy megújulnak vagy sem.

Minden ballib bérretteg 2018.07.10. 08:17:13

@Ekrü:

A balliberális kulturkampftól kirekesztőbb, diktatórikusabb cucc nincs a földön.
Elég ha elolvasod a hozzászólásaikat, és máris szembesülhetsz a toleranciájukkal, a különvéleményekkel szembeni viszonyukkal, stb, ....

Semmi mást nem tolerálnak magukon kívül.

ősbölény 2018.07.10. 08:28:49

@Ekrü: Valamilyen mód: az a valószínű, hogy részt vettem egy rendezvényen, pl. 2014-ben egy politikai vitán, amelynek szervezői között ott volt a DK is, és ahol regisztrációt kértek. Több ilyenre emlékszem, ahol olyan régi ismerőseimmel találékoztam, akik azóta a DK tagjai lettek. Az LMP rendben van, náluk egy nagyon korai, 2012-es rendezvényen regisztráltam, ahova kiváncsiságból mentem el, ellenőrizni, megfelel-e a párt az előfeltevéseimnek. Ez akkor ugyan nem derült ki, de később meggyőződtem róla, hogy sajnos igen.
Egyébként az a valószínű, hogy a Kubatov-listán is szerepelek, az egyik (nemrégiben elhúnyt) szomszédom minden választás alkalmából ajánlást kért tőlem a Fidesz számára, s bizonyos jelek szerint ő feljegyezte, hogy a házban kitől kapott és kitől nem.

Eranene 2018.07.10. 08:38:50

@GNDL: Igy igsz irt egy semmire kelo egy regenyt arool ami.volt,van,.lesz ,soha nem.lesz lakasa, penze ,se munkaja ,stb csak a rabloknak! Ok.uraljsk az orszagot!!

Ekrü 2018.07.10. 08:39:58

@Minden ballib bérretteg: Ez bizony igaz.Ráadásul ez a sok vereség csak agresszívebbé tette őket.

LKerekes 2018.07.10. 08:42:22

@baldoc:
Seggfej vagy, akkor magyarázd meg, hogy ha nem akarta a fideszt, akkor miért nem ment el választani?
Ja és a logikád szerint az emberek 96 %-a nem akarta a független jelöltet!
Amíg ilyen ostobán hazudtok saját magatoknak is, addig nem lesz más, csak vereség!

LKerekes 2018.07.10. 08:44:30

@GNDL: Na amíg ilyen hülyék vannak az ellenzéki oldalon, nem lesz gondja Orbánnak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.10. 08:55:55

@baldoc:

Miért bukna a rendszer Oroszországban, mikor csak jót hpzptt az embereknek, míg az ellenzék meg csak rosszat?

ősbölény 2018.07.10. 08:56:46

@DFK: Bizonyítékot kérsz a választási csalásokról. Van, amire van bizonyíték, és van, amire nincs. Van bizonyíték arra a mindenki által a TV-ben látott esetről, amikor a kopaszok megakadályozták az MSTP népszavasái kérdésének időben való leadását. Az esetet mindenki láthatta, aki meg akarta nézni, de hivatalos eljárás azóta sem indult, a feljelentéseket elutasították. Ez az egy eset önmagában elégséges bizonyíték a többire is, amiket most elősorolok.
1. Az egyfordulós választás bevezetése. (Bizonyított, közismert tény.)
2. A legális pártfilnanszírozás csökkentése. (Bizonyított, közismert tény.)
3. A Fidesz illegális pártfinanszírozása (pl. állami közérdekű közleménynek álcázott politikai plakátkampányok és pártpropagandát végző álcivil szervezetek állami finanszírozása). (Bizonyított, közismert tény.)
4. A nyilvánosság kisajátítása a független fórumok gazdasági tönkretételével, a saját fórumok állami filnanszírozásával. (Bizonyított, közismert tény.)
5. Politikusok kivásárlása rivális pártokból (pl. Szili Katalin). (Bizonyított, közismert tény.)
6. Ügynökök beépítése ellenzéki pártokba. (Nem bizonyított, de közismert tény.)
7. Etnikai politikai szervezetek kivásárlása és becsatornázása a propagandába és a kliensek mozgósításába (pl. Lungo Drom). (Bizonyított, közismert tény.)
8. Kamupártok létrehozása az ellenzék megosztása céljából. (Bizonyított, közismert tény.)
9. Szavazatvásárlás központi, állami intézkedéssel (pl. rezsicsökkentés és annak kötelező hirdetése a számlákon, ill. rendkivüli Erzsébet utalvány). (Bizonyított, közismert tény.)
10. Alkalmi szavazatvásárlások leginkább a közmunkások körében. (Bizonyított, közismert tény.)
11. Tiltott kampányolás óvodákban, iskolákban. (Bizonyított, közismert tény.)
Nagyon lényeges dolog, hogy a választási csalás a diktatorikus rezsimekben sokoldalú és állandó tevékenység, az ún. kékcédulás választásokon (1947) sem a kék cédula volt a kommunisták egyetlen csalása, ők is behatoltak rivális pártokba (kriptokommunisták), listáztak a válkasztások előtt, és sok ellenzéki szavazót megfosztottak a szavazati joguktól. Mígnem később egyszerűen bevezették az egypártrendszert.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.10. 08:57:13

@baldoc:

Oroszország - 500 %-os éeltszínvonal növekedés 1995-2015 között.

Ekrü 2018.07.10. 08:57:32

@ősbölény: Ebből is csak az látszik,hogy mennyire képmutató,álszent dolog volt Kubatov listázni az ellenzék részéről.Hisz mindegyik párt így vagy úgy de listáz, kivétel nélkül.És biztos vagyok benne ,hogy Te sem írtál alá a DK-nak egy olyan papírt,hogy az adataidat máshol,más célra is felhasználhatja.Egyébként valószínű én is fenn vagyok az összes ellenzéki listán,mint fideszesként nyilvántartott személy ,máskülönben honnan tudnák,hogy hozzám nem érdemes jönni. :)))) De félretéve a viccet,azért ez elég elgondolkodtató,mivel én pld.egy ellenzéki pártnál sem regisztráltam.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.10. 09:03:01

@GNDL:

Természetesen semmilyen választási csalás nem történt, ez az MSZP is igazolta a szakembereivel, akik megvizsgálták a számítógépes rendszert.

Minden ballib bérretteg 2018.07.10. 09:11:11

A kopaszok nem a leadásban akadályozták meg, hanem abban hogy elsőként adja le, merthogy a kopaszok voltak ott előbb, hisz Nyakó előtt érkeztek.
Nyakó le is adta a kérdéseit másodikként, ahogyan érkezett.

1. Az egyfordulós önkormányzatit az MSZP-SZDSZ vezette be. Az is csalás volt ?
2. "A legális pártfilnanszírozás csökkentése."
Hála az istennek érte
3. "A Fidesz illegális pártfinanszírozása"
Soros álciviljei, Simicska plakátjai ... Azokkal minden rendben ?
4. " A nyilvánosság kisajátítása"
Marhaság. Teljesen nyilvánosan ment az ellenzéki szerencsétlenkedés.
5. "Politikusok kivásárlása rivális pártokból"
Marhaság. Az MSZP-SZDSZ és DK pártjaiból minden éppeszű fejvesztve menekül.
6. "Ügynökök beépítése ellenzéki pártokba."
Marhaság. És mint ahogyan te is írtad, semmi nem bizonyítja.
7. "Etnikai politikai szervezetek kivásárlása... (pl. Lungo Drom)"
Marhaság. A ballibeknek is megvan a saját cigány szervezete.
8. "Kamupártok létrehozása"
Marhaság. Nem csak a ballibek és a Fidesz létezik. Persze voltak kamupártok, de azok a lóvéra repültek, és nem nagyon kellett noszogatni őket, viszont semmi nem múlt rajtuk cserébe.
9 "Szavazatvásárlás központi, állami intézkedéssel"
Na ez az első pont ami igaz. Tegyük hozzá rendszerváltás óta így van.
10. "Alkalmi szavazatvásárlások leginkább a közmunkások körében. "
A közmunkások szinte mind Fidesz szavazók, éppen a közmunka miatt.. Számtalan index riportot olvashatsz a témában. Minek megvásárolni őket akkor ?
11. "Tiltott kampányolás óvodákban, iskolákban."
Itt gondolom arra gondolsz, mikor Orbán bement az óvodába, amiért meg is bírságolták a Fideszt.
Szöges ellentétben a Diák Parlamentnek nevezett ballib bandával, akik büntetés és gátlás nélkül kampányoltak minden suliban..

miszlik 2018.07.10. 09:11:36

@ősbölény: Ezekből semmi sem illegális.

Csaba Sz 2018.07.10. 09:22:39

ezen a fölényen még valaki csodálkozik?

röf 2018.07.10. 09:24:21

Azt hittem, éjjel akad valaki, aki elküldi a náthásba ezt az öntelt, libbant pöcsöt.
Aki folyamatosan hangoztatta, hogy neki érvei vannak, cáfolatlan és cáfolhatatlan érvei.
Közben nem tényeket sorolt, hanem a kívánságait mondta tollba saját magának, és a mókus őrs méretű, zsugorított agyú kasztjának.
Hablatyolt itt elcsalt választásról meg romokban heverő országról, meg csökkenő bérekről…
Az új vesszőparipa az egészségügy. Soha nem épült ennyi új vagy felújított kórház.
Ja, hogy potyog a csempe a budiban… persze. Húsz éve.
Hogy anno a libbantak által irányított országban S Tamás vezetésével mindent eladtak, ami sűrűbb a levegőnél?
Hogy elqrtak egy csomó pénzt a teljesen fölösleges négyes metróra?
Na ez az igazi hazaárulás.
És most külföldre szaladgálnak följelentgetni az országot.
Mit szeretnének? Küldjenek csapatokat visszafoglalni nektek a központi húsosfazeket?
Szar ügy, mikor kibsszák a libbant embert a színházak éléről, a bankok éléről, az igazgatósági tanácsokból… hiszen nem ehhez vannak szokva.
Ez nekik jár.
Persze.

DFK 2018.07.10. 09:27:11

@ősbölény: szóval a szavazóköri csalásra nincs bizonyíték. De azért ti balosok rendszeresen rágalmazzátok több tízezer SzSzB tagot. Egyszer valakiknek elege lesz belőle és baromira megszivatnak titeket.

6.Lenin 2018.07.10. 09:54:46

@GNDL:

@6.Lenin: „Mit is kéne cáfolnom?”

"Jelenleg még mindig azt hogy nem vagy egy retardált fideszes troll... :)"

Szerinted ma Mo-on óriási tömegek elégedetlenek a kormánnyal.

Elviekben akár igazolható is lenne...

) Van 8 millió választásra jogosult polgár. Közülük 2,5-3 millió szavaz a kormánypártokra (mellesleg ez a szám 1re emelkedő tendenciát mutat). 2 hónappal a választások után (3. kétharmados győzelem), ma még nagyobb arányban nyernének.
) 20-30% szinte soha nem szavaz
) az ellenzék szétszórt, vízió nélküli kis pártok gyülevész hada
) van, lenne kb 5 millió megszólítható választásra jogosult polgár

A jelenlegi kormány tökéletes?
Nem.
Semmit nem csináltak az elmúlt 8 évben?
Ez nem igaz, sok mindent átalakítottak, építettek, stabilizálták ( a körülményekhez képest)a gazdaságot, stb.
Lehetett volna jobban is ?
Mivel ezt nem mutatta be senki, kétséges. Nyilván mindent lehet(ne), jól /jobban, ill. rosszul/rosszabban csinálni. Ezt csak azzal lehetne minden kétséget kizáróan bizonyítani, ha hihető/elfogadható alternatívát is képesek vagyunk bemutatni.
Nem másokhoz, hanem magunkhoz, a mi körülményeinkhez viszonyítva.

Ilyen nem történt meg az elmúlt 8 évben.

Hiteltelen/leszerepelt megélhetésiek házaltak hazug, teljesíthetetlen ígéretekkel.

Marad tehát a fő kérdés és nem csak nekem, hogy miért is szavazzak bárkire is az ellenzéki kínálatból. Sajnos továbbra is marad számomra is csupán a legkisebb rossz választása. Vagy inkább elgondolkodtató, hogy lehetne-é jobban, a jelenlegi körülmények közt? Hmm....hát, kétséges, pláne alternatíva hiányában.

Ennyire vagyok fideszes troll, hülyéket nem szokásom támogatni.
(sebek nyalogatása meg nem érdekel, vagy 1xűbben a hülye magyarázkodások. Akik nem képesek megszólítani 5 millió választópolgárt, az alkalmatlan 1 ország vezetésére, bármire)
Ennyi, bár már kezdek kételkedni a szellemi képességeidben, hogy 1 ilyen 1xű gondolat menetet képes vagy feldogozni.

Csepp a tengeriben · http://www.vasalobolt.hu 2018.07.10. 10:02:35

Mi lessz a következő választásokon?

Csepp a tengeriben · http://www.vasalobolt.hu 2018.07.10. 10:02:35

Mi lessz a következő választásokon?

Lilli_Csiribiri 2018.07.10. 10:48:50

@GNDL: A vasárnapi választás - amiről írtam és amiről ez a cikk szól - egészen a biztosan nem volt elcsalva. Nem is érte volna meg az erőfeszítést és szükség sem volt rá, azért mert a lakók elégedettek a kerület változásával. Ha szdsz pucolta volna ki Józsefvárost akkor nem álltak volna bele a földbe 2009-ben. Amikor a helyi vezetésről szavaznak az emberek akkor inkább szavaznak az emberre mint pártra. Ahol most lakok 10+ éve független van és bárkit indíthatna ellene a Fidesz jövőre nem tudna nyerni. Jól kell csinálni ennyi az egész.

GNDL 2018.07.10. 11:05:37

@6.Lenin: „van 8 millió választásra jogosult polgár. Közülük 2,5-3 millió szavaz a kormánypártokra”

Ezek olyan adatok amivel nem lehet mit kezdeni, mivel még mindig arról van szó ahogyan említettem is, hogy már a választások kihirdetésének napjától el lett csalva a választás. Nem csak a fideszes elvtársak önkényes választási rendszerével, nem csak azzal hogy pofátlanul lopják a közpénzt és költik többek közt rasszista/gyűlölet- és félelemkeltő kampányokra, de mint ahogyan ezt is említettem konkrétan készpénzzel megvásárolt szavazatokra is (lásd a HírTV célpontosok dokumentumait, videó- és hangfelvételeit, beépültek Orbán egyik választási csalásra szakosodott bűnszervezetébe, ezeket így ebben a formában elég nehéz lenne lehazudni hogy nem történtek meg), vagy például független hatóságok híján ezek a konkrét választási csalások sem lettek feltárva és a felelősök igazságszolgáltatás elé állítva.

Mondok még egy példát a választási csalásokra, amik miatt az egész választást újra kellett volna rendezni (lásd az osztrák államfőválasztást azért kellett újra megrendezni mert borítékok nem ragadtak): tisztában vagy vele hány fideszes kamujelölt került fel úgy a szavazólapokra hogy később a fideszes bizottságoknak kénytelen-kelletlen meg kellett vonni a jogukat az induláshoz, mert időközben kiderült hogy csalással gyűjtöttek aláírást? Több száz ilyen jelölt volt országszerte, és ha csak egy lett volna már akkor is illegitim volt az adott szavazókörben a választás...

Erről így röviden ennyit, továbbra sem tudsz tényszerűen és racionálisan érvelni, csak felmondod az igen primitív és ostoba fideszes kampányszlogeneket. Az elcsalt választási eredményeidet dugd fel magadnak, nincs ember aki elfogadná ezt a fajta erkölcstelenséget...

„3. kétharmados győzelem”

A Fidesz 2010-ben 52%-ot kapott, ezt még részben szabad és tiszta választásoknak nevezni, de 2014-ben 42%-ot, 2018-ban pedig 49%-ot kaptak, ezek viszont már pofátlanabb választási csalások voltak mint Orbán kommunista ideológiai elődeinek kékcédulás csalásai. De ha csak az arányokból indulunk ki: 52, 42, 49, nincs az a matek amelyek szerint ez kétharmad lenne... majd ha kijártad legalább az általános iskoládat és matekból picit jobban figyelsz, te is rá fogsz jönni hogy miért. :)

„az ellenzék szétszórt, vízió nélküli kis pártok gyülevész hada”

Ja, üröm az örömödben hogy évek óta egyedül az ellenzéknek van víziója (lásd a kidolgozott programjaikat), míg Orbánnak már harmadik éve a rasszista gyűlöletkeltésen kívül nincs más mondanivalója ostoba és iskolázatlan/degenerált híveinek...

„Ez nem igaz, sok mindent átalakítottak, építettek, stabilizálták ( a körülményekhez képest)a gazdaságot, stb.”

Akkor ha stabilizálták a gazdaságot, áruld már el, hogy mi a francért nem képesek máig eltörölni a 2006-2007-ben Gyurcsányék által bevezetett-, majd 2010-12 között Orbánék által bevezetett megszorító csomagokat? :) Nem tudom észrevetted-e (nem hiszem), de a magyar gazdaság versenyképessége nyíl egyenesen zuhan, mára gyakorlatilag meredeken orral előre állt bele a mocsárba... tudod mit jelent az hogy a régióban már lassan a bolgár és a román piac is versenyképesebb a magyarnál? Majd ha kijózanodtál nézz utána ennek is...

„ha hihető/elfogadható alternatívát is képesek vagyunk bemutatni”

A Fidesz nevezetű posztkommunista korrupt bűnszervezetnél még egy ma szabadult erőszakos bűnelkövető is hitelesebb, mivel utóbbi már leszolgálta büntetését... :)

„miért is szavazzak bárkire is az ellenzéki kínálatból”

Te egy erkölcstelen mihaszna senkiházi vagy, ráadásul a fogalmazási- és helyesírási készséged, vagyis inkább ezek teljes hiánya és az elképesztő tájékozatlanságod miatt te tökéletes Fidesz szavazó vagy, soha ne is szavazz másra csak posztkommunista tolvaj gecikre... az való magadfajta söpredéknek.

Csak arra kérlek hogy amikor buknak majd a tolvaj antimagyar posztkommunista elvtársaid, akkor is vállald majd büszkén hogy ezt a szemetet támogattad... :)

GNDL 2018.07.10. 11:08:24

@Lilli_Csiribiri: „egészen a biztosan nem volt elcsalva”

Ez már csak azért is érdekes kijelentés, mert egyelőre sehol nem találom a fideszes kampányköltéseket, hogy miből osztogattak élelmiszer csomagokat, miből osztogattak fejenként 5 ezer forintot cigányoknak és milyen célból, milyen indíttatásból nem jelentetett meg egyetlen beszámolót, cikket vagy interjút az ellenzéki jelöltekkel a közpénzből finanszírozott önkormányzati újság, és a többi ilyesféle nyalánkság, amelyek bizony elég világosan azt tükrözik hogy állami/önkormányzati eszközökkel bizony ez a választás is igen pofátlanul el lett csalva...

