A valódi viták otthona

Reflektor

Dolgozz a pártnak, dolgozz a népnek!

2016. november 02. - szénhidra

kepkivagas_4.JPG

Többen olvashattunk arról, hogy a népszavazás előtti napokban itt-ott, minisztériumokban, közigazgatási munkát végző személyeket arra utasítottak, hogy munkaidőben és telefonon hívogassanak állampolgárokat és a szavazáson való részvételre, azon túl pedig a „NEM” szavazat leadására buzdítsanak.

Ez a történet elsőre is meghökkentő, a kormányzat (Kocsis Máté) válasza után meg egyenesen bicskanyitogató. És noha véget ért a népszavazási lázálom, nyugodtak az indulatok az ügyészség egy elempés feljelentés után mégis úgy gondolta, hogy azt a bicskát jól ki is fenje és itt hadonásszon a szemünk előtt vele.

De idézzük sorban az eseményeket!

Elég ramatyul áll a kormánypropaganda a beleölt tizensokmilliárd forint ellenére is. Az agitprop osztály kapkod mindenhez, amitől valami eredményt érhet el számítása szerint. Kéznél vannak a minisztériumi dolgozók, hát nosza!

Kiadnak egy olyan útmutatót, amiben leírják szóról-szóra, hogy miként kell eljárni a telefonálgatás során, de annyira dilettánsok, hogy az útmutatóra még a kommu… bolse… Fidesz-KDNP logoit is rárakták.

Ezek után pökhendi módon nem foglalkoznak az üggyel, majd Kocsis Mátét küldik a terepre, hogy magyarázza el a hülyéknek, hogy miért is hülyék ők:

alapvetően, hogy ha egy kormány intézményesen elkötelezi magát parlamenti felhatalmazással egy népszavazás mellett, akkor a kormány alkalmazottainak lehetőségük van arra, hogy ebben részt vegyenek. És ha ehhez nekik, mondjuk, egy kommunikációs támpont kell, én azt azért nem tartom egy nagyon durva dolognak.

Ezzel a kijelentéssel a tartalmán kívül azért az az ordító nagy probléma, hogy nagyon kellemesen nevezi meg a lehetőséget, azonban a vezetői utasításról szépen elfeledkezik. Azt pedig ki ne tudná, hogy megy ez egy hivatalban, de akár egy cégnél is…

A feljelentés után az ügyészség kijelenti, hogy nem történt bűncselekmény, nincs miért nyomozni.

Nem tudom, hogy az ügyészség mit olvasgat, milyen jogszabályokat, a kormány és a minisztériumok vezetői mit olvasgatnak (mondjuk Kocsis Máté teflonbevonatú arcán nem csodálkozom), de csak a a közszolgálati tisztviselőkről szól törvény első (!) mondatát elég lett volna, ami elég jól körülhatárolja a pártsemlegességet. Így szól:

Az erős, de az indokoltnál nem nagyobb, a változásokhoz gyorsan és rugalmasan alkalmazkodni képes – a nemzeti érdekeket előtérbe helyező – állam olyan közszolgálatra alapozható, amely élvezi a társadalom közmegbecsülését, hatékony és költségtakarékos, demokratikus, pártsemleges, törvényesen működik, tagjai korszerű szakmai ismeretekkel rendelkeznek, Magyarország érdekeit és a közjót pártatlanul és hazaszeretettel szolgálják.

Ennyi, ezek még a saját szabályaikat sem tartják be, mattolják a közszolgákat és pofátlanul akarják hajlítani a valóságot.

Csarnó Ákos

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr8811924097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása