A valódi viták otthona

Reflektor

Cipő nélkül kizavarni egy hajléktalant a rekord hidegbe?

Megdöbbenve tapasztaltuk ma, hogy ilyen is történhet Budapesten

2017. január 08. - macska az úton
aluljaro.jpgA kép forrása: Menhely Alapítvány (A fotó illusztráció)

Ma hajnalban rekord hideget mértek. Budapesten is. Kihaltak az utcák, már napok óta alig teszik ki a lábukat otthonaikból az emberek. Már persze azok, akiknek van hol laknia. Az aluljárókból is eltűnt rengeteg otthontalan, még azok közül is sokan mentek be védett helyekre, akik máskor mindenáron igyekeznek elkerülni a szállókat.

A Blahán lévő Burger Kingben ma sem volt hideg. A kajával sem volt gond. Ettünk, beszélgettünk. Aztán bejött az ajtón egy láthatóan az utcán élő hölgy. Körbejárt, ételmaradékot keresett a tálcákon. Még épp neki tudtam adni a krumplimat, mielőtt az egyik dolgozó megkérte, hogy távozzon. Távozott. Egyetlen szó nélkül.

Rohadt nagy hideg van, egy ember pedig bejön éhesen, hogy mások maradékát megegye. Ez van az egyik oldalon. A másikon pedig talán az, hogy az az ember zavarhatja a vendégeket, rontja az üzletet. Én pedig még bátorítom is azzal, hogy ételt adok neki. Talán ennyire egyszerű is lehetne a képlet, amin persze még így is sokat lehet/kell moralizálni, de a történet nem ért véget. Az otthontalan hölgy ugyanis visszatért.

Másodszor nem ételt keresett. A cipőjét lehúzta, és az egyik fűtőtest közelébe helyezte, majd a lábát melegítette. Ekkor jött egy másik dolgozó a karjában tálcákkal és az üzletben tevékenykedő biztonsági őr. A nőt kizavarták az étteremből. Mezítláb. Már az akció közben is szóltam nekik, hogy ez így nagyon nincs jól, a cipő itt maradt, a nőn pedig csak zokni van, de nem válaszoltak. Miután becsukódott az ajtó, ismét jeleztem, hogy a cipő bent, a gazdája pedig kint a fagyban. Mire a tálcás srác csak annyit mondott mosolyogva, az már nem a mi dolgunk.

Szerintem meg de. Nagyon is.

Talán a felháborodásomra adott válaszként a biztonsági őr megfogta a pár lábbelit, és kihajította a BK bejárata elé. A történet, gondolom, részükről lezárva.

Elég nehezen tértünk magunkhoz. A cipőket levittük az aluljáróba, de a gazdáját nem találtuk meg. Egy otthontalan férfi jelezte, elkérné, ha lehet. Mondtuk neki, hogy épp a tulajdonosát keressük, rögtön jelezte, ha másé, akkor a kérés visszavonva.

Azóta is látom azt a mosolyt és cseng a fülemben az a néhány szó: az már nem a mi dolgunk.

Remélem, nagyon sokan gondoljuk másképp.

 Csepregi János

Segítsen Ön is azoknak a kiszolgáltatott embereknek, akik most télen még nagyobb veszélyben vannak! Ha valaki a földön fekszik, ne hagyja magára! Kérjen segítséget!  

A Menhely Alapítvány diszpécserszolgálatát ezen a számon érheti el a nap 24 órájában: 1/338-41-86/1

Ha takaróval, teával, keksszel tud segíteni, keresse a Budapest Bike Maffiát!  

A megdöbbentő történetet és négy kérdésünket elküldtük a Burger Kingnek. Amint kapunk választ, megosztjuk olvasóinkkal.

A Burger King milyen viselkedést vár el dolgozóitól hasonló esetekben?

Van-e erre vonatkozóan hivatalos protokollja az étteremláncnak?

Mit gondolnak a konkrét esetről, kivizsgálják-e azt?

Mit gondolnak a cégek társadalmi felelősségvállalásának fontosságáról saját környezetükben?

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr7512110081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sírjatok 2017.01.09. 22:42:12

@monddazigazatmar: Jó ezt már csak azért kezdtük számolgani, mert uszítós azt mondta, nagyobb eséllyel nyersz 2x egymás után lottót, mint hogy meghalnál terrortámadásban.

Kb. úgy van, hogy ha 50* lottózol egy évben, akkor nagyobb eséllyel nyersz eurómilliókat mint kalasnyikovgolyókat, de ha csak 1* lottózol, akkor előbb paszírozza ki a bleed egy kamion, mint a rád dőlő aranyrudak.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 22:42:23

@sírjatok: "Az eredeti mondatod, amire reagáltam, ez volt:"

Igen, mivel a kettő között párhuzamot vontál.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 22:46:12

@sírjatok: "de egy évben 50 hét van, tehát 50x próbálkozhatsz lottót nyerni, de csak 1x próbálkozhatsz terrortámadásban meghalni"

Pontosan, ha az éves terrortámadásokat nézed.

Ha annak az esélyét nézed, hogy hetente mennyi esélyed van terrortámadásban meghalni, vagy hetente lottóötöst nyerni, az arány továbbra is két és fél a lottóötős javára. Így már világos?

sírjatok 2017.01.09. 22:51:02

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "Ez is mutatja, hiogy milyen fontos az integráció, ha betelepítesz valakit."

Jah, és ha a szuperfejlett, szupertoleráns németeknél SEM sikerült eléggé integráló és beilleszkedő környezetet csinálni, akkor nem lehet, hogy ez egy lehetetlen feladat? Mikortól jelenthető ki, hogy ez így, ezekkel az eszközökkel nem fog menni? 50 év után? 100? 500?

"Ha menekültstátuszt adsz valakinek, az csak ideiglenes, amíg az indoka fennáll. "

Irigylem az optimizmusodat. Szerinted ezek a most milliószámra érkező emberek ugyanígy milliószámra fogják elhagyni Európát, amint rendeződik Szíria, Marokkó, Afganisztán, Pakisztán, Eritnia stb. helyzete? Egyáltalán mennyi erre az esély?

Szerintem simán itt fognak maradni, képzetleneknek való munkát végezni jó esetben, ami az automatizáció előrehaladásával egyre fölöslegesebb lesz, beilleszkedni nem fognak, szaporodni igen, gettósodás, white flight, később szélsőségek felé fordulás, lakóparkok "gazdagoknak" (értsd fehéreknek) őrökkel és magániskolákkal, és egy lepusztuló ország.

Persze tök jó, hogy mások sokkal optimistábbak és azt gondolják, a migráció a gazdasági felemelkedés záloga, akkor tök jó, mindenki nyer, ők megtarthatják a jólétet hozó migriket, mi pedig majd, akaratunknak megfelelően, jól pórul járunk. Ez van.

"Te érted saját magadat? Próbáld simán magyarul megfogalmazni. "

Úgy értem, hogy ha van egy ismeretlen ember, akiről semmit nem tudsz, akkor mekkora "terrorista-esély" esetén engednéd be? Ha 1% eséllyel terrorista, beengeded? 99% eséllyel nem az!

sírjatok 2017.01.09. 22:56:26

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "Ha annak az esélyét nézed, hogy hetente mennyi esélyed van terrortámadásban meghalni, vagy hetente lottóötöst nyerni, az arány továbbra is két és fél a lottóötős javára. Így már világos? "

Világos, erre írtam, hogy de ha egymilliárd szelvénnyel játszok másodpercenként, akkor még nagyobb az esélyem az ötösre.

Simán el lehet tekergetni úgy az arányokat, hogy neked legyen igazad, szóval nem értem, miért óvatoskodsz itt azzal, hogy csak az ötvenszeresére emelted fel a lottójátszás arányát, mikor emelhetted volna a tízmilliárdszorosára is.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 22:59:27

@sírjatok: "50 év után? 100? 500?"

Nekünk 600 év alatt se siekrült integrálni a cigányokat. Igaz, hogy meg se próbáltuk. Minden erőnkkel a szegregációt nyomjuk. Kérdezz meg egy szakembert. A kompetencia tesztek alsó tartoménya kétségbeejtő. Nullás eredmények születnek a szegregált osztályokban.

"elhagyni Európát"

Ha megszűnik a menekültstátusza, kénytelen.

Én bízom a szíriai rendezésben. Nem lesz gyors.

"mekkora "terrorista-esély" esetén engednéd be?"

Azt mondtam, hogy terroristát nem engednék be. Azt tudom, hogy hülye válasz volt, de a kérdés is hülye volt.

sírjatok 2017.01.09. 23:11:00

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "A kompetencia tesztek alsó tartoménya kétségbeejtő. Nullás eredmények születnek a szegregált osztályokban."

Ahol a fehérek, zsidók, kínaiak vannak szegregálva, ott miért nem születnek nullás eredmények?

Biztos a "szegregáció" az ok, és nem mondjuk "a cigányok"?

Másrészt meg persze, ok, magyarok köcsög rasszisták, és biztos azért. Nyilván. De akkor a tök befogadó PC wilkommenkultúr inkluzív Németországban miért pont ugyanez az ábra? A cigányok legalább nem hajtanak kamionnal a tömegbe.

"Ha megszűnik a menekültstátusza, kénytelen."

Én is szeretném, hogy így legyen, de szerintem nem lesz így. Ó persze néhány tízezren majd hazamennek, akiket lehet majd mutogatni, hogy na ők mennek haza. De a 90% maradni fog, így vagy úgy.

"Azt mondtam, hogy terroristát nem engednék be. "

Azt értem, azt én sem. Tiszta sor.

Mi van azokkal, akikről nem lehet megállapítani, hogy terroristák-e? Pl. zöldhatáron átkúszó "no fingerprint" Ali, aki a nyolcadik menekülttáborban regisztrál más néven, és tizenhét évesnek mondja magát, bár erős szakálla van és kopaszodik.

Azokat te miért engednéd be? Szerintem ezeket józan ember nem engedné be, de lehet hogy tévedek. Mi ennek az oka, hogy ezeket be kell engedni?

morph on deer 2017.01.09. 23:21:26

@sírjatok:
"...de egy noname picsogóblogon egy noname beíró elmondását kőbe vésett igazságként kezeled."

Te tényleg ennyire retardált vagy, csak úg magadtól, vagy erre van valami speciális edzésprogram?
(Tudod, mint Felcsúton, ami garantálja, hogy totál bénák.)

Hát mi a bánatos francért találna ki ilyesmit valaki is, ha nem így történt, okoska? Mi lehet ebben a 'bóni' egyébként, ami motiválhatná a kitalációt?

Igen, vannak nyomorult honfitársaink még ebben a kibaxott jólétben is ami itt épp robajlik, és igen vannak ilyen kis genyók is, akik élvezik, ha belerughatnak valakibe következmények nélkül!

Mi a bajod azzal, ha ezt valaki szóvá teszi?
Miért akarod hielteleníteni?
Csak nem arról van szó, hogy "márpedig Magyarországon nincsenek nyomorgó szegények", mert "mi leküzdöttük a szegénység problémáját"..?

Sőt, plakát is van, már 318 ezer gyerek kap ingyen étkezést!
Mert olyan jól megy!

Mert olyan jól megy a családjuknak, hogy rá vannak szorulva!

A helyedben inkább annak örülnék, hogy vannak még jóérzésű emberek, akik próbálnak segíteni - most éppen egy másik magyar honfitársadon, hogy ne fagyjon meg itt a jólét közepén..!
És nem gyújtják rá inkább a házat a nép kirablóira, hogy legyen minél melegedni.
Nem kéne ezt tovább forszírozni, nem gondolod?

morph on deer 2017.01.09. 23:26:00

@sírjatok:
"...no fingerprint" Ali"
Nem Alinak hívták, rosszul tudod!
Ghaith Rashad Pharaon (volt?) a neve, a minap szünt meg használni.
Ezt a nevet, legalább is.

sírjatok 2017.01.09. 23:26:18

@morph on deer: "Hát mi a bánatos francért találna ki ilyesmit valaki is, ha nem így történt, okoska?"

Ja értem, azért tuti igaz egy noname blogon egy noname ember sztorija, mert miért hazudna :D

Soha nem derült ki még senkiről az interneten, hogy úgy adott elő valamit, hogy az hatásosabb, nagyobb felháborodást keltő, egyoldalúbb legyen. Nem volt még ilyen se a homáron, se a határátkelőn, nagyotmondó, színező emberekkel se találkoztál még soha.

Ok, meggyőztél, tuti igaz :D

sírjatok 2017.01.09. 23:40:31

No jó én megyek, uszításnak köszönöm a (várakozásaimmal ellentétben eléggé civilizált hangú) vitát és remélem neki lesz igaza a hazamenő menekültekkel, morph meg remélem jó sok dolgot nyel még ma be :D

Arcade Macho 2017.01.10. 00:23:55

amig egypar hipszter eteti a csovikeket a budapesti aluljarokban addig ott lesznek
lehetnenek egyebkent tanyan is, szepen megtermelnek a napi betevo alkoholt es teszem azt a hetnek csak 5 napjan lennenek beallva, de ez a heti 2 nap munkaval toltott idoszak tul sok nekik...

cardiobascuralis 2 2017.01.10. 00:30:35

@fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya:
Hogy elvárom, hogy ismerd az anyanyelvedet alapfokon?
Tényleg, baszd meg.

cardiobascuralis 2 2017.01.10. 00:34:17

@Látens Inszinuáció:
Miért, nincs elég takarító, vagy csak lusta vagy dolgozni, esetleg már unod a szarpucolást a vécében? Mert mást nyilván nem bíznak rád, a felmosandó folyosó neked már túl elit hely lenne.
Gondolom, mivel rád kizárólag a büdös paraszt jelzőt szokták használni, azt hiszed, hogy ez kedveskedés, ugye? Illetve hát amit rád használnak, azok közül nyilván ez a legkedvesebb. Érthetően.

cardiobascuralis 2 2017.01.10. 00:37:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"A cég talán kibírta volna, hogy - bár messze nem feladata - ad neki egy egyszerű ingyen menüt, aztán miután elfogyasztotta, kiteszi a szűrét, hisz addigra fel is melegedett."

Aha. A vendégek meg egyenek addig a szarszagban, amit a hajlékony áraszt, pláne levett zoknival. Talán egyél te ilyen helyen, jó étvágyat kívánok!

(Az ingyen kajára még azt mondom, jól van, de elfogyasztani kizárólag az utcán, bent csakis bűzmentesen, tiszta ruhában.)

cardiobascuralis 2 2017.01.10. 00:43:31

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Ezt magyarázd meg azoknak vagy azok hozzátartozóinak, akiknek lottó ötösük ugyan egyszer sem volt, de ott voltak a Bataclanban, vagy Nizzában vagy Berlinben a kamionos nép közé hajtásban.
Vagy inkább csak nagyon szeretsz alaptalan faszságokat beszélni?

conchita wurst 2017.01.10. 01:39:28

A kizavarásnál biztosabb megoldás a Dunába lövés

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 02:18:57

@cardiobascuralis 2: "akiknek lottó ötösük ugyan egyszer sem volt, de ott voltak a Bataclanban"

Meg akiknek lottó ötösük ugyan egyszer sem volt, de ott voltak egy lezuhant repülőgépen. Vagy egy rommá tört autóban.

Az élet nem habostorta. A terrorizmus itt van évtizedek... évezredek óta, és valszeg nem fog eltűnni - hülyék mindig lesznek -, ahogy a repülőszerencsétlenségek és az autóbalesetek se fognak eltűnni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 02:23:22

@sírjatok: "aki a nyolcadik menekülttáborban regisztrál más néven"

Erre vannak szakemberek az idegenrendészetnél, ehhez értenek legjobban. Megvannak a szabályok, hogy kiket lehet menekültnek tekinteni. Ha nem jók a szabályok, az ENSZ-nél lehet módosítást javasolni.

Magyarország önként vállalta a menekültek befogadását, senki nem kényszerített. Ha ez akkora probléma, ki is lehet hátrálni. De ezt már mondtam, asszem körbeértünk.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 02:24:24

@conchita wurst: "biztosabb megoldás a Dunába lövés "

A fideSS fasszopóinak Dunába lövését holl kell kérvényezni?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 02:28:25

@sírjatok: "@morph on deer: "Hát mi a bánatos francért találna ki ilyesmit"

Mondjuk kitalálta. És? Teljesen hihető történet, ha nem történt meg, vagy nem így történt meg, akkor is megtörténhetett volna, beszélgetni róla ugyanúgy lehet.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 02:35:15

@sírjatok: "Biztos a "szegregáció" az ok, és nem mondjuk "a cigányok"?"

Akkor ezzel átevezünk a cigánykérdésre. Úgy hiszem, általában a cigánygyerekek rosszabbul teljesítenek az iskolában ugyanazon feltételek mellett. Ha ezt szegregcióval súlyosbítod, akkor öngólt rugsz, mert halálukig segélyen tartod őket. Vagy semmirenemjó közmunkán, mindegy. És ha elmaradottabbak, akkor még több gyerekük is lesz. Most felejtsd el a sterilizálást, Dunába lövést, kitelepítést, Ku-Klux-Klan-t és más baromságokat.

2017.01.10. 03:48:16

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"A terroristák jellemzően nem a menekültek közül kerülnek ki, a legtöbbjük nagyapja is EU-s állampolgár." - na de Vágó úr, látja maga, hogy mit ír? most azt írta le, hogy a jelenlegi "menekültek" gyerekei/unokái terroristák lesznek... ezzel most arra buzdít, hogy ne engedjük be őket :)
ezt töröltesse, mit fog szólni ferenc testvér, ha ezt meglátja, kirakják a dk-ból

2017.01.10. 03:50:41

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"Úgy hiszem, általában a cigánygyerekek rosszabbul teljesítenek az iskolában ugyanazon feltételek mellett." - a múltkor még nem úgy hitte, Vágó úr, vitatta ezen állításomat. de örülök, hogy megváltozott a véleménye.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 03:56:16

@aleksz róz: "azt írta le, hogy a jelenlegi "menekültek" gyerekei/unokái terroristák lesznek..."

Ilyet nem mondtam. Megbuktál a PISA teszten.

Ez a vágóurazás dehonesztáló akar lenni? Kedvelem a csávót, tehát ezt bóknak veszem. A gyurcsány fasszopóihoz semmi közöm viszont.

2017.01.10. 03:56:55

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"halálukig segélyen tartod őket. Vagy semmirenemjó közmunkán" - hát ha nem akarnak tanulni, de ennek ellenére nem akarnak éhen halni sem, akkor vagy kivándorolnak, vagy majd elvégzik a szar melót, mint németországban a törökök

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 03:58:15

@aleksz róz: "a múltkor még nem úgy hitte"

Nemtom, mire gondolsz. Mivel PISA negatív vagy, valamit félreérthettél megint.

2017.01.10. 04:03:27

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"Ilyet nem mondtam." - hát csak ez következik belőle :D egyszerű, két lépésben levezethető ok-okozati összefüggés, be kéne látni...
nem dehonesztáló. inkább tényszerű.
"A gyurcsány fasszopóihoz semmi közöm viszont." - hát igen, ezt érthető okokból nemigen szokta senki bevallani

2017.01.10. 04:08:45

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"Nemtom, mire gondolsz." - hát arra gondolok, hogy maga azt írta, hogy nem is rosszabbak a cigánygyerekek, csak mi elnyomjuk és nem hagyjuk őket tanulni. de nem akarom piszkálni, örülök, hogy belátta a tévedését

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 04:38:02

@aleksz róz: "nem is rosszabbak a cigánygyerekek"

Ez igaz. Nyilván genetikusan nem rosszabbak a magyaroknál, hisz a DNS állományunk 99,4%-ban megegyezik. A neveltetésben, kultúrában, családi környezetben, példaképekben, stb. van nagy különbség, ebből következik az iskolai gyengébb teljesítés. Ezt csökkenteni lehetne és kéne, nem pedig szegregált okatatással súlyosbítani.

Én vagyok az öregebb, mostantól tegezhetsz.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.10. 05:34:19

@Sexual Harassment Panda:

Én is ezt szoktam tenni, de nem ott, ahol erre nincs lehetőség.

conchita wurst 2017.01.10. 06:11:10

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: 'Ez igaz. Nyilván genetikusan nem rosszabbak a magyaroknál, hisz a DNS állományunk 99,4%-ban megegyezik.'

Nem kerek, mert a genetikád a csimpánzzal is 99,4%ban egyezik.

FikkFakk 2017.01.10. 06:18:58

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Ezt csökkenteni lehetne és kéne, nem pedig szegregált okatatással súlyosbítani."

Igazi liberalt hulyeseg. A kozos oktatas csak a normalisakat huzza vissza, semmi mas eredmenye nincs.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 06:52:33

@conchita wurst: "a genetikád a csimpánzzal is 99,4%ban egyezik."

Végre valaki figyel! Köszi! Mindig ellövöm ezt a sutkát, de a szemellenzős fideszesek elvakultságukban sose veszik észre. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 06:54:12

@FikkFakk: Ha rosszul csinálják, akkor igen. Nagyon alacsony a magyar oktatás színvonala. A PISA teszt is mutatja.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.10. 09:38:18

@sírjatok:

Most komolyan azt gondolod, hogy az érvelésed hat rá?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.10. 09:43:22

@sírjatok:

"meg a műtrágyára is hatalmas az érdeklődés"

Ez nagy baj, mert az ammónium-nitráttal meg a gázolajjal hatalmasat lehet robbantani, ahogy azt Timothy McVeigh óta tudjuk. Bár úgy tudom, nálunk valami csomósodásgátlót is kevernek az ammónium-nitrátba, amitől nehezebb detonálni.

Na meg egy golyós őrlőberendezés (ball mill) sem árt hozzá, de még így sem bonyolult. Sajnos.

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.10. 09:43:51

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

A 2 millióból
- Vannak azok a muszlim migránsok, akik terrorsiták lehetnek
- Vannak azok akik lopnak, nőket erőszakolnak, és terrorizálják a lakosságot,
- Vannak azok, akik párhuzamos társadalmat hoznak létre, integrációra alkalmatlanok, és nem hajlandóak
- ÉS vannak végül azok akik dolgoznak, és beilleszkedtek. Ezek száma 50 darab eddig a németeknél a másfél millióból.

Szóval menj a picsába a migránsseggnyalás dumáddal, amit Soros Gyuri után mantrázol pénzért.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.10. 09:55:42

@cardiobascuralis 2:

"(Az ingyen kajára még azt mondom, jól van, de elfogyasztani kizárólag az utcán, bent csakis bűzmentesen, tiszta ruhában.)"

Igazad van, jobb megoldásm ha kint eszi meg.

"Talán egyél te ilyen helyen, jó étvágyat kívánok!"

Fölösleges személyeskedned.

VaradiJanos 2017.01.10. 09:57:24

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: és a szegregált isztályok nullás tesztjei a mi hibánk, ugye? Véletlenül sem a genetikáé.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.10. 09:59:00

@conchita wurst:

"Nem kerek, mert a genetikád a csimpánzzal is 99,4%ban egyezik."

Na de lásd be, hogy ebből már sokat megtudtunk Egy rendőr...-ről.

VaradiJanos 2017.01.10. 09:59:04

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: 99,4? Ha a 0,6 mind az agyban van, akkor az nem elhanyagolható.

Ballib cenzúrázók réme 20 2017.01.10. 10:12:45

Nem tudom miért baj a libsiknek, hogy a mecset építésekkel fellendül az építőipar.

Ballib cenzúrázók réme 20 2017.01.10. 10:20:02

@sírjatok: Te se tanultál valószínűség számítást.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2017.01.10. 11:29:45

@cardiobascuralis 2: "Hogy elvárom, hogy ismerd az anyanyelvedet alapfokon?"

Ne idefigyelj, te gyökér, még most utoljára.

Az olvasásában valószínűleg ideáig már ne jutottál el:

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2017.01.09. 14:08:37

@fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya: Még mielőtt valaki megfeddne érte: a korábbi hozzászólásomban "hontalan" helyett természetesen hajléktalan-t kívántam írni. Elnézést.

VÁLASZ ERRE

Javítottam magam, sőt még elnézést is kértem. Úgyhogy kurvára hátrébb az agarakkal. Direkt javítottam, de úgy látszik, hiába, mert valaki csak belém csimpaszkodott. Ez ez a valaki te voltál.

Innentől leszarlak. Kioktatásodra nincs szükségem.

Te még nyelvtannácinak is hülye vagy.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 11:45:55

@VaradiJanos: "Ha a 0,6 mind az agyban"

Nyilván nem.