De gondolom te tudod a fentiekre a választ, akkor először is idézd nekem a fideszes jelölt tételes kampányelszámolását, aztán majd megyünk tovább... :)

6.Lenin 2018.07.10. 11:08:54

@Lilli_Csiribiri:

"Nem is érte volna meg az erőfeszítést és szükség sem volt rá, azért mert a lakók elégedettek a kerület változásával. Ha szdsz pucolta volna ki Józsefvárost akkor nem álltak volna bele a földbe 2009-ben."

@GNDL:-nek ez ismeretlen nyelven írt szöveg. Szerinte az emberek-rajta kívül- nem rendelkeznek olyan szellemi képességekkel, hogy eldönthessék, nekik mi a jó.
Igaz, ezt ő se tudja, de az most mellékes kérdés.

GNDL 2018.07.10. 11:10:40

@6.Lenin: Már válaszoltam a barátnődnek, kissé más megvilágításba helyezve az igen alaptalan hurráhangulatát, de ha te tudod helyette is a választ a feltett kérdéseimre akkor inkább azt köhöghetnéd ide befelé, kis pöcs... :)

6.Lenin 2018.07.10. 11:19:10

@GNDL:

1990-ben az SZDSZ-re szavaztam-sajnos. Nem gondoltam, hogy ekkora gazemberek, azóta jobban figyelek. A szocik meg a saját embereik (Bajnai) szerint is alkalmatlanok a kormányzásra. Mások? Vannak?

GNDL 2018.07.10. 11:22:23

@6.Lenin: Borzasztó módon nem ez volt _megint_ a kérdésem. :) Szeretném látni a tételes kampányelszámolásukat a fideszes elvtársaknak mondjuk a józsefvárosi kampányuk kapcsán, plakátok, önkormányzati kiadványok, élelmiszer csomagok, készpénz osztogatás, kíváncsi vagyok milyen keretből, milyen célból mentek ezek az állami források, és a cigányok a szavazatukért kapott pénz után fizettek-e jövedelemadót mondjuk... hajrá, itt várom... :)

6.Lenin 2018.07.10. 11:23:34

@GNDL:

Már írtam, hogy butaságokat nem cáfolok, minek. Kritizálni a hülye is képes. Jobbat kínálni, az már megkívánna némi képességeket is.
(azt is írtam, hogy leszarom a rólam alkotott véleményed, nincs jelentősége)
Amit meg írsz-feleslegesen hosszan-zagyvaság a nagy része.

6.Lenin 2018.07.10. 11:30:10

@GNDL:

Mért gondolod te szerencsétlen, hogy elégedetlen embereket meg lehet vásárolni 2 kg krumplival?
Képtelen vagy felfogni, hogy az ott élők látják/értékelik a változást, és még emlékeznek az előtte történtekre?

Az olyan településeken, ahol ellenzéki vezetés van, hosszabb ideje, szintén krumplival veszik meg a szavazatokat?
(esetleg 1-2 valóban megtörtént szabálytalanságot próbálsz általánosítani, természetesen elég egyoldalúan)

Próbáltál már dolgokat a valóságból levezetni?
Kétlem.

GNDL 2018.07.10. 11:30:14

@6.Lenin: Tehát akkor továbbra is ott tartunk hogy képtelen vagy érvekkel szemben ellenérveket felsorakoztatni, csak szokásod szerint suttyó degenerált paraszt módon butaságnak nevezed a vitapartner érveit, ráadásul továbbra sem tudod cáfolni az említett választási csalásokat.

Szóval további jó szórakozást te szerencsétlen ostoba emberszabású, hirdesd csak tovább hogy mennyire sudribunkónak kell lenni ahhoz hogy valaki olyan fideszes megszállott legyen mint te... :)

6.Lenin 2018.07.10. 11:46:49

@GNDL:

A te csökött agyadban létező(kitalált, feltételezett) baromságokat cáfoljam?
Te tényleg ekkora seggfej vagy?

Áruld már el a nagy titkot, hogy kikre is kellene szavaznom? Hagyd már a fenébe a kormányon lévőket, ha őket ekézed 1000-el attól te még hülye maradsz., de te ezt képtelen vagy felfogni.
Kínálj jobbat, és rád fogok szavazni, mert nekem a saját életem megoldásait kell keresnem, és más feladatokkal szívesen megbízok másokat, akik értenek is hozzá, vagy képesek is rá. Én se vagyok tökéletes, tőlük is elfogadok bizonyos hiányosságokat. A körülményeket is figyelembe véve.
Hülyéket meg igyexem messziről kikerülni.
Pá!

