A valódi viták otthona

Reflektor

BRÉKING! Újabb fapusztításra készülnek a Ligetben? (fotókkal)

2016. december 12. - baum

Helyszíni beszámolónk a Városligetből (folyamatosan frissül)

Frissítés: a Ligetvédők az alábbi közleményt adták ki.

A Ligetvédők érdemi tájékoztatást kérnek a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt-től a Városligetben tervezett faátültetésekkel kapcsolatban, és a fákat veszélyeztető,  előkészítés nélküli átültetések azonnali leállítását követelik!

 

A Városligetben a mai napon a Washington szobornál munkagépek és rendőrök jelentek meg. Ezúton szeretnénk tájékoztatni Budapest és Magyarország közvéleményét az aktuális helyzetről, valamint érdemi információt és egyeztetést követelünk a döntéshozóktól!

 

A Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt-nek 2016. november 7-én küldött közérdekű adatigénylésünk ellenére sem kaptuk meg a Városliget kivágásra és átültetésre kijelölt fáinak regiszterét. Szakemberek már korábban is figyelmeztettek: maximum 37 cm törzsátmérőjű fát lehet a megmaradás esélyével átültetni, de ezeknek az egyedeknek is minimum fél év előkészítés szükséges. Ha szeretnénk hogy ezek a fák az átültetés után is megmaradjanak, ez az idő mérettől függően akár 2 év is lehet!

 

Ellentmondásosak a helyszínen az információk a közműkereséstől a fakiemelésen át az új fahely létrehozásáig. Mindez ráadásul olyan helyszínen történik, ahol a nyilvánosságra hozott tájépítészeti tervekben átültetett fák nem szerepelnek!

 

A lakossági fórumokon érdemi egyeztetés nem történik, a civilekkel való egyeztetés továbbra is elmarad.

 

Felhívjuk a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. figyelmét, hogy a faátültetéseket minden békés eszközzel meg fogjuk akadályozni, amíg azokat nem a szükséges előkészítéssel és elővigyázatossággal végzik!

 

 

Frissítés: a Ligetvédők kerítettek ásót és facsemetét, és elkezdtek fát ültetni a területen (ami egyébként az általuk folyamatosra bejelentett demonstráció területéhez tartozik). Ezzel is mutatva, hogy nem máshonnan a Ligetből kell átültetni fákat, hanem inkább újakat kell ültetni.

30.jpg

31.jpg

 

 Korábban:

20.jpg

 

Több tucat rendőr vonult ki a volt Kertem mellé, a Washington szoborhoz, és egy kis gödörásó munkagép. A Ligetvédők a helyszínen vannak, eddig annyit sikerült megtudni, hogy faátültetésre készülnek. Állítólag 6 platánt akarnak átültetni, ami elképesztő ötlet. Egy átültetéshez egy fát hónapokig kezelni kellene, előkészíteni, a gyökérzónáját lassan kibontani felkészíteni az átültetésre. Ilyen sehol nem történt a Ligetben. Ráadásul a platánok gyökere nagyon sérülékeny, átültetésük egyenlő lenne az elpusztításukkal.

Más forrásból is tudjuk: megérkeztek Németországból a faátültető gépek, lehet, hogy azokkal akarnak villogni.

21.jpg

22.jpg

 

23.jpg

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr8512042635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fazakas László 2016.12.13. 07:39:31

Először az állítólagos "fapusztítás" ellen tiltakozókat kellene végre elpusztítani ott a Városligetben, aztán utána majd jöhetnek a beteg fák is!
Érdekesség, de tény - amikor a szocssegílyen eltengetett, ámde rejtett honi munkaerő-tartalékaink (a nem ma barnult nyírségi és szabolcsi hadosztályok) szinte egész Tiszán-túli erdőket vágtak tarra, mert háát ugyebáár tél volt - és akkor ők nagyon fáztak ...
- SOHA senki sem tiltakozott ellene, hogy kérem - büntessék már meg az azt elkövetőket, hisz mindez jogilag és simán valahol talán mégiscsak falopás!
Vagy ott vannak a fenyő kivágások ....
Jó, jó, ismét és minden évben ilyen időtájt - eljön szépen a Karácsony, az ünnep - de a nagyobb választékhoz ugyan hány ezer fa felesleget kell itt-ott kivágni?
És akkor nem beszélve az akkortájt ismét feltámadó fenyőtolvajok oly "áldozatos munkájáról" ...
Még jól emlékszem egyszer valami liberális újság eléggé liberális ám felháborodott cikkére, ami valahogyan így szólt
- a helyi vadásztársaság (vagy talán az erdészet) szakemberei vadászpuskával lőttek a befagyott Tisza jegén a lopott fát átvonszoló cigányhordákra.
Persze a felháborodás legjobb csattanója az volt -"és mert emberre lőttek!" -
Ugyanezek a hangoskodók a 2006-os október 23.-i események idejében EGYÁLTALÁN NEM tiltakoztak a gyurcsányi-gergényi féle ávóshadak ünneplő magyar emberek elleni közveszélyes fegyverhasználatára!
SŐT!
Az volt az egészről az egyetlen és sokat hangoztatott véleményük
- "minek mentek oda?"

ungabunga 2016.12.13. 07:57:28

A Rómain kivághatnak egy komplett erdőt, tönkretéve egész Budapest ivóvízbázisát; naponta tarra vághatnak Budapesten ezer négyzetméter ősfás telket; ezeket a szánalmas seggfejeket mindez nem érdekli, csak az, hogy a Városliget nevű sitthalomban nehogy átültessenek három fát.
Miért? Magyarázza már meg valaki, hogy miért?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.14. 11:27:33

@ungabunga: "A Rómain kivághatnak egy komplett erdőt, tönkretéve egész Budapest ivóvízbázisát; naponta tarra vághatnak Budapesten ezer négyzetméter ősfás telket; ezeket a szánalmas seggfejeket mindez nem érdekli, csak az, hogy a Városliget"

Nem tudom, miért lennének seggfejek, de szerintem nagyon is érdekli őket.

Honnét szoptad ezt a fasságot?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.14. 11:30:30

@Fazakas László: "Először az állítólagos "fapusztítás" ellen tiltakozókat kellene végre elpusztítani ott a Városligetben"

Nyugi, meg lesz az is, orbán dokgozik a magyarság kiirtásán. A gyerekszülések a mélyben, évente ezrek halnak meg kórházi fertőzésben, kell hozzá pár évtized...

Bajtay_Csordáss_Jusztícia · https://www.safespace.blog.hu 2016.12.14. 12:42:08

"Ezúton szeretnénk tájékoztatni Budapest és Magyarország közvéleményét az aktuális helyzetről, valamint érdemi információt és egyeztetést követelünk a döntéshozóktól!" - nagyon helyes, a partizános filmekben is mindig tetszettek azok a jelenetek, amikor a halált megvető amuri partizánok rádión jelentették, hogy körbevették őket a gonosz faszisták, de ők az utolsó töltényig harcolni fognak. Ez is úgy hangzik, mintha valami hősies és magasztos dolog volna, jó pont!

safespace.blog.hu/2016/12/02/ligeti_csillagok
süti beállítások módosítása