A valódi viták otthona

Reflektor

Puzsér Róbert titka

2018. október 16. - Tálos Lőrinc

Tarlós István bejelentette, hogy újraindul a főpolgármesteri tisztségért. Bejelentésére egyből támadt három ellenzéki jelölt is. Horváth Csaba és Karácsony Gergely a szocialisták részéről (ha a KDNP-t se nevesítjük külön, akkor a Párbeszédet sem illik) illetve Puzsér Róbert független jelölt. Vajon miért Puzsérnak sikerült a legnagyobb visszhangot kiváltania? Az egyik lehetséges válasz az, hogy Puzsér nem pártpolitikus, az ellenzéki pártokat közöny vagy undor veszi körül. Igaz, a civil jelöltek körüli felhajtóerő általában gyorsan ki is pukkad, az általános pártfóbiára és messiásvárásra nem lehet hosszú távon építeni.

A másik, hogy Puzsér Róbert eléggé megosztó személyiség, nem lehet csak úgy elmenni mellette, mint Horváth Csaba újbóli próbálkozása vagy a mellett, hogy Karácsony Gergely ismét elvállalt egy listavezetést kissé bizonygatva, hogy nem kell ám neki annyira, de ha őt akarják, hát legyen. Puzsér annyira megosztó, hogy még a potenciális szavazóbázisát is megosztja. Mindazok, akik vevők lehetnének valakire, aki sem nem a Fidesz, sem nem az MSZP (DK, egyebek) jelöltje sem sorakoznak fel mögötte azonnal és egyértelműen. Ennek egyik jele, hogy igen gyakran hangzik el ellene kifogásként, hogy egy fasz. (Ezt a vélekedést egyébiránt részben magam is osztom.) Kérdés persze, hogy ez a tulajdonság előnyös vagy inkább hátrányos-e egy főpolgármester-jelöltnél. Gondoljunk csak Tarlós Istvánra.

A harmadik lehetőség, hogy fent említettek közül egyedül Puzsér Róbertnek sikerült valódi konfliktust felvázolnia a főváros jövőjéről, egyedül Puzsér Róbert állította választás elé a szavazókat, egyedül neki volt olyan története, ami nem csak arról szólt, hogy „mi nem a Fidesz vagyunk”. Az örök baloldal ugyanis megint arra játszik, hogy „a fővárosban még egész jól tartjuk az állásainkat”, azaz, hogy elég a már úgyis meglévő baloldali szavazókat megszólítani (csak verseny ne legyen, mert az megosztja a szavazókat). Puzsér nem előválasztásról motyog, nem arról beszél, hogy milyen szavazástechnikai trükk hiányzik ahhoz, hogy megverjék Tarlóst (hiszen a többség megvan nekik, csak a választást nem tudják sehogy se megnyerni, fene egy ördöglakat ez a demokrácia), hanem az összes budapesti választóhoz szól. Puzsér Róbert politizál. Puzsér Róbert kampányol. Meg kéne próbálni talán másnak is.

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr2014303779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.16. 08:44:39

Az a titka, hogy hiteles, s nem gágogja a szokásos ballib dogmákat.

lóvere 2018.10.16. 11:27:15

Puzsér Róbert "független" jelölt, csak épp a Fidesz (ha a KDNP-t se nevesítjük külön, akkor az LMP-t sem illik) propaganda blogja úgy tolja, mintha az életük múlna rajta. Nevükre azért nem veszik, mert mennyivel jobban hangzik, hogy "független", mint az, hogy Mészáros Lőrinc cégtársának jelöltje.

Puzsér saját bevallása szerint se esélyes a győzelemre ("Tarlós István jó eséllyel 2019-ben is győzni fog") de ettől persze még elindul, így jó előre ellehetetleníti, hogy nála esélyesebb ellenzéki jelölt nyerhessen, mert ennyi szavazatot biztos el tud vinni. Zseniális, meg kell hagyni. Láttuk ezt már áprilisban is a Fidesz-LMP-től, végülis a Puzsérhoz hasonló, vissza nem léptetett esélytelen jelöltekből lett meg a Fidesznek a kétharmad. Tipikus Fideszes taktika, a Fidesz fiókpártját eleve ezért hozta létre schiffer andrás, hogy mindig minden téren megossza az ellenzéket. Erre a célra Puzsér tökéletes jelölt lesz, Orbán hálás lesz érte.