GNDL 2018.07.10. 11:52:00

@6.Lenin: 1. Lassan be kéne vallanod saját magadnak is a folyamatos parasztkodás helyett, hogy tényeket még te sem tudsz cáfolni, mert egyre szarabbul adja elő magát a hőbörgésed. 2. Ha legalább 6-8 politikai szervezet közül te csak a legkorruptabbakat, legerkölcstelenebbeket, leghitványabbakat és leginkább alkalmatlanokat tudod választani, akkor te magad is egy hitvány erkölcstelen szardarab vagy, ezen nincs mit sajna szépíteni... hiába is mondanám hogy „válassz értékeidnek” megfelelőt, nektek ott a fideszes fasiszta mocsaraitokban kibaszottul nincs semmiféle értéketek. :)

Lilli_Csiribiri 2018.07.10. 12:41:01

@GNDL: Én a vasárnapi választáson nem szavaztam, mert annak ellenére hogy van Józsefvárosban egy lakásom, momentán nem oda vagyok bejelentve. Ha szavazásra jogosult lettem volna akkor meg simán szavaztam volna a mostani irány folytatására, anélkül hogy bárki bármilyen élelmiszercsomagot ajánlgatott volna nekem. Ennek oka, hogy 10 évvel ezelőtt a lakásom ért 6 milliót amit most a pucolásnak hála 16-ért lehetne hirdetni alsó hangon. Ez valóságos dolog. Míg az hogy egy átlag ember ellenőrzést gyakorolhat kampánypénzek elköltése felett, az pedig nem valóságos dolog. Maximum ábránd.
Egyébként én olvastam a nagyinterjút Győri Péterrel májusban az Indexen és nem volt szimpatikus, úgyhogy tájokózdtam és ezután ha lett volna lehetőségem szavazni biztosan nem szavaztam volna rá.

6.Lenin 2018.07.10. 12:47:30

@GNDL:

"hiába is mondanám hogy „válassz értékeidnek” megfelelőt, "

Végre valamiben 1etértünk, hiába, mert a jelenlegi felhozatalban ilyen nincs.
A Fideszben akad néhány elem, amivel tudok- bizonyos kompromisszumokkal- azonosulni, de ezt már kb 100x leírtam.
Nagyon lassan kezd nálad derengeni valami ebből.
Ja, és miért az én hibám, ha szar a felhozatal?

GNDL 2018.07.10. 12:59:36

@Lilli_Csiribiri: „akkor meg simán szavaztam volna a mostani irány folytatására”

Igen, ezt nem kell bővebben ecsetelned, sajnos egyfajta reneszánsza van Magyarországon a korrupciónak, az önkénynek, az erkölcstelenségnek és a hozzá nem értésnek... csakúgy mint Horthy, Szálasi vagy Rákosi és Kádár idején... :) Gondolom nem kis köze van ennek ahhoz hogy az elmúlt években a nem hivatalos - mert a KSH a fideszes kampányok kiszolgálásán kívül gyakorlatilag semmit nem mér évek óta - de elég hiteles felmérések szerint akár 1 millió ember is elhagyhatta az országot. Képzeld hogy pont nem az iskolázatlan emberszabásúak hanem pont a „minőségi” polgárok... :)

„10 évvel ezelőtt a lakásom ért 6 milliót amit most a pucolásnak hála 16-ért lehetne hirdetni alsó hangon”

Ehhez semmiféle „pucolásnak” nincs semmi köze. Orbánék állami kampány-osztogatással és az ostoba piaci beavatkozásukkal igen alaposan bővítették a keresletet, lásd mondjuk a csok-ot elméletileg azért találták ki hogy akár 10 milliós állami támogatással is lehessen lakást vásárolni, ennek hatására több ezer ingyenélő szardarab kereslete felverte az árakat, és ezek a szerencsétlenek még azt sem veszik észre hogy a drágulás miatt ma már gyakorlatilag mit sem ér az állami támogatás mert saját pénzeszközeikből ugyan annyit kell ráfordítaniuk mint az állami támogatás, tehát árfelverés előtt. :) És ezt most te is alátámasztottad a véleményeddel...

Na, így megy ez Fideszországban, tényleg eszméletlen baromságoknak tudnak tapsikolni egyesek...

„az hogy egy átlag ember ellenőrzést gyakorolhat kampánypénzek elköltése felett, az pedig nem valóságos dolog”

Hát, akkor jól kibeszéltük ezt a „demokrácia” és „szabad és tiszta választás” nevezetű dolgot is, ami így gyakorlatilag nem létezik már Magyarországon. :)

„én olvastam a nagyinterjút Győri Péterrel májusban az Indexen és nem volt szimpatikus”

Igen, fent ezzel nyitottam, a szakértelem és a rátermettség, nem utolsó sorban maga a feddhetetlenség az gyakorlatilag semmit nem számít már Magyarországon, előbb szavaz a proli korrupt tolvaj gecikre mert itt tartunk nyolc évnyi fasiszta fideszes ámokfutás után... sajnos a 2006 utáni morális válság 2010 után nem hogy tovább mélyült az országban de gyakorlatilag hetente ér el újabb és újabb rekord mélypontokat.