Olyan keveset tudunk még a DNS működéséről!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 11:52:58

@VaradiJanos: "nullás tesztjei a mi hibánk, ugye? Véletlenül sem a genetikáé."

Véletlenül sem.

Ahogy a zsidók magas száma a sikeres művészek, tudódok között sem.

Hagyomány, kultúra.

Pozitív irányba változtatható. Persze hozzáértéssel kell csinálni, és munkát belefektetni. Nem kel a cigányokra fókuszálni, a magyar gerekekre is ráférne egy sokkal jobb oktatás. Nagyon ki se kell találni, itt van a finn és lengyel példa. A magyar közoktatás az elmúlt 6 évben gyökeresen az ellenkezőjét csinálta, mint a lengyelek. Fasz hofmanrózsa.

bbwd 2017.01.10. 13:39:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ez az ingyenes menü sosem fog megvalósulni

többek között én sem szeretném, de ezt írták már páran, hogy ha bemegyek enni egy helyre, egy elhanyagolt, büdös hajléktalan üljön a szomszéd asztalnál, és azt szagoljam.
ezt senki nem szeretné, csak van, aki fél leírni a valóságot.
mindennek megvan a helye, a hajléktalannak a hajléktalanszállón, vagy a polgármesteri hivatalban, nem a burger kingben

ja, és ha reklámot akar a bk, és ad ingyen menüt, arról nem a tálcahordó fiú vagy a biztonsági őr fog dönteni, hanem minimum is az étteremvezető vagy annak a felettese

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.10. 17:04:14

@bbwd:

Később már korrigáltam magam és azt írtam, inkább odakinn egye meg.

2017.01.10. 22:30:51

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
az hogy valaki agyilag zokni, elsősorban nem a példaképektől meg a hagyományoktól függ... és nem az iskolai teljesítésről van szó elsősorban, hanem hogy tényleg hülye valaki
azt meg végképp nem értem, mi jó származna abból, ha minden gyerek "kisegítős" szinten tanulna

2017.01.10. 22:38:53

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"Fasz hofmanrózsa." - most meg úgy teszel, mintha az elmúlt pár évben szaródott volna el a magyar közoktatás. a végzős gépészmérnök hallgató nem elég, hogy gondolkodni nem tud, de általános iskolás fizikai fogalmakkal sincs tisztában... szerinted hoffmann rózsa tehet róla inkább, vagy magyar bálint haverod?
gondold végig nyugodtan, nem kell rá egyből válaszolni.

cardiobascuralis 2 2017.01.11. 00:21:57

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Na ja, csak ahogy a repülőgépet is ellenőrzik felszállás előtt, meg az autókat is ellenőrizni kell bizonyos időszakonként, és ha nem teszed meg, megbüntetnek, szóval a terroristák ellen is lehet tenni megelőző intézkedéseket. Pl. hogy nem engedik őket ide.

"Magyarország önként vállalta a menekültek befogadását, senki nem kényszerített."
Szerintem ezt a részt átaludtad, nézd meg újra. Spoilerezek, jó: Magyarország nem vállalta.

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Fölösleges személyeskedned."
Szerintem nem az volt, és nem is annak szántam.

@fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya:
"Kioktatásodra nincs szükségem"
Mivel nem tudsz magyarul, de kurvára szükséged van rá.
Legfeljebb nem szereted.
Mondtam már, hogy tanulj meg legalább alapfokon magyarul?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 02:57:12

@cardiobascuralis 2: "Magyarország nem vállalta."

"Magyarország 1989. március 1-jén a szocialista országok közül elsőként csatlakozott az 1951-es genfi egyezményhez (az Európán kívüli területek menekültjeit kizáró földrajzi korlátozás fenntartásával). A korlátozás feloldása 1997-ben történt a menedékjogi törvény megváltoztatásával egyidejűleg."

hu.wikipedia.org/wiki/A_menek%C3%BCltek_helyzet%C3%A9re_vonatkoz%C3%B3_egyezm%C3%A9ny

DFK 2017.01.11. 05:11:34

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: a genfi konvenció alapján nem is menekültek a migránsok, de ha azok lennének, akkor meg vannak kötelességeik (pl nem tagadhatják meg az ujjlenyomatot).

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 05:35:23

@DFK: Menekültekről beszéltem, nem migránsokról - akármit is jelentsen nálad a migráns szó. Akik menekültstátuszt kaptak M.o.-on.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.11. 09:54:17

@cardiobascuralis 2:

"Talán egyél te ilyen helyen, jó étvágyat kívánok!"

Ez kibaszottul személyeskedés volt. Ha szerinted nem volt az, akkor nyilván az sem személyeskedés, ha erre azt válaszolom neked, hogy a mélyen tisztelt drága jó szülőanyukádnak és a vele egy sarkon dolgozó nővérednek adj kéretlen étkezési tanácsokat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.11. 10:00:48

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Menekültekről beszéltem, nem migránsokról - akármit is jelentsen nálad a migráns szó."

Nem mindegy, mit jelent a migráns szó - akkor sem mindegy, ha nem tudod pontosan a jelentését. A migráns gyűjtőfogalom, melybe beletartoznak a "menekültek" és a legális/illegális gazdasági bevándorlók is.

És valóban, a menekültek jogai csak kötelességeikkel együtt értelmezhetők. Ha hazudik a származásáról/életkoráról, ha megtagadja az ujjlenyomat adását, akkor eleve meg sem indítható a menekültjogi eljárás. Ez esetben viszont nem is tekintendő menekültnek.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 10:22:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "melybe beletartoznak a "menekültek" és a legális/illegális gazdasági bevándorlók is."

Biztos nem, mert azt mondta ez a gyűlölködő, hogy nem menekültek.

"Ez esetben viszont nem is tekintendő menekültnek."

Akkor miért kapnak menekültstátuszt?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.11. 10:29:49

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Akkor miért kapnak menekültstátuszt?"

Mondjuk azért, mert Angela "Minden szírt befogadunk" Merkel meghívása után útlevelét a határon eldobva mindenki szírnek mondta magát?

Vagy mondjuk azért, mert az útlevelét eldobó migránst akkor sem lehet visszatoloncolni a vélt hazájába, ha nem kap menekültstátuszt? Hiszen az állítólagos hazája papírok nélkül nem fogadja vissza. Tehát megmarad "védett" státuszban az idők végezetéig, miközben 12 álnéven regisztrálva 12-szeres segélyt vesz fel.

Ne feledd, a berlini merénylet első (téves) gyanúsítottjának 10+ identitása volt. :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 11:14:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "útlevelét a határon eldobva mindenki szírnek mondta magát?"

Komolyan azt gondolod, hogy mindenki, aki papír nélkül jött, menekültstátuszt kapott? Súlyos habonymédiád van, kezeltesd!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 11:17:50

@aleksz róz: "az elmúlt pár évben szaródott volna el a magyar közoktatás."

Hát az utóbbi 6 évben kurvára elszaródott. Lásd pl. PISA teszt is.

A gyurcsány alatt csak enyhén javult, el is zavartuk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.11. 12:34:54

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Komolyan azt gondolod, hogy mindenki, aki papír nélkül jött, menekültstátuszt kapott? Súlyos habonymédiád van, kezeltesd!"

Komolyan azt gondolod, hogy senki nem kapott menekültstátuszt, aki papír nélkül érkezett? Komolyan gondolod, hogy a Nyugat-Európába beengedettek között nincs/nem volt terrorista? Súlyos Sorosmédia-mérgezésed van, sürgősen kezeltesd.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 13:05:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "azt gondolod, hogy senki nem kapott menekültstátuszt, aki papír nélkül érkezett?"

Nem tudom. Bízom a hatóságok hozzáértésében.

"a Nyugat-Európába beengedettek között nincs/nem volt terrorista?"

Elképzelhető, hogy van köztük terrorista, ugyanígy elképzelhető, hogy van az őslakosok között is terrorista, és a repülőgépen, vízummal érkezettek között is. Ez utóbbi a nagyobb kozkázat, ezért be kéne tiltani a repülőjáratokat.

Valamint a magyar letelepedési kötvényesek között is sok bűnöző, terrorista lehet, ezreket engednek be ellenőrzés nélkül.

"Sorosmédia"

Az mi? A CNN?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.11. 15:46:49

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Bízom a hatóságok hozzáértésében."

Ennek a mondatodnak rendkívül örülök. Egyrészt azért, mert ezek szerint a patás Orbán diktátor hatóságai (köztük az állítólag kézi vezérlésű bíróságok) szerinted is jól végzik munkájukat, bírják a bizalmadat. Másrészt azt is jelenti, hogy helyesnek tartod, hogy a német hatóságok személyazonosság-vizsgálat és ujjlenyomatvétel, tehát regisztráció nélkül is beengedtek Németországba több százezer "menekültet". Innentől akkor elvethetjük azt a gyakori balliba érvet is, hogy Orbán - igaz, igen erős német nyomásra - regisztráció nélkül engedett tovább párezer "menekültet Ausztrián át Németországba. (Megjegyzem, ha nem engedte volna tovább őket, akkor most az lenne a baj.)

"van az őslakosok között is terrorista"

Számarányosan?

"a repülőgépen, vízummal érkezettek között is. Ez utóbbi a nagyobb kozkázat..."

Mitől is nagyobb kockázat?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 15:57:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Te ittál?

"kézi vezérlésű bíróságok"

Még a bíróságok őrizték meg leginkább a függetlenségüket. Sajnos a szájer felesége kézivezérléssel osztja ki az ügyeket, a fontosakat csak megbízható bíróknak.

"helyesnek tartod, hogy a német hatóságok személyazonosság-vizsgálat és ujjlenyomatvétel, tehát regisztráció nélkül is beengedtek Németországba több százezer "menekültet"."

Ezt a hülyeséget miből szűrted le? Valóban érdekelne.

"regisztráció nélkül is beengedtek Németországba"

Egészen biztosan nem.

"Orbán - igaz, igen erős német nyomásra - regisztráció nélkül engedett tovább párezer "menekültet Ausztrián át"

Nem német nyomásra, hanem magától, fű alatt, évekig, tízezrével. Mindenki tudja. Párat időnként lekapcsoltak Hegyeshalomnál a látszat megőrzése érdekében. Guglizz rá.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.11. 17:35:55

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

'"regisztráció nélkül is beengedtek Németországba"

Egészen biztosan nem.'

Ha te mondod, akkor biztos egyetlen migránst sem engedtek be regisztráció nélkül Németországba.

"Nem német nyomásra, hanem magától, fű alatt, évekig, tízezrével. Mindenki tudja."

Ha te mondod, akkor biztos így van. Főleg ha ezt "mindenki tudja".

Mindenesetre most jött el az ideje annak, hogy ne olvassalak többet. Egy jó szűrőprogram aranyat ér. :)

DFK 2017.01.11. 17:47:44

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Akkor miért nevezték a libsik folyton menekültnek a migránsokat? S ha szerinted sem menekültek, akkor mit keresnek Európában?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 18:06:53

@DFK: "miért nevezték a libsik folyton menekültnek a migránsokat?"

Nem tudták a terminológiát? Pfff... Erről egy libsit kéne megkérdezned. Előre szólok, hogy már megszűnt az SZDSZ.

"sem menekültek, akkor mit keresnek Európában?"

Szerintem ha valaki szar körülmények között él, és lehetősége van máshol jobb életre, és semmi sem köti a hazájához, akkor hülye, ha nem próbálja meg. Persze, ha szabálykövető becsületes ember, akkor nem indul neki, hanem szépen éhenhal otthon. Az összes fideSSes ez alapján elmenne migráncsnak.

Ha azt kérded, hogy a gazdasági bevándorlók és menekültek kevert tömegét orbán miért eresztette rá Európára ellenőrizetlenül, azt nem tudom. Az ismert, hogy gyűlöli az EU-t, talán azért.

2017.01.11. 18:23:10

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"Hát az utóbbi 6 évben kurvára elszaródott. Lásd pl. PISA teszt is.

A gyurcsány alatt csak enyhén javult, el is zavartuk."

hát te melyik filmet nézed, papám?

akkor próbáljuk egyszerűbben, tessék egy-két pisa-teszt kérdés :D

a fent említett átlag végzős egyetemista valamikor 1997 és 2012 között járt általános és középiskolába. 2010-ig okos volt volt a gyerek, de aztán jött hoffman rózsa és egy év alatt elhülyítette... igaz/hamis

Ronaldó szegregált iskolába jár. apja, Guszti nem szegregált iskolába járt. melyik állítás igaz?
A. Guszti hülyébb, mint Ronaldó.
B. Ronaldó hülyébb, mint Guszti.
C. Ronaldó ugyanolyan hülye, mint az apja.
D. Egyik hülyébb, mint a másik.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 18:51:22

@aleksz róz: "hoffman rózsa és egy év alatt elhülyítette"

Nem megy az egy év alatt. A 2012-es romló PISA eredményeket még összevissza magyarázgatták, hogy még csak pár év telt el, nem lehet az még az orbán rezsim bűne. Sajnos a 2015-ös teszt katasztrofális eredményét már nem tudják másra kenni.

Egyébként jellemző, M.o. jelenlegi tragikus gazdaségi helyzetének is mindenki az oka, a Soros, a zsidó háttérhatalom, gyurcsány meg a négy évszak, csak orbán nem.

2017.01.11. 19:40:12

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
és nem megy az öt év alatt sem. első kérdés 0%, még értelmezned sem sikerült.

nem tragikus. azt csak szeretnétek.
az okokról meg hosszan el lehetne vitázni, ha vitaképes lennél
nem tudsz rendszerben gondolkodni, az a bajod. hiába tudsz sok mindent és ismersz sok adatot, ha nem tudod szintetizálni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 19:51:02

@aleksz róz: Hát persze, persze, 5 év alatt egy gyereknek semmit nem lehet megtanítani az iskolában. A legfőbb ok a hideg tél és a meleg nyár. :))

2017.01.11. 21:54:20

különben nem lennél DK-s

cardiobascuralis 2 2017.01.11. 22:17:16

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Máskor ne írjál részegen, mert csak ilyen faszság lesz az eredménye, aminek semmi köze a témához.
Ezek nem menekültek, hanem gazdasági migránsok.
Nem kéne keverni.

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
De, ez személyeskedés volt. Amit én írtam, az meg nem.
Nem vagy te annyira hülye, hogy ne érezd a különbséget.
Ha meg igen, hát csak sajnálni tudlak. Elnézést, okosabbnak gondoltalak, bocs, tévedtem.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 22:24:16

@cardiobascuralis 2: A menedékjogot kapott menekültek mitől lennének gazdasági migránsok? Kevesed a serblit a ferblivel.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 22:46:32

@aleksz róz: Nah, lapoztál a fideSS fasszopó trollok kézikönyve második oldalára: "Ha az érvek kifogytak, személyeskedj!"

Szép!

cardiobascuralis 2 2017.01.11. 22:57:35

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Te, mondtam már, hogy ne irkálj részegen, mert nem emlékszel, mit írtál korábban.
Szóval ha kever valaki valamit kettőnk közül, az te vagy.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 23:08:56

@cardiobascuralis 2: Nah, neked is a trollkodás a végső mentsvárad.

Szánalmasak ezek a fideSS fasszopók.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.12. 02:37:42

@cardiobascuralis 2: Én kivételes állatfaj vagyok, nem kell se az orbán se a gyurcsány faszát szopnom. Kimúlt alóma az MDF, kihúzódott alólam a szélsőjobbra a fideSS, itt állok egyedül a jobboldalon párt nélkül.

EG0 2017.01.12. 04:23:49

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Az én felfogásom szerint az állam feladata az államot eltartó állampolgárok képviselete, tehát az általam is fizetett állami alkalmazottak ne hozzanak olyan döntéseket, amivel a adófizetők pénzét olyanra fordítja, amivel az adófizetők talán többsége nem ért egyet. És pont ilyen bizonyos fajta "elesettek" pénzelése.
A civil szervezetek által nyújtott segítség már rendben van, hiszen azok nem az adómból költenek (kivéve 1%), hanem a támogatóik pénzét költik. (Megj.: pont így gondolkodom egyházak finanszírozásáról is.) Liberálisként pedig ez ellen semmi kifogásom. Ha pl. árva gyerekeket segítesz piacképes tudáshoz jutni, az becsülendő. (Tárgyi adományokat meg nagyobb részt ellopnak az intézetek dolgozói.)

"Honnan tudod, hogy az a szerencsétlen éppen milyen élethelyzetben van, vagy hogyan jutott oda?"
Mi köze van bárki múltjának ahhoz, hogy a lépcsőházamba szarik vagy húgyszagúan fetreng mellettem a BKV-n, ráadásul jegy nélkül? Szerintem semmi.
Én megértem, hogy családi háttér vagy tragédia miatt valaki közelébe se jut az életében a potenciáljának, de van egy alapvető társadalmi együttélési szint, ami alatt a toleranciám nulla.

"Fogadok, hogy szélsőjobb fidesz szavazó vagy!"
Wrong. A legnagyobb tolvajoknak tartom őket, akik csúcsra járatják az ország szétlopását, beleértve az általam adó formájában fizetett hozzájárulásokat is.
Megjegyzem, nem tartom jobboldalinak a Fideszt, amikor a szabad piaci, exportorientált verseny helyett a haverokat betonozzák be, jogszabályokkal és megrendelésekkel is segítve vagy rendeletekkel nyúlnak bele a munkaerőpiacba, pl. minimálbér emeléssel. Valóban jobboldalinak tartom magam, viszont nincsen jelenleg Magyarországon akár csak pár százalékos támogatottságú valódi, gazdasági értelemben jobboldali párt. Hiszen akár az LMP akár a Jobbik a piac korlátozását és az állami újraelosztás erősítését hírdetik, a "legyen ingyen tömegközlekedés és több nyugdíj/segély" MSZP-ről meg nem is beszélve. De ez már más téma.

Egy XXI. századi globális piacon versenyző állam nem engedheti meg magának, hogy olyan társadalmi csoportokra fordítsa a közpénzt, akik maguk soha semmit nem fognak hozzátenni az ország fejlődéséhez. Ha valaki lelkiismerete azt diktálja, hogy ilyenekre költse a pénzét, feel free, csak mindig azok követelnek több pénzt (pl. nyugdíjasok, sokgyerekesek, közalkalmazottak), akik tipikusan maguk is haszonélvezői és nem hozzájárulói egy ország boldogulásának.

cardiobascuralis 2 2017.01.12. 04:44:05

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Húbazmeg, ha volt rosszabb a XX-XXI. század történelmében a Fidesznél, akkor az az MDF volt, az öntelt, gőgös pojáca Antall Jóskával (Jeszenszkyvel, Bod Péter Ákossal, Hóbagollyal stb.)az élen.
Ugyanolyan szemét geci rablóbanda volt, mint Orbánék.
Valójában nekik köszönhető leginkább, hogy az ország itt tart, ahol tart, a közvagyon elherdálásával, az orosz piac felrúgásával meg az olykor közel 40%-os éves inflációval...

Szóval ezek után egy szót se szólj inkább...

cardiobascuralis 2 2017.01.12. 04:47:43

@EG0:
"legyen ingyen tömegközlekedés"
A világ egyes részein van ám ilyen.
És nem Dél-Koreában, Kínában, Kubában vagy Vietnamban, de még csak nem is Venezuelában - szóval nem ám komcsi vagy félkomcsi országokban.
Szóval nem biztos, hogy eleve ördögtől való ötlet.
(A finnek meg épp most próbálják ki a munka nélkül járó alapjövedelmet.)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.12. 04:53:37

@cardiobascuralis 2: "Fidesznél, akkor az az MDF volt"

Te kire szavaztál? A kisgazdákra?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.12. 05:01:52

@cardiobascuralis 2: "Hóbagollyal"

Pár év külföldi munka után hazajöttem, és Boross volt a miniszterelnök. Arra sose jöttem rá, miért. Mármint azt tudtam, hogy Antall meghalt, és valaki kellett.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.12. 05:04:48

@cardiobascuralis 2: Dávid Ibolya volt a legtökösebb. Mikor Göncz Árpád kegyelmet adott a tolvaj bankárnak, Dávidnak nem volt vétójoga. Nem is vétózta meg a döntést, csak nem írta alá.

Mondjuk pártvezérként nem volt sikeres.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.12. 05:24:02

"Dávid Ibolya volt a legtökösebb."

Volt neki herényi. :))

2017.01.12. 10:56:06

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
minek érveljek egy nyilvánvalóan tök hülye embernek? a kérdést se érted amit kapsz. gondolkodni meg nem tudsz.
amúgy egy érved nem volt, nincs semmi alapod rajtam számon kérni akár az érveket, akár a személyeskedést, amit folyamatosan láthatunk tőled. bebüfögsz valami állítást aztán személyeskedsz. jellegzetes "liberális" vitakultúra.

2017.01.12. 11:01:27

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "itt állok egyedül a jobboldalon párt nélkül" - na ne röhögtess, DK-s vagy, gyurcsány-párti. de megértem, hogy szégyelled bevallani.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.12. 11:04:23

@aleksz róz: Hiába vergődsz, trollocska. Ha nicsenek érveid, nincsenek érveid,. Festheted akármilyen színűre. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.12. 11:07:53

@aleksz róz: "DK-s vagy, gyurcsány-párti. de megértem, hogy szégyelled bevallani."

Ha valaki szégyelli bevallani, akkor már egy lépést távolodott tőle, azt üdvözölni kellene.

A rasszistáknál is jópontnak veszem a holokauszt tagadást. Legalább érzik, hogy az már túlment minden határon, nem akarják elhinni, vállalni.

Az én szememben a gyurcsány hívek még mindig rokonszenvesebbek, mint ti, akik a tovaj hazaáruló orbán faszát szopjátok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.12. 12:46:23

@cardiobascuralis 2:

"De, ez személyeskedés volt. Amit én írtam, az meg nem."

Ja értelek. Ez valahogy úgy megy nálad, mint az antiszemitizmus meghatározása: antiszemita az, akire a zsidók azt mondják, hogy antiszemita. Vagy a fasizmus: fasiszta az, akit a libbantak fasisztának bélyegeznek meg.

Személyeskedés pedig az, amit te annak minősítesz. Ich verstehe dich klar und deutlich.

Volt korábban egy cardiobascuralis nicket használó ember, akit én igen értelmesnek tartottam. Te a kettes számú ellopott nickje vagy, értelem dolgában is kb. 2 klasszissal vagy mögötte elmaradva.

2017.01.12. 15:40:55

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
fel se fogtad, mi?
szarrá aláztalak, Pista...
ja és több érvem volt a személyeskedő kis szösszenetekben, mint neked az egész blog.hu-n :D
(arról meg nem én tehetek, hogy totál fogalmatlan vagy. de hát nyilván ezért vagy gyurcsány-párti)

cardiobascuralis 2 2017.01.12. 18:10:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Szerintem ezt a nevet csak én használtam (k-val és sz-szel, valamint r-l cserével is). A kitiltásoknak megfelelő sorszámokkal együtt, már nem tudom, mekkora volt az utolsó.

Ezek szerint hat már rám az öregkori demencia. :-)

Tudod: személyeskedés, amikor valakinek a véleménye helyett a személyét támadják. Szóval azért nem személyeskedés az enyém, mert én nem szidtalak sem téged, sem bármelyik hozzátartozódat, a tiéd ellenben azért, mert te meg igen.

Nem vagy te annyira hülye, hogy ne tudd ezeket.

cardiobascuralis 2 2017.01.12. 18:11:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
De ha nem hiszed, bejelentkezhetem ezekkel a nickekkel sorban egymás után. :-)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.12. 18:13:32

@cardiobascuralis 2:

Nekem mindegy. Csak azt sajnálom, hogy épp egy általam kedvelt nick - akivel gyakran értettem egyet - kezdett el személyeskedni velem. Na de van ilyen, túlélem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.12. 18:16:16

@cardiobascuralis 2:

Nem kezdek bele abba, hogy "te ezt írtad, mire én azt válaszoltam, amire te azzal jöttél" stb. Nem csak úgy lehet személyeskedni, hogy az illetős zemélyét támadom a véleménye helyett. Ha pl. azt írom, hogy idiótaságot írsz, ezzel akkor is a személyedet támadom, ha formálisan a véleményedet bírálom.

Nem vagy te annyira hülye, hogy ne tudd ezeket.

cardiobascuralis 2 2017.01.12. 18:33:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Mint írtam, nem személyeskedtem, azt is leírtam, miért nem.
Én egyébként bírlak.

(Mellesleg még csak azt sem írtam, hogy idiótaságot írsz, bár az egyébként már a vélemény támadása. Ha azt írom, hogy idióta vagy, az a személyeskedés. De nem írtam ezt.)
süti beállítások módosítása