"Nem vagyok szakpolitikus, nem a hogyan-ért, hanem a mi-ért felelek, a vízióért."

Ez talán a "legszebb" mondat egy főpolgármester jelölttől. Végülis egy 2 milliós város irányítója miért is felelne a "hogyan-ért", ő csak egy vizónárius, neki csak álmodnia kell, a valóságot majd megéljük mi. Puzsérnak ahhoz sincs se tapasztalta, se képzettsége, hogy egy kisboltot elvezessen, de persze, nyilván elbírna irányítani egy párszáz fős apparátust. Mert neki van víziója, meg tud "konfliktust felvázolni". Ennyi, több nem is kell.

A valóság az, hogy a Fidesz fiókpártja ismét átver majd párezer hülyét, miközben magát ellenzékinek hazudva segíti hatalomra újra a Fidesz jelöltjét.

Hogy ennek a blognak a szerzői hogy tudnak tükörbe nézni, azt nem tudom, de nyilván van az a pénz...

dare 2018.10.16. 17:24:29

Őszintén szólva engem tényleg nem érdekel, hogy ki lesz a főpolgármester.
Felőlem Tarlós is nyomathatja még a showt 5 évig.
Viszont ez a hiszti, ami kezd kialakulni Puzsér indulása körül, az még a legedzettebbek idegrendszerét is kikezdi.
Oké, apátiába van a tömeg, de miért kell mindent elkövetni annak érdekében, hogy ott is maradjon?
Mert amióta Puzsér bejelentette az indulását, azóta olyan lett az értelmiség köreiben a hangulat, mintha a Sátántangót néznék végtelenítve, és már elképesztően nyomasztana mindenkit.
Ez az előválasztás meg tényleg kezd lassan olyan lenni, mint egy rossz vicc.
Már ha meghallom a szót, már akkor mosolyra kezd görbülni a szám.
Nem azért, mert annyira szórakoztat.
Inkább kínomban.

Tényleg, elhiszi bárki azt, hogy a baloldal képes lenne megszervezni egy ilyet?
Sok tízezer résztvevővel?
Még ha sikerülne is nekik ezt megvalósítani, akkor sem vagyok biztos abban, hogy a görcsösségük ne taszítana el sokakat az egésztől.
Annyira akarják már a hatalmat, hogy engem pl már ez zavar a legjobban.
Igen, diktatúra van, meg nincs sajtószabadság (mondják ők), de azért érdekes ki a leghangosabb folyamatosan ebben a diktatúrában, és még mindig hány helyen lehet savazni olyanokat, akik nem az ők elképzeléseiket támogatják.

Puzsér igazi bűne az, hogy ő nem hisz már a meséjükben.
Elmondta, ha lesz valaki (akár Karácsony, akár Horváth), aki felvállalja azt amit ő szeretne, akkor vissza is hajlandó lépni a javára az illetőnek.
Igen ám, de azt is mondta, el is kell tudni vele hitetni ezt, bemondásra meg pacsira ez nem fog működni nála.

Mi akkor a megoldás?
Először addig amíg nincs más induló Puzséron kívül, addig kicsit módjával kéne önteni a savat.
Ha viszont lesz más induló is, akkor elő a víziókkal, kard ki kard, legyen egy tényleg normális előválasztás megszervezve :DDDD, és aki talpon marad, az hívja ki Tarlóst a posztért.

Ennek a cirkusznak az lenne az igazi poén a végén, ha tényleg sikerülne megszervezni egy normális előválasztást , és Puzsér ha indulna rajta, ő lenne a befutó.
Képesek lennének vajon támogatni, miután szétsavazták őt a kampány alatt?
Simán.
De miért kell előtte ezeket a felesleges köröket lefutni?
Ezt már tényleg csak ők tudhatják...

tegnaptuska 2018.10.22. 14:36:38

"Vajon miért Puzsérnak sikerült a legnagyobb visszhangot kiváltania?" Németh Szilárd bejelentette, hogy indul a műkorcsolya bajnokság ifjúsági leány számában. Van három másik versenyző is, Zsanika, Mónika és Ágika. Vajon miért Némethnek sikerült a legnagyobb visszhangot kiváltania? (Persze, birca, Németh hiteles. És a kűr közben nem azt óbégatja, amit a ballibák)
süti beállítások módosítása