,, 2018.07.10. 13:03:20

@Lilli_Csiribiri: "10 évvel ezelőtt a lakásom ért 6 milliót amit most a pucolásnak hála 16-ért lehetne hirdetni alsó hangon."
ugyanennek az éremnek a másik oldala, hogy rengetegen, akiknek 10 éve még reális esélyük volt lakásvásárlásra, mára már esélyük sincs... mert pl. ahogy az én esetemben is, nagyon nem mindegy, h 6 v 16 millió! korábbi 10 milliós lakások már 25 felett vannak, nem vagyok én gázszerelő h ez a különbség ne számítson. és ez sajnos a CSOK miatt van, beleértve a 100-150 ezres albérletárakat is.

Lilli_Csiribiri 2018.07.10. 13:06:32

@,,: Én sem vagyok gázszerelő éppen ezért ez 10 misi különbbség nekem sokkal többet is jelent mintha én lennék M. Lőrinc keresztlánya.

,, 2018.07.10. 13:07:44

@GNDL: "iskolázatlan emberszabásúak" "több ezer ingyenélő szardarab" aham, és CSAK a fidesz rasszista és gyűlöletkampányozó, éééééértem

,, 2018.07.10. 13:10:40

@Lilli_Csiribiri: oks, megértem, ha a te helyzetedben lennék, én is örülnék. csak azt akartam jelezni, h azért 2 oldala van ennek.

6.Lenin 2018.07.10. 13:16:45

@,,:

"h azért 2 oldala van ennek. "....., mint mindennek.
Mindig voltak/vannak/lesznek, akik magukat győztesnek, vagy vesztesnek érzik.
Ha valakinek adnak, akkor azt másoktól el kell venni.

Az egyensúly megtalálása a lényege a jó(még elfogadható) politizálásnak. A veszteseknek soha nem szabadna a többséghez tartoznia.
Szerintem.

GNDL 2018.07.10. 13:23:20

@,,: Ezen sajna nincs mit szépíteni... nem csak az elmúlt években de az áprilisi viccválasztás után is nem egy kutatás látott már napvilágot, amelyek szerint az átlagos fideszes szavazó:

- vidéki, de nagyon vidéki, tehát nem vidéki város vagy község hanem leszakadt és elnéptelenedő falu;
- alig iskolázott, ha csak érettségizettek vagy magasabban iskolázottak szavazhatnának a Fidesz-KDNP nem érné el a 10%-ot így nem kerülnének be a parlamentbe;
- idősebb korosztály, gondolom innen a kádárista nosztalgia;
- csóró mint a templom egere, tehát ők azok akik összeszarják magukat _havi_ legfeljebb két ezer forintos kommunista rezsiharctól, hogy az nekik milyen sokat jelent
- és többségükben állításuk szerint mélyen vallásosak... igen, ez következhet abból is hogy iskolázatlanok. :)

Úgyhogy sajnos ez a helyzet, ne a hírhozót bántsd ha nem tetszik az infó... :)

GNDL 2018.07.10. 13:26:50

@Lilli_Csiribiri: „ezért ez 10 misi különbbség nekem sokkal többet is jelent”

De azt kéne megértenetek az ilyen történetek mögött, hogy ezt a csokozást meg lakásáfázást _elméletileg_ azért vezették be, hogy a több gyermekes családok lakáshoz jutását megkönnyítsék. Mit értek el vele? Azt hogy _gyakorlatilag_ meg pont a legkiszolgáltatottabbak lakáshoz jutását nehezítették meg vele.

Szóval komolyan mondom, a kutyát nem érdekli hogy neked most milyen fasza, ha éppen az ország hosszabb távú jövőjét basszák tönkre Orbánék, simán csak rövidtávú korrupciós céljaikért.

És akkor csodálkoztok hogy mindenki tiszta hülyének nézi már a fideszes híveket, mert ezek tényleg az orrukig sem látnak. :)

Lilli_Csiribiri 2018.07.10. 13:38:44

@GNDL: Nagyon belelovaltad magad. Gondolom, mint igaz demokratának, neked fontos a másik véleménye. Ez az én véleményem légyszíves ezt is tartsd tiszteletben mint egy igaz demokrata. Egyébként én bárkire - az szdszre is - szavaztam volna ha ők pucolták volna ki a környéket. Igenis van köze az ingatlanáraknak ahhoz hogy az egész kerület élhetőbb lett. És a lakosságcserének hála - amivel a Győri Péter nem ért egyet - bizony sokat javult a közbiztonság. Nagyítóval se találnál olyan józsefvárosit, aki ott él és azt fogja mondani hogy ezt hiba volt megcsinálni.

GNDL 2018.07.10. 13:51:58

@Lilli_Csiribiri: Ennek semmi köze ahhoz hogy „demokrata” vagy hogy „tiszteletben kell tartani mások véleményét”, ennek ahhoz van köze hogy állítottál egy elképesztő butaságot és cáfoltam. :) Ennyi, nem kell ezt túlgondolni...

„bizony sokat javult a közbiztonság”

Akkor ehhez is további infók, mert látom nagyjából semmivel nem vagy tisztában ami az országban megy évek óta. :)

Nem a közbiztonság javult, hanem csak a statisztika, és ehhez csak az kellett hogy 2011-ben az addigi 20 ezres szabálysértési értékhatárról két és félszeresésre, 50 ezerre (!!!) emeljék ezt az értékhatárt... értsd, ha 2011 előtt valaki ellopott egy 49 ezer forint értékű kerékpárt az a bűncselekmény kategória volt, de 2011 után 49 ezres bicajt már csak szabálysértés fejében lehetett ellopni, így ebbe a fajta bűnügyi statisztikába már be sem került... hát így tényleg lehet javítani a közbiztonságon... kizárólag papíron. :)

BTW, közbiztonság téma, újabb felvonás: gyakorlatilag csak azért „kellett” kerítést építeniük Orbánéknak a déli határon, mert jól képzett és jól felszerelt rendvédelmi állomány híján (igen, itt is komoly szakképzett munkaerőhiány van) a magyar állam gyakorlatilag képtelen ellátni még egy alig több mint 170km-es határszakasz (a 2200km-ből!!!) fokozottabb védelmét sem. Ha a megfelelő rendvédelmi állományt ki kellene állítaniuk Orbánéknak a déli határszakaszon, akkor az ország többi részén gyakorlatilag közlekedési rendőr se maradna, de lehet még portás sem a kapitányságokon. :D „Megvédjük az országot”... :D

Elég fasza irányba megyünk, jó kezekben az ország, mi? :)

Lilli_Csiribiri 2018.07.10. 14:53:25

@GNDL: Nem a statisztikáról beszélek, hanem arról hogy milyen érzés manapság este 8-kor hazamenni Józsefvárosban és milyen érzés volt ugyanezt megtenni 2008-ban. Ha szerinted semmi se változott akkor te sose jártál a Szigony utcában sötétedés után, következésképp nem vagy ebben a témában jártas.

GNDL 2018.07.10. 15:03:36

@Lilli_Csiribiri: Én viszont a konkrét statisztikáról beszélek, ami nem azt támasztja alá hogy közbiztonság terén bármi is változott volna... viszont placebónak megfelel ez a fajta „kampánykormányzás”, bár túl sok minden nem változott vagy javult, sőt igazság szerint több területen is folyamatos és egyre nagyobb mértékű a leszakadás (lásd mondjuk versenyképesség vagy termelékenység), de ha sokat mondogatják a hazugságot akkor vannak tájékozatlanok, vagy önálló tájékozódásra képtelenek, akik mindent rágás nélkül nyelnek be. :)

Lásd még ugyan ebben a témakörben az állítólagos adócsökkentést, ami azért egy egészen elképesztően hitvány képet mutat a magyar lakosság szellemi képességeiről... nyolc éven át két-három százalékponttal magasabb volt a bérek adóéke mint a 2010-es kormányváltáskor, mégis gyakorlatilag százezrek szopták simán be hogy csökkentek az adóterheik, holott ez elég nyilvánvalóan nem volt igaz... csak hát ugye az a fránya, alsó tagozatos matek a reláció jelekkel, ami úgy tűnik a lakosság egy nagy részének még állítólagos felnőtt korára is komoly gondokat okoz... :D

Lilli_Csiribiri 2018.07.10. 18:20:35

@GNDL: Amikor az önkormányzati választáson szavaznak az emberek akkor nem az adórendszerről és a termelékenységről szavaznak, hanem arról hogy a kerület/település megfelelően fejlődik-e a szavazók szerint. Ha a lakosok úgy érzik igen akkor marad a polgármester/vezetés, ha meg nem akkor mást választanak. Ennyiről szólt a vasárnapi választás, aminek az eredménye semmilyen mértékben nem lesz rád hatással, ha te nem Józsefvárosban laksz. Józsefvárosban pedig igenis javult a közbiztonság a 10 évvel ezelőtti állapotokhoz képest, és ez akkoris igaz, ha úgy általában országosan nem változott olyan sok minden.

GNDL 2018.07.10. 18:29:23

@Lilli_Csiribiri: „akkor nem az adórendszerről és a termelékenységről szavaznak”

Mondjuk tekintve a helyi adókat és a helyi vállalkozások helyzetét vagy éppen ha létezne még szubszidiaritás akkor a helyi ilyen-olyan iskolák működését és hatékonyságát, akár erről is szavazhatnának... :) Csak ehhez ugye érteni kéne hogy mit jelent a „demokrácia”...

„Ennyiről szólt a vasárnapi választás”

Tekintve a részvételi adatokat a vasárnapi józsefvárosi viccválasztás vagy arról szólt hogy a Zemberek szarnak már bele magasról mindenbe, vagy arról hogy eleve szarják le a Fidesz által 2012 óta elcsalt összes-, inkább bohózatba illő választást... vagy mindkettő... :)

Világít a torony 2018.07.11. 00:26:27

@maxval balcán bircaman: Hazudsz birka. Elég ha bégetsz, ne vidd túlzásba.
süti beállítások módosítása